Арест за младеж, пребил възпитател в Дом за сираци

Искал да влезе, за да види неполнолетната си приятелка

    


Почина премръзналата в Благоевградско жена

/КРОСС/ Почина премръзналата Анка Илиева от Покровник. Въпреки бързата реакция на близките й и спешните реанимационни действия на медиците, 58-годишната жена издъхна без да дойде в съзнание в реанимация на благоевградската болница, съобщи Struma.bg. Илиева бе открита по-рано отвън измързнала, изпаднала в хипотермичен шок.  

Осъдиха известната мошеничка Парпарова на 3 години затвор

Три години затвор получи бившата счетоводителка Анна Парпарова по едно от делата срещу нея за крупни измами, извършвани докато е водела счетоводството на няколко фирми от Пловдив и региона.

Последната и присъда е за присвояването на почти 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години - от декември 2007 до същия месец на 2011г, съобщи Три години затвор получи бившата счетоводителка Анна Парпарова по едно от делата срещу нея за крупни измами, извършвани докато е водела счетоводството на няколко фирми от Пловдив и региона. Последната и присъда е за присвояването на почти 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години - от декември 2007 до същия месец на 2011г, съобщи

Бареков подава, Пеевски разиграва, или за една медийна дезинформация

Източник: Дневник.bg

1. Няма значение дали нещо е вярно или не, важно е да обслужва медийната атака, която провеждаме в момента.
2. Такива материали се препубликуват веднага и навсякъде.
3. Смесването на факти с неверни твърдения подпомага разпространяването на последните.
4. Ако нещо се окаже лъжа, не опровергаваме. В краен случай трием материала.
5. Предпочитани източници на информация пред официалните такива са… приятелските ни медии. 


Може би такива са правилата, които спазват медиите на и близки до Делян Пеевски освен списъците за кого се пише, за кого се пише само лошо и за кого никога не се пише. Или така изглежда, ако четеш тези издания. Активираната отново от началото на годината медийна атака срещу президента Росен Плевнелиев и един пример от днес го доказват.

Фактологично

„Плевнелиев води Прокопиев в Китай“

Това съобщава в днешния си брой „Монитор“. Вестникът цитира като източник на информацията bNews.

На почти запазеното място за атаки срещу президента най-отгоре на втора страница вестник „Телеграф“ също е доразвил в свой стил „новината“ на BNEWS кого води държавният глава в Китай. Там обаче е допълнено, че BNEWS се позовава на китайската информационна агенция „Синхуа“.

Сайтът blitz.bg още в сряда вечер излиза със заглавие „Bnews: Плевнелиев води Прокопиев в Китай“. И pik.bg пише по „Би нюз“ (въпреки разликите в изписването става дума все за сайта bnews.bg) материал с кого пътува президентът. На свои източници се позовава vsekiden.com, който в сряда следобед обявява, че Прокопиев ще е в самолета за Китай.

„Плевнелиев отива тайно в Китай с Прокопиев“ продължава в четвъртък inews.bg, като от написаното остава впечатлението, че новината е дошла от китайската агенция.

„Българският президент Росен Плевнелиев ще посети Китай през следващата седмица, съобщи говорител на китайското външно министерство в сряда. Плевнелиев ще направи държавно посещение от 12 до 15 януари по покана на китайския си колега Си Цзинпин, каза говорителят на дневната пресконференция.“

Това е цялото съобщение на „Синхуа“ от сряда, видно ванглийската емисия на агенцията.

Първо пишем, после проверяваме

Как точно е било преведено от bnews.bg обаче не става ясно, защото материалът, който цитират няколко медии, е изчезнал от сайта. Проверка на всички новини от вчерашния ден и опит през търсачката да бъде намерено нещо по темата, дават 0 (нула) резултати.

Резултат от търсенето по ключови думи „Плевнелиев“ и „Китай“ в сайта bnews.bg

От система за мониторинг на медии, която „Дневник“ следи, става ясно, че в bnews.bg текстът е бил под заглавие „Плевнелиев литва с Прокопиев за Китай“ и е излязъл малко след 17 часа в сряда.

На въпрос на „Дневник“ дали в медиата e била публикувана такава информация и защо е неоткриваема Ива Капкова, зам. главен редактор на сайта, която вчера е била дежурна, обясни, че е видяла новината във vsekiden.com и я е сложила на сайта. След това се е обадила в пресцентъра на президентството, откъдето са й казали, че посещение на Плевнелиев предстои, но все още няма списък с членовете на бизнес делегацията, която ще го придружава. След като е установила, че не може да потвърди новината, я свалила от сайта. Капкова каза, че няма представа защо „Монитор“ и „Телеграф“ са цитирали bnews.bg, а не vsekiden.com, след като източникът на „новината“ е бил изрично посочен от нея.

vsekiden.com явно няма практика да проверява информацията, дори и след като я е разпространил, защото тя е отпечатана и в броя на едноименния вестник днес и си стои на сайта без промяна.

За „Дневник“ от прессекретариата на президента казаха, че предстои да изпратят информация за официалното посещение в Китай до края на деня, а за състава на бизнес делегацията, че очакват пълния списък и тя се подготвя от съветника по икономика и иновации на президента Евгени Ангелов заедно с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Иво Прокопиев (съиздател на „Дневник“ и „Капитал“) заяви пред „Дневник“, че „изобщо не е планирал да пътува до Китай“.

Да припомним…

[текстът продължава, може да прочетете пълният текст в Дневник]
* От публикация в „Капитал“: „3Бей.бг“ АД – собственикът на сайтовете inews.bg, kulinar.bg, econ.bg, div.bg, jenite.bg, fitwell.bg и т.н. Седалището на „3Бей.бг“ е на ул. „Искър“ 71 в София, където е и централата на застрахователната компания „Виктория“ (собственост на КТБ). Членове на управителния орган на дружеството са Иван Славков, Никола Николов и Борислав Лесичков (последните двама имат ипотечни кредити от КТБ). Иван Славков и Борислав Лесичков държат фирмата за уебдизайн „Обект.БГ“, чиито клиенти освен изброените по-горе сайтове са TV7, застрахователното дружество „Виктория“ и други фирми, свързани с банката на Цветан Василев.

The post Бареков подава, Пеевски разиграва, или за една медийна дезинформация appeared first on Noresharski.com.

Яхта се превръща в копие на Монако

Плавателният съд струва 295 млн. евро, ще разполага дори с копие на известната състезателна писта от Формула 1

    


Министерството на Данов се сдоби със сайт

София /КРОСС/ Министерството на инвестиционното проектиране се сдоби с уебсайт, съобщиха от пресслужбата на ведомството. На интернет адрес http://www.mip.government.bg всеки да се намери информация за самото министерство, нормативна уредба, неговата структура и администрация. Повечето раздели обаче са празни. В секциите бюджет, административни и нормативни актове се показва съобщение: „В момента липсва съдържание за тази страница. Заповядайте отново по-късно". Секцията "Новини" информира за свършеното и предстоящото във ведомството, като поместеният текст посочва приоритетите за периода юли-декември 2013 г.и целите за предстоящата година. Акцент на сайта е и издадената разпоредба от министър Иван Данов за незабавни законови действия в търговските обекти и молове, при които са констатирани нарушения.В секцията има и информация за работата на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) за пет месеца назад. Извършени са 3 729 проверки на строежи за установяване законосъобразността, установените нарушения са 47 и са издадени 344 индивидуални административни акта.В раздела медийни публикации има и две интервюта на Иван Данов.

Неоценен в Габрово, доктор Дочев жъне успехи в Чикаго

За българската колония в Чикаго д-р Пламен Дочев е един от лекарите, при които се раждат най-много от децата на българските имигранти в града край езерото Мичиган. Според Американската асоциация за проучване на мнението на потребителите той е сред топ специалистите в страната. Благодарение на неговите умения и добро отношение към пациентите хората За българската колония в Чикаго д-р Пламен Дочев е един от лекарите, при които се раждат най-много от децата на българските имигранти в града край езерото Мичиган. Според Американската асоциация за проучване на мнението на потребителите той е сред топ специалистите в страната. Благодарение на неговите умения и добро отношение към пациентите хората

Три одита на общини отиват в прокуратурата

Данни за престъпление видя Сметната палата при проверки в Балчик, Опака и Лозница

    


Два района без вода във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии без вода днес ще останат абонатите в следните райони: - района на улица "Орел " в кв."Аспарухово" до 14 часа; - района на фабрика "Хр.

До 2020 г. САЩ може да постигне енергийна независимост

Мечтата на САЩ за енергийна независимост ще стане реалност до 2020 г. Това заяви пред „Си Ен Би Си“ Рекс Тилърсън, изпълнителен директор на една от...

Разходка в Гората на мечките

След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ... След малко микрофонът трябва да реагира и да улови предавателя, който е прикрепен към мечката в блатото. И ето че тонът се чува - първо слабо, после по-силно. Звуците вече са добре доловими и все-по-чести. „Идва към нас", казва Гунтер Шмит изумен. „Да се връщаме в колата". Това е страх, който не би трябвало да очакваме от него, като сега е ...

Да посивееш за една нощ

GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? 
Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета GEO: Д-р Наварини, всъщност кой твърди такова нещо? Наварини: В историята на медицината синдромът „Мария-Антоанета" е описван десетина пъти. Твърди се, че косата на френската кралица е побеляла през нощта преди нейната екзекуция в 1793 г. Смята се, че същата съдба е споходила английския философ Томас Мор още в 1535 година. И в Йерусалимския ...

Младок си го отряза заради дрогата Мяу-Мяу

Младеж наръга майка си с нож, а след това си отряза пениса заради употребата на бившата легална субстанция мефедрон.

Чарли Шийн: Аштън Къчър е недодялан

Чарли Шийн се заяде със звездата Аштън Къчър. В Туитър бившият главен герой от сериала "Двама мъже и половина" нарече Къчър "наистина недодялан".

Първоначално 48-годишният актьор постна реплика, с която похвали стария си приятел и бивш партньор в сериала Джон, който играе ролята на Алън Харпър. 

"Хей, Джон, ти си гений! Обичам те и ми Чарли Шийн се заяде със звездата Аштън Къчър. В Туитър бившият главен герой от сериала "Двама мъже и половина" нарече Къчър "наистина недодялан". Първоначално 48-годишният актьор постна реплика, с която похвали стария си приятел и бивш партньор в сериала Джон, който играе ролята на Алън Харпър. "Хей, Джон, ти си гений! Обичам те и ми

БенчМарк Финанс с най-значим принос за развитието на капиталовия пазар за 2013

Карол получи наградата на БФБ за посредник с най-много сключени сделки на борсата през отминалата година

    


Видео: Денис Родман пее "Честит рожден ден" на Ким Чен Ун


Бившата баскетболна звезда Денис Родман се включи дейно в празненствата по случай 31-ия рожден ден на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Той организира демонстративен мач, в който взеха участие още девет бивши звезди от Националната баскетболна асоциация (НБА). По време на двубоя той демонстрира и вокалните си способности, като изпя песента "Честит рожден ден" на Ким Чен Ун.

Родман гостуваше за четвърти път в Северна Корея. Той неколкократно заяви, че местния лидер е негов...

Прочут китайски режисьор е глобен с $1.2 млн., защото има три деца


Режисьорът Жан Иму, който в момента е може би най-известният в света представител на китайското кино, бе глобен със 7.5 милиона юана ($1.24 милиона) за нарушаване на строгата национална "политика на едното дете", целяща ограничаване ръста на населението.

Агенцията за семейно планиране в източния град Вуси, от който е съпругата му Чен Тин, е съобщила на Иму през декември, че ще бъде глобен, защото има три деца. Режисьорът обжалва, а тогава още не беше известен размерът на...

Чарли Шийн се заяде с Аштън Къчър

Чарли Шийн се заяде със звездата Аштън Къчър. В Туитър бившият главен герой от сериала Чарли Шийн се заяде със звездата Аштън Къчър. В Туитър бившият главен герой от сериала "Двама мъже и половина" нарече Къчър "наистина недодялан". Първоначално 48-годишният актьор постна реплика, с която похвали стария си приятел и бивш партньор в сериала Джон, който играе ролята на Алън Харпър. "Хей, Джон, ти си гений! Обичам те и ми

Осъдиха бивша счетоводителка на 3 години затвор за поредната й крупна измама

Три години затвор получи бившата счетоводителка Анна Парпарова по едно от делата срещу нея за крупни измами, извършвани докато е водела счетоводството на няколко фирми от Пловдив и региона.

Последната и присъда е за присвояването на почти 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години - от декември 2007 до същия месец на 2011г, съобщи Три години затвор получи бившата счетоводителка Анна Парпарова по едно от делата срещу нея за крупни измами, извършвани докато е водела счетоводството на няколко фирми от Пловдив и региона. Последната и присъда е за присвояването на почти 170 400 лева от укриване на ДДС в продължение на 4 години - от декември 2007 до същия месец на 2011г, съобщи

С гаранционно споразумение за споделяне на риска ще се финансират иновации

Целта е да бъдат подкрепени иновативни малки и средни предприятия

    


С гаранционно споразумение за споделяне на риска ще се финансират иноваци

Целта е да бъдат подкрепени иновативни малки и средни предприятия

    


Гочев: Тезата за премахване на неприкосновеността на депутатите е много смела

/КРОСС/ Случаят „Сидеров" отвори за пореден път въпроса за депутатската неприкосновеност, гарантирана с член 70 от Конституцията на България. Възможна ли е промяна в основния закон на държавата, която да ограничи неприкосновеността на народните избраници или те да бъдат изцяло лишени от нея?Изобщо за премахване на имунитета, според мен е много трудно да се мисли. Това мое да стане само с промяна в Конституцията, но въпросът е доколко конституционалистите и политическите сили ще приемат една теза. А що се отнася до ограничаване - имунитетът и сега е ограничен, казва пред ИА КРОСС бившият конституционен съдия Димитър Гочев. Според него в момента имунитетът е функционален и конституционният режим отговаря на общественото изискване. Има една спирачка по отношение на начина на действие на народните представители, когато те не изпълняват функциите си на народен представител. И сега те носят отговорности, така че едва ли може да се засили повече отговорността им по отношение на престъпление от общ характер, подчерта Гочев. По-рано днес бившият депутат от ДСБ и юрист Екатерина Михайлова защити позицията да остане само неотговорността за депутатите, а неприкосновеността да бъде премахната или поне стеснена. За това бившият конституционен съдия каза: „Това е една много смела теза. Това може да доведе до един политически произвол, полицията, която е командвана от една политическа сила, да упражнява натиск върху политическите противници

При самоубийствен атентат в Багдад загинаха най-малко 13 военни


Атентатор самоубиец са самовзриви в център за набиране на войници в Багдад, съобщи полицията. Загинали са 13 наборници, ранени са поне 25 души.

Никой не е поел отговорност, но самоубийствените атентати са запазена марка на иракския клон на "Ал Кайда", чиито бойци миналата седмица превзеха части от ключови градове западно от Багдад - Рамади и Фалуджа, и водят сражения с иракските сили, опитващи се да ги изтласкат. Атаката срещу центъра за новобранци в иракската столица може да е...

Отчуждават 99 имота за новия ГКПП със Сърбия

Отчуждаването на 99 частни имота за строителството на път към новия граничен пункт със Сърбия при Салаш - Ново корито е започнало онзи ден. Процедурата е обявена със заповед на областния управител на Видин Кръстьо Спасов и ще бъдат отчуждени 32 дка, попадащи в трасето на пътя. До пролетта трябва да започне строителството на 5-километровия пътен Отчуждаването на 99 частни имота за строителството на път към новия граничен пункт със Сърбия при Салаш - Ново корито е започнало онзи ден. Процедурата е обявена със заповед на областния управител на Видин Кръстьо Спасов и ще бъдат отчуждени 32 дка, попадащи в трасето на пътя. До пролетта трябва да започне строителството на 5-километровия пътен

Условен затвор за руска опозиционна журналистка

Бившата ръководителка на руски информационен сайт в гр. Екатеринбург, критично настроен спрямо властта, беше осъдена на две години затвор условно с 3 години изпитателен срок по подозрения в изнудване, съобщи съдът.

Шефовете на „Токуда" и „Света София", агенти на ДС

Общо 113 лекари, които заемат или някога са заемали ръководни длъжности в управителните и контролните съвети на болниците, са били агенти на бившата Държавна сигурност. Това установи Комисията по досиетата след проверка, решението по която е публикувано в сряда.

Мъж и жена от Ловешко са обявени за издирване

На 08.01.2014 г. РУП-Ловеч е обявило за ОДИ Анка Илиева Атанасова (72 г.) от село Александрово. Издирвателната преписка е във връзка с постъплила молба от дъщерята на изчезналата, която е заявила, че майка й е в неизвестност от 12 ч. на 02.01.2014 г., когато е видяна за последно в центъра на селото. 

На 08.01.2014 г. РУП-Ловеч е обявило за ОДИ Анка Илиева Атанасова (72 г.) от село Александрово. Издирвателната преписка е във връзка с постъплила молба от дъщерята на изчезналата, която е заявила, че майка й е в неизвестност от 12 ч. на 02.01.2014 г., когато е видяна за последно в центъра на селото.

Мерцедес отнесе мантинелата на бул. "Владислав Варненчик"

Мерцедес е отнесъл мантинелата на бул. „Владислав Варненчик“ в района на автогарата. По информация на КАТ, шофьорът е катастрофирал сам. Инцидентът е станал около 12:00 часа. За щастие няма пострадали хора и инцидентът се е разминал само с нагънати ламарини.

Идва ли краят на видео игрите на физически носител

PlayStation Now ще позволи на играчите да стриймват игри за PlayStation 3 на конзолите на Sony и на телевизорите Bravia

    


Гръцката безработица изкачи нов исторически връх през октомври

Въпреки неблагоприятните данни експерти очакват Атина да се върне скоро на дълговите пазари

    


Агенцията по труда в Германия: Излишно се демонизират българите и румънците

/КРОСС/ Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите, цитирани от БНР и Дневник. Дебатите около очакваната масова имиграция на българи и румънци в Германия се драматизират излишно, предупреди федералната агенция по труда. Експерти от агенцията призоваха да се прекрати демонизирането на българи и румънци и посочиха, че според техните очаквания всеки втори имигрант, който ще дойде от тези държави, е с много добро образование. Към това предупреждение се присъедини и съюзът на градските общини, който първи се обърна за помощ към Берлин, притиснат от финансови проблеми заради съсредоточаването на роми в някои германски градове. "Вие създавате впечатлението, че цяла Германия ще бъде залята от хора от България и Румъния, а това е погрешно", каза председателят на съюза Улрих Мали. Той обвини политиците, че представят българите и румънците като бедняци и социални измамници. А това е далеч от истината. Безработицата сред българите и румънците в средата на миналата година е била 7.4%, което е малко под средната за населението (7.7 %) и близо два пъти под средното ниво на безработицата сред чужденците (15%).  

Премръзналата жена от Покровник почина

Почина 58-годишната Анка И. oт Покровник, която тази сутрин бе открита премръзнала в дома си, съобщи struma.bg.

Въпреки бързата реакция на близките й и спешните реанимационни действия на медиците, жената издъхнала, без да дойде в съзнание в реанимация на благоевградската болница. 







Почина 58-годишната Анка И. oт Покровник, която тази сутрин бе открита премръзнала в дома си, съобщи struma.bg. Въпреки бързата реакция на близките й и спешните реанимационни действия на медиците, жената издъхнала, без да дойде в съзнание в реанимация на благоевградската болница.

За първи път е декодиран геномът на щам на бактерията на холерата

Канадски и австралийски учени са успели да идентифицират щам на бактерията на холерата, отговорна за пандемията, отнела живота на милиони хора през 19-и век, предаде Франс прес. Учените са успели за първи път да декодират генома на този патоген. Те са работили върху добре запазен участък от червото на една от жертвите на холерата и са проникнали в тайните на бактерията, която продължава "да избива" хора и до днес в най-бедните страни на планетата. Откритието е смятано за значимо, защото никога досега учените не бяха успявали да идентифицират първите щамове на бактерията vibrio clolerae - патоген, който се развива във водата. Бактерията, отговорна за холерата, дълго време остана мистерия за учените, защото те не успяваха да анализират древни проби. Този патоген "се укрива" в червата на жертвите и никога не достига костите или зъбите, което означава, че почти няма останки от ДНК-то на бактерията. За целите на изследването учените са получили достъп до колекция от човешки тъкани, които са били добре запазени в музей на историята на медицината във Филаделфия, създаден през 1858 г., където няколко години преди това е имало холерна епидемия. ДНК-то на бактерията е било извлечен от червото на мъж, починал от холера през 1849 г. Учените са успели да установят, че този щам на бактерията, наречен класически, и вторият, наречен Ел Тор са съществували съвместно у хората и във водата на устията на реките в продължение на много векове, потенциално дори в продължение на хиляди години, преди появата на пандемиите през 19 век. Анализът е помогнал на учените да констатират, че първият от двата типа щама, е бил най-вероятно отговорен за пет от седемте най-убийствени епидемии през 19 век. Почти всички са тръгнали от Бенгалския залив. Световната здравна организация смята, че има от 3 до 5 милиона нови случаи на холера на година по света, което означава между 100 000 и 120 000 жертви на болестта. Холерата предизвиква силна диария, водеща до силно обезводняване и бърза смърт, ако не се лекува много бързо. Откритието на учените ще спомогне за нови методи на лечение и дори за превенция на болестта.

"Крашбрейк” забиват на 16 януари за дебютния си албум

“Крашбрейк” издадоха дебютния си албум Hail To The Anonymous. Премиерата му e другия четвъртък, 16 януари, в столичен клуб. Маскираните музиканти са подготвили ново сценично шоу специално за премиерата, в което отново ще се включи танцьорка на пилон от “Соня Пол Студио”.
В ревюто си за албума музикалният критик и главен редактор на вече “Крашбрейк” издадоха дебютния си албум Hail To The Anonymous. Премиерата му e другия четвъртък, 16 януари, в столичен клуб. Маскираните музиканти са подготвили ново сценично шоу специално за премиерата, в което отново ще се включи танцьорка на пилон от “Соня Пол Студио”. В ревюто си за албума музикалният критик и главен редактор на вече

Почти половината от чернокожите мъже в САЩ са арестувани на младини

Близо половината от чернокожите мъже и около 40% от белите мъже в САЩ са били арестувани, преди да навършат 23 години, сочи проучване, цитирано от "Ройтерс".

Екипът започнал своето изследване през 2010 г., използвайки данни за 1997 - 2008 г. от Службата по трудова статистика. 

Изследователи от няколко университета са работели
Близо половината от чернокожите мъже и около 40% от белите мъже в САЩ са били арестувани, преди да навършат 23 години, сочи проучване, цитирано от "Ройтерс". Екипът започнал своето изследване през 2010 г., използвайки данни за 1997 - 2008 г. от Службата по трудова статистика. Изследователи от няколко университета са работели

Експлозия в химически завод на "Мицубиши" погуби петима в Япония


Най-малко петима души са загинали и между 12 и 17 са били ранени при екзплозия в химически завод на "Мицубиши Матириълс" (Mitsubishi Materials) в град Йокаичи, в централната японска префектура Мие, съобщи Би Би Си.

Поддържащият персонал е почиствал топлообменник, използван в производството на силиконови продукти, когато е станал инцидентът. Не е имало огън и ситуацията е била овладяна бързо, обясняват аварийните екипи. Засега не е ясно какво е причинило взрива.

Фабриката,...

Млад шофьор е ранен тежко в катастрофа край Търговище

Той се е ударил челно в насрещно движеща се кола

    


Почина премръзналата жена от Покровник

Почина 58-годишната Анка И. oт Покровник, която тази сутрин бе открита премръзнала в дома си, съобщи struma.bg.

Въпреки бързата реакция на близките й и спешните реанимационни действия на медиците, жената издъхнала, без да дойде в съзнание в реанимация на благоевградската болница. 







Почина 58-годишната Анка И. oт Покровник, която тази сутрин бе открита премръзнала в дома си, съобщи struma.bg. Въпреки бързата реакция на близките й и спешните реанимационни действия на медиците, жената издъхнала, без да дойде в съзнание в реанимация на благоевградската болница.

Икономическа полиция рови фалшиви карти за рейса в Пловдив

Има брутално фалшифициране на картите за градския транспорт в Пловдив и икономическа полиция извършва разследване. Това стана ясно на среща между превозвачи и областния управител Венцислав Каймаканов.
Собственици на транспортни фирми се оплакаха, че общината в лицето на зам.-кмета Александър Държиков лобирала за определен превозвач Има брутално фалшифициране на картите за градския транспорт в Пловдив и икономическа полиция извършва разследване. Това стана ясно на среща между превозвачи и областния управител Венцислав Каймаканов. Собственици на транспортни фирми се оплакаха, че общината в лицето на зам.-кмета Александър Държиков лобирала за определен превозвач

Grupo Mexico ще е големият печеливш от енергийната реформа в страната

Отварянето на енергийния сектор ще донесе на Мексико годишни инвестиции от 15 млрд. долара, смятат от JPMorgan

    


„Вива Верди” - 2014 г. в Софийската опера и балет

/КРОСС/ Софийската опера и балет представя за втори път абонаментния цикъл „Вива Верди" - 2014 година. Специално за най-запалените почитатели на гения Джузепе Верди театърът предлага абонаментен цикъл с 20% отстъпка от редовната цена за четири от най-обичаните опери на композитора - „Бал с маски" и „Дон Карлос" с режисьор Пламен Карталов, „Аида" с режисьор Уго де Ана и „Травиата" - с режисьор Пламен Карталов. Абонаментният цикъл „Вива Верди" бе изпълнен в началото на Сезон 2013/2014, когато Софийската опера и балет тържествено отбеляза 200- годишнината от рождението на гениалния италианец. Представленията от цикъла преминаха с изключително голям успех, като особено признание от страна на публиката получиха премиерите на оперите „Аида" и „Травиата". Успехът на цикъла „Вива Верди" и голямото търсене на билети за спектаклите от публиката доведе до неговото повторение в началото на 2014. Операта „Бал с маски" ще бъде представена за първи път през годината на 16 януари от 19.00 ч. Това е и крайната дата, на която може да бъде закупен целият цикъл от четири заглавия със специалната отстъпка. Великолепната постановка на операта „Дон Карлос", която през 2013 отбеляза 25 години на софийска сцена, ще бъде изпълнена на 24 януари и 1 март от 19.00 ч

Обучението на реставратори вече е официализирано, но няма лицензирани школи


Списъкът на професиите за професионално образование и обучение е допълнен с две нови  - реставратор-изпълнител и техник-реставратор на обекти от културното наследство - недвижими културни ценности. Списъкът с професии за обучение включва вече 239 професии с различна трудност, свързани с различни икономически дейности – туризъм, икономика, селско стопанство, строителство, социални дейности и други, съобщи Националната агенция по професионално образование и обучение. 

Описанието на...

Терапия със стволови клетки лекува устойчива на антибиотици туберкулоза

Терапия със стволови клетки помага срещу формата на туберкулоза, която е устойчива на лечението с антибиотици, предаде Ройтерс. Британски и шведски учени са направили експеримент с 30 пациенти с устойчива на антибиотици туберкулоза. Те са взели от пациентите на възраст между 21 и 65 години стволови клетки от костния им мозък, после са ги "размножили" в лабораторни условия и са инжектирали около 10 милиона стволови клетки обратно в пациентите. Резултатът бил, че 16 от лекуваните по този начин пациенти се излекували от заболяването напълно за 18 месеца. Страничните ефекти от лечението били висок холестерол, гадене, диария и ниски нива на левкоцитите. По данни на здравните експерти по света има 450 000 души, страдащи от устойчива на антибиотици туберкулоза.

Какво мислите за промените в Наказателния кодекс?

Новата година ни донесе промени и предложения за промени на Наказателния кодекс. Сред най-обсъжданите са: - отпадане на доживотния затвор без право на замяна - заплахата от затвор или глоба за всек...

Жителите на Ливърпул имат най-много сексуални партньори

Според най-ново проучване за сексуалната култура и здраве на Острова, жителите на Ливърпул се отличават с най-много и разнообразни сексуални партньори. Проучване, проведено от онлайн аптека, показва,...

ОЛАФ разследва плевенската община за злоупотреби на стойност над 4,5 млн.лв.

Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) официално ще разследва плевенската община по съмнения за злоупотреби по европроект на стойност над 4 529 000 лв. Това съобщиха от сдружение &bdquo...

Прокуратурата се заема с три общини

Председателят на Сметната палата изпрати на прокуратурата докладите за одитите в общините Балчик, Опака и Лозница, съобщиха от одитната институция. Одитите са за съответствие при финансовото управл...

Шестима застреляни в коли в Русия

Съставен е фоторобот на заподозрян за серията убийства

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване