За 5 г. в Русия разкрили 242 хил. случая на корупция

Само през 2013 г. за корупция са осъдени 3500 души

VІ благотворителен бал подпомага ученици и студенти

Тече усилена подготовка за VI-я благотворителен бал в община Тунджа. Целта е осигуряване на средства за подпомагане на ученици и студенти от общината с високи постижения в образованието, спорта и туризма. Балът, който е съпроводен с благотворителен търг и базар, ще се проведе на 13 декември от 19.00 часа в село Веселиново....

Най-голямата ледена пързалка на Балканите отвори врати

Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров отвори врати край езерото "Арияна" в София. 

Любителите за ледените емоции ще могат да ползват съоръжението денонощно до края на месец март. 

Навръх студентския празник входът за всички е свободен. От утре ползването на леда ще става срещу 5 лева, а наемът на кънки ще струва 4 лева. 
Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров отвори врати край езерото "Арияна" в София. Любителите за ледените емоции ще могат да ползват съоръжението денонощно до края на месец март. Навръх студентския празник входът за всички е свободен. От утре ползването на леда ще става срещу 5 лева, а наемът на кънки ще струва 4 лева.

Намалява интересът към земята под аренда в Сливенска област

Сключените договори за аренда/наем на земеделска земя през 2011 г. са по-малко с 20.5%, а през 2012 г. - с 1.0%.  в Сливенска област. По отношение на размера на арендуваната/наеманата земеделска земя данните от изследването показват ръст на площите през 2011 г. - със 74.2%, докато през 2012 г. е регистрирано известно намаление от 6.0%. Средният размер на площта на един договор за аренда/наем на земеделска земя през наблюдавания период е между 11 и 24 декара, съобщават от Териториално статистическо бюро Сливен. Средната стойност на рентното плащ...

Роналдо се сдоби с восъчен двойник

/КРОСС/ В мадридския Музей на восъчните фигури се появи фигура на нападателя на Реал Мадрид и националния отбор на Поругалия по футбол Кристиано Роналдо. Самият футболист бе почетен гост на откриването на скулптурата. "Много съм доволен, фигурата е почти като мен", каза нападателят, цитиран от AS.

Бандит гръмна тийнейджър след скандал

17-годишният ученик не ремонтирал оставения му автомобил и вбесеният собственик го прострелял с газов пистолет.

Пийнал пешеходец блъсна Форд

Пробата с дрегер за алкохол отчита 1,74 промила в кръвта на минувача, докато шофьорът е напълно трезвен.

ВМРО: Алжирският посланик да прибере нелегалните си сънародници

София /КРОСС/ Вместо да вдига шум и да протестира срещу действията на българската полиция в лагера в Любимец, алжирският посланик трябва да си прибере нелегалните алжирски имигранти. Това заявиха от ВМРО по повод инцидента в лагера в Любимец. При този инцидент се наложи полицията да овладее вандалските прояви на незаконно пребиваващи в страната ни чужденци.Инцидентът предизвика невъздържана реакция от страна на посланика на Алжир. Според ВМРО, Министерството на външните работи трябва да връчи остра нота на посланика заради изказванията му. В същото време, алжирското посолство продължава да не издава пасавани на своите граждани, нелегално влезли в България. Така Алжир, на практика, отказва да си прибере обратно незаконно пребиваващите у нас алжирски граждани. Затова, според ВМРО, позицията на алжирския посланик не може да бъде приета.Според партията, действията на полицията са оправдани. Българската държава трябва ясно да показва при подобни случаи, че държи на реда и законността, категорични са от ВМРО.

Бивш декан напусна Алма Матер в знак на протест

След като „ранобудните” студенти пуснаха клипчето с пияни преподаватели в Софийския университет, един друг преподавател подаде оставка. Бившият декан на философския факултет професор Александър Димчев заяви, че напуска Алма Матер, защото е възмутен.

62% от българите не искат още бежанци

62% процента от българските граждани не искат държавата да приема още бежанци от Сирия.

Мексиканската суперкола Vuhl 05 влиза в серийно производство

Бутиковата марка получава се финансира както от мексиканското правителство, така и от частни американски компании

    


Ирена Узунова в болница с исхемичен инсулт

Депутатът от ГЕРБ от Хасковския избирателен район и бивш областен управител Ирена Узунова е била приета с исхемичен инсулт вчера вечерта в ОАРИЛ на Хасковската болница, потвърдиха от ръководството на здравното заведение. В момента тя е стабилизирана. Главният лекар на болницата д-р Славчо Близнаков определи състоянието й като недобро, но допълни, че в момента няма опасност за живота й. Ирена Узунова е народен представител от листата на ГЕРБ. В периода май 2011 - март 2013 година бе областен управител на Хасково. Преди това бе общински съветник ...

Шеврон поднови проучванията за шистов газ в Румъния

Американската петролна компания Шеврон днес поднови проучванията за шистов газ в Източна Румъния, които вчера бяха прекратени заради бурен протест на стотици противници на добивана газ, предаде Ройтерс. Шеврон съобщи, че част от оборудването му е било повредено, след като протестиращите разрушиха загражденията около сондата в градчето Пунджещ. "Шеврон поднови дейността си. Ние зачитаме правото на хората да изразяват своето мнение, но това трябва да става в рамките на закона", се казва в съобщението на компанията. (БТА)      

Цигарите увеличават риска от смърт при болните от рак

Тютюнопушенето след диагностицирането на рак съществено увеличава риска от смърт на пушуча. До този извод достигна група изследователи, публикували резултатите от своите изследвания в списание Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Радан Кънев: Ще направим единен политически съюз

Председателят на ДСБ Радан Кънев коментира, че от партиите от Реформаторския блок до края на 2013 година ще стане политически съюз, който през следващата година ще се цели в предстоящите избори.

11 станаха жертвите на мощната буря „Ксавер” в Европа

11 станаха жертвите на мощната буря „Ксавер”, която връхлетя Европа от Великобритания във вторник, а в петък щурмува и западните части на Стария континент. След като достигна Европа бурята парализира транспорта, спря работата на електропреносните мрежи и предизвика наводнения по североизточните брегове на Великобритания.

Откриха най-голямата ледена пързалка на Балканите

Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров отвори врати край езерото Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров отвори врати край езерото "Арияна" в София. Любителите за ледените емоции ще могат да ползват съоръжението денонощно до края на месец март. Навръх студентския празник входът за всички е свободен. От утре ползването на леда ще става срещу 5 лева, а наемът на кънки ще струва 4 лева.

3,5 т. риба конфискуваха в дните преди Никулден

При гостуването си в Плевен изпълнителният директорна ИАРА Майдън Сакаджиев представи обобщени данни от агенцията, свързани с борбата срещу бракониерите от началото на година до края на месец ноември, както и актуални данни от проверки на инспекторите през последните дни в страната. По данни от Информационно-статистическата система на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, за периода от началото на годината до края на месец ноември 2013 г., служителите на ИАРА са извършили 17 816 проверки в страната, като са конфискувани 203 552 ме...

Кънев: Път разединени нямаме

София /КРОСС/ Път разединени нямаме. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. До края на годината партиите от Реформаторския блок ще се регистрират като политически съюз, стана ясно от думите му.Подготвя се бъдещото коалиционно споразумение между реформаторите. Амбицията е то да е готово преди Коледа. Заедно под формата на този единен съюз Реформаторите ще се явят на изборите за евро вот и на предсрочния вот.Новата формация няма да бъде единна партия, а коалиция от партии. До края на годината започват преговорите и това е и желанието на регионалните структури, увери Кънев.Председателят на ДСБ отказа подробности около бъдещия съюз и кой ще бъде лидер, като заяви, че всички ще видят резултатите, когато споразумението бъде готово. Детайли от това, което имаме като проекти и което обсъждаме, няма да коментирам. Това е грешка, която е допускана много пъти през годините, лаконичен бе лидерът на тъмносините. Аз ще цитирам един стар немски политически анекдот - никой не иска да знае как се правят кренвирши и коалиции, подчерта Радан Кънев.Той категорично отказа да коментира и как ще се подреждат листите за изборите. Попитан възможно ли е да се получи разнобой заради подреждането на листите, Кънев отговори, че не в залата това не е изглеждало възможно. Не мисля, че вътре, в която и да е от партиите има настроение нещо да се цепи, заяви той.Десните хора не сме глупави, въпреки че правим грешки, подчерта лидерът на тъмносините. Път разединени нямаме, смята още Радан Кънев.

Допинг контрол дебне на Локо -Ботев

Управата на Ботев са платили таксата за процедурата към Антидопинговата комисия за дербито срещу Локомотив..

9 нови детски градини в столицата догодина иска БСП

ГЕРБ се провалили в тази област през 2013 г., смятат социалисти

    


18 сирийски бежанци се отърваха с условни присъди

Случаят потвърждава схемата за трансграничен канал на хора, по който се прехвърлят емигранти в Западна Европа. Бегълците плащат на трафикантите по 5000 евро на човек и отделно за фалшивите документи в Турция.

Прокуратурата изиска втора съдебно-медицинска експертиза за смъртта на Дядо Кирил

/КРОСС/ Прокуратурата изиска втора съдебно-медицинска експертиза за смъртта на варненския митрополит Кирил. Това съобщи за bTV окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Целта на втората експертиза е да покаже имал ли митрополитът заболявания, които са му помогнали да се удави.„Тази експертиза е по писмени данни и документи. Той е човек, който се е грижел за себе си - ходел е на прегледи и изследвания, за което има документи. При аутопсията намерихме морфологични данни за удавяне и не намерихме данни за причинени други увреждания, различни от промените при удавяне. По този начин, казано категорично, няма какво друго да добавя", коментира доц. д-р Добринка Радойнова, експерт от Съдебна медицина.„Ако някой е искал да си разчисти сметките, би могъл да го направи по друг начин - например, да му предложи на владиката материални облаги освен да го премахне от пътя си. Няма и основания, както заяви и главният прокурор, няма сериозни основания да се намесва", обясни богословът и преподавател проф. Иван Желев.Различните версии за смъртта будят подозрения, че има факти, които се укриват. „Лично аз не вярвам, че се е удавил. Това е доста съмнително твърдение и това, което съм чувал около смъртта му, ме навежда да мисълта, че не е случайно и че е бил убит", твърди църковният настоятел Венцислав Димитров.Според окръжния прокурор експертизата ще бъде готова скоро, след което ще бъде приключено и разследването.    

Елена Йончева в епицентъра на сблъсъците в Киев

Журналистката предава на живо от най-горещата точка в Украйна, проф Драгомир Драганов се изповядва за „онзи” запис в „Оригиналът” по TV7.

"Шеврон" продължава проучването за шистов газ в Румъния въпреки протестите


Американската петролна компания "Шеврон" днес поднови проучванията за шистов газ в Източна Румъния, които вчера бяха прекратени заради бурен протест на стотици противници на добива на газ, предаде Ройтерс.

"Шеврон" съобщи, че част от оборудването му е било повредено, след като протестиращите разрушиха загражденията около сондата в градчето Пунджещ.

"Шеврон" поднови дейността си. Ние зачитаме правото на хората да изразяват своето мнение, но това трябва да става в рамките на...

Мраз и студ скова част от САЩ

Мразовито време скова части от САЩ, а хиляди хора в щатите Тексас и Арканзас трябваше да се справят със студа без електричество.

"Великата красота" взе наградата за най-добър европейски филм в Берлин


"Великата красота" е най-добрият европейски филм, реши журито на Европейските филмови награди, раздадени снощи в Берлин. Режисьор на лентата е Паоло Сорентино.

Филмът взе наградите и за изпълнител на мъжка роля - на Тони Сервило. При лентата отидоха призовете и за най-добра режисура и най-добър монтаж.

Най-добра актриса е белгийката Вирле Баетенес за ролята и в "Разкъсаният кръг" на режисьора Феликс ван Грьонинген.

Наградата за най-добра комедия взе датският...

ЧЕЗ и МВР проверяват за кражби на ток

От електроразпределителното дружество отчитат около 17,5 млн. киловатчаса нерегламентирана консумация на електроенергия за периода януари-ноември 2013 г.

200 000 човека се събраха на площада в Киев

/КРОСС/ 200 000 души са се събрали на протеста, организиран от опозицията, на централния площад в Киев, съобщава „Франс прес". Събралите се развяват знамена на Украйна и ЕС. „демонстрантите" са въоръжени и със символи на опозиционните партии.ИТАР-ТАСС съобщава, че митингът е започнал с молебен.В същото време близо 5 хиляди поддръжници на Партията на регионите са се събрали на митинг пред парламента.Цялата полиция е на крак заради протеста на опозицията.

Ръст на осттрите респираотрни заболявания във Варна

Регистрираната във Варна през изминалата седмица остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна за Moreto.net. През изминалата седмица са регистирани 254 заболели от ОРЗ (остри респираторни заболявания) срещу 199 заболели за предходната седмица.

Ски полиция в Пампорово

Пампорово. Снимка: Gichev, OFFRoad-Bulgaria

Ски полиция ще работи в Пампорово по време на зимния сезон, обяви говорителят на Областната дирекция на МВР в Смолян Добрина Табакова.

7 полицейски служители ще “патрулират” по пистите, плацовете и обслужващите ги паркинги в курорта.

Основната им задача ще бъде осигуряване на добър обществен ред и сигурност, спазване на наредбите на общините Смолян и Чепеларе, недопускане на хулигански прояви и присъствие на пияни скиори на пистите, и навлизане на скиори в забранени и опасни участъци.

Полицаите ще следят за реда в курорта всеки ден до 22.00 ч., когато приключва така нареченото “нощното каране” на ски в курорта, отбеляза Табакова. Служителите от ски полицията в „Пампорово” отново ще работят в ски патрул, съвместно в екип с пистьори от “Пампорово”АД.

Статията "Ски полиция в Пампорово" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Реформаторите: Път разединени нямаме

Подготвя се бъдещото коалиционно споразумение между реформаторите. Амбицията е то да е готово преди Коледа. Заедно под формата на този единен съюз Реформаторите ще се явят на изборите за евро вот и на предсрочния вот.

Депутатка от ГЕРБ в 12 часова кома

Лекари от Хасковската многопрофилна болница са се борили повече от 12 часа за живота на депутатката от ГЕРБ Ирена Узунова. Тя е била приета по спешност снощи към 18 часа. Дежурният екип на отделението е успял да окаже животоспасяваща помощ на пациентката и тази сутрин тя е излязла от комата.

Въпреки това състоянието й, макар и сталбилизирано в Лекари от Хасковската многопрофилна болница са се борили повече от 12 часа за живота на депутатката от ГЕРБ Ирена Узунова. Тя е била приета по спешност снощи към 18 часа. Дежурният екип на отделението е успял да окаже животоспасяваща помощ на пациентката и тази сутрин тя е излязла от комата. Въпреки това състоянието й, макар и сталбилизирано в

Пиян ром нападна лекар в Спешното

Пиян ром е нападнал лекар в Спешното отделение на старозагорската болница малко след 4 ч. тази сутрин. Мъжът е от Нова Загора. Той е пострадал в дискотека и е бил докаран в Спешния център в Стара Загора от негови близки. Причините за инцидента все още не са изяснени. Нападателят е настанен в отрезвителя с 2,76 промила алкохол в кръвта. Засега пострадалият лекар не е подал жалба в полицията. На мястото на инцидента е пристигнал патрул на СОТ, след като е бил задействан паник-бутон....

1000 дни от началото на кризата в Сирия

На днешния ден се навършват 1000 дни от началото на кризата в Сирия. По този повод еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева разпространи обръщение, в което определя събитията като най-разрушителните в последните десетилетия, посочва БТА. Хиляда дни насилие доведоха до смъртта на десетки хиляди мъже, жени и деца, милиони бяха прогонени от домовете си в търсене на сигурност, отбелязва тя. Хиляда дни на смърт, страх, трудности, лишения и отчаяние. Хиляда дни, в които наблюдавам...

В Дома за стари хора край Тервел ще бъде изградена база за трудова терапия

В Дома за стари хора в тервелското село Полковник Савово ще бъде изградена база за трудова терапия, съобщиха от общината. Възрастните хора, които обичат да се занимават сградинарство, ще могат да отглеждат цветя. Общината предвижда да закупи мотокултиватор и мотофреза за обработка на терена. Имотът ще бъде облагороден, ще бъде монтирана дървена беседка и фургон за съхраняване на семена и препарати. Обитателите на домаще могат и да похапват барбекю в градината, казаха от общината. Домът за стари хора в Полковник Савово е настанен в основно ремонтирана сграда на запустяло училище и детска градина и разполага с двор от близо 7 декара. Социалното заведение, което има капацитет за 25 души, е изградено с финансиране от Социално-инвестиционния фонд, Програмата за развитие на селските райони и ...

Работилница на Дядо Коледа ще отвори врати в Русе

Общинският детски център за култура и изкуство и клубът по народно-приложно изкуство и етнография "Непресъхващ извор" организират в Русе работилница на Дядо Коледа под надслов "Коледа - надежда за утре". Това съобщиха от общинската управа. Инициативата ще се състои от утре, 9 декември до 13 декември и в нея ще могат да се включат ученици от първи до четвърти клас на русенските училища.    

Лекари се борят 12 часа за живота на депутатка от ГЕРБ

Лекари от Хасковската многопрофилна болница са се борили повече от 12 часа за живота на депутатката от ГЕРБ Ирена Узунова. Тя е била приета по спешност снощи към 18 часа. Дежурният екип на отделението е успял да окаже животоспасяваща помощ на пациентката и тази сутрин тя е излязла от комата.

Въпреки това състоянието й, макар и сталбилизирано в Лекари от Хасковската многопрофилна болница са се борили повече от 12 часа за живота на депутатката от ГЕРБ Ирена Узунова. Тя е била приета по спешност снощи към 18 часа. Дежурният екип на отделението е успял да окаже животоспасяваща помощ на пациентката и тази сутрин тя е излязла от комата. Въпреки това състоянието й, макар и сталбилизирано в

Вальо Михов: Имаме добър футбол, но си пречим един на друг

Бившият президент на БФС и ПФЛ Валентин Михов сподели, че финансовите проблеми на българските отбори са много сериозни, и той само се надява всички тимове да успеят да завършат сезона. „Кризата е страшна, и дано да не е на полусезона да има отказали се. Всичко е половинчато при нас. Час по-скоро трябва да се направи стратегия за спортовете, които носят приходи, които правят шампиони. Трябва да се направи едно преразпределение,“ заяви Михов пред „Зона Спорт“ по btv. „Ние си пречим един на друг, спъваме се. Иначе имаме добър футбол. Лудогорец-Лев...

Арсенал ще пробва да вземе Бербатов

Според изданието Daily Mail Арсен Венгер е проучил сериозно възможността Димитър Бербатов да премине в Арсенал.

7000 почитат паметта на Пол Уокър на мястото на катастрофата

Не съобщават кога и къде ще бъде погребан актьорът

    


Депутат от ГЕРБ: Моника Йосифова излъга, че не познава Хохегер

София /КРОСС/ Моника Йосифова излъга, че не познава Петер Хохегер. Защо прокуратурата се бави? Държавното обвинение трябва да извърши разследване по този случай, заяви пред Нова телевизия депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова. По думите й комисията „Хохегер" е била изключително професионална и свърши много професионална работа.Тя установи лобистките неща, които са извършени от Моника Йосифова и Станишев. „Агенцията за държавна финансова инспекция се произнесе, че сключените два договора - този с Пловдивския панаир сключен 2006 г. и другия, който е 2007 г. с Министерски съвет. Първият договор е изключително неправомерен, той е престъпление по своя характер, тъй като не е направен по Закона за обществените поръчки. Договора е на стойност 1 млн. лв. Самата комисия и АДФИ постановиха в своя доклад, че тези пари трябва да бъдат върнати в българския бюджет.Другия договор - с Министерски съвет е на стойност 2 млн. лв., който е доста апокрифен, следствие на един консултативен съвет, който въобще е нямало 2007 г., тъй като участието на г-жа Кунева доказа това в комисията, тя не е канена на такъв консултативен съвет, участието на Росен Карадимов също беше доказателство, че не е имало", посочи тя

Германският президент няма да отиде на олимпиадата в Сочи

Президентът на Германия Йоахим Гаук обяви, че няма да присъства на церемонията по откриването на зимните олимпийски игри в Сочи догодина.   Германският президент мотивира решението си с нарушенията на правата на човека в Русия. Йоаким Гаук е известен с твърдото си и последователно критично отношение към руския президент Владимир Путин и неговата политика. Преди да бъде избран за федерален президент, източногерманският пастор Гаук оглавяваше институцията, която отвори архивите на Щази.   Според германското издание Spiegel руското ръководство вече е получило уведомление за отказа на Гаук да посети игрите.   Германският държавен глава обеща, че въпреки че самият той няма да присъства на олимпиадата, ще подготви тържествено посрещане на германските спортисти след тяхното завръщане.

Словенец спечели 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот"

Словенец, чието име се пази в тайна, спечели 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот" с билет от 2,20 евро, съобщава "Радио-телевизия Словения".

Билетът за лотарията е закупен в село близо до столицата Любляна. 

Данъкът, който трябва да заплати щастливеца е 15 % от печалба











Словенец, чието име се пази в тайна, спечели 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот" с билет от 2,20 евро, съобщава "Радио-телевизия Словения". Билетът за лотарията е закупен в село близо до столицата Любляна. Данъкът, който трябва да заплати щастливеца е 15 % от печалба

Словенец удари 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот"

Словенец, чието име се пази в тайна, спечели 21 млн. евро от лотарията Словенец, чието име се пази в тайна, спечели 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот" с билет от 2,20 евро, съобщава "Радио-телевизия Словения". Билетът за лотарията е закупен в село близо до столицата Любляна. Данъкът, който трябва да заплати щастливеца е 15 % от печалба

Смартфоните правят студентите нещастни

/КРОСС/ Американски учени са установили, че студентите, които редовно използват смартфоните си, са невнимателни, нещастни и се учат по-лошо. Експертите са стигнали до тези изводи, изследвайки повече от 500 млади хора. По-специално, те са установили , че тези, които постоянно се занимават с мобилните си телефони, научават много по-малко от своите връстници. Освен това голяма част от тях са неудовлетворени от живота си и имат проблеми с концентрацията.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване