В древна Олимпия откриха глинена таблица със стихове от Омировата "Одисея"

http://nakratko.bg/category/29/162210/


Глинена таблица, открита по време на разкопки, може да се окаже най-старият писмен документ, съдържащ текст от Омировата „Одисея“. Съобщението е на гръцкото министерство на културата.

Арестуваха 4-има студенти заради карикатура, осмиваща Ердоган

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957787

Арестуваха 4-има студенти заради карикатура, осмиваща ЕрдоганЧетирима дипломирали се наскоро студенти от водещ турски университет са арестувани заради показване на карикатура, осмиваща турския президент Реджеп Тайип Ердоган, на церемонията по дипломирането им, предаде Ройтерс, като се позовава на Анадолската агенция. На церемонията на 6 юли в Анкара студенти от Близкоизточния технически университет са

Треньорът на националите по плажен футбол: Отборът израства с всяка година

http://www.moreto.net/novini.php?n=377605

Старши треньорът на националния отбор на България по плажен футбол Симеон Христов е изключително доволен от представянето на тима в ЕВРОлигата. Родните "лъвове" впечатлиха всички в Назаре, Португалия, като спечелиха и трите си мача от своята група 1 на Дивизия "Б".

Миграцията е най-важната тема за ЕС според всички държави членки, сочи проучване

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/11/3279803_migraciiata_e_nai-vajnata_tema_za_es_spored_vsichki/?ref=rss


Европейски специалисти дават приоритет на вътрешни за ЕС въпроси пред външната политика според новото проучване на Европейския съвет за външна политика (ЕСВП) - EU-28, като се потвърждава, че един от най-съществените въпроси за Европейския съюз е напливът на мигранти и неговият ефект в дългосрочен план.<br /><br />Макар и проучването, направено сред представители от всички 28 държави - членки на ЕС, да доказва важността на миграционната тема, чрез него са установени и някои...

Издирва се молдовец за кражбите от банкомати в София и Пловдив

https://www.actualno.com/crime/izdirva-se-moldovec-za-krajbite-ot-bankomati-v-sofija-i-plovdiv-news_684448.html

Двама молдовци на възраст 25-26 години са обрали банкомата в Пловдив и са опитали да взривят ден по-рано такъв в квартал Люлин, София. Единият е арестуван за 72 часа,а другият е избягал. Според МВР, той най-вероятно вече е напуснал страната. На брифинг в Пловдив главният секретар на МВР Младен Маринов и зам.-районният прокурор Румяна Зайкова-Калеева съобщиха подробности за случая, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. И двамата са влезли като туристи, без да привличат вниманието на грани

Вижте актуалната пътна обстановка в страната

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6957786

Вижте актуалната пътна обстановка в странатаІ. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: На 12.07.2018 г. ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Маурицио Сари се приближава до мениджърския пост в "Челси"

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/07/11/3280441_maurisio_sari_e_na_put_da_poeme_chelsi/?ref=rss


Маурицио Сари е близо до треньорския пост в "Челси". Това заяви президентът на "Наполи" Аурелио де Лаурентис.<br /><br />Ексцентричният бизнесмен и филмов продуцент обяви в края на май, че клубът се разделя със Сари. Италианският специалист обаче остана на работа в "Наполи", тъй като в договора му има клауза за откупуване на стойност 8 милиона евро.<br /><br />"На финалната права сме и сега всичко зависи от Сари и "Челси"....

Тръмп в Брюксел: С Меркел имахме чудесна среща, обсъдихме военните разходи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957769

Тръмп в Брюксел: С Меркел имахме чудесна среща, обсъдихме военните разходиПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря днес с канцлерката на ФРГ Ангела Меркел в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел, часове след като яростно критикува германската политика по разходите за отбрана и по газовите доставки от Русия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес. След срещата тонът на заявеното от двамата пред репортери беше

Вечерен бюлетин – 11 юли 2018 г.

http://terminal3.bg/vecheren-bjuletin-11-juli-2018-g/

Днес бе ден на изненади.

Управляващите без предварителен анонс решиха да дадат половин милиард лева на непрозрачната държавна компания ДКК за ремонт на язовири.

Също изненадващо в Народното събрание приеха проекта за търговия с горива, който ползва „Лукойл“ и убива малкото конкуренция на пазара.

Също управляващите решиха да вдигат акциза на нагреваемите „бездимни“ цигари, така че все пак ставката да се вдигне поетапно, като за начало стигне 40% от тази на обикновените цигари (при 26% сега).

Междувременно Тръмп реши рязко да смени темата, но не и целта – да критикува НАТО – като обвини Германия, че е „пленник на Русия“.

По време на работната среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг президентът на САЩ обвини Берлин, че е „пленник на Русия“ заради изграждането на газопровода „Северен поток 2“.

Това е факт, но атаката далеч не цели да промени нагласите в Германия.

„Тръмп, обвинявайки Германия, че е „заловена“ от Русия, е класическо прожектиране. Хубаво криещо факта, че той всъщност е заловеният от Русия и си прави извинение за срещата с Путин“, написа  Ан Апълбаум, колумнист на Washington Post, в туитър.

Опозиционерът на Путин и шахматистът Гари Каспаров също не остана длъжен на американския президент:

„Руското влияние в Германия чрез тръбата е лошо, но руското влияние в Белия дом по телефона е още по-лошо. Единството и стратегията изискват да се борим с него, а не да атакуваме демократичните си съюзници.“ Подробности четете тук. 

Междувременно търговската война между САЩ и Китай става все по-голяма

Администрацията на Тръмп публикува списък с китайски стоки на стойност 200 млрд. долара, върху които да бъде наложено 10% мито. Митата могат да влязат в сила най-рано през септември и ще ударят по един от ключовите планове на Китай за доминация в земеделски сектори.

Пекин обеща да отговори, но не даде подробности отвъд това, че контрамерките ще са „всеобхватни“. 

Екотаксата за новите автомобили ще бъде намалена с 10% и ще стане 125 лева, за тези на до 5 години сумата остава без промяна – 194 лева, а за над 5-годишни коли се увеличава с между 12 и 13% в зависимост от възрастта, като сумите ще варират между 290 и 310 лева, реши кабинетът. 

Гърция ще изгони двама руски дипломати и ще забрани на двама други да влизат в страната. В неочакван ход гръцкото правителство предприе действия срещу четирима руски дипломати за намеса във вътрешните работи на Атина, подкупи на държавни служители, шпионаж и влияние върху политиката чрез православната църква и намеса в спора за името на (Северна) Македония, съобщи гръцкият официоз „Катимерини“. Подробности четете тук. 

Тръмп иска 4% от държавите в НАТО за отбрана (СНИМКИ/ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/trymp-iska-4-ot-dyrzhavite-v-nato-za-otbrana-snimkivideo-2108759

НАТО, без способностите на Америка, не може да бъде същата, смята българският президент Румен Радев

Собственик на автоморга предаден на съд за трудова злополука, довела до смърт на работник

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957778

Собственик на автоморга предаден на съд за трудова злополука, довела до смърт на работникОкръжна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.М. за извършено от него престъпление по чл. 123, ал. 1 от Наказателния кодекс. Обвиняемият М. развивал дейност, свързана с изкупуване на автомобили втора ръка, които били разкомплектовани за авточасти и впоследствие продавани на клиенти на търговското дружество.

Общинската съветничка Йовка Тодорова остава в ареста

https://dnes.dir.bg/temida/obshtinskata-savetnichka-jovka-todorova-ostava-v-aresta

Тя е обвинена в длъжностно престъпление на работното й място в "Бюрото по труда" в Ловеч

Искрен Веселинов: Има неоснователна и агресивна кампания срещу Султанка Петрова

https://frognews.bg/novini/iskren-veselinov-ima-neosnovatelna-agresivna-kampaniia-sreshtu-sultanka-petrova.html

„Има неоснователна и агресивна кампания срещу Султанка Петрова. Моите съболезнования към роднините на починалото момче, но зам.-министърът няма вина”. Това обяви депутатът от Обединените патриоти Искрен Веселинов по повод скандала около мистериозната смърт на охранител на строежа в бившия Партиен дом.

Пешеходният надлез в кв. „Аспарухово“ във Варна е вече факт

http://www.moreto.net/novini.php?n=377582

Пешеходният надлез (тип пасарелка) в кв. „Аспарухово“ вече е факт, съобщи директорът на районното кметство Калина Белмезова за Moreto.net. Пасарелката свързва ж.к. "Дружба", училище "Л. Каравелов" и районното кметство.

Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

http://www.cross.bg/peshterata-detzata-taiiland-1578913.html

/КРОСС/ Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от трагедия, след като няколко спасители попадат в капан. Това става ясно, след капо излязоха нови подробности около спасителната акция.  Докато световните агенции разпространяват новината, че целият футболен отбор вече е в безопасност, в пещерата все още са около 100-на спасители. Километър и половина преди изхода трима австралийски водолази попадат в капан. Поврежда се основната водна помпа и нивото на водата рязко се покачва. Повече от час в пещерата тече нова спасителна акция, за да излязат всички невредими. Последен пещерата напуска австралийският лекар Ричард Харис. Медикът доброволно стои с децата цяла седмица. Навън го посреща лоша  новина – за смъртта на баща му. Днес спасените момчета са се видели със своите родители, но през стъклото на изолираното отделение, в което се намират. Появиха се и първите кадри на момчетата в болницата. Те са в специално изолирано отделение и са в добро здраве. „Душевното им здраве е много добро, може би защото са останали заедно. Възхитени сме от треньора, който се е грижил добре за тях”, казаха от лечебното заведение.Съучениците на 12-те млади футболисти започнаха новия учебен ден с добрата новина. Премиерът на Тайланд лично благодари на водолазите. А социалните мрежи бяха залети от признателност

Румен Радев: Тръмп е поискал държавите от НАТО да влагат в отбрана 4% от БВП

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957773

Румен Радев: Тръмп е поискал държавите от НАТО да влагат в отбрана 4% от БВППрезидентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал днес от своите колеги от НАТО да увеличат незабавно до два процента от БВП на техните страни разходите за отбрана. Това съобщи президентът Румен Радев пред български журналисти в кулоарите на срещата на ръководителите на страните от пакта в Брюксел, предаде БТА.

Изетбегович: Отричането на геноцида трябва да се наказва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957754

Изетбегович: Отричането на геноцида трябва да се наказваСребреница завинаги ще остане тъмно петно на лицата на онези, които можеха, но не предотвратиха геноцида, заяви мюсюлманският член на босненското председателство Бакир Изетбегович на днешната церемония за отбелязване на 23-ата годишнина от клането, предаде Танюг. За престъплението са отговорни Радован Караджич и Ратко Младич,

Стефка Костадинова официален гост на финала на Мондиала в неделя

https://www.24chasa.bg/sport/article/6957771

Стефка Костадинова официален гост на финала на Мондиала в неделяПредседателят на БОК Стефка Костадинова ще пътува за Москва за да бъде сред официалните гости на финала на футболния Мондиал в неделя. Световната рекордьорка в скока на височина ще пристигне в руската столица по покана на Организационния комитет и лично на президента на Руския Национален олимпийски комитет.

Страшен шок и провал за Левски! Загуби от втородивизионния Вадуц в Лихтенщайн

https://petel.bg/Strashen-shok-i-proval-za-Levski--Zagubi-ot-vtorodivizionniya-Vaduts-v-Lihtenshhayn__273377

Вадуц (Лихтенщайн) победи Левски с минималното 1:0 в първи мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Реваншът между двата ...

Красимир Вълчев: Ще има наказани за грешката в първото класиране за гимназиите

https://petel.bg/Krasimir-Valchev--SHHe-ima-nakazani-za-greshkata-v-parvoto-klasirane-za-gimnaziite__273376

Грешка на хората, които са вкарвали данните, а не проблем с информационната система е причината за сваленото и после възстановено първо к...

Черно море с втора победа в рамките на часове

https://petel.bg/CHerno-more-s-vtora-pobeda-v-ramkite-na-chasove__273375

Черно море записа победа и във втората си контрола за днес- По-рано варненци биха вторият тим на Лудогорец с 2:0, а преди минути се справи и с...

Завинаги: Край на "Игра на тронове"

https://petel.bg/Zavinagi--Kray-na-Igra-na-tronove__273374

Официално: приключиха снимките на всички сезони на сагата, която пренаписа историята на телевизионните продукции.  "Игра на тронове", ...

Георги Икономов: Има тотално неразбиране за Банско, даже и от ЮНЕСКО

https://www.actualno.com/interview/georgi-ikonomov-ima-totalno-nerazbirane-za-bansko-daje-i-ot-unesko-news_684367.html

Георги Икономов е кмет на Банско за втори мандат. Преди това е бил народен представител, председател на Общинския съвет. Завършил е УНСС със специалност „Счетоводство и контрол“ Г-н Икономов, преди дни изнесохте презентация за развитието на туризма във вашия район. Какви са перспективите в контекста на пречките пред изграждането на втори кабинков лифт? Пречки ще има винаги, защото в Банско все пак основният туризъм, който искаме и можем да развиваме, е планинският - зимен и

Лондон ще глоби "Фейсбук" с 500 хил. паунда заради "Кеймбридж аналитика"

http://econ.bg/Новини/Лондон-ще-глоби-Фейсбук-с-500-хил-паунда-заради-Кеймбридж-аналитика-_l.a_i.763361_at.1.html

Британският регулатор за защита на личните данни ще глоби "Фейсбук" с 500 хил. паунда (565 000 евро) заради скандала с аналитичната компания...

Майдел: Време е да покажем, че ЕС е жизнен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957755

Майдел: Време е да покажем, че ЕС е жизненБългарският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел беше специален гост на среща на посланиците на страните от Европейския съюз в България, провела се в сряда 11 юли 2018г. в посолството на Австрия. Срещата беше организирана от посланика на Австрия в България Роланд Хаузер и на нея присъстваха 19 посланици и висши дипломатически служители.

Ивайло Московски: Концесията на Летище София ще е най-голямата сделка, осъществявана в България

http://www.cross.bg/moskovski-kontzesiyata-ivaiilo-1578918.html

/КРОСС/ Направихме задълбочени проучвания в европейските държави за това как се управлява летищната инфраструктура, както в държавите членки на ЕС, така и в тези които не са. Проучванията показват, че делът на управление на частния сектор в летищата е нараснал с 80% към 2016 г., а ако добавим 2017 и 2018 година процентът ще бъде значително по-голям.  Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на изслушване в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание във връзка с искане на БСП за прекратяване на концесията на Летище София. Министър Московски добави, че всички летища в Унгария, Словения, Белгия, Кипър и Малта се управляват на 100% от частни оператори, и допълни, че в Испания те са 98%, в Италия 86%, във Великобритания - почти 80% а в  Холандия - 75%. „Практиката в цяла Европа показва, че това е най-добрият начин за управление на летищната инфраструктура и ние сме го заявили в нашата предизборна и управленска програма“, подчерта още той. Ако се реализира концесията на Летище София с параметрите, които са зададени в момента, това ще е най-голямата сделка, осъществявана в България, категоричен бе Ивайло Московски. Той защити тезата си с финансовите параметри на концесията, изготвени от Световната банка и Европейска банка за възстановяване и развитие, според които очакваната сума, предложена от участника, ще е не по-малка от 15 млн. лв

Великобритания ще глоби Фейсбук с 565 000 евро заради Кеймбридж Аналитика

https://www.mediapool.bg/velikobritaniya-shte-globi-feisbuk-s-565-000-evro-zaradi-keimbridzh-analitika-news281383.html

Британският регулатор за защита на данните обяви в сряда, че ще глоби Фейсбук с 500 000 паунда (565 000 евро) заради скандала с аналитичната компания Кеймбридж Аналитика, предадоха световните агенции. Британската фирма е обвинена, че е събирала и използвала без съгласие личните данни на потребителите на социалната мрежа, като това е било правено с политически цели, а именно президентските избори в САЩ през ноември 2016 г. да бъдат спечелени от Доналд Тръмп и британците да гласуват за излизане на страната им от ЕС на референдума през юни същата година. Британският регулаторен орган започна разследване по случая, засегнал около 87 милиона потребители на Фейсбук. Социалната мрежа призна, че е знаела още от 2015 г., че лични данни на потребителите са стигали до Кембридж Аналитика. Глобата ще бъде наложена заради нарушение на британския закон за защита на личните данни. Фейсбук разполага с възможности за реакция, преди да бъде взето окончателно решение по въпроса. Компанията има 28 дни да оспори разкритията и санкцията. Ерин Иган, отговарящ за въпросите, свързани с личните данни във Фейсбук, каза, че компанията проучва изводите на британския регулатор и ще отговори в скоро време. "За около 7 минути Фейсбук ще генерира приходи, достатъчни, за да си плати глобата", пресметна Файненшъл таймс. Според изданието обаче по-големият проблем са самите разкрития на британския орган, защото те могат да дадат основание за глоби от много други национални регулатори. Според информационния комисар Елизабет Денам нарушенията на Фейсбук са в две посоки - за предоставения достъп до приятелите на интернет потребителите, които не са дали съгласие за обработване на данните им, а също и за това, че не е упражнен контрол върху незаконната обработка на данните. Британският орган е първият, който се опитва да накаже Фейсбук за изтичането на данните на 87 милиона потребители в полза на кампанията на Доналд Тръмп. Засегнатите британски потребители са около 1 милион.  Информационният комисар на Великобритания критикува Фейсбук за рисковете пред потока на данни през платформата. През 2015 г., когато компанията узнава за теча на информация, тя изисква от Кеймбридж Аналитика да изтрие данните. Според властите обаче реакцията на социалната мрежа е била "неефективна и бавна".   Глобата на Кеймбридж Аналитика е сравнително малка, защото се налага по старите правила преди задействането на новия еврорегламент за защита на личните данни (GDPR). Според неговите текстове санкцията може да достигне до 4% от глобалните приходи на компанията, тоест до 1.6 млрд. долара за Фейсбук по данни за миналата година. Заради скандала с Кеймбридж Аналитика Фейсбук е разследван и от федералните власти в САЩ. Отвън океана заявиха, че следят отблизо случващото се в Европа.

Борисов разпореди законодателни промени след убийството в столицата

http://www.moreto.net/novini.php?n=377602

Във връзка със случая с убийството в столицата премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министъра на вътрешните работи и на здравния министър да обмислят какво да променят в законодателството, за да може "тези хора да не са сред нас", съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Ива Екимова: Съветът ми за Световното - секс само между две полувремена

http://www.varna24.bg/news/802408.html

Ива Екимова е комуникационен експерт с повече от 20-годишен опит в професията. Дългогодишен ...

Тръмп заяви, че отношенията му с канцлера на Германия Ангела Меркел били много добри

http://nakratko.bg/category/25/162209/


Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви днес, че отношенията му с канцлера на Германия Ангела Меркел били много добри, предаде Ройтерс. Тръмп и Меркел разговаряха в кулоарите на срещата на върха на НАТО в Брюксел.

Населението на България ще е под 7 млн. през 2020 г. и под 6 млн. през 2050 г.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/11/3280458_naselenieto_na_bulgariia_shte_e_pod_7_mln_prez_2020_g/?ref=rss


За година населението на България е намаляло с около 52 хил. души или приблизително колкото в момента са жителите на Кюстендил (53 000), сочи цитиран от БТА анализ на "Евростат" за демографските процеси в ЕС през 2017 г. по повод Световния ден на населението, който се отбелязва днес.<br /><br />На 1 януари 2018 г. населението у нас е било 7.05 млн. души, а година по-рано - 7.101 млн. души, показва европейската статистика.<br /><br />За 10 години населението на...

Личният лекар на Майкъл Джексън: Той беше кастриран от баща си

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957729

Личният лекар на Майкъл Джексън: Той беше кастриран от баща сиМайкъл Джексън е бил "химически кастриран" от баща си Джо, за да поддържа по-висок глас, заяви личният лекар на Майкъл - Конрад Мъри. Конрад направи ексклузивните разкрития в интервю, пише The Sun. Той твърди, че Джо, който почина от рак наскоро, е бил много строг с Майкъл и неговите братя и сестри през цялото им детство: "Майкъл е бил подложен на

Акцизът за бездимни цигари да се увеличи на 40% от този за обикновените, предлагат управляващите

https://www.dnevnik.bg/biznes/2018/07/11/3280472_akcizut_za_bezdimni_cigari_da_se_uvelichi_na_40_ot/?ref=rss


Управляващите се споразумяха да поправят текстовете за акциза на т.нар. бездимни цигари. На днешния коалиционен съвет в парламента е взето решение между първо и второ четене работна група да нанесе промените в законопроекта, съобщава "Капитал". <br /><br />Идеята е ставката да бъде увеличена от 26%, каквото е в момента, на 40% от акциза на стандартните цигари. След това щяло да има ново увеличение, което най-вероятно ще е 50%.<br /><br />Така България пак ще...

Социалната комисия към НС прие спешни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания

http://nakratko.bg/category/59/162208/


Парламентарната социална комисия прие на второ четене спешни промени в Закона за интеграция на хората с увреждания. Те бяха внесени от депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти.

Акцията по спасяване на децата от пещера в Тайланд – на косъм от трагедия

http://nakratko.bg/category/25/162207/


Акцията по спасяването на децата от пещерата в Тайланд е била на косъм от трагедия, след като няколко спасители попадат в капан. Това става ясно, след капо излязоха нови подробности около спасителната акция.

Поредна награда за "Въздесъщият" - този път от фест в Албания

http://pik.bg/поредна-награда-за-въздесъщият---този-път-от-фест-в-албания-news764790.html

Поредна награда за "Въздесъщият" - този път от фест в Албания

Лентата на Илиян Джевелеков "Вездесъщият" бе удостоена със специалната награда на журито в рамките на фестивала "Balkan Film Food Festival", който се проведе в Албания. Отличието бе връчено на композитора Петко Манчев, който бе на терен, за да брани честта на продукцията.

Това е поредният приз за "Вездесъщият", чиято премиера се състоя през октомври миналата година. Само преди дни стана ясно, че филмът влиза в състезателната програма и на международния фестивал "Златна кайсия" в Армения, предаде "Монитор".

В списъка си с отличия проектът има "Златна липа" за участието на Велислав Павлов в главната роля, наградата на международната филмова критика и на гилдия "Критика" при СБФД в рамките на София Филм Фест, "Златна роза" за най-добър филм и др.

Сюжетът на лентата се завърта около въпроса коя разкрита лъжа е капката, която прелива от чашата на здравословното любопитство и преминава в поход към самоунищожаване. В центъра на събитията е Емил (Павлов), който с помощта на няколко скрити камери се превръща в своеобразен Биг Брадър за околните си.

Макрон: Отслабването на трансатлантическите връзки ще струва скъпо на НАТО

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957744

Макрон: Отслабването на трансатлантическите връзки ще струва скъпо на НАТО
Според президента на Франция Еманюел Макрон отслабването на трансатлантическите връзки ще струва в дългосрочен план много по-скъпо на членовете на НАТО. Това заяви днес представител на Елисейския дворец по повод призивите на САЩ към европейските партньори да харчат повече за отбрана, предаде Ройтерс.

Александър Симов: Кратък пътеводител в европейските и български лудости

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/aleksandar-simov-kratak-patevoditel-v-evropeiskite-i-balgarski-ludosti.96031

/ПогледТВ/ Коментар на Александър Симов за три случки от околната действителност, които ни убеждават, че най-полезното четиво за разбирането на света е учебник по психиатрия. /ВИДЕО/

Зорница Илиева: Едното око на Ердоган е на изток, а другото - на запад

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/zornitsa-ilieva-ednoto-oko-na-erdogan-e-na-iztok-a-drugoto-na-zapad.96030

/ПогледТВ/ Разговор на Александър Симов с международния анализатор Зорница Илиева за това как Ердоган ще балансира отношенията си със САЩ, Русия, ЕС? Какво представлява неговата геополитическа стратегия? Може ли да бъде разглеждан като верен съюзник? Какви са плановете му за Сирия? Защо тръгна да отпушва отношенията с Венецуела? Каква е далечната му цел? /ВИДЕО/

Зорница Илиева: Ердоган е едно политическо животно

http://pogled.info/tv/alternativen-pogled/zornitsa-ilieva-erdogan-e-edno-politichesko-zhivotno.96029

/ПогледТВ/ Разговор на Александър Симов с международния анализатор Зорница Илиева за ситуацията в Турция след изборите, дойде ли краят на кемалистка Турция, защо Ердоган е политическо животно, ще се справи ли с вътрешното разделение на страната си той, как ще успее да задържи властта си, каква е силата на неговата опозиция, как ще контролира абсолютната си власт. /ВИДЕО/

Молбите за рефинансиране на ипотеки в САЩ са на най-ниското си ниво от 2000 г.

https://www.investor.bg/po-sveta/453/a/molbite-za-refinansirane-na-ipoteki-v-sasht-sa-na-nai-niskoto-si-nivo-ot-2000-g-264518/

Делът на рефинансиранията в седмичната ипотечна активност е достигнал най-ниското си ниво от август 2008 г. насам

Пожар на сцената прекъсна концерт на Бруно Марс (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/pozhar-na-scenata-prekysna-koncert-na-bruno-mars-video-2108770

„Той е твърде горещ - по дяволите!”, е част от текста на една от най-популярните песни на певеца Бруно Марс и вчера вечерта той беше принуден да го каже, след като на сцената му в Глазгоу избухна пожар, съобщи Би Би Си.
 

Кърджали ще е пред еко криза поне до края на лятото

http://www.cross.bg/stantziya-zashto-vodi-1578910.html

/КРОСС/ Около два месеца и половина са необходими за доставката и монтажа на ускорителите на пречиствателната станция за отпадните води на Кърджали, които са излезли от строя, предаде БГНЕС. Преди дни стана ясно, че половината от системите не работят и във всеки един момент цялата пречиствателна станция може да излезе от строя, а водното дружество няма пари за подмяна. Днес кметът Хасан Азис заяви, че поема ангажимента да ги поръча и заплати, също днес изпраща писмото с искането до германския град Дрезден, където е фирмата-производител на въпросните съоръжения. „Ще реша проблема, общината със собствени средства ще закупи трите ускорителя и това ще ни струва 60 000 евро. По-важен е обаче въпросът как се стопанисват съоръженията и защо ВиК дружеството е допуснало да се стигне до предаварийната ситуация“, посочи Азис. Той подчерта, че представители на водното дружество са участвали във всички фази на строителството на пречиствателната станция и при предаването на обекта в негово владение е подписан договор за стопанисване, експлоатация и поддръжка на системите. Кметът изрази недоумение защо изобщо проблемът с аварията се прехвърля върху общината и персонално върху него при положение, че водното дружество не спазва договора

Какво може да се купи за 200 долара в Тъмната мрежа?

https://www.actualno.com/sciencelogy/kakvo-moje-da-se-kupi-za-200-dolara-v-tymnata-mreja-news_684439.html

Изследователи от "Рекордед Фючър", компания за проучване на заплахите, заявиха, че са открили американски военни документи за продажба в Тъмната мрежа, съобщава "Вашингтон поуст". Документите включват детайли за новите дронове на американските ВВС "MQ-9", курсове за обучение за каране на танкове, курсове за оцеляване, както и наръчници за импровизирани взривни устройства. Хакер е откраднал тези документи чрез слабости в рутерите. ВВС не са отговорили на запитване

В Ахтопол чадърът и шезлонгът ще струват до 5 лв.

http://econ.bg/Новини/В-Ахтопол-чадърът-и-шезлонгът-ще-струват-до-5-лв-_l.a_i.763360_at.1.html

Чадърът и шезлонгът на плаж "Ахтопол-север-източна зона" ще струват до 5 лв. Това е записано в концесионните договори на новите стопани, одобрени...

Концесията на Летище "София" остава

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957738

Концесията на Летище "София" оставаДържавата е показала, че не го управлява добре, каза министър Московски след отхвърленото искане на БСП Транспортната комисия отхвърли искането на БСП за прекратяване на концесията на Летище "София". Предложението събра едва 8 гласа "за", а с 12 "против" и 1 "въздържал се", и така не бе прието. Исторически държавата е показала,

Всички снимат как акула ухапва красив модел

https://www.vesti.bg/lyubopitno/vsichki-snimat-kak-akula-uhapva-krasiv-model-6083858

Моделът била на почивка, когато влязла във водата сред акулите, които не нападали. Но една я завлякла за китката

Корея с интерес за развитие на туризъм и инвестиции във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=377600

Република Корея има интерес да развива по-активно туризъм и бизнес контакти в България и в частност във Варна и региона, научи Moreto.net. Вече има и конкретна инвестиция в Аврен - в сферата на млекопреработването и млекопроизводството.

Просперитетът на ЕС е свързан със Западните Балкани, смята дипломат

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/prosperitetyt-na-es-e-svyrzan-sys-zapadnite-balkani-smiata-diplomat-264516/

От трайното обединение на страните от региона зависи пряко и обединението на Общността, посочи Боби Бобев, бивш посланик на България в Албания и Косово

Полицията разпитва оцелелия след отравяне с „Новичок” британец

http://nakratko.bg/category/25/162206/


Британската полиция съобщи днес, че детективи вече са разговаряли с мъжа, отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок", в опит да установят как той и партньорката му, която почина в неделя, са били изложени на заразата, предаде „Ройтерс”.

Макрон зове съюзниците да не отслабват НАТО

http://clubz.bg/70414-makron_zove_syyuznicite_da_ne_otslabvat_nato

Президентът на Франция Еманюел Макрон призова днес членовете на НАТО "да не отслабват алианса", на фона на напрежение между американския държавен глава Доналд Тръмп и канцлерката на Германия Ангела Меркел за финансовите ангажименти към колективната отбрана, обявиха от Елисейския дворец, предаде Франс прес.

Макрон "призова" лидерите на останалите 28 държави от пакта "да не отслабват алианса", по време на първото заседание в рамките на срещата на върха, която беше открита в ранния следобед в централата на НАТО в Брюксел.

Закритото заседание започна в "по-скоро добра и конструктивна атмосфера", подчертаха от Елисейския дворец.

В краткото си изказване там френският президент предупреди, че липсата на единство в НАТО "в крайна сметка ще бъде причина за още по-големи разходи" за членовете му, изправени пред "още по-несигурна обстановка" в Европа.

Макрон заяви, че макар медиите да говорят много за разединение, "НАТО демонстрира способността си да действа и да успокоява" и, че "реакцията на съюзниците беше в съответствие с предизвикателствата, поставени от стратегическата среда" през последните години.

Що се отнася до бъдещето на организацията, Макрон настоява за четири приоритета: "доверие в средствата за колективна защита", "ефективност в борбата срещу тероризма и в операциите", "съвременно управление на ресурсите", в което НАТО трябва да е образцова, и "единство на алианса", уточниха от френското президентство.

Президентът Макрон изтъкна, че "единството не е възможно без балансирано споделяне на тежестите и отговорностите" между страните членки и, че "европейците много добре са разбрали това послание", подчертавайки, че "Франция ще спази ангажиментите си".

Тези приоритети ще бъдат включени в закона за военно програмиране, който Макрон ще подпише в петък и който предвижда до 2025 г. военните разходи да достигнат 2 процента от БВП, както се ангажираха страните членки на алианса.

Макрон изтъкна също "усилията, положени в рамките на "Европа на отбраната", по-специално инициативата за намеса, поета наскоро от 9 държави от ЕС, сред които е и Франция.

БТА

Показват новите тестове за външно оценяване по БЕЛ след 7-ми клас до есента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957725

Показват новите тестове за външно оценяване по БЕЛ след 7-ми клас до есентаДо началото на учебната година ще представим спецификациите и примерните тестове за националното външно оценяване по български език и литература /БЕЛ/ след седми клас за 2019 г., защото това ще са първите изпити по новите учебни програми. Това каза в отговор на актуален въпрос министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на заседанието на

Треньорът на спасените в Тайланд момчета - герой без гражданство

http://nakratko.bg/category/25/162205/


Получилият образованието си в будистки манастир 25-годишен треньор по футбол на спасените от пещерата в Тайланд момчета сега е национален герой, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Срам за "Левски" в Лихтенщайн

http://clubz.bg/70413-sram_za_levski_v_lihtenshtajn

"Левски" допусна конфузно поражение с 0:1 от "Вадуц" (Лихтенщайн) в първи мач от откриващия предварителен кръг на турнира Лига Европа. Реваншът е идната седмица на "Герена".

Мехмед Колибали реализира красиво единственото попадение в 14-ата минута. "Сините" бяха подкрепяни от голяма и шумна агитка. Това бе и най-запомнящото се от визитата им в страната джудже.

"Левски" игра слабо, особено през първото полувреме. През второто понатисна противника, но се луташе в безпътица пред вратата на домакините.

"Вадуц" е носител на купата на Лихтенщайн (каквото и да значи това) и играе във второто ниво на швейцарския футбол.

Очаквайте подробности.

Документално кино в Бургас

https://www.actualno.com/burgas/dokumentalno-kino-v-burgas-news_684445.html

Магията на киното в миниатюри" - първата самостоятелна бургаска изложба на Bataki Studio -  Мария Дачева и Христо Дачев, ще очаква своята публика в дните от 17 до 31 юли в Галерия "Георги Баев", като съпътстващо събитие на предстоящото ново издание на Международен филмов фестивал Бургас, съобщи фестивалният директор Емил Ованесов. Изложбата ще покаже киното зад кадър и магията в неговите детайли. Тя ще бъде открита в 19 часа на 17 юли.

Вижте видео със спасените тайландски момчета

https://www.actualno.com/asia/vijte-video-sys-spasenite-tajlandski-momcheta-news_684443.html

Правителството на Тайланд разпространи първи видеокадри със спасените момчета, които са в болницата след успешно проведената спасителна операция. Кадрите показват няколко от момчетата с маски. Спасените младежи, никой от които не е на възраст над 17 г., бяха поставени под карантина заради риск от инфекции. Припомняме, в продължение на 18 дни 12 момчета от футболния отбор Wild Boars и техният треньор бяха блокирани в наводнената от дъждове пещера Тхам Луанг в Северен Тайланд. В рамките на три

Срещата на върха на НАТО започна "гръмогласно"

https://dnes.dir.bg/svyat/zapochna-sreshtata-na-varha-na-nato

Тръмп смъмри Германия, че не увеличава военните си разходи и се "дава" на Русия. Меркел отговори, че добре познава съветските времена и че страната й води независима политика

Прехвърлиха в Каталуня задържаните лидери на сепаратистите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957735

Прехвърлиха в Каталуня задържаните лидери на сепаратиститеТримата бивши сепаратистки лидери, които бяха в предварителния арест близо до Мадрид за ролята си в опита за отцепване на Каталуня, са били преместени днес в затвор в автономния регион, след решение по този въпрос на испанското правителство, целящо да успокои напрежението, съобщи Франс прес. Бившите регионални "министри" Жорди Турул,

Чума порази 3 села в община Болярово, изследват животни

http://www.varna24.bg/news/802401.html

Откриха огнища на чума по дребните преживни животни в три села в ямболската община Болярово. Това ...

Полицията разпитва оцелелия след отравяне с „Новичок” британец

http://www.cross.bg/skripal-sturdzhis-agent-1578911.html

/КРОСС/ Британската полиция съобщи днес, че детективи вече са разговаряли с мъжа, отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок", в опит да установят как той и партньорката му, която почина в неделя, са били изложени на заразата, предаде „Ройтерс”. 45-годишният Чарли Кроули и 44-годишната Доун Стърджис се разболяха, след като бяха изложени на отровата в Югозападна Англия, близо до мястото, където през март руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени със същото вещество. Стърджис, която има три деца, почина в неделя, а смъртта й бе квалифицирана като убийство. Състоянието на Кроули обаче се подобрява и той вече не е в критично състояние, съобщиха от болницата, където го лекуват. "Членове на разследващия екип говориха за кратко с Чарли и очакват отново да говорят с него през идните дни докато продължават да работят по установяването на това как той и Доун са били отровени с нервно-паралитичния агент", съобщи в изявление лондонската полиция. Великобритания и съюзниците й обвиниха Русия за нападението срещу семейство Скрипал и това даде повод за най-голямото експулсиране на руски дипломати от времето на Студената война. Москва отхвърля обвиненията и отвърна на удара като изгони западни дипломати. Скрипал бяха изписани от болница след няколко седмици лечение. Те се разболяха, след като отровата беше оставена пред входната врата на жилището на Сергей Скрипал в Солсбъри

Алексиев: За икономиката ни е важно да бъдат привличани хора с висока квалификация

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/aleksiev-za-ikonomikata-ni-e-vajno-da-bydat-privlichani-hora-s-visoka-kvalifikaciia-264517/

Чисто икономически не сме от най-атрактивните пазари, но процедурно стоим сравнително добре, смята икономистът от ИПИ

Веществото в изтеглените лекарства – „предполагаем канцероген”

http://nakratko.bg/category/58/162204/


Това е предполагаем канцероген, касае се за потенциална канцерогенност на активната субстанция, става дума за превантивна мярка.

Борисов: Още една цел е изпълнена с поканата за членство на Македония в НАТО

https://petel.bg/Borisov--Oshhe-edna-tsel-e-izpalnena-s-pokanata-za-chlenstvo-na-Makedoniya-v-NATO__273373

Много добри новини от Брюксел. НАТО официално отправи покана към Македония за стартиране на преговорите за присъединяване към Алианса. Т...

Американка се бори 2 часа с акула, но накрая надделя (снимки и видео)

https://petel.bg/Amerikanka-se-bori-2-chasa-s-akula--no-nakraya-naddelya--snimki-i-video-__273372

Американка хвана 2-метрова акула и успя да я издърпа на плажа. Лорън Бигърс от Конроу, Тексас и съпругът й отишли на риба. Те хвърлили въдиц...

Като превантивна мярка обявиха изтеглянето на лекарствата за високо кръвно

http://www.moreto.net/novini.php?n=377592

Изтеглянето на 62 лекарства за високо кръвно от родния пазар заради опасна съставка е превантивна мярка. Това обясни директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова. Тя беше извикана в пленарната зала от депутатите, за да даде обяснение за проблема с медикаментите.

Разузнавач №1 става генерален консул в Мюнхен

https://frognews.bg/novini/razuznavach-1-stava-generalen-konsul-miunhen.html

Генерал Драгомир Димитров е на път да се върне на работа в Германия. Той беше част от екипа в Берлин на посланик Меглена Плугчиева преди повече от 10 години.

Кола и мотор се сблъскаха в Русе, мотоциклетистът загина

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957728

Кола и мотор се сблъскаха в Русе, мотоциклетистът загинаМотоциклетист е загинал на място при катастрофа този следобед на международния булевард "България" в Русе. Това съобщи регионалният говорител на МВР в крайдунавския град Даниела Малчева, цитиран от БТА. Сигнал за инцидента е подаден в 16,35 часа днес. В района на обръщало на булеварда се блъскат автомобил "Ситроен", шофиран от жена,

Спасените тайландски деца са здрави, но остават под лекарско наблюдение

https://offnews.bg//sviat/spasenite-tajlandski-detca-sa-zdravi-no-ostavat-pod-lekarsko-nabliude-684195.html

Спасените тайландски футболисти и техният треньор остават под лекарско наблюдение. 

Медиците не са установили никакви заболявания в първата група, която беше спасена от наводнената пещера в Тайланд. Футболистите и треньорът им бяха блокирани в пещерата над две седмици. 

Никой от спасените няма признаци на белодробно заболяване или сериозни инфекции, съобщиха от здравното министерство. 

Децата от последната група също нямат повишена температура, никое от тях не е и в състояние на силен стрес въпреки преживяното. 

Повечето деца са отслабнали с по около два килограма след престоя си в пещерата, обясниха още от болницата. 

Лекарят и тримата водолази, които бяха неотлъчно до децата, също ще останат под лекарско наблюдение. 

Групата от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години и техният 25-годишен треньор по футбол бяха блокирани в наводнена в пещера в Северен Тайланд от 23 юни. 

Акцията по спасяването им протече на три етапа, последният от които приключи във вторник. В неделя бяха изведени 4 деца, в понеделник - още четири, а вчера - и останалите петима.

Децата бяха откарани в болница в добро общо състояние и бяха поставени под карантина. Те са и на строг режим - нямат право да гледат телевизия, носят очила заради времето, прекарано в почти пълен мрак, а храната им е съобразена с факта, че повече от две седмици почти не са се хранили.

Кола и трамвай се удариха до НДК

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957732

Автомобил и трамвай се удариха в центъра на София. И двете страни отричат вина. Инцидентът стана посред бял ден в района до НДК, предаде Би Ти Ви.  Пострадали няма. Въпреки това, за възрастната шофьорка на автомобила беше извикана линейка. Ватманката обясни, че е била с предимство. А шофьорката – че е гледала на другата страна.

За електромобилите няма да се плаща екотакса, за новите коли се намалява леко

http://econ.bg/Новини/За-електромобилите-няма-да-се-плаща-екотакса-за-новите-коли-се-намалява-леко_l.a_i.763359_at.1.html

При регистрирането на електромобил в България до края на 2021 година няма да се дължи продуктова такса, реши днес кабинетът, като прие промени в...

Видео: Другите новини

https://www.dnevnik.bg/video/2018/07/11/3280450_video_drugite_novini/?ref=rss


Другите новини е рубрика за уеб новини на БНТ. Ето съдържанието на емисията:<br /><br />Ще има ли цензура в интернет<br />Да влезеш в тялото на Айнщайн<br />120 хиляди зрители са посетили Народния театър през изминалия сезон<br />Тази вечер ще стане известен вторият финалист на Световното първенство по футбол<br />Започва поредицата концерти в парка "Врана"<br />Дзукеро готви изненади за Античния театър в Пловдив<br />

Макрон ще се срещне с Путин на финала на Мондиала в Москва

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957723

Макрон ще се срещне с Путин на финала на Мондиала в МоскваПрезидентът на Франция Еманюел Макрон ще разговаря в неделя с руския си колега Владимир Путин по време на финала на световното първенство по футбол в Москва, съобщиха днес от Елисейския дворец, цитирани от Франс прес. Срещата между двамата лидери беше уговорена снощи по време на кратък телефонен разговор между тях в края на полуфиналната среща

Дневен хороскоп за 12 юли

https://www.actualno.com/curious/dneven-horoskop-za-12-uli-news_684216.html

Овен За да ви се усмихнат другите първо вие трябва да се усмихвате на тях. През този ден не забравяйте това правило за баланса, което работи без грешка. Телец Това е ден, в който трябва да бъдете внимателни в приема на напитки и храна, особено ако сте на морето. Най-безопасно ще бъде ако приготвите  храната си сами. Обърнете внимание на качеството на продуктите. Близнаци Пътят към успеха не е равен и днес ще ви се наложи да преодолеете някои препятствия. Изберете любимата си музика

Израел изстреля ракета "Пейтриът" по безпилотен апарат, идващ от Сирия

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957699

Израел изстреля ракета "Пейтриът" по безпилотен апарат, идващ от СирияИзраелската ПВО е изстреляла днес ракета прехващач "Пейтриът" срещу дрон, идващ от въздушното пространство на Сирия, предаде ДПА. Според съобщението на въоръжените сили на Израел това е вторият подобен случай за по-малко от месец. Заради дрона са били задействани сирените на окупираните от Израел Голански възвишения и по близката йорданска граница.

Техническата грешка при класирането след седми клас в София се оказа човешка

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2018/07/11/3280460_tehnicheskata_greshka_pri_klasiraneto_sled_sedmi_klas/?ref=rss


Обявената за техническа грешка при първото класиране след седми клас в София, която доведе до смут сред родителите и корекция в класирането, се оказа човешка. Проверката е приключила днес и се очакват дисциплинарни наказания за ръководители на две от отговорните за класирането комисии, както и за председателя на Регионалното управление по образованието София-град Ваня Кастрева. Това се разбра от отговор на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на изслушване в ресорната...

Нанков: Щетите в Мизия са за около 3 млн. лева. Асфалтирането на улиците - "веднага"

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ministar-nankov-shtetite-v-miziya-sa-za-okolo-3-mln-leva

Ще се ремонтира веднага и няма да има обществени поръчки, обясни вътрешният министър Радев и постави срок за асфалтиране на засегнатите улици "веднага"

Роджър Федерер освободи трона на "Уимбълдън"

http://clubz.bg/70412-rodjyr_federer_osvobodi_trona_na_uimbyldyn

Роджър Федерер оваканти титлата на "Уимбълдън" след малко очаквана загуба от Кевин Андерсън (Южна Африка) - 6:2, 7:6(5), 5:7, 4:6, 11:13 в четвъртфинал, игран на корт 1 в "Ол Инглънд клъб".

Швейцарецът беше в серия от 11 поредни победи, като в сметката влиза и рейдът му от миналата година, когато стана №1 без загубен сет. Така вървеше и през настоящата - общо 34 победни сета поред.

Маестрото поведе с 2:0, а в третия сет имаше мачбол при 5:4 и сервис на неговия опонент. Осмият в схемата обаче оцеля, изравни резултата, а веднага след това проби сервиса на великия си съперник. И не след дълго намали общия резултат. 

Това бе началото на знаменит обрат в мач, продължил повече от четири часа. Ще се помни. А дори на най-успелия в тениса се случва да загуби по този начин, при това на любимия си турнир, който е печелил 8 пъти.

Последният сет беше истински трилър. Андерсън чака победителя от срещата Милош Раонич - Джон Иснър.

По-рано днес Новак Джокович си осигури полуфинал, след като преодоля Кей Нишикори - 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Така изненадите на "Уимбълдън" тази година продължават. При дамите рано отпаднаха всички състезателки от топ 10.

Спорният закон "Ревизоро" за горивата почти е факт и пътува към наказателна процедура

https://www.mediapool.bg/sporniyat-zakon-revizoro-za-gorivata-pochti-e-fakt-i-patuva-kam-nakazatelna-protsedura-news281382.html

Спорният закон за горивата, внесен от Емил Димитров – Ревизоро (ВМРО), бе приет частично на второ четене от парламента в сряда. Одобрени са повечето от текстовете, до чл. 27 включително. Ако утре бъдат одобрени и останалите текстове, ще се отвори възможността за стартиране на наказателна процедура срещу България от Европейската комисия, тъй като има множество основателни съмнения и сигнали, че той противоречи на правото на ЕС. Вицепремиерът Валери Симеонов (НФСБ) обеща лично да сезира Европейската комисия, че нормативният акт противоречи на евродирективи. Същото смятат да направят и собственици на малки бензиностанции, които безуспешно протестираха срещу част от текстовете. "Смятам, че този закон създава големи рискове за унищожаване на стотици търговци от този бранш от дребен и среден ранг. Аз разбирам от друга страна, че главната му цел е борбата със сивия сектор, но в случая се получава нещо като заради гангренясъл пръст да отрежем ръката. Всяка демократична и европейска държава има основен ангажимент да защитава и да подкрепя основно дребния бизнес. В случая, това правило е нарушено, защото се вижда, че законът ще бъде приет. Ние не разполагаме с достатъчно мнозинство, за да оспорим тези нови клаузи и членове, но ви уверявам, че ние ще сезираме ЕК, тъй като в случая има нарушаване на европейски директиви, има и нарушаване на конкурентни права. Смятаме, че ще получим подкрепа там, ако не в парламента", коментира Валери Симеонов Нормативният акт, който бе наречен от вицепремиера-патриот "отвратителен", "лобистки" и "в полза на Лукойл и другите големи играчи на пазара", бе гласуван без почти никаква съпротива и опозиция на второ четене с тихата благословия на ГЕРБ, БСП и по-голямата част от "Обединени патриоти". Последните опитаха да отмият "срама" от двойнствените си позиции чрез разиграване на сапунена сага тип "семейна драма". Въпреки че проектът бе внесен както от Емил Димитров, така и от хора на Валери Симеонов, в последния момент НФСБ започна да "играе" опозиция. Дни преди окончателното приемане на текстовете Симеонов ги обяви за "лобистки". Във вторник лидерът на "Атака" Волен Сидеров се оказа домакин на среща между Валери Симеонов и Ревизоро за сближаване на позициите, след която атакистът заяви, че различията като цяло са преодолени, защото много от проблемите били изчистени с поправки между първо и второ четене. Късно във вторник НФСБ излезе със своя позиция, че няма такова нещо и отново разкритикува текстовете. В сряда лидерът на "Атака" пък се разсърди, че това е удар по достойноството му и поиска извинение от Валери Симеонов. Въпреки театралните разпри на второ четене бе решено да се въведе регистрационен режим за търговията с горива, който на практика е близък до лицензионния. Изискването за капитал на дружествата за търговия на едро бе намалено от първоначалните 3 млн. лв. на 1 млн. лв. За регистрация на фирма за търговия на дребно трябва да се платят 20 000 лв. Дистрибуторите на бутилиран газ трябва да притежават минимум 10 000 бутилки за съхранение. Изискванията за образователен ценз и трудов стаж на собствениците на обектите бяха премахнати, а земеделските производители бяха изключени от повечето изисквания на законопроекта след заплахи за протести в центъра на София и среща с премиера Бойко Борисов. Останаха обаче изискванията за сериозни обезпечения, при това за бъдещи искове, което според противниците на проекта противоречи на евродирективите. Обезпечението за търговия на едро с нефтени продукти и газ е 500 000 лв. Същата е сумата и за съхранение на горива извън данъчни складове. За търговия на дребно обезпечението е 20 000 лв. за всеки обект, както и за пълнене на бутилки с втечнен газ. За дистрибуцията на газ в бутилки обезпечението е 100 000 лв. "Това е все едно, когато ви издадат шофьорската книжка, да ви поискат депозит от 1000 лв. за бъдещи глоби", посочи Йордан Апостолов (НФСБ). Заради подобни обезпечения, но в закона за ДДС, Брюксел вече стартира наказателна процедура срещу България, тъй като те ограничават конкуренцията и вадят от пазара малките играчи. Философията на правото на ЕС е "първо мисли за малките", каза Апостолов, цитирайки критичната позиция по законопроекта на финансовото министерство. Най-сериозният формален недостатък на проекта на Ревизоро е, че той не е пратен за задължителната нотификация пред Брюксел, което значи, че ЕК може автоматично да стартира наказателна процедура срещу България. "Махнахме всички големи прагове, наказахме големите вериги, но това никой не го отрази", защити проекта си депутатът Емил Димитров. Той обяви, че текстовете са писани от икономическото министерство. По думите му от протестиращите срещу проекта му 381 малки търговци, които в понеделник заплашиха, че ще запалят бензиностанциите си, над 100 имат задължения към бюджета за 270 млн. лв.

Който е женен за прокурор – на свобода, който не е – в кауша

https://frognews.bg/novini/koito-jenen-prokuror--svoboda-koito--kausha.html

Писмо по някои посолства на ЕС в София и до ЕК – Дирекцията по спазване правата на човека са изпратили служители на ДАИ – Благоевград. Те се оплакват, че спецпрокуратурата действа избирателно, нарушавайки всички принципи на равнопоставеност в съдебния процес.

Столтенберг призова да се говори за поетите обещания за отбранителни разходи

//dariknews.bg/novini/sviat/stoltenberg-prizova-da-se-govori-za-poetite-obeshtaniia-za-otbranitelni-razhodi-2108767

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг реагира с усмивка на съобщенията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал държавите в пакта да влагат в отбранителни способности 4% от своя БВП.
 

Задържаха поредния телефонен измамник в Благоевград

http://www.struma.com/krimi/zadurjaha-poredniya-telefonen-izmamnik-v-blagoevgrad_136546/

С постановление на Районна прокуратура – Благоевград за 72 часа е бил задържан А.К. по обвинение за въвеждане в заблуждение на различни граждани с цел имотна облага.

Досъдебното производство за извършена телефонна измама е започнало на 09.07.2018 г. с разпит на свидетел.

В резултат на проведените издирвателни мероприятия и действия по разследването е бил установен съучастник в извършване на деянието – А.К. Лицето е криминално проявено и е осъждано за управление на...

Продължава

Нанков: Почти 3 млн. лв. са щетите по улиците в Мизия заради дъждовете

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957696

Нанков: Почти 3 млн. лв. са щетите по улиците в Мизия заради дъждоветеЩетите от поройните дъждове на общинската инфраструктура в Мизия надхвърлят 3 млн. лв., установи вчера министърът на регионалното развитие и благустройството Николай Нанков при посещението си в бедстващия град. Освен цялостното преасфалтиране на три улици се предвижда да бъде изградена и каналазация, която да предотвратява бъдещи наводнения.

В София строят жилищна сграда на метри от далекопровод (СНИМКИ)

https://www.actualno.com/sofia/v-sofija-strojat-jilishtna-sgrada-na-metri-ot-dalekoprovod-snimki-news_684438.html

Новостроящ се жилищен блок в столицата се оказа буквално на метри от 110-киловолтово съоръжение.  Снимки на портебители в социални мрежи доказват, че това не само е възможно, но и е било причина за вчерашния инцидент, при който електротехник пострада тежко при силна експлозия в софийския квартал "Витоша". Припомняме, че заради взрива хиляди потребители на ЧЕЗ останаха без ток. Оказва се обаче, че този инцидент не изненада никого от квартала. От месеци, инициативният комитет

Анализатори: Гръцката икономика ще отбележи растеж от около 2% през 2018 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957698

Анализатори: Гръцката икономика ще отбележи растеж от около 2% през 2018 г.Гръцката икономика ще отбележи растеж от около 2 процента през тази година, се казва в тримесечния анализ на гръцката Фондация за икономически и индустриални изследвания (IOBE), съобщава Ройтерс. Прогнозата на IOBE е сходна с предишната, публикувана през април, когато анализаторите на фондацията предвидиха ръст на гръцкия Брутен вътрешен продукт

Цвят и настроение в 34 кв. м

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/6957705

Цвят и настроение в 34 кв. мСобственичката на тази квартира в Москва работи като мениджър в голяма компания, фенка е на рок музиката и на някои от филмовите супергерои, но смята себе си за съвременна принцеса. Всичко това е послужило за отправна точка в създаването на интериора от Наташа Миловзорова и Олга Царевская на ограничената площ от 34 кв. м.

Посланикът на Русия в България връчи медал на главния секретар на фондация „Славяни“

http://www.cross.bg/bulgariya-fondatziya-federatziya-1578917.html

/КРОСС/ Посланикът на русия в България, Анатолий Макаров, връчи медала на Министерството на Руската федерация „За взаимодействие“ на главния секретар на фондация „Славяни“. Наградата бе присъдена на г-жа Терзиева за големия й личен принос към развитието на руско-българското сътрудничество в областта на културата, образованието и науката, както и укрепването на позициите на руския език и култура в България. В тържествената церемония по награждаването присъства също и ръководителят на представителството на Россътрудничество в България П. В. Журавльов, който оказва активно съдействие на фондация „Славяни“, както и съветникът посолството на Руската федерация М. А. Барилович и съветникът по културните въпроси А. В. Новоселов.

Не е констатирана човешка грешка за рухването на тавана в ДГ „Мир“ във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=377599

Не е открита човешка грешка за рухването на тавана във варненската детска градина „Мир“, съобщи директорката на дирекция „Образование“ Лилия Христова за Moreto.net. “Няма някаква конкретна причина за срутването на тавана. Верятността за случилото се е леко слягване на сградата.

Дете е пострадало в аквапарк край Равда

https://zaistinata.com/%d0%b4%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%b2-%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b4/

9-годишно момиче от Русия е пострадало в аквапарк край Равда. Има образувано досъдебно производство за причинена средна телесна повреда, обясни районният прокурор от Несебър Радост Бошнакова. „В момента се изяснява какви са причините за настъпване на този инцидент. Става въпрос за дете, което се е пускало по високоускорителна пързалка, която е с приблизителна височина 20-22 […]

Места без ток във Варна и региона за четвъртък

http://www.varna24.bg/news/802398.html

В периода 02.07.2018 - 31.07.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни ...

Павлова връчи удостоверения на доброволците на европредседателството ни

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957694

Павлова връчи удостоверения на доброволците на европредседателството ниМинистър Лиляна Павлова връчи днес удостоверения и препоръки на доброволците на първото българско председателство на Съвета на ЕС за отлично свършената от тях работа през изминалите шест месеца. Това стана на тържествена церемония в знаковата зала 6 на НДК, в която европейските лидери се обръщаха към Европа и света след заседанията си в София,

Великобритания и ЕС ще опитат да съберат 1 млрд. евро за Балканите

http://econ.bg/Новини/Великобритания-и-ЕС-ще-опитат-да-съберат-1-млрд-евро-за-Балканите_l.a_i.763358_at.1.html

Евросъюзът и Великобритания се ангажираха да увеличат подкрепата си за Западните Балкани, като заделят общо над 200 млн. евро и опитат да съберат...

11 са се заразили със западнонилска треска в Сърбия

https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6957685

11 са се заразили със западнонилска треска в СърбияЕдинайсет души на територията на Сърбия са се разболели от западнонилска треска и заразени комари, които пренасят вируса, са намерени на 29 места в страната, съобщи Институтът за обществено здравеопазване на Сърбия, цитиран от Танюг. От западнонилска треска са се разболели осем мъже и три жени на възраст от 43 до 83 г.

Новата А-класа от Mercedes-Benz. Точно като теб.

https://www.24chasa.bg/avto/article/6957242

Новата А-класа от Mercedes-Benz. Точно като теб.Новото предложение на германския автомобилен гигант поставя нов стандарт в компактния клас Новата A-класа на Mercedes-Benz отваря един изцяло нов хоризонт. Този автомобил напълно преобръща представите за модерния лукс в компактния клас и революционизира интериора на купето. Динамична, както винаги, новата А-класа е вече по-зряла,

Започнаха мащабни проверки по свинефермите

http://www.moreto.net/novini.php?n=377593

Експертите на Агенцията по храните започнаха мащабни проверки по свинефермите. Акцията е заради опасността от навлизане на африканската чума по свинете в нашата страна. В края на миналата седмица беше съобщено за огнище на около 50 км от границата с България в румънската община Констанца.

Икономическото министерство ще се грижи за десетки опасни язовири

https://petel.bg/Ikonomicheskoto-ministerstvo-shhe-se-grizhi-za-desetki-opasni-yazoviri__273371

Опасните язовири вече ще се стопанисват от Министерството на икономиката, вместо от общините, обяви тази сутрин пред bTV министър Емил Кар...

Ангел Джамбазки изригна гневно срещу колегата си в ЕП Светослав Малинов

https://petel.bg/Angel-Dzhambazki-izrigna-gnevno-sreshhu-kolegata-si-v-EP-Svetoslav-Malinov__273370

Снимка: Блиц Евродепутатът Ангел Джамбазки изригна с гневен пост във Фейсбук срещи искането на колегата си от ЕП Светослав Малинов Брюк...

Тайланд публикува първите кадри с момчетата, спасени от пещерата (видео)

https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/07/11/3280449_tailand_publikuva_purvite_kadri_s_momchetata_spaseni/?ref=rss


<br /><br />Момчетата от младежкия футболен отбор "Дивите глигани", които прекараха над 2 седмици в пещера в Тайланд и бяха спасени при сложна операция, са в болница в добро състояние. Това показват първите кадри с тях, публикувани от отдела за връзки с обществеността на тайландското правителство.<br /><br />Кадрите показват няколко от момчетата с маски. Спасените младежи, никой от които не е на възраст над 17 г., бяха поставени под карантина заради риск от...

В Турция протестираха срещу оправдаването на 37-те подсъдими за злополуката в Сома

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957677

В Турция протестираха срещу оправдаването на 37-те подсъдими за злополуката в СомаГневни реакции се разразиха днес в съд в Турция, след като 37 подсъдими, включително ръководител на компания, бяха оправдани по делото за злополуката в мина Сома през 2014 г., при която загинаха 301 души, предаде Ройтерс. Членове на семействата на жертвите са освиркали съдиите пред съдебната зала в окръг Маниса /Западна Турция/, показва видеозапис,

Разузнавач №1 става генерален консул в Мюнхен

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957684

Разузнавач №1 става генерален  консул в МюнхенГенерал Драгомир Димитров е на път да изпълни едно свое житейско желание - да се върне на работа в Германия. Той беше част от екипа в Берлин на посланик Меглена Плугчиева преди повече от 10 години. Преди седмица на закрито заседание правителството е одобрило шефа на Държавна агенция за разузнаване за генерален консул в Мюнхен.

Камери са запечатали катастрофата с Джордж Клуни в Италия (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/europe/kameri-sa-zapechatali-katastrofata-s-djordj-kluni-v-italija-video-news_684436.html

Камери са запечатали катастрофата, при която пострада холивудският актьор Джордж Клуни. На тях се вижда как звездата се удря челно със скутера си в седан. Заради инцидента Клуни бе настанен в болница, от където по-късно бе изписан без сериозни наранявания. Пострадало е едното му коляно, което трябва да се лекува 20 дни. Джордж Клуни е пътувал с мотоциклета си към снимачната площадка, когато е бил ударен от автомобил. В Сардиния той участва в снимките на сериала "Параграф 22" по роман

Нанков: Над 3 млн. лева са щетите от поройните дъждове на общинската инфраструктура в Мизия

http://www.cross.bg/nankov-leva-miliona-1578914.html

/КРОСС/ Щетите, нанесени от поройните дъждове на общинската инфраструктура в Мизия, надхвърлят три милиона лева, съобщи министърът на регионалното развитие и благустройството Никалой Нанков, който посети града.  Освен цялостното преасфалтиране на три улици се предвижда да бъде изградена и каналазация, която да предотвратява бъдещи наводнения.  Проверка е установила, че има повреди и на преливника на язовир Рогозен, който в момента се ремонтира, като държавата е отпуснала почти два милиона лева.  Министър Нанков съобщи, че е получил уверение от фирмата изпълнител, че възстановяването на тези щети ще бъдат за нейна сметка.

Красимир Вълчев: Човешка грешка е причина за сгрешеното класиране след VII клас

http://www.cross.bg/vulchev-klasiraneto-beshe-1578909.html

/КРОСС/ Човешка грешка, а не проблем с информационната система, е причина за сгрешените резултати в класирането след VII клас в София. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев. На 3 юли на сайта на Министерството и образованието беше публикувано класирането на децата, кандидатствали след седми клас, и после беше свалено. Обяснението беше, че има техническа грешка. Оказа се, че е сгрешено балообразуването за няколко гимназии в София и това наложи пренареждане на кандидатите за тези училища, но не само. „Основната отговорност е на председателите на двете комисии по информационно осигуряване и областната комисия по класирането, както и на контролиращия ръководител – началника на РУО“, уточни Вълчев. По думите му те ще понесат отговорност по Закона за държавния служител. „Ако ме питате за уволнение, не мога да предрешавам наказанията“, допълни министърът. Той уточни, че дисциплинарният съвет е този, който изслушва и предлага решението. „Лично ще настоявам да има наказания и да бъдат достатъчно дисциплиниращи. Разбира се те трябва да бъдат справедливи и не прекомерни“, коментира министър Вълчев. Според него трябва да се въведат допълнителни контроли, които в голяма степен да гарантират, че изчислен правилно балът на учениците.  

НА ЖИВО: Вадуц - Левски

https://www.actualno.com/bgfootball/na-jivo-vaduc-levski-news_684434.html

Днес участие в европейските клубни турнири започват два от българските отбори - Левски и Лудогорец. В мач от квалификационния кръг на Лига Европа Левски се изправя срещу Вадуц като гост в Лихтенщайн. "Сините" са фаворит в битката, но със сигурност скромният тим ще се опита да обърка сметките на българския гранд. МАЧА МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ ТУК Българският тим е фаворит срещу носителя на купата на Лихтенщайн, който през миналия сезон се подвизаваше във втора дивизия на Швейцария - "Чал

BMW и Great Wall се обединяват за производството на електрическо MINI в Китай

https://www.investor.bg/novini/444/a/bmw-i-great-wall-se-obediniavat-za-proizvodstvoto-na-elektrichesko-mini-v-kitai-264515/

Компаниите съобщиха, че смесеното им дружество ще произвежда електрически превозни средства под китайска партньoрска търговска марка

Съветват президента на Хърватия да отслабне

https://offnews.bg//izvan-terena/savetvat-prezidenta-na-harvatia-da-otslabne-684194.html

Сръбският футболен треньор Милан Живадинович посъветва президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович да поотслабне 4-5 килограма.

Атрактивната 50-годишна дама привлече вниманието по време на Мондиал 2018 с непринуденото си поведение на трибуните. В интернет се завъртя и снимка на Колинда Грабар-Китарович от плажа, която е споделяна хиляди пъти.

"Вижте им президента, която е добро гадже. Аз като мъж нямам никакви забележки, само да отслабне 4-5 кг и ще е друго нещо.

Живял съм в Хърватия две години и да ви кажа, че жените там са влюбени в нас, сърбите. Сърбите сме хубав народ, а и сме по-големи мъже от тях.

Хърватите са груби и цинични и много ни мразят. Аз съм бил обиждан и псуван непрекъснато само защото съм сърбин", коментира Жива в сутрешния блок на ТВ Хепи.

Молдовци стоят зад обирите на банкомати в Пловдив и столичния кв. „Люлин”

http://www.cross.bg/plovdiv-bankomati-stolichniya-1578912.html

/КРОСС/ Банкоматите в Пловдив и в столичния кв. „Люлин” са взривени от една и съща група. Това са двама молдовски граждани – на 22 и 23 години. Полицията е успяла да задържи единия от тях в Бургас. Другият е избягал извън границите на страната. При успешния обир в събота в пловдивския район „Тракия” бяха отмъкнати 215 хил. лв. -  88  хил. от тях вече са намерени от полицията, другите не са открити. Двамата молдовци използвали нетрадиционен способ за взривяване на банкомати – чрез пропан-бутан. Този подход е по-рискован и  крие повече опасности от самонараняване. И при двата обира – в Пловдив и в София, молдовците предварително откраднали регистрационни номера от района на набелязаните банкови офиси. С тях напускат местопрестъплението. Групата избира банкомати, които имат лесни транспортни връзки до главни пътища и магистрали. Засечени са в Бургас благодарение на денонощното видео-наблюдение. Задържаният се издирва и в Молдова.

Босия: Оставка на Московски и парламента! Иначе стигам докрай.

https://www.actualno.com/society/bosija-ostavka-na-moskovski-i-parlamenta-inache-stigam-dokraj-news_684428.html

Николай Колев-Босия, който гладува вече близо месец, отвърна на обвиненията на зам.министърът на транспорта Ангел Попов, който твърдеше, че общественикът така и не е предоставил документи за евентуални нарушения по продажби на шофьорски книжки в администрацията на министерството.  Колев се появи в телевизия "Европа" с пет-шест папки с документи за подобни случаи, като наблегна на казуса с Ивайло Манолов, който е възстановен на работа в "Автомобилна администрация", с

Застрахователен агент свири довечера втория полуфинал на Световното по футбол в Русия

http://econ.bg/Новини/Застрахователен-агент-свири-довечера-втория-полуфинал-на-Световното-по-футбол-в-Русия_l.a_i.763357_at.1.html

Вторият финалист на световното първенство по футбол в Русия ще бъде определен тази вечер в среща между отборите на Англия и Хърватия. Съдийството на...

НАТО покани Македония да започне преговори

http://clubz.bg/70411-nato_pokani_makedoniq_da_zapochne_pregovori

НАТО покани днес Република Македония да започне преговори за присъединяване към алианса.

Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция след първото заседание от двудневната среща на държавните и правителствените ръководители от военнополитическия съюз в Брюксел.

Той уточни, че Македония ще стане 30-ата държава от пакта, когато приключат процедурите около ратификацията на споразумението между Скопие и Атина.

"Това показва, че вратите на НАТО остават отворени", добави Столтенберг.

Премиерът Бойко Борисов побърза да поздрави македонския си колега Зоран Заев и не пропусна да сложи новината в контекста на успехите на българското европредседателство.

"Много добри новини от Брюксел. НАТО официално отправи покана към Македония за стартиране на преговорите за присъединяване към Алианса. Поздравявам моя колега Zoran Zaev за тази сериозно стъпка напред. Още една цел, поставена по време на българското председателство, е постигната. Положихме големи усилия и съм радостен от този напредък", написа Борисов във фейсбук.

С "Радвай се, Македонийо",  започваше емоционалният пост на самия Заев във фейсбук. 

При извеждането от пещерата в Тайланд момчетата били упоени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957675

При извеждането от пещерата в Тайланд момчетата били упоениВидеокадри от забележителната спасителна операция в Тайланд показаха, че блокираните в пещерата момчета са били извеждани на носилки, с водолазна екипировка, като изглежда са били силно упоени, предаде АФП. Записът, пуснат във Фейсбук страницата на спецчастите на тайландските ВМС, показва комплексна операция с множество водолази – чужди и местни,

В Добричко са отстреляни са 37 диви свине, няма положителни проби за африканска чума по свинете

https://www.24chasa.bg/region/article/6957673

В Добричко са отстреляни са 37 диви свине, няма положителни проби за африканска чума по свинетеВ Румъния се увеличават огнищата на болестта Областният управител на Добрич Красимир Кирилов свика заседание на Областната епизоотична комисия на основание писмо от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и две заповеди на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев,

Вандали отново посегнаха на 3D фигурата Боби на пешеходната пътека във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=377591

3D фигурата Боби, която напомня на шофьорите да ограничат скоростта около пешеходните пътеки, отново е счупена, видя репортер на Moreto.net. Припомняме, че преди по-малко от 2 месеца, същата кукла беше открита до кофа за боклук на кръстовището между бул.

Нови екотакси за автомобилите приеха днес

https://www.vesti.bg/bulgaria/novi-ekotaksi-za-avtomobilite-prieha-dnes-6084378

Министрите също така приеха да отпадне заплащането на продуктова такса за електромобили

Приеха нови екотакси за автомобилите

https://www.vesti.bg/bulgaria/prieha-novi-ekotaksi-za-avtomobilite-6084378

Министрите също така приеха да отпадне заплащането на продуктова такса за електромобили

Варненски зевзек кръсти пет новородени щъркелчета на политици

http://www.varna24.bg/news/802391.html

Цели 5 щъркелчета са се излюпили в едно гнездо във варненското село Въглен, съобщи за ...

Румен Радев води българската делегация на срещата на НАТО (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6957656

Румен Радев води българската делегация на срещата на НАТО (Снимки)Президентът Румен Радев ръководи българската делегация за участие в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО, която се днес и утре в Брюксел. Това съобщиха от прессекретариата на президента. Финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, изграждането на съвременни отбранителни способности,

Скоро електромобилите ще изравнят представянето на ДВГ

https://www.vesti.bg/tehnologii/avtomobili/skoro-elektromobilite-shte-izravniat-predstavianeto-na-dvg-6084374

Ново проучване казва, че до 2024 г. електромобилите ще се изравнят с конвенционалните коли по отношение на пробега и времето за зареждане.

Мигранти вдигнали бунт на спасил ги кораб

https://www.vesti.bg/sviat/evropa/migranti-vdignali-bunt-na-spasil-gi-korab-6084377

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини заяви, ченяма да позволи на кораб, превозващ метежниците да акостира в италиянско пристанище

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване