В 5 града се провежда инициативата "Книги за смет"

http://www.cross.bg/otpadutzi-grada-plastmasa-1573119.html

/КРОСС/ От 10 до 13 часа, едновременно в 5 града на България, ще се проведе кампанията "Книги за смет" с акцент върху събирането на отпадъци от пластмаса. Кампанията се организира за 6-та поредна година от дружество за разделно събиране на отпадъци. В София мястото на кампнията е при Паметника на Съветската армия. За всеки килограм предадена пластмаса организаторите ще дават една или две книжки. Слушаме Марияна Петкова от фирмата за разделно събиране на отпадъци. "Прекалено много се използват пластмасови отпадъци в ежедневието на всеки един от нас. Тази година, кампанията е едновременно в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Велико Търново. Призоваваме гражданите на тези 5 града да донесат колкото се може повече пластмаса за рециклиране и повече родители и деца да се включат".    

С влак за Гергьовден – само с резервация

http://www.struma.com/bulgariya/s-vlak-za-gergiovden-samo-s-rezervaciya_133335/

Ограниченията се въвеждат, за да не се стига до претъпкани вагони в последния момент

С влак за Гергьовден ще се пътува само с предварителна резервация. Ограниченията се въвеждат, за да не се стига до претъпкани вагони в последния момент.

Ако планирате пътуване с влак за Гергьовден по най-натоварените линии от София до Пловдив, Бургас, Варна или Видин, задължително си вземете билет предварително – със запазено място срещу 50 стотинки допълнително. Целта е да не се повтаря ситуацията с препълнените вагони от Великден.

В последния ден от великденските...

Продължава

Калфин: Премиерът Борисов ме увери, че ще подкрепи кандидатурата ми за ОЛАФ

https://www.actualno.com/politics/kalfin-premieryt-borisov-me-uveri-che-shte-podkrepi-kandidaturata-mi-za-olaf-news_670923.html

Имах среща с премиера Бойко Борисов и получих уверение, че ще получа подкрепа. Това каза претендентът за генерален директор на ОЛАФ Ивайло Калфин пред БНР. Той изрази увереност, че българското правителство ще подкрепи кандидатурата му и ще лобира за нея. Кандидатирах се за ОЛАФ, защото познавам европейския бюджет, заяви Калфин, който е втори сред четиримата кандидати за шеф на ОЛАФ, измежду които предстои да бъде направен изборът. „Аз се кандидатирах по една единствена причина &n

Слънчева неделя с температури до 29 градуса

http://www.struma.com/bulgariya/sluncheva-nedelya-s-temperaturi-do-29-gradusa_133334/

В планините също ще е топло и подходящо за туризъм

В неделя ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – около 25°.

Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде слънчево. През деня ще бъде топло и подходящо за туризъм.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад и северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на...

Продължава

Проблемите на Facebook поставят и Google на горещия стол

https://www.investor.bg/analizi/262/a/problemite-na-facebook-postaviat-i-google-na-goreshtiia-stol-259405/

Опасенията за опазването на личните данни и таргетирането на рекламите засягат все по-силно и интернет гиганта

Само за ценители! Златен звяр побърка столицата

http://www.struma.com/lyubopitno/samo-za-ceniteli-zlaten-zvyar-poburka-stolicata_133333/

Златен звяр побърка столичани. Става въпрос за луксозно Бентли, което е заснето на столична улица от бдителен софиянец и споделено в социалните мрежи. Скъпарското возило не за първи път се появява в социалните мрежи и предизвика вълна от коментари. Още повече, че този път отвътре наднича руса мадама.

Явно златното напоследък е предпочитан цвят за гъзарски и нестандартни автомобили. Припомняме, че преди месеци столицата бе в истерия заради друга златна кола - Ламборгини. Снимка на...

Продължава

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

http://nakratko.bg/category/25/158306/


Една страна не може да се справи сама с международната организирана престъпност, затова е важно да обединим силите си в разследванията. Това коментира в интервю за bTV посланикът на Словакия у нас Мануел Корчек.

ОФК Пирин в сериозна криза, има ли шанс да спре пропадането…

http://regiona.bg/%d0%be%d1%84%d0%ba-%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd-%d0%b2-%d1%81%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d1%88%d0%b0%d0%bd%d1%81/

Неделната програма в Първа професионална лига ще започне в 17:30 часа с мача между Пирин (Благоевград) и Витоша (Бистрица). Двата тима са на последните две места в група „А“ на втората осмица, без шанс да променят класирането си до края на плейофната фаза. „Орлетата“ са в серия от три поредни загуби, а новакът Витоша все още чака първата си победа в първенството.

Пирин е в сериозна криза и загуби последните си 3 мача, като в тях допусна 9 гола. Преди това тимът от Благоевград се наложи с 3:1 при гостуването си в Бистрица. Дори и тогава съставът на Милен Радуканов допусна гол, както и във всеки друг от последните си 6 мача, пише спортал бг.

Наказан за срещата днес е Константин Ничев. Като цяло Радуканов планира да заложи на доста млад състав. Атаката ще се води от Флорент Боджадж и младока Марио Топузов.

Материалът ОФК Пирин в сериозна криза, има ли шанс да спре пропадането… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Сто рози засадиха дамите от ГЕРБ във Вършец

https://www.24chasa.bg/region/article/6827726

Сто рози засадиха дамите от ГЕРБ във ВършецСто рози и над 100 дръвчета засадиха дамите от ГЕРБ в курорта Вършец, след Шестата политическа обучителна академия, организирана от ГЕРБ и фондация "Конрад Аденауер". Новата малка горичка е от кипариси, туи, лирово дърво и чинари и ще краси града, след като преди години буря унищожи дърветата в Слънчевата градина, изградена през 1934 година.

Майките на деца с увреждания не вярват на премиерските сълзи

http://www.struma.com/bulgariya/maikite-na-deca-s-uvrejdaniya-ne-vyarvat-na-premierskite-sulzi_133332/

Те настояват не за емоции, а за конкретни действия от страна на държавата

Дали една държава е наистина държава си личи по нейното отношение към по-слабите, по-беззащитните, по-ранимите. Каква е България? Социална държава или държава на сбърканите правила? Шестият национален протест на родители на хора с увреждания за пореден път постави този въпрос.

Майките настояват за радикални промени, а депутатите люто се скараха по въпроса кой е по-съпричастен към проблемите им. Премиерът Бойко Борисов не откликна на поканата на протестиращите да слезе при тях, но...

Продължава

Държавният департамент на САЩ вижда у нас корупция и насилие срещу малцинствата

http://econ.bg/Новини/Държавният-департамент-на-САЩ-вижда-у-нас-корупция-и-насилие-срещу-малцинствата_l.a_i.760752_at.1.html

Българската съдебна система не е независима, корупцията обхваща всички нива на управлението, липсват нормални условия в затворите, а малцинствата са...

Веселин Маринов: Последният човек, който видя баща ми, е моята дъщеря

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827717

Веселин Маринов: Последният човек, който видя баща ми, е моята дъщеряРадвам се, че последният човек, който видя баща ми, е моята дъщеря. Тя говореше повече, защото баща ми не можеше вече. Само й държеше ръката, каза певецът Веселин Маринов пред bTV. Повод за думите му е скорошната кончина на баща му.   "Тате, да знаеш дядо май няма да изживее до утре", ми каза дъщеря ми след като се прибра от дядо си.

ФБР дава 1 млн. долара награда заради отвлечен в Сирия журналист

http://www.struma.com/bulgariya/fbr-dava-1-mln-dolara-nagrada-zaradi-otvlechen-v-siriya_133331/

5 години няма следа от Остин Тайс



Федералните власти на САЩ предложиха награда от 1 милион долара за всякакви сведения, подпомагащи издирването на американския журналист Остин Тайс, изчезнал в Сирия преди повече от 5 години, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията, предложила наградата - ФБР, уточни, че тази стъпка не е свързана "с никакво конкретно събитие".

Тайс изглежда е единственият американски журналист, държан все още в плен в Сирия, която се нареди сред страните,...

Продължава

Експерти направили огледа на колата на Таскова за 10 мин.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/eksperti-napravili-ogleda-na-kolata-na-taskova-za-10-min

Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на Цвета Таскова e причината за катастрофата на АМ "Тракия"

Как Унгария прогонва Джордж Сорос

http://clubz.bg/66964-kak_ungariq_progonva_djordj_soros

Началото е поставено през 1984 година - тогава американският милиардер и филантроп Джордж Сорос започва да подпомага антикомунистическата опозиция в Унгария, например като ѝ осигурява копирни машини. По-късно той основава в унгарската столица Централноевропейския университет (ЦЕУ). А с милиардите, дарени от фондацията му "Отворено общество", Сорос подпомага дейността на няколко поколения интелектуалци, учени и правозащитници.

Тази ера върви към своя край: фондацията "Отворено общество" обмисля (при определени условия) да се изтегли от Будапеща и да премести седалището си в друга държава. Причината: правителството на Виктор Орбан се готви в началото на май 2018 да прокара т.нар. закон "Stop Soros" ("Спри Сорос"). Ако той бъде приет в първоначалния му вид, това ще накара "Отворено общество" да напусне Унгария, потвърди пред Дойче Веле говорителят на фондацията Даниел Маконен. Така той опровергава информацията на австрийския вестник "Ди Пресе", според която "Отворено общество" мести от август т.г. централата си в германската столица Берлин. Маконен е уточнил, че това е "само една от опциите".

Ако въпросният закон бъде приет в сегашния му вид, няма да има смисъл фондацията на Сорос да продължи дейността си в Унгария, добавя говорителят. Сред мерките, включени в закона, са и тези две: наказателни данъци и задължителна регистрация на всички неправителствени организации, които насърчават "нелегалната миграция". Нещо, което би засегнало много сериозно дарителската дейност на фондацията.

Сорос - държавен враг №1

"Отворено общество" не е единствената основана от Джордж Сорос институция, която обмисля възможността да се изнесе от Унгария. Централноевропейският университет също се оглежда за алтернативно седалище. Миналата година унгарското правителство прие поправка в Закона за висшето образование, целяща да удари именно ЦЕУ на Сорос. Вярно, че правителството на Орбан след това демонстрира готовност за някои отстъпки, но в Унгария бъдещето на институцията остава несигурно. В тази връзка е постигната договореност за възможно преместване на университета от Будапеща във Виена. Ръководството на ЦЕУ обаче твърди, че продължава да полага усилия за това учебното заведение да запази седалището си в Будапеща.

На пръв поглед изнасянето на институциите на американския милиардер от Унгария изглежда като победа за Виктор Орбан: години наред премиерът изграждаше "образа на врага Сорос", който е роден в Будапеща и е оцелял от Холокоста. В няколко поредни правителствени кампании Сорос беше обвиняван, че искал да унищожи Унгария и Европа – най-вече с подкрепата си за бежанците. Тези негативни кампании постепенно се обърнаха и срещу другите неправителствени организации - последния стълб за контрол над управлението.

Миналата седмица близкият до правителството седмичник "Figyelö" ("Наблюдател") публикува над 200 имена на унгарци, определени като "наемници на Сорос" - преподаватели от ЦЕУ, журналисти и сътрудници на водещите неправителствени организации. В седмичното си интервю за държавното радио "Лайош Кошут" Виктор Орбан защити стъпката с нуждата да бъде осигурена прозрачност. Хората трябвало да са наясно кой кого финансира, смята Орбан и призовава унгарските медии да продължат да разплитат тези мрежи. 

В дългосрочен план спорът между Орбан и Сорос може да се превърне в бумеранг: изтеглянето на институциите на Сорос от Унгария би било много силен сигнал. Защото Джордж Сорос подпомогна демократизирането на бившите комунистически диктатури в Източна Европа така, както никой друг меценат в света. Бягството по политически причини от една страна-членка на ЕС би било прецедент - досега това се е случвало само в страни като Русия например.

"Черният списък" с журналисти

Всичко това допълнително отравя атмосферата в унгарското общество и подклажда омразата и страха. Много хора междувременно избягват да се изказват публично по определени въпроси, а положението като цяло е по-потискащо, отколкото в края на 1980-те години. Навремето много хора говореха по-открито и по-свободно, отколкото днес.

Междувременно се появи и нов списък с врагове на Унгария - този път съдържащ не имената на "наемници на Сорос", а на чуждестранни журналисти. Той беше публикуван в правителственото издание "Magyar Idök". В него е включено името на кореспондента на Дойче Веле в Унгария, който е автор на тази публикация - Кено Ферзек, както и имената на други кореспонденти на чужди издания - като Грегор Майер от ДПА, Бернхард Оденал от "Тагесанцайгер", Мерет Бауман от "Нойе Цюрихер Цайтунг" и Ернст Гелегс от австрийската обществено-правна медия ORF. В публикацията се казва, че унгарското правителство обмисля мерки срещу тези и други унгарски кореспонденти на чужди издания. Като аргумент то изтъква, че "робският труд" на тези журналисти се състоял в това да "разпространяват отвратителните лъжи на ултралибералната опозиция сред милиони потребители в цял свят – без никакъв филтър".

Дойче веле

Калфин: България подкрепя създаването на европейски прокурор

https://frognews.bg/novini/kalfin-balgariia-podkrepia-sazdavaneto-evropeiski-prokuror.html

Това заяви пред БНР бившият социален и външен министър Ивайло Калфин, който е един от фаворитите за шеф на ОЛАФ. Той акцентира върху темата как ОЛАФ ще се съчетае с новата позиция на европейската прокуратура. По думите му, ЕС засилва възможността си да разследва и наказва престъпления:

ЕС приветства спирането на ядрената програма на КНДР

http://www.struma.com/bulgariya/es-privetstva-spiraneto-na-yadrenata-programa-na-kndr_133330/

Великобритания заяви днес, че плановете на Северна Корея да спре ядрените изпитания ще бъде положителна стъпка

Европейският съюз приветства днес "позитивния и дългоочакван етап", след като севернокорейският ръководител Ким Чен-ун заяви, че спира ядрените опити и изпитанията на балистични ракети, извършвани от Пхенян, предаде Франс прес.

Изявлението му, приветствано също от Вашингтон и Пекин, изразява стремежа на Пхенян "да спазва международните си ангажименти", по-специално да изпълнява резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, посочва в комюнике първият дипломат на ЕС...

Продължава

Проверяваме по електронен път документи в кадастъра

https://offnews.bg//ikonomika/proveriavame-po-elektronen-pat-dokumenti-v-kadastara-679189.html

Статусът на заявлението за издаване на документи от Агенцията по геодезия, картография и кадастър могат да бъдат проследявани на страницата на Агенцията, без да се налага гражданите да ходят на място в офисите на службата. Такава възможност дава кадастрално-административната информационна система "КАИС" на адрес https://kais.cadastre.bg/bg/Services.

В системата могат да се подават по електронен път заявления за нанасяне на настъпили промени в кадастралния регистър на недвижимите имоти, издаване на скица за имот или сграда в урбанизирана или неурбанизирана територия, предоставяне на копие от кадастрална карта в графичен вид и други.

В онлайн портала могат да се заявят и различни видове справки - за граници и кадастрална информация за имоти, справки по кадастрална карта, за собствениците и носителите на други вещни права за един имот от кадастралния регистър на недвижимите имоти, копия от кадастрални карти в графичен вид, извадки от кадастралната карта с данни от кадастралния регистър на недвижимите имоти за един имот, копие на кадастрална карта в цифров вид без данни за собствеността и други. 

За цялата страна от началото на годината досега подадените заявления за услуги от АГКК са близо 70 хиляди, като само 10% от предоставяните от агенцията услуги са заявени електронно, съобщава МРРБ. 

Само в София месечно се подават над 7 хиляди заявления, средно дневно това са по около 450 човека, преминали през офисите на АГКК, а в цялата страна – средно на ден са около 2 000 човека. 

Майките на деца с увреждания не вярват на премиерските сълзи

http://nakratko.bg/category/58/158305/


Дали една държава е наистина държава си личи по нейното отношение към по-слабите, по-беззащитните, по-ранимите. Каква е България? Социална държава или държава на сбърканите правила?

Шефът на НАТО призова Турция и Гърция да се оправят сами

http://www.struma.com/bulgariya/shefut-na-nato-prizova-turciya-i-gurciya-da-se-opravyat_133329/

Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призова Гърция и Турция да изгладят противоречията си сами, пише електронното издание на гръцкия вестник "То Вима", цитиран от "Фокус".

Столтенберг заяви, че проблемите между двете страни са му добре известни и призова Анкара и Атина да разрешат различията си в рамките на двустранни...

Продължава

Ивайло Калфин: ЕС засилва възможността си да разследва и наказва престъпления

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827714

Ивайло Калфин: ЕС засилва възможността си да разследва и наказва престъпленияНай-късно в началото на май ще знаем кой ще оглави Европейската служба за борба с измамите с евросредства ОЛАФ. В престижното състезание за нов генерален директор на институцията, започнало със 70 кандидати за поста, на финалната права остават четирима, сред които е Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, социален министър, както и бивш външен министър.

Експертите от ОЗХО събраха проби от Дума, пращат ги в Холандия

http://www.struma.com/bulgariya/ekspertite-ot-ozho-subraha-probi-ot-duma-prashtat-gi-v_133328/

ОЗХО заяви, че сега ще се направи оценка и ще се прецени дали има нужда от второ посещение в град Дума

Екипът от експерти на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) посети обект в сирийския град Дума в събота, за да събере проби в опита си да установи дали химически оръжия са били използвани на 7 април в предполагаемата химическа атака, заявиха от ОЗХО, цитирани от Reuters и "Фокус".

В изявлението си ОЗХО заяви, че сега ще се направи оценка и ще се прецени дали има нужда от второ посещение в град Дума.

Пробите ще бъдат транспортирани в Холандия и след...

Продължава

Милена Славова: Животът ми е зиг-заг

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827702

Милена Славова: Животът ми е зиг-заг"Едно време един приятел ми каза лаф - че животът е виенско колело (горе и долу). Като се качиш горе, няма къде по-нагоре да отидеш", каза пред Нова телевизия Милена Славова. В пика на криерата си през 1993 г заминава за Лондон.  "Започнах отначало. Задушавах се, че тук не се случваше нищо ново", разказва тя. Била разочарована и от много предатели.

Съгласие по 3 точки между държавата и хората с увреждания за реформата в ТЕЛК

https://petel.bg/Saglasie-po-3-tochki-mezhdu-darzhavata-i-horata-s-uvrezhdaniya-za-reformata-v-TELK__261172

Протестите на хората с увреждания и на родителите на деца с увреждания са симптоматични за нерешените проблеми. Това заяви пред БНР минис...

Нова секира, внимавайте! 150 лв. глоба за минаване на червен светофар

http://www.struma.com/obshtestvo/nova-sekira-vnimavaite-150-lv-globa-za-minavane-na-cherven_133327/

Шофьорите ще остават без книжка и ще ходят на изпит не само, след като им вземат всички точки

Няколко по-солени глоби за шофьорите нарушители са предвидени в проекта за нов Закон за движение по пътищата. Той бе публикуван за обществено обсъждане в петък, припомня в. „24 часа“.

Ако бъде приет вече всеки шофьор, който мине на червено, ще трябва да плати не 100, а 150 лв. Същото увеличение важи и за водачите, които не дадат предимство на пешеходец на зебра. Двойно се увеличават глобите за неправилно паркиране - от 50 на 100 лв.

Новост има и в санкциите за...

Продължава

Горещи подробности за арестувания бандит, който едва не уби полицайката Зашева!

http://www.struma.com/sinya-lampa/goreshti-podrobnosti-za-arestuvaniya-bandit-koito-edva-ne-ubi-policaikata_133326/

Бабаитът, който едва хвърли бомба, с която едва не уби младата полицайка Гергана Зашева-Младенова, се казва Йордан и е на 25 години. Хулиганът е запален фен на "Левски" и посещава мачове на любимия си отбор повече от десет години. Негови познати разкриха , че Йордан се уплашил панически, след като осъзнал, че е могъл да отнеме живота на служителката на реда, която пострада изключително тежко и благодарение на лекарите и Божията намеса запази зрението си.

Йордан е хвърлил...

Продължава

Обезумял младеж застреля красивата си бременна приятелка и натика трупа й в куфар

http://www.struma.com/lyubopitno/obezumyal-mladej-zastrelya-krasivata-si-bremenna-priyatelka-i-natika-trupa_133325/

Жител на американския град Милуоки е обвинен в убийството на приятелката си. Трупът на бременната в петия месец Шанън е открит в куфар, облепен със скоч. 27-годишният Куентин Нийл е бил задържан, след като в наето от него помещение полицията се натъкнала на тялото на 21-годишната жена, по което имало огнестрелни и прорезни рани, съобщава People.

Шанън е обявена за безследно изчезнала на 13 април, след като не взела по-малкото си братче от училище и не се явила на работното си място....

Продължава

Майките на деца с увреждания не вярват на премиерските сълзи

http://www.cross.bg/durzhava-yvrezhdaniya-iskame-1573118.html

/КРОСС/ Дали една държава е наистина държава си личи по нейното отношение към по-слабите, по-беззащитните, по-ранимите. Каква е България? Социална държава или държава на сбърканите правила? Шестият национален протест на родители на хора с увреждания за пореден път постави този въпрос. Майките настояват за радикални промени, а депутатите люто се скараха по въпроса кой е по-съпричастен към проблемите им. Премиерът Бойко Борисов не откликна на поканата на протестиращите да слезе при тях, но пред министрите каза, че е плакал на телевизионен репортаж за майка с дете с увреждане и разпореди проверка. „Чист популизъм, ако той се опитва да си вдигне акциите образно казано на гърба на хората с увреждания, може и да е успял, надявам се да не е успял", казва Валентина Христова пред бТВ. Тя е майка на 17-годишната Бояна, която е с множество увреждания. Миналата година майка й е била неин личен асистент по европрограма. В дневник описвала час по час грижите, които полага. А чиновник проверявал: „Мен лично са ме връщали за краснопис, т.е. според тях не го бях написала достатъчно четливо и вероятно са прави , защото съм го писла посред нощ когато вкъщи е тихо и ме върнаха и ми казаха, че трябва да го напиша по-четливо. Писах и плаках, повярвайте ми". „Системата не ни дава никакъв шанс, това, което в момента е законодателството на тази държава, обича децата и възрастните с увреждания на бавна смърт

Природозащитници излизат на протест в района на екоплаж "Корал“

http://nakratko.bg/category/58/158303/


Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж "Корал“ заради ограда, поставена от частна фирма. Според екозащитниците, коловете  са забити върху пясъчните дюни и достъпът до плажа е ограничен.

Жителите на Брежани излязоха "въоръжени" в акция ...

http://www.struma.com/obshtestvo/jitelite-na-brejani-izlyazoha-vuorujeni-v-akciya_133324/

Десетки жители на село Брежани поставиха начало на прекрасна инициатива. задружно, всички заедно почистиха с много труд и желание родното си село. И така рано сутрин, обединени от идеята да направят Брежани уютно и живописно, десетки излязоха „въоръжени“ с чували метли, лопати, косачки, резачки и много желание почистваха селото. Амбицията на инициативата на всички заедно да направят дома по-чист, по-уютен и по-зелен.

Примерът е добър, а най-хубавото е, че и...

Продължава

Ердоган размаха пръст на Австрия

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/04/22/3167131_erdogan_razmaha_prust_na_avstriia/?ref=rss


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отправи вчера предупреждение към Австрия, след като в петък канцлерът Себастиан Курц заяви, че предизборните срещи, свързани с насрочените за юни избори в Турция ще бъдат забранени, предаде Франс прес, цитирана от БТА.<br /><br />"Взетите от Австрия мерки ще се обърнат срещу нея", заяви Ердоган в първото си интервю след обявяването на предсрочните избори, излъчено вчера по телевизия Ен Ти Ви. "Борбата на Турция за демокрация не...

Ужасяваща находка! Анонимното писмо, което разплете смъртта на инж. Димитър Миразчиев

http://www.struma.com/sinya-lampa/ujasyavashta-nahodka-anonimnoto-pismo-koeto-razplete-smurtta-na-inj-dimitur_133323/

Клошари нападнали Веселина Гинева, опитали се да откраднат контейнера с трупа на Димитър Миразчиев

Жена, която е била близка на инж.Димитър Миразчиев, починал при изключителни мъчения, а след това захвърлен в контейнер край Колежа по туризъм в Бургас от бившата си съпруга Веселина Гинева, с шокиращи разкрития.

Жената, която се обади, пожела анонимност. В момента тя е в чужбина, откъдето ни изпрати автентичното писмо, което е разплело цялото убийство на уважавания инженер от Нефтохимическия комбинат.

„Дълго време издирвах Димитър, защото сме добри семейни приятели....

Продължава

Футболният гамен, ранил полицаи, сам се предал на МВР

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/futbolniiat-gamen-ranil-politsai-sam-predal-mvr.html

Както ”Фрог нюз” съобщи още снощи, той е в ареста, но по първоначална информация бил ”заловен”, а впоследствие се оказа, че се е предал сам, придружен от своя адвокат. Името му е Йордан Исаев и е на 25 години, предаде бтв.

Футболният гамен, ранил полицаи, сам се предал на МВР!

https://frognews.bg/novini/futbolniiat-gamen-ranil-politsai-sam-predal-mvr.html

Днес предстои МВР да даде повече информация за самоличността на мъжа, който е заподозрян за инцидента с полицайката по време на футболен мач. Както ”Фрог нюз” съобщи още снощи, той е в ареста, но по първоначална информация бил ”заловен”.

Пеша на пешеходна пътека! Законът задължава колоездачите

http://www.struma.com/bulgariya/pesha-na-peshehodna-puteka-zakonut-zaduljava-koloezdachite_133322/

При преминаване през пешеходна пътека колоездачът е длъжен да слезе от велосипеда и да премине през нея като пешеходец. Този текст е записан изрично в член 123 на новия на Закон за движение по пътищата, който бе публикуван в петък от МВР за обществено обсъждане, съобщава "Труд".

На практика в това няма нищо ново, но правилото масово не се спазва от хората на колела и така се създава опасност на пътя както за самите тях, така и за другите водачи.

И в сегашния, и в...

Продължава

Огледът на колата, блъснала автобуса на „Тракия” е извършен за 10 минути

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827697

Огледът на колата, блъснала автобуса на „Тракия” е извършен за 10 минутиТройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на Цвета Таскова e причината тя да се блъсне с колата си в автобус на магистрала „Тракия”. При тежкия инцидент на 13 април загинаха шестима души, а други 26 бяха ранени. Стана ясно, че след катастрофата експертите направили едва 10-минутен оглед на автомобила на Таскова,

Санкциите срещу Русия и показният арест на кмета на "Младост" - най-коментираното в "Дневник"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/04/22/3167026_sankciite_sreshtu_rusi_ia_pokazniiat_arest_na_kmeta_-/?ref=rss


По традиция "Дневник" представя класация на най-коментираните статии през седмицата. Данните са към 1 ч. на 21 април, събота.<br /><br />1. Кметът на "Младост" Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София - 505 коментара<br /><br />2. САЩ ще обявят в понеделник санкции срещу Русия - този път заради връзката с Асад - 347 коментара<br /><br />3. Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи...

Меркел остана (почти) сама вкъщи

http://www.dnes.bg/eu/2018/04/22/merkel-ostana-pochti-sama-vkyshti.374319

Канцлерката губи един по един най-верните си европейски партньори

Отново нечовешка агресия! Убиха възрастна жена с брадва, инквизиторът се барикадира и заплаши да се самоубие

http://www.struma.com/sinya-lampa/otnovo-nechoveshka-agresiya-ubiha-vuzrastna-jena-s-bradva-inkvizitorut-se_133321/

48-годишният мъж е с психически отклонения

77-годишна жена, убита в дома си в момчилградското село Кременец, е била умъртвена с брадва от 48-годишен неин съселянин.

По трупа на възрастната жена били открити следи от насилие - жената е ударена няколко пъти с брадва в главата, като нападението е било фатално.

При организираните издирвателни действия е задържан 48-годишен мъж от същото село. Извършителят на престъплението е с психични отклонения и многократно е лекуван в психиатрия. Убиецът й беше задържан от спецполицаи...

Продължава

Задържаха 35-годишен за насилване на 4-годишно дете

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-35-godishen-za-nasilvane-na-4-godishno-dete-news_670920.html

35-годишен мъж от град Рила е задържан късно снощи за многократно извършвани насилствени действия спрямо 4-годишно момиче, дете на негов първи братовчед, предаде БГНЕС. Към 16:30 ч. вчера в спешното отделение на МБАЛ Благоевград е дошло за преглед 4-годишно момиче, от ромски произход заедно с родителите си. Вчера то е разказало на своя близка, че „татко ѝ“ няколко пъти ѝ правил "лоши неща". Бащата на момичето две години е лежал в затвора, поради което детето е отг

В Япония е починала е най-възрастната жителка на планетата

http://www.struma.com/lyubopitno/v-yaponiya-e-pochinala-e-nai-vuzrastnata-jitelka-na-planetata_133320/

 Починала е най-възрастната жителка на планетата в Япония, предава японската агенция Kyodo, цитирана от TACC.

Японката Наби Таджима е починала на 117 години и 260 дни на 21 април. Тя е починала в болница, като последните месеци не е ставала от леглото. Сега най-възрастният жител на планетата отново е жена от Япония- Чио Мияко, родена на 2 май 1901 година.

/blitz.bg/

Рисувай смело... котки и котараци

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/04/22/3151638_risuvai_smelo_kotki_i_kotaraci/?ref=rss


Вече могат да се намерят по книжарниците четири книжки от поредицата "Рисувай смело" на Brave Tomatoes ("Брейв Томатос"), съобщиха от издателство "Сиела". Художник е Анна Илза Райчева.<br /><br />Поредицата включва заглавията "Животни", "Котки и котараци", "Извънземни, динозаври и пирати", "Принцеси, феи и цветя". Книжките учат децата на разнообразни техники и принципи на рисуването.<br /><br...

Зоран Заев: С Гърция никога не сме били така близо до решение за името

http://www.moreto.net/novini.php?n=372955

Условията за решаване на спора за името са по-добри от всякога, заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от БНР. По думите му, дори и да не бъде постигнат компромис с Гърция, интеграцията на Македония в Европейския съюз ще продължи.

Акционерите на Световната банка подкрепиха увеличение на капитала от 13 млрд. долара

http://econ.bg/Новини/Акционерите-на-Световната-банка-подкрепиха-увеличение-на-капитала-от-13-млрд-долара_l.a_i.760749_at.1.html

Акционерите на Световната банка одобриха "историческо" увеличение на кредитния капацитет на банката в събота, след като САЩ подкрепиха пакет от...

Шеф на полицията: До година-две опасните лица ще бъдат извън стадионите

https://petel.bg/SHef-na-politsiyata--Do-godina-dve-opasnite-litsa-shhe-badat-izvan-stadionite__261170

Заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов беше част от пресконференцията, на която бяха разкрити подробности около аре...

Над 20 плажа във Варненско без стопанин на прага на летния сезон

https://petel.bg/Nad-20-plazha-vav-Varnensko-bez-stopanin-na-praga-na-letniya-sezon__261171

В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа във Варненска област ще са без наематели. Те вече са в списъка на неохраняемите ивици, ...

Експерт за ареста на кметица: Смесиха правото с естетикатa

https://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/ekspert-za-aresta-na-kmetica-smesiha-pravoto-s-estetikata-6081547

Имало е правни основания Десислава Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на централно кръстовище в София

Потресаващи истории от дневника на бивш пилот, удушил 20-годишно момиче: Обичам да убивам!

http://www.struma.com/lyubopitno/potresavashti-istorii-ot-dnevnika-na-bivsh-pilot-udushil-20-godishno-momiche_133319/

 Бивш пилот бе осъден на доживотен затвор за убийството на негова колежка в базата на военновъздушните сили на Небраска. 21-годишният Тимъти М. Уили, който ще изтърпи присъдата си във федерален затвор, миналата седмица призна, че е удушил 20-годишната Риханда Дилард, чието тяло е намерено в общежитието, съобщава People.

По време на процеса Тимъти се извинява за това, което е направил, но в дневника му, открит от следователите, младият човек пише: "Аз обичам да убивам."...

Продължава

Майките на деца с увреждания искат Закон за личната помощ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827685

Майките на деца с увреждания искат Закон за личната помощДали една държава е наистина държава си личи по нейното отношение към по-слабите, по-беззащитните, по-ранимите. Каква е България? Социална държава или държава на сбърканите правила? Шестият национален протест на родители на хора с увреждания за пореден път постави този въпрос. Майките настояват за радикални промени,

Мария се пусна по гащи

http://www.struma.com/lyubopitno/mariya-se-pusna-po-gashti_133318/

Певицата Мария, която от доста време залива социалните мрежи със снимки на гурме манджи и дъщеря си, реши да напомни за себе си. Тя се пусна в предизвикателен кадър по секси черно бельо, с който пожела лека нощ на своите фенове. Фолкаджийката акцентира на стегнатия си корем и скъпарското си бельо, но остава малко на въображението.

От няколко седмици тя отсъства от медиите, въпреки че по Великден щедро споделяше снимки от ваканцията си в Германия и Швейцария. Затова сексапилното...

Продължава

Автомонтьор: Огледа на колата от кървавото меле на ”Тракия”, е бил 10 минути

https://frognews.bg/kriminalno/avtomontjor-ogleda-kolata-karvavoto-mele-trakiia-bil-10-minuti.html

Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на Цвета Таскова e причината тя да се блъсне с колата си в автобус на магистрала „Тракия”. При тежкия инцидент на 13 април загинаха шестима души, а други 26 бяха ранени. Стана ясно, че след катастрофата експертите направили едва 10-минутен оглед на автомобила на Таскова, а заключението било, че той е технически изправен, твърди в свое разследване Нова тв.

Индия въвежда смъртна присъда за изнасилване на деца

http://www.struma.com/lyubopitno/indiya-vuvejda-smurtna-prisuda-za-iznasilvane-na-deca_133317/

 Индийският премиер Нарендра Моди ще въведе смъртна присъда за изнасилване на момичета под 12-годишна възраст в отговор на недоволството, обхванало страната след последните шокиращи случаи, пише британският вестник The Guardian.

Моди е свикал правителството на извънредно заседание да одобри поправка на законите, която също така ще задължава полицията да приключва разследването в рамките на два месеца и ще увеличи максималните присъди за изнасилване на момичета под 16 години и на...

Продължава

Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция

http://www.cross.bg/zashtoto-nyakoi-bivshiyat-1573117.html

/КРОСС/ Над 300 известни личности подписаха манифест срещу новия антисемитизъм във Франция, порицавайки остро медийното мълчание и мълчаливото етническо прочистване, предаде Франс прес, като се позова на днешния брой на вестник "Паризиен". В манифеста се подчертава, че 11 евреи са били убити през последните години, някои от тях били изтезавани, преди да бъдат убити от радикални ислямисти заради еврейския си произход. Десет на сто от евреите в северната област Ил дьо Франс, около 50 000 души, бяха принудени да напуснат, защото в някои градове вече не бяха в безопасност и защото децата им не можеха да посещават държавните училища, заявяват подписалите се. Текстът е подкрепен от политици от лявото и дясното политическо пространство, включително бившият президент Никола Саркози и бившият премиер Манюел Валс, и творци от ранга на Шарл Азнавур, Жерар Депардийо, еврейски, мюсюлмански и католически духовници.    

Афис: Спорът между Цветанов и президента е като препирня между Давид и Голиат

https://offnews.bg//analizi-i-komentari/afis-sporat-mezhdu-tcvetanov-i-prezidenta-e-kato-prepirnia-mezhdu-dav-679188.html

Кризата в Сирия, която противопостави двете световни суперсили – САЩ и Русия, увеличава страховете на българите, че новата студена война може да прерасне в гореща. Над половината (55%) от хората смятат, че напрежението между Запада и Русия през идните месеци ще продължи да нараства, показват данните от последното национално представително изследване на Агенция „АФИС“. 

Само 17% вярват, че напрежението ще спадне, други 30% смятат, че ще се запази на сегашното ниво. Проучването е осъществено между 13-17 април 2018 г. Интервюирани пряко „лице в лице“ в техните домове са 1021 пълнолетни български граждани. Изводите са представителни за мнението на населението с избирателни права, уточняват социолозите.  

На въпроса „Кой, според Вас, се стреми към подобен конфликт?“, 44% отговарят - „главно Западът“ желае влошаване на обстановката. Само 5% дават противоположния отговор – „главно Русия“. 

В медиите тече политически дебат за това, трябва ли България да вземе страна в противоборството на световните сили и ако да, чия страна и колко решително да го направи. Какво мислят гражданите на България? Картината е: на въпроса, „Ако подобно напрежение се запази или нарасне, каква трябва да бъде позицията на България?“, категорично преобладаващият отговор на 64% от хората е – „Възможно най-неутрална“. Общо 11% смятат, че България трябва да застане на страната на Запада, а общо 25% – на страната на Русия. 

България не прави изключение във възприемането на Запада или част от Запада като източник на заплаха за мира. От години насам реномирани агенции, например американската Pew Research, показват следното: 38% от анкетираните в 30 страни смятат „силата и влиянието на САЩ“ за „водеща заплаха“ за собствената си държава, а 24% – за „малка заплаха“. Сред 21 страни, в които това усещане расте, попадат европейски държави като Испания, Германия, Франция и Великобритания. Последните две са преки участници в настоящия военен конфликт.

Що се отнася до България, тук спецификата е следната: политическият и медийният дебат протичат в отсечката между отговорите единствено на въпроса – трябва ли България да вземе страна в противоборството на световните сили? Този дебат е затворен в тревогите на едва 11% от българските граждани и не се доближава дори и на половин крачка до доминиращите обществени страхове и настроения.

Влияе ли случващото на международната арена на вътрешнополитическите нагласи? Промяна в електоралните нагласи няма. Готовността за гласуване за отделните партии и коалиции се запазва на досегашните нива. Ако сега се стигне до избори за Народно събрание в новия парламент ще попаднат в низходящ ред ГЕРБ, БСП, ДПС и Обединените патриоти. Всички останали политически сили засега остават извън сметките на евентуалното бъдещо разпределение на депутатските мандати. За сметка на това рязко е скочил делът на гражданите, които не възнамеряват да подкрепят нито една партия или коалиция – от 29% на 36%. 

Геополитическата криза обаче оказва силно влияние на доверието в някои основни институции и водещи политически лидери. Рязък спад на доверието регистрираме спрямо Европейския съюз и Българската армия – съответно с 9 и 5 пункта в рамките само на последния месец. За сметка на това с 5 пункта се е покачило доверието в президентската институция. От тази гледна точка разгорещената размяна на реплики между държавния глава и лидера на парламентарното мнозинство прилича на препирня между Давид и Голиат. 

От друга страна, като най-адекватна и близка до позицията на мнозинството от хората се възприема позицията на трима от политическите лидери – Бойко Борисов, Корнелия Нинова и..., колкото неочаквано да е, на Волен Сидеров. Доверието в тях е нараснало съответно с 3, 5 и 5 пункта. Доверието във всички останали политически лидери спада.

Всичко това едва ли може да се тълкува като изненада. Борисов, наред с няколко страни в ЕС, се въздържа да даде безрезервна подкрепа за акцията на трите западни страни в Сирия, преди това и по казуса „Скрипал“. С това се доближи до доминиращото обществено мнение по въпроса и получи подкрепа дори от страна на лидера на БСП. На свой ред реакциите на Нинова й привлякоха по-висока обществена подкрепа, без това на този етап да се отразява на подкрепата за ръководената от нея партия. Сидеров пък е известен с откритите си проруски позиции, което го прави по-адекватен спрямо мнението на преобладаващото мнозинство в страната, коментират от АФИС. 

Руските симпатии нито намаляват, нито се увеличават, но за сметка на това бележат съществен ръст антизападните настроения.

Това е обяснимо предвид на обстоятелството, че в периоди на големи изпитания и смутове партиите и другите структури на гражданското общество отстъпват на заден план, а напред излиза лидерството. Уместно е да припомним, че през далечната 1998-99 година, когато избухна войната в бивша Югославия, в първия момент реакцията на народа бе сплотяване около правителството на Иван Костов, доверието в когото нарасна и продължи да расте до момента, в който той разреши въздушен коридор за американските бомбандоровки. Тогава доверието в него рязко се срина и получи израз в съкрушителната загуба на СДС на кметските избори в края на 1999 г. 

Критичните ситуации често катализират отдавна назрял прелом в политическите нагласи между елит и народ. Очевидно с нарастването на международното напрежение подобни ситуации ще зачестяват. С други думи влиянието на подобни кризи е толкова изразително, че при едно или друго развитие на ситуацията и най-вече на промяна в позицията на българската държава, това може да доведе до съществено пренареждане на сегашните съотношения между политическите сили.

Веско Ешкенази: Българите все повече харесват класическа музика

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827684

Веско Ешкенази: Българите все повече харесват класическа музика"Хората ме питат какво още правя с тази цигулка, с която съм от 40 години, свиря от 5-годишен. Не мога да им обясня, че все още имам какво да изсвиря, още ме предизвиква цигулката", каза пред Нова телевизия Веско Ешкенази. Той е в България отново и пак за малко по повод продължението на турнето си "Танго".

Шампионките с наказателна акция срещу Спортика

http://www.struma.com/sport/shampionkite-s-nakazatelna-akciya-sreshtu-sportika_133316/

Далеч по-младият и неопитен отбор на Спортика Благоевград не успя да се противопостави на шампионките по футбол при жените НСА и загуби с 1:5. В двубоят игран на стадион Христо Ботев столичанки взеха аванс от два гола още през първото полувреме.

В 12 минута Силвия Радойска с перфектно изпълнение на пряк свободен удар откри резултата. Пет минути преди паузата при изпълнение на ъглов удар Йоана Найденова с глава покачи на 2:0. През втората част НСА вкара още три попадения, чрез Тея...

Продължава

Отбелязваме Деня на Земята

http://econ.bg/Новини/Отбелязваме-Деня-на-Земята_l.a_i.760748_at.1.html

На 22 април честваме Световния ден на Земята. Събитието е изключително мащабно, като тази година ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „зелени“...

Ердоган се нахвърли на Австрия

http://www.cross.bg/erdogan-tyrtziya-voiinitzi-1573116.html

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се нахвърли на Австрия, след като в петък австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че предизборните срещи, свързани с насрочените за юни избори в Турция, ще бъдат забранени, съобщава "Франс прес". "Взетите от Австрия мерки ще се обърнат срещу нея", предупреди Ердоган и подчерта: "Борбата на Турция за демокрация не може да бъде спряна лесно." По думите му, онези, които се опитат да попречат на турската демокрация, "ще платят цената". По повод обявените от него предсрочни избори, турският президент посочи, че се подготвя негова среща в чужбина с 10-11 хиляди избиратели, но не съобщи в коя страна. Ердоган изтъкна още, че съдбата на двама задържани в Турция гръцки войници е свързана с решението на Атина дали да екстрадира осемте турски военнослужещи, които Турция разглежда като превратаджии. "Ако ни дадат предполагаемите участници в опита за преврат, ще вземем под внимание" съдбата на гръцките войници, добави той. Анкара не спира да изисква предаването на осемте военни, избягали в Гърция след неуспешния опит за преврат. Атина не приема искането и отказва да обвързва този случай със съдбата на гръцките войници, за които твърди, че са навлезли по погрешка на турска територия.  

За 10 минути извършили огледа на колата, блъснала автобуса на "Тракия"

https://www.actualno.com/society/za-10-minuti-izvyrshili-ogleda-na-kolata-blysnala-avtobusa-na-trakija-news_670917.html

Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на Цвета Таскова e причината тя да се блъсне с колата си в автобуса на магистрала „Тракия”, предаде Нова телевизия. Припомняме, че при тежкия инцидент на 13 април загинаха шестима души, а други 26 бяха ранени. Стана ясно, че след катастрофата експертите направили едва 10-минутен оглед на автомобила на Таскова, а заключението било, че той е технически изправен. Наблюдаващият случая прокурор обясни, че има дов

Дума на седмицата - подкуп

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6827281

Дума на седмицата - подкупНай-търсената дума у нас за последните 7 дни в гугъл Думата “подкуп” е най-търсена в гугъл в България през последните 7 дни. На второ и трето място за същата дума най-много са ровили в интернет в Русия и Киргизстан. У нас е обяснимо - на 17 април при зрелищна акция с белезници около китките за рушвет се оказа кметицата на столичния район “Младост”

Перверзна история в гр. Рила! Чичо блудствал с 4-годишно момиченце, оставено на грижите му за 20-тина дни

http://www.struma.com/krimi/perverzna-istoriya-v-gr-rila-chicho-bludstval-s-4-godishno-momichence_133315/

Родители от Рила оставиха децата си при роднина за 20-тина дни и когато се върнаха останаха ужасени. 4-годишното им дете било "малтретирано" сексуално от чичото, на когото били оставено, докато родителите отсъстват, това съобщиха от областна дирекция на МВР в Кюстендил.

Снощи блудникът е арестуван, а момиченцето е прегледано от лекар в благоевградската болница. Очаква се заключение на лекар за това какво точно е извършвано с момиченцето, дали има проникване, или са само...

Продължава

Самоубийствен атентат в Кабул срещу център за регистрация за изборите

http://www.cross.bg/kabyl-zhertvi-samoybiiistven-1573115.html

/КРОСС/ Самоубийствен атентат беше извършен днес в афганистанската столица Кабул - срещу административен център за регистрация в избирателните списъци. Има неустановен брой жертви, съобщи за АФП полицията. "Хората се бяха събрали, за да си вземат картите за самоличност. Експлозията стана на входа. Беше атентатор самоубиец. Има жертви, но още не знаем колко", каза началникът на полицията в Кабул Дауд Амин.    

До 15 години затвор за футболния фен, ранил полицаи

http://clubz.bg/66963-do_15_godini_zatvor_za_futbolniq_fen_ranil_policai

Двадесет и пет годишен от агитката на "Левски", без криминални прояви, е задържан за раняването на двама полицаи на мача с ЦСКА . Това казаха на пресконференция днес градският прокурор на София Емилия Русинова и директорът на СДВР Ивайло Иванов, съобщи БТА.

Обвиняемият е задържан за 72 часа. Мярката изтича в понеделник. Тогава наблюдаващият прокурор ще внесе в Софийския градски съд искане за постоянно задържане под стража, каза Русинова. Извършителят е обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда на повече от един служител на МВР и за хулиганство. Предвиденото наказание е от пет до петнайсет години лишаване от свобода, допълни тя.

В СДВР са разпитани 64 свидетели, които са футболни запалянковци и близки на обвиняемия. Веднага след мача са задържани 40 фенове, съобщи Иванов. Той каза, че самоличността на обвиняемия е установена още в петък следобед, макар че се е опитвал да се укрие. Имал намерение да се предаде идната седмица, но вчера дошъл с адвокат в СДВР и направил пълни самопризнания. 

За да няма подобни инциденти, една от основните мерки е идентификация на самоличността на влизащите в стадионите и на местата, на които ще седят, каза Ивайло Иванов в отговор на въпрос. Неговият заместник Антон Златанов припомни, че европейска мярка е забраната за посещение на мачове на тези, които се опитват да влизат на стадиона с пиротехнически средства или алкохол. У нас процедурата е сложна, нужни са нормативни промени, каза той. 

Европейската практика е, че полицията е подкрепяща на мачовете, а проверките се извършват от охранители, наети от организаторите. Полицията охранява района наоколо и задържа нарушители. 
В отговор на въпрос дали е спасено окото на ранената служителка на жандармерията Гергана Зашева, директорът на СДВР Ивайло Иванов каза, че предстои още една операция, а по думите на лекарите след три до шест месеца ще се установи точно състоянието на зрението й.

Граждани предават пластмасови боклуци за книги

https://frognews.bg/novini/grajdani-predavat-plastmasovi-boklutsi-knigi.html

От 10 до 13 часа, едновременно в 5 града на България, ще се проведе кампанията ”Книги за смет” с акцент върху събирането на отпадъци от пластмаса. Кампанията се организира за 6-та поредна година от дружество за разделно събиране на отпадъци.

Признание на Бербатов: Още помня интерната в Благоевград и как с другите момчета събирахме трохи, за да направим филия!

http://regiona.bg/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%bd%d1%8f-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80/

Големият български футболист Димитър Бербатов заяви, че не иска да спира с футбола. Той направи това в ексклузивно интервю за „Събуди се“ по Нова ТВ, в което разказа с какво се занимава сега и очаква ли край на кариерата си. Бербо споделя, че не е забравил откъде е тръгнал и още помни как в интерната, с останалите момчета, са събирали трохи, за да си направят филия. Заради всички трудности, през които е преминал, казва, че сега се опитва да помага на талантливи деца чрез фондацията си. Тя съществува вече 10 години.

„Горд съм от това, което се случва с фондацията. Уча се на много неща от децата“, споделя Бербатов. Той определя играта си в английския гранд Манчестър Юнайтед като „наградата за всичко”. Но признава, че все още не иска футболната му кариера да приключва.

„Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира“, казва Бербатов. Той сподели и подробности за личния си живот. Не крие, че децата му умеят да го манипулират, а той можел да им се сърди за не повече от няколко минути.

„Не е лесно да пишеш книга. Като чета написаното, ми хрумват още и още неща, затова сигурно ще стане много голяма книга“, казва Бербо. Той е почти към края е на мемоарите си, в които разказва историята на живота си от петричкото село Марикостиново през Благоевград и София чак до Манчестър.

„Нямах футболна топка в Благоевград, имах баскетболна и играех с нея. На махленско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание“, спомня си Бербатов. Според него е по-добре, че е живял в нищета.

„Спомням си времена, в които сме събирали трохите хляб, за да си направим филия“, казва футболистът и твърди, че това го е калило, научило го е да цени това, което има.

Наскоро той се завърна от Дубай, където тренира деца между 5 и 13-годишна възраст. „Работата с деца не ми е чужда, донякъде беше различно, защото преподавах тънкости от футбола на деца“, казва Бербатов и допълва: „Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи футболисти не са станали добри треньори и обратното – хора, които не са играли футбол, са страхотни треньори.“

„Не е разочарован от България. Аз съм живял в другите държави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист“, казва Бербатов.

Материалът Признание на Бербатов: Още помня интерната в Благоевград и как с другите момчета събирахме трохи, за да направим филия! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Природозащитници се излизат на протест в района на екоплаж "Корал“

http://www.cross.bg/sobstvenost-plazha-ekoplazh-1573114.html

/КРОСС/ Природозащитници се организират за протест в района на екоплаж "Корал" заради ограда, поставена от частна фирма. Според екозащитниците, коловете са забити върху пясъчните дюни и достъпът до плажа е ограничен. Атанас Русев от сдружение "Да защитим "Корал" пред БНР: "Една ограда опасва плажа почти отвсякъде и на пътя, по който се влиза в него, е сложена една табелка, на която пише, че е частна собственост и е забранено за автомобили. Като проверите в Кадастъра се оказва, че този път е общинска собственост и там винаги си е имало път." От общинската администрация на Царево заявиха, че ще извършат проверка, и, ако съоръжението е поставено върху общинския път, ще бъде премахнато. Кметът Георги Лачев припомни, че достъпът с автомобили е забранен заради статута на ивицата като екоплаж и предположи, че вероятно става дума за терена, собственост на испанска фирма, която години наред не се грижи за почистването му. "От снимките виждам, че точно както е по кадастър, достъпът до плажа е оставен,а онова, което е тяхна собственост навярно са си го заградили. Това си е тяхно право, така пише в Конституцията на България". Протестът е от 11 часа.  

Сурогатна майка роди на самотен българин две деца в Мексико - това е световен тренд

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827323

Сурогатна майка роди на самотен българин две деца в Мексико - това е световен трендСлучаят с две българчета, родени в Мексико, е прецедент, отварящ дискусия за бъдещето Вкрая на май 2016 г. в Мексико от сурогатна майка са родени две българчета. В момента те живеят в Холандия при генетичния си баща - български гражданин. Генетичната им майка е от САЩ, но в този казус тя няма отношение към близнаците,

Продадоха менюто на първия обяд на „Титаник“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6827665

Продадоха менюто на първия обяд на „Титаник“Менюто на първия обяд, сервиран на борда на легендарния кораб „Титаник“, бе продадено на търг тази събота във Великобритания за 140 000 долара. То бе част от предметите, предложени от аукционната къща „Хенри Олдридж енд сам“ в графство Уилтшир, предаде "Дарик".  Забележителната находка всъщност е оцеляла благодарение на втория офицер на „Титаник“

Самоубийствен атентат в Кабул, има жертви

http://nakratko.bg/category/25/158302/


Самоубийствен атентат беше извършен днес в афганистанската столица Кабул – срещу  административен център за регистрация в избирателните списъци. Има неустановен брой жертви, съобщи Франс прес, като се позова на данни от полицията.

Бербатов: Като дете нямах футболна топка, играех с баскетболна

https://www.24chasa.bg/sport/article/6827660

Бербатов: Като дете нямах футболна топка, играех с баскетболна"Не е лесно да пишеш книга. Като чета написаното, ми хрумват още и още неща, затова сигурно ще стане много голяма книга". Това каза пред Нова телевизия футболистът Димитър Бербатов. Почти към края е на мемоарите си, в които разказва историята на живота си от петричкото село Марикостиново през Благоевград и София чак до Манчестър.

Камикадзе предизвика атентат с жертви в Кабул

https://frognews.bg/novini/kamikadze-predizvika-atentat-jertvi-kabul.html

Самоубийствен атентат беше извършен днес в афганистанската столица Кабул – срещу административен център за регистрация в избирателните списъци.

Ентусиасти пуснаха 10 000 хвърчила на фестивал в Китай (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/entusiasti-pusnaha-10-000-hvyrchila-na-festival-v-kitaj-video-2092396

Около 2000 души се събраха в китайската провинция Шандун за началото на Фестивала на хвърчилата. Над 10 000 „небесни дракони” изпълниха небето над градчето Вейфан в събота.

Това е най-големият кайт фестивал в света. Ясното небе беше изпълнено с риби,

Почина най-възрастният човек на Земята

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827662

Почина най-възрастният човек на ЗемятаВ Япония почина най-възрастният човек на Земята, вписан в Книгата на световните рекорди на Гинес - японката Наби Таджима, който доживя до 117 години, предаде "Дарик".  Агенция "Киодо" отбелязва, че родената в префектура Кагошима жена е починала в болницата в Кикай. На 4 август тя щеше да навърши 118 години.

"Балони на любовта" се проведе в София и Варна за децата на разделени родители

http://www.mediapool.bg/baloni-na-lyubovta-se-provede-v-sofiya-i-varna-za-detsata-na-razdeleni-roditeli-news278228.html

От 11. 30 до 13 часа пред Народния театър в столицата и пред Окръжния съд във Варна се проведе събитието "Балони на любовта", съобщи БНР. България се включва в международна инициатива, която се отбелязва във всички европейски страни, Съединените щати, Австралия, Канада, която си има своя страница в интернет. Целта е да се защитят децата на разделени родители от насаждането на омраза и отчуждение срещу неотглеждащия родител. Инициаторите, сред които разведени родители, юристи и психолози, подчертават, че българската съдебна система създава, вместо да решава проблемите на разделените родители, принуждава ги да воюват и да злоупотребяват с децата, стига се до така наречения синдром на родителско отчуждение, при който децата отричат "другия" си родител. В инициативата "Балони на любовта" се включват артисти, подкрепящи каузата. Посланието е насочено както към разделените родители, така и към обществото и държавата.

"Балони на любовта" се провежда в София и Варна за децата на разделени родители

http://www.mediapool.bg/baloni-na-lyubovta-se-provezhda-v-sofiya-i-varna-za-detsata-na-razdeleni-roditeli-news278228.html

От 11. 30 до 13 часа пред Народния театър в столицата и пред Окръжния съд във Варна ще се проведе събитието "Балони на любовта", съобщи БНР. България се включва в международна инициатива, която се отбелязва във всички европейски страни, Съединените щати, Австралия, Канада, която си има своя страница в интернет. Целта е да се защитят децата на разделени родители от насаждането на омраза и отчуждение срещу неотглеждащия родител. Инициаторите, сред които разведени родители, юристи и психолози, подчертават, че българската съдебна система създава, вместо да решава проблемите на разделените родители, принуждава ги да воюват и да злоупотребяват с децата, стига се до така наречения синдром на родителско отчуждение, при който децата отричат "другия" си родител. В инициативата "Балони на любовта" се включват артисти, подкрепящи каузата. Посланието е насочено както към разделените родители, така и към обществото и държавата.

"Балони на любовта" се провежда днес в София и Варна в името на децата на разделени родители

http://www.mediapool.bg/baloni-na-lyubovta-se-provezhda-dnes-v-sofiya-i-varna-v-imeto-na-detsata-na-razdeleni-roditeli-news278228.html

От 11. 30 до 13 часа пред Народния театър в столицата и пред Окръжния съд във Варна ще се проведе събитието "Балони на любовта", съобщи БНР. България се включва в международна инициатива, която се отбелязва във всички европейски страни, Съединените щати, Австралия, Канада, която си има своя страница в интернет. Целта е да се защитят децата на разделени родители от насаждането на омраза и отчуждение срещу неотглеждащия родител. Инициаторите, сред които разведени родители, юристи и психолози, подчертават, че българската съдебна система създава, вместо да решава проблемите на разделените родители, принуждава ги да воюват и да злоупотребяват с децата, стига се до така наречения синдром на родителско отчуждение, при който децата отричат "другия" си родител. В инициативата "Балони на любовта" се включват артисти, подкрепящи каузата. Посланието е насочено както към разделените родители, така и към обществото и държавата.

"Балони на любовта" срещу родителското отчуждаване

http://clubz.bg/66962-baloni_na_lyubovta_sreshtu_roditelskoto_otchujdavane

Инициативата "Балони на любовта" се проведе пред Народния театър. Тя е срещу насаждането на омраза между разделените родители и децата им.

Събитието се провежда в градове по целия свят и цели да насочи общественото внимание към проблема на разделените родители.

Сапуненият балон е символ на това, че не можеш да вземеш част от него, без да го спукаш. Същото важи и за родителската любов - не може да отнемеш единия родител и това да не увреди детето.

Страната ни няколко пъти е осъждана, защото не приема синдрома на родителското  отчуждаване като форма на насилие.

 

Министър Нанков: През 2024 г. ще пътуваме по АМ „Хемус“ от София до Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=372954

Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще заработи от следващата година. През 2023 година ще бъдат готови автомагистралите „Струма“ и Русе – Велико Търново.

Над 1000 се хванаха на Бг хорото в центъра на Брюксел за 6-ти пореден път

https://frognews.bg/kultura/art-jungla/horo-vie-tsentara-briuksel-6-poreden-pat.html

Голямо българско хоро се изви за шеста година на Гран плас в Брюксел. То започна в 14 часа местно време с изпълнение на музикантите и танцьорите от Академията по изкуствата в Пловдив, събщава кореспондентът на БНР в региона.

Бг хоро се вие в центъра на Брюксел за 6-ти пореден път

https://frognews.bg/novini/horo-vie-tsentara-briuksel-6-poreden-pat.html

Голямо българско хоро ще се извие за шеста година на Гран плас в Брюксел. То ще започне в 14 часа местно време с изпълнение на музикантите и танцьорите от Академията по изкуствата в Пловдив, събщава кореспондентът на БНР в региона.

Певицата Милена през сълзи в ефира: "Предателите в моя живот са много"

https://petel.bg/Pevitsata-Milena-prez-salzi-v-efira--Predatelite-v-moya-zhivot-sa-mnogo--__261162

Животът е като едно виенско колело - ту си горе, ту си долу. Когато си стигнал тава и няма накъде да вървиш повече, си като в клетка. Задушава...

За Деня на Земята: Ученици във Варна "светнаха" и "изгасиха" гигантска електрическа крушка

https://petel.bg/Za-Denya-na-Zemyata--Uchenitsi-vav-Varna-svetnaha-i-izgasiha-gigantska-elektricheska-krushka-__261165

Флашмоб по повод Деня на Земята направиха учениците от Професионалната гимназия по електротехника /ПГЕ/ - Варна. С него те призовават обще...

Шефът на "Антикорупция" разкри от каква дупка в закона се възползвала Иванчева, за да дере бизнесмени с подкупи

https://petel.bg/SHefat-na-Antikoruptsiya-razkri-ot-kakva-dupka-v-zakona-se-vazpolzvala-Ivancheva--za-da-dere-biznesmeni-s-podkupi__261166

Снимка: Блиц Десислава Иванчева доста бързо се е ориентирала в обстановката, но това не означава, че и други не се възползват от тези вра...

Задържаният за хвърлената бомба по полицаи: Съжалявам за стореното

https://petel.bg/Zadarzhaniyat-za-hvarlenata-bomba-po-politsai--Sazhalyavam-za-storenoto__261167

Прокуратурата даде подробности за мъжа, задържан заради хвърлената бомбичка по полицаи на мача ЦСКА-Левски. Мъжът беше арестуван снощи и ...

Почина най-възрастният човек на света - 117-годишната японка Наби Таджима

https://petel.bg/Pochina-nay-vazrastniyat-chovek-na-sveta---117-godishnata-yaponka-Nabi-Tadzhima__261168

Японката Наби Таджима, смятана за най-възрастният жител на планетата, почина снощи на 117 години на родния си остров Кикай, съобщи представ...

Афис: Репликите между Цветанов и Радев като препирня между Давид и Голиат

https://petel.bg/Afis--Replikite-mezhdu-TSvetanov-i-Radev-kato-prepirnya-mezhdu-David-i-Goliat__261169

Снимка: "Канал 3" Кризата в Сирия, която противопостави двете световни суперсили – САЩ и Русия, увеличава страховете на българите, че нов...

Самоубийствен атентат в Кабул срещу център за регистрация за изборите, има жертви

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827657

Самоубийствен атентат в Кабул срещу център за регистрация за изборите, има жертвиСамоубийствен атентат беше извършен днес в афганистанската столица Кабул - срещу административен център за регистрация в избирателните списъци. Има неустановен брой жертви, съобщи за Франс прес полицията. "Хората се бяха събрали, за да си вземат картите за самоличност. Експлозията стана на входа. Беше атентатор самоубиец.

Огледът на колата, блъснала автобуса на „Тракия” – извършен за 10 минути

http://nakratko.bg/category/58/158301/


Тройна експертиза ще решава разсеяност или повреда в автомобила на Цвета Таскова e причината тя да се блъсне с колата си в автобус на магистрала „Тракия”. При тежкия инцидент  на 13 април загинаха шестима души, а други 26 бяха ранени.

Почина актьорът Върн Тройър

http://www.cross.bg/troiiur-vurn-pochina-1573112.html

/КРОСС/ Напусна ни комикът Върн Тройър, който спечели зрителите по света с образа на Мини-аз в "Остин Пауърс" и Грипхук в "Хари Потър". Актьорът почина на 21 април, на 49-годишна възраст, предаде Би Би Си. Не се съобщава какви са причините за смъртта му. "С огромна тъга и натежали сърца съобщаваме, че днес Върн почина", се казва в съобщение, публикувано на страницата на Тройър във Фейсбук. В изявлението се посочва, че Върн е имал вид на много оптимистична личност и винаги се е стараел да създава добро настроение, но за него това е било свързано с много усилия. С ръста си от 81 сантиметра той изпълняваше специфични и запомнящи се образи в киното. Тройър участваше в популярни риалити формати, включително в британското издание на ВИП формата на "Биг Брадър" през 2009 г.  

Президентите на Франция и Египет обсъдиха Сирия в телефонен разговор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827652

Президентите на Франция и Египет обсъдиха Сирия в телефонен разговорФренският президент Еманюел Макрон и египетският му колега Абдел Фатах ас Сиси обсъдиха конфликта в Сирия по време на телефонен разговор и се съгласиха, че трябва да бъде намерено политическо решение, предаде "Франс прес", цитирана от БНР. Политическо решение, подкрепено от арабските страни и от постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН е

Експертите от ОЗХО събраха проби от Дума, пращат ги в Холандия

https://dnes.dir.bg/svyat/ekspertite-ot-ozho-sabraha-probi-ot-duma-prashtat-gi-v-holandiya

ОЗХО заяви, че сега ще се направи оценка и ще се прецени дали има нужда от второ посещение в град Дума

10 неща, които да не казвате НИКОГА на самотен човек

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/10-neshta-koito-da-ne-kazvate-nikoga-na-samoten-chovek-6081509

Все повече хора в днешно време не само изпитват, но и осъзнават, че да откриеш подходящ партньор не е лесна работа

Самоубийствен атентат в Кабул, има жертви и ранени

https://www.actualno.com/asia/samoubijstven-atentat-v-kabul-ima-jertvi-i-raneni-news_670914.html

Атентатор самоубиец се взриви сред тълпа пред център за регистриране на избиратели в Кабул, при което загинаха четирима души, други 15 бяха ранени. Атаките срещу центровете за регистриране на гласоподавателите предизвикват нарастващо безпокойство за сигурността при подготовката на насрочените за 20 октомври парламентарни избори. „Случи се на входната врата, беше самоубийствена атака. Има жертви“, каза пред AFP полицейският шеф Дауд Амин. Министърът на здравеопазването Уахид

Самоубийствен атентат в Кабул

https://www.actualno.com/asia/samoubijstven-atentat-v-kabul-news_670914.html

Самоубийствен атентатор детонира експлозиви в тълпа, събрала се пред център за регистрация на гласоподаватели в Западен Кабул, Афганистан, съобщиха от полицията, цитирани от AFP. „Случи се на входната врата на центъра. Беше самоубийствена атака. Има ранени, но не знаем каква е тяхната бройка за момента“, заяви Дауд Амин, началник на полицията в Кабул. Агенция "Фокус" припомня, че Центърът за регистрация на гласоподаватели подготвя парламентарните избори, насрочени

Лондон обяви, че Скрипал бил отровен от свой колега

http://www.cross.bg/rysiya-bivshiya-gordun-1573111.html

/КРОСС/ Британските власти са идентифицирали основните заподозрени за покушението срещу бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщават британски медии втори пореден ден. Според информация на "The Sunday People" заподозрените са шестима, а основният извършител е 54-годишен бивш служител на руската служба за сигурност ФСБ, с агентурно име "Гордън". Той вероятно си е служил с три псевдонима, сред които Михаилс Савикис. Според източници на "The Telegraph" заподозрените се намират в Русия. Сега усилията на антитерористичния отдел на британската полиция са насочени към започване на дело срещу идентифицираните лица. Техните имена не се уточняват, но се казва, че според данни на британските спецслужби извършителите на покушението са свързани с Кремъл. Полицията е направила анализ на списъците с пътниците от полетите, пристигащи във Великобритания и на заминаващите от страната, както и на записи от камери за видеонаблюдение в Солсбъри и на номера на автомобили. Агентурното име "Гордън" е станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на бившия агент на КГБ Борис Капричков, който живее във Великобритания. Самият Капричков заявява пред "The Sunday People", че се е срещал с "Гордън" в началото на 90-те години. Британските спецслужби смятат, че ще едва ли ще могат да задържат потенциалните убийци, тъй като те вече са в Русия

Международен ден на Земята

http://www.moreto.net/novini.php?n=372953

Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

Гората в планината Беласица се изсича

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827650

Гората в планината Беласица се изсичаПродължаваме с един проблем, за който сигнализираха жители на петричкото село Самуилово. Според тях така се унищожават вековни широколистни иглолистни гори, което крие рискове за района. Според жителите на Самуилово е възможно да се образуват свлачища и при проливни дъждове огромни количества земна маса да се свлекат към населените места,

Нетолерантност и корупция на всички нива вижда Вашингтон у нас

http://www.cross.bg/vsichki-niva-mediiina-1573110.html

/КРОСС/ Българската съдебна система не е независима, корупцията обхваща всички нива на управлението, липсват нормални условия в затворите, а малцинствата са обект на насилие. Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света. В документа са изброени случаи на полицейско насилие, довели и до отнемането на човешки живот (арестът на Аспарух и Шибил Добрушеви в Бохот, при който бащата умира от инфаркт, а синът е с счупени ребро и ръка), цитират се и констатациите на експерти към ООН за това, че физическите посегателства в полицейските арести могат да бъдат определени като мъчение. Отбелязва се и лошото състояние на затворите. „Макар правителството да има механизми да разследва и наказва злоупотребите с власт и корупцията, прилагането на тези механизми е неадекватно и безнаказаността е проблем", отбелязват от държавния департамент. Те изброяват корупционните практики, характерни за България (подкуп, конфликт на интереси, присвояване, търговия с влияние и др.), като подчертават, че те са характерни за всички нива от управлението и държавната администрация. В същото време анализи на различни неправителствени организации посочват редица проблеми със защитата на правата на жените, децата (особено тези с увреждания) и представителите на различни религиозни и етнически малцинства. Това се съчетава с предразсъдъци в обществото срещу много от уязвимите групи

Абсурдите на здравеопазването в Благоевград: Ако те боли глава в събота трябва да го предвидиш в сряда иначе лошо…

http://regiona.bg/%d0%b0%d0%b1%d1%81%d1%83%d1%80%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3/

Мария Костова от Благоевград потърсила помощ в спешен кабинет Благоевград снощи заради силни болки. Медиците и премерили само кръвното и препоръчали да си купи болкоуспокояващо. Трябвало също така да потърси и личния си лекар за оплакването.

Разочарована жената написа социалната група „Забелязано в Благоевград“ :
„Искам да изкажа възмущението си от спешния кабинет в поликлиниката… Отивам аз в събота вечерта в един часа със силни болки, и техният отговор беше, че е трябвало през изминалата седмица да си потърся личния лекар, тоест да предвидя, че в събота ще се почувствам зле. Единственото, което получих беше мерене на кръвно, въпреки че това нямаше общо с оплакването. Препоръката им беше да си купя аулин, беналгин, парацетамол, каквото си преценя… И ме пратиха да си ходя… Това ни е спешната помощ за съжаление!“
Това е поредният сигнал срещу лошото отношение на медиците в Спешен център в Благоевград, за който Ви информираме.
Веднага след публикацията на коментара се отвори дискусия от други потребители на групата засегнати от това, че не са получили качествена здравна услуга. Освен всичко това гражданите се оплакват, че в Благоевград няма и постоянно работеща денонощна аптека.

Росица Качариева написа:

Това със Спешната помощ трудно ще се оправи, но някой знае ли къде да се подаде жалба за това, че в града няма ни една денонощна аптека?! Това е Пълен абсурд!!!
Друга дама Цветелина Маркова разказа как се отнесли със сина и:
„Маре, какво да ти кажа…
Миналата седмица синът ми падна назад и си удари главичката …. Има и рана . Отидохме,промиха го оле мале… Пратиха ни да му направим снимка на главичката. След това занесох им резултатите и чаках 20 мин. Да обсъдят обяда си,защото беше 12 часа( време за обяд) Питах аз за какви симптоми да следя. Казаха ми евентуално за повръщане на фонтан и това беше. Но все пак колкото и бавно да се случиха нещата Някак си скалъпихме положението. Просто се молех да не покаже някой страничен симптом.“
Коментарите оставяме на вас за ситуацията в спешен кабинет Благоевград…

Материалът Абсурдите на здравеопазването в Благоевград: Ако те боли глава в събота трябва да го предвидиш в сряда иначе лошо… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Гергана към Гергана: Пожелавам й сила, никога няма да забрави бомбичката от стадиона

https://offnews.bg//obshtestvo/gergana-kam-gergana-pozhelavam-j-sila-nikoga-niama-da-zabravi-bombic-679187.html

Гергана Орлова, която преди 15 години бе ранена от пиратка на стадион "Българска армия", е напуснала България и вече живее във Франция със съпруга и детето си. Жената с 89% инвалидност не вижда бъдеще за себе си в страната ни, заяви тя по Нова тв. 

Орлова е претърпяла 17 операции, отключила е епилепсия и е получила пареза на ръката и крака. Тя сподели, че й е било изключително трудно да стане майка, заради здравословните проблеми вследствие на нападението от хулиган на стадиона.

Той е осъден условно, а от обезщетението, което трябва да изплати на пострадалата Гергана Орлова, не е стигнала и стотинка до нея. „Гоним се постоянно с него – и адвокатите ми го гонят, и съдебни изпълнители, но засега няма резултат”, споделя Гергана.

Тя пожела много сила на полицайката Гергана Зашева, която също бе ударена от бомбичка преди дни на мача Левски-ЦСКА, защото "никога няма да забрави този момент”. 

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6827647

Словашкият посланик: Една страна не може сама да се справи с международната мафияЕдна страна не може да се справи сама с международната организирана престъпност, затова е важно да обединим силите си в разследванията. Това коментира в интервю за bTV посланикът на Словакия у нас Мануел Корчек. Страната му беше разтърсена от невиждани протести след убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му.

Експерт за ареста на Иванчева: Някои хора смесиха правото с естетиката

http://www.cross.bg/harizanov-podkyp-banknota-1573109.html

/КРОСС/ „Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на „Младост" някои хора направиха точно това". Такова мнение изрази в ефира на „Събуди се" Георги Харизанов от Института за дясна политика. Той допусна, че е имало прани основания Десислава Иванчева да бъде държана дълго време с белезници на централно кръстовище в София след залавянето й с рекорден подкуп. „Преди години знаково дело за подкуп падна в съда, защото не бяха описани взетите пари банкнота по банкнота", каза Харизанов. Политологът Татяна Бурджиева призова всички да подкрепяме действията на властите, насочени срещу корупцията. Буруджиева и Харизанов коментираха и мерките, които се планира да се вземат в борбата срещу хулиганството по стадионите след инцидента с ранени полицаи на мача ЦСКА - „Левски". На срещата за дискутиране на новия закон, който трябва да бъде внесен до два месеца, членовете на ръководството на МВР се появиха с черни превръзки на очите. Това бе в знак на съпричастност с ранената служителка на реда Гергана Зашева, на която се наложи тежка очна операция. „Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад", коментира Буруджиева

Радостин Стойчев е изненадан от обвиненията на играчите на "Модена"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/04/22/3167098_radostin_stoichev_e_iznenadan_ot_obvineniiata_na/?ref=rss


Четири дни след уволнението си от отбора на "Модена" българският треньор Радостин Стойчев излезе с отворено писмо. Волейболният специалист обясни, че е изненадан от нападките на играчите му, които го обвиниха в липса на уважение и грубо отношение.<br /><br />"Това предаване във вторник вечер не беше свързано със спорта, а беше персонална атака, деликатно организирана, в която бяха изложени частични и тенденциозни факти, предадени по изключително грешен начин. Една...

Коцето-Калки изпълнява госпъл и спиричуъл в зала "България"

https://dnes.dir.bg/noti/kotseto-kalki-izpalnyava-gospal-i-spirichual-v-zala-balgariya

В концерта с Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" и София госпъл хор участва и Мартина Табакова - пиано

Русия е обречена да няма пазар за огромните си залежи на газ

http://www.moreto.net/novini.php?n=372950

Русия е обречена да има много природен газ, но възможностите за продажбата му са изчерпани. Това обяви руският експерт по геополитика и енергетика Михаил Крутихин. По думите му, вътрешният пазар в Русия няма накъде да се разширява, а на международната сцена търсенето на синьо гориво няма да се увеличава значително.

Отбелязваме Деня на Земята

http://www.cross.bg/otbelyazvame-denya-na-zemyata-1573108.html

/КРОСС/ Изработване на предмети от пластмасови отпадъци, зелена класна стая, засаждане на фиданки, конкурси за картички, рисунки и есета, свързани с темата за Земята - това са само част от инициативите, с които у нас ще бъде отбелязан Денят на Земята в неделя. Тазгодишната тема - „Свят без замърсяване с пластмаси", е избрана, за да насочи вниманието към този тип полюция и да бъдат призовани хората към премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб. Идеята е този проблем да бъде поставен на дневен ред по начин, лесен за осъзнаване и от най-малките. Събитието е изключително мащабно, като само за 2018 г. ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „зелени" инициативи по целия свят.  

Експерти за ареста на Иванчева: Да не смесваме правото с естетиката

http://nakratko.bg/category/58/158300/


„Не трябва да се смесва правното с естетическото, а в случая с ареста на кметицата на „Младост” някои хора направиха точно това”.

Слънчева неделя с температури до 29°

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6827641

Слънчева неделя с температури до 29°В неделя ще бъде слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София – около 25°. Атмосферното налягане бавно ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца, предаде bTV. Над планините ще бъде слънчево. През деня ще бъде топло и подходящо за туризъм.

Буруджиева: Акцията на МВР с черните превръзки беше маскарад

https://frognews.bg/novini/burudjieva-aktsiiata-mvr-chernite-prevrazki-beshe-maskarad.html

Това коментира в ефира на Нова тв политологът Татяна Буруджиева. ”Съпричастност един министър трябва да показва като налага такива мерки, че това повече да не се повтаря. А акцията с черните превръзки беше маскарад”, коментира Буруджиева.

Задържаха заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи

http://www.cross.bg/ivanov-prokyror-ivaiilo-1573107.html

/КРОСС/ След активни действия на служителите на МВР и прокуратурата е задържан мъж, отговорен за инцидента на 18 април по време на футболната среща „Левски“-ЦСКА, при който пострадаха двама униформени. Това стана ясно на брифинг в Съдебната палата в София, в който участваха градският прокурор Емилия Русинова, директорът на СДВР, старши комисар Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов. Събрани са достатъчно доказателства, извършителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат внесени в съда и ще се поиска постоянна мярка за задържане под стража, каза градският прокурор Емилия Русинова. По думите й, извършени са множество процесуално-следствени действия, разпитани са 64 свидетели, основно футболни запалянковци, както и близки и роднини на задържания, пред които той е признал за деянието. Иззети са видеоматериали, за които са назначени видеотехнически експертизи, иззети са и дрехите на задържания, с които е бил по време на инцидента. Според директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е установена самоличността на заподозрения. Първоначално той се е опитал да се укрие, въпреки това е осъществен контакт с него и вчера се е явил с адвокат в полицията „Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното

Задържаха заподозрян за хвърлената бомбичка, ранила полицаи

http://www.cross.bg/bombichka-zapodozryan-operatziya-1573107.html

/КРОСС/ Полицията е задържала заподозрян за хвърлената бомбичка, която рани двама полицаи на вечното дерби ЦСКА - "Левски" на 18 април. Късно в събота вечерта мъжът е бил отведен за разпит в СДВР. Близки до разследването твърдят, че той е привърженик на "сините". Повече подробности вероятно ще бъдат изнесени в неделя. Тогава ще стане ясно и дали на заподозрения ще бъдат повдигнати обвинения, съобщава Дарик радио. Инцидентът стана в почивката между двете полувремена на двубоя, изигран на Националния стадион "Васил Левски". От Сектор Б беше хвърлена самоделна бомбичка, която счупи стъклена врата на един от изходите на стадиона и рани двама униформени служители - 24-годишната Гергана Зашева и колегата й Петър Иванов. Зашева претърпя сложна очна операция в столична болница. Лекарите предупредиха, че едва след няколко месеца ще се разбере дали зрението й ще се възстанови напълно. Заради инцидента бе проведена светкавична полицейска операция. Задържани бяха повече от 40 души, но след разпити всички те бяха освободени. Спортното и вътрешното министерства пък решиха да направят законодателни промени в борбата срещу хулиганството по стадионите. Очаква се до два месеца да бъде внесен изцяло нов закон. Една от идеите, залегнали в него, е въвеждането на поименни билети.  

Почина най-възрастният човек на Земята

https://www.actualno.com/curious/pochina-naj-vyzrastnijat-chovek-na-zemjata-news_670913.html

В Япония почина най-възрастният човек на Земята, вписан в Книгата на световните рекорди на "Гинес" - японката Наби Таджима. Тя доживя до 117 години. Агенция "Киодо" отбелязва, че родената в префектура Кагошима жена е починала в болницата в Кикай. На 4 август тя щеше да навърши 118 години, пише още БГНЕС. В Японии скончался самый старый человек на Земле. Японка Наби Таджима ушла из жизни в возрасте 117 лет. Она родилась в 1900 году и оставила более 160 потомков: https://t.

Дават книги за смет в 5 града, носете пластмасови отпадъци

https://offnews.bg//obshtestvo/davat-knigi-za-smet-v-5-grada-nosete-plastmasovi-otpadatci-679186.html

В пет града днес от 10 до 13 часа ще дават "Книги за смет".  Кампанията, която се организира за шести път, е с акцент върху събирането на отпадъци от пластмаса. 

В София инициативата се провежда при паметника на съветската армия. За всеки килограм предадена пластмаса организаторите ще дават една или две книжки. 

Тази година кампанията се провежда и в Пловдив, Бургас, Стара Загора и Велико Търново.

Призоваваме гражданите на тези 5 града да донесат колкото се може повече пластмаса за рециклиране и повече родители и деца да се включат, заяви Марияна Петкова от фирмата за разделно събиране на отпадъци по БНР. 

Радев - трагическото творение на Борисов

http://www.mediapool.bg/radev---tragicheskoto-tvorenie-na-borisov-news278227.html

Бойко Борисов се развива като трагически персонаж в българския политически живот. Трагедията е жанр, в който героите се самоунищожават, водени от слепите сили на собствените си страсти. Изборът, който превръща Едип в цар и велик владетел, води и до неговото падение. Стратегията, която даде на Борисов трети мандат, е това, което най-вероятно ще доведе до неговото падане от власт и възхода на Радев. Наистина парадоксално е как един аутсайдер в политиката като Радев, който не изглежда особено сръчен в нея, успя не само да стане президент, но и да започне да променя дневния ред на страната. На последния консултативен съвет при президента тази промяна започна да добива и по-конкретни очертания: някои от участниците – Цветан Цветанов, например – са останали с впечатлението, че става дума дори за постепенно извеждане на страната от ЕС и НАТО. Как се стигна дотук? Отговорът не е в силата на БСП, световните тенденции или някаква магическа харизма на Радев, а в тактическите лавирания на Борисов. Ето и основните Борисови политики, които доведоха до възхода на Радев: 1) Балансиране: Борисов се представя за "балансьор", което означава, че той трябва да е винаги в центъра. Има рационалност в такава стратегия, обоснована в теоремата за "средния избирател". Проблемът на Борисов е, че в настоящия парламент ГЕРБ не е в центъра, а е в проевропейския край на политическия спектър. Всички останали са или русофилски формации, или амбивалентни спрямо ЕС и НАТО. Заради това реалният "балансьор" всъщност е Радев, а Борисов е само формален балансьор. Колкото повече медиите и самият Борисов славят политиката на "балансиране", толкова повече те наливат вода в мелницата на Радев. И уж Пеевската медийна машина работи за ГЕРБ, но вече всъщност им е изкопала трапа с прогноза, че те сами ще се срутят в него. 2) Дискредитиране на проевропейската десница: Политиката на "балансиране" имаше смисъл, когато вдясно от ГЕРБ беше Реформаторският блок с еднозначната си евроатлантическа позиция. Тогава Борисов можеше да си позволи да лавира в "центъра" и да се обажда ту на Москва, ту на Брюксел. Но за да си спести критиките за корупция, той не само инвестира в разбиването на традиционното дясно с кооптирането на Кунева, Москов и Лукарски, но започна – чрез присъдружните си медии – активно да дискредитира и неговите идеи и говорители. Така на терена остана само една огромна кохорта от бивши кадри на БКП и службите, които заляха ефира с комунистическите си спомени, фантазми и надежди за реванш. Ако човек се вгледа в "експертите" ни по сигурността, например, ще остане с впечатление, че още сме член на Варшавския договор. Ето така се стигна до парадоксалната ситуация, в която нашата уж "балансирана" позиция по случая "Скрипал" се оказа всъщност руската позиция. За Сирия пък Радев влезе в ролята на "балансьор", като критикува официалните становища на правителството, НАТО и ЕС отново от руска гледна точка (БСП беше още по на изток и от Радев, а "Атака“ направо отиде в Крим). Борисов усеща, че Радев издърпва "балансьорското" килимче изпод него, и затова прибягва (съзнателно или не) до един трик: Цветан Цветанов все по-системно влиза в ролята на ерзац традиционна десница и започва да говори така, както тя би трябвало да се позиционира. Този трик няма да мине обаче, защото никой не вярва, че Цветанов е достатъчно различен и автономен спрямо Борисов. Тоест Борисов не може да е балансьор между две свои партийни инкарнации. А и цялото усилие да се дискредитира традиционната десница сега може да допринесе единствено за дискредитирането на самия Цветанов, натоварен да играе нейната роля. Общественият дискурс е вече форматиран да представя в негативна светлина еднозначните проевропейски позиции. 3) Консервативно–патриотичния завой: Дискредитирането на десницата вървеше ръка за ръка с венцехвалене на патриотично-консервативните формации. ГЕРБ се надяваше да "опитоми" тази енергия и да я използва за мирни цели. В един от безсмъртните си филми Чарли Чаплин трябваше да духне през една тръба хапче в устата на болен кон. Конят обаче духна пръв. Така се получи и с ГЕРБ, които глътнаха доста голям консервативно-патриотичен хап и стигнаха дотам, външната политика на страната да съвпадне с позицията на Волен Сидеров. Нещо повече – БСП решиха да не останат по-назад и чрез Корнелия Нинова се трансформираха в изрядна консервативно-патриотична формация от типа на "Атака". И докато Борисов си мислеше, че "балансира" между Меркел и Орбан, Радев се настани между него и БСП и стана реалният балансьор между консервативно-патриотичното и остатъците на проевропейското в ГЕРБ. 4) Параноите по сигурността: ГЕРБ умишлено раздухваха параноични страхове – с бежанците, кризата в Сирия, възможността за ядрена война – с една проста калкулация: има ли криза, хората искат стабилно правителство. Обаче тези страхове тласнаха страната силно в патриотично-консервативна посока и допринесоха за позиционирането на Радев в средата между ГЕРБ, крайните националисти и откровените параноици. 5) Антикорупционната политика: Целта на Борисов винаги е била антикорупционните органи (съд, прокуратура, агенции) да не засягат високите етажи на управлението, а да работят в синхрон с тях. Поради тази политика обвинени и подсъдими по правило се оказват опозиционери, неудобни на властта или просто хора без политически чадър. За да се постигне този резултат, Борисов сключи "сделка" през 2015 г. (с конституционните поправки). Той гарантира абсолютната безконтролност на прокуратурата, а тя пък се ангажира да спазва червените линии спрямо топ-управляващите и присъдружните им олигарси (които ту имат, ту нямат медии). Тази сделка действа и досега, но в момента, в който ГЕРБ започне да изглежда слаб, тя може да бъде развалена по отношение на Борисов и близкото му обкръжение. За своята легитимност антикорупционната машина има нужда от високопрофилна жертва от управляващите – Захариева беше спомената от Цацаров, а Цветанов вече е минавал по този път. С други думи, както Костинбродската афера показа, прокуратурата бързо сменя лоялността си при промяна на политическата среда. В тесен смисъл трагическото падение на Борисов с висока вероятност ще бъде свързано с някакъв костинбродски прокурорски обрат. Радев подготвя почвата за този обрат, като се възползва от правото на всеки новодошъл в политиката на една година антикорупционна слава. Досега той не е дал заявка, че ще тръгва да променя системата – не е заел позиция нито по КТБ, нито по афери като ЦУМ-гейт, нито по квази медийни монополи и други срасналости. Но говоренето му може да се окаже достатъчно за смяна на управляващите. Трагедията на Борисов – трагедия на България Част от умелостта на един политик е да превърне частната си трагедия във всеобща. Дотук Борисов винаги е успявал да го направи и да убеди хората, че падането му от власт ще е край на евроатлантическия път на страната. Българите са разумни и като цяло не биха изтървали европейското питомно заради евразийското диво. Но когато традиционната десница критикуваше Борисов, че се заиграва твърде много с Русия (покрай "Белене", "Южен поток" и т.н.), той убеждаваше всички, че хитрото яре от две майки суче. В днешната ситуация Радев влезе в ролята на ярето, което обещава да суче даже още повече от Русия, без да излезе от ЕС. А Борисов е на път да влезе в ролята на лъжливото овчарче, което вика помощ заради вълк, който само е вкарало в кошарата. Нашата аграрна политическа реалност като че ли не е податлива за описание чрез високия жанр на трагедията. Но партийните боричкания и надхитряния днес са в състояние да направят голяма беля – да маргинализират страната в ЕС и НАТО, и да я отклонят от геополитическата орбита, която е безспорно полезната за нея. А това би било историческа грешка и пример за самоделно произведена трагедия, при която идентичността, страстите и хитрините на един герой стават причина не само за неговия провал, а и за този на цялото общество. Дали Борисов ще успее да избегне такъв провал, като се преизмисли отново – предстои да видим. Но ако продължи да настоява на "балансьорската“ идентичност, която си изгради след 2015 г., много вероятно е доктор Борисов да се окаже в ролята на доктор Франкенщайн. И да стане жертва на собственото си произведение.

Може ли Крал Леброн да бъде най-великият в баскетбола?

https://dnes.dir.bg/shampionite/mozhe-li-kral-lebron-da-bade-nay-velikiyat-v-basketbola

Статистиките и постиженията му все по-често дават храна на сравнения с Джордан и Джабар

Днес е световния ден на Майката Земя

https://dnes.dir.bg/spektar/dnes-e-svetovniya-den-na-maykata-zemya

Международният ден на Майката Земя беше обявен с резолюция на Общото събрание на ООН

Предстоящи събития на 22 април

http://www.cross.bg/chasa-sustoi-1573106.html

/КРОСС/ ***София.От 09.00 часа в Спортен комплекс - ТУ-София, ще се проведат полуфиналите и финалите от VI Национален Пациентски Спортен Фестивал „Играй с мен" за хора с увреждания от различни възрасти. От 12.00 часа ще започне награждаването на участниците. ***Асеновград.От 10.00 часа в читалище „Родолюбие" ще бъде домакин на инициативата „България пее". Участие на асеновградската сцена ще вземат 11 хорови групи на различни възрасти и песенни жанрове. ***Бургас.От 10.00 часа до Пантеона в Бургас ще се проведе инициативата „Книги за смет". ***Бургас.От 11.00 до 13.00 часа комплекс „Акве Калиде" организира творчески занимания за деца по повод Международния ден на Земята. Таксата за децата за участие в Арт-И-Факти, включваща творчески занимания и посещение на музея, е 3 лв. за една работилничка и 4 лв. за двете работилнички. ***Варна.От 11.00 часа в Пленарна зала на Общината ще бъде представен алманахът „Докосване до Касталия" с творби на членовете на литературен клуб „Касталия" при Център за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс, гр. Варна. ***Варна.От 13:30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 - Проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България", заместник-председател на комисията по образование и наука, и член на комисията по здравеопазване ще приема граждани. ***Велико Търново.От 10

102-ма арестувани в Ереван, президентът на Армения отиде при протестиращите

http://nakratko.bg/category/25/158299/


Арменската полиция е задържала 102-ма души на съботните протести в Ереван срещу премиера Серж Саркисян, предадоха информационните агенции. Поредният ден на демонстрации започна с шествия от сутринта.

По телевизиите в неделя

http://www.cross.bg/tema-govori-dimitur-1573105.html

/КРОСС/ Нова телевизия, „Събуди се" Тема: Ексклузивно: Из мемоарите на Димитър Бербатов. Тема: 15 години липса на правосъдие. Говори Гергана, осакатена от пиратка на стадиона. Тема: „Да хванеш гората": От шеф на голяма компания, до началник на село. Тема: Милена Славова: Зад кулусите на прехода. БТВ, „Тази събота и неделя" Тема: Нежеланите маки ги убива системата. Изповеди от първо лице. Тема: Търси се водеща за дясна партия. Тема: Ексклузивно, от Париж: Какво е общото между убийството на Георги Марков и аферата „Скрипал", и била ли е агент на Държавна сигурност Юлия Кръстева? Говори оцелелият при опит за отравяне бивш майор от ДС, избягал от режима - Владимир Костов. Тема: В „Менделсон": Любовната история на Дичо и Карина. Тема: Той нарича Тончо Русев свой втори баща, той е певецът, изпял най-много негови песни. Специалното интервю тази седмица е с Веселин Маринов.   БНТ, „Денята започва с Георги Любенов" Тема: "Евровизия 2018". Как се готви България? Тема: Балкански ритми. Димитър Христов, диригент на ОНМ на БНР. Тема: Докога ще има двоен стандарт в качеството на храните? Говори омбудсманът Мая Манолова. Тема: Проф. Христо Пимпирев и Гергана Георгиева: Завръщане от Антарктида. Тема: На живо: Отново е време за книги за смет. Тема: Иконописката Лили Владимирова - талант, посветен на вярата. Тема: Актрисата Слава Рачева на 80.  

Ердоган заплашва Австрия и изнудва Гърция

http://nakratko.bg/category/25/158298/


Турският президент Реджеп Ердоган отправи предупреждение към Австрия, която възнамерява да забрани на своя територия прояви, свързани с насрочените през юни в Турция президентски и парламентарни избори.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване