МВР след показния разстрел в Слънчев бряг: Миджурина убит от ревност, има задържан

//dariknews.bg/regioni/burgas/mvr-sled-pokazniia-razstrel-v-slynchev-briag-midzhurina-ubit-ot-revnost-ima-zadyrzhan-2101054

Полицията арестува заподозрян за екзекуцията на хазартния бос Коста Николов-Миджурина /на 55 г./, който снощи бе застрелян показно луксозния си мерцедес в Слънчев бряг. Николов загина на място, поразен от 3 куршума в главата, а 22-годишната му приятелка, която по време на нападението била с него ав

На 3 юни рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6894519

На 3 юни рожден ден иматЕмил Караниколов, министър на икономиката, бивш изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Петър Пунчев, журналист, съосновател и бивш директор на радио FM+ Цонко Цонев, бивш кмет на Каварна Проф. Александър Текелиев, композитор Владимир Тошев, депутат в 44-ото НС Джуни Александрова,

Показно убийство! Застреляха бизнесмен, задържаха…

http://regiona.bg/%d0%bf%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%be-%d1%83%d0%b1%d0%b8%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%85%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%bc/

Задържаха мъжа, който снощи показно разстреля бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг,
Основната версия за стрелбата пред хотел „Сън Вилидж” е класически любовен триъгълник, съобщават от МВР. По непотвърдена информация задържаният е бивш приятел на раненото момиче. Инцидентът стана около 21.00 часа снощи.

Убитият е бизнесменът Коста Николов, който е собственик на близо 15 игрални зали на територията на Слънчев бряг, Несебър, Бургас и няколко в Нова Загора,пише бгнес.

Мъжът е разстрелян от упор с няколко куршума, ранена е и жената, която е била в лекия автомобил. Тя е откарана с линейка в бургаската болница за операция. В лекия автомобил е имало още двама души, които по време на огледа бяха разпитани. „Малко след 21.10 тази вечер е получен сигнал за простреляно лице пред входа на Сън Вилидж, в западната част на Слънчев бряг. Посетено е веднага от полицейски патрули. Установено е, че е прострелян мъж роден през 1963 г., който е починал на място и млада жена, която е родена 1996 г., в тежко състояние. Тя в момента е в Окръжна болница Бургас”, заяви представителят на МВР Калоян Калоянов. На място са установени множество гилзи от огнестрелно оръжие. Според информацията стрелецът е избягал с луксозен автомобил от местопрестъплението, което пък се намира до оживената главна улица в курорта. Улицата, където е извършено престъплението, остана блокирана през цялата нощ, като тялото остана в луксозното возило на жертвата почти до сутринните часове. Иззети са записите от охранителните камери, каквито Слънчев бряг има от няколко години. Огледът продължава и днес.

 

Материалът Показно убийство! Застреляха бизнесмен, задържаха… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Десетки хиляди на протест в Скопие. Искат оставката на правителството (СНИМКИ)

http://clubz.bg/68637-desetki_hilqdi_na_protest_v_skopie_iskat_ostavkata_na_pravitelstvoto_snimki

Десетки хиляди привърженици на консервативната опозиция протестираха пред главната сграда на македонското правителство в столицата Скопие с искане за предсрочни избори, предаде Асошиейтед прес. Протестът протече без инциденти, допълва Франс прес.

Партията ВМРО-ДПНЕ, която управляваше от 2006 до 2017 г., организира голямата антиправителствена демонстрация снощи против едногодишното управление на лявото правителство и поиска предсрочни избори да бъдат свикани през март или април догодина.

Опозицията твърди, че правителството е некомпетентно, съсипало е икономиката на страната, понижило е заплатите и пенсиите и е позволило на корупцията да процъфтява, както и че е навредило на националните интереси, преговаряйки с Гърция за възможно ново име на страната, посочва АП. 

Лидерът на ВМРО-ДПНЕ Християн Мицкоски каза, че протестът е "началото на края" за настоящото правителство. Той допълни, че трябва да бъде съставено правителство от технократи, което да управлява до изборите. Лидерът на консервативната опозиция заяви, че лявото правителство е предприело "апокалиптични" действия през първата си година на власт.

Премиерът Зоран Заев дойде на власт през май 2017 г. след 11 години на управление на консерваторите и насред дълбока политическа криза, породена от скандал с незаконно подслушване през 2015 г., припомня АП.

Не митинга снощи лидерът на консервативната опозиция каза: "Измина една година на политически терор, на икономически провали и на създаване на едно прогнило общество. Младите хора се пръснаха по целия свят, защото са разочаровани".

Преди протестът вътрешният министър на Македония Оливер Спасовски пък каза, че лявото правителство е прекарало едната си година на власт в работа за възстановяване на Македония след 11 години на консервативно управление.

"Правим фундаментални промени в нашата страна, промени, които освобождават една страна в плен, промени, които носят справедливост и доверие в институциите", заяви той.

 

"С тези промени ние поправяме едно десетилетие на щети и травма, извършени срещу гражданите, народа и нашата Република Македония", добави министърът преди протеста на опозицията.

По въпроса за името на Македония и спорът между Скопие и Атина лидерът на консерваторите Мицкоски каза на протеста снощи, че неговата партия никога няма да подкрепи промяна на конституцията с цел смяна на името.

Заради спора за името, продължаващ десетилетия, Гърция блокира перспективите на Македония за членство в НАТО и ЕС.

Франс прес определя протеста от снощи в Скопие като демонстрация на хиляди симпатизанти на националистическата десница, протестирали срещу смяната на името на тяхната страна, за което се водят преговори с Гърция. Агенцията припомня, че според Македония и Гърция дискусиите за името са във "финален стадий", а премиерите на двете страни Зоран Заев и Алексис Ципрас изразяват волята си да приключат с този спор, датиращ от четвърт век. Всяко решение ще бъде обект на референдум, обяви още в сряда Заев. Всяко решение ще стане повод и за промяна в конституцията на Македония.

Франс прес отбелязва и че унгарският премиер Виктор Орбан е дал подкрепата си за новия лидер на ВМРО-ДПНЕ чрез видеопослание. В него той е похвалил "смелите и мъдри лидери, които не се поддават на натиска на чужди сили".

По въпроса за спора за името на Македония Франс прес припомня, че досега се споменаваха варианти като Горна Македония, Северна Македония, Илинденска Македония или Македония-Скопие. Високопоставен представител, пожелал да запази анонимност, е заявил пред агенцията, че вариантът Северна Македония "е в добра позиция" да бъде предпочетен през останалите варианти. 

БТА

Лекуват плюшени мечета срещу страха от лекари

https://www.24chasa.bg/novini/article/6889677

Лекуват плюшени мечета срещу страха от лекариЕдва ли някога сте чували за деца, които нямат търпение да се срещнат с чичо доктор и да отидат при него било то за профилактичен преглед или за ваксина с усмивка на лицето. Може би една от най-често чуваните реплики от малчуганите е - “Страх ме е от чичо доктор”. Именно заради това студенти по медицина от цялата страна решават да променят

Какъв е популисткият план за Италия

http://clubz.bg/68602-kakyv_e_populistkiqt_plan_za_italiq

Двете популистки партии в Италия се готвят да поставят третата по големина икономика в еврозоната на пътя на съкращаване на данъците, гарантиран основен доход за бедните и депортиране на 500 000 мигранти.

Движението "Пет звезди" и дясната Лига отхвърлят строгите ограничения на ЕС и искат да предоговорят италианския дълг и поставиха преподавателя по право Джузепе Конте да ръководи правителството, пише BBC. Италианският президент Серхио Матарела одобри списъка с министерските назначения, но едва след като популистите оттеглиха кандидатурата на евроскептика Паоло Савона за министър на финансите, който обаче ще е министър на европейските въпроси.

Но какво означава коалиционният брак на две евроскептични партии, които ще управляват третата икономика в еврозоната, за останалата част от Европа?

Да започнем с единната валута

Нито "Пет звезди", нито Лигата са фенове на единната валута. Лидерът на Лигата Матео Салвини каза неотдавна, че еврото е "грешка" за италианската икономика, докато "Пет звезди" искаше референдум за бъдещото членство на Италия във валутния съюз.

Но те са се отказали от първоначалната си амбиция да напуснат еврото и сега говорят за това, че се опитват да го реформират отвътре.

Не всеки е убеден в чистосърдечните им намерения обаче. Френският министър на икономиката Бруно ле Мер беше упрекнат от лидера на Лигата, след като предупреди популистките партии да спазват бюджетните ангажименти на Италия.

Пазарите също са предпазливи. Италианските разходи по заеми са достигнали нива, които не са наблюдавани от 2016 г. насам.

Италия беше опустошена от финансовата криза през 2008 г., която остави икономиката с около 6% по-малко и три милиона повече хора в бедност. Отговорът на Лигата и "Пет звезди" е да извадят италианците от бедността.

Но тяхната политика ще струва десетки милиарди евро - в страна, която има втория по големина държавен дълг в ЕС след Гърция, достигащ 132% от брутния вътрешен продукт. 

Сред обещанията на популистите е бедните семейства да получават основен месечен доход от 780 евро, при условие, че получателите активно търсят работа. Популярна идея, но ще струва около 17 милиарда евро, за да бъде приложена.

Но най-скъпоструващата идея е тази за въвеждане на плосък данък с две данъчни ставки - 15% за физическите лица и 20 процента за юридическите лица. Наред с това семействата ще могат да приспадат от доходите си за облагане до 3000 евро въз основа на доходите на домакинствата. 

Пактът от 58 страници на двете популистки формации не обяснява откъде ще се финансират всички допълнителни разходи. Но икономистите смятат, че това може да струва около 50 милиарда евро загубени приходи.

Минималната месечна пенсия трябва да стане 780 евро. Планът премахва настоящата пенсионна реформа, която повишава пенсионната възраст на последователни етапи. Вместо това се въвежда нова точкова система, която извежда на преден план социалноосигурителните вноски на хората, в съчетание с тяхната възраст. Общата сума трябва да бъде най-малко 100, което означава, че някой, който е плащал в системата от 41 години например, може да се пенсионира на 59 години.

Популистките партии заявяват, че искат преразглеждане на Пакта за стабилност и растеж на ЕС, който поставя строг лимит на бюджетния дефицит от 3% от БВП. Планът им има за цел да намали дълга чрез "възраждането на вътрешното търсене", а не чрез продължаващите строги икономии.

Лигата настоява за по-голяма помощ от страна на ЕС за Италия, основната дестинация за мигранти, пристигащи от Северна Африка. И настоява, че 500 000 нелегални имигранти в Италия трябва да бъдат депортирани "приоритетно".

Популистките лидери не са съгласни със санкциите на ЕС срещу Русия и искат да бъдат премахнати. Те не виждат Русия като военна заплаха, а като "потенциален партньор за ЕС и НАТО".

Те искат да работят с Русия срещу трафика на мигранти в Средиземноморието и продължаващото влияние на ислямистите. И разглеждат Рудия като ключов играч за слагане край на войните в Близкия изток. За разлика от тях, позицията на ЕС и САЩ срещу Русия се втвърди след хибридните действия на Москва, както и анексията на Крим през 2014 г. и сепаратисткият конфликт в Източна Украйна.

Мистерия! Откриха труп на жена край „Баларбаши“

http://regiona.bg/%d0%bc%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf-%d0%bd%d0%b0-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%b1/

Сигнал за мъртва жена бе подаден на телефон 112 вчера около 19 часа . Тялото е открито на черен път между ниви с жито,близо до частния басейн в местността „Баларбаши“ над Благоевград

По първоначални данни няма следи насилие, а мъртвата е на видима възраст около 70 г.,пише струма бг.

В починалата не са открити документи за самоличност. Възможно е жената, ако е била изложена на слънце, да е починала и от горещините. Предстои аутопсия, която ще покаже точната причина за смъртта.

 

 

Материалът Мистерия! Откриха труп на жена край „Баларбаши“ е публикуван за пръв път на Региона Бг.

USA Today: Кандидат за конгресмен от ДП на САЩ сравни Тръмп с Осама бен Ладен

http://pogled.info/svetoven/USA-Today-kandidat-za-kongresmen-ot-dp-na-sasht-sravni-tramp-s-osama-ben-laden.95031

/Поглед.инфо/ Кандидатът за конгресмен от Демократическата партия на САЩ Дан Хелмър сравни президента на САЩ Доналд Тръмп с бившия лидер на „Ал Кайда“ Осама бен Ладен в рамките на своята предизборна кампания, предава USA Today. Изданието отбелязва, че в Белия дом са осъдили Хелмър, наричайки думите му отвратителни.

Süddeutsche Zeitung: В новата щаб-квартира на НАТО се подготвят срещу изненадващо руско нахлуване

http://pogled.info/svetoven/S%C3%BCddeutsche-Zeitung-v-novata-shtab-kvartira-na-nato-se-podgotvyat-sreshtu-iznenadvashto-rusko-nahluvane.95030

/Поглед.инфо/ В секретен доклад на командването на НАТО, до който журналисти на германския вестник Süddeutsche Zeitung успяха да се доберат, се изразява съмнение доколко силите на алианса „ще успеят да реагират бързо и по подходящ начин на неочаквано руско нападение”. Според публикацията, страните-членки на блока са се споразумяли да създадат нова щаб-квартира със седалище в Германия, откъдето ще се координира „бързото придвижване” на войските и военното оборудване на войските на алианса.

Sky News: С помощта на силни приятели Асад събира страната си на части и изгонва САЩ

http://pogled.info/svetoven/Sky-News-s-pomoshtta-na-silni-priyateli-asad-sabira-stranata-si-na-chasti-i-izgonva-sasht.95029

/Поглед.инфо/ Сирийските власти напълно възвърнаха контрола си над Дамаск и сега се готвят за битка за юг, съобщава Sky News. Въпреки факта, че по-голямата част от страната е разрушена и много от нейните жители са останали без покрив над главите си, Башар Асад се чувства уверен. Той твърди, че ако не е имало намеса на чуждестранни сили, конфликтът е можел да бъде прекратен за една година и заплашва, че ще изгони САЩ от своята територия.

Командир на ССА премина към Асад и позира с руското знаме

http://pogled.info/svetoven/komandir-na-ssa-premina-kam-asad-i-pozira-s-ruskoto-zname.95028

/Поглед.инфо/ В нета се появи снимка на бившия командир на проамериканските въоръжени групи на фона на портрета на сирийския президент Башар Асад и руското знаме.

Астропрогноза: Рак – труден ден, Лъв – не губете енергия за стари неща

http://regiona.bg/%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bb%d1%8a%d0%b2-%d0%bd%d0%b5-%d0%b3/

Хороскоп за 03 юни 2018

Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Дали успявате да извикате състоянието на спокойствие и вътрешен мир дори в суматохата на ежедневието? Успявате ли да останате спокойни, когато всичко се променя и пренастройва. Всеки ден е ново предизвикателство, но може да е и вълнуващо такова.

Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Ден, в който да играете собствената си роля, но в група. Ден за свързване и за участие. Без да губите своята уникалност, бъдете част от група и се забавлявайте. Днес просто не пропускайте елемента на забавление, гледайте на света като деца.

Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Имидж, репутация, общество в някакъв момент от живота ни придобиват нови значение, а в някои от дните на седмицата се налага да им обърнете специално внимание. Днес е този ден – ден за работа и резултати, ден за презентиране пред обществото.

Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Денят може да е много труден, особено ако имате прекалено много задачи за вършене. А какво стана с управлението на времето или сте го оставили ‘за когато ми остане малко време’. Спрете се и се запитайте – кое е най-важното за мен точно сега? И бъдете честни, защото днес е ден за мъдрост и истинност, а тях можете да ги откриете само дълбоко в себе си.

Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Има ли неща в живота Ви, които отдавна сте надживели, преживели, изживели, но все така здраво се държите за тях и не ги пускате да си отидат? Време е да освободите пространство за нещо ново. Не губете енергия за стари неща, скъсайте с тях. И започнете от днес.

Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

Толкова много интересни неща, толкова различни и вълнуващи и всички пред Вас, за Вас, очакващи внимание, интерес, загриженост. Изглежда започва една натоварена седмица за Вас. Пътувания, нови задачи, нови хора, обучения и още, и още. Вълнуващо за Вашата пърхаща душа. Добавете и една доза практичност, замесете всичко с търпение и … очаровайте света!

Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Денят не е от лесните, предизвикателства няма да ви липсват, особено в емоционален план. Важно е днес да имате една идея, една мечта, един на човек, на които да можете да служите с радост и благодарност. Намерете своя начин да покажете респект.

Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Всичко е субективно и лично нали? Но дали все пак сте отзивчивикъм субективността и личността на околните? Хубав ден, начален, само не се потапяйте самодоволство, просто бъдете себе си, без оценки и сравнение, без очаквания.

Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Ден за разбиране и интегриране на парадоксите вътре във Вас. Може би искате да промените Вашата форма и начин да се чувствате безопасно, но дали имате силата да промените фундаменталното си отношение към безопасността. Тръгнете от изследването, тогава и осъзнаването ще дойде и след това ще се настани промяната.

Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Взаимодействието с простичките неща около Вас днес ще има огромно значение, те са онова, което ни дава спокойствие и сигурност, което ни кара да усещаме живота. Бъдете любопитни, бъдете смели, взаимодействайте със света.

Хороскоп Водолей (21 януари – 19 февруари)

Давате ли си сметка кое Ви мотивира да станете, да тръгнете нанякъде, да направите нещо? Разбирате ли вътрешните мотиви, които Ви движат, а те много ли се и повтарят ли се? Намерете време да се наградите за нещо, което сте свършили, бъдете добри със себе си, самоуважавайте се.

Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Хубаво е днес от време на време да се поглеждате отстрани, да наблюдавате поведението и резкциите си, без да си давате оценка. Смисълът на тази шизовфренност Ви помага да оцените своята уникалност, да се диференцирате, но да останете пак част от обществото. С други думи – ден с променливи настроения и време за наблюдения.

 

Материалът Астропрогноза: Рак – труден ден, Лъв – не губете енергия за стари неща е публикуван за пръв път на Региона Бг.

10 любопитни факта за Космоса (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/10-liubopitni-fakta-za-kosmosa-video-2100841

Хората винаги се се питали, какво има горе сред звездите в Космоса. Днес астрономите са потвърдили съществуването на повече от 900 извънслънчеви планети, като броят им продължава да расте. Има обаче факти за Земята и Космоса, които не всички знаят, а те са изключително интересни. Ето 10 любопитни ф

Историите на хора, извършили престъпление заради филми (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/istoriite-na-hora-izvyrshili-prestyplenie-zaradi-filmi-video-2100283

Има филми, които ни въздействат толкова силно, че дори ни карат да се замислим за истински важните неща в живота. Киното има както своите плюсове, така и своите минуси, които оказват влияние върху поведението на хората. 

Ето 5 случая, в които филми са имали негативно влияние върху хо

БТВ: Арестуваха убиеца от Слънчев бряг

https://petel.bg/BTV--Arestuvaha-ubietsa-ot-Slanchev-bryag__267414

Снимка: Флагман Задържан е мъжът, който вчера вечерта показно разстреля хазартен бос в Слънчев бряг и рани тежко приятелката му, съобщав...

Днес е Неделя на всички светии

https://petel.bg/Dnes-e-Nedelya-na-vsichki-svetii__267413

Имен ден: Панайот, Панталей, Панчо Днес е Денят на всички български светии. На тях е посветена винаги първата неделя след Петдесетница, п...

Снежина Мечева: Училище се гради с любов, с подкрепа и се отплаща с бъдеще

http://www.eurochicago.com/2018/06/uchilishte/

Мечтая си навсякъде по света да има такива дипломати, които да посрещат с любов, да даряват не служебно, а човешки авторитета и подкрепата си, защото училището е кауза Българска, кауза Национална. И който го е осъзнал – му се е отплатило стократно. В Дъблин това е факт. И в Лондон сме щастливци, защото седем посланици са крепили делото ни. Заради това вече 31 години вървим напред. И се надяваме все така да ни върви, дай Боже!

Lidove Novini: ЧЕЗ не е преговаряла с Инерком от март

https://bivol.bg/molchan-investigation.html

Не е имало нови преговори между ЧЕЗ и Инерком от месец март, когато Никола Молчан превеждаше на екипа на Гинка Върбакова в Прага, твърди говорител на ЧЕЗ пред вестник Lidove Novini. Софийска градска прокуратура е възобновила разследването за убийството на чешкия гражданин Либор Мировски, за което през 2009 г. е заподозрян Никола Молчан. През април […]

Учени откриха над 121 планети с потенциално обитаеми луни

http://clubz.bg/68635-ucheni_otkriha_nad_121_planeti_s_potencialno_obitaemi_luni

Американски учени под ръководството на Стивън Кейн от Калифорнийския университет в Ривърсайд и техни австралийски колеги от университета на Южен Куинсланд анализираха данни, получени от космическия телескоп "Кеплер" и откриха 121 гигантски екзопланети, които са в потенциално обитаемата зона на своите звезди.

Край всяка от планетите кръжат по няколко луни.

Специалисти ще изследват най-"надеждните" така да се каже от екзопланетите, що се отнася до възможността да бъде открит живот на орбитиращите около тях луни, съобщи сайтът "Лайф".

БНР

Мистификацията Бабченко: СБУ подложи на удар Порошенко

http://pogled.info/svetoven/mistifikatsiyata-babchenko-sbu-podlozhi-na-udar-poroshenko.95026

/Поглед.инфо/ Инсценировката на покушението срещу „журналиста“ Аркадий Бабченко показа не само дълбочината на падението на киевските власти и СБУ (Службата за национална сигурност), но и явни противоречия между украинските власти и техните западни наблюдаващи. Съдейки по реакцията на Банкова*, ръководителят на СБУ Грицак прокара своята авантюра без съгласуване с Порошенко.

Акад. Сергей Глазев: Нефтените долари трябва да се влагат в развитие

http://pogled.info/svetoven/russia/akad-sergei-glazev-neftenite-dolari-tryabva-da-se-vlagat-v-razvitie.95025

/Поглед.инфо/ Както се очаква, доходите за федералния бюджет при приключването на годината ще нарастнат с 15 до 17 трлн. рубли или с 1 трлн. и 800 млрд. в национална валута. При това разходите ще се увеличат само с 62 млрд. - до 16 трлн. и 600 млрд. В резултат дефицитът, който по-рано се оценяваше на 1,3% от БВП се смени с половин процент профицит.

Проф. Андрей Фурсов: Историята ще бъде управлявана от техножреците

http://pogled.info/svetoven/prof-andrei-fursov-istoriyata-shte-bade-upravlyavana-ot-tehnozhretsite.95027

/Поглед.инфо/ Фурсов говори: Западният свят е слабото звено Известният историк Андрей Фурсов разказва за идеологията и научната програма на Карл Маркс. Защо този въпрос не е толкова прост, колкото изглежда. Кога са възникнали трите идеологии на модерна и какво е означавало това за света. Как либерализмът, марксизмът и консерватизмът позволяват да се решават проблемите на капиталистическата система. Защо Сталин, Рузвелт и Чърчил намериха общ език. Защо идеологията повече прилича на магия, отколкото на наука или религия. Как теорията на Маркс дава алтернативно социално знание. Как идеите на Маркс обясняват настоящето и защо ще могат да обяснят бъдещето. Защо именно Западът е най-уязвим пред света, в който контрола над психосферата ще играе решаваща роля. (видео) /Рус.ез./

Последна информация: Приели простреляната в Слънчев бряг жена в кома в болницата

https://petel.bg/Posledna-informatsiya--Prieli-prostrelyanata-v-Slanchev-bryag-zhena-v-koma-v-bolnitsata-__267412

снимка: Нова тв Момичето, което снощи получи куршум в главата на дясната предна седалка в супер луксозния Мерецедес, е в критично състоя...

Актуална пътна обстановка

https://petel.bg/Aktualna-patna-obstanovka-__267411

Състояние на автомагистралите: АМ „Тракия“: Област София: - Ограничено е движението по пътната връзка София – Костенец на пътен възел ...

Fox News: Сорос тласка западната цивилизация към самоунищожение

http://pogled.info/svetoven/Fox-News-soros-tlaska-zapadnata-tsivilizatsiya-kam-samounishtozhenie.95021

/Поглед.инфо/ Милиардерът Джордж Сорос съветва Европа да пусне още повече мигранти и да влезе в нови дългове, за да спонсорира развиващите се страни, предава Fox News. Според вдъхновителя на Брекзит Найджъл Фараж, западните елити със своите ръце разрушават родната си цивилизация, ръководейки се от чувството за вина заради миналото. Но обикновеният народ вече е показал, че не е съгласен с тази политика.

The Guardian: Юнкер призова да се сложи край на „демонизирането на Русия“

http://pogled.info/svetoven/evropa/The-Guardian-yunker-prizova-da-se-slozhi-krai-na-demoniziraneto-na-rusiya.95020

/Поглед.инфо/ Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да се сложи край на „демонизирането на Русия“, пише The Guardian.

Украинското МВнР уволни консула-нацист, съгласните с него дипломати засега останаха

http://pogled.info/svetoven/ukrainskoto-mvnr-uvolni-konsula-natsist-saglasnite-s-nego-diplomati-zasega-ostanaha.95024

/Поглед.инфо/ Министерството на външните работи уволни консула на Украйна в немския град Хамбург Василий Марушчинец заради нарушаване на правилата на етическото поведение.

Путин и резултатът му в злато – 1500 тона

http://pogled.info/svetoven/russia/putin-i-rezultatat-mu-v-zlato-1500-tona.95023

/Поглед.инфо/ Съвършено вярно ще бъде твърдението, че не всички резултати на властта могат да се измерят в метри, тонове и бутилки. По едно време приключиха погребенията по дневен ред. След това олигарсите престанаха да се обвиняват в кражба държавния глава в национален ефир. След това и собствениците на канали престанаха да излъчват всичко това пред камерите. А след това… след това последваха и други неща, за които съм благодарен на Светлейшия/Тъмния (Избирайте по вкус).

Die Welt: Раздробеният Запад е заплашен от настъплението на „руския авторитаризъм“

http://pogled.info/svetoven/Die-Welt-razdrobeniyat-zapad-e-zaplashen-ot-nastaplenieto-na-ruskiya-avtoritarizam.95022

/Поглед.инфо/ Скорошният опит за образуване в Италия на правителство от две „прокремълски партии“ свидетелства, че „вражеското овладяване на Европа чрез авторитаризма“ вече е задвижено, пише Die Welt. Но „непредсказуемата политика“ на Доналд Тръмп, а също така нерешителността и раздробеността на европейските правителства пречат на съвременното противопоставяне на „свободния Запад“ срещу „тоталитарните антиподи“ като Русия, Китай и Иран

Заплахата от тероризъм на Острова се засилва

http://clubz.bg/68634-zaplahata_ot_terorizym_na_ostrova_se_zasilva

Снимка EPA/БГНЕС

Заплахата от тероризъм на крайнодесни екстремисти се засилва във Великобритания, предупреди днес министерството на вътрешните работи, а заплахата от ислямистка терористична атака е малко вероятно да намалее до 2020 година, предаде ДПА.

В доклад, публикуван в деня на годишнината от атентата в Лондон, при който загинаха осем души, Хоум офис предупреди, че заплахата от ислямистки тероризъм ще се запази на сегашното повишено ниво поне през следващите две години и че има потенциал да се увеличи дотогава.

От март 2017 г. силите за сигурност са осуетили 12 ислямистки и четири крайнодесни заговори, съобщи министерството. Около 3000 лица, заподозрени в планиране на атентат, са под полицейско наблюдение.

Днешният доклад предшества планираното за утре съобщение на министъра на вътрешните работи Саджид Джавид за нови контратерорстични мерки. Според медийни информации те включват засилен обмен на информация между разузнаването, полицията и обществеността и по-строги наказания за дейности, свързани с тероризъм. 
Годишнината от атаката на Лондон Бридж и Бъроу Маркет ще бъде отбелязана днес с възпоменателни прояви, които включват минута мълчание, както и светлинна акция - прожектиран върху моста надпис "Единен Лондон" (Лондон Юнайтед). 

"Флагман": Камера на хотел записала разстрела в Слънчев бряг

https://petel.bg/Flagman--Kamera-na-hotel-zapisala-razstrela-v-Slanchev-bryag-__267410

снимка: Бтв Видеокамерите на хотел в близост са записали подробности от екзекуцията Любовен триъгълник е една от версиите за кърва...

Дневен хороскоп

https://petel.bg/Dneven-horoskop-__267409

  lamqta.com/horoskop-za-denq/blog Овен  Ситуацията днес ще бъде много забъркана и затова трябва да се подготвите. Вие ще се окажете между две враж...

Ето какво ще е времето в неделя

https://petel.bg/Eto-kakvo-shhe-e-vremeto-v-nedelya-__267408

Над Черноморието в неделя ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има вечерта по Северното Черноморие ...

The Independent: Посещението на Лавров в Пхенян демонстрира на Запада, че ще трябва да се съобразява с Русия

http://pogled.info/svetoven/The-Independent-poseshtenieto-na-lavrov-v-phenyan-demonstrira-na-zapada-che-shte-tryabva-da-se-saobrazyava-s-rusiya.95019

/Поглед.инфо/ Посещението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров в Пхенян трябва да покаже Москва като важен играч при решаването на корейския въпрос, пише The Independent. При това Кремъл се оказва в самия център на поредната международна криза, отбелязва британското издание.

Беларусия е готов в отговор на Полша да разположи руска военна база

http://pogled.info/svetoven/belarus-e-gotov-v-otgovor-na-polsha-da-razpolozhi-ruska-voenna-baza.95018

/Поглед.инфо/ Беларусия не планира да разполага руска военна база на своя територия, но може да разгледа този въпрос, ако Полша се съгласи на постоянно военно присъствие на САЩ на своя територия, заяви белоруският външен министър Владимир Макей.

Кремъл допуска среща между Путин и Ким Чен-ун

http://pogled.info/svetoven/kremal-dopuska-sreshta-mezhdu-putin-i-kim-chen-un.95017

/Поглед.инфо/ Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков заяви, може да се състои среща между президента на Русия Владимир Путин и лидера на КНДР Ким Чен-ун. В момента детайлите се обсъждат.

САЩ: Deutsche Bank е проблемна банка

http://pogled.info/svetoven/sasht-Deutsche-Bank-e-problemna-banka.95016

/Поглед.инфо/ Федералният резерв на САЩ смята, че бизнес банката Deutsche Bank в САЩ се намира във „висящо състояние“ и я включва в списъка с „Проблемните банки“, съобщава изданието The Wall Street Journal, позовавайки се със запознати с въпроса източници.

Израел удари бази на палестински екстремисти в Газа

http://clubz.bg/68633-izrael_udari_bazi_na_palestinski_ekstremisti_v_gaza

Израелските ВВС нанесоха ракетни удари по бази на палестински екстремисти в южната част на ивицата Газа, след като вчера две ракети и четири минометни снаряда бяха изстреляни от ивицата към Израел, предаде Ройтерс. 

Системата за ПВО "Железен купол" прехвана една от ракетите, а втората е паднала в ивицата Газа, заяви израелската армия. Нито една от палестинските групировки в Газа не е поела отговорност за обстрела. 

Няколко часа по-късно източници от силите за сигурност и местни медии съобщиха, че израелски самолети и дронове са нанесли ракетни удари по три военни обекта на Хамас в градовете Рафах и Хан Юнис в южната част на ивицата и в източната част на град Газа, предаде ДПА. Няма съобщения за жертви. Според комюнике на израелската армия, цитирано от ТАСС, в отговор на ракетния обстрел израелски самолети и дронове са поразили "10 терористични цели на Хамас в три военни лагера в ивицата Газа, сред тях два цеха за производство на оръжие, склад за боеприпаси и военна база".

Според палестински медии база в град Газа, принадлежаща на военното крило на Хамас, бригадата "Касам", е била атакувана с дрон. Атакувана е била и база на военното крило на "Ислямски джихад", бригадата "Сарая ал-Кудс".

Според израелски медии, цитирани от ТАСС, около 00,30 ч. сигналът, придупреждаващ за ракетен обстрел, е прозвучал в Сдерот и други населени места на територията на регионалния съвет Шаар а-Негев, а в 01,15 ч. Ц на територията на регионалния съвет Ешкол, прилежащ до границата с ивицата Газа. Задействана е била системата за ПВО " Железен купол" и двете ракети са били свалени. 

Те са били изстреляни минути след като ВВС на Израел нанесоха ракетен удар по 10 обекта на ислямисткото движение Хамас в ивицата Газа в отговор на две ракети, изстреляни от ивицата срещу Южен Израел вчера вечерта. Едната беше свалена, а другата падна на територията на палестинския анклав. 

Никоя палестинска групировка не е поела отговорност.

Израелската армия, която потвърди, че е нанесла ответния удар, заяви, че "терористичната организация Хамас е единствено отговорна за всички престъпления, които се извършват в ивицата Газа и произлизат от нея", предаде Ройтерс.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заминава за Европа, за да отправи послание за максимална непреклонност спрямо Иран пред европейските лидери, които са по-скоро загрижени за запазването на иранската ядрена сделка, предаде Франс прес.

Нетаняху отива в Европа в понеделник и ще има последователно срещи идната седмица с германския канцлер Ангела Меркел, с френския президент Еманюел Макрон и с британския премиер Тереза Мей. Те са лидери на трите европейски страни по договора за иранската ядрена програма. САЩ обявиха на 8 май, че се изтеглят от него.

"Ще обсъдя с европейските лидери начините за блокиране на иранските ядрени стремежи и на иранската експанзия в Близкия изток. Ще изложа пред тях нашите позиции", заяви Нетаняху и подчерта, че това е въпрос от жизнено значение за Израел.

Според европейски дипломат Меркел, Макрон и Мей очакват, без да си правят големи илюзии, Нетаняху да им представи алтернатива на иранската ядрена сделка. Европейците подчертават привързаността си към текста и се опасяват, че натискът, оказван от американците и израелците ще служи на интересите на иранските радикали и ще накара Иран да поднови широкомащабното обогатяване на уран. Европейските лидери се безпокоят от това да не надделее военната опция по иранското досие, съобщава БТА.

Ако мъжко куче се качи върху мъжко - не иска секс, а да доминира

https://www.24chasa.bg/novini/article/6890253

Ако мъжко куче се качи  върху мъжко - не иска секс, а да доминираЖивотното не трябва да се приема като собствено дете Разходката в парка понякога изправя хората пред странни картинки. Като например мъжко куче, което е възседнало друго мъжко куче. Собствениците и разбирачите от четириноги лесно ги разпознават. Но дори и такива хора могат да объркат това поведение със сексуални наклонности.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване