Джъстин Бийбър и Селена Гомес се събраха!

Младата поп звезда Джъстин Бийбър публикува интимна снимка с певицата Селена Гомес, с което допълнително подхрани спекулациите, че отново е заедно с 21-годишната красавица, с която се раздели в началото на 2013 година.

Великобритания в плен на най-силната буря от 1991 г. насам

Великобритания е обхваната от най-силните дъждове и урагани от близо две десетилетия, съобщи най-голямата в Европа частна метеорологична организация "Метеогруп" (Meteogroup), цитирана от БТА в неделя. "Бурята, в чиято власт Великобритания се намира вече втора седмица, е най-силната от 1991 година. Сегашната метеорологична ситуация, при която дъждове, урагани и наводнения на реки се редуват почти всеки ден, е крайно необичайна за зимния период", посочва експерт на организацията. В много райони на Великобритания продължава да е в сила предупреждение за наводнения. На по-голямата част от територията на страната е обявен код "жълто" (втора степен по четирибална скала). Морски бури бушуват в край бреговете на Корнуол и Девън, както и в Уелс. В уелското курортно градче Абъристуит триметрова вълна заля крайбрежието и отнесе плочите на настилката, залети са първите етажи на десетки магазини в хотели в крайбрежната зона, евакуирани са над 100 души. В Англия и Уелс са обявени 96 предупреждения за опасност от наводнения, а в още 244 района е повишено нивото на опасност, пише "Гардиън". Крайбрежните райони, особено в Южна Англия, са най-застрашената зона, заради високите приливни вълни и наближаването на силна атлантическа буря. През първите дни на новата година жертва на лошото време в страната станаха вече двама души, а още един човек е обявен за безследно изчезнал. От метеорологичната служба на страната обявиха предупреждение за дъждове и поледици, като се предвиждат наводнения около речните корита, както и транспортни проблеми, главно в Южен Уелс, Югозападна и Югоизточна Англия.

Вдовицата на Георги Илиев благодари на Наталия Симеонова за приятелството им

Вдовицата на шефа на ВИС Георги Илиев, който бе убит през август 2005 г., застана пред камерата на bTV в предаването „Търси се...".
Водещите на предаването пуснаха видеообръщение с Мая Илиева за Наталия Симеонова, която бе гост в студиото.
Мая Илиева сподели, че Наталия е жената, която ѝ е давала най-много сили и опора. „Тя е мила, силна, Вдовицата на шефа на ВИС Георги Илиев, който бе убит през август 2005 г., застана пред камерата на bTV в предаването „Търси се...". Водещите на предаването пуснаха видеообръщение с Мая Илиева за Наталия Симеонова, която бе гост в студиото. Мая Илиева сподели, че Наталия е жената, която ѝ е давала най-много сили и опора. „Тя е мила, силна,

12 огнестрелни оръжия са открити във "взривоопасното" палестинско посолство в Прага

/КРОСС/ 12 огнестрелни оръжия - автомати и пистолети, са открити в сградата на палестинското посолство в чешката столица Прага. Информацията бе потвърдена от началника на пражката полиция Мартин Червичек.„Потвърждавам, че са намерени 12 автомата и пистолети", каза Червичек. Той опроверга появилата се в редица медии информация, че в новата сграда на посолството откритият боен арсенал включва 70 огнестрелни оръжия.Новата сграда на посолството на Палестина в елитен квартал на Прага бе претърсена на 1 януари, след като при взрив на сейф смъртоносни наранявания получи палестинският посланик Джамил ал Джамал.

Луксозна ски дестинация в сърцето на Алпите

Австрийски хотел предлага разнообразни удоволствия

    


Откриха труп на 20-годишна на магистрала "Хемус"

Труп на 20-годишна девойка от село Белоградец е открит край магистрала „Хемус", съобщи Днес+.
Х.М. е открита рано сутринта от случайни граждани. Момичето е напуснало дома си в новогодишната нощ и оттогава близките й я издирват. 

До момента от полицията не са излезли с официална информация по случая.

Очаквайте подробности!

Труп на 20-годишна девойка от село Белоградец е открит край магистрала „Хемус", съобщи Днес+. Х.М. е открита рано сутринта от случайни граждани. Момичето е напуснало дома си в новогодишната нощ и оттогава близките й я издирват. До момента от полицията не са излезли с официална информация по случая. Очаквайте подробности!

Вдовицата на Георги Илиев се показа пред камера, благодари на Наталия Симеонова за приятелството им

Вдовицата на шефа на ВИС Георги Илиев, който бе убит през август 2005 г., застана пред камерата на bTV в предаването „Търси се... Вдовицата на шефа на ВИС Георги Илиев, който бе убит през август 2005 г., застана пред камерата на bTV в предаването „Търси се...". Водещите на предаването пуснаха видеообръщение с Мая Илиева за Наталия Симеонова, която бе гост в студиото. Мая Илиева сподели, че Наталия е жената, която ѝ е давала най-много сили и опора. „Тя е мила, силна,

Откриха мъртва изчезнала в новогодишната нощ 20-годишна на магистрала "Хемус"

Труп на 20-годишна девойка от село Белоградец е открит край магистрала „Хемус Труп на 20-годишна девойка от село Белоградец е открит край магистрала „Хемус", съобщи Днес+. Х.М. е открита рано сутринта от случайни граждани. Момичето е напуснало дома си в новогодишната нощ и оттогава близките й я издирват. До момента от полицията не са излезли с официална информация по случая. Очаквайте подробности!

Слънцето се връща в първия ден от седмицата

През нощта и утре преди обяд ще преобладава облачно, все още на места в равнините – мъгливо и почти тихо време. След обяд ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър, с него мъглите в равнините ще се разсеят, облачността ще се разкъса и намалее, на много места до предимно слънчево време.

Уникални арт инсталации, които трябва да видите

Когато нещо е красиво не можем да си затворим очите. В случая става дума за тези съвременни произведения на изкуството, наречени арт инсталации. Те са наистина впечатляващи едновременно със своята простота и мащабен замах. Вижте ги.
Когато нещо е красиво не можем да си затворим очите. В случая става дума за тези съвременни произведения на изкуство Когато нещо е красиво не можем да си затворим очите. В случая става дума за тези съвременни произведения на изкуството, наречени арт инсталации. Те са наистина впечатляващи едновременно със своята простота и мащабен замах. Вижте ги. Когато нещо е красиво не можем да си затворим очите. В случая става дума за тези съвременни произведения на изкуство

Баронеса от български произход помага на социални домове

За 14-ти път германската баронеса Рени фон Бехтолсхайм помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронесата е с български произход и е родена в Хасково. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Преди 33 години любовта й към немски барон я отвежда далеч от родината, а пр За 14-ти път германската баронеса Рени фон Бехтолсхайм помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронесата е с български произход и е родена в Хасково. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Преди 33 години любовта й към немски барон я отвежда далеч от родината, а пр

Варненец почина след препиване с водка

Починал е 37-годишен мъж, приет в МБАЛ Шумен в кома и с алкохолна интоксикация, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Вчера в РУП Шумен е получено съобщение, че в МБАЛ Шумен е постъпил за лечение 37-годишен мъж, с постоянен адрес в град Варна, който е с алкохолна интоксикация, и е в кома.

37 000 китайски чиновници разследвани през 2013 г.

/КРОСС/ Близо 37 000 китайски чиновници са станали обект на разследване за корупция в периода януари - ноември 2013 г. Това съобщи „Франс прес", позовавайки се на китайски медии. За 12 824 от тях се смята, че са свързани с финансови загуби за държавата, възлизащи общо на 670 милиона евро.Миналата година в Китай приключи проверката на 200 000 случая на предполагаема корупция в периода януари 2008 - август 2013 г. и в резултат близо 150 000 души бяха осъдени. Съдебната система в Китай е под контрола на комунистическата партия и съдиите рядко се осмеляват да отхвърлят обвиненията, формулирани от партийните среди, отбелязва АФП.Настоящите управляващи обявиха мащабна кампания срещу злоупотребите и корупцията включително по високите етажи на властта, но според анализатори обвиненията се фабрикуват на тъмно и по-скоро отразяват желанието за вътрешна чистка.

Пускат 10 нови метровлака до два месеца

Вече са доставени и в момента се тестват

Откриха трупа на младо момиче, изчезнало на Нова година

/КРОСС/ Труп на 20-годишна девойка от село Белоградец е открит край магистрала „Хемус".Х.М. е открита рано сутринта от случайни граждани. Момичето е напуснало дома си в новогодишната нощ и оттогава близките й я издирват.До момента от полицията не са излезли с официална информация по случая, съобщи варненският сайт Днес+.

Германска баронеса от Хасково помага на социални домове

За 14-ти път германската баронеса Рени фон Бехтолсхайм помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронесата е с български произход и е родена в Хасково. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Преди 33 години любовта й към немски барон я отвежда далеч от родината, а пр За 14-ти път германската баронеса Рени фон Бехтолсхайм помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронесата е с български произход и е родена в Хасково. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Преди 33 години любовта й към немски барон я отвежда далеч от родината, а пр

Два Фолксвагена катастрофираха в Казанлък

Два леки автомобила катастрофираха минути след 12 часа на метри от автобусната спирката източно от парк "Розариум" в Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Веселите прякори в Симитли

В град Симитли прякорите са нещо повече от име. Ако нямаш прякор, значи си почти никой. За това в Симитли бъка от прякори, разказва БГНЕС. Какво би бил Петрич без Живко Томов-Фашиста или Коце Маца, к...

Половината ни лекари работят в 6 града

Половината от лекарите работят в шестте най-големи града в България. От 28 643 практикуващи през 2012 г. в София са съсредоточени 5833 доктори, в Пловдив - 3126, във Варна - 2139, в Стара Загора - 1...

Великобритания е обхваната от най-силната буря от две десетилетия


Великобритания е обхваната от най-силните дъждове и урагани от близо две десетилетия, съобщи най-голямата в Европа частна метеорологична организация "Метеогруп" (Meteogroup).

"Бурята, в чиято власт Великобритания се намира вече втора седмица, е най-силната от 1991 година. Сегашната метеорологична ситуация, при която дъждове, урагани и наводнения на реки се редуват почти всеки ден, е крайно необичайна за зимния период", посочва експерт.

В много райони на Великобритания...

Осама бин Ладен е жив?

/КРОСС/ Възможно е някогашният лидер на международната терористична организация "Ал Кайда" Осама бин Ладен да не е убит от американски войници и да е жив. Това твърди професорът от университета в Кувейт Абдула ал Нафеси, пише forbes.kz. Бившият кувейтски парламентарист и професор по политически науки в университета е сигурен, че "САЩ не са разкрили пълната истина през 2011 година, когато стана известно, че " терорист номер едно" е открит."Американците не са убили Осама бин Ладен и не са хвърли тялото му в морето през май 2011 година. Лидерът на "Ал Кайда" е отвлечен и се държи на секретно място", каза професорът в ефира на арабския телевизионен канал „Халеджия ТВ". По думите му „супер държава като САЩ няма полза да унищожава човек, за чието издирване е пропиляла повече от 11 години и голяма сума пари". Това би бил признак на непрофесионализъм от страна на американското разузнаване, смята той. Кувейтският анализатор е убеден, че днес американците получават информация от бин Ладен за борбата си срещу "Ал Кайда", която им помага да разгадаят начина им на действие.

Осама бин Ладен може да е жив?

/КРОСС/ Възможно е някогашният лидер на международната терористична организация "Ал Кайда" Осама бин Ладен да не е убит от американски войници и да е жив. Това твърди професорът от университета в Кувейт Абдула ал Нафеси, пише forbes.kz. Бившият кувейтски парламентарист и професор по политически науки в университета е сигурен, че "САЩ не са разкрили пълната истина през 2011 година, когато стана известно, че " терорист номер едно" е открит."Американците не са убили Осама бин Ладен и не са хвърли тялото му в морето през май 2011 година. Лидерът на "Ал Кайда" е отвлечен и се държи на секретно място", каза професорът в ефира на арабския телевизионен канал „Халеджия ТВ". По думите му „супер държава като САЩ няма полза да унищожава човек, за чието издирване е пропиляла повече от 11 години и голяма сума пари". Това би бил признак на непрофесионализъм от страна на американското разузнаване, смята той. Кувейтският анализатор е убеден, че днес американците получават информация от бин Ладен за борбата си срещу "Ал Кайда", която им помага да разгадаят начина им на действие.

Случайни минувачи откриха женски труп на Хемус

Труп на 20-годишно момиче е бил намерен на автомагистрала "Хемус" в събота.

Папата ще посети през май за пръв път Светите земи


Първото посещение на новия папа Франциск в Светите земи ще бъде на 24-26 май, съобщи в неделя Светият престол. 

По този начин ще бъде отбелязана и 50-годишнината от визитата на Павел VI през 1964г. - първата на папа в модерните времена.

След това Йоан Павел II и Бенединкт ХVІ са идвали през 2000г. и 2009г.

Франциск ще посети Аман - столицата на Йордания, Ерусалим и Витлеем, който е в палестинските автономни територии. От избирането му за папа през март той...

Фандъкова: 13 нови детски градини строим в момента

"В София няма спад на раждаемостта или поне спад на броя на децата, които търсят детски градини. Така че нашата задача е да строим - в момента строим 13 нови детски градини". Това заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Запитана за идеята училищата, които покажат добри резултати на матурите да получават "В София няма спад на раждаемостта или поне спад на броя на децата, които търсят детски градини. Така че нашата задача е да строим - в момента строим 13 нови детски градини". Това заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. Запитана за идеята училищата, които покажат добри резултати на матурите да получават

През 2018 г. пътниците на софийското метро ще бъдат 550 хиляди


Около 550 хиляди ще са пътниците на метрото в София през 2018 г., когато ще бъде завършена основната част на третата линия, заяви в интервю за "Фокус" изпълнителният директор на общинското търговско дружество "Метрополитен" инж. Стоян Братоев. В момента активните пътници на метрото ежедневно варират между 80 и 300 хиляди пътници.

В момента се изграждат спирките до Бизнес парка в жк "Младост" и летището. С пускането им по-късно през тази година се очакват около 90 хиляди пътници...

Половината лекари в BG - само в 6 града

Половината от лекарите ни са съсредоточени само в 6 от българските градове.

Фандъкова: Строим 13 нови детски градини

"В София няма спад на раждаемостта или поне спад на броя на децата, които търсят детски градини. Така че нашата задача е да строим - в момента строим 13 нови детски градини". Това заяви пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. Запитана за идеята училищата, които покажат добри резултати на матурите да получават

Поне 23-ма загинаха при сблъсъци в Йемен

Между шиитски бунтовници и сунитски племена

Антикомунизмът като расизъм

Проф. Тодор Абазов. Илюстрация: e-vestnik

 Антикомунизмът е начало на диктатурата.
Албер Камю, Есета. С.,1998, с.33

С риск да бъда криво разбран, ще възразя срещу някои вкаменели представи, от едни съзнателно насаждани,а от други безкритично възприемани.

Според мен измамно е митингът в София през лятото на 1990, разпрострял се от “Орловия мост” по дължината на “Цариградското шосе”, за който носталгично и до днес въздишат сините , да се тълкува като израз на осъзнат антикомунизъм. В подтика му в действителност беше заложено едно широко разпространено у нас явление, а именно склонността към приспособленчество.

Това се потвърждава от факта,че в този митинг, както по-късно и в Града на истината, числото на моите дотогавашни съпартийци,членове на БКП и дори партийни секретари, набързо преориентирали се, ако не беше по-голямо,с положителност не беше и по-малко от числото на некомунистите.

Това явление в България сам съм наблюдавал да се повтаря с математическа точност при всеки исторически обрат: при идването на германските войски през 1941, при посрещането на съветската армия през 1944, при разпадането на социалистическата система през 1989. Мотивите за поведението на мнозинството пнри тези събития, продиктувани от измененията в политическата обстановка, по мое мнение, бяха не убежденията, а съображенията.

Естествено имало е всред техните участници и хора искрени,водени от своите разбирания, но те са били винаги малцинство. При такъв повърхностен,бих казал, преходен характер на подобни изяви, логична е тяхната привидност и неизбежен разпад, както е и ставало винаги.

Това лято отново станахме свидетели на този манталитет.

Основания за негодувание у нас несъмнено има и те, за жалост, нито са малко, нито са незначителни. Можем да ги намерим в самата противоречивост на прехода ни, който се отличава, наред с назрялата необходимост от историческа промяна, още и с отсъствието на зрялост и рационалност, с липсата на справедливост и законност, с алчна ненаситност на едни и масово обедняване на други, но да се обясняват те четвърт век след като комунизмът като реален факт вече го няма с наличието на някакъв въображаем комунизъм и дейността на комунистически фантоми е не само несъстоятелно, но и замъглява истината.

А тъкмо това правят експонентите на нашата доморасла десница, появила се, за разлика от десниците в другите бивши социалистически страни, от липсата на кураж и по съображения за сигурност, едва след настъпилите промени. Един Евгений Михайлов, напр. ,който, доколкото ми е известно, в миналото не е имал никакви героични жестове, сега не се уморява храбро да твърди, че комунизмът у нас се завръща; неговият побратим пък Едвин Сугарев, също лишен от ореола на героичен съпротивленец някога, още по–смел и непримирим от него, направо казва, че комунизмът от нас изобщо не си е отивал.

Така ли е наистина?

Антикомунизмът днес не само в България, а и в цяла Европа, е възможен само като възглед, мироглед, нагласа, но като инструмент за практическо политическо действие той, подобно на самия комунизъм, е изживян и неприложим, поради простия факт, че не съществува повода за възникването му. Да не би НАТО и Европейският съюз да спят или на тях да им е все едно дали го има или няма? Да си припомним какво беше той в миналото,макар че не е много точно да го наричаме така (Тончо Жечев го определяше като „многосъставно явление“).

Повсеместно одържавяване в индустрията, селското стопанство, търговията, услугите, здравеопазването; ограничаване на частната собственост и на личната инициатива; еднопартиен монопол в политическия живот, в науката, културата, изкуството; задължителен монизъм във вижданията, тълкуванията, заключенията; отнета свобода за движение и право на свободен избор; нетърпимост към другомислието и другоговоренето; административна намеса в личното простанство и живот; пирамидална държавна и обществена структура; всичкото това налагано и охранявано безапелационно. Кой от тези белези днес у нас е налице и от ...

Разследват пожара в офиса на "България без цензура"

София /КРОСС/ Образувано е досъдебно производство за пожара в офиса на "България без цензура" в Стара Загора. Разследването е започнало още тази сутрин и до края на деня ще бъдат разпитани шофьорите на таксита, които са били на работа през нощта до намиращата се в непосредствена близост до помещението пиаца. Това съобщиха за barekov.com от полицията в града. Предполага се, че шофьорите първи са видели пламъците и са позвънили на спешния телефон 112. От Областната дирекция на МВР обаче отказаха да уточнят кой е подал сигналът.Назначена е пожаро-техническа експертиза, която трябва да установи причините за инцидента, обясни говорителят на полицията в Стара Загора Ваня Кръстева. Ще бъдат прегледани и записите на всички охранителни камери, монтирани на обекти в близост до изгорелия офис на "България без цензура" в Градската градина.Разследването ще бъде направено прецизно, увери Кръстева. При първоначалният оглед на мястото на инцидента не са открити следи от взривно устройство, но тай като пораженията са много големи, това не може да се установи само с един оглед, коментира тя прибързаните изявления от униформени, че се касае за инцидент в следствие на късо съединение. Единствено експертизата и досъдебното производство ще могат категорично да посочат какво е предизвикало пламъците, като задължително се работи и по версията за умишлен палеж.

След трета победа Пиронкова влезе в основната схема на турнира в Сидни

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова постигна в трета победа в квалификациите на турнира на твърди кортове в Сидни и така си осигури място в основната схема на турнира. В драматичен мач тя отстрани Шахар Пеер от Израел в три сета 6:3, 6:7 (4:7), 6:3. Мачът, продължил цели 2 часа и 20 минути, прекъсна серията от 4 поредни загуби на Пиронкова от тази съперничка. В първи кръг на основната схема българката ще срещне румънката Сорана Кърстя, която е 22-ра в световната ранглиста. При евентуална победа във втория кръг съперничка на Пиронкова ще е победителката от мача между рускинята Светлана Кузнецова и украинката Варвара Лепченко.

73 мастербокса македонски цигари задържаха край Благоевград

73 мастербокса цигари, нелегално внесени през границата с Македония, са задържани вчера при съвместна акция на ОДМВР и НС "Гранична полиция", предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Повечето испанци искат кралят им да абдикира

Почти две трети от испанците искат кралят им да напусне престола в полза на сина си, сочат резултатите от социологическо проучване, разпространено в неделя. Днес е рожденият ден на Хуан Карлос и социолозите показват, че на празника популярността му е стигнала рекордно ниски равнища.

Монарх от 38 години, той бе сред най-обичаните владетели, уважаван за поведението си на обикновен човек и лидер на страната при излизането от десетилетията диктатура на Франсиско Франко.

Но...

Бум на милионери от лотарии през 2013-а в Германия

В Германия общо 90 души се превърнаха в милионери благодарение на лотарии през миналата година.
Това са установили лотарийните компании и организации в страната, които обобщават резултатите за изминалата 2013 г., предаде ИТАР-ТАСС.
Абсолютният рекордьор е жител на Хесен, който през април спечели 46 милиона евро. Той се оказа единственият, успял В Германия общо 90 души се превърнаха в милионери благодарение на лотарии през миналата година. Това са установили лотарийните компании и организации в страната, които обобщават резултатите за изминалата 2013 г., предаде ИТАР-ТАСС. Абсолютният рекордьор е жител на Хесен, който през април спечели 46 милиона евро. Той се оказа единственият, успял

Португалия обяви 3-дневен национален траур в памет на Еузебио

/КРОСС/ Португалското правителство обяви тридневен национален траур в памет на легендата Еузебио, съобщава Lusa.Футболистът почина в неделя сутринта на 71-годишна възраст от сърдечна недостатъчност. Върхът на кариерата му дойде през 60-те години на XX век. Заедно с него португалският национален отбор успя да спечели бронзовите медали на Световното първенство по футбол през 1966 година.

Мюсюлманинът Ислям търси от богати пари за църква

Търпеливо и кротко, надянал като дреха най-добрата си усмивка, Ислям обикаля различни институции. Носи си план какво да говори, какво съдействие да поиска. Днес е при областния на Ловеч, утре ще отиде при кмета, вдругиден ще е при някой бизнесмен.
Неговата философия е, че религията трябва да обединява, не да Търпеливо и кротко, надянал като дреха най-добрата си усмивка, Ислям обикаля различни институции. Носи си план какво да говори, какво съдействие да поиска. Днес е при областния на Ловеч, утре ще отиде при кмета, вдругиден ще е при някой бизнесмен. Неговата философия е, че религията трябва да обединява, не да

Най-много милионери от лотарии през 2013-а има в Германия

В Германия общо 90 души се превърнаха в милионери благодарение на лотарии през миналата година.
Това са установили лотарийните компании и организации в страната, които обобщават резултатите за изминалата 2013 г., предаде ИТАР-ТАСС.
Абсолютният рекордьор е жител на Хесен, който през април спечели 46 милиона евро. Той се оказа единственият, успял В Германия общо 90 души се превърнаха в милионери благодарение на лотарии през миналата година. Това са установили лотарийните компании и организации в страната, които обобщават резултатите за изминалата 2013 г., предаде ИТАР-ТАСС. Абсолютният рекордьор е жител на Хесен, който през април спечели 46 милиона евро. Той се оказа единственият, успял

През 2013 г. 37 000 китайски чиновници са били разследвани за корупция


37 000 китайски чиновници са станали обект на разследване за корупция в периода януари - ноември 2013 година, съобщи агенция "Франс прес", позовавайки се на китайски медии.

За 12 824 от общо 27 236 досиета се смята, че са свързани с финансови загуби за държавата в общ размер от 670 милиона евро.

Миналата година в Китай приключи проверката на 200 000 случая на предполагаема корупция в периода януари 2008 - август 2013 г. и в резултат близо 150 000 души бяха осъдени.

С брадва решават спор за млада циганка

Обвинение в опит за убийство ще повдигне прокуратурата в Мездра срещу жител на циганската махала Обвинение в опит за убийство ще повдигне прокуратурата в Мездра срещу жител на циганската махала "Лещака" в железничарския град. 25-годишният Даниел Христов е задържан в ареста след като налетял с брадва и ранил своя 23-годишен приятел и сътрапезник Ангел Митов. Двамата се запили в събота вечерта, но в един момент се скарали жестоко.

На 71 години почина легендата на футбола Еузебио

Легендата на португалския и световен футбол Еузебио почина в Лисабон на 71-годишна възраст, съобщи агенция Lusa, която се позова на бившия му клуб Бенфика. Роден в Мозамбик, Еузебио да Силва Ферейра бе смятан за един от най-великите играчи в историята на футбола. Той изведе Португалия до бронзовите медали на Световното първенство в Лондон през 1966, когато стана и голмайстор на първенството с 9 гола. Известният с прозвищата "Черната перла", "Черната пантера" и "Краля" футболист вкара 317 гола в 301 мача с екипа на Бенфика, с който печели 29 трофея между 1960 и 1975 г.. Сред тях са две Купи на европейските шампиони през 1961 и 1962 г. и 11 шампионски титли на Португалия. За националния си отбор пък е вкарал 41 попадения в 64 срещи. Носител на "Златната топка" за 1965 г. и двукратен носител на "Златната обувка" за голмайстор на Европа през 1962 г. и 1966 г. В кариерата си има общо 733 гола в 745 мача.

Баронеса от български произход помага на социални домове

/КРОСС/ За 14-ти път германска баронеса от български произход помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронеса Рени фон Бехтолсхайм е родена в Хасково. Преди 33 години любовта й към немски барон е отвежда далеч от родината, а преди 7 години любовта към хората тук я кара да започне да се връща на всеки 6 месеца, за да помага.„Аз съм си българка. Разчувствам се, когато почна да говоря на тая тема. И просто това ми беше мечтата да помагам, след като виждам какво е положението в България, да помагам по някакъв начин", обясни пред Нова телевизия баронеса Рени Фон Бехтолсхайм.При всяко идване тя носи по около 80 тона храни, памперси и медицински консумативи. Помощите се събират от немски фирми и обикновени хора, а за организацията се разчита на Малтийския орден.Тази година Рени фон Бехтолсхайм е донесла и хиляди пакети с продукти от първа необходимост, а раздаването им започна в дома за стари хора в родното й Хасково. За самотните възрастни хора тук всеки жест е особено важен.

Андрей Райчев: Николай Бареков ще пробие

Само Николай Бареков се вижда като нов политически лидер, много енергичен, но друго не се вижда. Това казва в анкета на "Дневник" за настъпилата 2014 г. политологът Андрей Райчев. Според него елитът на прехода ще изчезне в обозримо бъдеще, а от тези, които ще пробият, се вижда само Бареков.

Речта, която президентът трябваше да произнесе на Нова година

Традицията с новогодишното обръщение на българския президент минути преди началото на новата година винаги ми е била неразбираема. Та, точно в този момент хората са във върха на празненствата и едва ли им е до това някой да им прави обзор на годината, която с отделни изключения, за повечето е би ...

Петте най-големи урока от социалните мрежи за 2013 г.

Социалните платформи стават все по-визуални и оказват все по-голямо влияние върху пазарите

    


Кукери гониха злите сили в Благоевград

Благоевград /КРОСС/ Повече от 1 500 кукери гониха злите сили в Благоевград в рамките на шестото издание на маскарадния фестивал в областния център. Началото бе дадено точно в 10.30 часа от зам.-кмета на общината Валери Смиленов.Първата група във фестивала бе от село Лешко, следвани от кукерите от с. Зелен дол. Трети в дефилето бяха бабугерите от Предел махала, като тяхната група наброяваше 300 души. Във фестивала се включиха още групи от квартал "Грамада", „Плаж махала", 2-ри квартал, селата Лешко, Изгрев, Падеш, Покровник и други. Участниците в маскарада бяха преоблечени като младоженци, полицаи, мечки, лекари, попове, хлебари и др. Сред най-атрактивните бе участник, преоблякъл се като американския президент Барак Обама.Най-малкият участник в тазгодишния маскараден фестивал бе едва на година и седем месеца. Организатор на традиционния кукерски фестивал е Община Благоевград.

Хората се връщат в София от почивката, пуснаха извънредни автобуси

Има пуснати извънредни автобуси за връщане в София. Това каза пред „Фокус” Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ). &...

Прогнозите за 2014 година са умерено оптимистични

Въпросът за отмяна на 10-процентния плосък данък ще бъде обсъден в рамките на управленския мандат. Това заяви по БНР депутатът от БСП и заместник-председател на парламентарната икономическа комисия Ру...

Ема Уотсън скъсала с гаджето си

Звездата от филмите за Хари Потър, Ема Уотсън е сложила край на връзката с приятеля си Уилям Адамовиц. Това съобщи за в.  "Сънди мирър" говорителката на звездата. Уотсън и Адамовиц...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване