Вашингтон обвини канадския премиер за провала на срещата на Г-7

https://petel.bg/Vashington-obvini-kanadskiya-premier-za-provala-na-sreshhata-na-G-7__268623

Канадският премиер Джъстин Трюдо носи отговорността за провала на срещата на високо равнище на Г-7, защото "той нанесе удар в гърба". То...

Италия не пуска кораб с бежанци

http://clubz.bg/68962-italiq_ne_puska_korab_s_bejanci

Част от спасените бежанци.

Италия няма да допусне хуманитарен кораб, превозващ над 600 мигранти, в никое от своите пристанища и иска Малта да приеме плавателния съд, заявиха днес правителствени служители, цитирани от Ройтерс.

Малта отхвърля искането, като казва, че няма нищо общо със спасителната операция, отваряйки възможността за дипломатически спор между двете страни членки на Европейския съюз.

Матео Салвини.

С този ход новият италиански вътрешен министър Матео Салвини, който е лидер на крайнодясната партия "Лига", прави стъпка към изпълнение на своите предизборни обещания да спре потока от мигранти към Италия.

"Малта не приема никого. Франция връща хора на границата, Испания брани границите си с оръжие", заяви Салвини във Фейсбук.
"От днес Италия също ще започне да казва "не" на трафика на хора, "не" на бизнеса на незаконната имиграция", подчерта той.

Повече от 600 000 мигранти са пристигнали в Италия по море от Африка през последните пет години. През последните месеци бройката значително намалява, но през последните дни спасяванията се увеличават, което подлага Салвини на първото му изпитание като министър.

"Моята цел е да осигуря спокоен живот на тези младежи в Африка и на нашите деца в Италия", заяви той, използвайки хаштага от Туитър "Ще затворим пристанищата".

Салвини обаче няма власт над пристанищата и не е ясно дали неговата позиция ще устои. Кметът на Неапол, който нееднократно е влизал в сблъсък с лидера на Лигата, каза, че ще приветства хуманитарния кораб.

"Неапол е готов, без финансови средства, да спасява животи", заяви той.

Европейската благотворителна организация "SOS Mediterranee" заяви по-рано днес в Туитър, че нейният спасителен кораб "Aquarius" е качил 629 мигранти, включително 123 непълнолетни без придружител, 11 други деца и седем бременни жени.

Тя каза, че мигрантите, главно африканци от страни на юг от Сахара, са взети при шест различни спасителни операции край бреговете на Либия и включват стотици хора, спасени от италиански военноморски съдове и после прехвърлени на нейния кораб.

Организацията заяви, че корабът пътува "на север към сигурно пристанище", без да уточнява местоназначението, въпреки че буквално всеки подобен кораб с мигранти през последните пет години стига в крайна сметка до Италия. При придвижването си на север корабът ще мина край Малта. Италиански служител каза, че Салвини е отправил искане до малтийското правителство да позволи на плавателния съд да акостира на острова.

Малта заяви, че спасителните операции са били проведени в международни води край Либия и са били координирани от Италия.

"Малта не е нито компетентната, нито координиращата власт в този случай. Малта ще съблюдава преобладаващите закони", каза нейното правителство.

Американски изтребител се разби в Япония

https://petel.bg/Amerikanski-iztrebitel-se-razbi-v-YAponiya__268622

Изтребител F-15 от ВВС на САЩ е паднал в морето в района на японския остров Окинава, съобщава NHK. Според данните на телевизионния канал, пилотът е катапултирал, но засега няма информация за състоянието му.Превод и редакция: Блиц

Погрешно ги считахме за вредни! Лекари разбиват на пух и прах митовете за вредата от тези навици

https://petel.bg/Pogreshno-gi-schitahme-za-vredni--Lekari-razbivat-na-puh-i-prah-mitovete-za-vredata-ot-tezi-navitsi__268621

През цялото време ни се казва, че това е вредно едно или друго нещо и че не може да го правим. Кафето е лошо за пиене и закуската не може да ...

Брутално убийство разтърси Русия. Жена взе...

https://petel.bg/Brutalno-ubiystvo-raztarsi-Rusiya--ZHena-vze---__268620

Снимка: Flashnews.bg 7-годишната жителка на село Линейно в Астраханска област уби 63-годишния си съсед с чук поради ревност, съобщава местната ...

Препоръчваме ви: 'Quo vado?', част от Фестивала на италианското кино

https://offnews.bg//kultura/preporachvame-vi-quo-vado-chast-ot-festivala-na-italianskoto-kino-682264.html

Днес от 18:30 часа в кино "Люмиер Лидл" ще се прожектира филмът "Quo vado?", който е част от Фестивала на италианското кино.

Главният герой Кеко е бил отгледан от баща си, който е държавната служба в култ.

На почти четиридесетгодишна възраст Кеко живее по идеалния за него начин, а именно презадоволен ерген, който е почитан от майка си и от дългогодишната си приятелка. Няма никакво намерение да се жени, живее с родителите си и е нает на пълен работен ден с безсрочен договор в областната централа по „Лов и риболов”, където седи на един стол и бие печати по цял ден.

Но всичко се променя, когато правителството въвежда реформа в областните провинции, която сварва Кеко неподготвен и неговия статут на сравнително млад и необвързан, го прави подходящ за „доброволното” му напускане вместо принудителна „отпуска”.

Джеймс Кук открива Големия бариерен риф

https://www.actualno.com/chronicles/djejms-kuk-otkriva-golemija-barieren-rif-news_678754.html

Големият бариерен риф е верига от коралови рифове и острови, намиращи се в Коралово море на североизточния бряг на Австралия. Представлява най-голямата коралова система в света, съставена от близо 3 000 коралови рифа и 900 острова, и е на възраст 18 милиона години. Дължината му е 2 500 километра, започвайки от Тропика на Козирога до Гладстон и достигайки на север до Торесовия пролив, отделящ Австралия от Нова Гвинея, а ширината му варира от 2 до 150км. Обиталище e на 15 000 вида ри

Жестоко убийство разтърси Русия. Жена взе...

https://petel.bg/ZHestoko-ubiystvo-raztarsi-Rusiya--ZHena-vze---__268620

Снимка: Flashnews.bg 7-годишната жителка на село Линейно в Астраханска област уби 63-годишния си съсед с чук поради ревност, съобщава местната ...

Кои домакини имат по-голям риск да развият рак?

https://petel.bg/Koi-domakini-imat-po-golyam-risk-da-razviyat-rak-__268619

Учените са открили, че жените, които предпочитат готови храни вместо здравословни домашни гозби, са три пъти по-склонни да развият рак на ...

Миков за Нинова: Нещата, заради които бе избрана за лидер, не се случват

https://petel.bg/Mikov-za-Ninova--Neshhata--zaradi-koito-be-izbrana-za-lider--ne-se-sluchvat__268618

Не съм зареден с енергия от днешния пленум. С енергия ме зареждат истинските неща от живота. Това каза в предаването "Беновска пита" по ...

Специалистите на Болници Liv: Профилактичните прегледи са задължителни за всички възрасти

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6895981

Специалистите на Болници Liv: Профилактичните прегледи са задължителни за всички възрастиПрофилактачни прегледи за всяка възраст  Редовните профилактични прегледи (check-up) са от съществено значение за ранното разпознаване и лечение на болести, които все още не са показали симптоми.  Профилактичните прегледи на 30-годишна жена и на 55-годишен мъж не са еднакви. Д-р Мустафа Мутлу от болници Liv разказа за специалните профилактични

WWF със злато, сребро и бронз на творческия реl

http://www.wwf.bg/news_facts/?uNewsID=329216

Природозащитната организация WWF България беше отличена с три награди на престижния годишен фестивал за реклами ФАРА. В центъра на събитията беше създадената миналата година колекция камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в Национален парк „Пирин". Модната линия, проектирана от агенция Noble Graphics, спечели голямата награда в категория „Интегрирана кампания, социална, политическа и медийна рекама", грабна среброто в категория „Ambient" и беше отличена с бронз в категория „Digital".

Добила популярност със своя оригинален дизайн, модната линия умело преплита природозащитната кауза с немалка доза ексцентричност. „Камуфлаж за Пирин" е предназначен за всички, които подкрепят кампанията на WWF за опазване на Пирин от сечи и строежи „Спаси Пирин". От 2016 година досега близо 130 000 души от цял свят изпратиха имейл до премиера на България с призив Пирин да остане дом на дивата природа.

Първата модна колекция на WWF България беше вдъхновена от последните тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразиието в Национален парк „Пирин". Организацията застава твърдо срещу плановете на правителството да увеличи с повече от 12 пъти зоните, в които е разрешена строителна дейност и да отвори 60% от териториите му за добив на дървен материал. Национален парк „Пирин" е включен в Списъка с природното наследство на ЮНЕСКО. На неговата територия са установени повече от 1300 растения, 45 вида бозайници и над 150 вида птици. Освен това той е дом и на уникални ендемични видове, а годишният му принос към икономиката на страната ни се равнява на повече от 69 милиона евро.

Включете се и вие в кампанията и подкрепете работата на WWF за опазване на Пирин.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване