Защо мечките нападат, а не спят зимен сън

Две мечки нападнаха крава и теле по Нова година в Смолянско, въпреки че по това време на годината би трябвало да спят зимен сън. В новогодишната нощ едра мецана нападна 250-килограмово теле в село Кошница, защитено от смятания за надежден пазител електропастир. Ограденият с ток обор е на 500 м над селото. Сутринта собственикът намерил външното огра Две мечки нападнаха крава и теле по Нова година в Смолянско, въпреки че по това време на годината би трябвало да спят зимен сън. В новогодишната нощ едра мецана нападна 250-килограмово теле в село Кошница, защитено от смятания за надежден пазител електропастир. Ограденият с ток обор е на 500 м над селото. Сутринта собственикът намерил външното огра

Пламен Георгиев: Отнемаме 4 млн. лв. на братя Галеви

"Претендираме да отнемем 4 млн. лева от Пламен Галев и Ангел Христов-братя Галеви. Те се крият зад офшорни фирми и подставени лица. Надявам се въпросната сума да бъде отнета в полза на държавата, тъй като те имат влезли в сила присъди". Това заяви в "Лице в лице" Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

"Левски" привлича Аймен Белаид от "Локомотив" (Пловдив) (обновена)


"Левски" ще привлече централния защитник на "Локомотив" (Пловдив) Аймен Белаид. Двата клуба са се разбрали за трансфера на бранителя, заяви собственикът на черно-белите Константин Динев.

"Преговорите бяха продължителни и ние нямаше как да го задържим в "Локомотив", защото договорът му с нас свършваше през май. Аймен се представи добре с екипа на "Локомотив" и сега остава да се разбере с "Левски" за личните си условия. Ние ще получим трансферна сума и процент от следваща продажба....

"Левски" преговаря с "Локомотив" (Пловдив) за Аймен Белаид


"Левски" опитва да привлече централния защитник на "Локомотив" (Пловдив) Аймен Белаид. Двата клуба вече преговарят за бранителя, заяви собственикът на черно-белите Константин Динев.

"Преговаряме с "Левски" за Аймен, но още не сме стигнали до договорка. Няма и интересни новини от "Локомотив", заяви Динев пред "Гонг".

Тунизиецът дойде в "Локомотив" през лятото и изигра 12 мача, в които отбеляза един гол. С представянето си той се пребори за място в основния състав на...

ЕЦБ показа новата банкнота от 10 евро

Гражданите на страните от еврозоната и ЕС ще могат да пазаруват с нови банкноти от 10 евро, които бяха показани за първи път от Европейската централна банка. Банкнотата ще влезе в обращение в общия валутен съюз на 23 септември 2014 г.

Обновената сграда на Френския институт в столицата ще бъде открита в петък

Сградата на Френския институт в България ще бъде официално открита на 18 януари от 18.00 ч., съобщиха от френското посолство в понеделник. Предвидено е на откриването да присъстват делегираниият министър за европейските въпроси към френския министър на външните работи Тиери Репантен, министърът на културата Петър Стоянович, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан. Настаняването на Френския институт в България в някогашната сграда на Френския алианс увенчава с успешен край многогодишните преговори и потвърждава волята на върховните български и френски институции да отбележат нов етап в двустранните отношения и да работят за укрепването на културното и университетското сътрудничество между двете страни, се отбелязва в съобщението на посолството. Сградата на пл. "Славейков" 3, в която се е помещавал Френският алианс, е открита през 1925 г. През 1957 г. тя официално се превръща в Център за изучаване на чужди езици в София. Вече ще бъде седалището на Френския институт в София, открит в София през 1991 г. Сградата е обявена от Националния институт за паметниците на културата за паметник на недвижимото културното наследство и е реставрирана с мащабни строителни работи, започнали през 2012 г. Прочутата зала е реставрирана и в нея ще могат да се организират дебати и колоквиуми, прожекции на филми, театрални пиеси и концерти на класическа и модерна музика. В сградата ще се помещават всички отдели на Френския институт в България (културното, научното, университетското и институционалното сътрудничество, както и сътрудничеството в областта на средното образование), езиковите курсове и медиатеката. По време на престоя си в България е предвидено френският министър да има политически разговори с президента, министър-председателя и членове на правителството. Той ще председателства и честванията по случай 25-та годишнина от официалното посещение на френския президент Митеран в България. Тиери Репантен ще посети най-значимите музеи и сгради в българската столица. След официалното откриване на сградата на 18 януари, от 19.00 ч. в залата на Френския институт в България ще бъде показана пиесата "Премеждията на една чужденка с български корени", написана, режисирана и изпълнена от френската актриса от български произход Елизабет Мазев.

Момче се самоуби, пускайки си ток

Увил оголени жици около ръцете и краката си

Израел отговори на ракетното нападение от Газа

Военните в страната отказват да коментират операцията

Българка жестоко убита в Солун

Съпругът й намерил тялото й окървавено

Тийнейджър се самоуби с ел.ток

Тийнейджър от Горна оряховица се самоуби с ток, като омота ел. кабели около ръцете и краката си. Той не е оставил предсмъртно писмо, което засилва мистерията около смъртта му.

"Златен глобус" си е "Американска схема"

Съвсем очаквано “Американска схема” и “12 години роб” триумфираха на 71-те филмови награди “Златен глобус”, съответно в комедийния и драматичния раздел. И двете заглавия са вкоренени в историята и културата на САЩ. Единствената изненада на церемонията бе неприятна и нямаше нищо общо с киното. Няколко часа преди звездите да утъпчат червения килим Съвсем очаквано “Американска схема” и “12 години роб” триумфираха на 71-те филмови награди “Златен глобус”, съответно в комедийния и драматичния раздел. И двете заглавия са вкоренени в историята и културата на САЩ. Единствената изненада на церемонията бе неприятна и нямаше нищо общо с киното. Няколко часа преди звездите да утъпчат червения килим

Да извикаш Швейк, за да пиеш бира с него

Юрий Дачев търси предизвикателството на сцената

    


Неочаквано! След 2 г. застой има експертиза за смърт на родилка

Има шанс съдебното дело за смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова най-сетне да стигне до решение поне на първа инстанция, научи „24 часа”. 

След няколко неуспешни опита да намери акушер-гинеколози, които да влязат в състава на петорната медицинска експертиза, съдебният състав, председателстван от Стефан Стойков, беше решил Има шанс съдебното дело за смъртта на 23-годишната родилка Полина Димова най-сетне да стигне до решение поне на първа инстанция, научи „24 часа”. След няколко неуспешни опита да намери акушер-гинеколози, които да влязат в състава на петорната медицинска експертиза, съдебният състав, председателстван от Стефан Стойков, беше решил

Варненци ще протестират, искат имунитета на Волен Сидеров

Група активни граждани организира протест в социалната мрежа озаглавен "Варна срещу безобразията на Волен Сидеров". Протестът е насрочен за 15 януари от 18.00 часа пред община Варна. Насочен е срещу толерантността на институциите към хулиганските прояви на г-н Волен Сидеров и е с искане за незабавно сваляне на имунитета на замесените депутати от Атака в инцидента на летище Варна, както и бърз и обективен съд.

"Манчестър юнайтед" поевтиня с 250 млн. паунда заради слабите резултати


"Манчестър юнайтед" загуби 250 милиона паунда (410 млн. долара) от стойността си само за един месец заради най-слабия старт на сезона от 24 години. В момента клубът се оценява на 1.5 милиарда паунда (2.5 млрд. долара). 

"Червените дяволи" записаха поредица от загуби, заради които се оказаха на седмо място в класирането. Те вече имат шест поражения в първенството, а преди дни отпаднаха и от турнира за ФА къп. 

"Лошите резултати на терена започнаха да се отразяват и струваха...

Експерти: В сектор „Сигурност" нещата не са розови

София /КРОСС/ В сектор „Сигурност" нещата хич не са розови. Има два лагера, които имат различни мнения. Те са свързани с идеите за интензивно и екстензивно развитие, коментира пред bTV Николай Радулов, секретар на МВР в периода 1997 - 1998 г.Според него не е необходимо да се създават други организации като разузнавателен борд. Той ще дублира КСНС макар и на експертно ниво. Това е опит да се измъкне последното килимче из под краката на президента, посочи Радулов. Бившият охранител от НСО Николай Марков също бе на мнение, че положението в сектора не е розово. Той посъветва вътрешния министър Цветлин Йовчев да изхвърли от речника си изреченията „искам да ви кажа" и „трябва да ви кажа", които не били пример за държавност.Според него този закон трябва да изразява рамка на националната сигурност. „Само че рамката на този закон е по-голяма от платното, т.е ние няма как да съберем картината."„В НСО например гражданският контрол се изразява в парламентарен контрол. Който не е работил в средата на НСО, само той не знае какъв хаос настава в системата в момента, в който някои трябва да поеме отговорност", посочи бившият гард на НСО.

Николай Марков: НСО трябва да се девоенизира, офицерите не са се клели

От година и половина е предал доклад на президента , в който се казва, че никой в НСО не се е заклел. Това означава, че никой не носи отговорност. Ако прокуратурата се самосезира би трябвало да девоенизира цялото НСО. Законът за отбраната и въоръжените сили е императив, каза по bTV бившият гард от НСО Николай Марков.

Мощна експлозия от смях блика в "Швейк" (снимки)

Идиот по документи. С пъстри очи и дупка на гащите. Ей тук е Йозеф Швейк от Винохради. Тъгува с кучета. Поръчва винаги по три бири. Имена помни само на кръчми. И за него събития като воини и масови фалити на банки бледнеят пред проблема, колко бира остава недопита при обществени колизии


Обвинен в държавна измяна, вместо в съда, Швейк е изпрате Идиот по документи. С пъстри очи и дупка на гащите. Ей тук е Йозеф Швейк от Винохради. Тъгува с кучета. Поръчва винаги по три бири. Имена помни само на кръчми. И за него събития като воини и масови фалити на банки бледнеят пред проблема, колко бира остава недопита при обществени колизии Обвинен в държавна измяна, вместо в съда, Швейк е изпрате

Парис Хилтън подновява музикалната си кариера

Хотелиерската наследница Парис Хилтън даде нов тласък на музикалната си кариера. Парис подписа договор с казино Атлантик Сити, Ню Джърси. Тя ще влезе в ролята на Диджей по време на вечерните партит...

Глътка въздух за иранската икономика

Иран започва да изпитва първите конкретни положителни промени от диалогичната политика по ядрената си програма в очакване на предвидено размразяване на 550 милиона долара, което ще има незабавен пс...

Жените в живота на Франсоа Оланд

Любовна афера на френския президент събуди интерес

    


Близо 250 000 безработни са започнали работа през 2013 г.

11.3 % е средното за годината равнище на безработицата у нас

Прокуратурата разследва трихинелозата в Храбрино и Стамболийски

/КРОСС/ Пловдивската районна прокуратура се самосезира заради 16-те заболели от трихинелоза в Храбрино и Стамболийски. Магистратите ще проверяват какво е състоянието на болните и кой e виновен за случилото се. Днес е образувана преписка и е назначена предварителна проверка.Наказанието, предвидено от закона, е "лишаване от свобода" до 3 години при тежка телесна повреда и с лишаване от свобода до 2 години или с пробация при средна телесна повреда.

За пореден път бе счупена паметната плоча на Мара Бунева на кея на Вардар (ОБЗОР)

  За пореден път бе счупена паметната плоча на Мара Бунева на кея на Вардар (ОБЗОР)Снимка: А1онСкопие. Продължават провокациите при честването на годишнината от подвига на Мара Бунева. В неделя родолюбиви организации поставиха за пореден път паметна плоча на кея на река Вардар, където преди 86 години българката от Тетово Мара Бунева застрелва

В комисията за изборния кодекс се чудят кога да заседават

С добри пожелания и оптимизъм стартира първото заседание на временната комисия за Изборния кодекс. Председателят на комисията Мая Манолова си пожела да се приемат добри правила за провеждане на изборите, които ще гарантират демократичен и честен изборен процес със засилено гражданско участие.

Мигрантите допринасят за местните икономики!

Еврокомисар: Мерки срещу социалните злоупотреби, а не дискриминационни мерки

    


Ген. Аспарухов: Всичко, което се случва в лявото пространство, е добро

София /КРОСС/ Всичко онова, което се случва в лявото пространство, е добро. Извършва се някакъв оздравителен процес, диалог, дискусия, коментира пред БНТ бившият депутат от БСП ген. Бриго Аспарухов. Всичко онова, което се случва, няма да доведе до разцепление в БСП, по-скоро ще обере онези избиратели, които в близките 2-3 години се колебаят каква страна да заемат. Тези спорове ще доведат до това да започнат да се привличат по-голяма част от обществото, прогнозира той. По думите му Първанов участва активно в работата на Националния съвет на социалистите, на БСП, изразява категорично и открито позицията си - той не оТой бе категоричен, че между ГЕРБ и Георги Първанов няма бъдеще. Борисов не може да управлява с никой друг, подчерта Аспарухов.добрява онова, което се случва в партията, визирайки основно ръководството и по-точно лидера на партията. Първанов има усещането, че е един успешен лидер на БСП. Той в много трудно време успя да извърши една огромна по мащаби работа и да създаде Коалиция за България, заяви Аспарухов. Според него двете листи за евроизборите няма да доведат до оттегляне на гласове от БСП.  

Питието на джентълмена

Да започнем с това, че уискито не е шотландската или ирланската ракия! То е алкохолен шедьовър, който трябва да се пие с познание, класа и добри маниери. Нищо против хладната мента на плажа, мастиката на кристали или добрата стара ракийка, но уискито е истинският крал. И към него трябва да се отнасяме с подобаващ респект.
Да започнем с това, че уискито не е шотландската или ирланската ракия! То е алкохолен шедьовър, който трябва да се пие с познание, класа и добри маниери. Нищо против хладната мента на плажа, мастиката на кристали или добрата стара ракийка, но уискито е истинският крал. И към него трябва да се отнасяме с подобаващ респект.

Ген.Чавдар Калайджиев: Андрей Луканов бе сътрудник на военното разузнаване

"Андрей Луканов беше сътрудник към военното разузнаване. Той беше най-умен от служителите". Това разкри сензационно в "Лице в лице" о.р. ген. Чавдар Калайджиев, който в продължение на 40 години е бил разузнавач.

БСП ще изключва социалисти от АБВ-листата

Всички, които влязат в евентуалната втора лява листа на АБВ, по устав трябва да бъдат изключени от партията. Тази теза защити политологът Татяна Буруджиева, която е и началник на кабинета на соцлидера Станишев.

Плевенчани атакуваха Румен Петков

Плевен /КРОСС/ Сериозен интерес от страна на плевенчани имаше към обявената за днес приемна на председателя на областния съвет на БСП в Плевен Румен Петков. За по-малко от два часа и половина бяха изслушани проблемите на почти 35 човека. Голяма част от въпросите, които гражданите поставиха, са свързани с търсене на работа на безработни лица. Някои от посетителите на приемната отправиха молба за подпомагане на спортни клубове, а други за подкрепа на конкретни инициативи за изграждане на параклиси и църкви в различни населени места в Областта. Споделени бяха и съществуващи проблеми с инфраструктурата и канализационната система на територията на общините в Плевен и региона.Сред чакащите имаше и членове на БСП, дошли лично да изкажат мнението си за случващото се в БСП и в цялото ни общество през последните седмици.

Най-важните новини от деня, понеделник, 13 януари

Новите софийски трамваи тръгват днес Нови трамваи тръгват в столицата от днес. Те ще се движат по линии 1 и 7, оборудвани са с климатик и са...

За увеличената месечна помощ за второ дете не се подават допълнителни документи

Родителите няма да подават допълнителни документи, за да получат увеличението в месечната помощ за второ дете, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане. Месечната помощ досега беше 35 лева за дете. От 1 януари 2014 г. със Закона за държавния бюджет за 2014 г. помощта само за второ дете стана 50 лева, а за другите деца в семейството остана 35 лева. Дирекциите "Социално подпомагане" ще извършат служебно проверка на поредността на децата по действащите молби-декларации и ще издават нови заповеди за изменение на размера на помощта. При определяне поредността на децата се вземат предвид всички деца - родени, припознати, осиновени, доведени, заварени към момента на подаване на молбата декларация, е посочено в съобщението. При едновременно раждане от майката на две и повече деца, помощта е увеличена от 52.50 лева на 75 лева за всяко дете. Остава изискването за подоходен критерий при отпускане на помощта, като средно месечният доход на член от семейството е 350 лева. Промяна има и при изплащането на месечните помощи за децата с увреждане, като от началото на 2014 г. те ще получават по 100 лева - двойният размер от размера на помощта, определен за второ дете. От 217 на 240 лева е увеличена и месечната добавка за деца с трайни уреждания, независимо от дохода на семейството. Размерът на еднократната помощ за живородено дете се запазва същия, както досега. Така за първо дете остава 250 лева, за второ 600 лева, а за трето и всяко следващо – 200 лева. За 2014 г. размерът на другите помощи по Закона за семейните помощи за деца се запазва.

“Милан” чака Зеедорф за треньор

Кларънс Зеедорф най-вероятно ще стане треньор на “Милан” вместо уволнения Масимилиано Алегри. Холандецът, който е на 37 години, обаче още е футболист на бразилския “Ботафого” с договор до юни. Все пак в контракта има клауза халфът да бъде пуснат при оферта от “Милан”. А еврошампионът с три клуба е фаворит на боса на “Милан” Силвио Берлускони.

Но Кларънс Зеедорф най-вероятно ще стане треньор на “Милан” вместо уволнения Масимилиано Алегри. Холандецът, който е на 37 години, обаче още е футболист на бразилския “Ботафого” с договор до юни. Все пак в контракта има клауза халфът да бъде пуснат при оферта от “Милан”. А еврошампионът с три клуба е фаворит на боса на “Милан” Силвио Берлускони. Но

Общинските ученически игри продължават с още 2 спорта

На 18 и 19 януари се подновяват Общинските ученически игри. Хандбалът за юноши и девойки 11-и и 12-и клас е в ОУ “Стоян Михайловски”. Срещите по бадминтон са в І ЕГ – за 5-и – 7-и клас (събота) и за 8-и – 10-и клас (неделя). За турнира по бадминтон при малките заявки са подали 7 отбора, а при по големите - 11 тима, които ще премерят сили за местата, даващи право за участие в областните състезания напролет.

Еърбъс с нова ценова листа

/КРОСС/ Еърбъс увеличи средните цени за своите самолети с 2,6% за цялата си продуктова линия. Новите цени са валидни от 1 януари 2014. Увеличението на цената от 2,6% е изчислено съобразно стандартната формула за увеличение на Еърбъс за периода януари 2013 - януари 2014. "Новите ни цени за 2014 потвърждава отново ненадминатата стойност на модерните, гориво-спестяващи самолети на Еърбъс", каза Джон Лехи, John Leahy, Главен оперативен директор, клиенти. „Ние виждаме продължаващо силно търсене във всички категории самолети, тъй като нашите надеждни, сигурни и ефикасни продукти позволяват на клиентите ни да разширяват успешно бизнеса си, както и да доставят удоволствие на пътниците си, които винаги ще се радват на най-удобните кабини".Еърбъс е световен производител на пътнически самолети с капацитет от 100 до над 500 места. Еърбъс държи на иновативните технологии и предлага едни от най-тихите и гориво-спестяващи самолети. Еърбъс е продал над 14 000 самолета на над 360 клиента в цял свят. От тях, над 8 000 самолета вече са доставени.

250 души са дарили кръв за два дни в София


През изминалия уикенд 250 души са дарили кръв в акция по кръводаряване в София. Това съобщи пред журналисти Васил Сливов от Националния център по трансфузионна хематология. Той добави, че броят на кръводарителите нараства с 1% всяка година.

Сливов обяви още, че до края на юни кръвните центрове в България ще заработят със специализиран софтуер, който обединява всички звена в системата.

"Системата дава възможност да се проследява в реално време кой дарява кръв, има ли...

Николай Радулов: Израелците са разстреляли атентаторите от Бургас?

Извършителите на атентата в Бургас са разстреляни от израелските служби. Това каза в "Лице в лице" по bTV експертът по сигурността и бивш секретар на МВР Николай Радулов.

Майката на Пеевски го защитава с изявление след репортажа на Arte


Ирена Кръстева, собственик на "Нова българска медийна група" и майка на депутата от ДПС Делян Пеевски, разпространи чрез агенция "Фокус" изявление във връзка с репортажа "България: самотна битка срещу корупцията" на френско-германската телевизия Arte, излъчен на 10 януари, с което защитава сина си. Тя отрича че притежават имоти в хотел "Берлин" и обявява материала за поръчков. Майката на депутата заявява още, че всичките й собствености са декларирани и че вестниците й няма да спрат "да...

ФИФА позволи на Косово да играе контроли

Косово може да има свой национален отбор, който да играе приятелски мачове със страните-членки на ФИФА, реши днес световната футболна централа на свое заседание, предаде БГНЕС. Преди няколко дни се...

Нигери забрани еднополовите бракове

/КРОСС/ Президентът на Нигерия Гудлък Джонатан подписа закон, забраняващ еднополовите бракове, съобщи ИТАР-ТАСС.„Над 90% от нигерийците са негативно настроени спрямо еднополовите бракове. По такъв начин законът съответства на културните и религиозни традиции на нашия народ", заяви говорителят на нигерийското президентство Рубен Абати.За регистрация и участие в гей клубове, както и за пропаганда на хомосексуализъм, се предвиждат наказания до 10 години затвор.

Министерството на финансите пласира 50 млн. лв. ДЦК

Министерството на финансите пусна в обръщение нова емисия 10.5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, с падеж 15 юли 2024 година.   На проведения на 13 януари аукцион бяха пласирани успешно ДЦК за 50 млн. лв. при средно претеглена доходност от 3.74%, съобщиха от финансовото ведомство.   Това е втори аукцон от началото на годината, след като на 6 януари успешно беше пласиран краткосрочен дълг от 400 млн. лв. До края на месеца предстоят още два аукциона. На 20 януари ще бъде отворена емисия от 5-годишни ДЦК за 50 млн. лв., а на 27 януари ще бъдат емитирани още 400 млн. лв. с падеж 9 месеца. На 3 февруари е последното теглене на още 400 млн. лв. краткосрочни 3-месечни облигации.   Тези средства са необходими за изплащане на европейската субсидия на земеделските производители, която възлиза на над 1.2 млрд. лева.   Общият размер на подадените поръчки на днешния аукцион за 50 млн. лв. е достигнал 94.72 млн. лв., което съответства на коефициент на покритие от 1.89, се посочва в съобщението на финансовото министерство.   Спредът спрямо бенчмарковите германски облигации в този сегмент е в размер на 190 базисни пункта. Емисията е референтна по отношение на хармонизирания дългосрочен лихвен процент за оценка степента на сближаване, който е един от Маастрихтските критерии.   От страна на участниците е отчетен висок интерес както към количеството, предложено за продажба със състезателни поръчки, така и към несъстезателната част, определена за разпределение между инвеститорите.   Най-голямо количество ДЦК на аукциона са придобили банките (36.68%), следвани от пенсионните фондове с (36.08%), застрахователните дружества с (25.24%) и гаранционни фондове (2%).   Постигнатата доходност на аукциона от 13 януари 2014 г. е под тази на деноминирани в национална валута облигации в същия матуритетен сегмент на редица държави от ЕС: Испания (3.813%), Италия (3.901%), Полша (4.351%), Словения (4.593%), Румъния (5.114%), Португалия (5.29%), Унгария (5.377%), Гърция (7.585%).

Американски съд позволи експериментите с осъден на смърт

Според защитата те ще причинят на подсъдимия "ужас и агония"

Иво Прокопиев с позиция по обвиненията на Пеевски

С постоянните атаки срещу мен, моят бизнес и моето семейство, г-н Пеевски и г-жа Кръстева няма да успеят да убедят никой, че друг е виновен за множеството безобразия и злоупотреба с власт, които лично те извършват пред очите на българското общество всеки ден, заявява Прокопиев

Счупената матрица на образованието

12-годишният Божидар от Смолян, който никога не е ходил на училище, но има знания за повече от отличие разбуни тази седмица духовете. Оказа се, че има още около 200 такива деца. Майката на Божидар обвини просветните власти, че пречат на момчето  да се развива, като не го допускат до олимпиади и състезания. А това даде старт на поредица от дебати в 12-годишният Божидар от Смолян, който никога не е ходил на училище, но има знания за повече от отличие разбуни тази седмица духовете. Оказа се, че има още около 200 такива деца. Майката на Божидар обвини просветните власти, че пречат на момчето да се развива, като не го допускат до олимпиади и състезания. А това даде старт на поредица от дебати в

ЕЦБ пуска серия нови банкноти от 10 евро

Европейската централна банка (ЕЦБ) представи новите си банкноти от 10 евро, съобщава "Дойче Веле". Купюрите имат надпис и на български език. Te...

Тийнейджър се самоуби с ток

Горна Оряховица /КРОСС/ 17-годишен се самоуби в дома си в района на парк „Детски кът" в Горна Оряховица. На трупа му се натъкнали близките му по обед в двора на къщата. Момчето, което било 10-класник в електротехникума в железничарския град, извело кабели с електричество от контакт в гаража, увило оголените жици около ръцете и краката си и така сложил край на живота си, разказват медици.При първоначалния оглед по тялото не са установени следи от насилие. Родителите не са открили предсмъртно писмо. Предстои аутопсия на тялото от областната болница във Велико Търново. По случая се води разследване, полицията изяснява причините заради които момчето е посегнало на живота си.

Уникалният фотографски експеримент на Чино Отсука (СНИМКИ)

Серията от снимки на живеещата в Лондон японка Чино Отсука оставят толкова носталгични и затрогващи емоции, че вероятно ще оставят някои от вас без...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване