Преглед на печата - 18 октомври

Петъчните вестници информират за втория вот на недоверие срещу правителството, който беше отхвърлен от парламентарното мнозинство. „Депутатите отхвърлиха и втория вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски със 118 гласа против от 231 присъстващи в залата.

Преглед на печата

Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция „КРОСС" Водещи заглавия в печата в. Труд - БСП и ДПС подхващат енергийния регулаторв. 24 часа - 27 739 роби в Българияв. Стандарт - Бежанец за 1500 евров. Новинар - Спират каруците в Столииновов. Дума - Харманли иска извънредно положениев. Сега - Скандалът с бонусите на чиновниците приключи с присъда за назиданиев. Телеграф - Ултраси готвят погром над бежанцитев. Монитор - КЗК погна парното за картелв. Земя - Камата в дървена аферав. Всеки ден - Аз убих Андрей Лукановв. България днес - Софка пусна шкембев. Капитал - Данъчно изключение за облигационерив. Преса - Спецпрокурори готови с оставкив. Политика - Пътникътв. Уикенд - Тайните имоти на Плевнелиев Водещи заглавия на вътрешните страници Депутати от БСП предлагат: Да се пуши и в офиси през зимата в. Преса - стр. 4Бойко Борисов се отметна от вот за културата в. Преса - стр. 4България ударена от два срива - на Берлинската стена и "Лемън Брадърс" - в. 24 часа - стр. 2, 3Вотът очаквано не мина,друг тези дни не се задава - в. 24 часа - стр. 4Президентът за импийчмънт - в. Политика - стр. 4, 5Без офшорки в медии, банки и ЕРП-та - в. Политика - стр. 7, 8БСП призова президента да свика КСНС заради бежанците - в. Дума - стр. 2ЕК ни съди заради перките на Калиакра - в. Дума - стр. 6Акцизите на цигарите трябва да се качват равномерно по график - в. Капитал Дейли - стр. 4Агроминистерството планира 20% по-големи субсидии за тютюн догодина - в

Преглед на регионалния печат на 18.10.2013 г.

„Рецидивист измами Даут Осман, влиза в затвора“ – водещата тема за „Екип 7“. Заблудил го, че ще продаде 5 тона сирене в Германия, така и не дал парите от сделката – разказва статията. „Разградски художници показват творби в Шумен“ – съобщава още от първа страница „Екип 7“. Васил Карадимов и Петър Арнаудов участват в националната изложба „Градски пейзаж“. „Кмет гръмна 190-килограмов глиган“ разказва на стр. 3 „Екип 7“ Две диви прасета за две седмици отстреля Кямуран Абдурахим от Йонково. „Шестима за предложените за наградата на името на Никола ...

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:
бул."Пушкин"-Околовръстен път

бул."Симеоновско шосе" - Ловен парк

Околовръстен път – магазин "Икея"
...

Уволняват магистрати за загубени дела в Страсбург

Магистрати, заради които държавата е загубила дела в Европейският съд по правата на човека, може да останат без работа. Това гласят замислените промени в Закона за съдебната власт.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 18 октомври - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 08:00 ч. до 17:00 ч. – района на кв. "Младост" бл.

Отчетоха рязко покачване на радиацията в АЕЦ „Фукушима”

Бета-лъчението във водата на дренажните канали е нараснало 14.78 пъти

"Бандата" в НС дърпа страната назад, предупреди Кунева

Имената могат да се сменят, но интересите остават, каза тя

    


Предстоящи събития за 18.10.2013 г.

*** София. От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. *** София. От 11:00 часа ще се проведе Парламентарен контрол. *** София. От 09:00 в зала 7 на НДК, 5 етаж, ще се проведе Световен курс на обучение по невросонология. *** София. От 09:00 часа в сградата на КНСБ, ще се проведе среща между Реформаторския блок и КНСБ. *** София. От 9.30 в сградата н МВнР ще се проведе международна конференция с участието на министъра на външните работи и гости от Балканите и Черноморския регион. Темата е „Предизвикателства пред съвременната дипломация". Участници в нея са представители на Холандския институт за международни отношения Клингендал, Европейска служба за външна дейност, Виенска дипломатическа академия, дипломатическите академии и институти на Румъния, Хърватия, Албания, Косово, Черна гора, Армения и Грузия, представители на Франция, Германия, Великобритания, Молдова, Украйна и др. Събитието ще бъде открито от министър Кристиан Вигенин, почетен гост е Н. Пр. Ян Петерсен, посланик на Норвегия във Виена; Министър на външните работи на Норвегия (2001-2005), член на Международния консултативен съвет на Дипломатическия институт, а гост-лектор е Д-р Денис Макшейн, Министър за Европа на Великобритания (2002-2005), член на Международния консултативен съвет на Дипломатическия институт. *** София

Рекордно висока радиактивност край Фукушима

Повишението е забелязано след обилните дъждове, причинени от тайфуна Випха

Земетресение с магнитуд 2.5 край гръцко-турската граница

Земетресение с магнитуд 2.5 по скалата на Рихтер е регистрирано рано тази сутрин в граничния района с Турция и Гърция, показва справка в сайта на Европейския сеизмологичен център.

Икономисти в Германия предупреждават за въвеждането на минимална работна заплата


Германските водещи икономически институти предупредиха, че евентуалното въвеждане на минимална работна заплата от 8.5 евро на час може да доведе до значителна загуба на работни места в Източна Германия, съобщи Reuters.За минималното почасово възнаграждение настояват социалдемократите, които се съгласиха да преговарят за формиране на коалиция с партията на Ангела Меркел, Християндемократически съюз (ХДС). Консерваторите са против, като предпочитат сумата да бъде договаряна от синдикати и...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи обществената телевизия. 


Антоанета Цонева: Да намалят партийните субсидии до прилични размери

Антоанета Цонева

Партийните субсидии трябва да се намалят до прилични размери, съответстващи на стандарта на живот в страната.

У нас партиите вземат по 12 лева за получен глас, докато в Европа средната субсидия е 3,5 евро на глас.

Това коментира председателят на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя припомни, че преди изборите партиите са дали обещание да намалят субсидиите си, получавани от държавата. 

“Няма значение дали предстоят избори или не – БСП и ДПС са дали обещание. Това е част от политическия цикъл, а те са длъжни да изпълнят очакванията на гражданите. Трябва да има повече почтеност в политическия живот”, каза Цонева.

В момента ГЕРБ получават по 13 милиона лева от държавата, БСП – 11,5 милиона, ДПС – 4,4 милиона и „Атака” – 3,1 милиона.

 „Когато се гледаха промените в Закона за политическите партии, се направиха много твърди обещания от страна на БСП и ДПС, че ще преразгледат държавната субсидия. Георги Кадиев от БСП го предложи тогава, но те го отхвърлиха с довод, че ще бъде разгледан в момента, в който ще се обсъжда държавният бюджет”, припомни Антоанета Цонева.

“В Италия субсидията беше 4 евто, сега е 2. Всъщност целта не е партиите да нямат достъп до публичен ресурс, а да отговарят на очакванията на хората. Гражданското общество трябва да настоява за почтеност в политиката. След като са дадени обещания, трябва да бъдат изпълнени”, каза Цонева. 

Статията "Антоанета Цонева: Да намалят партийните субсидии до прилични размери" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

18 октомври в историята

    31 г. - В Рим по предварително начертан план е убит заговорникът Сеян.     1748 г. - Приключва Войната за австрийското наследство.     1795 г. - Обесена е Злата Мъгленска, след като е измъчвана зверски от османците, заради отказа ѝ да приеме мохамеданството; канонизирана е за светица.     1867 г. - САЩ влиза във владение на Аляска, след като я купува от Русия за $7,2 милиона.     1890 г. - Основан е град Виндхук, Намибия.     1892 г. - Открива се първата платена далекосъобщителна телефонна линия Чикаго - Ню Йорк.     1906 г. - В Русия е обявено равноправие между съсловията в обществото.   1918 г. - В Париж е обявена декларация на президента на САЩ за даване на независимост на Чехословакия от Австро-Унгария.     1922 г. - Създадена е британската радиостанция Би Би Си (BBC).     1941 г. - Втората световна война: В Токио е арестуван съветският разузнавач Рихард Зорге.     1944 г. - Втората световна война: Червената армия нахлува в Чехословакия.     1945 г. - СССР получава планове на американската атомна бомба от Клаус Фукс.     1967 г

ОЦК с капитал от 5 млн. лв. след загуба от 38 млн. лв. за полугодието

Основна причина за загубата е продажба на активи на стойност много под балансовата им стойност

    


Октай в писмо: Съвестта ми е чиста

Разделението на българските граждани е основен приоритет на всички демократични правителства до момента.

Свободният Рашков: Докажете защо съм в затвора!

"Царицата" и "принцът" го чакаха с мерцедес пред затвора

    


Пиян шофьор катастрофира, бягайки от полицията

Дрегер

Пиян шофьор катастрофира, при опит да избегне полицейска проверка в Бобов дол. 

Снощи около 23.30 часа на ул. “Благоев” полицаи направили опит да спрат 29-годишния шофьор от с. Червен брег. За да избегне проверката, мъжът решил да направи обратен завой и навлизайки в насрещната лента се врязал в бетонова рампа.

Шофьорът не е пострадал, а проверката с дрегер отчела 2.25 промила алкохол. Взета му е кръвна проба, а по случая е започнато бързо полицейско производство в РУП Бобов дол.

Статията "Пиян шофьор катастрофира, бягайки от полицията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Св. апостол и евангелист Лука

* Св. апостол и евангелист Лука (I). Св. мъченик Марин (IV). Св. преподобни Юлиан Пустинник (IV). Св. великомъченица Злата Мъгленска († 1795)Свети Лука бил апостол от Седемдесетте и спътник на св. ап. Павел, който споменава за него в Посланието до колосяни: "Поздравява ви Лука, многообичният лекар" (Кол.4:14). Написал третото Евангелие и книгата "Деяния на светите апостоли".Свети Лука се родил в Антиохия Сирийска. Бил лекар и живописец, според свидетелството на Филосторгий и Никифор Калист.Според Преданието, той нарисувал иконата на Божията Майка и много проповядвал за Христа, най-вече ­ в Египет и Беотия (Средна Гърция). Загинал мъченически на 80-годишна възраст в гръцката страна Ахаия.В 360 година мощите му били пренесени в Константинопол. Паметта му се почита от светата Църква на 18 октомври.  

Джон Грийн повежда читателите си към "Хартиени градове"


Романът "Хартиени градове" на американския писател, критик и видеоблогър Джон Грийн ще излезе на българския книжен пазар от 21 октомври на книжен носител и от 28 октомври на електронен, съобщи издателство "Егмонт".

Той е издаден на английски през 2008 г. и на следващата година печели награда "Едгар" за най-добра книга за подрастващи. "Хартиени градове" също така влиза в топ 5 на класацията на "Ню Йорк таймс" за детски издания, която покорява четири години по-късно с "Вината в нашите...

Температурите ще достигнат 18 градуса днес

Преди обяд все още ще има превалявания, но ще бъдат отслабващи и спиращи. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Ще остане доста ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. 

Максимални температури - между 13° и 18°, в София 14°. Преди обяд все още ще има превалявания, но ще бъдат отслабващи и спиращи. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Ще остане доста ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Максимални температури - между 13° и 18°, в София 14°.

Първо заседание по делото за убийството на студента Михаил Стоянов

Софийският градски съд ще проведе първото заседание по делото за убийството на студента по медицина Михаил Стоянов, извършено на 30 септември 2008 г. в Борисовата градина. Пет години след трагичната смърт на младежа и след две връщания на обвинителния акт на прокуратурата процесът е на път да тръгне на първа инстанция. Подсъдими са Александър Георгиев и Радослав Кирчев. Михаил е нападнат в гръб от двамата си нападатели, а после е душен и бит до смърт без причина. В обвинителния акт е записано, че подсъдимите не са познавали жертвата си, а прос...

Борисов предложи на “Атака” заедно да бойкотират БСП и ДПС

Бойко Борисов и Волен Сидеров в парламента.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи на депутатите от “Атака” да се обединят срещу БСП и ДПС и заедно да не се регистрират, докато в дневния ред на парламента не влязат приоритетно точките за мораториума върху продажбата на българска земя на чужденците и затваряне на границата за бежанците.

Той отправи този апел чрез медиите в кулоарите на парламента. По двете теми националистите са внесли предложения, които по принцип се включват в дневния ред на Народното събрание, но винаги са сред последните точки и така и не се стига до тяхното обсъждане.

“Много ми е интересен Волен Сидеров – те всеки ден ги предлагат тези точки и се подиграват с тях. Това са най-злободневните теми. Нямам контакт с “Атака”, но им предлагам – да не се регистрираме двете партии, докато не стане първа точка. Ако те са искрени, че искат първа точка – не се регистрираме, не работи парламентът. Преместват я като първа точка в дневния ред, регистрираме се и ги разглеждаме”, обясни Борисов.

По думите му предложениета за мораториум върху продажба на земя може да мине в Брюксел.

“Въпросът изисква да отидеш да им кажеш какъв е проблемът, да познаваш премиерите, ние сме външна граница на ЕС. Същото говоря за Южен поток. Така както действат, ще объркат и Южен поток”, коментира още бившият премиер.

Според него  темата се отлага, защото “трябва да се отиде в Брюксел, а там се влиза през парадния вход” (визира премиера Пламен Орешарски, който на официални събития влеза редовно от задния вход, за да се пази от протестиращите срещу кабинета).

Статията "Борисов предложи на “Атака” заедно да бойкотират БСП и ДПС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Телевизионно утро - 18 октомври

БНТ, „Денят започва" Тема: Парламентът - между прожедурите и политиката - анализ на седмицата Тема: Лекари, които остават; лекари, кито заминават - тема на „Денят Започва" Тема: 25 стипендии за отличници в 1-ви курс - кой може да кандидатства и защо едно американско семсйтво помага на българските студенти? Тема: Национализъм и европейска политика - коментар в „Светът е седем" Тема: Обзор на изминалия „Sofia Dance Week" БТВ, „Тази сутрин" Тема: Печелил ли е Христо Стоичков от нагласени търгове в дърводобива? Гост: Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ, съосновател на БАСТА Тема: Защо разкритията за източени милиони чрез проекта „Белене" и аферата „Хохегер" струваха главата на бившия директор на държавната финансова инспекция Теменужка Петкова? Тема: Ще се напълни ли градът на розите с бежанци и какво бъдеще очаква школата на МВР? - на живо от Казанлък за протеста на хората. Тема: Как се живее в „лигаво парламентарно време" и трябват ли нови избори? Гост: проф. Велко Вълканов Тема: Ще имат ли ново лице „Тази събота" и „Тази неделя" с новото си лице Антон Хекимян? Тема: Как на своя 30-и рожден ден хитът „До вчера" зазвуча в нова премяна Гост: Благовест Аргиров, певец Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: Изгладеното лице на Пламен Орешарски

Първа самостоятелна изложба на художника Димитър Василев

На 17 октомври в Художествена галерия "Илия Бешков" - Плевен беше открита първата самостоятелна изложба рисунки и живопис на художника Димитър Василев.Първата самостоятелна изява на автора включва 67 творби в областта на рисунката, графиката, живописта и илюстрацията.„Живописта си е аристократично занимание - изисква много средства, много време - нещо, което за един учител е много проблематично като решение, но това е като една болест, която си я носиш вечно и сякаш си се абонирал за нея", каза авторът. Първите си бои художникът ...

Днес валежите ще намалеят до слънчево време

Преди обяд все още ще има превалявания, но ще бъдат отслабващи и спиращи. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Ще остане доста ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. 

Максимални температури - между 13° и 18°, в София 14°. Преди обяд все още ще има превалявания, но ще бъдат отслабващи и спиращи. От запад облачността ще се разкъсва и намалява над много райони до слънчево време. Ще остане доста ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър. Максимални температури - между 13° и 18°, в София 14°.

Ветровито с превалявания

Преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране. Към сутринта от запад облачността ще се разкъсва и през деня ще намалее, по-късно след обяд над крайните източни райони. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - силен северозападен вятър. Минимални температури - между 5° и 10°, в София - около 5°, максимални - между 13° и 18°, за София 14°, съобщиха от НИМХ към БАН. По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите...

Областен и депутати питат Йовчев за полицейската школа във Варна

Областният управител на Варна Иван Великов и депутатите от ГЕРБ от морската столица ще питат министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, дали полицейската школа в града ще бъде закрита. 
В сряда в медии изтече информация от МВР, че Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна ще бъде закрит. Възможно Областният управител на Варна Иван Великов и депутатите от ГЕРБ от морската столица ще питат министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, дали полицейската школа в града ще бъде закрита. В сряда в медии изтече информация от МВР, че Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР във Варна ще бъде закрит. Възможно

Шизофренично е да си "за" пушенето и здравето!

Панчев срещу Атанасова: Защо не намалихте пиенето, пияният вади пистолет и стреля

    


Пътна обстановка в страната - 18 октомври

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Тракия”: Област София: област Пазарджик: Временно е ограничево движението в аварийната лента при км 96+550, посока София, поради поставяне на предпазна ограда /мантинела/. Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението.

Първите стъпки за облекчаване на регулациите в туризма са факт

Правителството предложи промени в три закона като част от мерките за намаляване на административната тежест за бизнеса

    


Министри отговарят на депутатски питания

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще информира депутатите за готовността на Агенция "Пътна инфраструктура" и фирмите, извършващи дейностите по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, за предстоящия зимен сезон. Това се очаква да се случи по време на парламентарния контрол. Освен това тя ще даде разяснение и за политиката на правителството за доизграждане на автомагистрала "Хемус". Въпроси на народни представители има и към други министри от кабинета на Пламен Орешарски. Преди това депутатите ще продължат работа п...

"Голямо междучасие" 5 с D2 и Революция Z

Музиканти отново избират най-добрата ученическа група

    


Благоевград, София, Перник и Кюстендил подават апликационна форма за Европейска столица на културата

Kметовете на София, Благоевград, Перник и Кюстендил ще подадат общата апликационна форма за Европейска столица на културата 2019. Събитието ще се състои в Министерство на културата и в него участие ще вземат Йорданка Фандъкова, д-р Атанас Камбитов, Росица Янакиева и Петър Паунов. В 10:30 часа всички  кметове ще дадат съвместна пресконференция. В апликационната форма на четирите града е поставен акцент върху възстановяването на културната инфраструктура, създаването на междусекторни партньорства, платформи за подкрепа на творческото преподаване,...

Обявяват най-добрите зъболекари и зъботехници за 2013-та

“Мениджърът на дентална практика” за 2013-та година ще бъде избран на официална церемнония тази вечер в Новотел Пловдив.  Ще бъдат обявени и носителите на зъболекарските “Оскари”. Рекорден брой са участниците тази година – 13 дентални практики и 5 зъботехнически лаборатории. Кандидатите са от Асеновград, Варна, Враца, Русе, Пловдив, Плевен, София, Тутракан, Хасково и Шумен. Конкурсът се провежда за 5-та година, като този път ще б...

Сноудън: Не съм взел секретни документи в Русия

Директорът на американската Агенция за национална сигурност ген. Кийт Алекзандър ще се пенсионира напролет, но не заради аферата с мащабното изтичане на информация

И родителите задават своите тъпи въпроси

Учителката пита ученика, който е счупил лампата (скъсал пердето, надраскал чина, обърнал кофата за боклук...: „Защо го направи!”. Майката упреква сина си: „Защо си скъсал панталоните?”, „Колкото пъти ти казах.....” В отговор децата мънкат и изразяват съжаление, с което обаче ни се струват направо глуповати: „Защо мълчиш!”, в действителност самите ние сме тъпи, задавайки подобен въпрос, защото не разбираме, че въпросът ни няма нито един правилен отговор. Нито един! Тези досадни сцени, всеки е наблюдавал неведнъж. И неведнъж е бил в ролята на разпитвания и за съжаление в тази на разпитващия. Незнайно защо родителите си мислят, че това е много педагогически подход, детето ще се замисли, вразуми и поправи. Все едно нищо не е било. Но всъщност...

Осем кандидати за "Столица на културата 2019"

Осем града са се кандидатирали за „Европейска столица на културата 2019", съобщиха от Министерството на културата. Те официално ще се представят в петък, тъй като срокът за подаване на кандидатурите изтича, предаде Стандарт нюз. Заявилите участие досега градове са Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София, Шумен. В петък те официално ще подадат документите си, след което кметове и зам.-кметове ще представят предимствата на градовете си. След това предстои конкурс на два етапа – предварителен подбор и окончателен избор. През 2019 г. за домакини на европейската инициатива са определени България и Италия. Изборът се прави от 13-членно жури от независими експерти, в това число и 6 български експерти. Европейската комисия следи и е гарант за провеждане...

Бди над мен

Животът на Ейли Лосън е достигнал до критична точка. Бракът й е пред провал, заобиколена е от обсебващите си роднини и е на път да се срине. Ейли решава да потърси спокойствие и уединение на единственото място, на което се чувства у дома – малко градче в планинската част на Шотландия. Докато лекува разбитото си сърце, Ейли разбира, че не е единствената, която се бори, за да се възстанови от болезненото минало. Нейният приятел от детството Джейми се опитва сам да отгледа дъщеричката си Мейзи. Тежко разочарование е принудило Джейми да издигне високи стени около сърцето си. Странни обстоятелства тласкат Ейли и Джейми един към друг, въпреки тяхната съпротива. Те сякаш не съзират това, което е видно за всички останали. И когато изглежда, че всичко е загубено, помощта идва от най-неочак...

Левски е по-скъп с 4 млн. евро от ЦСКА

В навечерието на дербито между "Левски" и ЦСКА "Меридиан мач" направи oценка на това колко струват играчите на двата софийски клуба. Оказа се, че основната група от футболисти на "Левски" е по-скъпа от тази на ЦСКА с почти 4 000 000 евро, предаде football24.bg. Според сайта transfermarkt "сините" са оценени на 16 050 000 евро, докато "червените" струват едва 12 600 000 евро. Отличницитев състава на Тони Здравков са звездата Гари Родригес и новият атар Горан Блажевич. Двамата се оценени на по 2 000 000 евро. На "Армията" футболист с такива цифри няма. Най-скъп е единственият представител населекцията на Любо Пенев в ЦСКА - Емил Гъргоров. Според transfermarkt Бадема струва 1 500 000 евро. След него се нареждат Марсиньо и Бруно Оливейра, оценени на 1 000 000 евро. В "Левски" освен г...

Стоичков и Димитров категорично отричат да са участвали в нагласени търгове

Скандалът около това дали най-успелият български футболист Христо Стоичков е бил облагодетелстван от нагласени търгове за дървесина набира скорост, след като обвинените в лицето на Камата и на бившия депутат от ГЕРБ и лидер на движение БАСТА Емил Димитров показаха своите гледни точки. В типичния си стил Стоичков се включи в сутрешния блок на bTV и каза следното: „Христо Стоичков никога не се е занимавал с дърва, с дърводелци – да, на футболните терени. Може би някъде във времето съм имал някакви участия в някои фирми, които, ако не ме лъже паметта, никога не са се занимавали с такава дейност”. При преповтарянето на обвиненията Стоичков влезе в диалог с Дачев, като го попита дали го познава лично и дали разполага с документи с неговото име. Бизнесменът отговори отрицател...

Кунева: В България има медиен монопол

Въпросът за публичността на медиите в България трябва да бъде поставен в Народното събрание, защото точно Народното събрание следва не само да приема закони, но и да следи как се спазват. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева. По думите й в момента може да се говори за медийния монопол на един човек. „Вие видели ли сте Волен Сидеров да извика някой от хората, които медиите наричат олигарси?”, попита Кунева и добави, че българския парламент седи настрани. „Европейската комисия разследва медийния пазар, когато вижда липса на конкуренция, а тук това е екзотична идея. Вярвам, че българският парламент трябва да работи различно и колкото по рано стане това, толкова по-добре”, категорична беше тя. Попит...

Ново разследване срещу трейдъри от най-големите банки за валутни измами

Дилърите са обменяли съобщения с подробности за техните позиции и поръчки на клиенти

    

Рок надеждата Софи Бард иска да промени страната

Представяме ви новата рок надежда Софи Бард, която с дебютното си парче "Където и да си" показа, че рокът на токчета звучи доста приятно. Амбициите й са да покаже на хората какво може, но в същото време се надява да успее да промени по някакъв начин действителността в нашата страна.

Скокът на Феликс Баумгартнер през неговите очи (видео)

Феликс Баумгартнер извърши уникален скок от стратосферата 19

Историческият скок на Феликс Баумгартнер от ръба на Космоса вече може да бъде видян и през неговите очи .

Спонсорът на Феликс, енергийната напитка RedBull, публикува клипa точно година след скока на Баумгартнер на 14 октомври 2012 г. 

В него може да видите скока през очите на Феликс, който скочи от височина 39 км и дори успя да се приземи на краката си. Видеото показва три камери от различните гледни точки на Баумгартнер по време на скока, както и скоростта и височината, на която се намира той. 

Миналата година 43-годишният австриец постави световен рекорд за скок с парашут. До стратосферата Феликс успя да стигне с огромен балон. По време на опасния 39-километров скок милиони зрители наблюдаваха на живо рекорда на Баумгартнер. Австриецът се приземи благополучно в пустинята на американския щат Ню Мексико.

Видео от скока на Баумгартнер през неговите очи:

Статията "Скокът на Феликс Баумгартнер през неговите очи (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Все повече чужденци се оглеждат за имоти в Испания

Т. нар. "златна виза" дава жителство на граждани на държави извън ЕС, ако похарчат за имот минимум 500 000 евро

    


Маргарита Хранова със съпруга си в Монреал

Певицата замина на турне отвъд океана заедно с колежката си Искра Радева. Двете ще изнесат поредица от благотворителни концерти в Канада, а приходите от билети са за нов български културен център в Монреал. Наред с изявите Хранова има и свободно време, което използва за разходки със съпруга си Кирил Бойчев. На последния кадър, който певицата Певицата замина на турне отвъд океана заедно с колежката си Искра Радева. Двете ще изнесат поредица от благотворителни концерти в Канада, а приходите от билети са за нов български културен център в Монреал. Наред с изявите Хранова има и свободно време, което използва за разходки със съпруга си Кирил Бойчев. На последния кадър, който певицата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване