Най-после "Левски" радва на "Герена"! Гари герой, Минев стана Веско Тъча

“Левски” най-после донесе радост на “Герена”. С 1:0 над “Ботев” (Пд) още в първия кръг от втория полусезон на редовната фаза на първенството “сините” записаха повече точки от сблъсъци срещу тимове в първата седморка. От шестте двубоя досега имаха едва две точки от хиксовете с “Черно море” и “Литекс”. Това бе и едва втора победа на “Герена”. Но “Левски” най-после донесе радост на “Герена”. С 1:0 над “Ботев” (Пд) още в първия кръг от втория полусезон на редовната фаза на първенството “сините” записаха повече точки от сблъсъци срещу тимове в първата седморка. От шестте двубоя досега имаха едва две точки от хиксовете с “Черно море” и “Литекс”. Това бе и едва втора победа на “Герена”. Но

Студенти срещу окупаторите: Алма матер не е ваш!

Студенти скочиха на продължаващата вече пети ден окупация на Софийския университет, който от вчера е затворен и с вериги, а стотината участници в протеста допускат в Алма матер само отбрани хора със студентски книжки и блокират всякакви лекции и занятия.

Седма Рилска дивизия достига до Солун

По време на Балканската война Седма пехотна рилска дивизия се командва от генерал-майор Георги Тодоров. В първия етап на войната Седма дивизия е включена в състава на Втора съюзна армия, която е командвана от сръбския генерал Степа Степанович. От изходната си база в района Невестино-Кочериново нейните три бригади се развръщат в три колони между Струма и Брегалница. От емоционална гледна точка съдбата на българите в Македония е от първостепенно значение за България. За освобождаването на географската област Щабът на действащата армия е отделил единствено легендарната Седма пехотна рилска дивизия в състав 14-ти Македонски, 22-ри Тракийски, 13-ти Рилски и 26-ти Пернишки, 49-и и 50-и пехотни полкове, 7-ми артилерийски полк, 7-ма пионерна дружина, 1-ви кавалерийски дивизион, 1-ви конен полк, 7...

ПОСЕГНАХА НА ЛЕВСКИ

Крадци изнасят на части Паметника на Васил Левски в центъра на София. Полицията и общината са информирани, но кражбите продължават, съобщи bTV. Апашите демонтират фенерите с грифони, които са на повече от век и са отлети във Виена. Единственият здрав лампион с фигури на три антични животни е изчезнал през нощта в петък срещу събота, а останалите са откраднати преди това.

Охранителят, видял как Пламен Горанов гори: Гасях го с ръце

„Попитах лицето какво е решило да прави и той каза: „Не се приближавай, ще се самозапаля! „Попитах лицето какво е решило да прави и той каза: „Не се приближавай, ще се самозапаля!", след което му казах: " Изчакай, недей". Той се дръпна две крачки назад. Тогава забелязах, че има локва, течност под краката му. Направих още няколко крачки и той се запали, като беше със свита ръка, дясна и се възпламени", спомня си за Пламен Горанов охранит

Сампдория надви Аталанта с гол, който подлуди съдиите

Сампдория успя да прекъсне серията от три поредни победи на Аталанта, след като взе мача от 9-ия кръг на Серия А с 1:0. Гостите от Бергамо бяха по-добри преди почивката, но доста противоречивото попадение на Шкодран Мустафи след почивката донесе успеха за генуезци. 20-годишният румънец Константин Ника пък няма да запомни по най-добрия начин своя втори шампионатен мач за Аталанта. Защитникът трябваше да се появи на смяна в 23-ата минута, след като Белини не бе в състояние да продължи, а през втората част бе изгонен с директен червен картон. Херм...

Папа Франциск: В семейството понякога летят чинии, но човек трябва да умее да се извини

В семейството и при семейните двойки понякога се случва да летят чинии, но човек трябва да умее да се извини, за да може да започне отново. Това заяви днес папа Франциск на среща с католически семейства във Ватикана, предаде Франс прес. "За да се върви напред в едно семейство, е необходимо да се използват три думи: може ли, благодаря и прощавай", изтъкна той пред хиляди поклонници, събрани на площад "Свети Петър" за срещата на католическите семейства. "Това са три ключови думи - искаме разрешение, за да не бъдем досадни, благодарим от любов", п...

Ваучери вместо пари за бедните

Социалните помощи минават на ваучери. Вместо да се раздават пари на ръка и на калпак, най-нуждаещите ще ги получават целево за различни услуги. Тази идея лансира социалният министър Хасан Адемов на семинар в Разград. Целта е в края на следващата или в началото на 2015 г. моделът да заработи след широко обществено обсъждане.

Св. Нестор, Преп. Димитрий Басарбовски

Православен календар

Св. мъченик Нестор е момъкът християнин, за когото се говори в житието на св. Димитрий Мироточиви.

Преди да излезе на борба с великана Лий, императорът пожалил неговата младост и го запитал:

- Как смееш да отидеш срещу тоя борец, който е прославен в цял свят?

Нестор отговорил:

- Велика и непобедима е силата на моя Христос!

Като чул името Христово, императорът се разгневил и му заповядал да отиде на борба с Лий.

Момъкът се прекръстил, впуснал се в борба с Лий и го победил. От високия подиум го хвърлил върху копията долу, както той по-рано хвърлял другите и особено невинните християни.

Разярил се императорът. Веднага издал заповед: Нестор да бъде обезглавен. Изложени били две основания: Нестор е християнин. Нестор е убил Лий, любимеца на императора.

 

Преподобни Димитрий Басарбовски се родил в село Басарбово, което се намира на 8-9 километра от град Русе. Преподобни Паисий Хилендарски в своята “Славянобългарска история” сочи 1685 г. навярно като година на смъртта му.

Според св. Паисий той бил цивилно лице. Живеел просто. Имал няколко овци. Засадил си малко лозе до една река. Там си направил малка колиба. Прекарал целия си живот сам. Със светия си живот угодил на Бога. На същото място умрял и там бил погребан. По-късно Бог открил на някои човеци неговите мощи. Последните били пренесени в село Басарбово, Русенско. Край тях ставали изцеления. Така с простото си житие св. Димитрий просиял всред българския народ. Бог го прославил посмъртно с много чудеса.

Според румънския синаксар той бил селски пастир на животни. Бил с чувствителна съвест. Имал страх Божи. Веднъж, като изкарвал животните на полето, от невнимание стъпкал едно птиче гнездо с птиченцата. Този случай така му подействувал, че за наказание три години ни зиме, ни лете не обул виновния крак.

Друго предание говори, че бил женен, но без деца. Подир смъртта на жена си постъпил в пещерния манастир до родното си село. Там бил постриган за монах. Подвизавал се усърдно. Възпитал в себе си всички възвишени добродетели на истински монах. Предвидил смъртта си. Излязъл от манастира, легнал между два камъка на брега на близката река Лом и там предал на Господа душата си.

Подир някое време паднал пороен дъжд. Водата свлякла тия два камъка заедно със светите мощи на преподобния в реката.

Мощите лежали известно време във водата. Преподобни Димитрий се явил на една бесновата девица от село Басарбово и й казал, че ще я излекува от болестта й, щом като извади мощите му от реката. Мощите били извадени и положени в селската църква. Бесноватата девица била излекувана. Такова благодатно изцеление получавали и много други болни от различни болести.

Две боголюбиви сестри от близкото село Червена вода благоговейно почитали преподобния. Поискали тайно да си откраднат от мощите му частица за новопостроения от тях храм. Но колата им не могла да тръгне, докато не се разкаяли и не върнали откраднатата частица.

Търновският митрополит Никифор дошъл да се поклони на мощите с група духовници. В тая група бил и монах Лаврентий. Той се опитал като целува мощите, да си отхапе частица. Но устата му останала отворена до момента, докогато със сълзи на очи се покаял.

Преславският епископ Йоаникий тежко заболял. Поискал да го занесат при преподобни Димитрий. Положили го при ковчега му. След като била отслужена божествена Литургия, той оздравял напълно.

Турчин решил една нощ да ограби църквата на преподобния. Докоснал се до сребърните кандила. Нозете му се схванали. Сутринта богомолци го изнесли на ръце из църквата. Този човек до края на живота си пълзял по улиците на град Русе и просел милостиня.

Угро-влахийски воевода пожелал да има мощите на преподобни Димитрий в своята домашна църква. С такава мисия изпратил в Басарбово боляри и свещеници. Но светецът не разрешил да пренесат мощите му през Дунава. Удивени, пратениците решили да разберат волята на Божия угодник. Поставили мощите в кола с невпрягани дотогава юнци. Оставили животните свободни. Юнците отишли с колата направо в Басарбово и спрели пред църквата.

В 1774 г., когато бушувала една от руско-турските войни, руският генерал Петър Салтиков наредил мощите на преподобни Димитрий да бъдат отнесени в Русия. Букурещкият българин Димитър Поклонник, който служел за преводач при генерала, го помолил да ги остави в Букурещ като обезщетение срещу загубите на румънския народ във войната. Генералът се съгласил. Оттогава тези свети мощи почиват в Букурещ, в църквата “Три светители”.

 

Статията "Св. Нестор, Преп. Димитрий Басарбовски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Неймар и Алексис изведоха "Барселона" до победа в първото "класико" за сезона


"Барселона" победи "Реал" (Мадрид) с 2:1 и спечели първото "класико" за сезона. Каталунците стигнаха до първия си успех в последните шест мача срещу мадридчани с попадения на Неймар през първото и Алексис Санчес през второто полувреме.

"Реал" върна един гол чрез Хесе Родригес в добавеното време, но нямаше време за повече. Мадридчани можеха да отбележат много по-рано, но страхотен удар на Карим Бензема срещна гредата, а реферът Ундиано Майенко не отсъди дузпа за нарушение на Хавиер...

Ето с какво зверски избиват улични кучета!

Брутална машина за убийства циркулира в социалните мрежи с призив хората да пазят домашните си любимци.

Калоян Паргов е новият председател на БСП-София

На балотажа за общинския съветник Калоян Паргов гласуваха 99 делегати срещу 84 за депутата и издател на в-к "Дума" Николай Малинов

Голата "Медуза" Риана не носи нищо освен змия

Риана позира гола до кръста с питон, увит около тялото , завладяващ поглед и змийски тюрбан, съобщава Dailymail. Провокативните фотографии са дело на Мариано Виванцо, заснети са под ръководството на Деймиън Хърст. А поводът за фотосесията е двадесет и петата годишнина на списание "GQ".
През погледа на фотоапарата певицата прилича на гръцката Риана позира гола до кръста с питон, увит около тялото , завладяващ поглед и змийски тюрбан, съобщава Dailymail. Провокативните фотографии са дело на Мариано Виванцо, заснети са под ръководството на Деймиън Хърст. А поводът за фотосесията е двадесет и петата годишнина на списание "GQ". През погледа на фотоапарата певицата прилича на гръцката

Собственикът на Ливърпул възкликна: Луис – магьосник!

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри не скри адмирациите си за представянето на Луис Суарес при днешната победа с 4:1 над Уест Бромич. Уругваецът наниза своя първи хеттрик за сезона, с който даде класическа преднина на отбора си, а крайният резултат бе оформен след попадения на Джеймс Морисън от „дроздовете“ и Даниел Стъридж, който се отчете с 9-и гол в 9 шампионатни мача за мърсисайдци. Очевидно Хенри е останал повече от доволен след двубоя и реакцията му бе лаконична. „Луис. Магьосник.“, гласеше постът му в „Туитър“....

Робърт де Ниро инвестира в Шанхай

Американски строителен консорциум, в който акции притежава и звездата на Холивуд Робърт де Ниро, планира изграждането на огромен комплекс в историческата част на китайския мегаполис Шанхай, съобщиха от CNBC.

"Проект 179", както е наречено начинанието, ще бъде разположен в крайбрежния квартал Бунд. Няколко свободни постройки ще бъдат превърнати Американски строителен консорциум, в който акции притежава и звездата на Холивуд Робърт де Ниро, планира изграждането на огромен комплекс в историческата част на китайския мегаполис Шанхай, съобщиха от CNBC. "Проект 179", както е наречено начинанието, ще бъде разположен в крайбрежния квартал Бунд. Няколко свободни постройки ще бъдат превърнати

Крадци плячкосват паметника на Апостола

Наглия вандализъм срещу паметника на Васил Левски в центъра на София продължава.Бандити измъкват части от него, това обясни Красимир Иванов за Би Ти Ви.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  



От 10 дни режисьорът наблюдава как някой лека – полека отмъква лампионите и грифоните в основата на фенерите Наглия вандализъм срещу паметника на Васил Левски в центъра на София продължава.Бандити измъкват части от него, това обясни Красимир Иванов за Би Ти Ви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева От 10 дни режисьорът наблюдава как някой лека – полека отмъква лампионите и грифоните в основата на фенерите

Москва търси 200 000 IT гастарбайтери

Москва има нужда от 200 000 висококвалифицирани имигранти, съобщиха от Министерството по масовите комуникации. Става дума предимно за IT специалисти, които са дефицит в руската столица. Ведомството вече е подготвило поправки в Закона за правовото положение на чужденците в Русия, които ще позволят на компаниите да наемат компютърни експерти от чужбина.

Венгер: Съдията сбърка с червения картон

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер бе категоричен, че червеният картон на Микел Артета при победата над Кристъл Палас (2:0) е бил несправедлив. Французинът похвали своя тим за трудните три точки, които по думите му са били постигнати с много целеустременост и добрите намеси на Войчех Шчесни. „Показахме много гъвкавост и търпение, както и добра организация срещу отбор, който наистина бе настроен за дерби“, коментира Венгер. „Това бе една хубава победа, защото останахме с 10 души, но се справихме със ситуацията доста добре.“ „Те ни се нахвърлих...

Левски взе дербито с Балкан, Черно море спечели морския дуел

Левски спечели дербито на втория кръг в Теси Национална баскетболна лига, като гост на Балкан с 92:88 точки. Христо Захариев направи разликата за Левски, след като реализира 37 точки и 4 борби, като така сам си направи подарък за предстоящия му рожден ден. За Балкан най-резултатен бе Гейб Нътсън с 22 точки. Мачът започна много добре за баскетболистите на Балкан, които водиха в резултата почти до края на третата част. На почивката, благодарение на прагматичната си игра, ботевградчани имаха аванс от 12 - 46:34 точки.

Лили Бузгьова се научила от ютюб да танцува по въже с токчета

Как се ходи и танцува по стоманено въже на 10-сантиметрови токчета? Могат да ви покажат само две жени в света. Едната е работила в “Цирк дю Солей”, но вече не играе на манежа, а другата се казва Лили Бузгьова и е новата млада звезда в цирка на Драгомир Драганов и Силвестър Лолов.
Само на 24 г. е, а вече има 11-годишен опит като цирков артист. Дебю Как се ходи и танцува по стоманено въже на 10-сантиметрови токчета? Могат да ви покажат само две жени в света. Едната е работила в “Цирк дю Солей”, но вече не играе на манежа, а другата се казва Лили Бузгьова и е новата млада звезда в цирка на Драгомир Драганов и Силвестър Лолов. Само на 24 г. е, а вече има 11-годишен опит като цирков артист. Дебю

Данчо Тодоров: Ако играем атрактивно и търсим победата, много отбори ще страдат

Десният краен бранител на Локомотив Пловдив Йордан Тодоров сподели, че той и съотборниците му са искали повече победата от ЦСКА и затова смята успеха с 1:0 за заслужен. „Много труден мач, но ние искахме повече победата и заслужено спечелихме срещу ЦСКА. Това са едни от най-добрите отбори в България, има и още, но и ЦСКА се опитва да играе футбол. Днес обаче не им се получи, ние победихме и гледаме нататък“, коментира бившият играч на „армейците“. „Исках да победим, няма какво да се лъжем. Ние сме един нормален отбор, който играе мач за мач и се...

Краеведи представиха сборника "Плевен и Плевенски край"

На национална среща, организирана  от Регионалния исторически музей и дружество „Краезнание" - Плевен по случай празника на българския краевед/27 септември/, беше представен сборникът „Плевен и Плевенски край - минало, традиции, духовност". Сборникът съдържа доклади и съобщения от научна конференция на тема: „Плевен и Плевенски край - минало, традиции, духовност", която се проведе в Плевен през октомври миналата година в РИМ-Плевен. В срещата на 26 октомври, за която пристигнаха гости от цялата страна, участие взеха поетесите Яна Върбева и Герг...

В Кюстендил днес беше най-топло - 25 градуса

Най-високата измерена максимална температура в страната е била 25 градуса в Кюстендил. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ при БАН.

Максималната температура в Благоевград и Сандански е била 24 градуса. Най-високата измерена температура във Велико Търново е била 23 градуса. Максималната температура в Плевен, Най-високата измерена максимална температура в страната е била 25 градуса в Кюстендил. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ при БАН. Максималната температура в Благоевград и Сандански е била 24 градуса. Най-високата измерена температура във Велико Търново е била 23 градуса. Максималната температура в Плевен,

Локо Пд попари ЦСКА от съблекалнята

„Смърфовете" надиграха с 1:0 „червените" и ги изместиха от третото място в класирането.

Гъргоров: Днес не бяхме на ниво

Плеймейкърът на ЦСКА Емил Гъргоров сметна, че отборът му е хвърлил доста сили, за да търси изравняването срещу Локомотив Пловдив, но като цяло е се е представил под нивото си. „Червените“ отстъпиха с 0:1 под тепетата, а с това и третото място във временното класиране, но Гъргоров е оптимист за по-нататъшното развитие на сезона. „Тежък двубой с доста битка. Направихме всичко възможно да изравним, но не се получи. На този терен толкова. Определено обаче не бяхме на ниво“, каза полузащитникът. „Трябва да се играе през всичките 90 минути, защото ка...

Робърт де Ниро инвестира на китайския пазар

Американски строителен консорциум, в който акции притежава и звездата на Холивуд Робърт де Ниро, планира изграждането на огромен комплекс в историческата част на китайския мегаполис Шанхай, съобщиха от CNBC.

Американски строителен консорциум, в който акции притежава и звездата на Холивуд Робърт де Ниро, планира изграждането на огромен комплекс в историческата част на китайския мегаполис Шанхай, съобщиха от CNBC. "Проект 179", както е наречено начинанието, ще бъде разположен в крайбрежния квартал Бунд. Няколко свободни постройки ще бъдат превърнати

Социалното министерство започва работа по нов модел на подпомагане


Напълно нов модел на социално подпомагане се обмисля в Министерството на труда и социалната политика - вместо помощи, нуждаещите се да получават ваучери за социални услуги, какъвто е принципът в Белгия. Идеята е все още е на много ранен етап и ще е необходимо пълно съгласие със социалните партньори, но амбицията на ведомството е още от догодина да заработят някои от ваучерните услуги, а в края на лятото да бъде представен целия пилотен проект. Това съобщи министърът на труда и социалната...

Валентина Кристи не ще секс за една нощ

Фолк певицата Валентина Кристи се похвали пред камерата на BLife, че е изкарала едно незабравимо и много динамично лято. Изпълнителката заяви, че много е пътувала и е съчетавала приятното с полезното.

ЦСКА пусна гол след 704 минути

Летящи павета и окървавени фенове белязаха началото на дербито на омразата След 704 минути суха мрежа вратарят на ЦСКА Томас Черни пусна гол и той доведе до първата загуба от седем кръга в “А” група. “Червените” спряха отличната си серия с 0:1 като гост на традиционно неудобен съперник - “Локо”.


При това ЦСКА не успя и с една минута да увеличи Летящи павета и окървавени фенове белязаха началото на дербито на омразата След 704 минути суха мрежа вратарят на ЦСКА Томас Черни пусна гол и той доведе до първата загуба от седем кръга в “А” група. “Червените” спряха отличната си серия с 0:1 като гост на традиционно неудобен съперник - “Локо”. При това ЦСКА не успя и с една минута да увеличи

Адвокатът на Боевски: Няма сделка с прокуратурата!

„Знаех, че Гълъбин Боевски ще се прибере в България, но не очаквах да е точно на тази дата", заяви Ивайло Дерменджиев, адвокатът на олимпийския ни шампион в предаването ДИКOFF по Нова телевизия.

„Изненадах се, че точно на тази дата се прибра. Научих, че е пристигнал от ваш колега, журналист, който ми се обади по телефона", заяви Дерменджиев.

„Знаех, че Гълъбин Боевски ще се прибере в България, но не очаквах да е точно на тази дата", заяви Ивайло Дерменджиев, адвокатът на олимпийския ни шампион в предаването ДИКOFF по Нова телевизия. „Изненадах се, че точно на тази дата се прибра. Научих, че е пристигнал от ваш колега, журналист, който ми се обади по телефона", заяви Дерменджиев.

Адвокатът на Боевски: Съмнявам се да има сделка с прокуратурата

„Знаех, че Гълъбин Боевски ще се прибере в България, но не очаквах да е точно на тази дата „Знаех, че Гълъбин Боевски ще се прибере в България, но не очаквах да е точно на тази дата", заяви Ивайло Дерменджиев, адвокатът на олимпийския ни шампион в предаването ДИКOFF по Нова телевизия. „Изненадах се, че точно на тази дата се прибра. Научих, че е пристигнал от ваш колега, журналист, който ми се обади по телефона", заяви Дерменджиев.

Най-топло бе днес в Кюстендил - 25 градуса

Най-високата измерена максимална температура в страната е била 25 градуса в Кюстендил. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ при БАН.

Максималната температура в Благоевград и Сандански е била 24 градуса. Най-високата измерена температура във Велико Търново е била 23 градуса. Максималната температура в Плевен, Най-високата измерена максимална температура в страната е била 25 градуса в Кюстендил. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - НИМХ при БАН. Максималната температура в Благоевград и Сандански е била 24 градуса. Най-високата измерена температура във Велико Търново е била 23 градуса. Максималната температура в Плевен,

Протестиращи блокираха кръстовището на Ректората

Малко след 19.30 ч, към събралите се пред Софийския университет се присъединиха и хората от основния протест срещу кабинета

Кичка Бодурова спечели зрителския вот в "Музикална академия"

Журито също каза своето мнение. Георги Христов и Фънки посочиха Етиен, а Здравко и Люси - Георги. След като съдиите не успяха единодушно да изберат кой да отиде на елиминации във вторник, в шоуто се намеси и съдбата. На Люси, като единствена дама в журито, й бяха връчени два плика с имената на певците, които са се представили най-зле според журито. Журито също каза своето мнение. Георги Христов и Фънки посочиха Етиен, а Здравко и Люси - Георги. След като съдиите не успяха единодушно да изберат кой да отиде на елиминации във вторник, в шоуто се намеси и съдбата. На Люси, като единствена дама в журито, й бяха връчени два плика с имената на певците, които са се представили най-зле според журито.

Погребаха Йованка Броз с викове: “Да живее Югославия!”

В Белград вчера погребаха с военни почести вдовицата на бившия държавен глава на Югославия Йосип Броз Тито – Йованка. Около 4000 души се събраха на погребението, дойде и премиерът на Сърбия Ивица Дачич. При спускането на тялото на Йованка в гроба прогърмяха оръдейни салюти, а събралите се викаха “Да живее Югославия”. В Белград вчера погребаха с военни почести вдовицата на бившия държавен глава на Югославия Йосип Броз Тито – Йованка. Около 4000 души се събраха на погребението, дойде и премиерът на Сърбия Ивица Дачич. При спускането на тялото на Йованка в гроба прогърмяха оръдейни салюти, а събралите се викаха “Да живее Югославия”.

Стойчо Младенов: Локо Пд играе ръгби до наказателното поле

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не бе доволен от загубата с 0:1 от Локо Пд в мач от 14-я кръг на А група. Младенов сподели, че е доволен от съдийството, като се изрази мнение, че „смърфовете“ играят не футбол а ръгби, пред и в наказателното поле. „Отдавам загубата на гола, който ни вкараха. В 27-ата секунда ни отбележиха страхотен гол. Тази нервност, която я имаше при нас бе именно от гола. През второто полувреме се успокоихме. Иначе Локомотив знаем, че играе ръгби до наказателното поле“, започна Младенов. „Доволен съм от съдийството. ...

Погребаха вдовицата на Тито в мавзолей

С пълни държавни почести Сърбия вчера се прости с последния символ на комунистическа Югославия - Йованка Броз (88 г.), вдовица на югодиктатора Йосип Броз Тито, предаде АФП. Тя бе положена в събота в мавзолейния комплекс “Къщата на цветята” в Белград, където е и гробът на съпруга й, починал през 1980 г. С пълни държавни почести Сърбия вчера се прости с последния символ на комунистическа Югославия - Йованка Броз (88 г.), вдовица на югодиктатора Йосип Броз Тито, предаде АФП. Тя бе положена в събота в мавзолейния комплекс “Къщата на цветята” в Белград, където е и гробът на съпруга й, починал през 1980 г.

Окупацията придърпа протеста при Ректората

Традиционният антиправителствен протест се премести при Ректората.

Младеж бяга от охранители, пада от 5-ия етаж

Момче падна от петия етаж на кооперация в Пловдив, докато бягал от охраната, съобщи БГНЕС. 
В кооперацията на петия етаж се намира метадонова програма, която в събота не работи.

Полицията до момента отказва да даде информация по случая, но по данни на свидетели най-вероятно младежът се опитвал да влезе в заключените помещения. 

Виж тук новит Момче падна от петия етаж на кооперация в Пловдив, докато бягал от охраната, съобщи БГНЕС. В кооперацията на петия етаж се намира метадонова програма, която в събота не работи. Полицията до момента отказва да даде информация по случая, но по данни на свидетели най-вероятно младежът се опитвал да влезе в заключените помещения. Виж тук новит

Изненади на вота в Чехия

Очаквано левицата спечели най-много гласове на завършилите в събота избори в Чехия. Социалдемократите получиха подкрепата на 20,46%, която обаче е далеч от прогнозираните преди вота около 30%, предаде АФП. Изборите обаче поднесоха сериозни изненади. Две чисто нови партии влязоха с летящ старт в парламента. Очаквано левицата спечели най-много гласове на завършилите в събота избори в Чехия. Социалдемократите получиха подкрепата на 20,46%, която обаче е далеч от прогнозираните преди вота около 30%, предаде АФП. Изборите обаче поднесоха сериозни изненади. Две чисто нови партии влязоха с летящ старт в парламента.

На ЦСКА му се доГади в Пловдив – гениален гол качи Локо на трето място

В невероятно напрегнат мач Локомотив Пловдив надигра ЦСКА с 1:0 благодарение на гола на Крис Гади в 27-ата секунда на мача от 14-ия кръг. Второто голямо дерби за кръга беше директна битка за третото място във временното класиране, което отиде в ръцете на „смърфовете“. Седмица след страхотната победа над Левски във вечното дерби, "червените" показаха сериозен спад в играта си, докато старши треньорът на домакините Александър Станков успя да неутрализира по най-добрия начин силните страни на противника. Емоциите по трибуните преди началото на мач...

Държавни институции дължат близо 20 млн. лв. на Столична община за такса смет


Няколко министерства, както и други държавни и столични институции дължат общо близо 20 млн. лв. на Столична община за такса смет, заяви пред "Нова телевизия" заместник-кметът Данчо Барбалов.

Един от най-големите длъжници е Министерство на правосъдието, което дължи 5 млн. От Съдебната палата не са внесени над милион и половин лева.

Голям длъжник от дълги години е и Софийският университет, срещу който общината има заведено дело за близо 7.5 млн. лв, като сумата не обхваща...

Хакери ударили сайта на US разузнаването?

Сайтът на американската Агенция за национална сигурност (НСА), станала злополучно известна с хаквания на милиони компютри по цял свят, замря за няколко часа в петък. От НСА побързаха да уточнят, че става въпрос за технически проблем, а не за хакерска атака, каквито съобщения се появиха в социалните мрежи, предаде АФП. Сайтът на американската Агенция за национална сигурност (НСА), станала злополучно известна с хаквания на милиони компютри по цял свят, замря за няколко часа в петък. От НСА побързаха да уточнят, че става въпрос за технически проблем, а не за хакерска атака, каквито съобщения се появиха в социалните мрежи, предаде АФП.

БСП няма да пипа плоския данък

Не срещаме подкрепа от ДПС, заяви Корнелия Нинова

    


Молдовска водеща взриви YouTube с дикция

В YouTube се появи клип, в който молдовската водеща Габриела Анточел по време на емисия казва скороговорки в продължение на близо 3 минути.

В ефир тя бе подложена на експеримент, в който трябваше да прочете текст, съставен от куп скоропоговорки. Водещата впечатлява с перфектна дикция, като не спира да „рецитира“ скороговорки и не допуска дори В YouTube се появи клип, в който молдовската водеща Габриела Анточел по време на емисия казва скороговорки в продължение на близо 3 минути. В ефир тя бе подложена на експеримент, в който трябваше да прочете текст, съставен от куп скоропоговорки. Водещата впечатлява с перфектна дикция, като не спира да „рецитира“ скороговорки и не допуска дори

"Локомотив" (Пловдив) спря серията на ЦСКА с гол в 27-ата секунда


"Локомотив" (Пловдив) спечели домакински успех с 1:0 над ЦСКА и спря серията на червените от шест поредни победи в А група. Французинът Крис Гади донесе трите точки за "железничарите" с много красиво попадение още в 27-ата секунда на мача. 

С тази победи футболистите на Александър Станков събраха 28 точки и се изравниха с лидерите "Литекс" и "Лудогорец", които ще изиграят в неделя своите мачове от 14-ия кръг. ЦСКА пък загуби една позиция и вече е четвърти с 26 точки. 
...

Протестът тръгна от окупирания Софийски университет

С мощни възгласи „Оставка” под прозорците на сградата на Ректората, окупирана от студентите, започна традиционния антиправителствен протест, който продължава вече 134 дни.

Младеж падна от 5-и етаж, докато бяга от охранители

Момче падна от петия етаж на кооперация в Пловдив, докато бягал от охраната, съобщи БГНЕС. 
В кооперацията на петия етаж се намира метадонова програма, която в събота не работи.

Полицията до момента отказва да даде информация по случая, но по данни на свидетели най-вероятно младежът се опитвал да влезе в заключените помещения. 

Виж тук новит Момче падна от петия етаж на кооперация в Пловдив, докато бягал от охраната, съобщи БГНЕС. В кооперацията на петия етаж се намира метадонова програма, която в събота не работи. Полицията до момента отказва да даде информация по случая, но по данни на свидетели най-вероятно младежът се опитвал да влезе в заключените помещения. Виж тук новит

ВИДЕО: Барселона води на Реал Мадрид на полувремето

Отборът на Барселона води на полувремето на Реал Мадрид с 1:0 в мач от 10-я кръг на Примера дивисион. Единственото попадение до почивката реализира Неймар в 18-та минута. Двубоят, който се играе на „Ноу Камп“, е съпътстван с много емоции. В 18-та минута Неймар се възползва от пас на Иниеста, а след това реализира първия си гол в Ел Класико. Бразилецът успя от малък ъгъл на прокара топката майсторски в мрежата на „белия балет“ за 1:0. ВИЖТЕ ГОЛА НА НЕЙМАР ТУК!...

Македонската църква забрани на свещеници да използват фейсбук

Македонската православна църква забрани на своите свещенослужители да ползват социалната мрежа Facebook и заплаши нарушителите със санкции, предаде БГНЕС.
Официалната причина за това решение не се съобщава. Не се уточнява и какви санкции църковното ръководство смята да наложи за нарушаване на забраната.

Виж тук новите електронни издания в Македонската православна църква забрани на своите свещенослужители да ползват социалната мрежа Facebook и заплаши нарушителите със санкции, предаде БГНЕС. Официалната причина за това решение не се съобщава. Не се уточнява и какви санкции църковното ръководство смята да наложи за нарушаване на забраната. Виж тук новите електронни издания в

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване