Двама швейцарски туристи убити в Египет

Двама швейцарски туристи са били открити мъртви в египетския курорт Хургада на Червено море.

Специалист: Няма проблем с дизела у нас при минус 15

Експеримент на Нова телевизия, при който дизелово гориво от седем български бензиностанции парафинира при далеч неполярни температури, насочи отново вниманието към зимните проблеми с нафтата, която зареждат шофьорите у нас. 

Своето мнение пред Нова ТВ дадоха представител на верига бензиностанции, собственик на автосервиз и професионален шофьор. Експеримент на Нова телевизия, при който дизелово гориво от седем български бензиностанции парафинира при далеч неполярни температури, насочи отново вниманието към зимните проблеми с нафтата, която зареждат шофьорите у нас. Своето мнение пред Нова ТВ дадоха представител на верига бензиностанции, собственик на автосервиз и професионален шофьор.

Топъл обяд за 81 души предлага Обществената трапезария в Димитровград

Обществена трапезария отвори врати в Димитровград. Тя ще предлага топла храна на 81 социално слаби лица от общината, информираха от кметската администрация. Трапезарията е разкрита с проект по линия на фонда за социална закрила към министерството на труда и социалната политика.

Храната се приготвя в кухнята на домашен социален патронаж. Тя се разнася по домовете на нуждаещите се. Топъл обяд ще получават одобрените по проекта жители на общината. За да бъдат включени в социалната услуга те трябва да отговарят на определени условия. Да са на месечно подпомагане, самотно живеещи лица, такива с минимални пенсии, без доходи и бездомници. Храна е осигурена и за жители на общината, които нямат доходи или близки, които да се грижат за тях. За раздаването й помагат и общинските клубове на хората от третата възраст. Обществената трапезария ще работи до 30 април.

Хасково Новини

 

Специалист: Няма проблем с дизела у нас при -15 градуса

Експеримент на Нова телевизия, при който дизелово гориво от седем български бензиностанции парафинира при далеч неполярни температури, насочи отново вниманието към зимните проблеми с нафтата, която зареждат шофьорите у нас. 

Своето мнение пред Нова ТВ дадоха представител на верига бензиностанции, собственик на автосервиз и професионален шофьор. Експеримент на Нова телевизия, при който дизелово гориво от седем български бензиностанции парафинира при далеч неполярни температури, насочи отново вниманието към зимните проблеми с нафтата, която зареждат шофьорите у нас. Своето мнение пред Нова ТВ дадоха представител на верига бензиностанции, собственик на автосервиз и професионален шофьор.

В битка със смъртта – един шампион на 45

Най-тъжният рожден ден на 7-кратния шампион във Формула 1 Михаел Шумахер

    


Стоян Михалев като Ал Капоне пее "Вярвам в теб" в латино стил

Стоян Михалев, облечен като Ал Капоне, изпълнява хита си “Вярвам в теб” в стил “Сантана”. Трансформацията му е поредната, която се излъчва днес в рубриката на Теди Кацарова “Новото лице на...” в “Денят започва” по Би Ви Ти. 
Новият латино аранжимент на песента му включва и някои елементи от кубинската музика. “Много интересно предизвикателство. Из Стоян Михалев, облечен като Ал Капоне, изпълнява хита си “Вярвам в теб” в стил “Сантана”. Трансформацията му е поредната, която се излъчва днес в рубриката на Теди Кацарова “Новото лице на...” в “Денят започва” по Би Ви Ти. Новият латино аранжимент на песента му включва и някои елементи от кубинската музика. “Много интересно предизвикателство. Из

Нови страхове за заседнал китайски кораб

Австралийските власти съобщиха, че 52-та пътници на заседналия в Антарктида руския кораб "Академик Шокалски" са били спасени безопасно с китайски хеликоптер. Притесненията не свършват. Сега трябва да бъде спасен заседнал в ледовете китайски кораб.

Лента за глава ни дава контрол върху сънищата

Стартиращата компания iWinks разработва лента за глава, която стимулира живи сънища, пише VentureBeat. Устройството следи сигналите от електроенцефалограмата на мозъка, за да установи фазите по време на сън. Има и вграден акселерометър, който помага да се различи състоянието на лек сън и будното състояние. Повечето живи сънища се случват по време на REM фазата и тогава преносимото устройство влиза в действие. То стимулира сънуващия с многоцветни LED светлини (от лентата за глава) и нежни звуци (от смарфон). Целта е потребителят да осъзнае, че сънува, без да се събужда и да контролира сънищата си. Не всеки ще може да изживее живи сънища веднага, предупреждава един от основателите на iWink. Той обяснява, че е необходима практика докато сме будни, за да можем да асоциираме стимулите и по вр...

Турската армия сезира прокуратурата за фалшификации по мегаделата

Генералният щаб сезира вчера след обяд прокуратурата заради извършени фалшификации по време на шумните съдебни процеси срещу действащи и запасни военнослужещи, като мега делата „Ергенекон” и „Байлоз” (Операция „Чук”), съобщи електронното издание на вестник „Милиет”. Позицията на юрисконсултите на Генералния щаб е, че в хода на съдебните процеси са извършени фалшификации и са изфабрикувани доказателства, очернящи турската армия. Предприетото действие от турските военни идва (случайно или не, но при всички случаи - веднага) след подадения публичен „сигнал” от главния политически съветник на министър-председателя Реджеп Тайип Ердоган и известен журналист и колумнист Ялчън Акдоган, че &bd...

Анкетните комисии - думба-лумба шикалка

Настоящият парламент е на път да спечели битката в едно от най-безсмислените упражнения, предвидени в правилника за дейността му - временните анкетни комисии. Само за първите шест месеца в 42-рото Народно събрание са създадени пет временни комисии, а шестата все още не е гласувана, просто защото не остава време, но вече влиза в дневния ред на депутатите. От предходните три парламента личи, че най-многобройни тези полуразследващи звена са били в 39-ото НС - 11, в 40-ото са 7, а в предходното 41-во - 10. В тези цифри не влизат всички комисии, които са създавани по искания на главния прокурор за нечий депутатски имунитет, които вече рядко се правят заради възможността народните представители сами да се откажат от защитата.За какво служат временните комисии би трябвало да личи от на...

Сънищата ни дават нови идеи за...

Сънищата ни вдъхновяват да опитваме нови неща в секса, пише БГНЕС. Проучване (осъществено от сайта Lovehoney сред 1855 души) установило, че 59% от хората са превърнали в реалност фантазии, които се появили в съня им. Според него 93% от анкетираните редовно имали еротични сънища, а над 25% сънували такива сънища на всеки няколко дни. Освен настоящия партньор/ка, хората често виждат в еротичните си сънища свой приятел или приятелка. Втората най-популярна фигура в еротичен сън е бивш партньор, следван от човек, когото сънуващият харесва в реалния живот, и знаменитост. 25 на сто от анкетираните имали еротични сънища с хора от обкръжението си, към които не били привлечени. 61% от хората признават, че има скрито значение в еротичните сънища. 70% заявили, че е най-вероятно да имат такива съ...

До 5-ти и 6-ти декември се дават самоотчетите за електромерите заради новите тарифи на тока

До 5-ти януари две от трите най-големи електроразпределителни дружества в лицето на ЧЕЗ и Енерго-про приемат самоотчети на електромерите на потребителите си. Третото дружество – EVN, ще приема данните до понеделник, 6 януари. Заради намалението на тарифите този месец фактурите ще съдържат данни за два периода – преди и след влизането в сила на новите цени на електроенергията. На 30 декември миналата година ДКЕВР утвърди новите цени – 10% намаление на нощната тарифа и около 1,5% на дневната. Според ЕРП–тата самоотчетът щял да помогне за по-коректното отчитане на използваното количество ток. Данните могат да се подават на горещите линии на дружествата или на гишетата на клиентските им центрове.

Жена била на протестите за и против правителството

/КРОСС/ Едно от лицата на т. нар. контрапротест, чиито демонстрации са в подкрепа на правителството, Нина Гергова, е участвала и в протестите срещу кабинета „Орешарски". Това стана ясно от снимки, представени от бТВ. Самата Гергова не отрече, пред медиата тя призна, че през май е участвал в протест срещу властта, но след това си е променила мнението, тъй като правителството си взело поука и се вслушало в мнението на хората. Фотограф е снимал Нина Гергова на протеста от 28 май, когато около 200 души блокираха за кратко движението в София заради назначението на Калин Тихолов за министър на инвестиционното проектиране. Заради недоволството срещу него и връзката му с „Дюнигейт" обаче впоследствие той беше сменен на поста от Иван Данов. Гергова каза, че не се срамува и обясни, че тогава е смятала, че кабинета няма да работи за хората. „Излязохме заради един министър и той бързо беше сменен", каза още тя.  

Трима убити на протест в Камбоджа

Протестът се е провел в предградие на столицата Пном Пен.

Преглед на варненския печат - 3 януари

"Майка изостави новогодишно бебе. Момченцето се родило на 31 декември в АГ болницата". Това е водеща тема за вестник "Черно море". Многодетна майка от ромски произход изостави бебето си навръх Нова година. Това научи вчера в.

Чудо във Велико Търново: Мъж живее с куршум в мозъка

Търновец с куршум в мозъка вече говори и се движи. Неврохирурзите д-р Николай Мойнов и д-р Петър Тодоров сториха чудо по Коледа, след като спасиха двама простреляни в главата мъже. Вторият ранен също вече е в съзнание, говори и до ден-два ще бъде изправен на крака. 
Бързото възстановяване на двамата пациенти с огнестрелни рани се дължи на успешно Търновец с куршум в мозъка вече говори и се движи. Неврохирурзите д-р Николай Мойнов и д-р Петър Тодоров сториха чудо по Коледа, след като спасиха двама простреляни в главата мъже. Вторият ранен също вече е в съзнание, говори и до ден-два ще бъде изправен на крака. Бързото възстановяване на двамата пациенти с огнестрелни рани се дължи на успешно

Разкол за мъжкото хоро в Калофер

Истински разкол е на път да помрачи традиционното за Богоявление мъжко хоро в Калофер и то за втора поредна година може да се разцепи на две. Мъже от други градове искат да влизат в реката по бански.

Я да видим кой се крие тук!

В зоологическата градина в Лондон започна преброяване на животните

    


Жена изгоря при пожар в Борисовата градина

/КРОСС/ Овъглен труп на млада жена беше открит снощи в Борисовата градина в София близо до заведението "Маймунарника". Малко преди 21 ч. е подаден сигнал за пожар в изоставена сграда в района. На мястото пристигат екипи на пожарната, които откриват изгорялото тяло. От полицията уточниха, че вероятно жертвата е на около 34 години. По непотвърдена информация мъртвата жена е обитавала изоставената сграда от няколко месеца, като е живеела сама. По време на инцидента там е била със своя интимна приятелка, която се е опитала да я спаси. Според показанията на очевидката, става въпрос за самоубийство. Полицията работи по няколко версии, сред които и любовен скандал. Предстои да се установи дали пожарът е умишлен или става въпрос за нещастен случай.        

Служителите на Lufthansa в Париж се готвят за стачка

Синдикатите във Франция призоваха работещите в авиокомпанията да се противопоставят на планирания аутсорсинг

    


Големият проблем на БСП е че няма шампион, обяви Дончева

Тръгнали сме да правим нов проект в ляво. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия напусналата скоро редиците на БСП Татяна Дончева. Помолена да коментира тези си намерения, тя обаче припомни, че това начало на нов ляв проект е бил обявен още миналата година, като тогава е бил посочен като необходимост.

Прогресивно лицемерие за плоския данък

Извървя ли лидерът на БСП идейна еволюция от позицията "и заради плоския данък сме социалисти" до позицията "връщаме се към прогресивното подоходно облагане, защото сме социалисти"? Не, разбира се. Защото за една лява партия изобщо няма такава еволюция - преразпределението на доходи, и то преразпределение в полза на по-бедните слоеве, е предусловие Извървя ли лидерът на БСП идейна еволюция от позицията "и заради плоския данък сме социалисти" до позицията "връщаме се към прогресивното подоходно облагане, защото сме социалисти"? Не, разбира се. Защото за една лява партия изобщо няма такава еволюция - преразпределението на доходи, и то преразпределение в полза на по-бедните слоеве, е предусловие

Шампионът на Формула 1 остава в стабилно, но критично състояние

/КРОСС/ Фенове на Михаел Шумахер се събират на бдение по случай 45-ия му рожден ден. Тo ще се проведе пред болницата във френския град Гренобъл, където най-успешният състезател на Формула 1 е настанен след ски инцидент във френските Алпи. Той остава в стабилно, но критично състояние. Организирани са автобуси, които да превозят италианските и френските фенове до болницата. Семейството на Шумахер благодари на всички за огромната подкрепа. Във вторник лекарите потвърдиха, че световният шампион е показал признаци на подобрение, но все още животът му остава в опасност. Те отказаха да дадат прогноза за състоянието му през следващите дни и месеци. Медицински е възможно някой, който е прекарал няколко седмици на изкуствена кома, да се възстанови напълно, казват лекарите.  

"Газета дело Спорт": Шумахер може да остане без зрение

Немският пилот Михаел Шумахер може да остане без зрение, когато бъде изваден от кома. Това твърди източник от клиниката в Гренобъл, пожелал анонимност, пред италианския вестник "Газета дело Спорт".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Вчера лекарите потвърдиха, че е напълно възможно Шумахер да получи трайни увр Немският пилот Михаел Шумахер може да остане без зрение, когато бъде изваден от кома. Това твърди източник от клиниката в Гренобъл, пожелал анонимност, пред италианския вестник "Газета дело Спорт". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Вчера лекарите потвърдиха, че е напълно възможно Шумахер да получи трайни увр

Лицето на "контрите" Нина Гергова била и протестираща

Едно от лицата на т. нар. контрапротест, който се събира в последните месеци в подкрепа на правителството, Нина Гергова, е участвала в протестите срещу кабинета „Орешарски" преди да застане на негова страна. Това стана ясно от снимки, представени от бТВ. Самата Гергова също призна пред медиата, че през май е участвал в протест срещу властта.

Задочни гимназии, но кой ще учи в тях

Безспорно идеята да има задочно обучение в гимназиите е много добра. (Виж 1-а стр.) Така онези млади хора, които са зарязали образованието си по средата, ще могат да го довършат и да вземат диплома, без която в днешно време са обречени или на дълготрайна безработица, или на нископлатен труд, защото нямат квалификация.
Дотук обаче са хубавите стран Безспорно идеята да има задочно обучение в гимназиите е много добра. (Виж 1-а стр.) Така онези млади хора, които са зарязали образованието си по средата, ще могат да го довършат и да вземат диплома, без която в днешно време са обречени или на дълготрайна безработица, или на нископлатен труд, защото нямат квалификация. Дотук обаче са хубавите стран

Изхарчихме 88 млн. лева за ЧНГ извън дома

Българите похарчиха 88 млн. лева за посрещане на коледните и новогодишните празници извън дома. Заради по-малкия интерес към закупуване на куверти и намалелите пътувания към съседна Гърция спадът ще бъде сумарно около 8 на сто, съобщи за „Монитор” Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

Има ли проблем с дизела?

/КРОСС/Експеримент на „Здравей, България", при който дизелово гориво от седем български бензиностанции парафинира при далече не полярни температури, насочи отново вниманието към зимните проблеми с нафтата, която зареждат шофьорите у нас. По темата мнение дадоха в ефира на Нова ТВ представител на верига бензиностанции, собственик на автосервиз и професионален шофьор. При ниските температури е нормално в дизеловото гориво да се образуват парафинови кристали, отбеляза Калоян Кършев, технически директор на една от веригите. По думите му стандартът определя при каква температура дизеловото гориво трябва свободно да преминава през горивните филтри на колите. У нас той е минус 15 градуса. За целта в нафтата се слагат депресаторни добавки, които пречат на слепването на кристалите в горивото. Това, че горивото помътнява, не означава, че не може да минава през филтрите, посочи Кършев, според който тестваната българска нафта няма да има проблем с това. В противоречие с тази увереност влезе опитът на Васил Димитров, собственик на автосервиз, който често се сблъсква с проблеми, причинени от горивото, което наливаме в резервоарите. Според него практиката през годините показва, че при рязко понижение на температурите в началото на зимния сезон има случаи на автомобили, които не могат да запалят. По думите на Димитров това става обикновено при минус 15 - минус 18 градуса

Експерт: Опасенията за тероризъм у нас са основателни

Има основания за съмнения в опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това". Това заяви пред Нова ТВ Николай Радулов, специалист по национална Има основания за съмнения в опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това". Това заяви пред Нова ТВ Николай Радулов, специалист по национална

"Газета дело Спорт": Шумахер може да ослепее

Немският пилот Михаел Шумахер може да остане без зрение, когато бъде изваден от кома. Това твърди източник от клиниката в Гренобъл, пожелал анонимност, пред италианския вестник Немският пилот Михаел Шумахер може да остане без зрение, когато бъде изваден от кома. Това твърди източник от клиниката в Гренобъл, пожелал анонимност, пред италианския вестник "Газета дело Спорт". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Вчера лекарите потвърдиха, че е напълно възможно Шумахер да получи трайни увр

Инвеститорите ще се върнат в Китай през втората половина на 2014 г.

Вниманието на инвеститорите ще остане фокусирано върху реформите в страната, както и скоростта с която те се прилагат, смята анализатор

    


Иран може да промени Близкия изток, но трябва да докаже, че е честен


Широката усмивка на иранския президент Хасан Рохани напомня на пухкава персийка котка. Грациозно, предизвикващо умиление животно, на което просто не може да откажеш. Разбира се, като всяка котка, нравът й е непредвидим, и търкането около крака бързо може да бъде сменено с драскане с лапа.

Така изглежда Иран в очите на света в момента.

Затоплянето между Техеран и Вашингтон, невиждано за последните 30 години, е повод за оптимизъм за мнозина. Подписването на предварителна...

Адемов: Пенсионната система поставя под съмнение фискалната стабилност


Пенсионната система в продължение на последните години е използвана за решаването на проблемите в други сектори, а в резултат днес това поставя под съмнение фискалната стабилност на държавата. Този коментар направи пред  Би Ти Ви министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Той посочи, че за пенсии отиват 8.1 млрд. лв. годишно, от които 5 млрд. лв. са от данъци, а не от осигурителни вноски. 

"Ако имаме проблеми на пазара на труда и продължим с ранното пенсиониране, ще...

Експерт: Има основания за терористични атаки у нас

Има основания за съмнения в опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това Има основания за съмнения в опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това". Това заяви пред Нова ТВ Николай Радулов, специалист по национална

Социалният министър: Предизборни обещания се изпълняват за 4 години, а не за 6 месеца

Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят."Коалиционно споразумение с ДПС трябваше да се сключи преди съставянето на правителството, за да не се случват сътресения".Това заяви социалният министър д-р Хасан Адемов по БТВ.

БСП прави флиртаджийска социална реформа

БСП прави флиртаджийска социална реформа, заключи икономическият експерт на "България без цензура" Рада Коджабашева в студиото на "Гореща точка" по ТВ7. Тя подчерта разграничението между идеята на движението да има данък богатство, който да засегне само хората с активи над 1 милион лева и лансираните от социалистите 15% върху доходите над 2700 лв.

И в Холандия не искат повече работници от Източна Европа

60% от холандските избиратели са на мнение, че вече в страната им има прекалено много имигранти от тази част на Стария континент

Адемов: В програмата на правителството не са предвидени промени в данъчните ставки

/КРОСС/ В програмата на правителството на Пламен Орешарски не са предвидени такива промени в данъчните ставки, каквото мнение изрази през почивните дни лидерът на БСП Сергей Станишев и което намерение не беше подкрепено от ДПС. Станаха ясни мненията на двете партии и очевидно дискусията по въпроса между тях ще продължи, обясни в сутрешния блок на БТВ Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика, и предупреди: Резки промени в данъчното законодателство едва ли биха били от полза особено при условията на криза. Министърът уточни, че в правителството не е имало обсъждане за промени в данъчните закони. В програмата на кабинета се записват и са записани само политики, които са приети и от двете страни, а очевидно промените в данъчната политика не са сред тях. Затова коалиционното споразумение при всички положения би било един от добрите инструменти за по-голяма яснота при управлението, смята Хасан Адемов. Но подобно споразумение би трябвало да бъде сключено преди съставянето на едно правителство, уточни той. По думите му правителството следва приета програм, но няма как за шест месеца управление да бъдат осъществени всички обещания, които в крайна сметка са за целия мандат. Ние все пак не сме вълшебници, каза Адемов. Вратата за гъвкавото пенсиониране не е затворена страница, но трябва да бъде съобразено с останалите мерки и елементи от управленската програма

Сияна – само минутка след 12-ия час

В Стара Загора очакват именно тя да бъде "Бебе на годината"

    


Ще продължи ли възходът на какаото и през 2014 г?

Световните продажби на шоколад се очаква да нараснат с 2% през следващите 12 месеца

    


Удължават работното време на храмовете във Варна

Новият Варненски и Великопреславски митрополит Йоан се ангажира да удължи работното време на храмове в морския град. Това стана ясно по време на вчерашното посещение на владиката в квартал „Аспарухово“. Там Негово Високопреосвещенство отслужи Света литургия в местния храм "Св.

Плащаме данъците онлайн с персонален код

С помощта на персонален идентификационен код (ПИК), който ще замени нужния в момента електронен подпис, ще се подават данъчните декларации по...

Четири жертви от пожари в Пазарджишко в празниците

Двама мъже от пазарджишкото село Семчиново бяха открити мъртви след пожар в къщата на единия, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Свещеници готвят бунт в Неврокопската епархия заради избора на нов митрополит

В Неврокопската епархия се готви протест срещу избора за нов митрополит. Протестът е срещу временно управляващия епархията митрополит Дометиан. Изборите за епархийски избиратели, които се проведоха през миналата година, са опорочени. Това каза отец Никола пред камерата на bTV. Той даде за пример изборите в Сандански, където е имало касиране, а при втория вот изборът е одобрен, въпреки че не е подписан от пет-шест души. В Разлог пък е имало избори четири-пет-шест пъти, докато в листите влязат „подходящите лица”, твърди отецът. Още в законния седемдневен срок подадохме жалба, но разбрахме, че тя е била скрита. Копие е пратено и до епископ Дометиан, но той не го е взел под внимание, казва отец Никола. Отецът заяви, че не вярва да е имало плащания при изборите за епархий...

ООН: Воюващите в Южен Судан да предпазват цивилното население

ООН предупреди воюващите страни в Южен Судан да предпазват цивилните граждани, предаде БГНЕС. "Всички страни в конфликта трябва да предпазват цивилните граждани от битките, да направят всичко възможно да възстановят мира и да се гарантира доминацията на закона", каза Тоби Ланцер, хуманитарен координатор на ООН в Южен Судан, и призова страните в конфликта да съдействат на организациите, които оказват помощ на цивилните. Почти три седмици след началото на конфликта 200 000 души са напуснали домовете си, а "стотици хиляди други са непряко засегнати". Около 57 000 души искат статут на бежанци. Зверствата продължават на територията на цялата страна. Координаторът на ООН съобщава за убийства на цивилни и отвличания на войници, а голям брой тела са били открити в ст...

Запознайте се с първата цифрова форма на живот

От Open Worm проектират първата „цифрова форма на живот”. Целта на изследователите била създаването на изкуствено точно копие на кръглия червей от вида Caenorhabditis elegans, чието тяло да се управлява с компютърен код. Ръководител на групата е специалистът в областта на интернет технологиите Джон Хърлиман. Авторите на проекта Open Worm са се стремили максимално детайлно да възпроизведат кръглия червей на компютър. Всяка от неговите 1000 клетки, както и клетъчните връзки между тях, са възпроизведени на платформа Geppetto. От май 2013 година, когато е стартиран проектът Open Worm, ученият е постигнал определени успехи. Създавайки виртуално копие, авторите на проекта изучили и отчели всички характерни свойства на природния „прототип”. Дължината...

Татяна Дончева: Обединението на ляво, център и дясно е за нова Конституция

/КРОСС/ Аз мисля, че това, което трябва да се случи през тази година, която започна, е реформаторските сили в ляво, дясно и център, не политически ангажирани, да се справят с опитите за реставрация. Това не означава да се явят заедно на изборите. Това означава да има единно разбиране на това, че реставрацията е свързана с нова Конституция и с промяна на правилата на играта. Това каза в студиото на Нова телевизия лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която наскоро обяви публично оттеглянето си от БСП. Тя изключи включването на сега съществуващите партии, защото те са статуквото. Според Дончева това единение за нова Конституция е близо. Сред промените, които според нея, се налагат, са такива в уредбата на съдебната система и може би на президентската институция. Смисълът на участието в политическия живот не е всеки да прегърне една партия, а всеки да си гледа работата. Все отнякъде трябва да се започне. Това отнякъде означава и от ляво, и от дясно, каза още Дончева. Има необходимост от нов проект в ляво. Това е нещо, до което са стигнали много хора, вероятно и президентът Георги Първанов. Това обаче не означава, че той ще бъде част от нашата формация. Нито Румен Петков и други хора, които видях. Така Татяна Дончева отговори на въпроса има ли място в нейния нов проект президентът Георги Първанов. Дончева се обяви за сливане на евроизбори с парламентарни избори без притеснението, че няма време

Николай Бареков: Европейският съюз е длъжник на българския народ

Европейският съюз в момента е длъжник на българския народ, защото когато влизахме в съюза, ни беше обяснено, че ще станем по-богати, от периферия на Европа ще се превърнем в една златна среда. Всъщност българският гражданин живее по-бедно, с по-лошо качество на живот и намалява все повече, откакто влезе в Европейския съюз, да не говорим, че корупцията вместо да намалява се увеличава.

Шумахер навършва 45 години в кома

Намиращият се в изкуствена кома Михаел Шумахер навършва 45 години днес. Седемкратният шампион във "Формула 1" продължава да се бори за живота си след тежката черепно-мозъчна травма, получена при падане на ски на 29 декември.

Шуми е планирал да посрещне рождения си ден в тесен семеен кръг в къщата си във френския курорт Мерибел, където се случи Намиращият се в изкуствена кома Михаел Шумахер навършва 45 години днес. Седемкратният шампион във "Формула 1" продължава да се бори за живота си след тежката черепно-мозъчна травма, получена при падане на ски на 29 декември. Шуми е планирал да посрещне рождения си ден в тесен семеен кръг в къщата си във френския курорт Мерибел, където се случи

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване