Честит имен ден на Кирил и Методий (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/chestit-imen-den-na-kiril-i-metodij-video-2096118

На 11 май Българската православна църква почита Светите равноапостоли Кирил и Методий.

Честваме делото на двама велики просветители, чийто принос за развитието ни е голям, но още по-голямо е зрънцето на национална гордост у нас, защо

Fox News: Джон Кери води сенчеста дипломация, спасявайки «ужасната сделка» с Иран

http://pogled.info/svetoven/Fox-News-dzhon-keri-vodi-senchesta-diplomatsiya-spasyavaiki-uzhasnata-sdelka-s-iran.94407

/Поглед.инфо/ Бившият глава на Държавния департамент на САЩ Джон Кери проведе преговори с министъра на външните работи на Иран за да спаси действащото съглашение по иранската ядрена програма, предава Fox News. Както отбелязва телевизионния канал подобни действия на Кери не само подкопават позициите на официален Вашингтон, но и нарушават американски закон, приет преди повече от две столетия.

Израел изстреля ракети по Сирия след излизането на САЩ от сделката с Иран

http://pogled.info/svetoven/izrael-izstrelya-raketi-po-siriya-sled-izlizaneto-na-sasht-ot-sdelkata-s-iran.94414

/Поглед.инфо/ На практика веднага след обявеното от ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп излизане на САЩ от ядреното споразумение с Иран Израел нанесе ракетни удари по Сирия, съобщава Stern. Според наличните данни ракетите са прехванати. Но освен това Ерусалим също така обяви ограничено набиране на резервисти и привеждане на отбранителните системи и армията в бойна готовност.

Либерален реванш или отново хитър план?

http://pogled.info/svetoven/russia/liberalen-revansh-ili-otnovo-hitar-plan.94413

/Поглед.инфо/ Надеждите на част от патриотите, че президентът Путин, въпреки всички прогнози, предвид новата военна заплаха, ще избави Русия от Дмитрий Медведев и неговия неолиберален екип, не се оправдаха.

Майкъл Макфол: Путин няма да бъде вечно президент, но засега той е млад

http://pogled.info/svetoven/maikal-makfol-putin-nyama-da-bade-vechno-prezident-no-zasega-toi-e-mlad.94412

/Поглед.инфо/ Владимир Путин не може вечно да остане на президентския пост – такова иронично „предсказани“ бе озвучено в интервю пред MSNBC от политолога и бивш посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол.

Макрон, Меркел и Мей предадоха Тръмп за иранската война

http://pogled.info/svetoven/makron-merkel-i-mei-predadoha-tramp-za-iranskata-voina.94411

/Поглед.инфо/ Доналд Тръмп изкара САЩ от „Иранската ядрена сделка“ и върна на международен дневен ред перспективата за голяма война в Близкия изток, от пряко или косвено участие в която не е възможно да се изолира нито един от сериозните геополитически играчи на планетата. Но първата жертва на конфликта стана така наричаната трансатлантическа солидарност, при това дори и лоялните по отношение на Вашингтон медии отбелязват, че американският лидер се приближава до състоянието на горда самота на международната арена.

Си Цзинпин изтласка Путин от списъка на най-влиятелните хора на Forbes

http://pogled.info/svetoven/si-tszinpin-iztlaska-putin-ot-spisaka-na-nai-vliyatelnite-hora-na-Forbes.94410

/Поглед.инфо/ През 2018 г. списъкът със 75-те най-влиятелни хора на света според Forbes бе за първи път оглавен от председателя на Китайската народна република Си Цзинпин. При това Владимир Путин, държал лидерството в течение на четири години, се е спуснал на второ място в класацията.

Трябва да разберем ясно какво искаме на просторите на ОНД

http://pogled.info/svetoven/russia/tryabva-da-razberem-yasno-kakvo-iskame-na-prostorite-na-ond.94409

/Поглед.инфо/ Преди дни за кратко посетих Армения, но времето ми стигна напълно, за да получа впечатления и информация за изводи. В това, какво се случи в Армения, според мен, има два процеса. От една страна това е съвършено разбираемото раздразнение и гняв на населението, които да предизвикани от кланово-олигархичния режим, съществуващ в нея през цялото постсъветско време. Режимът на Саргсян просто доведе хората до точка на кипене, народът бе възмутен от това какво се случва, как се развива страната. И в това отношение протестът е движение не за , а против: „Саргсян и неговият клан трябва да си тръгнат на всяка цена“. Налице е действително абсолютно масово движение начело с Пашинян.

Така нареченият Ден на Европа

http://pogled.info/svetoven/taka-narecheniyat-den-na-evropa.94408

/Поглед.инфо/ Така нареченият "Ден на Европа", измислен преди няколко години от някакви лаборанти в Брюксел, цели да измести спомена за Деня на Победата над фашизма и нацизма. Подвигът на руските и съветсктие народи, които пречупиха гръбнака на нацистка Германия, постепенно се избутва в периферията, а "зверствата на Червената армия" в нейния победен ход сега се изтикват напред от неолиберали, неофашисти и всякаква предателска сволоч. Срам ги е да споменат за основната роля на СССР в тази война, да не говорим да излъчат по БНТ парада на победата в Москва - леле мале, та това би било истинско отклонение от нашия "нов геополитически курс"! Да не говорим за слушане на руски военни песни - който слуша, е червен!

„Роскосмос“ възнамерява да осигури интернет за цялата планета

https://petel.bg/---Roskosmos----vaznameryava-da-osiguri-internet-za-tsyalata-planeta__263983

„Роскосмос“ възнамерява да представи проект на космическа система, осигуряваща високоскоростен интернет достъп от всяка точка на план...

Диетата на д-р Уайл лекува възпаления

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6847620

Диетата на д-р Уайл лекува  възпаленияСтрес, токсини от околната среда, заседнал живот, нездравословно хранене – това са все източници на хронични възпаления, а оттам и на много сериозни болести – сърдечни, алцхаймер, рак. Възпитаникът на Харвардския университет д-р Андрю Уайл, специалист по интегративна медицина, е посветил 30 години на изследвания в тази област.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване