Назначението на Овчаров в "Лукойл Нефтохим" било признание за капацитета му


Назначението на бившия министър на икономиката и енергетиката  по време на тройната коалиция Румен Овчаров за представител на държавата в надзорния съвет на рафинерията "Лукойл Нефтохим" е признание за неговия капацитет като министър. Това мнение изрази пред БНР депутатът от БСП и енергиен експерт Таско Ерменков. 

"Досега не съм чул срещу Румен Овчаров да има повдигнати обвинения или водещи се разследвания, за да бъде лишен от възможността да представлява държавата", каза...

Сблъсъци в Рим между протестиращи и полиция

Италианската столица стана арена на сблъсъци между демонстранти и полиция. Близо 70-хиляден митинг бе организиран от движението "Не на влаковете стрели", което се противопоставя срещу изграждането на високоскоростната железопътна отсечка от Торино до френския град Лион. По-късно към тях се присъединили протестиращите срещу икономическата политика на затягането на коланите, срещу разполагането в Сицилия на елементи от американската спътникова система за контрол (MUOS), срещу провеждането на ЕКСПО-2015 в Милано, а също чернокожи имигранти, носещи...

Заснеха момента, в който човешката душа напуска тялото

Какво става когато човек умира? Имаме ли душа? Какво се случва с нея? Руският учен Константин Коротков е уловил и запечатал момента, в който човешката душа напуска тялото с помощта на биоелектрографска камера, информира Abovetopsecre. Благодарение на фотографска техника на Семьон Кирлиан, изображението е получено и визуализирано. На фотографията ясно се вижда как духът, оцветен в синьо, постепенно напуска човешкото тяло. Душата на човек се намира в гърдите и главата, защото това са частите на човешкото тяло, които първи губят жизнената си сила, смята Коротков. Според изследователя в отделни случаи е възможно душата на човек да се върне обратно в тялото му, особено през нощта. Това можело да се случи при объркване в минутите след смъртта при внезапен и непредвиден край на живота. Душа...

Трудов договор и осигуровки за стажантите - задължителни

Задължително въвеждане на трудов договор и осигуровки за стажантите, гласят промени в Кодекса на труда. С предложените от социалното министерство реформи стажът на всички младежи ще се отчита като трудов опит. Според ведомството промените ще улеснят близо една трета от всички младежи до 29 години им, на които  е изключително трудно да си намерят работа. Работодателите искат от тях опит и стаж, но никой не желае да ги наеме, за да ги обучи. „Нормално е да се заплаща на човека още от първия ден, защото той ще извършва реална работа още първия ден -каза пред Нова телевизия Томчо Томов от Българска стопанска камара. "Но това изисква допълнителни инвестиции. Трябва да се инвестира в условия на безопасност на труда, в ментор - наставник на този човек, който да отделя от времето си и ...

„СИЛАТА НА РОКА 3”: първа вечер

Силата на рока, Снимка: Facebook

Blkanski Banditi, Снимка: VaGro Емил Братанов Impade, Снимка: VaGro Журито, Снимка: VaGro Lidum Merkko, Снимка: VaGro Музикална кутия Nana&The Gang, Снимка: VaGro Nemo, Снимка: VaGro Силата на рока, Снимка:  Facebook

Автор: Емил Братанов

В инициативата на Милена Славова, със съдействието на Министерството на културата и организационния инат на Васко Громков (ВаГро), тази година във Fans-а, авторския български рок отново показва силата си. Третото издание на Есенния национален младежки рок фестивал за авторска песен „Силата на рока 3” започна снощи и за разлика от току-що завършилия мач, пуснат преди това на видеостената, показа качества, захрани нови надежди и имаше публика.

Тази вечер пък журито: Милена, клубния промоутър Бойко, ВаГро-то, Румен Янев и моя милост, ще обяви победителите и пристрастието на феновете – двете най-важни награди са запис в студио и една чудесна елкитара. Конкурсните рамки са пределно прости и демократични: кандидатстващите групи пращат демозапис, поканените свирят парчето си и още едно по избор. Но авторски, т.е. техни си. Няма ограничения в стил, възраст, език. Има банди, които отново пробват публиката и наградите на феста, има други, които познаваме от клубната сцена, интернета и даже имат продукция; някои правят първа крачка на тази сцена. Важното е, че я имат – една от малкото в тия гладни откъм авторски и качествен БГ рок години. Че могат да се надсвирват с колеги, но и да се видят през очите на хората под сцената – не само твоята си агитка, но и онези на другите групи, или дошлите да чуят всички, защото рокът е част от живота и духа им. Толкоз с патетиката (но искрена и съвсем оправдана).

Следващата хронология на първата вечер не е оценката ми като член на жури, а обобщени впечатления от записките ми като журналист и хм, ами точно хроникьор на процесите в рока нашенски. Затова нека няма сърдити, ако не открият очакваното изречение със суперлативите. Ако има критика, приемете я субективно, намеренията ми са добронамерени. Може пък да намерите полза в нея. И тъй, по реда на тегления жребий и излизането на сцената. Началото бе точно в 18.10 ч., завършихме малко преди полунощ.

Lidum Merkko (формация с 2 китари, бас и барабани) пяха на английски и на македонски. Хем ме изненадаха, хем малко – разочароваха. Просто очаквах повече, знам кои са, не знаех за етно моментите. Звучаха някак сърдито и мрачно, отколкото очакваното твърдо-прогресив-агресивно. Всъщност, продължават да са сред фаворитите ми, но се чудя как да определя изпълненията им. Имат бъдеще. Определено!

Response (китара, 6-струнен бас, ударни, клавир и вокалистка) пяха на български – тук си признавам, че ще адмирирам с 0.5 в оценката си именно това; такива са разбиранията ми за авторски конкурс за български рок. Двете китари държат момчета не в хлапашка възраст и опитът им личи в представянето. Синкретизъм от прогресив, неометъл и поне още 2-3 препратки. Звучаха атрактивно, но и съсредоточено. Ясна дикция. Парчето по избор е на английски, мелодичен прогресив; знаят какво искат и знаят как се прави.

Nana & TheGang (китара, бас, ударни и Нана) е позната на публиката, че и на аудиторията на Нюза и на Радиото ни. Конкурсното „На ръба” уж не е толкова богато и разкрасено, но се развива, музикантско е и изобщо, едно поредно добро представяне. И 2-та песен е на български. Личи им рутината и сериозния подход към работата. Може би самата Нана не бе съвсем във форма, но може и на мен така да ми се е сторило.

Amayah (2 китари, бас, ударни, „класик” crew) най-напред ме карат да си погледна програмата за да видя има ли българско име на банда за вечерта… И двете им парчета са на английски. Отчетливо звъняща китара и леко меланхоличен вокал, който рязко става гневен. Психеделия, алтернатива и „Металика” едновременно. В добрия смисъл, ми звучат като самобитна американска гаражна група. Предполагам, че няма да има слаби участници тук – друг е въпросът доколко и кои са автентични, себе си. Стойката на пеещия китарист малко ни шашна с Румен, микрофонът му бе ниско, той така и не си го повдигна, пя някак приклекнал (!?). Но пък имаше мил поздрав специално за Милена Славова с кратък кавър на Металика”.

Crush (китара, бас, ударни и клавир) не бива да се бъркат с помнещите „Креш” на Плебея от преди 20-тина години. Пяха на английски. Китаристът им свири на Поли Генова в „евровизийното” парче, и другите си ги бива. Звучаха чудесно, хванаха и публиката, накрая пък поздравиха всичките си колеги, дошли на феста. Баладата им /парчето по избор/, слушана със затворени очи, въобще не предполагаше едни кльощави момчета, а добре сработена група, която в други държави би имала вече албуми дори по това време.

Стокхолм – но май и те се пишат на латиница (2 китари, бас, ударни, вокал) са дошли не от Швеция, а от Бургас. Колегата Янев изпадна в сантимент, но имаше защо. Парчетата са на български. Многогласни вокали, добър инструментален заряд. Румен ми казва: ама това са си 70-те години, бе, страхотно е, че го правят” и двамата сме въодушевени, че толкова хранително поливат корените. Звучат „хеви”, без да са „метъл”, никак не са „демоде”, ами мощно и стегнато „удрят” in the flesh и публиката ги възнаграждава. На „Ние вече не спим” угасиха осветлението и максимално доближиха песента до ритуал. Много надеждни!

Impade (2 китари, бас, ударни, вокал) са ни гостували и в „Кутията”. Знам, че искат да го правят все по-добре. Обаче най-напред удължиха бая саундчека с упорити изисквания (като за 11 групи от всякакви стилове и формации в едни 4-5 часа, озвучаването във Фенса бе подобаващо за фестивала). Сетне сляха двете си парчета на английски, в една близо 20-минутна „трашсюита” (всъщност, не точно и не само траш) и лично за мен излязоха от разбирането ми за представяне на конкурс. Но безспорно горят в музиката си, а и публиката им ги окуражаваше както трябва. Радвам се, че с един от членовете им успях да споделя впечатленията си.

Балкански Бандити от близка Струмица (китара, бас, клавир, ударни и саксофон) с първото си парче ме оставиха в размисъл със смесени чувства. Имах подготвени очаквания за тях. Наш Тони – екс-„Високо напрежение”, на баса и като вокал, заради когото им викали „бугарската група”, в екип с македонци и май един италианец (или човекът живеел там), е намерил най-силната банда в кариерата си на стар рокаджия. Но това се разбра на 2-то парче. Започнаха с нещо, стилно и синхронно, но някак без емоция. Ще се пошегувам: нещо като „хард-бард” или „студен ъндърграунд”. После обявиха парчето за тамошните хубави моми: „Битолчанка”… и ни разбиха. Фолк с ъндърграунд или прогресив с етно, много цветен саксофон, тъпан с прословута „шибучица” удрян, психария в тяло на хипи, но с живота на днешните Балкани. Това беше парчето! И не като в хибридните примери на един гологлав ТВ-водещ с уж най-професионалния бенд, а рокаджийски въздействащо, много чувствено, разтърсващо и разказващо преосмислена история и чувства. Всичко на български.

Nemo (2 китари, бас и ударни) също са били гости в музикалната линия на Оффроуд Радиото, познати и скромни, много трудолюбиви и талантливи. Очаквах да са „меки” на фона на преобладаващото звучене. Хич не бяха! И съвсем конкурсно, професионално, стегнато, синхронно и вдъхновено. Изцяло на български. Те останаха най-малко на сцената, а се представиха сред най-добрите. Пример са ми от тази първа вечер на конкурса. Няма какво повече да кажа.

Mneme (2 китари, бас, ударни) забиха в амплоато на настояща ученическа група. И то с членове от няколко училища. Както казва Милена – „истинската тресня”, т.е. на пред-последните участници дочакахме и вездесъщия траш. На фона на останалите, „Мним”-ите ще са ми в дъното на личния чарт, но просто имат години пред себе си за развитие. Синхронен инструментариум /песни на английски, естествено/, много добра техника, ясни и дикционно чисти вокали /поздравления за което!/. Хрумна ми, че понеже конкурсът е реално много широко отворен за кандидатстващите, точно тези момчета са идеалистичната цел на феста: те имат нужда от помощ, съвет, репетиционна, кураж и подкрепа. Времето е тяхно. Ако след гимназията останат заедно, разбира се.

Attic noise (китара, бас, ударни и вокал) пяха на български и на английски във 2-то парче. Стигат до тази фестивална сцена за втори път. Вече сме доста уморени, дали не ги подценяваме? Добри вокали, хармонично пеене, звучат не по-лошо от никой преди тях. Може би „алтернативен рок” или по-скоро пречупен през техните намерения актуален почерк с по малко от няколко стила; ясна мелодична линия и вероятно ще са сред няколкото групи, оценени от публиката за нейната награда. Те слагат точката на първата вечер. Не е просто и само надежда и тук не гледахме само поколението „три и половина” или четвъртото. Имаше от всичко. И всички бяха нахъсани и амбицирани, че искат, могат и това не е хоби. Силата на рока я има. Довечера още, а и наградите…

ПС. Снимките са на Васко Громков, който ги е свалял тази нощ, докато аз пък писах. И защо вместо онези „шоа” по телевизиите, няма поне още 9 фестивала като този на Милена.

Статията "„СИЛАТА НА РОКА 3”: първа вечер" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Рискът за сблъсък с астероида 2013 TV135 е нараснал над пет пъти

Новите наблюдения на астероида 2013 TV135 показват, че риска за сблъсък със Земята е нараснал около и над пет пъти и според различни изчисления варира от 1 към 3700 до 1/35 000. Според НАСА рискът е 1/14 000, а според Европейската космическа агенция (ESA) само 1/3700, съобщават от обсерватория "Звездно общество- IAU А79".

Кристалина Георгиева: Не е ясно каква ще бъде финансовата помощ за бежанците

/КРОСС/ Много е лошо да се политизира проблема с бежанците. Той ще бъде с нас известно време и трябва да се обединим, за да решаваме проблемите на тези хора и нашите си проблеми. Това каза еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.Според нея не трябва да очакваме сирийската криза да приключи скоро, като дори заяви, че е възможно проблема да се разрасне. По думите й към момента не е ясно в какъв размер ще е финансовата помощ за страната ни, тъй като детайлите не са уточнени, но със сигурност тя ще бъде значителна. Работи се по това за следващите години - 2014-2016 г., да се коригира алокацията за България предвид променилата се обстановка в страната ни. Според нея притесненията в Европейската комисия са свързани с това доколко България ще може да усвои средствата за спешна помощ, тъй като това е нов проблем за страната ни. „Затова е много важно, че едновременно с финансовата помощ и даже изпреварващо, пристигна техническата помощ, която да съдейства на страната ни да усвои финансирането. То трябва да бъде използвано в рамките на шест месеца. Много е важно как ще използваме първите няколко милиона, за да можем да подсилим своето искане за повече средства през следващите години", заяви пред БНР комисар Георгиева.    

Значителна сума ни отпуска Европа за бежанците

Европейският съюз е одобрил отпускането на финансова помощ за България заради кризата с бежанците, сумата не е известна, но ще бъде значителна и ще я получим до дни, заяви еврокомисарят по бедствия и справяне с кризи Кристалина Георгиева пред БНР.

В Казанлък започват протести срещу създаването на бежански лагер в града

Инициативен комитет в Казанлък организира протестни действия срещу превръщането на полицейската школа в бежански лагер, съобщиха от пресцентъра на общината.
В инициативния комитет участват всички ръководители на големи казанлъшки предприятия, представители на бизнеса, на политическите сили, неправителствените и младежки организации. 

Новосъзда Инициативен комитет в Казанлък организира протестни действия срещу превръщането на полицейската школа в бежански лагер, съобщиха от пресцентъра на общината. В инициативния комитет участват всички ръководители на големи казанлъшки предприятия, представители на бизнеса, на политическите сили, неправителствените и младежки организации. Новосъзда

В Казанлък започват протести срещу създаването на бежански лагер в града

Инициативен комитет в Казанлък организира протестни действия срещу превръщането на полицейската школа в бежански лагер, съобщиха от пресцентъра на общината.
В инициативния комитет участват всички ръководители на големи казанлъшки предприятия, представители на бизнеса, на политическите сили, неправителствените и младежки организации. 

Новосъзда Инициативен комитет в Казанлък организира протестни действия срещу превръщането на полицейската школа в бежански лагер, съобщиха от пресцентъра на общината. В инициативния комитет участват всички ръководители на големи казанлъшки предприятия, представители на бизнеса, на политическите сили, неправителствените и младежки организации. Новосъзда

Жените реагират на по-широк спектър от сексуални стимули

Науката доказа, че мъжете достигат до по-високо равнище на сексуална възбуда, но жените реагират на по-широк спектър от сексуални стимули, пише испанският в. "Ел Мундо". Изданието обаче припомня твърдението на химика и популяризатор на науката Пере Еступиниа, че "психологическата и физиологическата възбуда не винаги съвпадат". Ти изпитваш възбуда, но твоите гениталии остават равнодушни, както се случва при мъжете с дисфункция на ерекцията, пише БГНЕС. Случва се обаче и обратното, отбелязва Еступиниа: "Човек вижда еротична сцена и казва, че тя н...

Огнян Герджиков: Не ни бива да следваме законите, не сме научени на дисциплина

"Не всичките ни закони са лоши, но и добрите закони много често не се спазват. Нас не ни бива да ги следваме и спазваме, защото не сме научени на дисциплина", каза новоназначеният председател на Консултативния съвет по законодателство в НС проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Той обясни, че основната функция на институцията "Не всичките ни закони са лоши, но и добрите закони много често не се спазват. Нас не ни бива да ги следваме и спазваме, защото не сме научени на дисциплина", каза новоназначеният председател на Консултативния съвет по законодателство в НС проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази неделя" по бТВ. Той обясни, че основната функция на институцията

Над 20% от българите имали психически проблеми

Повече от 20 процента от българите имат психически проблеми според националния консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова

Три гардероба с реквизит изгоряха в русенската опера

Пожарна. Снимка: БГНЕС, Архив

Три гардероба с реквизит изгоряха в русенската опера тази нощ, съобщи “Фокус”.

Сигналът за възникналия пожар е подаден в 2.40 часа, обясниха от областната дирекция на полицията в Русе.

Изпратените на мястото пожарникари установили, че горят гардероби с реквизит. Пожарът бил в коридор към спомагателен вход.

Унищожени са и трите гардероба, две пердета и корнизи, както и 30 кв. м мазилка и декоративни елементи.

За момента не е ясно каква е причината за пожара и това предстои да се изясни, обясниха от полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Статията "Три гардероба с реквизит изгоряха в русенската опера" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Станка Марангозова: заплашваше ме синът на Масларова

Станка Марангозова, чийто мезонет беше отнет чрез частен съдебен изпълнител, който трябваше да разбие вратата, заяви пред Нова телевизия, че е жертва на схема. Жилището от 150 кв. метра е конфискувано заради обвиненията срещу Марангозова за пране на пари.Марангозова обясни, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент. Проблемите й започнали, когато през 2009 година сключила договор с Иво Антонов Масларов – доведен син на бившия министър Емилия Масларова.

Политологът Антон Тодоров: Плевнелиев е ляв президент

Пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров и бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата Методи Андреев се обединиха около идеята, че Росен Плевнелиев назначава хора предимно с леви идеи.  „Какъв десен президент - той назначава само леви хора Пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров и бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата Методи Андреев се обединиха около идеята, че Росен Плевнелиев назначава хора предимно с леви идеи. „Какъв десен президент - той назначава само леви хора", посочи Тодоров. Виж тук новите

Кулезич: Атаките към президента са част от предизборна кампания

/КРОСС/ Атаките срещу президента Плевнелиев са дело на политическа поръчка. Така определи изнесените от журналиста Николай Бареков документи за имущественото състояние на държавния глава водещата Люба Кулезич. Според нея целта на всички тези факти е да послужат за предизборната промоция на един нов „политик-фокусник". Кулезич отправи и своите критики към държавния глава, като заяви, че той изглеждал незрял за поста, не свикал навреме Консултативния съвет за национална сигурност за бежанците „и други гафове". Не реагирал и адекватно на информацията за имота му в Гърция, като заплашил, че ще съди Бареков. „Президентът не може да заплашва свой съгражданин със съд", каза тя, но подчерта, че клеветникът сам вече се е изложил. По време на ефир водещата получи и SMS от т.нар „политик-фокусник" Бареков, чийто текст гласи :Защо се държиш като адвокат на Плевнелиев? Той няма смелост да ми отговори на въпросите, нали".    

Детронираха Соколов и Тренто от световния връх

Българският национал Цветан Соколов не можа да помогне на своя Тренто да достигне до финала на световното клубно първенство, въпреки че реализира 21 точки и стана топреализатор на мача.

Крокодилската захапка, или защо чантите Birkin са толкова скъпи

Компаниите от луксозния сектор придобиват ферми за крокодили, за да са сигурни, че имат достъп до ресурса

    


Необичайно: Какво правят розови фламинги в Бургаско?

Много рядко, основно млади скитащи птици, преминават през страната ни и най-често се наблюдават в района на Бургас

Предотвратиха контрабанда на 24 300 кутии цигари

Стоката е открита в чешки камион на "Кулата"

    


Българин от Ню Джърси плати гаранцията на наш помощник-капитан в Испания

"Българин със златно име и златно сърце плати за свободата на детето ми. Не зная как да му благодаря." Това разказа просълзена пред "Труд" Събина Денева от Бургас, майка на Румен Денев, помощник-капитан на кораба "Свети Николай". Плавателният съд бе задържан в Испания на 13 август 2012 година с 3,5 тона кокаин на борда. Екипажът му бе... "Българин със златно име и златно сърце плати за свободата на детето ми. Не зная как да му благодаря." Това разказа просълзена пред "Труд" Събина Денева от Бургас, майка на Румен Денев, помощник-капитан на кораба "Свети Николай". Плавателният съд бе задържан в Испания на 13 август 2012 година с 3,5 тона кокаин на борда. Екипажът му бе...

Огнян Герджиков оглави възстановения съвет по законодателство към парламента


Председателят на 39-ото Народно събрание и на арбитражния съд към Българската стопанска камара проф. Огнян Гердижков е новият председател на възстановения преди няколко дни Консултативен съвет по законодателство към парламента.

В интервю за Би Ти Ви днес Герджиков обясни, че е бил поканен от председателя на сегашния парламент Михаил Миков (БСП) още преди няколко месеца. В началото на август Миков обяви, че ще закрие Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) и ще...

Бащата на Бритни я изнудва за пари

Бащата на поп певицата - Джеймс, поискал по съдебен път да му бъдат увеличени парите, които получава за грижите за делата на дъщеря си.

Още 10 дни раздават декодери

До изтичането на крайния срок за получаване на ваучери за безплатни декодери остават 10 дни. Право на тях имат тези граждани, които са получавали целеви помощи за отопление през последната година, като техният брой е 209 826 души. Въпреки ограничения срок, до момента са раздадени едва 165 000 устройства за цифров сигнал, съобщават от транспортното министерство. Единствената област, в която абсолютно всички са вече са се възползвали от правото си е Разград. В други райони на страната обаче като Благоевград, Велико Търново и Сливен очевидно хората изчакват последния момент. Не мога да разбера, след като ваучерите са предоставени в пощенските клонове , защо гражданинът чака всеки път последния момент, заяви за bTV Никола Манчев от транспортното министерство. След изтичане на срока, всеки, ...

Над 5 хил. души се обадиха за русото дете в ромски лагер


Над 5 хил. родители, търсещи изчезналите си деца или разполагащи с информация, са се обадили на горещия телефон, който гръццката полиция пусна след като намери русо дете в ромски лагер, съобщи "Ройтерс". 

Преди ден стана известно, че гръцката полиция се опитва да установи идентичността на 4-годишно момиченце, открито да живее с двойка роми в централната част на страната. Причината е, че властите подозират, че детето може да е отвлечено, през 2009г. Версиите за произхода му са...

Ръжени сладки


Тези бисквити се приготвят почти толкова бързо, колкото и бързо изчезват от кутията, в която са уж потайно скрити. За любителите на шоколадовите сладки може би биха изглеждали невзрачни и не особено интересни, но изненадата от приятния им вкус идва още с първата хапка.

Докато възрастните хрупат от тях, си припомнят детството и плътното ухание на поле след дъжд. А щом децата ги опитат, в тях се зараждат купища идеи за нови приключения. И няма как да е иначе – тези ръжени сладки са...

Законотворците у нас не били добри - нямали нужния капацитет

Сегашните законтворци не са добри, както и предишните - много бързат и нямат нужния капацитет. Те си мислят, че знаят - това е големият проблем на българина. Оценката направи пред bTV проф. Огнян Герджиков, който от няколко дни заема поста на председател на възстановения Консултативен съвет по законодателство към парламента. Той даде два примера за необмислени действия на народните представители, на принципа „чули-недочули". „В предишното НС приеха капиталът на ООД да е минимум 2 лева. Чули, че в много страни е така. Така е, ама не е...

Люба Кулезич: Атаката към Плевнелиев е панаир, промотиращ нов фокусник

Данните, изнесени от Николай Бареков за Росен Плевнелиев, приличат на политическа поръчка, заяви в предаването си Люба Кулезич. 
Кой е истинският суфльор може само да се гадае, каза още тя и допълни, че целта на този „панаир“ е да се промотира нов „политик-фокусник“. 
Николай Бареков не остана длъжен на водещата и по време на рекламите й изпрати Данните, изнесени от Николай Бареков за Росен Плевнелиев, приличат на политическа поръчка, заяви в предаването си Люба Кулезич. Кой е истинският суфльор може само да се гадае, каза още тя и допълни, че целта на този „панаир“ е да се промотира нов „политик-фокусник“. Николай Бареков не остана длъжен на водещата и по време на рекламите й изпрати

Появи се карта колко сексуално достъпни са жените по света

Противоречива карта за достъпността на жените по света, публикувана в интернет, се разпространява вирусно в последните дни.

 Тя разделя жените на пет степени на сексуална достъпност - много лесни, лесни, нормални, трудни и много трудни.

Според картата излиза, че в България е лесно да намериш жена, с която да правиш секс, докато дамите от съсе Противоречива карта за достъпността на жените по света, публикувана в интернет, се разпространява вирусно в последните дни. Тя разделя жените на пет степени на сексуална достъпност - много лесни, лесни, нормални, трудни и много трудни. Според картата излиза, че в България е лесно да намериш жена, с която да правиш секс, докато дамите от съсе

Временни телефонни номера за проблеми с тока

Технически проблем в трасето на ВИВАКОМ прекъснаха националната телефонна линия 0700 161 61 за връзка с телефонния център на ЕНЕРГО-ПРО. Линията 0700 161 61 е пренасочена и в момента е в режим на работа. Клиентите могат да използват линията за сигнали за аварии, както и за информация за услугите на компанията.

Теди Москов: Правителството няма да падне с вотове

„Необходимо е ново ляво и ново дясно”, убеден е Теди Москов

Баскетболистите на Берое започнаха сезона със загуба

С загуба със 77:113 от Левски започна участието си в новия сезон на Националната баскетболна лига отборът на Берое. Заради контузия извън състава на старозагорци остана един от най-опитните в състава - Тихомир Желев. Треньорският щаб на тима заложи на по-млади момчета, сред които и 16-18-годишни тинейджъри. Най-резултатен за Берое бе Деян Карамфилов. Той записа 18 точки, толкова, плюс осем борби добави и Доминик Фъргюсън. Мартин Раднев вкара още 17 точки. „Опитваме се да развием тези момчета и по някакъв начин те в следващите години да станат о...

Отвлечените в Ливан турски пилоти се завърнаха у дома

Лично премиерът на Турция ги посрещна в Истанбул

    


Полицаи категорично против закриването на Школата на МВР във Варна

Служители на ОДМВР Варна излязоха с декларация относно вземане на решение за закриване на Центъра за специална професионална подготовка към Академията на МВР в град Варна. Декларацията е адресирана до Министър-председателя на РБ, с копие до Министъра на Вътрешните работи, кмета на град Варна, председателя на ОбС-Варна, директора на ОД на МВР Варна, председателя на НС, народните представители, избрани от 3-МИР Варна, както и до председателя на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред.

Операта в Сидни навърши 40 години

Операта в Сидни навърши 40 години. Емблематичната сграда е завършена и открита през 1973 година. Строителството й по проект на датския архитект Йорт Утсон започва през 1959 година, а 7 години по-късно той се оттегля от проекта, тъй като местните власти решават да се откажат от някои елементи на сградата, за да икономисат пари.

80 души са ранени при влакова катастрофа в Аржентина

Пътнически влак в Аржентина се блъсна в края на глух коловоз на същата ж.п. гара в Буенос Айрес, където миналата година при подобна катастрофа загинаха 52 души. Най-малко 80 души са ранени.

Герджиков: Опозицията трябва да бъде коректив на властта, а не да й пречи

/КРОСС/ "Опозицията трябва да бъде коректив на властта, но не и да пречи на същата тази власт. Не може още на втория ден тя да иска да сваля правителството", заяви проф. Огнян Герджиков. Според него политическата ситуация в страната показва разделението в обществото и натрупването на омраза. "Не всичките ни закони са лоши, но и добрите закони много често не се спазват. Нас не ни бива да ги следваме и спазваме, защото не сме научени на дисциплина", заяви пред bTV новоназначеният председател на Консултативния съвет по законодателство. Той не изключи и възможността и новият Изборен кодекс да бъде предоставен на съвета за мнение.Герджиков обясни, че основната функция на институцията е чисто юридическа, а политическата подложка на законопроектите остава встрани. Ние правим аргументирани становища по предложените текстове на законопроекти и тези становища ги предоставяме на ръководството на парламента, което решава какво да прави. Ние нямаме решаваща дума", поясни още Герджиков.    

Инвалид гледал канабис в двора си

Инвалид беше арестуван със 77 кг канабис в търговищкото село Руец. Дрогата била открита в дома на 37-годишния Цанко Цанев в петък. 4,5 кг от нея били изсушени и готови за пласиране, а останалите 73 кг - зелени стебла, листа и съцветия, били пръснати да съхнат. 
Полицаите изнесли общо 16 чувала от къщата на самотноживеещия... Инвалид беше арестуван със 77 кг канабис в търговищкото село Руец. Дрогата била открита в дома на 37-годишния Цанко Цанев в петък. 4,5 кг от нея били изсушени и готови за пласиране, а останалите 73 кг - зелени стебла, листа и съцветия, били пръснати да съхнат. Полицаите изнесли общо 16 чувала от къщата на самотноживеещия...

Легенди на българската култура в "Неочакван концерт"

„Неочакван концерт“, с участието на популярния актьор Рашко Младенов и музиканта Константин Цеков от легендарната група ФСБ, ще представи Плевенската филхармония. Музикалното събитие е на 21 октомври, понеделник, от 19.00 часа в зала „Възраждане", под диригентството на Цанко Делибозов. В програмата са включени произведения от Бетховен, Чайковски, Григ, Равел, Гершуин, Скот Джоплин, Брегович и Константин Цеков. В концерт-спектакъла ще чуем още театрални приказки и музикални импровизации, специално подбрани за габровската публика. ...

Днес отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата

Днес отбелязваме Световния ден за борба с остеопорозата. Това е най-разпространеното заболяване на костите. Статистиката сочи, че болестта засяга всяка трета жена и всеки пети мъж над 50-годишна възраст. При страдащите от остеопороза плътността и качеството на костта се влошават, което води до намаляване на здравината на скелета и повишаване на риска от фрактури, особено в областта на гръбначния стълб, бедрото и китката.

Огнян Герджиков: И добрите закони много често не се спазват

"Не всичките ни закони са лоши, но и добрите закони много често не се спазват. Нас не ни бива да ги следваме и спазваме, защото не сме научени на дисциплина", каза новоназначеният председател на Консултативния съвет по законодателство в НС проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази неделя" по бТВ. Той обясни, че основната функция на институцията

Най-големият проблем на Земята е населението, а не климатичните промени

Всички жители на Земята, включително и учените, избягват да говорят за най-големия й проблем - високата раждаемост

    


Избират кандидати за Западно- и Средноевропейски митрополит

До този избор се стигна след оттеглянето по-рано тази година на митрополит Симеон поради влошено здравословно състояние

Държавата поема само 25% от лечението на остеопороза

Днес се отбелязва Световният ден за борба с остеопорозата. Държавата покрива едва 25% от необходимите средства за лечението на остеопороза.

Казанлък иска референдум за бежанците

/КРОСС/ Жителите на Казанлък започват подписка с искане за провеждане на референдум сред гражданите на общината за запазване на Полицейската школа и против превръщането й в лагер за настаняване на бежанци.  Междувременно от пресцентъра на общината заявиха, че протестните действия на гражданите срещу плануваното затваряне на полицейската школа ще продължат и днес. За целта е  създаден инициативен комитет с участието на ръководители на всички големи местни предприятия, представители на бизнеса, на политическите сили, неправителствените и младежки организации. Хората готвят нова демонстрация днес от 12:00 часа на прохода Шипка.   

2500 лв. дарява на талантливи деца фондция "Бистра и Галина"

2500 лв. са дарени по програмите на фондация “Бистра и Галина”, стана ясно след петдесет и петото заседание на Управителния съвет. По програмата „Талантливите деца на Русе” са финансирани учениците от  НУИ” Проф. В. Стоянов” пианистите  Кристиян Кушчев – ученик на Евгени Желязков и  Йоана Делимаркова и Десислава Карагьозова с преподавател Даниела Кюркчиева  за участието им в Девети международен конкурс „Франц Шуберт”. Кристиян Ангелов – пианист в класа на Веселинка Иванова беше подкрепен за участието си в Международен конкурс „Наследници на Орф...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване