Без Алексиев волейболистите биха с 3:0 Кипър, взеха гейм с 25:5


Българският национален отбор по волейбол започна с убедителна победа участието си в квалификационния турнир за световното. Съставът се наложи с 3:0 (25:18, 25:19, 25:5) срещу Кипър.

От титулярния състав за мача отсъстваше капитанът Тодор Алексиев. Посрещачът е получил разтежение и беше заменен от Валентин Братоев.

Въпреки че не играха на върха на възможностите си, българите показаха, че са много по-добрият отбор. В първия гейм държаха инициативата още от самото начало. Във...

Синтра- разходка из Планините на луната

Евкалипти и палми, кедрови дървета и огромен бамбук – екзотична и романтична гора, непозната по родните места, скриват от погледа ни Синтра. На около час път с влака от португалската столица Лисабон сетивата се изострят, търсете сред пищно зелените хълмове онова аристократично кътче, привличало през вековете крале и велможи, поети и архитекти.

И през тази година Сдружение „МИДЦ” ще работи в полза на младежите от Варна

През декември бяха изпълнени последните дейности по двугодишния проект „Младежки информационно – консултантски център Варна”, финансиран от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, чрез Национална Програма за Младежта 2011 – 2015 г.

„Хизбула” получи руски ракети „Яхонт" от Сирия

/КРОСС/ Американските власти смятат, че ливанската групировка "Хизбула" е получила няколко ракетни системи, включително и руски противокорабни ракети „Яхонт" (П-800 „Оникс"), съобщи днес The Wall Street Journal .Изданието твърди, че ливанската организация има на разположение няколко ракетни арсенала, сред които иранските военни комплекси „Фатех 110" и руските „Бук - М1 - 2". През изминалата година Израел многократно се опита да прекъсне доставката за Ливан чрез удари по Сирия. Въпреки това 12 „Яхонт"-а се оказаха на разположение „Хизбула", като техни части има и в Сирия. Ливанската терористична организация „Хизбула" разполага с мрежа от бази, построени в Сирия, близо до границата с Ливан. Според експерти, съхраняване на ракети в Сирия вече не е безопасно за „Хизбула" на фона на близо 3-годишните бунтове срещу президента Башар Асад, който е съюзник е терористичната група.

Хвърлили чичото на Ким Чен Ун на 120 кучета

Екзекутираният чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който бе смятан за сивия кардинал в Пхенян, може да е убит от глутница освирепели от глад ловджийски кучета.

Убийството на Джан Сон Тхек (67 г.) бе обявено преди месец от севернокорейската информационна агенция. Вторият човек във властта бе описан като Екзекутираният чичо на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който бе смятан за сивия кардинал в Пхенян, може да е убит от глутница освирепели от глад ловджийски кучета. Убийството на Джан Сон Тхек (67 г.) бе обявено преди месец от севернокорейската информационна агенция. Вторият човек във властта бе описан като "жалка отрепка, по-долна и от куче".

Тръгнахме към световното с очаквано 3:0 над Кипър

Волейболните ни национали очаквано стартираха с чиста победа с 3:0 над аутсайдера Кипър в световната квалификация в чешкия град Опава. 

Възпитаниците на Камило Плачи, които дори не се изпотиха, спечелиха първата част с 25:18 точки. Те затвориха втория гейм с 25:19. Третият пък бе още по-неравностоен и завърши при 25:

Другите два тима в групат Волейболните ни национали очаквано стартираха с чиста победа с 3:0 над аутсайдера Кипър в световната квалификация в чешкия град Опава. Възпитаниците на Камило Плачи, които дори не се изпотиха, спечелиха първата част с 25:18 точки. Те затвориха втория гейм с 25:19. Третият пък бе още по-неравностоен и завърши при 25: Другите два тима в групат

Разбихме Кипър с 3:0 по пътя към световното

Волейболните ни национали очаквано стартираха с чиста победа с 3:0 над аутсайдера Кипър в световната квалификация в чешкия град Опава. 

Възпитаниците на Камило Плачи, които дори не се изпотиха, спечелиха първата част с 25:18 точки. Те затвориха втория гейм с 25:19. Третият пък бе още по-неравностоен и завърши при 25:

Другите два тима в групат Волейболните ни национали очаквано стартираха с чиста победа с 3:0 над аутсайдера Кипър в световната квалификация в чешкия град Опава. Възпитаниците на Камило Плачи, които дори не се изпотиха, спечелиха първата част с 25:18 точки. Те затвориха втория гейм с 25:19. Третият пък бе още по-неравностоен и завърши при 25: Другите два тима в групат

12 групи подписаха споразумение с община Благоевград за участие в кукерския маскарад

12 сурвакарски групи ще участват във фестивала на маскарадните игри в Благоевград, съобщиха от пресцентъра на общината. Зам.-кметът по хуманитарните дейности на общината Валери Смиленов и представител...

Американският Конгрес се захвана с извънземните

Американският Конгрес подхвана извънземните. Въпросът има ли живот извън пределите на Земята беше разгледан по време на заседание на Конгреса, на което бяха поканени експерти в областта на астробиолог...

Полицията дава на прокурор "вечния протестиращ" варненец Росен Марков


Във варненската полиция е образувана преписка за поведението на ексцентричния Росен Марков по време на днешния протест пред сградата на областната администрация в града. Това съобщи говорителят на РДВР – Варна Ивана Милева.

Днес сутринта общинският съветник и бивш местен лидер на ВМРО Костадин Костадинов се опита да влезе в кабинета на областния управител заедно с още 30 свои сподвижници, за да поиска оставката му. В същото време Марков свали панталона си на улицата пред сградата на...

Русия засилва военното си присъствие в Арктика

Според плана на Кремъл то трябва да достигне нивата си от времето на СССР

Германия създава комисия, която ще следи въпроса с имигрантите

Експерти ще проучат възможностите за законодателни промени, възпрепятстващи спекулациите със социалната система на страната

    


Можем да връщаме или заменяме подаръци при определени условия

Красивата опаковка често крие ненужен подарък. Много от коледните и новогодишни дарове остават неизползвани. Препродаването в интернет се оказва добра алтернатива за освобождаване от излишните вещи. Потребителите могат да продадат или разменят артикулите в съответния магазин, откъдето са закупени, като условието е да пазят касовата бележка и доброто състояние на стоката.

В Ирак ликвидираха 62 бунтовници, свързани с „Ал Кайда”

/КРОСС/ В Ирак са убити 62 бойци на групата "Ислямска държава в Ирак и Леванта", свързана с терористичната организация "Ал Кайда", съобщава „Франс прес". 16 бунтовници са ликвидирани в Халдия, а 46 - в Рамади.

Службите на САЩ ще строят суперкомпютър?

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ планира да построи достатъчно мощен компютър, който да разбива всякакъв вид криптиране, използвано за...

Иракската армия изби 62-ма терористи от клон на Ал Кайда

Убит е и "емирът" на "Ислямска държава в Ирак и Левант"

Иде тапа до Семинарията, сменят автобусни маршрути

От 8 януари ще има тапа около Семинарията в София заради строежа на естакадата. Заради строителството на кръстовището на две нива се ограничава движението чак до началото на март. Естакадата трябва да е готова през юли.

Ивановци, Йордановци - 400 хил. българи стягат трапезата

Хит сред мъжките имена е Георги, а сред женските – Виктория

    


Бьорн от АББА призовава към бойкот на парите

Той опитал да живее една година без пари в брой

    


Оперетен финал на Новогодишния фестивал

Веселко, но постничко - така завърши тазгодишният Новогодишен музикален фестивал в НДК. На концерта в зала 1, който по традиция дава бляскав финал на декемврийските събития в двореца от 80-те години насам, този път му липсваше именно блясък. Липсваше му класата, заложена в идеята на създателя на фестивала маестро Емил Чакъров и продължена от... Веселко, но постничко - така завърши тазгодишният Новогодишен музикален фестивал в НДК. На концерта в зала 1, който по традиция дава бляскав финал на декемврийските събития в двореца от 80-те години насам, този път му липсваше именно блясък. Липсваше му класата, заложена в идеята на създателя на фестивала маестро Емил Чакъров и продължена от...

Бомба от Втората световна война уби багерист в Германия

/КРОСС/ Един човек загина след взрив на бомба от Втората световна война в германския град Ойскирхен, съобщава Daily Mail. Експлозията е станала по време на изкопни работи в промишлена зона в близост до града. Работник на багер е докоснал бомба, предизвиквайки експлозия. Той е починал на място. При инцидента са ранени най-малко осем души. От взривната вълна са пострадали няколко съседни сгради.В момента се изяснява кой е собственикът на участъка и дали са предприети необходимите мерки за претърсване на мястото за боеприпаси от Втората световна война.

Папата докара 6,6 милиона души във Ватикана за 9 месеца

Статистиката е за периода от избора на аржентинския кардинал Хорхе Марио Берголио за папа през март до края на годината. Неговият предшественик папа Бенедикт ХVI привлече във Ватикана 2,3 млн. души за цялата 2012 г. Папа Франциск, когото сп. “Тайм” обяви за Личност на годината, е първият латиноамерикански глава на Католическата църква. Статистиката е за периода от избора на аржентинския кардинал Хорхе Марио Берголио за папа през март до края на годината. Неговият предшественик папа Бенедикт ХVI привлече във Ватикана 2,3 млн. души за цялата 2012 г. Папа Франциск, когото сп. “Тайм” обяви за Личност на годината, е първият латиноамерикански глава на Католическата църква.

АЕЦ "Козлодуй" договори 3% по-евтино ядрено гориво

Това ще понижи цените на произвеждания от централата ток

Хотели във Варна останаха затворени за Нова година

Хотели край Варна са останали затворени покрай празниците. Това съобщи пред „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара. Според експерта хотелиери са сметнали, че нямат изгода да отварят поради малкия брой на резервациите.

ООН: ЕС да не връща бежанци в България, там условията са нечовешки

Върховният комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) Антониу Гутериш призова страните от Европейския съюз да не връщат бежанци обратно в България заради нечовешките условия за живот, които се предлагат там, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Продажбите на коли в Германия продължават да спадат и през 2013 г.

Volkswagen държи най-голямото парче от тортата, контролирайки 21,8% от пазара на нови автомобили в страната

    


Тази нощ ще можем да наблюдаваме метеорния поток "Квадрантиди"

Астрономите от Националната астрономическа обсерватория „Рожен” не успяха да наблюдават метеорния поток „Квадрантиди” през изминалата нощ. Това каза директорът ...

95 млн. лв. струва всеки неработен ден за индустрията

95 млн. лева струва един допълнителен неработен ден за промишлеността. Изчислението е на Българската търговско-промишлена палата и не включва аграрния сектор и услугите, предаде бтв. Оказва се, че фи...

Лекарите от Бърза помощ искат паник бутон и GPS в линейките

За нови правила, които да гарантират сигурността на спешните медици, настояват лекарите от Бърза помощ. Според тях инкриминирането на нападението над хората с бели престилки не е постигнало нужните ре...

Над 100 000 българи празнуват на Йордановден

Над 100 хил. българи празнуват своя имен ден на Йордановден, а над 300 хил. – на Ивановден, сочат данните на родната статистика. В края на 2013 г. мъжете с името Йордан са 54 хил., а жените с името Йорданка – 41 хиляди. Богдан и Богдана са съответно 4 100 и 3 500.
Близо 168 хил. са мъжете, носещи името Иван, 13 хил. – Калоян, 7 хил. – Ивелин, 3 хил. – Йоан. Сред жените, празнуващи на Ивановден, най-много са носещите името Иванка – 65 хил., следват Ваня – 16 хил., Йоана и Ивелина – по 14 хил., Ива – 9 хил., и Ивана – 7 хиляди.
От родените през 2013 г. 1 043 деца ще празнуват за първи път своя имен ден на Йордановден, а 3 139 – на Ивановден.
В края на 2013 г. личните имена на постоянно живеещите в страната лица са повече от 68 хил. вида. Разнообразието на имена сред жените е по-голямо от това при мъжете. Близо 30 хил. са личните имена на мъжете, докато при жените те са над 38 хиляди.
Най-разпространени сред мъжете в страната са имената Георги – 173 хил., Иван – 168 хил., и Димитър – 129 хиляди. Следват Николай – 95 хил., Петър – 78 хил., Христо – 64 хил., както и Александър, Стефан, Йордан, Васил и други. От всички мъже близо 1 349 хил., или 38.2% притежават 20-те най-разпространени лични имена.
Най-често срещаните мъжки мюсюлмански имена са Мехмед – 16 хил., Ахмед – 14 хил., и Мустафа – 12 хиляди.
Разнообразието на имената при жените е много по-голямо. Близо 726 хил. жени, или едва 19.4% притежават 20-те най-разпространени женски имена в страната. Най-разпространеното име сред жените е Мария – 121 хиляди. Следват Иванка – 65 хил., Елена – 55 хил., и Йорданка – 41 хиляди. Сред двадесетте най-често срещани имена при жените са типично българските имена – Пенка, Марийка, Росица, Десислава, Петя, Виолета, Гергана, Маргарита, Надежда и други.
При жените най-често срещаните мюсюлмански имена са Фатме – 18 хил., Айше – 16 хил., и Емине – 10 хиляди.
И при новородените през 2013 г. се запазва тенденцията за по-голямото разнообразие на имената на момичетата (3 230 имена) отколкото на имената на момчетата (2 776 имена).
Сред новородените момчета най-разпространени са имената Георги и Александър – съответно 1 118 и 1 003 деца. Следват Мартин – 933, Иван – 770, и Димитър – 672. В сравнение с предходната година от първите двадесет най-разпространени имена сред новородените момчета е отпаднало името Христо. Липсват и традиционни български имена като Йордан, Васил, Тодор и Атанас, които са едни от най-разпространените при мъжете като цяло.
И през 2013 г. най-предпочитано при новородените момичета остава името Виктория – 877, следват, Никол – 843, Мария – 729, и Александра – 524. В първите двадесет най-предпочитани имена са и Габриела, Рая, Йоана, София, Симона и Елена.
Най-разпространените мюсюлмански имена при момчетата са Емир (258) и Мерт (118), а при момичетата – Елиф (105) и Еда (86), пише КРОСС

17 100 нашенци получават помощи в Германия

Българите и румънците са получили 172 млн. евро за година

Влизат в сила европейски правила за етикетите на каймата

Нови европейски правила за етикетите на мляното месо влизат в сила от тази година. Производители и търговци вече са задължени да изписват на опаковките какво е съдържанието на мазнините в него, съобщи Нова тв. 

В края на годината на етикета ще се посочва и произходът на месото. Така ще става ясно дали българската кайма е направена със свинско Нови европейски правила за етикетите на мляното месо влизат в сила от тази година. Производители и търговци вече са задължени да изписват на опаковките какво е съдържанието на мазнините в него, съобщи Нова тв. В края на годината на етикета ще се посочва и произходът на месото. Така ще става ясно дали българската кайма е направена със свинско

Борис Галчев разтрогна с "Ботев", насочва се към ЦСКА


Полузащитникът Борис Галчев прекрати договора си с "Ботев", обявиха от клуба. 30-годишният футболист и "канарчетата" се разделят по взаимно съгласие.

Галчев ще се завърне в ЦСКА, твърди "Гонг". Очакванията са дефанзивният полузащитник да подпише с червените още тази вечер.

Футболистът дойде в "Ботев" преди година. За това време участва в 37 срещи, в които се разписа два пъти.

Галчев игра два сезона в ЦСКА, където беше титуляр. След това беше продаден в...

Бойко Борисов: Не се оттеглям от политиката

Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Това з Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Това з

Съдът пусна на свобода срещу 500 хиляди гаранция оръжеен бизнесмен, замесен в подкупи

83-годишният Панос Евстатиу, обвиняем по делото за оръжейните доставки, бе освободен с ограничителни условия

прочети повече

Германски евродепутат иска пръстови отпечатъци за източноевропейци

Целта е да се спре източването на германската социална система

    


Борисов: Не се оттеглям от политиката

Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Това з Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Това з

Георги и Мария продължават да са най-използваните имена в България


Георги и Мария отново са най-често срещаните имена сред българските граждани, а бебетата най-често се кръщават Георги и Виктория. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Разнообразието на имена сред жените е по-голямо от това при мъжете - близо 30 хил. са личните имена на мъжете, докато при жените те са над 38 хиляди, уточняват от НСИ.

В края на 2013 г. най-разпространените имена сред мъжете са: Георги - 173 хил. (4.9%), Иван - 168 хил. (4.8%), и...

Удължават живота на АЕЦ "Козлодуй" с 20 години

Анализи на френско-руския консорциум между "Електрисите дьо Франс" и "Концерн Росенергоатом" доказаха, че срокът на експлоатация на 1000-мегаватовииге пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" може да бъде удължен поне с 20 години.

Търговците на дребно подкрепиха европейските индекси

Акциите на британската търговска верига Next скочиха с 10%, а книжата на Telecom Italia поскъпнаха със 7%

    


Анистън харчи по 12 хил. паунда за разкрасяване

Една от най-необичайните екстравагантности на Дженифър Анистън са 200-те лири за крем "Euoko" за врата. Твърди се, че в състава му са включени кристали от Марс

Въвеждат европейски правила за етикетите на мляното месо

В края на годината на етикета ще се посочва и произходът на месото. Така ще става ясно дали българската кайма е направена със свинско от Дания, Холандия или Испания например и откъде е говеждото. Специални изисквания ще има и към шрифта на информацията. В мляното месо може да се добавя единствено до 1% сол, но не и соя, консерванти, оцветители или В края на годината на етикета ще се посочва и произходът на месото. Така ще става ясно дали българската кайма е направена със свинско от Дания, Холандия или Испания например и откъде е говеждото. Специални изисквания ще има и към шрифта на информацията. В мляното месо може да се добавя единствено до 1% сол, но не и соя, консерванти, оцветители или

Борисов: Не бързайте да се радвате, в прекрасна форма съм

София /КРОСС/ Починах си много добре около празниците, изпратих една година трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм. Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат. Това написа лидерът на партията Бойко Борисов на страницата си в социалната мрежа Фейсбук. „Искрено се забавлявам последните няколко дни. От едно мое изказване, че годината е празна и че чисто човешки съм се уморил и имам нужда да си почина, анализаторите, които обслужват политически интереси, се втурнаха да коментират, че се оттеглям. Виждам колко много ги е страх политическите ми опоненти, но ще им кажа да не бързат да се радват. Аз си починах много добре около празниците, изпратих една година трудна за мен и в здравословен план, но вече се чувствам страхотно, в прекрасна форма съм. Искам на всички тези анализатори, които се упражняват по проекта на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, зам.-председатели и дори по моето оттегляне, да им кажа, че дълбоко не са познали, дълбоко грешат. Този път предложенията и решенията ще дойдат лично от мен, носейки цялата отговорност за партията, никой друг освен мен не е запознат с тези планове, за да се правят подобни анализи. Най-бързият начин някой да се провали в ГЕРБ и да не бъде издигнат е като почне да се саморекламира в медиите

Видео: В Китай разбиха най-голямата лаборатория за метаамфетамин



Специални части на полицията атакуваха село в Южен Китай, което е осигурявало напоследък една трета от метаемфитамините, разпространявани на пазара за наркотици.

В операцията в Боше са заловени 3 тона от синтетичния наркотик и са арестувани 182 души, предадоха държавните медии в петък.

Това е кулминацията на голяма кампания в провинция Гуандун, включваща 109 акции за два месеца с участието на над 3000 души от местната жандармерия и полицията в четири града.
...

Срив в системата на Центъра за градска мобилност изнерви столичани

София /КРОСС/ Километрични опашки се извиха пред пунктовете за издаване и зареждане на електронни карти на Центъра за градска мобилност в София. Работата на системата бе прекъсната от 10.30 часа до 15.00 часа следобед заради софтуерен проблем и през това време карти не са зареждани. Работата вече е възстановена, но опашките от изнервени граждани пред гишетата остават.

Виктория, Никол и Симона изместиха "по-старомодните" Пенка, Гергана и Росица

Българите продължават най-често да именуват новородените деца с традиционните за страната ни имена, но както винаги, има и моди, които диктуват по-честата употреба на едни имена за сметка на други.   Според данните на Националния статистически институт (НСИ) в края на миналата година използваните различни собствени имена са били 68 хиляди. Разнообразието на имена сред жените е по-голямо от това при мъжете. Близо 30 хиляди са личните имена на мъжете, докато при жените те са над 38 хиляди.     Най-разпространени сред мъжете в страната са имената Георги - 173 хиляди., Иван - 168 хил., и Димитър - 129 хиляди.   Следват Николай - 95 хил., Петър - 78 хил., Христо - 64 хил., както и Александър, Стефан, Йордан, Васил и други. От всички мъже близо 1 349 хил., или 38.2% притежават 20-те най-разпространени лични имена.   Най-често срещаните мъжки мюсюлмански имена са Мехмед - 16 хил., Ахмед - 14 хил., и Мустафа - 12 хиляди.   Разнообразието на имената при жените е много по-голямо. Близо 726 хил. жени, или едва 19.4% притежават 20-те най-разпространени женски имена в страната. Най-разпространеното име сред жените е Мария - 121 хиляди. Следват Иванка - 65 хил., Елена - 55 хил., и Йорданка - 41 хиляди.   Сред двадесетте най-често срещани имена при жените са типично българските имена - Пенка, Марийка, Росица, Десислава, Петя, Виолета, Гергана, Маргарита, Надежда и други.   При жените най-често срещаните мюсюлмански имена са Фатме - 18 хил., Айше - 16 хил., и Емине - 10 хиляди.   Над 100 хил. българи празнуват своя имен ден на Йордановден, а над 300 хиляди - на Ивановден. В края на 2013 г. мъжете с името Йордан са 54 хил., а жените с името Йорданка - 41 хиляди. Богдан и Богдана са съответно 4 100 и 3 500.   Близо 168 хиляди са мъжете, носещи името Иван, 13 хил. - Калоян, 7 хил. - Ивелин, 3 хил. - Йоан.   Сред жените, празнуващи на Ивановден, най-много са носещите името Иванка - 65 хил., следват Ваня - 16 хил., Йоана и Ивелина - по 14 хил., Ива - 9 хил., и Ивана - 7 хиляди.   От родените през 2013 г. 1 043 деца ще празнуват за първи път своя имен ден на Йордановден, а 3 139 - на Ивановден.   И при новородените през 2013 г. се запазва тенденцията за по-голямото разнообразие на имената на момичетата (3 230 имена), отколкото на имената на момчетата (2 776 имена).   Сред новородените момчета най-разпространени са имената Георги и Александър - съответно 1 118 и 1 003 деца. Следват Мартин - 933, Иван - 770, и Димитър - 672.   В сравнение с предната година от първите двадесет най-разпространени имена сред новородените момчета е отпаднало името Христо. Липсват и традиционни български имена като Йордан, Васил, Тодор и Атанас, които са едни от най-разпространените при мъжете като цяло.   И през 2013 г. най-предпочитано при новородените момичета остава името Виктория - 877, следват Никол - 843, Мария - 729, и Александра - 524.   В първите двадесет най-предпочитани имена са и Габриела, Рая, Йоана, София, Симона и Елена.   Най-разпространените мюсюлмански имена при момчетата са Емир (258) и Мерт (118), а при момичетата - Елиф (105) и Еда (86).

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване