16 убити в серия атаки в района на Багдад

Най-малко 16 са жертвите днес в поредица нападения в провинция Багдад, предаде АФП. При атентатите, извършени на пет места, са ранени поне 39 души.

Депутатката Ирена Узунова с кръвоизлив в мозъка, състоянието й е тежко

Бившата областна управителка на Хасково и депутат в настоящото Народно събрание Ирена Узунова тази нощ е приета спешно в ОАРИЛ на многопрофилната болница в Хасково. Причината е кръвоизлив в мозъка.

Софи Маринова отказва да се разголи напълно

Гласовитата певица Софи Маринова споделя, че никога не би се снимала гола, дори и срещу тлъста сума.

Честит празник, студенти!

На 8 декември студентите в страната отбелязват своя празник. Това е денят, в който Българската православна църква по стар стил е почитала паметта на Светите Седмочисленици - сред тях Свети Климент Охридски, считан за един от покровителите на българското висше образование. Честването на празника започва през 1903 г. по повод на 15-годишния юбилей на единственото тогава в Княжество България Висше училище. Решението за празника е взето от Академичния съвет на Алма Матер на 30 ноември 1902 г. Празникът е отменен след 1944 г. и е заменен с датата 17...

И Пампорово пълно с празнуващи студенти

Повечето младежи са отседнали по хотели за 3 дни

    


От ЧЕЗ предупредиха, че засилват проверките за кражба на ток

Служители на ЧЕЗ и МВР са направили съвместни проверки на битови и стопански клиенти по разкриването на кражби на електроенергия в различни населени места в Западна България, съобщиха от енергодружеството в неделя.   Специалистите от "ЧЕЗ Разпределение България" АД са проверили трафопостове, електромери, часовникови превключватели и други възможности за свързване към разпределителната мрежа.   Проверките ще продължат и през следващите седмици.   От началото на 2013 г. в ЧЕЗ са постъпили над 12 000 сигнала за нерегламентирана консумация на електроенергия. Извършени са над 45 000 проверки. Най-често констатираното нарушение е манипулирани електромери.   ЧЕЗ отчита около 17,5 млн. киловатчаса нерегламентирана консумация на електроенергия за периода януари-ноември 2013 г.   По съставените констативни протоколи тези загуби се равняват на приблизително 3.5 млн. лева. Реалните щети обаче може да са двойно по-големи, тъй като при установяване на нарушение компанията може да изиска плащане максимум 3 месеца назад, въпреки че злоупотребите може да са продължавали с години, посочват от компанията.   От фирмата напомнят, че могат да се подават сигнали при съмнения за кражби на електроенергия на имейл адрес ntz@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната информационна линия 0700 10 010 на цената на един градски разговор.

Саня Борисова и Ники Илиев се влюбват на кастинга на "Забранена любов"

Всеки втори филм или сериал ражда поне по една любовна двойка и в живота. Това поне показва практиката. 
Всъщност в лентите винаги има две известни лица, които зрителят иска да види заедно и в реалния живот. 
Често обаче и сценарият може да предначертае отношенията на главните актьорите.




Всеки втори филм или сериал ражда поне по една любовна двойка и в живота. Това поне показва практиката. Всъщност в лентите винаги има две известни лица, които зрителят иска да види заедно и в реалния живот. Често обаче и сценарият може да предначертае отношенията на главните актьорите.

Не можеш да научиш никого на нищо, а можеш само да му помогнеш да го открие в себе си

Не можеш да научиш никого на нищо, а можеш само да му помогнеш да го открие в себе си - Галилео Галилей.

Намериха убит изчезналия охранител

Tрупът на охранителя от Хасково Христо Кабаиванов, който изчезна преди близо два месеца, бе открит с отрязани крака край село Мандра.

Кабаиванов бе обявен за национално издирване. До трупа  разследващите стигнали от бившия пожарникар Илия Ангов. Той също бе в неизвестност и бе обявен за издирване.  Домът му в Мандра бе претърсван от криминалисти със следово куче два пъти.

Вчера полицаите довели в селото под конвой Илия Ангов. По-късно пристигнал и съдебният лекар д-р Христо Еленски.

Илия завел разследващите в местността Айлън гечид край река Козлец, където  под камара от камъни и автомобилни гуми било открито тялото на 59 – годишния мъж от Хасково.

Припомняме, че Христо Кабаиванов изчезна на 16 октомври. Малко преди да изчезне бе установено, че е бил при Илия.

Според неформална информация краката на Христо били отрязани. Утре от МВР – Хасково ще дадат официална информация по случая.

 

Очаквайте подробности

Хасково Новини

По-малко деца извън училище, повече учащи възрастни

София /КРОСС/ Намаляване броя на младите, които преждевременно напускат училище и увеличаване на възрастните, които учат през целия си живот - това са част от целите, записани в „Стратегия за учене през целия живот" 2014-2020 г., която правителството предстои да приеме.До 2020 г. 90% от децата от 4 до 7 години трябва да бъдат обхванати от предучилищната подготовка. Делът на напусналите преждевременно образователната система на възраст 18-24 години трябва да намалее до 11%. На 36% пък трябва да се увеличи делът на завършилите висше образование на възраст 30-34 години.В стратегията е заложено още намаляване на 15-годишните ученици със слаби постижения по четене, математика и природни науки, понижаване на броя на неграмотните - като процентът сред 20-29-годишните трябва да се стопи от сегашните 2,3% на 1,5%.Предстои да се създаде електронен регистър на всеки ученик, в който да са отразени постиженията, пропуските и дисциплината. „Ще има ще има база данни, която ще показва всичко за този ученик. Когато той се премества от едно училище в друго, много неща се скъсват. Тези характеристики, които се пишеха до сега всички знаем, че са много формални", обясни директорът на столичното 137 СОУ Мариана Закова.Подобно електронно досие би дало сигнал за риск от преждевременно напускане на училище. Би помогнало и на кариерните консултанти да насочат младите към подходящо кариерно развитие

Отстраниха аварията, блокирала небето над Великобритания

Техническата авария в главния център за контрол на полетите в Суонуик във Великобритания, която предизвика истинска бъркотия в британското небе и заради която бяха анулирани стотици полети от британски летища, а още стотици закъсняха, беше отстранена, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. Аварията засегна телефонното оборудване на британските авиодиспечери. Чрез него те поддържат контакт с други агенции за управление на въздушния трафик в страната и в Европа. Заради аварията лондонските летища Хийтроу, Станстед, Гетуик и Лутън, както и...

Гръцки полицай загина при престрелка с въоръжени албанци

Гръцки полицай загина при престрелка с въоръжени албанци, съобщи АП. Инцидентът е станал в град Солун, разположен в северната част на страната. Според агенцията , полицейските служители са участвали в акцията срещу незаконни имигранти.В една от хижите в покрайнините на града те открили двама нелегални от Албания. При опит да ги арестува, албанците извадили оръжия и застреляли един от полицаите - 43-годишен сержант. От полицията съобщават, че нападателите са били застреляни. Към момента албанците все още не са идентифицирани.      

Само 20% от циганите работят

Само около 20% от всички роми в България имат работа. За сравнение, през 80-те години делът на работещите в малцинството е бил 84 на сто. Данните бяха изнесени на международна конференция в София за положението на ромите в целия Европейски съюз и в България.

Правителството решава за 7-ми блок с Westinghouse в сряда

NOresharski има информация, че в сряда на заседанието на Министерски съвет ще се приеме решение за изграждането на 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ с изпълнител Westinghouse.

Още в четвъртък в София се очаква да пристигне представител на Westinghouse на възможно най-високо ръководно ниво за подписване на сделката. Бързането се обуславя с аргумента “Да не размислят“. Не е ясно дали представителят ще бъде от американска страна или от Тошиба, които от 1.01.2013 притежават 87% от Westinghouse Electric Company.

Всичко това от само себе си отхвърля всякаква възможност за провеждане на тръжна процедура за сделка, която според експерти се оценява за около 5 млрд. лв.

Ако информацията е точна, NOresharski има само един въпрос: За кого важат законите в България?

The post Правителството решава за 7-ми блок с Westinghouse в сряда appeared first on Noresharski.com.

Словенец спечели 21 млн. евро от евролотарията с билет за 2 евро

Словенец, чието име се пази в тайна, спечели 21 млн. евро от лотарията "Евроджакпот" с билет от 2.20 евро, съобщи Радио-телевизия Словения в неделя.   Билетът за лотарията е закупен в село близо до столицата Любляна. Данъкът, който трябва да заплати щастливецът, е 15 % върху сумата.   Досега най-голямата печалба, изплащана в Словения, е била 5 млн. евро.

„Дейли Мейл": Бербатов отива в „Арсенал"

Все повече се засилват слуховете за трансфер на Димитър Бербатов в Арсенал, пише „Дейли Мейл" твърди, че преминаването на българина в „Арсенал" е напълно възможно.
Изданието твърди, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все по-сериозно гледа на възможността да привлече Бербо през зимния трансферен прозорец, защото на върха на атаката разполага Все повече се засилват слуховете за трансфер на Димитър Бербатов в Арсенал, пише „Дейли Мейл" твърди, че преминаването на българина в „Арсенал" е напълно възможно. Изданието твърди, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все по-сериозно гледа на възможността да привлече Бербо през зимния трансферен прозорец, защото на върха на атаката разполага

Слухове пратиха Бербатов в „Арсенал"

Все повече се засилват слуховете за трансфер на Димитър Бербатов в Арсенал, пише „Дейли Мейл Все повече се засилват слуховете за трансфер на Димитър Бербатов в Арсенал, пише „Дейли Мейл" твърди, че преминаването на българина в „Арсенал" е напълно възможно. Изданието твърди, че мениджърът на Арсенал Арсен Венгер все по-сериозно гледа на възможността да привлече Бербо през зимния трансферен прозорец, защото на върха на атаката разполага

Семейство Обама ще присъства на заупокойната церемония в памет на Мандела

Американският президент Барак Обама и първата дама Мишел Обама ще присъстват във вторник, 10 декември, на заупокойната служба в Йоханесбург в памет на Нелсън Мандела, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение на Белия дом. Церемонията ще се състои на стадион в предградието Совето. На церемонията Обама ще бъдат придружавани в президентския самолет от бившия американски президент Джордж Буш-младши и съпругата му Лора. Бившият американски президент Бил Клинтън и съпругата му, бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън, зае...

Тайланд решава на референдум съдбата на министър-председателя

/КРОСС/ Министър-председателят на Тайланд Инглук Шинаватра, чиято оставка бе поискана от опозицията, обеща в страната да се проведе референдум, от който ще стане ясно ще остане ли на поста или не, съобщава „Ройтерс". "Ще проведем референдум и ако хората искат, ще подам оставка", каза тя. По думите на Шинаватра, „тя е готова да се вслуша в тайландския народ" и „гледа нормално на перспективата да подаде оставка".

Близо ли е краят на обикновеното яйце?

Стартъп компания от Сан Франциско разработва растително базиран протеин с яйчен вкус

    


Гръцката полиция задържа български измамник

Гръцките власти задържаха 34 годишен българин, срещу когото има европейска заповед за арест. Нашенецът е бил осъден от родни магистрати за злоупотреба с имоти на 3 години затвор.

БАБХ започва масови проверки на хранителните магазини

Българската агенция по безопасност на храните започна кампания за масови проверки на хранителните стоки в търговската мрежа. Инспекторите и екипите на Агенцията ще работят по 24 часа през следващите 30 дни. Главната цел на инициативата е да се осигури една спокойна и безопасна Коледа, както за българския потребител, така и за търговците.

„Шеврон” спира проучването за шистов газ в Румъния

Американската петролна компания Шеврон е преустановила проучвателните дейности за шистов газ в Североизточна Румъния след като няколкостотин противници на добива на шистов газ разбиха предпазните заграждения около евентуалното находище в село Пунджещ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Стотици полицаи от силите за борба с безредиците не са успели да попречат на местни жители да разрушат загражданията и да нахлуят на обекта. Арестувани са няколко десетки души, а 14 души са обвинени в нанасяне на имуществени щети и в носене на ножове.Хиляд...

Новият Изборен кодекс нищо няма да реши!

Проф. Константинов: Българинът да стане активен, ако иска промяна

    


Евелин Костова върти педали по 12 км на ден

Може и да е израсла в Перник, но не разполага с пернишки голф - колата, герой в многобройни вицове. Автомобилът й е от друга марка, но пак е пернишка регистрация. А що се отнася до вицовете за града на нейното детство, младата актриса Евелин Костова не се дразни, даже се забавлява.Едва на 20 г. тя вече има зад гърба си главни роли в 2 ... Може и да е израсла в Перник, но не разполага с пернишки голф - колата, герой в многобройни вицове. Автомобилът й е от друга марка, но пак е пернишка регистрация. А що се отнася до вицовете за града на нейното детство, младата актриса Евелин Костова не се дразни, даже се забавлява.Едва на 20 г. тя вече има зад гърба си главни роли в 2 ...

Не успяха да учредят партия ПОМАК

Ефрем Моллов

Въпреки че официалното учредяване на партия „Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура” (ПОМАК) бе обявен за днес, формацията така и не успя да се реализира на практика.

Днес трябваше да се учреди Инициативен комитет, което е първата законова стъпка за създаването на партията. Това обаче така и не се случи, тъй като организаторите не успяха да съберат достатъчно членове.

По закон за учредяването на Инициативен комитет са необходими 50 души, а инициативата на ПОМАК събра само 37 привърженици.

Един от радетелите на формацията – Ефрем Моллов даде заявка, че ПОМАК ще внесе коренна промяна в българския политически живот.

Пред медиите той многократно подчерта, че партията няма да бъде етническа и че всички ще бъдат „много изненадани“ от личностите, които ще я съставят.

Статията "Не успяха да учредят партия ПОМАК" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Коледни приключения в Куклен театър Сливен

Трескава подготовка за празничните дни тече в Куклен театър Сливен. Представленията започват днес от 11 часа със спектакъла „Коледният бал на Пепеляшка”. Това е приказка, която разказва за чудесата в Коледната нощ. Нощта, в която мечтите се сбъдват… На 10 декември от 18 часа е премиерния спектакъл „Снежен сън”. Шоу спектакъл от Мариета Ангелова – Марионета. Режисьор – Мариета Ангелова – Марионета, текст на песните – Елена Димитрова, композитор – Петър Писарски. Публиката ще има възможност да “надникне” в страната на Дядо Коледа – Лапландия, за ...

Чешкият премиер за погребението на Мандела: Ужасен съм, че трябва да ходя, имах други планове

Чешкият премиер в оставка Иржи Руснок. Снимка: independent.ie

“Ужасен съм, че трябва да отида. Имах други планове – обяд и вечеря – а и пътуването до Южна Африка ще бъде твърде дълго.” Това заявява министър-председателят на Чехия в оставка Иржи Руснок в разговор с военния министър Властимил Пицек.

Разговорът се води в петък, в чешкия парламент. Двамата не подозират, че разговарят пред включени микрофони. Думите им са записани от националния обществен телевизионен канал. 

Репликата е изпусната, след като министър Пицек напомня на премиера, че президентът Милош Земан може би няма да е в състояние да лети заради травма на коляното. Премиерът заявява още, че графикът му за декември е препълнен и ще му бъде много трудно да намери време за такова непредвидено събитие. Казва също, че до няколко дни ще реши кой да представлява Чешката република на погребението на Мандела на 15 декември.

Записът, изтекъл в социалните мрежи в събота, предизвика вълна от възмущение, след която премиерът в оставка се извини. ”Извинявам се за тези думи”, казва Руснок пред Асошиейтед прес. “Не бях прав да говоря така във връзка със смъртта на Нелсън Мандела”, допълва той.

Нелсън Мандела е посещавал чешката столица Прага. През 1992 г. той е в чешката столица за среща с тогавашния президент и негов приятел Вацлав Хавел. Двамата лидери са прекарали години заедно в затвор заради опозиционните си действия срещу режимите, преди да станат президенти.

Вацлав Хавел почина на 18 декември 2011 г.

Един от най-значимите световни политически лидери на XX век, бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела издъхна на 5 декември на 95-годишна възраст в дома си в Йоханесбург. В Южна Африка е обявен 10-дневен траур.

Статията "Чешкият премиер за погребението на Мандела: Ужасен съм, че трябва да ходя, имах други планове" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пенелопе Крус: Има живот за актрисите над 40 години, особено в Европа


Пенелопе Крус е бездетна съпруга в един от новите си филми и обречена годеница в друг. Личният живот на актрисата обаче си остава в тайна.

39-годишната испанка - майка на две деца, играе тъмнокосата красавица във филми на Педро Алмодовар и Уди Алън, навърта се покрай Джони Деп в "Карибски пирати" и участва в интимни сцени с Майкъл Фасбендър в ролята на негова годеница в новия филм на Кормак Маккарти от тази година "Съветникът" (The Counselor).

С множество извинения Крус...

Греков: Няма да допуснем приватизация на Института по розата

София /КРОСС/ „Европейските средства, които влизат в земеделието, нямат сравнимост с други отрасли, но българското земеделие се нуждае от повече и повече средства". Това заяви пред БНР министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. „Важното за мен е, че както премиерът Пламен Орешарски, така и финансовият министър Петър Чобанов, с изключително голямо внимание следят проблемите в областта на земеделието и винаги откликват, когато има необходимост от финансови средства и възможности, те да бъдат реализирани", уточни проф. Греков.Той коментира и проблемите в Института по розата в Казанлък и заяви, че до два месеца там ще бъде избран нов директор. Министър Греков каза още, че в Селскостопанската академия има значителни промени, които са свързани най-вече с финансирането, а те от своя страна рефлектират и върху кадровия потенциал. „Години наред там не са вземани млади хора, които са свързани с реализацията на научните идеи и изследвания, необходими за земеделието. В Института по розата заплатите се движат назад с близо осем месеца. Много от кадрите, които се намират в тези институти напуснаха и се стигна до този проблем", каза още министърът на земеделието. Той уточни, че още утре група от експерти от Инспектората към МЗХ, ще провери допуснатите нарушения и ще изслуша хората, които работят в института. „Академичността ще надделее и до два месеца ще бъде избран нов ръководител", категоричен бе министър Греков

Проф. Константинов: Сегашното мнозинство ще се върне на власт

Който си мисли, че новият Изборен кодекс ще промени българската политическа система, той се лъже, предупреди в предаването „Тази неделя” по bTV математикът и бивш член на ЦИК проф. Михаил Константинов, според когото „и старият кодекс си е много хубав”.

Исус Христос става герой във филм на ужасите

/КРОСС/ Историческият канал History Channel ще снима филм Исус Христос. Лентата „Lost Years" ще проследи живота му от 13-ата до 30-ата му година , т.е. до времето, когато е станал проповедник. Проектът ще е в няколко части и е замислен като филм на ужасите. Самият Исус ще бъде човек със екзорсистки способности. Сюжетът на филма ще се основава на истории от Библията, където се казва , че Исус е изцелявал болните и дори да ги е връщал към живот. Ще бъдат показани и седем случаи, в които Исус е изгонил вселили се в хората демони (включително и от Мария Магдалена), споменати в Евангелието на Матей, Марко и Лука.

Гръцкият парламент прие бюджета за 2014 г.

Парламентът на Гърция прие бюджета за 2014 г., предаде ИТАР-ТАСС. Проектът за държавен бюджет беше одобрен вече от Тройката международни кредитори на Гърция /МВФ, ЕК и ЕЦБ/.В приетия от парламента бюджет за първи път от 6 години насам е заложен ръст на икономиката. Очаква се през 2014 г. той да бъде от 0,6 процента.В бюджета е заложено намаляване на разходите с 3,5 милиарда евро, допълва Франс прес, цитирана от БТА. Междувременно стана ясно, че Тройката кредитори на Гърция  отлага мисията си в Атина за януари и замразява плащанията по заем на с...

"Ксавер" предизвика смъртта на 11 души

Бурята „Ксавер”, която връхлетя Европа, нахлувайки през Великобритания във вторник и щурмувайки Западна Европа към петък, е предизвикала смъртта на 11 души.

В нощта срещу св. Анна магиите хващат

Утре почитаме св. Анна. Има неща обаче, които нашите баби и дядовци спазвали в нощта срещу празника. Те вярвали, че през тази нощ се извършват най-различни заклинания и прокоби - за раздяла, болест или смърт, съобщава Дарик.

Поверията твърдят, че „черните магии" „хващали" тази нощ, а магьосниците можели да примамят чуждото плодородие. Затова Утре почитаме св. Анна. Има неща обаче, които нашите баби и дядовци спазвали в нощта срещу празника. Те вярвали, че през тази нощ се извършват най-различни заклинания и прокоби - за раздяла, болест или смърт, съобщава Дарик. Поверията твърдят, че „черните магии" „хващали" тази нощ, а магьосниците можели да примамят чуждото плодородие. Затова

Отпуснатите от ГЕРБ пари за детски градини все още не са усвоени

Припомняме, кабинетът „Борисов" отпусна 30 милиона лева

Празникът на студентите – 8 декември

На 8 декември студентите в страната отбелязват своя празник. Това е денят, в който Българската православна църква по стар стил е отбелязвала паметта на Светите Седмочисленици и сред тях Свети Климент Охридски, считан за един от покровителите на българското висше образование.Честването на празника започва през 1903 г. по повод на 15-годишния юбилей на единственото тогава в Княжество България Висше училище. Решението за празника е взето от Академичния съвет на Алма Матер на 30 ноември 1902 г. Празникът е отменен след 1944 г. и е заменен с датата ...

Студенти бъдете внимателни

По време на Празника на студентите - 8 декември и при пътуванията, свързани с него, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия по вина и с участие на водачи на автомобили, най-често с малък стаж и опит, превозващи компании от студенти. От полицията информират, че основните рискови фактори са превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол. Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водач...

Свободна интернет зона и в парк „Тракия”

На 9 декември, понеделник от 11 часа кметът Живко Тодоров ще направи демонстрация на свободната интернет зона в парк „Тракия". Тя се осигурява и обезпечава от трима старозагорци - Константин Кънчев, Даниел Иванов и общинския съветник Гочо Карагьозов. Инициативата е част от проекта на Община Стара Загора за разкриване на повече свободни уайърлес зони в града. През миналата година бе осигурен безплатен интернет в парковете „Пети октомври", „Александър Стамболийски" (Алана) и Автогара Стара Загора.  ...

Цените на храните остават стабилни

Индексът на тържищните цени, който отразява цените на хранителните стоки на едро, остава стабилен и в края на тази седмица е на ниво 1,354 пункта, съобщават от Държавната комисия по стокови борси и тържища. Базовото ниво на индекса от 100 пункта е от 2005 година, посочва БТА. Краставиците поскъпват с 10,9 процента - до 2,13 лева за килограм. Оранжерийните домати поевтиняват с 2,6 процента и се търгуват по 1,51 лева за килограм. Зелето се продава на едро по 0,35 лева за килограм на едро, картофите - по 0,73 лева за килограм, а морковите -...

Земетресението в Япония през 2011 г. е "белязало" земната гравитация

Европейският спътник ГОЦЕ, който бе използван за картографиране на земната гравитация, установи, че опустошителото тота на нашата планета, съобщи ЮПИ. Големите земетресения не само деформират земната кора, но могат също да предизвикат промени в "локалната" гравитация, която варира от едно място на друго и бе измерена с чувствителните прибори на борда на ГОЦЕ, заявиха учени от Европейската космическа агенция. Приборите разкриха, че земетресението в Япония е променило гравитационното поле. "Локалната" гравитация може да варира, тъй като материята във вътрешността на Земята не е еднородна. Значителни промени в разпределението на материята, като онези по време на земетресението в Япония през 2011 г., могат да предизвикат допълнителни вариации на гравитацията. ГОЦЕ карт...

Храната ни се струва по-вкусна, ако мислим, че е биологична

Шведски учени показаха, че дори виртуалните етикети влияят върху човешките вкусови луковици, съобщи в. "Дейли мейл". Затова, ако не сте много добри готвачи, гостите ще харесат повече храната, ако им кажете, че продуктите са биологични. Учените от университета в Кавле са дали на две групи доброволци по две чаши обикновено кафе, но им казали, че едното е биологично. Въпреки че напитките били еднакви, участниците харесали повече предполагаемата чиста продукция. Така учените стигат до извода, че само етикетът е достатъчен, за да промени възприятията. Предишно изследване установи, че хората са склонни да мислят биологичните продукти за по-здравословни и с по-малко калории.Биологичните плодове, зеленчуци, яйца и месо се произвеждат без пестициди, изкуствени торове и методи на интенз...

40 мача без загуба и разгром 7:0

Явно "Байерн Мюнхен" може да постига победи в Бундеслигата и без да излиза с всичките си титуляри. Разгромът със 7:0 бе над "Вердер Бремен", като гост в двубой от 15-ти кръг на немското първенство. С хеттрик се отличи Франк Рибери. Френският национал и претендент за "Златната топка" се разписа в 21-ва, 38-ма и 82-ра минути. Даниел ван Буйтен също отбеляза в 27-ма минута. Манджукич и Мюлер бяха точни съответно в 60-та и 69-та минута, а в самия край Гьотце оформи крайното 7:0. "Дербито между "Байерн" и "Вердер" е много голямо събитие. Ние излязохме пределно концентрирани. За наша радост имахме много възможности и реализирахме голяма част от тях. От друга страна постигнахме още по-голям резултат - 40 двубоя в Бинделигата без загуба. То...

Георги Кадиев: Щом ГЕРБ започне да се разпада, ще видите пукнатини и при нас


Алтернативата на сегашното управление е ГЕРБ да се върне на власт. Можем да имаме всякакви различия в парламента, но нито един от нас не иска ГЕРБ да се върне на власт, заяви в интервю за БНТ депутатът от БСП Георги Кадиев.

"Парадоксът е, че колкото по-дълго ГЕРБ стои обединен, толкова по-дълго и ние ще сме обединени", каза още Кадиев и добави: "В момента, в който ГЕРБ започне да се разпада, ще видите и пукнатини при нас, то е видимо. Ние сме различни. БСП иска едно, ДПС друго,...

Мъжете да не излизат тази нощ, дебнат ги самодиви

Утре почитаме св. Анна. Има неща обаче, които нашите баби и дядовци спазвали в нощта срещу празника. Те вярвали, че през тази нощ се извършват най-различни заклинания и прокоби - за раздяла, болест или смърт, съобщава Дарик.

Поверията твърдят, че „черните магии Утре почитаме св. Анна. Има неща обаче, които нашите баби и дядовци спазвали в нощта срещу празника. Те вярвали, че през тази нощ се извършват най-различни заклинания и прокоби - за раздяла, болест или смърт, съобщава Дарик. Поверията твърдят, че „черните магии" „хващали" тази нощ, а магьосниците можели да примамят чуждото плодородие. Затова

ЕВН отчитат завишено потребление на електричество

Завишено потребление на електричество отчитат от ЕВН със застудяването на времето. От компанията допълват, че потреблението на ток през ноември е било с 3,6 на сто по-високо спрямо същия месец миналата година. В същото време обаче средната стойност на фактурите при битовите клиенти за ноември 2013 г. е 43,68 лв. с ДДС, докато година по-рано тя е била с четири лева по-скъпа. Заради двете намаления на цен...

Израелски министър иска анексиране на част от Западния бряг

Аз се обявявам в полза на израелски суверенитет върху зоната

Отвращение: Младеж се гаври с паметника на Яворов в Поморие

Младеж ивършващ гнусни действия с паметника на Яворов в Поморие е заснет, а снимките са публикувани и харесани от негови приятели в социалната мрежа Фесбук, съобщава възмутен гражданин. Ето какво още ни пише:

Наскоро станах свидетел в социалната мрежа, как младеж извършва гнусни действия пред фотообектив с наш Народен Будител и как негови приятели и познати харесват снимките му и му се възхищават. Изразих своето недоволство в мрежата, но бях подкрепен само от неколцина мои познати и явно ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ. Изпрашам ви снимки като доказателство. Знам че вашият онлайн портал се наблюдава от доста помориици и не само, и дано да се изрази някакво отношение по въпроса, ако ли не – тежко и на Майка БЪЛГАРИЯ. Аз самият не се смятам за някакъв заклет патриот, но ми стана много неудобно и непристойно  като видях снимките и как никой не реагира, подминават ей така, все едно нищо не е станало. Въпросният младеж се казва Ралин Кирилов (поне така му е името в соц. мрежа ). Подвизава се с този ник :  https://www.facebook.com/ralin.kirilov . Дано покрай вас, този позорен случай набере популярност и виновника да понесе последствията!

gavra s qvorov 2

gavra s qvorov 1

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване