770 000 въпроса към Путин

http://clubz.bg/68647-770_000_vyprosa_kym_putin

Близо 770 000 въпроса са постъпили към Владимир Путин, който на 7 юни ще участва в така наречената "Пряка линия с президента" - излъчвана по няколко телевизии и радиостанции програма, в която президентът отговаря на въпроси на гражданите, предаде ТАСС. 

Предаването на живо е предвидено да започне в 12 часа московско време на 7 юни, като въпроси ще може да се отправят и по време на излъчването.

Въпросите се задават в кол центровете на програмата. Повечето от тях постъпват по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, а останалите - чрез уебсайт, мобилни приложения или руски социални медии. 

Досега Владимир Путин е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер.

Първата "Пряка линия" се състоя на 24 декември 2001 г. Впоследствие такива сеанси се осъществяват всяка година с изключение на 2004-а и 2012-а, съобщи ТАСС.

Георги Първанов: Няма хеттрик на Борисов в Москва, но поне се върнахме в мача

http://www.cross.bg/bulgariya-purvanov-taka-1576072.html

/КРОСС/ Тезата за това, че стратегическата ни ориентация предполага отказ от големите енергийни проекти - това е нелепо и национално безотговорно. Това каза в предаването "Неделя 150" Георги Първанов, президент на България 2002 - 2012 година: "И едното, и другото е възможно. Казвал съм го и в Москва, и във Вашингтон – България печели от руските енергийни проекти, които са български по своето изпълнение и характер, и от присъствието на американски военни части в България. И в двете столици тази стратегическа ориентация се приемаше добронамерено и с разбиране. След това може би дойдоха комплексите и започнахме да се доказваме евроатлантически, като късат с тези енергийни проекти, които са, за мен, най-доброто като инвестиция, намерение, можеха да бъдат и като реализация – в годините на българския преход." "Що се отнася до вината – тя е много тежка, но още от времето на тройната коалиция се получи едно тежко забавяне, а това беше времето в което тези проекти трябваше да бъдат направени необратими", допълни Първанов. Относно т.нар хеттрик на премиера Бойко Борисов при скорошното му посещение в Москва Първанов отбеляза: "Няма хеттрик, разбира се. Аз също играя футбол. Добрата новина е, че с тази визита се върнахме в мача. Дотук с метафорите. Ясно е, че газов хъб, разпределителен център в обозримо бъдеще в България не може да има. Защото просто няма откъде да се вземе този газ

Българин вози 23-ма от Афганистан и Пакистан в камион

http://clubz.bg/68648-bylgarin_vozi_23_ma_ot_afganistan_i_pakistan_v_kamion

"Вчера към 08.10 часа на българо-гръцка граница е спрян тир с българска регистрация, управляван от 59-годишен български гражданин. От направената проверка са установени признаци, по които направихме извода, че може би вътре има хора."

Това каза днес на извънредна пресконференция директорът на ГД "Транична полиция" Светлан Кичиков. За да не го проверяват насред пътя, товарният автомобил е бил съпроводен до ГКПП-Капитан Петко войвода.

"При извършената  щателна проверка в превозното средство установихме 23-ма чужденци, самоопределили се като граждани на Афганистан и Пакистан. Категорично е изяснено, че те са преминали  пеша българо-гръцката зелена граница и са натоварени в зоната на отговорност на ГПУ - Ивайловград. От проведените първоначални беседи с тях става ясно, че дестинацията им е  Западна Европа - всички са декларирали, че са си платили за да стигнат до Франция."

Нелегалните мигранти не се пътували в обща част на камиона, а в специален тайник, изграден под тавана, висок едва около 50 см. Кичиков посочи, че на базата на направения анализ за ситуацията в Гърция са стартирани действия на българо-гръцката граница.

В случая за установяването е използван рентген от митниците.

Мария Кирилова, изпълняващия длъжността на районен прокурор на РП-Свиленград, допълни, че по случая има образувано досъдебно производство. По думите й някои от чужденците са посочили, че са платили около 1600 евро на каналджията в Турция.

Водачът на тира е задържан с полицейска мярка за 24 часа, предстои удължаване на срока му за задържане до 72 часа.

Той е осъждан неколкократно за кражби, а едва отпреди 15 дни срещу него има висящо производство за контрабанда на ГПУ-Капитан Андреево.

Слушат СРС-та по делото срещу Веселин Марешки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894838

Слушат СРС-та по делото срещу Веселин МарешкиС разпита на двама издирвани свидетели и изслушване на СРС-та в съдебна зала продължава процеса срещу Веселин Марешки и Красимира Колева. Предвидено е делото да продължи 3 дни - 4, 5 и 6-и юни във Варненския окръжен съд. През август 2015 година Варненската окръжна прокуратура повдигна срещу тях обвинения за нанесена лека телесна повреда на

Духовник направи филм за родственик на Христо Ботев

http://www.struma.com/bulgariya/duhovnik-napravi-film-za-rodstvenik-na-hristo-botev_135043/

Иподякон Марин Савов настоява третият братовчед на Ботев да бъде канонизиран

Духовник настоява третият братовчед на Христо Ботев да бъде канонизиран. Той разказва за житието на родственика и революционера в любителски документален филм.

Иподякон Марин Савов служи в Руската църква „Свети Николай Чудотворец”. Преди 10 години съдбата му го среща с Иван Николов Печев – трети братовчед на Ботев. Иподяконът създава 14-минутен филм, в който разказва семейната история.

„Аз съм най-близкият роднина, защото моята прабаба е сестра на баща...

Продължава

Поляк с големи шансове да поеме ЦСКА-София

http://www.cross.bg/skorzha-chervenite-kypata-1576071.html

/КРОСС/ Трескавото търсене на нов треньор за футболния ЦСКА е близо до края си. Ръководството на "червените" е постигнало договорка с поляка Мачей Скоржа, съобщава "24 часа". Специалистът е пристигнал у нас и е провел разговори с шефовете на тима, които са се увенчали с успех. Информацията все още не е потвърдена от тима. В момента Скоржа е селекционер на олимпийския отбор до 23 години на Катар. Той изпълнява тази функция от март.  46-годишният специалист е работил предимно в родината си, като е сядал на треньорските скамейки на трите футболни гранда в страната си - "Легия" Варшава, "Висла" Краков и "Лех" Познан. 3 пъти е печелил титлата и 3 пъти Купата на страната. В периода 2003-2006 г. е бил помощник треньор на националния отбор на Полша, а преди това е заемал същата длъжност в младежкия тим. Скоржа ще замени на поста в ЦСКА временния вариант Христо Янев, който довърши сезона, след като Стамен Белчев бе уволнен, след като "червените" отпаднаха на полуфинал в турнира за Купата на България.

Десетки яхти участваха във ветроходна гонка край Варна

http://www.struma.com/bulgariya/desetki-yahti-uchastvaha-vuv-vetrohodna-gonka-krai-varna_135042/

Трасето включва залива, езерото и канала между тях

Десетки яхти се включиха в най-красивата ветроходна гонка, която се провежда у нас край Варна.

Трасето е част от регатата „Варна Чанъл Къп” и включва залива, езерото и канала между тях.

Това наложи временно корабоплаването в района да бъде спряно.

Общо 35 яхти опънаха ветрилата си за победата.

източник: btvnovinite.bg

Журналисти влизат в битка с Наказателния кодекс заради атаките на "душевно разстроени" политици и недоволни от работата им

http://pik.bg/журналисти-влизат-в-битка-с-наказателния-кодекс-заради-атаките-на-душевно-разстроени-полит-news754860.html

Журналисти влизат в битка с Наказателния кодекс заради атаките на  "душевно разстроени" политици и недоволни от работата им

Журналистите, участващи в форума за телевизионна журналистика "Св. Влас" се обединиха с твърдото намерение да потърсят юридическо съдействие за промени в Наказателния кодекс, за да намалят злоупотребите на засегнати от техни материали политици или други фактори, които ги съдят заради това, че са им причинили душевно разстройство, депресия, главоболие, безсъние, чувство за малоценност, липса на апетит и други видове вътрешен дискомфорт.

Оказа се, че сред присъстващите около 30 журналисти в Св. Влас трима са съдени в момента, а един вече е осъден. Случаите обаче са много повече.

В момента дори членът на СЕМ Бетина Жотева съди журналиста Александър Симов за коментар по повод на публичните й атаки срещу Къдринка Къдринова. Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместникът й Кирил Добрев пък съдят левия журналист Румен Петков за душевното разстроойство, което им е причини с публикациите си, оценено от тях на общо 220 000 лева. Информационна агенция ПИК пък бе осъдена на първа инстанция от скандалния учител по история Емил Джасим, който се изгаври с национални светини като Левски, Паисий Хилендарски, Симеон Велики, както и с изторически факти, заради възмущението на собстеника й Недялко Недялков.

Бившата журналистка, но вече като депутат Елена Йончева осъди премиера Бойко Борисов, но не за лъжа, както твърди Корнелия Нинова, а за душевно разстройство от твърденията му, че държавата е плащала за филмите й, снимани в чужбина.

Всички тези душевни разстройства не се доказват пред съда с медицински експертизи, а чрез твърденията на близки и познати, включително и с любовници, с които засегнатите съжителстват и това става причина за осъдителни присъди спрямо журналистите.

Затова те се обединиха около действията, които ще предприемат координирано за подготовката на законодателни промени в Наказателния кодекс, които да изискват медицински доказателства за душевното разстройство на засегнатите, както и отстраняване от високите постове в държавата, докато трае делото, тъй като е опасно хора в такова състояние да управляват институции или държава.

Журналистите обсъждат възможността да потърсят съдействието на омбудсмана Мая Манолова за изготвянето на законодателните промени в Наказателния кодекс и внасянето им парламента, като за целта ще съберат и подписка, която да внесат в Народното събрание, а също така ще я адресират до премиера и прзидента. 

Топла неделя, но отново се очакват валежи и гръмотевици

http://www.struma.com/bulgariya/topla-nedelya-no-otnovo-se-ochakvat-valeji-i-grumotevici_135041/

Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София – около 28°

Топло и слънчево ще е в неделя, но около и следобед и до полунощ, главно над северозападната половина на страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са и градушки.

Максималните температури ще са между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието. В София – около 28°.

Над Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има вечерта по Северното...

Продължава

И Валентин Радев не може да каже колко точно са чиновниците в МВР

http://www.struma.com/bulgariya/i-valentin-radev-ne-moje-da-kaje-kolko-tochno-sa_135040/

Над 11 500 във ведомството нямат нито полицейски, нито противопожарни функции

Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е „администрация” и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно да се каже колко точно е голям чиновническият апарат на МВР. Това става ясно от цитиран от БГНЕС писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев.

„Общият брой на служителите на общата администрация е 6942, специализираната – 4611. Тук се причисляват и служители,...

Продължава

Президентът рецитира "Хаджи Димитър" в Пловдив (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894825

Президентът рецитира "Хаджи Димитър" в Пловдив (Снимки)Президентът Румен Радев рецитира безсмъртното стихотворение "Хаджи Димитър" заедно със стотици ученици и учители, които се събраха в новотел "Пловдив" в края на 8-мото поредно издание на инициативата "Народните будители и Аз". "Едва ли има много народи по света, които могат да се похвалят с дни, посветени на победи на духа и книжовността.

Играчи на Реал Мадрид възмутиха Ливърпул

https://offnews.bg//izvan-terena/igrachi-na-real-madrid-vazmutiha-livarpul-681881.html

В Ливърпул още не са преживели загубата от Реал Мадрид във финала на Шампионската лига с 1:3 в Киев.

Това става ясно от реакцията на феновете на клуба на невиннна снимка, публикувана от хърватина Матео Ковачич преди контролата между Бразилия и Хърватска на стадион "Енфийлд".

Той е събрал в кадъра съотборниците си от Реал Мадрид Лука Модрич, Каземиро и Марсело, като карето демонстрира весело настроение пред емблемата на Ливърпул.

Кадрите бяха възприети като провокация и издевателство над Ливърпул, макар и четиримата да не правят никакви неприлични жестове, а само се смеят.

Двубоят между Хърватия и Бразилия е тази вечер.

Енергийният министър очаква следващата седмица парламентът да реши за АЕЦ "Белене"

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/03/3188911_energiiniiat_ministur_ochakva_moratoriumut_vurhu_aec/?ref=rss


Енергийният министър Теменужка Петкова заяви пред БНР, че очаква през идната седмица в парламента да бъде взето решение за свалянето на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене". Тя уточни, че по нейна информация предстоят дебати в пленарна зала и до петък депутатите да гласуват дали да започне реализацията на проекта.<br /><br />Петкова уточни, че страната разполага с всички необходими документи за бъдещия строеж, има изградена площадка и притежава необходимото...

Порои и наводнения в Западна Европа

http://www.struma.com/bulgariya/poroi-i-navodneniya-v-zapadna-evropa_135039/

У нас на места паднаха градушки

Порои и тежки наводнения в Западна Европа - в много райони е обявено бедствено положение.

Неспирен дъжд превърна белгийския град Лиеж във втора Венеция.

Потоп преживяват и равнини в Северна Полша.

У нас пък на места паднаха градушки. Наши зрители изпратиха кадри от леден дъжд над Хаджидимово.

Метеоролозите предупреждават за краткотрайни валежи и утре, отново на места с условия за градушки.

източник:...

Продължава

Първанов ехидно: Дали някой ”голям брат” няма да спре енергийните проекти с Русия

https://frognews.bg/novini/parvanov-ehidno-dali-niakoi-goliam-brat-niama-spre-energiinite-proekti-rusiia.html

Все още за мен стои въпросът дали пак няма да се обади някой ”голям брат” отвън, който да наложи забрана за реализация на енергийните проекти, уговаряни в Москва. Това каза президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов, който коментира резултатите от посещението на премиера Бойко Борисов и представители на кабинета в Русия.

Първанов ехидно: Дали някой ”голям брат” няма да спре енергийните проекти с Русия

https://frognews.bg/politika/parvanov-ehidno-dali-niakoi-goliam-brat-niama-spre-energiinite-proekti-rusiia.html

Все още за мен стои въпросът дали пак няма да се обади някой ”голям брат” отвън, който да наложи забрана за реализация на енергийните проекти, уговаряни в Москва. Това каза президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов, който коментира резултатите от посещението на премиера Бойко Борисов и представители на кабинета в Русия.

Мексико рекламира участието си на световното с гол на Стоичков

https://www.24chasa.bg/sport/article/6894830

Мексико рекламира участието си на световното с гол на СтоичковОригален начин да рекламират участието си на световното и прякото предаване на мачовете по канала Televisa избраха мексиканците. Те предоставиха думата на четирима от най-мразените от запалянковците на "ацтеките" футболисти, чиито голове са изхвърляли отбора им от световните първенства още на 1/8-финалите.

За какво ще говорят в Сингапур Доналд Тръмп и Ким Чен-ун

http://www.struma.com/bulgariya/za-kakvo-shte-govoryat-v-singapur-donald-trump-i-kim_135038/

Според американската преса апартаментът на севернокорейския лидер ще струва 6000 долара на ден.

Въпреки обрата в отношенията на Съединените щати със Северна Корея, Вашингтон не смята да изтегля военните си части от южната част на полуострова.

На вече насрочената за 12 юни среща между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун теми ще бъдат ядрената и ракетната програма на Пхенян.

До подновяване на отменената от Тръмп среща в Сингапур се стигна, след като вторият човек в...

Продължава

Министър Николай Нанков ще посети Шумен

http://www.cross.bg/chasa-nankov-ministur-1576070.html

/КРОСС/ Регионалният министър ще открие първия полуфинал на кампанията „Моят град е моята крепост“ Утре – 4 юни, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще посети Шумен. В 13 часа в концертната зала на Младежкия дом министър Нанков ще даде старта на първото полуфинално състезание от образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“. Преди това, от 9.30 часа регионалният министър ще разгледа новостроящата се спортна зала „Арена Шумен“. В 10.00 часа Николай Нанков ще направи оглед на пътния надлез над ж.п. линията София – Варна, а в 10.30 часа – на площадката за строеж на градската пречиствателна станция за питейни води в шуменския квартал „Дивдядово“.

Ердоган: Изборите в Турция ще приключат на първи тур

http://www.struma.com/bulgariya/erdogan-izborite-v-turciya-shte-priklyuchat-na-purvi-tur_135037/

Турският президент каза, че народът на Турция му е верен

Изборите в Турция несъмнено ще приключат на първия тур, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Няма никакъв проблем що се отнася до подкрепата за нас според проучванията на общественото мнение. Ясно е, че изборите ще приключат на първи тур, каза Ердоган снощи в интервю за турската телевизия „Стар”.

Турският президент каза още, че народът на Турция му е верен и той има „съществено предимство, което не може да бъде...

Продължава

Килърът в Слънчев бряг: С чисто минало и законен пистолет

https://offnews.bg//112/kilarat-v-slanchev-briag-s-chisto-minalo-i-zakonen-pistolet-681879.html

37-годишен мъж с чисто съдебно минало е извършител на убийството на бизнесмена Коста Миджурин и прострелването на 22 годишно момиче. Той е прострелял двамата снощи около 21.14 ч. в л.а. „Мерцедес”, със софийска регистрация, спрян в района на комплекс „Сън вилидж” в Слънчев бряг.

Задържаният се опитал да премине границата през ГКПП Лесово, но е арестуван в резултат на светкавичните действия на служителите от ОДМВР – Бургас, съобщи на извънреден брифинг пред сградата на РУП Несебър главният секретар на МВР – главен комисар Младен Маринов.

Причини за прострелването са ревност и неизяснени лични отношения между 37-годишния задържан и младото момиче.

„Точната връзка между тях тепърва ще се уточнява”, заяви още главен комисар Маринов, като сподели, че според свидетели познанството между тях датирало от около месец.

22-годишното момиче пострадало тежко при стрелбата, претърпяло е хирургични интервенции и е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас с опасност за живота

Установено е, че 37-годишният мъж притежавал законно огнестрелно оръжие, с което се сдобил по повод работата си, като управител и лице, работещо с парични средства в различни фирми. 

Главният секретар на МВР Младен Маринов уточни, че на задната седалка в лекия автомобил „Мерцедес” седели още двама души, станали преки очевидци на стрелбата. Те са разпитани, като свидетели. По техни данни първо е застрелян 55-годишният мъж, а след това е стреляно и в момичето.

Според Административния ръководител на Бургаска Окръжна прокуратура - Георги Чинев, държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Йенс Столтенберг: НАТО няма да помага на Израел при нападение от Иран

http://www.struma.com/bulgariya/iens-stoltenberg-nato-nyama-da-pomaga-na-izrael-pri-napadenie_135036/

Израел е партньор, но не е член на Алианса, каза Йенс Столтенберг

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че Алиансът няма да защитава Израел в случай на нападение от Иран, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Столтенберг заяви в интервю за германското сп. „Шпигел”, че Израел е партньор, но не е член на НАТО и предоставяните от Алианса „гаранции за сигурността” не се отнасят за него.

По думите му НАТО не участва в усилията за постигане на мир в Близкия изток или в конфликти в региона.

Той...

Продължава

Георги Първанов: Няма хеттрик на Борисов в Москва, но поне се върнахме в мача

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894835

Георги Първанов: Няма хеттрик на Борисов в Москва, но поне се върнахме в мачаТезата за това, че стратегическата ни ориентация предполага отказ от големите енергийни проекти - това е нелепо и национално безотговорно. Това каза пред БНР Георги Първанов, президент на България 2002 - 2012 година: "И едното, и другото е възможно. Казвал съм го и в Москва, и във Вашингтон – България печели от руските енергийни проекти,

България е втора сила в Европа по стрийт футбол

https://offnews.bg//futbol/balgaria-e-vtora-sila-v-evropa-po-strijt-futbol-681880.html

Българският национален отбор завърши на второ място на Европейско първенство по стрийт футбол, което се проведе тази седмица в Германия за четвърта поредна година. С това свое призово класиране национали дублираха най-доброто постижение на български състав в турнира, постигнато от мъжкия тим на България миналата година.

Българите загубиха финалния мач в състезанието от отбора на Словакия с 1:2, след като преди това надиграха този на Полша с 5:0 в полуфинала. През тази година всяка страна беше представена от смесен състав на възраст от 18 до 26 години, като според регламента беше задължително на терена да има поне по един представител от двата пола. Всеки от отборите има по четирима играчи, като трима от тях излизат на игрището.

България беше представена от Михаела Първанова, Цветан Янков, Петър Иванов и Имрам Хан. След промяна, извършена от организаторите заради голямата тежест на феърплея в състезанието, отборът на Полша замени този на Унгария като четвърти полуфиналист и се изправи вчера срещу България.

В другия полуфинал словаците надиграха изненадващо фаворита за титлата Финландия с 2:1. Българският отбор, селектиран и подготвен от "Спортс Мениджмънт България", продължи традицията всички състави по стрийт футбол от страната да печелят награди от Европейските шампионати.

Женските отбори имат бронзови отличия през 2017 година и купа за феърплей през 2015 година. Мъжките състави имат бронзови медали през 2015 и 2016 година, както и сребърън след нелепата загуба в продълженията на миналогодишния финал срещу тима на Испания.

Задържаха основния заподозрян за убийството на хазартния бос в Слънчев бряг

http://www.moreto.net/novini.php?n=375293

Задържан е мъжът, който миналата вечер разстреля показно хазартния бос Коста Миджурин в Слънчев бряг, предаде bTV. Основната версия за стрелбата пред хотел "Сън Вилидж" е класически любовен триъгълник, посочват от МВР.

"Демократична България" организира протест срещу АЕЦ "Белене"

https://www.actualno.com/politics/demokratichna-bylgarija-organizira-protest-sreshtu-aec-belene-news_677714.html

"Демократична България" призовава на протест пред парламента срещу рестарта на проекта "Белене". Протестът ще се състои на 6 юни от 18:30 часа. В дневния ред на Народното събрание ще бъде внесена точката за рестарта на АЕЦ "Белене". Управляващите обясниха, че реализирането на проекта е възможно включително и с междудържавен заем от Русия. Това е в пълно противоречие с направените многократно досега заявления, че държавата няма да дава допълнителни пари за "Бел

Вдигнаха Рим на юруш заради обира с българска кола, а бандитите забравили да си вземат...

http://www.struma.com/sinya-lampa/vdignaha-rim-na-yurush-zaradi-obira-s-bulgarska-kola-a_135035/

Мащабна полицейска акция се провежда в Рим след зрелищната кражбата на 1,5 млн. евро от инкасо автомобил с българска следа. Полицаите от италианската столица търсят под дърво и камък следи от колата с български номер, от която са слезли бандитите, съобщават местни медии.

Както БЛИЦ съобщи, четирима маскирани с кола с българска регистрация задигнаха 1,5 млн. евро в четвъртък. Дръзкият обир бил извършен рано сутринта пред очите на десетки свидетели. Бандитите пристигнали с кола...

Продължава

Първанов: Дали някой "голям брат" няма да се обади и пак да бъдат спрени енергийните проекти с Русия

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/03/3188906_purvanov_dali_niakoi_goliam_brat_niama_da_se_obadi_i/?ref=rss


Все още за мен стои въпросът дали пак няма да се обади някой "голям брат" отвън, който да наложи забрана за реализация на енергийните проекти, уговаряни в Москва. Това каза днес пред БНР президентът от 2002 до 2012 г. Георги Първанов, който коментира резултатите от посещението на премиера Бойко Борисов и представители на кабинета в Русия.<br /><br />Първанов коментира, че и Западна Европа, и САЩ, имат трайни интереси в областта на енергетиката и икономиката, които не са в...

Мария Илиева: Синът ми ме промени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894832

Мария Илиева: Синът ми ме промени"Той ме промени доста. Още преди да се роди. Започнах да гледам по съвсем друг начин на живота. Клишето, което всички родители повтарят постоянно, че като се роди по друг начин ще възприемам нещата, се оказа вярно". Това заяви изпълнителката Мария Илиева в ефира на Нова телевизия.  Тя разказа, че синът й Александър е вече на 4 месеца.

Компани притесни Белгия, получавайки контузия в една от последните контроли преди световното

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/03/3188887_kompani_pritesni_belgiia_poluchavaiki_kontuziia_v_edna/?ref=rss


Капитанът на белгийския национален отбор Венсан Компани получи контузия в една от последните контроли преди началото на световното първенство. Централният защитник напусна принудително терена при 0:0 срещу Португалия.<br /><br />В началото на второто полувреме Компани беше сменен, а по-късно от белгийския отбор потвърдиха, че става въпрос за проблем в слабините. През годините защитникът често страда от мускулни проблеми и от три сезона насам не е записвал повече от 16 шампионатни...

И министърът не знае колко са чиновниците в МВР

https://frognews.bg/novini/ministarat-znae-kolko-chinovnitsite-mvr.html

Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е „администрация” и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно да се каже колко точно е голям чиновническият апарат на МВР. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев.

И министърът не знае колко са чиновниците в МВР

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/ministarat-znae-kolko-chinovnitsite-mvr.html

Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е „администрация” и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно да се каже колко точно е голям чиновническият апарат на МВР. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев.

Голяма жестокост! Пистолетът на 37-годишния екзекутор от Слънчев бряг е законен, извършил убийството хладнокръвно

http://www.struma.com/sinya-lampa/golyama-jestokost-pistoletut-na-37-godishniya-ekzekutor-ot-slunchev-bryag-e_135034/

Пистолетът на 37-годишния екзекутор на бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг е законен. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов на брифинг за кървавия инцидент, съобщава Burgasinfo. „Задържаният за убийството е притежавал пистолета законно. Тепърва ще се установява дали с него е извършено убийството. Той е стрелял първо в бизнесмена, а после в момичето. Убийството е извършено изключително хладнокръвно”, заяви Маринов.

Убитият в Слънчев бряг е бизнесменът...

Продължава

Лято 2018 „пристигна“ в „Камчия“

https://petel.bg/Lyato-2018----pristigna----v----Kamchiya---__267433

Лято 2018 „пристигна“ в „Камчия“ Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ откри летния туристически сезон 2018! В прекрасния пра...

Екатерина Аврамова: Турнирът във Варна е перфектна възможност за изява за БГ плувците

https://petel.bg/Ekaterina-Avramova--Turnirat-vav-Varna-e-perfektna-vazmozhnost-za-izyava-za-BG-pluvtsite__267444

Турнирът Black Sea Cup е прекрасен шанс за българските плувци да получат още една възможност да се състезават и да се изявят. Басейн „Приморски...

Потресаващи разкрития! Фаталната Симона е щерка на полицейски шеф

https://petel.bg/Potresavashhi-razkritiya--Fatalnata-Simona-e-shherka-na-politseyski-shef__267443

Снимка Флагман.бг Простреляната в Слънчев бряг снощи Симона Тодорова е щерка на шефа на полицията в Дряново - Тони Тодоров, съобщава „Ч...

Над 300 плувци стартираха на Black Sea Cup

https://petel.bg/Nad-300-pluvtsi-startiraha-na-Black-Sea-Cup__267442

Над 300 плувци стартираха в първото издание на силния международен турнир по плуване Black Sea Cup, който бе официално открит в събота следобед н...

Смолянчанин се бори час и половина с двуметров сом

https://petel.bg/Smolyanchanin-se-bori-chas-i-polovina-s-dvumetrov-som-__267441

Снимки личен архив Смолянчанинът Боян Страхински се бори близо час и половина, за да извади сериозен екземпляр от вида сом, но след това ...

Само два плажа край Варна с кристално чиста вода

https://petel.bg/Samo-dva-plazha-kray-Varna-s-kristalno-chista-voda__267440

Снимка Булфото Чистотата на водата на варненските плажове се е влошила и само на две ивици качеството им е оценено като отлично. Това ст...

Първи подробности за падналия самолет в Казанлък

https://petel.bg/Parvi-podrobnosti-za-padnaliya-samolet-v-Kazanlak__267439

Снимка бТВ Малък самолет е паднал край казанлъшкото село Овощник днес преди обед. Tрима души са пострадали леко - собственикът на машина...

Само в "24 часа": Момичето, застреляно до колата на хазартния бос, крещяло "Спри, недей!"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894829

Само в "24 часа": Момичето, застреляно до колата на хазартния бос, крещяло "Спри, недей!"22-годишното момиче, което бе тежко ранено в Слънчев бряг при убийството на хазартния бос Коста Николов, е било простреляно до мерцедеса на жертвата, разкри очевидка на кървавата екзекуция. "Момичето тъкмо излезе от комплекса "Сън вилидж" и се запъти към колата на Коста, когато видя, че мъж стреля по него. То се развика "Спри, недей!

Ето я най-глезената принцеса в целия свят! Петра Екълстоун си поръча най-скъпата кола в света

http://www.struma.com/lyubopitno/eto-ya-nai-glezenata-princesa-v-celiya-svyat-petra-ekulstoun-si_135033/

Тя несъмнено може да бъде обявена за най-глезената принцеса в целия свят. Петра Екълстоун, дъщеря на шефа на Формула 1, Бърни Екълстоун се нареди сред най-големите и най-капризни богати наследнички, видя HotArena.

Последната й придобивка е уникален бутиков модел Lamborghini Aventador, на базова стойност 3,1 милиона лири. Колата е била поръчана за съпруга й милиардерът Джеймс Стънт, като специално за него, красавицата е поискала да се изработи тапицерията с неговите инициали по...

Продължава

Нобелистът Андре Жид се падна на кандидат-студентите в СУ

https://frognews.bg/novini/nobelistat-andre-jid-padna-kandidat-studentite.html

„По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си” – по тази мисъл на френския писател Андре Жид 1581 кандидат-студенти в Софийския университет ще пишат аргументативен текст – есе. Това е втората част от изпита по български език и литература, която носи 30 точки.

Изпитът по литература: По-добре да те мразят за това, което си, отколкото...

https://offnews.bg//obshtestvo/izpitat-po-literatura-po-dobre-da-te-mraziat-za-tova-koeto-si-otkol-681878.html

В 9.00 часа в аудитория 224 в Ректората на Алма матер бе дадено началото на конкурсния изпит по български език и литература. Кандидатите, заявили явяване на изпита, са 1581.

Кандидат-студенти изтеглиха тестови вариант № 2 и темата на есето - „По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си" (Андре Жид).

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства с „Добре дошли" кандидат-студентите и изрази увереността си в добрата им подготовка. Тя им пожела успех и да работят спокойно и съсредоточено, за да представят своите знания.

Деканът на Факултета по славянски филологии доц. Бойко Пенчев също пожела успех на кандидатите и ги призова да вярват в себе си. Той ги увери, че задачите и есето са направени така, че да могат да разгърнат своите възможности и им пожела наесен да бъдат студенти в избраните от тях специалности.

Председател на изпитната комисия е проф. Йовка Тишева.

С успешно издържан изпит по български език и литература кандидат-студентите могат да изберат следните специалности:

„Философия" (на български език), „Философия" (на английски език), „Психология", „Социология", „Културология", „Публична администрация", „Библиотечно-информационни науки", „Публични информационни системи", „Комуникационен мениджмънт", „Педагогика", „Социални дейности", „Неформално образование", „Славянска филология", „Българска филология", „Балканистика", „Румънска филология", „Арменистика и кавказология", „Предучилищна и начална училищна педагогика", „Социална педагогика", „Специална педагогика", „Логопедия", „Физическо възпитание и спорт".

С изпит по български език и литература и с изпит по история на България бъдещите студенти могат да учат в специалност „Право".

С изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски или испански език може да се кандидатства за специалност „Европеистика", а с изпит по български език и литература и с изпит по английски, френски, немски, испански, италиански или руски език – в специалност „Регионално развитие и политика".

Европа вече е друга. И Германия ще го усети

http://clubz.bg/68646-evropa_veche_e_druga_i_germaniq_shte_go_useti

Страните в южната част на Европа често биват хвърляни в един общ кюп – включително и от финансовите пазари. Напълно оправдано това не е било никога, точно както и в двата актуални случая сега, защото Италия не е Испания – нито в политическо, нито в икономическо отношение. Ако успее да се задържи известно време на власт, новото правителство в Рим ще създаде на останалите европейци още доста главоболия.

Фактът, че поне на първо време няма да има нови избори, изобщо не означава, че двете популистки партии, които сключиха коалиция, ще се разнежат за ЕС. Те укрепнаха като партии благодарение на критиките си срещу ЕС и Германия и все още следват програми, които могат да доведат до пълна разруха държавните финанси на Италия. На всичкото отгоре и двете формации поддържат близки отношения с Русия, а това може да се окаже решаващо за много неща – включително и по отношение на санкциите срещу Москва. Само фактът, че голямото мнозинство от италианците е категорично за запазването на еврото, може да окаже известно смекчаващо въздействие над Ди Майо и Салвини.

В Испания засега също цари неизвестност, тъй като новият министър-председател няма собствено мнозинство в парламента. Все пак Санчес е по-скоро традиционен социалдемократ, отколкото евроскептик. През изминалите години Испания отбеляза доста по-висок стопански ръст от Италия и държавните ѝ дългове са значително по-ниски.  Бившият премиер Рахой може и да е допускал грешки - например по въпроса за Каталуния - но той успя да изведе страната си от финансовата криза и кризата в еврозоната много по-добре, отколкото утвърдените политически сили в Италия. Фактът, че Рахой падна от власт след огромен корупционен скандал, е всъщност част от професионалния риск на всеки партиен лидер в условията на една демокрация.

Германия остана почти без съюзници

Германия губи в лицето на Испания един верен свой съюзник, а в случая с Италия е изправена пред сериозно предизвикателство. Ако към всичко това прибавим Брекзита и националистическите тенденции на Изток, ще видим една Европа, съвсем различна от онази, която съществуваше само допреди няколко години.

Германското правителство сега може да се осланя най-вече на Макрон. То, естествено, е длъжно да защитава германските интереси, но не бива и да изпуска из очи цялостната ситуация: В един свят, в който вече не може да се разчита дори и на Америка, понякога са нужни и компромиси, за да остане Европа едно цяло.

Дойче веле; Николас Бусе, ФАЦ

Ето как наркобосът Чикагото беше предаден на властите в България

http://www.struma.com/sinya-lampa/eto-kak-narkobosut-chikagoto-beshe-predaden-na-vlastite-v-bulgariya_135032/

 Венцислав Атанасов Ангелов, с прякор Чикагото бе предаден днес на българските власти от немските им колеги, съобщиха от МВР. 49-годишният мъж бе обявен за международно издирване на 1 февруари 2016 г., въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Русе от януари 2016 г., за изтърпяване на присъда в размер на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за незаконен трафик на наркотици, издадена от Окръжния съд в Русе.

Във връзка с медийните изяви на...

Продължава

Измами с коли: Бум на схемите със застраховки и с фалшиви катастрофи

http://www.struma.com/sinya-lampa/izmami-s-koli-bum-na-shemite-sus-zastrahovki-i-s_135031/

Според данните на полицията близо 20% от кражбите на автомобили са фиктивни

Отбелязва се бум на застрахователните измами с коли у нас. Близо 20% от кражбите на автомобили са фиктивни, показват данните на полицията. Собствениците ги дават за разфасоване в автоморгите, а след това прибират застрахователната премия, твърдят разследващите.

Кражбата на линейка в Пловдив също е фиктивна. Прибира я не автокрадец, а собственик, който я е дал на лизинг, но не си е получил вноските, твърдят пред bTV отлично информирани източници от разследването.

По подобна...

Продължава

Апелативният съд във Велико Търново чества 20 години от своето възстановяване

https://www.24chasa.bg/region/article/6894812

Апелативният съд във Велико Търново чества 20 години от своето възстановяванеАпелативен съд – Велико Търново ще отбележи 20 години от своето възстановяване и 140 години от своето създаване в понеделник, съобщиха от съдебната палата. Сред гостите на тържественото събитие в музей "Възраждане и Учредително сърание"ще бъдат представители на Мининстерството на правосъдието, Върховният административен съд,

Френски нобелист предизвика кандидат-студентите в СУ

http://nakratko.bg/category/58/160402/


„По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си” – по тази мисъл на френския писател Андре Жид 1581 кандидат-студенти в Софийския университет ще пишат аргументативен текст – есе.

Демонстрация в Скопие с искане за предсрочни избори

https://www.investor.bg/evropa/334/a/demonstraciia-v-skopie-s-iskane-za-predsrochni-izbori-262242/

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно, съсипало е икономиката на страната, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява

Арестуваха убиеца на хазартния бос в Слънчев бряг

http://www.struma.com/sinya-lampa/arestuvaha-ubieca-na-hazartniya-bos-v-slunchev-bryag_135030/

 Задържан е убиецът на хазартния бос Коста Николов в Слънчев бряг. Криминалистите от ОД на МВР в Бургас приключиха работата по разкриването на показния разстрел в Слънчев бряг в началото на сезона. „Всички обстоятелства около това тежко престъпление са изяснени. За нас случаят е приключен – с арест“, заяви високопоставен служител на МВР, цитиран от "Флагман".

Задържан и откаран в ареста е убиецът – бившият приятел на Симона, която от няколко...

Продължава

Джамбазки готов за протести, ако приемат "Закона Макрон"

https://www.vesti.bg/bulgaria/dzhambazki-gotov-za-protesti-ako-priemat-zakona-makron-6083010

По-трудно се става български тираджия, отколкото турски, каза евродепутатът в "Събуди се"

Извадиха гигантско платно - сватба между християнин и мюсюлманка, забранено през соца

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6894561

Извадиха гигантско платно - сватба между християнин и мюсюлманка, забранено през соцаТворбата, митарствала 60 г. по складове и килери, вече може да се види в смолянската галерия Картина със сватба между християнин и мюсюлманка, която бе отречена по времето на соца и донесе куп неприятности на автора ѝ, бе изложена отново в галерията в Смолян. “Родопска сватба” с размери 4 на 2,50 м митарства из складове и килери над 60 години.

Ето го убитият в Слънчев бряг бизнесмен, гаджето му с рана в главата

http://www.struma.com/sinya-lampa/eto-go-ubitiyat-v-slunchev-bryag-biznesmen-gadjeto-mu-s_135029/

Убитият в Слънчев бряг е бизнесменът Коста Николов, 22-годишната му приятелка е ранена в главата

Известният бизнесмен Коста Николов е екзекутираният тази вечер в Слънчев бряг мъж. Той бе застрелян в луксозен автомобил „Мерцедес” S-класа точно пред входа на хотел „Сън Вилидж” около 21:00ч, пише burgasinfo.com. Целият район отпред е отцепен, туристите се лутат как да стигнат до комплексите, в които са отседнали, а някои директно настояват да минат през полицейските ленти. Огледът на място все още продължава.

Трупът на бизнесмена все още е в колата....

Продължава

В Стара Загора стартира кинофестивалът "Златната липа"

https://www.actualno.com/cinema/v-stara-zagora-startira-kinofestivalyt-zlatnata-lipa-news_677711.html

Шестото издание на кинофестивала за ново европейско кино „Златната липа“ официално беше открито с емоционална церемония снощи в залата на Оперния театър на Стара Загора, съобщиха организаторите. Стотици старозагорци и гости на града, специално пътували за фестивала, аплодираха преминаването по червения килим на любимите кинозвезди на България – носителите на „Златна липа“ за цялостен принос в киното Васил Михайлов, Гинка Станчева и Мария Статуло

Труп на македонски гражданин до хотел в Разлог

http://www.struma.com/obshtestvo/trup-na-makedonski-grajdanin-do-hotel-v-razlog_135028/

Трупът на македонски гражданин, гост на известен хотел в Разлог бе открит в близост до хотела.

Полицията бе вдигната на крак в установяване на причините за смъртта на 60 годишния мъж, научи Struma.com.

Според първоначалната информация, македонецът е бил с компания, разпивали няколко дни.

Възможно е да е получил инфаркт, няма следи от насилие. Аутопсията ще установи причината.

В. Иванова

Първо в Struma.com! Труп на македонски гражданин до хотел в Разлог

http://www.struma.com/obshtestvo/purvo-v-struma-com-trup-na-makedonski-grajdanin-do-hotel-v_135028/

Трупът на македонски гражданин, гост на известен хотел в Разлог бе открит в близост до хотела.

Полицията бе вдигната на крак в установяване на причините за смъртта на 60 годишния мъж, научи Struma.com.

Според първоначалната информация, македонецът е бил с компания, разпивали няколко дни.

Възможно е да е получил инфаркт, няма следи от насилие. Аутопсията ще установи причината.

В. Иванова

В Скопие хиляди поискаха Заев да си ходи

https://offnews.bg//sviat/v-skopie-hiliadi-poiskaha-zaev-da-si-hodi-681876.html

Десетки хиляди привърженици на ВМРО-ДПМНЕ протестираха снощи пред сградата на македонското правителство в  Скопие с искане за предсрочни избори.

Основната опозиционна партия организира антиправителствената демонстрация по повод едногодишното управление на лявото правителство на Зоран Заев. От ВМРО-ДПМНЕ настояват за свикването на предсрочни избори през март или април догодина.

Според опозицията сегашното правителство в Скопие е некомпетентно, съсипало е икономиката на страната, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява. Друга критика е, че е навредило на националните интереси, преговаряйки с Гърция за възможно ново име на страната.

Лидерът на ВМРО-ДПНЕ Християн Мицкоски каза, че протестът е "началото на края" за настоящото правителство.

Според него трябва да бъде съставено правителство от технократи, което да управлява до изборите. Лидерът на консервативната опозиция заяви, че лявото правителство е предприело "апокалиптични" действия през първата си година на власт.

Премиерът Зоран Заев дойде на власт през май 2017 г. след 11 години на управление на консерваторите и насред дълбока политическа криза, породена от скандал с незаконно подслушване през 2015 г.

"Измина една година на политически терор, на икономически провали и на създаване на едно прогнило общество. Младите хора се пръснаха по целия свят, защото са разочаровани", каза Мицкоски пред множеството.

Той бе категоричен, че неговата партия никога няма да подкрепи промяна на конституцията с цел смяна на името.

Заради спора за името, продължаващ десетилетия, Гърция блокира перспективите на Македония за членство в НАТО и ЕС.

Графика на деня: Коя е господстващата социална мрежа по света

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/03/3188890_grafika_na_denia_koia_e_gospodstvashtata_socialna/?ref=rss


Обяснете ми защо не би трябвало да третираме "Фейсбук" като монопол - с този въпрос лидерите на групите в Европейския парламент се обърнаха към Марк Зукърбърг по време на неговото изслушване в Брюксел преди дни.<br /><br />Той посочи, че потребителите имат на разположение много други средства за комуникация - но някои от тях са негово притежание, което на практика поставя в ръцете му основния канал за общуване на огромен брой хора по света. Дали компанията му е монопол и...

В двореца на Ким Чен-ун (видео и снимки)

https://www.vesti.bg/sviat/azia/v-dvoreca-na-kim-chen-un-video-i-snimki-6083011

Журналистът Иля Петренко разказа, че е получил ексклузивен достъп да снима резиденцията

От вчера до днес! Все още не се знае коя е намерената мъртва в Благоевград жена

http://www.struma.com/obshtestvo/ot-vchera-do-dnes-vse-oshte-ne-se-znae-koya_135027/

Самоличността на намерената в м. Баларбаши жена, на видима възраст около 80 години е неустановена. До този момент никой не е пода сигнал за изчезнал близък.

Около жената са намерени кофи с череши, предполага се, че и е станало лошо, няма следи от насилие по трупа, категорични са от полицията. Полицията очаква някой да помогне в разкриването на самоличността на жената и позвъни в полицейското управление, ако близък е изчезнал.

П. Попов

Над 300 плувци стартираха на Black Sea Cup във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=375289

Над 300 плувци стартираха в първото издание на силния международен турнир по плуване Black Sea Cup, който бе официално открит в събота следобед на басейн „Приморски", научи Moreto.net. Организатори на престижната надпревара са ПСК „Черно море", община Варна, Плувен комплекс „Приморски" и Българската федерация плувни спортове.

Гордост за Благоевград! Служител в общината стана втори в Европа на канадска борба

http://www.struma.com/obshtestvo/gordost-za-blagoevgrad-slujitel-v-obshtinata-stana-vtori-v-evropa_135026/

Младшият експерт в отдел "Младежки дейности, спорт и култура" Радослав Скендеров спечели сребърен медал на приключилото в София 28- мо Европейско първенство по канадска борба.

30-годишният служител в общинската администрация в Благоевград постигна най- големия си успех в кариерата, като остана на крачка от златото. В кат. до 65 кг. на дясна ръка при мъжете Скендеров победи на полуфинала Вилени Габрава от Грузия, но в големия финал отстъпи на друг грузинец Алекси...

Продължава

Пишат за френски нобелист на изпита по български език в СУ

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894813

Пишат за френски нобелист на изпита по български език в СУ„По-добре да те мразят за това, което си, отколкото да те обичат за това, което не си” – по тази мисъл на френския писател Андре Жид 1581 кандидат-студенти в Софийския университет ще пишат аргументативен текст – есе. Това е втората част от изпита по български език и литература, която носи 30 точки. Други 70 идват от теста,

В Struma.com! Шок! Пациент скочи от 6-тия етаж на болницата в Разлог

http://www.struma.com/obshtestvo/v-struma-com-shok-pacient-skochi-ot-6-tiya-etaj-na-bolnicata_135025/

Пациент скочи от 6-тия етаж на болницата в Разлог и загина на място. Инцидентът стана тази нощ. Според източници на struma.com мъжът имал сериозно заболяване.

Случаят скандализира здравното заведение, кой е бил отговорен за пациентите, как се е допуснало да се стигне до този трагичен финал.

На място тази сутрин пристигна директорът на здравното заведение д-р Велев, който започна разследване. Кои са дежурните лекари и медицински сестри, как не са видели и пациента. Очаквайте...

Продължава

Първо в Struma.com! Шок! Пациент скочи от 6-тия етаж на болницата в Разлог

http://www.struma.com/obshtestvo/purvo-v-struma-com-shok-pacient-skochi-ot-6-tiya-etaj-na_135025/

Пациент скочи от 6-тия етаж на болницата в Разлог и загина на място. Инцидентът стана тази нощ. Според източници на struma.com мъжът имал сериозно заболяване.

Случаят скандализира здравното заведение, кой е бил отговорен за пациентите, как се е допуснало да се стигне до този трагичен финал.

На място тази сутрин пристигна директорът на здравното заведение д-р Велев, който започна разследване. Кои са дежурните лекари и медицински сестри, как не са видели и пациента. Очаквайте...

Продължава

Местят лалугерите от дъното на язовир „Луда Яна“

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mestiat-lalugerite-ot-dynoto-na-iazovir-luda-iana-2101087

До края на юли учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН ще преместят колония лалугери, за да не бъде засегната от строежа на язовир „Луда Яна“ край Панагюрище, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Смолянчанин се бори час и половина с двуметров сом (СНИМКИ)

//dariknews.bg/novini/bylgariia/smolianchanin-se-bori-chas-i-polovina-s-dvumetrov-som-snimki-2101089

Смолянчанинът Боян Страхински се бори близо час и половина, за да извади сериозен екземпляр от вида сом, но след това го върна отново във водите на язовир „Ивайловград“.
 
Рибата е с дължина колкото човешки ръст – 1,80 метра, тежала около 30 кг.
 
„Борих се с рибата над

Словенците гласуват за парламент днес

https://www.investor.bg/evropa/334/a/slovencite-glasuvat-za-parlament-dnes-262241/

Нито една партия не се очаква да спечели пълно мнозинство в 90-местния парламент, като след изборите вероятно ще започнат преговори за съставяне на коалиция

"Денят започва с култура" взе специален приз на наградите за телевизионна журналистика

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/03/3188885_deniat_zapochva_s_kultura_vze_specialen_priz_na/?ref=rss


Предаването на БНТ "Денят започва с култура" получи "Специална награда" за задълбоченото отразяване на културния живот в страната на наградите за телевизионна журналистика "Свети Влас". Отличието се връчва за оригинални идеи и индивидуално присъствие.<br /><br />Екипът на предаването влезе в конфликт с програмния директор на БНТ 1 Емил Кошлуков малко след неговото встъпване в длъжност. В началото на годината се разбра, че Кошлуков иска да внесе промени...

Любов в кабината под Хисарлъка! Шофьор на ТИР взе булката си с голямата машина, наду клаксона и обиколи цял град, за да го видят всички

http://www.struma.com/hailaif/lyubov-v-kabinata-pod-hisarluka-shofior-na-tir-vze-bulkata_135024/

Една голяма любов, оцеляла през годините вече е узаконена. Пищна и уникална сватба вдигнаха Станислав Георгиев и Павлина Антова от Кюстендил.

Безумно влюбеният Станислав запали ТИР-а си и противно на цялата показност с лукс лимузини и снобарска парадност, той спря голямата машина, украсена с балони, пред дома на любимата си, качи Поли на ръце и двамата потеглиха на рейд из целия град, надувайки клаксона.

ТИР-ът, собственост на благоевградската фирма "Укев транс", бе...

Продължава

Дъщерята на Сия от "Тоника" погубена от дрогирана НБА звезда

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dashteryata-na-siya-ot-tonika-pogubena-ot-drogirana-nba-zvezda

Расуъл Бътлър причинил смъртоносната катастрофа с алкохол, марихуана, метаамфетамин и оксикодон в кръвта

Коя е най-влиятелната социална мрежа по света

http://econ.bg/Новини/Коя-е-най-влиятелната-социална-мрежа-по-света_l.a_i.762237_at.1.html

Обяснете ми защо не би трябвало да третираме "Фейсбук" като монопол - с този въпрос лидерите на групите в Европейския парламент се обърнаха към Марк...

Тежка катастрофа с Мексико с над 10 загинали

https://www.actualno.com/america/tejka-katastrofa-s-meksiko-s-nad-10-zaginali-news_677708.html

Най-малко 11 души са загинали в резултат на сблъсък между камион и пътнически микробус в мексиканския щат Тепетлаоксток, съобщава ТАСС, като цитира мексиканския печат. При удара двете транспортни средства излетели от шосето и съборили далекопровод, който пък паднал върху пътническото возило. По предварителна информация причина за тежкия инцидент е превишената скорост, с която се е движел микробусът.

Първанов за Борисов в Москва: Няма хеттрик, но поне пак сме в мача

http://clubz.bg/68645-pyrvanov_za_borisov_v_moskva_nqma_hettrik_no_pone_pak_sme_v_macha

Тезата за това, че стратегическата ни ориентация предполага отказ от големите енергийни проекти - това е нелепо и национално безотговорно, каза в предаването „Неделя 150“ по БНР Георги Първанов, президент на България 2002-2012 г.

„И едното, и другото е възможно. Казвал съм го и в Москва, и във Вашингтон – България печели от руските енергийни проекти, които са български по своето изпълнение и характер, и от присъствието на американски военни части в България. И в двете столици тази стратегическа ориентация се приемаше добронамерено и с разбиране. След това може би дойдоха комплексите и започнахме да се доказваме евроатлантически, като късат с тези енергийни проекти, които са, за мен, най-доброто като инвестиция, намерение, можеха да бъдат и като реализация – в годините на българския преход“, каза Първанов.

 

„Що се отнася до вината – тя е много тежка, но още от времето на тройната коалиция се получи едно тежко забавяне, а това беше времето в което тези проекти трябваше да бъдат направени необратими“, допълни той.

Относно т. нар. хеттрик на премиера Бойко Борисов при скорошното му посещение в Москва Първанов отбеляза:

„Няма хеттрик, разбира се. Аз също играя футбол. Добрата новина е, че с тази визита се върнахме в мача. Дотук с метафорите. Ясно е, че газов хъб, разпределителен център в обозримо бъдеще в България не може да има. Защото просто няма откъде да се вземе този газ. Даже по времето на „Южен поток“ ние бяхме елемент от един голям, богат транзит, от който можехме да печели не 30 млн., както подхвърли някой, а десет пъти повече. Но идеята да търгуваме – това няма как да стане. Това право си го е завоювала Турция. Турция прави така: купува на едната граница, продава на другата на цени, каквито иска. В България това, което може да се случи, е наистина едни 15 милиарда - не 63, да бъдат транзитирани, да печелим от такси, защото този газ вече е обещан, да не кажа, че изтъргуван от руската страна - на Сърбия на Вучич, на Унгария на Орбан и за нас просто трябва да остане - надявам се да бъде договорено количество, което ние да потребяваме за нашата израстваща икономика“.

Според президента „нашият късмет е, че имаме стратегически разположение, а не защото сме много ценни“.

„По друг начин стои Сърбия. Вучич беше на парада на победата и тези неща се ценят в  Москва. А ние искаме от днес за утре, от днес за днес да получим някаква революционна промяна в отношението към България… Не може след 8-9 години отсъствие на контакти, след тежки реплики, след атаки от най-високо равнище от българската страна - разбира се и руската не е оставала длъжна, след това, което се нагнети като напрежение, не можем да очакваме, че ще се случи нещо революционно ново. Но прагматичното е част от „Турски поток“ да мине през България“, изтъкна той.

„Навремето съм работил по различни проекти за снабдяване с газ от Туркменистан, от Азербайджан. Този един милиард (кубически метра годишно), който десет години непрекъснато го предоговарят правителствата, аз съм го договорил, нескромно казано, но докато ние залисани се разправяме в парламента, онзи ден президентът Алиев пусна кранчето на трансанадолския газопровод. Този газ тръгна към Турция, ще върви през Гърция и нашият един милиард и да го получим, това е байпас - само за критични ситуации. Това не е перспективен енергиен икономически проект“, посочи той.

„Не е добре нашите двама първи мъже - и двамата генерали, да се надскачат, когато става дума за външна политика, особено когато става дума за отношенията с Русия. Има място и за двамата и елементарна координация трябва да се получи. Сега тя не е факт. Има толкова широко поле за взаимодействие с руската страна, че тази конкуренция и ревност за мен е необяснима“, смята Георги Първанов.

Запитан не е ли странно, че БСП внася предложението за отмяна на мораториума за АЕЦ „Белене“, Първанов бе категоричен, че мораториумът трябва да падне незабавно с консенсус на политическите сили.

„Не виждам друг вариант, освен падането на мораториума. Парламентът трябва да развърже ръцете на правителството в контактите с инвеститорите. По това две мнения няма. Второ обаче - аз си мисля дали междувременно пак няма да се обади някой голям брат, някой приятел отвън, който да наложи забрана за развитието на проектите. Независимо от затоплените отношения отвъд океана с Изтока, има едни трайни интереси, които не са в наша полза. Руското икономическо и енергийно присъствие не е желано за мнозина на Запад тук в региона. Но за нас то е жизнено необходимо – така както е за Унгария, така, както е за Турция, за целия регион, така че ние трябва да си отстоим интереса. Така, както го прави Германия със „Северен поток“. Значи там може, а тук, за нас, важат само забраните“, подчерта Първанов.

„Аз лично бих препоръчал така, както в други случаи в парламента - лидерите на парламентарните групи, без разлика на това дали са опозиция или управляващи, да се подпишат под едно общо предложение и така да се върви на гласуване в българския парламент, защото обратното означава пак да се заровим в миналото и да дадем лош сигнал на инвеститорите. Инвеститорите могат да бъдат руски, могат да бъдат китайски, френски, сега разбираме, че се е появил и четвърти...“, каза той.

Според Георги Първанов „рутинно, добре, повече от прилично си свършиха работата тези, които отговаряха за председателството“ на България на Съвета на Европейския съюз. По думите му, като успех може да се отчете връщането на темата за Западните Балкани в дневния ред на ЕС.

„Тя беше поставена и това е добре след 2003 г., след Солунския дневен ред. Разбира се, разликата е огромна. Онова, което договорихме навремето в Солун за Западните Балкани беше много по реално, много по ефективно. Но самият факт, че темата се върна в дневния ред на ЕС е нещо позитивно и аз няма как да не го оценя в този смисъл. Пак ще направя една аналогия. Ето това е разликата между Юнкер и Путин. Юнкер за добър ден ще те погали, ще те помилва, ще те целуне дори ако щете, и от това какво следва? Може да искаме един, десет, трийсет милиарда. Не, няма да ги получим. Путин ще те гледа строго, някои дори откриха по-многозначителни сигнали в поведението, аз не бих анализирал, но там каквото се договори, то се случва“, каза той.

Относно преговорите около името на Македония Георги Първанов е на мнение, че „сме по-пренебрегнати в тези разговори“.

„Да, някои ще кажат, това не е наш проблем - името на съседна Македония, но се видя, че в определен момент може и да стане проблем. Идеята за Илинденска Македония беше пряко посегателство върху нашата история“, каза той.

Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български

http://www.cross.bg/dzhambazki-zayavi-tyrski-1576069.html

/КРОСС/ Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви в предаването „Събуди се” евродепутатът Ангел Джамбазки. В понеделник се очаква европарламентът да разгледа и да гласува по закона „Макрон”. В България от бранша се опасяват, че новите правила ще оставят без работа 120 000 българи. „Не съм оптимист за гласуването”, заяви Джамбазки. „Направили сме всичко възможно, за да се разменим с всички колеги, така че да можем да гласуваме. Има различни слухове. Имаме пълна готовност да направим протест. Организацията включва поляци, унгарци, всички, които се чувстват засегнати”, допълни Джамбазки. Той обясни, че в България има над 150 000 семейства, чиито глави на семейства работят това. Освен това фирмите с много работници били не повече от 10, останалите били с по 10 до 30 работници. „В момента са изключително изравнени силите, в последния момент ще разберем дали нашите поправки, които осигуряват българската позиция, ще минат буквално с 1 или 2 гласа. Правим Опълчение”, заяви евродепутатът Андрей Новаков.

Борисов заминава утре за Тирана

https://petel.bg/Borisov-zaminava-utre-za-Tirana__267438

Снимка Булфото Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Тирана на 4 юни. Той ще проведе среща с министър-председателя на Албания Е...

Астрофизици представиха три сценария за развитието на човечеството

https://petel.bg/Astrofizitsi-predstaviha-tri-stsenariya-za-razvitieto-na-chovechestvoto__267437

Човечеството ще се развива по един от трите възможни пътища - "отмиране", "меко кацане" или "пълен колапс". До тези заключения стигнаха астро...

Джамбазки: Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894807

Джамбазки: Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото българскиСтава по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви пред NOVA  евродепутатът Ангел Джамбазки. В понеделник се очаква европарламентът да разгледа и да гласува по закона „Макрон”. В България от бранша се опасяват, че новите правила ще оставят без работа 120 000 българи.

Великобритания: Заплахата от тероризъм на крайнодесни екстремисти се засилва

http://www.cross.bg/velikobritaniya-vutreshnite-raboti-1576068.html

/КРОСС/ Министерството на вътрешните работи на Великобритания предупреди, че заплахата от тероризъм на крайнодесни екстремисти се засилва. „Заплахата от ислямистка терористична атака е малко вероятно да намалее до 2020 година“, пише още в доклад на  ведомството, цитиран от Ройтерс. Очаква се министърът на вътрешните работи Саджид Джавид да обяви нови антитерористични мерки. Великобритания отбелязва една година от атентата в Лондон, при който загинаха осем души.

Ново пет! Братя Галеви се върнали в София…

http://regiona.bg/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d0%b5%d1%82-%d0%b1%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8f-%d0%b3%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b2-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8/

Братя Галеви се върнаха в София, само че не физически, а само на документи. Оказва се, че избягалите в пълна нелегалност дупнишки мафиоти продължават да се надсмиват на държавата. Официално издирваните от Интерпол Ангел Христов и Пламен Галев, които са осъдени с ефективни присъди и конфискация за хиляди левове, не са спирали да въртят бизнеса си.

Двамата мафиоти официално са в неизвестност от шест години, когато Върховният касационен съд потвърди присъдите им като главатари на организирана банда за рекет и изнудване. Пламен Галев бе осъден на 5 години затвор, глоба 10 бона и конфискация на една трета имущество. Ангел Христов получи 4 години, глоба от 7 бона и конфискация на една четвърт от авоарите му. Малко преди да влязат в затвора, Галеви успяха да избягат, а голяма част от имуществото им и до днес не е конфискувана.

Компания в чутовната подигравка им прави и друг издирван престъпник от Интерпол – наркобосът Христофорос Аманатидис-Таки. Общата им фирма „Евро Ойл Груп“ внася протокол от общо събрание. Дупнишките мафиоти, Таки и пернишкият наркобос Феодор Феодоров-Федката се оказва, че притежават по 25 процента от фирмата, която се занимава със строителство и търговия на горива,пише ретро.
Самата дейност на фирмата не е на най-високо ниво, но всяка година изготвят финансов отчет, който се одобрява от собствениците. Ако не го направят, следва глоба. Като съвестни граждани Галеви и техните съдружници Таки и Федката чинно свикват съответното събрание в офиса на фирмата на бул. „Пушкин“ в София. От протокола за събранието на „Евро Ойл Груп“ става ясно, че дупнишките мафиоти са изслушали изключително внимателно детайлния доклад на управителя на фирмата.

От самия документ става ясно, че дружеството не развива дейност и има нула лева приходи. Това не пречи Ангел Христов и Пламен Галев да се интересуват живо от съдбата на „Евро Ойл Груп“. След като се запознават със състоянието на фирмата, те възлагат на управителя да внесе съставения на място протокол в Агенцията по вписванията, каквото е законовото изискване. Поръчката на Галеви чинно е изпълнена, но подаденият документ се приема с недоверие от държавните чиновници. Те отказват да го приемат и с допълнително писмо настояват Галеви отново да потвърдят с нарочна декларация присъствието си на общото събрание. Към днешна дата това така и не е направено. Причина според хора от подземния свят е служебната ангажираност на мафиотите и необходимостта поне формално да се укриват на МВР.

Оказва се, че казусът никак не е единствен и първи по рода си. Откакто дупнишките мафиоти напуснаха България, фирмите им никак не са замрели, развиват активна дейност и имат приходи от хиляди левове, като всичко по документи дължат на доверения си счетоводител Красимир Оков, който също бе подсъдим по делото да рекет, но продължава да движи бизнес интересите на Ангел и Пламен.

Материалът Ново пет! Братя Галеви се върнали в София… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Традиционните нестинарски игри ще се проведат и тази година

http://www.cross.bg/igri-konstantin-bulgari-1576067.html

/КРОСС/ И тази година ще се проведат традиционните нестинарски игри в чест на „Св. св. Константин и Елена“ в село Българи, Община Царево. Те се организират в нощта срещу 4 юни, когато по стар стил се отбелязва Денят на светиите. Програмата за празника започва рано сутринта с тържествена литургия за освещаване на иконите в храм „ Константин и Елена“. Дълбока духовност се черпи от ритуала на нестинарите, каза кметът на  с. Българи Недка Лапчева. „Светецът Константин за село Българи се счита за закрилник на семейното щастие, на целокупността на семейството и хората си подготвят да посрещат светеца с много надежда да им помага в живота. И нестинарско хоро когато заиграят е символ, че хората със здраво хванати ръце са много пъти по силни в трудните моменти и разбира се много по щастливи в споделената си радост“, каза Недка Лапчева. В селото днес ще се проведат и народни борби, както и кулинарен базар, а нестинарските игри започват в 21.30 ч. Очаква се празникът да бъде уважен и от представители на Народното събрание.

Традиционните нестинарски игри започват тази вечер в с. Българи

http://www.moreto.net/novini.php?n=375288

И през тази година ще се проведат традиционните нестинарски игри в чест на св. св. Константин и Елена в с. Българи, Община Царево, предаде БНР. Те се организират през нощта на 3 срещу 4 юни, когато по стар стил се отбелязва денят на светиите.

#savepenka стигна до Европарламента

http://econ.bg/Новини/-savepenka-стигна-до-Европарламента_l.a_i.762236_at.1.html

Кравата Пенка стана медийна звезда, след като големите европейски медии поеха историята на добичето, заплашено с умъртвяване, задето напуснало...

Затруднен е трафикът през ГКПП ”Кулата” заради ремонти

https://frognews.bg/novini/zatrudnen-trafikat-prez-gkpp-kulata-zaradi-remonti.html

Интензивно е движението на изход за товарни автомобили на ГКПП ”Капитан Андреево” и ГКПП ”Лесово”, съобщиха от ”Гранична полиция”.

Дантелени недоразумения

https://offnews.bg//mama-nindzha/danteleni-nedorazumenia-681877.html

Автор: Светла Чимчимова В живота аз съм точна като швейцарски часовник и подредена като органайзер на счетоводител. Но понеже никой не е съвършен, на мен вечно не ми достигат точно пет минути. И така в една слънчева утрин, опитвайки се да натъпча денонощието в полагащите му се двадесет и четири часа и борейки се с пустите пет минути, аз простирах на терасата. В бързината изпуснах един сутиен. Понеже, така да се каже, анатомично аз съм с доста развита балконна архитектура и въпросният артикул е доста големичък, при падането си той се изду като бял дантелен парашут и плавно падна в…

12 500 български фирми и превозвачи са заплашени от фалит

https://frognews.bg/novini/12-500-balgarski-firmi-prevozvachi-zaplasheni-falit.html

12 500 български фирми и превозвачи са заплашени от фалит, ако се приеме т.нар „Закон Макрон”. За това предупреждават от бранша. Става въпрос за правилата, които Франция иска да наложи за почивките на шофьорите на тир и техните командировъчни.

12 500 български фирми и превозвачи са заплашени от фалит

https://frognews.bg/biznes-turisam/12-500-balgarski-firmi-prevozvachi-zaplasheni-falit.html

12 500 български фирми и превозвачи са заплашени от фалит, ако се приеме т.нар „Закон Макрон”. За това предупреждават от бранша. Става въпрос за правилата, които Франция иска да наложи за почивките на шофьорите на тир и техните командировъчни.

Пътят до морето: Как и за колко ще стигнем до плажа?

http://www.cross.bg/tzenite-stotinki-gorivata-1576065.html

/КРОСС/ Този уикенд официално се открива летния сезон на морето. Респективно с това по традиция се увеличават и цените на горивата. Как най-евтино можем да стигнем до морските вълни – с кола, автобус, самолет или влак? И къде са най-евтини горивата – в градовете или в междуградските бензиностанции? Екип на NOVA реши да провери. Тръгването е от 5 различни точки в страната - Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Стара Загора. Колата, тръгваща от София, е на бензин и харчи средно 7 на 100. До Бургас ще трябват 28 литра. На първата бензиностанция по пътя бензинът е 2,24 стотинки. Това прави 62 лева и 72 стотинки за 28 литра. Минавайки през града и на изходите, разнообразието в цените на дизела е от 2,18 до 2,30. Тръгвайки от Пловдив, цената на бензина и дизела е същата, като тези на изходите на София. В Благоевград цената  на горивата е с 10 стотинки повече от София. В Стара Загора цените рязко падат. За бензин - 2,10, за дизел – 2.12. Сменяйки рязко посоката и избирайки Северното Черноморие, цените отново са различни. Ако изберете Северното Черноморие, цените, които ще ви очакват на изхода биха били 2,16 за бензин и 2.20 за дизел. Разликата с цените на изхода за Бургас са 6 стотинки за дизела и 8 за бензина. От петролната и газовата асоциация обясняват покачването и по други причини освен идването на летния сезон

Китайското влияние и европейските пари се срещат в малък хърватски град

https://www.investor.bg/evropa/334/a/kitaiskoto-vliianie-i-evropeiskite-pari-se-sreshtat-v-malyk-hyrvatski-grad-261965/

Китайска строителна компания ще построи мост, който ще свързва полуостров Пелешац с континенталната част на Хърватия, използвайки пари от ЕС

И МВР министърът не знае колко са чиновниците във ведомството му

https://offnews.bg//obshtestvo/i-mvr-ministarat-ne-znae-kolko-sa-chinovnitcite-vav-vedomstvoto-mu-681875.html

Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е „администрация” и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно да се каже колко точно е голям чиновническият апарат на МВР. Това става ясно от цитиран от БГНЕС писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев.

„Общият брой на служителите на общата администрация е 6942, специализираната – 4611. Тук се причисляват и служители, заемащи длъжности за лица, работещи по трудово правоотношение, които изпълняват функции на обслужващ персонал за осъществяване на спомагателни дейности – почистване на служебни и складови помещения, поддръжка на сгради, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, отглеждане на служебни животни – кучета, коне, имаме и такива – в полицията, и други”, посочва Радев.

Към специализираната администрация са и служителите от Медицинския институт на МВР.

По думите му така излизат общо около 24% от личния състав (т.е. над 11 500 човека), като той отбелязва:

„Аз самият се опитвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията” и посочва, че е възложил такава задача на подчинените си.

„Още, когато дойдох в Министерството на вътрешните работи, ние със синдикатите се разбрахме, че ще направим структурно-функционален модел – първо, ако има по-голяма администрация, може да я намалим, ако няма или пък са по-малко, може да ги увеличим, въобще какво да се случва в министерството”, пише Радев и припомня, че промените трябва да станат до края на годината.

Задържаха заподозрян за разстрела в Слънчев бряг

https://www.actualno.com/crime/zadyrjaha-zapodozrjan-za-razstrela-v-slynchev-brjag-news_677707.html

Задържаха мъжа, който снощи показно разстреля бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг, предаде БГНЕС. Основната версия за стрелбата пред хотел „Сън Вилидж” е класически любовен триъгълник, съобщават от МВР. По непотвърдена информация задържаният е бивш приятел на раненото момиче. Инцидентът стана около 21.00 часа снощи. Убитият е бизнесменът Коста Николов, който е собственик на близо 15 игрални зали на територията на Слънчев бряг, Несебър, Бургас и няколко в Нова Загора. Мъ

Ферибот ще свързва Солун с егейските острови

http://econ.bg/Новини/Ферибот-ще-свързва-Солун-с-егейските-острови_l.a_i.762235_at.1.html

Северните острови в Егейско море ще имат нова морска връзка с втория по големина град в Гърция по-късно този месец. Фериботите „Златна звезда“ ще...

Преглед на печата

http://www.cross.bg/detza-tryd-prizoval-1576064.html

/КРОСС/Вдигат ни отново кредитния рейтинг, пише на първа страница "Стандарт". Вестникът пояснява, че положителната перспектива, дадена ни от кредитната агенция "Стандарт енд Пуърс", увеличава шансовете ни за чакалнята на еврозоната. Борисов се похвали с престижната оценка във "Фейсбук". Екоминистърът Нено Димов е цитиран от "Труд", че не се обсъжда по-висок данък за старите коли. Той е пояснил на изнесено заседание на парламентарната комисия по околна среда, че се обмисля по-висока екотакса, но определянето на данъците е правомощие на Министерството на финансите. Вицепремиерът Валери Симеонов направи внезапна проверка на шума в курорта Слънчев бряг в първия ден от сезона, информира "Труд". Пет заведения са получили актове за нарушение. "Законът ще се спазва безкомпромисно", се е заканил Симеонов. Той е призовал гражданите да подават сигнали за нередности на специален за целта горещ телефон и то не само по Черноморието, но и в цялата страна. "Защо в Норвегия вземат деца от родителите", пише "24 часа". Все повече държави обвиняват социалните служби на скандинавската страна, че отнемат неправомерно деца на техни граждани, подчертава вестникът. Споменати са проблемни случаи на родители от Индия, Полша и Русия, цитира се бивш руски омбудсман за правата на децата, че с отнемане на деца от родители, Норвегия решава демографския си проблем

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-prekasne-vodosnabdiavaneto-niakoi-chasti-stolitsata-2018-06-03.html

На 04 юни 2018 г. (понеделник), във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в кв. „Суходол“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

Жертва на ало измама: Заплашиха ме, че ще ми отрежат пръстите (Видео)

https://petel.bg/ZHertva-na-alo-izmama--Zaplashiha-me--che-shhe-mi-otrezhat-prastite--Video-__267434

Снимка Булфото На 29 май на гарата в Горна Оряховица е проведена спецакция по залавянето на ало измамници. Разплитането на случая тръгва ...

"Камчия" открива летния туристически сезон на 1 юни

https://petel.bg/Kamchiya-otkriva-letniya-turisticheski-sezon-na-1-yuni__267433

Лято 2018 „пристигна“ в „Камчия“ Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ откри летния туристически сезон 2018! В прекрасния пра...

Теменужка Петкова обясни какво са се договорили Борисов и Путин и какво се случва с „Белене“

https://petel.bg/Temenuzhka-Petkova-obyasni-kakvo-sa-se-dogovorili-Borisov-i-Putin-i-kakvo-se-sluchva-s----Belene---__267432

Снимка Булфото Срещата на високо равнище между българския премиер Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин премина в един откро...

Мария Илиева: Синът ми ме промени доста

https://petel.bg/Mariya-Ilieva--Sinat-mi-me-promeni-dosta__267431

„Синът ми ме промени доста, още преди да се роди”. Това заяви Мария Илиева в интервю за „Събуди се”.   „Започнах да гледам по съвсем дру...

Малък самолет е паднал край Казанлък

https://petel.bg/Malak-samolet-e-padnal-kray-Kazanlak---__267430

Малък ултралек самолет е паднал край Казанлък преди минути, съобщи "Нова телевизия". По първоначална информация двама души са ранени. ...

"Флагман": 37-годишният Михаил е арестуваният за убийството на хазартния бос

https://petel.bg/Flagman--37-godishniyat-Mihail-e-arestuvaniyat-za-ubiystvoto-na-hazartniya-bos__267429

flagman.bg Снимка: Лора Стаматис Михаил е арестуван със законния си пистолет Макаров, с който се предполага, че е извършено престъплението ...

Хванаха 23 нелегални мигранти, натъпкани в тайник на камион

https://petel.bg/Hvanaha-23-nelegalni-migranti--natapkani-v-taynik-na-kamion__267428

23 нелегални мигранти бяха заловени в събота на пункта Капитан Петко Войвода, на границата с Гърция. Открити са в  камион, буквално натъпка...

16-годишно момче се удави в езеро край село Негован

https://petel.bg/16-godishno-momche-se-udavi-v-ezero-kray-selo-Negovan--__267427

кадър: bgonair.bg 16-годишно момче се е удавило в езеро край село Негован вчера следобед. В съботния ден група младежи отишли да се къпят край ...

Джамбазки: Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български

https://petel.bg/Dzhambazki--Stava-po-lesno-da-si-turski-tiradzhiya--otkolkoto-balgarski__267426

Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви в предаването „Събуди се” по Нова евродепутатът А...

Fox News: В САЩ се опасяват, че търговските мита на Тръмп ще тласнат Европа в обятията на Москва (Видео)

https://petel.bg/Fox-News--V-SASHH-se-opasyavat--che-targovskite-mita-na-Tramp-shhe-tlasnat-Evropa-v-obyatiyata-na-Moskva--Video-__267435

Мнозина критици на Тръмп го обвиняват, че с новите търговски мита той сее раздор в трансатлантическия алианс. Някои европейски компании м...

И Валентин Радев не може да каже колко точно са чиновниците в МВР

http://www.cross.bg/radev-administratziya-tochno-1576063.html

/КРОСС/ Поради различни начини за оформяне и записване в законите какво точно е „администрация” и различния начин на отчитане на броя на администрацията в другите ведомства, е трудно да се каже колко точно е голям чиновническият апарат на МВР. Това става ясно от цитиран от БГНЕС писмен отговор на депутатски въпрос до вътрешния министър Валентин Радев. „Общият брой на служителите на общата администрация е 6942, специализираната – 4611. Тук се причисляват и служители, заемащи длъжности за лица, работещи по трудово правоотношение, които изпълняват функции на обслужващ персонал за осъществяване на спомагателни дейности – почистване на служебни и складови помещения, поддръжка на сгради, прилежащите им площи, поддръжка на вътрешно водоснабдяване, канализация, отглеждане на служебни животни – кучета, коне, имаме и такива – в полицията, и други”, посочва Радев. Към специализираната администрация са и служителите от Медицинския институт на МВР. По думите му така излизат общо около 24% от личния състав (т.е. над 11 500 човека), като той отбелязва: „Аз самият се опитвам да ги накарам да изчислят точния брой на администрацията” и посочва, че е възложил такава задача на подчинените си

Спешни медици получиха награди и благодарност (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894795

Спешни медици получиха награди и благодарност (Видео)За първи път у нас спешни медици получиха награди и благодарност. Това се случи точно в деня, обявен от Европейската асоциация за световен ден на Спешната медицина, предаде  NOVA.  Инициативата за наградите е на Пациентски организации „Заедно с теб” и е под мотото „Спешните медици, с които се гордеем”. Ръката му не трепва.

Парламентът решава до дни за АЕЦ "Белене"

http://clubz.bg/68642-parlamentyt_reshava_do_dni_za_aec_belene

Парламентът ще вземе решение ще се строи или не АЕЦ "Белене" още през следващата седмица. В действителност има заявен нов инвестиционен итерес към централата, както анонсира ден по-рано вицепремиерът Томислав Дончев. Все още не е ясно каква част от газа от "Турски поток", който ще преминава през България, ще бъде транспортиран и каква част - търгуван. 

Това са акцентите от интервюто на енергийния министър Теменужка Петкова за „Неделя 150“ по БНР.

Срещата на високо равнище между българския премиер Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин премина в един откровен диалог, който приключи с конкретен резултат – ясното политическо послание от страна и на двамата, че част от „Турски поток“ ще преминава през България, но все още не е уточнено каква част от този газ ще бъде транспортиран и каква част търгуван, каза Петкова.

„Това е новина, която слага едно много добро начало, но оттук нататък предстои работата по техническите детайли, по правните детайли на един такъв проект - нещо, което предстои да уточним на ниво министри, на ниво дружества. Що се отнася до това каква част от природния газ, който ще идва от „Турски поток“ ще бъде транспортиран, каква част ще бъде търгуван през т.нар. газов хъб на територията на България, което на практика представлява налична инфраструктура за това да можем да осигурим доставки на природен газ от различни източници, и от друга страна представлява една платформа за търговия с природен газ, предстои да разберем в рамките на тези разговори, които предстои да проведем“, каза министър Петкова.

Тя категорично заяви, че всичко, което предстои да се направи, ще бъде изцяло съобразено с изискванията на ЕК по отношение на правилата за конкуренция, правилата, свързани с природния газ, както и на цялостната визия и концепция на ЕС по отношение на енергетиката.

На срещата Путин – Борисов премиерът постави много отчетливо нашия национален интерес. Оттук нататък има една много ясна визия как той да бъде защитен, коментира Петкова.

„Русия има интерес да продава руския природен газ в Европа. Ние също имаме нашия интерес и той е България да остане фактор на газовата карта на Европа. С реализацията на проекта „Турски поток“ една голяма част от транзита, който към настоящия момент преминава през България, всъщност вече няма да преминава, ако ние не направим така, че да постигнем такива резултати, които да ни дадат възможност да не бъдем заобиколени от големите инфраструктурно проекти в областта на природния газ“, каза тя.

Що се отнася до АЕЦ „Белене“, ако парламентът вземе решение и даде мандат на правителството да работи в тази посока, това, което се предлага като вариант, е свързано с възможността да се търсят варианти за реализация на проекта, при много ясно очертани параметри, подчерта Теменужка Петкова.

„На първо място – да не се предоставя държавна гаранция, на второ място – да няма дългосрочни договори за изкупуване на електрическа енергия и съответно – да бъдат обособени активите и пасивите във връзка с проекта в една отделна компания, т.е. проектът да бъде реализиран на пазарен принцип. Всичко това ще бъде оценено, тъй като трябва да се направи оценка на тези активи – материални и нематериални, и тази оценка ще ни даде възможност да видим какъв дял бихме могли да притежаваме от една такава компания. Това, с което ние можем да участваме, е наличните активи във връзка с проекта АЕЦ „Белене“, посочи тя.

Министър Петкова каза още, че очаква в рамките на следващата седмица да има решение на парламента по отношение на проекта „Белене“.

„Мисля, че в рамките на тази седмица, която предстои ще има подобен дебат в пленарна зала. Така че, очаквам такова едно решение, или каквото и да е решение, да е факт  в рамките на тази седмица. Моята информация е, че това ще бъде в рамките на следващата седмица“, каза тя.

Министър Петкова потвърди думите на вицепремиера Томислав Дончев за четвърти потенциален инвеститор за проекта: „Наистина има писмено заявен такъв интерес, но нямаме такава оторизация да говорим от името на компанията или да споменаваме имена. Нека засега за запазим мълчание по този въпрос“.

Според нея съвсем скоро се очаква публично да стане известен четвъртият потенциален инвеститор.

За „Ялов рид“ или от пусто в празно

http://www.eurochicago.com/2018/06/rid/

Напоследък си задавам много въпроси, а отговори на повечето все не мога да намеря. Ясно ми е, че утре като застанат пред хората и им обяснят защо трябва да се сменят с нови всички стари тапии, пардон – натурални актове, както им викат в моето село, хората ще ги разберат. На драго сърце ще бръкнат в джобовете си и ще се разделят с известна сума пари. Ще обикалят на воля из учрежденията и докато разберат, че Мехмед е станал Манол или Нивичка... Но не мога да разбера защо Сидеров още се казва така, а не Желязов? Непонятно ми е и защо Касабов още не се е преименувал на Колячов? Има и един, дето се казва Сабанов, вместо Ралов или Оралов. О, Каракачанов...! Та той трябва да се казва Чернобегов. Какви са тези турски фамилии в България? Ми, отец Саръев що не се е прекръстил още на Жълтев?

Празникът на всички светии

http://nakratko.bg/category/58/160400/


Първата неделя след Петдесетница православната църква почита паметта на Всички светии. Св. мчк. Лукилиан. Св. Маркелин. Преп. Атанасий Чудотворец (Петрови заговезни). С почитта си към светците пряко и непряко възхваляваме Господа.

Задържаният за убийството в Слънчев бряг опитал да избяга в Турция

https://frognews.bg/novini/zadarjaniiat-ubiistvoto-slanchev-briag-opital-izbiaga-turtsiia.html

”Убийството на 54-годишния Коста Николов в Слънчев бряг е извършено от ревност. Задържан е 37-годишният извършител, който тази нощ се е опитал да напусне България през ГКПП Лесово”, съобщи току-що в Слънчев бряг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Арестуваха хасковлия, прекарвал нелегални мигранти в ТИР

//dariknews.bg/novini/bylgariia/arestuvaha-haskovliia-prekarval-nelegalni-migranti-v-tir-2101085

Гранична полиция в Свиленград задържа ТИР с 23-ма нелегални емигранти от Афганистан и Пакистан. Задържан е 59-годишният шофьор на камиона. Арестуваният мъж е от Хасково.

Малайзия помоли жителите да помогнат с плащането на огромния й дълг

http://econ.bg/Новини/Малайзия-помоли-жителите-да-помогнат-с-плащането-на-огромния-й-дълг_l.a_i.762233_at.1.html

Държавният дълг на Малайзия достигна толкова големи размери, че правителството се принуди да търси помощ от гражданите, за да го погаси. То стартира...

Шварценегер се присъедини към борбата с пластмасата

https://www.actualno.com/showbusiness/shvarceneger-se-prisyedini-kym-borbata-s-plastmasata-news_677700.html

Актьорът и политик Арнолд Шварценегер се присъедини към глобалната инициатива на ООН за борба със замърсяването с пластмаса. Инициативата "Beat the plastic pollution" ще се проведе под мотото – "Ако не можете да я използвате отново, откажете я!". Тя е организирана от ООН по повод Световния ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни. Проектът призовава да не се използват пластмасови изделия за еднократна употреба и по този начин да се подкрепи борбата срещу

30 души загинаха в бури в Индия

http://www.cross.bg/dyshi-zaginali-zhertvi-1576062.html

/КРОСС/ Бури и мълнии взеха най-малко 30 жертви в северната и източната част на Индия, предаде ANI News. Последната буря преди сезона на мусоните удари северния щат Утар Прадеш снощи с ветрове, достигащи скорост от 100 км/час. Бурята изкорени дървета и събори електрически стълбове, покриви и временни постройки. Загинали са 18 души, а 12 са ранени, съобщиха местните власти.  Местни медии съобщиха за четири смъртни случая заради бурята в съседния щат Утаракханд и по един в щата Пенджаб и в Делхи, също в северната част на страната. Повечето жертви са загинали при срутване на къщи и паднали дървета.  Други шест души са загинали от мълнии в източния щат Западна Бенгалия вчера. От миналия месец бурите в Индия са взели над 200 жертви, повечето от които са загинали в щата Утар Прадеш. Метеоролозите прогнозират още бури в страната през следващите дни.

Топла неделя, но отново се очакват валежи и гръмотевици

http://www.cross.bg/valezhi-obyad-slunchevo-1576061.html

/КРОСС/ Топло и слънчево ще е в неделя, но около и следобед и до полунощ, главно над северозападната половина на страната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще са между 29° и 34°, по-ниски по Черноморието. В София – около 28°. Над Черноморието през деня ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има вечерта по Северното Черноморие и тогава е възможно краткотрайно да превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 21 – 25°. Температурата на морската вода е 21 – 22°. Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. На отделни места в Рило-Родопската област явленията ще са по-интензивни. През първата половина от следващата седмица ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Вероятността за значителни валежи и по-интензивна гръмотевична дейност е по-голяма за Източна България. Слънчеви часове ще има преди обяд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат около и над 30°.

2500 бездомни кучета посрещат летовниците на морето

http://www.moreto.net/novini.php?n=375287

Близо 2500 бездомни кучета ще посрещнат летовниците по морето. Това показва справка в общините в по-големите крайморски градове в страната. Според цифрите само в Несебър 400 кучета ще лаят по улиците. Те са вписани надлежно в регистър, на ръка.

Ботев актуален и днес: Народът ни е достигнал до гнуснаво, скотско положение

https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/botev-aktualen-dnes-narodat-dostignal-gnusnavo-skotsko-polojenie.html

”Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила.

Личен мотив бил най-вероятна причина за убийството на хазартен бос в Слънчев бряг, има задържан (обновена)

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/03/3188877_lichen_motiv_bil_nai-veroiatna_prichina_za_ubiistvoto/?ref=rss


Собственикът на казина Коста Николов-Миджурина, застрелян и убит снощи в Слънчев бряг, вероятно е бил убит заради ревност. Вече има задържан млад мъж, който е заподозрян за убийството. Това съобщиха Би Ти Ви и Нова телевизия.<br />Малко по-късно от МВР дадоха подробности по случая. "Извършителят на убийството в Слънчев бряг е задържан на ГКПП "Лесово" в опит да премине границата, каза главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.<br /><br...

Какво да правим, ако детето бяга от нас на улицата

https://offnews.bg//mama-nindzha/kakvo-da-pravim-ako-deteto-biaga-ot-nas-na-ulitcata-681874.html

Разхождаме се и докато се оглеждаме, дребосъкът е драснал нанякъде. Колите по улицата не го плашат, а молбите да спре като че ли изобщо не стигат до него. Подобни трудности може да има и най-внимателната майка. Какво да правим ли? Преди всичко да разберем защо бяга детето. Възможни причини 1. Детската любознателност Тя може да е причина за импулсивното поведение на детето на улицата. Това е съвсем нормална реакция в ранна възраст. Как да постъпим Нека бъдем източник на детския интерес, като увличаме малкото в различни игри; като вземаме със себе си играчки, с които да се забавлява; като общуваме…

ИПИ:Приходната част на бюджета на ЕС и новите данъци

https://www.investor.bg/evropa/334/a/ipiprihodnata-chast-na-biudjeta-na-es-i-novite-danyci-262213/

Как ще се финансира разходите в Евросъюза пише в анализа на Весела Кръстанова* и Десислава Николова

Показен разстрел в Слънчев бряг: Извършителят е задържан

http://www.cross.bg/bryag-slunchev-tezhko-1576060.html

/КРОСС/ Задържан е основният заподозрян за показния разстрел в Слънчев бряг, при който живота си загуби хазартен бос, а неговата приятелка беше ранена тежко, съобщава кореспондентът на bTV в региона. Основната версия за стрелбата пред хотел „Сън Вилидж” е класически любовен триъгълник, посочват от МВР. 22-годишното момиче е оперирано тази нощ и състоянието му е много тежко след куршум в слепоочието. То е работело в едно от казината на убития Коста Николов. Задържан за убийството е 37-годишен мъж, който е опитал да избяга в Турция през ГКПП "Лесово". Има чисто съдебно минало и законно притежавано оръжие, като ще се изяснява дали то е използвано при нападението. "Става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения, които са довели до това тежко престъпление", посочи главният секретар на МВР Младен Маринов пред журналисти. По думите му задържаният и раненото момиче са се познавали от около месец. В колата на бизнесмена са пътували още двама души - мъж и жена, които са основни свидетели. По мерцедеса е стреляно от друга кола, с която извършителят на престъплението е избягал. Полицията отцепи района, което значително затрудни придвижването на туристите. 54-годишният Николов има игрални зали в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Нова Загора. В бизнеса е от 1991 г., като не е известно да е имал конфликти с други от бранша – както на морето, така и във вътрешността на страната

Привърженици на ВМРО-ДПМНЕ поискаха оставка на кабинета на Заев

http://www.transmedia.bg/2018/06/03/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%bc%d1%80%d0%be-%d0%b4%d0%bf%d0%bc%d0%bd%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%be/

 

Десетки хиляди привърженици на ВМРО-ДПМНЕ протестираха снощи пред сградата на македонското правителство в  Скопие с искане за предсрочни избори.

Основната опозиционна партия организира антиправителствена демонстрация по повод едногодишното управление на лявото правителство на Зоран Заев. От ВМРО-ДПМНЕ настояват за свикването на предсрочни избори през март или април догодина.

Ние само за това сме дошли – да защитим нашето вековно име Република Македония, казаха протестиращи. От ВМРО-ДПМНЕ са категорични, че няма да отстъпят да бъде променено името на Македония.

Християн Мицкоски, председател на опозиционната партия, бе категоричен, че няма да подкрепи промяна на конституцията с цел промяна на конституционното име.

След три дни и в Гърция ще се проведат протести. Планирали са 13 паралелни демонстрации в различни градове в северната част на страната, които да защитят „гръцкия характер на Македония“.

Според опозицията сегашното правителство в Скопие е некомпетентно, съсипало е икономиката на страната, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява. Друга критика е, че е навредило на националните интереси, преговаряйки с Гърция за възможно ново име на страната.

Мицкоски каза, че протестът е „началото на края“ за настоящото правителство.

Според него трябва да бъде съставено правителство от технократи, което да управлява до изборите. Лидерът на консервативната опозиция заяви, че лявото правителство е предприело „апокалиптични“ действия през първата си година на власт.

Премиерът Зоран Заев дойде на власт през май 2017 г. след 11 години на управление на консерваторите и насред дълбока политическа криза, породена от скандал с незаконно подслушване през 2015 г.

„Измина една година на политически терор, на икономически провали и на създаване на едно прогнило общество. Младите хора се пръснаха по целия свят, защото са разочаровани“, каза Мицкоски пред множеството.

Заради спора за името, продължаващ десетилетия, Гърция блокира перспективите на Македония за членство в НАТО и ЕС.

 

 

Папа Франциск призова за обединение на християните

http://www.moreto.net/novini.php?n=375286

Папа Франциск изрази решимост да върви по "пътя на единството" на християните, който по думите му е единственият верен избор, докато "пътят на разногласията води към война и разрушения", предаде Дойче веле с позоваване на Ватикана.

Утре гласуват пакет "Мобилност", въпрос на 1-2 гласа е

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894770

Утре гласуват пакет "Мобилност", въпрос на 1-2 гласа еУтре Европейският парламент ще гласува законодателните промени, станали известни като пакет "Мобилност". До последно не е ясно какъв ще е вотът, а според евродепутати става въпрос за разлика между 1-2 гласа.  "Няма да кажа, че съм оптимист. Очаквам да видя какво ще се случи, има различни слухове. Има готовност да направим протест,

Малък самолет, част от Празника на розата, падна

http://clubz.bg/68644-malyk_samolet_chast_ot_praznika_na_rozata_padna

Малък самолет е паднал край казанлъшкото село Овощник днес преди обед, съобщи бТВ.

Трима души са пострадали леко - собственикът на машината, друг човек и детето му, които са се качили за демонстрационен полет за честващия се в момента в Казанлък Празник на розата.

Прегледани са и са освободени за домашно лечение с охлузвания.

На 2 км от селото има летище за лека авиация. Инцидентът е станал в района му.

Според работещи на летището, при кацането машината е паднала от 10 м височина сред дървета. Вероятна причина за инцидента е претоварване.

На мястото на инцидента са пристигнали полиция, пожарна и линейки. Предстои разследващите органи да установят причините за падането на самолета.

Тръмп: САЩ заслужават честна търговия

https://www.investor.bg/sasht/337/a/trymp-sasht-zaslujavat-chestna-tyrgoviia-262240/

Американският президент се оплака от високите мита, обяснявайки, че не може да ги толерира повече

Родители на деца с увреждания продължават протеста си

http://nakratko.bg/category/58/160399/


Поради огромната подкрепа от обществото и медии, както и желанието на родители да се включат, в почивните дни, от 9 до 17 ч. ще има представители в палатката пред служебния вход на Народното събрание, където се провежда безсрочен протест.

Главният секретар на МВР: Задържахме на границата убиецa от Слънчев бряг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6894776

Главният секретар на МВР: Задържахме на границата убиецa от Слънчев брягЗадържаният за жестокия разстрел в Слънчев бряг снощи е 37-годишен, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов. Мъжът е направил опит да избяга през границата ни с Турция. По първоначални данни мотивът за убийството е ревност.  Хазартният бос Коста Миджурин е застрелян в автомобил "Мерцедес S класа" близо до апартхотел "Сън вилидж".

Илиян Василев: Горанов е като квартален лобист на хазарта, на финансиране чрез кражба

https://frognews.bg/novini/iliian-vasilev-goranov-obiasni-kato-kvartalen-lobist-hazarta-finansirane-chrez-krajba.html

Пак Горанов - забележете министър на финансите като квартален лобист на хазарта - никой не е фалирал ?! от търкане на талончета.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване