1 000 симпатизанти на БСП и ДПС пътуват с влак от Варна за митинга в София

Около 1 000 симпатизанти на БСП и ДПС са тръгнали с влак от Варна за София, за да се включат в големия митинг в подкрепа на кабинета. Толкова пътници са били заявени пред БДЖ, които са осигурили извънредната композиция за столицата. Това стана ясно от думите на директора на "Холдинг Български държавни железници" Християн Кръстев в ефира на bTV. Влакът е потеглил от Варна в 2 часа сутринта. Той е бил нает от Движението за права и свободи. „ДПС направи заявка за извозване на пътници от Варна и от Бургас. Дадохме им оферта, която беше одобрена. За...

Трети Открит турнир по спортни танци в Казанлък

Трети Открит национален турнир по спортни танци се провежда днес в Казанлък. Първите танцьори излизат на сцената в 11 часа, а най- добрите танцови двойки и галаконцертът са с начало 17 часа. Проявата е в спортната зала „ Багира- Арсенал", на стадион „ Севтополис" . Организатори на турнира са Българската федерация по спортни танци, Община Казанлък и местния клуб по спортни танци „ КИАРА- Н". На танцовия подиум се очаква да се изявят над 100 двойки от цялата страна. Сред дебютантите са и една от най- обещаващите двойки на „КИАРА-Н" и на Бълга...

Хакери от "Anonymus" точат информация от правителството на САЩ цяла година

/КРОСС/ В продължение на година хакери от групата "Anonymus" проникват безпроблемно в компютрите на американското правителство. Това става ясно от таен доклад на ФБР, попаднал в ръцете на журналистите. Те крадат информация от компютрите на американската армия, Министерството на енергетиката, Министерството на здравеопазването и социалните служби. Още през декември миналата година хакерите са се възползвали от пропуск в софтуера на Adobe Systems Inc, за да извършат серия от електронни набези, се твърди във вътрешен документ на бюрото за разследване. Пикът на масираната хакерска атака е бил в края на миналата година, когато жертва са станали редица федерални ведомства, част от които армията на САЩ, социалните служби, здравното и енергийно министерства.Точният брой на взломените системи не е известен, а проблемът и досега не е решен, така че хакерите все още могат безпроблемно да получават достъп до класифицирана информация. „Ройтерс" пояснява, че открадната информация включва лични данни на служителите на държавните служби и членове на техните семейства, както и данни за банковите сметки на държавни агенции. Представители на Adobe Systems на свой ред твърдят, че за изтичането на информацията са виновни самите служители, които просто не са актуализирани софтуер за сигурност.    

"Ранобудните студенти" очакват щурм на Ректората

По думите на студент повод за провокацията ще бъде митингът на БСП в столицата днес и ще се използва суматохата през деня.

Менда Стоянова помоли: Не снимайте протестиращите

Депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова помоли журналистите да не снимат отблизо протестиращите в Пловдив.

Тайните на 5 успешни маркетингови стратегии

Малкият бизнес често мисли как да създаде общност, а не просто да набере клиентска база

    


Прокуратурата подхваща коката на Боевски

София /КРОСС/ Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски до дни ще стане клиент на прокуратурата, научи "Стандарт". Причината е, че до края на месеца се очаква в Министерство на правосъдието да постъпят документите за делото на щангиста в Бразилия. Материалите ще бъдат препратени в прокуратурата. От държавното обвинение ще привикат спортиста на разпит, както и ще извършат проверка по всички факти и обстоятелства в делото. Ако се установи, че има данни за престъпление, не е изключено да му бъде повдигнато обвинение и у нас, обясниха магистрати. Причината прокуратурата да подхване Гълъбин Боевски е, че липсва двустранен договор за правна помощ между България и Бразилия. Тази липса означава включително, че присъдите, произнесени в една от двете страни, не се зачитат в другата. Преди да бъде извършена проверка от държавното обвинение за българските власти, Боевски е със статут на неосъждан. Шампионът ни беше арестуван на летището в Сау Паулу със 7,2 кг кокаин в сака си. На две съдебни инстанции щангистът получи осъдителна присъда от 9 г. и 4 месеца затвор. На 23 октомври обаче спортистът изненадващо се завърна в България като свободен гражданин. Според запознати, Боевски се е ползвал с по-различен статут от останалите пандизчии в бразилския затвор. Освен това се говори, че личната намеса на бразилския президент с български корени Дилма Русеф е спомогнала за освобождаването му

Полицията арестува двама от трафикантите, отговорни за гръцката Лампедуза

Министърът на обществения ред Никос Дендиас изрази съжаленията си за загубата на човешки животи, и подчерта, че Гърция има право да защитава границите си.

прочети повече

Полицията арестува двама от трафикантите, отговорни за гръцката Ламбедуза

Министърът на обществения ред Никос Дендиас изрази съжаленията си за загубата на човешки животи, и подчерта, че Гърция има право да защитава границите си.

прочети повече

Хора на Бареков протестираха пред дома на Борисов в Банкя

Активисти на "България без цензура" окупираха дома на Бойко Борисов в Банкя тази сутрин. Те кръстиха сградата "Централен офис на СИК" и призоваха собственика й да си признае "от-до" за офшорните фирми.

ГЕРБерите се преброиха в центъра на Пловдив

Митингът на ГЕРБ в Пловдив. ГЕРБ в Пловдив. Автобусите, които докараха ГЕРБ в Пловдив. Снимка: Лилия Христова

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите около парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.

Ето хронологията на събитията в Пловдив:

13.30 ч. – след речта на лидера Бойко Борисов митингът на ГЕРБ приключи и хората започнаха да се разотиват. Така Борисов спази обещанието, че протестът ще е кратък.

13.05 ч. – на сцената излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а митингуващите скандираха “Бойко, Бойко” (по същото време на трибуната в София излезе лидерът на БСП Сергей Станишев). Борисов се извини на гражданите на Пловдив заради блокадата на града и обеща митингът да е кратък.

Кога ГЕРБ е ходила по домовете на хората, а държавна сигурност ходеше ли, риторично попита бившият премиер. Борисов призова “платената социология”, която твърди, че ГЕРБ си отива от политиката и има по-малко подкрепа от БСП, да видят колко хора са се събрали на площада в Пловдив.

Той напомни, че заради създалото се в обществото напрежение той подаде оставката на правителството. ГЕРБ отново спечели изборите, обяви лидерът на партията за изборите на 12 май тази година. Последваха възгласи: “Избори, избори”.

Лидерът на ГЕРБ отново обяви, че партията няма нищо общо със студентските протести – подкрепят ги, но не ги организират.

Нека се опитаме да бъдем по-добрите българи, призова в края на речта си Бойко Борисов.

12.50 ч. – зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов излиза на трибуната. “Не искаме мафията да дава оценка на 4-годишното ни управление”, обяви той. “Обвиняваха ни в полицейщина. Полицейщина ли е, че заловихме “Наглите”, полицейщина ли е, че заловихме “Килърите” и тонове наркотици. А полицейщина ли е, когато бият студентите и им събират личните документи. няма до позволим държавна сигурност пак да управлява държавата”, обяви още Цветанов.   

Преди него бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов призова хората да махне ченгетата от държавата и да върне гражданското общество.

12.45 ч. - на видеостена показват какво е свършила ГЕРБ за близо 4 години управление.

12.30 ч.Цецка Цачева откри митинга с реч. “Председателят на ПЕС и лидер на социалистите в България хвърли всички възможни обвинения срещу ГЕРБ. За по-малко от 6 месеца управление на новата тройна коалиция сринаха държавата”, обяви Цачева на фона на скандирания “Червени боклуци”.

Тя припомни, че парламентът избра ръководството си с по-малко от 120 депутати, а правителството беше съставени благодарение на пръста на Волен Сидеров, който осигури кворум.

След нея говориха Менда Стоянова и Томислав Дончев. Лидерът на партията Бойко Борисов е на първите редици сред протестиращите.

11 ч. – площадът пред хотел “Тримонциум” в Пловдив започна да се изпълва с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

ГЕРБерите бяха докарани от цялата страна с автобуси. 

От партията отрекоха да са наемали влакове, които да извозят техните симпатизанти. Те призоваха транспортният министър Данаил Папазов да се самоопровергае, тъй като по-рано днес пред “Дарик” обяви, че и за митинга в София (на БСП и ДПС), и за този на ГЕРБ в Пловдив са наети влакове от БДЖ.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви вчера в парламента, че участие се заявили 25 хил. членове и симпатизанти на партията, но се очакват повече. Днес вече очакването е за 50 хил. души, колкото са мобилизирали и ДПС и БСП за митигна в София.

„Надяваме се да няма провокации, да се разпознават провокаторите. Това, което притеснява хората от ГЕРБ е, че ще има последствия от митинга за някои участници в него”, обяви днес Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя обяви, че е шокирана от вчерашното изявление на премиера, че ще уволнява държавни служители, участващи в антиправителствени митинги.

Затова от ГЕРБ призовават журналистите да не снимат в близък план лицата на хората, за да не пострада някой от това.

Докато хората се събират за настроението им се грижи ансамбъл “Българе”.

Статията "ГЕРБерите се преброиха в центъра на Пловдив" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ГЕРБерите се преброиха в центъра на Пловдив (обновена)

Митингът на ГЕРБ в Пловдив. ГЕРБ в Пловдив. Автобусите, които докараха ГЕРБ в Пловдив. Снимка: Лилия Христова

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите около парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.

Ето хронологията на събитията в Пловдив:

13.30 ч. – след речта на лидера Бойко Борисов митингът на ГЕРБ приключи и хората започнаха да се разотиват. Така Борисов спази обещанието, че протестът ще е кратък.

13.05 ч. – на сцената излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а митингуващите скандираха “Бойко, Бойко” (по същото време на трибуната в София излезе лидерът на БСП Сергей Станишев). Борисов се извини на гражданите на Пловдив заради блокадата на града и обеща митингът да е кратък.

Кога ГЕРБ е ходила по домовете на хората, а държавна сигурност ходеше ли, риторично попита бившият премиер. Борисов призова “платената социология”, която твърди, че ГЕРБ си отива от политиката и има по-малко подкрепа от БСП, да видят колко хора са се събрали на площада в Пловдив.

Той напомни, че заради създалото се в обществото напрежение той подаде оставката на правителството. ГЕРБ отново спечели изборите, обяви лидерът на партията за изборите на 12 май тази година. Последваха възгласи: “Избори, избори”.

Лидерът на ГЕРБ отново обяви, че партията няма нищо общо със студентските протести – подкрепят ги, но не ги организират.

Нека се опитаме да бъдем по-добрите българи, призова в края на речта си Бойко Борисов.

12.50 ч. – зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов излиза на трибуната. “Не искаме мафията да дава оценка на 4-годишното ни управление”, обяви той. “Обвиняваха ни в полицейщина. Полицейщина ли е, че заловихме “Наглите”, полицейщина ли е, че заловихме “Килърите” и тонове наркотици. А полицейщина ли е, когато бият студентите и им събират личните документи. няма до позволим държавна сигурност пак да управлява държавата”, обяви още Цветанов.   

Преди него бившият министър на културата и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов призова хората да махне ченгетата от държавата и да върне гражданското общество.

12.45 ч. - на видеостена показват какво е свършила ГЕРБ за близо 4 години управление.

12.30 ч.Цецка Цачева откри митинга с реч. “Председателят на ПЕС и лидер на социалистите в България хвърли всички възможни обвинения срещу ГЕРБ. За по-малко от 6 месеца управление на новата тройна коалиция сринаха държавата”, обяви Цачева на фона на скандирания “Червени боклуци”.

Тя припомни, че парламентът избра ръководството си с по-малко от 120 депутати, а правителството беше съставени благодарение на пръста на Волен Сидеров, който осигури кворум.

След нея говориха Менда Стоянова и Томислав Дончев. Лидерът на партията Бойко Борисов е на първите редици сред протестиращите.

11 ч. – площадът пред хотел “Тримонциум” в Пловдив започна да се изпълва с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

ГЕРБерите бяха докарани от цялата страна с автобуси. 

От партията отрекоха да са наемали влакове, които да извозят техните симпатизанти. Те призоваха транспортният министър Данаил Папазов да се самоопровергае, тъй като по-рано днес пред “Дарик” обяви, че и за митинга в София (на БСП и ДПС), и за този на ГЕРБ в Пловдив са наети влакове от БДЖ.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви вчера в парламента, че участие се заявили 25 хил. членове и симпатизанти на партията, но се очакват повече. Днес вече очакването е за 50 хил. души, колкото са мобилизирали и ДПС и БСП за митигна в София.

„Надяваме се да няма провокации, да се разпознават провокаторите. Това, което притеснява хората от ГЕРБ е, че ще има последствия от митинга за някои участници в него”, обяви днес Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя обяви, че е шокирана от вчерашното изявление на премиера, че ще уволнява държавни служители, участващи в антиправителствени митинги.

Затова от ГЕРБ призовават журналистите да не снимат в близък план лицата на хората, за да не пострада някой от това.

Докато хората се събират за настроението им се грижи ансамбъл “Българе”.

Статията "ГЕРБерите се преброиха в центъра на Пловдив (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ГЕРБери се събраха в центъра на Пловдив (на живо)

Привърженици на ГЕРБ в София. Снимка: Лилия Христова ГЕРБ в Пловдив. Автобусите, които докараха ГЕРБ в Пловдив. Снимка: Лилия Христова

ГЕРБ докара от цялата страна свои симпатизанти в Пловдив на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски. Лидерът на партията Бойко Борисов се ядоса на обвиненията на управляващите, че партията му стои зад протестите зад парламента и обяви в сряда, че ГЕРБ ще направи протестентен митинг в Пловдив и ще покаже какви сили може да мобилизира политическата сила.

Ето хронологията на събитията в Пловдив:

12.45 ч. - на видеостена показват какво е свършила ГЕРБ за близо 4 години управление.

12.30 ч.Цецка Цачева откри митинга с реч. “Председателят на ПЕС и лидер на социалистите в България хвърли всички възможни обвинения срещу ГЕРБ. За по-малко от 6 месеца управление на новата тройна коалиция сринаха държавата”, обяви Цачева на фона на скандирания “Червени боклуци”.

Тя припомни, че парламентът избра ръководството си с по-малко от 120 депутати, а правителството беше съставени благодарение на пръста на Волен Сидеров, който осигури кворум.

След нея говориха Менда Стоянова и Томислав Дончев. Лидерът на партията Бойко Борисов е на първите редици сред протестиращите.

11 ч. – площадът пред хотел “Тримонциум” в Пловдив започна да се изпълва с членове и симпатизанти на ГЕРБ.

ГЕРБерите бяха докарани от цялата страна с автобуси. 

От партията отрекоха да са наемали влакове, които да извозят техните симпатизанти. Те призоваха транспортният министър Данаил Папазов да се самоопровергае, тъй като по-рано днес пред “Дарик” обяви, че и за митинга в София (на БСП и ДПС), и за този на ГЕРБ в Пловдив са наети влакове от БДЖ.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви вчера в парламента, че участие се заявили 25 хил. членове и симпатизанти на партията, но се очакват повече. Днес вече очакването е за 50 хил. души, колкото са мобилизирали и ДПС и БСП за митигна в София.

„Надяваме се да няма провокации, да се разпознават провокаторите. Това, което притеснява хората от ГЕРБ е, че ще има последствия от митинга за някои участници в него”, обяви днес Менда Стоянова от ГЕРБ.

Тя обяви, че е шокирана от вчерашното изявление на премиера, че ще уволнява държавни служители, участващи в антиправителствени митинги.

Затова от ГЕРБ призовават журналистите да не снимат в близък план лицата на хората, за да не пострада някой от това.

Докато хората се събират за настроението им се грижи ансамбъл “Българе”.

Протестното шествие може да гледате на живо тук:


Live streaming by Ustream

Статията "ГЕРБери се събраха в центъра на Пловдив (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ГЕРБери се сбират в центъра на Пловдив (на живо)

ГЕРБ в центъра на Пловдив. снимка: БГНЕС

От 11 ч. площадът пред хотел “Тримонциум” в Пловдив започна да се изпълва с членове и симпатизанти на ГЕРБ за протестно шествие срещу правителството на Пламен Орешарски.

ГЕРБерите бяха докарани от цялата страна с автобуси. 

От партията отрекоха да са наемали влакове, които да извозят техните симпатизанти. Те призоваха транспортният министър Данаил Папазов да се самоопровергае, тъй като по-рано днес пред “Дарик” обяви, че и за митинга в София (на БСП и ДПС), и за този на ГЕРБ в Пловдив са наети влакове от БДЖ.

Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви вчера в парламента, че участие се заявили 25 хил. членове и симпатизанти на партията, но се очакват повече. Днес вече очакването е за 50 хил. души, колкото са мобилизирали и ДПС и БСП за митигна в София.

Докато хората се събират за настроението им се грижи ансамбъл “Българе”.

Протестното шествие може да гледате на живо тук:


Live streaming by Ustream

Статията "ГЕРБери се сбират в центъра на Пловдив (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стоянова моли журналистите: Не снимайте отблизо протестиращите

София /КРОСС/ Депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова помоли журналистите да не снимат отблизо протестиращите в Пловдив, за да не бъдат разпознати и уволнени.„Има държавни служители, които са симпатизанти на ГЕРБ. Това, което вчера предупреди премиерът Пламен Орешарски, е нарушаване на конституционните права на хората. Обръщам се към вас журналистите да не дават в близък план хората. Защото, ако бъдат разпознати може да загубят мястото си. Вероятно ще има съгледвачи. А хората пазят хляба си" , каза Менда Стоянова пред Нова телевизия.

БСП: Не търсим противопоставяне с никоя група в обществото

200 човека от област Габрово вземат участие в митинг в подкрепа на правителството в София. Младежката организация на социалистите има силно присъствие в групата. "Искаме да кажем "Не" на агресията, на омразата и противопоставянето в обществото. Да кажем "Не" на разделението", коментира Кристина Сидорова, общински председател на БСП. Тя заяви, че се надява митингът да премине спокойно, тъй като подкрепящите кабинета не търсят противопоставяне с никоя група в обществото. За участието си в този митинг местната структура е изработила свои плакати, ...

Мюфтийството води 26 дела за имоти

Главното мюфтийство води 26 дела в страната за връщане на имоти в цялата страна. Това съобщи вчера пред "Труд" адвокат Красимир Руев, който представлява вероизповеданието пред съдилищата. Осем от имотите някога са били джамии, които сега не са действащи, а останалите са стопански земи, бани и други постройки. Четири от тях се намират в Пловдив. Мюфтийството претендира за сградата на Чифте баня в центъра, сега зала за съвременно изкуство, незастроена площ с паркинг от 1560 кв.м зад Съдебната палата, едноетажна сграда на бул. "Цар Борис III Обеди...

22 жертви на пътя, 408 ранени

1044 са тежките пътно-транспортни произшествия на територията на Благоевградска област за изминалите месеци от годината, отчитат от сектор "Пътна полиция". Броят им е с 86 по-малко в сравнение със същия период за 2012 година. До 14 години раанените са 41 участници в движението, убити 1. Ранените на възраст до 18 години са 29. Загубилите живота си над 50-годишна възраст са четирима, ранените с трайни увреждания са 112. Общият брой на убитите при катастрофи са 22-ма, получилите различни контузии са 408 души. Основна причина за настъпилите произше...

ДКЕВР успокои: Цената на тока няма да скача

Няма искания за повишаване на тока, заяви председателят на ДКЕВР Анжела Тонева. Според нея цената на електроенергията няма да се повиши до края на юли 2014 г., когато е краят на ценовия период.

ДПС платили за два влака симпатизанти

Автобусната подкрепа за партийните шествия на ГЕРБ и БСП потеглиха към София.

ДПС са пуснали заявление за два извънредни влака със симпатизанти. Това заяви Христяин Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ Автобусната подкрепа за партийните шествия на ГЕРБ и БСП потеглиха към София. ДПС са пуснали заявление за два извънредни влака със симпатизанти. Това заяви Христяин Кръстев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ" пред bTV. Той посочи, че извънредни и безплатни композиции няма да пристигат, а всеки, който поиска извънредни влакове, може да ги

Украйна отново купува газ от "Газпром"

Украйна е възобновила вноса на руски газ, който бе преустановен преди седмица, предаде AFP, позовавайки се на изявление от руската енергийна компания „Газпром”. Украинският обществен оператор Нафтогаз" престана да взима газ от подземните складове и поднови покупките на руски газ в съответствие с действащия договор, заяви директорът на руската компания.

ООН одобри план за унищожаването на химическия арсенал на Сирия

Най-опасните вещества трябва да бъдат ликвидирани до 31 март 2014 година, а всички останали - до средата на лятото

    


Над 30 убити и 280 ранени при сблъсъци в либийската столица Триполи


Либийският министър на здравеопазването Нуреддин Дагман съобщи тази вечер по телевизия "Либия ал Ахрар", че броят на жертвите от сблъсъците в Триполи е достигнал 31 убити и 285 ранени, като подчерта, че броят може да нарасне още.

В петък либийската милиция откри огън по мирни протестиращи, поискали разпускането на въоръжените групировки в страната. Освен това членовете на милицията са пребили репортер и фотограф, преди протестиращите да ги спасят.

Протестът в Триполи беше...

Цената на тока няма да се повишава

София /КРОСС/ Няма искания за повишаване цената на тока. Това обяви пред БНТ председателят на ДКЕВР Анжела Тонева. По думите й цената на електроенергията няма да се повиши до края на юли 2014 г.Председателят на ДКЕВР потвърди, че са прекратени процедурите за отнемане на лиценз на ЧЕЗ. Тя каза, че проверките ще продължат и ако се установят нарушения, ще бъдат налагани финансови санкции.

Facebook изменя условията за ползване на потребителските данни

Фейсбук въвежда промени в политиката си за използването на потребителските данни от петък, съобщава Washingtonpost.com. 
Идеята за тези промени е предложена още през месец август, но компанията е трябвало да изчака Федералната комисия по търговия да разгледа промените.
Изключва се точката, според която потребителите между 13 и 18 години декларира Фейсбук въвежда промени в политиката си за използването на потребителските данни от петък, съобщава Washingtonpost.com. Идеята за тези промени е предложена още през месец август, но компанията е трябвало да изчака Федералната комисия по търговия да разгледа промените. Изключва се точката, според която потребителите между 13 и 18 години декларира

Закопчаха полицая, издирван за обир на врачанска банка

/КРОСС/ При полицейската операция в софийското село Чепинци е заловен полицаят, ограбил миналия месец банка в центъра на Враца.Масираната полицейска акция се проведе в петък вечерта. Христо Георгиев е бил заловен от специализиран отряд за борба с тероризма към МВР. Припомняме, че в края на октомври близо до хипермаркет в столичния квартал "Света Троица" Георгиев стреля по служители на реда при опит да бъде задържан и успя да се измъкне от мястото с краден автомобил. След операцията вътрешният министър Цветлин Новчев призна, че полицията е допуснала грешка в действията си по отношение на Георгиев.

"Анонимните" хакнаха данните на 104 хил души в САЩ, имат достъп и до банковите им сметки

„Анонинмните“ хакери са успели да проникнат в компютрите на няколко правителствени ведомства на САЩ и да получат достъп до секретна информация, пише „Ройтерс“, позовавайки се на документи от ФБР.

Хакерите са се възползвали от пропуск в софтуера на Adobe Systems Inc, за да извършат серия от електронни набези, се твърди във вътрешен документ на Фе „Анонинмните“ хакери са успели да проникнат в компютрите на няколко правителствени ведомства на САЩ и да получат достъп до секретна информация, пише „Ройтерс“, позовавайки се на документи от ФБР. Хакерите са се възползвали от пропуск в софтуера на Adobe Systems Inc, за да извършат серия от електронни набези, се твърди във вътрешен документ на Фе

„Ранобудните студенти" очакват щурм на Ректората

Студентите, окупирали Ректората на Софийския университет повече от 2 седмици, очакват щурм на сградата днес в интервала от 10:00 ч. до обяд. Студентът по право Румен Стоев, част от "Ранобудните студенти" съобщи, че има сигнал за подобна провокация от няколко независими източника. По думите му пред bTV повод за това ще бъде митингът на БСП в столицата днес и ще се използва суматохата през деня. Той е категоричен, че студентите ще пазят окупацията си и няма да имат акции през деня. В спор „за" или „против" окупацията като начин на изразяване на д...

Кого страхуват футболните агитки?


Бел.ред. - Този текст беше подготвян преди обявяването на митинга на БСП и ДПС на "Орлов мост" днес, часове преди мача Левски-ЦСКА, който ще се играе на метри от там и това създаде очакване и напрежение от сблъсъци и провокации. Снощи от Българския футболен съюз предупредиха, че "ситуацията в събота се очертава да е взривоопасна" и изпратиха писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев. Агитките на двата отбора също излезнаха с декларации. Дали и в каква роля ще влезнат футболните агитки днес, ще...

ОЗХО прие плана за унищожаване на сирийския химически арсенал

"Планът беше приет", заяви Кристиан Шартие тази вечер след заседанието на 41-членния Изпълнителен съвет на ОЗХО в Хага

Мюфтийството води 26 дела за имоти

Главното мюфтийство води 26 дела в страната за връщане на имоти в цялата страна. Това съобщи вчера пред “Труд” адвокат Красимир Руев, който представлява вероизповеданието пред съдилищата. 
Осем от имотите някога са били джамии, които сега не са действащи, а останалите са стопански земи, бани и други постройки. Четири от тях се намират в Пловдив. М Главното мюфтийство води 26 дела в страната за връщане на имоти в цялата страна. Това съобщи вчера пред “Труд” адвокат Красимир Руев, който представлява вероизповеданието пред съдилищата. Осем от имотите някога са били джамии, които сега не са действащи, а останалите са стопански земи, бани и други постройки. Четири от тях се намират в Пловдив. М

Хора на Бареков залостиха Борисов в Банкя

Хора на Николай Бареков от цялата страна се събраха в Банкя и окупираха улицата пред къщата на Бойко Борисов. Бившият премиер се оказа в капана на собствения си дом, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Днес Борисов трябваше да пътува за Пловдив за митинг на ГЕРБ, съобщи Бареков в блога си.

Георги Дамяново - примерът за доброта в България

Общуването с вярата и добротата помага на всеки изпаднал в беда, убедени са 30-годишните близнаци Любен и Благой. Те са пример как и в България добротата намира почва въпреки всичко. Те са обиколили 10 социални заведения, учили са в различни училища в страната до основно образование. Години наред се лутали, търсили работа и без дом се опитвали да оцеляват, разказва БТА. Навършили пълнолетие се върнали в Монтана, родният им град. Заживели в къща в центъра, заедно с младежи със същата съдба. Работили "на парче". По-късно се преместили в село Георги Дамяново и намерили работа в местната механа. Срещнали Дани - шофьорът на Величкия епископ Сионий, също момче от такъв дом. Разказал на епископа за двете момчета и той веднага се погрижил за тях. "В Георги Дамяново открихме новото си семейств...

Кутев: Чакаме 50 хиляди да дойдат на протеста

Около 50 хиляди души очакваме на протеста в София, каза Антон Кутев, депутат от Коалиция за България за Дарик радио. Той уточни, че при организиране на протеста дори са предвидени в столицата да дойдат 70 хиляди души. Според Кутев половината от протестиращите ще бъдат извозени с автобуси, но много от тях ще пътуват със собствените си коли. Разбира се има и много хора от София, каза той, предаде БГНЕС. Кутев поясни, че протестът на БСП вече е бил задвижен, когато се е разбрало, че ГЕРБ ще правят такъв в Пловдив. "Не е целта да сблъскаме една част на обществото с друга. А да покажем, че това, което правим, е добре за обществото", каза Кутев. Той отрече, че в протеста участват хора от държавната администрация. "Има част от държавната администрация от времето на ГЕРБ, която в моме...

Пол Кругман: България може да си позволи по-голям бюджетен дефицит

България може да увеличи бюджетния си дефицит до 2 или дори 3% от БВП. Това заяви нобеловият лауреат по икономика професор Пол Кругман.  В проектобюджета, който беше приет на първо четене в четвъртък, депутатите записаха прогноза от 1.8% дефицит. Професор Кругман посочи области, в които могат да се вложат допълнителни средства. "Вероятно в образованието. Не съм достатъчно запознат със състоянието на българската инфраструктура. Инвестициите в нея също имат голяма възвръщаемост. Ако въпросът е дали бюджетният дефицит да бъде 2 или 3% спрямо БВП, този 1% в повече може да се окаже правилното решение при условие, че се инвестира целесъобразно", заяви той пред БНР. Професор Пол Кругман посети тази седмица за кратко България. Той стана доктор хонорис кауза на УНСС. Бюджет 2014 също така предвижда ръст от 1,8% на БВП и годишна инфлация от 1,8%. От Международния валутен фонд смятат бюджетните цели за "постижими". АФП в кореспонденцията си от София посочи, че Фондът е подкрепил усилията на българския премиер Пламен Орешарски за запазването на макроикономическата стабилност. "Приемствеността в политиката подкрепи макроикономическата и финансовата стабилност, въпреки политическите и социалните предизвикателства и външните пречки", заяви в четвъртък ръководителят на мисията на МВФ Мишел Шанън.

Кометата C/2012 S1 (ISON) избухна

/КРОСС/ Определяната като астрономическата атракция на века комета C/2012 S1 (ISON) внезапно избухна на 14 ноември и повиши блясъка си близо 16 пъти в рамките само на 48 часа, информираха от обсерватория „Звездно общество- IAU А79".Това беше изненада за астрономите поради факта, че в последно време кометата увеличаваше яркостта си много бавно. Повишаването на яркостта беше потвърдено и от астрономите в обсерваторията La Silla (Чили), които измериха рязко увеличаване на отделянето на водни молекули, което продължава и в момента. Според тяхната прогноза яркостта на небесното тяло, предизвикано вследствие на избухването, ще продължи да расте и достигне пика си едва в следващите дни.Все още не е ясно на какво се дължи този феномен, но най-вероятно става въпрос за отчупване на малък фрагмент на повърхността, който е довел до откриването на нова област от „свеж" лед.Астрономите обаче са категорични, че не става дума за цялостно разрушаване на ядрото на кометата. Избухването се случва само 14 дена преди кометата бързо да достигне предвидения максимум на блясъка си, който по първоначални данни беше предвидено да е равен на дори този на Луната. В последните месеци, обаче се наблюдаваше доста по-бавно повишаване на активността и което породи скептицизъм в астрономите.Поведението на тези небесни тела е трудно предвидимо и е факт, че в момента кометата има блясък надминаващ и най-смелите прогнози

Варненци търсят книгодарители

Във Варна се организира Есенната Книгодарителница. На 16 ноември между 10 и 13.00 часа. Мястото е улица "Иван Страцимир" 2Б, етаж 3, офис 426 - (Сградата на BILLA на Кооперативния пазар, над салон Nuga Best). Всеки може да се включи.

Протестиращи блокираха къщата на Борисов в Банкя

Хора от цялата страна се събраха в Банкя и окупираха улицата пред къщата на Бойко Борисов. Бившият премиер се оказа в капана на собствения си дом, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Днес Борисов трябваше да пътува за Пловдив за митинг на ГЕРБ, съобщи Николай Бареков в блога си. 

Не сме само срещу Бойко, а срещу цялата Хора от цялата страна се събраха в Банкя и окупираха улицата пред къщата на Бойко Борисов. Бившият премиер се оказа в капана на собствения си дом, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Днес Борисов трябваше да пътува за Пловдив за митинг на ГЕРБ, съобщи Николай Бареков в блога си. Не сме само срещу Бойко, а срещу цялата

Рапър записа песен в подкрепа на Ранобудните студенти

София /КРОСС/ Младият рапър Sp0ke записа песен в подкрепа на Ранобудните студенти и окупациите. Името й е "Те не виждат" и бе официално разпространена на 9.11.2013 г. - ден преди протеста в неделя, 10.11, когато в София се състоя многохилядно шествие против правителството.Sp0ke е от Карнобат и е последна година студент по Журналистика във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Участвал е в предаването "България търси талант", има много песни, като една част от тях са на социални теми.Ранобудните студенти изразяват благодарността си към Sp0ke и всички изпълнители, включително и към рок групата Stereorush, които ни подкрепиха по начин, по който могат - чрез музиката. Добре е това правителство да види, че и хората на изкуството ни подкрепят и да спре с всевъзможните си манипулации. Снимка: Булфото, всички права запазени

Бившият полицай, обрал банка, е заловен

Банковият обирджия от Враца Христо Георгиев е бил задържан при спецоперация в столичното село Чепинци. Георгиев, който е бивш полицай, се укрива 45 дни. Бившият полицай е арестуван заедно с други четирима, които са му помагали да се укрива. Издирваният е бил въоръжен с два пистолета. Георгиев, брат му Людмил и още един мъж - Иван Цветанов, са заподозрени в обира на клон на "Интернешънал Асет банк" във Враца на 1 октомври. Бяха откраднати 91 000 лева, собственост на търговска фирма. В края на октомври Христо Георгиев стреля по полицаи при опит да бъде задържан в квартал "Света Троица" в София.

Окупираха къщата на Борисов в Банкя

Хора от цялата страна се събраха в Банкя и окупираха улицата пред къщата на Бойко Борисов. Бившият премиер се оказа в капана на собствения си дом, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Днес Борисов трябваше да пътува за Пловдив за митинг на ГЕРБ, съобщи Николай Бареков в блога си. 

Не сме само срещу Бойко, а срещу цялата Хора от цялата страна се събраха в Банкя и окупираха улицата пред къщата на Бойко Борисов. Бившият премиер се оказа в капана на собствения си дом, защото протестиращите не му дават възможност да излезе от нея. Днес Борисов трябваше да пътува за Пловдив за митинг на ГЕРБ, съобщи Николай Бареков в блога си. Не сме само срещу Бойко, а срещу цялата

Кадиев: Насилие срещу протестиращите е да им се изпотрошат главите

Политическата криза в страната е толкова дълбока, че не може да се реши само от едни избори. Ние в момента сме в мъртва хватка. Едни избори ще успокоят поне малко обществото. Управлението в момента се впуска в реставриране на комунистическите практики.

Украйна удари Франция с 2 чисти гола

Швеция и Франция записаха загуби в първите баражи.

Студенти очакват щурм на Ректората

Ранобудните студенти пред парламента  13.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

Студентите, окупирали Ректората на СУ повече от 2 седмици, очакват щурм на сградата днес в интервала от 10 ч. до обяд.

Студентът по право Румен Стоев, част от “Ранобудните студенти” съобщи, че има сигнал за подобна провокация от няколко независими източника, сред които и журналисти.

По думите му за това е организиран митингът на БСП в столицата днес, като така ще се използва суматохата през деня. Той е категоричен, че студентите ще пазят окупацията си и няма да имат акции през деня.

Ранобудните студенти обявиха, че днес няма да излязат на традиционния протест срещу правителството заради контрапротеста, организиран от БСП и ДПС, защото са загрижени за сигурността на колегите си.

 

Статията "Студенти очакват щурм на Ректората" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

София - арена на протести и агитки

София /КРОСС/ Арена на митинги, протести и футболното дерби ЦСКА - "Левски" ще бъде утре центърът на София. Градът ще бъде блокиран от 11 ч сутринта. Коли няма да се движат по бул. "Цариградско шосе" до ал. "Яворов", както и по бул. "Цар Освободител". На голям митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски излиза БСП. Ще се присъединят и симпатизанти на ДПС. Извънредни влакове, автобуси, лични коли със симпатизанти и активисти на двете партии се очаква да пристигнат в столицата. Червен влак се композира Композиция тръгва към 3-4 ч сутринта от Бургас. Първоначално плъзна слух, че извънредната композиция е за социалистите. "Ние сме с рейсове", отсякоха от морската червена централа. После стана ясно, че влакът е за ДПС. Информацията потвърди и областният председател на движението Ахмед Мехмед. Той обясни, че симпатизанти щели да бъдат докарани с автобуси, коли и микробуси до Бургас и гара Айтос, където влакът ще спре. Те ще са от Руенско, Поморие, Сунгурларе, Бургас, Карнобат, където вероятно композицията също ще има спирка. Извънреден влак с 14 вагона се очаква да тръгне в 2 ч и от гара Варна. Ще превози симпатизанти на ДПС и БСП от Варненска и Добричка област. Той не е в разписанието на БДЖ. Тренът бил капариран двупосочно. Заявено е обратно тръгване около 15 ч в събота. Според депутата от БСП и член на областния съвет на БСП във Варна Красимир Янков влакът няма да спира никъде до столицата

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване