Протест в Румъния срещу шистовия газ

В четвъртък „Шеврон" трябваше да започне

Георги Любенов яде месо на лос и се върна с филм от Норвегия

16 часа слънце - така изглежда един ден в най-северната част на Норвегия през август. В този период слънцето изгрява в 3 ч сутринта и залязва в 21 ч. На практика това е полярна територия и сега Георги Любенов доволен разказва, че е бил в Арктика.
Той стига до Киркенес - областния град на Финмарк, което е най-крайната северна точка на Европа, 16 часа слънце - така изглежда един ден в най-северната част на Норвегия през август. В този период слънцето изгрява в 3 ч сутринта и залязва в 21 ч. На практика това е полярна територия и сега Георги Любенов доволен разказва, че е бил в Арктика. Той стига до Киркенес - областния град на Финмарк, което е най-крайната северна точка на Европа,

Българското домакинство или затъва в кредити, или спестява

Депозитите на домакинствата са достигнали 35 милиарда лева

    


Личните лекари искат регламентиран работен ден

През нощта да ни лекува отново спешната помощ, настояват от БЛС

    


Двулевката става монета

Банкнотата от два лева до няколко години ще стане монета. Това става ясно от доклад на Българската народна банка. Причината е ръстът на парите в обращение и очакваният растеж на цените през следващите години. Двулевката в момента е банкнотата с най-малък дял в стойността на парите в обращение - едва 0,86%. Банкнотата от два лева до няколко години ще стане монета. Това става ясно от доклад на Българската народна банка. Причината е ръстът на парите в обращение и очакваният растеж на цените през следващите години. Двулевката в момента е банкнотата с най-малък дял в стойността на парите в обращение - едва 0,86%.

Прибке все пак ще бъде погребан в Италия

Погребението в Албано Лазиале, южно от Рим,

Хамилтън води кучето Роско на тайна среща с Никол

Играещите на любовно иди ми - дойди ми Луис Хамилтън и Никол Шерцингер са имала тайна среща в началото на седмицата в Лондон.

Тя се е състояла в хотел Играещите на любовно иди ми - дойди ми Луис Хамилтън и Никол Шерцингер са имала тайна среща в началото на седмицата в Лондон. Тя се е състояла в хотел "Парк Плаза". Там световният шампион във Формула 1 от 2008 г. и певицата от "Пусикет долс" са прекарали заедно 6 ч. Пилотът се измъкнал от нейната стая в 3 ч след полунощ. Хамилтън обаче

"Клоун" уби мексикански наркобарон

Един от бившите главатари на мощния някога Тихуански наркокартел в Мексико бе убит от човек, който бил облечен като клоун, съобщиха местните медии.

Банка запушва устата на Вашингтон с 13 млрд долара

Американската банка "Джей-Пи Морган Чейз" (JP Morgan Chase) ще изплати на американското правителство рекордните 13 млрд долара в съответствие с предварителното й споразумение с Министерството на правосъдието, пише в. "Уолстрийт джърнъл".

Военни може да се запали пожарите в Австралия

Димът от пожарите е достигнал центъра на Сидни

Пиян шофьор на 3 промила се заби в дърво с двете си деца

Пиян шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта си се блъсна в дърво, возейки в колата двете си деца, на 7 и 9 години.
Тежката катастрофа край Враца като по чудо не взе жертви, но едно от децата е със сериозни наранявания на главата. При проверка с дрегер на седящия зад волана врачанин Стоян Стоянов уредът отчел 3,04 промила алкохол.
 Инцидентът... Пиян шофьор с над 3 промила алкохол в кръвта си се блъсна в дърво, возейки в колата двете си деца, на 7 и 9 години. Тежката катастрофа край Враца като по чудо не взе жертви, но едно от децата е със сериозни наранявания на главата. При проверка с дрегер на седящия зад волана врачанин Стоян Стоянов уредът отчел 3,04 промила алкохол. Инцидентът...

"Лукойл Академик" започна с труден успех защитата на титлата


Баскетболният шампион "Лукойл Академик" започна с трудна победа защитата на титлата в Националната лига след 71:63 при гостуването на "Черно море".

Двата отбора изиграха много оспорвана и интересна първа част. Резултатът се движеше кош за кош за кош до 10:10, когато "студентите" реализираха 6 поредни точки и поведоха. Началната четвърт завърши при 17:14 в тяхна полза, след което започнаха ударно да трупат преднина.

Тя достигна 13 точки при 31:18 в средата на четвъртината,...

Елена Добрикова - бившата на Део, танцува на участие с Атанас Месечков

Преди дни професионалната танцьорка Елена Добрикова, бившата приятелка на Део, се качи в колата на Атанас Месечков. Пътували са от София до Пловдив за общо участие. По пътя двамата са се снимали, а Месечков публикува кадъра във фейсбук. Преди дни професионалната танцьорка Елена Добрикова, бившата приятелка на Део, се качи в колата на Атанас Месечков. Пътували са от София до Пловдив за общо участие. По пътя двамата са се снимали, а Месечков публикува кадъра във фейсбук. "Я, внимавай повече зад волана. Точно защото те знам как шофираш", е коментирал фотоса Антон Димитров, приятел

Кака се завърна в "Милан" в победа


"Милан" спечели едва третата си победа за сезона след 1:0 над "Удинезе", а срещата от осмия кръг на Серия А маркира завръщането на бразилеца Кака пред тифозите на "Сан Сиро".

Успехът на "росонерите" беше донесен от словенеца Валтер Бирса, разписал се с далечен удар в 22-ата минута на мача.

Наставникът на "Милан" Масимилиано Алегри бе лишен от общо осем свои контузени или наказани титуляри, което го принуди да пусне в игра дори резервния вратар и дебютант за тима...

Пак влакова катастрофа в Буенос Айрес

Най-малко 99 аржентинци пострадаха, някои от тях сериозно, при катастрофа на междуградски влак на същата спирка в столицата Буенос Айрес, на която катастрофа миналата година отне живота на няколко дузини пътници.

Автогол насред Каталуня погреба амбициите на Атлетико

Атлетико Мадрид пропусна златна възможност да оглави класирането в Ла Лига, като допусна първа загуба в Ла Лига за настоящия сезон. Възпитаниците на Диего Симеоне отстъпиха с 0:1 като гост на Еспаньол в 8-ия кръг и оставиха Барселона еднолично начело в испанския елит. Очаквайте подробности!...

Клоп се оплака от физическата форма на играчите си

Треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп призна, че неговият отбор не се намира в необходимата кондиция, макар че днес измъкна успех с 1:0 от Хановер 96. Точно изпълнената от Марко Ройс дузпа в 4-ата минута се оказа достатъчна за трите точки, а наставникът на „жълто-черните“ за пореден път напомни за кризата с контузиите, която тресе отбора. „Днешният мач олицетворява проблемите ни през последните 13 дни“, смята Клоп. „Играхме добре, докато ни свършиха батериите. После престанахме да играем футбол, като единствената причина бе физическата форма...

"Тренто" сдаде световната клубна титла пред руснаци


Шампионът "Тренто" се прости със световната клубна титла след загуба от "Локомотив" (Новосибиркс) с 1:3 в полуфиналите.

Цветан Соколов и компания допуснаха обрат след 27:25, 21:25, 24:26, 23:25 в тежка битка и им остава да спорят за бронзовите медали от турнира в Бразилия.

Българският диагонал отново беше най-резултатен за четирикратните световни шампиони, но усилията му не се оказа достатъчни за отстраняването на победителя от европейската Шампионска лига.
...

Мартино: Равенството е незадоволително

Треньорът на Барселона Херардо Мартино смята, че неговият тим е трябвало да спечели двубоя с Осасуна, който приключи при 0:0. Това бе първа грешна стъпка за каталунците в шампионатната им кампания, която до този момент бе украсена с 8 поредни победи. „Равенството е незадоволително“, отчете Мартино след мача. „С положенията, които имахме през втората част обикновено бихме победили, но днес не бе писано.“ „Не сме направили стъпка назад в представянето си. Много съм доволен от това, което футболистите показаха, срещу тим като Осасуна. Те са опасни...

Какво е синята идея, диагнозата на Кулезич и др. избрано от Фейсбук

Фланелка с надпис “Фейсбукнах твоята мама”. Снимка: Реклама на фланелки

Stephan Yankov
След изчитането на една дискусия на приятелска стена тук на тема “Какво представлява синята идея”, стигнах до извода, че синята идея се състои основно в това да бъдат забранени, натикани в ъгъла, унижени, ограбени, защо не и избити, но поне задължително изхвърлени от властта, бизнеса и живота някакви хора, условно наречени “комунисти”.
Пък аз винаги съм си мислел, че синята идея означава повече свобода (икономическа, политическа, мисловна и т.н.), повече справедливост и хората да живеят доволни, щастливи и богати. А то какво било… Ако наистина това е била синята идея, първо, ‘бем ти идеята, и второ - вече разбирам защо горката хейтърска идея толкова безславно се спомина.

Сещам се за онзи гадничък виц от началото на 90-те, в който се казваше, че гражданска война у нас е невъзможно да се случи, защото има прекалено много селяни. Но като оставим настрана заигравката с корените на думичките граждански и селски, лично аз вече определено се чудя какво точно възпира гражданската война да се случи. Та тук никой не понася никого. Левскарите - треньора си, цесекарите - левскарите, сините - червените (в политическия смисъл на думата), герберите - всички, които им ограничават достъпа до кацата с меда, националистите - турците и бежанците, пушачите - непушачите, бедните - богатите, богатите - бедните, безработните - всички останали, работещите - циганите, циганите - българите… Или може би точно там ни е късметът - че противопоставянията са десетки и не могат да се оформят два ясни фронта?

Силвия Томова
Ако има психиатрична диагноза за тв предавания, то това на Л. Кулезич трябва да носи короната… В предаването витаят призраци, параноя, мания за преследване, а водещата се изживява като пастор от амвона, който прекрасно знае кое е “лошото”, което трябва да заклейми, но пък никак не се свени да облъчва горката публика и с всякакви врачки, гадатели и прочие… Наистина рядко тягостна, потънала в средновековен мрак, атмосфера. Превключ.

Veselin Jelev
Тънки и дебели
Спомням си едно популярно обяснение за разликата между ляво и дясно. Левите са дебелите, а десните са тънките. Когато управляват дебелите, те вдигат заплатите, назначават без нужда, надуват държавата и данъците да я издържат, раздават придобивки, които те не са изкарали. Харчат щедро чуждите пари. Обаче парите свършват. С тях свършва и народната любов. Тя се ориентира към тънките. Те идват и почват да режат - заплати, пенсии, щатове, придобивки, всичко, що е разход. И вдигат приходите - т.е. цените. Тогава парите пак свършват. Този път в джобовете на хората. А с тях пак свършва народната любов. И тя пак се ориентира към дебелите. Този естествен кръговрат някои го наричат демократичен алтернанс. Неговата особеност в България е, че който дойде на власт, все е дебел. Или става такъв много бързо. В другите демокрации партиите са разделени на тънки и дебели. България се дели на тънък народ и дебели политици.

Bogomil Bonev
В началото на своето интелектуално развитие човекът, който не познавал произхода на природните стихии, започнал да им приписва невидими причинители, персонифицирал ги и си обяснявал всичките си неудачи с тях. Аналогията с РБ и ДС е случайна.

Димитър Ганчев
…Нещо характерно за почти всички привърженици на протестите в последните десетина дни - изнервяне и отказ за по-нататъшно мислене. Всякакъв опит за каквато и да е дискусия по същество, спира в напълно амортизирани и вече изпразнени от съдържание думи като “мафия”, “промити мозъци”, “спящи клетки”, във всякакви конспиративни теории, призоваване към арести и/или лустрация, реванш, практическо непризнаване на каквото и да било authority в държавата…

Мисленето се е смъкнало на толкова ниско ниво, че ...

Шефът на Лотус открито поиска второто място при конструкторите

Шефът на Лотус Ерик Булие съвсем открито постави пред отбора си като цел да се пребори с Ферари за второто място в класирането при конструкторите. В момента неговият тим е четвърти в подреждането на 23 точки зад третия Мерцедес и 33 след Ферари. В последните два старта от календара на Формула 1 обаче пилотите на Лотус заработиха общо 58 точки срещу 20 и 23 съответно за германския и италианския отбор. „Ако продължим да се справяме по същия начин, тогава в математическо отношение второто място става доста постижима мишена“, коментира Булие. „Разб...

Батков: Спирам парите на първия отбор! Ще режа месо, ще гоня звезди!

Босът на Босът на "Левски" Тодор Батков обяви, че спира парите след бездушната издънка с 0:3 от ЦСКА. Срамът е голям. Аз съм покрусен направо. Очевидно този модел не може да продължава и ще може да продължава и ще режем живо месо. Извинявам се на нашите привърженици. Предстоят драстични промени. Ние трябва да се върнем към автентичността на

Хотели стават незаконни старчески домове, Регистрираме се по пощата за вота

Учени от Пловдив откриха нов продукт срещу рак на дебелото черво

Поредно участие на СОУ"И. Вазов" в "Повече дървета? Да моля!!!"

От 21 до 25 октомври в град Винковци - Хърватия ще се проведе четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!". В нея ще се включат преподаватели от СОУ"Иван Вазов" което работи по проекта от миналата учебна година.В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година. Учителите, участващи във визитата, ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация на урок за съответен клас....

Откриват обновеното пространство над общинските гаражи

Община Плевен изгради ново пространство за отдих и игра на децата на пл. „Агадир" /ул. „Сан Стефано"/, върху покрива на подземните общински гаражи. На територията са обособени площадка за деца от 3 до 12 год., зелени площи и търговска част. Детската площадка е с площ 436 кв.м. и е с ударопоглъщаща настилка. Изградено е комбинирано детско съоръжение с мост, пързалка, наблюдателна кула, навес, пожарникарска стълба, люлка за деца от 3 до 12 г. и за деца до 3 години. Детската площадка е отделена от търговската площ с ограда с височина 1 м., а към у...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване