Самолет каца на магистрала в САЩ

Той се приземил на магистрала в Бронкс, близо до 233-та улица

Oграничават движението на ТИР-ве

Между 12.00 ч. и 20.00 ч. се ограничава движението на тежкотоварни

Изгоненият заради "Харлем шейк" учител: Българското семейство е в криза

Пловдивският учител Христо Данев, който беше изгонен от директорката на учебно заведение, след като танцува „Харлем Шейк" с учениците си в двора на училището, сега преподава в едно от най-престижните училища в София - Втора английска гимназия „Томас Джеферсън".
„Не й допадна това, че аз бях прекалено близък с моите ученици. Много се обичахме с Пловдивският учител Христо Данев, който беше изгонен от директорката на учебно заведение, след като танцува „Харлем Шейк" с учениците си в двора на училището, сега преподава в едно от най-престижните училища в София - Втора английска гимназия „Томас Джеферсън". „Не й допадна това, че аз бях прекалено близък с моите ученици. Много се обичахме с

Изгоненият заради "Харлем шейк" учител: Българското семейство преживява криза

Пловдивският учител Христо Данев, който беше изгонен от директорката на учебно заведение, след като танцува „Харлем Шейк Пловдивският учител Христо Данев, който беше изгонен от директорката на учебно заведение, след като танцува „Харлем Шейк" с учениците си в двора на училището, сега преподава в едно от най-престижните училища в София - Втора английска гимназия „Томас Джеферсън". „Не й допадна това, че аз бях прекалено близък с моите ученици. Много се обичахме с

Четин Казак: Процедурата за избор на главен съдебен инспектор няма да се претупва

София /КРОСС/ Процедурните правила за избор на главен съдебен инспектор бяха приети в края на миналогодишната сесия на парламента и по тях нямаше никакви коментари. Виждам, че от ГЕРБ има някакви възражения. След като се събере отново Народното събрание, тези искания ще бъдат разгледани, заяви пред БНР депутатът от ДПС Четин Казак. В комисията бяха обсъдени различни срокове и преценихме, че срокът 27 декември е достатъчно дълъг, добави той. Всяка промяна трябва да се обсъди, но това ще доведе до допълнително удължаване на срока на крайния избор на нов главен съдебен инспектор, посочи Казак.Нямам информация кандидатурата на Веселина Танева да е сондирана с ГЕРБ. Тя е предложена изцяло от БСП и ДПС. Обсъждахме и други кандидатури. В крайна сметка се спряхме на нея. Той не уточни от коя от двете партии е дошло предложението за Веселина Танева. Тази кандидатура идва след обсъждане между ръководството на двете политически сили. Казак бе категоричен, че процедурата няма да се претупва. Кандидатът ще представи своята концепция, ще представи имотна декларация и ще бъде изслушана в комисията по правни въпроси и от Етичната комисия от ВСС. На повдигнатите въпроси и съмнения ще бъде даден цялостен отговор от самия кандидат и тогава се надявам всички тези спекулации да спрат, подчерта той. Казак изрази надежда предложението им за главен съдебен инспектор да бъде възприето от останалите депутати

Зимен Кръстовден - Попова Коледа

На 5 януари отбелязваме Попова Коледа (ден преди Богоявление - Йордановден). Празникът е наричан още Зимен Кръстовден, Кръста, Водокръст, Водокръщи. Народът вярва, че на този ден се пропъждат т.нар. "мръсни дни", които започват на 25 декември и свършват на Кръстовден.

29 ранени при аварийно кацане на самолет в Саудитска Арабия

При аварийно кацане в Медина на самолет, излетял от Иран, бяха ранени 29 души.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита изкараха заедно Нова година

Актьорите Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс посрещнаха новата година заедно. Двамата си подариха семейна ски почивка и дадоха съвместен старт на 2014 година.

Яне Янев: Мога да кажа на кого е държавата

Народът обаче не ми даде мандат да говоря. Аз съм в тежка контра с олигарсите. България продължавала да е една от най-корумпираните места. Мафията трябва да се громи, а не да се гали с перце, препоръча лидерът на РЗС.

Жълт код във Варна и почти цялата страна заради мъгла

Жълт код заради намалена видимост е обявен в Област Варна и в почти цялата страна. Изключение правят само областите София, Габрово и Смолян. В област Варна видимостта на места е намалена до 50 метра. Очаква се и след обяд видимостта да остане силно намалена, предупреждават метеоролозите.

До основи изгоря офисът на Бареков в Стара Загора

Офисът на Движение "България без цензура" в Градската градина в Стара Загора е напълно изгорял. Няма данни за умишлен палеж, вероятната причина за възникналия пожар е късо съединение, е кон...

2069 бебета са проплакали през 2013-а в „Шейново"

София /КРОСС/ 2069 бебета са проплакали през 2013 година в АГ болница „Шейново". В това число влизат и 22 двойки близнаци и 159 недоносени. Това обясниха за Нова телевизия от болничното заведение.Днес ще стане ясно кое и къде е проплакало първото бебе на 2014-та година. С организатора на кампанията бебе на годината д-р Антония Григорова и директора на столичната АГ болница „Шейново" д-р Румен Велев се срещна Ева Костова.Най-актуалната справка кое е бебето на годината ще бъде направета в реално време по време на пресконференцията на обяд. Това ще стане възможно благодарение на електронния регистър на ражданията. Тогава ще стане ясно колко бебета са проплакали на 1-ви януари и кое е бебето на годината.„След драстичният спад, който се случи през 2010 година, имаше леко задържане на раждаемостта. Но през тази година се предвижда да стигнем дъното", обяснява д-р Антония Григорова.„Около 8 до 10% са недоносените бебета в целия свят. Много фактори оказват влияние върху това една жена да роди преждевременно като една част от тях са социални, а останалата - медицински. Процентът на недоносените бебета в нашата болница за 2013-та година е 7,44%, което е изключително нисък процент. И освен това нямаме загубено бебе преди или след раждането", обясни за „Събуди се" директорът на столичната АГ болница „Шейново"

Пак сме им виновни на англичаните; вече и за евроскептицизма

Напливът от румънци и българи към Великобритания доведе до засилване на евроскептицизма на Острова.

В Щастливите места правителствата се страхуват от хората, в Нещастните е обратното


"Виждам нещата така: в големият свят има два вида места. На Щастливите места правителствата се страхуват от хората. В Нещастните места хората се страхуват от правителството. Пожелавам си 2014 да бъде годината, в която масовите граждански движения ще направят повече общества по-щастливи."

Така отговаря на въпрос какво си пожелава за 2014 година Сърджа Попович в интервю за "Дневник". 

Той e социален активист и експерт по революциите, или както беше представен на...

Пловдивчаните най-щастливи, не щели да стават софиянци

Пловдивчани са най-щастливите хора в България. Това показа проучване на Института за пазарна икономика за развитието на регионите. Под тепетата може да са горди, че дори софиянци им дишат праха в класацията.

Кери: Иран може да допринесе за разрешаването на сирийския конфликт

/КРОСС/ Според държавния секретар на САЩ Джон Кери Иран може да допринесе за търсенето на решение на сирийския конфликт в рамките на мирната конференция „Женева 2", предаде "Ройтерс".Кери, който в момента е на посещение в Израел, отбеляза, че Иран ще е трудно да участва в женевската конференция като партньор на министерско равнище, тъй като през миналата година не е подкрепил международното споразумение за Сирия. В същото време държавният секретар на САЩ не изключи възможността Иран да изиграе конструктивна роля дори и в случай, че страната формално не участва в преговорите.

Почина легендата Еузебио

Португалецът се отиде на 71-годишна възраст

    


В североизточната част на САЩ живакът пада до минус 50 градуса

/КРОСС/ Рекорден студ сковава САЩ. В няколко североизточни щати се очаква живакът в термометрите да падне до минус 50 градуса, съобщават от Националната метеорологична служба на страната.Най-ниските температури се очакват в щатите Северна Дакота, Уисконсин, Айова и Минесота.Необичайно студено време за региона ще продължи до средата на следващата седмица. Понижаването на градусите е свързано с нахлуването на циклон от север.По-рано бе съобщено, че по време на снежна буря в североизточните американски щати са загинали 15 човека.

Фейсбук година

Как минава една фейсбук година? Като изключим извънредните неща като политика, протести и пр., всичко останало си следва традиционен сезонен ритъм. Почти като в живота. С тази разлика, че във фейсбук се чувстваш като Човека, изобретил огъня (есенните листа, първия сняг, сармите за Бъдни вечер) и като такъв - длъжен да споделиш това чудо невиждано Как минава една фейсбук година? Като изключим извънредните неща като политика, протести и пр., всичко останало си следва традиционен сезонен ритъм. Почти като в живота. С тази разлика, че във фейсбук се чувстваш като Човека, изобретил огъня (есенните листа, първия сняг, сармите за Бъдни вечер) и като такъв - длъжен да споделиш това чудо невиждано

Мъгла и облаци днес

Кодът е жълт и днес. В низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, но по-късно през деня постепенно видимостта ще се подобри. Облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, като привечер от запад ще се увеличи и вплътни.

Какво представлява "Моделът на Сорос"

Проучването на популярни инвестиционни идеи е ключът всеки сам да изгради собствен маниер на търгуване

    


Фандъкова лично ще настоява картите за транспорт да не поскъпват

Не трябва да има увеличение на картите за градски транспорт, заяви по НТВ кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Тя очаква през февруари анализа за тарифната политика на центъра за „Градска мобилност.

Пловдивчанка пробива в Манхатън: Снима с Пенелопе Крус и Кание Уест

Пловдивчанка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест в Манхатън, съобщава вестник Пловдивчанка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест в Манхатън, съобщава вестник "Марица". От 12 години Мариета живее в чужбина. Завършила е специалност информация и комуникации в университета в Лион. Стажува година в местната телевизия, записва магистратура телевизионна журналистика. По университетска програма заминава да довърши образованието

Пловдивчанка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест в Манхатън

Пловдивчанка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест в Манхатън, съобщава вестник "Марица".
От 12 години Мариета живее в чужбина. Завършила е специалност информация и комуникации в университета в Лион. Стажува година в местната телевизия, записва магистратура телевизионна журналистика.
По университетска програма заминава да довърши образованието Пловдивчанка снима с Пенелопе Крус и Кание Уест в Манхатън, съобщава вестник "Марица". От 12 години Мариета живее в чужбина. Завършила е специалност информация и комуникации в университета в Лион. Стажува година в местната телевизия, записва магистратура телевизионна журналистика. По университетска програма заминава да довърши образованието

Мика Хакинен: Шумахер ще спечели и тази битка

"Михаел е много чувствителен човек, винаги съм изпитвал голям респект към него", добави финландецът

    


Студ от минус 60 градуса очакват в САЩ и Канада


През Средния Запад и североизточните части на САЩ, както и през обширни райони от Канада преминава "полярен вихър", заради който в понеделник се очаква температурите на някои места да паднат до минус 50 градуса. 

Зимната мега-буря, както вече я наричат медиите, досега е причинила смъртта на поне 16 души, парализира трафика и предизвика сривове на енергоснабдяването.

В Северна Дакота очакват минус 31 градуса по Целзий, в Минесота - минус 35, в Индианаполис и Чикаго - минус...

Германски турист заснел падането на Шумахер

/КРОСС/ Турист от Германия е стана свидетели на инцидента, който претърпя бившият пилот от „Формула 1" Михаел Шумахер във френските Алпи.Според германски и френски вестници, записът, направен със смартфон, вече е в ръцете на френската полиция.Туристът е снимал приятелката си в планината, докато в близост до него е станал фаталният инцидент с Шуми. По думите на свидетеля всичко се случило „само на метри от него". Според очевидеца, Шумахер е напредвал с максимална скорост от 20 километра в час. На кадрите, предоставени от очевидеца, се вижда и самото падане на Шуми.

Още 2 седмици бури в Англия, арктически мраз в САЩ

Бурните метеорологични условия над цяла Великобритания може да се задържат още две седмици. Междувременно пък арктически студове обхванаха САЩ, от които загинаха 19 души.

Отбелязваме Зимния Кръстовден

Сутринта в църквата се отслужва служба, водата се кръщава и освещава, след което свещеникът обикаля къщите, за да ги поръси с натопена в нея китка босилек

Слаб трус край Гоце Делчев

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 2,9 по скалата на Рихтер е регистрирано в 6,51 часа тази сутрин край Гоце Делчев. Това сочат данни от сайта на Европейския сеизмологичен център. Епицентърът на труса е на 2 км. източно от града, на 74 км. югоизточно от областния център Благоевград и на 130 км. южно от София.

Ето защо напълняваме с годините

С годините добрите мазнини в тялото ни намаляват ефективността си и заради това отслабваме много по-трудно, отколкото когато сме били млади. В тялото на човек има два типа мазнини, добри кафяви и съо...

Във Волгоград остават в сила повишените мерки за сигурност на места с много хора

В Русия набира сила дебат за реакцията на правоохранителните органи по предотвратяването на терористични атентати с оглед на последните бомбени взривове във Волгоград, отнели живота на над 30 души. Чуват се и предложения за връщане на най-тежкото наказание – смъртното – за участниците и организаторите на терористични актове.

Шуми не се спускал бързо при инцидента

Падането на Михаел Шумахер на ски във Френските Алпи е заснето и – големият спортист не е карал с висока скорост. Германец на 35 години от град Есен е снимал приятелката си със смартфон и пилотът е попаднал случайно в кадър, твърди сп. „Шпигел”.
 Записът вече е в полицията във Франция и ще бъде предаден а прокуратурата в Албервил. Първоначално с Падането на Михаел Шумахер на ски във Френските Алпи е заснето и – големият спортист не е карал с висока скорост. Германец на 35 години от град Есен е снимал приятелката си със смартфон и пилотът е попаднал случайно в кадър, твърди сп. „Шпигел”. Записът вече е в полицията във Франция и ще бъде предаден а прокуратурата в Албервил. Първоначално с

БСП започва кампания в социалните мрежи

София /КРОСС/ Атрактивна интернет кампания, активисти с мисия "от врата до врата" и виртуален часовник за отброяване на дните до европейските избори. Това са част от акцентите в кампанията на БСП, която започва след броени дни в социалните мрежи. С цел повишаване на избирателната активност агитатори ще публикуват в нета обратно броене до вота. След като мине и конгресът на Партията на европейските социалисти в Рим на 1 март, червените у нас ще стартират национална обиколка на кандидатите за евродепутати. "БСП ще бъде първа политическа сила на европейските избори", заяви пред "Стандарт" вчера оргсекретарят на БСП Красимир Янков.

Днес обявяват бебе на годината, варненче с реални шансове

Днес ще бъдат обявени резултатите от Националната кампания „Бебе на годината". Пресконференцията започва от 11 часа в пресклуба на БТА. Националната кампания се провежда за 14-и път. В пресконференцията ще участват д-р Антония Григорова, инициатор на НК „Бебе на годината"; Лидия Чорбанова, съветник на министъра на здравеопазването; инж.

Шамара: Борисов финансира Реформаторите

София /КРОСС/ Управлението на ГЕРБ беше най-страшната ретро комунистическа диктатура. Тогава дърпаха хората, разпитваха ги и ги тормозиха без причина, заяви пред bTV рапърът Мишо Шамара. Мутрата Борисов влезе в политиката както Хитлер влезе в Париж. През последните 4 години не спряха да тормозят хората. Мен искаше да ме вкара в затвора, защото не го боготворях. Проблемът не е бил само с мен. Много хора са ми се оплаквали как са им искали пари. Стигали са и до фризьорски салони, разкри певецът. Трябва да си върнем демокрацията постепенно. Естествено, че ако сегашната власт се издъни, ще застана срещу тях. Бойко не спря да прави убийства, контрабанда и всякакви такива неща и не може да влезе в затвора, защото е божествен. Не съм протестирал срещу него по времето на управлението му, защото нямаше с кой. Тогава нямаше протести. Няма да застана сам пред централата на ГЕРБ да викам. Хората ги беше страх да говорят срещу управлението на ГЕРБ, категоричен беше Шамара. Вие медиите го направихте толкова велик. Не спряхте да снимате някаква мутра от Банкя и сега лелките си мислят, че е велик, а той е едно чудовище и мухльо. Бойко опорочи властта и ни вкара в най-голямата криза. Той опорочи и протестите. И преди него имаше корупция, но в много по-малки размери, допълни рапърът.Според Шамара Реформаторският блок е патерица на Борисов. Той ги финансира. В БСП се наблюдава обновяване на партията. Старите лица си отиват едно по едно и идват нови и млади хора. Не съм от БСП

В Бангладеш се произвеждат избори на фона на размирици


В Бангладеш се произвеждат парламентарни избори на фона на бойкот от страна на опозицията и на всеобща стачка, предадоха световните агенции. Националистическата партия на Бангладеш настоя за отмяна на гласуването, но правителството не се съгласи с това искане.

Заради бойкота в 153 от 300-те избирателни окръга ще има само един кандидат за депутат от управляващата Народна лига, което де факто ѝ осигурява успех на изборите.

Паралелно в страната се провежда 48-часова всеобща...

Мишо Шамара: В политиката влизат с хитлерова походка

На 41 години съм и от 4 години, откакто Бойко дойде на власт, започнах да се интересувам от политика, съобщи по БТВ рап певецът Мишо Шамара, известен още и като Биг Ша.

Добри условия за туризъм в планините

Температурите са от минус три до четири градуса

Камери оневиняват Хамстера за побоя на "Оборище"

София /КРОСС/ Записи от охранителни камери оневиняват Антон Петров-Хамстера за побоя пред заведение "Планет" на столичната ул. "Оборище", при който пострада 28-годишен мъж в четвъртък вечерта, съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП).Заведено е дело срещу неизвестен извършител за нанасяне на средна телесна повреда, тъй като пострадалият е удрян по главата и не може категорично да посочи побойниците.От кадрите на камерите ясно личало, че Хамстера е бил в заведението, докато отвън няколко мъже удряли с палки млад мъж, който се опитвал да се защити.Предстои да се разпитат още свидетели на инцидента и да бъдат събрани допълнителни доказателства за участниците в побоя.След 24-часов арест шестимата задържани са освободени, но това не означава, че на по-късен етап от разследването няма да им бъде повдигнато обвинение, ако има основания за това, допълниха от СРП."Не съм участвал в бой, нямам нищо общо, а и много свидетели го потвърждават, както и камерите", коментира непосредствено след излизането си от ареста самият Антон Петров.Според запознати причината за мелето били разменени реплики между две компании. Според адвокатката на Петров Ваня Траянова клиентът й е арестуван, защото е известен.Антон Петров-Хамстера е следствен по две дела. Той е подсъдим по делото "Октопод" заедно с Алексей Петров и още четирима души

37-годишен препи с водка и почина

Мъжът е приет в кома в болницата в Шумен

    


Нова дясна партия търси партньорство с ГЕРБ

София /КРОСС/ Нова дясна партия - „Движение 22 септември", ще бъде учредена в София до средата на януари. Тя ще търси партньорство с ГЕРБ. както и с всички десни и десноцентристки формации Създателите на новата формация са режисьорът Евгений Михайлов, авторът на синьото лъвче художникът Георги Липовански, композиторът Александър Кипров - „Последен валс", Едвин Сугарев, бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, писателката Теодора Димова и други кадри на стария СДС. В партията ще се запишат и деца на видни седесари юристът Теодор Муховски (син на Константин Муховски, един от създателите на фондация .Демокрация"). младият режисьор Иван Москов, син на Теди Москов. В „22 септември" са си поставили амбициозната задача за промяна на политическия модел и създаване на нова конституция, пише „Преса".

Стивън Сегал тръгва по стъпките на Арни

По време на риалити шоу Стивън Сегал направи признание, че възнамерява да се кандидатира за губернатор и след евентуалното му избиране ще работи за засилване на сигурността по границата на САЩ с Мексико

Все повече болни от рак в Италия заради опасни боклуци, заравяни от мафията

Архиепископът на Неапол e изпратил отворено писмо до президента Джорджо Наполитано с настояване властите да вземат спешни мерки за отровните отпадъци, съобщава италианският вестник "Република".
В околностите на града нелегално са заровени милиони тонове опасни боклуци, заради които заболяванията от рак рязко са скочили.
В писмото си кардинал Архиепископът на Неапол e изпратил отворено писмо до президента Джорджо Наполитано с настояване властите да вземат спешни мерки за отровните отпадъци, съобщава италианският вестник "Република". В околностите на града нелегално са заровени милиони тонове опасни боклуци, заради които заболяванията от рак рязко са скочили. В писмото си кардинал

Обявяват бебето на годината /обновена/

София /КРОСС/ Малката Сияна от град Николаева е бебето на 2014 година. Майка й Силвия Петкова, родила в 00.01 часа в болницата в Стара Загора. Красавицата тежи 2 570 грама и е с дължина 47 см. Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха обявени резултатите от Националната кампания „Бебе на годината". През 2013 са се родили 61 774 бебета. На 1 януари 2014 година са проплакали 96 бебета в страната, от тях 2 двойки близнаци. Инициаторите на кампанията отчетоха драстичен спад на раждаемостта. След бейби бума, на който станахме свидетели през 2009 година, след 2010 година започва нов спад на раждаемостта. С около 400 000 жени се е свил родилният контингент в периода 1990-2012. Нараства и броят на преждевременните раждания. Намаляват жените в детеродна възраст като абсолютен брой, така д-р Антония Григорова тя си обяснява намалената раждаемост. Все повече представителите на българския и турския етнос преминават от двудетен модел към еднодетен модел на семейство. Инициаторите на кампанията „Бебе на годината" са категорични, че ще са ни нужни десетилетия, за да се справим с проблема демографска криза. Голям резерв за увеличаване на раждаемостта има в двойките с репродуктивни проблеми, на които трябва да се помогне да имат деца. Стефка Сарафова от сдружение „Зачатие" на свой ред заяви, че 145 000 семейства у нас страдат от репродуктивни проблеми

Обявяват бебето на годината

София /КРОСС/ Днес ще бъдат обявени резултатите от Националната кампания „Бебе на годината". Пресконференцията започва от 11 часа в пресклуба на БТА. Националната кампания се провежда за 14-и път. В пресконференцията ще участват д-р Антония Григорова, инициатор на НК „Бебе на годината"; Лидия Чорбанова, съветник на министъра на здравеопазването; инж. Йордан Арнаудов, началник отдел Информационни технологии към Дирекция „Национални здравни данни и електронно здравеопазване", НЦОЗА; Стефка Сарафова от Сдружение „Зачатие"; Радина Велчева от Фондация „Искам бебе"; Нина Николова от Фондация „Нашите недоносени деца".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване