Първанов притиска Станишев чрез Калфин

"Георги Първанов не е приятел с лидера на ГЕРБ. Те имат съвпадения на мненията в едно нещо - и двамата не харесват Сергей Станишев. Но това не ги прави съюзници". Това казва в интервю за BPost.bg социологът Юрий Асланов. Според него, чрез инициативата АБВ, Първанов притиска Сергей Станишев да върне Ивайло Калфин на първото място в листата на БСП за евроизборите през май.

Комисията за незаконно имущество ще отнеме 4 млн.лв. от братя Галеви

"Претендираме да отнемем 4 милиона лева от Пламен Галев и Ангел Христов-братя Галеви. Те се крият зад офшорни фирми и подставени лица. Надявам се въпросната сума да бъде отнета в полза на държавата, тъй като те имат влезли в сила присъди". Това заяви пред Би Ти Ви Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито

Откриха оригиналната надгробна плоча на Стефан Караджа

Откритието е било направено по време на ремонтните работи в къщата на Никола Обретенов (музей Баба Тонка)

Още седмица “меланхолия” за дамата на Оланд

Първата дама на Франция Валери Трирвильор няма да излезе от болницата поне още седмица, предаде АП. “Валери преживя много силен емоционален шок и ще остане на легло още 6 или дори 8 дни”, заяви говорителят й Патрис Биансон пред жадните за новини френски медии, които очакваха Трирвильор да се прибере в Елисейския дворец още в понеделник. Първата дама на Франция Валери Трирвильор няма да излезе от болницата поне още седмица, предаде АП. “Валери преживя много силен емоционален шок и ще остане на легло още 6 или дори 8 дни”, заяви говорителят й Патрис Биансон пред жадните за новини френски медии, които очакваха Трирвильор да се прибере в Елисейския дворец още в понеделник.

Роналдо, Ибрахимович и Меси водят атаката на идеалния отбор на ФИФА


Кристиано Роналдо, Златан Ибрахимович и Лионел Меси са тримата нападатели в идеалния отбор на ФИФА и асоциацията на професионалните футболисти FIFPro. Съставът беше представен по време на церемонията по връчването на "Златната топка" в Цюрих.

При излизането на сцената дойде и интересен въпрос към тримата - ако играят в един отбор, кой ще е голмайстор. В своя обичаен стил шведският нападател каза: "Роналдо и Меси заедно ще вкарат колкото мен".

Вратар на идеалния отбор е...

Изборът на Пеевски за шеф на ДАНС отменен незаконно

София /КРОСС/ Народното събрание е взело противоконституционно и безпредметно решение за отмяна на избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, гласи проектът за решение по казуса, научи Mediapool от свои източници в Конституционния съд. Докладчик по делото е Анастас Анастасов. Очаква се във вторник конституционните съдии да обсъдят проекта и окончателно да решат казуса с депутата от ДПС.Дори и да бъде прието в този му вид решението няма да доведе до трусове в ДАНС. В него се казва, че няма как Пеевски да бъде принуден да изпълнява тази функция, след като официално е поискал да бъде освободен от позицията. По информация на Mediapool голяма част от конституционните съдии са на мнение, че решение по делото изобщо не трябва да се взема и то трябва да бъде прекратено като недопустимо.Според проекта Народното събрание е взело противоконституционно решение, защото не е посочило член от Закона за ДАНС, по който отменя решението си за избора на Пеевски. В случая е трябвало единствено да се посочи, че той се освобождава от поста, защото е внесъл искане за това, но депутатите от БСП и ДПС не са го направили.Целта на целия този правен нонсенс бе да се запази депутатската позиция на Пеевски. Управляващите нямаше как да запишат, че освобождават Пеевски по негово желание, защото това означава да се признае, че той е встъпил в длъжност като шеф на ДАНС. Ако се признае това, то Пеевски щеше да е изложен на по-голям риск от влизане в несъвместимост и загуба на депутатския статут

Китай строи гигантска реплика на "Титаник"

Ентусиасти ще могат да се качат на борда и да преживеят симулация на потъването

    


Гари отказа на „Уест Хем”, иска в друг отбор

Голяма драма настъпи в „Левски”, след като английският „Уест Хем” поиска на проби Гари Родригес. Тимът от Лондон желае холандецът да потренира няколко дни преди да му предложат договор. Изненадващо Родригес показа сериозно самочувствие и отказа да ходи на проби.

Китайка пътува във времето с фотографиите си (галерия)

Чино Оцука от Япония открива интересен начин да изследва своето минало със средствата на фотографията. Тя създава поредицата фотографии - Чино Оцука от Япония открива интересен начин да изследва своето минало със средствата на фотографията. Тя създава поредицата фотографии - "Imagine Finding Me", пише demilked.com. Японката поставя образа си на зряла жена до малкото момиче от детските й снимки и така пътува във времето чрез фотосите. Обработката на снимките е направена

След 2 г. застой има експертиза за смърт на родилка

София /КРОСС/ Има шанс съдебното дело за смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова най-сетне да стигне до решение поне на първа инстанция.След няколко неуспешни опита да намери акушер-гинеколози, които да влязат в състава на петорната медицинска експертиза, съдебният състав, председателстван от Стефан Стойков, беше решил да иска съдействие и бюджет за международна експертиза.Неочаквано последният опит да се открият родни специалисти е дал резултат. В експертизата са се включили двама акушер-гинеколози от УМБАЛ - Плевен, документацията по делото им е изпратена и се очаква днес заключението на петорната експертиза да пристигне в Бургас.По закон това трябва да стане най-късно седмица преди датата на поредното заседание, за да могат страните да се запознаят с резултатите. Делото за Полина Димова е включено в януарския график на съда - насрочено е за 20-ти.На 14 януари преди 6 години Полина ражда момиченце, майката и бебето са изписани в добро здраве, но дни по-късно младата жена се влошава.Вдига температура, изписват й антибиотици, временно се стабилизира, но после пак се влошава. Минава през няколко лекарски консултации. Никой не открива нищо тревожно. На 1 февруари в шокова зала родилката е прегледана от д-р Лъчезар Атанасов, който иска консултация с друг хирург - Александър Маджуров.Той не открива основания за оперативна намеса. Преценя, че са необходими допълнителни консултации с гинеколог и терапевт

20 нови трамвая в София = 5000 тона по-малко емисии

От работата на 20 трамвая ще спестим над 5000 тона вредни емисии въглероден диоксид в София. Това съобщи министърът на околната среда Искра Михайлова, която заедно с кмета на града Йорданка Фандъкова присъства на пуска на два нови нископодови трамвая. Те се движат по линия номер 1.

Закупени са по проект, финансиран от програма “Околна От работата на 20 трамвая ще спестим над 5000 тона вредни емисии въглероден диоксид в София. Това съобщи министърът на околната среда Искра Михайлова, която заедно с кмета на града Йорданка Фандъкова присъства на пуска на два нови нископодови трамвая. Те се движат по линия номер 1. Закупени са по проект, финансиран от програма “Околна

Задържаха двама варненци счупили стъклата на автомобил с камъни

На 10 януари е получен сигнал за лица хвърлящи камъни по паркирано МПС на ул. "Константин Иречек". На място е установен лек автомобил "Фолксваген Голф" със счупено предно стъкло и счупено стъкло на предна дясна врата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Таксиметрова война се води във Франция


Разразилата се през последните месеци война между традиционния таксиметров сектор във Франция и неговата алтернативна услуга за превоз – VTC ("превозно средство за туризъм с шофьор") или т.нар. частни таксита, продължава. В понеделник стотици таксита потеглиха от летищата около Париж с бавна скорост, за да се съберат в центъра на столицата в знак на протест срещу либерализирането на сектора, разказва местният новинарски канал France24.

Шествието на таксиметровите шофьори причини...

Таксиметрова война се води по улиците на Франция


Разразилата се през последните месеци война между традиционния таксиметров сектор във Франция и неговата алтернативна услуга за превоз – VTC ("превозно средство за туризъм с шофьор") или т.нар. частни таксита, продължава. В понеделник стотици таксита потеглиха от летищата около Париж с бавна скорост, за да се съберат в центъра на столицата в знак на протест срещу либерализирането на сектора, разказва местният новинарски канал France24.

Шествието на таксиметровите шофьори причини...

Всички пострадали на пътя София-Варна остават в болница

Причината за катастрофата е скъсване на крепежни болтове на колело

    


Предстоящи събития в страната за утре, 14 януари

***/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев е на държавно посещение в Китайската народна република. ***София /КРОСС/ От 12.30 часа в Националния исторически музей, „Бояна", министър-председателят Пламен Орешарски ще присъства на подписването на Меморандум за разбирателство относно налагането на ограничения върху вноса на категории археологически и църковно-етноложки материали от Република България. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в сградата на КНСБ, ет. 11, конферентна зала, ще бъде представено изследването на Института за социални и синдикални изследвания (ИССИ) към КНСБ за проблемите, с които се сблъскват българските работници в Кипър. ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в хотел „Арена ди Сердика" ще се проведе кръгла маса: „Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета чрез обучение". ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в зала „Сердика" на „Гранд Хотел София" (ул. „Гурко" № 1) ще се състои пресконференция на ръководството на софтуерната компания LLP Dynamics. ***София /КРОСС/ От 10.30 часа в зала 7 на НДК Национална гражданска инициатива „АБВ" ще даде пресконференция по актуални политически въпроси. ***София /КРОСС/ От 10.30 часа в Зала 1 на Национален дворец на културата ще се състои тържествена церемония по случай връчването на дипломите на Випуск 2013 на Медицинския факултет на Медицински университет - София. ***София /КРОСС/ От 10

Замина си един тъжен Кольо Карамфилов


Препубликуваме текста на Стефан Джамбазов, поместен в сайта Култура

Много хора не повярваха, че Кольо Карамфилов ни е напуснал, след като се разбра за неговата кончина. Даже във Фейсбук негови приятели отказваха да употребят думата "Сбогом", а пишеха "Довиждане". Хората не вярваха, че този витален творец, който понякога твърдеше, че е хулиган, си е заминал безвъзвратно от този свят.

Но колкото и предизвикателен да изглеждаше като човек и творец, Кольо беше изключително...

Комисията за конфискация: 120 хил. лв. праг за проверка

За Братя Галеви комисията претендира за повече от 4 млн. лв. имущество за отнемане

Гейове калят манастира в бургаското село Голямо Буково

/КРОСС/ Подал съм жалба в прокуратурата за фалшивата обява, в манастира не се плащат никакви такси и никога не са се плащали, няма и гейове, разказа отец Веселин, който е игумен на манастира в бургаското село Голямо Буково. Според публикувания в Интернет текст, в манастира "Свети Животоприемен източник" се продава вода по 50 стотинки за литър, а за да се влезе вътре в обителта, сложили такса от 5 лева. Освен това в манастира лекували безплатно... бесове и хомосексуализъм, се казва в съобщението, публикувано в местен вестник.За "контакти" е даден телефонът на секретаря на Сливенска епархия. Отец Веселин подозира, че зад номера, който са му погодили, стои скандално известният отец Ефтимий, който е бивш игумен на манастира.За обявата в манастира научили, след като в епархията звъннал лекар и предложил да помага в лечението на гейовете. "Иначе в самия манастир не е дошъл нито един гей, подмамен от обявата. Явно е колко сериозно звучи", заяви отец Веселин.Според него, обявата е пусната от дъщерята на отец Ефтимий - Стойка, преди една година. Той е единственият, който рекламира тази обява, с единствената цел да злепостави манастира и нас, добави той.„Никога, ама никога не е имало вход. Никога не се е плащала никаква такса за вода или за нощувки", обясни свещеникът.„Самият Янчо Статев Илиев или отец Ефтимий е бисексуален и това е обществена тайна. Той е бил игумен на манастира 20 години

Футболни агитки обмислят да съдят МВР, заради забрана да участват в протести


Фенклубове на привърженици на софийски и пловдивски отбори обмислят да съдят МВР, заради това, че са викали техни членове в полицията и са им забранили да участват в протести, съобщи Би Ти Ви. Визитите на униформените били в ранните сутрешни часове, като посетените били поканени за разговор в районните управления. Там били предупреждавани да не се включват в протестите.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров потвърди, че е имало такива разговори. Те били провокирани от сигнали,...

Нови братовчеди за Симеон Втори

Експремиерът Симеон Сакскобурготскиq изглеждаq се е сдобил през последните седмици с куп нови братовчеди заради неочакваното обогатяване на Савойската династия с неподозирани попълнения.

Около четвърт милион сирийци са откъснати от света

250 хиляди сирийци са изолирани в собствената си страна и нямат достъп по хуманитарна помощ. За това алармила Валери Еймъс, заместник генерален секретар на ООН по хуманитарните въпроси, която е на мисия в Дамаск, за да моли властите да разрешат хуманитарни коридори до бедстващите цивилни.

ЕЦБ представи новата банкнотата от 10 евро

/КРОСС/ Европейската централна банка представи официално новата банкнота от 10 евро, върху която е изобразена гръцката богиня Европа. Новата банкнота, която ще бъде пусната в обращение на 23 септември тази година, не се различава по размер от старата и е издържана в същите цветове. В дизайна й обаче са включени по-добри защитни елементи. Сред тях е образът на богинята, който е вграден в холограмата и водния знак. Изображението е взето от старинна ваза, намерена в Южна Италия, която е на повече от 2000 години.Други защитни белези, които правят новата серия трудна за фалшифициране, са релефните линии в краищата на банкнотите. Освен това цифровото изображение може да отразява падащата светлина. Банкнотите от 5 и 10 евро от серия "Европа" са по-трайни, благодарение на предпазно покритие.Централната банка постепенно ще замени и останалите банкноти с нови. На тях вече се отбелязва и наименованието на валутата с кирилица.

Андрей Луканов бил сътрудник на Военно разузнаване

Андрей Луканов беше сътрудник на Военното разузнаване, беше ни много полезен. Това заяви пред бТВ ген. Чавдар Калайджиев. 

Луканов поддържал контакти на ниво премиери и президенти. 

Калайджиев обясни, че всички в разузнаването са работили с фалшива самоличност, включително и той. 

"Бях дълги години на работа под прикритие във външната търг Андрей Луканов беше сътрудник на Военното разузнаване, беше ни много полезен. Това заяви пред бТВ ген. Чавдар Калайджиев. Луканов поддържал контакти на ниво премиери и президенти. Калайджиев обясни, че всички в разузнаването са работили с фалшива самоличност, включително и той. "Бях дълги години на работа под прикритие във външната търг

Превозвачи искат субсидиране на селските линии от държавата

Превозвачи от Хасково заплашват с блокиране на извозването от 1-ви февруари, като част от националните стачни действия с искане за цялостно прекрояване на Закона за превозите, предаде Стандарт нюз. ...

Русия отказа да преговаря с ЕС за "Южен поток"

Русия няма да преговаря с Европейската комисия за анулиране или прекратяване на валидността на междуправителствените споразумения за „Южен поток”, подписани с шест държави членки н...

Слай отново в ролята на Роки

Актьорът Силвестър Сталоун отново ще изиграе ролята си на Роки Балбоа. Този път актьорът ще даде живот на героя си в нов телевизионен проект, който самият той ще продуцира.

Граждански комитет издига „Първановата" алтернативна лява листа

Първанов щял до последно да играе по нервите на Станишев

Георгиев: Нашият праг за отнемане на незаконно придобито имущество е най-високият в ЕС

София /КРОСС/ Досега не сме действали по казуса с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като по закон Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество може да се намеси само при определени обвинения от НК. Това каза пред bTV шефът на комисията Пламен Георгиев. По думите му комисията се е задействала, след като на Цветанов е било повдигнато третото поред обвинение. Нашият праг за отнемане на незаконно придобито имущество е най-високият в ЕС. За да започне разследване, тази институция трябва да спази новия праг от 250 000 лева за незаконно придобито имущество, докато във Великобритания например този праг е 10 000 паунда, каза Георгиев и добави, че именно заради това броят на започналите производства драстично пада. По думите му след влизането на новия закон в сила, новите производства са 4, докато предишни години е имало по 30-40 дела. Затова има предложение този висок праг да се свали поне на 100 хиляди лева, но предстои той да се разгледа от Народното събрание. Пламен Георгиев разкри и няколко конкретни случая, по които комисията му работи. Валентин Димитров-Вальо Топлото имал запорирано имущество за над 3 милиона лева и 2.4 милиона лева имущество на името на неговата майка. При бившия шеф на "Кремиковци" Александър Томов пък няма запорирано имущество, тъй като неговия случай се върна на първа съдебна инстанция и няма издадена осъдителна присъда.      

Андрей Луканов бил агент на Военно разузнаване (видео)

Андрей Луканов беше сътрудник на Военното разузнаване, беше ни много полезен. Това заяви пред бТВ ген. Чавдар Калайджиев. 

Луканов поддържал контакти на ниво премиери и президенти. 

Калайджиев обясни, че всички в разузнаването са работили с фалшива самоличност, включително и той. 

Андрей Луканов беше сътрудник на Военното разузнаване, беше ни много полезен. Това заяви пред бТВ ген. Чавдар Калайджиев. Луканов поддържал контакти на ниво премиери и президенти. Калайджиев обясни, че всички в разузнаването са работили с фалшива самоличност, включително и той. "Бях дълги години на работа под прикритие във външната търг

Местностите във Варна няма да сменят имената си

Общинският съвет отхвърли предложението за преименуване

    


"Втори дубъл" за оспорена общинска сесия във Варна


На днешното си 27 заседание варненският общински съвет прегласува всички решения, взети по време на сесията му от 13 декември м.г. Те бяха оспорени от областния управител Иван Великов с аргумента, че са взети в условията на нарушения на правилника за работа на съвета.

Мотивите на Великов за този ход бяха формални. Първият от тях - провеждането на заседанието в петък вместо в сряда, както е регламентирано в правилника на общинския съвет. Вторият – че преди гласуване не са били...

17% по-ниски сметки за парно през декември в столицата

Всички редовни платци на "Топлофикация" са получили отстъпка от 3%

Дефлацията в Гърция се е забавила до 1,7% на годишна база

През декември дълбоката рецесия в южната ни съседка понижи потребителските цени за десети пореден месец

    


Варненските общинари се отказаха да преименуват турските местности

Варненския общински съвет се отказа в понеделник да прегласува решението си за преименуване на 215 местности в общината, което бе прието на негово заседание на 13 декември. Огромната част от имената на местностите има исторически турски произход, а предложените имена и самото преименуване предизвикаха напомняния за възродителния процес отпреди 25 години.   Предложението за преименуването бе внесено от независимия съветник и бивш член на ВМРО Костадин Костадинов и само година по-рано бе отхвърлено от мнозинството на съвета от ГЕРБ, което през декември го подкрепи.   Всички решения на заседанието на общинарите от 13 декември обаче бяха оспорени от областния управител на Варна Иван Великов (БСП), който ги върна за преразглеждане. Неговата позиция предизвика вълна от националистически протести, на последния от които присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров след скандала, който предизвика в самолета за Варна и след това на варненското летище.   При прегласуването на решението в понеделник за преименуване на местностите "за" гласуваха само 22 съветници, 9 бяха против, а 7 се въздържаха. За да стане факт повторното приемане на решението, бяха нужни минимум 26 гласа.

Варненските общинари се отказаха да преименуват десетки местности

Варненския общински съвет се отказа в понеделник да прегласува решението си за преименуване на 215 местности в общината, което бе прието на негово заседание на 13 декември. Огромната част от имената на местностите има исторически турски произход, а предложените имена и самото преименуване предизвикаха напомняния за възродителния процес отпреди 25 години.   Предложението за преименуването бе внесено от независимия съветник и бивш член на ВМРО Костадин Костадинов и само година по-рано бе отхвърлено от мнозинството на съвета от ГЕРБ, което през декември го подкрепи.   Всички решения на заседанието на общинарите от 13 декември обаче бяха оспорени от областния управител на Варна Иван Великов (БСП), който ги върна за преразглеждане. Неговата позиция предизвика вълна от националистически протести, на последния от които присъства лидерът на "Атака" Волен Сидеров след скандала, който предизвика в самолета за Варна и след това на варненското летище.   При прегласуването на решението в понеделник за преименуване на местностите "за" гласуваха само 22 съветници, 9 бяха против, а 7 се въздържаха. За да стане факт повторното приемане на решението, бяха нужни минимум 26 гласа.

Задържаха 22-годишна "жрица на любовта" във Варна

По време на специализирана полицейска операция, при извършване на полицейска проверка е установено, че С.Т. на 22 г. от гр. Варна, през продължителен период от време е получавала нетрудови доходи по неморален начин. Проверката е била извършена на ул.

Калашников: Виновен ли съм за убитите с автомата ми?

Михаил Калашников изпитвал “непоносима душевна болка” заради множеството убити от великото му творение - автомата АК-47. Това споделил самият изобретател в дълго емоционално писмо до руския патриарх Кирил на 7 април 2013 г., публикувано в руския в. “Известия”. Човекът автомат, както бе наричан Калашников, почина на 23 декември на 94 години. Михаил Калашников изпитвал “непоносима душевна болка” заради множеството убити от великото му творение - автомата АК-47. Това споделил самият изобретател в дълго емоционално писмо до руския патриарх Кирил на 7 април 2013 г., публикувано в руския в. “Известия”. Човекът автомат, както бе наричан Калашников, почина на 23 декември на 94 години.

Кристиано Роналдо спечели Златната топка

Португалецът остави зад себе си Франк Рибери и Лео Меси

    


Полицията в Денвър арестува мъж, държал заложници в супермаркет

/КРОСС/ Полицията в Денвър отцепи супермаркет след съобщение, че въоръжен мъж държи заложници, съобщи американският телевизионен канал CBS. Според местните медии въоръжен мъж се е барикадирал в магазина и е заплашил, че ще застреля една жена. По време на инцидента в супермаркета е имало няколко души. Интернет порталът PzFeed съобщава, че полицаите са чули силен трясък, дошъл от магазина.В момента полицията е арестувала предполагаемия нападател. Неговата личност и мотиви все още не са установени. Според предварителните доклади при инцидента не е пострадал никой.

Индия 3 години без детски паралич

Програмата за ваксинация срещу детски паралич е един от най-големите успехи в здравната система на Индия. “Направихме точно три години без нито един случай на детски паралич и съм сигурен, че занапред също няма да има”, каза здравният министър Гулам Наби Азад. Той определи събитието като “монументален миг” не само за Индия, но и за света. Програмата за ваксинация срещу детски паралич е един от най-големите успехи в здравната система на Индия. “Направихме точно три години без нито един случай на детски паралич и съм сигурен, че занапред също няма да има”, каза здравният министър Гулам Наби Азад. Той определи събитието като “монументален миг” не само за Индия, но и за света.

ГЕРБ вероятно ще подкрепи задължителното гласуване

Според Тотю Младенов само задължителното гласуване ще направи вота по-честен и ще спре практиката на "купуване на гласове"

Кери изненада Лавров с гигантски картофи

Американският държавен секретар Джон Кери изненада руския си колега Сергей Лавров с необичаен подарък - два гигантски картофа, които му връчи на масата за преговори в Париж, съобщи НТВ.Така Кери разведри тежката атмосфера на срещата на двамата първи дипломати, която е подготовка за предстоящата конференция в Женева за конфликта в Сирия. Американският държавен секретар Джон Кери изненада руския си колега Сергей Лавров с необичаен подарък - два гигантски картофа, които му връчи на масата за преговори в Париж, съобщи НТВ.Така Кери разведри тежката атмосфера на срещата на двамата първи дипломати, която е подготовка за предстоящата конференция в Женева за конфликта в Сирия.

Лео Ди Каприо грабна „Златен глобус”

71-то издание на приза изненада актьора с почетна статуетка след цели 9 години нетърпение.

Нагласите на ГЕРБ - за задължително гласуване

Такива са настроенията в ПГ и сред избирателите, обясни Тотю Младенов

    


650 човека пострадаха от некачествени фойерверки в Либия

/КРОСС/ Най-малко 650 човека са пострадали некачествени празнични фойерверки в либийската столица Триполи, съобщи канал NewsAsia.Повечето жертви са потърсили медицинска помощ заради получени изгаряния на очите и ръцете. Някои от пострадалите са загубили пръстите си.В страната празнуваха рождения ден на пророка Мохамед. Обикновено той се отбелязва с пускането на празнични фойерверки и салюти. През последните години заради некачествените пиротехнически изделия случаите на пострадали зачестиха.

Мицански вкара в първия си мач за 2014 г.

Илиян Мицански се разписа в първия си мач за 2014 г.

Българският нападател вкара при победата на германския втородивизионен Илиян Мицански се разписа в първия си мач за 2014 г. Българският нападател вкара при победата на германския втородивизионен "Карлсруе" с 2:0 над играещия в III лига "Хайденхайм". Контролата се игра в турския курорт Белек, където двата отбора са на лагер. Селчук Алибаз откри за "Карлсруе", а Мицански оформи резултата. Той приключи миналата

Кристиано Роналдо е новият носител на Златната топка

Португалската перла на "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо е новият носител на "Златната топка". Португалецът вкара 69 гола в 59 мача през календарната 2013 година и беше основната при...

Израел отвърна на удара на Ивицата Газа

/КРОСС/ Израелските въоръжени сили нанесоха ответни удари по две цели в Ивицата Газа, съобщи ИТАР-ТАСС. Все още няма информация за жертви, пострадали или разрушения.По-рано бе съобщено, че южната част на е била подложена на ракетен обстрел от Ивицата Газа веднага след погребението на бившия премиер Ариел Шарон.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване