Барети закопчаха ексченге обирджия, стрелял по полицаи

Спецакцията се е провела в село Чепинци, където е засечен

Студенти съпроводиха с викове „Оставка” шествието в подкрепа на правителството

Студенти викат „Оставка" от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски" към преминаващото шествие на БСП и ДПС. 

Шествието в подкрепа на правителството минава покрай университета, като участниците в него не обръщат внимание на скандиранията на студентите. Двете групи хора са разделени от полицаи, които пречат да влязат в Студенти викат „Оставка" от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски" към преминаващото шествие на БСП и ДПС. Шествието в подкрепа на правителството минава покрай университета, като участниците в него не обръщат внимание на скандиранията на студентите. Двете групи хора са разделени от полицаи, които пречат да влязат в

България е на 13-о място в ЕС по продажба на бира

Тъмна бира, кулинарни състезания и новостите в пивоварния сектор бяха акцентите на традиционния Есенен бирен салон, който се проведе на 13 ноември. През 2012 г. в България са произведени близо 5 млн. хектолитра пиво, което ни поставя на 16-о място в страните от ЕС по производство на бира, каза при откриването на събитието Владимир Иванов, член на УС на Съюза на пивоварите в България.

Жива инсталация пред “Позитано” 20 с призив “Да посочим манипулаторите” (снимки)

Инициативата "Против купуването на гражданска позиция - да посочим манипулаторите". Инициативата "Против купуването на гражданска позиция - да посочим манипулаторите". Инициативата "Против купуването на гражданска позиция - да посочим манипулаторите".

Младежи направиха с телата си инсталация на паметника пред централата на БСП на “Позитано” 20 с призива  „Гражданската позиция не се купува – да посочим манипулаторите”.

Това се случи, докато БСП и ДПС митингуваха на Орлов мост и по жълтите павета.

“Гражданската позиция не се купува, нито се организира чрез натиск и корпоративна принуда. В нормалните държави за това се подава оставка. 

Корпоративният натиск и заплахата са механизми за купуване на гласове. Сега БСП и ДПС ги използват за манипулация на общественото мнение и за създаване на контролирана от тях реалност. Организирането на „гражданска подкрепа” по този начин на практика подменя демокрацията. 

Станишев нарече от парламентарната трибуна организирания митинг „Да на свободата” „автентична парламентарна демокрация”.

Манипулаторите и манипулациите има нужда да се назовават ясно. Това не е противопоставяне на хората, които идват на митинга “Да на свободата”, нито на онези, които искрено подкрепят правителството, а на тези, които се опитват да ни манипулират.

Носете праз, очила, камери – манипулациите има нужда да се сочат ясно, да се изговарят и да стават видими”, пише на страницата на инициативата във Facbook.

Преди седмица паметникът пред централата на социалистите беше изрисуван от блогъра Асен Генов и активен участник в антиправителствените протести, и членове на ДСБ, който бяха задържани за хулиганство.

Статията "Жива инсталация пред “Позитано” 20 с призив “Да посочим манипулаторите” (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студентите освиркаха шествието на управляващите

София /КРОСС/ Окупиралите сградата на Ректората студенти освиркаха шествието на БСП и ДПС в подкрепа на кабинета. С викове „Оставка" те посрещнаха шествието на властта, което премина покрай сградата на университета, но участниците в митинга не им обърнаха внимание. Двете групи хора са разделени от полицаи, които пречат да влязат в досег. Шествието в подкрепа на правителството се отправи към сградата на Министерски съвет. Снимка: Булфото, всички права запазени

Без провокации и инциденти премина митингът в София

Митинг на БСП в София. Снимка: kamerite.bg

Без провокации и инциденти премина митингът в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Преди шествието в столицата имаше опасения за провокации и сблъсъци между митингуващи и фенове на “Левски” и ЦСКА. 

Днес ЦСКА приема „Левски” в първи мач от осминафиналите на турнира за Купата на България, а двубоят се играе на стадион „Васил Левски”. 

Единственото доближаване на агитките с част от протестиращите беше, когато автобусите, докарали голяма част от хората за митинга, започнаха да напускат бул. “Цариградско шосе”. 

Полицейското присъствие в района остава засилено. Според организацията шествието на привържениците на “Левски“ започна от фен клуба на бул. „Т. Александров“, премина покрай президентството, по бул. „Дондуков“ до втория фен клуб на ул. „Цар Симеон“ . Шествието продължи по направление бул. „Дондуков“, бул. „ Васил Левски“, СУ „ Кл.Охридски“ в посока паметника на „П. Евтимий“, след това по „Гр. Игнатиев“ като пресече бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и беше насочвано от полицаите към сектори „Б“ и „В“ на Националния стадион „В.Левски“.

Шествието на ЦСКА премина от бул. „Фр. Нансен“, в района на Кравай по бул. „П. Евтимий“ до паметника на „П. Евтимий“, след това по бул.“Васил Левски“ и ул.“Гурко“, след като пресекат бул. „Евлоги и Христо  Георгиеви“ към сектори „А“ и „Г“ на Националния стадион „В.Левски“.

Статията "Без провокации и инциденти премина митингът в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Тайните, които мъжете крият от жените

Не са много наясно с женската анатомия, макар да претендират за обратното

    


Младежи от Кюстендил се запознаха с възможностите да стартират собствен бизнес

При голям интерес от страна на младежи започна, конференцията на тема: "Стартирай своя бизнес" в Кюстендил.Организатори са сдружение "Пауталия на бъдещето" и Института за икономически анализи Brain Workshop Institute."Приветствам всички, които присъстват на тази конференция. Пожелавам ви, на всички вас да се превърнете в едни успешни бизнесмени в бъдеще, като се надявам днешната среща да допринесе за това", заяви председателят на сдружение "Пауталия на бъдещето" Огнян Атанасов. "Идеята на днешната инициатива е да доразвие гражданското общество,...

Поругаха офиса на Бареков преди митинга на ГЕРБ

Офисът на „България без цензура" осъмна поруган за широко рекламирания протест на ГЕРБ в Пловдив, пише в сайта на бившия телевизионен шеф. 
Гамени са нарисували стените на помещението, в което доброволци и юристи на движението работят безплатно в помощ на пловдивчани.






















Офисът на „България без цензура" осъмна поруган за широко рекламирания протест на ГЕРБ в Пловдив, пише в сайта на бившия телевизионен шеф. Гамени са нарисували стените на помещението, в което доброволци и юристи на движението работят безплатно в помощ на пловдивчани.

Разбиха офиса на Бареков преди митинга на ГЕРБ

Офисът на „България без цензура Офисът на „България без цензура" осъмна поруган за широко рекламирания протест на ГЕРБ в Пловдив, пише в сайта на бившия телевизионен шеф. Гамени са нарисували стените на помещението, в което доброволци и юристи на движението работят безплатно в помощ на пловдивчани.

България има финалист на Европейското по джудо

Представителят ни в категория до 81 кг. Ивайло Иванов ще спори за златния медал на Европейското първенство по джудо за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Самоков, предаде БГНЕС. Българинът направи серия от три поредни победи над Григоренко (Украйна), Риоу (Франция) и Мелвин Шоул (Холандия) за радост на повече от 1000 зрители в зала "Арена Самоков". Последният съперник по пътя на нашето момче към титлата е руснакът Калмурдзаев. Финалът ще започне след 15:30 часа. Другите ни представители в днешния ден нямаха поводи за радост и загубиха още в квалификациите. В категория до 73 кг. при мъжете Ашот Марторисян отстъпи още в първата си среща, а това сториха и Габриела Гигова при 70-килограмовите, и Виолета Генчева в кат. до 63 кг. Снимка: Архив

Студенти съпроводиха с викове „Оставка” шествието в подкрепа на правителството

Студенти викат „Оставка Студенти викат „Оставка" от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски" към преминаващото шествие на БСП и ДПС. Шествието в подкрепа на правителството минава покрай университета, като участниците в него не обръщат внимание на скандиранията на студентите. Двете групи хора са разделени от полицаи, които пречат да влязат в

Борисов: Орешарски е държавен служител и щом е на митинг, да подаде оставка

"Орешарски си вкара поредния автогол, заявявайки, че ще уволнява държавните служители, които участват в антиправитеслтвени протести. Самият той е държавен служител и в момента е на митинг на БСП и ДПС, което означаева, че и той трябва да си отиде", каза, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив. Борисов бе категоричен, че ще сезира Европейския парламент за това изказване на Орешарски. Той заяви, че няма да го нарича премиер, тъй като България е имала много добри премиери, а Орешарски е обида за тази дума. Б...

Господа за един ден

Управляващите наистина са се спаружили (да не кажа друго) от страх.Досега караха към София протестиращи с автобуси, сега им организират цели влакове. Един бургаски... ...и един варненски. От това „активно мероприятие" обаче ползата няма да е по-голяма от удар в празното пространство.Нито протестите срещу управляващите ще стихнат, нито може да бъде убеден някой, че подкрепата за правителството на Пацо е колосална, след като се карат на митинг хора под строй, с автобуси, та и с цели влакове.Кипи безсмислен труд, типично по болшевишки.Ще повикат днес екскурзиантите, ще покрякат и толкова.Господа за един ден.После ще се приберат и тогава ние ще си дойдем отново на думата.А думата е една.ОСТАВКА!.. Коментар на Павел Николов  

Няма да се оправдавам с наследството, обяви Орешарски

Орешарски призна, че днес ситуацията не е значително по-добра,

Атентат в Кабул, има жертви

Атентат с кола бомба бе извършен днес в Кабул близо до мястото, където ще заседава Лоя Джирга – голямата традиционна асамблея, която се събира другата седмица, за да обсъди запазването на американско военно присъствие в страната след 2014 г.

Наследникът на Берлускони отказа да влезе в новата му формация, предизвиквайки разкол


Силвио Берлускони понесе нов тежък удар, когато неговият политически наследник обяви, че напуска партията му, за да сформира нова политическа група - разкол, който повдига отново въпроси за стабилността на правителството, предаде "Асошиейтед прес".

Анджелино Алфано, сегашен вътрешен министър и вицепремиер, заяви пред колегите си вчера, че неговата партия "Нов център-дясно" ще продължи да подкрепя Берлускони, но той не може да се съгласи да се присъедини към партията на Берлускони,...

Станишев се извини на турците за възродителния процес, Местан го прегърна

„БСП имаме историческа вина пред българските турци - за възродителния процес и се извиняваме за това. „БСП имаме историческа вина пред българските турци - за възродителния процес и се извиняваме за това." Това каза Сергей Станишев на митинга на БСП и ДПС на Орлов мост в София. След тези думи двамата с Лютви Местан се прегърнаха. Днес сме тук заедно с много други парти и организации, защото искаме да кажем - уважаваме всяко мнение, няма да

Бисеров питаше за зъбките, Орешарски си ги показа

След като премиерът Пламен Орешарски заяви, че "държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа", редица юристи и правозащитници окачествиха изказването му като противоконституционно и "пряка заявка за извършване на престъпление - злоупотреба с власт".Адвокат Михаил Екимджиев от "Асоциация за европейска интеграция и права на човека" призова главния прокурор да се самосезира за "криминалните" намерения на министър-председателя и окачестви изказването му като пряка заявка за извършване на престъпление - злоупотреба с власт."Случаят е скандален и шокиращ. Главният прокурор незабавно трябва да бъде сезиран, тъй като се подготвя извършването на класическо престъпление по служба - злоупотреба с власт от страна на премиера, а вероятно и от някои от неговите министри", каза адв. Михаил Екимджиев.По повод признанието на министър-председателя, че се събира информация, включително "оперативни данни" (очевидно от МВР и специалните служби), адвокат Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация" напомни, властите нямат право да събират и обработват информация, свързана с политическите възгледи на хората.Бившият конституционен съдия и преподавател по конституционно право в Софийския университет Георги Близнашки коментира специално пред Mediapool, че намерението на Орешарски е напълно противоконституционно

Учени: Европейците са опитомили кучетата

В миналото ловците в Европа са започнали първи да опитомяват вълците, сочи ново генетично изследване

Следващата мярка на БСП и ДПС - да изселват хора, прогнозира Цветанов

Това заяви по време на организирания от ГЕРБ многохиляден митинг в Пловдив зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Юбилеен концерт на Антоанета Маринова ще се проведе днес във Варна

Артист-хористката Антоанета Маринова – едно от познатите лица на Държавна опера Варна, отпразнува 60-ия си рожден ден на 4 октомври т. г. по време на турнето в Белгия. Във Варна колегите й я поздравиха за кръглата годишнина и творческата й дейност на 29 октомври, след спектакъла „Травиата”, в който тя изпълни ролята на Анина.

Живот в ледената фабрика

Те бягат от бедността и мизерията в родните си страни, но и в Германия трудно излизат от тази спирала. Германската преса търси причините за неволите на мигрантите-бедняци от България и Румъния, прииждащи все по-масово. „Аз съм напълно безпомощен," казва Щефан фон Дасел, градски съветник по социалните въпроси в Берлин. „Това е един ужасен проблем, от който може само да се загуби," е цитиран той от вестник Тагесшпигел. Това, което докарва местния политик до отчаяние, са условиято в полуразрушена фабрика за лед на берлинската улица Кьопеникерщрасе , където лагеруват между 30 и 50 работници-мигранти от България. Те нямат достъп до вода или канализация и според оценката на строителния инспектор Таня Лиер „сградата е хигиенично неприемлива и опасна, тя просто може да се срути." Броят им се е учетворил Българите нямат право на социални помощи и живеят напълно извън германската социална система, казва Дасел. Помага се само в единични случаи, тъй като според градския съветник „ние не може да създадем прецедент в тази законова сива зона. Това е европейски проблем и той ще става все по-голям." За растящите мащаби на проблема информира и вестник Ди Велт. Той цитира данни, според които над 15 хиляди българи и още толкова румънци получават социални помощи в Германия. „Броят на българите се е увеличил четири пъти спрямо 2007 г

Дата за избори през октомври поиска Бареков

Николай Бареков се обяви срещу автобусната демокрация на ГЕРБ, БСП и ДПС и призова партиите да седнат и да се разберат за дата на предсрочни парламентарни избори през октомври.

Страшно ще е, ако се сблъскат двата митинга!

Бойко Борисов заяви, че ще е страшно, ако се сблъскат двата митинга, този на ГЕРБ и този на БСП.

Строителството на жилища в Сливенска област бележи ръст

През третото тримесечие на 2013 г. местните администрации на територията на област Сливен са издали разрешителни за строеж на 24 жилищни сгради с 37 жилища в тях и с 8 395 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), и на 72 други сгради с 38 624 кв. м РЗП. Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради и жилищата в тях се увеличават съответно с 9.1 и 23.3%, а застроената им площ - с 88.9%, съобщиха от Териториално статистическо бюро Сливен. Регистрирано е увеличение на издадените разрешителни за строеж на другите сг...

Бойко Борисов: Никой не е успял, когато гневът и яростта са взели превес

БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив. 


Борисов благодари на присъстващите. „Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив. Борисов благодари на присъстващите. „Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив,

Новите автобуси пристигат във Варна в четвъртък

Първите нови автобуси от Полша ще пристигнат във Варна на 21 ноември, съобщи шефът на транспортната комсия в общината Жельо Алексиев. Возилата са 10, от които 5 съчленени и 5 соло на дизел. Според договора всичките 70 нови автобуса трябва да бъдат във Варна до 3 декември, поясни той пред "Черно море". "Когато пристигнат автобусите, ще бъдат регистрирани в КАТ. Предполагам, че това може да стане и за 2 дни по ускорена процедура. Пътниците ще могат да се возят на новите автобуси веднага след като пристигнат и 70-те. Тогава предстои и вписването и...

Орешарски: Ще бъдем толерантни и ще продължим да работим

България изживява труден период, каза Орешарски от трибуната на митинга на БСП и ДПС в София.. Въпреки усилията ни да водим градивни политики за стопанско оживление, социални придобивки. Лесно е да се оправдаем с наследството, но няма да го направя. 

Ще продължим да бъдем толерантни и ще работим, независимо какво ще ни струва това в личен план. България изживява труден период, каза Орешарски от трибуната на митинга на БСП и ДПС в София.. Въпреки усилията ни да водим градивни политики за стопанско оживление, социални придобивки. Лесно е да се оправдаем с наследството, но няма да го направя. Ще продължим да бъдем толерантни и ще работим, независимо какво ще ни струва това в личен план.

850 000 българи не си плащат здравните осигуровки

София /КРОСС/ 850 000 българи не си плащат здравните осигуровки. Това не включва сънародниците ни, които живеят трайно в чужбина. По данни на Националната агенция за приходите, почти половината от длъжниците към здравната система, са хора, които не могат да си плащат, заради безпаричие.461 хиляди души без работа според здравното ни законодателство трябва сами да се осигуряват за здраве.Това не са хората, регистрирани в бюрата по труда, които получават обезщетение, а такива, които са без доходи повече от година.„Не мисля, че може да се говори за освобождаването на тези хора, защото тогава се отваря един дефицит от средства. Не може да кажем - понеже има проблем, те няма да плащат и проблемът да изчезне, защото проблемът остава. Те ще продължат да ползват здравната система", заяви Калоян Стайков от ИПИ.„Налага ли се според вас промяна на правилото безработните да плащат сами вноските си , при нулев доход. Мисля, че да, действително трябва да бъде преразгледано. Но то трябва да се преразгледа цялата система", обясни Людмила Петкова.Над 50 милиона са внесени в бюджета на Здравната каса от началото на годината от безработни, студенти и от хора, които не получават други доходи, отчете НАП. От прогнозата за милиард и половина приходи за здраве за годината, до края на септември са събрани милиард и 100 хиляди лева

Станишев се извини за възродителния процес

София /КРОСС/ БСП имаме историческа вина пред българските турци - за възродителния процес и се извиняваме за това. Днес сме тук заедно с много други парти и организации, защото искаме да кажем - уважаваме всяко мнение, няма да допуснем шантаж и няма да допуснем мутрите да се върнат на власт. Няма да допуснем да продължат разграбването на България. Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче. Искаме справедливост и ще постигнем социална отговорност на правителството. Това заяви по време на митинга в подкрепа на правителството председателят на БСП Сергей Станишев. Всеки ден кабинетът работи за промяната, която хората поискаха - да се разграничат икономическите интереси от държавата, да помогнем на пенсионерите, на майките с деца, работим за това да има най-сетне икономическо развитие и работни места, да могат хората да живеят достойно, каза Станишев. Готови сме да водим диалог с всеки, ние чуваме различните мнения. Но искаме всички да чуят десетките хиляди хора, които са тук. За да може премиерът да осъществи нужните промени, ние трябва да му дадем подкрепа, отбеляза червеният лидер. Няма да ви предадем. Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма. Ще бъдем заедно, ще бъдем силни, ще бъдем диалогични и ще направим така, че България да бъде добър дом за всички наши съграждани, обърна се Станишев към привържениците на БСП.

Цачева: Никой не знае къде се вземат решенията на управляващите

Бившият председател на Народното събрание пред митинга на ГЕРБ в Пловдив

Станишев: Тук сме за да защитим демокрацията

Ние, присъстващите 60 000, тук на Орлов мост, сме водени от тревога за нашата страна и от чувството на обич към България. Тук сме за да изразим нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук да защитим българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха и не преувеличавам.

Преди пет месеца бяха Ние, присъстващите 60 000, тук на Орлов мост, сме водени от тревога за нашата страна и от чувството на обич към България. Тук сме за да изразим нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук да защитим българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха и не преувеличавам. Преди пет месеца бяха

Борисов пред десетки хиляди: Орешарски е обида за думата премиер

Орешарски е държавен служител, да подаде оставка. Няма да го наричам премиер, защото България е имала много добри премиери, а Орешарски е обида за тази дума, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред над 60 000 души на митинг на партията в Пловдив с искане за оставката на правителството.

Офисът на „България без цензура" осъмна поруган

/КРОСС/ Офисът на „България без цензура" осъмна поруган за широко рекламирания протест на ГЕРБ в Пловдив. Гамени нашариха стените на помещението, в което доброволци и юристи на движението работят безплатно в помощ на пловдивчани. Точно под фотоса на група българи с надпис „И аз имам права" хулигани написаха „смърт", а край входа са издраскани обидни епитети. Нападението стана часове преди събраните под строй от цялата страна партийци на Борисов да атакуват града под тепетата.Сблъсъците в София подплашиха ГЕРБ и Бойко реши да премести платения си метеж под тепетата. Днес той стяга редиците на партията, за да демонстрира сила и мощ в Пловдив. С манифестацията той се опитва да събере отломките на сринатото доверие в партията си и да се опита да даде рамо на кмета си Иван Тотев, който градът гони с камъни.Пловдив за пореден път днес се превръща в арена на политическа битка. Градът, който започна похода на промяната в началото на прехода, сега отново е най-желаната трибуна след София.Тепетата днес посрещнаха шайката на ГЕРБ с плакати „Борисов + СИК = мафия"."Бойко Борисов извършва насилие над независимата гордост на древния град. Това е недопустимо", заявиха представители на "България без цензура", които спуснаха над Тунела плакат с текст "СИК, Тотев и Борисов - вън от Пловдив".

Светият синод се събира извънредно заради кончината на Натанаил

Светия синод, Снимка: Сергей Антонов

Светият Синод ще се събере извънредно утре – 17 ноември, по повод кончината на Неврокопския митрополит Натанаил, за да определи дата за опело и погребение, съобщиха от пресцентъра на Синода. 

„С дълбока скръб Канцеларията на Св. Синод известява, че днес – 16 ноември 2013 г. около 10.00 часа, на 61-вия си рожден ден, след тежко и продължително боледуване се е преставил в Господа Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил.

Синодалната канцелария призовава всички православни християни и родолюбиви българи да насочат своя взор в искрена молитва към Бога, който да настани душата на преселилия се от нас Неврокопски митрополит в селенията на праведните.

Митрополит Натанаил ще остане в църковната памет, като изряден в монашеското си поприще, богоомъдрен духовник и архипастир на поверените му клир и народ, скъп и незабравим архиерей – член на Св. Синод”, съобщиха от Българската православна църква (БПЦ).

Тази година при инцидент почина и Варненският митрополит Кирил, който се удави при гмуркане.

Статията "Светият синод се събира извънредно заради кончината на Натанаил" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Орешарски: Ще продължим да сме толерантни и да работим за доброто бъдеще на страната

Ще продължим да бъдем толерантни и да работим за доброто бъдеще на страната ни. Това каза премиерът Пламен Орешарски на митинга в подкрепа на правителството в центъра на София. „България изживява труден период. Днес страната се намира в дълбока институционална криза и задълбочаващо се разделение в обществото.

Борисов: Орешарски е обида за думата премиер

Пловдив /КРОСС/ ГЕРБ е партия, която има своята кауза. ГЕРБ е единственият препъни камък на БСП и ДПС. Това заяви на националния митинг на ГЕРБ в Пловдив лидерът на партията Бойко Борисов. Искам да ви помоля, когато се дават такива обидни квалификации към симпатизантите на една партия, те не го заслужават. Като партиен лидер се радвам, че Станишев е лидер, вече десет пъти го побеждавам. Виждате, че БСП я докараха до там че не може сама да направи митинг. Ако не е батко Доган, да им композира влак за София, да им ги докара... БСП сама и митинг не може да направи, каза още той. По отношение на изказването на премиера, че всеки държавен служите, включил се в протеста, ще бъде уволняван, Борисов заяви, че Орешарски също е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката, подчерта той. Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер. България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера - да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг, закани се лидерът на ГЕРБ. Борисов си призна пред множеството, че по време на мандата си правителството му е допуснало много грешки. Аз допуснах много грешки. Кълна се, че съм си извадил дълбоки изводи и поуки от това, което се случи и на мен, и на партията, подчерта той.

Станишев: 60 000 сме тук да защитим демокрацията (видео+ снимки)

Ние, присъстващите 60 000, тук на Орлов мост, сме водени от тревога за нашата страна и от чувството на обич към България. Тук сме за да изразим нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук да защитим българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха и не преувеличавам.

Преди пет месеца бяха Ние, присъстващите 60 000, тук на Орлов мост, сме водени от тревога за нашата страна и от чувството на обич към България. Тук сме за да изразим нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук да защитим българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха и не преувеличавам. Преди пет месеца бяха

Цачева: Те сринаха държавата

За по-малко от шест месеца на управление няма държава. Те сринаха държавата, обяви в началото на митинга на ГЕРБ депутатът и бивш председател на парламента Цецка Цачева.

Стартират Коледните театрални седмици, Драмата с четвърта премиера

„Ревизор” е най-новото заглавие на Варненския драматичен театър. Четвъртата премиера за сезона ще бъде акцент в Коледните театрални седмици, които започват днес и ще продължат до 23 декември. Тя ще бъде поставена четири пъти – на 29 и 30 ноември и на 10 и 17 декември. След „Ревизор” на Станчо Станчев (1986-1987) сега проф. Пламен Марков поставя известния драматургичен текст, в екип със сценографа и костюмографа Мира Каланова и композитора Калин Николов. Участват Стоян Радев, Стефан Додуров, Веселина Михалкова, Биляна Стоева, Пламен Димитров, Ва...

Tepco предприема реорганизация на своята дейност

Японската енергийна компания ще пенсионира принудително свои служители, за да получи по-лесно финансова помощ за справяне с проблемите от аварията във Фукушима

    


ДПС платили 70 000 лева за два влака, казаха от БДЖ


ДПС са платили 70 000 лева за двата влака, които докараха техни симпатизанти днес по обяд в София, за да се включат в общия им митинг с БСП на "Орлов мост". Това обясни изпълнителният директор на БДЖ Християн Кръстев пред "Нова тв". 

Той уточни, че влаковете са по 1000 места. Според информации от вчера те са били с по 14 вагона. И двата извънредни влака бяха нощни, тръгваха от Варна и Бургас, имали са спирки по пътя и пристигнаха в София преди 11 часа на гара "Подуяне". 
...

Борисов: БСП сама и митинг не може да направи

БСП се докара до там, че сама и митинг не може да направи. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националния митинг на партията в Пловдив. Борисов благодари на присъстващите. „Искам да се извиня на гражданите на град Пловдив, които не мислят като нас, за притеснението, но ще бъдем кратки. Днешният митинг сме го направили в Пловдив, защото в София има футболно дерби, има агитки по улиците, има други протестиращи, студенти, други митинги и разбира се - и контрапротест на управляващите", каза Бойко Борисов. На това място присъстващите скан...

Аоияма записа шеста победа в седем мача във Фукуока

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма продължава с чудесното си представяне във Фукуока и вече е с актив от 6 победи и една загуба, след като пребори Тенкайхо в седмия ден на турнира по сумо "Кюшю башьо", предаде БГНЕС. 193-килограмовият българин не даде много шансове на Тенкайхо и го избута извън пределите на глинения кръг с техниката "цукидаши". Опонент на Даниел утре ще бъде Саданофуджи. Статистиката сочи, че "Синята гора" е побеждавал японеца в последните пет срещи помежду им. Саданофуджи със своите 201 кг. се явява един от най-тежките борци в професионалната дивизия "макуучи". Монголците Хакухо и Харумафуджи също не допуснаха изненади в 7-и кръг и продължават без поражение в турнира. Белият феникс повали Шоходзан, а сънародникът му бе безпощаден срещу "Малкия танк" Та...

Руски спецчасти убиха мъжа на терористката, която се взриви във Волгоград

Екстремистът Дмитрий Соколов, който е съпруг на терористката, взривила автобус във Волгоград, е ликвидиран днес в Дагестан. Соколов е бил убит след акция на руските сили за сигурност заедно с четирима свои съратници, съобщи Националният антитерористичен комитет на Русия. „Активната фаза на спецоперацията е завършена, неутрализирани са петима екстремисти, сред които е идентифициран Дмитрий Соколов”, се посочва в официално съобщение. Преди известно време Русия започна да прилага специфични мерки за защита на Сочи, където ще се проведе следващата зимна олимпиада. Експерти коментираха, че руските специални части възприемат тактиката на превантивно отстраняване на опасни за мира субекти.

Местан: В името на България ще преодолеем и политическите си различия

София /КРОСС/ Какво ни събра на този площад - демокрацията и още една дума - България, която е над всичко. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на митинга в подкрепа на правителството в центъра на София. Той благодари на събралото се множество, че е изпълнило центъра на София с толкова много позитивна енергия. Нямам притеснение да кажа - в името на България ще преодолеем и политическите си различия. Това е наш политически и синовен дълг, подчерта Местан. Г-н Орешарски, вие поехте управлението на страната след 4 години не просто провалено, но поехте властта от най-престъпното и крадливо управление на Бойко Борисов. Чака ви много трудна задача - да възстановите демокрацията, справедливостта, да размразите заплатите и пенсиите, каза лидерът на ДПС. Борисов и Цветанов и кликата знаят да рушат. Но, г-н премиер, искам да ви уверя, че ако днес на този площад са 70 000, ако е необходимо ще станем и 170 000 и вие ще имате подкрепа да възстановите страната след батака, в който я вкара Бойко Борисов. За разлика от Борисов, Орешарски символизира демокрацията, подчерта Местан. Членовете и симпатизантите на ДПС често казваме - и ние сме деца на майка България, нека словото ми завърши с мощно - България", призова Местан. Снимка: Булфото, всички права запазени

Откъс от "Деветте живота на Александър Баденфийлд" на Джон Бемелманс Марсиано


Един живот често ни се струва недостатъчен, но 12-годшният Александър Баденфийлд успява да преодолее това ограничение, като се сдобива с деветте живота на своята котка в книгата на Джон Бемелманс Марсано. Той и неговите приключения, докато се опитва да профука и деветте си живота по всевъзможни начини, оживяват пред очите ни с помощта на симпатичните илюстрации на Софи Блекол, известна с работа си за "Ню Йорк таймс".

Тази седмица в рубриката "Четиво" на "Детски Дневник" ви предлагаме...

Цветанов: Орешарски наруши Конституцията

Орешарски наруши Конституцията, когато каза, че ще уволнява държавните служители. Това заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, на националния митинг в Пловдив, предаде Фокус.
„Много бяха българските мюсюлмани и българомохамедани, които видяха, че има друга партия освен ДПС и това е ГЕРБ. Благодаря им за тяхната смелост, шест Орешарски наруши Конституцията, когато каза, че ще уволнява държавните служители. Това заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ПП ГЕРБ, на националния митинг в Пловдив, предаде Фокус. „Много бяха българските мюсюлмани и българомохамедани, които видяха, че има друга партия освен ДПС и това е ГЕРБ. Благодаря им за тяхната смелост, шест

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване