Старец почина на пешеходна пътека

София /КРОСС/ Възрастен мъж е бил открит в безпомощно състояние на пешеходна пътека в столичния квартал "Дружба". Инцидентът е станал на бул. "Цветан Лазаров". След като му е прилошало, човекът е паднал, и след известно време е починал. Към момента няма данни да е извършено криминално престъпление, или смъртта на възрастния мъж да е вследствие на пътно произшествие.Тялото му е откарано от мястото на инцидента в моргата.    

Найденов: Картелно споразумение цели да свали цените на тютюна

Категорично, според мен, в момента има наличие на картелно споразумение, което цели да свали цените на тютюна на нива почти на половината от тези, които са в съседна Гърция. Това каза Мирослав Найденов, съосновател на партия БАСТА, пред bTV.

„Управляващите и опозицията вместо да влизат в безсмислена политическа рeторика, нека да сезират Категорично, според мен, в момента има наличие на картелно споразумение, което цели да свали цените на тютюна на нива почти на половината от тези, които са в съседна Гърция. Това каза Мирослав Найденов, съосновател на партия БАСТА, пред bTV. „Управляващите и опозицията вместо да влизат в безсмислена политическа рeторика, нека да сезират

Експлозия в рафинерия на Шел в Германия, няма жертви

Експлозия стана в рафинерия на Шел в Западна Германия, в резултат на което от сградата се издигна черен дим, но при инцидента няма пострадали, съобщиха официални източници.

Столичани ще платят за парно по-малко от миналия декември

Хората се стараят да пестят повече енергия, а в комбинация с факторите по-ниска цена на топлоенергията и по-топло време, отражението върху сметките е положително

Давиде Валсеки напуска "Лотус"

/КРОСС/ Резервният пилот на „Лотус" Давиде Валсеки напуска отбора. Италианецът така и не успя да седне в болида на пистата през двете години, в които тестваше за тима от Енстоун.Миналия сезон той можеше да се състезава, когато отборът имаше проблеми с Кими Райконен, но ръководството на „Лотус" предпочете за последните състезания да покани Хейки Ковалайнен .„Срещнах се с представители на "Лотус", но след миналия сезон, когато работих много, а почти не карах, ми е нужно да участвам в състезания", каза Валсеки, цитиран от L' Equipe Valsecchi. „Имам няколко опции за продължаване на кариерата си, но нямам подписан договор. Не е лесно да си намеря място, без да разполагам с голям спонсорски бюджет, но ние работим ад това", каза още той.

СЕМ не може да връчи актове за нарушения на телевизия "Алфа"

Съветът на електронни медии е съставил 11 акта за различни нарушения на телевизия "Алфа” в последната половин година, но нито един от тях не е бил връчен на юридическия собственик на медията и лидер на партия "Атака" Волен Сидеров. Това каза Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии (СЕМ), цитирана от агенция "Фокус" в четвъртък. По думите й в предишните месеци СЕМ се е самосезирал за казуси, които са били проблемни, и са предизвикали обществена реакция, сред които например този за отношението към бежанците. Констатираните от юли 2013 г. досега нарушения са за това, че телевизията е допуснала предавания, които противоречат на добрите нрави, такива, които биха повлияли неблагоприятно върху децата, както и за дискриминация по различни пунктове. Съставени са и актове за това, че "Алфа" не е предоставяла на СЕЗ изискана от регулаторния орган информация. "Проблемът, с който се сблъскваме, е в невъзможността нашите експерти да връчат актове на Волен Сидеров, който е юридическото лице, което стои зад телевизия „Алфа”. Обратните разписки се връщат и на тях пише, че лицето отказва да получи актовете, съставени от СЕМ”, каза Мария Стоянова. "Просто се крие от нашите експерти. Това мен адски много ме притеснява. Неведнъж съм поставяла въпроса на заседание на съвета за това, че ние, от една страна, губим от това, че не можем ефективно да вършим своята дейност до край, защото не е въпросът само в съставянето на акта, а и в неговото връчване. Губим и събираемост на средства от тези актове", допълва представителят на държавния орган. "Не на последно място, подобни актове имат в крайна сметка възпитателно значение, тъй като след като е констатирано нарушение, актът указва това, както и как да се коригира то", обясни Мария Стоянова. По думите й в практиката на СЕМ с други медии няма друг подобен случай, който да е толкова драстичен.

Дългопол изпрати жертвите на любовен триътълник: 3 погребения, 2 гроба (допълнена)

Стотици жители на Дългопол се стекоха, за да изпратят в последния им път семейната двойка Живка Пенчева и Петър Георгиев. Ден на траур в града не бе обявен, но още преди обед центърът почерня от опечалени.
След 17 години съжителство без брак Петър гръмна майката на двете си деца Живка и съученика си Стефан, с когото тя имала интимна връзка... Стотици жители на Дългопол се стекоха, за да изпратят в последния им път семейната двойка Живка Пенчева и Петър Георгиев. Ден на траур в града не бе обявен, но още преди обед центърът почерня от опечалени. След 17 години съжителство без брак Петър гръмна майката на двете си деца Живка и съученика си Стефан, с когото тя имала интимна връзка...

Художничка рисува с пастел гренландските айсберги

Зария Форман създава хиперреалистични рисунки с пастел на гренландски айсберги, които обръщат внимание върху климатичните промени, пише Demiled.com. 


Художничката създвава картините, които освен, че обръщат внимание върху проблемите на глобалното затопляне, са посветени на покойната й майка, която цял живот е мечтала за арктическо Зария Форман създава хиперреалистични рисунки с пастел на гренландски айсберги, които обръщат внимание върху климатичните промени, пише Demiled.com. Художничката създвава картините, които освен, че обръщат внимание върху проблемите на глобалното затопляне, са посветени на покойната й майка, която цял живот е мечтала за арктическо

Седем арестувани за убийството на Мис Венецуела

Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери, съобщава ИТАР-ТАСС.

Четирима мъже, една жена и двама юноши на 15 и 17 години са доставени под конвой в съдебната палата в град Порто Кабельо.

Моника Спеър е победителка в конкурса „Мис Венецуела" през 2004 година.

Т Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери, съобщава ИТАР-ТАСС. Четирима мъже, една жена и двама юноши на 15 и 17 години са доставени под конвой в съдебната палата в град Порто Кабельо. Моника Спеър е победителка в конкурса „Мис Венецуела" през 2004 година. Т

Скоро управляваме компютрите с глас

Съвсем ново поколение гласова технология предлагат от Dragon Assistant. На изложението CES 2014 в Лас Вегас от Intel съобщиха, че скоро новият софтуер ще е част от множество компютърни системи. Гласовото разпознаване Nuance вече работи с платформи на Acer, Dell, HP и Lenovo, както и в устройства от типа „всичко-в-едно Съвсем ново поколение гласова технология предлагат от Dragon Assistant. На изложението CES 2014 в Лас Вегас от Intel съобщиха, че скоро новият софтуер ще е част от множество компютърни системи. Гласовото разпознаване Nuance вече работи с платформи на Acer, Dell, HP и Lenovo, както и в устройства от типа „всичко-в-едно" (AIO)...

Седем души арестувани за убийството на Мис Венецуела

Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери, съобщава ИТАР-ТАСС.

Четирима мъже, една жена и двама юноши на 15 и 17 години са доставени под конвой в съдебната палата в град Порто Кабельо.

Моника Спеър е победителка в конкурса „Мис Венецуела Седем души са арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и нейния съпруг Томас Бери, съобщава ИТАР-ТАСС. Четирима мъже, една жена и двама юноши на 15 и 17 години са доставени под конвой в съдебната палата в град Порто Кабельо. Моника Спеър е победителка в конкурса „Мис Венецуела" през 2004 година. Т

Обвинения в сексуален тормоз в КЗП

Скандал и взаимни обвинения в Комисията за защита на потребителите. Главният секретар на институцията беше обвинен от своя подчинена в секс тормоз. Той отрича и твърди, че е нападнат безпричинно. Преди около три месеца Боряна Даутова подала сигнал срещу своя началник Иван Бъчваров.

Кои са най-сексуалните зодии?

С Раци и Лъвове ви очакват много вълнуващи моменти

    


Първият румънец, отишъл да работи на Острова, остана без работа

/КРОСС/ Първият румънец, който още на 1 януари пристигна във Великобритания, за да започне работа, е бил уволнен. Това съобщи румънската агенция „Медиафакс", като се позовава на британски медии.За отрицателно време 30-годишният Виктор Спиреску успя да се превърне в знаменитост и даде серия интервюта, след като се оказа един от малкото румънци, пристигнали на Острова на 1 януари, за да търсят прехрана.Според информация на "Таймс" Спиреску е бил уволнен от автомивката, където работел. Като главен виновник за това той посочи медиите, които го държали на телефона в работно време. На летище "Лутън" Спиреску бе посрещнат от множество камери и от двама депутати, които в деня на отпадането на трудовите ограничения за българи и румънци във Великобритания и в останалата част на ЕС очакваха прилив на имигранти.Британският таблоид "Сън" пък разкри, че Спиреску е бил признат за виновен за нападение над бившата му приятелка през юни 2011 г. и му е била наложена глоба. Девойката разказала пред журналисти от "Сън" за връзката си с Виктор, като една от причините за раздялата им бил фактът, че той не можел да си намери работа.Според в. "Таймс" преди да дойде във Великобритания, в родината си Спиреску е бил овчар, електротехник и механик.

Европарите за инфраструктура същите, за бизнес и наука са със 700 млн. евро повече

Спорът за размера на договорените еврофондове до 2020 г. между бивши и настоящи управляващи от миналото лято се оказа безсмислен. Страната ни ще получи повече средства през следващите седем години спрямо настоящия период с близо 750 млн. евро. Безвъзмездната помощ достига над 7.42 млрд. евро от кохезионния и структурните фондове при 6.67 млрд. евро сега. От тях 4.45 млрд. евро ще са за инфраструктура - почти същите както и през този програмен период. Останалите 2.96 млрд. евро – за малки и средни предприятия, образование и иновации, което с с над 700 млн. евро повече спрямо сега. Това става ясно от публикувания в четвъртък подобрен вариант на споразумението за партньорство между България и ЕС за периода 2014-2020 г., в който са отчетени по-голямата част от препоръките на Европейската комисия (ЕК). Той е пуснат за публично обсъждане, но без най-важната информация – разпределението на парите в абсолютна стойност. От кабинета на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова уточниха пред Mediapool, че данните ще бъдат обявени, след като бъдат одобрени от правителството. Неофициално това се очаква да се случи на оперативно заседание на кабинета идната сряда. Според варианта, с който Mediapool разполага, става ясно, че в новото разпределение на средствата вече са включени резервът, който се освобождава през 2018 г. при изпълнението на определени условия, парите от инструмента "Свързана Европа" (359 млн. евро) и за борба с младежката безработица (55 млн. евро). Така общата сума надхвърля 7.4 млрд. евро при 6.26 млрд. евро при първото публично представяне на споразумението за партньорство през август. Данните тогава станаха повод настоящи и бивши управляващи да си отправят взаимни нападки. Правителството на Орешарски и лидерът на БСП Сергей Станишев обвиниха ГЕРБ, че са договорили по-малко пари за следващите седем години, а предишните управляващи твърдяха точно обратното. През ноември пък ЕК официално поиска в споразумението за партньорство да фигурира разпределението на цялата сума в размер над 7.4 млрд. евро, с което настоящите управляващи са се съобразили, става ясно от публикувания документ. Повечето от бележките, които Европейската комисия отправи към страната ни, са отчетени в подобрения вариант. Единственото, което България ще отстоява докрай, е финансирането на 67 града по новата оперативна програма "Региони в растеж", става ясно от публикувания документ. Тази позиция е още от времето на ГЕРБ, докато Брюксел държи на драстично орязване на техния брой и свиването им до 6 - 7 центъра за икономически растеж. Вместо това обаче България разшири първоначлния обхват с още 28 града, сред които попаднаха такива като Елхово, Малко Търново, Симеоновград и други, което според Брюксл ще доведе до рзпиляване на помощта. Лъвският пай за инфраструктурата Лъвският пай от новото преразпределение на средствата ще отиде за инфраструктурата, като увеличението на парите спрямо първия публикуван вариант е с близо 810 млн. евро и те достигат 4.45 млрд. евро. Това е почти същата сума, която трябва да усвоим през настоящия програмен период. От тях най-много средства – над 400 млн. евро ще отидат за програма "Транспорт", като основната част е от новия инструмент "Свързана Европа". ЕК също настояваше за вдигането на парите с поне 300 млн. евро като застъпваше тезата, че пътната инфраструктура е един от важните приоритети за страната ни. Така транспортната инфраструктура отново остава водеща, както и през настоящия период с безвъзмездна помощ от 1.6 млрд. евро – почти същата както и през този програмен период. Значително се вдигат и парите по програма "Околна среда", която получава допълнително 220 млн. евро спрямо първия вариант и безвъзмездната й помощ нараства на близо 1.5 млрд. евро. Това е малко повече от 28 млн. евро спрямо настоящия програмен период, които обаче няма да усвоим, след като в края на тази година бяха загубени първите 29 млн. евро. Със 180 млн. евро са вдигнати парите и по програма "Региони в растеж" спрямо първия вариант и безвъзмездната й помощ почти се изравнява с тази от сегашния програмен период – 1.3 млрд. евро. Значителен ръст има и на средствата по програмата за бизнеса - "Иновации и Конкурентоспособност" 165 млн. евро и достигат 1.2 млрд. евро. С по-малки суми растат и средствата по останалите оперативни програми – "Човешки ресурси", "Добро управление" и "Наука и образование". Четири стратегически приоритета Четири са стратегическите приоритета, които ще преследваме с помощта от над 15 млрд. евро от Европейския съюз през следващите седем години. Те са съобразени със стратегията "Европа 2020". Първият е образование, квалификация и заетост за приобщаващ растеж. Вторият е научни изследвания, иновации и инвестиции за интелигентен растеж. Третият е свързаност и зелена икономика за устойчив растеж. Четвъртият е добро управление и достъп да качествени обществени услуги. България последна в Европа На глава от населението безвъзмездната помощ от ЕС е най-ниската за нашата страна, но това се дължи на най-ниския ни брутен вътрешен продукт (БВП), която е в основата при определянето на средствата. Отделно страната ни е в дъното на ЕС по почти всички показатели – най-бедни, необразовани, корупция, не се спазва върховенството на закона, прозрачност на правителството и т.н., сочи споразумението за партньорство. От документа става ясно още, че трудно ще наваксаме изоставането, защото планирания икономически растеж през 2015 г. е 2.9%, а през 2016 г. - 3.4%. В същото време, за да се придвижим напред, ни е необходим годишен ръст от поне 5 – 6%. Най-големият риск за страната ни си остава демографския проблем и свързаното с него обезлюдяване. Закъснение с изпълнение на предварителните условия Стараната ни закъснява и с изпълнението на т.нар. предварителни условия, от които зависи отпускането на безвъзмездната европейска помощ след 2016 г. Образно казано, това означава пари срещу реформи. Все още остават неприети стратегически документи в областта на здравеопазването, образованието, транспорта, оценката на риска при природни бедствия, енергийната ефективност, научните изследвания, отпадъци и т.н. Почти на всички сроковете са удължени до средата на годината. Единственото изключение е водният сектор, при който трябва да се намери справедлив механизъм за определяне на цената на водата до края на 2015 г.                                                                                   Програма 2007 - 2013 2014 - 2020 I вариант 2014 - 2020 II вариант Транспорт 1624 1207 1612 Околна среда 1466 1271 1494 Регионално развитие 1361 1170 1351 Конкурентноспособност 988 1037 1202 Човешки ресурси 1032 707 815 Добро управление (Административен капацитет и Техническа помощ) 202 356 375 Наука и образование   508 573 Общо 6673 6257 7422 Забележка: Данните са в млн. евро Източник: МС, МФ Забележка: Данните не са окончателни. В първия вариант не са включени парите от инструмента "Свързана Европа", и резервът, който се освобождава при определени условия.

Арестуваха седем души за смъртта на Мис Венецуела

Седем души бяха арестувани във Венецуела за убийството на бившата кралица на красотата Моника Спеър и съпругът й Томас Бери, съобщава ИТАР-ТАСС. Четирима мъже, една жена и двама юноши на 15 и 17 годи...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 19 часа:

- Възможно е да бъде създадена временна анкетна комисия, която са проучи данните по искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на лидера на "Атака".

- Виктор Стоянов, един от участниците в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия, подаде жалба в полицията срещу депутати от Атака. ...

Джакпотите останаха непокътнати

София /КРОСС/ Джакпотът във второ теглене на играта 6/49 на БСТ се очаква да достигне 760 000 лева за следващия тираж на 12-и януари. Въпреки комбинациите в постъпилите 249 032 квитанции на стойност 589 071 лева, неразгадани за участниците останаха числата - 2, 21, 22, 25, 33, 43. Печелившите числа в първо теглене на най-старата цифрова игра у нас - 6/49 в днешния 3-и тираж бяха 3, 29, 32, 37, 45, 46. Джакпотът ще продължи да се трупа и за неделя се очаква да достигне 480 000 лева. Шанс да спечелят джакпот от 450 000 лева ще имат участниците в играта 6/42 в неделя. Числата на късмета, изтеглени в тиража днес, бяха 4, 10, 14, 21, 28, 29. Те обаче не бяха маркирани в нито една от 118 790 квитанции, постъпили за тази игра. Постъпленията в нея достигнаха 208 085 лева.Комбинацията на късмета в първо теглене на играта 5/35 беше 4, 7, 9, 19, 22. Във второ теглене числата бяха 4, 17, 21, 30, 31. В играта Тото Джокер бяха маркирани позициите 8, 2, 9 и бяха изтеглени цифрите 7, 1, 8. Късметлия в Плевен е щастливецът, чиято квитанция днес спечели голямата награда от играта „Втори ТОТО шанс", а именно печалба в размер на 10 000 лева. За същата игра за следващия тираж традиционно ще бъдат раздадени парични награди на обща стойност от 15 000 лева, а голямата награда ще е Ford Mondeo.

Шофьор се заби в дърво и умря, рани тежко спътничка

48-годишен мъж загина след удар в дърво на главен път София-Варна. Той е починал в линейка на път за болницата, а возещата се на предната седалка 22-годишна варненка е настанена в болницата в Търговище с тежка черепно-мозъчна травма.

Задържаха варненец за кражба от магазин

Управител на голям хранителен магазин вчера е подал сигнал до полицията за извършена кражба. Мъжът, чийто магазин се намира на ул. "Капитан Райчо", се жалва за това, че неизвестно лице е задигнало хранителни продукти на стойност около 55 лв.

Мирослав Найденов: Картелно споразумение цели да свали цените на тютюна

Категорично, според мен, в момента има наличие на картелно споразумение, което цели да свали цените на тютюна на нива почти на половината от тези, които са в съседна Гърция. Това каза Мирослав Найденов, съосновател на партия БАСТА, пред bTV.

„Управляващите и опозицията вместо да влизат в безсмислена политическа рeторика, нека да сезират Категорично, според мен, в момента има наличие на картелно споразумение, което цели да свали цените на тютюна на нива почти на половината от тези, които са в съседна Гърция. Това каза Мирослав Найденов, съосновател на партия БАСТА, пред bTV. „Управляващите и опозицията вместо да влизат в безсмислена политическа рeторика, нека да сезират

420 лева минимална заплата, но чак от 2016 г.

Правителството е заложило и увеличение на пенсиите

    


Американец влиза в политиката, за да си върне енота

/КРОСС/ Жител на американския щат Тенеси реши да се бори за поста губернатор, за да си върне домашния любимец - енотът Ребека. Марк Браун разказва, че през 2013 г. представители на агенцията за надзор на животните са взели любимката му. Според някои съобщения, това се е случило, след като Браун и Ребека са станали популярни в интернет, а според друга информация - заради оплакване от неговия съсед. Така или иначе, Браун е останал без миещата си мечка и е решил да се бори за него.Собственикът на Ребека е написал няколко писма до агенцията, отнела му животното. Събрал е и 60 000 подписа в онлайн петиция, адресирана до губернатора на щата Тенеси Бил Хаслам, която до момента остава без отговор. По думите му властите са игнорирали напълно исканията му да си върне Ребека. Затова той иска да получи достъп до решаването на подобни въпроси.На 4 януари 2013 г., когато започна предизборната кампания, Браун публикува в интернет съобщение до потенциалните си избиратели, в което се жалва от настоящата ситуация и заявява, че започва кампанията си заради енота. Много онлайн медии приветстваха инициативата на Браун и написаха материали в нейна подкрепа. Как самият губернатор Бил Хаслам е реагирал на появата на необичайния си конкурент, не се съобщава. Марк Браун започва да качва клипове в YouTube с домашния си любимец през 2012 година. Тогава обаче любимец на семейството не е Ребека, а енотът Ганшу, който умира през зимата на 2013 година

Съмнения за секс тормоз в КЗП

Секс скандал тресе Комисията за защита на потребителите. Главният секретар на КЗП беше обвинен от своя подчинена в секс тормоз. Той обаче отрича и твърди, че е нападнат безпричинно.

Задържаха стрелец във "Фондови жилища"

Задържан е мъж в столичния квартал „Фондови жилища" за стрелба с пистолет, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. 

Сигналът е подаден около 15:00 часа от случаен гражданин. 

Стреляно е с газов пистолет, който по всяка вероятност е бил сигнален. Все още се изясняват причините за стрелбата. 

По непотвърдена информация нарушителят е употреб Задържан е мъж в столичния квартал „Фондови жилища" за стрелба с пистолет, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден около 15:00 часа от случаен гражданин. Стреляно е с газов пистолет, който по всяка вероятност е бил сигнален. Все още се изясняват причините за стрелбата. По непотвърдена информация нарушителят е употреб

Задържаха мъж, стрелял с пистолет

Задържан е мъж в столичния квартал „Фондови жилища Задържан е мъж в столичния квартал „Фондови жилища" за стрелба с пистолет, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът е подаден около 15:00 часа от случаен гражданин. Стреляно е с газов пистолет, който по всяка вероятност е бил сигнален. Все още се изясняват причините за стрелбата. По непотвърдена информация нарушителят е употреб

Печатаме си обувки, очила и дори храна вкъщи

Това ще става със същата лекота както си разпечатваме документи, предаде АФП. “До 10 години “триизмерни принтери ще влязат в домовете ви като хладилниците, телевизорите и микровълновите печки”, предрече музикалната звезда will.i.am. Той дебютира на шоуто като изпълнителен директор на фирмата 3D Systems. Това ще става със същата лекота както си разпечатваме документи, предаде АФП. “До 10 години “триизмерни принтери ще влязат в домовете ви като хладилниците, телевизорите и микровълновите печки”, предрече музикалната звезда will.i.am. Той дебютира на шоуто като изпълнителен директор на фирмата 3D Systems.

Нападнатият от депутати от "Атака" Виктор Стоянов е подал жалба в полицията


Музикантът Виктор Стоянов, който вчера бе нападнат от депутати на ПП "Атака" след участие в предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия, е подал жалба срещу тях в 8 РПУ в София, съобщи държавното радио.

Оплакването срещу депутатите е за обида, закана срещу личността и хулиганство.

"При излизане от предаването на Милен Цветков бяхме заобиколени от група над десет души депутати и хора от телевизия "Алфа" и бях вербално и физически агресиран, само защото аз съм...

На всеки норвежец се падат по 120 хил. евро от държавния пенсионен фонд

Най-големият суверенен фонд възлиза на 183% от БВП на страната и притежава около 1 процент от акциите в обращение в света

    


Европа търси спешно 7 милиарда пчели

Европа страда от дефицит на пчели, предупреждават британски учени от Университета в Рединг, цитирани от АФП. Според експертите не достигат 13,4 млн. пчелни колонии или 7 млрд. пчели, които да опрашват културите.

Ватикана: Папата не се е изказвал за дядо Добри

Новината, че папа Франциск е споделил във Фейсбук историята на дядо Добри, се оказа погрешна. Пресслужбата на Светия престол опроверга информацията в отговор на запитване.

Папа Франциск не бил чувал за дядо Добри

Папа Франциск нямал Фейсбук и не бил чувал за дядо Добри от Байлово, отсичат от пресслужбата на Светия престол.

Виктор Стоянов подаде сигнал в полицията срещу „Атака”

Жалбата на музиканта е за обида, закана и хулиганство

Сноудън ще даде показания пред евродепутатите

Разговорът е във връзка с разследването за шпионажа

    


Устройство открива заболявания за 10 секунди

Представете си свят, в който ръчно устройство сканира тялото ви и диагностицира заболявания за секунди, намалявайки посещенията в болница и спасявайки живота ви.

Охраната на Югозападния Университет нахлу в окупираната аудитория

"Охраната на Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград нахлу в окупираната 501-ва зала и скъса плакатите, издигнати от терасата на залата", съобщават "Ра...

Истинската история на Червената шапчица

Приказката "La finta nonna" (Фалшивата баба) e един от най-старите варианти на приказката за Червената шапчица, която е била разказвана още през 14 век в Италия.  В някои стари вер...

Очакваме 1.2 млрд. лв. инвестиции в автоиндустрията, обяви Стойнев

В автомобилната промишленост се готвят проекти на стойност 1.2 млрд. лв., които ще създадат минимум 8500 работни места. Това заяви на пресконференция министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Той не пожела да конкретизира името или страната, от която ще дойдат инвестициите.

Ватикана: Папата няма фейсбук, не е споделял историята на дядо Добри

Невярно се оказа съобщението, че папа Франциск е споделил във фейсбук историята на дядо Добри, съобщи Би Ти Ви.

От пресслужбата на Светия престол във Ватикана поясниха че папата няма фейсбук и никъде не се е изказвал за такъв човек. Оттам уточниха, че и те не са чували за него.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 ле Невярно се оказа съобщението, че папа Франциск е споделил във фейсбук историята на дядо Добри, съобщи Би Ти Ви. От пресслужбата на Светия престол във Ватикана поясниха че папата няма фейсбук и никъде не се е изказвал за такъв човек. Оттам уточниха, че и те не са чували за него. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 ле

Пакистан прослави момче, жертвало се за 2000 ученици

Айтзаз Хасан (15 г.) бил с приятели пред училището, когато видели мъж с шахидски пояс. Въпреки виковете на момчетата Айтзаз се хвърлил към смъртника. Той задействал бомбата и двамата загинали. Потребители на социалните мрежи поискаха от Пакистан да даде посмъртно на Айтзаз най-високото военно отличие. Айтзаз Хасан (15 г.) бил с приятели пред училището, когато видели мъж с шахидски пояс. Въпреки виковете на момчетата Айтзаз се хвърлил към смъртника. Той задействал бомбата и двамата загинали. Потребители на социалните мрежи поискаха от Пакистан да даде посмъртно на Айтзаз най-високото военно отличие.

Найденов: Използват Волен Сидеров за отклоняване на вниманието

Символични са количествата тютюн, които са изкупени. протестите ще продължат. Това заяви бившият земеделски министър и лидер на партия БАСТА Мирослав Найденов по БТВ. Той посъветва тютюнопроизводителите веднага да се обърнат към Комисията за защита на конкуренцията, за да се прекрати картелното споразумение между изкупвачите на тютюн.

Ватикана: Папата няма фейсбук, не се е изказвал за дядо Добри

Невярно се оказа съобщението, че папа Франциск е споделил във фейсбук историята на дядо Добри, съобщи Би Ти Ви.

От пресслужбата на Светия престол във Ватикана поясниха че папата няма фейсбук и никъде не се е изказвал за такъв човек. Оттам уточниха, че и те не са чували за него.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 ле Невярно се оказа съобщението, че папа Франциск е споделил във фейсбук историята на дядо Добри, съобщи Би Ти Ви. От пресслужбата на Светия престол във Ватикана поясниха че папата няма фейсбук и никъде не се е изказвал за такъв човек. Оттам уточниха, че и те не са чували за него. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 ле

Само в ZaPernik.com! Апаши разбиват къщи и вилнеят в село Рударци

Вила в пернишкото село Рударци е била разбита преди няколко дни, научи ZaPernik.com.

За това сигнализира собственичка на къща в курортното селце. От вилата и са задигнати казан за ракия, шлайфер, електрожен, резачка за дърва, медни декоративни лампи и още покъщнина.

Улицата, на която живее дамата също е пропищяла от наглите апаши. Почти няма къща, която да не е била разбивана.

"През зимния сезон разбиването на къщи в Рударци се увеличава, тъй...

Продължава

Моряците започнаха подготовка с една дузина голобради

С 12 юноши в състава си Черно море започна подготовката за пролетния дял на шампионата, която ще протече на три етапа.

Починалата от студ жена в Покровник спала на двора си

58-годишна жена от благоевградското с. Покровник почина от измръзване.
Циганката Анка Илиева била открита от роднини вчера сутринта в безпомощно състояние пред къщата, в която живеела. Откарана е в благоевградската болница в хипотермичен шок. Въпреки усилията на лекарите починала, без да дойде в съзнание.
Анка била омъжена в Сандански, но... 58-годишна жена от благоевградското с. Покровник почина от измръзване. Циганката Анка Илиева била открита от роднини вчера сутринта в безпомощно състояние пред къщата, в която живеела. Откарана е в благоевградската болница в хипотермичен шок. Въпреки усилията на лекарите починала, без да дойде в съзнание. Анка била омъжена в Сандански, но...

Бил Грос препоръчва краткосрочните облигации

Според инвестиционния мениджър общата възвръщаемост на облигационните портфейли през тази година трябва да е положителна

    


БСП с първи сондажи дали Станишев да оглави евролистата

След като преди повече от два месеца в кулоарите на управляващите плъзна слухът, че лидерът на БСП Сергей Станишев може да оглави листата за евродепутати на партията, левицата направи първи стъпки, за да сондира такава възможност. Първа официално по темата заговори евродепутатката Илияна Йотова. "Имам колебания дали Сергей Станишев трябва да води листата за евроизборите", заяви тя в четвъртък във Велико Търново, цитирана от "Фокус". Йотова обясни, че от една страна, ако Станишев бъде водач на листата, това би било добре. По думите й - редно е този, който оглавява втората по големина политическа сила в Европа, да покаже своята съпричастност към европейската кауза. Освен това, би било добре не само за България, но и за другите партии в Европа, тъй като техният лидер ще е начело на европейската листа от страната, от която идва, твърди още Йотова. "Това би било чудесно, ако живеехме в една нормална, спокойна политическа ситуация, но вече знам какво се готви през следващите месеци - една неприятна, неприемлива и ненормална предизборна кампания, далеч задминаваща това, на което бяхме свидетели през 2011 година”, заяви Илияна Йотова. Само преди дни пък самият Станишев пое ангажимент, че БСП ще работи за спокойни избори и за сблъсък на идеи. По думите на евродепутата, ще бъде направено всичко възможно да се увеличи напрежението в обществото, да няма чуваемост, да се щурмуват институциите, да бъде изместен добрият диалог с безплодно противоборство, да се използва присъствието на институции като президентството, които са призвани да бъдат гарант за единението на нацията. "Цялото това вътрешно политиканстване няма да ни позволи да направим европейска и различна кампания. Това ни е проблемът в момента. Нашето предложение обаче е друго. Не очаквайте да водим такава кампания. Ние ще водим такава кампания, каквато направихме на парламентарните избори – във всяка махала, във всяко селце, каквото и да ни струва това. Ще се опитаме да кажем на хората защо е важно да участват в тези избори и защо този път те са решаващи", каза Йотова. Според нея това ще бъдат най-драматичните избори от началото на прехода, не защото трябва да имаме различно съотношение на силите в Европа, а защото тук от февруари насам се спекулира с това кой е носител на националното доверие. Нека разберем кой е носител, каза тя. "Затова е важно кой ще бъде в листите. В определени ситуации хубавите неща не се приемат, само защото носителят на тези неща отдавна е неприемлив за хората. Всички тези хора, които отиват в ЕП, ще подготвят почвата и ще бъдат лицето на България тогава, когато през 2018 година тя ще председателства ЕС. Този път ще се мисли разумно и по отношение на листата, и по отношение на кампанията”, заяви Илияна Йотова.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване