Всички от Военна рампа смятат да заминат оттук

Всички бежанци от Военна рампа искат да заминат от България, обяви по ТВ7 в "Добро утро, България" шефът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев.Онези, които са нарушили реда, ще бъдат експулсирани от страната, 5-ма вече са предадени на МВР.

Временно спиране на водата в някои части на столицата

„Софийска вода „Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с подмяна на спирателен кран, пожарен хидрант и пресвързване на уличен водопровод на бул. „Витоша" и ул. „Иван Денкоглу" Център се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска

Временно прекъсване на водоснабдяването в някои части на столицата

„Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. 

Във връзка с подмяна на спирателен кран, пожарен хидрант и пресвързване на уличен водопровод на бул. „Витоша" и ул. „Иван Денкоглу" Център се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска „Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на компанията. Във връзка с подмяна на спирателен кран, пожарен хидрант и пресвързване на уличен водопровод на бул. „Витоша" и ул. „Иван Денкоглу" Център се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска

Българската православната църква почита днес Света Злата Мъгленска и Св. Апостол Лука

Българската православната църква почита днес Света Злата Мъгленска и Св. Апостол Лука.

Света Злата Мъгленска е българска и гръцка светица и великомъченица, живяла през 18 век по време на османското владичество в Македония. Ражда се в бедно семейство в село Слатина, Мъгленско. Рядката хубост на девойката й носи нещастие и става повод да понесе изпитания на велика мъченица.

Според житието на светицата млад турчин я отвлича. Поискал от нея да се отрече от вярата си и да се омъжи за него. Тя не скланя. Турците дълго и безмилостно я изтезават, а след това я обесват и насичат тялото й на късове. Пречистена в огъня на страданията, Злата Мъгленска предава душата си на Бога на 18 октомври 1795 година. На някои от иконите си Светицата е изографисана в народна носия. През 2009 г. св. Злата Мъгленска е избрана за небесна застъпница на българките в чужбина.

Днес почитаме и Св. Лука, написал Евангелието за живота и делата на Христос. Той бил известен също и като лечител и талантлив художник. Роден е в сирийския град Антиохия. Лука пръв нарисувал с бои образа на Пресвета Богородица, държаща в ръцете Христос. Смятан е за покровител на всички художници.

Имен ден празнуват Лука, Лукан, Златка, Златко, Златимир, Златимира, Златина, Злати, Златю.

Хасково Новини

Властите в Кения издирват още един идентифициран заподозрян за атентата в Найроби

Има нов заподозрян за атентата в търговския център "Уестгейт" в Кения, където загинаха 67 души. Заподозреният е норвежки гражданин от сомалийски произход, казва се Хасан Духулоу и е на 23 години. Предполага се, че той е един от четиримата въоръжени мъже, които са били заснети от охранителните камери на центъра, информира BBC. Отговорността за нападението срещу търговския център, извършено на 21 септември, беше поета от свързаната с „Ал Кайда" ислямистка групировка „Ал Шабаб". "Ал Шабаб" на практика контролира южната част на Сомалия, от Кисмайо надолу, докато от северната част на държавата се извършват повечето пиратски нападения срещу търговските кораби, минаващи през Аденския залив.

И хан Аспарух е бил бежанец

В България винаги е имало бежанци. И хан Аспарух е бил бежанец. Това каза бившият външен министър Соломон Паси в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви. Той посочи и други примери в историята на България, когато арменци, гърци, румънци, евреи са били бежанци у нас. Такива е имало и винаги ще има, както и българи отиват на запад, посочи Паси. Ако гледаме на бежанците като бреме, то и 100 ще са ни много. Ако обаче гледаме на тях като на капитал, то и 10 000 ще са ни малко, обясни ексминистърът.

Rudimental пристигат в България преди Коледа

На 14-ти декември, една от най-бързо набиращите популярност английски формации RUDIMENTAL, ще пристигне за първото си шоу в България. В Зала “Христо Ботев”, британската drum ‘n’ bass сензация ще взриви българските си фенове с неповторим DJ set, с който ще представи дебютния си албум „Home”. Билетите за първото DJ шоу на RUDIMENTAL в София можете да намерите в мрежата на Eventim. Първите 200 билета ще са на промоционална цена от 20 лв. Зад името RUDIMENTAL стоят музикантите Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor и DJ Locksmith, които с лекота пилотират през различни музикални жанрове, но основно залагат на drum ‘n’ bass звученето. Четиримата британци пишат и продуцират музиката си абсолютно сами, единствено за вокалите привличат световни им...

НОИ с нови е-услуги за осигурените лица

Националният осигурителен институт (НОИ) разширява списъка на електронните услуги, предлагани през интернет страницата на институцията, предаде БГНЕС. В онлайн пространството вече са активни четири нови е-услуги, насочени към осигурените лица и позволяващи дистанционното им обслужване при издаването на редица важни документи, информират от НОИ. Две от услугите са свързани с пенсионното обслужване на лицата. С тях се обогатява наборът от заявяваните и издаваните по електронен път удостоверения, свързани с изплащането на пенсиите. Вече онлайн може да се подава "Заявление за издаване на удостоверение обр. УП-12 на наследниците на починал пенсионер". Документът е необходим на наследниците на починал пенсионер за удостоверяване пред банката до кой месец включително починалият е имал...

Депутатите заседават извънредно във вторник

Парламентът ще заседава извънредно следващия вторник, решиха депутатите, предаде Стандарт нюз. Причината за това е загубата на време за приемане и обсъждане на законопроекти заради дебатите около вотовете на недоверие и липсата на кворум в парламента. Извънредното заседание ще е с продължителност от 10 до 17 часа и на него ще се обсъждат промените в данъчните закони. Предложението за извънредно заседание беше направено от Атанас Мерджанов от левицата. 192-ма го подкрепиха, а 13 се въздържаха. Против нямаше. В четвъртък лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че се обмисля четридневна работна седмица заради поредицата вотове, които ГЕРБ внасят и с които изяждат от времето за закони. Причината е, че до края на годината трябва да бъдат приети Бюджет 2014 и Изборния кодекс. От „Ата...

Лекари от Александровска болница преглеждат деца на бежанци

Прегледите ще започнат от 8.00 часа утре във "Враждебна"

    


Откриват юбилейното издание на "Малешево пее и танцува"

3000 са участниците  в юбилейното издание на най-голямото и авторитетно фолклорно събитие на годината в Югозапада - "Малешево пее и танцува".Двадесет области от България ще демонстрират красотата на традиции, песни и танци. 17 големи чуждестранни ансамбъла, между които осем  от  Македония, два  от Турция,  ансамбли от Украйна, Молдова, Полша, Албания, Сърбия ,Сицилия и Германия обогатяват фолклорната палитра на фестивала.Тази вечер  точно в 9.00 часа стартира фестивалът, който ще продължи три дни и нощи. В петъчния ден е и серията от събития, п...

Пламен Орешарски ще се срещне с президента на Република Сръбска

Министър-председателят Пламен Орешарски ще проведе работна среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик, съобщиха от правителствената пресслужба.
























































Срещата ще се състои от 10.30 часа в Министерския съвет Министър-председателят Пламен Орешарски ще проведе работна среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик, съобщиха от правителствената пресслужба. Срещата ще се състои от 10.30 часа в Министерския съвет

Хубава работа, ама българска

Хубава работа, ама българска, е казал народът. Това важи с пълна сила за похвалната иначе инициатива на управляващите (уви, отново под натиск от Брюксел) да създадат фискален съвет. Той би трябвало да дава външен поглед към бюджета, за да не излязат извън релси публичните финанси.                     
Хубава работа, ама българска, е казал народът. Това важи с пълна сила за похвалната иначе инициатива на управляващите (уви, отново под натиск от Брюксел) да създадат фискален съвет. Той би трябвало да дава външен поглед към бюджета, за да не излязат извън релси публичните финанси.

Започва основен ремонт на ул. "Брегалница"

Община Варна започва основен ремонт на улица „Брегалница”. Строителните работи стартират днес - 18 октомври от 12.00 часа. Първият етап от ремонта предвижда пълно обновяване на подземната инфраструктура на транспортната артерия, а вторият – полагане на асфалт.

Варненски бизнесмен гази полицай след забележка

Варненският строителен предприемач Венцислав Дорелов прегази с мерцедеса си крака на полицай, който му направил забележка и се опитал да му провери документите, съобщиха от МВР. Бизнесменът ще се изправи пред съда и може да получи до 3 г. затвор.

Радиацията в подпочвените води на „Фукушима" скочи 6557 пъти

Нивото на радиоактивното бета излъчване в пробите на подпочвените води в авариралата през 2011 г. японска АЕЦ "Фукушима- 1" е 400 000 бекерела на литър. Това е най-високата измерена стойност след изтичане на 300 тона радиоактивна вода през август, съобщи компанията оператор на централата TEPCO. В пробите, взети в четвъртък, нивото на бета радиацията е било 61 бекерела на литър, допълва БГНЕС. За едно денонощие то се е покачило 6557 пъти. Пробите са взети от същото място, където през август имаше изтичане на радиоактивна вода. Тогава концентраци...

Лекари от Александровска болница ще преглеждат деца на бежанци

Александровска болница, Снимка БГНЕС.

Лекари от Александровска болница ще преглеждат в събота деца от бежанския лагер в столичния квартал „Враждебна“, съобщиха от лечебното заведение.

Инициативата е по повод Деня на българския лекар и е част от проекта „Направи добро“ на Александровска болница и Организацията на евреите в България „Шалом“.

Прегледите ще започнат в 8 часа сутринта. За прегледите от болницата са отпуснати две оборудвани линейки с диагностични апарати, апаратура за проверка на зрението на децата. В екипа, които ще осъществи прегледите, са включени педиатри, детски офталмолози, хирурзи, специалисти по спешна медицина.

Двама лекари-сирийци от Александровска ще помагат с превода по време на прегледите.

Децата, които се нуждаят от очила, ще получат такива от Организацията на евреите в България. Освен това организацията ще дари на децата и храна и лакомства.

Нуждаещите се от хоспитализиране деца ще бъдат настанени за лечение в Александровска болница, увериха от лечебното заведение.

След посещението в лагера във „Враждебна“, екипът от специалисти от Александровска болница ще посети и останалите бежански лагери в страната.

Инициативата „Направи добро“ започна през август по повод 70 години от спасяването на евреите в България. В рамките на проекта до момента са прегледани около 2000 социално слаби деца от Северозападна България.

Статията "Лекари от Александровска болница ще преглеждат деца на бежанци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Заради авария Шумен остава без вода

Заради възникнала авария след ремонта на помпена станция „1 300" Шумен остава без вода. Аварията - на свързваща електромуфа е възникнала при започване на възстановяване на водоподаването. Заради проблема освен града без вода остават още селата Дибич, Белокопитово и Панайот Волов. От ВиК съобщиха, че екипите на дружеството продължават работа по отстраняване на проблема, но кога водоподаването ще бъде възстановено все още няма яснота. Припомням, че водата в Шумен и околните села бе спряна в 06;00 ч. вчера заради рехабилитация на главния водопрово...

Пожарите в Австралия взеха първата си жертва, унищожени са най-малко 100 къщи


Горски пожари в Австралия отнеха живота на един мъж и унищожиха най-малко 100 къщи в околностите на Сидни. Десетки хиляди се наложи да напуснат домовете си заради огнената стихия, предадоха световните агенции.

Жертвата на огнената стихия е 63-годишен мъж, който е починал от сърдечен удар, докато се опитвал да защити дома си от огъня.

Над сто пожара избухнаха в източната част на страната заради необичайно високите температури и силните ветрове. Пламъците обхванаха около 86...

Бивш шеф на АДФИ: "Белене" е опорочен

Тотално е нарушен принципът за прозрачност и публичност по проекта „Белене”. Установихме тежки нарушения в Закона за обществените поръчки и възможността директорите на НЕК да сключват определени договори. По „Белене” обществената поръчка през 2005 г. е изключително опорочена.

Танц вместо клик като начин да научиш повече


Шшшшшт! Звукът прокънтява в голяма училищна спортна зала. Само една реплика пред събралите се над десет деца е способна моментално да роди шумни коментари, шушукания, кикот, въпроси, възражения, възторг.

Петър повтаря "шшшшшт" почти на всяко второ изречение и изчаква  децата колкото се може по-бързо отново да му върнат вниманието си. Важно е да го слушат. Времето им е ограничено в 60 минути след редовните часове в училище. Толкова имат на разположение по два пъти в седмицата за...

Жълт код за силен вятър днес

Жълт код е обявен за петък в 18 области на Северна, Централна, Южна и Източна България заради силен вятър, съобщиха от НИМХ. Кодът е в сила за областите Габровска, Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Великотърновска, Русенска, Разградска, Силистренска, Добричка, Варненска, Пловдивска, Пазарджишка, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области ще духа силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. В останалата част от страната обявеният код е зелен. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно. Пре...

Днес да почерпят

Анани Явашев, актьор, става на 81 г.

Проф. д-р Бистра Боева, икономист.

Чл.-кор. проф. дфн Иван Добрев, езиковед, 75 г.

Ирина Харалампиева, оперна певица.

Копринка Червенкова, журналист, главен редактор на в. "Култура".

Академик Людмил Стайков, кинорежисьор, 76 г.

Никола Динев, двукратен световен и петкратен европейски шампион
п Анани Явашев, актьор, става на 81 г. Проф. д-р Бистра Боева, икономист. Чл.-кор. проф. дфн Иван Добрев, езиковед, 75 г. Ирина Харалампиева, оперна певица. Копринка Червенкова, журналист, главен редактор на в. "Култура". Академик Людмил Стайков, кинорежисьор, 76 г. Никола Динев, двукратен световен и петкратен европейски шампион п

Орешарски ще се срещне с президента на Република Сръбска Милорад Додик

Министър-председателят Пламен Орешарски ще проведе работна среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик, съобщиха от правителствената пресслужба.
























































Срещата ще се състои от 10.30 часа в Министерския съвет Министър-председателят Пламен Орешарски ще проведе работна среща с президента на Република Сръбска Милорад Додик, съобщиха от правителствената пресслужба. Срещата ще се състои от 10.30 часа в Министерския съвет

Учител с дислексия преподава изящен английски

Той е англичанин, влюбен в България. Но не по обичайния за чужденец начин – идва, харесва, снима, купува си нещо за спомен и си отива у дома. Той се хвърля да защитава България дори от лошите думи на своите сънародници. Казва се Джонатан Ричард Питър Тейлър.

Едуард Сноудън: Не съм предавал тайни на руските спецслужби

Едуард Сноудън заяви в интервю за ’’Ню Йорк Таймс’’, че не е взел със себе си никакви секретни документи и не е предал никакви тайни на руските спецслужби.

Бившият служител на ЦРУ твърди, че, преди да замине за Москва, е предал всички секретни материали, с които е разполагал, на журналисти в Хонгконг, както и, че не е копирал документите.

Едуард Сноудън заяви в интервю за ’’Ню Йорк Таймс’’, че не е взел със себе си никакви секретни документи и не е предал никакви тайни на руските спецслужби. Бившият служител на ЦРУ твърди, че, преди да замине за Москва, е предал всички секретни материали, с които е разполагал, на журналисти в Хонгконг, както и, че не е копирал документите.

Испания: 17 арестувнаи за голяма кражба на часовници

През декември 2012 г. банда влезе в луксозен магазин и открадна всички 1710 часовника

Испания: 17 арестувани за голяма кражба на часовници

През декември 2012 г. банда влезе в луксозен магазин и открадна всички 1710 часовника

Слабо земетресение на гръцко-турската граница

Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер е регистрирано рано тази сутрин в граничния района с Турция и Гърция, показва справка в сайта на Европейския сеизмологичен център. Слабият земен трус е регистриран в 04:31 часа българско време, допълва БГНЕС. Епицентърът е на 22 километра южно от Ивайловград, на 55 километра югозападно от Одрин и на 273 километра югоизточно от София. Огнището е на 7 километра дълбочина....

Руските чекисти ще контролират виртуалната реалност в Русия

Закон ще упълномощи ФСС да разследва заплахи за информационната безопасност

    


Сноудън: Не съм предавал тайни и документи на руските служби

Едуард Сноудън заяви в интервю за ''Ню Йорк Таймс'', че не е взел със себе си никакви секретни документи и не е предал никакви тайни на руските спецслужби.

Бившият служител на ЦРУ твърди, че, преди да замине за Москва, е предал всички секретни материали, с които е разполагал, на журналисти в Хонгконг, както и, че не е копирал документите.

Едуард Сноудън заяви в интервю за ''Ню Йорк Таймс'', че не е взел със себе си никакви секретни документи и не е предал никакви тайни на руските спецслужби. Бившият служител на ЦРУ твърди, че, преди да замине за Москва, е предал всички секретни материали, с които е разполагал, на журналисти в Хонгконг, както и, че не е копирал документите.

КЗК разследва “Топлофикация” за картел и натиск

"Топлофикация-София". Снимка: БГНЕС

Комисията за защита на конкуренцията разследва “Топлофикация София” за картел с топлинните счетоводители при цените на дяловото разпределение и за упражняван натиск над тях. Монополистът ще бъде проверяван и дали не определя цените в полза на големите фирми на пазара.

Решението на КЗК за образуване на производство е от 18 септември 2013 г. За картел ще бъдат проверявани топлинните счетоводители “Нелбо” ЕАД; “Топлоснабдителна агенция – енергиен сервиз-нелбо инженеринг” ООД, “Техем Сървисис” ЕООД, “Бруната” ООД и ”Иста България” ЕООД.

Производството започва след сигнал на Върховната административна прокуратура от 24 юли 2013 г.

Проверката на КЗК ще е за нарушения на чл. 15, ал. 1 и чл. 21 от Закона за защита на конкуренцията.

Чл. 21 от ЗЗК забранява на предприятията с монополно или господстващо положение поведение, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите чрез пряко или косвено налагане на цени за покупка или продажба или други нелоялни търговски условия, както и да налага чрез договори на другата страна да поема допълнителни задължения.

“Формулировката на Общите условия (по договорите между “Топлофикация” и топлинните счетоводители – бел. ред.) създава предпоставки топлофикационното предприятие да упражнява натиск по отношение на дружествата за дялово разпределение като не признава доказани разходи. По този начин, основата, върху която се начислява нормата на възвръщаемост на капитала автоматично намалява, което от своя страна понижава и самата печалба на дружествата за дялово разпределение. Евентуалното „непризнаване“ на доказани разходи би изтласкало конкурентни дружества от пазара, поради изкуствено занижено заплащане – констатират от КЗК. - Също така топлофикационното предприятие разполага с предварителни данни за приходната част на услугата топлинно счетоводство. Възможността за осъразмеряване на фиксираните приходи от крайните потребители за услугата дялово разпределение спрямо заплатените към дружествата за дялово разпределение суми за извършването й дава възможност на „Топлофикация София“ ЕАД да извлича паралелна печалба и от дейността по дружествата за дялово разпределение на топлинна енергия”.

Чл. 15 от ЗЗК забранява споразуменията и съгласуваните практики между предприятия, които спират, ограничават или нарушават конкуренцията, като например пряко или косвено определяне на цени или други търговски условия; разпределяне на пазари или източници на снабдяване; ограничаване или контролиране на производството, търговията, техническото развитие или инвестициите; прилагане на различни условия за един и същ вид договори по отношение на определени партньори, което ги поставя в неравноправно положение като конкуренти; налагане на несвойствени за основния предмет на договора задължения на другата страна чрез договори или анекси.

В случая обаче Общите условия създават ”предпоставки за съгласувателни действия при индивидуалното определяне на цената за услугите от т. нар. минимален пакет на различните дружества за дялово разпределение”.

Съгласно ОУ, топлопреносното предприятие задължително участва при формирането на цената. Така, чрез него, би могло да се договори единен модел на признати разходи и норма на възвръщаемост. “Това може да доведе до „непризнаване“ на доказани разходи на някои пазарни участници и би изтласкало по-малките от тях от пазара, поради изкуствено занижено заплащане”, разясняват от Комисията.

Договарянето на една и съща или много близка цена на дяловото разпределение за всички топлинни счетоводители и възможността за намаляване на основата, върху която се начислява нормата на възвращаемост на капитала може да доведе до отстраняване от пазара на участници. Ако цената е съобразена с разходите на големите фирми (които реализират икономии заради мащаба), по-ниските трябва да продават под себестойността на услугата. Ако цената е съобразена с тях, големите формират свръхпечалби.

Във връзка с това “възникват основателни съмнения за наличието на координирано поведение на топлопреносното предприятие и по–големите участници на пазара за дялово разпределение на топлинна енергия” – и по отношение на определяне на стойността на услугата във връзка с разходите, които се признават, така и по отношение на размера на крайната й цена, пишат от КЗК.

Статията "КЗК разследва “Топлофикация” за картел и натиск" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

5-ма души са загинали в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки пътнотранспортни произшествия с 24-ма ранени, 3-ма от които с опасност за живота, а 5 души са загинали, съобщиха от СБА.

Рождениците днес

Анани Явашев, актьор Даниела Миткова, бивш депутат Копринка Червенкова, журналист, гл. редактор на в. „Култура" Кънчо Атанасов, писател Никола Динев, световен и европейски шампион по класическа борба Николай Николаев (Бате Николай), актьор Проф. Петко Ганчев, доктор на философските и политологичните науки, бивш посланик в Беларус Слави Трифонов, продуцент, шоумен, музикант, певец и тв водещ Проф. g-р Бистра Боева, икономист. Чл.-кор. проф. дфн Иван Добрев, езиковед, 75 г. Ирина Харалам пиева, оперна певица. Академик Людмил Стайков, кинорежисьор, 76 г. Петър Симеонов, лист, 48 г. Пламен Йотински, журналист, 53 г.  

Древни могат да са от един вид, въпреки че не си приличат

Смята се, че предците на съвременните хора са принадлежали към различни видове: Homo erectus , Homo ergaster , Homo habilis и Homo rudolfensis . Междувременно, анализ на древен човешки череп, открит в Грузия преди осем години, показва, че видовото разнообразие може да бъде и по-голямо.

Пет медала за габровските бадминтонисти от турнир в Румъния

Четирима състезатели на габровския клуб по бадминтон представиха по достоен начин Габрово и България в силен международен турнир в град Яши, Румъния. 110 майстори на ракетата на възраст над 35 години демонстрираха уменията си в надпреварата. Сред тях бяха участници от Румъния, Молдова, Япония, Англия и България. Те бяха разделени в три категории – елит, майстори и любители, а дисциплините бяха сингъл (единично), двойки и смесени двойки, като във всяка от тях се играха квалификации, заради големия брой участници. СКГ “Бадминтон“ беше представен ...

Тайната на вътрешния танц

Ранните форми на медитация са били вид бавен и изпълняван в транс танц. Не е чудно тогава, че танцът успява да ни накара да почувстваме живота в нас и около нас, да ни разведри и лекува от лошо настроение и стрес

прочети повече

Щангите отказват състезание

Български щангисти няма да вдигат на турнира Гран при в Баку през декември (5-8). Причината - липса на финанси. Азербайджанците поемат разходите за самолет от Истанбул до Баку и обратно, проблемът се оказва пътуването до Босфора.
Миналата година участваха четирима наши състезатели - две жени и двама мъже в малките категории. Домакините дават 5000 Български щангисти няма да вдигат на турнира Гран при в Баку през декември (5-8). Причината - липса на финанси. Азербайджанците поемат разходите за самолет от Истанбул до Баку и обратно, проблемът се оказва пътуването до Босфора. Миналата година участваха четирима наши състезатели - две жени и двама мъже в малките категории. Домакините дават 5000

Обявиха жълт код заради силен вятър в 18 области

Жълт код заради силен вятър е обявен за 18 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Прогнозата е за силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. 

Код „жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Жълт код заради силен вятър е обявен за 18 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е за силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. Код „жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово,

Поне 40 души са арестувани при протести срещу шистовия газ в Канада


Най-малко 40 противници на добива на шистов газ по атлантическото крайбрежие на Канада са били арестувани след сблъсъци със силите на реда, предаде агенция "Франс прес". При сблъсъците демонстрантите са запалили пет полицейски автомобила.

Сблъсъците започнали когато силите на реда започнали демонтажа на протестен лагер край град Рекстън, намиращ се в източната част на Канада, съгласно съдебно разпореждане. Демонстрантите в протежение на няколко седмици блокираха шосето, което се...

Ученици ще сушат якета и обувки в специална стая

"Сухата стая" е в Професионалната гимназия по техника и строителство в Перник

    


БСП и ДПС готвят смени в състава на енергийния регулатор

Съставът и функциите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще бъдат променени най-късно в началото на следващата година. Това съобщи пред "Труд" председателят на енергийната комисия към парламента Рамадан Аталай. Новите членове вероятно ще се избират от Народното събрание, а не както е сега - с решение на премиера, обясни зам.-шефът на енергийната комисия и депутат от БСП Явор Куюмджиев. След промените ДКЕВР не само ще трябва да определя цените на тока, водата, газа и парното, но и да следи изкъсо дружествата. "Ще е ясно...

Картина на "старите майстори" бе продадена на търг за 9,6 млн. долара

"Преброяването във Витлеем" на Питер Брьогел Младия бе открита неотдавна в къща в Кения

    


Банките в САЩ почти са изчерпали ангажиментите си към закъсали кредитополучатели

Кредиторите сключиха извънсъдебно споразумение с властите да помагат на потребителите чрез рефинансиране, опрощаване, преструктуриране на заеми и други мерки

    


Жълт код заради силен вятър е обявен в 18 области

Жълт код заради силен вятър е обявен за 18 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Прогнозата е за силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. 

Код „жълто Жълт код заради силен вятър е обявен за 18 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Прогнозата е за силен северозападен вятър с пориви до 20-24 м/сек. Код „жълто" за потенциално опасни метеорологични явления е обявен за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово,

„Заедно играем, учим и мечтаем" в ОДЗ "Мечта"

Директорът на ОДЗ Мечта в Кюстендил Ани Ангелова и председателя на сдружение "Настоятелство -Надежда за мечтите" Чавдар Ненов се включиха в представянето на проекта "Заедно играем, учим и мечтаем".           Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Част деца от предучилищната група представиха сценка "Спорът на плодовете и зеленчуците -не трябва да водят спо...

Ултраси готвят погром над бежанците в София

Фенове на „Левски“ се заканват да атакуват бежанците в София преди дербито с ЦСКА утре. Хулиганите подготвят акцията си в Интернет.

Казанлък на бунт срещу превръщането на полицейска школа в бежански лагер

Жителите на Казанлък се вдигат на бунт срещу идеята да бъде преустроена полицейската академия в града в бежански лагер. "Безумие е в най-големият парк на Казанлък, в центъра на България да се прави такъв лагер! Не защото сме против бежанците, но тук става въпрос за националната сигурност на страната. Тук има завод за военна техника, от тук се захранва питейната вода на Казанлък. Години наред в парка не се разрешаваше никакво строителство и сега изведнъж – бежански лагер“, коментира пред bTV кметът на града Галина Стоянова. Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова обясни на свой ред: „Базата е под юрисдикцията на МВР. Така че ведомството може да се разпорежда със собствената си база. Към мен преди 2 месеца бе отправено официално питане от Министерски съвет за ...

Деветокласници организират най-големият турнир Starcraft II на Балканите

The Vorpal Bulgar Challenge е с общ награден фон €5000 ще се проведе на 19- 20 октомври в столицат. Благодарение на двама амбициозни деветокласници, България излиза на европейската карта на електронни спортове с най-големият турнир по Starcraft II на Балканите! Филип Пенчев и Петър Пешев са запалени геймъри, убедени в уменията, които електронните спортове развиват- бързи реакции, разрешаване на конфликти, мултитаскинг и др. Идеята да организират турнир по най-популярната стратегическа игра Starcraft II е на Филип, но Петър се присъединява към екипа от самото начало. И двамата вярват, че е крайно време в България да се проведе състезание, което да отговаря на международни критерии. Реализацията на проекта им отнема няколко месеца, през които след училищните занятия Филип и Петър про...

Чорапите ще ни пазят да не паднем

Чорапите са важен атрибут от облеклото, който, както наскоро писахме, се оказва, че дори има връзка с една доста интимна тема – постигането на оргазъм при жените. Доколко това е така, всеки сам може да прецени за себе си. Чорапите обаче скоро ще имат и още едно, нестандартно предназначение - те ще предпазват носещия ги човек от падане, счупвания и други травми. Специалните чорапи ще бъдат предназначени основно за хора, които страдат от мускулна слабост, обусловена от възрастови изменения. На външен вид чорапите, разработвани от група японски изследователи, ще изглеждат по съвсем обичаен начин. Тайната им ще се крие в специален синтетичен материл, разположен в предната част, където се намират пръстите на краката. Той ще придържа пръстите изправени нагоре, което значително намалява...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване