Франция глоби Google със 150 хил. евро

Причината е политиката на поверителност на данните

    


Гръцкото правителство изрази убедеността, че страната върви в правилната посока

/КРОСС/ Гърция пое председателството на Европейския съюз за пети път в своята история, което съвпада с изключителната ситуация не само в страната, а и в Европа, подчерта в сутрешния блок на БНТ „Денят започва" Димостенис Стоидис - посланик на Гърция у нас. "Вчера на официалната церемония нашето правителството изрази убедеността, че Гърция върви в правилната посока и поемането на председателството ще помогне за преодоляване на проблемите. Основна цел на гръцкото председателство е да покаже своя финансов проблем, че той се решава правилно. Гърция иска да покаже на Европа, че успехът, който се постига бавно и постепенно, ще се окаже успех на целия ЕС", убеден е гръцкият посланик в България.  

Камелия Тодорова празнува рожден ден на сцената

Певицата ще изнесе концерт с няколко музиканти в столичен клуб навръх рождения си ден. Тодорова ще изпее най-големите си хитове в компанията на Мишо Йосифов квинтет, Живко Петров, Ангел Заберски-син и Васил Петров, които също ще излязат с нея на сцената. Билетите са по 15 лв. и вече са в продажба. Концертът ще е на 24 януари от 22,00 ч Певицата ще изнесе концерт с няколко музиканти в столичен клуб навръх рождения си ден. Тодорова ще изпее най-големите си хитове в компанията на Мишо Йосифов квинтет, Живко Петров, Ангел Заберски-син и Васил Петров, които също ще излязат с нея на сцената. Билетите са по 15 лв. и вече са в продажба. Концертът ще е на 24 януари от 22,00 ч

Какво от това, че има само един кандидат за съдебен инспектор?!

/КРОСС/ Сабрие Сапунджиева, зам.-министър на правосъдието; бивш член на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и зам.-председател е на ЦИК - Какъв доклад очаквате от Европейската комисия, г-жо Сапунджиева? - Докладите винаги са били обективни и са отразявали това, което сме свършили, и напредъка, който сме постигнали. - Напредък има ли? - С избора на новия главен прокурор, с организацията, която се извършва в прокуратурата, и с действията й може да се каже, че има напредък. - Но пък със самия избор на главен прокурор Висшият съдебен съвет остави много съмнения за нагласена процедура и предрешеност. - Да се съсредоточим върху моите ресори. Ако погледнем мониторинга от 2007 г. в механизма за сътрудничество и проверка за напредъка на България в областта на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност, са очертани индикативните показатели, разпределени в трите тематични области. Като част от реформата в съдебната система, вторият показател наблюдаваше гарантирането на по-прозрачен и ефективен съдебен процес чрез приемане и прилагане на нов ЗСВ, нов ГПК, както и доказване на въздействието на тези нови закони. Наблюдаваше се въздействието на НПК - в досъдебна фаза, и на АПК - в административна фаза. Никой вече не говори за това, тези теми са изоставени. Наблюдението вече е по други критерии. То може да продължи до безкрай. В което няма лошо. Смятам, че мониторингът върху трите процесуални закона трябва да продължи

Партиите се отчитат като предприятия, трябва нов режим

Валери Димитров: Държавното участие във фирми се управлява лошо

    


Пристанище Варна затворено заради мъгла

Времето в района на пристанището е облачно, вятърът

Данните за заетостта помогнаха на долара да изкачи 4-месечен връх

Централното събитие от седмицата ще са утрешните данни за заетостта в секторите без селското стопанство

    


Япония придобива 280 нови острова

Япония се готви да придобие собственост над 280 острова в границите на своите териториални води. За това съобщава "Ройтерс". Страната смята да ги...

Виктор Стоянов ще внесе официална жалба срещу депутатите от Атака

В 14 ч. днес (9.01.2013) Виктор Стоянов ще внесе официална жалба в 8-мо Районно управление – СДВР ( ж.к. Дружба І, ул. Иван Арабаджията № 141) срещу народните представители от Атака във връзка с инцидента в НОВА телевизия, при който той и Цветозар Вълков бяха потърпевши от поредната проява на депутатска агресия и хулиганство.

Ще го придружава юрист, както и членове на Протестна мрежа.

 

The post Виктор Стоянов ще внесе официална жалба срещу депутатите от Атака appeared first on Noresharski.com.

Слаби продажби провалиха концерта на Kool & the Gang

Той трябваше да се състои на 21 януари в София

    


Износът и вносът с повишения от 2% през ноември на годишна база

Търговският дефицит за месеца е 329 млн. лв., а за януари-ноември възлиза на 3 871 млрд. лв.

    


Министърът на туризма на Малайзия планира визита в България

Мерлин Арно и Наско Лазаров канят лично високия гост у нас.

Взрив избухна в „Мицубиши“! Има поне 5 трупа!

Петима души са загинали, а други 17 са ранени при взрив в химически завод на групата „Мицубиши матириълс” в Япония.

Идва ли голяма суша? Код "жълто" за водата от изворите и язовирите

Необичайно сухата зима тази година вече вещае проблеми с водоснабдяването в почти цялата страна. Според експерти е време да се обяви код “жълто”, макар че нивото на водата в язовирите все още е нормално за сезона. Липсата на сняг обаче означава, че те няма да се напълнят догоре напролет.                 
Необичайно сухата зима тази година вече вещае проблеми с водоснабдяването в почти цялата страна. Според експерти е време да се обяви код “жълто”, макар че нивото на водата в язовирите все още е нормално за сезона. Липсата на сняг обаче означава, че те няма да се напълнят догоре напролет.

Държавата с пари колкото да не спре за 2 седмици

Държавните институции ще харчат парите си без яснота за месечните им лимити поне до 15 януари. Едва тогава правителството евентуално ще приеме постановление за изпълнение на бюджета за 2014 г. Постановлението се изисква от закона за публичните финанси и в него правителството трябва да определи месечните лимити на министерствата и другите бюджетни организации.

От 2 млрд. лева лекарства фармацевтите печелят 300 милиона

/КРОСС/ "Откакто работи Национален съвет по цените и реимбурсирането на лекарствени продукти /НСЦРЛП/, ние сме намалили цени на 800 лекарства, така че регулацията работи в тази посока". Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 Татяна Бенишева Председател на НСЦРЛП. „За да се произведе едно лекарство, то минава през сложен път, производителите включват в крайната цената и разходите си за лекарства, които са пропаднали в реализацията си. Това не е политика само в България, и по света е така.Центие в областта на генериците падат, има конкуренция на пазара за лекарства", подчерта Бенишева. "От 2 млрд. лева лекарства, които се продават на нашия пазар, фармацевтите печелят само 300 милиона. 300 милиона евро е реекспортът за миналата година, у нас няма система за контрол", каза още тя. Репотерът Моника Гаджанова добави от своя страна, че държавата трябва да инвестира с мерки лекарствата да не напускат страната. „Ние взимаме парите от НЗОК, те си ги взимат през реекспортът. Цената на най-продаваният аналгетик не е спаднала, тя е два лева. Изпълнителната агенция по лекарства не контролира суровините за лекарства. Използва се ситуацията, че така наречената реформа в здравеопазването става на парче, отбеляза Гаджанова. Според експерта Борис Борисов здравното министерство трябва да провери цените на суровините, така според него цената на лекарствата може да се намали в пъти, а не с проценти

Дългосрочните помощи за безработни в САЩ могат да бъдат върнати

Републиканците са готови да подкрепят идеята, ако държавният дълг не се увеличи

    


Първи смъртен случай от птичи грип в Северна Америка

До момента пандемията в Китай е струвала на страната около 65 млрд. долара

    


Взрив в химически завод в Япония уби най-малко петима, рани 17

/КРОСС/ Петима души са загинали, а 17 са ранените на този етап при взрив в химически завод на групата „Мицубиши матириълс" в Япония, съобщи AFP, позовавайки се на информация на полицията. Говорителят на полицията заяви, че инцидентът е предизвикан от химическа реакция, като деветима от пострадалите са с леки наранявания. В завода се произвеждат компоненти за фотоволтаични панели и резервни части за автомобили.    

Отличават инвестиционните посредници с най-високи резултати

/КРОСС/ Българската фондова борса ще отличи днес инвестиционните посредници, постигнали най-високи резултати през миналата година. Призовете се раздават в три категории - за най-голям брой сключени сделки, за най-голям реализиран оборот и за най-голям принос към развитието на капиталовия пазар. На събитието са поканени представители на Министерството на финансите, на Комисията за финансов надзор и на инвестиционната общност в страната.

Наполовина доволни от снегорина

Шефът на агенция “Пътна инфраструктура” се похвали, че държавата е спестила 8 млн. лв. от това, че няма сняг, който да се рине от пътищата. В същото време обаче е платила 6,1 млн. за същата тази липса на сняг. Дали чашата е наполовина пълна, или е наполовина празна, зависи от гледната точка.       
Шефът на агенция “Пътна инфраструктура” се похвали, че държавата е спестила 8 млн. лв. от това, че няма сняг, който да се рине от пътищата. В същото време обаче е платила 6,1 млн. за същата тази липса на сняг. Дали чашата е наполовина пълна, или е наполовина празна, зависи от гледната точка.

Френският посланик: Имах неприятна среща със Сидеров преди 20 г.

Проблемът е, че Стефани дьо Мартие беше заплашена, защото е французойка, първо и второ, защото тя е член на френското посолство, заяви по БНТ Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция в коментар на скандала с лидера на „Атака” Волен Сидеров с френския културен аташе на летището във Варна.

Чернев: Преди ГЕРБ покриха Сидеров. Сега въпросът е как БСП и ДПС ще го спасят

"Като ви нападнат от "Атака" в студиото, ще разберете какви хората са. Ще разберете какви националисти са". С тези думи бившият депутат от "Атака" Павел Чернев се обърна към водещата на bTV Генка Шикерова. Тоя я посочи като цел на депутатите на Сидеров, които вчера вдигнаха скандал в Нова телевизия. "Над Волен Сидеров се опъва чадър ... "Като ви нападнат от "Атака" в студиото, ще разберете какви хората са. Ще разберете какви националисти са". С тези думи бившият депутат от "Атака" Павел Чернев се обърна към водещата на bTV Генка Шикерова. Тоя я посочи като цел на депутатите на Сидеров, които вчера вдигнаха скандал в Нова телевизия. "Над Волен Сидеров се опъва чадър ...

С тържествен концерт отбелязват 133 години от основаването на Морското училище във Варна

Тържествено честване на 133 години от основаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се състои днес от 10.00 часа. Програмата предвижда полагане на цветя на „Алея на преподавателя” във ВВМУ в 10:00, а половин час по-късно в зала „Вапцаров” във ВВМУ ще се проведе тържествен концерт.

Държавата управлявала зле здравеопазването

Държавата като акционер не си е упражнявал правата и е управлява лошо дружества в здравеопазването, включително и в болници, заяви в студиото на ТВ7 шефът на Сметната палата проф. Валери Димитров.

Кадиев: Не е нормално всичко да е под контрола на ДПС

/КРОСС/ Не е нормално всички икономически комисии в парламента и цялата законодателна политика в тази област да са под контрола на ДПС. Това не означава, че ние не можем да правим икономическа политика, просто е по-трудно. Това каза пред БНР депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев и даде пример с промените в Закона за хазарта. "През 2013-а направихме страшно много в социалната област. Това е за сметка на икономическата политика. Там поизостанахме. Трябваше да се даде повече мисъл и желание за стимулиране на инвестиции в България и създаване на нови работни места", призна Кадиев и подчерта: "Тук е голямата роля на правителството. То трябва да изработи визията си, законите, предложенията. Ние ги подпомагаме в тази дейност." Много ми се иска да направим няколко хубави посещения в Лондон, Ню Йорк, в други западноевропейски столици, за да покажем българската икономика и да поканим инвеститорите да дойдат. Това е начинът да привлечем инвеститори, каза още Кадиев. Във връзка с намерението на Министерството на финансите да промени Наредба за акцизните стоки, които по мнението на експерти разхлабват контрола, социалистът коментира: "Това е наредбата, свързана с поставянето на измервателни уреди при акцизните стоки. Имаше изключително много сигнали от компании в този сектор и от техните асоциации за проблемите, които са им създадени

Иракски Кюрдистан доставя петрол до световните пазари през Турция

Първата партида от 2 милиона барела петрол ще бъде продадена

До два месеца ще е готов финалният вариант на Споразумението за партньорство

Вече са получени неформални коментари на Европейската комисия по изпратения от България проект

    


Пиронкова на финал!

Цветана Пиронкова стигна финала на турнира в Сидни с награден фонд 710 000 долара, като повела шестата в света Петра Квитова (Чехия) с 6:4, 6:3. Победата е седма поред за българката, която  тръгна още от квалиикациите на турнира. В полуфинала Цвети отстрани  и седмата в ранглистата Сара Ернани (Италия), а сега се разпр Цветана Пиронкова стигна финала на турнира в Сидни с награден фонд 710 000 долара, като повела шестата в света Петра Квитова (Чехия) с 6:4, 6:3. Победата е седма поред за българката, която тръгна още от квалиикациите на турнира. В полуфинала Цвети отстрани и седмата в ранглистата Сара Ернани (Италия), а сега се разпр

Полярният студ отслабва хватката върху САЩ

Арктическият студен въздух започна да отстъпва от големи територии в САЩ, като ветровете отслабнаха и температурите леко започнаха да се покачват - ден, след като бяха регистрирани рекордни студове, съобщи Асошиейтед прес. В Атланта бе измерена рекордно ниската температура от 6 градуса по Фаренхайт (минус 14 по Целзий), фонтаните замръзнаха, а хората надянаха редките за този южен град зимни шапки и ръкавици. За сряда обаче прогнозите там са за слънчево време и 42 по Фаренхайт (плюс 5 по Целзий), посочва БТА. В Средния запад и Запада на САЩ, където през последните няколко дни властваше полярно време,  температурите се качиха, но остават под точката на замръзване на водата. В хода на това природно явление в САЩ, което според синоптиците не е чак толкова необичайно, във всичките 50 щата вчера бяха измервани температури под нулата по Целзий. Това се случи и на Хаваите, където на върха на вулканичната планина Мауна Кеа живачният стълб показа 6 градуса по Фаренхайт (минус 18 по Целзий). Минус 17 по Целзий бе регистрирано в Рийдинг, Пенсилвания, и в Трентън, Ню Джърси. В мегаполиса Ню Йорк с 4 градуса по Фаренхайт (минус 15 по Целзий) бе надминат рекордът за тази дата от 1896 г. (минус 14 по Целзий).

Арктическият студ отслабва хватката върху САЩ

Арктическият студен въздух започна да отстъпва от големи територии в САЩ, като ветровете отслабнаха и температурите леко започнаха да се покачват - ден, след като бяха регистрирани рекордни студове, съобщи Асошиейтед прес. В Атланта бе измерена рекордно ниската температура от 6 градуса по Фаренхайт (минус 14 по Целзий), фонтаните замръзнаха, а хората надянаха редките за този южен град зимни шапки и ръкавици. За сряда обаче прогнозите там са за слънчево време и 42 по Фаренхайт (плюс 5 по Целзий), посочва БТА. В Средния запад и Запада на САЩ, където през последните няколко дни властваше полярно време,  температурите се качиха, но остават под точката на замръзване на водата. В хода на това природно явление в САЩ, което според синоптиците не е чак толкова необичайно, във всичките 50 щата вчера бяха измервани температури под нулата по Целзий. Това се случи и на Хаваите, където на върха на вулканичната планина Мауна Кеа живачният стълб показа 6 градуса по Фаренхайт (минус 18 по Целзий). Минус 17 по Целзий бе регистрирано в Рийдинг, Пенсилвания, и в Трентън, Ню Джърси. В мегаполиса Ню Йорк с 4 градуса по Фаренхайт (минус 15 по Целзий) бе надминат рекордът за тази дата от 1896 г. (минус 14 по Целзий).

Какво научихме от протестите?

Сборник с анализи и позиции в българските печатни и онлайн медии прави обзор на най-актуалната тема през изминалата година: протестите. „#Протестът“ (ИК „Изток-Запад&...

Речник ни помага да научим повече за произхода на думите

Значението на редица думи и собствени имена, както и техните граматически преоформяния – придобили вече популярност или все още „неозаконени“ в родната езикова практика, ...

БСП предлага чиновници да бъдат пенсионирани и без тяхно съгласие

От БСП предлагат законови промени, с които служителите на държавна работа, навършили пенсионна възраст, да бъдат пенсионирани, без да се иска съгласието им. Идеята е на народния представител от Къ...

Плажът на любовта - скритото съкровище на природата (снимки)

В тези мрачни и мъгливи дни единственото, за което си мисля е лято и море. Искам да съм на някой хубав и нетипичен плаж. Така се сетих да ви разкажа за едно от най-красивите и нетипични места, които с...

Концертът на Kool and The Gang се отменя поради слаб интерес

Kонцертът на Kool and the Gang, предвиден да се проведе на 21 януари в зала 1 на НДК се отменя, поради ниския интерес и слаби продажби на билети. Възстановяване на сумите за закупените вече билети ще...

VOA: Мизерия и ксенофобия за бежанците в България

Сирийските бежанци в България живеят в ужасни условия и отношението на местните към тях е ксенофобско, отбелязва "Гласът на Америка", предаде БГНЕС. Над 2,5 млн. сирийци са напуснали стра...

Нападнатият от "Атака" композитор: Не само Сидеров трябва да загуби имунитета си

Поведението на депутатите от "Атака" във фоайето на сградата на Нова телевизия вчера напомня за поведението на мутри. Това заяви композиторът Виктор Стоянов в сутрешния блок на Нова телевизи...

Златото се търгува почти без промяна

Златото с незабавна доставка се търгуваше почти без промяна за 1 225.17 долара за тройунция в 08:23 ч. на борсата в Сингапур, предаде...

Христодулос Ксирос и “огнените ядра” отпразнували Нова година в затвора

Той е имал много чести срещи с членове на групировката и други заловени за въоръжени действия в крило номер 1 на затвора в Коридалос. Целта била организирането на бягството и създаването на една “безопасна система” за вероятния му прием в Атина.

прочети повече

Цените на петрола паднаха на световните борси

/КРОСС/ Световните цени на петрола паднаха на световните борси. Стойността на февруарските фючърси за американския лек суров петрол наборсата в Ню Йорк падна с $1,34 до $92,33 за барел, предаде АП. В същото време сортът Брент поевтиня с $0,20 до $107,15 за барел. Данните за запасите в САЩ помогнаха на петрола да поевтинее. Американското министерство на енергетиката обяви, че запасите от бензин са нараснали с 6,2 млн. до 227 млн. барела. Данните показват, че потреблението е било по-ниско спрямо същия период миналата година. Студеното време, което обхвана САЩ през последните дни, ще има отражение в най-скорошните движения на черното злато по борсите.

Ново министерство ще отговаря за енергетиката у нас

/КРОСС/ Ново министерство ще отговаря за енергетиката в България. Това е записано в специален екшън план 16/16 за съживяване на отрасъла, за който съобщават няколко издания. План 16:16 ще рестартира българската енергетика. Той съдържа 16 мерки за стабилизиране на енергийния сектор у нас, които трябва да бъдат изпълнени до 2016 г., съобщава "Монитор". Резки движения и структурни промени в кабинета обаче няма да се правят преди изборите за европарламент през май, научи "Преса". Документът е готов само в първоначален вариант и неговото обсъждане на експертно и политическо ниво тепърва предстои. След това ще бъде подложен на широка обществена дискусия. Планът бил разработен от широка група експерти в работна група към Министерския съвет и е първият елемент от подготвяната енергийна стратегия. Първата от мерките предвиждала отделянето на енергетиката в отделно министерство. Според запознати вече дори била ясна бройката на заместник-министрите. Те щели да бъдат трима. Единият заместник щял да отговаря за стратегическото развитие на енергетиката, вторият - за газовия сектор, а третият щял да се занимава с въпросите на електроенергетиката и минния бранш. Сред 16-те мерки за рестарт на енергетиката били набелязани и такива, свързани с определянето на цените на електрическата енергия. Обмисляло се да се промени начинът на формирането на цените. Причината да се мисли за такива мерки било, че според европейските норми от 2015 г

Френският посланик още чака лидерът на "Атака" да се извини

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер Дьо Кабан заяви, че очаква лидерът на ”Атака” да отиде в посолството и да се извини за скандала с френския културен аташе Стефани дьо Мартие. Досега това не е станало, но за сметка на това има поднесени извинения от страна на много граждани. "Срещал съм се със Сидеров преди 20 години, като аташе по печата, когато той беше главен редактор на "Демокрация". Не помня точно какво ми каза, за какво си говорихме, но ми остана чувството, че не искам да се срещам с този човек отново", коментира френският посланик пред бТВ в четвъртък. Той обясни, че няма дипломатически скандал между България и Франция и отношенията с българското външно министерство са добри. "Нашата служителка е била атакувана в самолета от Волен Сидеров, защото е французойка и е член на френското посолство. Този депутат е казал, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно, защото не е полицай", посочи още посланикът. На въпрос  дали френският културен аташе по някакъв начин е провокирала депутата Волен Сидеров, посланикът отговори, че "има хора, които много лесно се провокират или мислят, че хората ги провокират". "Мисля, че проблемът не е бил толкова голям с нея, колкото с другите пътници, защото друг пасажер от борда е бил нападнат, това не ми го е казала тя, това беше информация от вестниците”, каза още посланикът. Френското посолство осъди още във вторник поведението на атакистите, като първо публикува на сайта си изключително остра позиция по скандала, която впоследствие бе подменена с по-мека. По този повод дипломатът коментира в четвъртък, че просто става въпрос за грешно подбран вариант на текста първоначално. Обясни и, че от него е отпаднала частта, в която се казваше, че Сидеров е бил "във видимо нетрезво състояние", тъй като това е била субективната преценка на културния аташе, но тя е недоказуема.

Френският посланик още чака Сидеров да се извини

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер Дьо Кабан заяви, че очаква лидерът на ”Атака” да отиде в посолството и да се извини за скандала с френския културен аташе Стефани дьо Мартие. Досега това не е станало, но за сметка на това има поднесени извинения от страна на много граждани. "Срещал съм се със Сидеров преди 20 години, като аташе по печата, когато той беше главен редактор на "Демокрация". Не помня точно какво ми каза, за какво си говорихме, но ми остана чувството, че не искам да се срещам с този човек отново", коментира френският посланик пред БНТ. Той обясни, че няма дипломатически скандал между България и Франция и отношенията с българското външно министерство са добри. "Нашата служителка е била атакувана в самолета от Волен Сидеров, защото е французойка и е член на френското посолство. Този депутат е казал, че като депутат има право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно, защото не е полицай", посочи още посланикът. На въпрос  дали френският културен аташе по някакъв начин е провокирала депутата Волен Сидеров, посланикът отговори, че "има хора, които много лесно се провокират или мислят, че хората ги провокират". "Мисля, че проблемът не е бил толкова голям с нея, колкото с другите пътници, защото друг пасажер от борда е бил нападнат, това не ми го е казала тя, това беше информация от вестниците”, каза още посланикът. Френското посолство по-рано осъди официално поведението на Сидеров.

Посланикът на Франция в България още чака Сидеров да се извини

Посланикът на Франция в България Ксавие Лапер Дьо Кабан заяви, че очаква лидерът на ”Атака” да отиде в посолството и да се извини за скандала с френския културен аташе Стефани дьо Мартие. Досега това не е станало, но за сметка на това има поднесени извинения от страна на много граждани. "Срещал съм се Сидеров преди 20 години, като аташе по печата, когато той беше главен редактор на "Демокрация". Не помня точно какво ми каза, за какво си говорихме, но ми остана чувството, че не искам да се срещам с този човек отново", коментира френският посланик пред БНТ. Той обясни, че няма дипломатически скандал между България и Франция и отношенията с българското външно министерство са добри. ‘’Нашата служителка е била атакувана в самолета от Волен Сидеров, защото е французойка и е член на френското посолство. Този депутат е казал, че като депутат имам право да провери нейната самоличност. Това не може да е вярно, защото не е полицай", посочи още посланикът. На въпрос  дали френският културен аташе по някакъв начин е провокирала депутата Волен Сидеров, посланикът отговори, че "има хора, които много лесно се провокират или мислят, че хората ги провокират". "Мисля, че проблемът не е бил толкова голям с нея, колкото с другите пътници, защото друг пасажер от борда е бил нападнат, това не ми го е казала тя, това беше информация от вестниците”, каза още посланикът. Френското посолство по-рано осъди официално поведението на Сидеров.

Местан: Политиката е хищник, който изяжда авторитетите

/КРОСС/ Кабинетът „Орешарски" тепърва ще развива потенциала си, смята лидерът на ДПС Лютви Местан. „Политиката е хищник, който изяжда авторитетите. Достатъчен е непредубеден поглед назад в историята на българския преход, за да се убедим в това. Дълъг е списъкът на партии и политици, които изчерпаха своето политическо време", коментира Местан пред "Стандарт". Той обясни, че отношенията БСП - ДПС са с дълга и сложна история. „Натрупахме много опит - и позитивен, и негативен. Днес диалогът е по-зрял и коректен. И в БСП, и в ДПС има антинастроения, които могат да бъдат преодолени в името на националния интерес", смята Местан. Лидерът на ДПС уточни, че в ДПС има далеч по-оптимистичен прочит на 2013 г., защото дори в протестите се четяло „болезненото усилие на политическия процес и на гражданското общество да излекуват раните от авторитарното управление на Борисов". И понеже той е причина за заболяването, затова няма да бъде припознат нито като лечител, нито като алтернатива на Орешарски. Откакто Борисов не е на власт, се възстановява усещането за демокрация За поредния скандал, в който се замеси лидерът на „Атака" Волен Сидеров, Местан коментира: „Прокуратурата вече се е заела със случая. Що се отнася до дискомфорта, той не е породен единствено от последните скандали. ДПС и "Атака" са антагонистични и политически, и ценностно".  

Павел Чернев към Шикерова: Като ви нападнат от "Атака", ще разберете какви са

"Като ви нападнат от "Атака" в студиото, ще разберете какви хората са. Ще разберете какви националисти са". С тези думи бившият депутат от "Атака" Павел Чернев се обърна към водещата на bTV Генка Шикерова. Тоя я посочи като цел на депутатите на Сидеров, които вчера вдигнаха скандал в Нова телевизия. "Над Волен Сидеров се опъва чадър ...

Виктор Стоянов: Новоизлюпените депутатчета не могат да се държат така с мен

Няма да позволя някакви новоизлюпени депутатчета да се държат така с мен. Това заяви пред Нова тв композиторът Виктор Стоянов, който вчера бе нападнат от депутати от "Атака" след участието му в предаването на Милен Цветков, където се появи с маската на Волен Сидеров.

"Не знам колко е златен пръста на Волен
Няма да позволя някакви новоизлюпени депутатчета да се държат така с мен. Това заяви пред Нова тв композиторът Виктор Стоянов, който вчера бе нападнат от депутати от "Атака" след участието му в предаването на Милен Цветков, където се появи с маската на Волен Сидеров. "Не знам колко е златен пръста на Волен

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване