Депутатите са купувани като говеда, заяви Яне Янев

Депутатите са купувани като говеда, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. "Първо им се оглеждат слабите места - срещу кого има полицейски производства, преписки и т.н. След това започват да го работят - че това ще бъде прекратено, ако той си помисли да напусне парламентарната си група", добави Янев. Той уточни, че партиите си пазаруват депутати с пари от партийните субсидии. "Тъй като това е незаконно, им се плаща на ръка, под масата. Плаща се от черните каси на партиите. Всеки месец един куп пари се прев...

Демонстранти бутнаха статуя на Ленин в Киев

Украински демонстранти събориха днес в Киев статуя на вожда на Октомврийската революция през 1917 г. Владимир Илич Ленин, съобщи АФП, като се позовава на украинската полиция.

Демонстранти бутнаха т статуя на Ленин в Киев

Украински демонстранти събориха днес в Киев статуя на вожда на Октомврийската революция през 1917 г. Владимир Илич Ленин, съобщи АФП, като се позовава на украинската полиция.

Протестиращи националисти свалиха статуя на Ленин в Киев


Протестиращи украински националисти от партия "Свобода" свалиха статуя на Ленин в центъра на столицата Киев, предаде ИТАР-ТАСС.

Те махнаха статуята от нейния пиедестал с помощта на въжета. След това украинските националисти започнаха да пеят националния химн.

В Киев продължава и митингът в подкрепа на президента Виктор Янукович, организиран от управляващата Партия на регионите. В непосредствена близост до демонстрацията се намират протестиращи, дошли от площад...

Депутатите са купувани като говеда, обяви Яне Янев

Депутатите са купувани като говеда, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия.

"Първо им се оглеждат слабите места - срещу кого има полицейски производства, преписки и т.н. След това започват да го работят - че това ще бъде прекратено, ако той си помисли да напусне парламентарната си група", добави Янев.

Той Депутатите са купувани като говеда, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. "Първо им се оглеждат слабите места - срещу кого има полицейски производства, преписки и т.н. След това започват да го работят - че това ще бъде прекратено, ако той си помисли да напусне парламентарната си група", добави Янев. Той

Откриха убит издирван от МВР охранител

Трупът на изчезналия охранител от Хасково Христо Кабаиванов е открит с отрязани крака край село Мандра.

Янев: Купуват депутатите като говеда

София /КРОСС/ Депутатите се купувани като говеда. Първо им се оглеждат слабите места, а след това започват да ги работят. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев. По думите му партиите си пазаруват депутати с пари от партийните субсидии. Тъй като това е незаконно, им се плаща на ръка, под масата. Плаща се от черните каси на партиите. Всеки месец един куп пари се превеждат безотчетно.В българския парламент има черни каси и ежедневно се разменят хиляди левове, за което аз съм сезирал компетентните институции, докато бях председател на комисията за корупция. Нищо - глас в пустиня, посочи лидерът на РЗС.В Народното събрание има един куп Мунчовци. Знаете ли за колко се разписва Мунчо? Не пада под 5000-6000 лв. на месец чрез различни механизми за даване на възнаграждения, обясни Яне Янев.Такива като мен са непотребни за българската политика, защото говоря със съвестта си. В политиката трябва да има критерии кой може да става за депутат и кой не, категоричен бе той. Според лидера на РЗС министър-председателят Пламен Орешарски е кукла на конци, а истинският премиер всъщност се казва Делян Пеевски.

След 7-годишен ремонт утре откриват католически храм във Варна

След седемгодишен основен ремонт, новоремонтираната католическа църква „Непорочно зачатие на Св. Дева Мария” във Варна ще отвори отново врати. Освещаването, което е утре - 9 декември от 11 часа, ще се извърши в присъствието на папския нунций в България монсеньор Януариуш Болонек, Монсеньор Петко Христов - епископ на Католическата Никополска Епархия, монсеньор Христо Пройков, зам.

Д-р Борислав Петров: Забранете метанола в течността за чистачки - трови шофьорите

- Д-р Петров, баща и син наскоро се задушиха в кола от течност за чистачки с метанол. През март пък 6 деца в Благоевградско се отровиха от такава течност и две от тях умряха в “Пирогов”. Толкова ли е опасен метанолът?
- Метиловият алкохол за разлика от етиловия е много токсичен и нанесените от него поражения на организма при остри интоксикации са - Д-р Петров, баща и син наскоро се задушиха в кола от течност за чистачки с метанол. През март пък 6 деца в Благоевградско се отровиха от такава течност и две от тях умряха в “Пирогов”. Толкова ли е опасен метанолът? - Метиловият алкохол за разлика от етиловия е много токсичен и нанесените от него поражения на организма при остри интоксикации са

Дворецът в Кричим окончателно остава държавна собственост


Дворецът в Кричим окончателно остава собственост на държавата. Върховният касационен съд (ВКС) отхвърли в петък искането на бившия премиер Симеон Сакскобургготски и сестра му Мария-Луиза Хробок съдебното решение, с което имотът е обявен за държавен, да бъде отменено.

През 2012 г. ВКС потвърди решения на Пловдивския окръжен съд и на Пловдивския апелативен съд и реши спора за собствеността в полза на държавата. Имотът в "Кричим" беше прехвърлен към Министерството на финансите, а през...

Яйцата – важна храна за спортуващи

Разумното количество за седмица според експертите е 4 яйца

    


Сърбия създаде своя социална мрежа

Сърбия откри своя социална мрежа "Сей Сърбия" /Say Serbia/, предназначена да свърже сърбите с приятелите на тяхната страна по цял свят, съобщи белградската радио-телевизия Б92.

"Каним ви да станете посланици на Сърбия, като разкриете красотите и дълбините на Сърбия през очите на нейния народ", се казва в информацията за този проект.

На официалната страница на проекта "Сей Сърбия" пише, че съществуват милион сърби, разпръснати в почти всички страни на света, които ще могат...

Яне Янев разкрива: Депутатите са купувани като говеда

Депутатите са купувани като говеда, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването Депутатите са купувани като говеда, обяви лидерът на РЗС Яне Янев в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия. "Първо им се оглеждат слабите места - срещу кого има полицейски производства, преписки и т.н. След това започват да го работят - че това ще бъде прекратено, ако той си помисли да напусне парламентарната си група", добави Янев. Той

Демонстранти събориха паметника на Ленин

/КРОСС/ Протестиращите в Киев събориха паметника на Ленин на Бесарабския площад, предаде РИА "Новости". Първоначално събралите се около 500 човека са запалили огън, а след това неизвестни протестиращи са съборили монумента.Според разказите на очевидци протестиращите са завързали горната част на паметника с метален кабел, след което са успели да го издърпат. При падането му са се откъртили ръката и главата на Ленин. След това демонстрантите са започнали да разрушават паметника с чукове.Стотици хиляди се включиха в големия протест, организиран от опозицията, който се провежда в центъра на Киев. Демонстрантите настояват за оставката на президента Виктор Янукович и правителството.Украинската опозиция заплаши да вземе властта в случай на въвеждане на извънредно положение.

Държавници от 28 страни ще изпратят Нелсън Мандела

Нелсън Мандела

59 държавни глави и правителствени ръководителите ще присъстват на погребението на бившя президент на Южна Африка Нелсън Мандела на 15 декември, съобщи МИГНюз.

На панихидата на 10 декември ще дойдат представители на 28 държави, 13 от които – африкански.

Ще присъстват още представители на ООН, ЕС, Африканския съюз и други организации.

По-радо стана ясно, че във вторник в Йоханесбург ще бъдат американският президент Барак Обама, и бившите президенти на САЩ Джими Картър, Бил Клинтън и съпругата му Хилари, Джордж Буш-младши и съпругата му.

Нелсън Мандела ще бъде погребан на 15 декември.

Статията "Държавници от 28 страни ще изпратят Нелсън Мандела" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Служители на СДВР спипаха иманяри в крачка

София /КРОСС/ Служители на СДВР пресякоха незаконни археологически разкопки на тракийска могила. Специализиране полицейска операция е била проведена на 7 декември по предварително получена информация за столичани, организирали незаконни разкопки в района на тракийска могила в околностите на Перник. След извършени оперативно издирвателни мероприятия полицаите стигнали до самата могила, където на място били задържани шестима мъже, извършващи разкопки. Те са били установени като И.Г. на 27г. от село Юпер, Н.А.на 27г. от Банкя, криминално проявен за кражби, М.В.на 40г.,регистриран и осъждан за кражби, Т.Д. на 42г. от София, регистриран за кражби, А.Д. на 42г. от София, криминално проявен и осъждан за кражби и нанасяне на телесна повреда и Т.М.на 37г. от София. След около два часа на място пристигнал един от организаторите на криминалното деяние - В.Ц.на 51г.от София, криминално проявен за противозаконно отнемане на МПС, който също бил задържан. От извършения оглед на място било установено, че се извършват незаконни изкопни работи на територията на недвижима културна ценност. В хода на последвалите процесуално следствени действия бил установен и вторият организатор - Ж.Н.на 52г. от София. Установен бил и посредникът на двамата, в ролята на прекупвач 46 годишен от София, с криминалистически регистрации за неразрешено проучване на паметник на културата и хулиганство

Трупът на изчезнал преди 2 месеца охранител бе открит край язовир

Полицията в Хасково е открила трупа на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов, съобщи Дарик. По неофициална информация тялото е било намерено в района на язовира край хасковското село Мандра.

59-годишният хасковлия Христо Димитров Кабаиванов е изчезнал на 16 октомври. Мъжът работел като пазач към местна фирма. Информация Полицията в Хасково е открила трупа на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов, съобщи Дарик. По неофициална информация тялото е било намерено в района на язовира край хасковското село Мандра. 59-годишният хасковлия Христо Димитров Кабаиванов е изчезнал на 16 октомври. Мъжът работел като пазач към местна фирма. Информация

Бербатов вкара гол, Фулъм бие Вила

С гол на Димитър Бербатов Фулъм се завърна на победния ход, след като се наложи с 2:0 като домакин на Астън Вила.

Георги Марков беше грешка, заяви Цветанов

Депутатът Георги Марков, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим, беше определен като „грешка" от Цветан Цветанов, зам.-председател на партия ГЕРБ. Изреждайки „качествените" хора в редиците на ГЕРБ пред бТВ, Цветанов посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова, други градоначалници, хората в партията и парламентарната група и добави, че „някой път се получават и грешки". „Когато виждаме какво се случва, той е грешка в начина на определяне на листата във Великотърновския избирателен район. Винаги сме се съобразявали с местнит...

Министър Клисарова: Нужни са спешни мерки за грамотността на учениците

Необходими са спешни мерки за да се подобри грамотността на учениците, заяви в Бургас образователният министър Анелия Клисарова. Те са заложени в новия закон за средното образование и професионалното обучение. Клисарова коментира, че българските деца нямат функционална грамотност.

Призовават протеста в Киев да не блокира работата на спешна помощ

Украинското здравно министерство изпитва трудности, когато изпраща линейките по спешни сигнали.

Цветанов: Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно

За 7 години постигнахме много, което се дължи на много лишения. Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно, отколкото тогава. Сега можем да правим неща, без въобще да ги обсъждаме помежду си, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Нека говорят" по bTV.

Той определи напускането на Георги Марков като грешка при За 7 години постигнахме много, което се дължи на много лишения. Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно, отколкото тогава. Сега можем да правим неща, без въобще да ги обсъждаме помежду си, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Нека говорят" по bTV. Той определи напускането на Георги Марков като грешка при

Цветанов: С Борисов сега си имаме още по-силно доверие

За 7 години постигнахме много, което се дължи на много лишения. Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно, отколкото тогава. Сега можем да правим неща, без въобще да ги обсъждаме помежду си, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването За 7 години постигнахме много, което се дължи на много лишения. Днес доверието между мен и Бойко Борисов е още по-силно, отколкото тогава. Сега можем да правим неща, без въобще да ги обсъждаме помежду си, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването "Нека говорят" по bTV. Той определи напускането на Георги Марков като грешка при

Стотици хиляди протестиращи в Киев настояват за оставката на Янукович

Неколкостотин хиляди проевропейски демонстранти се събраха днес в центъра на украинската столица Киев да настояват за оставката на президента Виктор Янукович, обвинен, че е "продал" Украйна на Русия, предаде руската агенция ИТАР-ТАСС.
Площад "Независимост" и разположените около него улици почерняха от хора,  които изпяха украинския химн заедно Неколкостотин хиляди проевропейски демонстранти се събраха днес в центъра на украинската столица Киев да настояват за оставката на президента Виктор Янукович, обвинен, че е "продал" Украйна на Русия, предаде руската агенция ИТАР-ТАСС. Площад "Независимост" и разположените около него улици почерняха от хора, които изпяха украинския химн заедно

Петков: Липсата на силни кадрови решения ще удари лошо БСП

София /КРОСС/ Липсата на силни кадрови решения ще удари лошо БСП на следващите избори. Това прогнозира пред TV7 Румен Петков. В райони като Плевен и Ловеч кадровата ситуация е катастрофална и не знам как ще мотивираме хората да гласуват, каза бившият вътрешен министър.Според него ръководството на партията не се занимава с важните въпроси като енергетиката, а с неща, които са от второстепенно значение като тютюнопушенето например. Петков заяви, че строителството на "Белене" трябва отново да се сложи на масата. При заявен интерес от чуждестранен инвеститор, работата може да започне до два месеца. „Правителството не фокусира достатъчно внимание върху проекта "Белене". Никой не говори, че има инвеститор, че няма да има държавни гаранции - никой не говори за това. Никой не коментира и колко време ще се прави седми блок на "Козлодуй" във времето. Нелепо е от "Атака" да внасят в парламента отново темата "Белене", добави Румен Петков.Петков заяви, че в момента на държавата й е необходима стабилност и едва ли някой иска да се бори за лидерското място на Станишев и обяви, че не е креатура на Първанов.

Отчитаме Георги Марков като грешка, каза Цветан Цветанов

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че не смята да се оттегли от политиката

Георги Марков в ГЕРБ го отчитаме като грешка, обяви Цветанов


В ГЕРБ има много качествени хора, но някой път се получават и грешки. Така заместник-председателят на партията Цветан Цветанов определи привличането на напусналия депутат Георги Марков.

"Днес, когато виждаме какво се случва, можем да го отчетем като грешка на ГЕРБ във
Великотърновския регион. Винаги сме се стремяли да се съобразявеме с местните структури", обясни Цветанов.

Не мога да кажа защо от 2004 до 2013 г. няма резултат от разследването срещу него, но не съм...

Мъж застреля три жени в САЩ, после се самоуби

Преди да се застреля, той носел бебе на ръце

    


Бургас плаща 100 хил. за убит от дърво

Бургас /КРОСС/ 100 000 лева обезщетение трябва да плати община Бургас на семейството на 26-годишния Пейо Янчев, който бе убит от дърво.Апелативните магистрати уважиха изцяло иска на бащата, майката и съпругата на Пейо. Младият мъж загина при нелеп инцидент през септември миналата година в центъра на града. Той бе убит на място след като гнило дърво се стовари отгоре му при жесток ураган.Според представените в съда доказателства и експертизи основна причина за инцидента е, че дървото-убиец е било гнило и болно. Вещите лица са посочили, че стволът му е бил прояден от два вида гъби и общинските чиновници са били длъжни да го включат в санитарната сеч.Бурята само е ускорила падането на дървото, е заключението на магистратите.Освен кръвнината от 100 000 лева, община Бургас ще трябва да осигури и ежемесечна издръжка на невръстния син на Пейо Алекс. Детето ще получава по 150 лева месечно докато навърши 18 години. Искът, който семейството на Пейо заведе срещу общината, е частичен. След окончателното приключване на първия процес роднините се готвят да предявят пълен иск, който е в размер на половин милион лева, съобщава "Стандарт".

Бербатов помогна за важна победа на Фулъм днес

Димитър Бербатов направи много добро представяне днес и помогна на "котиджърс" да запишат много ценен успех с 2:0 над "Астън Вила". Бербо се изяви още в осмата минута, но гредата спаси "Вила". В 22-та минута "Фулъм" откриха резултата, след като Стив Сидуел отбеляза за 1:0. Девет минути по-късно Бербатов показаха абсолютно хладнокръвие и удвои на 2:0 след изпълнение на дузпа. През втората част за гостите излезе Александър Тонев, но той не се изяви по особено добър начин. Въпреки победата си, "Фулъм" са в зоната за изпадане, а "Вила" са десети в класирането на Премиършип. "Бербатов направи разликата този мач", каза след двубоя мениджърът на "Фулъм" - Рене Мюленстийн. "Той показа възможностите си и н...

Жените се подценяват, мъжете се хвалят

Мъжете и жените гово-рят по различен начин за своите амбиции. Дамите са склонни да се подценяват и да не изтъкват постиженията си. Твърдят, че жънат успехи благодарение на екипа си. Достигнат ли до висок пост, го отдават не на качествата, а на работливостта, общителността и късмета си. Мъжете не се притесняват да използват Мъжете и жените гово-рят по различен начин за своите амбиции. Дамите са склонни да се подценяват и да не изтъкват постиженията си. Твърдят, че жънат успехи благодарение на екипа си. Достигнат ли до висок пост, го отдават не на качествата, а на работливостта, общителността и късмета си. Мъжете не се притесняват да използват "аз", а случи ли се някой

Утре - облачно, с максимални температури между 5° и 10°

През нощта облачността ще е променлива, като утре над страната ще се установи значителна облачност. Вятърът от запад отново ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – до силен. Утре валежи не се очакват, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- високите места дъжд и сняг. Възможно През нощта облачността ще е променлива, като утре над страната ще се установи значителна облачност. Вятърът от запад отново ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – до силен. Утре валежи не се очакват, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- високите места дъжд и сняг. Възможно

Епископ Борис, кандидат за Варненски митрополит: Нямам яхта и любовница в Русия

Нямам любовница в Русия, нито яхта в Черно море. Това заяви пред TV7 кандидатът за Варненски митрополит и епископ на Бачковския манастир Борис. Според него в църквата съществуват две лобита, едното от които се опитва с непристойни методи да надделее над другото.

Резерви донесоха лежерна победа на ЦСКА


Благодарение на голове на резерви ЦСКА победи последния "Пирин" (Гоце Делчев) с 2:0 в заключителния мач от 21-ия кръг на А група.

Мамади Сидибе вкара първия си гол в българското първенство, а след това Ивайло Чочев реши изхода с петото си попадуение този сезон.

С победата ЦСКА се изравни по точки с...

Румен Петков: Министрите на регионалното развитие и културата са недоразумения

„Не знам кой предложи министрите на регионалното развитие, на културата – те са очевидни недоразумения. В партията не се говори за решения, свързани с държавния интерес”, заяви по ТВ7 Румен Петков от БСП.

Стойчо Младенов: Мач за протокола, важното е, че победихме

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов определи победата над Пирин Гоце Делчев с 2:0 като „мач за протокола“. Специалистът сподели, че важни са били трите точки и възможността да изпробва някои неща. „Можеше още в началото да решим мача. Доста пестеливо, икономично. Изпуснахме 5 положения, просто един мач за протокола. Няма лесни мачове, важното е, че победихме“, заяви Младенов. „Имахме възможност да пробваме някои неща, направил съм си изводите. Оценката ще я разберете след 19-ти.“ „Другите резултатите не ни интересуват, трябва да гледаме на...

Стотици хиляди протестиращи в Киев скандират "Оставка за Янукович!"

Неколкостотин хиляди проевропейски демонстранти се събраха днес в центъра на украинската столица Киев да настояват за оставката на президента Виктор Янукович, обвинен, че е Неколкостотин хиляди проевропейски демонстранти се събраха днес в центъра на украинската столица Киев да настояват за оставката на президента Виктор Янукович, обвинен, че е "продал" Украйна на Русия, предаде руската агенция ИТАР-ТАСС. Площад "Независимост" и разположените около него улици почерняха от хора, които изпяха украинския химн заедно

Защо Мадиба крал волове на младини

Двамата се срещнали през 1945 г. Тогава 18-годишната Нозолиле се омъжила за Джъстис Мтирара и се превърнала в един от най-близките приятели на Мандела. След като той се оттегли от обществения живот, имал повече време за семейството и приятелите и така прекарвал много следобеди с нея, разказва Нозолиле. Двамата се срещнали през 1945 г. Тогава 18-годишната Нозолиле се омъжила за Джъстис Мтирара и се превърнала в един от най-близките приятели на Мандела. След като той се оттегли от обществения живот, имал повече време за семейството и приятелите и така прекарвал много следобеди с нея, разказва Нозолиле.

Няма да бъда памперс на никого, отсече Георги Марков

"Харесвам левите убеждения, но не и хората, които ги проповядват"

    


Силен Бербатов вкара гол за 2:0 в българското дерби във Висшата лига


Димитър Бербатов вкара втория си гол за сезона при победата за "Фулъм" над "Астън вила", в чиито редици едно полувреме изигра Александър Тонев. 

Това беше първата победа за новия мениджър на "котиджърс" Рене Мьоленстийн, а тя беше много ценна в битката за оцеляване във Висшата лига. В основата й беше силната игра на бившия български национал, който беше обявен за играч на мача от "Скай спортс".

Стив Сидуел и Бербатов от дузпа осигуриха успеха на домакините още през първото...

Български шахматист не бе допуснат на турнир и бе изгонен от друг

Благоевградският шахматист Борислав Иванов отново не е бил допуснат да се състезава на два международни турнира, след като преди около месец не беше допуснат да участва на турнир в Македония, съобщи Фокус. Иванов заявява, че миналата седмица е пристигнал в италианския град Милано за участие в голям международен турнир, за което предварително получи Благоевградският шахматист Борислав Иванов отново не е бил допуснат да се състезава на два международни турнира, след като преди около месец не беше допуснат да участва на турнир в Македония, съобщи Фокус. Иванов заявява, че миналата седмица е пристигнал в италианския град Милано за участие в голям международен турнир, за което предварително получи

Утре ще е облачно, с максимални температури между 5° и 10°

През нощта облачността ще е променлива, като утре над страната ще се установи значителна облачност. Вятърът от запад отново ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – до силен. Утре валежи не се очакват, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- високите места дъжд и сняг. Възможно През нощта облачността ще е променлива, като утре над страната ще се установи значителна облачност. Вятърът от запад отново ще се усили до умерен, в Дунавската равнина – до силен. Утре валежи не се очакват, но през нощта срещу вторник на места в Северна България и източните райони ще превали дъжд, в по- високите места дъжд и сняг. Възможно

Българка с номинация за "Грами 2014"

Албум на българка е номиниран за бритранските музикални награди грами. Младата композиторка Добринка Табакова е сред кандидатите за награда в новата категория за най-добър сборен албум с класическа музика. В номинацията присъстват и имената на продуцента Манфред Айхър и диригента/виолист Максим Рисанов, а албумът се нарича String Paths.

Отцепникът от ГЕРБ: Няма да бъда памперс на никого

В предаването "Всяка неделя" той опроверга слуховете, че върху него е бил упражнен политически натиск

Грабвайте кънките, "Ариана" вече работи

Най-голямата ледена пързалка на Балканския полуостров отвори врати в София. Тя се намира до езерото "Ариана" в Борисовата градина.

Цветанов за напусналия Марков: Някой път се получават грешки

София /КРОСС/ След 7 години се утвърдихме като една изключително силна дясноцентристка партия. Това заяви пред bTV зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Доверието е още по-силно. Изминали сме 7 години и сме натрупали опит. Познаваме се толкова добре, че някой път не е необходимо да си казваме каквото и да било, посочи той. По думите му парламентарната група на ГЕРБ е много единна, силна и сплотена. С втория мандат в парламента се представяме много добре и в дебатите. По всяка една секторна политика излизат много експертни решения. Никога не сме говорили за опорни точки и черен пиар, а за това какво трябва да направиш, когато влезеш в едно управление. Видя се обаче, че БСП си имат щаб, който се занимава с омаскаряването, каза Цветанов и подчерта, че той е пряка жертва на всичко това, което се случва през последните месеци. В един вестник даже написаха, че съм набил дъщеря си, защото си е направила татуировка. Това е част от ежедневието, в което живея. Днешното правителство иска да се подхранва със жълтото и скандалите, но никой не говори за „Южен поток". Това, което беше направено, е отклоняване на страната ни от европейската перспектива, подчерта Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и решението на Георги Марков да напусне партията. Някой път се получават грешки, лаконичен бе той. Грешка, която е допусната при определянето на лисата на ГЕРБ. Винаги сме се стремили да се съобразяваме с местните структури

Откриха тялото на изчезнал преди два месеца охранител

Полицията в Хасково е открила трупа на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов, съобщи Дарик. По неофициална информация тялото е било намерено в района на язовира край хасковското село Мандра.

59-годишният хасковлия Христо Димитров Кабаиванов е изчезнал на 16 октомври. Мъжът работел като пазач към местна фирма. Информация Полицията в Хасково е открила трупа на изчезналия преди близо два месеца охранител Христо Кабаиванов, съобщи Дарик. По неофициална информация тялото е било намерено в района на язовира край хасковското село Мандра. 59-годишният хасковлия Христо Димитров Кабаиванов е изчезнал на 16 октомври. Мъжът работел като пазач към местна фирма. Информация

Представители на 28 страни ще присъстват на панихидата за Мандела

/КРОСС/ 59 държавни глави и правителствени ръководители ще присъстват на панихидата за бившия президент на Южна Африка Нелсън Мандела, съобщава „Ройтерс". Съответното заявление бе направено днес от външното министерство на ЮАР. По думите на министъра Колинс Чабане на възпоменателна служба, която ще се проведе на 10 декември в Йоханесбург, ще присъстват представители на 28 страни.Очаква се за панихида да пристигнат представители на ООН, ЕС, Африканския съюз и други организации.По-рано бе съобщено, че на насрочената за вторник панихида ще дойдат президентът на САЩ Барак и Мишел Обама, бившия президент Джими Картър, Бил и Хилъри Клинтън, Джордж Буш-младши и съпругата му.

ЦСКА пропусна доста, но победи без проблеми Пирин ГД

ЦСКА победи без никакви проблеми Пирин Гоце Делчев с 2:0 в последен мач от 21-вия кръг на А група. През целия мач „армейците“ имаха тотално преимущество над последния в А група като направиха и доста пропуски, благодарение на които резултатът на почивката бе 0:0. Голове на Мамади Сидибе и Ивайло Чочев през втората част обаче донесоха трите точки за домакините. Още от началото положенията пред вратата на Юсев се наредиха положение след положение. Тодор Янчев и Емил Гъргоров направиха пропуски в първите 20 минути, а след тях бе ред на защитниците...

Кадиев прогнозира крах на кабинета

Делегирането на твърде много власт на ДПС е проблем, каза депутатът.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване