Тръмп заплаши демократите с разплата за всички „грехове“

http://pogled.info/svetoven/amerika/tramp-zaplashi-demokratite-s-razplata-za-vsichki-grehove.93999

/Поглед.инфо/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп обеща, че републиканците ще отговорят на демократите за иска им за „сговора с Русия“, с който ще напомнят на Демократическата партия на САЩ всички по-рано известни нарушения.

Почина Върн Тройър, изиграл Мини Ми в поредицата "Остин Пауърс"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828119

Почина Върн Тройър, изиграл Мини Ми в поредицата "Остин Пауърс"Актьорът Върн Тройър, станал известен с ролята си на Мини Ми в комедийната филмова поредица "Остин Пауърс", е починал в събота, съобщи новината във Фейсбук семейството му, цитирана от Би Ти Ви. Тройър беше висок само 81 см поради генетична аномалия. В изявлението на семейството се казва, че "депресията и самоубийството са много сериозни проблеми",

Яко надцакване с цени кой да строи галерия в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6827981

Яко надцакване с цени кой да строи галерия в ПловдивИстинско сражение с цени се очаква във вторник, когато общинската комисия отваря офертите за строежа на галерията на ул. "Гладстон" в Пловдив. Пет мастити фирми се борят за обекта на стойност 4,2 млн. лева с ДДС. Съществуващата сграда трябва да се бутне, а новата да се построи в светкавични срокове и да е готова в началото на 2019 г.

Стефан Софиянски: А защо Фандъкова не е придвижвала преписките в ”Младост”

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/stefan-sofiianski-zashto-fandakova-pridvijvala-prepiskite-mladost.html

Няма нещо, което кметът на София Йорданка Фандъкова да не може да разреши, ако някой районен кмет като Десислава Иванчева откаже. Така бившият кмет на София Стефан Софиянски, управлявал 10 години, обясни бездействието на Столична община по повод конфликта в район ”Младост” в ефира на бтв.

Стефан Софиянски: А защо Фандъкова не е придвижвала преписките в ”Младост”

https://frognews.bg/novini/stefan-sofiianski-zashto-fandakova-pridvijvala-prepiskite-mladost.html

Няма нещо, което кметът на София Йорданка Фандъкова да не може да разреши, ако някой районен кмет като Десислава Иванчева откаже. Така бившият кмет на София Стефан Софиянски, управлявал 10 години, обясни бездействието на Столична община по повод конфликта в район ”Младост” в ефира на бтв.

Голямото българско хоро в Брюксел (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/goliamoto-bylgarsko-horo-v-briuksel-video-2092444

Стотици хора се  включиха в Голямото българско хоро в центъра на белгийската столица Брюксел. Те бяха приветствани от българския министър за европредседателството Лиляна Павлова.

"За мен е гордост като министър за българското председателство днес като част от

Хотел ”Риц” продава имущество за 7 300 000 евро

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/hotel-rits-prodava-imushtestvo-7-300-000-evro.html

Известният парижки хотел ”Риц” продаде обзавеждане за 7 милиона и 300 000 евро. Това е световен рекорд за подобен вид търгове. Най-скъпо бяха продадени бюро и стол в стил ”Луи 15” от апартамента на Коко Шанел. Сумата е 182 000 евро.

Община Добрич е в готовност да обяви частично бедствено положение заради липса на вода

http://nakratko.bg/category/58/158323/


Община Добрич е в готовност да обяви частично бедствено положение, ако до 20.00 часа тази вечер не бъде отстранена аварията на Помпена станция „Приморци”.

Коментар №1 на седмицата: Един чудесен арест в една “Нормална държава”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827989

Коментар №1 на седмицата: Един чудесен арест в една “Нормална държава”Каква само ирония на съдбата е, че Десислава Иванчева, която беше хваната със 70 хиляди евро подкуп, стана кметица на столичния квартал Младост благодарение на партия "Нормална държава". Ирония, защото, за съжаление, точно това всъщност се оказва нормалната държава България. Нормална държава е, когато в кметството ти искат подкуп,

Експерт: За екстрадиция на Желяз Андреев трябва да има престъпление и по българския закон

https://www.actualno.com/society/ekspert-za-ekstradicija-na-jeljaz-andreev-trjabva-da-ima-prestyplenie-i-po-bylgarskija-zakon-news_670973.html

Как трябва да реагира държавата при постъпило искане за екстрадиция на български гражданин? Какво трябва да се направи при казуса на Желяз Андреев от Добрич? Какво представлява споразумението за екстрадиция и каква е разликата между екстрадицията и европейската заповед за арест. По тези въпроси говори пред БНР един от водещите експерти по наказателно право в България - адвокат Любомир Владикин – адвокат на годината за 2017 г. Имаме договор със САЩ, който е ратифициран във държавен вес

Гол мъж откри стрелба в ресторант в Нешвил, четирима загинаха

https://offnews.bg//sviat/gol-mazh-otkri-strelba-v-restorant-v-neshvil-chetirima-zaginaha-679214.html

Мъж, облечен само със зелено яке, откри стрелба в денонощния ресторант "Уафъл Хаус" в околностите на Нашвил, щата Тенеси.

Стрелбата започнала малко преди 3.30 часа сутринта местно време. 

Мъжът стрелял с пушка AR-15. Един от клиентите на заведението успял да му я вземе, съобщи Би Би Си.

След това мъжът съблякъл якето си и избягал. Полицията го издирва. 

Четирима души са загинали, а шестима са ранени. 

Той е идентифициран като 29-годишният жител на щата Илинойс Травис Райнкин. След стрелбата той бил забелязан в околностите на града, близо до гора. 

Хиляди протестираха в Унгария срещу премиера Орбан

https://petel.bg/Hilyadi-protestiraha-v-Ungariya-sreshhu-premiera-Orban__261208

Кадър: Нова тв Стотици хиляди унгарци протестираха срещу правителствения контрол над медиите в страната. Демонстрантите твърдят, че ...

Кристалина Георгиева съобщи нещо важно за България с видеовръзка от Вашингтон

https://petel.bg/Kristalina-Georgieva-saobshhi-neshho-vazhno-za-Balgariya-s-videovrazka-ot-Vashington__261209

На специален брифинг с видеоконферентна връзка от Вашингтон главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева пр...

Изтребители на Катар се разминаха на косъм с пътнически самолети

https://frognews.bg/svqt/iztrebiteli-katar-razminaha-kosam-patnicheski-samoleti.html

Катарски изтребители са минали твърде близко до пътнически самолет на Обединените арабски емирства над Бахрейн, съобщиха от ОАЕ за поредния инцидент, цитира БНТ.

Гол мъж застреля трима души в Нашвил и избяга

http://nakratko.bg/category/25/158322/


Мъж, облечен само със зелено яке, застреля трима души и рани четирима в денонощен ресторант в Нашвил, Тенеси, предадоха световните агенции. Един от ранените е в критично състояние в болница. Нападателят бил въоръжен с автомат и малко преди 3 ч.

Петя Колчева е единствената българка, поканила съпруга си на разходка до Еверест

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6826492

Петя Колчева е единствената българка, поканила съпруга си на разходка до ЕверестПосле заедно го покорили Успешната адвокатка се запалила по алпинизма след зимно изкачване в Стара планина “24 часа” публикува рубриката на Нова тв “Истории на успеха с Деси Банова”, в която всеки четвъртък в рамките на сутрешния блок журналистката представя вдъхновяващи млади българи, които са имали възможност да се реализират навсякъде по света,

Пожар избухна в небостъргач в Дубай

http://nakratko.bg/category/25/158321/


Пожар избухна в небостъргач в Дубай, от чийто покрив се отделя гъст дим, а намиращите се в сградата хора избягаха на улицата, предаде Асошиейтед прес. Пожарът бушува в кулата „Алмас” в квартал „Джумейра Лейк Тауърс”.

Иля Велчев: Пях с Бога, бих се с дявола, тъгата целувах в устните

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6826389

Иля Велчев: Пях с Бога, бих се с дявола, тъгата целувах в устнитеТова са изповедни думи на големия поет, писател и кинорежисьор Иля Велчев, написани в новата му книга “Биографични снимки”. Документалният роман е изключително въздействащ, стилна сплав от истински истории и герои, изкуство, кино и поезия, който се чете на един дъх. Предлагаме ви няколко откъса от романа, издаден от ИК “Труд”.

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за Гергьовден

http://www.mediapool.bg/bdzh-vavezhda-predvaritelna-prodazhba-na-bileti-za-gergyovden-news278243.html

От понеделник, 23 април, БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове през почивните дни около Гергьовден, съобщиха от компанията. За да няма непоносимо претъпкани компонизии, каквито случаи имаше около Великден, този път железниците обещават да въведат задължително закупуване на запазено място за повече влакове по основните направления в страната. Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но при по-дълги празници се удължава до 15 дни преди самото пътуване. Предварителната продажба на билети ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната от 23 април до 7 май. Информация за изчерпаните места във влаковете ще се подава постоянно на място на билетните каси и по високоговорителната уредба в гарите, както и на официалната интернет страница на БДЖ. Пътниците ще бъдат информирани на билетните каси в случаите, когато са изчерпани седящите места и ще им бъде издаван билет за правостоящ само след изричното им съгласие. В обявените влакове със задължителна резервация на седящи места ще се продават билети за правостоящи до 20 пътника в купейните вагони и до 10 пътника в безкупейните вагони. При изчерпване на допустимите правостоящи места на клиентите ще бъде предложен вариант за пътуване с влак в друг час, съобщиха още от компанията. Бързите влакове, за които задължително ще се закупува запазено място за определени дати през празничните дни, са: За 4-и май: Бърз влак № 1623 от София за Свиленград, който заминава в 15:28 ч.; Бърз влак № 2610/4651 от Варна и Русе разпределителна за София, който тръгва от Варна в 05:05 ч. и от Русе разпределителна в 06:10 ч.; Бърз влак № 2611 от София за Варна, който заминава в 10:30 ч.; Бърз влак № 2612 от Варна за София, който тръгва в 10:55 ч.; Бърз влак № 2613 от София за Варна, който заминава в 12:55 ч.; Бърз влак № 2615/4652 от София за Варна и Русе разпределителна, който тръгва в 16:00 ч.; Бърз влак № 8601 от София за Варна, който заминава в 10:28 ч.; Бърз влак № 8613 от София за Бургас, който тръгва в 14:28 ч.; Бърз влак № 8631 от Пловдив за Варна, който заминава в 07:35 ч.; Бърз влак № 8632 от Варна за Пловдив, който тръгва в 16:35 ч.; Бърз влак № 8641 от София за Стара Загора, който заминава в 17:28 ч. За 5-и май: Бърз влак № 1621 от София за Свиленград, който тръгва в 08:28 ч.; Бърз влак № 2610/4651 от Варна и Русе разпределителна за София, който тръгва от Варна в 05:05 ч. и от Русе разпределителна в 06:10 ч.; Бърз влак № 2611 от София за Варна, който тръгва в 10:30 ч.; Бърз влак № 2612 от Варна за София, който заминава в 10:55 ч.; Бърз влак № 3621 от София за Бургас, който тръгва в 07:20 ч.,; Бърз влак № 8601 от София за Варна, който тръгва в 10:28 ч.; Бърз влак № 8613 от София за Бургас, който заминава в 14:28 ч.; Бърз влак № 8631 от Пловдив за Варна, който тръгва в 07:35 ч.; Бърз влак № 8632 от Варна за Пловдив, който заминава в 16:35 ч. За 7-и май: Бърз влак № 1624 от Свиленград за София, който тръгва в 16:05 ч.; Бърз влак № 2610/4651 от Варна и Русе разпределителна за София, който тръгва от Варна в 05:05 ч. и от Русе разпределителна в 06:10 ч.; Бърз влак № 2611 от София за Варна, който тръгва в 10:30 ч.; Бърз влак № 2612 от Варна за София, който заминава в 10:55 ч.; Бърз влак № 2613 от София за Варна, който тръгва в 12:55 ч.; Бърз влак № 2615/4652 от София за Варна и Русе разпределителна, който тръгва в 16:00 ч.; Бърз влак № 3622 от Бургас за София, който тръгва в 08:40 ч.; Бърз влак № 3624 от Бургас за София, който заминава в 15:00 ч.; Бърз влак № 8601 от София за Варна, който тръгва в 10:28 ч.; Бърз влак № 8602 от Варна за София, който заминава в 08:50 ч.; Бърз влак № 8613 от София за Бургас, който тръгва в 14:28 ч.; Бърз влак № 8631 от Пловдив за Варна, който заминава в 07:35 ч.; Бърз влак № 8632 от Варна за Пловдив, който тръгва в 16:35 ч.

Дневен хороскоп за 23 април

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-23-april-news_670955.html

Овен През този ден може да си позволите повече естественост в поведението ви, стига това да не пречи на работата ви. в противен случай ще трябва да давате обяснения за постъпките ви. Телец Това, което ще получите днес ще е много по-красиво, отколкото сте си го представяли. Засега задръжте радостта от постижението си. В работата не забавяйте темпото. Имате още много работа преди да започнете да празнувате. Близнаци  Това е ден, в който да помислите добре какво трябва промените в жив

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар

http://www.cross.bg/evropeiiskite-april-bulgarskoto-1573143.html

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема "Европа: Презареждане" на 23 април в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски" 106 от 10.00 ч. Семинарът е организиран от Националната студентска конфедерация по програма "Еразъм+" на ЕС от 22 до 29 април 2018 г. с подкрепата на Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България. Проектът ще посрещне необходимостта да се информира новото европейско поколение как работят европейските институции и правата и задълженията, които носи европейското гражданство.Младежки лидери от 14 европейски държави ще получат практически умения как да комуникират ЕС към младите граждани и изградят капацитет за организиране на информационни събития за насърчаване на активно европейско гражданство.. Идеите и знанията, получени по време на семинара ще бъдат използвани от всеки един участник на местно равнище и така ще се постигне мултипликационен ефект. Необходимостта от информираност относно формирането на европейските политики по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и от приближаване на европейските институции до гражданите и преодоляване на демократичния дефицит на съюза прави темата на семинара особено актуална

Директор в УНИЦЕФ: Образованието отваря всички врати

https://frognews.bg/novini/direktor-unitsef-obrazovanieto-otvaria-vsichki-vrati.html

Афшан Кан, регионален директор на УНИЦЕФ за Европа и Централна Азия, е може би една от най-влиятелните жени в света. Тя е била на едни от най-конфликтните точки в света и на сантиметри от смъртта. Гостува в предаването ”120 минути”.

Тръмп: Севернокорейската криза далеч не е решена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828102

Тръмп: Севернокорейската криза далеч не е решенаПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп заяви днес, че северокорейската ядрена криза далеч не е приключила. Това бе поразително предпазливо уточнение, ден след като Северна Корея обяви, че ще спре ядрените опити, вдъхвайки надежди преди планираните срещи на високо равнище с Южна Корея и със САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ критикуват България заради корупция и натиск върху ромите

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/22/3167294_sasht_kritikuvat_bulgariia_zaradi_korupciia_i_natisk/?ref=rss


Българската съдебна система не е независима, корупцията обхваща всички нива на управлението, тежките условия в затворите и трафика на хора, а малцинствата са обект на социално насилие. Това са някои от заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света.<br /><br />И в този доклад се отбелязва влошеното състояние на свободата на словото, но то не е поместено в групата на най-значимите нередности, отбелязва...

Лидерът на опозицията в Армения е арестуван

http://www.mediapool.bg/liderat-na-opozitsiyata-v-armeniya-e-arestuvan-news278242.html

Лидерът на опозицията в Армения и водач на антиправителствените протести Никол Пашинян е бил задържан. Това заяви в неделя генералната прокуратура на страната, където вече десет дни продължават демонстрации, предаде Франс прес. Депутатът и лидер на опозицията Никол Пашинян, както и още двама парламентаристи от опозицията, "са били задържани, докато са извършвали действия, опасни за обществото", уточни прокуратурата в комюнике. Протестиращите в ред арменски градове настояват вече 10 дни за оттегляне от властта на експрезидента Серж Саркисян, назначен наскоро за министър-председател с подсилени пълномощия, напомня АФП. ТАСС цитира съобщения, според които полицията в Армения е започнала днес със сила и специални средства да разпръсва протестиращи в центъра на Ереван. По-рано в неделя арменската полиция заяви, че е "извела принудително" Никол Пашинян от мястото на нова протестна демонстрация, организирана в Ереван след провалената тази сутрин среща на опозиционния лидер с премиера Саркисян. Източник от апарата на арменския парламент заяви за ТАСС, че статутът на тримата депутати остава засега неясен. Според закона парламентаристи може да бъдат задържани или арестувани само с одобрение на Националното събрание. Адвокати пристигнали в полицейския участък, където се намирали тримата, но органите на реда не ги пуснали да влязат. Според арменската прокуратура Пашинян и другите двама депутати "са нарушили нееднократно и грубо закона за демонстрациите, организирайки незаконни шествия и митинги и отправяйки призиви да се блокират пътищата и да се парализира дейността на обществените институции". След като обяви днешния митинг за незаконен, полицията блокира изцяло централния Площад на републиката в Ереван. Тя обеща съдействие на опозиционерите, за да проведат акцията си другаде, "където няма да нарушават правата на другите граждани", информира ТАСС. Участниците в протестнните акции обаче не бързат да се разотидат от площада, където е разположена по-специално сградата на арменското правителство. Междувременно продължава шествие на опозицията по централния булевард "Месроп Мащоц". Полицията в Ереван задържа нови активисти, които се опитват да затворят движението по централните улици. "На фона на незаконните акции в Ереван различни хора и групи готвят престъпления срещу националната сигурност и конституционния ред в страната", заяви междувременно арменската Служба за национална сигурност. Тя предупреди, че тайните служби държат под око "тези хора и техните привърженици", вземат "съответните оперативно-разузнавателни мерки". Свещеници от Арменската апостолическа църква отидоха днес при демонстрантите и призоваха всички участници в конфликта да запазят спокойствие. Патриархът - католикосът на всички арменци Гарегин Втори, изрази съжаление по повод сблъсъците между опозиционери и полиция и надежда за възможно най-сорошно нормализиране на обстановката в Ереван.

Болшинството българи смятат Запада за източник на конфликти

http://pogled.info/bulgarski/bolshinstvoto-balgari-smyatat-che-zapada-e-iztochnik-na-konflikti.93997

/Поглед.инфо/ 44% от българите виждат Запада като източник на конфликти, който желае влошаването на обстановката в света. Едва 5 на сто смятат, че подобен агресор е Русия. Това показват данните от национално представително изследване на общественото мнение на агенция "Афис", проведено в периода 13-17 април т.г. сред 1021 граждани.

Движението на документи в кадастъра вече може да се проверява в интернет

http://www.moreto.net/novini.php?n=372967

Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) и това готови ли са могат да бъдат проследявани на страницата на агенцията, без да се налага гражданите да ходят на място в офисите на службата.

Турция откри болница в Северна Сирия, в която ще лекуват безплатно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828098

Турция откри болница в Северна Сирия, в която ще лекуват безплатноТурска болница бе открита в град Джиндерес в района на Африн, Северна Сирия, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА. Жителите на Джиндерес и околностите ще могат да ползват безплатно услугите на болницата и да получават лекарства. Болницата бе открита, след като турските въоръжени сили прочистиха района от бойци от сирийските кюрдски Сили

„Поморие“ изтърва победата в последните секунди

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/hy9CLVk8dpc/

Отборите на „Поморие“ и „Нефтохимик“ – Бургас завършиха наравно 1:1 в морското дерби на Втора професионална лига. Двата отбора играха на градския стадион в Несебър.

Поморийци откриха резултата в 11-та минута след центриране от корнер и гол с глава, отбелязан от Ахмед Ахмедов. Постепенно мачът се изравни, като гостите от Бургас направиха доста остри контраатаки. В същото време домакините можеха да удвоят след опасни влизания на Ахмедов и Бекир Расим.

През втората част срещата започна нервно, като играта бе накъсана и двата отбора търсеха път към гола. “Поморие” допусна грешки в защита, които позволиха на бургазлии да застрашат вратата на Теменлиев.

Момчетата на треньора Веселин Бранимиров в същото време осъществиха няколко добри атаки и успяха да ударят дори и гредата. В последната минута бе отсъдена дузпа в полза на Нефтохимик, в което Даниел Стоянов я превърна в гол. До края на срещата нямаше време за нищо повече и от двата отбора.

 

Зам.-министър Йовев инспектира новия обходен път за Тикале

http://www.cross.bg/iiovev-putya-izgradeni-1573148.html

/КРОСС/ Заместник - министърът на регионалното развитие и благоустройството инж.Валентин Йовев инспектира новия обходен път за с. Тикале, Смолянско. Около пътя са изградени нови подпорни стени, заздравена е пътната основа, изградени са системи за отводняване и обезопасителни съоръжения, поставени са необходимите знаци и пътна сигнализация. Движението по пътя вече е пуснато. По него не могат да се движат тежкотоварни автомобили. На днешната проверка на участъка присъстваха и кметът на гр.Смолян Николай Мелемов, заместник - областният управител на Смолян Владимир Гърбелов, представители на ръководството на фирмата - изпълнител на обекта. Пътят е алтернативно трасе, заобикалящо свлачището, което затвори главен път Смолян - Мадан в района на селото. Свлачището е в относително устойчиво състояние и не се забелязва движение при извършената проверка, установи на място още зам.-министър Йовев.  

МВФ прие нови регламенти за оценяване на корупцията

//dariknews.bg/novini/biznes/mvf-prie-novi-reglamenti-za-oceniavane-na-korupciiata-2092448

Международният валутен фонд обяви приемането на нови рамкови регламенти за по-системно оценяване на корупцията в неговите 189 страни членки, като подчерта, че корупцията подкопава растежа, инвестициите и данъчните приходи, предаде Франс прес.Новата рамка е одобрена

В 9 от 10 страни се отбелязва растеж, двигателят е инвестиции, производство и търговия

//dariknews.bg/novini/biznes/v-9-ot-10-strani-se-otbeliazva-rastezh-dvigateliat-e-investicii-proizvodstvo-i-tyrgoviia-2092447

На специален брифинг с видеоконферентна връзка от Вашингтон главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева представи пред български медии основните теми от пролетните срещи на СБ и МВФ във Вашингтон.
 
Изявлението дойде само няколко часа след оповестяването на

Седмичен хороскоп за 23-29 април

https://www.actualno.com/curious/sedmichen-horoskop-za-23-29-april-news_670948.html

Овен През тази седмица е много важно да мобилизирате силите си, за да довършите започнатото в работата ви. С проявата на последователност от ваша страна ще успеете да постигнете всичко това, което сте започнали преди месеци, но все не ви е оставало време да свършите. Ако се разколебаете за миг, обаче може да нарушите процеса. В личен план нещата ще бъдат същите ако не предприемете действия, насочени към взаимното благополучие. В здравословно отношение не прекалявайте с диетите. Телец През та

Мъж задържан за блудство с 4-годишно дете в град Рила

https://offnews.bg//obshtestvo/mazh-zadarzhan-za-bludstvo-s-4-godishno-dete-v-grad-rila-679212.html

34-годишен мъж от град Рила е задържан по обвинение за блудство с 4-годишно дете, съобщава БГНЕС.

Момиченцето било оставено на мъжа, докато родителите му били на работа. 

Детето разказало на родителите си какво е станало и те отишли в полицейския участък в Рила, за да съобщят за престъплението. Полицаите ги изпратили за преглед в болницата в Благоевград.

Лекар в болницата потвърдил, че детето е насилвано и има разкъсвания.

Екип от РПУ-Рила отвел момиченцето и родителите му в участъка за показания.

34-годишният мъж е задържан за 24 часа. 

Наливат 150 000 лв. в пукнатини на ремонтирани булеварди в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6827986

Наливат 150 000 лв. в пукнатини на ремонтирани булеварди в ПловдивЗапълване на зейнали фуги по ремонтирани булеварди в Пловдив предприема градската управа. Тя е обявила поръчка за 150 000 лева. Масово по пътни артерии се появяват пукнатини. Такива се виждат по бул. "Шести септември", "Цар Борис Трети Обединител" и "Христо Ботев". Ако не се вземат мерки, цепнатините се разширяват и образуват дупки,

С три късни гола "Арсенал" пречупи "Уест хем"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/22/3167292_s_tri_kusni_gola_arsenal_prechupi_uest_hem/?ref=rss


"Арсенал" даде начало на последния месец от ерата на Арсен Венгер с победа с 4:1 над "Уест хем". В последното си лондонско дерби французинът постигна убедителен успех, който обаче не дойде толкова лесно. До 82-ата минута резултатът беше равен, но с три бързи гола "артилеристите" взеха трите точки.<br /><br />В същото време "Бърнли" завърши наравно като гост на "Стоук сити" (1:1) и по този начин "Арсенал" поведе с 4 точки...

“Фортуна” и “Литекс” на финал в “Данониада”

https://www.24chasa.bg/sport/article/6828082

“Фортуна” и “Литекс” на финал в “Данониада” “Фортуна” и “Литекс” са първите финалисти в 21-ото издание на “Данониада” - единствения по рода си турнир за деца до 12 г. у нас. Те спечелиха групите си от зоналния турнир в Плевен. Местният “Фортуна” надви във финала “Локомотив” (Горна Оряховица) с 1:0 за четвъртия си пореден успех. “Литекс” последва “Фортуна” към финалите с 4:1 над тима на ОУ

Пазете се! Тази жена отвлича деца!

https://offnews.bg//mama-nindzha/pazete-se-tazi-zhena-otvlicha-detca-679215.html

Автор: Мария Пеева Една малка драма се разви преди два дни в социалната мрежа. Нямаше да обърна особено внимание, ако няколко приятели не ми бяха писали с молба да споделя и на моята страница. Затова и се захванах да проверя точно за какво става дума. Всичко започна с поста на майка 1, която споделя притеснителна ситуация в парка: Здравейте, бих искала да споделя какво се случи днес с моя две годишен син в Южния парк.Бяхме на разходка и в някакъв момент аз седнах на пейката и го оставих да гони гълъбите наблизо и да тича в близост до мен. В…

Златни значки за кмета на Габрово и хандбална легенда

https://www.24chasa.bg/sport/article/6828069

Златни значки за кмета на Габрово и хандбална легендаСъс златни значки на корпорация "Развитие" бяха наградени кметът на Габрово Таня Христова и президентът на българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева-Коева, която е легенда в този спорт у нас, в неделя. Връчи им ги главният мениджър на "Развитие" Александър Александров, който спонсорира провеждащия се в града турнир за юноши и девойки.

За първи път жена става лидер на германските социалдемократи

http://www.mediapool.bg/za-parvi-pat-zhena-stava-lider-na-germanskite-sotsialdemokrati-news278241.html

Германската социалдемократическата партия (ГСДП) избра за свой председател бившата министърка на труда Андреа Налес - първата жена начело на най-старата политическа формация в страната. Тя ще има за задача да изведе социалдемократите от сегашната им криза, предаде Франс прес. На извънреден конгрес в западния град Висбаден 47-годишната самотна майка Налес получи 66 процента от гласовете срещу бившата полицайка и кмет на Фленсбург Зимоне Ланге. "Днес на този партиен конгрес разбихме стъкления таван в ГСДП. И той ще остане отворен", изрази задоволство Налес. Андреа Налес заменя на лидерския пост Мартин Шулц, който оглави партията през март 2017 г., но я доведе до най-тежкото й изборно поражение на 24 септември и напусна поста през февруари. За пръв път двете най-големи германски национални партии се ръководят от жени - социалдемократите от Налес, а консерваторите от Ангела Меркел. Жени заемат и ключови постове начело на крайната левица, еколозите и крайната десница. Избирането на Налес е исторически момент, изрази задоволство изпълняващият длъжността лидер на социалдемократите, финансовият министър Олаф Шолц. По думите му това е "знак за отдавна очакван прогрес и е хубаво, че настъпва сега". Андреа Налес ще има за задача да сплоти раздираната от разделения партия, която с нежелание се включи в трета голяма коалиция с канцлерката Ангела Меркел. В днешната си реч Андреа Налес обеща да се бори за повече социална справедливост в Германия. "Солидарността е нещото, което най-много липсва в този глобализиран, неолиберален и свръхдигитализиран свят", заяви тя. Налес изрази и решимостта си да спре възхода на крайнодясната популистка партия "Алтернатива за Германия". Това е борба за "нищо по-малко от съхраняването на демокрацията", каза тя.

Ирак убил 36 от "Ислямска държава" при въздушния си удар в Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828076

Ирак убил 36 от "Ислямска държава" при въздушния си удар в Сирия Ирак заяви, че 36 терористи от групировката "Ислямска държава", включително нейни високопоставени представители, са убити при операцията на бойната му авиация тази седмица на територията на Сирия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Видеоматериал показва как в четвъртък два изтребителя Ф-16 нанасят удари и унищожават къща в източната част на

Гърция отказва сделка за размяна на войници с Турция

http://www.mediapool.bg/gartsiya-otkazva-sdelka-za-razmyana-na-voinitsi-s-turtsiya-news278240.html

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отказа предложението за размяна на двамата гръцки войници, заловени от турските власти, срещу турските войници, за които се смята, че са замесени в неуспешния преврат в Анкара през 2016 г. В събота вечерта турският президент Реджеп Ердоган заяви, че правителството му ще разгледа случая с гръцките войници само ако Атина екстрадира турските войници. "Размяната на двама гръцки войника, които са в затвора, срещу осем турски войници, които са в Гърция, не подлежи на обсъждане", каза Павлопулос Двамата гръцки войници бяха задържани в затвор в Турция, след като преминаха границата на 2-ри март. Те твърдят, че са се изгубили в мъглата. Осем турски войници напуснаха родната си страна и отидоха в Гърция след неуспешния преврат през 2016-та година. Гръцкият върховен съд отсъди, че мъжете няма да бъдат екстрадирани, независимо от желанията на турската страна, тъй като в страната си те ще бъдат съдени. Мъжете отричат да са били част от преврата. "Те (гърците) искат от нас да им върнем войниците. Ние им казваме: Ако искате да направим подобно нещо, предайте ни войниците на ФЕТО, които са замесени в преврата срещу държавата", каза Ердоган в събота по частната телевизия НТВ по време на интервю. "Ако те ни ги дадат, ние ще обмислим случая с гръцките войници", заяви Ердоган. Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас по-рано този месец поиска освобождаването на двамата войници и заяви, че те не трябва да бъдат използвани като "пешки за изнудване".

Надал покори за 11-и път турнира в Монте Карло

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/22/3167291_nadal_pokori_za_11-i_put_turnira_v_monte_karlo/?ref=rss


Световният №1 Рафаел Надал спечели първия турнир на червени кортове за сезона, триумфирайки в надпреварата в Монте Карло. Испанецът не срещна никакви проблеми срещу Кей Нишикори и след 6:3, 6:2 грабна за 11-и път в своята кариера титлата в княжеството. Надал се нуждаеше само от 1.34 часа.<br /><br />За Надал това е 31-ва титла в турнири от сериите "Мастърс", като по този начин той излиза начело, изпреварвайки Новак Джокович.<br /><br />Турнирът в Монте Карло...

Беларус подари на Сърбия четири МиГ-29

https://www.actualno.com/europe/belarus-podari-na-syrbija-chetiri-mig-29-news_670969.html

В рамките на оказването на военно-техническа помощ Беларус ще предостави на Сърбия четири изтребителя МиГ-29, заяви в интервю за в. „Политика“ сръбският министър на отбраната Александър Вулин. По време на посещението си в Москва през април Вулин съобщи, че обсъдил с руския си колега Сергей Шойгу възможността за доставката на четири бойни хеликоптера Ми-35, четири транспортни Ми-17, танкове Т-72, БМП-2 и друго въоръжение. Той също така спомена и преговорите с Беларус за изтре

Варненски ученици с оригинален флашмоб за Деня на Земята

http://www.moreto.net/novini.php?n=372966

По повод Деня на Земята - 22 април, учениците от Професионалната гимназия по електротехника-Варна, организираха флашмоб, съобщиха от учебното заведение за Moreto.net Учениците се подредиха във формата на електрическа крушка, в която бяха изписани инициалите на училището.

Пожар избухна в небостъргач в Дубай

http://www.cross.bg/dybaii-izbyhna-nebosturgach-1573147.html

/КРОСС/ Пожар избухна в небостъргач в Дубай, от чийто покрив се отделя гъст дим, а намиращите се в сградата хора избягаха на улицата, предаде АФП. Пожарът бушува в кулата „Алмас" в квартал „Джумейра Лейк Тауърс". На място са пристигнали огнеборци и полиция. Според правителствената пресслужба става дума за малък пожар. „Всички служители и посетители биват евакуирани. Няма сведения за пострадали", написа пресслужбата в „Туитър". Миналата година Дубай прие нови правила за противопожарна безопасност с изискване леснозапалимите странични облицовки по сградите да се заменят с по-огнеупорно покритие. Властите установиха, че в Обединените арабски емирства има най-малко 30 000 сгради с облицовки, които според експерти ускоряват бързото разпространяване на пожари.  

Корнелия Нинова: И дума не е ставало за излизане от ЕС и НАТО при президента

http://www.mediapool.bg/korneliya-ninova-i-duma-ne-e-stavalo-za-izlizane-ot-es-i-nato-pri-prezidenta-news278239.html

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за БНР по повод проведения преез седмицата Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС). "Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това", каза Нинова. Според нея причината за подобни изказвания е страх от авторитета на президента Радев и невъзможност от страна на ГЕРБ да приемат, че са загубили една институция. Корнелия Нинова смята, че става дума за "една координирана атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента". "Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият - за превъоръжаването на армията и за това какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова. По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина Нинова коментира, че първата стъпка е прозрачност, а втората - санкции. "Промяната може да се случи. Може да започне първо с това – прозрачност, информираност, да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност", каза лидерът на левицата. Корнелия Нинова отговори и на твърденията на нейни колеги, че призивът и за намаляване на депутатските заплати и почивните дни е популизъм, като цитира свое изказване от месец юли, миналата година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал. "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава", посочи Нинова. Тя добави, че само намаляването на депутатските заплати няма да възстанови доверието към тях.

Самотна майка оглави германските социалдемократи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828070

Самотна майка оглави германските социалдемократиС 66,35% германските социалдемократи избраха своя нов лидер – 47-годишната Андреа Налес. Тя е първата жена начело на партията в 155-годишната й история. С избора й двете най-стари и големи партии в Германия ще бъдат ръководени от жени. Освен Налес, германските християндемократи също имат своя лидерка, канцлерката Ангела Меркел.

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 52 души

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828071

Броят на убитите при атентата в Кабул нарасна до 52 души Атентаторът камикадзе, който се взриви пред център за регистрация на избиратели в афганистанската столица днес по-рано, е отнел живота на най-малко 52 души и е ранил над 100 души при най-кръвопролитното нападение по време на подготовката на изборите, насрочени за октомври, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Срещу отчуждението: Разведени родители с акции в София и Варна

https://petel.bg/Sreshhu-otchuzhdenieto--Razvedeni-roditeli-s-aktsii-v-Sofiya-i-Varna__261206

"Балони на любовта" и плюшени играчки в София и Варна. Инициативата е срещу отчуждението между разделените родители и децата им. В межд...

Софиянски: Иванчева е получила повече права от другите кметове - може да спира обекти

https://petel.bg/Sofiyanski--Ivancheva-e-poluchila-poveche-prava-ot-drugite-kmetove---mozhe-da-spira-obekti__261207

Кметът на „Младост” Десислава Иванчева е получила по-различни правомощия от всички останали районни кметове - да спира обекти. Това заяв...

Гол мъж застреля трима души в заведение в САЩ

http://www.moreto.net/novini.php?n=372965

Гол мъж застреля трима души в Нешвил, САЩ, съобщава местната полиция. Мъжът е влезнал в заведени в предградието Антиохия и е стрелял с пушка. Властите съобщават и за четирима ранени. Клиент на заведението е успял да отнеме оръжието от мъжа, който след това е избягал Полицият първоначално описва извършителя като "бял мъж с къса коса".

Поне 48 загинали и над 100 ранени при атентата в Кабул

http://www.cross.bg/kabyl-atentatut-eksploziyata-1573146.html

/КРОСС/ Най-малко 48 души са убити, а 112 са ранени при самоубийствен атентат в Кабул. Атентатът бе извършен срещу център за регистрация на избиратели в столицата. Сред убитите има най-малко 21 жени и пет деца. "Хората се бяха събрали, за да си вземат картите за самоличност. Експлозията стана на входа. Беше атентатор самоубиец. Има жертви, но още не знаем колко", каза началникът на полицията в Кабул Дауд Амин. Атентатът е извършен в източната част на столицата, в населения главно с шиити квартал "Даш е Барши". Отговорност за нападението пое "Ислямска държава". Няма пострадали български военнослужещи при атентата, докладва полковник Георги Маргитин - национален командир на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, съобщи Пресцентърът на Министерството на отбраната. Експлозията е станала на голямо разстояние от базата, в която работят и живеят българските военни.  

Британската полиция смята, че зад отравянето на Скрипал стои кадър на ФСС

https://www.actualno.com/europe/britanskata-policija-smjata-che-zad-otravjaneto-na-skripal-stoi-kadyr-na-fss-news_670968.html

Британската полиция подозира, че в опита за убийство на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри може би има участие бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСС), работещ под псевдонима „Гордън“. Това съобщи в. „Сънди пийпъл“, позовавайки се на свои източници. Според изданието 54-годишният „бивш служител на ФСС.вероятно е използвал измисленото име Михаил Савицкис и още два други псевдонима. Полицията се опа

”Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

https://frognews.bg/novini/isliamska-darjava-poe-otgovornost-atentata-kabul.html

48 души са убити, 112 са ранени по нови данни на афганистанските власти при днешния самоубийствен атентат до център за регистрация на избиратели в Кабул. Ранени са били 54 души, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на здравното министерство. Отговорност за акта пое групировката ”Ислямска държава”.

Коментар №2 на седмицата: Какво каза президентът

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827992

Коментар №2 на седмицата: Какво каза президентътКои са трите най-важни неща, които каза президентът Румен Радев в лекцията си пред студенти в УНСС в понеделник? Това попитахме социолозите Живко Георгиев и Първан Симеонов и политолозите Румяна Коларова и Димитър Ганев. Вижте техните коментари Румяна Коларова: Обърка сенчеста икономика с непрозрачна държава Когато чета стенограмата от лекцията

Ден на Земята. Къде отиваме, земляни?

http://www.eurochicago.com/2018/04/22-april/

Това е „Предупреждението” на Христо Фотев за антропогенната същност на екологичния вандализъм – направено е много преди Джеймс Лавлок да проговори. И преди да са проведени 21 световни конференции за климата - от 1992 г. досега. Така, в ерата на човека (антропоцен), глобалното затопляне е в голяма степен резултат на съвременния ледников период на човешкия (и политически) морал, характеризиращ се с екстремна алчност, хедонизъм и агресия. И „напълни се земята със злодейства” [Битие 6:11].

И Петър Москов ще прави дясна консервативна партия

http://www.mediapool.bg/i-petar-moskov-shte-pravi-dyasna-konservativna-partiya-news278238.html

През следващите месеци ще работя за създаването на силна дясна консервативна формация, обяви пред Би Ти Ви Петър Москов, бивш член на ДСБ и ексминистър на здравеопазването в кабинета "Борисов 2". Москов смята, че към неговата формация трябва да се присъедини и проевропейската част от "Патриотичния фронт". В новото обединение бившият министър няма да кани Радан Кънев и Христо Иванов. "Те направиха своя избор – "Демократична България", която е либерална формация с ляв уклон, коментира Москов. Относно отделянето на ДБГ от "Реформаторския блок" с мотива, че той не се бори с диктатурата по време на сегашното управление, Петър Москов каза, че диктатура не вижда. Той се притеснява повече от нов фронт около проруското крило на "Патриотичния фронт", президента Румен Радев и БСП. Относно ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева Москов обяви, че това е румънският модел на действия на прокуратурата.

Голи, съвършени, атлетични: красотата на тялото в снимки

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/goli-syvyrsheni-atletichni-krasotata-na-tialoto-v-snimki-6081435

Използвайки черно-бялата фотография Марк Рудик представя в серия от снимки спортисти в тяхната натурална и съвършена форма

Хиляди се хванаха на Голямото българско хоро в Брюксел, Павлова ги приветства (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828064

Хиляди се хванаха на Голямото българско хоро в Брюксел, Павлова ги приветства (Снимки)„За мен е гордост като министър за Българското председателство днес като част от нашия културен календар да представим българските традиции, българската култура и българския фолклор – нещо, с което можем и трябва да се гордеем“. Това заяви министър Лиляна Павлова в привествието си към събралите се българи, представители на Балканите,

Две варненски местности без ток утре

http://www.moreto.net/novini.php?n=372964

Две варненски местности ще са без електрозахранване утре - 23 април, понеделник. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, посочиха от Енерго про за Moreto.net. От 08:00 до 17:00 часа без електрозахранване ще са местност Боровец-юг и част от местност Ракитника.

СЗО настоя за ограничаване на рекламата на тютюневи изделия

http://www.cross.bg/bulgariya-tyutyunevi-izdeliya-1573145.html

/КРОСС/ СЗО и експерти от България, Европа и света настояха за подобряване и прилагане на политиката за контрол на тютюна в България и ЕС в контекста на ограничаване на рекламата, промоцията и спонсорството на тютюневи изделия. На кръгла маса, посветена на темата, д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим, коментира, че у нас имаме големи традиции в производството на тютюневи изделия, но имаме и големи традиции в борбата с тютюнопушенето. „През 2005 г. беше приета рамковата конвенция за контрол на тютюна на СЗО. В България беше създадена и голямата гражданска инициатива „България без дим", която обединява хиляди българи, които искат да не бъдат опушвани от тютюневия дим", обясни Гешанова. Тя припомни, че тази гражданска инициатива помогна много за забраната на пушене на закрити обществени места. Според нея рекламата на цигари никога не показвала лошата страна на нещата. „Те никога не показват болница или човек, който не може да диша и умира от рак. Те показват една фалшива прекрасна страна на тютюнопушенето, която подлъгва голяма част от младите хора. В България сме извървели дълъг път - имаме забрана на пушене на обществени места на закрито, грозни снимки, висок акциз, забрана за реклама в медиите. Но все още има изключително дълъг път, който да извърви страната ни, за да достигнем най-добрите практики по света", посочи още Гешанова

Илияна Йотова ще откриe международен младежки семинар

https://www.actualno.com/politics/ilijana-jotova-shte-otkrie-mejdunaroden-mladejki-seminar-news_670965.html

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие международен младежки семинар на тема “Европа: Презареждане” на 23 април в Информационния център на МО на ул. „Г. Раковски” 106 от 10.00 ч. Семинарът е организиран от Националната студентска конфедерация по програма “Еразъм+” на ЕС от 22 до 29 април 2018 г. с подкрепата на Съюза на европейските федералисти и Европейското движение в България. Проектът ще посрещне необходимостта да се информира нов

Пожар избухна в небостъргач в Дубай

https://frognews.bg/svqt/pojar-izbuhna-nebostargach-dubai.html

Пожар избухна в небостъргач в Дубай, от чийто покрив се отделя гъст дим, а намиращите се в сградата хора избягаха на улицата, предаде Асошиейтед прес.

Титла №11 за Рафа Надал в Монте Карло

http://clubz.bg/66976-titla_%E2%84%9611_za_rafa_nadal_v_monte_karlo

Рафаел Надал продължи доминацията си на турнира на клей в Монте Карло, част от серията "Мастърс 1000". 

Испанецът спечели 11-а титла в Монако след 6:3, 6:2 на финала над Кей Нишикори (Япония). Мачът продължи само час и половина.

Това е първият спечелен турнир от Рафа тази година. Той лекуваше контузия, получена на Откритото първенство на Австралия. Надал вече е едноличен лидер във веригата "Мастърс" с 31 титли, а Новак Джокович е втори с 30.

Защитата на пърното място в Монте Карло означаваше и запазване на лидерството в световната ранглиста. За Надал следва турнирът в Барселона, в който ще участва и Григор Димитров, победен от Матадора на полуфинал.

Надпреварата в Монте Карло беше все пак успешна за Нишикори, който дълго време отсъстваше заради травма.

Лукашенко изпрати 4 изтребителя МиГ-29 на сръбската армия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828062

Лукашенко изпрати 4 изтребителя МиГ-29 на сръбската армияСръбската армия получи четири изтребителя МиГ-29 от Беларус, заяви днес сръбският министър на отбраната Александър Вулин в интервю за в. "Политика" , предаде ТАСС. "В съответствие с договореност на сръбския президент Александър Вучич и беларуския президент Александър Лукашенко Беларус ни изпрати самолети и ние сме много благодарни за това",

Пипа Мидълтън е бременна

https://offnews.bg//lajfstajl/pipa-midaltan-e-bremenna-679211.html

Сестрата на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън - Пипа Мидълтън, е бременна с първото си дете, съобщи Ройтерс, позовавайки се на в. "Сън".

Очаква се детето да се роди през октомври.

34-годишната Пипа се омъжи за 42-годишния финансист Джеймс Матюс през май миналата година.

Кейт Мидълтън е бременна с третото си дете, като се очаква то да се роди до края на месеца. 



Над 50 загинали и над 100 ранени при самоубийствен атентат в Кабул

https://offnews.bg//sviat/nad-50-zaginali-i-nad-100-raneni-pri-samoubijstven-atentat-v-kabul-679210.html

57 души са убити, а 112 са ранени при самоубийствен атентат в Кабул. 

Атентатът бе извършен срещу център за регистрация на избиратели в столицата.

Сред убитите има най-малко 21 жени и пет деца.

"Хората се бяха събрали, за да си вземат картите за самоличност. Експлозията стана на входа. Беше атентатор самоубиец. Има жертви, но още не знаем колко", каза началникът на полицията в Кабул Дауд Амин, цитиран от БТА.

Атентатът е извършен в източната част на столицата, в населения главно с шиити квартал "Даш е Барши". 

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава".

Няма пострадали български военнослужещи при атентата, докладва полковник Георги Маргитин - национален командир на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, съобщи Пресцентърът на Министерството на отбраната.

Експлозията е станала на голямо разстояние от базата, в която работят и живеят българските военни.

Най-малко 48 загинали и над 100 ранени при самоубийствен атентат в Кабул

https://offnews.bg//sviat/naj-malko-48-zaginali-i-nad-100-raneni-pri-samoubijstven-atentat-v-kab-679210.html

Най-малко 48 души са убити, а 112 са ранени при самоубийствен атентат в Кабул. 

Атентатът бе извършен срещу център за регистрация на избиратели в столицата.

Сред убитите има най-малко 21 жени и пет деца.

"Хората се бяха събрали, за да си вземат картите за самоличност. Експлозията стана на входа. Беше атентатор самоубиец. Има жертви, но още не знаем колко", каза началникът на полицията в Кабул Дауд Амин, цитиран от БТА.

Атентатът е извършен в източната част на столицата, в населения главно с шиити квартал "Даш е Барши". 

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава".

Няма пострадали български военнослужещи при атентата, докладва полковник Георги Маргитин - национален командир на 35-ия контингент на Въоръжените ни сили, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан, съобщи Пресцентърът на Министерството на отбраната.

Експлозията е станала на голямо разстояние от базата, в която работят и живеят българските военни.

Три мечета без майка са настанени в парка в Белица, ще бъдат преместени в център в Гърция

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/22/3167288_tri_mecheta_bez_maika_sa_nastaneni_v_parka_v_belica/?ref=rss


Три мечета на възраст не повече от четири месеца са спасени при съвместна акция на МОСВ, РИОСВ – Смолян, и фондация "Четири лапи". Това стана след получен сигнал на дежурен телефон на РИОСВ в събота около обяд. Това съобщиха от Регионалната инспекция, цитирана от агенция "Фокус".<br /><br />В района на село Барутин, община Доспат, на асфалтов път в близост до река са намерени три малки мечета без майка. С цел безопасност както за мечетата, така и за жителите на...

Пожар избухна в небостъргач в Дубай, евакуираха посетителите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828055

Пожар избухна в небостъргач в Дубай, евакуираха посетителитеПожар избухна в небостъргач в Дубай, от чийто покрив се отделя гъст дим, а намиращите се в сградата хора избягаха на улицата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Пожарът бушува в кулата Алмас в квартал Джумейра Лейк Тауърс. На място са пристигнали пожарникари и полиция. Според правителствената пресслужба става дума за малък пожар.

Макрон: Не трябва да проявяваме слабост пред Путин

//dariknews.bg/novini/sviat/makron-ne-triabva-da-proiaviavame-slabost-pred-putin-2092445

Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като "много силен човек, пред когото никога не трябва да проявяваме слабост" в момент, когато напрежението между Запада и Москва е особено изострено, предаде Франс прес.

Руск

Голямото българско хоро в Брюксел

//dariknews.bg/novini/sviat/goliamoto-bylgarsko-horo-v-briuksel-2092444

Стотици хора се  включиха в Голямото българско хоро в центъра на белгийската столица Брюксел. Те бяха приветствани от българския министър за европредседателството Лиляна Павлова.

"За мен е гордост като министър за българското председателство днес като част от

Палестина възропта срещу местенето на посолства в Йерусалим

https://www.actualno.com/asia/palestina-vyzropta-sreshtu-mesteneto-na-posolstva-v-jerusalim-news_670964.html

Палестинците няма да позволят на нито една държава да премести посолството си в Йерусалим, заяви президентът на Палестина Махмуд Абас в събота, предава Anadolu Agency. Според официалната агенция на Палестина „WAFA”, Абас е заявил: „Администрацията на Палестина няма да позволи на президента на САЩ Доналд Тръмп или на някой друг да нарича Йерусалим столица на Израел.“ „Правителството на Палестина ще се бори срещу решението на Тръмп и няма да позв

Пътнически самолет се върна принудително в Букурещ заради технически проблем

https://petel.bg/Patnicheski-samolet-se-varna-prinuditelno-v-Bukureshh-zaradi-tehnicheski-problem__261200

Пътнически самолет Boeing 737-800NG е извършил извънредно кацане на летище „Отопени“ Букурещ, съобщава ТАСС, цитирана от Пик. Според информац...

Ще забраняват рекламите на цигари

https://petel.bg/SHHe-zabranyavat-reklamite-na-tsigari__261199

СЗО и експерти от България, Европа и света настояха за подобряване и прилагане на политиката за контрол на тютюна в България и ЕС в контек...

Кола прегази дете край "Ботевградско шосе"

https://petel.bg/Kola-pregazi-dete-kray-Botevgradsko-shose__261201

За два пътни инцидента съобщава Блиц. Единият е станал в района на "Ботевградско шосе". На черен път при неизяснени обстоятелства кола е ...

На АМ "Хемус" е някакъв ад, опашка от автомобили се вие пред един от тунелите

https://petel.bg/Na-AM-Hemus-e-nyakakav-ad--opashka-ot-avtomobili-se-vie-pred-edin-ot-tunelite__261202

Снимка: konkurent.bg Огромно задръстване се е образувало на автомагистрала "Хемус". Това съобщава konkurent.bg., позовавайки се на чакащи шофьори.  ...

Черно море победи Славия в Елитната до 19 години

https://petel.bg/CHerno-more-pobedi-Slaviya-v-Elitnata-do-19-godini__261203

Отборът на Черно море записа успех с 3:1 при гостуването си на Славия в мач от 23-ия кръг на Елитната група до 19 години. Страхотен мач направи ...

Броят на жертвите от стрелбата в Тенеси нарасна до четирима, издирват престъпника

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828051

Броят на жертвите от стрелбата в Тенеси нарасна до четирима, издирват престъпника Броят на загиналите при стрелбата в предградие на Нашвил, щата Тенеси, нарасна до четирима души,ранени са трима, съобщи телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. В "Туитър" полицията уточни, че за нападението е заподозрян 29-годишният жител на щата Илинойс Травис Райнкин. След стрелбата той бил забелязан в околностите на града, близо до гора.

Протестите в Армения доведоха до ареста на опозициония водач Никол Пашинян

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/22/3167281_protestite_v_armeniia_dovedoha_do_aresta_na/?ref=rss


Водачът на антиправителствените протести в Армения Никол Пашинян е бил задържан. Това заяви днес генералната прокуратура на страната, където вече десет дни продължават демонстрации, предаде Франс прес, цитирана от БТА.<br /><br />Депутатът и лидер на опозицията Пашинян, както и още двама парламентаристи от опозицията - Арарат Мирзоян и Сасун Микаелян , "са били задържани, докато са извършвали действия, опасни за обществото", уточни прокуратурата в комюнике.<br...

Урагани в Москва убиха двама и раниха десетки

https://frognews.bg/svqt/uragani-moskva-ubiha-dvama-raniha-desetki.html

Ураганни ветрове в Московска обраст убиха двама и раниха десетки в региона, съобщиха руските медии, цитирайки властите. В самата столица загина едно момиче, върху което падна контейнер за боклук; пострадаха още 16 души, 14 от които са настанени в болници. Сред пострадалите в Москва има тримесечно дете, отбелязва ТАСС.

Скотланд Ярд не коментира публикациите за предполагаемия отровител на Скрипал

http://www.cross.bg/skripal-gordon-politziya-1573144.html

/КРОСС/ Скотланд Ярд не коментира информацията на таблоида "Сънди пипъл", че британски следователи установили извършителя на престъплението в Солсбъри от 4 март, където бяха отровени бившият руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Това съобщи пресслужбата на столичната полиция, чиито контратерористи оглавяват разследването по случая, предаде ТАСС. Днес "Сънди пипъл" цитира полицейски източници, според които следствието подозира, че акцията срещу двамата Скрипал е извършена от 54-годишен бивш служител на руската Федерална служба за сигурност. Той бил известен с прякора "Гордон", използвал също фалшивото име Михаил Савицкис и още два псевдонима. Таблоидът твърди, че според полицията този човек е напуснал вече Острова и се е върнал в Русия, а в операцията срещу двата Скрипал е действала група от общо 6 души. "Гордон" бил експерт по източни бойни изкуства, по-специално по жиу-жицу, имал юридическо образование и бил в списъка с "активни резерви" на ФСС, тъй че имало възможност да е използван за мисии в чужбина. Според изданието британското следствие научило името на заподозрения на 16 април след петчасов разпит на Борис Карпичков, 59-годишен бивш служител от КГБ, избягал през 1998 г. във Великобритания. Той бил ръководител на "Гордон" по време на операция в Латвия в началото на 90-те

"Челси" е на финал за Купата на Англия

http://clubz.bg/66975-chelsi_e_na_final_za_kupata_na_angliq

"Челси" е вторият финалист в турнира за Купата на Футболната асоциация след победа с 2:0 над "Саутхемптън" на полуфинал на "Уембли". На 19 май лондонските "сини" ще се изправят срещу "Манчестър Юнайтед", който вчера би "Тотнъм" с 2:1. 

И за двата отбора това ще е единственият шанс за трофей този сезон.

"Челси" бе по-добрият отбор през първото полувреме, но не успя да отбележи гол. Вилиан удари греда. Резултатът откри в Оливие Жиру в 46-ата минута, като показа техника в малкото наказателно поле, "слаломирайки" между защитници на "светците".

Малко след това Еден Азар пропусна да удвои. "Саутхемптън" на свой ред започна да атакува и няколко пъти застраши вратата на "Челси". 

В 82-ата влезлият като смяна Алваро Мората удвои. Тимът на треньора Марк Хюз се вдигна на финален щурм, но не стигна дори до почетен гол, така "Челси" заслужено спечели.

При протести срещу пенсионната реформа в Никарагуа загинаха поне 11 души

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/22/3167280_pri_protesti_sreshtu_pensionnata_reforma_v_nikaragua/?ref=rss


Никарагуанският президент Данел Ортега увери вчера след дълго мълчание, че правителството му е готово да поднови диалога, след като бурни протести срещу пенсионната реформа в страната взеха най-малко 11 жертви в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Днес в неделното си слово в Рим папата призова да се спре насилието в Никарагуа. <br /><br />"Правителството е изцяло съгласно да поднови диалога за мир, стабилност и работа, за да не се сблъсква страната с ужаса, който...

Обвиненията от САЩ бавят сватбата на Желяз Андреев и приятелката му

https://www.24chasa.bg/novini/article/6826244

Обвиненията от САЩ бавят сватбата на Желяз Андреев и приятелката муДвамата се запознали в компанията, заради която американците искат екстрадирането му Желяз Андреев, който бе обвинен от САЩ, че е нарушил търговското им ембарго на Сирия, две години е работил с приятелката си Милена Здравкова, преди да станат гаджета. Двамата са били колеги в злополучната компания AW tronics,

УНСС спечели купата на България по футзал в Габрово

https://www.24chasa.bg/sport/article/6828024

УНСС спечели купата на България по футзал в ГабровоОтборът на УНСС по футзал спечели купата на България след драматична победа във финала срещу "Варна Сити". Турнирът беше възстановен благодарение на новия спонсор - корпорация "Развитие", чийто главен мениджър Александър Александров оглави след последния конгрес на БФС ресорната комисия. Именно Александров връчи купата на победителите в

"Голямото хоро" за пореден път в Брюксел (СНИМКИ)

http://clubz.bg/66974-golqmoto_horo_za_poreden_pyt_v_bryuksel_snimki

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел събра днес българи и чужденци в белгийската столица в мащабно събитие на централния площад в Брюксел. "Голямото хоро" продължи пет часа, а гостите, които се докоснаха до магията и таланта на българските изпълнители, бяха хиляди, съобщи пресслужбата на евродепутата, съобщи БТА.

Време е да променим образа на България навън - да покажем, че сме способни, успешни и позитивни, коментира Ева Майдел пред журналисти. С българското хоро искам да покажа, че имаме друго лице, което трябва да показваме и да се гордеем с това, което сме днес. Използвам хорото, защото то носи страхотна енергия, която заразява всички, показва, че българите са задружни и сплотени, добави тя.

"Голямото хоро" е вече установена шестгодишна традиция за Брюксел, но тази година то бе още по-внушително и празнично, включващо над 100 изпълнители от различни краища на България. Празникът стана част от културната програма на българското председателство на Съвета на ЕС, а по покана на Ева Майдел, патрон на хорото прие да бъде председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Специален гост на събитието тази година бе министър Лиляна Павлова, която, както много от участниците в празника, бе облечена в българска носия и поздрави гостите от сцената. Пред всички бяха представени и успешните български млади предприемачи Гергана Станкова, създател на аксесоарите с традиционни български мотиви "Шевица", и Ива Цолова, съсновател на платформата за обучение на хора в неравностойно положение "Джамба".

България извървя дълъг път и сега е достойна и равноправна държава членка на Европейския съюз, заяви министър Павлова. Имаме голям потенциал и много талантливи млади хора, които допринасят за позитивния имидж на страната ни. Всички колеги и експерти, които са част от екипа на Българското председателство, с работата си затвърждават този положителен образ, а с този празник днес се надявам да направим още малко, добави тя.

"Голямото хоро" е финална част от 12-ото издание на международния фестивал за балканска музика "Balkan Trafik". Акцент на фестивала тази година е представянето на Пловдив, избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Изпълненията в програмата на площада дойдоха от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство от Пловдив, Ансамблите "Търновска царица" от Велико Търново и Кукери от Раковски.

 

Гол мъж застреля трима в Тенеси

https://www.actualno.com/america/gol-myj-zastrelja-trima-v-tenesi-news_670962.html

Гол мъж застреля 3-ма човека и рани поне още 4-ма в ранните часове на деня в ресторант в покрайнините на Нашвил, Тенеси. Полицията в града съобщи в изявление, че стрелбата е станала в ресторант за гофрети в Антиохия южно от Нашвил в 03:25 ч. местно време. „Един от редовните клиенти на ресторанта се е борил с нападателя, отнел му е пушката, след което той избягал гол и бос. Нападателят е бял мъж с къса коса”, заявиха от местното управление, предаде БГНЕС. Полицията в Нашвил

Нови сблъсъци с полицията на протест в Ереван, задържаха лидера на опозицията

https://offnews.bg//sviat/novi-sblasatci-s-politciata-na-protest-v-erevan-zadarzhaha-lidera-na-679209.html

Нови сблъсъци между полицията и протестиращите избухнаха на антиправителствена демонстрация в Ереван.

Протестиращите обвиняват 63-годишния Серж Саркисян, приключил втория си мандат като държавен глава, че е накарал депутатите да го изберат за премиер, за да остане на власт след неотдавнашната промяна в конституцията, с която Армения се превърна от президентска в парламентарна република. 

Полицията блокира днес централния „Площад на Републиката“, като обяви, че провежданият там митинг на опозицията е незаконен. На площада се намира сградата на министерския съвет. 

В същото време протестиращи преминаха в шествие по една от централните улици на арменската столица. 

Задържани са инициаторите на демонстрацията - лидерът на опозицията Никол Пашинян и депутатите Арарат Мирзоян и Сасун Микаелян. 

Прокуратурата обяви, че те "са били задържани, докато са извършвали действия, опасни за обществото". 

Според арменската прокуратура Пашинян и другите двама депутати "са нарушили нееднократно и грубо закона за демонстрациите, организирайки незаконни шествия и митинги и отправяйки призиви да се блокират пътищата и да се парализира дейността на обществените институции".

Адвокати пристигнали в полицейския участък, където се намирали тримата, но органите на реда не ги пуснали да влязат, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Полицията използва специални средства, за да разпръсне демонстрантите. Десетки са задържани, съобщи Reuters.

Към демонстрацията се присъединиха и свещеници от Арменската православна църква, които застанаха между протестиращите и полицията и призоваха участниците в протеста да запазят спокойствие.

Арменският премиер Серж Саркисян разговаря днес с лидера на опозицията Никол Пашинян. Саркисян обаче скоро се оттегли, като обвини Пашинян в шантаж, след като лидерът на опозицията заяви, че е дошъл да обсъдят оставката му.

Протестите в Ереван продължават близо две седмици. 

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828025

Автобус блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в ПазарджикАвтобус, изпълняващ редовен курс по междуселищна линия, е блъснал възрастна жена на пешеходна пътека в Пазарджик, съобщават от Областната дирекция на МВР в града, цитирани от "Дарик". Инцидентът е станал около 12,10 часа в неделя. На подадения сигнал са се отзовали автопатрул на Пътна полиция и екип на Спешна помощ с линейка.

САЩ с убийствени критики към България за нарушения на правата на човека

http://www.moreto.net/novini.php?n=372963

Държавния департамент на САЩ публикува доклада си за 2017 г. за спазване на човешките права по света, включително и в България. Според американските власти най-значимите проблеми, свързани с правата на човека у нас, включват: тежките условия в затворите и местата за лишаване от свобода; липса на независимост на съдебната система; корупцията на всички нива на управлението; трафикът на хора; насилието на мнозинството от обществото срещу етническите малцинства.

Татяна Дончева: Защо "Младост" даде властта на "една фризьорка"

http://www.mediapool.bg/tatyana-doncheva-zashto-mladost-dade-vlastta-na-edna-frizyorka-news278237.html

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева заподозря корупционен риск в ниската квалификация на районната кметица на "Младост" Десислава Иванчева, която е обвиняема за подкуп. По професия Иванчева е фризьор, но стана победител на местните избори заради участието си в протестите срещу застрояването на района. "Освен добрият протестиращ, Иванчева е фризьорка. Смятат ли жителите на "Младост", които са учители, лекари, университетски преподаватели, военни, служители на полицията и каквито искате още като професии - смятат ли, че могат да възложат на една фризьорка управлението на тяхната община? Тоест няма нито едно работно място в тази община, което тя би могла да упражнява, но вие ѝ дадохте властта тя да "управлява" общината", заяви Татяна Дончева в интервю за БНР. Тя подчерта, че жителите на "Младост" са гласували на Десислава Иванчева доверие да упражнява дейност, за която тя няма никаква квалификация. Коментарът на Дончева бе по повод показността на антикорупционната акция срещу кметицата. "Освен акцията срещу Иванчева и нейните технически характеристики трябва да е ясно, че има други причини, които като общество са ни вкарали в безконечни корупционни схеми", отбеляза Дончева. По думите й "когато ние рекрутираме на различни властови позиции хора, които нямат никакъв хабер от работата, за която ще отговарят, те освен да организират получаване на подкупи, друго няма да направят", посочи лидерът на "Движение 21". Базирайки се на богатия си юридически опит, Дончева анализира акцията по задържането на Десислава Иванчева в центъра на София, блокирала движението на ключов булевард за няколко часа. "Наказателният процес в никакъв случай не е предпоставка за извършване на простотии по време на акция. Това са норми и регламенти, които са необходимо формални, за да сме сигурни, че се събират доказателства, а не се правят уйдурми, и че съдът ще се произнася, спазвайки принципа на непосредственост, и ще му се представят доказателства, а не разкази на оперативни работници", каза юристката. Според нея акцията като действия, продължителност и посегателство върху права е могло да бъде извършена по друг начин и за това в закона нямало никакви пречки. "Къде ще се броят парите и как ще вържем обстоятелството, че са броени тези пари, които са намерени в колата. Имате поемни лица, възможности за снимане на всичко, което се случва. До вас е Министерството на младежта и спорта - държавна сграда с широко фоайе. Има начин, по който да се върже, че точно тези пари се броят във фоайето. Госпожа Иванчева, Петкова да се премести там, да направите процесуално-следственото действие в непосредствена близост и да не спирате движението за шест часа, да не се разправяте по този начин", каза Дончева. Според нея в малко вътрешно-кухненски план би трябвало да се набележат няколко начина за извършването на такива акции, без да се стига до крайности.

Еманюел Макрон: Да не проявяваме слабост пред Путин

http://clubz.bg/66972-emanyuel_makron_da_ne_proqvqvame_slabost_pred_putin

Френският президент Еманюел Макрон определи руския президент Владимир Путин като "много силен човек, пред когото никога не трябва да проявяваме слабост" в момент, когато напрежението между Запада и Москва е особено изострено, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Руският президент е "много силен човек, силен президент", каза Макрон в интервю на английски за телевизия Фокс нюз, излъчено днес преди утрешното му държавно посещение във Вашингтон.

"Мисля, че никога не трябва да проявяваме слабост пред президента Путин. Когато сте слаби, той се възползва от това", каза Макрон.

"Той е силен и интелигентен, но не и наивен и е обсебен от стремежа да се меси в нашите демокрации", заяви френският президент за руския си колега.

"Меси се навсякъде в Европа и САЩ, за да отслаби демокрациите ни, защото смята, че това е полезно за страната му. Той иска Велика Русия. Хората се гордеят с политиката му. Той се държи изключително сурово с малцинствата и с противниците си с някаква представа за демокрацията, която аз не споделям", отбеляза Макрон, като същевременно увери, че постоянно поддържа контакт с Путин.

"Уважавам го. Познавам го. Не си правя илюзии", заключи Макрон.

Откъс от "Жената на прозореца" на Ей Джей Фин

https://www.dnevnik.bg/kultura/2018/04/22/3164898_otkus_ot_jenata_na_prozoreca_na_ei_djei_fin/?ref=rss


В рубриката "Четиво" "Дневник" публикува откъс от "Жената на прозореца", с автор Ей Джей Фин , предоставен от Издателство "Сиела".<br /><br />"Жената на прозореца" от Ей Джей Фин – книгата, която изпревари Дан Браун!<br /><br />Трилърът, който дебютира на първо място в класацията на "Ню Йорк Таймс", за пръв път на български!<br />За пръв път на български език излиза "Жената на прозореца" от Ей...

С почистване на Поморийското езеро бе отбелязан Международният ден на Земята

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ok1TpVNu1to/

pochistvaneС пролетно почистване на Поморийското езеро бе отбелязан Международният ден на Земята. С много ентусиазъм и любов към природата граждани от Поморие отбелязаха Международния ден на Земята с акция за почистване на Южния бряг на Поморийско езеро. Бяха събрани четиридесет чувала битови отпадъци.

Сдружение “Заедно за Поморие” благодари за подкрепата на Община Поморие и Сдружение “Зелени Балкани”, осигурили чували за смет и ръкавици, както и на всички доброволци, взели активно участие в събитието – Димитър Попов, арх. Камен Шипков, Владимир Ли, Наталия Нежнева, Наталия Калинина, Леонид Стамболиев, Николай Мерджанов, Мария Мерджанова и специални благодарности на фотографа Мариела Тодорова, която документира акцията

Предлагат на търг антисемитско писмо на Рихард Вагнер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828017

Предлагат на търг антисемитско писмо на
Рихард Вагнер Писмо на композитора Рихард Вагнер до френски интелектуалец, в което музикантът предупреждава за "пагубното еврейското влияние" в културната област, ще бъде предложено на търг във вторник в Израел, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Вагнер /1813-1883/ чието творчество е пропито с национализъм, беше любимият композитор на Адолф Хитлер,

Везенков втори по резултатност при нова победа за ”Барселона”

https://frognews.bg/novini/vezenkov-vtori-rezultatnost-pri-nova-pobeda-barselona.html

”Барселона” победи гостуващия ”Гипускоа” с 89:74 (24:19, 22:16, 22:21, 21:18) в среща от 29-ия кръг на испанското първенство по баскетбол за мъже, съобщи бтв.

Нежната прегръдка на Брюксел задушава балканските надежди за членство

https://www.actualno.com/europe/nejnata-pregrydka-na-bruksel-zadushava-balkanskite-nadejdi-za-chlenstvo-news_670953.html

Когато комисарят Йоханес Хан обяви във вторник, че страните от Западните Балкани бележат "добър напредък" към присъединяването си към ЕС, може да бъде простено учудването ни дали наистина говори за този регион, в който и двамата сме израснали. Представяйки пакета за разширяването на ЕС за 2018 г. и шест доклада за отделните държави от Западните Балкани, комисарят приветства процеса на разширяване на блока за "модернизиране на икономиките и обществата в региона, който постепенно с

Коментар №3 на седмицата: Заслужава ли този селски мач окото на полицайката?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827998

Коментар №3 на седмицата: Заслужава ли този селски мач окото на полицайката?Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и събра над 26 000 прочитания. Вчера между 16 и 18 часа се озовах в центъра на София и първоначално си помислих, че започват някакви военни действия. Навсякъде униформени, охранителна полиция с каски, движението отцепено, военна полиция, бул.

Пипа Мидълтън очаква първото си дете

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/22/3167267_pipa_midultun_ochakva_purvoto_si_dete/?ref=rss


По-малката сестра на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън - Пипа Мидълтън е бременна с първото си дете, съобщава Ройтерс, цитирайки в. "Сън".<br /><br />34-годишната Пипа се омъжи за 42-годишния финансист Джеймс Матюс през май миналата година.<br /><br />Очаква се детето да се роди през октомври. <br />

Германските социалдемократи за първи път избраха жена за свой лидер

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828014

Германските социалдемократи за първи път избраха жена за свой лидерГерманската социалдемократическата партия избра за свой председател бившата министърка на труда Андреа Налес - първата жена начело на най-старата политическа формация в страната, която ще има за задача да извде социалдемократите от сегашната им криза, предаде Франс прес, цитирана от БТА. На извънреден конгрес в западния град Висбаден 47-годишната

Втора чудотворна икона на Богородица дойде в Добрич

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828009

Втора чудотворна икона на Богородица дойде в ДобричЧудотворна икона на Богородица Скоропослушница от храма „Св. Александър Невски” в град Ананиев, Украйна, събра добричлии за молитва в храм „Св. Георги”. „Важното е пред иконата да се помолиш за това , което искаш от сърце, това е чудото, другото е Божие дело” – каза Александра, която придружаваше иконата в Добрич.

САЩ за България - корупция и зависима съдебна система

http://clubz.bg/66971-sasht_za_bylgariq_korupciq_i_zavisima_sydebna_sistema

Зависима съдебна система, корупция на всички нива, тежки условия в затворите, лошо отношение към малцинствата. Това са част от изводите за България в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за спазването на човешките права. В доклада се говори и за ниското ниво на свободата на словото у нас.

В доклада се изтъква, че етническите турси имат 8% от мандатите в парламента. В него обаче липсва ромската общност. В доклада се отбелязва, че турците, ромите и помаците имат свои представител в местната власт. Критикува се забраната за използване на езици, различни от българския, по време на предизборна кампания. Изтъква се, че ромските деца често посещават училища, които на практика са сегрегирани и получават лошо образование.

Според Държавния департамент в България служители във всички сфери на управлението са засичани в корупционни практики, които са безнаказани - подкупи, конфликт на интереси, злоупотреби, нарушения на обществени поръчки, търговия с влияние.

Според документа като цяло свободата на изразяване и на пресата като цяло се спазва от страна на правителството, но съществуват проблеми, свързани с корпоративен и политически натиск върху медиите, непрозрачна концентрация на медийна собственост и дистрибуция, както и непряка правителствена подкрепа за отделни медии чрез публичен ресурс.

Гол мъж застреля четирима души в Тенеси

http://www.mediapool.bg/gol-mazh-zastrelya-chetirima-dushi-v-tenesi-news278236.html

Мъж, облечен само със зелено яке, застреля четирима души и рани поне още толкова в ранните часове на деня в ресторант в покрайнините на Нашвил, Тенеси. Полицията в града съобщи в изявление, че стрелбата е станала в ресторант за гофрети в Антиохия, южно от Нашвил, в 03:25 ч. местно време. Полицаи са разказали пред Си Ен Ен, че мъжът е захвърлил якето, преди да избяга пеша. Полицията издирва стрелеца, като предупреждава, че го смята за въоръжен и много опасен. Един от ранените е в критично състояние в болница. "Един от редовните клиенти на ресторанта се е борил с нападателя, отнел му е пушката, след което той избягал гол и бос. Нападателят е бял мъж с къса коса", заявиха от местното управление. Полицията в Нашвил съобщи, че подозира за нападението 29-годишния Травис Рейнкинг от Мортън, Илинойс, което е на близо 720 км. северно от Антиохия. Според властите нападателят е пристигнал с кола, регистрирана на името на Рейнкинг. Органите на реда допълниха, че стрелецът е видян запоследно да отива към Мърфрйсборо Пайк, където има друга денонощна закусвалня. Местни медии цитират полицията и съобщават, че нападателят е бил въоръжен с AR-15, като тази автоматична пушка се налага като любим вид оръжие на масовите убийци в САЩ.

Гол мъж застреля трима души в Тенеси

http://www.mediapool.bg/gol-mazh-zastrelya-trima-dushi-v-tenesi-news278236.html

Мъж, облечен само със зелено яке, застреля трима души и рани поне още четирима в ранните часове на деня в ресторант в покрайнините на Нашвил, Тенеси. Полицията в града съобщи в изявление, че стрелбата е станала в ресторант за гофрети в Антиохия, южно от Нашвил, в 03:25 ч. местно време. Полицаи са разказали пред Си Ен Ен, че мъжът е захвърлил якето, преди да избяга пеша. Полицията издирва стрелеца, като предупреждава, че го смята за въоръжен и много опасен. Един от ранените е в критично състояние в болница. "Един от редовните клиенти на ресторанта се е борил с нападателя, отнел му е пушката, след което той избягал гол и бос. Нападателят е бял мъж с къса коса", заявиха от местното управление. Полицията в Нашвил съобщи, че подозира за нападението 29-годишния Травис Рейнкинг от Мортън, Илинойс, което е на близо 720 км. северно от Антиохия. Според властите нападателят е пристигнал с кола, регистрирана на името на Рейнкинг. Органите на реда допълниха, че стрелецът е видян запоследно да отива към Мърфрйсборо Пайк, където има друга денонощна закусвалня. Местни медии цитират полицията и съобщават, че нападателят е бил въоръжен с AR-15, като тази автоматична пушка се налага като любим вид оръжие на масовите убийци в САЩ.

Гол мъж застреля трима души в заведение в САЩ

http://www.cross.bg/trima-dyshi-zastrelya-1573142.html

/КРОСС/ Гол мъж застреля трима души в Нешвил, САЩ, съобщава местната полиция. Мъжът е влезнал в заведени в предградието Антиохия и е стрелял с пушка. Властите съобщават и за четирима ранени. Клиент на заведението е успял да отнеме оръжието от мъжа, който след това е избягал Полицият първоначално описва извършителя като "бял мъж с къса коса". По-късно идентифицират и подозират в убийствата Травис Рейкинг.  

Орлин Павлов отново влезе в ролята на Зайчето Питър

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6824256

Орлин Павлов отново влезе в ролята на Зайчето ПитърОрлин Павлов отново влезе в ролята на Зайчето Питър този път на живо пред децата от столичното 102 ОУ „Панайот Волов”. Срещата беше емоционална и вълнуваща и за двете страни, а усмивките не слизаха от лицата на малчуганите и прочутия актьор. След като си припомниха как точно започва партито на животните във фермата на господин Макгрегър,

Ограничават достъпа до НДК в четири дни следващата седмица

https://offnews.bg//obshtestvo/ogranichavat-dostapa-do-ndk-v-chetiri-dni-sledvashtata-sedmitca-679206.html

В понеделник, четвъртък, петък и събота следващата седмица (23, 26, 27 и 28 април) достъпът до централната сграда на НДК ще бъде ограничен.

Мярката се налага от съображения за сигурност във връзка със събития от висок клас в календара на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Касите на Билетния център ще работят нормално с обичайното работно време от 09:00 до 20:30 часа, но са изместени в кино „Люмиер Лидл".

Желаещите да закупят билети за културни събития могат да го направят и през оналйн платформата – tickets.ndk.bg.

Без промени остава достъпът до Театър Азарян и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, а Литературен клуб „Перото" ще отвори врати след приключване на събитията.

Инициатива "Балони на любовта" срещу родителското отчуждаване се проведе в София

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/22/3167265_baloni_na_ljubovta_sreshtu_roditelskoto_otchujdavane/?ref=rss


Инициативата "Балони на любовта" се проведе пред Народния театър. Тя е срещу насаждането на омраза между разделените родители и децата им. Събитието се провежда в градове по целия свят и цели да насочи общественото внимание към проблема на разделените родители, информира Би Ти Ви.<br /><br />Сапуненият балон е символ на това, че не можеш да вземеш част от него, без да го спукаш.<br /><br /><br /><br />Същото важи и за родителската любов - не може да...

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Кабул

https://www.24chasa.bg/novini/article/6828004

"Ислямска държава" пое отговорност 
за атентата в КабулНай-малко 31 са вече загиналите при днешния самоубийствен атентат до център за регистрация на избиратели в афганистанската столица Кабул. Ранени са били 54 души, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на здравното министерство. Отговорност за акта пое групировката "Ислямска държава", предаде БТА.

Полицията във Франция евакуира остров Мон Сен Мишел

http://www.mediapool.bg/politsiyata-vav-frantsiya-evakuira-ostrov-mon-sen-mishel-news278235.html

Полицията във Франция евакуира Мон Сен Мишел, едно от най-натоварените туристически места в Долна Нормандия, във връзка с издирването на заподозрян, който се смята, че е отправил заплахи към местната служба за сигурност. Източник в полицията каза, че туристически гид е подал сигнал за мъж, който е пътувал на маршрутката, отвеждаща туристите до скалистия остров на посещение. Мъжът е отправял заплашващи коментари към местните сили на реда. Полицията е проследила движението на мъжа благодарение на системите за видео наблюдение. Получили са сигнал не само на гида, но и от някои от другите пътници около 07:45 местно време. Благодарение на блъсканицата заради евакуацията полицията бързо губи следите на заподозрения. Органите на реда определят операцията като "предпазна мярка". Полицейски хеликоптер летеше над острова, туристите бяха блокирани и не можеха да влязат на територията на Мон Сен Мишел. Хотели биваха опразнени, докато операцията не беше прекратена. Островът е на около километър от северния бряг на Нормандия и е свързан с мост.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване