В Сирия се забавлявали със стрелба срещу бременни

В Сирия умишлено взимат на прицел бременни жени. Това коментира британски лекар, работил пет седмици в болница в Северна Сирия, пред в. Таймс.
По думите на Дейвид Нот 90 процента от пациентите му били цивилни. Той е съдов хирург в лондонската болница В Сирия умишлено взимат на прицел бременни жени. Това коментира британски лекар, работил пет седмици в болница в Северна Сирия, пред в. Таймс. По думите на Дейвид Нот 90 процента от пациентите му били цивилни. Той е съдов хирург в лондонската болница "Челси енд Уестминстър" и се върнал миналата седмица от Сирия, предаде Франс прес.

Обесен наркодилър оцеля, пак ще го бесят

Иранските власти, след като осъзнали, че обесеният е жив, го настанили в болница, където той се оправя под охрана и очаква повторно обесване.

ВМРО учреди дружество в Гоце Делчев

ВМРО учреди ново дружество в Гоце Делчев. Събитието бе проведено в Дома на културата, като за председател бе избрана Кристина Попова. Тя стана известна след, като поведе битката срещу построяването на нова джамия в Гоце Делчев миналата зима. Попова е завършила "Политология" в УНСС София и в момента се дипломира в Залцбург, Австрия със специалност "Европеистика". Заместник-председател на дружеството в Гоце Делчев е Николай Уков, а за секретар бе утвърден Мирослав Гамишев. По вре...

Александър Томов: Трябват промени в БФС и очаквам платформата на Стоичков


Ръководството на ЦСКА се е срещало с двама души, които са сондирали мнения за бъдещи кандидатури за президент на Българския футболен съюз. 

ЦСКА ще изчака какво ще предложат евентуалните кандидати, сред които очаква да бъде и Христо Стоичков преди да решат кого да подкрепят на евентуален следващ конгрес. 

"Още двама души сондираха мнения с нас дали бихме ги подкрепили. Очаквам кандидатите за президент да са повече от двама", заяви Александър Томов в интервю за предаването...

Изтича срокът за раздаване на декодери

/КРОСС/ Остават 10 дни до изтичането на крайния срок за получаване на ваучери за безплатни декодери. Право на тях имат тези граждани, които са получавали целеви помощи за отопление през последната година, като техният брой е 209 826 души. Въпреки ограничения срок, до момента са раздадени едва 165 000 устройства за цифров сигнал, съобщават от транспортното министерство. Единствената област, в която абсолютно всички са вече са се възползвали от правото си е Разград. В други райони на страната обаче като Благоевград, Велико Търново и Сливен очевидно хората изчакват последния момент. Не мога да разбера, след като ваучерите са предоставени в пощенските клонове , защо гражданинът чака всеки път последния момент, заяви за bTV Никола Манчев от транспортното министерство.След изтичане на срока, всеки, който има право на ваучер може да го изгуби, а удължаване не се предвижда.

Нигяр Джафер: Забраната за пушене може да отпадне в дискотеките

Председателят на здравната комисия в парламента Нигяр Джафер

Пълната забрана за пушене трябва да остане на всички места, които са посещавани от деца и ученици. Компромис може да се направи за нощните заведения, ако се гарантира, че там няма да се допускат деца.

Това заяви председателят на здравната комисия в парламента Нигяр Джафер, цитирана от Дарик.

Въпросът за стадионите е спорен, тъй като публиката там е от всякакви възрастови групи, пък и става дума за спорт, посочи Джафер.

Здравната комисия в парламента най-вероятно ще гласува против отпадането на пълната забрана за пушене на обществени места. Интригата е какво ще стане в пленарна зала, коментира тя.

В групата на ДПС няма единно мнение по въпроса и депутатите са разделени почти по равно, но има и много пушачи, които подкрепят забраната. Самата аз ще гласувам против отпадането на забраната, увери председателят на здравната комисия.

Противопоставянето по въпроса за забраната за пушене показва колко сме непримирими в обществото ни по всички теми. Имаме много поводи да се противопоставяме, но рябва да търсим допирните точки и смятам, че по отношение на пушенето ще се намерят най-разумните решения, посочи Нигяр Джафер.

Статията "Нигяр Джафер: Забраната за пушене може да отпадне в дискотеките" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мъж осъди банка на 6000 лева

От финансовата институция заявиха, че ще обжалват решението

Ерменков: Овчаров бе признат като капацитет с назначението му в "Лукойл Нефтохим"

Назначението на бившия министър на икономиката и енергетиката  по време на тройната коалиция Румен Овчаров за представител на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл Нефтохим" е признание за неговия капацитет като министър. Това заяви пред БНР енергийният ескпер и депутат от БСП Таско Ерменков. 
"Досега не съм чул срещу Румен Овчаров да Назначението на бившия министър на икономиката и енергетиката по време на тройната коалиция Румен Овчаров за представител на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл Нефтохим" е признание за неговия капацитет като министър. Това заяви пред БНР енергийният ескпер и депутат от БСП Таско Ерменков. "Досега не съм чул срещу Румен Овчаров да

Русенец осъди банка

От финансовата институция заявиха, че ще обжалват решението

Сдружение ще състави черен списък на заведения, в които се пуши


Инициатива за съставяне на черен списък от заведения, пренебрегващи забраната за пушене, обяви сдружение "Зелени инициативи".

Неправителствената организация призовава гражданите да сигнализират за места за обществено хранене, в които забраната не се спазва, на електронен адрес z.iniciativi@gmail.com или на фейсбук страницата ни  https://www.facebook.com/zeleniiniciativi.

 Смятаме, че в момента не толкова забраната нанася щети на оборотите на заведенията колкото факта, че...

Георги Любенов няма фейсбук, а броеница

Как бихте се описали с 3 думи?
Дисциплиниран, надежден, проницателен.
На колко години сте?
На 37.
Къде сте роден?
В София. 
Какво харесвате у себе си? 
Харесвам качествата, с които общувам лесно. 
Чай или кафе?
Кафе. 
Любим ден от седмицата? 
Почивният. 
Любим филм? 
,,Вавилон”.
Какво четете в момента? 
Един шведски автор – Йонас Йон Как бихте се описали с 3 думи? Дисциплиниран, надежден, проницателен. На колко години сте? На 37. Къде сте роден? В София. Какво харесвате у себе си? Харесвам качествата, с които общувам лесно. Чай или кафе? Кафе. Любим ден от седмицата? Почивният. Любим филм? ,,Вавилон”. Какво четете в момента? Един шведски автор – Йонас Йон

Депутатите готови да работят извънредно и в понеделник

Управляващото мнозинство в парламента има готовност да работи и в понеделник, заяви във Варна народният представител от „Коалиция за България“ и организационен секретар на БСП Красимир Янков. Заради провалените няколко заседания на Народното събрание депутатите решиха да заседават извънредно идния вторник. „Ако продължава да се губи парламентарно време, чрез вас мога да кажа на колегите  от ГЕРБ, че сме готови българският парламент да работи и в понеделник“, подчерта Янков. По повод втория вот на недоверие към правителството Янков заяви, че той...

Жените реагират на по-широк спектър сексуални стимули

Знае се, че мъжете достигат по-високо ниво на сексуална възбуда. Сега обаче стана ясно, че жените реагират на по-широк спектър от сексуални стимули, пише Ел Мундо.  Испанският вестник обаче припомня, че химикът Пере Еступиниа е казал, че "психологическата и физиологическата възбуда не винаги съвпадат". Мъжете с дисфункция на ерекцията например оставали с равнодушни гениталии дори когато изпитват възбуда. "Наблюдава се и обратният случай. Човек вижда еротична сцена и казва, че тя не му харесва, тъй като е неприлична, но гениталиите му реагират, възбуждат се. На мъжете е по-лесно да установят това, защото при тях възниква ерекция, но някои жени не забелязват възбудата на гениталиите си", отбелязва Еступиниа.  Това е доказано чрез опит на известната изследователка Мередит Чивърс ...

Личните лекари искат по-висока такса за преглед

В Равда се проведе 58-ми събор на Българския лекарски съюз. На него се взе решение личните лекари да имат осемчасов работен ден, а таксата за преглед при тях да стане 1% от минималната работна заплата. Ако предложението им бъде прието от парламента, таксата от 1 януари ще се увеличи с 50 стотинки от сегашните 2,90 лв., тъй като от тогава и минималната заплата ще стане от 310-340 лева. За ден престой в болница пък ще ни вземат по 6,80 лв. Лекарите искат да отпадне и задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова помощ, poligraff.net. Също така общата част на рамковия договор да се договаря на 3 години, а всяка година да се актуализират само цени и обеми.

Още търсят истинските родители на малката Мария

Над 5000 души се обадили за детето, намерено в ромски лагер

    


Ерменков: Капацитетът на Овчаров бе признат с назначението му в "Лукойл Нефтохим"

Назначението на бившия министър на икономиката и енергетиката  по време на тройната коалиция Румен Овчаров за представител на държавата в надзорния съвет на рафинерията Назначението на бившия министър на икономиката и енергетиката по време на тройната коалиция Румен Овчаров за представител на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл Нефтохим" е признание за неговия капацитет като министър. Това заяви пред БНР енергийният ескпер и депутат от БСП Таско Ерменков. "Досега не съм чул срещу Румен Овчаров да

24 300 кутии цигари без бандерол заловени на Кулата

Камионът превозвал по документи различни стоки за Австрия и Чехия

24-годишна шофьорка се блъсна във влак и оцеля

При преминаването е блъснала колата – лек автомобил "Фиат", в локомотив на товарен влак

Бойко Борисов: Управляващите произвеждат по 5000 безработни на ден

Бойко Борисов

Правителството произвежда по 5000 безработни всеки ден. Щетите, които управляващите ще нанесат на България, са непоправими. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в Нови пазар.

Управляващите нарочно насочват европейските средства към Оперативна програма “Образование”. Там постигнатото не се вижда и може да се краде най-много, обяви Борисов.

Ние строихме без заеми, с парите на ЕС. Спирането на автомагистрала “Хемус” е смъртна присъда за този регион. Гарантирам, че ако днес ги свалим от власт, в средата на 2014 г. “Хемус” ще се строи, категоричен е Борисов.

Остават два месеца до края на годината, в които може да се договори изграждането на “Хемус” с европейски пари, посочи той.

В момента управляващите дават по пет лева на пенсионерите и майките, които идват от заеми и ще трябва да бъдат връщани от техните деца. “Взимат заеми, за да дадат на майките. Пак ли децата им ще ги връщат?”, коментира Борисов.

По време на управлението на ГЕРБ няма град, в който да не сме направили по нещо. Направили сме го с европейски пари, за три години. А тези, за 130 не могат нищо да направят, каза бившият премиер.

Две са основните теми, които трябва да бъдат обсъдени в парламента – мораториумът върху продажбата на земеделска земя на чужденци и кризата с бежанците, смята Бойко Борисов.

Ако “Атака” смятат, че тези две точки са важни, трябва да напуснат пленарна зала, докато тези две теми не влязат като първи точки в дневния ред на Народното събрание. Но те не го правят, значи с тези две теми те си правят само пиар, заяви Борисов.

Статията "Бойко Борисов: Управляващите произвеждат по 5000 безработни на ден" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

АПИ плаща 600 000 лв., за да разбере харесваме ли си пътищата

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще даде 600 000 лв. за социологическо проучване на тема: „доволни ли са българите от качеството на пътищата в страната”. Това показа проверка на "Преса" в Портала за обществени поръчки, където е публикувано обявлението.

Русенец осъди банка

Русенец осъди банка да му върне 6 хиляди лева - надвзети заради неправомерно увеличена лихва, съобщава БНТ. Делото е спечелено на първа инстанция пред Русенския районен съд. От финансовата институция заявиха, че ще обжалват решението. През 2007 година Цоню Стоянов теглил кредит в размер на 150 000 лева, за да построи жилищна кооперация. Като гаранция направил ипотека на имота. Всеки месец си внасял съответната вноска, но в един момент установил, че парите не стигат за покриване на задължението. Така разбрал, че банката едностранн...

Емилия Масларова: Коалиционно правителство е най-добре

Най-добрият вариант за България е коалиционно правителство, заяви бившият социален министър Емилия Масларова пред БНТ.
Масларова стигнала до този извод благодарение на дългогодишния си опит в политиката, който натрупала в  правителствата на Андрей Луканов, Димитър Попов и Сергей Станишев. 
Според нея в едно коалиционно правителство има повече деб Най-добрият вариант за България е коалиционно правителство, заяви бившият социален министър Емилия Масларова пред БНТ. Масларова стигнала до този извод благодарение на дългогодишния си опит в политиката, който натрупала в правителствата на Андрей Луканов, Димитър Попов и Сергей Станишев. Според нея в едно коалиционно правителство има повече деб

Гардероби с реквизит горяха в русенската опера


Пожар изпепели три гардероба с реквизит в русенската опера тази нощ. Сигналът за огъня е подаден в 2,40 часа, съобщават от областната дирекция на полицията. Изпратените екипи в сградата на площад "Света Троица" в Русе са установили, че горят гардероби с реквизит в коридор към спомагателен вход. Унищожени са три гардероба с реквизит, две пердета и корнизи, 30 кв.м декоративни елементи и мазилка със същата площ. 

Причината за възникналия пожар към момента не е установена и се води...

"Джей Пи Морган" отървава съда срещу $ 13 млрд.

Най-голямата американска банка "Джей Пи Морган Чейс" се е съгласила да изплати 13 млрд. долара, за да избегне съдебно дело за ролята си в международната финансова криза.

Реквизит на операта изгоря в пожар

Пожар унищожи реквизит на Русенската опера. Инцидентът е станал около 2.40 часа тази нощ, съобщиха от полицията. Изпратените на място екипи на пожарната са установили, че горят гардероби с реквизит в коридор към спомагателен вход. Огънят изпепелил три гардероба с реквизит, две пердета и 30 кв.м. декоративни елементи. Причината за възникналия пожар към момента не е установена и се води досъдебно производство....

600-метров кабел откраднаха в Благоево

Проводник с дължина 600 метра е откраднат от мрежата за ниско напрежение в село Благоево – съобщават от полицията в Разград. Сигналът е подаден от кмета на населеното място в 8.00 часа на 18 октомври. Щетата, нанесена на „Енерго про”, е в процес на уточняване. По случая е образувано досъдебно производство.   ...

Министерство иска задължителен трудов договор за стажантите

Всички стажанти да бъдат наемани на трудов договор и с осигуровки, предлагат от социалното министерство, предаде Нова ТВ. 
Причината за предложението е, че на близо една трета от всички младежи до 29 години им е изключително трудно да си намерят работа. Работодателите искат от тях опит и стаж, но никой не желае да ги наеме, за да ги обучи. 
С нов Всички стажанти да бъдат наемани на трудов договор и с осигуровки, предлагат от социалното министерство, предаде Нова ТВ. Причината за предложението е, че на близо една трета от всички младежи до 29 години им е изключително трудно да си намерят работа. Работодателите искат от тях опит и стаж, но никой не желае да ги наеме, за да ги обучи. С нов

Искат задължително трудов договор за стажантите

Всички стажанти да бъдат наемани на трудов договор и с осигуровки, предлагат от социалното министерство, предаде Нова ТВ. 
Причината за предложението е, че на близо една трета от всички младежи до 29 години им е изключително трудно да си намерят работа. Работодателите искат от тях опит и стаж, но никой не желае да ги наеме, за да ги обучи. 
С нов Всички стажанти да бъдат наемани на трудов договор и с осигуровки, предлагат от социалното министерство, предаде Нова ТВ. Причината за предложението е, че на близо една трета от всички младежи до 29 години им е изключително трудно да си намерят работа. Работодателите искат от тях опит и стаж, но никой не желае да ги наеме, за да ги обучи. С нов

Създават черен списък на заведенията, в които се пуши

Екоактивисти искат наказания за неспазващите закона собственици

Ерменков: Три години и половина държавата бе съсипвана целенасочено

/КРОСС/ Делян Добрев и Асен Василев са плащали по дейности свързани с АЕЦ "Белене" и след решението на парламента да прекрати проекта, каза ефира на БНР Таско Ерменков, депутат от Коалиция за България. "Бяха десетки милиони. Не се учудвам, че са ги подписвали тези договори, защото няколко пъти си говорихме с Добрев. Оказа се, че тези двама министри не са знаели, че държавни предприятия, на които те се явяват принципали, са извършвали плащания и то в размер на милиони. Тук има две хипотези, или двамата министри са били необразовани и незаинтересовани към енергетиката, или това е форма на оправдание, за да се прикрият други техни действия", каза Ерменков. По-важният проблем не е дали и кой и как е плащал, а защо е съществувало това безхаберие в управлението на държавата и по времето на ГЕРБ и по времето на служебното правителство, когато десетки милиони са се разхвърляли, когато в България 90% от големите обществени поръчки са ги печелили само 6 фирми. Защо правителство, което го е допускало това, сега има свои представители, които да говорят, че България се намирала в криза и да обвиняват всеки друг, но не и себе си. Естествено, когато си ползвал пари не по предназначение, държавата ще е в криза. Няма как с магическа пръчка, за 100 дни държавата да се оправи, защото в продължение на три и половина години тя беше съсипвана целенасочено

Остават няколко часа до края на играта "Въпрос на време"


Играта, свързана с най-новия филм на "Въпрос на време" на Ричард Къртис с участието на Рейчъл Макадамс, Доминал Глийсън и Бил Найи, е вече на финалната си права, като днес, 20 октомври до полунощ е последниата възможност да се включите и да участвате в томбола за 20 двойни билета за прожекция на филма в кината у нас. 

Условието е да отговорите на въпросите, свързани с филма. Тази седмица ви питаме дали бихте искали да можете да се връщате назад във времето подобно на главния герой...

Кражба от къща и кола в Цар Калоян

Три моторни триона, марка „Щил”, са задигнати от жилищно помещение в Цар Калоян, наето от 27-годишен мъж от село Градец, община Котел - съобщават от ОДМВР-Разград. Крадците проникнали в жилището чрез натиск на ПВЦ дограма за времето от 18 часа на 17 октомври до 18 часа на 18 октомври. С оригиналните ключове от паркирания пред дома автомобил „Рено Лагуна” са откраднати акумулатор и CD, марка „Сони”. Нанесените щети са в процес на изясняване.   По случая се води досъдебно производство....

Протестите в Омуртаг продължават въпреки възстановеното водоснабдяване


Жители на Омуртаг отново излязоха на протест заради водната криза в града. След като вчера полицията попречи на протестиращите да излязат на пътя София – Варна, днес те сами се отказаха да блокират шосето, предаде БНР.

След като на 10 октомври в Омуртаг беше обявено бедствено положение заради липсата на питейна вода, в петък водоснабдяването беше възстановено. Въпреки това жители на града се опасяват, че причината е опит да бъдат спрени протестите. Те настояват за среща с главния...

В Сирия стреляли по бременни, 90% от жертвите - цивилни

Британски лекар, работил пет седмици в болница в северната част на Сирия, заяви пред вестник "Таймс", че в страната умишлено са вземани на прицел бременни жени.  По думите на Дейвид Нот 90 процента от пациентите му били цивилни. Той е съдов хирург в лондонската болница "Челси енд Уестминстър" и се върнал миналата седмица от Сирия, съобщи Франс прес.  "Един ден имахме пациенти, всички с рани в слабините, в друг ден раните бяха само в гърдите или само в стомаха.При това ранените бяха бременни жени близо до термина. След първата пациентка сутринта можехме почти сигурно да предвидим какво ни очаква през останалата част от деня. Явно беше игра.  Чухме, че снайперистите печелели кутия цигари, когато свалят достатъчено голям брой мишени", разказва лекарят.  За един ден то...

Митьо Пищова се жени за чужденка, този път наистина

Митьо Пищова официално ще се жени, а избраницата му е от чужбина. Това заяви самият той пред ТВ7.  Сватбата ще бъде в Банско, а бъдещата булка била от "една държава, близка до Румъния". Пищова заяви, че досега две булки са избягали от него, но тази сватба наистина щяла да се осъществи.  Бъдещата ми жена е много по-млада, тя е на 30 години, уточни Пищова и заяви, че в продължение на пет години ще можел да си изпълнява съпружеските задължения. След това щял да му мисли.  Двойката щяла да живее в Гърция, където приятел на младоженеца щял да им подари къща.  Шоуменът призна, че не спира да върши глупости, въпреки че вече бил на възраст. Това било и причината майката на сина му от първия брак да не позволява двамата да се срещат.

Сексът стимулира мисленето

След ново изследване проведено в САЩ, учени установиха, че редовният секс помага на мозъка и действа като обезболяващо средство, съобщава Дарик. Според учените той е способен да предизвика ръст на клетките на главния мозък, отговарящи за обучението и паметта, правейки човека по-умен. Причината е в процеса на изработване на тестостерон, който подобрява нашата реакция. От такъв повишен прилив на кръв в главата се повишава равнището на кислорода, оттук се активизира и работата на мозъка. Освен това оргазмът действа като обезболяващо средство, тък като може бързо да блокира сигналите за болки, които отиват към главния мозък. Що се отнася до жените, е доказано, че по техните устни има сто пъти повече нервни окончания, отколкото на върха на пръстите. Ето защо нежните целувки включват в мозък...

Пиян пътник псува полицаи, арестуваха го

44-годишен пътник в лек автомобил е задържан за 24 часа в РУ”Полиция”-Разград заради хулиганска проява. Около 1.55 часа на 20 октомври пред магазин „Терамаркет” за полицейска проверка е спряна „Тойота”, управлявана от 40-годишна жена от Разград. Мъжът, който бил в явно нетрезво състояние, слиза от автомобила и започва да обижда с вулгарни думи автопатрулния екип, извършващ проверката. Ф.Ф. отказал да представи документите си за самоличност и да изпълни полицейско разпореждане да се въздържа от подобни действия. След отвеждането му в Районното у...

Рим е втори ден под блокада на протестиращи срещу икономиите

Протестът срещу политиката на строги икономии, започнал вчера в Рим, продължава и днес на един от централните площади - активисти разпънаха там палатки и спряха движението по един от градските булеварди.

Дейвид Мойс: Не е вярно, че "Юнайтед" вече не плаши никого


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс отхвърли обвиненията, че тимът е загубил способността си да плаши съперниците след напускането на Алекс Фъргюсън.

Шампионите на Англия изостават с осем точки от лидера "Арсенал" след равенството 1:1 срещу "Саутхемптън" на "Олд Трафорд" в събота.

"Сър Алекс Фъргюсън има страхотна биография и неговият опит винаги ще работи за всеки отбор. Но страхът идва от отбора на терена", заяви Мойс.  

"Юнайтед" има само една...

Дейвид Мос: Не е вярно, че "Юнайтед" вече не плаши никого


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс отхвърли обвиненията, че тимът е загубил способността си да плаши съперниците след напускането на Алекс Фъргюсън.

Шампионите на Англия изостават с осем точки от лидера "Арсенал" след равенството 1:1 срещу "Саутхемптън" на "Олд Трафорд" в събота.

"Сър Алекс Фъргюсън има страхотна биография и неговият опит винаги ще работи за всеки отбор. Но страхът идва от отбора на терена", заяви Мойс.  

"Юнайтед" има само една...

Британски лекар: Снайперисти нарочно стрелят по родилки в Сирия

Британски лекар: Снайперисти нарочно стрелят по родилки в Сирия

Снайперисти стрелят нарочно по бременни жени в Сирия. Това обясни пред Би Би Си лондонския хирург Дейвид Нют, работил 5 седмици в сирийска болница.

Нют обясни, че е оперирал няколко бременни жени, обстрелвани нарочно от снайперисти. Това явно е някакъв вид брутална игра за обучените стрелци, посочи той.

По думите му 90% от хората, които лекувал, били цивилни. “Един ден имахме пациенти, всички с рани в слабините, в друг ден раните бяха само в гърдите или само в стомаха. При това ранените бяха бременни жени близо до термина. След първата пациентка сутринта можехме почти сигурно да предвидим какво ни очаква през останалата част от деня. Явно беше игра. Чухме, че снайперистите печелели кутия цигари, когато свалят достатъчно голям брой мишени”, разказва лекарят.

Дори се случило в рамките на един ден в болницата с огнестрелни рани да постъпят над шест бременни жени, чийто термин наближавал. В друг ден пристигнали две бъдещи родилки с огнестрелни рани, които оживели, но загубили децата си.

Дейвид Нют е известен британски хирург, който поне месец годишно работи като доброволец в хуманитарна мисия в зони на конфликт. Той е работил в страни като ДР Конго, Босна, Либия, Чад и Судан и тъкмо е приключил втората си мисия в Сирия.

Статията "Британски лекар: Снайперисти нарочно стрелят по родилки в Сирия" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

JP Morgan ще плати рекордните 13 млрд. долара, за да избегне съд


Най-голямата американска банка Джей Пи Морган Чейс (JP Morgan Chase & Co.) се е споразумяла с министерството на правосъдието на САЩ да плати рекордните 13 млрд. долара за извънсъдебно уреждане на спорове, свързани с кризата при високорисковите ипотечни кредити, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на информирани източници.

Сумата е най-голямата, изплащана от американска компания при подобни обстоятелства. 

Постигнатото принципно споразумение не освобождава...

Риск ли е високата инфлация за икономиката на Китай?

Не съм притеснен, тъй като основната инфлация остава доста ниска, коментира икономист

    


Политически език и политическо говорене

/КРОСС/ Тези дни участвах в дискусия на подобна тема с президента Първанов в Стара Загора. Беше ми интересно, както очевидно и на многото участници и слушатели. Голямата зала на хотел „Верея" беше пълна и в нея се усещаше вниманието. Интересният и цветист език на участващите езиковеди, политолози, журналисти, политици, граждани събуди много мисли в главата ми, които предизвикват и този блог.Единственият евродепутат, наказан за непристоен език през последните години е лидерът на британските националисти Найджъл Фараж. Той плати солена глоба зарази израза си, че председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой има „харизмата на мокър парцал". Г-н Фараж не е глупав и знае добре какво говори. С внимателно подбрано поведение, той печели популярност в страната си дотолкова, че вече плаши консерватори и лейбъристи. И въпреки това получи наказание за думите си, защото те са извън приемливото.Когато говорим за или на политически език, трябва да правим разлика между правилен език, острота и съдържание. Не е задължително да говориш простащини, за да е остър езикът. Както и остротата не може да замести липсата на съдържание Както сполучливо се изрази Ива Николова: „Езикът е дреха, а не можеш да облечеш нищо в нещо".Думата ми е за липсващото съдържание в политическия език. Вече преяждаме от простотии, заяждания, клишета от устата на политиците

Адвокатът на Цветанов: Обвиненията срещу него се изключват взаимно

"Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения", обяви адвокат Менко Менков в студиото на Нова телевизия.

Според него двете повдигнати обвинения на бившия МВР шеф се изключвали взаимно. Той посочи, че от прокуратурата се чака експертиза от Лондон, назначена по повод незаконните п "Изключително предизвикателство е да се защитава бивш вътрешен министър, особено предвид отправените му обвинения", обяви адвокат Менко Менков в студиото на Нова телевизия. Според него двете повдигнати обвинения на бившия МВР шеф се изключвали взаимно. Той посочи, че от прокуратурата се чака експертиза от Лондон, назначена по повод незаконните п

Искат да купят два терена на Сливенски минерални бани

Има заявен инвеститорски интерес към два терена на Сливенски минерални бани. Те се намират южно от Банята и са по около 3 дка всеки. Приблизителната им пазарна оценка е 80 хил. лв. на имот. Предстои възлагане на оценка от лицензиран инвеститор и насрочване на търг за продажбата им в най-кратки срокове, съобщи областният управител Корнелий Желязков. Терените са отредени за изграждане на санаториум и такова е инвестиционното намерение. Според областния управител това са важни стъпки за развитието на Сливенските минерални бани. Там трябва да бъде ...

Жителите на Омуртаг търсят помощ от Цацаров

В Омуртаг вече ще пускат по три пъти на ден питейна вода, но въпреки това протестите продължават. Хората ще търсят среща с главния прокурор. В града от 10 октомври бе обявено бедствено положение заради липсата на вода.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване