Богатите са станали по-богати през 2013 година

Съвкупното състояние на 300-те най-богати хора на планетата се е увеличило през изминалата година с 524 млрд. долара до 3.7 трлн. долара. Това показва рейтинг, съставен от Bloomberg. По оценки на експерти, най-доходен през посочения период е бил отрасълът на икономиката, свързан с високите технологии.

Арест на роми, получили в сметки 2,5 млн. долара от Палестина

Роми, получили в банковите си сметки 2,5 млн. долара от Палестина, бяха задържани в град Долни Дъбник.

Днес се навършват 122 години от рождението на Джон Роналд Руел Толкин


Днес се навършват 122 години от рождението на Джон Роналд Руел Толкин.

Дж. Р. Р. Толкин е роден на 3 януари 1892 г. в Блумфонтейн, Южна Африка. След участието си в Първата световна война той започва забележителна академична кариера и е признат за един от най-добрите филолози в света. По-известен е обаче като създател на Средната земя и автор на изключителни и класически литературни творби като "Хобит", "Властелинът на пръстените" и "Силмарилион".



Книгите му са...

Високопоставен руски военен се самоуби

Не е могъл да понесе, че се е разболял тежко

Монтират още видеокамери в Борисовата градина

Столичната община засилва видеонаблюдението в Борисовата градина, след като снощи при пожар в изоставена постройка загина млада жена.

За 34-годишната Анета бившите тоалетни в парка са били единственият дом. Снощи тя запалила огън, за да се стопли, но заспала и пламнала, разказва приятелката й Михаила. „Опитах се да й помогна, да я изкарам. Столичната община засилва видеонаблюдението в Борисовата градина, след като снощи при пожар в изоставена постройка загина млада жена. За 34-годишната Анета бившите тоалетни в парка са били единственият дом. Снощи тя запалила огън, за да се стопли, но заспала и пламнала, разказва приятелката й Михаила. „Опитах се да й помогна, да я изкарам.

Запорираха сметките на фондацията, взела откуп от Ангел Бончев

Частен съдебен изпълнител е запорирал банковите сметки на скандалната фондация "Утре за всеки", която бе осъдена да върне на Ангел Бончев направеното дарение под натиск от 157 хил. евро за свободата на отвлечената му съпруга Камелия през 2008 г."С длъжниците разговаряме само чрез съдебния изпълнител", заяви за "24 часа" адвокатът на Бончев Христо Моллов.Той допълни, че финансовите постъпления на "Утре за всеки" се следят по искане на Бончев малко след като през април м.г. Софийският апелативен съд потвърди постановената от Софийския градския съд нищожност на договора за направеното дарение. Още тогава проверката на съдебния изпълнител установила, че касата и сметките на дружеството с нестопанска цел са празни и на негово име няма никаква движима и недвижима собственост. Така, след като на 27 декември Върховният касационен съд окончателно отхвърли жалбата на фандацията срещу нищожността на дарението, Бончев трябва да разчита единствено на добрата воля на Управителния съвет на фондацията с председател Нина Хаджийска. Тя е съпруга на Марин Хаджийски - мъжа, който бе заснет от телевизионен екип на 29 май 2008 г. да взема сумата от 157 хил. евро. По заповед на бандата, отвлякла Камелия Бончева, съпругът тогава заяви, че дарява парите за лечение на болни от рак на гърдата.Същата нощ Бончева бе освободена от 45-денонощен плен. Тя бе похитена в момента, в който носеше 390 хил

400 хиляди празнуват на Йордановден и Ивановден

400 хиляди българи ще почерпят в понеделник и вторник за именните си дни, показват данните на националната статистика. Над 100 хиляди празнуват Йордановден, а над 300 хил. - Ивановден.

Сексът влияе на кариерата

/КРОСС/ Сексуално задоволените жени се радват на успешна кариера, твърдят учени. Специалисти са интервюирали над 1 000 представителки на нежния пол на различна възраст, за да разберат как интимният им живот се отразява на кариерата и удовлетвореността им от живота. 3/4 от анкетираните споделят, че са напълно доволни от постигнатото, от работата и живота си. В друго проучване същите тези жени споделят, че са напълно удовлетворени сексуално. Почти толкова жени (3/4) са отговорили, че са доволни от сексуалния си живот, но нямат нищо против да го разнообразят, да го направят по-разнообразен и регулярен. 1/3 от анкетираните пък (предимно млади жени), споделят, че не са удовлетворени от работата си и не се чувстват успели. В същото време те признават, че сексуалният им живот е нередовен. 15% от жените заявяват , че работата е единственият им източник на доходи. В другото проучване те отговарят , че сексът в живота им е повече, отколкото биха искали.

Антон Петров-Хамстера: Излязох да пийна едно, а ме прибраха за 24 часа

Не съм участвал в бой, от камерите се вижда, че нямам общо, а и много свидетели го потвърждават. Това каза в първата минута след излизане от ареста на Пето РПУ задържаният снощи Антон Петров-Хамстера. Той и още петима от компанията му бяха прибрани след меле пред клуб Не съм участвал в бой, от камерите се вижда, че нямам общо, а и много свидетели го потвърждават. Това каза в първата минута след излизане от ареста на Пето РПУ задържаният снощи Антон Петров-Хамстера. Той и още петима от компанията му бяха прибрани след меле пред клуб "Планет". Боят се разиграл между две компании пред заведението на ул.

Криско и Хамстера били в Планет, но не участвали в мелето

"Боят в "Планет " е станал отвън, а не вътре. Шокирана съм от медийния интерес и версиите за мелето в „Планет“. Това заяви пиарката на клуба Цветелина Цветкова по повод снощния бой пред култовото заведение.

Която бие, печели Григор, викат фенове в Бризбейн

Григор Димитров имаше тежката задача да гледа мач между две свои гаджета. 
Предишното победи сегашното за 14-и пореден път. Водачката в ранглистата Серена Уилямс спечели 6:2, 7:6 (9:7) срещу бившата №1 Мария Шарапова (Рус) и се класира за финала в Бризбейн, където играе с Виктория Азаренка (Блрс). 
Димитров отново бе на местата за треньорите и до Григор Димитров имаше тежката задача да гледа мач между две свои гаджета. Предишното победи сегашното за 14-и пореден път. Водачката в ранглистата Серена Уилямс спечели 6:2, 7:6 (9:7) срещу бившата №1 Мария Шарапова (Рус) и се класира за финала в Бризбейн, където играе с Виктория Азаренка (Блрс). Димитров отново бе на местата за треньорите и до

Връщат отпаднали деца в училище със заплата

Ученически стажове със заплата ще върнат в класните стаи децата, които са отпаднали от училище. Това ще стане възможно чрез въвеждане на дуалната система в средното образование.

Pimco: Гърция няма да успее да се върне на пазарите тази година

Ако вземе големи заеми при сегашните пазарни условия, лихвите по дълга на страната ще бъдат обременяващи

    


Антон Петров-Хамстера: Прибраха ме заради известното ми име

Не съм участвал в бой, от камерите се вижда, че нямам общо, а и много свидетели го потвърждават. Това каза в първата минута след излизане от ареста на Пето РПУ задържаният снощи Антон Петров-Хамстера. Той и още петима от компанията му бяха прибрани след меле пред клуб "Планет". 

Боят се разиграл между две компании пред заведението на ул. Не съм участвал в бой, от камерите се вижда, че нямам общо, а и много свидетели го потвърждават. Това каза в първата минута след излизане от ареста на Пето РПУ задържаният снощи Антон Петров-Хамстера. Той и още петима от компанията му бяха прибрани след меле пред клуб "Планет". Боят се разиграл между две компании пред заведението на ул.

Слагат още видеокамери в Борисовата градина

Столичната община засилва видеонаблюдението в Борисовата градина, след като снощи при пожар в изоставена постройка загина млада жена.

За 34-годишната Анета бившите тоалетни в парка са били единственият дом. Снощи тя запалила огън, за да се стопли, но заспала и пламнала, разказва приятелката й Михаила. „Опитах се да й помогна, да я изкарам. Столичната община засилва видеонаблюдението в Борисовата градина, след като снощи при пожар в изоставена постройка загина млада жена. За 34-годишната Анета бившите тоалетни в парка са били единственият дом. Снощи тя запалила огън, за да се стопли, но заспала и пламнала, разказва приятелката й Михаила. „Опитах се да й помогна, да я изкарам.

Юношите на Спартак на лагер в “Спортпалас”, след което продължават подготовката си във Варна

Талантите на Спартак 1918 набор 2002 г. започнаха зимната си подготовка веднага след Нова година. От 2-ри до 6-ти януари възпитаниците на Живко Бояджиев ще са на лагер в Националната спортна база “Спортпалас”. Юношите на варненци тренират всеки ден на теренa, тъй като времето е хубаво и позволява тренировъчния процес да се провежда на открито.

Сметките на фондацията, взела от Ангел Бончев откуп, са запорирани

Частен съдебен изпълнител е запорирал банковите сметки на скандалната фондация Частен съдебен изпълнител е запорирал банковите сметки на скандалната фондация "Утре за всеки", която бе осъдена да върне на Ангел Бончев направеното дарение под натиск от 157 хил. евро за свободата на отвлечената му съпруга Камелия през 2008 г. "С длъжниците разговаряме само чрез съдебния изпълнител", заяви за "24 часа" адвокатът на Бончев...

Германия ни снема отпечатъци

От влизащите в Германия българи и румънци да се вземат пръстови отпечатъци на границата. Такава идея лансира евродепутатът от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел - Елмар Брок.

Протестът: „От цял свят ви казваме оставка"

Участниците в протеста приканват хората около себе си с викове „Елате с нас, протеста е за вас”

Протестното шествие блокира за малко Орлов мост

Участниците в протеста приканват хората около себе си с викове „Елате с нас, протеста е за вас”

Спрягат ганаец за "Левски"

Ганайски нападател е сред вариантите за нови попълнения в "Левски". Спряганият за "Герена" футболист е 24-годишният Доминик Адия. В момента той е свободен агент, след като разтрогна договора си с "Арсенал" (Киев).
Визитката му обаче е богата - 18 мача и 4 гола за националния отбор на Гана, световен шампион за младежи и голмайстор на мондиала през Ганайски нападател е сред вариантите за нови попълнения в "Левски". Спряганият за "Герена" футболист е 24-годишният Доминик Адия. В момента той е свободен агент, след като разтрогна договора си с "Арсенал" (Киев). Визитката му обаче е богата - 18 мача и 4 гола за националния отбор на Гана, световен шампион за младежи и голмайстор на мондиала през

Из доклада на ООН за бежанците в България: Условията са неадекватни


Европейският съюз трябва да спре да връща в България търсещи убежище чужденци, тъй като там те са заплашени от "унизително" отношение. Това призова в петък Върховният комисариат на ООН за бежанците. 

Документът е разпространен на 3 януари, а изводите в него са базирани на информация за положението в България към средата на декември м.г. Въпреки това пред "Дневник" председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев заяви, че определенията на Върховния комисариат са...

Разбиха ромска фамилия, изпрала 2 500 000 $

Срещу престъпна група за „пране на пари” е осъществена съвместна акция на ДАНС, МВР и Окръжната прокуратура в Плевен, съобщиха от прокуратурата. До момента са задържани трима.

Аптекар от Котел възпя Орешарски в ода /видео/

/КРОСС/ И докато в София пред Министерски съвет скандират „ОСТАВКА", в Котел на площада пред паметника на Раковски глас от народа вика „ОСАННА". В деня когато се навършват 200 дни от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски", в Котел аптекар възпя в ода премиера, чиято оставка не престават да искат. Говорещ и пишещ на 7 езика, пенсионирания фармацевт от Котел, поиска да възпее Пламен Орешарски, както Омир е възпявал Ахил. Пред камерата на KOTELNEWS аптекаря в мерена реч изля еуфорично своето възхищение и благодарност към настоящия министър председател, не пропускайки да провокира и прави сравнения с предходния премиер Бойко Борисов. Като представител на пенсионерската прослойка, Колев не пощади и финансовия министър от кабинета на Борисов-Симеон Дянков, за който в ефира прозвучаха и тежки думи свързани с политиката на замразените пенсии и спрени коледни добавки, пише kotelnews.com. „Ода за един достоен премиер" Посвещава се на Пламен Орешарски   Пламенчо, юначе накара Бойко да заплаче. Завижда ти безмерно Пред очите му е черно.   Ден и нощ гадае и не може да узнае. Как социалната реформа набързо сложи във форма.   На майката ръка подаде избирател не предаде. На пенсионер с усмивка даде левче за поливка.   С южния поток се справи Белене и не забрави. На зелените хайдуци сложи усмирителни папуци. video:http://www.youtube.com/watch?v=gsj5TC2fazY

48 градуса в Австралия след най-топлата година

Втора поредна година Австралия преживява рекордно горещо лято, като от Нова година температурите в северната и източната част на страната континент не са падали под 40 градуса, предаде Ройтерс. В петък градчетата Бърдсвил в Куинсланд и Муумба в Южна Австралия регистрираха най-високите стойности на живачния стълб през 2014 г. - 48 градуса. Втора поредна година Австралия преживява рекордно горещо лято, като от Нова година температурите в северната и източната част на страната континент не са падали под 40 градуса, предаде Ройтерс. В петък градчетата Бърдсвил в Куинсланд и Муумба в Южна Австралия регистрираха най-високите стойности на живачния стълб през 2014 г. - 48 градуса.

Бернанке: Фед ще се придържа към гъвкавата си политика

Централната банка е решена да запази експанзионистината си парична политика колкото е необходимо, каза банкерът

    


Мълния блокира работата на международно летище

/КРОСС/ Мълния блокира работата на международно летище в Брюксел, съобщава La Libre Belgique. В резултат на инцидента временно е спряла работа на летището в Завентем.

60 см сняг спряха 3200 полета в САЩ

Първата за годината снежна буря в САЩ стовари до 60 см снежна покривка над големи райони в североизточната част на страната, нарушавайки нормалното всекидневие на поне 100 милиона души. Над 2200 полета бяха отменени в четвъртък, като най-засегнат беше трафикът на чикагското летище “О’Хеър” и “Нюарк Либърти” в Ню Джърси. Първата за годината снежна буря в САЩ стовари до 60 см снежна покривка над големи райони в североизточната част на страната, нарушавайки нормалното всекидневие на поне 100 милиона души. Над 2200 полета бяха отменени в четвъртък, като най-засегнат беше трафикът на чикагското летище “О’Хеър” и “Нюарк Либърти” в Ню Джърси.

Засилват видеонаблюдението в Борисовата градина

Вчера бездомна жена загина при пожар в изоставена сграда в парка

Влиятелен германски евродепутат иска да се вземат отпечатъци на влизащите в Германия българи и румънци

Полемиката за имигрантите от България и Румъния след пълното отваряне на трудовите пазари в ЕС за гражданите на двете страни не подмина и Германия, където се забелязват отчетливи различия между двете големи партии в консервативния спектър - баварския Християнсоциален съюз и Християндемократическия съюз.

Четирима ранени при катастрофа на пътя Русе-Бяла

Челно са се ударили две коли, пострадалите са без опасност за живота

    


До края на януари отварят новия път за Маказа от „Джебел" до Подкова

/КРОСС/ През втората половина на януари ще може да се пътува по новия път за Маказа, в отсечката от спирка „Джебел" до село Подкова. Това съобщи народният представител от „Коалиция за България" Милко Багдасаров. Строителството на трасето завърши в края на октомври, но и до сега пътят не е въведен в експлоатация. „Имам твърдото уверение на министъра на МРРБ Десислава Терзиева и на Стефан Чайков, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура", че процедурата по отварянето на новия участък ще бъде завършена във възможно най-кратките срокове", каза Багдасаров. По думите му забавянето се дължи изцяло на технически проблеми с обработването на документацията.В момента вече е издадено строителното разрешително за обекта, в ход са процедурите по Закона за устройство на територията за сключване на договори за поддържане на новия участък от пътя Кърджали - Комотини и за зимното му почистване.„ Не искам да се ангажирам с конкретни срокове, но уверенията от МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура" са, че през втората половина на януари вече ще може да се пътува по новия път", каза още Багдасаров.

Стара травма може да се окаже фатална за Шумахер

Стара травма, получена преди 6 години при катастрофа с мотор, може да се окаже фатална за Михаел Шумахер. Това е научило вчера семейството му. Официално нямаше съобщение за състоянието на 7-кратния шампион във Ф1. 
Шуми счупи черепа си при падане във Валенсия през 2008 г. Пострада тежко и вратът му. Заради това прогнозите са мрачни. Според някои т Стара травма, получена преди 6 години при катастрофа с мотор, може да се окаже фатална за Михаел Шумахер. Това е научило вчера семейството му. Официално нямаше съобщение за състоянието на 7-кратния шампион във Ф1. Шуми счупи черепа си при падане във Валенсия през 2008 г. Пострада тежко и вратът му. Заради това прогнозите са мрачни. Според някои т

Реформаторите си избират лого

Реформаторският блок замисля да обяви конкурс за лого на обединението от пет партии, научи “Труд”. Очаква се това да стане в началото на идната седмица. Сред изискванията да са простота, креативност, асоциативност, а предпочитаните цветове са тези на десницата и на ЕС - синьо, жълто, макар и това да не е задължително. Логото трябва да има вариант и Реформаторският блок замисля да обяви конкурс за лого на обединението от пет партии, научи “Труд”. Очаква се това да стане в началото на идната седмица. Сред изискванията да са простота, креативност, асоциативност, а предпочитаните цветове са тези на десницата и на ЕС - синьо, жълто, макар и това да не е задължително. Логото трябва да има вариант и

Белгия въведе ограничения за плащане в брой – само до €3000

Мярката е оспорвана и заобикаляна от търговците

    


Валери Симеонов: Волен и Деница се развяваха по хотели за 40 000 лв.

Не трябва да се окупира свободата на хората и на движението им към Орлов мост, а да се насочи срещу свободата на некадърно управление, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов протестите срещу правителството.

Всеки трети жител на Земята е с наднормено тегло

/КРОСС/ Броят на хората с наднормено тегло и затлъстелите в развиващия се свят се е увеличил близо четири пъти от 1980-а година насам. Това сочат данните от изследване на Британския институт за презокеанско развитие. Към днешна дата 904 милиона души или всеки трети жител на Земята е с наднормено тегло, т.е. индексът на телесната му маса е над 25. През 1980-а година броят е бил 250 милиона.Най-голямо е увеличението в развиващия се свят и държавите с нарастващи доходи като Египет и Мексико. Според експертите това се дължи на променената диета - хората консумират по-малко зърнени храни и повече захар и мазнини, живеят предимно в градове и не правят физически упражнения.  

Светът главоломно затлъстява

Броят на хората, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло, е нараснал близо четири път в развиващия се свят, достигайки близо един милиард души между 1980 и 2008 година, съобщи Презокеанският ин...

Запуснати сгради в Борисовата стават гробници

Изоставените сгради в Борисовата градина в София се превръщат в гробници за бездомници. Затова експерти съветват те да се преброят и разрушат.

Общинският детски комплекс-Варна изпрати най-успешната година от десетилетие насам

2013-а бе повече от успешна за Общински детски комплекс – Варна, посочи пред „Черно море“ директорът на звеното Монка Николова. Тя заема този пост от 9 години и сподели, че за това време не помни година, която да е била белязана с толкова много успехи и значими събития, както изминалата.

Засилват видеонаблюдението в Борисовата градина

София /КРОСС/ Столична община засилва видеонаблюдението в Борисовата градина, след като снощи при пожар в изоставена постройка загина млада жена.За 34-годишната Анета бившите тоалетни в парка са били единственият дом. Снощи тя запалила огън, за да се стопли, но заспала и пламнала, разказва приятелката й Михаила. „Опитах се да й помогна, да я изкарам. Всичко вътре беше задимено. Изкарах я само до вратата. Тя каза, че ще се самоубие, писнал й е животът", обяснява Михаила.На мястото не са открити следи от насилие, а Анета вероятно е починала от задушаване, твърдят разследващите.В изоставените тоалетни в Борисовата градина редовно стават инциденти. Преди година те са се превърнали в гробница и за друг бездомник, който е бил открит вътре мъртъв.От общината обясняват, че на няколко пъти са слагали метални огради около сградата, но бездомниците се промъквали вътре, за да търсят подслон. „Ще направим на парковете и градините една съвместна проверка, за да проверим все пак местата, където може да се обитават от такива бездомни хора", обясни Красимир Димитров от Столична община.Въпреки че в Борисовата градина има и камери, и денонощна охрана, столичани избягват да се разхождат из алеите по тъмно.До края на юли в Борисовата градина ще бъдат сложени още камери в отдалечените зони. Експерти обаче съветват общината да разруши опасните постройки, които често се превръщат в гробница за бездомните, съобщи bTV.    

Търновец осъди прокуратурата

Мъж от Велико Търново осъди прокуратурата за 40 хил. лв. за неимуществени вреди. Владимир Гроздев завел делото заради недоказано обвинение по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Съдебните неволи на Гроздев започнали през 2004 г., когато бил задържан заради измамна схема за 96 000 лв. с техника на лизинг. Търновецът бил... Мъж от Велико Търново осъди прокуратурата за 40 хил. лв. за неимуществени вреди. Владимир Гроздев завел делото заради недоказано обвинение по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди. Съдебните неволи на Гроздев започнали през 2004 г., когато бил задържан заради измамна схема за 96 000 лв. с техника на лизинг. Търновецът бил...

Срамна журналистика на повикване или как се подготвят интервюта "на живо"

/КРОСС/ "Здравей! Изпращам въпроси, ако неща искаш ти да кажеш, оформи го като отговор , аз ще напиша въпроса....Поздрав! XXX :)))" Този мейл изпратен през април 2012 г. до депутата от БСП Кирил Добрев от журналистка, работеща в регионална медия, разкрива реалните отношения между местните медии и силните хора на деня, пише bivol.bg. Година по-рано, на 13 април 2013 същата журналистка съгласува интервю с Кирил Добрев със следните думи: "Изпращам Ви интервюто и снимката, която съм избрала, тъй като трябва да го изпратя по електронен път и до вестника, моля за едно ОК!" В цитираните по-горе случаи не разполагаме с оригинала на това, което политикът иска да каже, преди да е оформено от журналиста като отговор. "Творческият процес" обаче може да се проследи в подготовката на интервю "на живо" на Кирил Добрев за Валерия Велева в предаването "Гореща Точка" по TV7 от 2 юли 2012 г. Три дни по-рано, на 29 юни 2012, Валерия Велева изпраща въпросите за предстоящото интервю на Добрев. За по-сигурно тя му изпраща и форматирано интервю с актьора Ириней Константинов, от което да се вдъхнови. Добрев тутакси препраща въпросите на Велева на политолога Теофан Германов, който отговаря: Deistvam! Три часа по-късно Теофан връща отговорите, придружени с опорни точки: "Стратегия: Лични, откровени отговори, да излеждат емоционални - като медийна изповед и личен разказ Без лични нападки

"Пламенчо, юначе, накара Бойко да заплаче" - гражданин от Котел съчини ода за Орешарски

Възхвално произведение за премиера Пламен Орешарски написа гражданин от Котел. Видеото, заснето от местния сайт Kotelnews.com се споделя във Фейсбук. 

Авторът, който е представен като аптекар, казва, че няма намерение да възпява "Пламенчо така, както разни бабички и учителки възпяваха Бойко".



Ето текста на произведението:

Ода за един достоен премиер

Пламенчо, юначе, накара Бойко да заплаче.
Завижда ти безмерно, пред очите му е...

Роми получили 2,5 млн. долара от Палестина

Петима роми са усвоили около 2,5 млн. долара, получени чрез банкови преводи от две юридически и петнайсет физически лица от Палестинска окупирана територия, съобщиха от плевенската прокуратура. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Акцията е проведена съвместно от ДАНС, МВР и Окръжна Прокуратура - гр. Плевен в г Петима роми са усвоили около 2,5 млн. долара, получени чрез банкови преводи от две юридически и петнайсет физически лица от Палестинска окупирана територия, съобщиха от плевенската прокуратура. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Акцията е проведена съвместно от ДАНС, МВР и Окръжна Прокуратура - гр. Плевен в г

Готвим се отсега за председатели на ЕС през 2018 г.

Няколко десетки милиона евро ще ни струва 6-месечното председателство

Ода за един достоен премиер

Пламенчо, юначе
накара Бойко да заплаче.
Завижда ти безмерно
Пред очите му е черно.

Ден и нощ гадае
и не може да узнае.
Как социалната реформа
набързо сложи във форма.

На майката ръка подаде
избирател не предаде.
На пенсионер с усмивка
даде левче за поливка.

С южния поток се справи
Белене и не забрави.
На зелените хайдуци
сложи усмирителни папуци.

Кольо Колев,...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване