"Малка водка, малки акварели" или за изкуството на целувката в политиката

http://clubz.bg/76968-malka_vodka_malki_akvareli_ili_za_izkustvoto_na_celuvkata_v_politikata

Понеделник вечер. В малката столична галерия „Стил 2“, сгушена между Френската гимназия и Първо РПУ, цари необичайна суматоха. Десетки малки акварели са осветени от свещи, звучи джаз, а отвън е опънат червен килим. Журналисти са се струпали около лидера на „Атака“ Волен Сидеров и единствено плакат с надпис „Вежди - малкият акварел“ дава да се разбере, че това не е обикновен политически пърформанс.

„Това е стара покана към Вежди, която съвпада с неговия рожден ден“, обяснява с равен тон собственикът на галерията Волен Сидеров.

По-късно се разбира, че „Стил 2“  е част от „верига галерии“. Но домакинът увлекателно се впуска да разказва защо и как е решил първата изложба в нея да бъде с изкуството на депутата от ГЕРБ, председателя на парламентарната комисия по култура и медии, член кор. на БАН и не на последно, но важно по значимост - скулптора Вежди Рашидов.

Хубавото е в малките неща 

The small is beautiful, казва лидерът на „Атака“, като насочва поглед към „малките, прекрасни и прелестни акварели, които биха били украса за всеки дом“. По думите му те „представят Вежди по различен начин“, припомня, че двамата се познават от години и между другото го нарича „гений“. 

„Той няма нужда от представяне, прославил е България по цял свят“, казва галеристът.

И продължава с една случка отпреди време, когато Рашидов е имал заболяване:

„Аз му подарих една рисунка на неговия, учител, гуру, кумир Сезар“, споделя той.

Вмъква, че „това е един френски скултор, художник“, а подаръкът му „просълзил“ скулптора.

„Викам, виждаш ли съдбата какво направи, дето аз, даже политически сме били някога опоненти, ти подарявам нещо, което те зарадва“, спомня си Сидеров. И мъдро добавя: „Политиката може да е поле на сблъсъци, но тук, където сме, е поле на удоволствието, на насладата и на бягството от простотията.“ 

Нетърпелива журналистика притиска лидера на „Атака“ да продължи с откровенията за приятелството си с Рашидов, а той въздържано казва, че „говори твърде много“. И отново насочва вниманието към картините на скултора.

„Както той обича да казва, малка пластика, малка водка“, усмихва се националистът и посочва около себе си „красотата на малките неща“.

„Къде ви е пърформансът, г-н Сидеров“, провокативно пита същата журналистка, като уточнява: „да спасявате жените, например“. Явно се опитва да измести фокуса към колежката на Рашидов - Ода Жон, но не й се получава, защото овладяно Сидеров отвръща: „Да насочим към течната част пърформанса, към правилната посока“.

Усеща обаче у себе си мотив да разкаже, че е бил на много пърформанси с негови приятели художници и скулптори.

„Някои неща в България идват по-късничко. Поп-арт, такива неща, които се водят абстракционизъм, такъв от 20-те години, сега виждам, че някои неща малко със закъснение се появяват. Истината е, че имаме страхотно талантливи художници, дори повече от глава на населението. И това създава проблемът, че те не могат да бъдат оценени. Има малко на брой български художници, които са признати в чужбина. Те пък стават малко известни у нас“, изкуствоведски разяснява галеристът.

Журналистката обаче отново бута към пърформанса в Националната художествена галерия, а Сидеров накрая й казва: „Е, то и яденето е нужно в крайна сметка, не може само картини“. И сменя ракурса, като насочва вниманието към една група музиканти, намерили уединение в малкия ъгъл на галерията.

Галерията е тясна за моите барабани

Лидерът на „Атака“ представя групата като Scotch Time Band и докато споделя, че това е негова джаз банда, журналистката нетърпеливо пита: „Ама ще свирите ли на барабаните си“.

Той бързо пресича ентусиазма й с уточнението, че помещението е малко за неговите барабани. Сидеров разказва, че са се запознали на едно тяхно участие в заведение. Попитал ги защо нямат барабанист, те му отговорили, че нямат, той решил да донесе своите барабани и така започнали да свирят заедно.

„Последното парче, което измислихме се казва „Госпожо еврокомисар". Още сме в процес на измисляне. Посланието е европейско, разбира се, предстоят евроизбори“, казва Сидеров, по-познат в уличните среди със заглавия „Извини се, бе“ и „Бойко к..во“.

Обръща се към своите колеги от бенда и им казва, че последното, което е измислил е към парчето „Госпожо евркомисар“, е да се добавят елементи от „Одата на радоста“.

„Ще стане страхотно. Идея Сидеров, изпълнение Scotch Time Band, казва галеристът музикант.

 

Идва ли Дали и целувки без Истанбулска конвенция

Авторът на „малките акварели“ закъснява вече атистично с четвърт час. Но появата му бързо отключва откровения за „братската любов“, дългогодишно приятелство между приятели от различни политически бои. „Дали като Салвадор Дали ще се появиш като с ролкови кънки?“, със закачка посреща Сидеров скулпторът Вежди Рашидов. 

„За рождения си ден представям непоказвани мънички аквалери, най-интимните“, откровено открива своята изложба Рашидов.

Нарича домакина „моя приятел, прекрасния журналист, есеист и прозаик Волен“.

„Както видяхте, не се притеснявам, стария си приятел го прегръщам“, казва Рашидов, а след това уточнява: „Няма да се целуваме толкова често, защото и двамата сме срещу Истанбулската конвенция.“

И продължава да разлиства спомени за това как немалко сол са изяли двамата със Сидеров по време на демокрацията:

„Най-странното е, че това е един приятел, с който много дълги години почти 40, по един или друг случай сме били винаги заедно. Един човек, с който сме били обявени за врагове на българската държава. Един човек, с който сме били разработвани в списъка асистенти на новата държавна сигурност. На старата сме работени, това е ясно. Аз затова съм казал - по-чисти ли са новите доносници от старите, когато правят същото. Днес имам едно щастие и радост, че този стар мой приятел, е един прекрасен журналист“.

Три пъти любов

Развълнуван, авторът на „малките акварели“ уточнява, че е безпартиен, за разлика от Волен Сидеров, който бил длъжен да има политически виждания. „Всеки по своя път в политиката, но в живота сме заедно“, разкрива чувствата си той.

 „Човек първо се влюбва в себе си. След това в жена си и накрая в пространството, където живее. Това пространство на мен никак не ми е чуждо. Още по-симпатично става, когато един ден се събуждам. Тук съм правил много изложби. Няма я старата галерия. Тук вече е „Стил“ 2“, завършва Рашидов.

А до него галеристът Волен Сидеров тихичко добавя: „Тук е истинското място, а не в парламента, където се прескачаме“.

Scotch Time Band приглася с джаз. Гостите се отправят към течната част на пърформанса. 

150 държави подписаха пакта за миграция, България - не

http://www.klassa.bg/News/Read/article/288317_150+%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%85%D0%B0+%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0+%D0%B7%D0%B0+%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%2C+%D0%91%D1%8

 Глобалният пакт за миграцията бе приет на конференцията на ООН в Маракеш (Мароко).

Документът бе одобрен от малко над 150 от 193-те държави членки на организацията. Сред отказалите се да подпишат пакта са и някои ключови страни. Сред тях бе и България, наред със САЩ, Австрия, Австралия, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Латвия и др.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш описа пакта като "пътна карта за предотвратяване на страданието и хаоса". По думите му имало редица митове около пакта, който в речта си той опита да разсее. Сред тези митове били и твърденията, че документът ще позволи на ООН да наложи миграционни политики на държавите членки.

Глобалният договор за безопасна, редовна и законна миграция бе финализиран през юли след 18 месеца на преговори. Сега той бе и официално одобрен на конференцията в Маракеш, съобщи Канал 3.

 

Синът на кинолегендата Иван Иванов спечели Биг Брадър

http://www.klassa.bg/News/Read/article/288316_%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD+%D0%98%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2+%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%87

 Уош МС стана големият победител в Big Brother: Most Wanted 2018.  Стефан Иванов, както е истинското име, на 34-годишния  рапър, е по-малкият син на родната легенда в киното Иван Иванов ("Всичко е любов", "Комбина", "Лавина"). Всички хора трябва да си помагаме, не знам какво да кажа, трогнат съм, обърна се той към зрителите. Такова вълнение не ми се случва често, разплакан каза той.

Втора в шоуто остана Джулиана Гани. Трета се класира Никита Джонсън, която бе посрещната от приятеля си Борислав, който също влезе за кратко в къщата. На четвърто място се класира актьорът Станимир Гъмов, чиято задача бе да разнообразява шоуто с импровизациите си.

Пети останаха футболистът Благо Георгиев-Джийзъса и приятелката му "Мис Плеймейт" 2007 Златка Райкова. Въпреки че поиска да му бъде доставен годежен пръстен в шоуто, той много се забави с предложението. Обеща, че ще го направи най-късно на финала, но до годеж така и не се стигна.

На сцената в студиото финалистите изпълниха музикални дуети с известни изпълнители. Wosh MC рапира със СкандаУ, Златка и Благой пяха с Орлин Горанов и Криси Димитрова, Джулиана - с Анелия. Съквартирантките Емануела и Никита също представиха чалга песен. Гъмов излезе на сцената с Любо Киров.

Уош МС е завършил кинорежисура в Нов български университет, 5 години работи като оператор в Би Ти Ви, сега е изцяло посветен на музиката. Още като студент прави филм за баща си - "Добре дошъл у дома". Докато беше в Къщата се обясни в любов на приятелката си Мария Коцева, която е с 12  години по-млада от него.

Мума, както я наричат всички, е внучка на актьора Борис Луканов, студентка е по педагогика, а в свободното си време се изявява като фотомодел.  
"Синът ми заслужава да спечели. Гордея се с представянето му във Биг Брадър и се радвам, че сме го възпитали така, че да не обръща внимание на клюки, интриги и злоба“. Така големият ни актьор Иван Иванов според съпругата му Петя Силянова коментира представянето на сина им Стефан в шоуто.

 standartnews.com

Най-щурите тоалети на звездите през 2018 г.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/naj-shturite-toaleti-na-zvezdite-prez-2018-g-6089772

Вижте едни от най-дръзките и провокативни дрехи на известните хора в галерията

През живота си открих

http://www.cross.bg/prez-zhivota-si-otkrih-1591323.html

/КРОСС/ През живота си открих две безценни неща - да учиш и да обичаш Артър Кларк

Здравният министър с нова порция обещания към студентите по медицина заради болница "Лозенец"

https://www.actualno.com/healthy/zdravnijat-ministyr-s-nova-porcija-obeshtanija-kym-studentite-po-medicina-zaradi-bolnica-lozenec-news_710979.html

С редица успокоения и уверения премина вчерашната среща на здравния министър Кирил Ананиев с ректора на СУ проф. Анастас Герджиков и студентите от Медицинския факултет, на която беше дискутирано бъдещето на Правителствена болница (болница "Лозенец"). Според Ананиев няма да има проблем както с акредитацията на факултета, така и с дипломите на студентите. Бившата Правителствена е тяхна учебна база сега, а акредитацията на факултета е подновена през юли и ще е в сила още 6 години, пише в

Александър Йорданов: Москва активира Каракачанов, за да попречи на евроатлантическата ориентация на Македония

https://petel.bg/Aleksandar-Yordanov--Moskva-aktivira-Karakachanov--za-da-poprechi-na-evroatlanticheskata-orientatsiya-na-Makedoniya__294764

Кадър: БТВ Омръзна ми в България политиците сутрин да говорят едно, а вечер друго. визирам изказванията на Красимир Каракачанов. При вас...

ЕП отново изрази подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген

https://petel.bg/EP-otnovo-izrazi-podkrepa-za-priemaneto-na-Balgariya-i-Rumaniya-v-SHengen__294763

Европейският парламент обсъди тази вечер доклада на евродепутата Сергей Станишев за приемането на България и Румъния в Шенгенското про...

Лекари даваха само няколко минути живот на малко бебче, но се случи чудо (снимки)

https://petel.bg/Lekari-davaha-samo-nyakolko-minuti-zhivot-na-malko-bebche--no-se-sluchi-chudo--snimki--__294762

Беки и Фил Крук чуват най-страшните думи от доктора – детенцето им на десет дни няма да оцелее заради увреждане на мозъка. Налага се живот...

Жител на Факултета поиска от Каракачанов безплатни климатици за ромите, за да не горят боклуци

https://petel.bg/ZHitel-na-Fakulteta-poiska-ot-Karakachanov-bezplatni-klimatitsi-za-romite--za-da-ne-goryat-boklutsi__294761

В парламента се обсъжда идея за полагане на обществено полезен труд за тези, които горят боклуци - гуми, пластмаси, и това, което замърсява...

Макрон обеща 100 евро върху заплатата и по-малко данъци

http://www.klassa.bg/News/Read/article/288315_%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BD+%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D1%89%D0%B0+100+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE+%D0%B2%D1%8A%D1%80%D1%85%D1%83+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8+%D0%BF%D0%BE-%D0%BC

 След три седмици неспиращи протести  френският президент Еманюел Макрон се обърна в понеделник вечерта към нацията. Държавният глава заяви, че няма да толерира насилието, но разбира социалното недоволство и е готов е на диалог и на "нов договор с нацията".

Макрон направи обръщението си след продължителни протести на т.нар. "жълти жилетки", които започнаха като реакция срещу екотакса, която би повишила цените на горивата, но разшириха предмета си, засягайки неравенствата и бeдността.

"Гневът, който се изразява днес, е справедлив и заслужаващ уважение", каза Макрон. Но добави, че икой гняв на оправдава насилието срещу полицаите".

"Знам, че се случи така, че засегнах някои от вас с думите си", добави той. "Искам тази вечер да бъда съвсем ясен с вас: аз се борех да променя съществуващата система, това е защото искам да служа на страната ни, която обичам".

От началото на 2019 г. във Франция минималната заплата се вдига с €100. Това обяви Макрон.

Извънредните работни часове няма да се облагат с данъци. Освен това се мисли и за годишен бонус, който също няма да се облага с данъци.

Освен това на тези французи, които имат доходи от по-малко от €2000 месечно, ще им бъдат възстановявани данъците.

Държавният глава отново потвърди желанието си да се бори с укриването на данъци, да сложи край на ненужните данъчни облекчения и да контролира по-добре публичните разходи.

Президентът заяви, че големите компании ще бъдат призовани да подкрепят усилията. "Аз ще ги събера и ще вземем решения през следващата седмица", каза Емануел Макрон.

Той не пропусна да обяви, че тогава ще започне и срещи с френските кметове, за да обсъдят проблемите на всеки регион и да намерят решения за всеки местен проблем.

Макрон не пропусна и въпроса за създаването на нови работни места и за активни политики за защита на екологията.

"Днес ние сме длъжни да възстановим нашия общ социален проект во името на Франция и в името на Европа", заяви Макрон.

Той обеща редовно да се отчита за постигнатото.

Френският президент заяви, че осъжда насилието и методите, използвани от много протестиращи. В същото време той разбира гнева и възмущението на французите, които нямат достатъчно пари, за да издържат семействата си.

През последните 40 години, условията са се влошавали, а разликата между съсловията се увеличава. По тази причина Еманюел Макрон обяви, че е влязъл активно в политиката, защото искал да промени тази несправедливост.

"За целта ще се опра на вас, ще се опра на гражданското общество", обяви Макрон. Той не пропусна да отбележи, че и богатите трябва да дадат своята дан в справянето със социалната криза.  Облагането на високите данъци с нови данъци се провали, призна Макрон. За целта той мисли да обложи движимото имущество на богатите. Макрон не пропусна да отбележи и трудната съдба на пенсионерите и големите семейства. Френският президент посочи, че разбира колко трудно е за бедните в тези дни.

След седмици на ожесточени протести във Франция президентът Еманюел Макрон беше принуден да преразгледа политиката и да вземе активна позиция за преодоляване на кризата, породена от недоволството на "жълтите жилетки". Френският президент дори се срещна с представители на синдикатите, на организациите на работодателите и на местните власти.

Синдикатите настояха за вдигане на минималната заплата. Но според коментарите от Париж не се очаква Еманюел Макрон да отстъпи пред това искане. Доводът на Елисейския дворец е, че ако заплатите бъдат вдигнати, това ще доведе до закриването на много работни места.

 

 

 

-----------

Макрон обеща от догодина да увеличи със 100 евро минималната месечна работна заплата във Франция, която в момента е близо 1 500 евро.

Стотици хора бяха ранени и арестувани в протестите през последните седмици, в които участваха радикализирани привърженици на крайните левица и десница и включваха разбивания и палежи на магазини и автомобили и поругаване на паметници в сърцето на Париж.

В очевидно отстъпление пред протестиращите правителството реши миналата седмица да отложи налагането на екотаксата.

 standartnews.com

Das Erste: За всеки случай - германците купуват все повече оръжие за лични нужди

http://pogled.info/svetoven/evropa/Das-Erste-za-vseki-sluchai-germantsite-kupuvat-vse-poveche-orazhie-za-lichni-nuzhdi.99602

/Поглед.инфо/ В Германия все повече хора получават разрешително за носене на сирени, газови пистолети и сигнално оръжие, съобщава Das Erste. Една от причините за тази тенденция е чувството на неувереност, появило се у гражданите след терористичните атаки. При това политиците и чиновниците са притеснени, че това оръжие може да се използва не по предназначение.

Die Welt: Разногласията с мигрантите доведоха Белгия до разпад на правителството

http://pogled.info/svetoven/evropa/Die-Welt-raznoglasiyata-s-migrantite-dovedoha-belgiya-do-razpad-na-pravitelstvoto.99601

/Поглед.инфо/ Споровете по повод миграционния пакт на ООН провокираха правителствена криза в Белгия, пише германският вестник Die Welt. Най-голямата партия в парламента на фламандските националисти изпълни своята заплаха и излезе от управляващата коалиция. Причина стана несъгласието на партията с намерението на белгийския премиер да подпише споразумението на ООН в понеделник.

Spiegel: Левите в Германия подкрепиха протестите на „Жълтите жилетки” като справедливи и обосновани

http://pogled.info/svetoven/evropa/Spiegel-levite-v-germaniya-podkrepiha-protestite-na-zhaltite-zhiletki-kato-spravedlivi-i-obosnovani.99600

/Поглед.инфо/ Ръководството на Лявата партия на Германия изрази солидарност с френските „жълти жилетки”, съобщава германското списание Der Spiegel. Ръководителят на фракцията на левите Сара Вагенкнехт подчерта обосноваността на тези протести: хората правят правилно, че се съпротивляват на политиката, която води до влошаване на живота, а Еманюел Макрон действа изключително в интерес на богатите.

От 1 януари 2019 г. - водата поскъпва в 27 населени места

http://www.klassa.bg/News/Read/article/288314_%D0%9E%D1%82+1+%D1%8F%D0%BD%D1%83%D0%B0%D1%80%D0%B8+2019+%D0%B3.+-+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D1%8A%D0%BF%D0%B2%D0%B0+%D0%B2+27+%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%

 От 2019 г. поскъпва водата в 27 населени места. Единствено в Кърджали се очаква леко поевтиняване на услугата.

В същото време се очаква и поскъпване на газа. Булгаргаз предложи суровината да повиши цената си с 3.5 процента. Окончателното решение обаче ще вземе енергийният регулатор.
 
С 12 стотинки ще се повиши цената на водата във Варна - от 2.97 лв. до 3.09 лв. В Пловдив услугата поскъпва минимално със стотинка и половина на кубик. Това предвижда доклад, който Комисията за енергийно и водно регулиране ще разгледа следващата седмица.
 
Според експертните изчисления, в столицата водата ще поскъпне с 13 стотинки, съобщава Дарик радио.
 
В Кърджали се очаква поевтиняване на водата, защото водното дружество там не е изпълнило изискванията за инвестиции в района. В Монтана цената на водата се увеличава с 9 стотинки от 2019 г.
 
В Шумен скокът на цената на водата ще е 11 стотинки - от 3.29 лв. до 3.40 лв. Във Враца водата ще е по-скъпа с близо 14 стотинки на кубик, от 3.03 лв. до 3.17 лв.
 
От догодина бургазлии също ще ползват по-скъпа вода, цената нараства от 2.72 лв. до 3 лева.
В Русе цената на водата се очаква да стане 2.94 лв. стотинки за кубик.
 
В Перник - 2.33 лв., а в Сливен 2.62 лв.
 
В Ямбол водата  ще поскъпне до 2 лева и 91 стотинки, а в Добрич – до 3 лева и 35 стотинки.

Удар на полицията в Югозапада! Задържаха автокрадец с европейска заповед за арест…

http://regiona.bg/%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d1%8e%d0%b3%d0%be%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0/

Задържаха автокрадеца Ярослав Димитров – Яро.Той беше издирван с европейска заповед за арест
В Петрич снощи е задържан издирвания с европейска заповед автокрадец Ярослав Димитров – Яро.

Ярослав Димитров –Яро се е представял с чужда лична карта. Към 20.00 часа беше доведен в Благоевград, предаде  БГНЕС.. След направената справка беше установено, че това е роденият в Герман, Софийско, 35-годишен мъж, който има влязла в сила 8-годишна присъда за серия автокражби в цялата страна.

Тъй като е издирван в цяла Европа той не може да бъде задържан в Благоевградския следствен арест. Яро е транспортиран в София, за да бъде предаден на съответните органи, за да излежи присъдата си. сн-нова тв

Материалът Удар на полицията в Югозапада! Задържаха автокрадец с европейска заповед за арест… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Новини или Novini - картината на печата за 11 декември

https://www.actualno.com/society/novini-ili-novini-kartinata-na-pechata-za-11-dekemvri-news_710960.html

10 декември бе белязан с новината за поскъпване на водата. Излязоха и нови подробности за делото на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева. Ето какво са избрали вестниците за водещите си заглавия в днешния 11 декември. Сега Изданието извежда на водеща позиция новината за ценовия скок около Нова година. Задава се и сериозно увеличение на разходите за бита - водата ще поскъпне от 1 януари, като най-сериозен ще е ударът за домакинствата в Ямбол, където цената ще достигне бл

Последно повикване за елиминациите в Шампионската лига (ПРОГРАМА)

http://clubz.bg/76967-posledno_povikvane_za_eliminaciite_v_shampionskata_liga_programa

Тази вечер от 19:55 и 22:00 часа се играят последните мачове в групите от А до D в Шампионската лига. По традиция във вторник двубоите се излъчват пряко по каналите на мобилния оператор А1, по-долу можете да видите програмата.

В най-интересните групи все още има интрига, в която се замесени големи клубове. 

В квартет В "Тотнъм" най-вероятно ще разчита само на победа като гост на "Барселона" - каталунците вече си осигуриха осминафинал и първото място. В другия двубой "Интер" приема ПСВ "Айндховен", който също не се бори вече за класиране, но с обратния знак.

Английският и италианският тим имат по 7 точки. Единият ще продължи в Шампионската лига напролет, а другият - в Лига Европа.

Много интересно е съперничеството и в гр. С. "Ливърпул" приема "Наполи" и му се налага да гони победа с два гола, за да попадне в плейофите. В същото време "Пари Сен Жермен" гостува на "Цървена звезда", като математически не си е осигурил продължаване - поражение ще го изхвърли от турнира.

В момента ситуацията е следната: Наполи има 9 т., ПСЖ - 8, "Ливърпул" - 6, а "Звезда" (4 т.) е с теоретичен шанс, макар и много илюзорен, за Лига Европа, ако спечели срещу французите, а "червените" паднат на "Анфийлд" от италианците.

В гр. А всичко е ясно. Единствената въпросителна е кой ще я спечели - "Атлетико" (Мадрид) или "Борусия" (Дортмунд). Подобна е картината в гр. D, където "Галатасарай" и "Локомотив" (Москва) спорят за третото място. Победителят и подгласникът са излъчени - "Порто" и "Шалке".

Вижте програмата:

Група А

22:00 "Монако" - "Борусия" (Дортмунд)

22:00 "Брюж" - "Атлетико" (Мадрид)

Група В

22:00 "Интер" (Милано) - ПСВ "Айндховен"

22:00 "Барселона" - "Тотнъм", на живо по MAX Sport 2

Група С

22:00 "Ливърпул" - "Наполи", на живо по MAX Sport 3

22:00 "Цървена звезда" - "Пари Сен Жермен"

Група D

19:55 "Шалке" - "Локомотив" (Москва), на живо по MAX Sport 2

19:55 "Галатасарай" - "Порто", на живо по MAX Sport 3

Телевизията удари дъното! На финала на топ шоу – чалга на макс, гьобеци и ц*ци, бедни ми зрителю

http://regiona.bg/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/

Нова телевизия, именуваща се „национална“, удари дъното. Във вечерта на финала на „Биг Брадър Моуст Уонтед“ директният ефир бе залят от тотална чалга.

Финалисти и поддръжниците им, както и водещите на шоуто, завъртяха кръшни гьобеци под звуците на мазни маанета. Оскъдни дрешки и щедри деколтета се развяха на сцената, а „дуетите“ Никита – Емануела и Джулиана – Анелия нажежиха страстите с фриволното въртене на задни части.

„Не може гъзомет в праймтайма“, коментираха възмутени зрители.
„Това е животът, ашколсун, дами и господа… Ето това е съвършенство – аз, Джули и Анелия в един кадър. Самото съвършенство! Ако това беше конкурс за красота, щяхме да го спечелим“, коментира развълнуван Азис, който също врътна ханш с колежката си Анелия и Малката Джулка.

Измъченият финал на шоуто, чийто рейтинг се срина, въпреки напъните на сценаристите да заформят интриги и просташки скандали, събра на едно място „културтрегери“ като Любен Дилов-син и Влади Въргала, но и чалга „диви“ като Андреа1 пише глас бг. На този фон присъствието на Ваня Джаферович, Любо Киров и Лъчо и Тото от „СкандаУ“ изглежда направо неуместно.

 

Материалът Телевизията удари дъното! На финала на топ шоу – чалга на макс, гьобеци и ц*ци, бедни ми зрителю е публикуван за пръв път на Региона Бг.

/Видео/ Телевизията удари дъното! На финала на топ шоу – чалга на макс, гьобеци и ц*ци, бедни ми зрителю

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%83%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%b4%d1%8a%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d0%b8%d0%bd/

Нова телевизия, именуваща се „национална“, удари дъното. Във вечерта на финала на „Биг Брадър Моуст Уонтед“ директният ефир бе залят от тотална чалга.

Финалисти и поддръжниците им, както и водещите на шоуто, завъртяха кръшни гьобеци под звуците на мазни маанета. Оскъдни дрешки и щедри деколтета се развяха на сцената, а „дуетите“ Никита – Емануела и Джулиана – Анелия нажежиха страстите с фриволното въртене на задни части.

„Не може гъзомет в праймтайма“, коментираха възмутени зрители.
„Това е животът, ашколсун, дами и господа… Ето това е съвършенство – аз, Джули и Анелия в един кадър. Самото съвършенство! Ако това беше конкурс за красота, щяхме да го спечелим“, коментира развълнуван Азис, който също врътна ханш с колежката си Анелия и Малката Джулка.

Измъченият финал на шоуто, чийто рейтинг се срина, въпреки напъните на сценаристите да заформят интриги и просташки скандали, събра на едно място „културтрегери“ като Любен Дилов-син и Влади Въргала, но и чалга „диви“ като Андреа1 пише глас бг. На този фон присъствието на Ваня Джаферович, Любо Киров и Лъчо и Тото от „СкандаУ“ изглежда направо неуместно.

Материалът /Видео/ Телевизията удари дъното! На финала на топ шоу – чалга на макс, гьобеци и ц*ци, бедни ми зрителю е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Най-търсеният в България и Европа бандит Яро, който вбеси премиера Борисов, загази жестоко!

https://petel.bg/Nay-tarseniyat-v-Balgariya-i-Evropa-bandit-YAro--koyto-vbesi-premiera-Borisov--zagazi-zhestoko-__294760

Криминалистите от ОД на МВР Благоевград арестуваха вчера вечерта в района на полигона най-търсеният автобандит, издирван на територията ...

2019 година идва с ценови шок

https://petel.bg/2019-godina-idva-s-tsenovi-shok__294759

Снимка: Булфото Новата 2019 г. ще започне с ново щафетно поскъпване на стоки и услуги, пише novini.bg. Цените вече от месеци са под огромен н...

Милионер не издържа и се самоуби, след като операция превърна живота му в ад (снимки)

https://petel.bg/Milioner-ne-izdarzha-i-se-samoubi--sled-kato-operatsiya-prevarna-zhivota-mu-v-ad--snimki-__294758

Жител на Канада отне живота си след неуспешна лазерна операция на очите, заради която в продължение на 20 години той е изпитвал непоносима ...

Уникални кадри на плачещия Валери Божинов трогнаха Петър Бакърджиев и Антон Хекимян

https://petel.bg/Unikalni-kadri-na-placheshhiya-Valeri-Bozhinov-trognaha-Petar-Bakardzhiev-i-Anton-Hekimyan__294757

Уникални кадри излъчиха току-що по БТВ. Спортният водещ Петър Бакърджиев разкри пред Антон Хекимян, че е впечатлен от Валери Божинов, койт...

В части от 6 района на София няма да има вода

https://offnews.bg//obshtestvo/v-chasti-ot-6-rajona-na-sofia-niama-da-ima-voda-693598.html

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството.

Изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Велчо Атанасов“ в кв. „Подуене“ налага спиране на водоподаването от 09:30 до 18:30 часа на ул. „Велчо Атанасов“ от ул. „Кобилино бранище“ до ул. „Боян магесник“. 

Подмяна на хидрофорна уредба до бл. 301 в жк. „Дружба“ 2 налага спиране на водоподаването от 10:00 до 19:00 часа на бл. 301.

Реконструкция на уличен водопровод на ул. „Подлозище“ в кв. „Горна баня“ налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на местност „Подлозище“ и по ул. „Горни Смърдан“ от ул. „Околовръстен път“ до ул. „Веселин Бешевлиев. 

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на бул. „Копенхаген“ в жк. „Дружба“ 2 се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на бул. „Проф.Цветан Лазаров“ от бул. „Копенхаген“ до ул. „Димитър Пешев“, бул. „Копенхаген“ - източно платно от бул. „Проф.Цветан Лазаров“ до ул. „Обиколна“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Полк. Стойно Бачийски“ в кв. „Княжево“ се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на ул. „Сърнела“. 

Поради подмяна на спирателен кран на бул. „Цариградско шосе“ в местност „Къро“ се налага спиране на водоподаването от 12:00 до 18:00 часа на ул. „Боян Дамянов“. 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.
Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода”АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx

„Софийска вода”АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания.

Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.

Ердоган коментира протестите във Франция

http://pogled.info/svetoven/erdogan-komentira-protestite-vav-frantsiya.99599

/Поглед.инфо/ Протестните акции във Франция показват провал на демокрацията и проблеми със свободата и съблюдаването на правата на човека в Европа. Това бе заявено от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

"Гардиън": Планът Б на Мей - да печели време

http://clubz.bg/76966-gardiyn_planyt_b_na_mej_da_pecheli_vreme

Отчаяната Тереза Мей разкри план Б за Брекзит: печелене на повече време, коментира вестник "Гардиън". Тя ще се впусне в безумна серия европейска дипломация в последния опит да спаси сделката си за "Брекзит" и нейното премиерство след хаотичен ден, в който тя отложи гласуването пред лицето на огромната опозиция.

Министър-председателката ще се срещне с германската канцлерка Ангела Меркел в Берлин, за да потърси „допълнителни уверения“, за да гарантира, че северният ирландски защитен механизъм никога няма да влезе в сила, въпреки че от „Даунинг стрийт“ 10 предупредиха, че бърз пробив е малко вероятен.

От „Даунинг стрийт“ заявиха, че гласуването може да бъде отложено до януари, като се намали времето, необходимо за приемане на законодателството, за да се завърши напускането на Обединеното кралство, което ще доведе до нарастващи опасения, че няма да се стигне до сделка за "Брекзит". С повече от 100 депутати тори, които се събраха, за да гласуват против сделката "Брекзит", Тереза Мей допусна унизителното признание в Камарата на общините, че „ако продължим и проведем гласуването, то ще бъде отхвърлено със значително мнозинство“.

Лейбъристите заявиха, че ще внесат вот на недоверие, ако Мей не успее в спешните преговорите, допълвайки, че ако се върне без значителни промени „тя решително и безспорно ще загуби доверието на парламента“. Привърженик на твърд Брекзит попита какво може да постигне Мей.

Джейкъб Рийс-Мог заяви, че това е „отвратителен и унизителен ден“ за правителството, след като преди това обвини Мей, че се е провалила при управлението, защото не е имала „здрав разум“ да я одобри преди депутатите.

Източници на кабинета също изразиха загриженост относно стратегията на Мей, след като отмениха гласуването, което някои искаха да се проведе, без ЕС да е подписал нещо все още.

„Изглежда няма план“, заяви източник от управляващите.

Освен, срещата с Меркел, Тереза Мей ще има такава и с холандския премиер Марк Руте в Хага, след което се очаква да се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в Брюксел. Целта й е да смекчи позицията на лидерите на ЕС преди срещата на върха в Европа в четвъртък и петък.

Знаково, обаче Мей няма да се срещне с френския президент Еманюел Макрон, който се бори с вълна от гражданско неподчинение в собствената си страна и наскоро поиска от Обединеното кралство да даде специален достъп на риболовните кораби на ЕС, за да осигури бъдеща сделка за свободна търговия.

Туск обяви, че ще позволи на Мей да обсъдят "Брекзит" в края на седмицата, но даде да се разбере, че има граници за това, което ЕС е готов да направи. Джереми Корбин поиска от Тереза Мей да изясни дали търси реални промени в договора за излизане от ЕС или „просто увещания“ за промяна. 

Необходим е механизъм, за да се избегне твърда граница с Ирландия, ако Великобритания и ЕС не могат да постигнат съгласие за споразумение за свободна търговия до края на преходния период на Брекзит през 2020 г., пише "Фокус". 

Британският парламент с извънредно заседание за Брекзит

//dariknews.bg/novini/sviat/britanskiiat-parlament-s-izvynredno-zasedanie-za-brekzit-2136483

Британският парламент ще проведе извънредно заседание днес във връзка с решението на премиера Тереза Мей да отложи за неопределено време гласуването на постигнатото споразумение за Брекзит. Това заяви председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу.
 

Как да заличим тъмните кръгове под очите? (ВИДЕО)

//dariknews.bg/novini/liubopitno/kak-da-zalichim-tymnite-krygove-pod-ochite-video-2135994

Има много причини за появата на тъмни кръгове под очите. Сред причините за тях може да са стрес, умора, недоспиване, старост или ген. Те са един от най-често срещаните проблеми, засягащи красотата ни. Това състояние се наблюдава при повишено образуване на меланин и разширяване на к

Смразяваща прогноза: Градусите падат под нулата, а сняг ще вали…

https://petel.bg/Smrazyavashha-prognoza--Gradusite-padat-pod-nulata--a-snyag-shhe-vali---__294756

Снимка: Булфото Днес дъжд ще вали по морското крайбрежие, а сняг главно в Североизточна България и в планините, минималните температури ...

Лекар пил в продължение на 10 години, за да намери перфектното лечение за махмурлука! Ето го и него

https://petel.bg/Lekar-pil-v-prodalzhenie-na-10-godini--za-da-nameri-perfektnoto-lechenie-za-mahmurluka--Eto-go-i-nego__294755

Канадският лекар Стол Шоноси изпълнил мечтата на много хора - в продължение на 10 години той пил в тридесет различни града по света, за да с...

Виктор, Ади и Грозев разкриха по какъв странен начин ще дойде при Гала победителят във "ВИП брадър"

https://petel.bg/Viktor--Adi-i-Grozev-razkriha-po-kakav-stranen-nachin-shhe-doyde-pri-Gala-pobeditelyat-vav-VIP-bradar__294753

Снощи рапърът Уош Ем Си спечели риалити шоуто "ВИП брадър: Most Wanted". Днес той ще гостува при Гала в предаването "На кафе". Водещите на сутр...

Момиче се омъжи за бившия съпруг на майка си, но сватбата им се превърна в истинско фиаско

https://petel.bg/Momiche-se-omazhi-za-bivshiya-saprug-na-mayka-si--no-svatbata-im-se-prevarna-v-istinsko-fiasko__294754

28-годишната Сара се влюбила в 68-годишния Дейвид независимо от разликата в годините им. Независимо, че никой не бил съгласен със сватбата и...

Вашият хороскоп за днес! Ето кои зодии трябва да внимават

https://petel.bg/Vashiyat-horoskop-za-dnes--Eto-koi-zodii-tryabva-da-vnimavat__294752

Източник: lamqta.com Овен  Денят е много благоприятен: усилията Ви не са напразни, а резултатите от труда Ви ще се окажат именно такива, какв...

«На колене пред бронираната техника»: протестите в Париж напомнят на кореспондента на BFM TV Пекин през 1989-та

http://pogled.info/svetoven/na-kolene-pred-broniranata-tehnika-protestite-v-parizh-napomnyat-na-korespondenta-na-BFM-TV-pekin-prez-1989-ta.99594

/Поглед.инфо/ Независимо от факта, че мнозинството от тези, които се събраха в центъра на Париж, продължават мирно да изразяват протеста си, в някои райони ситуацията е напрегната, съобщава телевизионен кореспондент на BFM от мястото на събитието. Преди няколко часа в центъра на града бяха докарани бронирани коли, а сблъсъците с полицията завършиха с използването на сълзотворен газ. Гледането на протестиращите на колене пред военните превозни средства дори напомни на журналиста за пекинските протести от 1989 г.

Как Тимошенко има намерение да върне Крим на Украйна

http://pogled.info/svetoven/kak-timoshenko-ima-namerenie-da-varne-krim-na-ukraina.99597

/Поглед.инфо/ Не е странно, че Юлий Тимошенко, бившият украински министър-председател и лидер на партия „Баткищина”, ще участва догодина на президентските избори. При това хипотетичният украински президент-жена с пълни шепи раздава фантастични обещания на своите сънародници, почти всичките от които тя не е в състояние да изпълни когато и да е.

Способна ли е Украйна да получи ядрено оръжие при война с Русия? И кой ще ѝ го даде?

http://pogled.info/svetoven/sposobna-li-e-ukraina-da-poluchi-yadreno-orazhie-pri-voina-s-rusiya-i-koi-shte-%D1%9D-go-dade.99596

/Поглед.инфо/ Буквално вчера пуснаха поредния обзор, в който намекнах, че сценарият, при който държавата, обявила Русия за страна агресор, може да я атакува с ядрено оръжие.

Премиерът на България: Черно море трябва да бъде място за туризъм и газопроводи — но не за военни кораби

http://pogled.info/bulgarski/premierat-na-balgariya-cherno-more-tryabva-da-bade-myasto-za-turizam-i-gazoprovodi-no-ne-za-voenni-korabi.99595

/Поглед.инфо/ Здравият смисъл не бива да допуска конфликт в Черно море – както съобщава Novinite, каза българският премиер Бойко Борисов. Според него това море трябва да бъде място за туризъм, газопроводи, а не за военни кораби.

Исканията на „Жълтите жилетки”

http://pogled.info/svetoven/evropa/iskaniyata-na-zhaltite-zhiletki.99598

/Поглед.инфо/ Икономика и Труд 1. Да се свика всенародно събрание за данъчни реформи. Законодателна забрана за данъци, които да надвишават 25% от състоянието на гражданите. 2. Незабавно повишаване с 40% на минималната заплата и пенсия.

Продажбите на Tesla Model 3 в Европа започват от февруари

https://www.avtora.com/prodajbite-na-tesla-model-3-v-evropa-zapochvat-ot-fevruari/

Tesla ще започне продажбите на Model 3 в Европа от февруари 2019 г., съобщава Automotive News Europe. Колата ще се конкурира с луксозния клас, като ще се продават две версии.Първата е версията с удължен пробег. Дилър на Tesla в Германия казва, че в страната този модел ще се продава за 63 000 евро.Освен това ще се предлага и спортната версия с втори електромотор. Британски дилър очаква цената да е около 72 000 лири. И двете цени са без от тях да са приспаднати субсидиите, които някои европейски държави дават за купуването на електрически автомобили.Първите доставки на Model 3 в

Ето какво време ни очаква днес…

http://regiona.bg/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d1%87%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-16/

Прогноза за България за 11.12.2018
Днес значителна ще се задържи облачността над източните и планинските райони.

Слаб дъжд ще превалява на места по морското крайбрежие, а сняг в Североизточна България и в планините.

Ще продължи да духа умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, предимно между 2° и 7°, в София 3-4°.

 

Материалът Ето какво време ни очаква днес… е публикуван за пръв път на Региона Бг.

На 11 декември рожден ден имат

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7193279

На 11 декември рожден ден иматПроф. Боян Биолчев, писател, бивш ректор на Софийския университет Ирина Асиова, журналистка Александър Кипров, композитор Богдан Русев, писател и преводач Д-р Иван Кокалов, вицепрезидент на КНСБ и председател на Федерацията на синдикатите в здравеопазването Красимир Янков, депутат в 44-ото

“ТагесАнцайгер”: Възможен е провал на демокрацията

http://clubz.bg/76965-%E2%80%9Ctagesancajger%E2%80%9D_vyzmojen_e_proval_na_demokraciqta

Може да се спори дали Движението на жълтите жилетки действително защитава интерeсите на бедните хора, както членовете му твърдят. Сигурно обаче е, че това движение изважда на светло част от обществото, което отадвна не е изразявало мнение.

Колкото по-дълго жълтите жилетки са на улицата, толкова по-точни ще са анализите кой и какво точно стои зад тях.

Сега изведнъж всеки иска да узнае кои са те и какво мислят.

В момента във Франция е все едно по кое време включваш телевизора. Винаги виждаш човек в жълта жилетка, който изразява мнението си.

Това има многопосочно въздействие.

Първо – страната изведнъж всекидневно обсъжда размера на дневната надница. Хората говорят докога може да се води достоен живот и откога живот в бедност.

Вторият ефект е потискащ. Очебийно е колко ясна е линията, която и днес разграничава социалните слоеве. Очевидно е отчуждението от страна на политиците, също и на журналистите, когато говорят за Движението на жълтите жилетки или с негови представители.

Във Франция мисълта за малко въстание обикновено среща много симпатизанти, но никога не е било така, както е в момента. Предупредителната жилетка, която се превърна в символ на една група гневни хора, е идеалният антипод на елегантните политици и телевизионни журналисти. Мръсното жълто на евтините жилетки подчертава образа на движението:

“Ние сме обикновени работници.”

Третият ефект от последните седмици на жълтите жилетки буди страхове: мислим е провал на демокрацията.

Презрението и отвращението на всесилните предизвикват безграничен гняв. Движението на жълтите жилетки почти не приема аргументи, презира президента Еманюел Макрон в такава степен, че отказва да приеме политическите му решения.

Гневът на членовете на движението срещу системата стигна толкова далеч, че те вече не искат да я променят, а да я видят опожарена.

Посланието гласи:

“Насилието си струва.”

Автобус с туристи катастрофира в Малайзия, има ранени

https://petel.bg/Avtobus-s-turisti-katastrofira-v-Malayziya--ima-raneni__294751

В малайзийския щат Сабах се е преобърнал автобус, в резултат на което са пострадали 18 туристи от Южна Корея, пише местното издание Star. ...

Звезден хороскоп: Телци проблемите Ви са изпитание, Лъвове изпълнени сте с любов, Козирози следвайте идеята за разбирателство!

http://regiona.bg/%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d1%85%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%bf-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2%d0%b8/

Хороскоп за 11 декември 2018
Хороскоп Овен (21 март – 20 април)

Ще гледате доста отвисоко на нещата днес и няма да ви притесняват разни дреболии. Следобед ще имате някои задачи, които не търпят отлагане и те ще погълнат голяма част от времето ви. Но пък за вас ще е удоволствие да свършите всичко предсрочно.
Хороскоп Телец (21 април – 21 май)

Разчитайте главно на себе си и на никой друг. Проблемите, които ще се появят ще са изпитание за човешките ви качества. Усещането да сте свободни е прекрасно, но дали така не нарушавате свободата на някой друг?
Хороскоп Близнаци (22 май – 21 юни)

Много подходящ ден за търсене на нова работа. Не се старайте да преизпълните плана си. Не позволявайте на отрицателните емоции да ви завладеят.
Хороскоп Рак (22 юни – 23 юли)

Финансовите ресурси са ограничени. Постарайте се да подходите към покупките максимално рационално. За жалост са възможни извънредни разходи. Най-важното днес е да не вярвате на примамливите предложения преди да сте разбрали за какво иде реч.
Хороскоп Лъв (24 юли – 23 август)

Ще сте изпълнени с любов към околните и ще се чудите как да им направите живота по-хубав. Не пренебрегвайте творческите си импулси и не се опитвайте да демонстрирате независимост.
Хороскоп Дева (24 август – 23 септември)

Очертават се проблеми в работата – изпитание за волята и човешките ви качества. Тежко започвате деня, но с малко повече упоритост и голяма доза усмивки, ще сложите всичко по местата.
Хороскоп Везни (24 септември – 23 октомври)

Хората около вас ще ви създават доста инфарктни ситуации или поне вие ще ги възприемате така. Не се опитвайте да намерите вътрешно равновесие като харчите безумно, има други неща, които могат да ви балансират, да речем танците и музиката.
Хороскоп Скорпион (24 октомври- 22 ноември)

Не бързайте прекалено.Направете нещо хубаво сутринта, за да ви е добро настроението през целия ден. В никакъв случай не се доверявайте на слабо познати хора нито по парични въпроси, нито по любовни.
Хороскоп Стрелец (23 ноември – 21 декември)

Успешно ще е общуването ви с хора от други култури. Днес жадно ще поглъщате информацията, която долита до ушите ви. Внимателно се отнасяйте с хладния въздух, защото това може да доведе до болки в кръста.
Хороскоп Козирог (22 декември – 20 януари)

Масажите и маските на тялото днес ще надминат всичките ви очаквания. Денят може да бъде наситен със събития, ако не зацикляте върху подозренията си, а смело се впуснете напред, следвайки идеята за разбирателство и съвместна работа.
Хороскоп Водолей (21януари – 19 февруари)

Успешен момент за внасяне на новаторски идеи и изобретения. Нови финансови постъпления не се предвиждат, така че използвайте разумно наличните.
Хороскоп Риби (20 февруари – 20 март)

Днес се препоръчва поход по магазините. Няма да имате голямо желание да пръскате пари, може би това е признак на приближаваща се депресия? Може би ви потиска някоя дреболия във външния ви вид, ами просто я поправете.

Материалът Звезден хороскоп: Телци проблемите Ви са изпитание, Лъвове изпълнени сте с любов, Козирози следвайте идеята за разбирателство! е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Кой коя марка притежава или ще има ли съюз Ford-Volkswagen

https://www.24chasa.bg/avto/article/7189852

Две от водещите автомобилни компании Volkswagen и Ford са все по-близо до пълно сливане. Ако това се случи, това ще бъде най-голямата автомобилна фирма в света. Генералният директор на германската компания Хербет Дийс потвърди пред Ройтерс, че преговорите с Ford моге да доведат до създаване на “глобален автомобилен алианс”.

Здравният министър успокои студентите-медици в СУ, че няма да закриват факултета

//dariknews.bg/novini/bylgariia/zdravniiat-ministyr-uspokoi-studentite-medici-v-su-che-niama-da-zakrivat-fakulteta-2136480

Никога не е стоял въпросът Медицинският факултет към Софийския университет да бъде закриван, заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод опасения у студенти, че ще „останат на улицата”. Според Ананиев факултетът е акредитиран това лято, като акредитацията му е

Наш експерт: Ще има последици за страните, подписали пакта за миграцията

//dariknews.bg/novini/bylgariia/nash-ekspert-shte-ima-posledici-za-stranite-podpisali-pakta-za-migraciiata-2136482

ООН прие Глобалния пакт за миграцията на ООН. На този етап България се въздържа от подкрепа на документа. Унгария, Австрия, Полша, Чехия и Словакия също отказаха да подпишат договора. Основните опасения са, че договорът ще насърчи допълнително масовата миграция към

Наблюдател на CNN за «жълтите жилетки»: това не е движение, това е въстание

http://pogled.info/svetoven/evropa/nablyudatel-na-CNN-za-zhaltite-zhiletki-tova-ne-e-dvizhenie-tova-e-vastanie.99593

/Поглед.инфо/ В Париж започва "четвъртият акт" на протестите. Полицията вече използва сълзотворен газ срещу тълпата, съобщава CNN. Както отбелязва журналистката Агнес Пуарие, зад гнева и агресията на протестиращите се крие липсата на стратегия и е твърде трудно да се установи диалог с "жълтите жилетки" поради отказа им да изберат делегати. При липсата на диалог между властите и народа сегашното "въстание" може да доведе до непредвидени последствия, предупреждава Пуарие.

Даниил Стълпник постъпил в манастир на 12 години

https://offnews.bg//obshtestvo/daniil-stalpnik-postapil-v-manastir-na-12-godini-693599.html

Църквата почита днес преп. Даниил Стълпник. 

Той се родил в Месопотамия, родителите му дълго време нямали деца. В усърдните си молитви те дали обещание, че ако имат рожба, ще я посветят в служба на Бога. Родил им се син и те, верни на своето обещание, го завели в манастир, още когато бил петгодишен. Но игуменът на манастира не се съгласил да го приеме - момчето трябвало напълно съзнателно да определи своя път в живота. И действително, когато момчето навършило 12 години, то само напуснало бащиния дом и постъпило в манастир. Родителите се зарадвали и му пожелали успех в спасителния подвиг. В манастира момъкът удивлявал и най-строгите подвижници със своята ревност към молитва и труд.

След няколко години той пожелал да се поклони на светите места, където Спасителят живял и страдал. Игуменът го задържал. По-късно го изпратил в Антиохия по някаква работа. Даниил се радвал, защото му се представяла възможност да посети преподобни Симеон Стълпник, което отдавна желаел. Той получил благословение от св. подвижник. 

След това Даниил се върнал в своята обител. Скоро игуменът починал и братята искали да изберат за игумен Даниил, но той ги отклонил, като вместо себе си им посочил друг достоен човек, а сам напуснал манастира, за да изпълни отдавнашното си желание - да посети Йерусалим. Но не било съдено да се изпълни това му желание: междуособните войни и смутове затруднявали пътуването до светите места.

Даниил се отказал от намерението си и потърсил да угоди на Бога чрез други трудове. Целият му живот бил посветен на Господа. Недалече от Византион той си построил стълб и там денем и нощем прекарвал в постоянна молитва. Случило му се да претърпи много гонения и клевети, но всичко понасял спокойно, търпеливо, твърдо, уповавайки се на Бога, Който не го оставил и го удостоил с висок дар на чудотворство. Даниил се прославил с мъдрост и благочестие. Тълпи посетители се стичали при неговия стълб, за да получат наставления; ученици се заселвали около него; царе и сановници искали неговия съвет и благословение. 

Подвизавал се по такъв начин 33 години, починал в дълбока старост.

Не е трудно да вземеш за мезе семпли политици

http://clubz.bg/76964-ne_e_trudno_da_vzemesh_za_meze_sempli_politici

Иронията като че ли е новата среда на политиката. Сарказмът е новото свръхефективно политическо оръжие. Ако искате да надделеете над опоненти, все по-успешно можете да ги поразите с насмешка, особено ако я пръснете с вентилатора на социалните мрежи. Резултатите може да закъснеят, но със сигурност ще дойдат. Гротеската май вече е по-ефективна от директното противопоставяне, от политическите аргументи и дори от разследвания, разкрития и компромати. Хаштагът #HUBAVOE, който се шегува с прословутите ремонти в София и кмета Фандъкова, днес е нещо като онзи призив "Долу!", който помним от 90-те.

Смешното заема все по-централно място в политиката и политическите технологии. Вълната от находчиви (и май заслужени) подигравки, колажи и каламбури в социалните медии за ремонтите в София видимо улесниха оставката на столичен заместник-кмет и явно трасират пътя на кампанията за местните избори. Вълната от хумор във Фейсбук само за седмици удари по репутацията на "Шоуто на Слави“ като протестна платформа – имидж, който то бе градило с години. Един нелеп танц на Тереза Мей като че ли олицетвори по най-хубав начин кашата около Брекзит. Толкова хубаво я олицетвори, че се наложи Мей после да замазва със самоироничен нов танц. Казват, че един неуместен опит за самоирония може би е струвал на БСП победата в изборите преди година и половина – нали помните думите на Крум Зарков? Шегите в политиката стават новият политически убиец (или самоубиец).

Гротеската и дори обидата бе изведена в ранг на личен стил от президента Доналд Тръмп. Тези дни той нарече бившия си държавен секретар „тъп като пън". А в разгара на скорошното наддаване чий ядрен бутон е по-голям Тръмп откровено се гавреше с Ким Чен Ун, наричайки го по най-различни подигравателни начини - дори в напрегнатите часове преди възможен конфликт. Един от най-тежките атентати в последните десетилетия – този в редакцията на „Шарли Ебдо“ в Париж – стана заради карикатури. А една от най-важните случки за годината у нас – репликите на Валери Симеонов – беше популяризирана от... предаване за телевизионни гафове.

Все по-лесно е да те хванат в крачка

Навлизането на смеха като политически похват, разбира се, не е новост. Но като че ли сега го има доста повече – заради социалните мрежи и всеобхватната комуникация. И ще трябва да свикваме. Защото социалните медии размиха разликата между лично и политическо. И така гафовете стават далеч по-лесни. Колкото и да се мъчиш да скриеш личния си живот, когато си политик, все по-лесно могат да те хванат в крачка – камерите са навсякъде, споделянето е мигновено. Както и когато сам се опитваш да разкажеш ежедневието си, за да кокетничиш с „масовия“ човек, когато си правиш неловък ПР, снимайки се до магнолии по анцуг. И грешките са на една ръка разстояние.

И когато стъпиш накриво, почва всепобеждаващата, нетърпяща възражения гавра, която е неуловима и необорима, защото е по-витална (и вирална) дори и от вярната, но пък скучна, истина. И защото няма видим автор, комуто да отговориш. Прав, крив, отнасяш го. Насмешката расте в социалните медии като рак. Понякога сарказмът във Фейсбук е с такова настървение, сякаш осмиващите имат много да си връщат на някой батко, дето ги е тормозил в училище. Социалните медии буквално не прощават. Дебел си? Значи крадеш, иди обяснявай. Обясняваш се, нещо се мъчиш да противоречиш? Колкото повече мърдаш, толкова повече затъваш в гаврата. Пробваш да контрираш с автоирония? Спорно. Нещо подобно май му се случи на Борисов с прословутия му опит за снимка с Тръмп.

Най-гадно е не да те мразят, а именно да ти се смеят. А социалните медии направиха смеенето доста по-лесно. Освен това, направиха всеки специалист, почти по всичко. За запрашения въздух, за плочките и колчетата, за каквото се сетите. И хората далеч не са виновни. Политиците трябва да се нагодят, това ще е новото нормално. Противоотровата на иронията често може да е самоиронията. През годините БСП я ползваше най-много – помните моторджийското ходене на Сергей Станишев до Бузлуджа, клипчетата с летяща бузлуджанска чиния и какво ли не. Това е защото БСП трябваше системно да си посипва главата с пепел, заради историческата вина, а и заради несекващия опит на партията да изглежда по-млада и по-свежа. Имаше периоди, в които гротесковите похвати бяха при протестни и популистки движения – именно на тях този похват им приличаше най-много.

Помните иронията на „Гергьовден“ – беше класика. А ранния Жорж? И накрая дойде Борисов с легендата за онова „аз съм прост и вие сте прости и затова се разбираме“ (без значение дали наистина го е казал, или не), за да узакони окончателно нов стил на публично говорене – без стил. Тържеството на неформалното, на шегите и закачките в политиката, е най-яркото доказателство, че политическата сцена у нас отдавна е престанала да бъде игра с големи залози – за добро или зло. Няма я поляризацията от деветдесетте, тогава като че ли не се смеехме толкова, а крещяхме. Състезаваха се визии и разкази, които наелектризираха. А сега става дума за детайли. За плочки.

Днес май вече не отличаваме политика от сатира

По-важната промяна обаче е друга: политиката у нас в много случаи напоследък взе да става място за хора, които не могат да намерят особено много други реализации. А такива хора са и идеална мишена за бъзик. Имат и жилавия навик да се възприемат много сериозно. И това ги прави двойно по-добра мишена. А иронията иска находчивост, въображение. И няма нищо по-лесно от това интелигенти хора да вземат за мезе семпли политици. Политическа сатира винаги е имало.

Само допреди шейсетина години заради нея у нас май можеше да си загубиш живота, а после – свободата или перспективите. След това сатирата се просмукваше все по-често по екрани и по страници, а и беше цял апокрифен фолклор, паралелен прочит на политиката. После, с общата политизация, като че ли загубихме чувството си за хумор. А днес май вече не можем да отличим политика от сатира. И по-лошото: май така е навсякъде около нас в Западния свят. Лековатите епохи родиха слаби политици, които лесно стават за смях. И нямат съпротивителните сили да се изправят срещу онези, които не се шегуват или пък са готови да убиват, ако се шегуваш с тях.

Дойче веле.

Вода с нови свойства ще се пие по време на дълги космически полети

//dariknews.bg/novini/obshtestvo/voda-s-novi-svojstva-shte-se-pie-po-vreme-na-dylgi-kosmicheski-poleti-2136476

Питейна вода с нови функционални свойства ще защитава космонавтите от радиацията при дълги космически полети, включително до Марс, предаде ТАСС.
 
Това бе оповестено на 17-ата конференция по космическа биология и

Земните недра изобилстват от живот

//dariknews.bg/novini/sviat/zemnite-nedra-izobilstvat-ot-zhivot-2136475

Около 70 процента от микробите на Земята живеят в нейните дълбини, в скали, които преди се смятаха за стерилни, съобщи АФП.
 
Учени за първи път изчислиха мащаба на този "вътреземен" живот. Стотици специалисти участва

Всички недоволни от мерките на Макрон

http://clubz.bg/76963-vsichki_nedovolni_ot_merkite_na_makron

И крайната десница, и крайната левица, и "жълтите жилетки" във Франция са недоволни от мерките, обявени от президента Еманюел Макрон в отговор на протестното движение, предадоха Франс прес и ДПА.
Левият радикален водач Жан-Люк Меланшон и лидерът на Социалистическата партия Оливие Фор порицаха Макрон, че въвежда мерки, които ще бъдат платени от обикновените хора, а не от много богатите.
Меланшон каза, че ще има пети рунд от протести идната събота:

"Пето действие от началото на гражданската революция в тази страна, това ще е голяма мобилизация".

Лидерката на крайнодесния Национален сбор Марин льо Пен написа в Туитър:

"Макрон се отказа от някои свои фискални грешки - това добре, но той отказва да признае, че недоволството е срещу отстоявания от него модел". Според нея президентът "отстъпва, готвейки се за скок".

В Марсилия, Рен, в редица други градове "жълтите жилетки" са все така гневни след обръщението на Макрон, съобщава Франс прес и цитира реакциите на някои от тях: "маскарад", "перчене", "измама", "представление", "лепенка върху рана от изгаряне", дори "провокация".

"Може би ако Макрон бе казал тези неща преди три седмици, щеше да успокои движението, но сега е много късно", казва 34-годишен участник в протестите. "Чувства се като заложник и хвърля по някоя троха", казва друг. 

Европейската комисия ще проучи внимателно бюджетните последици на мерките, обявени снощи във Франция от президента Еманюел Макрон, за да уталожи гнева на "жълтите жилетки", заяви заместник-председателят на ЕК Валдис Домбровскис, цитиран от Франс прес.

"Следим отблизо обявените нови мерки, но не можем да ги коментираме, преди да бъдат представени в детайли", добави комисарят, отговарящ за еврото и социалния диалог.

Той каза това в Страсбург, където протича пленарна сесия на Европейския парламент.
Под натиска на социалното недоволство на "жълтите жилетки" президентът Макрон обяви вчера увеличаване на минималната заплата със 100 евро на месец от 2019 г., анулиране на увеличаването на данъците върху пенсиите под 2000 евро и освобождаване от данъци на извънредния труд. Тези мерки ще струват между 8 и 10 милиарда евро, съобщи френският държавен секретар за публичните дейности и финанси, пише БТА.

50% от продадените нови коли след 15 години ще са електрически

https://petel.bg/50--ot-prodadenite-novi-koli-sled-15-godini-shhe-sa-elektricheski__294742

Този напредък зависи от три групи фактори След 15 години електрическите автомобили ще държат половината продажби на нови коли в светове...

Трудностите при секс в климакс

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7191192

Трудностите при секс в климаксИли защо Гуинет Полтроу иска да ребрандира менопаузата Аз съм много сексуална жена, но се чувствам безпомощна, признава читателка на британския вестник “Гардиан”. Жената търси съвет от медицинските консултанти на изданието, защото се страхува, че нейният партньор ще започне да ѝ изневерява, тъй като тя се намира в постменопауза.

След протестите: Макрон вдига минималната работна заплата със 100 евро от 2019 г. (Обзор)

https://petel.bg/Sled-protestite--Makron-vdiga-minimalnata-rabotna-zaplata-sas-100-evro-ot-2019-g---Obzor-__294750

Френският президент Еманюел Макрон обеща повишаване на минималната работна заплата и намаляване на данъците в отговор на продължилите с...

Големи промени в живота на тези 5 зодии през 2019 година!

https://petel.bg/Golemi-promeni-v-zhivota-na-tezi-5-zodii-prez-2019-godina-__294749

Какво ни готви следващата година? Винаги, когато си задаваме този въпрос, сме в навечерието на нещо ново. Звездите обаче винаги знаят отго...

Оставиха в ареста студентка по журналистика в Турция по обвинение за обида на Ердоган

https://petel.bg/Ostaviha-v-aresta-studentka-po-zhurnalistika-v-Turtsiya-po-obvinenie-za-obida-na-Erdogan__294748

Турска студентка по журналистика бе оставена в ареста по обвинение в обида на президента Реджеп Тайип Ердоган в социалните медии, съобщи ...

Летни рокли и през зимата

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/7190798

Летни рокли и през зиматаКомбинирайте ги с широки пуловери, които не са в черен цвят Не оставяйте летните си рокли да събират прах в гардероба. Няма значение, че е средата на декември, а температурите са паднали под нулата. Важно е единствено умението да ги комбинирате с останалите си дрехи, така че хем да ви е топло, хем да изглеждате добре.

България и Румъния с подкрепа за Шенген

https://petel.bg/Balgariya-i-Rumaniya-s-podkrepa-za-SHengen__294747

Европейският парламент обсъди тази вечер доклада на евродепутата Сергей Станишев за приемането на България и Румъния в Шенгенското про...

Общото събрание на ООН учредява фонда УНИЦЕФ

https://www.actualno.com/chronicles/obshtoto-sybranie-na-oon-uchredjava-fonda-unicef-news_710941.html

Детски фонд на обединените нации или УНИЦЕФ (UNICEF) е създаден на 11 декември 1946 г. от Общото събрание на ООН, за да осигурява спешна помощ, храна и здравни грижи за децата, пострадали от Втората световна война. През 1953 г. УНИЦЕФ става неразделна част от системата на Организацията на обединените нации и името му е съкратено от United Nations International Children’s Emergency Fund на съкращението UNICEF. След промяната на името продължава да се използва възприетият акроним UNICEF

Огромният залог на преговорите в Катовицk

http://www.wwf.bg/news_facts/?uNewsID=339999

СОР24 ще даде отговор на много въпросителни в борбата с климатичните промени © WWFЗамърсяването на въздуха причинява 7 милиона смъртни случая по света и струва на социалните системи над 5 трилиона долара годишно. Тази ужасяваща констатация беше посочена в доклада на Световната здравна организация, представен на Двадесет и четвъртата международната конференция за климата под егидата на ООН в Катовице, Полша.
 
По-известен като COP24, форумът идва след поредица от публикувани научни, политически и икономически доклади, които очертават катастрофални последици за климата и планетата, ако държавите не вземат спешни мерки и не започнат моментално тяхното прилагане. От 2 до 14 декември представители на близо 200 страни обсъждат правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата. Прието от правителствата през 2015 г., то цели да задържи повишаването на планетарната температура в границите на 1,5 до 2 ° C в сравнение с прединдустриалната епоха.
 
Надежда в НПО сектора
 
Природозащитната организация WWF България следи отблизо развитието на най-важния климатичен форум за годината. Нашият климатичен експерт Георги Стефанов е в Катовице и участва в работна среща на представители от неправителствения сектор с еврокомисаря за климата и енергетиката Мигел Ариас Канете. От името на Комисията Канете призова гражданските организации за силна положителна кампания по темата за климата преди европейските избори през пролетта. Той изрази надежда, че НПО-тата ще се превърнат в основният двигател в политическия дебат за климатичните промени. По думите му Еврокомисията има нужда от силен и обединяващ граждански натиск, за да изпълни амбициозните си цели. WWF напомня, че в края на ноември Европейската комисия прие дългосрочна стратегическа визия, която предвижда да превърне икономиката на ЕС в неутрална за климата до 2050 г. 
 
Сблъсъци и предупреждения
 
Срещата в Катовице идва два месеца след публикуването на доклада на WWF „Жива планета", който определя замърсяването на атмосферата в резултат от минното дело и тежката индустрия като една от най-големите заплахи на планетата. „Науката ни казва, че трябва да намалим зависимостта си от въглища с 80% в следващите 12 години. Това е единственият начин да изпълним целите, заложени в Парижкото споразумение", заяви Лу Ленард, старши вицепрезидент на WWF-САЩ по въпросите на климата и енергетиката.
 
Въпреки това в Катовице не всички страни са на едно мнение, а САЩ, Русия, Саудитска Арабия и Кувейт даже блокираха общо решение върху доклада на Междуправителствената експертна група по климатични промени (IPCC) от октомври. Според него Земята върви към повишаване на средната температура не с 1.5 ° C през този век, което също би имало сериозни последствия, а към двойно по-голямо повишение от 3 ° C, което би било катастрофално. В документа се казва още, че за да се задържи температурата под повишение от 1.5 ° C, са нужни мерки, които да доведат до съкращаване на въглеродните емисии с 45% до 2030 г.
 
„В наши дни все по-често се убеждаваме в разрушителния ефект от гобалното затопляне върху човешкото здраве. Наводнения, суши и горски пожари унищожават екосистеми по целия свят. Последните данни показват, че финансовите средства, предвидени за справянето с тези проблеми, далеч не са достатъчни. Ако не действаме сега, всички ние ще понесем последствията", Сандиип Рай, страши съветник по климата на WWF.
 
WWF напомня, че научният доклад на Междуправителствения панел за климатичните промени беше поръчан от държавите след срещата на ООН в Париж през 2015 г. Разработен от над 90 експерти от десетки страни, той беше одобрен от 195 правителства.
 
Нисковъглеродно бъдеще пред Европа
 
В контекста на наближаващите европейски избори през май 2019 г. WWF призовава кандидатите за депутати в ЕП да поставят в центъра на своите действия за бъдещето на Европейския съюз благосъстоянието на хората в една процъфтяваща околна среда. Прочувания на общественото мнение показват, че все повече хора се страхуват от ефекта на климатичните промени не по-малко, отколкото от миграцията, безработицата и сигурността.
 
WWF подчертава, че икономическото и политическото бъдеще на Европейския съюз е тясно преплетено с постепенното интергиране на възобновяеми енергийни източници в енергийните системи на държавите членки. Специалистите уверяват че колкото по-дълго отлагаме решението на проблема за ограничаването на въглеродните емисии, толкова по-сериозни ще бъдат последиците върху климата и толкова по-скъпо ще ни излезе справянето с тях.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване