Опозицията в Украйна свиква милионен митинг

Властите в Украйна смятат да използват провокатори, за да провокират сблъсъци по време на готвения мащабен протест на площад „Независимост Властите в Украйна смятат да използват провокатори, за да провокират сблъсъци по време на готвения мащабен протест на площад „Независимост" в Киев, предупреди опозиционна партия „Баткивщина" на бившия премиер Юлия Тимошенко. Според опозицията чрез 1000 души управляващите ще създадат ситуация за обявяване на извънредно положение. „Предупреждаваме

Нашенец с европейска заповед за арест хванат в Халкидики

В Неа Тригля, Халкидики е арестуван 34-годишен българин, срещу когото има европейска заповед за задържане, пишат гръцки медии, цитирани от „Български новини“.

Реал Мадрид се дъни за Купата

Отборът на Реал Мадрид изненада неприятно своите привърженици, след като днес "кралския клуб" завърши наравно 0:0 при гостуването на третодивизионния Олимпик де Шатива в първи мач от 1/16-финалите за Купата на Краля.

Лек спад в свободните работни места в Хасково

С около две дузини са намалели свободните работни места в Хасково в сравнение с предходните няколко седмици, сочи справката на Бюрото по труда в града. Най-много отново са ваканциите за шивачи/шивачки на дамско облекло - 25. Отделно от това в справката фигурират по 5 незаети позиции за шивачи на трикотаж (със стаж) и шивачи на спортно облекло и по 3 - за шивачи на трикотаж (със стаж на права машина) и шивачи на трикотаж (със стаж една година на права, оверлог или покривна машина. Обявени са и 12 свободни места за оператори на инсталация, 10 - з...

Киев се готви за най-голямата демонстрация от 2004 година насам

Днес в украинската столица Киев ще се проведе поредният антиправителствен протест. Организаторите се надяват да съберат 1 милион души, за да окажат силен натиск върху президента Виктор Янукович, който се опитва да възстанови връзките на Украйна с Русия след отлагането на търговското споразумение с ЕС.

Константинов: Новият Изборен кодекс няма да промени нищо

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

Новият Изборен кодекс няма да промени политическата ситуация в България, а търговията с гласове ще продължи. Това заяви пред bTV математикът проф. Михаил Константинов.

Той заяви, че настоящият кодекс, против който хората роптаят, е добър. Според Константинов новите текстове, които се очаква да бъдат приети, не се отличават съществено от старите.

По думите на математика изборни манипулации ще има, докато има и хора, които са готови да продадат гласа си. Според него обаче търговията с избиратели не променя крайния резултат на изборите, ако всички партии упражняват тази порочна практика.

„Ако всички купуват гласове, резултатът не се променя – големите партии имат най-големи възможности и могат да си купят най много гласове, при това съотношението се запазва. Ако обаче една партия реши да се прави на много морална и не купува гласове, тя губи.“, обясни професорът.

Той е категоричен, че за да бъдат преодолени изборните манипулации, е необходимо българите да гласуват задължително.

„Версията, че ще си седи вкъщи и няма да гласува, не е приемлива. Българинът трябва да научи, че трябва да направи усилия, за да подобри собствения си живот“, каза Константинов.

Математикът обаче е скептичен към идеята да се въведе задължително гласуване. Според него депутатите в парламента нямат подобни нагласи.

Константинов посочи като напредък идеята за създаването на постоянна изборна администрация, която е заложена в новия вариант на Изборния кодекс. Според професора изборните текстове трябва да променят прага за влизане в парламента при преференциалното гласуване. По думите БСП и ДПС водят преговори по темата, но са на коренно различно мнение. Според информацията на Константинов БСП настоява преференциалният праг да бъде смъкнат до 7%, но от ДПС са непреклонни.

„Преференциален праг над пет процента избива преференциите както Raid избива хлебарките“, каза Константинов.

Запитан какво, ако не Изборният кодекс, може да промени политическия живот в България, професорът отговори, че на българския политически пазар трябва да се появят правилните хора, които да имат желание да вършат полезна работа. На въпроса какво счита за „полезна работа“, Константинов посочи реформа в съдебната система и промени в Конституцията.

Статията "Константинов: Новият Изборен кодекс няма да промени нищо" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Френската полиция закопча трима българи

Френската полиция задържа трима българи, които са възнамерявали да сложат устройствата на банкомати на „Пощенската банка” и „Креди агрикол” в град Лан.

Жълт код във Варна и цяла Северна България заради силен вятър

Жълт код за силен вятър е обявен в област Варна за днес. Метеоролозите предупреждават, че ще духа силен вятър от запад-северозапад със скорост 14-19 метра в секунда. Максимални температури на въздуха за Варна и региона ще са около 4°-6°, а минималните 2°-3° под нулата.

Започва акция "24/30" за контрол на храните

Започна кампания "24/30" за масови проверки в търговската мрежа на хранителните стоки на Българската агенция по безопасност на храните. Инспекторите и екипите на горещият телефон 0 700 122 99 ще работят 24 часа в рамките на 30 дни. Контролът ще се осъществява от специални екипи на агенцията и дежурни инспектори, които да отговарят на сигнали, Започна кампания "24/30" за масови проверки в търговската мрежа на хранителните стоки на Българската агенция по безопасност на храните. Инспекторите и екипите на горещият телефон 0 700 122 99 ще работят 24 часа в рамките на 30 дни. Контролът ще се осъществява от специални екипи на агенцията и дежурни инспектори, които да отговарят на сигнали,

Малария идва от Марица

Задава се опасност от малария за българите, живеещи в погранични райони с Гърция. Това съобщи д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.

Започва кампания за проверка на храните

Започна кампания Започна кампания "24/30" за масови проверки в търговската мрежа на хранителните стоки на Българската агенция по безопасност на храните. Инспекторите и екипите на горещият телефон 0 700 122 99 ще работят 24 часа в рамките на 30 дни. Контролът ще се осъществява от специални екипи на агенцията и дежурни инспектори, които да отговарят на сигнали,

Коледата - без сняг

Коледата идва без сняг, но за сметка на това студена - с хапещи минусови температури. Това съобщи за „Труд" Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET. Завихрилите се в събота силни ветрове ще продължат да властват над страната ни още два дни. Те се дължат на силно изразени циклони, създали се над Скандинавието, Прибалтика и Северно море. България попада в периферията им, но въпреки това въздействието им е силно. По тази причина вчера вятърът в Стара планина достигна ураганни стойности - до 144 км/ч. Днес скоростта му в южни...

Къде са камерите на КАТ днес?

КАТ - София сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Конкурсът за младежко късометражно кино Репортийн се завръща с трето издание

Стартира третото издание на Репортийн - националният конкурс за младежко късометражно кино, организиран от Центъра за образователни инициативи с подкрепата на Фондация "Америка за България". Той ще продължи до август 2014 г. Репортийн е образoвателна платформа с конкурсен характер, която има за цел да запознае младите хора на възраст между 13 и 19 години с магията да правиш кино по нестандартен и същевременно достъпен начин. В рамките на конкурса всеки тийнейджър може да заснеме свое видео с материалите и техниката, с която разполага, дори тов...

Само нежност ли е сексът?

Нека изясним още в началото: не оправдаваме нито грубостта, нито жестокостта. Но сексът не е само форма на общуване, а и импулс и неконтролируема страст.Основните идеи •    Агресивността ни плаши, тъй като обикновено я свързваме със желанието да навредим  на някого.•    Но тя е важна част от сексуалността. Получаваме удоволствие, като освобождаваме животинското в себе си.•    Затова сме свободни да я проявим в леглото, ако отношенията са основани на взаимно уважение.Страстният, див секс - wild sex, ни напомня за това, че стремежът другият да бъде обладан освобождава в човека животинското начало и ни дава възможност да изпитаме изключително силно удоволствие, различно от тов...

Хорхе Букай - "Пътят на самозависимостта"

Издателска къща „Хермес“ представя новата книга на Хорхе Букай -  „Пътят на самозависимостта“. След „Пътят на сълзите“ и „Пътят на   щастието“ тя е третото заглавиe от серията „Листа по пътя“. Хорхе Букай отдавна се е доказал като един от най-обичаните автори в България. Самият той изпитва особена привързаност към страната ни.Първият крайъгълен камък на самозависимостта е любовта към себе си. Това включва способността ни да се обичаме и уважаваме, осъзнаването на собствената ни стойност и гордостта, че сме тези, които сме. Пътят на самозависимостта е пътят към поемането на отговорност за самите нас. За да го извървим, е необходимо:•   &a...

Задържаха българин с европейска заповед за арест в Гърция

34-годишен български гражданин, срещу когото има европейска заповед за задържане, е бил арестуван в Неа Тригля, Халкидики, съобщава в. "Български новини".

Студентите празнуват 8 декември

Българските студенти днес празнуват своя празник. МВР разпореди организационни мерки за обезпечаване на сигурността преди и по време на студентския празник.

Метрото и някои автобуси ще се движат през нощта на 8 декември

Столичен автотранспорт ще осигури нощно движение на метрото и някои автобуси във връзка със студентския празник - 8 декември, съобщават от Центъра за градска мобилност към Столична община.

Със заповед на общината ще бъде осигурено нощно движение от 24.00 часа на 8 декември до 05.00 часа на 9 декември по автобусни линии № 94 и 280. Метрополитен Столичен автотранспорт ще осигури нощно движение на метрото и някои автобуси във връзка със студентския празник - 8 декември, съобщават от Центъра за градска мобилност към Столична община. Със заповед на общината ще бъде осигурено нощно движение от 24.00 часа на 8 декември до 05.00 часа на 9 декември по автобусни линии № 94 и 280. Метрополитен

Павлова: Всички министерства са си раздали бонуси

Напускането на Георги Марков дошло удобно за управляващите

    


8 декември - празник на студентите

Българските студенти днес празнуват своя празник. За първи път 8 декември се отбелязва у нас през 1903 г., като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище, след решение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г. В решението се определя честването да бъде на 8 декември - в Деня на Свети Седмочисленици (на 25 ноември по стар стил) - един от които е и Свети Климент Охридски. Празнуването е отменено след 1944 г. и датата е заменена със 17 ноември - Международен ден на студентската солидарност. През 1962 г. праз...

Градският транспорт ще се движи и през нощта за студентския празник

Столичен автотранспорт ще осигури нощно движение на метрото и някои автобуси във връзка със студентския празник - 8 декември, съобщават от Центъра за градска мобилност към Столична община.

Със заповед на общината ще бъде осигурено нощно движение от 24.00 часа на 8 декември до 05.00 часа на 9 декември по автобусни линии № 94 и 280. Метрополитен Столичен автотранспорт ще осигури нощно движение на метрото и някои автобуси във връзка със студентския празник - 8 декември, съобщават от Центъра за градска мобилност към Столична община. Със заповед на общината ще бъде осигурено нощно движение от 24.00 часа на 8 декември до 05.00 часа на 9 декември по автобусни линии № 94 и 280. Метрополитен

Анджела Брамбати от "Рики е повери": Пратете ми бурканчета със сладко от рози

Анджела Брамбати завладява веднага с топлота и сърдечност, които не са присъщи на много от известните представители на шоубизнеса. Певицата от най-популярната италианска група “Рики е повери” почти не спира да говори, да пее и да се смее при едночасовия разговор по телефона за “24 часа”.






Анджела Брамбати завладява веднага с топлота и сърдечност, които не са присъщи на много от известните представители на шоубизнеса. Певицата от най-популярната италианска група “Рики е повери” почти не спира да говори, да пее и да се смее при едночасовия разговор по телефона за “24 часа”.

Персоналният компютър ще изчезне, въпросът е кога

Експерти се усъмниха в оптимистичните прогнози за стабилен пазар на IDC

    


Електрическо одеяло изпепели апартамент във Варна

Пожар причинен от електрическо одеяло изпепели изцяло стаята на възрастна жена живееща в блок в центъра на Варна, предаде кореспондентът на БГНЕС от морската столица.

Алжирците в Любимец мятали шкафове и решетки по полицаите

120 алжирци, настанени в центъра в Любимец, са вдигнали бунт на 30 ноември и са опитали да избягат. В стремежа си да пробият десетината полицаи чужденците чупили прозорци, хвърляли по тях шкафове и метални решетки, които изкъртили от вратите.
За да потушат бунта, на място са пристигнали още полицаи. Те са използвали палки, за да овладеят 120 алжирци, настанени в центъра в Любимец, са вдигнали бунт на 30 ноември и са опитали да избягат. В стремежа си да пробият десетината полицаи чужденците чупили прозорци, хвърляли по тях шкафове и метални решетки, които изкъртили от вратите. За да потушат бунта, на място са пристигнали още полицаи. Те са използвали палки, за да овладеят

Преглед на печата - 8 декември

Очакванията за увеличаване на размера на осигуровките са сред водещите теми на всекидневниците. „Неминуемо в следващите години трябва да се стигне до увеличаване на осигурителните вноски, заяви управителят на НОИ Бисер Петков пред Дарик.

8 декември - празник на студентите

Българските студенти днес празнуват своя празник.За първи път 8 декември се отбелязва у нас през 1903 г., като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище, след решение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г.В решението се определя честването да бъде на 8 декември - в Деня на Свети Седмочисленици (на 25 ноември по стар стил) - един от които е и Свети Климент Охридски.Празнуването е отменено след 1944 г. и датата е заменена със 17 ноември - Международен ден на студентската солидарност. През 1962 г. празник...

Мъжете да не излизат тази нощ, за да не ги отвлекат самодиви

Утре почитаме св.Анна. Има неща обаче, които нашите баби и дядовци спазвали в нощта срещу празника. Те вярвали, че през тази нощ се извършват най-различни заклинания и прокоби – за раздяла, болест или смърт. Поверията твърдят, че „черните магии“ „хващали“ тази нощ, а магьосниците можели да примамят чуждото плодородие. Затова строго спазвали различни забрани – жените не работели нищо, не пипали и вълна, за да не се разболеят децата и добитъка, мъжете не бивало да излизат от селото, защото по поляните играели хора самодивите и видели ли мъж – го ...

Едва един от петима роми у нас работи

Само около 20% от всички роми в България имат работа. За сравнение, през 80-те години делът на работещите в малцинството е бил 84 на сто. Данните бяха изнесени на международна конференция в София за положението на ромите в целия Европейски съюз и в България, съобщава bTV. Ако през 80-те години на XX век те са работили в сферата на промишлеността и земеделието, сега най-често си намират работа като таксиметрови шофьори, шивачки и хигиенисти. Два пъти повече са безработните висшисти роми. В същото време едва 0,...

Ранобудните в акция на 8.12.: Да се наконтим като Мая, да оглушеем като Пацо (снимки)

Акция на Ранобудните студенти по повод 8 декември пред Парламента. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти

Със специална акция Ранобудните студенти ще отбележат тематичния си празник днес.

Ранобудните ще излязат пред парламента и ще използват загражденията пред Народното събрание, за да залепят своите послания до политиците.

„На тези плакати са написани проблеми, които касаят всеки един човек”, коментираха пред „Дарик“ Ранобудните.

Младежите, окупирали зала 272 в Софийски университет съобщиха, че ще отбележат празника си, но няма да употребяват алкохол, тъй като още на първия ден от окупацията са гласували в Ректората да не се употребяват спиртни напитки.

В съобщението си до медиите, Ранобудните добавят към акцията си следния текст, изпълнен с празнични пожелания:

Поне един път в годината:

- да се наконтим като Мая

- да се перчим като Бойко

- да си поръчаме като Цв. Василев

- да се угоим като Пеевски

- да оглушеем като Пацо

- и да ослепеем като Йовчев

- да (зло)-употребим като Миков

- сме цинични като Стати

- да се отдадем като Волен

- да преживеем катарзис като Лютви

- да забравим като Сергей

И да спим спокойно като българския народ…

Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Поздравът на Ранобудните студенти за колегите им по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Пожеланието на Ранобудните студенти към колегите им за 8 декември. Снимки: Роксана Радулова/Ранобудните студенти Акция на Ранобудните студенти по повод 8 декември. Снимка: Роксана Радулова/ Ранобудните студенти

Ето какво гласи равносметката на студентите по случай празника им:

Днес е ден за почивка, забавления, но и равносметка. 
Ден на студентите. На един кратък и красив импулс от живота. Да дадем пространство на крилете и умовете си. 

Да се сетим днес и за онези, заради които се наричаме Студенти. За мечтателите от майския Париж, бунтарите от Прага, Будапеща и Атина, за мълчаливия от Тиенанмън. Да се сетим за спечелилите международни състезания. Да се сетим за онези, които живеят на границата между минималната издръжка и обучението. Те всички са герои. Нашите герои.

С надежди, по стар български обичай, празникът да сплоти душите ни, Ви пожелаваме безпроблемно и весело изкарване.

Статията "Ранобудните в акция на 8.12.: Да се наконтим като Мая, да оглушеем като Пацо (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ранобудните с акция по случай студентския празник

Протест на ранобудните студенти на 20.11.2013г. Снимка: Сергей Антонов

Със специална акция Ранобудните студенти ще отбележат тематичния си празник днес.

Ранобудните ще излязат пред парламента и ще използват загражденията пред Народното събрание, за да залепят своите послания до политиците.

„На тези плакати са написани проблеми, които касаят всеки един човек”, коментираха пред „Дарик“ Ранобудните.

Младежите, окупирали зала 272 в Софийски университет съобщиха, че ще отбележат празника си, но няма да употребяват алкохол, тъй като още на първия ден от окупацията са гласували в Ректората да не се употребяват спиртни напитки.

В съобщението си до медиите, Ранобудните добавят към акцията си следния текст, изпълнен с празнични пожелания:

Поне един път в годината:

- да се наконтим като Мая

- да се перчим като Бойко

- да си поръчаме като Цв. Василев

- да се угоим като Пеевски

- да оглушеем като Пацо

- и да ослепеем като Йовчев

- да (зло)-употребим като Миков

- сме цинични като Стати

- да се отдадем като Волен

- да преживеем катарзис като Лютви

- да забравим като Сергей

И да спим спокойно като българския народ…

Статията "Ранобудните с акция по случай студентския празник" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студентският празник откри зимния сезон в курортите

Празникът на студентите откри ски сезона в българските зимни курорти. Изкуствен сняг посрещна скиорите на Пампорово, три писти посрещат скиорите в Банско в навечерието на новия зимен сезон.

Спират временно водата в някои части на столицата

На 9 декември 2013 г. (понеделник), във връзка с извършване на строителни дейности на уличен водопровод в с. Негован и с. Световрачене , се налага спиране на водоподаването от 9:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на: с. Негован, с. Световрачене. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, разположени на адрес: с. Световрачене на ул. „Софийска" до училището; с. Негован на ул. „Васил Левски" на площада пред църквата. След в...

Двама са загинали в катастрофи през денонощието

21 тежки катастрофи са станали в страната

    


Българин, с европейска заповед за арест, е задържан в Гърция

34-годишен български гражданин, срещу когото има европейска заповед за задържане, е бил арестуван в Неа Тригля, Халкидики, съобщи „Български новини". 

Според подадената информация, задържаният е издирван от българските власти и е бил осъден на три години лишаване от свобода, по обвинение за злоупотреба с недвижима собственост с използване на 34-годишен български гражданин, срещу когото има европейска заповед за задържане, е бил арестуван в Неа Тригля, Халкидики, съобщи „Български новини". Според подадената информация, задържаният е издирван от българските власти и е бил осъден на три години лишаване от свобода, по обвинение за злоупотреба с недвижима собственост с използване на

Пътна обстановка в страната - 8 декември

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, частично заледени, почистени и обработени. Температурите са в интервала от – 13° до + 4 С°. Времето над страната е предимно ясно.

Стенли: Вече не вярвам, че нещо може да се промени

- Стенли, за вас участието в "Музикална академия" приключи. Как се чувствате навън, когато вече не следят непрекъснато всяко ваше движение?
- Все още се адаптирам, но за момента се чувствам много добре. 
 - Всъщност това ли беше най-трудното в шоуто?Това, че сте под постоянно наблюдение и нямате никакво уединение?
- Донякъде се свиква с това. - Стенли, за вас участието в "Музикална академия" приключи. Как се чувствате навън, когато вече не следят непрекъснато всяко ваше движение? - Все още се адаптирам, но за момента се чувствам много добре. - Всъщност това ли беше най-трудното в шоуто?Това, че сте под постоянно наблюдение и нямате никакво уединение? - Донякъде се свиква с това.

Задържаха българин с европейска заповед за арест в Гърция

34-годишен български гражданин, срещу когото има европейска заповед за задържане, е бил арестуван в Неа Тригля, Халкидики, съобщи „Български новини 34-годишен български гражданин, срещу когото има европейска заповед за задържане, е бил арестуван в Неа Тригля, Халкидики, съобщи „Български новини". Според подадената информация, задържаният е издирван от българските власти и е бил осъден на три години лишаване от свобода, по обвинение за злоупотреба с недвижима собственост с използване на

1000 дни от началото на кризата в Сирия

На днешния ден се навършват 1000 дни от началото на кризата в Сирия. По този повод еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и действията при кризи Кристалина Георгиева разпространи обръщение, в което определя събитията като най-разрушителните в последните десетилетия. Хиляда дни насилие доведоха до смъртта на десетки хиляди мъже, жени и деца, милиони бяха прогонени от домовете си в търсене на сигурност, отбелязва тя. Хиляда дни на смърт, страх, трудности, лишения и отчаяние. Хиляда дни, в които наблюдаваме появата на цяло изгубено поколение, допълва Георгиева. Тази трагедия трябва да бъде пресечена и това може да стане единствено по политически път, коментира тя. По нейните думи надеждите за това са свързани с предстоящата през януари втора конференция за Сирия...

Електрическо одеяло изпепели апартамент във Варна

Пожар причинен от електрическо одеяло изпепели изцяло стаята на възрастна жена живееща в блок в центъра на Варна, съобщи БГНЕС.За щастие инцидентът е без жертви, а жената е откарана в бърза помощ за контролен преглед. Пожарът избухна късно снощи.        

Коледата - без сняг

Коледата идва без сняг, но за сметка на това студена - с хапещи минусови температури. Това съобщи за „Труд" Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET. Завихрилите се в събота силни ветрове ще продължат да властват над страната ни още два дни. Те се дължат на силно изразени циклони, създали се над Скандинавието, Прибалтика и Северно море. България попада в периферията им, но въпреки това въздействието им е силно. По тази причина вчера вятърът в Стара планина достигна ураганни стойности - до 144 км/ч. Днес скоростта му в южните ч...

Как музикалната индустрия разбира коя песен (ще) слушате?

Ключът към увеличаването на продажбите се крие в алгоритмите на приложения като Shazam, смятат експерти

    


Властта на купон в Пампорово за Нова година

За Нова година пък властта масово ще се изнесе към Пампорово, където се намира правителствената почивна база.

На празниците с рокля в крещящи цветове или с ресни

С наближаването на празничните дни дамите започват да се суетят какво точно ще облекат. Започва ровене в гардероба и досадно обикаляне по магазините.

Още по-трудно е за жените, на които им предстоят и коледни партита с колеги, приятели или покани за други фирмени коктейли. Трябва да се избират няколко различни тоалета, на всичко отгоре към тя С наближаването на празничните дни дамите започват да се суетят какво точно ще облекат. Започва ровене в гардероба и досадно обикаляне по магазините. Още по-трудно е за жените, на които им предстоят и коледни партита с колеги, приятели или покани за други фирмени коктейли. Трябва да се избират няколко различни тоалета, на всичко отгоре към тя

Силен вятър и днес

Днес ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, след обяд по-често значителна. Почти без валежи. Максимални температури - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - Днес ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, след обяд по-често значителна. Почти без валежи. Максимални температури - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -

Гърция заложи ръст в бюджета си за догодина

Разследват бившия финансов министър на Гърция, Снимка: ISTOCKPHOTO.COM

Гръцкият парламент прие бюджетът на страната за догодина, съобщава Reuters.

Бюджетът бе подкрепен със съвсем крехко мнозинство от 153-ма души от общо 300 депутати в парламента на Атина.

Правителството е заложило в разчетите си нова порция съкращения и икономии.

Особеното в случая е, че след като почти не изпадна от Еврозоната и едва се спаси от фалит, за догодина Гърция залага 0,6% икономически растеж.

„Това е исторически ден. Жертвите на гражданите дадоха плодове и промениха хода на страната“, каза премиерът Андонис Самарас.

Успехът на управляващите в парламента бе съпроводен от протести извън сградата. Гърците за пореден път се обявиха против икономиите и строгата финансова дисциплина, която налага управлението на Самарас.

Статията "Гърция заложи ръст в бюджета си за догодина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

8 декември в историята

1204 г. — Кардинал Лъв посещава българската столица Търново и коронова от името на папа Инокентий III Калоян за крал, а архиепископ Василий получава титлата примас. 1476 г. — Папа Сикст IV обявява деня за празник на непорочното зачатие.

Студено и ветровито днес

Днес ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, след обяд по-често значителна. Почти без валежи. Максимални температури - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - Днес ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, след обяд по-често значителна. Почти без валежи. Максимални температури - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) -

Над 243 000 студенти празнуват 8 декември

Повече от 243 000 младежи в България отбелязват студентския празник на днешния 8 декември. Той се отбелязва за първи път у нас през 1903 г. като празник на единствения тогава в Княжество България университет - Висшето училище, след решение на Академичния съвет от 30 ноември 1902 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване