По-малко от седмица до първия концерт на Bob Moses в България

http://www.cross.bg/moses-takeover-samo-1578876.html

/КРОСС/ Остава по-малко от седмица до първото гостуване на Bob Moses в Yalta Club на 18 юли, когато канадското електронно дуо ще представи песни от предстоящия си албум в ролята на гост и хедлайнер на TAKEOVER LIVE – новият клубен формат на Любо Урсини в Room 2.  Тази година Bob Moses се завърна с чисто нов сингъл Heaven Only Knows и анонс за цял албум, който излиза през есента и ще има своеобразна предпремиера на живо по време на първия TAKEOVER LIVE. Гостуването в Yalta Club е едно от малцината европейски участия  в календара на електронното дуо, което ще свири само в Истанбул и София, преди да отлети за гиг на испанския музикален фестивал Benicàssim. Концертът на Bob Moses в София е истинска генерална репетиция за голямото северноамериканско турне Battle Lines със специалното участие на Mansionair, което започва през есента.                    Освен новите си парчета, спечелилото награда Грами канадско дуо на Tom Howie и Jimmy Vallance ще представи най-големите си хитове от предишните си издания и суперуспешния дебютен албум Days Gone By от 2015 – Tearing Me Up, All I Want, Like It or Not, Talk, Winter’s Song и Too Much is Never Enough. Хипнотичната любовна музика на Bob Moses е най-подходящият старт за нов формат, посветена само и единствено на чувственото изживяване с емоционална електроника

Капеща вода и снакс спасили децата в пещерата

http://clubz.bg/70387-kapeshta_voda_i_snaks_spasili_decata_v_peshterata

Капещата вода, снакс и медитации спасили 12-те деца и треньора им по футбол, прекарали повече от две седмици блокирани в пещера в Тайланд, пише Би Би Си.

Вчера приключи операцията по спасяването на групата. За три дни бяха извадени всички 13 души.

Всичко започнало от един рожден ден. Той бил поводът младите футболисти от отбора на "Дивите глигани" да влязат в пещерата "Там Луанг".

Това станало на 23 юни. На този ден младият футболист Пирапат Сампиангджай по прякор Нощта навършил 17 години.

Съотборниците му събрали пари, за да купят снакс за рождения му ден. И именно тези мезета помогнали на децата в дните, когато спасителите ги търсили.

Треньорът Екапол Чантавонг отказал своята дажба, за да има повече храна за момчетата. По тази причина той бил най-слаб физически, когато спасителите открили групата на 2 юли.

Веднага след като били открити, спортистите получили лесно смилаема и силно енергизираща храна с витамини и минерали. Раздаването се извършвало под надзора на лекар.

Но дотогава момчетата яли само снакс от рождения ден на съотборника им с прякор Нощта.

Освен това групата пиела от водата, капеща от стените на пещерата.

Най-интересното е, че децата са в добро здравословно състояние след всичко преживяно, разказват лекарите, които се грижат за тях. Те не изпитват и стрес. Всеки от групата е отслабнал средно с по 2 килограма.

В началото на принудителното пленничество в пещерата въздухът не бил проблем.

"Повечето пещери дишат по естествен път. Въздухът може да влиза и излиза там, където хората не могат", сподели Анмар Мирза - координатор на американската Национална комисия по пещерно спасяване.

С течение на времето обаче нивото на кислород спаднало до близо 15 на сто на мястото, където се намирали "дивите глигани". Обикновеното ниво е 21 процента.

По-голямо било притеснението за психическото състояние на групата.

Момчетата трябвало да се справят с пълния мрак в пещерата, без да имат никаква представа за времето или за предприетото им издирване.

Опитите на треньора вероятно са имали ключова роля децата да запазят спокойствие. Бивш будистки монах, той научил възпитаниците си да медитират, за да им помогне да преборят стреса.

Когато спасителите открили отбора, те донесли на децата писма от семействата им и отнеси навън техни послания. Така момчетата успели да комуникират с външния свят.

Вече е напълно ясно, че спасените деца няма да могат да отидат в Москва на 15 юли, където са поканени от ФИФА на финала на Световното първенство по футбол. Те трябва да продължат лечението си. Има опасност и от инфекции. По тази причина родителите на първите 4 спасени деца били допуснати да ги видят, като преди това били принудени да сложат защитно облекло и да стоят на разстояние.

От ФИФА обявиха, че си запазват правото в бъдеще да поднесат приятна изненада на "Дивите глигани".

Целият футболен свят приветства успешния край на драмата в Тайланд.

Още снощи френският национал Пол Погба посвети победата на своя отбор на полуфинала срещу Белгия (1:0) на спасените деца.

"Тази победа е за героите на деня, много добре, момчета, вие сте силни", написа футболистът в туитър.

 

 

Редица отбори също поздравиха младите спортисти и предложиха своята помощ.

"Манчестър Юнайтед" ги покани на турнир по футбол наесен, когато те оздравеят и укрепнат. Така английският тим прие преди 8 години чилийските миньори, спасени, след като прекараха затрупани на дълбочина над 600 метра.

"Барселона" им предложи да участват в турнир догодина.

Английският футболист Кайл Уокър поиска да бъдат изпратени на децата фланели на националния отбор на страната му.

Парламентът изслушва директора на ИАЛ за изтеглените лекарства

https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/parlamentyt-izslushva-direktora-na-ial-za-izteglenite-lekarstva--264472/

Съгласно процедура на Европейската агенция по лекарствата у нас бяха изтеглени 62 препарата за лечение на хипертония

Гърция гони двама руски дипломати

https://frognews.bg/novini/gartsiia-goni-dvama-ruski-diplomati.html

Гръцкото правителство е решило да изгони двама руски дипломати и да забрани влизане в Гърция на други двама, като ги обвинява в намеса във вътрешните работи на страната и незаконни действия срещу националната сигурност на Гърция, съобщава в. ”Катимерини”. Атина обвинява руските дипломати, че опитвали да се сдобият незаконно с информация и да подкупят гръцки държавни служители.

Земеделският производител С. Коларов-Урански застана пред съда! Разпит на свидетели за зрелищния му арест на ГКПП Кулата

http://www.struma.com/krimi/zemedelskiyat-proizvoditel-s-kolarov-uranski-zastana-pred-suda-razpit-na-svideteli_136519/

В Окръжен съд-Благоевград се гледа делото срещу известния земеделски производител Стефан Коларов с прякор Урански от меката на дрогата в областта, петричкото село Тополница.

Той бе задържан на 24 октомври миналата година пред казиното на Коко Динев на ГКПП Кулата, като в автомобила му бяха открити хероин и канабис за разпространяване.Днес бяха извикани шестима свидетели, които да дадат показния за въпросната вечер,повечето от, които бяха полицаи, присъствали на среднощната акция....

Продължава

Гърция гони руски дипломати

https://www.vesti.bg/sviat/gyrciia-goni-ruski-diplomati-6084357

Атина реши да изгони двама руски дипломати и да забрани влизането в страната на други двама, като ги обвинява в намеса във вътрешните им работи

За мир с Русия, САЩ трябва да сложат край на участието си в безсмислени войни

https://www.actualno.com/analysis/za-mir-s-rusija-sasht-trjabva-da-slojat-kraj-na-uchastieto-si-v-bezsmisleni-vojni-news_684263.html

Предстоящата среща между държавния глава на САЩ Доналд Тръмп с руския президент Владимир Путин е възможност за следващата смела инициатива на американския президент. Време е САЩ да спрат разточителните си войни, а Русия може да бъде конструктивен партньор за тази цел, пише Джордж О'Нийл-младши, основател на Комисията за отговорна външна политика и член на ръководството на Института за американски идеи, в материал за списание The American Conservative, цитиран от агенция "Фокус". Основ

Гърция гони руски дипломати заради името на Македония

https://www.vesti.bg/sviat/gyrciia-goni-ruski-diplomati-zaradi-imeto-na-makedoniia-6084357

Атина реши да изгони двама руски дипломати и да забрани влизането в страната на други двама, като ги обвинява в намеса във вътрешните им работи

Научиха на дисциплина и майсторлък варненски ученици, получиха и заплати

http://www.varna24.bg/news/802278.html

14 ученици от 11 и 12 клас от ПГ по "Горско стопанство и дървообработване "Н.Хайтов" ...

МЗ рестартира обществената поръчка за закупуване на 400 линейки

http://www.moreto.net/novini.php?n=377545

Върховният административен съд е втората инстанция, която отхвърли искането за „спиране на процедурата“, обявена от Здравното министерство за доставка на 400 линейки. Определението е окончателно и с това се дава зелена светлина на здравния министър да продължи поръчката.

ООН: Северна Корея се нуждае от хуманитарна помощ, има ясни доказателства

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955789

ООН: Северна Корея се нуждае от хуманитарна помощ, има ясни доказателстваИма "много ясни доказателства за нуждата от хуманитарна помощ" в Северна Корея, заяви ръководителят на Службата на ООН за координиране по хуманитарните въпроси Марк Лоукок, цитиран от Ройтерс. Той каза това при първото по рода си посещение в изолираната страна от 2011 г. Лоукок пристигна в Пхенян в понеделник,

16-годишно момче се удави в река Тунджа

http://www.cross.bg/momche-ydavi-momcheto-1578875.html

/КРОСС/16-годишно момче от Ямбол се удави в река Тунджа. Инцидентът е станал след 18 ч. вчера, когато момчето и негов приятел отишли да плуват. Според очевидци другото дете се опитало да спаси давещото се момче с въже, но водата го отнесла. Хората от квартала твърдят че всяка година реката взема жертви, защото минава близо до къщите, а липсват заграждения. Няма и забранителни знаци или възпрепятстващи съоръжения. Близки на детето поискаха от общината мерки за сигурност. Тялото на момчето не бе открито в светлата част на деня. Районът бе отцепен от полиция, а в издирването се включиха пожарникари и спасители.

Депутатите искат да чуят шефа на Агенцията по лекарствата

https://frognews.bg/novini/deputatite-iskat-chuiat-shefa-agentsiiata-lekarstvata.html

Парламентът призова шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да се яви в Пленарната зала и да бъде изслушана по казуса с изтеглените медикаменти за лечение на хипертония. Решението беше прието единодушно със 166 гласа ”за”.

ЦСКА картотекира Каранга за Лига Европа

https://www.24chasa.bg/sport/article/6955788

ЦСКА картотекира Каранга за Лига ЕвропаЦСКА е картотекирал Каранга и Кирил Десподов за евротурнирите, става ясно от сайта на УЕФА. Бразилецът вече е в Китай, за да подпише с "Хенан", след като категорично отказал да преподпише договор за по-дълго време при много по-добри условия. За Десподов пък имало интерес от страна на "Партизан", но почти е невероятно да се стигне до трансфер.

Гърция гони двама руски дипломати

http://www.cross.bg/atina-moskva-gurtziya-1578874.html

/КРОСС/ Гръцкото правителство реши да изгони двама руски дипломати и забрани влизането на други двама в страната. Решението е продиктувано от това, че според Атина представителите на Москва се намесват във вътрешните работи в Гърция и действат срещу гръцката национална сигурност, съобщи в. „Катимерини“. Атина обвинява руските дипломати, че са опитали да се сдобият с информация и да подкупят гръцки държавни служители. Според властите обаче тези намерения са останали неосъществени, посочва БГНЕС.  Източниците на "Катимерини" твърдят, че Москва опитва с подкупи да влияе върху общини и митрополити и да придобие влияние в Атон. Руските власти също така искали да се намесят в споразумението между Гърция и Македония за името.  През последните две години напрежението между Атина и Москва расте поради свързани с регионалната сигурност причини. Според високопоставени дипломатически източници Атина е призовала към незабавно експулсиране на двама руснаци, включително служителя на посолството Виктор Яковлев и още двама души. Същите източници твърдят, че решението е продиктувано от редица координирани усилия за разширяване на руското влияние в Гърция, включително и чрез действия на Имперското палестинско православно общество

Гигантски айсберг се е откъснал от ледник в Гренландия

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286742_%D0%93%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B3+%D1%81%D0%B5+%D0%B5+%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BB+%D0%BE%D1%82+%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B

 Айсберг с дължина от около 6,5 километра се е откъснал от ледник в Източна Гренландия, съобщи в. "Дейли мейл".
 
Отделянето му е било заснето от учени от Нюйоркския университет на 22 юни. То е предизвикало откъсването на още няколко високи ледника, а някои от тях дори напълно са се преобърнали.

Документирането на подобни събития може да проправи пътя за по-точни симулации и да ни помогне да определим как големите айсберги биха повлияли на морското равнище в бъдеще, казаха учените.
 
"Покачването на морското равнище е едновременно неоспоримо и с важни последствия", обясни ръководителят на екипа професор Дейвид Холанд. "Запечатвайки как това се случва, можем да видим от първа ръка, невероятната му значимост".
Отделянето на 6,5-километровия айсберг е станало за 30 минути. Видеото, заснето от учените, обаче го показва в 90 секунди.

Източник: БТА

Нови условия за наем на земеделска земя

http://www.varna24.bg/news/802273.html

Съгласно последните изменения и допълнения на Закона за собствеността и ползването на земеделските ...

Цената на дините се срина

http://www.varna24.bg/news/802269.html

Рязко поевтиняха дините на борсата в Любимец, едно от големите тържища в Южна България. Вносът от ...

Разкриха големия обир в Пловдив, има задържани!

http://www.varna24.bg/news/802264.html

Установени са извършителите на банковия обир в Пловдив, научи ексклузивно ...

Розето - измамата на века

http://clubz.bg/70386-rozeto_izmamata_na_veka

Милиони бутилки и кашони с испанско вино розе е било продавано като френско, съобщава в. “Паризиен”.

Тревожни сигнали за измамата били подавани от началото на 2015 г, пояснява Александър Шьовалие, ръководител на Генералната дирекция по конкуренцията, потреблението и пресичане на злоупотребите.

“Още тогава започнахме разследване на всички нива в отрасъла – от производителите до вносителите, включително дистрибутори и собственици на ресторанти”, заявява за изданието Шьовалие.

Според авторите на публикацията резултатите от разследването, осъществено през 2016 и 2017 г., били стъписващи. 22 на сто от проверяваните от инспектори обекти и лица - вносители, ресторанти, дистрибутори и производители на етикети, били в нарушение. Всичко започвало с фалшиви етикети върху бутилките, на които се посочвало, че виното е френско производство.

При четири крупни търговци на френско вино били открити близо два милиона бутилки с фалшиво френско розе, което де факто е било испанско. Измамата е била осъществявана при бутилирането, като на етикетите на бутилките изрично било посочвано “вино от Франция”, дори и конкретни защитени географски региони – IGP (indikation geographique protegee).

Какво е обяснението за измамата?

Всичко опира до въпроса за парите. През 2016 г. испанското небутилирано вино се предлага на цена от 0,34 евро за литър, а френският му аналог – от 0,75 до 0,90 евро, се посочва в публикацията.

Потребителят е безсилен пред подобна измама с надути цени, превръща се и в жертва на заблуда – виното розе било френско. И как да не повярва на красивата снимка на селски пейзаж и с френския националния флаг? Та само това би било достатъчно да въведе в заблуда неопитния потребител, който не чете дребния шрифт.

Най-често срещаната измама е когато на големия етикет пише, че виното е бутилирано във Франция. Така хората си мислят, че напитката е френска. А от задната страна на бутилката на малкия етикет е изписано с дребни букви, че произходът на виното е от Испания.

Естествено всичко това предизвика възмущението на френските винопроизводители, попаднали в крайно неудобно положение заради подобна измама и мошеничество, пише “Паризиен”.

Изданието цитира заместник-министъра на икономиката Делфин Жени-Стефан:

“Винопроизводителният отрасъл осигурява стотици хиляди работни места и изнася признато френско качество и майсторство. Така в случая не става дума само за защита на нашите потребители, но и на добросъвестните компании, които участват в икономическото развитие на различни региони.”

Генералната дирекция по конкуренцията, потреблението и пресичане на злоупотребите вече е разпоредила съответната документация да се предаде в прокуратурата с цел да се стигне до съдебен процес срещу виновните за въвеждането в заблуда, заключава “Паризиен”.

Розовата тоалетна, която всяко момиче ще поиска

https://www.vesti.bg/lyubopitno/rozovata-toaletna-koiato-vsiako-momiche-shte-poiska-6084353

Престижният клуб е кръстен на съпругата на Бърли - лейди Анабел. Това кътче, сгушено в Лондон, привличало едни от най-интересните хора от хайлайфа на страната - художници, артисти, музиканти

Френски и британски медии: Европа се бои от "торнадото" Тръмп

http://www.cross.bg/trump-nato-donald-1578873.html

/КРОСС/ Никой не може да твърди, че европейците не са предупредени. В туит американският президент Доналд Тръмп обяви каква ще е линията още на 9 юни, като затръшна вратата на Г-7 под носа на Ангела Меркел, Еманюел Макрон и Джъстин Трюдо, коментира френският в. "Фигаро". Започващата днес в Брюксел среща на върха на НАТО се очертава да е истински кошмар, казва висш европейски представител, цитиран от Фигаро. За президента милиардер всичко опира до пари и отношения от позиция на силата, независимо дали става дума за свободната търговия, Китай, Иран, Русия или за колективната отбрана. За всичко това, разбира се, ще стане въпрос днес в чисто новата централа на атлантическия алианс. А партньорите на американския президент продължават да критикуват неуместността и смесването на темите. "Уважавайте съюзниците си, в края на краищата те не са толкова много", обърна се вчера към Тръмп един друг Доналд - председателят на Европейския съвет, полякът Доналд Туск, припомня "Фигаро". В пост в "Туитър", написан на борда на президентския самолет на път за Брюксел, Тръмп намекна, че някои съюзнически страни в алианса имат да възстановяват просрочени дългове на САЩ, отбелязва френският регионален в. "Уест Франс". "Много страни в НАТО, които се очаква да защитаваме, не само не са изпълнили настоящия си ангажимент за 2%, а дължат и неизплатени пари за години назад

Вече има задържане на цените на имотите, твърди експерт

https://www.investor.bg/bloomberg-tv/461/a/veche-ima-zadyrjane-na-cenite-na-imotite-tvyrdi-ekspert-264467/

Ръстът при продажбите на жилища е около 5 -7%, като при някои от сегментите може да е по-висок, каза Калоян Богданов, маркетинг мениджър на AG Capital

Жена почина след трагично ПТП в "Победа"

http://www.varna24.bg/news/802277.html

Тази сутрин, около 08:10 часа, в ж.к. "Победа", в района на магазин за хранителни стоки, ...

Шанхай въвежда мерки за по-широкото отваряне на града за чужди капитали

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955635

Шанхай въвежда мерки за по-широкото отваряне на града за чужди капитали
Управата на Шанхай обяви във вторник, че въвежда 100 нови мерки в пет области в опит да разшири отварянето на града, предава bulgarian.cri.cn. За да подобри статута на Шанхай като финансов център, местното правителство предложи да се улесни значително достъпът на чужди капитали до пазара в банковата индустрия,

Цитат на деня: ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу гражданите

https://www.dnevnik.bg/citat_na_deniia/2018/07/11/3280197_citat_na_denia_gerb_i_bsp_veche_traino_se_sdrujiha_s/?ref=rss


ГЕРБ и БСП вече трайно се сдружиха с монополистите срещу гражданите.<br /><br />Това написа икономистът и член на "Демократична България" Мартин Димитров в профила си във "Фейсбук". Той посочва шест примера, които според него доказвали, че "малките фирми започват да изчезват, а монополите и картелите да получават допълнителна увереност", а крайният резултат бил по-високи цени за по-лоши услуги.<br /><br />Димитров очаква закриване на редица...

Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството

http://www.cross.bg/predstavi-evropeiiskiya-borisov-1578872.html

/КРОСС/ На 13 юли премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Депутатите гласуваха в сряда процедурни правила, които предвиждат премиерът Борисов, в рамките на 10 минути, да представи доклада на Министерския съвет за участието на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през предходното председателство, както и приоритетите на страната ни през текущото. Правилата предвиждат в рамките на изслушването изказвания да се правят и от името на парламентарните групи, а депутатите ще могат да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да вземат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент. Премиерът Бойко Борисов вече представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. Сред тях той открои бъдещето на Европа, европейската перспектива за Западните Балкани, младите хора, сигурността и стабилността в Европа, както и цифровата икономика. 

Честваме Св. Равноапостолна Олга

http://www.moreto.net/novini.php?n=377548

Света благоверна Олга била съпруга на киевския княз Игор. След ранната смърт на съпруга си тя поела управлението на княжеството до пълнолетието на своя син Светослав. Според мнението на някои историци Света Олга-Елена била българска княгиня и следователно отишла в Русия вече християнка.

Тръмп: Германия е заложник на Русия заради газа

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955759

Тръмп: Германия е заложник на Русия заради газаПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поиска днес Германия да увеличи незабавно на два процента от БВП разходите си за отбрана. Той направи този призив на работна закуска с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на страните от алианса в Брюксел.

Певецът Джейсън Олдийн ще става баща за втори път

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6955760

Певецът Джейсън Олдийн ще става баща за втори пътКънтри певецът Джейсън Олдийн обяви, че съпругата му Британи е бременна с второто им дете, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА. Двамата съпрузи разпространиха снимка на сина си в ританка, на която пише "батко". Повече подробности кога очакват бебето, обаче не дадоха. Мемфис, синът на Джейсън Олдийн и Британи, се роди през декември 2017 г.

Установиха изтичане на газ от влак край Поповско

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955758

Установиха изтичане на газ от влак край ПоповскоИзтичане на газ от влакова композиция е установено край поповското с. Славяново. Течът е овладян, няма регистрирано обгазяване и замърсяване на района, каза за БТА секретарят на Община Попово Владимир Иванов. На жп гара Славяново се извършва редовна проверка на композициите. При рутинната дейност около 7,

Автомобили горяха в столичния квартал "Манастирски ливади"

http://www.cross.bg/avtomobili-goryaha-v-stolichniya-kvartal-manastirski-livadi-1578871.html

/КРОСС/ Няколко автомобила горяха в сряда сутрин в столичния кв. „Манастирски ливади“, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал на улиците „Ралевица“ и „Иван Сусанин“. На място незабавно са дошли противопожарни автомобили и са потушили пламъците. Оперативни групи на полицията са отцепили района и събират доказателства.

Променят се условията за наем на земеделски земи

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286741_%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82+%D1%81%D0%B5+%D1%83%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC+%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B

 Съгласно последните изменения и допълнения на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи по отношение на изискванията към договори за наем на земеделски земи, е важно собственици и ползватели да знаят основните параметри за валидност на договорите.

От Министерството на земеделието, храните и горите представиха новите условия:

-Договори за наем на земеделски земи могат да се сключват само от собственици на имотите или техни пълномощници, както и от лица, които притежават права върху земеделската земя, включващи в съдържанието си правомощие да ползва или да управлява земята, предоставено от собственик или от упълномощено от него лице.

-Договори за наем със срок повече от една година, в случаите на съсобственост могат да се сключват от съсобственици, които притежават поне 25 на сто идеални части от имотите, обект на съответния договор.

-За договори, които не са сключени от гореизброените правоимащи лица, в срок до 31 юли 2018 г. следва да се подаде декларация от собственик или съсобственик/съсобственици, притежаващи поне 25 на сто идеални части от имота, или техни пълномощници, които да потвърдят действието на договора.

-В случаите на съсобственост върху имотите по договора, пълномощните следва да са подписани от съсобственик/съсобственици, притежаващи поне 25 на сто идеални части от имота.

-Договори за наем за срок по-дълъг от една година се удостоверяват нотариално за подписи и се вписват в съответната служба по вписвания. В хода на нотариалното производство и в службата по вписвания се представят скици на имота/ите, предмет на договорите. Скиците могат да се поискат от нотариуса, от службата по геодезия, картография и кадастър, а за землищата с действаща карта на възстановената собственост скиците се издават от общинската служба по земеделие. За землища, в които кадастралната карта се обслужва от общинската служба по земеделие, също могат да се предоставят скици на имотите.

-Споразуменията за изменение или прекратяване на договорите за наем над една година се извършва в писмена форма, с нотариалното удостоверяване на подписите на страните.

Източник:economic.bg

Обирджиите на взривения банкомат в Пловдив разкрити и заловени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955776

Обирджиите на взривения банкомат в Пловдив разкрити и заловениРазкрития за извършителите на крупния обир с взривения банкомат в Пловдив ще изнесе днес в 14 часа МВР. За извънредния бифинг пристигат главният секретар на МВР, шефовете на ГД "Национална полиция" и областната дирекция на МВР, както и представители на прокуратурата. Мащабната кражба, при която бяха задигнати почти 200 000 лева,

Световноизвестната изложба "Живите динозаври" се завръща във Варна

https://www.avtora.com/svetovnoizvestnata-izlojba-jivite-dinozavri-se-zavrashta-vav/

Поради огромния интерес през 2017 година атрактивната изложба Живите динозаври се завръща в България и това лято, гостувайки за втори пореден път във Варна. Напълно нови макети на обожаваните от децата по света динозаври в реални размери ще бъдат разположени в Морската градина на емблематичния черноморски град от 7-ми юли до началото на септември. 25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният сред децата Т-Рекс, но и четири напълно нови представителя от Ледниковата епоха, сред които впечатляващите мамут и мастодонт. Огромните движещи се фигури

Столтенберг: Няма природен закон, според който НАТО да съществува вечно (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/sviat/stoltenberg-niama-priroden-zakon-spored-kojto-nato-da-syshtestvuva-vechno-video-2108682

Важно е да се разбере, че няма природен закон, според който НАТО да съществува вечно. Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг преди началото на двудневната среща на държавните и правителствените ръководители на страните от военноп

ДПС предлага: Всяка медия да декларира пълното финансиране на дейността си и кредити

//dariknews.bg/novini/bylgariia/dps-predlaga-vsiaka-mediia-da-deklarira-pylnoto-finansirane-na-dejnostta-si-i-krediti-2108683

Всяка медия да подава декларация до 30 юни с информация за действителния собственик и сключваните договори за финансиране през предходната година, но и дали той има присъда, заемал ли е публичен пост и получавал ли е пари по договори с държавата. Това предвиждат допълнения към приетия на първо чете

В четвъртък Еврогрупата решава бъдещето на България в еврозоната

http://econ.bg/Новини/В-четвъртък-Еврогрупата-решава-бъдещето-на-България-в-еврозоната_l.a_i.763335_at.1.html

Ha 12 юли тpябвa дa cтaнe яcнo дaли Бългapия щe тpъгнe пo пътя зa пpиcъeдинявaнe ĸъм eвpoтo или тaзи cтъпĸa ĸъм eдинния вaлyтeн cъюз нa cтapaнaтa ни...

Професор: Дори с опасния примес ползата от лекарставата с валсартан е повече от риска

https://offnews.bg//obshtestvo/profesor-dori-s-opasnia-primes-polzata-ot-lekarstavata-s-valsartan-e-684154.html

„Валсартанът в терапията на хората с хипертонията е едно от най-новите вещества в лекарствата. Истината е, че ползите, които те дават като редукция на кръвното налягане и намаляване на рисковете от усложнения, е огромна и съотношението полза – риск, дори с този примес, ще бъде положително."

Това коментира в предаването България” професорът по фармакология Георги Момеков.

Преди дни Агенцията по лекарствата обяви, че в целия ЕС спират от продажба 62 медикамента за сърце със съставката варсартан. Причината е открит примес, попаднал в състава на валсартана при производството му в завод в Китай. Смята че, че замърсителят е канцерогенен.

„Нито едно лекарство не е абсолютно чисто като вещество, защото това не е възможно. Допустимо е субстанциите да имат някакви примеси, но тъй като този примес не е бил очакван, не е бил следен. Но така или иначе няма нищо скрито”, коментира проф. Момеков.

Това, че в партиди на този производител са открити примеси, не означава, че същото количество примес ще попадне във всички таблетки, защото има различни процеси, при които и част то примеса може да бъде окислен или да изчезне, допълва той.

Евакуация на гара Славяново заради теч на газ от цистерна

https://zaistinata.com/%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d1%83%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%b7%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d1%82%d0%b5/

Теч на газ пропан-бутан от цистерна на товарна влакова композиция в гара Славяново тази сутрин е наложило евакуация  на работещите на жп гара Славяново и живеещите в близките къщи, както и временно спиране на движението на автомобили в района. При инцидента няма пострадали. Според официалната информация, тази сутрин малко след 7 часа в оперативния дежурен […]

Древните римляни са ловували китове в Средиземноморието

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6955745

Древните римляни са ловували китове в СредиземномориетоПреди 2000 години бискайски и сиви китове са живеели в Средиземно море, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес. Те навеждат на мисълта, че древните римляни са ги ловували и са допринесли за изчезването им в региона. "Нов молекулярен анализ на кости, открити в района на Гибралтарския проток, разкрива, че двата вида китове,

Опасни ли са гъбите, появили се по парковете в София след дъждовете

http://www.cross.bg/gubi-parkovete-otrovni-1578870.html

/КРОСС/ Хиляди гъби поникнаха по парковете в София след дъждовете. Това са т.нар. гълъбки, едни от най-често срещаните в природата, обясни пред bTV д-р Борис Асьов от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН. По думите му, тях ги е имало винаги и до момента няма нито един случай на натровен. Гъбите могат да се пипат с ръце, те не са ядливи, но не са и отровни, каза още д-р Асьов. „Това, че човек може да се отрови от пипане на гъба всъщност е един от многото митове, които в България имаме за гъбите. Възможно е и в парковете да се срещнат отровни гъби, като мухоморката например, но това не би трябвало да става основание за притеснение”. Отравянията с гъби стават, когато човек бере гъби, обърква ги и след това ги яде, обясни експертът. „Симптомите при натравяне с гъби могат да са много разнообразни и е много трудно да бъдат обобщени с няколко думи. Това е нещо, което не би трябвало да попада в организма и организмът ще направи сам каквото може, за да го изхвърли. Първите симптоми ще са свързани със стомашно-чревно неразположение”.

Депутатите задължиха директора на Агенцията по лекарствата отказа да се яви в НС

https://www.actualno.com/politics/deputatite-zadyljiha-direktora-na-agencijata-po-lekarstvata-otkaza-da-se-javi-v-ns-news_684340.html

Парламентът задължи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да дойде в пленарна зала и да докладва за спрените 62 медикамента за хипертоници. Това стана, след като проф. Стоименова е отказала да бъде изслушана по искане на БСП. Мотивът й - информацията била на сайта на агенцията. Социалистите обявиха това за недопутимо и поискаха парламентът да приложи правилника и да задължи проф. Стоименова да се яви в пленарна зала. Във вторник се разбра, че лекарствата

Лекари и медицински сестри от болницата във Враца протестираха заради забавени заплати

http://www.cross.bg/dryg-zashtoto-bolnitzata-1578869.html

/КРОСС/ Лекари и медицински сестри от болницата във Враца протестираха заради забавени заплати и липса на ефективни действия за възстановяване на изпадналото в тежка финансова криза лечебно заведение, съобщава Хоризонт. Протестиращи обясниха мотивите си.  "Нямаме заплата за май и аванс за юни. Явно винаги на датите на плащане ще трябва да излизаме, защото по друг начин не става", каза протестираща.  "Никой не дава отговор на въпроса какво се случва, защо отново не се превеждат заплатите и това изнервя хората и това ги кара да излязат навън, защото явно се прави нещо фиктивно по инициатива на държавата, минава Европредседателството и всичко свършва", каза друг участник в протеста. 

Депутатите задължиха директора на Агенцията по лекарствата да се яви в НС

https://www.actualno.com/politics/deputatite-zadyljiha-direktora-na-agencijata-po-lekarstvata-da-se-javi-v-ns-news_684340.html

Парламентът задължи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да дойде в пленарна зала и да докладва за спрените 62 медикамента за хипертоници. Това стана, след като проф. Стоименова е отказала да бъде изслушана по искане на БСП. Мотивът й - информацията била на сайта на агенцията. Социалистите обявиха това за недопутимо и поискаха парламентът да приложи правилника и да задължи проф. Стоименова да се яви в пленарна зала. Във вторник се разбра, че лекарствата

Министерски съвет реши: Шест училища в Благоевградско стават училища на бъдещето

http://www.struma.com/obshtestvo/ministerski-suvet-reshi-shest-uchilishta-v-blagoevgradsko-stavat-uchilishta-na_136518/

 Осмо средно училище Арсени Костенцев в Благоевград е сред шестте школа в Благоевградска област одобрени за Иновативни училища. С решение на Министерски съвет № 472 от 9 юли 2018 г. за приемане на списък на иновативните училища в България за учебната 2018-2019 г. се дава старт на инвациите в шаст училища в областта.

Освен Осмо средно училище в Благоевград, останалите в Югозапада са ПМГ Яне Сандански в Гоце Делчев, Първо и Трето училища в Гоце Делчев, Начално училище Яне...

Продължава

Огнен ад! Камион избухна в пламъци в Свети Влас

https://petel.bg/Ognen-ad--Kamion-izbuhna-v-plamatsi-v-Sveti-Vlas__273321

Товарен автомобил „Мерцедес“ избухна в пламъци тази нощ в кв. Русалка в Свети Влас, съобщават от полицията. Сигналът за горящо возило е п...

„Софийска вода” временно ще спре водоснабдяването в някои части на столицата

https://frognews.bg/novini/sofiiska-voda-vremenno-shte-spre-vodosnabdiavaneto-niakoi-chasti-stolitsata-2018-07-11.html

На 12 юли 2018 г. (четвъртък), във връзка с пресвързване на уличен водопровод на ул. „Добруджански край“ кв. „Красно село“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

НС прие правилата, по които премиерът ще представи доклад за европредседателството

https://www.actualno.com/politics/ns-prie-pravilata-po-koito-premieryt-shte-predstavi-doklad-za-evropredsedatelstvoto-news_684339.html

Парламентът прие процедурните правила, по които премиерът Бойко Борисов ще представи доклад за завършилото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Министри и евродепутати също ще могат да се изказват от парламентарната трибуна. От БСП обаче видяха в правилата опит за ограничаване на опозицията, тъй като могат да задават въпроси, но не и да взимат отношение по отговорите им. Иван Иванов заяви: "Започва да ми намирисва на опит за затваряне на нашата уста по тази тема. Може

Лекарите не са установили заболявания при учениците, спасени от пещерата в Тайланд

http://www.moreto.net/novini.php?n=377546

Лекарите не са установили никакви заболявания в първата група ученици, които бяха спасени от пещерата в Тайланд, където бяха блокирани повече от две седмици. По думите на представител на Министерството на здравеопазването, никой от спасените не проявява признаци на белодробно заболяване или сериозни инфекции.

Голямото бебе се оказа малък мъж, отказа да се бие с Кобрата

http://www.varna24.bg/news/802260.html

Джарел Милър - Голямото бебе стана вторият елитен боксьор в тежка категория, който отказа да се бие ...

Борисов разпореди незабавно да започне ремонта на улиците в Мизия и Дупница

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955744

Борисов разпореди незабавно да започне ремонта на улиците в Мизия и ДупницаПремиерът Бойко Борисов разпореди в началото на заседанието на МС на министрите на регионалното развитие и благоустройство и на вътрешните работи Николай Нанков и Валентин Радев да посетят наводнените райони в Мизия и Дупница и да възложат на кметовете още днес да започнат асфалтирането на разрушените улици.

Русия се е опитала да влияе върху преговорите за името на Македония?

https://www.investor.bg/evropa/334/a/rusiia-se-e-opitala-da-vliiae-vyrhu-pregovorite-za-imeto-na-makedoniia-264461/

Гърция се готви да изгони четирима руски дипломати във връзка с тези действия на Москва, твърди "Катимерини"

Продължава издирването на изчезналото 6-годишно момиченце от Панагюрище

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955732

Продължава издирването на изчезналото 6-годишно момиченце от ПанагюрищеЧетвърти ден продължава издирването на изчезналото в неделя 6-годишно момиченце от Панагюрище, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Очаква се днес да пристигнат и няколко доброволци от столицата с лодки, които ще направят проверка на река Луда Яна по вода. Екипи от полицаи, пожарникари и доброволци и днес ще обхождат реката в районите

Босна отказва да охранява Европа от мигрантите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955736

Босна отказва да охранява Европа от мигрантитеБосна отказва да стане пазач на Европейския съюз, който затвори границите си за хилядите мигранти, блокирани на нейна територия. Министърът на сигурността на тази бедна и крехка страна Драган Мектич не може да скрие раздразнението си от Брюксел. "Не можем да превърнем Босна в "хотспот" (гореща точка).

ИТ индустрията е създала 11 милиардери за 6 месеца

https://www.vesti.bg/tehnologii/it-industriiata-e-syzdala-11-miliarderi-za-6-meseca-6084355

Светът на технологиите все повече доминира в клуба на най-богатите, включително и с българско присъствие

Борисов: Не познавам Мис Бикини Борислава, бизнесмен отказа да каже дали тя живее в имение в Барселона

https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/borisov-poznavam-mis-bikini-borislava-iovcheva-biznesmen-otkaza-kaje-dali-tia-jivee-imenie-barselona.html

Не. С този лаконичен отговор премиерът Бойко Борисов отговори на въпроса дали познава Мис Бикини Борислава Йовчева и има ли дете от нея. Това стана в предаването „Евродикоф“.

ГЕРБ и БСП се скараха заради промени в правилника на парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955728

ГЕРБ и БСП се скараха заради промени в правилника на парламентаПромени в правилника на парламента, свързани с дебата по доклада на правителството за приключилото българско председателство на Съвета на ЕС, който ще бъде представен в петък, доведоха до противопоставяне на ГЕРБ и БСП. Мнозинството отхвърли искането на левицата след отговорите на министрите на въпроси на депутати да има и отношение по тях в

Разследване на Struma.com! Пирамида за търговия с козметика и надомна работа в Пиринско! Бъдете внимателни!

http://www.struma.com/krimi/razsledvane-na-struma-com-piramida-za-turgoviya-s-kozmetika-i-nadomna_136517/

Култовите схеми с пирамиди се завръщат в Пиринско. Наше репортерско проучване показа, че схемата, разигравала се години наред пак е актуална в района. Какво открихме?

Първо попаднахме на обява от Гоце Делчев на мъж, който искал да разшири бизнеса си. В последствие обявата се представяше от същия профил, само че от жена. Веднага се описваше, че става дума за руска козметика, много актуална и евтина, която бързо щяла да запали жените от окръга.

Решаваме на да пишем на дамата....

Продължава

Служители на БНР протестират заради ниски заплати

http://nakratko.bg/category/58/162189/


Служители на Българското национално радио излязоха на протест пред сградата на медията. Акцията е организирана от радиосдружение „Подкрепа“ и е основно заради разпределението на бюджетните средства, както и заплащането на служителите.

Синя зона за паркиране на автомобили влиза в сила в центъра на Варна

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286740_%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D1%8F+%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8+%D0%B2%D0%BB%D0%B

  От днес във Варна е въведена синя зона за паркиране на автомобили в централната част на града. В бъдеще се очаква да бъде разширена.

Подробна информация за синята зона във Варна можете да откриете на сайта на ОП „Общински паркинги и синя зона“.

В центъра на Варна улиците са тесни, а паркираните автомобили са твърде много. За това община Варна се опитва да въведе синята зона от 2015 г., но това се случва едва сега заради дълги съдебни процедури.

В синята зона са обособени над 2600 паркоместа, а 110 от тях са за хора с увреждания.

Пред камерата на БНТ управителят на ОП „Общински паркинги и синя зона“ Младен Иванов заяви, че разрешеното кратковременно паркиране в синята зона е три часа. Може да се плати с текстово съобщение или с уникално мобилно приложение с виртуален портфейл, където се зарежда определена сума. Идеята е то да се разшири и да може да се използва и за градския транспорт. Приложението може да се изтегли от сайта на предприятието.

Ще има три месеца гратисен период. Тези, които паркират неправилно, ще бъдат санкционирани спрямо Закона за движение по пътищата.

Няма значение дали номерът на автомобила се изписва на латиница или на кирилица.

Синята зона във Варна е разделена на четири зони, които касаят както живеещите в нея, така и юридическите лица. Те трябва да предоставят нужните документи, като цената за живеещите в района на синята зона е 5 лв. на месец или 55 лв. на година за първия автомобил. Юридическите лица могат да се възползват от локално платено паркиране за търговци за хора, които извършват дейност в зоната. Така те могат да получат подобно разрешение като това на живеещите в нея. Цената е 150 лв. на месец.

Може да се закупи и служебен абонамент, който важи за цяла Варна, и се закупува едно паркомясто. Цената е 350 лв. на месец.

Ако престоят в синята зона не се заплати, на автомобилите ще се постави скоба. Премахването ѝ струва 20 лв., като се добавя и такса за времето, в което автомобилът е бил с поставена скоба.

Синята зона работи от 9 до 19 ч. Тези, които спират в синята зона извън работното ѝ време, могат да го правят безплатно.

До седмица - масов лов на глигани

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955726

До седмица - масов лов на глигани

До седмица започва масов лов на диви свине. Тогава промените в Закона за лова и опазване на дивеча, които парламентът гласува днес на второ четене, трябва да бъдат обнародвани в Държавен вестник и да влязат в сила. Глиганите ще се ловуват до 31 декември тази година и ще се разреши на ловците да могат да стрелят по диви свине и извън срокa,

В Турция започна операция по задържането на ислямски автор и негови последователи

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955719

В Турция започна операция по задържането 
на ислямски автор и негови последователиТурската полиция започна операция днес за задържането на 235 души, свързвани с Аднан Октар, мюсюлмански автор и телевизионен проповедник, по обвинения, сред които създаване на престъпна група, измама и сексуално насилие, предаде Ройтерс, позовавайки се на истанбулската полиция. В изявление на полицията се посочва,

Валежите спряха, днес ще е слънчево

http://nakratko.bg/category/58/162188/


Очаква ни предимно слънчево време днес. Повече облаци ще има в Северна България и там може слабо и за кратко да превали.  Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. На морето ще има чудесни условия за плаж.

Иван Иванов: Случаят с фирмата на Султанка Петрова е показателен за управлението

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286739_%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%3A+%D0%A1%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82+%D1%81+%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%BD%D

 Някой трябва да понесе отговорността за тази трагедия и това трябва да се случи мигновено. Такъв коментар даде депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на „Тази сутрин” по повод инцидента на строежа на новото Народно събрание и фирмата, свързана със зам.-министър Султанка Петрова.

Той посочи, че случилото се е показателно за стила на управление на тази коалиция и на Бойко Борисов, който назначава тези зам.-министри. „Разбира се, че има конфликт на интереси. За съжаление това може и да не е изолиран случай.”

Най-логичният изход в момента е подаваното на оставка на г-жа Петрова, категоричен беше Иванов. Той добави, че Патриотите са заявили, че ще се борят с калинките във властта, а това според него е емблематичен случай.  

Удар под кръста! Вижте с колко скача екотаксата на старите коли…

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80-%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%ba%d1%80%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0-%d0%b5%d0%ba/

Собствениците на нови автомобили вече ще плашат 10% по-ниска екотакса, реши правителството. Обратно, за закупилите кола на старо размерът на таксата се вдига с 12-13%. запазва досегашният размер на таксата за автомобили на възраст до 5 години, предвиждат промени в Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса, приети от Министерски съвет днес. Целта е стимулиране на употребата на автомобили с по-ниски нива на замърсяване, отделящи по-малко вредни емисии в атмосферата.

За хибридните автомобили тенденцията е същата, като таксата за новите се намалява с около 20%, а за по-дълго употребяваните се увеличава с 12%. Отпада заплащането на продуктова такса за електромобили до 31.12.2021 г.

Въведените такси за моторни превозни средства от категории М2, МЗ, N2 и N3 са съобразени с по-голямото въздействие върху околната среда като отпадъци и източници на емисии, пише труд. Като част от комплексните мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух те целят ограничаване на вредните емисии от по-мощни МПС двигатели с вътрешно горене, емитиращи по-големи количества вредни изгорели газове, с по-висока средна възраст спрямо леките автомобили с по-голям принос в замърсяването.

С цел екологосъобразното управление на излезлите от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) от категориите за превоз на повече от 8 пътници и за превоз на товари над 3,5 т (М2, МЗ, N2 и N3), с Наредбата за ИУМПС се въвежда разширена отговорност на производителя за тези допълнителни категории. Поставят се високи цели: за оползотворяване 96% и за рециклиране 94% . Така се осигурява по-голямо количество рециклируеми суровини и тяхната преработка в страната.

Очакването е да се предотврати изхвърлянето на опасни вещества, нерегламентирано горене и третиране на компоненти и части, което е свързано с особено висок риск за здравето и околната среда и противоречи на принципите за кръгова икономика.

Материалът Удар под кръста! Вижте с колко скача екотаксата на старите коли… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Директорът на агенцията по лекарствата ще докладва в парламента за спрените медикаменти за хипертоници

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/11/3280181_direktorut_na_agenciiata_po_lekarstvata_shte_dokladva/?ref=rss


Парламентът задължи директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да дойде в пленарна зала и да докладва за спрените 62 медикамента за хипертоници. Това стана, след като проф. Стоименова е отказала да бъде изслушана по искане на БСП. Мотивът й - информацията била на сайта на агенцията.<br /><br />Социалистите обявиха това за недопутимо и поискаха парламентът да приложи правилника и да задължи проф. Стоименова да се яви в пленарна зала.<br /><br...

Започва съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято“

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955713

Започва съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято“Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято” се провежда от 10 до 21 юли 2018 г. в района на военно формирование 32040 – Крумово. От българска страна в летателната тренировка ще вземат участие личен състав и авиационна техника от 24-та авиационна база и 3-та авиационна база – Граф Игнатиево,

Утре ще се реши дали България ще получи дата за еврозоната

http://www.transmedia.bg/2018/07/11/%d1%83%d1%82%d1%80%d0%b5-%d1%89%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b8-%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8/

 

България е изпратила официално писмо до финансовите министри на страните от еврозоната, с което е поискала да се присъедини към валутния механизъм ERM II и към банковия съюз. Очаква се утре на заседание на Еврогрупата да се определи дата за присъединяване на лева към т.нар. чакалня на еврозоната, съобщава „Ройтерс“.

На срещата в четвъртък трябва да се реши дали България ще получи конкретен политически ангажимент от страните в еврозоната и Европейската централна банка (ЕЦБ) да влезе в чакалнята заедно с банковия съюз. Всичко това обаче е свързано с предварителни проверки на банки и финансова регулация, преди страната да бъде приета в Механизма за тясно сътрудничество (начинът за страните извън еврозоната да са в банковия съюз). Този процес отнема минимум пет месеца.

ЕЦБ може да изисква и допълнителна информация или да реши да проведе задълбочена оценка на институциите, които ще надзирава. Това обикновено са трите най-големи банки, но може да бъде избрана и всяка друга банка в страната.

Позовавайки се на свои източници от Брюксел, агенция „Ройтерс“ посочва, че оценката на ангажиментите, които поема България, може да отнеме повече от една година и едва тогава страната ще може да се присъедини към ERM II.

 

 

Парламентът ще разгледа промени в правилника си за работа

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286738_%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82+%D1%89%D0%B5+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8+%D0%B2+%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8

  Парламентът ще разгледа промени в правилника си за работа, свързани с доклада на Министерския съвет за решенията, взети по време на българското председателство на ЕС и приоритетите на австрийското председателство.

Предложено ще бъде и първо гласуване на допълнения в Закона за лова и опазване на дивеча, както и на второ четене промени в т.нар. Закон за горивата, внесен от парламентарната група на "Обединени патриоти".

3,7 млн. лв. са очакваните приходи от „синята зона“ във Варна до края на 2018 г.

http://www.moreto.net/novini.php?n=377508

До края на годината, очакваните приходи от „синята зона“ във Варна са 3,7 млн. лв. Това съобщи шефът на общинското предприятие "Паркинги и синя зона" Младен Иванов, предаде репортер на Moreto.net. За 5 години се очакват приходи от 27 млн.

Тайфунът Мария премина през Северен Тайван (снимки)

https://dnes.dir.bg/svyat/tayfunat-mariya-premina-prez-severen-tayvan-snimki

Заради стихията бяха евакуирани над 3400 жители на райони, в които има риск от свлачища

Цветанов обсъди на Трансатлантическа среща във Вашингтон връзките на ЕС и САЩ (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955702

Цветанов обсъди на Трансатлантическа среща във Вашингтон връзките на ЕС и САЩ (Снимки)Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов взе участие в 9-ата Среща на върха на Трансатлантическата парламентарна група, която се проведе във Вашингтон. В рамките на форума парламентаристи от САЩ и Европа обсъждаха различни аспекти на двустранните политически отношения като политиката на администрацията на

Застрашено ли е здравето на децата, спасени от пещера

https://www.vesti.bg/sviat/azia/zastrasheno-li-e-zdraveto-na-decata-spaseni-ot-peshtera-6084356

Според пещерния водолаз Алекс Киров треньорът на 12-те деца, е действал изключително добре в създалата се ситуация

Дрейк разби исторически рекорд на „Бийтълс“

http://clubz.bg/70385-drejk_razbi_istoricheski_rekord_na_%E2%80%9Ebijtyls%E2%80%9C

Един от най-дългогодишните рекорди на „Бийтълс“ падна „ужилен“ от „Scorpion“. Албумът на Дрейк „Scorpion“ постави нов рекорд, като вкара едновременно седем песни в класацията за сингли Топ 10 на „Билборд“, съобщава Си Ен Ен.

Това би постижението на „Бийтълс“ от пет сингъла едновременно в същата класация, поставен през 1964-а. „Билборд“ отбелязва, че групата си остава „единствената артистична единица, монополизирала изцяло Топ 5 в една седмица“ – ето с тези песни:

№ 1 – Can’t Buy Me Love

№ 2 – Twist and Shout

№ 3 – She Loves You

№ 4 – I Want to Hold Your Hand

№ 5 – Please Please Me

Класирането на Дрейк е както следва:

№ 1 – Nice for What

№ 2 – Nonstop

№ 4 – God’s Plan

№ 6 – In My Feelings

№ 7 – I’m Upset

№ 8 – Emotionless

№ 9 – Don’t Matter to Me feat. Michael Jackson

И това не е единственият му успех. Рапърът разби и собствения си рекорд за най-много сингъли в „Hot 100“ с 27 парчета – включително всичките 25 песни от „Scorpion“.

Всичко това идва веднага, след като албумът „Scorpion“ отбеляза рекорд и в стрийминга с 1 милиард стриймвания. Както бе отбелязано тази седмица от неговата звукозаписна компания „Рипъблик рекърдс“, петият албум на рапъра е пресякъл границата от милиард стриймвания, което се случва за първи път в първата седмица от излизането на един албум.

Така в класациите на „Билборд“ Дрейк надмина и постижението на Майкъл Джексън като артист с най-много песни в Топ 10 сред соло изпълнителите мъже.

Понастоящем, с излизането на новия си сингъл „Don’t Matter to Me“, Дрейк вече има в кариерата си 31 хита в Тор 10, а Кралят на попа е с 30.

"Площад Славейков"

Ще се случи ли Брекзит след политическата криза на Тереза Мей?

http://www.klassa.bg/News/Read/article/286737_%D0%A9%D0%B5+%D1%81%D0%B5+%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B8+%D0%BB%D0%B8+%D0%91%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B7%D0%B8%D1%82+%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8

 Тереза Май е изправена пред най-сериозната криза в управлението си, след като външният й министър и министърът, отговарящ за брекзит, подадоха оставка в рамките на няколко часа. Борис Джонсън и колегата му Дейвид Дейвис драматично се отказаха от по-меката позиция на Обединеното кралство при напускането на Европейския съюз.

Какво означава това за британския министър-председател и има ли вероятност Брекзит да не се случи?

Как се стигна дотук?

Тереза Мей пое поста министър-председател преди две години след референдума, в който британците гласуваха Обединеното кралство да напусне ЕС. Консервативната партия беше разделена между тези, които ожесточено подкрепят брекзит и онези, които предпочитат оставането в Съюза. Мей се опита да обедини тези две фракции, като постави стабилни фигури на ключови постове, включително Джонсън във външното министерство и Дейвис, отговарящ за брекзит.

Но от самото начало тя не можеше да обясни какво би означавало напускането на ЕС за Обединеното кралство и беше силно критикувана, че казва само "Брекзит значи Брекзит". В опит да затвърди властта си, тя свика предсрочни парламентарни избори през юни 2017 г. След като загуби мнозинство, беше принудена да влезе в неформален съюз с по-малка, подкрепяща брекзит партия от Северна Ирландия.

Оттогава насам нейната власт беше силно отслабена от провала при определянето на ясна преговорна стратегия с Брюксел, който от своя страна предупреди, че Великобритания не е в позиция да си избира бъдещите търговски отношения с ЕС. През последната година имаше няколко оставки в кабинета на Мей, но до тази седмица те бяха заради лични скандали и въпроси, които не са свързани с брекзит.

Може ли Тереза Мей да оцелее като премиер?

Краткият отговор на експертите е "да", но тя се изправя пред битката на политическия си живот, за да го направи. Най-голямото предизвикателство пред Мей беше опитът й да реши дългогодишната липса на единство в правителството и в Консервативната партия за брекзит. Тя смяташе, че е постигнала това на срещата на министрите от кабинета си миналия петък. Тази среща одобри нова позиция, която предполага по-близки от очакваните отношения с ЕС след напускането на блока или т.нар "по-мек" брекзит.

Но това предизвика обратен ефект. Загубата на двама от най-големите поддръжници на брекзит в кабинета може да доведе до отцепване на депутати, които не са съгласни с новата политика и до отслабване на позицията на Мей като лидер на Консервативната партия.

Вероятността да се изправи пред вот на недоверие се увеличава драматично, но вероятността да загуби поста си – не, тъй като все още има необходимата депутатска подкрепа. През двете години като министър-председател Мей посрещна сериозни предизвикателства и остана твърда, така че е много малко вероятно сама да подаде оставка.

Но оставката на старшите министри от кабинета й заради европейски въпроси напомня падането на Маргарет Тачър от власт през 1990 г. Тогава Тачър обеща да се бори, но не успя да спечели на първия кръг на вътрешнопартийните избори и беше принудена да подаде оставка.

Ще падне ли правителството?

Това е малко вероятно, твърдят политическите наблюдатели на Острова. Въпреки настоящия хаос, Консервативната партия ще иска да поддържа колкото е възможно по-голяма стабилност от страх да не сдаде властта на опозиционните Лейбъристи.

Дори Мей да е изправена пред вътрешнопартиен вот и да загуби, е малко вероятно новият министър-председател да рискува да свика избори, на които консерваторите почти сигурно ще бъдат победени.

Какво означава това за брекзит?

Съгласно условията на член 50 от Лисабонския договор, задействан през март 2017 г., Великобритания трябва да напусне ЕС две години по-късно, на 29 март 2019 г. Сегашната криза не променя този график, но поставя въпроса дали целият процес на преговори може да се разпадне.

Брюксел очаква Великобритания да излезе с твърда позиция преди последния кръг от преговори между представители на Обединеното кралство и ЕС това лято. Окончателната сделка за излизането от ЕС трябва да бъде договорена с Брюксел на среща на върха през октомври, въпреки че официални представители на евросъюза признават, че може да има отлагане до декември.

Брекзит все още предстои да се случи, а въпросът все още е такъв, какъвто винаги е бил – под каква форма? Ако фракцията на твърдите привърженици поеме ръководството на Консерваторите, това може да означава или „тежък” брекзит или изобщо никаква сделка. Ако Мей удържи властта, тя ще трябва да направи компромис по сегашната си мека позиция по отношение на развода с ЕС.

Анализ на международния редактор Илияна Димитрова / BTV

Aniventure Comic Con 2018 идва с много гейминг на 15-16 септември

https://www.avtora.com/aniventure-comic-con-2018-idva-s-mnogo-geiming-na-15-16-sept/

Aniventure Comic Con тази година ще се проведе в уикенда на 15 и 16 септември в Inter Expo Center София, като се очаква да бъде посетено от над 25 000 души. Освен косплейъри, актьори и художници от България и света, събитието ще предложи много турнири и забавления за феновете на електронните игри и електронните спортове. Всеки посетител ще може да се включи в някой от десетките турнири по най-популярните игри у нас или просто да поиграе свободно в различните зони. Гостите ще имат възможност и да гледат битките на най-добрите отбори и играчи по CS: GO, League of Legends

Директорката на агенцията по лекарствата отказа да говори в парламента, призоваха я

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955706

Директорката на агенцията по лекарствата отказа да говори в парламента, призоваха яПарламентът призова изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова да се яви в пленарната зала и да бъде изслушана по казуса с изтеглените медикаменти за лечение на хипертония. Решението беше прието единодушно със 166 гласа "за". В началото на заседанието от "БСП за България" поискаха проф.

"Индиана Джоунс 5" ще излезе в кината през 2021 г.

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6955699

"Индиана Джоунс 5" ще излезе в кината през 2021 г.Завръщането на Харисън Форд в ролята на Индиана Джоунс отново беше отложено, този път за 2021 г., съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на компанията "Уолт Дисни". Забавянето се дължи на проблеми със сценария. Миналия месец към екипа на филма беше привлечен Джонатан Касдан, съавторът на "Соло: История от Междузвездни войни".

Tрима от БСП с отворено писмо срещу Михаил Миков

https://www.actualno.com/politics/trima-ot-bsp-s-otvoreno-pismo-sreshtu-mihail-mikov-news_684336.html

Трима членове на Националния съвет на БСП - Здравко Кънчев, Трифон Панчев и Валери Митов, разпространиха отворено писмо срещу изказване на бившия председател на партията Михаил Миков.  В него те заявяват, че са обезпокоени от медийните изяви на техни колеги и затова се обръщат към своите „с надежда, че на това ще бъде сложен край“. „Не намираме за редно, още по-малко отговорно, бивш председател на БСП да участва в очерняща партията и ръководството кампания

Млад мъж уби баща си и преби майка си, нападна полицаи

//dariknews.bg/novini/bylgariia/mlad-myzh-ubi-bashta-si-i-prebi-majka-si-napadna-policai-2108640

Млад мъж уби баща си, преби майка си и нападна полицаи в столичния квартал „Лозенец“.
 
Сигнал за инцидента е подаден вчера следобед, около 16:30 ч. от майката, която е настанена във Военномедицинска академия (ВМА) с контузия

5 знака по тялото, които разкриват характера ни (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/5-znaka-po-tialoto-koito-razkrivat-haraktera-ni-video-2108637

Знаете ли, че можете да разберете характера на някой човек и то само като го гледате? Разбира се, не става въпрос за свръхестествени способности, а за знаци по тялото, които могат безпогрешно да разкрият човешкия характер.

Бенка над горната устна

Знает

Автомобили горяха в столичния квартал "Манастриски ливади"

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955705

Автомобили горяха в столичния квартал "Манастриски ливади"Няколко автомобила горяха в сряда сутрин в столичния кв. „Манастирски ливади“, съобщава БГНЕС. Инцидентът е станал на улиците „Ралевица“ и „Иван Сусанин“. На място незабавно са дошли противопожарни автомобили и са потушили пламъците. Оперативни групи на полицията са отцепили района и събират доказателства.

Експерт: Няма демографска катастрофа, българите ще ни има

http://www.varna24.bg/news/802252.html

Няма демографска катастрофа, това е твърде силен термин. Българите ще ни има. Всички прогнози, даже ...

Шефът на агенцията по лекарствата отказа да се яви пред депутатите, те я задължиха

https://offnews.bg//politika/shefat-na-agentciata-po-lekarstvata-otkaza-da-se-iavi-pred-deputatite-684151.html

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова отказа да се яви пред депутатите, за да даде обяснение за спрените 62 медикамента за хипертоници. След това обаче народните представители я задължиха да иде в Народното събрание.

В началото на днешното заседание от БСП поискаха изслушване на Стоименова. Според социалистите в края на миналата седмица не са били дадени достатъчно обяснения за случая.

След искането на БСП председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че ще се свърже с Асена Стоименова и ще я поканят в зала. Малко по-късно се разбра, че Стоимеова е отказала да се яви пред депутатите. Тя изпратила писмо на председателя на парламента, в което заявява, че цялата информация по темата я има на сайта на агенцията.

Караянчева обаче реши да предложи на народните представители да задължат Стоименова да даде обяснение в парламента, защото темата е сериозна. В крайна сметка депутатите гласуваха и я задължиха да се яви пред тях.

Вандали изпочупиха указателни табели за Седемте рилски езера

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955694

Вандали изпочупиха указателни табели за Седемте рилски езераВандали изпочупиха част от указателните табели в един от най-посещаваните национални паркове у нас - парк "Рила" и Седемте рилски езера. Сигналът е подаден от туристи, предава БНТ. Нарушения от този тип са доста редки, за мен това е вандалска проява, извършена в тъмната част на денонощието, когато няма хора и парковата охрана не е била там,

Вижте момичето, открито мъртво в хотел в Банско (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955691

Вижте момичето, открито мъртво в хотел в Банско (Снимки)Във вторник в хотел в Банско бе намерена мъртва 22-годишна служителка Жанет Маджерска. Колеги са открили трупа на момичето, след като повече от час тя не вдигала служебния си телефон. Заключението след направената аутопсия е, че момичето е починало от полиорганна недостатъчност. Стана ясно и, че 22-годишната Жанет е страдала от анорексия.

Гълъб Донев: Променят се нагласите към хората с увреждания

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955697

Гълъб Донев: Променят се нагласите към хората с уврежданияНагласите на работодателите към хората с увреждания се променят, а пазарът на труда изпитва остра нужда от кадри. Това заяви в студиото на „Денят започва“ Гълъб Донев - секретарят по социални политики и здравеопазване към президента. Той коментира форума за заетостта на хората в неравностойно положение, организиран от президента Радев.

40 българчета гледаха Световното в базата на футболния гранд „Барселона

http://www.moreto.net/novini.php?n=377544

40 деца от България имаха щастието да гледат световното първенство по футбол в най-вълнуващият кампус в Европа, научи Moreto.net. За седем дни те следиха двубоите във футболната столица Барселона, в рамките на тренировъчен лагер, който се проведе от 1 до 7 юли в каталунския град.

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов влетя на Министерски съвет със заповед за Мизия (ОБНОВЕНА)

http://pik.bg/първо-в-пик-tv-борисов-влетя-на-министерски-съвет-със-заповед-за-мизия-обновена-news764669.html

ПЪРВО В ПИК TV! Борисов влетя на Министерски съвет със заповед за Мизия (ОБНОВЕНА)

Бойко Борисов влетя на заседанието на министерски съвет със заповед към регионалния министър Николай Нанков и вътрешния министър Валентин Радев да се задействат и отнесените от водата улици в Мизия, показани по телевизията, да бъдат ремонтирани.

"Вземете мерки и веднага се срвещнете с кметовете. Започнете да асфалтирате. Това е община, после парите ще бъдат възстановени от фонда", отсече премиерът.

Мизия отново пострада от водно бедствие онзи ден. Силният дъжд наводни улиците и приземните етажи в града.

Министерският съвет променя нормативни актове на икономическото и екологичното ведомство.

Ето какво още ще решават министрите на днешното си редовно заседание:

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДОКЛАД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА 2018 Г. С МЕРКИТЕ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ЧЛЕНСТ­ВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КЪМ 30 ЮНИ 2018 Г.

Внася: министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

  1. ДОКЛАД ЗА ПРИЕМАНЕ НА ГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО ПРЕЗ 2017 Г. НА НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВ­НОСТ 2014-2020 Г.

Внася: министърът на енергетиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО 2020 – БЪЛГАРИЯ“ ЗА 2017 Г.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ИЗПЪЛ­НЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА ДОПИНГ В СПОРТА (2015-2024 Г.) ЗА ПЕРИОДА 2018-2019 Г.

Внася: министърът на младежта и спорта

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ДОКЛАД ЗА СЪС­ТОЯНИЕТО И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА ПРЕЗ 2016 Г.

Внася: министърът на околната среда и водите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ДОКЛАД НА МИНИС­ТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ОБЩИ КРИТЕРИИ ЗА АДМИ­НИСТРАЦИЯТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ ПРЕД ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ДОМА ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВРАЦА.

Внася: министърът на здравеопазването

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ТРАНСФЕРИ ЗА 2018 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА СТИПЕНДИИ И ЕДНО­КРАТНО ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ ПО ПРОГРАМАТА НА МЕРКИТЕ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ УЧИ­ЛИЩА ПРЕЗ 2018 Г., ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 17 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2018 Г.

Внася: министърът на културата

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИ­ЖИМИ ИМОТИ, СОБСТВЕНОСТ НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЕАД - СОФИЯ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ДАВА­НЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО ИМ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внасят: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ ИМОТ - ЧАСТНА ДЪР­ЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ЗА ОСЪЩЕ­СТВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ „АСОЦИАЦИЯ ДА СЪХРА­НИМ ЖЕНАТА“.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНОТО МУ ПРЕХВЪРЛЯНЕ В СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНА ВИДИН, ОБЛАСТ ВИДИН.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ, ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА СПОГОДБАТА МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕ­ПУБЛИКА МОЛДОВА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТРУДОВАТА МИГРАЦИЯ, ПОДПИ­САНА НА 18 ЮНИ 2018 Г. В СОФИЯ.

Внася: министърът на труда и социалната политика

  1. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ И ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ НА ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И РИБАР­СТВО, ПРОВЕДЕНО НА 18 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАДА ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗАЕТОСТ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПОТРЕ­БИТЕЛСКИ ВЪПРОСИ, ФОРМАТ „ЗАЕТОСТ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКA“, ПРО­ВЕДЕНО НА 21 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на труда и социалната политика

  1. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ОКОЛНА СРЕДА, ПРОВЕДЕНО НА 25 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на околната среда и водите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ „АХТОПОЛ - СЕВЕР- ИЗТОЧНА ЗОНА”, ОБЩИНА ЦАРЕВО, ОБЛАСТ БУРГАС.

Внася: министърът на туризма

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТПРАВЕНО ОТ КОНЦЕСИОНЕРА ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ЗА ОТПРАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖ­НАТА ПЛАЖНА ИВИЦА - МОРСКИ ПЛАЖ „РИВИЕРА“, СКЛЮЧЕН НА 10 ЮЛИ 1998 Г.

Внася: министърът на туризма

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ.

Внася: министърът на образованието и науката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕД­БАТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РЕЧНИ ИНФОРМАЦИОННИ УСЛУГИ ПО ВЪТ­РЕШНИТЕ ВОДНИ ПЪТИЩА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПРИЕТА С ПОСТА­НОВЛЕНИЕ № 329 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМА­ТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

Внася: министърът на околната среда и водите

 Гледайте на живо по ПИК TV!

 <--|piktvplayer|-->

Кървав дъжд валя в Русия

https://petel.bg/-Karvav-dazhd-valya-v-Rusiya__273319

Когато живееш в Норилск, на север от полярния кръг в Русия, едва ли очакваш нещо кой знае какво да се случи в града. Жителите му обаче бяха ш...

Москва отвръща на удара на Гърция

https://petel.bg/Moskva-otvrashha-na-udara-na-Gartsiya__273314

Руското външно министерство заяви, че ще предприеме ответни мерки, след като Гърция експулсира двама руски дипломати, съобщи ТАСС. По-ра...

Електронното гласуване ще става чрез банкова карта или мобилен телефон

https://petel.bg/Elektronnoto-glasuvane-shhe-stava-chrez-bankova-karta-ili-mobilen-telefon__273313

Да се използва нулева транзакция от банкова карта, номер на мобилен телефон или друг вид ключ за потвърждаване на самоличност при електро...

Водният ад в Япония взе нови жертви

http://www.cross.bg/vodniyat-ad-v-yaponiya-vze-novi-zhertvi-1578868.html

/КРОСС/ Броят на жертвите на водния апокалипсис в Япония стана 179, предоха световните агенции, цитирайки говорител на японското правителство. Обилни валежи се изсипаха над азиатската страна още през миналата седмица, причинявайки наводнения и свлачища. Все още има хора в неизвестност, посочиха властите. Японският премиер Шиндзо Абе отмени своите планирани визити зад граница, за да посети някои от най-засегнатите райони на природното бедствие. Спасителните операции продължават. Това е най-големият брой загинали при наводнения в Япония от 1953 година, когато на остров Кюшу загинаха 759 души, а над 450 000 останаха без дом. Много местни граждани бяха евакуирани заради бедствието.  

От утре започва полагането на пътна маркировка на околовръстен път „Стефан Стамболов“ в Сандански

http://www.struma.com/obshtestvo/ot-utre-zapochva-polaganeto-na-putna-markirovka-na-okolovrusten-put_136516/

Община Сандански уведомява всички жители, че утре /12.07.2018 г./ от 20:00 часа започва полагането на пътна маркировка на околовръстен път „Стефан Стамболов“ в град Сандански, което ще продължи след 20:00 часа и в петъчния ден /13 юли/.

В тази връзка молим гражданите да не паркират автомобилите си в този участък и призоваваме за спазване на въведената временна организация на движение.

М. Иванов

 

Гърция гони двама руски дипломати

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955682

Гърция гони двама руски дипломатиГръцкото правителство е решило да изгони двама руски дипломати и да забрани влизане в Гърция на други двама, като ги обвинява в намеса във вътрешните работи на страната и незаконни действия срещу националната сигурност на Гърция, съобщава в. "Катимерини". Атина обвинява руските дипломати, че опитвали да се сдобият незаконно с информация и да

Повечето хора мислят, че светът е по-опасен днес, отколкото беше преди две години

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955679

Повечето хора мислят, че светът е по-опасен днес, отколкото беше преди две годиниПовечето хора мислят, че светът е по-опасен днес, отколкото беше преди две години, като същевременно нарастват страховете от политически мотивирано насилие и от оръжия за масово поразяване. Това са изводите в допитване на Фондация Глобални предизвикателства, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.  В изследването 6 от 10 анкетирани казват,

Здравното министерство възобнови поръчката за доставка на 400 линейки

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/07/11/3280166_zdravnoto_ministerstvo_vuzobnovi_poruchkata_za/?ref=rss


Министерството на здравеопазването е възобновило поръчката за доставка на 400 линейки, след като на 6 юли Върховният административен съд е оставил без уважение искането за спиране й, съобщиха от ведомството. Сроковете за подаване на оферти са удължени в съответствие със Закона за обществените поръчки и такива ще се приемат до 10 август. Планираната дата за отваряне на офертите е 13 август тази година.<br /><br />Дружеството със 100 лв. капитал "Вайнман Технолоджи" ЕООД на...

ЕС става все по-нетърпелив заради нежеланието на Западните Балкани да направят реформи

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/07/11/3280159_es_stava_vse_po-neturpeliv_zaradi_nejelanieto_na/?ref=rss


Европейските лидери стават "все по-нетърпеливи" към нежеланието на страните от Западните Балкани да приемат необходимостта от реформи за върховенството на закона и това застрашава шансовете им да се присъединят към Европейския съюз до 2025 г., предаде "Гардиън".<br /><br />"Във всички тези държави срещам известна съпротива да се адресират правилно въпросите, свързани с върховенството на закона. Това е задължително изискване за ЕС", заяви еврокомисарят...

Мартинес: Разликата между победата и загубата беше само едно статично положение

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/07/11/3280161_martines_razlikata_mejdu_pobedata_i_zagubata_beshe/?ref=rss


Белгия плати цената за това, че не се възползва от своите шансове срещу Франция, но сега трябва да се отърси от разочарованието и да спечели мача за третото място. Това заяви селекционерът на "червените дяволи" Роберто Мартинес след загубата с 0:1 в първия полуфинал на световното първенство.<br /><br />Франция поведе в началото на второто полувреме след гол с глава на Самуел Умтити след центриране от корнер. След това тимът на Дидие Дешан показа солидна игра в защита и...

Как да си охладим колата без климатик само за 10 секунди (ВИДЕО)

https://www.actualno.com/curious/kak-da-si-ohladim-kolata-bez-klimatik-samo-za-10-sekundi-video-news_684205.html

Този прост трик драстично ще намали температурата в колата - без климатик и само за 10 секунди. Спуснете прозореца от страната на водача и затворете вратата. Пътническата врата отворете и затворете няколко пъти. Температурата в колата ще падне с 10 градуса по Целзий минимум. Гледайте видеото и ще ви стане по-ясно.

Участниците в обществената поръчка за закупуване на 400 линейки могат да подават оферти до 10 август

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955678

Участниците в обществената поръчка за закупуване на 400 линейки могат да подават оферти до 10 августУчастниците в обществената поръчка за закупуване на 400 линейки могат да подават оферти до 10 август, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Планираната дата за отваряне на офертите е 13 август. На 6 юли, с окончателно определение Върховният административен съд остави без уважение искането за спиране на обществената

САЩ наложи мита върху китайски стоки за 200 млрд. долара

http://www.cross.bg/stoki-dolara-kitaii-1578867.html

/КРОСС/ Задълбочава се търговската война между Съединените щати и Китай. Вашингтон наложи нови мита върху китайски стоки на стойност 200 милиарда долара. Налогът е 10%. В списъка са редица потребителски стоки, като автомобилни гуми, мебели, куфари и дамски чанти. Борсовите индекси в Токио, Шанхай и Хонконг спаднаха веднага след обявяването на новината. Според инвеститори и търговци, политиката на президента Доналд Тръмп е вредна за икономиката, а Китай определиха митата като "напълно неприемливи". Преди време Тръмп се закани, че ще наложи мита на китайски стоки за общо 500 милиарда долара. Това е почти целия обем на вноса на Съединените щати от Китай.

Служители на БНР протестират заради ниски заплати

http://www.cross.bg/protesta-radio-radioto-1578866.html

/КРОСС/ Служители на Българското национално радио излязоха на протест пред сградата на медията. Акцията е организирана от радиосдружение „Подкрепа“ и е основно заради разпределението на бюджетните средства, както и заплащането на служителите. Протестът е продължение на протестите на работещите в музикалните състави на БНР, които протестират от няколко месеца с искане за повишение на бюджета на радиото, което да позволи увеличение на възнагражденията. Участници в акцията казаха: "Непрекъснато се повтаря: "Няма откъде да се вземат пари!", "Какво очаквате?", "Това е положението!", "Не ни отпускат пари!", каза участничка в протеста. "Трябва да се увеличи поне с 5 млн. бюджетът на радиото, а и на телевизията. Дори и само 3 млн. лв. за заплати биха вдигнали заплатите на радиослужителите с 30%", каза друг участник в протеста. Ръководството на БНР заявя, че нито един от синдикатите в националното радио не е изявил желание за обсъждане на поставените въпроси. За изясняване на декларираните искания, ръководството е поканило представителите на синдикалните организации в БНР на среща петък,  13 юли.

Финансовите инспектори увеличават проверките

http://econ.bg/Новини/Финансовите-инспектори-увеличават-проверките_l.a_i.763333_at.1.html

През второто тримесечие на 2018 г. Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) приключи 135 финансови инспекции, които са с 34 повече от...

Поредният скандал е на път да избухне в Дупница: Водата негодна за пиене

http://www.struma.com/obshtestvo/poredniyat-skandal-e-na-put-da-izbuhne-v-dupnica-vodata_136515/

Кална, мръсна и видимо негодна за пиене, снимката на водата предизвика вълна от негативни коментари: 'или ще има вода с цвят на боза, или въобще няма да има, нищо не става от тоя град', 'това от чешмата ли е, не я пийте'- са само част от коментарите на недоволните граждани, след пост на Даниела Коларова от града в групата 'Забелязано в Дупница'

Дупница от много месеци има проблем с водоснабдяването, наскоро водата тотално беше спряна в квартала жк. Бистрици, а жителите на квартала...

Продължава

Кметът Ревански повлече крак, кумът му се сгоди на яхта в Гърция…

http://regiona.bg/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%ba-%d0%ba%d1%83%d0%bc%d1%8a%d1%82-%d0%bc%d1%83/

Десет дни, след като стана кум на сватбата на кмета на Белица Радослав Ревански, синът на Ахмед Доган – Демир се сгоди на яхта, с която плава в момента.

Наследникът на Ахмед Доган предложил брак на приятелката си Памела Жейнова, дъщеря на футболния мениджър Николай Жейнов, с която е неразделен през последните месеци.

В края на юли красивата брюнетка се дипломира със специалност „Спортен мениджмънт“ в НСА, а сега се шушука, че девойката очаква наследник от Демир и е още в първите месеци на своята бременност.

Вече повече от седмица влюбените релаксират и се припичат на борда на луксозния плавателен съд в Гърция, съобщи „Галерия“. Всеки ден спират на екзотични места, където хапват морски деликатеси.

Двойката обаче не прекарва романтичната ваканция на луксозната яхта „Агата“ на Ахмед Доган, дълга 40 метра, на стойност 66 милиона лева. 33-годишният Демир наел по-скромен плавателен съд, който също е оборудван с всичко необходимо за приятно и комфортно прекарване.

Демир ловял риба с харпун, докато Памела гледала морската шир и събирала слънчеви лъчи. Младежът редовно приготвял вечеря на своята любима – обичал да пече пържоли на плавателния съд.

Материалът Кметът Ревански повлече крак, кумът му се сгоди на яхта в Гърция… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

ПЪРВО В ПИК! Депутатите бесни на шефката на Агенцията за лекарствата

http://pik.bg/първо-в-пик-депутатите-бесни-на-шефката-на-агенцията-за-лекарствата-news764733.html

ПЪРВО В ПИК! Депутатите бесни на шефката на Агенцията за лекарствата

Шефката на Агенцията за лекарствата проф. Стоименова вбеси депутатите, които днес поискаха да бъде изслушана в парламента заради информацията за лекарства против хипертония, съдържащи канцерогенни съставки.

След като от агенцията отговориха, че Стоименова е ангажирана, както пишело на сайта на институцията и не може да дойде при депутатите, шефката на парламента Цвета Караянчева обяви, че това поведение е недопустимо, а депутатите с пълно мнозинство гласуваха Стоименова веднага да се яви в парламента.

„Жив“ шоколад, сладка от люти чушки и колбаси с черен етикет на първия Национален фермерски пазар във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=377543

За първи път - в разгара на лятото, морската столица ще събере производители на натурални храни от цялата страна. Домакин на уникалния по рода си Национален фермерски пазар ще бъде търговско-развлекателният център на Мол Варна ЕАД.

Сръбският печат за съдбата на петимата задържани и освободени в Косово сърби

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955672

Сръбският печат за съдбата на петимата задържани и освободени в Косово сърбиСлед изявленията на Белград, че ще напусне диалога в Брюксел, Прищина пусна на свобода петима сърби, които вчера сутринта бяха арестувани край Гнилане, съобщава белградският вестник "Политика". Специални части на косовската полиция нахлуха в културен център в село Шилово край Гнилане вчера и обискираха няколко къщи.

Започва съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято“

http://www.cross.bg/podgotovka-aviatzionna-takticheski-1578865.html

/КРОСС/ Съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято” се провежда от 10 до 21 юли 2018 г. в района на военно формирование 32040 – Крумово. От българска страна в летателната тренировка ще вземат участие личен състав и авиационна техника от 24-та авиационна база и 3-та авиационна база – Граф Игнатиево, личен състав от 68-ма бригада „Специални сили”, представители на база за командване, управление и наблюдение (КУН) и сили и средства от Зенитно-ракетни войски – военно формирование 36 150 – Стара Загора. По време на съвместната българо-американска подготовка са планирани за изпълнение следните задачи: тактически полети на малка височина, превоз на войски и товари, тактически въздушен десант, визуално въздушно разузнаване, парашутни скокове, медицинска евакуация, зенитно-ракетно прикритие на стратегически обекти от критичната инфраструктура на страната, бойно маневриране за преодоляване на противовъздушната отбрана, включващо наземни средства и изтребители, тактически прехват на малоскоростна цел на малка височина и бойно търсене и спасяване съвместно със силите за специални операции и др. Задачите ще се изпълняват от основно летище Пловдив, а като тактическо летище за излитане, кацане и десантиране на товари ще се използва Чешнегирово

Лили Маринкова: БНР е дадено под аренда. Има необичайни мерки за сигурност

https://offnews.bg//medii/lili-marinkova-bnr-e-dadeno-pod-arenda-ima-neobichajni-merki-za-sigu-684150.html

В националното радио има клиентелистки назначения и това буди подозрението, че медията е дадена под аренда. Това са хора, които нямат общо с нашата медия, заяви журналистът от БНР Лили Маринкова в сутрешния блок на bTV.

Тя гостува в предаването, след като съдът я върна на работа в медията, а ръководството я пенсиониран още в същия ден.

Ситуацията в радиото прилича на инцидента с работник на строежа на новото НС и частната охранителна фирма, смята емблематичната журналистка: „ Успоредно до държавното се прилепва нещо частно, което като паразит да се възползва, включително и от отклоняване на средства от държавната медия.”

Маринкова коментира, че в радиото има и необичайни мерки за сигурност, а имало и хора, които хора, които създават паника и усещане за несигурност.

Журналистката коментира още, че не желае да отправя послания към генералния директор на радиото Александър Велев и апелира към личната му отговорност.

Тази сутрин се проведе и обявеният нов протест на представители на музикалните състави, журналистите и техническият персонал в радиото. те също се обявяват срещу назначенията на ръководството, срещу ниското заплащане и неясната съдба на съставите и Радио България.

Комунисти обвиняват Корнелия Нинова, че работи за ГЕРБ

http://clubz.bg/70384-komunisti_obvinqvat_korneliq_ninova_che_raboti_za_gerb

Съюзът на комунистите в България обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в това, че работи за ГЕРБ. Това става ясно от отворено писмо от Павел Иванов, председател на съюза и член на Движение "Че Гевара"-България.

Според текста на писмото Нинова унищожава цели организации на БСП и обявява други леви организации за екстремистки. Лидерката на БСП е упреквана и в това, че е унищожила идеята за единство на левицата в България, което било най-големия подарък за ГЕРБ. Припомня се и миналото на Нинова като приближен човек на Иван Костов и приватизационните ѝ "приключения".

Ето пълния текст на писмото:

"Госпожо Нинова, Вие работите за ГЕРБ
 
Отворено писмо от Павел Иванов, председател на Съюза на комунистите в България, член на Движение "Че Гевара"-България

Госпожо Нинова,

Вашата политика е вредна за българската левица. Поведението Ви е далеч от всякаква идея за "преодоляване на капитализма" и за изграждане на социализъм в България.

След като получихте подкрепата на различни бизнесмени, членове на БСП, и се окупирахте като председател на БСП, Вие започнахте война срещу идеята за обединена Левица.

Победата в президентските избори, плод на усилената работа на представителите на българската социалистическа мисъл - на членовете и симпатизантите на различни партии от лявото политическо семейство, беше торпилирана и обезсмислена от последващите Ви действия.

Вие обявихте левите партии за екстремистки организации, за организации, които се стремят да "отнемат" субсидията на БСП, а съюзниците си - за ненужни и неподходящи при Вашия поход към министър-председателското кресло.

Вие обявихте български социалисти за Ваши врагове и започнахте да унищожавате цели организации на БСП в България - така доведохте най-голямата лява партия до колапс, до клинична смърт, до пълно обезличаване и безсилие.

Вие преднамерено (може би така са Ви заповядали) разрушихте всички опити за постигане на единодействие в Левицата на България!

Разрушавайки идеята за единодействие на левите сили в България, Вие дадохте най-големия подарък на ГЕРБ и на Бойко Борисов - дадохте им властта.

Този капитулантски жест не остана незабелязан от властимащите и те Ви се отблагодариха - предоставиха Ви огромни държавни събсидии и охолство в борбата Ви срещу социалистическата идея.

Така се оказа, че Вие сте най-подходящият сподвижник на ГЕРБ.

Така се оказа, че Вие работите за ГЕРБ.

Но за Вас това се оказа недостатъчно. В БСП се разрази жестоа братоубийствена война, която посегна върху всякакви идеологически устои, посегна срещу носителите на левите идеи в БСП, срещу историческата памет за стотиците хиляди жертви на капитализма и фашизма в България.

Вие, госпожо Нинова, може би, сте човек без всякакъв морал!

Да забравим за момент миналото Ви на приближен човек на правителството на Иван Костов и за приватизационните Ви приключения, които допринесоха за разрушаването на българска народна собственост. Да погледнем днешните Ви политически послания...

Защо подкрепихте идеята на ГЕРБ за милитаризация на страната ни?

Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за безусловна подкрепа на НАТО?

Защо подкрепихте ГЕРБ за въвеждането на еврото?

Защо подкрепихте ГЕРБ в политиката им за плосък данък?

Защо подкрепяте политиката за налагане на капиталистическа обществено-икономическа система, а не работите за социализъм?

Вие, госпожо Нинова, сте удобен политик за Бойко Борисов и ГЕРБ! Вие сте политик, който гарантира на Борисов дълга и спокойна политическа власт!

Ето защо - аз Ви обвинявам, госпожо Нинова - ВИЕ РАБОТИТЕ ЗА ГЕРБ!

Обвинявам Ви, че предадохте българските социалисти!

Обвинявам Ви, че предадохте идеите на Благоев и Димитров!

Обвинявам Ви, че разрушавате идеята за единен ляв фронт срещу капитализма и срещу ГЕРБ!

Българските работници, българските граждани никога няма Ви последват в този безумен капиталистически десен поход, който Вие сте започнали!

Опитите Ви да унищожите лявата българска социалистическа и комунистическа мисъл няма да успеят!

Време е да си тръгнете!

Време е за обединение в Левицата, което да прогони от България всякакви приватизатори, капиталисти, експлоататори и потисници!

Време е за социализъм!"

"Ант-Мен и Осата" изместиха "Феноменалните 2"

https://www.investor.bg/novini/346/a/ant-men-i-osata-izmestiha-fenomenalnite-2-264458/

След пет седмици на екраните "Джурасик свят: Рухналото кралство" остана на трето място

Подписка в Бургас: Не на голите по плажа!

http://www.cross.bg/toncheva-byrgas-neli-1578864.html

/КРОСС/ Гражданска инициатива „Не на голите по плажа” започна подписка в Бургас срещу нудистите. До момента са събрани близо 500 подписа съобщи един от организаторите на подписката Нели Тончева. В града са разположени два пункта, обясни тя. „Искаме да има регламент за хората, които искат да използват плажа голи или полуголи, за да може останалите – особено тези с деца и подрастващи, да не се притесняват, да не се смущават от фронталното излагане на публично място на открити интимни части”, каза Тончева, цитирана от "Дарик". Подписите ще бъдат предоставени на местния парламент, където се очаква дискусия по темата. Според Тончева необходимите разпоредби така или иначе съществуват, но не се спазват. „Разговаряли сме с психолози. Подобни гледки на плажа разпалват преждевременно детската сексуална фантазия и съответно предизвиква децата да ходят да гледат различни сайтове например, за които не са достатъчно съзрели”, каза още Нели Тончева. Местната гражданска инициатива настоява за обособяването на регламентирани зони за нудисти, които да бъдат отдалечени от градските плажове. На тях да бъдат поставени и табели, които ясно да показват, че плажуващите там могат да бъдат и голи. Тончева е на мнение, че санкции на нарушителите могат да бъдат прилагани по реда на местната наредба за опазване на обществения ред на територията на община Бургас. Предложенията ще бъдат изпратени и до кмета на общината

Синоптик: Дъждът се завръща отново през уикенда, очакваме истинското лято през август

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6955657

Синоптик: Дъждът се завръща отново през уикенда, очакваме истинското лято през августОчаква ни за кратко стабилизиране на времето, но в края на тази седмица и началото на следващата - отново валежи и предупредителни кодове. Това каза за БНТ синоптикът Евгения Егова от Института по метеорология и хидрология. "Над 115 литра дъждове са паднали в Северна България, което донесе огромни щети.

„БСП за България“ поиска изслушване на директора на Изпълнителната агенция по лекарствата заради изтеглените 62 лекарства

http://www.cross.bg/lekarstvata-agentziya-mihaiilov-1578863.html

/КРОСС/ „Искаме в Народното събрание да бъде изслушан директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата заради изтеглените от пазара 62 лекарства за хипертоници", това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” проф. Георги Михайлов от парламентарната трибуна . Той припомни, че след решение на Агенцията, в края на миналата седмица, съгласно процедура на Европейската агенция по лекарствата, бяха изтеглени 62 препарата за лечение на хипертония, което поставя около 160 000 души в много сериозно положение. „Става дума за заболяване, което е много разпространено в България. Искаме изслушването и защото не бяха дадени сериозни обяснения за тези действия,  и няколко пъти бяха променяни списъците с  препаратите. Не се яви нито един отговорен фактор, за да обясни- защо се случва това”, уточни Михайлов. Той обясни, че промяната на отделни комбинации в лекарствата създава сериозни проблеми на пациенти с хипертония. 

Сензационно от съдебна зала! Босът на незаконната търговия с тютюн в Пиринско Ев. Хавальов-защитен свидетел срещу прокурора К. Сулев! Разкри потресаващи факти.....

http://www.struma.com/krimi/senzacionno-ot-sudebna-zala-bosut-na-nezakonnata-turgoviya-s-tyutyun_136514/

Арестуваният бизнесмен от село Абланица Евгени Хавальов, ръководител на организирана престъпна група за незаконна търговия с тютюн, днес се яви в софийски градски съд като защитен свидетел по делото срещу скандалния гоцеделчевски прокурор К. Сулев, обвиняем за кражба на ток и сводничество. Хавальов застана пред магистратите и разкри потресаващи подробности около взаимоотношенията си с прокурора Сулев, твърдейки, че той е шапката на бизнеса с тютюна в областта.

Хавальов се оплака, че...

Продължава

Социалисти скочиха срещу медийни атаки на бивши БСП величия

https://frognews.bg/novini/sotsialisti-skochiha-sreshtu-mediini-ataki-bivshi-bsp-velichiia.html

Социалисти скочиха срещу медийните атаки на бивши БСП величия. Това става ясно от отворено писмо, изпратено до медията ни. Припомняме, че преди ден Михаил Миков атакува лидера на БСП Корнелия Нинова за водената от нея политика.

Три жени са ранени в катастрофа край Елена

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955636

Три жени са ранени в катастрофа край ЕленаТри жени са пострадали при пътен инцидент в района на ханче «Боаза», край гр. Елена. Произшествието е станало около 15,30 ч. във вторник, съобщи полицията във Велико Търново. По първоначална информация лек автомобил «Рено», управляван от 35-годишна жена от гр. Плевен, движейки се в посока гр. Лясковец,

ПЪРВО В ПИК TV! Министрите променят закони на икономическото и екологичното ведомство - гледайте НА ЖИВО!

http://pik.bg/първо-в-пик-tv-министрите-променят-закони-на-икономическото-и-екологичното-ведомство---гле-news764669.html

ПЪРВО В ПИК TV! Министрите променят закони на икономическото и екологичното ведомство - гледайте НА ЖИВО!

Министерският съвет променя нормативни актове на икономическото и екологичното ведомство.

Ето какво още ще решават министрите на днешното си редовно заседание:

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДОКЛАД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА 2018 Г. С МЕРКИТЕ, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ЧЛЕНСТ­ВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КЪМ 30 ЮНИ 2018 Г.

Внася: министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

  1. ДОКЛАД ЗА ПРИЕМАНЕ НА ГОДИШЕН ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО ПРЕЗ 2017 Г. НА НАЦИОНАЛНИЯ ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ПО ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВ­НОСТ 2014-2020 Г.

Внася: министърът на енергетиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ОТЧЕТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО 2020 – БЪЛГАРИЯ“ ЗА 2017 Г.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ ЗА ИЗПЪЛ­НЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНАТА СТРАТЕГИЯ ЗА БОРБА СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА ДОПИНГ В СПОРТА (2015-2024 Г.) ЗА ПЕРИОДА 2018-2019 Г.

Внася: министърът на младежта и спорта

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА НАЦИОНАЛЕН ДОКЛАД ЗА СЪС­ТОЯНИЕТО И ОПАЗВАНЕТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА ПРЕЗ 2016 Г.

Внася: министърът на околната среда и водите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ДОКЛАД НА МИНИС­ТЪРА НА ИКОНОМИКАТА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА ОБЩИ КРИТЕРИИ ЗА АДМИ­НИСТРАЦИЯТА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ ПРЕД ПОТЕНЦИАЛНИ ИНВЕСТИТОРИ.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ДОМА ЗА МЕДИКО-СОЦИАЛНИ ГРИЖИ ЗА ДЕЦА - ВРАЦА.

Внася: министърът на здравеопазването

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ/ТРАНСФЕРИ ЗА 2018 Г. ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА СТИПЕНДИИ И ЕДНО­КРАТНО ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ ПО ПРОГРАМАТА НА МЕРКИТЕ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА С ИЗЯВЕНИ ДАРБИ ОТ ДЪРЖАВНИ И ОБЩИНСКИ УЧИ­ЛИЩА ПРЕЗ 2018 Г., ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 17 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2018 Г.

Внася: министърът на културата

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРОДАЖБА НА НЕДВИ­ЖИМИ ИМОТИ, СОБСТВЕНОСТ НА „БЪЛГАРСКИ ПОЩИ“ ЕАД - СОФИЯ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ДАВА­НЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО ИМ.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ.

Внасят: заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната

министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ДАВАНЕ НА СЪГЛАСИЕ ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ ИМОТ - ЧАСТНА ДЪР­ЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ЗА ОСЪЩЕ­СТВЯВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ „АСОЦИАЦИЯ ДА СЪХРА­НИМ ЖЕНАТА“.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТ - ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНОТО МУ ПРЕХВЪРЛЯНЕ В СОБСТВЕНОСТ НА ОБЩИНА ВИДИН, ОБЛАСТ ВИДИН.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ИМОТ - ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, НА ОБЩИНА ПЕТРИЧ, ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА СПОГОДБАТА МЕЖДУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕ­ПУБЛИКА МОЛДОВА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТРУДОВАТА МИГРАЦИЯ, ПОДПИ­САНА НА 18 ЮНИ 2018 Г. В СОФИЯ.

Внася: министърът на труда и социалната политика

  1. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ И ВЗЕТИТЕ РЕШЕНИЯ НА ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И РИБАР­СТВО, ПРОВЕДЕНО НА 18 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на земеделието, храните и горите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОКЛАДА ОТ УЧАСТИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ЗАЕТОСТ, СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ПОТРЕ­БИТЕЛСКИ ВЪПРОСИ, ФОРМАТ „ЗАЕТОСТ И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКA“, ПРО­ВЕДЕНО НА 21 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на труда и социалната политика

  1. ДОКЛАД ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЗАСЕДАНИЕТО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПО ОКОЛНА СРЕДА, ПРОВЕДЕНО НА 25 ЮНИ 2018 Г. В ЛЮКСЕМБУРГ.

Внася: министърът на околната среда и водите

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПЕЧЕЛИЛИЯ КОНКУРСА УЧАСТНИК ЗА КОНЦЕСИОНЕР НА МОРСКИ ПЛАЖ „АХТОПОЛ - СЕВЕР- ИЗТОЧНА ЗОНА”, ОБЩИНА ЦАРЕВО, ОБЛАСТ БУРГАС.

Внася: министърът на туризма

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ОТПРАВЕНО ОТ КОНЦЕСИОНЕРА ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ЗА ОТПРАВЯНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА КОНЦЕСИЯ ВЪРХУ ЧАСТ ОТ КРАЙБРЕЖ­НАТА ПЛАЖНА ИВИЦА - МОРСКИ ПЛАЖ „РИВИЕРА“, СКЛЮЧЕН НА 10 ЮЛИ 1998 Г.

Внася: министърът на туризма

  1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ОДОБРЯВАНЕ ПРОЕКТ НА ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ.

Внася: министърът на образованието и науката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕД­БАТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА РЕЧНИ ИНФОРМАЦИОННИ УСЛУГИ ПО ВЪТ­РЕШНИТЕ ВОДНИ ПЪТИЩА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПРИЕТА С ПОСТА­НОВЛЕНИЕ № 329 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г.

Внася: министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

Внася: министърът на икономиката

  1. ПРОЕКТ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМА­ТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ.

Внася: министърът на околната среда и водите

 Гледайте на живо по ПИК TV!

 <--|piktvplayer|-->

Неймар се подигравал на Мбапе, че прилича на герой от “Костенурките нинджа”, сбили се

https://www.24chasa.bg/sport/article/6955220

Неймар се подигравал на Мбапе, че прилича на герой от “Костенурките нинджа”, сбили се Отношенията между най-скъпия футболист в историята Неймар и новоизгрялата звезда на световния футбол Килиан Мбапе са, меко казано, обтегнати. Информацията е на испанския вестник “Ел Паис”, който има добри контакти с обкръжението на бразилеца от периода му в “Барселона”. Миналото лято двамата се събраха в “Пари СЖ”,

Преглед на икономическите теми в печата, 11 юли

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-икономическите-теми-в-печата-11-юли_l.a_i.763331_at.1.html

"Браншът скептичен за тютюневата сделка с Китай" За да дойдат да купят тютюни, които не им трябват, е необходимо политическо решение, освен това...

Гърция гони руски дипломати заради опит за намеса за името на Македония

https://www.actualno.com/balkani/gyrcija-goni-ruski-diplomati-zaradi-opit-za-namesa-za-imeto-na-makedonija-news_684321.html

Гръцкото правителство взе решение да обяви за "персона нон грата" двама руски дипломати, както и да забрани на още двама да влизат на гръцка територия, предаде електронната версия на Kathimerini, позовавайки се на свои източници. Като причина за решението Атина сочи, че руските дипломати се опитали да подкупят гръцки държавни служители, за да предадат определена информация. Освен това руснаците опитали да влияят върху преговорите между Гърция и Македония за бившата югославска републи

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване