Хасан Адемов: Не сме вълшебници

Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят, каза социалният министър д-р Хасан Адемов в ефира на Би Ти Ви. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

"Коалиционно споразумение с ДПС трябваше да се сключи преди съставянето на правителството, за да не се Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят, каза социалният министър д-р Хасан Адемов в ефира на Би Ти Ви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева "Коалиционно споразумение с ДПС трябваше да се сключи преди съставянето на правителството, за да не се

DMX ще се снима с фенове срещу 30 лв. преди дългоотлагания си концерт тази вечер


Американският рапър DMX се очаква да направи дългоотлагания си концерт в София тази вечер в зала "Христо Ботев".

Според организаторите от 359 Hip-Hop едночасовото му изпълнение вероятно ще започне малко след 19 ч., а от 17:30 ч. той ще бъде в залата за снимки с фенове. Те ще трябва да отделят 30 лв. за срещата си с рапъра, влязъл на три пъти в затвора през 2013 г. по обвинения в шофиране в нетрезво състояние и нарушаване на вече издадени му съдебни забрани.

Концертът на 15...

Съдиите в брачното отделение на Софийския районен съд вече са наполовина


Съдиите в Брачното отделение на най-натоварения съд - Софийския районен съд са със седем по-малко от общо 13 от началото на годината. Магистратите не са съкратени, а ще поемат граждански производства, които не са свързани със семейното право.

Останалите шестима ще разглеждат всички искови молби, свързани със семейно право, домашно насилие, закрила на детето.

Промяната била с цел "изравняване на натовареността между съдиите, което ще подобри качеството и бързината на...

Европарламентът предлага стажове за обучение


Европейският парламент предлага стажове за обучение на младежи, които притежават диплома за завършено средно образование, даваща достъп до университет, или на младежи, следвали висше или техническо образование, което може да се приравни към тази степен.

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг възможности за:
Образование - магистратури, стипендии, стажове, курсове
Конкурси - фотография, кино, предприемачество, танци и още
Работа - новини, свободни позиции в европейски...

Бездмоник загина при пожар в Бургас

Клошар е загинал при пожар в Бургас, съобщи за Фокус дежурният в община Бургас.

Мъжът е загинал при пожар на таванското помещение на Хатевата къща на кръстовището на ул. „Цар Симеон 1" и ул. „Кирил и Методий". 

Инцидентът е станал в 02.48 часа. 

























Клошар е загинал при пожар в Бургас, съобщи за Фокус дежурният в община Бургас. Мъжът е загинал при пожар на таванското помещение на Хатевата къща на кръстовището на ул. „Цар Симеон 1" и ул. „Кирил и Методий". Инцидентът е станал в 02.48 часа.

Експерт:Предпоставка за терористичен акт у нас е приссътвието на сирийци

Има основания за съмнения в опасност от тероризъм у нас заради сирийските бежанци. Не знаем колко от тях са свързани с терористична дейност. Трудно е да се каже дали те ще предприемат терористични актове у нас, но самото присъствие на тези хора у нас е предпоставка за това”, каза в студиото на „Здравей, България” специалистът по национална сигурност Николай Радулов.

Адемов: Не сме вълшебници - за 6 м. да изпълним предизборните обещания

Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят, каза социалният министър д-р Хасан Адемов в ефира на Би Ти Ви. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Резки промени в данъчно-осигурителната система, особено по време на криза не е препоръчително да се правят, каза социалният министър д-р Хасан Адемов в ефира на Би Ти Ви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева "Коалиционно споразумение с ДПС трябваше да се сключи преди съставянето на правителството, за да не се

Клошар подпали таван и загина

Инцидентът е станал в къща в центъра на Бургас

    


Sony проявява интерес към Windows Phone


Sony има интерес към мобилната платформа Windows Phone на Microsoft. Компанията дори може да представи свой смартфон с нея в средата на тази година, съобщава онлайн изданието ZDNet.

Японският производител следи внимателно развитието на Windows Phone. Компанията е заинтригувана и от предложенията на Microsoft, които искат да увеличат броя на производителите, които използват нейната мобилна платформа. Сред тях са намаляване на таксите за лиценз, както и предложения за допълнителни...

Клошар загина при пожар в Бургас

Клошар е загинал при пожар в Бургас, съобщи за Фокус дежурният в община Бургас.

Мъжът е загинал при пожар на таванското помещение на Хатевата къща на кръстовището на ул. „Цар Симеон 1 Клошар е загинал при пожар в Бургас, съобщи за Фокус дежурният в община Бургас. Мъжът е загинал при пожар на таванското помещение на Хатевата къща на кръстовището на ул. „Цар Симеон 1" и ул. „Кирил и Методий". Инцидентът е станал в 02.48 часа.

Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение, твърди Калфин

Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение, заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по Би Ти Ви. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците, той коментира: "Когато се създава една коалиция се създав Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение, заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по Би Ти Ви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците, той коментира: "Когато се създава една коалиция се създав

Ивайло калфин:Програмата на кабинета е пълна с добри пожелания

Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение. Това заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по БТВ по повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците.

Когато един народ не иска да го има, него го няма!

Проф. Константинов: Най-голямата катастрофа за България е демографската криза

    


Британци подредиха България в топ 10 на туристическите дестинации

На фона на кампанията срещу българи и румънци във Великобритания през последните месеци, туристическо издателство на Острова оцени страната ни като дестинация. България е на осмо място в топ 10 на най-добрите държави за посещение през 2014 година.

Ивайло Калфин: Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение

Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение, заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по Би Ти Ви. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците, той коментира: Програмата на кабинета не е коалиционно споразумение, заяви евродепутатът от Коалиция за България Ивайло Калфин по Би Ти Ви. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева По повод вчерашното изказване на ДПС, че не подкрепят политиката за увеличаване на данъците, той коментира: "Когато се създава една коалиция се създав

Катар представя 5 нови стадиона за световното

Домакинът на световното първенство по футбол през 2022 година Катар ще форсира подготовката за мондиала и ще представи пет нови стадиона. Ръководството на Организационния комитет обеща, че през 2014-а ще станат видни първите резултати от работата на домакините.

До момента Катар търпи критики за мудната подготовка и за експлоатацията н Домакинът на световното първенство по футбол през 2022 година Катар ще форсира подготовката за мондиала и ще представи пет нови стадиона. Ръководството на Организационния комитет обеща, че през 2014-а ще станат видни първите резултати от работата на домакините. До момента Катар търпи критики за мудната подготовка и за експлоатацията н

Калфин: БСП и ДПС да подпишат коалиционно споразумение

/КРОСС/Няма как да е ясно какво прави едно правителство след като няма подписано коалиционно споразумение. Когато няма такова споразумение, от първоначалните обещания на партиите към избирателите им постепенно отпадат някои важни законопроекти. Критиката към правителството на Пламен Орешарски отправи евродепутатът Ивайло Калфин. В студиото на бТВ той уточни, че не става въпрос толкова за компромисите, които правят двете партии, които подкрепят правителството, а за начина, по който се прави, а то, според него, се прави по неясен начин и с общи фрази, а не с конкретни мерки, които да са видни за обществото. Очевидно начинът, по който действа в момента правителството без подписано коалиционно споразумение е по-удобен за лидерите на БСП и ДПС. Но тази липса на поемане на конкретни обещания, които със сигурност биха се спазвали, това не е, което хората очакват и искат, каза още евродепутатът. На въпросите за професионалната му кариера предвид предстоящите евроизбори Калфин обясни, че най-важният проблем за държавата в момента не е дали той ще бъда отново в листата на БСП и че в момента подготвя отчета си за свършеното през изминалия мандат в Европарламента. Имам самочувствието, че съм си свършил работата добре и съм защитавал добре интересите на България, заяви Калфин. Ивайло Калфин коментира и инициативата си за въвеждане на професионално образование в България

Проф. Константинов: Топим се с 0,5% годишно

„Когато един човек не иска да живее, той умира. Когато един народ не иска да го има, него го няма", заяви пред Нова тв проф. Михаил Константинов, като заяви, че демографската криза е най-голямата катастрофа за България.
„Картината наистина е много страшна. Не, че сме толкова малко в абсолютно изражение - в началото на миналия век сме били 4 „Когато един човек не иска да живее, той умира. Когато един народ не иска да го има, него го няма", заяви пред Нова тв проф. Михаил Константинов, като заяви, че демографската криза е най-голямата катастрофа за България. „Картината наистина е много страшна. Не, че сме толкова малко в абсолютно изражение - в началото на миналия век сме били 4

Калфин иска коалиционно споразумение между БСП и ДПС

Без него няма прозрачност в управлението, твърди евродепутатът

    


Проф. Михаил Константинов: Страшно е - топим се с 0,5% годишно

Когато един човек не иска да живее, той умира. Когато един народ не иска да го има, него го няма”, отбеляза в „Здравей, България” проф. Михаил Константинов, според който най-голямата катастрофа за България е демографската криза.

Проф. Константинов: Няма вечни народи, България си отива

„Когато един човек не иска да живее, той умира. Когато един народ не иска да го има, него го няма „Когато един човек не иска да живее, той умира. Когато един народ не иска да го има, него го няма", заяви пред Нова тв проф. Михаил Константинов, като заяви, че демографската криза е най-голямата катастрофа за България. „Картината наистина е много страшна. Не, че сме толкова малко в абсолютно изражение - в началото на миналия век сме били 4

Преглед на печата, петък, 3 януари

СЕГА: Правителството ще емитира 900 млн. лв. нов дълг само за месец Правителството ще емитира ударно дълг още в първия месец на 2014 г. Само за...

И най-пиратстваният филм през 2013 г. е... "Хобит"

Без изненади е класацията на най-теглените чрез торентите сериали – за втора година лидер е "Игра на тронове"

    


Екипажът на кораба "Академик Шокалски" остава да чака ледоразбивачи

Екипажът на заклещения в арктическите ледове кораб „Академик Шокалски” все още остава на борда на плавателния съд, предаде bTV. Общо 22-ма моряци ще чакат в района да пристигнат големи ледоразбивачи, които да осигурят коридор в замръзналото море. Корабът заседна около Коледа, а вчера 52-ма души бяха евакуирани от борда му. Те бяха главно туристи и учени. В операцията по спасяването участие взеха китайски хеликоптер и австралийски кораб.

4 пъти е нарастнал за година броят на българчета, които учат китайски

Близо четири пъти за една година се е увеличил броят на учениците в България, които изучават китайски език, каза Антония Цанкова, директор на институт "Конфуций"в София, предаде БТА. Институтът е организация с нестопанска цел и е съвместно начинание между Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Пекинския университет за чужди езици. От 2012 г. такъв институт се откри и във Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий". През 2012 г. в училище китайски са учили 425 деца, а към края на 2013 г. 1 649 ученици в цялата страна се занимават с източния език. Общо 13 училища са открили такива езикови паралелки, като две от тях са в София. Освен в столицата, такава възможност имат и децата във Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Шумен, Горна...

Холандците не искат имигранти от Източна Европа

Две трети от холандците вярват, че новопристигащите от България и Румъния може да бъдат в тежест на социалната система, пише ирландският вестник "Айриш таймс", цитиран от БГНЕС. Ново проучване показва, че традиционно либералните жители на Ниската земя имат крайно отношение към имиграцията, което е доста необичайно. Близо две трети от населението смята, че новопристигащите българи и румънци може да затруднят социалната система и ще станат част от криминалния контингент на страната. Проучването на Холандския институт за социални изследвания (ХИСИ) добавя допълнителни трудности към пречките пред министър-председателя Марк Рюте и либералното коалиционно правителство в навечерието на европейските избори. Кабинетът на Рюте стартира проект, който да опровергае популистките т...

Пушачите в Турция са намалели с над 1 млн. души за четири години


Пушачите в Турция са намалели с над 1 милион души за последните четири години. Това се дължи на забраната за пушене на обществени места и на по-високите данъци, отбелязва публикуваният тези дни доклад на Световната здравна организация (СЗО) за употребата на тютюн по света през 2013 г.

Според статистиките пушачите в южната ни съседка са намалели от 32.2% през 2008 г. (16 милиона души) до 27.1% (14.8 милиона души) през 2012 г. От организацията отбелязват, че въпреки вековните традиции...

Фенка спира Бобан за “Левски”

Мария Михайлова постави началото на онлайн петиция “Аз искам Бобан в “Ботев”!!!” за амнистия на македонския национал. Фенката пише: “Нека всички привърженици на “Ботев” (Пд), които обичат Грънчаров и не са съгласни с изгонването му от отбора, да се присъединят с подпис.”

Вече над 650 фенове подкрепиха петицията. В защита на сърцатия стопер заста Мария Михайлова постави началото на онлайн петиция “Аз искам Бобан в “Ботев”!!!” за амнистия на македонския национал. Фенката пише: “Нека всички привърженици на “Ботев” (Пд), които обичат Грънчаров и не са съгласни с изгонването му от отбора, да се присъединят с подпис.” Вече над 650 фенове подкрепиха петицията. В защита на сърцатия стопер заста

Удължават живота на АЕЦ "Козлодуй" с 20 години

Анализи на френско-руския консорциум между "Електрисите дьо Франс" и "Концерн Росенергоатом"доказаха, че срокът на експлоатация на 1000-мегаватовииге пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 20 години. След това е възможно и допълнително уверичение с още 10 години.

Варненци излизата бунт стрещу областния управител

Варненци се заканиха във Фейсбук, че ще "сурвакат" областния управител Иван Великов. Протестът е насрочен за 10 часа днес - 3 януари, а причината е, че областният управител на Варненска област Иван Великов е обжалвал решението на Общинския съвет за възстановяването на българските имена на местностите край Варна.

Фройд: Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни...

Зигмунд Фройд (1856-1939), австрийски невролог и психолог, основател на едно от основните течения в психотерапията - психоанализата: Повечето хора не желаят истински да бъдат свободни, защото свободата е натоварва с отговорност, а повечето хора се плашат от отговорноста.

Черни пари за черна чужбина

Напразно британски медии и популисти очакваха чудовищното цунами от български и румънски емигранти, което ще залее Великобритания след отварянето на пазара на труда. Напразно. Както се казва - двама-трима кацнали на летище "Лутън" и се лутали като луди. Емиграцията на Острова - оказва се - е занимание скъпо. Дори и в най-мизерния си вариант

Шерлок Холмс отново привлече британците

Бенедикт Къмбърбач отново е в ролята на героя на Дойл

    


И през 2013 г.: Най-богатите станаха още по-богати

Съвкупното състояние на 300-те най-богати хора в света се е увеличило с повече от 500 млрд. долара

Аптекар написа ода за Орешарски

Котленският аптекар Кольо Колев написа Котленският аптекар Кольо Колев написа "Ода за един достоен премиер", посветена на Пламен Орешарски, пише "Труд". Стихотворението е последното за 2013 г. от обемистото творчество на 72-годишния автор и го осенило току преди стрелките на часовника да чукнат 0,00 ч.

„168 часа": Араби инвестират 1 млрд. лева в зимния курорт "Стара планина"

Мощни арабски инвеститори искат да вложат около 1 милиард лева в мегапроекта за зимен курорт Мощни арабски инвеститори искат да вложат около 1 милиард лева в мегапроекта за зимен курорт "Стара планина", научи "168 часа" от хора в бранша. Склоновете на най-дългата планина в България не са особено подходящи за ски писти, но планината не е експлоатирана и експертите са убедени, че начинанието ще има успех. Освен това плановете на инвестито

Българските волейболисти тръгват срещу леки съперници в квалификациите


Женският и мъжкият отбор по волейбол поемат по пътя към класиране за световните първенства. И двата състава започват квалификационните си турнири срещу удобни съперници.

Воденият от Камило Плачи мъжки отбор ще се изправи срещу Кипър в 16.30 в Опава. Селекционерът и състезателите заявиха, че най-важно е да са концентрирани във всички мачове.

Те се обединиха около твърдението, че евентуален неуспех в квалификацията би бил голям провал. Всички в състава посочват Холандия като...

Преглед на печата

в. ДумаНад 2,7 млн. лв. е превела Агенцията за социално подпомагане на болници за диагностика и лечение на 4357 души, които не са здравноосигурени, нямат доходи и лично имущество. Средствата се отпускат по Постановление 17 на МС от 2007 г. и началният фонд бе 5 млн. лв. При управлението на ГЕРБ средствата бяха намалени наполовина. С актуализацията на бюджет 2013 г. правителството на Орешарски увеличи средствата на 3 млн. лв. в. МониторМежду пет и седем сигнала месечно постъпват писмено в Националната пациентска организация.За 2013 година те са 358, като в това число не влизат многобройните обаждания всекидневно на горещия телефон на Националната пациентска организация. Хората се оплакват най-вече от лошо и неглижирано отношение към тях и тяхното заболяване, от грубо отношение и едва на трето място от конкретни грешки или нарушаване на медицинските стандарти и алгоритми за лечението им. в. СтандартДанъчните декларации ще се подават по интернет с помощта на персонален идентификационен код. ПИК ще смени електронния подпис, който сега е нужен за онлайн услугата, научи "Стандарт". Все още обаче има юридически пречки, които трябва да се изчистят. Затова няма да е възможно подаването с код на декларациите за доходите от 2013 г. през следващите месеци, докато тече кампанията. Телеграф„Всеки втори длъжник е бил притискан от фирмите за бързи кредити, показват анализите на МВР

Пламенчо, юначе, накара Бойко да заплаче!

Котленски пенсионер възпя в ода премиера Пламен Орешарски.

Преглед на печата от 3 януари


Държавно управление

Капитал Daily

Нови екодиректори в седем без седем преди Коледа
Очаквано ДПС кадри доминират сред обявените без много шум в навечерието на празниците ръководители на паркове и регионални екоинспекции

Процедурата за доставчик на 170 нови автобуса за София влиза в съда
Чешката "Ивеко" твърди, че условията на конкурса възпрепятстват участието на потенциални кандидати

Бюджетният дефицит е 572 млн. лв. към ноември...

Св. мчк Гордий. Св.прор.Малахия

/КРОСС/ Христовият мъченик Гордий се родил в Кесария Кападокийска. Родителите му били християни и го възпитали в православната християнска вяра. Когато навършил пълнолетие и станал мъж, той бил взет на военна служба и поставен на длъжността стотник, тъй като превъзхождал мнозина и със здравината на тялото си, и със силата на своя дух.В това време римският император Ликиний излял върху християните цялата си злоба и вдигнал богоборческата си ръка срещу Христовата Църква. По всички тържища и площади и по всички най-многолюдни места били разпратени царски повеления и укази, които забранявали да се отдава поклонение на Христа и предвиждали смъртно наказание за всеки нарушител на тази царска забрана. Всички били довеждани до каменните и дървените идолски изображения, за да отдадат поклонение на изделията на човешките ръце, а тези, които не се подчинявали, били принуждавани към това чрез мъчения. Целият град бил обхванат от смут: имуществото на християните се предавало на разграбване, домовете им се разрушавали, а те самите били избивани. Благочестивите жени били влачени позорно из града; нямало пощада нито за младостта, нито почит към старостта. Тези, които не били виновни в нищо, страдали сякаш били злодеи. В тъмниците станало тясно и хубавите и богатите домове се лишили от своите обитатели. Пустинята се населвала с човеци, гонени само заради това, че вярват в Христа

Днес да почерпят

Антоний Йорданов, депутат в 42-ото НС от ГЕРБ, 48 г.

Валентина Симеонова, зам.-министър на труда и социалната политика в правителстото на ГЕРБ.

Ваня Емилова, журналистка.

Димитър Кърнев, музикант и композитор, 40 г.

Иво Тонев, бивш изпълнителен директор на "Левски" и УС на Българския спортен тотализатор 44 г.
Антоний Йорданов, депутат в 42-ото НС от ГЕРБ, 48 г. Валентина Симеонова, зам.-министър на труда и социалната политика в правителстото на ГЕРБ. Ваня Емилова, журналистка. Димитър Кърнев, музикант и композитор, 40 г. Иво Тонев, бивш изпълнителен директор на "Левски" и УС на Българския спортен тотализатор 44 г.

Аптекар сътвори ода за премиера: Пламенчо, юначе! Накара Бойко да заплаче

Котленският аптекар Кольо Колев написа "Ода за един достоен премиер", посветена на Пламен Орешарски. Стихотворението е последното за 2013 г. от обемистото творчество на 72-годишния автор и го осенило току преди стрелките на часовника да чукнат 0,00 ч.
"Пламенчо, юначе! Накара Бойко да заплаче...", е потенциален абсолютен хит.
"Няма за какво да му Котленският аптекар Кольо Колев написа "Ода за един достоен премиер", посветена на Пламен Орешарски. Стихотворението е последното за 2013 г. от обемистото творчество на 72-годишния автор и го осенило току преди стрелките на часовника да чукнат 0,00 ч. "Пламенчо, юначе! Накара Бойко да заплаче...", е потенциален абсолютен хит. "Няма за какво да му

Ариел Шарон е в критично състояние

Бившият израелски премиер Ариел Шарон, който от 8 години е в кома след мозъчен кръвоизлив, е в критично състояние, а органите му отказват, съобщиха световните агенции. "През последните два дни спряха да функционират няколко жизненоважни органи на Ариел Шарон, които са ключови за оцеляването му", заяви Зеев Ротщайн, директор на болницата Тел Хашомер близо до Тел Авив, където е настанен бившият премиер.

БСП и ДПС на различни полюси за данък „богатство“

Адемов: Пенсионната система изправя пред риск фискалната стабилност

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване