Реформаторите решават дали да станат коалиция

Реформаторски блок

Днес ще бъде обявено официалното решение на партиите в Реформаторския блок, след като през уикенда представители на обединението проведоха среща на координаторите на партиите, на която трябваше да обсъдят дали съюзът им да претърпи развитие.

Темата за коалиция надвисна над Реформаторския блок веднага след създаванего му през лятото.

Всички партиите в обединението обаче бяха предпазливи в отговорите си по този въпрос. Лидерите на “Движение България на гражданите” и ДСБ – Меглена Кунева и Радан Кънев, неведнъж заявяваха, че въпросът за политическото коалиране на Блока е чисто механичен и няма как да бъде решен, преди партиите в него да проведат сериозни разговори за приоритетите си.

Началото на преговорите в тази насока бе обявена в средата на тази седмица от “Движение България на гражданите”. В петък председателят на ДСБ Кънев заяви, че се надява коалицията да се случи до Коледа.

Статията "Реформаторите решават дали да станат коалиция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Детето - без яке в столчето в колата

Пътуването с малко дете в колата през зимата често крие досадни изживявания - и за родителя, и за хлапето. При ниски температури автомобилът е студен и малчуганите негодуват, когато ги настаняват с дебели якета в детските столчета, защото коланите им стягат. Бащите и майките обикновено отпускат дължината на коланите, за да спре недоволството на мал Пътуването с малко дете в колата през зимата често крие досадни изживявания - и за родителя, и за хлапето. При ниски температури автомобилът е студен и малчуганите негодуват, когато ги настаняват с дебели якета в детските столчета, защото коланите им стягат. Бащите и майките обикновено отпускат дължината на коланите, за да спре недоволството на мал

Картофено руло с кайма

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Веселина Казакова Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Веселина Казакова

Партия “Помак” се учредява официално

Ефрем Моллов, Снимка: smolyannews.com

Партия “Патриотично обединение, за многообразие, автентичност и култура” (Помак) ще се учреди официално днес в Пловдив.

Идеята за създаването й предизвика широки обществени дискусии в последните дни. Едно от опасенията е, че с абревиатурата си “Помак” ще предизвика етнически конфликти сред хората.

Един от учредителите на формацията – Ефрем Моллов, заяви в края на ноември, че партията цели да привлече всички етноси в страната, за да изградят заедно нов политически модел за България.

По този повод лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че според него помаците не са етнос.

“Подобна партия не трябва да съществува – според Конституцията и законите на България. Това е опит да се даде някаква историческа обосновка, че помаците са етнос. Въпросът е принципен – за 24 години кой не направи опит да разделя и противопостави българския народ?”, каза на 26 ноември пред “Нова телевизия” Каракачанов.

Моллов обаче е категоричен, че партията му няма да бъде етническа или религиозна, а чисто българска, и хората ще бъдат изненадани от членовете, които ще се включат в нея.

Статията "Партия “Помак” се учредява официално" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Наши и гръцки студенти напълниха Банско

8000 са българските, 3000 - гръцките, работят и две писти

    


Чешката полиция арестува българи заради дрога

Към момента са задържани 17 души в акция "Лъжец"

Внимание! Жълт код заради силен вятър в 14 области

Силен вятър, Снимка: БГНЕС, архив

Жълт код заради очакваните силни ветрове е обявен на територията на 14 области в страната, сочат прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Предупреждението заради силен вятър е в сила за Северна България.

Жълтият код важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна.

Очаква се в тези части на страната да духа силен вятър от запад-северозапад. Според прогнозите поривите ще достигнат скорост от 14 до 19 м/сек.

В събота, заради силния вятър, пристанището във Варна остана затворено за няколко чаас.

.

Статията "Внимание! Жълт код заради силен вятър в 14 области" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Учени: Хамбургерите влошават плодовитостта на мъжете

Мъжете, които редовно ядат преработени меса като бекон, колбаси и хамбургери, имат значително по-малко жизнена сперма. За връзката между начина на хранене и репродуктивните възможности предупредиха американски учени. По време на срещата на Американското общество за репродуктивна медицина в Бостън те оповестиха резултати от изследване, които са ... Мъжете, които редовно ядат преработени меса като бекон, колбаси и хамбургери, имат значително по-малко жизнена сперма. За връзката между начина на хранене и репродуктивните възможности предупредиха американски учени. По време на срещата на Американското общество за репродуктивна медицина в Бостън те оповестиха резултати от изследване, които са ...

Пускат пързалката на “Ариана”

Ледена пързалка, Снимка: money.bg

На студентския празник ледената пързалката на езерото “Ариана”, на която софиянци се радват през зимата, ще бъде отворена за любителите на зимния спорт.

Откриването ще започне в 12 ч. по обяд. Специални гости ще бъдат Румънеца и Енчева. Пред почитателите на зимния спорт те ще изпеят хитовете си в компанията на балет NEXT.

Пързалката край езерото “Ариана” се счита за най-мащабното съоръжение от този тип на Балканите.

И тази година спонсор на ледената пързалка са е мобилният оператор Мtel.

Статията "Пускат пързалката на “Ариана”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отбелязваме празника на студентите

Ранобудните студенти днес обявиха, че Орешарски е окупиран и трябва да подпише  оставка. Снимка: Сергей Антонов

На днешната дата честваме празника на студентите.

По традиция младежите от ВУЗ-овете в цялата страна празнуват повода с колегите си. В тази връзка от понеделник вечер по пътищата има засилено полицейско присъствие. От “Пътна полиция” предупредиха всички шофьори да бъдат с повишено внимание по пътищата.

Студентският празник се въвежда у нас в края на 1902 г. след решение от Академичния съвет на единственото тогава Висше училище в Княжество България.

Академичният съвет решава празникът на студентите да съвпадне и с Деня на Свети Седмочисленици, един от които е и св. Климент Охридски.

За първи път 8 декември се празнува през 1903 г., а след 1944 г. е забранен и заместен с датата 17 ноември, обявена за Международен ден на студентската солидарност.

След 1962 г. празникът е възстановен и с течение на времето започва да се чества от всички студенти в България.

С решение от 1994 г. Съветът на ректорите решава денят да е неучебен за всички висши училище.

Статията "Отбелязваме празника на студентите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лекуват левкемия чрез кръвна терапия

Генната терапия е ефективeн и обещаващ метод за лечение на левкемия и други злокачествени кръвни заболявания. Това e заключението на група американски учени онколози, които в събота на конференция в Ню Орлиънс, Луизиана представиха резултатите от своите многогодишни изследвания.

Обама, Буш и Клинтън в ЮАР за Мандела

Тълпи южноафриканци прекараха втора нощ по улиците, за да почетат лидера си Нелсън Мандела, който почина на 95 г. в четвъртък, съобщи Би Би Си. Хората танцуваха и пяха пред бившия дом на Мандела в Совето. Южноафриканците се молят за неговата душа, пеят песни срещу расовата сегрегация и палят свещи. До дома на Мандела бе създадена и сцена Тълпи южноафриканци прекараха втора нощ по улиците, за да почетат лидера си Нелсън Мандела, който почина на 95 г. в четвъртък, съобщи Би Би Си. Хората танцуваха и пяха пред бившия дом на Мандела в Совето. Южноафриканците се молят за неговата душа, пеят песни срещу расовата сегрегация и палят свещи. До дома на Мандела бе създадена и сцена

Глобяват 1500 евро всеки, който ползва проститутка във Франция

Глоба от 1500 евро за всеки, който ползва услугите на проститутки, приеха народните избраници в Париж. И въпреки че законопроектът трябва да бъде одобрен и в Сената, това предизвика вълна от недоволство и протести на жрици на любовта. Гневни секструженички се събраха пред сградата на френското Национално събрание Глоба от 1500 евро за всеки, който ползва услугите на проститутки, приеха народните избраници в Париж. И въпреки че законопроектът трябва да бъде одобрен и в Сената, това предизвика вълна от недоволство и протести на жрици на любовта. Гневни секструженички се събраха пред сградата на френското Национално събрание

9 души загинаха при атаки срещу магазини за алкохол в Багдад

Предполага се ,че жертвите са предимно от кюрдското малцинство

Любим виц на Рафи Бохосян

Любим виц на Рафи Бохосян

Англичаните организирали конкурс за най-кратък разказ. Този път условията на конкурса били в съчинението да се споменава кралицата, Бог, секс и някаква мистерия. Първо място печели авторът на разказа, който впоследствие се превръща в популярен виц:

Любим виц на Рафи Бохосян Англичаните организирали конкурс за най-кратък разказ. Този път условията на конкурса били в съчинението да се споменава кралицата, Бог, секс и някаква мистерия. Първо място печели авторът на разказа, който впоследствие се превръща в популярен виц: "О, Боже - възкликна кралицата. - Бременна съм. От кого ли?"

Пожар застраши онкологичния център в Пловдив

По чудо не е прекъснато захранването за животоспасяващите системи

Евтино и извън асфалта със "Степуей"

С базовата си цена от 12 990 лева "Дачия Сандеро" е най-евтиният нов автомобил на българския пазар. За тези пари купувачът получава компактен хечбек с пет места, голям багажник (320-1200 л), скромен бензинов двигател със 75 к.с. и серийно 4 въздушни възглавници, серво на волана, дневни светлини, електронна стабилизираща програма ESP и система за ко С базовата си цена от 12 990 лева "Дачия Сандеро" е най-евтиният нов автомобил на българския пазар. За тези пари купувачът получава компактен хечбек с пет места, голям багажник (320-1200 л), скромен бензинов двигател със 75 к.с. и серийно 4 въздушни възглавници, серво на волана, дневни светлини, електронна стабилизираща програма ESP и система за ко

Момиче откри изгубеното си куче чрез социален сайт

Изгубено куче бе открито чрез сайта Reddit, пише CNET. 

Страницата съдържа социални и развлекателни новини, които се публикуват от регистрираните потребители. Едно момиче помолило онлайн общността да й помогне да намери загубеното й куче. Домашният любимец, кръстоска между питбул и лабрадор, избягал на улицата и бил ударен от камион, след което Изгубено куче бе открито чрез сайта Reddit, пише CNET. Страницата съдържа социални и развлекателни новини, които се публикуват от регистрираните потребители. Едно момиче помолило онлайн общността да й помогне да намери загубеното й куче. Домашният любимец, кръстоска между питбул и лабрадор, избягал на улицата и бил ударен от камион, след което

Грабежи за $ 50 млн. по време на полицейската стачка в Кордоба

Щети за около 50 млн. долара са нанесени от масовите грабежи на магазини в аржентинската провинция Кордоба, извършени по време на полицейската стачка, съобщи Конфедерацията на средния бизнес Came .

Реал се умълча срещу треторазреден противник за Купата

В доста променен вид Реал Мадрид успя да си тръгне само с 0:0 от гостуването на третодизионния Олимпики де Шатива в 1/16-финалите за Купата на Краля. Наставникът на „белия балет“ Карло Анчелоти реши да заложи на доста подмладен състав, след като така или иначе не можеше да разчита на двамата си играчи във форма – Кристиано Роналдо (наказание заради натрупани картони) и Гарет Бейл (който е болен от грип). На „Естадио Ла Мурта“ като титуляри излязоха обещаващите таланти Алваро Мората и Хесе Родригес, а за партньор на Серхио Рамос в центъра на отб...

Кагава останал извън групата за Юнайтед заради преяждане

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс направи любопитно разкритие защо е оставил извън групата си за мача с Нюкасъл своя полузащитник Шинджи Кагава. Според шотландеца халфът е прекалил с яденето преди двубоя и дори се ноложило да му правят промивка на стомаха. „Шинджи бе много зле след мача с Евертън и потренира малко в петък, но не бе на ниво“, обясни Мойс. „Разгледахме всичките му покозатели, които бяха толкова ниски, че решихме да не рискуваме да получи контузия.“ „Болестта му беше много лоша. Той мисли, че е преял и дори отиде на пром...

Иван Караджов: Подценихме ситуацията при гола на Локо Сф

Вратарят на Берое Иван Караджов запази оптимизъм въпреки поражението с 0:1 от Локомотив София в 21-ия кръг на А група. „Излязохме, за да победим, но ни вкараха един гол и ни победиха. Какво да направим? Животът продължава. Има още 5 мача до края на редовния сезон. Ще играем, за да съберем колкото се може повече точки. Чак другата година ще се разбере кой ще е в горната и кой в долната седмица“, каза стражът на старозагорци. „Късмет ли е? Не е и късмет. Просто подценихме ситуацията, падна гола. След това нямахме късмет да отбележим. Имахме полож...

Пожар край онкоцентъра в Пловдив

Голям пожар избухна в събота вечерта в близост до трансформатора на пловдивския онкологичен център. Няма пострадали, предаде bTV.

Нов шок за "Юнайтед" - второ 0:1 на "Олд Трафорд" за 4 дни

“Манчестър Юнайтед” и Дейвид Мойс изживяха нов шок - 0:1 от “Нюкасъл”. Това бе първи успех на “свраките” на “Олд Трафорд” от 1972 г. насам. Йоан Кабай заби победния гол в 61-ата мин. Това бе и втора поредна загуба вкъщи за “дяволите” след 0:1 от “Евертън” в сряда. Шампионите са на 9-о място с едва 22 т. след 15 кръга.

“Сток сити” удари “Челси” “Манчестър Юнайтед” и Дейвид Мойс изживяха нов шок - 0:1 от “Нюкасъл”. Това бе първи успех на “свраките” на “Олд Трафорд” от 1972 г. насам. Йоан Кабай заби победния гол в 61-ата мин. Това бе и втора поредна загуба вкъщи за “дяволите” след 0:1 от “Евертън” в сряда. Шампионите са на 9-о място с едва 22 т. след 15 кръга. “Сток сити” удари “Челси”

Роджърс: Не мога да поставя цена на Суарес

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че не е в състояние да постави конкретна цена на своята звезда Луис Суарес. Уругваецът, който през лятото бе близо до напускане в посока Арсенал или Реал Мадрид, днес добави пореден гол на сметката си при победата с 4:1 над Уест Хем и вече има 14 във Висшата лига от началото на кампанията. Той обаче не игра в първите 5 кръга от сезона заради санкцията от 10 двубоя, която трябваше да изтърпи. Въпреки това статистиките показват, че Суарес е вкарал общо 26 попадения в последните 25 шампионатни мача за ...

ИАРА създава по проект нови структури по поречието на Дунав

Изпълнителният директор на ИАРА Майдън Сакаджиев, заедно с областния управител на област Плевен Илиян Йончев участва в съвместна пресконференция във връзка с направени дарения от риба на различни институции в града по случай Никулден. Областният управител на Плевен благодари на ИАРА за направените дарения от близо 100 кг. риба на Домашния социален патронаж в Плевен и на студентския стол на Медицински университет - Плевен. „Надявам се Изпълнителна агенция по рибарство и аквкултури още по-активно да работи в Северозападния район и през новия прог...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване