Празнуваме Димитровден

Българската православна църква чества Димитровден на 26 октомври. Почита се паметта на Свети Димитър. Предполага се, че той е бил проконсул на Солун и е загинал мъченически за Христовата вяра на 26 октомври 306 г.Народният култ към Свети Димитър го представя като по-голям брат на Свети Георги. Пък според народните предания от този ден започва зимния период. Широко разпространена е поговорката „Св. Георги лято носи, а Св. Димитър - зима". Като предвестник на зимата и студа светецът се свързва със света на мъртвите. Затова около празника е една о...

Съкращават чиновниците в МО с 5%, заплатата на военните може да се повиши

Ангел Найденов. Снимка: БСП

Съкращения малко над 5% в администрацията и вероятно увеличаване на базисната заплата за военните са част от промените, които планира Министерството на отбраната за следващата година.

 Това каза в интервю за OFFNews министърът на отбраната Ангел Найденов.

 Съкращенията в администрацията се налагат от необходимостта за оптимизиране на разходите. В същото време през 2014 година трябва да бъдат съкратени около 1300 военни, което е част от планираните реформи, предвидени в плана за развитие на въоръжените сили, т.нар. План 2014.

 „За 2014 година предстои да бъдат съкратени около 900 военнослужещи и още 400 – най-вероятно след първата половина на 2014 година. Тези 400 души ще са в резултат на освобождаване на складове и бази на бригада „Логистика“, в които се съхраняват имущество, техника, боеприпаси с отпаднала необходимост или пък съответно продадени на частни фирми, които предстои да бъдат изтеглени. Успяхме да отменим и да отложим решения за около 800 човека – например трансформирането на бригада „Специални сили“ в Пловдив, в резултат на което трябваше да бъдат съкратени около 300 души… В случая нямаме отказ от реформи, които е очевидно, че трябва да се направят. Имаме по-скоро отлагане на решения за съкращаване“, каза Ангел Найденов.

 Министърът коментира и възможността да се увеличи заплатата на военните, която не е променяна от 2009 година. В момента базисният ѝ размер е 376 лв. Найденов коментира, че след допълнителен анализ ще се търсят възможности за промяна на първоначално зададените параметри в бюджета за догодина, така че да бъдат искани още средства.

 „Възложил съм да се направят първо разчети на базата на справка от Националния статистически институт (НСИ), колко е средното възнаграждение в бюджетната сфера и на тази база да се направят изчисленията, ако се актуализира базисното заплащане – каква допълнителна сума ще бъде необходима за бюджета на МО. Това ще бъде дебат, който ще проведем със специализираната комисия по отбрана. Ще се опитаме да търсим промяната на този базисен размер, не съм убеден, че ще го постигнем, казвам го от сега, защото очевидно ще бъдат необходими много средства. Все пак се надявам на един добър диалог, ако стигнем до преценката за възможностите с Министерството на финансите“, каза Найденов.

 Военният министър смята, че до края на октомври ще бъдат раздадени планираните еднократни бонуси за военни и цивилни. Става въпрос за сума от 300-350 лв. на човек или общо 13 млн. лв.

 

Подробности – в пълния текст на интервюто малко по-късно. 

Статията "Съкращават чиновниците в МО с 5%, заплатата на военните може да се повиши" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тази нощ връщаме часовника с 1 час назад

Часовник.

Тази нощ предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците с един час назад.

Смяната става точно в 4 часа през нощта на 26-и срещу 27-ми октомври. Тогава от 4 ч стрелките се връщат на 3 ч и на практика печелим един час повече сън.

Преминаването към лятно и зимно часово време в България се въвежда с решение на правителството от 1 април 1979 г. и е мотивирано от по-пълноценното използване на светлата част от деня.

Статията "Тази нощ връщаме часовника с 1 час назад" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Днес връщаме часовника с 1 час назад

Часовник.

Тази нощ предстои да преминем към зимното часово време и да върнем часовниците с един час назад.

Смяната става точно в 4 часа през нощта на 26-и срещу 27-ми октомври. Тогава от 4 ч стрелките се връщат на 3 ч и на практика печелим един час повече сън.

Преминаването към лятно и зимно часово време в България се въвежда с решение на правителството от 1 април 1979 г. и е мотивирано от по-пълноценното използване на светлата част от деня.

Статията "Днес връщаме часовника с 1 час назад" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Снимки на "Под прикритие" затваря улица в София

Ограничението ще бъде до 19:30 часа тази вечер

    


Къде беше преди 6 месеца? А преди 6 години?

Автор: Александър Кръстев

На „площада“ съм от от първия ден. Вече почти не присъствам физически, но морално и емоционално съм постоянно там, „на площада“. А той, от своя страна, е навсякъде, където има поне един протестиращ. В сряда „площадът“ се премести в най-голямата аудитория на Софийския университет, в четвъртък – в моя факултет, журналистическия, в петък вечер – в целия Ректорат на СУ.

Нещо такова винаги дава повод да се замислим. Аз лично се замислих къде съм бил преди 6 години. Всъщност, бях на мястото на тези хора, с колеги опитвахме да променим мирно „системата“ – срещахме се с други студенти, говорехме с преподаватели с молба за по-сериозно отношение към учебния процес на всички нас, опитвахме да оказваме натиск върху местната власт да не посяга на социалните придобивки на студентите. И през ума обаче не ни е минавало за окупация на аудитория, камо ли на целия Ректорат.

Може би половин поколение по-рано не сме имали „топките“, които имат днешните студенти. Или поне онази част от тях, която „прави разликата“. Онази част от тях, която никога няма да бъде представителна извадка. Онази част, за която „преди 6 години“ е буквално спомен от детството. Онази част, която тази седмица рискува на следващия изпит да бъде погледната изпод малките очилца на престарелия, но закотвен на преподавателското си място чичко, който да се изсмее ехидно, да си каже „Падна ли ми в ръчичките?“ и да сложи край на кариерата му. Онази част, която днес ще ползва студентската си книжка, за да влезе в окупирания Ректорат, така, както би отказала да я даде за изпит именно на този преподавател, чийто морал може и трябва да бъде поставен под съмнение. Онази част, която след 6 години ще бъде далеко, много далеко в своите постижения и спомени!

Сега да излезем от незначителния ми личен опит и да се обърнем към теб – къде беше ти преди 6 години? А преди 6 месеца? Не физически, а емоционално. Спомняш ли си порива от тогава? Не? А сега усещеш ли порива? Да? Поздравления, току-що осъзна колко голяма е промяната за толкова кратко време. Важно е всеки от нас да си даде сметка колко голяма разлика има от това кои сме били преди 6 месеца и това, което сме сега. Тогава бяхме с различни партийни пристрастия или общо партийно безразличие. Сега сме заедно в общата си непоносимост към статуквото.

И за финал – какъв студент беше ти преди 6, 16 или 26 години? Искаше ли да промениш системата отвътре, окупирайки най-зловещите й елементи? Можеше ли да си го позволиш? Днешните студенти могат и трябва да го направят! #occupySU #occuppyретроградността #occupyсвоитесобственипредразсъдъци

The post Къде беше преди 6 месеца? А преди 6 години? appeared first on Noresharski.com.

"Черноморец" съди ЦСКА през декември за още пари за Платини

На 3 декември ще се състои заседание на Софийския градски съд заради искова молба на На 3 декември ще се състои заседание на Софийския градски съд заради искова молба на "Черноморец" срещу ЦСКА. Делото е свързано с трансфера на бразилския нападател Мишел Платини от 2009 г. През миналата година след доста протакане и заплахи в Бургас най-накрая получиха записаните в договора за продажба 510 хиляди евро. От "Черноморец" обаче

Шах и ...мат с инспекторка

Шефката на съдебния инспекторат Ана Караиванова хвърли оставка. Реакциите бяха от изненада до “крайно време беше”. Едно обаче не може да се отрече - паниката на политиците, на които тя заяви: “Вие сте на ход.” 
А ходът е толкова труден, че вече повече от 9 месеца те не понечват да го предприемат. Става дума за избор на нов главен инс Шефката на съдебния инспекторат Ана Караиванова хвърли оставка. Реакциите бяха от изненада до “крайно време беше”. Едно обаче не може да се отрече - паниката на политиците, на които тя заяви: “Вие сте на ход.” А ходът е толкова труден, че вече повече от 9 месеца те не понечват да го предприемат. Става дума за избор на нов главен инс

Карлос Слим превзема America Movil

Милиардерът е увеличил индиректния си дял в компанията до почти 16 на сто

    


Македонската църква забрани на свещениците си да влизат във Facebook

Македонската православна църква забрани на своите свещенослужители да ползват социалната мрежа Facebook и заплаши нарушителите със санкции, предаде БГНЕС. Официалната причина за това решение не се съобщава. Не се уточнява и какви санкции църковното ръководство смята да наложи за нарушаване на забраната. Според информацията църквата се опасява, че в социалните мрежи свещениците може да вземат отношение по обществено-политически теми и да излагат собствени становища по някои събития. Много религиозни лидери в цял свят използват социалните мрежи, за да общуват с енориашите. Акаунт във Facebook има патриархът на Русия Кирил. Самият той нееднократно се е изказвал за активно използване на социалните мрежи от свещенослужителите.

Днес е Димитровден

Св. великомъченик Димитрий се родил в третия век. Родното му място е град Солун. Баща му имал висок служебен пост. Бил градоначалник. Тайно вярвал в Христа. Не смеел открито да изповяда вярата си, понеже в онова време имало голямо и много свирепо гонение срещу християните. Една от стаите на своя богат дом той превърнал в молилня. В нея били поставени на подобаващо място две икони – на Спасителя и на света Богородица. Тук той идвал да се моли заедно със своята благочестива съпруга. Пред иконите те запалвали полилей. Кадели тамян. Възнасяли топли молитви към Бога. Дълго време съпрузите нямали деца. Много скърбели и усилено се молели на Бога да ги дари с наследник. Бог чул молитвите им. Родил им се син, когото нарекли Димитрий. Целият град взел участие в радостта на добрия градоначал...

Празнуваме Димитровден

Празнуваме Димитровден

Днес празнуваме Димитровден – празникът на Свети великомъченик Димитър Солунски Чудотворец.

На този ден имен ден имат носещите имената Димитър, Димитрина, Деметра, Дима, Димо, Димка, Димчо, Димана, Драго, Драгомир, Драган, Митко, Митра, Митка, Митрана, Мита, Даниела, Даниел, Диян/а, Диан/a.

В народния календар честването на Свети Димитър се свързва с поврат в годишното време и с началото на зимата. Според поверието от бялата брада на светеца се изсипват първите снежинки. “Свети Димитър зима носи, а Свети Георги – лято” – гласи българска поговорка. Тогава стопаните прибират ралата си под стрехите и подреждат дървата за огрев.

Статията "Празнуваме Димитровден" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Наддават за екипа на Станка Златева от Олимпиадата

Звездите от VIP Brother даряват лични вещи за благотворителен търг

    


Тези луди, луди китайски пари

Богатите китайци търсят западния лукс, а американците и европейците успешно им го продават

    


Религиозен календар 26 октомври

Св. вмчк Димитрий
 Мироточиви
Преп. Димитра Доростолска (Димитровден) 
Св. Димитрий бил християнин. Получил висок военен пост и заповед да преследва християните. Императорът го накарал да се откаже от вярата си, но след отказа му го хвърлили в тъмница. Устроили тържество в цирка и Лий, прочут борец, хвърлял осъдените християни върху копия. Оръже Св. вмчк Димитрий Мироточиви Преп. Димитра Доростолска (Димитровден) Св. Димитрий бил християнин. Получил висок военен пост и заповед да преследва християните. Императорът го накарал да се откаже от вярата си, но след отказа му го хвърлили в тъмница. Устроили тържество в цирка и Лий, прочут борец, хвърлял осъдените християни върху копия. Оръже

Шест входа на СУ затворени, лекциите отменени (обновена)

Лекциите в Ректората за отменени безсрочно Снимка: Офнюз

Шестте входа на Ректората на СУ са затворени от снощи. Лекциите в Ректората са отменени до второ нареждане, обявиха студентите, които окупираха в знак на протест университета.

Тази сутрин до сградата бяха допускани само студенти и преподаватели, които искат да се присъединят към протестните действия. Въпреки че събота е почивен ден, много от програмите на факултетите, особено магистърските, провеждат занятия и в този ден.

В двора бяха допускани кандидатите за районни прокурори

В двора бяха допускани кандидатите за районни прокурори

Изключение “окупаторите” правеха само за кандидатите в конкурса за районни прокурори на София, който бе насрочен за тази сутрин в Ректората. Това според студентите е реверанс към колегите им от Юридическия факултет, които първи се вдигнаха на протест и окупирата 272 аудитория. Изпитът е обявен от Висшия съдебен съвет и на него се явяват около 500 души.

Граждани, които се опитваха да минат през двора на СУ за по-пряко, бяха учтиво молени да заобиколят сградата. Хората проявяваха разбиране и до кавги не се стигаше, видя репортер на OFFNews.

Студентите са решени да не свалят блокадата до оставката на кабинета.

 В 12:30 преподаватели от университета ще се съберат в двора, за да изразят подкрепата си.

Студентите призоваха още колеги и преподаватели да ги подкрепят. 

Рано тази сутрин те се обърнаха към подкрепящите ги с молба за големи бели чаршафи, върху които да изпишат лозунгите си.

Студентите са отказали няколко предложения за телевизионни участия, за да не отстъпват от окупацията.

Очаква се в близките часове да се събере Ректорският съвет, за да реши как ще действа относно пълната окупация, каза ректорът проф. Иван Илчев, цитиран опт БНР.

Статията "Шест входа на СУ затворени, лекциите отменени (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шест входа на СУ затворени, лекциите отменени

Лекциите в Ректората за отменени безсрочно Снимка: Офнюз

Шестте входа на Ректората на СУ са затворени от снощи. Лекциите в Ректората са отменени до второ нареждане, обявиха студентите, които окупираха в знак на протест университета.

Тази сутрин до сградата бяха допускани само студенти и преподаватели, които искат да се присъединят към протестните действия.

Изключение “окупаторите” правеха само за кадидатите в конкурса за районни прокурори на София, който бе насрочен за тази сутрин в Ректората. Това според студентите е реверанс към колегите им от Юридическия факултет, които първи се вдигнаха на протест и окупирата 272 аудитория.

Граждани, които се опитваха да минат през двора на СУ за по-пряко, бяха учтиво молени да заобиколят сградата. Хората проявяваха разбиране и до кавги не се стигаше, видя репортер на OFFNews.

Студентите са решени да не свалят блокадата до оставката на кабинета.

 В 12:30 преподаватели от университета ще се съберат в двора, за да изразят подкрепата си.

Очаквайте подробности.

 

Статията "Шест входа на СУ затворени, лекциите отменени" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кулинарно шоу "Юнашки тиган" за празника на Видин

Видин отбелязва днес своя празник – Димитровден. Официалната програма започва с тържествена литургия в храм „Свети Димитър“, в 9 часа. Със същия начален час са и още три прояви - бънджи скокове на мост „Нова Европа”, автошоу „Тайм Атак“ за „Купата на кмета” в парк „Нора Пизанти” и изложба на пернати птици – спортна зала „Фестивална”. След края на литургията празнично шествие ще тръгне от храма към площад „Бдинци“, където в 11 часа ще започне  ритуала по издигане на знамената на Община Видин, Република България и Европейския съюз, последван от ...

Честваме Димитровден

Днес, 26 октомври, Православната църка почита паметта на великомъченик Димитър Мироточиви Солунски. Това е и един от най-големите празници в България – Димитровден. На днешния ден празник имат Димитър, Димитрина, Деметра, Дима, Димо, Димка, Димчо, Димана, Драго, Драгомир, Драган, Митко, Митра, Митка, Митрана, Мита, Даниела, Даниел, Диян/а, Диан/a. Според народа Димитровден е началото на зимата. Народната поговорка гласи: „Георги лято носи, Димитър - зима”. Според легендите Св. Димитър е покровител на зимата и студа и е по-голям брат на Св. Георги. Приживе братята се разделили, тръгвайки по света в различни посоки. Георги му зарекъл, че ако види от стряха кръв да капе, то значи той е умрял. След време Димитър видял една стряха да капе кръв и тръгнал към Георгиевата стран...

Слънцето ще победи мъглата

Днешният Димитровден ще покаже две лица - сутринта по-мрачно и мъгливо, следобед - по-слънчево и тихо. Преди обяд на много места в низините и по Черноморието ще има мъгла или ниска облачност. Около обяд видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса и намалее и в следобедните часове времето над страната ще бъде слънчево. Над планинските райони през целия ден ще бъде слънчево. Максимални температури между 18° и 23°, по морския бряг и в районите с по-трайна мъгла 15-17°, в София 20-21°, предаде Агенция "Фокус", позовавайки се на НИМХ. Над Черноморието денят ще започне със значителна ниска облачност, която около обяд ще се разкъса и намалее и в следобедните часове ще бъде слънчево и почти тихо. Максимални температури 15-17°, близки до температурата на морскат...

Изпращат с военни почести вдовицата на Тито

Йованка Броз ще бъде погребана днес в Къщата на цветята

    


Димитровден е

В народния календар честването на Свети Димитър

BlackBerry продължава с лошите управленски решения

Компанията представи клиент за мобилни съобщения в същия ден, в който Apple привлече цялото внимание с iPad Air

    


Не се знае колко са албиносите у нас

Албинизмът е вродено заболяване, което се изразява в липса на пигментация на кожата, очите и косата. Тя може да бъде пълна или частична.
У нас няма статистика за разпространението на албинизма, сега се създава регистър на редките болести и е възможно тези хора да влязат в него, каза проф. Драга Тончева, ръководител на Катедрата Албинизмът е вродено заболяване, което се изразява в липса на пигментация на кожата, очите и косата. Тя може да бъде пълна или частична. У нас няма статистика за разпространението на албинизма, сега се създава регистър на редките болести и е възможно тези хора да влязат в него, каза проф. Драга Тончева, ръководител на Катедрата

Американските технологични гиганти vs ЕС: 1 на 0 за бизнеса

Дейвид Камерън убеди европейските лидери по-строгото законодателство за защита на данните да бъде отложено поне с една година

    


Дъщерята на Петко от “Трамвай №5” изигра Шехеразада в Катар

Примабалерината на Софийската опера Марта Петкова - дъщеря на Петко от Примабалерината на Софийската опера Марта Петкова - дъщеря на Петко от "Трамвай №5", се снима пред гигантски плакат на самата себе си в Катар. Балетът на Софийската опера е на турне там със спектаклите "Шехеразада" и "Рапсодия в синьо".

Неоткритият Сибир

С какви проблеми се сблъскват първите хотелиери в района

    


8 проблема, които Конгресът все още не може да разреши

След разрешаването на бюджетната криза на американското правителство му предстои още много работа

    


Слънчево време днес, температурите до 23°

Чудесни условия за туризъм в планините

    


Откриват втория участък от пътя за Маказа на Димитровден

Днес ще бъде пуснат в експлоатация вторият участък от пътя за Гърция през прохода Маказа, предаде кореспондентът на БГНЕС в Кърджали.

Честит рожден ден на Пламен Тодоров!

Днес рожден ден празнува колегата ни Пламен Тодоров, един от най-талантливите фоторепортери на вестника.

Желаем му да е жив и здрав, много късмет и добри приятели.

Честито!





































































Днес рожден ден празнува колегата ни Пламен Тодоров, един от най-талантливите фоторепортери на вестника. Желаем му да е жив и здрав, много късмет и добри приятели. Честито!

Бебето на Светослав Иванов го оставя да се наспи преди ефир

Йоана - първородната дъщеря на журналиста от Би Ти Ви, която се появи на бял свят миналата събота, вече си е вкъщи. И оставя баща си да се наспи вечерта преди да е на екран, похвали се самият Иванов в Йоана - първородната дъщеря на журналиста от Би Ти Ви, която се появи на бял свят миналата събота, вече си е вкъщи. И оставя баща си да се наспи вечерта преди да е на екран, похвали се самият Иванов в "Преди обед". Той и съпругата му Вяра Деянова, която също е репортер в Би Ти Ви, вече са си поделили грижите по бебето. Иванов поема нощните смени,

“С класа” става все по “S”

По-красив, по-сигурен по-спортен - от Щутгарт разкриха официално как ще изглежда четвъртото поколение “Мерцедес С класа”, чиято световна премиера ще е през март.
С най-важните въведения германският концерн иска да удари мощно на пазара. В луксозната лимузина има повече място (9,5 сантиметра по-дълга от своя предшественик), а по-качествените матери По-красив, по-сигурен по-спортен - от Щутгарт разкриха официално как ще изглежда четвъртото поколение “Мерцедес С класа”, чиято световна премиера ще е през март. С най-важните въведения германският концерн иска да удари мощно на пазара. В луксозната лимузина има повече място (9,5 сантиметра по-дълга от своя предшественик), а по-качествените матери

Продължава инициативата "Направи добро" на Александровска болница и "Шалом"

След лагера във Враждебна, УМБАЛ "Александровска" продължава инициативата "Направи добро" с прегледи на деца в бежанския център в кв. Военна рампа, съобщиха от болницата.

Преследване и стрелба в американски град

Няколко американци пострадаха при стрелба в град Риджкрист, щата Калифорния, обяви кметът на града, цитиран от Ройтерс.

Иван Марков със сребро от световното по щанги

Марков донесе първи два медала за България

    


Истина или лъжа: Драго Чая бил влюбен в Криско

Жълтините 

Драгомир Драганов-Чая си падал по рапъра Криско, пишат жълтите издания. Той промотирал изпълнителя на всички събития, на които бил водещ и двамата били като залепени. Въпреки всичко, което Драго Чая правел за напредъка на кариерата на младия певец, той само му благодарил и започнал да отказва всякакви покани, защото бил наясно с намер Жълтините Драгомир Драганов-Чая си падал по рапъра Криско, пишат жълтите издания. Той промотирал изпълнителя на всички събития, на които бил водещ и двамата били като залепени. Въпреки всичко, което Драго Чая правел за напредъка на кариерата на младия певец, той само му благодарил и започнал да отказва всякакви покани, защото бил наясно с намер

Почитаме Св. Димитър - предвестник на зимата и студа

Да почерпят Димитър, Димитрина, Димо, Драгомир, Даниела, Диян...

    


Болните остават без лечение заради дефицит

Преглед на темите от печата за 26 октомври

    


Гърция разби кокаинов наркоканал

Гръцката полиция разби наркоканал, доставял кокаин от Латинска Америка.

Един анестезиолог на 3 операционни

Броят на специалистите падна на 720 заради ниски доходи


Броят на анестезиолозите у нас падна до 720 души, затова в три от областните ни болници един специалист работи едновременно в три операционни зали. А в останалата част на страната е всекидневие да отговаря за по двама пациенти по едно и също време.
Това заяви вчера проф. Николай Петров, Броят на специалистите падна на 720 заради ниски доходи Броят на анестезиолозите у нас падна до 720 души, затова в три от областните ни болници един специалист работи едновременно в три операционни зали. А в останалата част на страната е всекидневие да отговаря за по двама пациенти по едно и също време. Това заяви вчера проф. Николай Петров,

Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулка

Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулка ще изсвири своята версия на последния сингъл на Адел Skyfall на турнето си у нас в края на ноември. 300-годишната му цигулка “Страдивариус” ще ни пренесе в музиката на филмите “Карибски пирати”, “Гладиатор”, “Любовна история”, “Отнесени от вихъра”, “Кръстникът”, “Модерни времена”, “Мисията невъзможна” Васко Василев в ролята на Джеймс Бонд с цигулка ще изсвири своята версия на последния сингъл на Адел Skyfall на турнето си у нас в края на ноември. 300-годишната му цигулка “Страдивариус” ще ни пренесе в музиката на филмите “Карибски пирати”, “Гладиатор”, “Любовна история”, “Отнесени от вихъра”, “Кръстникът”, “Модерни времена”, “Мисията невъзможна”

Внукът на Прибке ще сменя фамилното си име

Той излежаваше доживотната си присъда под домашен

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване