Въоръжен рани полицай и взе деца за заложници в Орландо

http://www.cross.bg/detza-chetiri-orlando-1576631.html

/КРОСС/ Въоръжен мъж простреля полицай и взе четири деца за заложници в жилищна сграда в Орландо, съобщава „Фокс Нюз”, като се позовава на полицията. Униформеният е бил изпратен на сигнал за домашно насилие късно вечерта местно време. При идването му заподозреният открил огън и се заключил в апартамента с четири деца – на 1, 7, 10 и 12 години. Нараняванията на полицая са тежки, като се е наложила спешна операция. Лекарите обаче смятат, че пострадалият ще оцелее. На мястото са изпратени спецчасти, които преговарят със стрелеца. Сградата е евакуирана.

Катастрофа на входа на Казанлък затруднява движението по пътя за Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907268

Катастрофа на входа на Казанлък затруднява движението по пътя за Стара ЗагораВременно движението по път I-5 Стара Загора - Казанлък на входа на гр. Казанлък се осъществява в една лента, поради ПТП, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Пътна полиция регулира

Един от петима млади българи нито учи, нито работи

http://nakratko.bg/category/58/160772/


167 хиляди млади българи нито учат нито работят. Данните изнесе вицепремиерът Томислав Дончев по време на конференция "Образование и труд".

Обжалване ще забави отново газовата връзка с Гърция

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/06/11/3198298_objalvane_shte_zabavi_otnovo_gazovata_vruzka_s_gurciia/?ref=rss


Ново препятствие се появи пред строителството на газовата връзка с Гърция, което трябваше да започне този месец, Причината за това е постъпила в Комисия за защита на конкуренцията жалба, с която се иска спиране на процедурата. Това се разбира от публикация на сайта на фирмата "Ай Си Джи Би" АД (ICGB), която проектира трасето.<br /><br />Жалбата е постъпила на 22 май в Комисията за защита на конкуренцията. Неин автор е "ФРУТА - БВВ" ЕООД и е срещу избора на...

Работници откриха 600 златни монети в необитаем дом

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907270

Работници откриха 600 златни монети 
в необитаем домФренската полиция оповести, че работници, на които било платено да съборят необитаема сграда в областта Бретан, попаднали на неочаквана находка в мазето - 600 златни монети, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.  От полицията в Пон Авен поясниха, че монетите били открити в контейнер с форма на раковина.

Хореографът Димитрис Папайоану получава "Златен век" от Министерството на културата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6907262

Хореографът Димитрис Папайоану получава "Златен век" от Министерството на културата Световноизвестният хореограф Димитрис Папайоану е удостоен с наградата на Министерството на културата "Златен век" - печат на цар Симеон Велики, за постиженията му в културата. Папайоану ще получи отличието през септември, когато ще представи за първи път в България своя спектакъл "Великият укротител" - на 11-ия фестивал за съвременен танц и

Омбудсманът с апел към депутатите да помагат за съкратените миньори

https://frognews.bg/novini/ombudsmanat-apel-kam-deputatite-pomagat-sakratenite-minjori.html

Омбудсманът Мая Манолова ще изпрати писмо, с апел към депутатите да разгледат внесения от нея законопроект през януари тази година, който касае пенсионирането на съкратените миньори от Въгледобив-Бобов дол, съобщи ”Дарик”.

Как ще се отрази на България търговската война между САЩ и ЕС?

http://www.moreto.net/novini.php?n=375786

Търговската война между САЩ и Европа ще удари директно българските потребители с по-високи цени на американските стоки. В същото време обаче това ще даде възможност да се развият импорт заместващи производства, което е полезно за икономиката ни.

Испания ще приеме кораба с мигранти, който Италия и Малта отклониха

https://offnews.bg//sviat/ispania-shte-prieme-koraba-s-migranti-kojto-italia-i-malta-otkloniha-682421.html

Испанският министър-председател Педро Санчес обяви, че за да предотврати хуманитарна катастрофа, страната му ще приеме кораба с мигранти, който Италия и Малта отказаха да допуснат до своя територия, съобщава Би Би Си.

На плавателния съд има 629 души, качени от шест спасителни операции край бреговете на Либия. те идват от държави в Африка. Сред тях има около 100 деца без придружител и бременни жени.

По-рано стана ясно, че Италия няма да допусне кораба до пристанищата си. 

"От днес Италия също ще започне да казва "не" на трафика на хора, "не" на бизнеса на незаконната имиграция", написа във Фейсбук новият италиански вътрешен министър Матео Салвини. Страната поиска Малта да приеме кораба, но тя също отказа с аргумента, че спасителните операции са били проведени в либийската зона за издирване и за тях отговаря центърът за координиране в Рим.

"Спасяването на човешки животи е задължение, но не и превръщането на Италия в бежански лагер", каза още външният министър Салвини.

Тир затисна бус в Ришкия проход

http://nakratko.bg/category/58/160771/


Най-малко шестима души пострадаха, след като тир удари бус в Ришкия проход, съобщава кореспондентът на bTV в региона. По информация на полицията инцидентът е станал минути след 14 ч. между с. Риш и с. Камчия.

Федерер: Трите месеца почивка преминаха неусетно

https://offnews.bg//tenis/federer-trite-mesetca-pochivka-preminaha-neusetno-682423.html

Швейцарската легенда в тениса Роджър Федерер няма търпение да се завърне на корта. Маестрото пропусна сезона на клей и ще открие участието си на турнира в Щутгарт в сряда.

"Не винаги е толкова лесно да печелиш на ниво ATP 250, особено на трева. Разиграванията са къси, няколко точки решават мача. Точно това се случи преди две години срещу Доминик Тийм, а миналата година загубих от Томи Хаас, след като имах мачбол.

Когато е мокро, бързо става и хлъзгаво и се страхуваш да не се подхлъзнеш. Започнеш ли веднъж да играеш плахо, всички тренировки отиват на вятъра заедно с доброто ти представяне. В последните две години загубих срещу силни състезатели, това също е от значение. Днес се забавлявах. Настилката тук не изглежда просто добре, перфектна е.

Завърнах се и ще дам всичко от себе си да стигна по-далеч тази година. Ще видим как ще стартирам в първия мач. Това ще бъде първият ми турнир от три месеца насам, така че се нуждая от игрово време. Мисля, че настилката е по-добра от през предишни години. Да се надяваме, че и времето ще бъде по-добро.

Изкарахме няколко чудесни ваканции като семейство, а след това го направих и сам. Пътувах с фондацията си в Замбия и си изкарах прекрасно. Надявам се, че ще можем да задвижим нещата там и да предложим по-добро образование на децата. През останалото време тренирах много, а свърших и малко работа във фитнеса.

Понякога ми се иска да имах повече време, но трите месеца преминаха неусетно. Сега нямам търпение да се завърна на корта. Последните няколко седмици бяха малко скучни. Искам да се състезавам отново, не само да тренирам. Нямам търпение да дойде първият ми мач", каза Федерер.

Задържаха англичанин, скрил амфетамин в църква в смолянско село

http://nakratko.bg/category/60/160770/


Англичанин е скрил наркотик в сградата на църквата в смолянското село Полковник Серафимово, информират от ОД на МВР – Смолян.   Британският гражданин е задържан за 24 часа за притежание на доза амфетамин, укрит в църковната постройка.

Зала 'Универсиада' се продава, ЧСИ я пусна за 15.6 млн. лева

https://offnews.bg//obshtestvo/zala-universiada-se-prodava-chsi-ia-pusna-za-15-6-mln-leva-682422.html

Частен съдебен изпълнител е обявил за продан зала „Универсиада” в столицата, предаде БГНЕС.

Началната продажна цена, от която ще тръгне наддаването е 15,6 милиона лева. Офертите се събират до 12 юли. Това става ясно от обявление, което е публикувано в регистъра на публичните продажби.

Имотът е със застроена площ 4 130 кв. м. и включва три зали, десет кабинета, радиокабина, осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални.

Агенцията припомня, че залата е била приватизирана през 2008 г. като собственост на "Велдер Билд" ЕАД за 9,5 милиона лева. Фирмата има задължения към Корпоративна търговска банка (КТБ) за 8,5 млн. лева. Дружеството беше свързано с управлението на ФК „Ботев” (Пловдив) преди краха на Корпоративна банка.

Сега за пазач на имота е определен доскорошният управител и настоящ треньор на баскетболния „Левски Лукойл” Константин (Тити) Папазов.

Жените, които поклащат ханша си, докато вървят, са по-привлекателни

http://clubz.bg/69007-jenite_koito_poklashtat_hansha_si_dokato_vyrvqt_sa_po_privlekatelni

Жените, които поклащат таза си, докато се движат, са смятани за по-привлекателни, съобщи в. "Мирър".

Проучване на учени от университетa в Портсмут показва, че начинът, по който една жена се движи е не по-малко важен от формата на тялото й, що се отнася до това дали околните я смятат за привлекателна.

Учените заснели 37 жени с различни типове фигури, които вървели по бягаща пътечка и били облечени с клин и тениска. Те поставили светлоотразителни маркери на глезените, коленете, бедрата, рамената, лактите на жените, на ключицата, пъпа и по средата на челото им. После от видеата било изрязано всичко, освен светещите точки, а дължината им била сведена до 10 секунди. Клипчетата били показани на 14 жени и 11 мъже, които трябвало да определят привлекателността на фигурите от 1 (изключително непривлекателно) до 7 (изключително привлекателно).

"Проучването разкрива, че сме по-склонни да възприемаме една жена като привлекателна, ако поклаща ханша си и върви с малки стъпки", каза д-р Ед Морисън, ръководител на проекта.

"Ще бъде интересно да проверим дали хората могат съзнателно да променят походката си, за да привлекат или отблъснат партньори. Използването на подобно знание в смисъла на еволюционната психология ще е като носенето на червено червило и очна линия. И двете са сигнали за плодородие, младост и здраве."

Станимира Петрова стигна финал на европейското по бокс. Министър Кралев покани Ивайло Маринов на мача

https://petel.bg/Stanimira-Petrova-stigna-final-na-evropeyskoto-po-boks--Ministar-Kralev-pokani-Ivaylo-Marinov-na-macha__268759

След поредния си блестящ мач състезателката на варненския клуб на легендата Ивайло Маринов – Станимира Петрова, се класира за финала на ...

Нова драма със самолет на "Райънер", ад за десетки българи и туристи за Слънчев бряг

https://petel.bg/Nova-drama-sas-samolet-na-Rayaner--ad-za-desetki-balgari-i-turisti-za-Slanchev-bryag__268757

Снимки: БургасИНФО Бургазлии и туристи за Слънчев бряг са блокирани на летище Бергамо в Италия, след като авиокомпанията "Райънер" отмен...

Пожар в училище в Шумен по време на учебни часове

https://petel.bg/Pozhar-v-uchilishhe-v-SHumen-po-vreme-na-uchebni-chasove__268756

Снимка: Шмоко.бг Пожар в училище в Шумен. Огънят пламнал по време на учебните часове след обяд. По данни на полицията в сградата имало ок...

Караянчева: България ще продължи да оказва последователна подкрепа на Грузия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907256

Караянчева: България ще продължи да оказва последователна подкрепа на ГрузияБългария ще продължи да оказва последователна подкрепа на Грузия в процеса на политическото й асоцииране и икономическа интеграция с ЕС. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с първия вицепремиер и министър на външните работи Михеил Джанелидзе. Българска парламентарна делегация,

Председателят на Европалати: Смятам, че г-н Тръмп върви по грешен път

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907263

Председателят на Европалати: Смятам, че 
г-н Тръмп върви по грешен пътПредседателят на Европалати Кристоф Лайтл коментира пред журналисти, че се очаква всички страни, ангажирани в търговията, да пострадат заради решението на САЩ, които въведоха мита върху стоманата и алуминия от Канада, ЕС и Мексико. Европалати насърчава и подкрепя споразуменията за свободна търговия с всички части на света.

ЕС застава изцяло зад заключителното комюнике от срещата на Г-7 в Канада

https://www.mediapool.bg/es-zastava-iztsyalo-zad-zaklyuchitelnoto-komyunike-ot-sreshtata-na-g-7-v-kanada-news280158.html

ЕС изцяло подкрепя заключителното комюнике от срещата на Г-7 в Канада, заяви днес говорител на Европейската комисия. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер иска открито да благодари на канадския премиер Джъстин Трюдо за отличната подготовка на тази трудна среща, добави говорителят. ЕС остава за международна система, основана на правила. Ще вземем всички мерки за изпълнение на посочените в комюникето цели, допълни той. Срещата в Канада завърши с комюнике от 28 точки, в което се отбелязва ключовата роля на международна търговска система, основана на правила. След разпространяването на документа президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че не подкрепя текста и отправи критики към Трюдо, домакин на срещата.

Подобрява се състоянието на 22-годишната жена, която бе простреляна в Сл.бряг

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/h0M90VPlXdc/

Простреляната в Слънчев бряг 22-годишна жена се подобрява, съобщават от  УМБАЛ – Бургас.  Симона Тодорова, която бе простреляна в лявото слепоочие на 2-ри юни в Слънчев бряг,  се опитва да говори. След като вече няма опасност за живота й ще бъде преместена в друго отделение.

Видео: Робърт де Ниро псува Тръмп на наградите "Тони"

https://www.dnevnik.bg/video/2018/06/11/3198320_video_roburt_de_niro_psuva_trump_na_nagradite_toni/?ref=rss


<br />Робърт де Ниро нападна за пореден път американския президент Доналд Тръмп, като този път го напсува от сцената на театралните награди "Тони", които бяха раздадени късно снощи. При излизането си да представи музикалното изпълнение на Брус Спрингстийн, който беше сред отличените с приз, той каза, че хората повече не трябва да се примиряват с Тръмп, след което го напсува.<br /><br />Един от най-известните актьори за последните няколко десетилетия каза на два пъти...

Атомни бомби и нормализация, залозите на срещата на върха Ким-Тръмп

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6907252

Атомни бомби и нормализация, залозите на срещата на върха Ким-ТръмпКогато Доналд Тръмп и Ким Чен Ун седнат утре лице в лице на безпрецедентната среща на върха, те ще имат според американския президент "уникален случай" да придвижат напред каузата на мира. Но ги очакват и редица трънливи въпроси. Премахване на ядреното оръжие Това е сърцевината на проблема и дипломатите правят усилия да запълнят пропастта,

Дипломатическият корпус на Румъния пристига във Велико Търново

https://www.24chasa.bg/region/article/6907219

Дипломатическият корпус на Румъния пристига във Велико ТърновоДипломатическият корпус на Румъния пристига във Велико Търново в края на седмицата. Гостите ще посетят Старата столица на 15 и 16 юни по покана на кмета Даниел Панов, а визитата им в България е по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщиха от общината. Делегацията включва румънските посланици в Литва, Германия,

Мазилка падна върху 13-годишно дете в Перник

http://nakratko.bg/category/58/160769/


Мазилка от рушащата се сграда на бившия битов комбинат в Перник падна върху главата на дете, съобщи БНР.

Испания ще приеме кораба с 629 мигранти, спасени край бреговете на Либия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907241

Испания ще приеме кораба с 629 мигранти, спасени край бреговете на ЛибияИспанското правителство обяви, че ще приеме кораба с 629 мигранти, спасени край бреговете на Либия, на който Италия и Малта отказаха достъп, предаде Франс прес. "Наш дълг е да помогнем да се избегне хуманитарна катастрофа и да предложим сигурен пристан на тези хора", се казва в комюнике от канцеларията на премиера Педро Санчес.

Продават зала „Универсиада“

http://nakratko.bg/category/58/160768/


Частен съдебен изпълнител продава зала "Универсиада" в столицата. Началната продажна цена, от която ще тръгне наддаването е 15,6 милиона лева. Офертите се събират до 12 юли.

Хакерска атака свали биткойна до 6650 долара

http://clubz.bg/69006-hakerska_ataka_svali_bitkojna_do_6650_dolara

Котировките на биткойна рязко се понижиха днес, след като вчера хакери откраднаха милиони от южнокорейска борса за криптовалути, съобщи германският в. "Ханделсблат". 

Курсът на най-популярната дигитална валута се срина с 13 процента до двумесечен минимум от 6650 долара по-рано днес. В началото на годината един биткойн се търгуваше за близо 10 000 долара, което означава, че оттогава стойността му се е понижила с над 50 процента. 

Южнокорейската платформа Coinrail съобщи, че вчера хакер е откраднал 30 процента от търгуваните на нея дигитални пари. Борсата не посочи точния размер на откраднатите криптовалути, но според местни медии стойността им достига 40 млрд. вона (около 31 милиона евро). 

Последните две седмици за инвеститорите в биткойни бяха спокойни, след като през изминалите месеци светът на криптовалутите често бе обект на кражби, пазарни манипулации и пране на пари.

Борсата Coinrail е сравнително малка търговска площадка и според източници от бранша не е член на някоя регулирана група. 

Атаката отново показва колко уязвими са малките борсови оператори с ниски стандарти за сигурност от хакерски нападения, посочва Ким Джин Хуа, представител на Корейската асоциация на блокчейн индустрията.

На частичните местни избори в Италия десницата подобрява резултатите си

https://www.mediapool.bg/na-chastichnite-mestni-izbori-v-italiya-desnitsata-podobryava-rezultatite-si-news280157.html

Коалицията в италианската десница, водена от "Лига", отбеляза нов изборен успех на частичните местни избори в Италия, предаде Франс прес. "Лига" победи в няколко големи градове, докато останалите политически сили са в застой. Общо 6,7 милиона избиратели имаха право да упражнят гласа си в 760 града и в 15 района на Рим в този първи тест за партиите, подкрепящи новото популистко правителство. Досегашните кметове на най-важните градове, където имаше избори, бяха лявоцентристи, поддържани от Демократическата партия. Най-големият град - Катания, с население от 294 000 души, подкрепи десен кандидат. Същото направи и Виченца. Левите победиха в Бреша и са на балотаж срещу десните кандидати в Сиена и Пиза. В Месина, с население от 243 000 жители, на балотаж ще се срещнат десен кандидат срещу друг представител на десницата или кандидат на левицата в зависимост от резултатите от първия тур, които все още не са ясни. Движение "Пет звезди", което излезе на първо място на парламентарните избори на 4 март с 32 процента, не успя да стигне до балотажи на частичните избори. В Пиза то спечели 10 процента от гласовете, а в Месина - близо 13 процента. Положението на "Пет звезди" в Рим, където от две години кмет е членът на движението Вирджиния Раджи, не е по-добро - неговите представители не достигнаха балотаж в двете общини, които избират нов кмет. Избирателната активност в една от тях бе рекордно ниска. Само 30 процента от имащите право на глас го упражниха, а кмет стана кандидат на левицата. В другата община на втори тур ще се срещнат ляв и десен кандидат. На 24 юни ще има втори тур между класиралите се на първо и второ място в градовете с над 15 000 жители, където никой от кандидатите не е събрал повече от половината гласове.

Атентат пред министерство в Кабул: 12 души бяха убити

http://nakratko.bg/category/25/160767/


12 души бяха убити, а други 31 – ранени, при самоубийствен атентат пред министерство в Кабул. Това съобщиха афганистанските власти, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Слънчево ще е утре над Черноморието

http://www.moreto.net/novini.php?n=375768

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури по крайбрежието ще са от 23° до 26°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е предимно 2 бала.

Тръмп иска да отвори McDonald’s в Северна Корея

https://www.mediapool.bg/tramp-iska-da-otvori-mcdonalds-v-severna-koreya-news280156.html

Американският президент Доналд Тръмп подкрепя идеята за откриване на ресторант McDonald’s в Северна Корея, съобщи сайтът Axios, позовавайки се на източник, запознат с подготовката на срещата между Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун. Това е част от по-голямата стратегия на Тръмп -да каже на Ким Чен-ун колко по-заможни ще станат и той, и народът му, ако си съструдничат със Съединените щати. Затова и американският президент одобрява появата в Северна Корея на знаков американски бизнес, каквато е веригата за бързо хранене McDonald’s.     По-рано телевизия Ен Би Си съобщи, позовавайки се на свои източници, че Ким Чен-ун обмисля възможността да допусне в Пхенян франчайз на една от американските вериги за бързо хранене, но без да уточнява коя точно. Бе отбелязано също, че в менюто на официалната срещу САЩ - Северна Корея, планирана на 12 юни в Сингапур, може да бъдат включени бургери.    Според информирани източници, Тръмп ще убеждава севернокорейския лидер, че цената на сътрудничеството – и на модерните взаимоотношения – е да започне процес на ядрено разоръжаване.    Прессекретарят на Белия дом коментира официално, че по време на срещата няма да се обсъждат вътрешнополитически теми.    Как Сингапур се готви за срещата?    От тематично свързани със срещата на върха бургери, сувенири и тениски до онлайн продажба на медальони "World Peace" (Световен мир), Сингапур се готви за домакинството си на историческата среща между американския президент Доналд Тръмп и  севернокорейския лидер Ким Чен-ун.   Събитието възпламени предприемаческия дух на сингапурците и надеждите им за ръст на туризма дълго след самата среща Тръмп-Ким на 12 юни. 

Президентът на Южна Корея: Срещата Тръмп-Ким е само начало на дълъг процес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907240

Президентът на Южна Корея: Срещата Тръмп-Ким е само начало на дълъг процесПредстоящата среща на върха в Сингапур между лидерите на САЩ и Северна Корея - Доналд Тръмп и Ким Чен-ун ще бъде само началото на "дълъг процес", каза днес президентът на Южна Корея Мун Дже-ин, цитиран от Йонхап и ДПА. "Дълбоко вкоренената враждебност в тези отношения и севернокорейският ядрен проблем не могат да бъдат решени с един-единствен акт

Износът за ЕС расте с двуцифрени числа до март

http://econ.bg/Новини/Износът-за-ЕС-расте-с-двуцифрени-числа-до-март_l.a_i.762539_at.1.html

През периода януари - март износът на България за Европейския съюз се увеличава с 13.1% спрямо същия период на 2017 г. и е в размер на 8.9 млрд. лв.,...

Задържаха адвокат, заплашил шофьор на автобус с пистолет на ”Тракия”

https://frognews.bg/kriminalno/advokat-zaplashi-shofjor-avtobus-pistolet-trakiia.html

Отново агресия на пътя. Шофьор на лек автомобил заплаши с пистолет шофьор на автобус на автомагистрала ”Тракия”.

Шофьор заплаши друг с пистолет, не му направил път

https://www.vesti.bg/bulgaria/shofior-zaplashi-drug-s-pistolet-ne-mu-napravil-pyt-6083291

Първият водач се изнервил, че попаднал в километрично задръстване и няколко пъти се опитал да изпревари, но не му направили път

Хю Лори празнува 59-ия си рожден ден

https://offnews.bg//zvezdi/hiu-lori-praznuva-59-ia-si-rozhden-den-682420.html

Хю Лори отбеляза 59-ия си рожден ден. Британският актьор и музикант сподели празника си с приятели в родния си Оксфорд, Великобритания.

Джеймс Хю Калъм Лори, както е цялото му име, стана най-известен с ролята си на отличния, но жесток лекар д-р Хаус в едноименната медицинска драма на Fox.

Преди тази роля, Лори участва в няколко филма, като ролите, които приема са както сериозни, така и комични. Сред тях са „Черното влечуго“, „Разум и чувства“, „Maybe Baby“, „Стюарт Литъл“, „Фантоми“, „Полетът на феникса“.

Освен отличен актьор, Хю е и музикант и писател. Има два издадени студийни албума - „Let Them Talk“ и „Didn't It Rain“ и публикува първата си книга „Търговецът на оръжие“ през 1996 година. Също така пише и сценария за филмовата й версия. През септември 2007 година пък публикува романа „The Paper Soldier“.

Актьорът се жени за съпругата си Джо Грийн през 1989 година и заедно имат двама синове и една дъщеря.

Рамуш Харадинай: Принудени сме да формираме армия със закон

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907236

Рамуш Харадинай: Принудени сме да формираме армия със законКосовският премиер Рамуш Харадинай заяви днес, че е невъзможно да се извърши трансформирането на Силите за сигурност на Косово в армия с внасяне на поправки в конституцията заради несъгласието на най-голямата партия на косовските сърби Сръбска листа, предаде агенция МИА. Харадинай каза, че за поправки в конституцията са необходими две трети от

Почина създателят на анимационните герои Чоко и Боко

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/pochina-syzdateliat-na-animacionnite-geroi-choko-i-boko-2102799

Създателят на анимационните герои Чоко и Боко – Румен Петков, е починал, съобщават негови близки.

В историята на българското анимационно изкуство Петков ще остане като създател на първия говорещ анимационен филм у нас, носител на „Златна палм

Ryanair обясни за отменения полет Берлин-София

//dariknews.bg/novini/bylgariia/ryanair-obiasni-za-otmeneniia-polet-berlin-sofiia-2102801

Полетът от Берлин за София на 10 юни е бил отменен заради гръмотевични бури в София, заявиха от Ryanair в отговор на запитване от „Дарик“.
 

Обявиха свободните места за второ класиране на първолаците във Варна

http://www.varna24.bg/news/796196.html

Обявени са свободните места за второ класиране за първокласници, съобщиха от дирекция ...

Френската централна банка продължава да очаква слаб растеж

https://www.investor.bg/novini/130/a/frenskata-centralna-banka-prodyljava-da-ochakva-slab-rastej-262708/

Забавянето на добрия възходящ икономически импулс от предишната година ще остана е сила и през второто тримесечие

Британското правителство учреди научни стипендии в памет на Стивън Хокинг

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907222

Британското правителство учреди научни стипендии в памет на Стивън Хокинг
Британското правителство учреди стипендии за научни изследвания в областта на математиката и физиката в памет на астрофизика Стивън Хокинг, който почина на 14 март, съобщи АФП, цитирана от БТА.  Стипендиите ще бъдат отпускани на "изключителни кандидати, завършващи докторатите си в областта на математиката, физиката и информатиката",

Тръмп се опитва да разбие Запада

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6907221

Тръмп се опитва да разбие ЗападаСъюзът между САЩ и Западна Европа постигна забележителни неща. Той спечели две световни войни през първата половина на 20 век. След това се разшири, включвайки бившите си врагове, и спечели Студената война. Помогна за разпространение на демокрацията и за постигане на най-високия жизнен стандарт (в западните страни),

Гришо кацна в Лондон, извади голям късмет

http://www.varna24.bg/news/796190.html

Григор Димитров кацна в Лондон и започва подготовка за участието си на турнира в "Киунс". ...

10 солисти на 'Болшой театър' с гала спектакъл в НДК на 29 октомври

https://offnews.bg//kultura/10-solisti-na-bolshoj-teatar-s-gala-spektakal-v-ndk-na-29-oktomvri-682400.html

На 29 октомври от 20:00 часа в Зала 1 на НДК десет солисти на „Болшой театър“ ще се съберат на една сцена за първи път в България за гала спектакъл.

В 90-минутната програма са включени балетите „Дон Кихот“, „Спящата красавица“, „Лешникотрошачката“, „Раймонда“, „Пламъците на Париж“. Тай-добрите примабалерини и премиер балетисти ще изпълнят също Pas De Deux.

Сред таньорите, които ще вземат участие в спектакъла, са Мария Александрова, Екатерина Крысанова, Анастасия Сташкевич, Маргарита Шрайнер, Владислав Лантратов, Руслан Сквороцов, Вячеслав Лопатин, Артур Мкрчян и др.

Няма работа за половината от уволнените в мините на Бобов дол

https://offnews.bg//obshtestvo/niama-rabota-za-polovinata-ot-uvolnenite-v-minite-na-bobov-dol-682419.html

230 са свободните работни места в района на Бобов дол, където до края на годината от мините в града ще бъдат освободени на 400 души. Работя за тях няма нито в Дупница, нито в Кюстендил.

Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, който днес беше на среща среща с ръководството на „Въгледобив Бобов дол” ЕООД по казуса.

АЗ ще предприеме различни мерки в помощ на освободените работници, така че да не прекъсват стажа си.

Те включват като начало организиране на ежедневни срещи на място във "Въгледобив Бобов дол" ЕООД с подлежащите на освобождаване, като целта е незабавно насочване към конкретни свободни работни места и осигуряване на заетост без прекъсване на трудовия стаж.

Предвидените дейности включват пълно представяне на услугите, предоставяни от бюрото по труда – актуална информация за свободните работни места в региона и информация за програмите и мерките за обучение и заетост.

Целта на плана за действие на Агенцията по заетостта е лицата, които ще бъдат засегнати от предстоящото уволнение, да получат подкрепа също чрез мотивационно обучение и психологическо подпомагане.

На срещата присъстваха още и омбудсманът на РБългария Мая Манолова, кметът на Бобов дол адв. Елза Величкова, директорът на регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска, директорът на бюрото по труда в Дупница Наташа Илиева, както и представители на НОИ, Кюстендил и КНСБ.

Xiaomi отчете 1 млрд. долара загуба за първото тримесечие

https://www.investor.bg/novini/261/a/xiaomi-otchete-1-mlrd-dolara-zaguba-za-pyrvoto-trimesechie-262707/

Продажбите на смартфони на компанията са скочили с 88 на сто благодарение на силния растеж в чужбина

Нещо вкусно: Пилешка салата с пармезан и рукола

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6907088

Нещо вкусно: Пилешка салата с пармезан и руколаНеобходими продукти: 4 пилешки гърди 2 разбити яйца 150 г пармезан на тънки филийки морска сол черен пипер 2 с.л. кокосова масло 4 ч.ч. рукола за винегрета: 1 с.л. винен оцет 1 ч.л. дижонска маонеза 1/2 ч.л. мед 2 с.л. зехтин морска сол черен пипер Начин на приготвяне: 1. Начукайте леко месото и го овкусете със сол и черен пипер.

"Пластмасовият" стомах на зелената костенурка доказва океанската криза

http://www.moreto.net/novini.php?n=375785

Смайващи фотографии на пластмасови парченца, гумени ластичета и други остатъци, открити в стомаха на зелена костенурка в Тайланд, подчертават кризата с увеличаващото се замърсяване на моретата след широко разпространената смърт на кит този месец.

Доброволци се включиха в издирването на изчезналия в морето Кристиян, близките се молят за чудо

https://petel.bg/Dobrovoltsi-se-vklyuchiha-v-izdirvaneto-na-izcheznaliya-v-moreto-Kristiyan--blizkite-se-molyat-za-chudo__268754

Снимка: Флагман Доброволци се включиха в издирването на 12-годишния Кристиян К., който изчезна във водите на бурното море този следобед, ...

Митрополит Антоний: В Женева основават българска православна църковна община

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907215

Митрополит Антоний: В Женева основават българска православна църковна общинаНа 8 септември, на Рождество Богородично, ще съберем българската общност в Женева, за да може по нейно желание да бъде основана българска православна църковна община. С увеличаването на нашите сънародници в чужбина се увеличават желанията и местата за откриване на нови български църковни общности, каза в интервю за БТА митрополит Антоний,

Носителка на 5 титли от Големия шлем получи 10-месечно наказание за допинг

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/11/3198302_nositelka_na_5_titli_ot_golemiia_shlem_poluchi/?ref=rss


Италианската тенисистка Сара Ерани получи 10-месечно наказание заради употреба на допинг. 31-годишната състезателка, която има пет титли от Големия шлем на двойки, даде положителна проба за летрозол в извънсъстезателен тест през февруари 2017 г.<br /><br />Летрозолът се използва за лечение на рак на гърдата. Ерани обясни, че е приела неволно веществото по време на семейна вечеря. Тя е била приготвена от нейната майка, която страда от рак на гърдата, и така летрозолът се е озовал в...

Тръмп се опитва да разбие Запада

https://www.mediapool.bg/tramp-se-opitva-da-razbie-zapada-news280155.html

Съюзът между САЩ и Западна Европа постигна забележителни неща. Той спечели две световни войни през първата половина на 20 век. След това се разшири, включвайки бившите си врагове, и спечели Студената война. Помогна за разпространение на демокрацията и за постигане на най-високия жизнен стандарт (в западните страни), какъвто светът някога е познавал.  Президентът Тръмп се опитва да разбие този съюз.  Дали наистина той върши това съзнателно? Кой знае... Невъзможно е да се надникне в главата му и да се гадаят стратегическите му цели, ако той изобщо си поставя дългосрочни цели. Но нека кажем така: ако един президент на САЩ начертае някакъв таен, конкретен план за разрушаване на Атлантическия алианс, този план поразително би носил белезите на поведението на Тръмп.  Той би включвал открита враждебност към лидерите на Канада, Великобритания, Франция, Германия и Япония, би включвал предпочитание към схватки по измислени проблеми - не за да се печелят големи отстъпки за САЩ, а за да се създават конфликти заради самите конфликти.  Таен план за съсипване на Запада би предполагал също САЩ за потърсят нови съюзници в замяна на вече нежеланите. Най-очевидният би бил Русия - най-големия съперник в Европа на Германия, Франция и Великобритания. И точно както действа Русия, САЩ, поставяйки си за цел да разбият Атлантическия алианс, биха започнали да се месят във вътрешните работи на други страни, за да поставят там нови правителства, които също отхвърлят стария съюз.  Внимание, внимание, внимание, внимание. Тръмп върши всяко едно от тези неща. Той предпочете да не присъства на срещата на Г-7 в пълен състав. Докато беше там, търсеше схватки. Може би вече сте видели снимката, публикувана от германското правителство - Тръмп седи със свъсени вежди и скръстени ръце, докато Ангела Меркел и другите (западни) лидери са го наобиколили прави, с умолителни погледи. Японският премиер Шиндзо Абе гледа направо отчаяно.  Няма нищо чудно. Главните разногласия на срещата бяха за митата, които Тръмп наложи по фалшиви причини. Той твърди, че по този начин просто отвръща на действията на други страни. Но текущите средни мита на САЩ, Великобритания, Германия и Франция, според Световната банка, са еднакви - 1,6 процента. Японските са 1,4 процента, а канадските - 0,8 процента. Да, всяка страна има известен брой спорни мита, но те са малки, и САЩ не страдат от тях.  Така че Тръмп не казва истината за търговията. По същия начин той лъжеше за родното място на Барак Обама, за собствената си позиция по войната в Ирак, за числеността на множеството (във Вашингтон), събрало се по случай встъпването му в длъжност, за статистиката за убийствата, за мексиканските имигранти, за руското разследване, за парите за мълчанието на Сторми Даниълс и по стотици други въпроси. С митата обаче той не изтъква реален проблем, а го представя невярно.Той заплашва Атлантическия алианс, използвайки една лъжа.  Ако се нуждаете от повече доказателства, погледнете неговите постове в Туитър. Тези, които следят отблизо неговите писания в мрежата (за което не им завиждам), са разбрали, че той често обвинява другите, че вършат неговите собствени грехове. В събота той нарече канадския премиер Джъстин Трюдо "много нечестен".  Докато Трюдо и другите традиционни съюзници получават презрение, по адрес на Владимир Путин, Ким Чен-ун и разни други напиращи авторитарни управници се сипят похвали. Тръмп и неговите помощници дават рамо на крайнодесни политици в Германия и други страни. В Квебек той се опита да търси извинения за руската анексия на Крим и се застъпи за повторно приемане на Русия в Г-7. Консервативният автор Джей Нордлингър попита: Защо той (Тръмп) говори като водещ от финансираната от руското правителство тв мрежа АрТи (Russia Today)? Аз не зная отговора. Но е крайно време да погледнем сериозно на единствено възможното обяснение за поведението на Тръмп: той иска да разруши западния съюз. Това може би е въпрос на идеология, и той (Тръмп) предпочита авторитаризма в стил Путин пред демокрацията. Или пък той няма далечна стратегия и Путин наистина държи като коз някаква компрометираща информация. Или може би Тръмп просто харесва да бъде срещу всичко онова, на което е държал всеки съвременен американски президент. Каквато и да е причината, неговото поведение налага да му бъде даден отговор, който да е толкова сериозен, колкото и заплахата. Както изтъкна политологът Брендън Найън, изминалият уикенд бе възприет като повратна точка: "Западният съюз и глобалната търговска система са подложени на същото силно напрежение, което Тръмп породи и в нашите вътрешни институции".  За традиционните американски съюзници отговорът изисква отказ от бодрия оптимизъм, който характеризираше първоначалния подход, възприет от Трюдо и френския президент Еманюел Макрон. Меркел е примерът за правилния подход. Тя е по-твърда, избягвайки ненужна ескалация, защото разбира заплахите в дългосрочен план.  За съпартийците републиканци на Тръмп това означава да поставят интересите на страната над партията. Няколко (видни) републиканци, като ДжонМаккейн, уместно изразиха тревога през последните два дни. Сега от конгресмените се очаква да направят повече от писане на изпълнени с терзания туитове. Те трябва да предложат законодателство, което да обуздае Тръмп, и да започнат изслушвания с цел изясняване на неговите мотиви.  За американските избиратели това означава да схванат истинския залог в предстоящите тази година междинни избори. Те не са просто референдум за намаляване на данъците, за планове за здравеопазването или за нетрадиционния стил на президента. Те са референдум за американските идеали, които са по-стари от всеки от нас.   По БТА.

Американският президент се опитва да разбие Запада

https://www.mediapool.bg/amerikanskiyat-prezident-se-opitva-da-razbie-zapada-news280155.html

Съюзът между САЩ и Западна Европа постигна забележителни неща. Той спечели две световни войни през първата половина на 20 век. След това се разшири, включвайки бившите си врагове, и спечели Студената война. Помогна за разпространение на демокрацията и за постигане на най-високия жизнен стандарт (в западните страни), какъвто светът някога е познавал.  Президентът Тръмп се опитва да разбие този съюз.  Дали наистина той върши това съзнателно? Кой знае... Невъзможно е да се надникне в главата му и да се гадаят стратегическите му цели, ако той изобщо си поставя дългосрочни цели. Но нека кажем така: ако един президент на САЩ начертае някакъв таен, конкретен план за разрушаване на Атлантическия алианс, този план поразително би носил белезите на поведението на Тръмп.  Той би включвал открита враждебност към лидерите на Канада, Великобритания, Франция, Германия и Япония, би включвал предпочитание към схватки по измислени проблеми - не за да се печелят големи отстъпки за САЩ, а за да се създават конфликти заради самите конфликти.  Таен план за съсипване на Запада би предполагал също САЩ за потърсят нови съюзници в замяна на вече нежеланите. Най-очевидният би бил Русия - най-големия съперник в Европа на Германия, Франция и Великобритания. И точно както действа Русия, САЩ, поставяйки си за цел да разбият Атлантическия алианс, биха започнали да се месят във вътрешните работи на други страни, за да поставят там нови правителства, които също отхвърлят стария съюз.  Внимание, внимание, внимание, внимание. Тръмп върши всяко едно от тези неща. Той предпочете да не присъства на срещата на Г-7 в пълен състав. Докато беше там, търсеше схватки. Може би вече сте видели снимката, публикувана от германското правителство - Тръмп седи със свъсени вежди и скръстени ръце, докато Ангела Меркел и другите (западни) лидери са го наобиколили прави, с умолителни погледи. Японският премиер Шиндзо Абе гледа направо отчаяно.  Няма нищо чудно. Главните разногласия на срещата бяха за митата, които Тръмп наложи по фалшиви причини. Той твърди, че по този начин просто отвръща на действията на други страни. Но текущите средни мита на САЩ, Великобритания, Германия и Франция, според Световната банка, са еднакви - 1,6 процента. Японските са 1,4 процента, а канадските - 0,8 процента. Да, всяка страна има известен брой спорни мита, но те са малки, и САЩ не страдат от тях.  Така че Тръмп не казва истината за търговията. По същия начин той лъжеше за родното място на Барак Обама, за собствената си позиция по войната в Ирак, за числеността на множеството (във Вашингтон), събрало се по случай встъпването му в длъжност, за статистиката за убийствата, за мексиканските имигранти, за руското разследване, за парите за мълчанието на Сторми Даниълс и по стотици други въпроси. С митата обаче той не изтъква реален проблем, а го представя невярно.Той заплашва Атлантическия алианс, използвайки една лъжа.  Ако се нуждаете от повече доказателства, погледнете неговите постове в Туитър. Тези, които следят отблизо неговите писания в мрежата (за което не им завиждам), са разбрали, че той често обвинява другите, че вършат неговите собствени грехове. В събота той нарече канадския премиер Джъстин Трюдо "много нечестен".  Докато Трюдо и другите традиционни съюзници получават презрение, по адрес на Владимир Путин, Ким Чен-ун и разни други напиращи авторитарни управници се сипят похвали. Тръмп и неговите помощници дават рамо на крайнодесни политици в Германия и други страни. В Квебек той се опита да търси извинения за руската анексия на Крим и се застъпи за повторно приемане на Русия в Г-7. Консервативният автор Джей Нордлингър попита: Защо той (Тръмп) говори като водещ от финансираната от руското правителство тв мрежа АрТи (Russia Today)? Аз не зная отговора. Но е крайно време да погледнем сериозно на единствено възможното обяснение за поведението на Тръмп: той иска да разруши западния съюз. Това може би е въпрос на идеология, и той (Тръмп) предпочита авторитаризма в стил Путин пред демокрацията. Или пък той няма далечна стратегия и Путин наистина държи като коз някаква компрометираща информация. Или може би Тръмп просто харесва да бъде срещу всичко онова, на което е държал всеки съвременен американски президент. Каквато и да е причината, неговото поведение налага да му бъде даден отговор, който да е толкова сериозен, колкото и заплахата. Както изтъкна политологът Брендън Найън, изминалият уикенд бе възприет като повратна точка: "Западният съюз и глобалната търговска система са подложени на същото силно напрежение, което Тръмп породи и в нашите вътрешни институции".  За традиционните американски съюзници отговорът изисква отказ от бодрия оптимизъм, който характеризираше първоначалния подход, възприет от Трюдо и френския президент Еманюел Макрон. Меркел е примерът за правилния подход. Тя е по-твърда, избягвайки ненужна ескалация, защото разбира заплахите в дългосрочен план.  За съпартийците републиканци на Тръмп това означава да поставят интересите на страната над партията. Няколко (видни) републиканци, като ДжонМаккейн, уместно изразиха тревога през последните два дни. Сега от конгресмените се очаква да направят повече от писане на изпълнени с терзания туитове. Те трябва да предложат законодателство, което да обуздае Тръмп, и да започнат изслушвания с цел изясняване на неговите мотиви.  За американските избиратели това означава да схванат истинския залог в предстоящите тази година междинни избори. Те не са просто референдум за намаляване на данъците, за планове за здравеопазването или за нетрадиционния стил на президента. Те са референдум за американските идеали, които са по-стари от всеки от нас.   По БТА.

Вътрешният министър получи "Златен скункс"

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vatreshniyat-ministar-poluchi-zlaten-skunks

Валентин Радев заяви, че било малшанс полицията да изпусне беглеца Владимир Пелов

Испания ще приеме кораба с 600 мигранти, който Италия и Малта не допуснаха

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/11/3198283_ispaniia_shte_prieme_koraba_s_600_migranti_koito/?ref=rss


Испания ще приеме кораба с 629 мигранти и бежанци, на който Италия не предостави достъп. Това съобщиха испански издания, като цитираха кабинета на премиера Педро Санчес. Валенсия е пристанището, което ще приеме кораба след инструкциите, дадени от Санчес, за да може Испания "да изпълни международните ангажименти при хуманитарни кризи", гласи прессъобщение на правителството.<br /><br />"Не искаме друг Айлан... (затова) ще направим всичко възможно, за да бъде Валенсия...

Група пияници от ромски произход вилняха из Угърчин, четирима са пострадали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907207

Група пияници от ромски произход вилняха из Угърчин, четирима са пострадалиГрупа пияници от ромски произход  нападна работници, ремонтиращи оградата на училището в Угърчин, научи "24 часа". Информацията бе потвърдена от полицията, която не съобщава подробности, тъй като в момента се разпитват свидетели и пострадали. Екшън-изпълнението се разиграло около 13 часа, разказа директорката на училището Олга Петрова.

Обзор на Световното с „Новините от Мондиала”

https://www.vesti.bg/lyubopitno/obzor-na-svetovnoto-s-novinite-ot-mondiala-6083289

Тази вечер по DIEMA SPORT предстои да бъде излъчен първият епизод на специалното предаване, посветено на двубоите от Световното първенство в Русия

Първо в "24 часа": Шофьорът на смачкания от тир бус е загинал, бебе сред ранените

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907200

Първо в "24 часа": Шофьорът на смачкания от тир бус е загинал, бебе сред раненитеШофьорът на микробуса "Мерцедес Вита" с турска регистрация, който бе премазан от украински тир, е загинал, научи "24 часа". Сред ранените пътници в буса, които са общо 6, има тежко ранен мъж. Пострадало е и бебе, но няма опасност за живота му, довериха осведомени. Ранените пътници са транспортирани в болницата в Шумен.

Ето го изверга Иван, блудствал с 11-годишно момиченце в "Меден рудник"!

http://www.varna24.bg/news/796186.html

64-годишният Иван Михалев, блудствал с 11-годишно момиченце, бе докаран току-що в съда, предаде ...

"Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул днес

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907197

"Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул днесТерористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат на входа на министерството на развитието на селските райони, съобщи информационната агенция на ИД "Амак", цитирана от Ройтерс и Франс прес. При нападението загинаха 12 души и 31 са ранени, между които има жени и деца,

Мария Стоянова от СЕМ се връща в БНТ

https://offnews.bg//medii/maria-stoianova-ot-sem-se-vrashta-v-bnt-682418.html

Бившият вече член на СЕМ Мария Стоянова се връща като международен редактор в БНТ, където работеше преди началото на мандата си в медийния регулатор.

По закон позицията ѝ се пази до изтичане на 6-годишния мандат в регулатора.

Стоянова работи в БНТ от 2003 година, а през 2004-а става кореспондент на националната телевизия в Германия.

Мандатът ѝ в СЕМ изтече на 1 юни 2018 г. Все още мястото в съвета е вакантно, като се очаква президентът да издаде указ за назначаване на нов член.

 

Вълчев: Очертава се дефицит на учители по физика, химия и математика

https://frognews.bg/novini/valchev-ochertava-defitsit-uchiteli-fizika-himiia-matematika.html

Недостигът на учители по математика, физика и химия ще се увеличи, прогнозира просветният министър Красимир Вълчев. Според Вълчев, ниският престиж на професионалното образование у нас е незаслужен, тъй като професиите, които го изискват, са по-добре платени от останалите, съобщи националното радио.

Увеличават се посещенията на музеите във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=375749

В края на 2017 г. в област Варна функционират 7 музея, регистрирани съгласно Закона за културното наследство. Това съобщиха за Moreto.net от Териториално статистическо бюро-Североизток. През 2017 г. движимите културни ценности, които са част от Националния музеен фонд и са включени в експозициите на музеите в област Варна, са 171 хил.

Цената на биткойна се срина до 6.7 хил. долара

http://econ.bg/Новини/Цената-на-биткойна-се-срина-до-6-7-хил-долара_l.a_i.762538_at.1.html

Курсът на биткойна (Bitcoin) се срина с повече от 10 % до 6,7 хил. долара. Според данните на CoinMarketCap в ранния следобед спадът продължава....

Цитат: Джон Макейн

http://terminal3.bg/citat-dzhon-makejn-3/

„До съюзниците ни: Мнозинството и при двете партии в Америка остава за свободната търговия, глобализацията и подкрепя съюзите, основани на 70 години споделени ценности.

Американците стоят до вас дори президентът ни да не е.“

Джон Макейн

Стена на къща се срути върху одеона в Пловдив

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907196

Стена на къща се срути върху одеона в ПловдивСтена на къща се срути върху разкопките на Одеона в Пловдив, предаде "Дарик". Става въпрос за тухлена ограда на къща, намираща се в непосредствена близост до археологическия обект. Предполага се, че свлачището се е активирало заради дъждовете в последния месец. Има реална опасност върху разкопките да се стовари и голямо дърво,

Първото изцяло електрическо "Порше" ще носи турско име

https://www.dnevnik.bg/skorost/2018/06/11/3198300_purvoto_izcialo_elektrichesko_porshe_shte_nosi_tursko/?ref=rss


Първият изцяло електрически сериен модел на "Порше", който ще се роди от прототипа "Мишън И", ще носи име с турски корени, съобщи НТВ, цитирана от БТА. Автомобилът е кръстен TAYCAN, като името е получено от кръстоската на думите "тай" (малък кон) и "джан" (душа, жизненост).<br /><br />Въпреки че на турски думата се чете като "Тайджан", моделът ще е популярен по света като "Тайкон". Автомобилът се чака на пазара в края на...

Какво е състоянието на пострадалите при катастрофата в Ришкия проход?

//dariknews.bg/novini/bylgariia/kakvo-e-systoianieto-na-postradalite-pri-katastrofata-v-rishkiia-prohod-2102796

Няма опасност за живота на пострадалите при катастрофата в Ришкия проход, стана ясно от думите на д-р Петко Загорчев от Спешното отделени в шуменската болница. ТИР затисна микробус в Руския проход, при което един човек загина, а други хора пострадаха, сред които три деца.

Шофьорът на ТИР-а, затиснал микробус, бил с близо 3 промила алкохол

//dariknews.bg/novini/bylgariia/shofioryt-na-tir-a-zatisnal-mikrobus-bil-s-blizo-3-promila-alkohol-2102761

Украински гражданин с 2,81 промила алкохол в кръвта е шофирал ТИР-а, който днес затисна микробус с осем души в Ришкия проход. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас.
 

Шакира се завърна на сцената след 7-годишна пауза

https://www.avtora.com/shakira-se-zavarna-na-scenata-sled-7-godishna-pauza/

Колумбийската певица Шакира тръгна на турне след 7-годишна пауза. Поп дивата стартира обиколката си с грандиозен концерт в Хамбург, където изпълни хитове от 20-годишната си кариера.Шакира се оттегли от сцената заради заболяване на гласните струни. Въпреки недобрите прогнози на лекарите 41-годишната звезда се e възстановила по естествен път и е избегнала сложна операция.Миналата година бе една от най-трудните в живота ми. Да се завърна на сцената за мен е толкова вълнуващо. Имам чувството, че излизам на сцена за пръв път – споделя певицата.През последните години Шакира предпочете да се посвети на семейството и двете си деца от испанския футболист

Порой потопи Пирдоп (снимки + видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907179

Порой потопи Пирдоп (снимки + видео)Силна гръмотевична буря в Западна България. Реки текат по улиците на град Пирдоп и района. Вече 30 минути вали пороен дъжд със силни гръмотевици. За нула време къщи и дворове се наводниха, а по улиците е невъзможно преминаването пеша, защото водата стигна една педя.  На много места в околността падат мълнии. Очаквайте подробности!

Глобиха 16-годишен във Вършец, седнал зад волана почерпен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907178

Глобиха 16-годишен във Вършец, седнал зад волана почерпенПътни полицаи връчиха акт на непълнолетен шофьор от Вършец. Младокът седнал зад волана на „Рено Еспейс“ след употрееба на алкохол. Дежурният патрул го спрял рано сутринта в неделя на улица „Никола Вапцаров“ в курортния град. Нарушителят карал без шофьорска книжка. Тестът с дрегера направен в 4, 06 часа отчел 0,62 промила в издишания въздух.

12-годишно момче се удави на бургаския плаж

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lNYFbWz8-8U/

В 16.36 часа в РУ-Бургас е получен сигнал за изчезнало момче на 12-годишна възраст в морето в района на пети спасителен пост в Бургас. Спасителни екипи  и водолази и Гражданска защита търсят  тялото на удавеното дете.

Кои са забулените в тайна охранители на Ким Чен-ун

https://www.vesti.bg/sviat/koi-sa-zabulenite-v-tajna-ohraniteli-na-kim-chen-un-6083284

Забулените в тайна мъже не оставят нищо на случайността, когато става дума за сигурността на техния лидер

Парламентарна република или… както я разбират в ГЕРБ

http://www.eurochicago.com/2018/06/gerb/

Сега, разбирам, че Виетнамчева никога не е сънувала, че ще седи в стола, в който са седяли Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Петко Каравелов, Петко Славейков и т.н., и е нормално да се чувства благодарна към човека, който й е осигурил тоя стол, но е хубаво да прочете Конституцията, само за информация поне, че депутатите могат да изразяват, каквото искат мнение от трибуната на НС, включително и да обиждат (според Виетнамчева) премиера, а то си има съд, ако премиерът се е почувствал толкоз обиден, че някой му държи сметка защо не ходи в парламента в държава с парламентарна форма на управление.

Севернокорейците получиха първата голяма доза новини за срещата между Ким и Тръмп

https://www.mediapool.bg/severnokoreitsite-poluchiha-parvata-golyama-doza-novini-za-sreshtata-mezhdu-kim-i-tramp-news280154.html

Севернокорейците получиха в понеделник първата голяма доза информация за това, че техният лидер Ким Чен-ун е пристигнал в Сингапур за среща с американския президент Доналд Тръмп, която дори държавните медии в Северна Корея определят като историческа, предаде Асошиейтед прес. Новината беше отпечатана на първата страница на вестника на управляващата партия и беше първата и единствена информация в първата новинарска емисия за деня на Централната телевизия, която за много севернокорейци е единственият достъпен канал. Хората се тълпяха около таблата за обяви и афиши на метростанциите в Пхенян, за да прочетат новината, събраха се и пред централната жп гара в столицата, за да гледат на голям екран кадрите как Ким слиза от самолета на авиокомпания "Еър Чайна", с който пристигна в Сингапур. Корейската агенция КЦТА съобщи, че на срещата на върха ще се проведат "задълбочени разговори по широк кръг от теми" и че тя се следи с "голямо внимание и очакване в целия свят". Сравнително бързото съобщаване на новината за пристигането на Ким в Сингапур от държавните медии показва определена увереност, че срещата ще мине добре или поне достатъчно добре. За Северна Корея Ким вече е удържал пропагандна победа дори със самия факт, че се стигна до среща, и с това, че той ще седне като равен с американския президент - постижение, към което баща му и дядо му се стремяха, но така и не успяха да постигнат, отбелязва АП.

Шофьор влиза за половин година в затвора за подкуп на полицай в Русе

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907168

Шофьор влиза за половин година в затвора за подкуп на полицай в Русе
Шофьор, дал подкуп от 50 лева на полицай в Русе, е осъден на шест месеца затвор при общ режим. Присъдата е влязла в сила и е приведена в изпълнение, след като делото е било разгледано на две съдебни инстанции. Това съобщиха от прокуратурата. Случаят е от 3 ноември миналата година. С.И. шофирал лек автомобил "Опел" в Русе,

Камарата на геодезистите предупреди, че е нарушена Конституцията в казуса "Корал"

https://www.dnevnik.bg/zelen/2018/06/11/3198270_kamarata_na_geodezistite_predupredi_che_e_narushena/?ref=rss


Държавни и местни органи на властта нарушават Конституцията както със своите действия, така и с бездействие спрямо статута на плажа Корал. Това заявява в своя публична позиция Камарата на геодезистите в България.<br /><br />Организацията се позовава на публична информация в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, от която се вижда, че почти цялата територия на няколко поземлени имота в село Лозенец са разположени върху дюни, непосредствено граничещи с морски плаж за...

Кравеферма дава заплата 3000 лв. на работници без опит, но желаещи няма

http://www.varna24.bg/news/796177.html

Обява за работа предлага 3000 лв. заплата за животновъд без специализирано образование и опит. ...

Талантът на „Еврофутбол“ Калоян е европейски шампион по таекуондо

http://www.cross.bg/purvenstvo-taekyondo-medal-1576629.html

/КРОСС/Вилиян Бъчваров е 9-и на европейското по кану-каяк в Сърбия Спортният талант на „Еврофутбол“ – 19-годишният Калоян Бинев, спечели златен медал и стана европейски шампион в категория мъже до 63 кг. на Мултиевропейското първенство по таекуондо, което се проведе в Пловдив. Той достигна до успеха след 5 победи. Първата от тях беше служебна, а следващите три - над представители от Македония, Турция и Русия. На финала Калоян спечели в последните секунди с 2 точки преднина и резултат 11:9 след изключително оспорван двубой с участник от Германия.                       На същото първенство друг талант на букмейкърската къща – Емилия Тасева, завоюва сребърния медал и стана европейска вицешампионка по таекуондо при девойките от 15 до 17 години в категория до 55 кг. Това й осигури поименна допълнителна квота за Европейското първенство до 21 г., което ще се състои през втората половина на 2018 г. Във възрастовата група „жени“ Емилия завърши турнира на 5-о място. Мултиевропейското първенство по таекуондо беше трето състезание за нея в последните 3 седмици. На 16 и 17 юни 2018 година тя ще вземе участие и в „Luxembourg Open G-1 Tournament“, което ще е последният й турнир за сезона

Южнокорейският президент не планира да се присъедини към Ким и Тръмп

https://www.mediapool.bg/yuzhnokoreiskiyat-prezident-ne-planira-da-se-prisaedini-kam-kim-i-tramp-news280153.html

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин за момента няма планове да се присъедини към севернокорейския лидер Ким Чен-ун и държавния глава на САЩ Доналд Тръмп в края на срещата им утре в Сингапур, предаде Асошиейтед прес. Говорителят на Мун днес каза също, че засега южнокорейският президент няма и планове да разговаря с Тръмп след срещата на върха. Мун вече изрази надежда, че срещата Ким - Тръмп ще доведе до тристранна декларация, включваща и Сеул, за официално прекратяване на Корейската война (1950-1953 г.). Говорителят обаче посочи, че такава декларация едва ли ще бъде изготвена докато Тръмп и Ким са в Сингапур. Тръмп изтъкна, че подкрепя бъдещи срещи на най-високо равнище и споразумение за край на Корейската война, което да замени с мирен договор примирието, подписано през 1953 г. Китай и Южна Корея също трябва да сложат подписите си под бъдещ мирен договор.

Разработват стратегия на черноморските общности

https://www.24chasa.bg/region/article/6907171

Разработват стратегия на черноморските общностиНа семинара "Интелигентно развитие и сътрудничество на трансграничните черноморски общности", проведен в края на седмицата в Балчик, в рамките на проект „Мрежа за интелигентно сътрудничество на черноморските общности в трансграничния регион“, изпълняван от общините Балчик и Наводари, Румъния, участваваха.

167 000 млади хора у нас нито учат, нито работят

http://www.moreto.net/novini.php?n=375784

167 000 млади хора у нас между 15 и 24-годишна възраст нито учат, нито работят. Тези данни цитира вицепремиерът Томислав Дончев на образователен форум, организиран от бизнеса. По данни на образователното министерство, в България не стигат техническите кадри.

Зов за помощ: Жена се нуждае спешно от животоспасяваща операция

https://petel.bg/Zov-za-pomoshh--ZHena-se-nuzhdae-speshno-ot-zhivotospasyavashha-operatsiya__268753

Снимка: Нова тв Жена се нуждае спешно от животоспасяваща операция. Лилия Йорданова е с единствен трансплантиран преди 21 години в Пакист...

Автомобил се запали на метри от бензиностанция в София (видео)

https://petel.bg/Avtomobil-se-zapali-na-metri-ot-benzinostantsiya-v-Sofiya--video-__268752

Снимка: btvnovinite.bg Автомобил се запали на метри от бензиностанция на столичния бул. „България”.  Oт кадрите, които засне единствено bTV, се ...

Георги Харизанов с горещ коментар за Валери Симеонов и сагата с шума в Слънчев бряг

https://petel.bg/Georgi-Harizanov-s-goreshh-komentar-za-Valeri-Simeonov-i-sagata-s-shuma-v-Slanchev-bryag__268751

Политическият анализатор Георги Харизанов написа много интересен коментар във Фейсбук, свързан с вицепремиера Валери Симеонов и негов...

21-годишната Бела Хадид качи снимка без горнище

https://www.vesti.bg/lyubopitno/21-godishnata-bela-hadid-kachi-snimka-bez-gornishte-6083283

Красавицата публикува своя снимка в социалната мрежа Инстаграм, на която е без горнище

Десницата на Италия отбеляза нов успех на частни местни избори, другите сили - в застой

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907163

Десницата на Италия отбеляза нов успех на частни местни избори, другите сили - в застойКоалицията в италианската десница, водена от "Лига", отбеляза нов изборен успех на частичните местни избори в Италия, предаде Франс прес. "Лига" победи в няколко големи градове, докато останалите политически сили са в застой. Общо 6,7 милиона избиратели имаха право да упражнят гласа си в 760 града и в 15 района на Рим в този първи тест за партиите,

Щастлива развръзка за известната крава Пенка

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/06/11/3198279_shtastliva_razvruzka_za_izvestnata_krava_penka/?ref=rss


Кравата Пенка, която избяга за две седмици в Сърбия и стана световноизвестна, ще живее и ще бъде върната на собственика си Иван Харалампиев в кюстендилското село Мазарачево. Това стана известно след окончателните лабораторни изследвания на животното за болести, които са отрицателни, съобщават от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).<br /><br />Предстои изготвяне на протоколите от изпитванията, а на този етап животното остава възбранено в село Копиловци. Очаква се...

Де Ниро напсува Тръмп

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/piian-tiradjiia-premaza-palen-hora-bus.html

Холивудският актьор Робърт де Ниро напсува американския президент Доналд Тръмп. Това се случи по време на връчването на наградите „Тони“.

Помпейо: Разговорите със Северна Корея напредват по-бързо от очакваното

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907164

Помпейо: Разговорите със Северна Корея напредват по-бързо от очакванотоДържавният секретар на САЩ Майк Помпейо каза днес, че крайната цел на историческата среща на върха със Северна Корея не се е променила и че правителството на президента Доналд Тръмп с нетърпение очаква да разбере дали Пхенян е искрен относно денуклеаризацията, предаде Ройтерс. "Северна Корея по-рано потвърди пред нас желанието си за

Голяма зелена костенурка стана поредната жертва на замърсяването с пластмаса

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907162

Голяма зелена костенурка стана поредната жертва на замърсяването с пластмасаНяколко дни след като кит загина, защото беше погълнал голямо количество пластмасови отпадъци, защитен вид костенурка почина по същата причина в Тайланд, предаде АФП. Ветеринарите напразно се опитваха два дена да спасят костенурката, след като тя беше изхвърлена от водата на един плаж. Нейният стомах беше подут заради целия погълнат боклук и тя не

Български Совиньон блан получи световен приз

https://www.mediapool.bg/balgarski-sovinyon-blan-poluchi-svetoven-priz-news280152.html

Българско вино от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г. спечели престижна международна награда на Международния винен конкурс в Лос Анджелис. Виното е Face-to-face и се произвежда от избата "Ню Блуум" (New Bloom) в град Съединение. То получи най-високото отличие – Best of Class, в конкуренцията на изби от 18 държави, сред които Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, САЩ и др. В 79-то издание на Лос Анджелис Интернешънъл Уайн Компетишън (Los Angeles International Wine Competition) участваха 2921 вина от 885 производители. Конкурсът в Калифорния се е утвърдил като един от най-престижните такива в рамките на САЩ. Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. “Наградата за Face-to-Face Совиньон блан е особено специална за нас, защото ни нарежда сред вина от региони с доказани позиции на световния пазар. Вярваме, че призът е стъпка напред в разпознаването на България като висококачествен производител, а да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкова познат сорт е истински успех. Още повече, състезанието се организира в Калифорния – щат прочут с доброто си вино. На този фон сме още по-горди с признанията за нашите марки.“, коментираха от екипа на избата. Освен титлата “Best Of Class” избата от Съединение спечели златен медал за своето New Bloom Регент. PIXELS розе е със сребро, а бронзови медали получиха PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face Розе. Това е поредното международно отличие за българските вина. На последното издание на Concours Mondial de Bruxelles те общо 44 медала, а страната ни се нареди сред десетте производители с най-много отличия. Там New Bloom Winery спечели общо пет медала, два от които златни за своите розета. На Mundus Vini златните медали за родните изби бяха 7, сребърните – 24. Интересен факт е, че единственото злато дойде за немски сорт Регент, който се отглежда от избата в Съединение. На престижния конкурс Vinalies Internationales от 50 изпратени български вина 18 получиха медали. Родните производители показват все по-добри резултати с класическите френски сортове като Сира, Мерло, Каберне.  

Мария Статулова ще представи пиесата„Надежда сляпата” в Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/TJHoz1bqqRU/

statulova_1На 28 юни, от 19.00 ч. на сцената на читалище „Просвета -1888” Мария Статулова ще представи своя моноспектакъл „Надежда сляпата”. Пиесата е по текст на Боян Папазов, написан специално за нея преди 34 години, в същата година когато получава награда за цялостно творчество на филмовия фестивал „Златната роза”.

Моноспектакълът на Мария Статулова представя характерно комедийната актриса в неочаквана светлина, подвластна на драматичните измерения на ролята й.
„Надежда сляпата” е моноспектакъл, който разказва действителната история на една жена от Габровския Балкан. Режисьор на пиесата е Възкресия Вихърова, която споделя: “Това е един божествен текст. Изключителна поезия, която разказва живота на една жена – една луда, щура… сляпа жена. Но както е казал Достоевски – повече лудост ни трябва днес. И тъй като целият народ, целият свят е полудял, аз смятам да дозираме лудостта в този спектакъл…”.

Действието се развива в дома за слепи хора, в който е настанена Надежда и протича на един деликатен детски бургаски диалект, великолепно претворен от Мария Статулова. „Лудият човек няма възраст и никога не се разделя с детското в себе си. Така е и с Надежда – детето в нея й помага да съществува. Тя преживява свирепия си живот без умиление, без оплакване и с усмивка на уста”, казва актрисата за своята героиня. Моноспектакълът протича в три части, в които преминава през различна цветова гама – от черното в началото през ярките цветове на пиянството в средата до червеното було на една сватба, която никога няма да се състои.

Под звуците на вълшебния кавал на Теодосий Спасов Надежда сляпата ще сподели своята истина за света – „Думите са енергия, някой ден, някой ще ги хване, ще ги чуй и ще каже – гледай какво имало на тази Земя, дето я няма вече”. „Надежда сляпата” – един моноспектакъл на Мария Статулова в читалище “Просвета 1888”-Поморие.

 

Мария Габриел: Медийната грамотност е ключова срещу онлайн дезинформацията

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907160

Мария Габриел: Медийната грамотност е ключова срещу онлайн дезинформациятаКачеството на информацията е от съществено значение за способността на гражданите да правят информиран избор за собствения си живот и за обществата, в които живеят. Плурализмът изисква медиите да бъдат свободни, разнообразни, независими, за да могат да изпълняват ценната си роля на пазители на демокрацията.

"Берое" обяви две нови попълнения

https://www.24chasa.bg/sport/article/6907068

"Берое" обяви две нови попълнения"Берое" обяви привличането на двама играчи, които са подписали договорите си с клуба, и днес ще включат в първата тренировка на тима. През новия сезон конкуренция на Мартин Камбуров ще бъде бразилския централен нападател Алфредо Франциско Мартинш. Играчът идва в Стара Загора като свободен агент. За последно е играл в бразилския "Лувердензе".

Официалното откриване на TANAP ще се състои на 12 юни

http://econ.bg/Новини/Официалното-откриване-на-TANAP-ще-се-състои-на-12-юни_l.a_i.762537_at.1.html

Официалната церемония по откриването на Трансанадолския газопровод (TANAP) , по който ще се транспортира природен газ от Азербайджан за Турция, а...

Раздадоха наградите на фестивала на любителските театри в Каварна

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6907152

Раздадоха наградите на фестивала на любителските театри в КаварнаНа тържествена церемония в читалище „Съгласие – 1890“ бяха раздадени наградите и спусна завеса Двайсет и първият фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2018“. „Няма такъв фестивал, това е изключително събитие за България“, каза в словото си при закриването председателят на журито проф. Елена Баева.

Как китайският бизнес иска да стане големият печеливш от световното в Русия

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/11/3197916_koi_sa_golemite_pechelivshi_i_gubeshti_sred_sponsorite/?ref=rss


Привличането на спонсори за световното първенство по футбол се превърна в задача с повишена трудност за ФИФА. С доза неудовлетворение организацията привлече по-малко инвестиции, отколкото се надяваше, като се опита да изчисти лошата си репутация след тежките корупционни скандали и да превъзмогне политическите настроения срещу Русия.<br /><br />Подобно на маркетинговата програма TOP (The Olympic Partners) на Международния олимпийски комитет, ФИФА разделя спонсорите за световното в...

Година и половина строг затвор получи великотърновец за лъжесвидетелстване

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907093

Година и половина строг затвор получи великотърновец за лъжесвидетелстванеНаказание от една година и шест месеца лишаване от свобода при строг режим ще изтърпи свидетел по дело за лъжесвидетелстване пред съд, съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново. Т. М. е осъден след одобрено от съда споразумение, постигнато с Района прокуратура – Велико Търново, уточниха от държавното обвинение.

Манолова обсъди с миньори от Бобов дол закриването на последния подземен рудник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907153

Манолова обсъди с миньори от Бобов дол  закриването на последния подземен рудникАпел до народните представители да разгледат и внесат за обсъждане в парламента внесеното от нея на 8 януари т.г. предложение за промени в Закона за пенсионното осигуряване отправи днес от Мини "Бобов дол" омбудсманът Мая Манолова. Миньори се заканиха, че ако до седмица депутатите не предприемат нищо, готвят протести и блокада на магистралата.

Военноморският музей във Варна предлага безплатни игри и занимания в Деня на бащата

http://www.moreto.net/novini.php?n=375752

Със специална семейна програма за Деня на бащата през целия ден Военноморският музей кани деца и техните родители да се включат заедно в празника, научи Moreto.net. Забавленията започват в 10 часа на 16 юни, събота, и ще продължат до 18.

ООН и ЕС призоваха Италия и Малта незабавно да приемат кораба "Акуариус"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907136

ООН и ЕС призоваха Италия и Малта незабавно да приемат кораба "Акуариус"Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН) призова днес Италия и Малта да разрешат незабавно кораб с повече от 600 мигранти да акостира в техни пристанища, предупреждавайки за изключително спешна хуманитарна ситуация, предадоха световните агенции. Корабът "Акуариус", нает от френската организация "Ес О Ес Медитеране",

Няма запалване на пътнически влак от Пловдив за Панагюрище

http://www.cross.bg/panagyurishte-vlaka-smiletz-1576627.html

/КРОСС/ Във връзка с публикации в медийното пространство, че мотриса на влак от Пловдив за Панагюрище се е запалила в неделя, категорично заявяваме, че поднесената информация не отговаря на истината. Подобни спекулации създават грешна нагласа в общественото мнение за националния железопътен превозвач и би могло да доведе до допълнителна паника сред клиентите. Около 15:15 ч. на 10.06.2018 г. в участъка между гарите Съединение и Панагюрище, в близост до сп. Смилец, локомотивният машинист на пътническия влак № 81204 от Пловдив за Панагюрище е усетил миризма на изолационен материал и е спрял пътническата композиция. Превозният персонал забелязва дим, който излиза от дизеловия двигател на мотрисата като вероятната причина е прегряване и за охлаждането му са използвани два пожарогасителя. Служителите от персонала на влака са съдействали на пътниците да бъдат изведени от мотрисата от съображения за сигурност. Поради отдалечеността на шосейния път пътниците от влака са превозени до спирка Смилец с високопроходима техника на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Във влака са пътували 25 човека. За пътниците е осигурен автобус от спирка Смилец до Панагюрище, който е пристигнал на място в 17:20 ч. Всички пътници са били предварително информирани, че ще им бъде осигурен превоз до Панагюрище.

Ердоган: Турция ще пресуши "терористичното блато" в района на Кандил

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907138

Ердоган: Турция ще пресуши "терористичното блато" в района на КандилТурция ще пресуши "терористичното блато" в района на Кандил в Северен Ирак, така както прочисти от кюрдски бойци Африн и други райони в Сирия, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс. Турция ще продължи да осъществява операции срещу лагери на кюрдските бунтовници в планината Кандил,

Шофьорът на тира, блъснал бус в Ришкия проход - мъртвопиян украинец

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907145

Шофьорът на тира, блъснал бус в Ришкия проход - мъртвопиян украинецШофьорът на тира, затиснал бус в Ришкия проход е бил пиян, открити са 2,81 промила алкохол в кръвта му. Той е от Украйна. Седем души са изкарани от буса, вътре остава само шофьорът, който може и да е загинал, съобщиха от полицията в Бургас. Бусът "Мерцедес Вито" е с турска регистрация. От седемте извадени пътници шестима са ранени,

Еди Мърфи се завръща на големия екран

https://www.avtora.com/edi-marfi-se-zavrashta-na-golemiia-ekran/

Известният холивудски актьор Еди Мърфи се завръща на големия екран с филм за живота на комика Руди Рей Мур. Снимките на Dolemite Is My Name с участието на Мърфи започват другата седмица. Режисьор на лентата е Крейг Брюър Ритъм и блъф, а сценарият е дело на тандема Скот Алекзандър и Лари Карашевски, прочули се с поредица биографични филми като Народът срещу Лари Флинт, Ед Ууд и Големи очи. Да играе в биографичен филм за Мур е стара мечта на Еди Мърфи, който ще се превъплати в ролята на популярния комик. Мур започва кариерата си през 1970 г. в холивудски

Отпада реимунизацията на 11-годишните срещу туберкулоза

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907137

Отпада реимунизацията на 11-годишните срещу туберкулозаДо края на годината вероятно ще отпадне реимунизацията на 11-годишните деца срещу туберкулоза, каза днес във Варна главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който участва в дискусия по проблеми, свързани с имунопрофилактиката в страната. Домакин на разговора бе Регионалната здравна инспекция в крайморския град.

"Бронзовата къща" и българската политическа халтура

https://dnes.dir.bg/na-fokus/bronzovata-kashta-i-balgarskata-politicheska-haltura

Тя трябва да бъде демонтирана в края на 2018-та година, както реши Столичният общински съвет, коментира Петко Дурмана

Портних: Това не беше обикновен дъжд, беше нещо огромно! Основните проблеми с дъждовните води са два

http://www.varna24.bg/news/796173.html

Днес варненският кмет Иван Портних бе изслушан от постоянната комисия по “Благоустройство и ...

Продават зала "Универсиада"

https://www.actualno.com/society/prodavat-zala-universiada-news_679142.html

Частен съдебен изпълнител продава зала "Универсиада" в столицата. Началната продажна цена, от която ще тръгне наддаването, е 15,6 милиона лева. Офертите се събират до 12 юли. Това става ясно от обявление, което е публикувано в регистъра на публичните продажби. Имотът е със застроена площ 4130 кв. м. и включва три зали, десет кабинета, радиокабина, осветителна кабина, три коментаторски кабини и четири съблекални, предаде БГНЕС. Припомняме, че зала "Универсиада" беше пр

Фондовата борса улеснява търговията на граждани на 13 юни

https://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/fondovata-borsa-ulesniava-tyrgoviiata-na-grajdani-na-13-iuni-262703/

Индивидуалните инвеститори ще могат да търгуват акции на БФБ без такси и комисионни към борсата, Централния депозитар и участващ в инициативата инвестиционен посредник

Как жените се оказаха в задния двор на доказателствената медицина

https://www.actualno.com/interest/kak-jenite-se-okazaha-v-zadnija-dvor-na-dokazatelstvenata-medicina-news_679143.html

Знанията за физиологията на жената са недостатъчни Всеки знае, че много аспекти от физиологията на женския и мъжкия организъм се отличават. Как тази разлика влияе върху протичането на болестите и метаболизма на лекарствата, е отделен въпрос, изискващ дълбоко изучаване, пише medportal.ru. Днес вече са натрупани достатъчно доказателства за това, че при разработването на лекарствата трябва да се отчитат и половите особености, но дори наличните знания са слабо внедрени в медицинската практика. Т

Фен зона с 1600 седящи места до националния стадион ще работи по време на световното

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/06/11/3198271_fen_zona_s_1600_sediashti_mesta_do_nacionalniia/?ref=rss


Фен зона с 1600 седящи места и LED екран от 100 квадратни метра ще отвори врати в София за световното първенство по футбол. Тя се намира на мястото на бившия стадион "Юнак" и е разположена между Националния стадион "Васил Левски" и метростанция "Стадион Васил Левски".<br /><br />Входът за фензоната е безплатен, а работното време е от 12.00 до 00.30 часа.<br /><br />Организаторите са осигурили зони за храна и напитки. Могат да се използват...

Къде да хапнеш абсолютната българска класика в жанра

https://www.vesti.bg/lyubopitno/sveji/kyde-da-hapnesh-absoliutnata-bylgarska-klasika-v-zhanra-6083224

В новия епизод на уеб поредицата за градски живот Urban life водещият показва топ 3 на заведенията, които предлагат истинска българска кухня

Караянчева: Грузия е един от основните партньори на Република България в региона

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907082

Караянчева: Грузия е един от основните партньори на Република България в регионаГрузия е един от основните партньори на Република България в региона, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева на среща с президента на Грузия Гиорги Маргвелашвили, съобщават от пресцентъра на Народното събрание.  Българска парламентарна делегация е на официално посещение в Тбилиси. В състава на делегация са председателят на Групата за

Валери Симеонов: Може би иде сезонът на оставките

http://clubz.bg/69005-valeri_simeonov_moje_bi_ide_sezonyt_na_ostavkite

Оставката на министъра на социалната политика Бисер Петков свари "неподготвен" вицепремиера Валери Симеонов, докато беше в студиото на "Лице в лице" на бТВ. Симеонов призна, че не е знаел за раздялата на Петков с поста му заради хората с увреждания. Но направи прогноза:

"Може би иде сезонът на оставките. Защото така повече не може да продължава да не се спазва законът".

Контекстът беше различен - а именно битката на вицепремиера с шума по курортите и наличието - според него - на закононарушения - най-вече на плажа "Слънчев бряг - Юг", където са четири от най-оборотните и шумни нощни заведения в курорта. Симеонов миналата седмица сезира и главния прокурор Сотир Цацаров за въпросните заведения и начина, по който са одобрени от Министерството на туризма като "преместваеми обекти". През почивните дни имаше и второ издание на акция "шум" с участието на вицепремиера, сезиран е и регионалният министър Николай Нанков, който обеща проверките на контролните органи в строителството да приключат до края на тази седмица. 

Валери Симеонов обаче отказа да каже значи ли репликата му, че би поискал оставката на министърката на туризма Николина Ангелкова, както допусна водещата. Заради това допускане последва реплика към нея: "Ако искате да ми вкарвате думи в устата, не сте уцелили събеседника".

Вицепремиерът категорично заяви, че ще се бори по курортите да се спазват законите, защото е поел този ангажимент към хората от туристическия бранш, които - по думите му - го подкрепят напълно. А единствените, които не го подкрепят, са собствениците на заведенията, които Симеонов нарече "бардаци", обединени в своя асоциация.

"Или ще си спазя ангажиментите и ще докарам това докрай, или ще си ходя оттук", заяви Симеонов - "Какво значи да се казва: „Няма да обръщаме Слънчев бряг на пансион"?!. Алооо, има закони“ - продължи той разпалено.

Симеонов отново разказа в подробности за налични, според него, нарушения при допускането на заведения "Какаов плаж", "Единия", "Спалнята" и "Кубинката" (лидерът на НФСБ превежда наименованията от английски език, а понякога ги и транслитерира, защото не са на български - б.р. ). След което обяви, че първоначално си е мислел, че министър Ангелкова е била подведена да разпише документите за функциониране на въпросните барове и дискотеки, които не отговаряли на условията за "преместваеми обекти". Мислел така, докато Ангелкова не започнала да обикаля и да казва, че всичко е наред.

"Аз се боря туризмът да е доходоносен, да облекчим условията за туроператорите и да прокараме действието на закона, да стане законът най-важен, защото беззаконието се е наложило с десетилетия", каза още вицепремиерът. 

По думите му собственици на хотели всяка година връщали пари на клиенти заради оплаквания, че не можели да спят. А въпросните хотелиери нямали никаква вина, че "някой се е разпасал". После пък намекна, че в заведенията се предлагали и "услуги, нехарактерни за туристическия бизнес", макар да не уточни какво има предвид.

Вицепремиерът защити промените в закона, свързани с шума и заяви, че няма нищо против да има и шумни заведения, но ако спазват разпоребдите за шум на открито. 

Край Солун строят нов голям лагер за мигранти, рекорден брой влизат от Турция

http://www.moreto.net/novini.php?n=375783

Нов голям бежански лагер се изгражда край Солун, за да поеме нарасналото количество мигранти, които пристигат ежедневно, съобщава кореспондентът на БНР в Гърция. Няколко пъти са се увеличили търсещите убежище в Гърция, които влизат през сухопътната граница с Турция и по река Марица.

Износът на България за третия свят намалява с над 15%

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/iznosyt-na-bylgariia-za-tretiia-sviat-namaliava-s-nad-15-262700/

За първите 4 месеца от годината страната ни е изнесла с близо 50% по-малко безалкохолни, алкохолни и тютюневи стоки за държави извън ЕС

ЕК: Мигрантите на кораба "Акуариус" са били спасени край бреговете на Либия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6907108

ЕК: Мигрантите на кораба "Акуариус" са били спасени край бреговете на ЛибияКорабът "Акуариус", който не получава разрешение от Италия и Малта да акостира, е "спасил" над 600 мигранти край либийските брегове, потвърди говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос. Знаем за случая, ЕК поддържа връзка с властите в Рим и Валета, добави той. По неговите думи въпросът е много сложен,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване