Засега само в САЩ: Sony пуска уеб-базирана телевизия

Фирмата ще разчита на базата си от над 70 млн. уеб-базирани Sony устройства, която вече съществува в щатите

    


В поръчката за компютрите на Агенцията за бежанците се включвало и оборудване


В поръчката без търг на Държавната агенция за бежанците за нови 50 компютърни конфигурации и 60 принтера се включва и оборудване, съобщава в днешния си брой "Труд". По-рано през седмицата изданието написа, че институцията е купила прекалено скъпи компютри на обща стойност 223 384 лв., или средно по над 2500 лева.

В отговор Агенцията пише, че срещу тази сума всъщност е купено и комуникационно оборудване от висок клас.

Оборудването е необходимо за изграждане на локални мрежи...

Вносът на БГ от трети страни за първите 11 месеца на 2013 г. намалява с 0.6%

През периода януари - ноември 2013 г. износът на България за трети страни се увеличава с 3.6% спрямо съответния период на 2012 г. и е в размер на 15.9 млрд. лв., съобщиха от НСИ.

Ул. "Никола Вапцаров" ще бъде временно затваряна на участъци, поради изграждане на тласкателя на „Акациите“

Поради изграждане на тласкателя на канализационна помпена станция „Акациите”, ул. „Никола Вапцаров” ще бъде временно затваряна на участъци за движение на МПС. По време на строителните работи движението на МПС ще се извършва с обхождане на затворения работен участък, по съседни обслужващи улици в прилежащите квартали.

М. Константинов: Общите действия между РБ и ГЕРБ ще са по-скоро следизборни

В момента Реформаторският блок са група хора, опитващи да възродят традиционната десница. Това най-сетне е нормализиране на Реформаторския блок.

Куба частично приватизира таксиметровите услуги


Хиляди кубински таксиметрови шофьори скоро ще легализират автомобилите си и ще започнат да работят частно, като част от реорганизацията на таксиметровите услуги в страната. Целта на мярката е да подобри ефективността, съобщава "Ройтерс".

Подобна частична приватизация се случи в сектора на бръснарите, козметиците, собствените на малки кафенета и други услуги, които ще се наричат недържавен сектор.

"Ройтерс" отбелязва, че Куба национализира дребния бизнес през 1968 г. и...

Над 20 хиляди души чакат на опашка за Даровете на влъхвите в Москва




Повече от 20 хиляди души чакат по над 9 часа на опашка в Москва, за да се поклонят на православните реликви, известни като Даровете на влъхвите. Те бяха донесени от Атон преди Рождество и за пръв път напускат границите на Гърция.

Марио Коровина, говорител на организационния комитет, казва, че независимо от работния ден прииждат още хора, предимно поклонници от провинцията.

По думите й в сряда, който в Русия бе почивен ден, в един момент на крайбрежната улица е...

Българските плетени обувки се превръщат в хит в САЩ

Американци решиха да популяризират българските плетени обувки в страната си. За целта Джеф Лион, Тайлър Нелсън и Тревър Нелсън използваха помощта на...

Първа жертва на птичия грип в Северна Америка

Регистрираните случаи на заболели от птичи грип в света през последното десетилетие са 650

    


Износът на БГ за ЕС се увеличава в периода януари-октомври 2013 г.

През периода януари - октомври 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.5% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 21.9 млрд. лева, съобщиха от НСИ.

Разкрития предстоят! Още преди избора на нов Неврокопски митрополит

Свещеници от Неврокопската епархия днес ще разкрият нарушения, разкрити при предстоящата процедурата за избор на нов Неврокопски митрополит. Изборът още не се е състоял, но епархията е разединена от конфликти.

Уникален малшанс - желаният от „Юнайтед“ Стефан Велков се контузи нелепо

Големият талант на Големият талант на "Славия" Стефан Велков получи нелепа травма. Младият защитник, който изкара проби в „Манчестър Юнайтед" и продължава да бъде следен от "червените дяволи", се контузи по време на мачле в зала. Младежкият национал е със скъсани връзки на глезена и още днес ще бъде опериран, съобщи bTV. След операцията 17-годишният талант ще бъде

"Монитор": Въздухът в София замърсен 4 пъти над нормите

Държавата ще глоби родители, че детето им просперира без училище, пише "Сега"

Lexus официално показа купето RC F

/КРОСС/ Компанията Lexus официално показа купето RC F, чиято световна премиера ще се състои на 14 януари на автосалона в Детройт, пише topspeed. Тогава пред публика ще бъде показан най-мощния модел с V8 двигател в историята на японския производител. Купето разполага с 5,0-литров бензинов мотор, чиято мощност е 466 к.с. Това позволява на машината да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Максималната скорост на Lexus RC F е 300 км/ч. Оформлението на салона на практика повтаря това на стандартния модел с изключение на кожените седалки и педалите от алуминий. Променен е и воланът, на който има пера за ръчна смяна на предавките на автоматичната скоростна кутия, която задвижва задните колела.  

МКС ще работи до 2024 г.

Функционирането на Международната космическа станция ще бъде продължено до 2024 година. От НАСА съобщиха, че Русия се е съгласила на съвместна поддръжка на комплекса, на който се извършват редица експерименти с практическа приложимост на Земята.

Жена катастрофира в дърво, пострада синът й

22-годишен мъж е настанен в болница с комоцио след катастрофа в Шумен, съобщиха от полицията в града.

Инцидентът е станал около 02:30 часа вчера на кръстовището на ул. „Ген. Скобелев" и ул. „Георги Кирков".

По първоначални данни 56-годишна жена, управлявайки лек автомобил „БМВ", с шуменска регистрация е изгубила контрол над колата и се е 22-годишен мъж е настанен в болница с комоцио след катастрофа в Шумен, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал около 02:30 часа вчера на кръстовището на ул. „Ген. Скобелев" и ул. „Георги Кирков". По първоначални данни 56-годишна жена, управлявайки лек автомобил „БМВ", с шуменска регистрация е изгубила контрол над колата и се е

КНДР отказа на Сеул събиране на разделените от войната семейства

Пхенян обяви, че би искал отново да се поднови инициативата

Акция "Добро утро, тарикати" пред сградата на Висшия съдебен съвет

С протест под прозорците започнаха работа през новата година членовете на Висшия съдебен съвет. Около сградата на Съвета има видимо полицейско присъствие заради представители на Националната гражданска инициатива против корупция, съобщи БНР.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Неправителствената организация е м С протест под прозорците започнаха работа през новата година членовете на Висшия съдебен съвет. Около сградата на Съвета има видимо полицейско присъствие заради представители на Националната гражданска инициатива против корупция, съобщи БНР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Неправителствената организация е м

БАСТА в коалиция с "България без цензура" за евроизборите

/КРОСС/ Партия БАСТА може да влезе в коалиционни преговори с новата партия на Николай Бареков "България без цензура" за европейските избори. "Ако се постигне споразумение, то ще е на принципна основа", заяви за "Стандарт" съучредителят на БАСТА Емил Димитров. Ексземеделският министър Мирослав Найденов също намекна, че пред БАСТА има вариант за коалиция. Освен платформа и ясна позиция срещу сегашното ръководство на ГЕРБ от БАСТА ще настояват за знакови имена, които да дръпнат гласове и да са одобрени със своеобразно социологическо проучване. А Бареков вече обяви, че листата за евродепутати ще бъде поставена на широко обществено обсъждане. Окончателният съюз на партиите ще стане ясен навръх 3 март, процесът не е приключил, обяви Бареков. Малко след националния празник на страната ще станат известни и кандидатите за евродепутати. Учредителят на партията на Меглена Кунева в Сливен Георги Балабанов също става член на "България без цензура". "Цялата областна структура дава доверието си на Бареков, до месец ще имаме офиси и структури в Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица", заяви Балабанов.    

Франция глоби Google с 200 хил. долара заради политиката за лични данни на компанията


Френският съвет за защита на личните данни (CNIL) наложи глоба в размер на 200 хил. долара на Google. Причината е нарушаване на местните закони за защита на личните данни чрез собствената политка за тяхното управление на интернет гиганта, съобщава онлайн изданието Giga Om.

Макар глобата да е нижщожна за финансовата мощ на Google, тя е най-голямата, която CNIL може да наложи. Затова от регулатора поставят и допълнителна санкция върху американската компания.

Тя ще трябва да...

Румен Данев е назначен за зам.-директор на митниците

Румен Данев е назначен със заповед на министъра на финансите Петър Чобанов за заместник-директор на Агенция "Митници" с ресор: Митническо разузнаване и разследване и Последващ контрол, съобщиха от МФ.

Задържаха 17-годишен за ало измама от 8 бона в Добричко

Мним доктор се обадил на 87-годишен, че дъщеря му е пострадала

    


Румен Данев е вторият зам.-директор в агенция "Митници"


Румен Данев е новият зам.-директор на агенция "Митници", а ресорът му е "Митническо разузнаване и разследване и последващ контрол", съобщи Министерството на финансите. Заповедта е подписана от министър Петър Чобанов.

Данев е вторият заместник на изпълнителния директор Павел Тонев след назначения миналия месец Лъчезар Кръстев. 

В биографичната справка за Данев, разпространена от министерството, се посочва, че той е роден на 29.10.1958 г. в Шумен и е завършил право в...

Пиронкова: Нямам търпение, ще изиграя силен финален мач

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за своя първи финал в турнир от WTA.
Това стана факт, след като пловдивчанката се справи с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова на полуфиналите в Сидни.
След срещата Цвети призна, че е изпълнила една от мечтите си - да играе финал в WTA. Тя каза също, че ще се опита да не губи Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за своя първи финал в турнир от WTA. Това стана факт, след като пловдивчанката се справи с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова на полуфиналите в Сидни. След срещата Цвети призна, че е изпълнила една от мечтите си - да играе финал в WTA. Тя каза също, че ще се опита да не губи

Жена се блъсна с колата си в дърво, пострада синът й

22-годишен мъж е настанен в болница с комоцио след катастрофа в Шумен, съобщиха от полицията в града.

Инцидентът е станал около 02:30 часа вчера на кръстовището на ул. „Ген. Скобелев 22-годишен мъж е настанен в болница с комоцио след катастрофа в Шумен, съобщиха от полицията в града. Инцидентът е станал около 02:30 часа вчера на кръстовището на ул. „Ген. Скобелев" и ул. „Георги Кирков". По първоначални данни 56-годишна жена, управлявайки лек автомобил „БМВ", с шуменска регистрация е изгубила контрол над колата и се е

“Опел” пламна в Симеоновград

Лек автомобил “Опел” горя минути след полунощ на ул. “Генерал Гурко” в Симеоновград, информират от ОД на МВР.

На място полицейските служители установили, че гори задната броня возилото . МПС-то е собственост на 47-годишен жител на Симеоновград. По първоначални данни е установено, че колата е без акумулатор и със счупено задно дясно стъкло.

Вследствие на пожара е изгоряла задна броня и заден десен мигач. Причините за пожара се изясняват. Работата по случая продължава.

Предстои дискусия на тема „Перспективите за България през новия програмен период на Евросъюза

В събота /11.01.2014 г./, от 17.30 часа в Заседателната зала на хотел „Бургас”, Общински съвет на БСП – Бургас и евродепутатът Маруся Любчева организират среща – дискусия на тема „Перспективите за България през новия програмен период на Евросъюза / 2014 – 2020 г. / ”.

Rolls-Royce с рекордни продажби през 2013 г.

Rolls-Royce регистрира четвърта поредна година на рекордни продажби, доставяйки 3630 автомобила през 2013 г. Това е с 1,5% спрямо продадените през...

Енергийният омбудсман на ЧЕЗ се срещна с клиенти в Перник

/КРОСС/ Енергийният омбудсман на ЧЕЗ Радослав Димитров се срещна на 8 януари, сряда, с клиенти на компанията в Перник. В центъра за обслужване на клиенти в града потребителите имаха възможност да представят своите сигнали, предложения и препоръки за подобряване на качеството на обслужването. След срещата си с жителите на Перник Радослав Димитров разговаря със зам.-кмета на града Владимир Босев. „Посещението ми в Перник е част от инициативата Дни на отворените врати, която започнах при встъпването си в длъжност. Практиката ми досега показва, че срещите с клиенти очи в очи са изключително полезни не само за мен като посредник между компанията и нейните клиенти, но и за работата на самото дружество ЧЕЗ. Личният контакт, конкретните истории и препоръки са ценен ориентир за това какво и как може да се промени и надгради", каза Радослав Димитров. Първата в България институция енергиен омбудсман бе създадена на 11 март 2013 г. като част от политиката на ЧЕЗ за улесняване на комуникацията с клиентите и подобряване на обслужването. От встъпването си в длъжност енергийният омбудсман проведе девет срещи с клиенти на ЧЕЗ в рамките на кампанията Дните на отворени врати. В компетенцията на енергийния омбудсман на ЧЕЗ е да преразглежда решения, взети от „ЧЕЗ Електро България" АД и „ЧЕЗ Разпределение България" АД. Той проверява и се произнася по всеки сигнал, независимо от предходните заключения на компаниите по него

Хърватски съд одобри екстрадирането на бивш шеф на разузнаването в Германия


Хърватски съд подкрепи екстрадирането в Германия на Йосип Перкович, бивш югославски и хърватски агент на разузнаването, който е обвинен в участие в убийството на хърватския политически емигрант Стиепан Джурекович през 1983 г. в Мюнхен, предаде "Франс прес".

Съдът в Загреб реши да удовлетвори искането на Германия за екстрадиране на Перкович въз основа на европейската заповед за арест, която регламентира екстрадирането между държавите членки на Европейския съюз, съобщи Ивана Чалич,...

Рекорден брой участници в конкурса “Христо Фотев”

Рекорден брой от 140 кандидатствали автори отчете журито на Националния конкурс за поезия “Христо Фотев”, организиран от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата.

През последните години у нас няма поетичен конкурс, регистрирал толкова масово участие. Една от причините за големия интерес вероятно е фактът, че наградата ще се връчи на 25 март 2014 г. /Благовещение/ – датата, на която Христо Фотев щеше да навърши 80 години.

Община Бургас благодари на всички пишещи хора за тази своеобразна почит към големия творец. Отново припомняме датата за обявяване на победителя в конкурса – 25 март. Мястото и часът ще бъдат оповестени допълнително, но вече се подготвя мини спектакъл в памет на поета, така че ще си заслужава човек да присъства на церемонията.

В конкурса “Христо Фотев” участват български автори, издали книги през последните две години. Победителят ще получи 2000 лв., осигурени от Община Бургас. Тази година Министерство на културата помогна за увеличаване на наградния фонд, като добави още 1000 лв. Най-добрата стихосбирка ще избере жури в състав: Руслан Карагьозов, Роза Боянова, Иван Сухиванов, Георги Ингилизов и Рада Панчовска.

Община Дългопол няма да обяви ден на траур

Дългопол погребва днес починалите Петър, Живка и Стефан от любовния триъгълник, завършил фатално навръх Богоявление. Общината няма да обяви ден на траур, това е решение на местния парламент да не официализираме тази човешка трагедия, въпреки че всички сме съпричастни и съчувстваме на близките.

Президентски избори в Македония през март

В края на този месец се очаква председателят на македонския парламент да насрочи провеждането на президентски избори в страната. Като най-вероятна дата за вота се сочи края на месец март, предаде БГ...

Затварят улица заради ремонт на помпена станция „Акациите”

Движението по улица „Никола Вапцаров” ще бъде временно затворена за движение на МПС, съобщиха от Община Варна. Промяната в движението се налага заради изграждането на тласкателя на...

ЕП разреши изслушване на Сноудън

Комисия на Европейския парламент даде зелена светлина за изслушването на бившия консултант на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който направи сензационни разкрития за нейната...

Мъжете, които се обличат като секс кукли

Нов документален филм от Англия Secrets Of The Living Dolls проследява ежедневието на мъже, които се обличат като жени, слагайки си фалшива гумена кожа, пише huffingtonpost.com. Те буквално приличат н...

Рухва историческата компания Fokas

В заявление, изпратено до Първоинстанционния съд в Солун, кредитор, на когото компанията дължи 40 400 евро, е поискал тя да бъде поставена в режим на фалит

прочети повече

"Ролс-Ройс" отчете трета поредна година с рекордни продажби


Британската марка "Ролс-Ройс", която е част от БМВ груп, отчете трета година на рекордни продажби, в навечерието на сто и десетия юбилей от създаването си. През 2013 г. концернът е доставил на клиенти 3630 автомобила (при 3575 през 2012 г.), което го превръща в лидер в сегмента на супер луксозните коли, с цена над 200 000 евро.

Най-сериозен ръст в търсенето на моделите на британците има в Близкия Изток (+ 17%) и Китай (+ 11%). Най-големите пазари на "Ролс-Ройс" пък са Китай и САЩ....

Пекин увеличава прозрачността на китайските банки

Водещите кредитори вече ще трябва да обявяват данни за дузина индикатори, сред които задбалансовите си активи

    


Износът за ЕС нарасна с 9.5%, вносът с 2.7%

/КРОСС/ През периода януари - октомври 2013 г. износът на България за ЕС се увеличава с 9.5% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 21.9 млрд. лева. Основни търговски партньори на България са Германия, Италия, Румъния, Гърция и Франция, които формират 67.6% от износа за държавите - членки на ЕС. Това става ясно от предварителни данни на Национален статистически институт. През октомври 2013 г. износът за ЕС се увеличава с 13.8% спрямо същия месец на предходната година и е на стойност 2.4 млрд. лева. Вносът на България от ЕС за периода януари - октомври 2013 г. нараства с 2.7% спрямо същия период на предходната година и е на стойност 25.0 млрд. лв. по цени CIF. Най-голям е стойностният обем на стоките, внесени от Германия, Италия, Румъния, Гърция и Испания. През октомври 2013 г. вносът на България от държавите - членки на ЕС, се увеличава с 4.9% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.8 млрд. лв. по цени CIF. Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - октомври 2013 г. е отрицателно и е на стойност 3 068.2 млн. лева. По цени FOB/FOB (след елиминиране на разходите за транспорт и застраховки при внос на стоки) салдото също е отрицателно и е в размер на 1 919.7 млн. лева. При износа на България за ЕС, разпределен според Стандартната външнотърговска класификация, през първите десет месеца на 2013 г. в сравнение със същия период на 2012 г

“Жул Паскин – от Видин до Париж” в Бургас

Посланикът на Франция в България Н.ПР. Ксавие Лапер дьо Кабан и кметът Димитър Николов ще открият на 14 януари от 18.00 часа в градската художествена галерия “Петко Задгорски” експозицията “Жул Паскин – от Видин до Париж”.

Изложбата включва живопис, акварел, рисунка, графика, колаж. Творбите са събрани от частни колекции и галерии в Париж, Люксембург, Осло, Лондон и Тел Авив.

В изложбата „Жул Паскин – от Видин до Париж” могат да бъдат видяни много ранни творби на автора от 1905 г.

Бургаската публика ще има удоволствието да се наслади и на негови произведения от първия и втория му парижки период. Не е пренебрегнат и американският му период, както и рисунки от пътуванията на Паскин до любимия му Тунис и Куба.

Експозицията представя огромният талант на Паскин в различни жанрове –голо тяло, портрет, композиции по библейски и митологични теми, еротични рисунки, илюстрации, пътеписни скици.

Ретроспективната експозиция е реализирана с изключителното съдействие на Посолството на Франция в България.

 

Проф. Константинов: Реформаторският блок и ГЕРБ могат да действат заедно след евентуални избори

Съвместните действия между Реформаторския блок и ГЕРБ са заявка по-скоро за след евентуални избори.
Това заяви пред „Фокус" математикът проф. Михаил Константинов.
„В момента Реформаторският блок е група хора, които се опитват да възродят традиционната десница. Това най-сетне представлява едно нормализиране на Реформаторския блок и осъзнаването Съвместните действия между Реформаторския блок и ГЕРБ са заявка по-скоро за след евентуални избори. Това заяви пред „Фокус" математикът проф. Михаил Константинов. „В момента Реформаторският блок е група хора, които се опитват да възродят традиционната десница. Това най-сетне представлява едно нормализиране на Реформаторския блок и осъзнаването

Нагли бракониери хвърлиха отново мрежи в „Тракиец”, ИАРА ги вади

Нагли бракониери хвърлиха отново мрежи в язовир „Тракиец”, ден след като инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Хасково извадиха 3 хрилни мрежи от водоема.

Проверката е извършена след подаден сигнал. От водите на язовира са извадени две бракониерски мрежи с обща дължина 140 метра, информират от пресцентъра на агенцията.

В мрежите са били уловени около 16 килограма шаран и каракуда. Рибата е била освободена и върната във водата. Мрежите са иззети. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Хасково Новини

Поморие ще почете 136 години от рождението на Яворов

Община Поморие и Читалище “Просвета 1888” канят гражданите и гостите на града на 13 януари 2014 г. от 11.30 ч. пред паметника на големия български поет и патриот Пейо Яворов, да засвидетелстват своята почит и уважение към творчеството и делото му, по случай 136 години от неговото рождение.

Местан и всички депутати, свалете си имунитета!

Нацията има нужда от единение и позитивизъм, за да бъдат заличени раните, нанесени от популисти и екстремисти в политиката, казва в свой коментар Николай Бареков.

Антитерористичен режим е обявен в Ставропол след откриването на коли с убити и експлозиви


Простреляните тела на петима души бяха открити в четири автомобила в Ставрополския край на Русия, а до една от колите се взриви бомба при наближаването на органите на реда. 

При последния автомобил, в който е имало две тела, също е имало взривно устройство, което е обезвредено.

Това се случи в рамките на по-малко от 24 часа и в района е въведен режим на контратерористична операция. Следствието планира да обедини случаите в един. Разпознати са трима от жертвите.
...

Пиронкова: Нямам търпение, ще изиграя силен финален мач

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за своя първи финал в турнир от WTA.
Това стана факт, след като пловдивчанката се справи с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова на полуфиналите в Сидни.
След срещата Цвети призна, че е изпълнила една от мечтите си - да играе финал в WTA. Тя каза също, че ще се опита да не губи Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за своя първи финал в турнир от WTA. Това стана факт, след като пловдивчанката се справи с 6:4, 6:3 срещу световната №6 Петра Квитова на полуфиналите в Сидни. След срещата Цвети призна, че е изпълнила една от мечтите си - да играе финал в WTA. Тя каза също, че ще се опита да не губи

Демонстрация "Добро утро, тарикати" под прозорците на Висшия съдебен съвет

С протест под прозорците започнаха работа през новата година членовете на Висшия съдебен съвет. Около сградата на Съвета има видимо полицейско присъствие заради представители на Националната гражданска инициатива против корупция, съобщи БНР.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Неправителствената организация е м С протест под прозорците започнаха работа през новата година членовете на Висшия съдебен съвет. Около сградата на Съвета има видимо полицейско присъствие заради представители на Националната гражданска инициатива против корупция, съобщи БНР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Неправителствената организация е м

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване