Антиправителствената кампания "затвори Банкок" започна в Тайланд

Основни кръстовища на тайландската столица бяха затворени, след като протестиращите срещу правителството започнаха кампания под наслов "Затвори Банкок", за да принудят премиера да подаде оставка, предаде ДПА в понеделник. Тази сутрин ръководителят на протестите Сутеп Таугсубан оглави шествието на десетки хиляди хора, които тръгнаха от базата на протестиращите до Паметника на демокрацията в Западен Банкок към седем кръстовища на тайландската столица. Силите на реда не се намесиха и позволиха на протестиращите да струпат чували с пясък на кръстовищата, предаде Франс прес. Сутеп от ноември ръководи масовите улични протести в Банкок, за да принуди временното правителство на министър-председателката Инглук Шинаватра да подаде оставка и за да бъде назначено ново правителство. Днес тя покани лидерите на протестиращите да обсъдят предложението на Избирателната комисия за отлагане на извънредните парламентарни избори, които правителството насрочи на 2 февруари, предаде Ройтерс. Досега министрите заявяваха, че според конституцията отлагането на изборите е невъзможно, но избирателната комисия ги опроверга. Един от членовете й предложи датата 4 май. Според плановете на протестиращите на седемте блокирани кръстовища ще се провеждат постоянни протести, от тях всеки ден ще тръгват шествия към правителствени сгради и домове на министри. През изминалата нощ са били чути изстрели около правителствения административен комплекс, който протестиращите са започнали да блокират късно снощи. Освен седемте основни кръстовища се блокират и други по-малки. Акцията "Затвори Банкок" ще приключи, когато Инглук и министрите й подадат оставка, заяви говорител на протестиращите. "Ако хората изпитват неудобства от протестите, трябва да дойдат и да се присъединят към нас за сваляне на правителството", каза той. Повечето протестиращи са от Южен Тайланд. Присъствието на граждани на столицата е по-слабо. В Банкок има 4 милиона собственици на автомобили, хиляди таксита и 5400 автобуса. Наложила се е промяната на маршрута на 137 линии. Трафикът в столицата беше по-слаб тази сутрин, а наземната железница беше по-малко натоварена, тъй като много от жителите на столицата изглежда са решили да си останат вкъщи по време на протестите. Десетки училища бяха затворени.

Четирима пострадаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна

/КРОСС/ Четирима пострадаха при тежка катастрофа на пътя София-Варна, недалеч от търговищкото село Буховци. Катастрофата е между лек и товарен автомобил, който се е преобърнал и след удара на платното се разпилял част от товара, което наложи главният път временно да бъде затворен. Трима от пострадалите са с черепно-мозъчни травми. Пострадалите са настанени в болницата в Търговище. Сред тях е и четиригодишно момиченце. Всички са в стабилно състояние.

Съдът позволи на Алексей Петров да пътува в чужбина


Софийският градски съд уважи молбата Алексей Петров да пътува до Австрия за лечение. Той имал назначени изследвания в клиника. Съдия Румяна Ченалова обясни, че на Петров многократно е било позволявано да пътува, той винаги се връщал навреме и не пречел на хода на делото.

През ноември миналата година магистратите разрешиха на Алексей Петров да замине за Сърбия, за да приеме поста председател на балканската федерация по карате. Малко по-късно на подсъдимия беше разрешено да замине да...

Японци предложиха да купят производителя на Jim Beam


Японската компания "Сънтори" (Suntory) обяви, че е отправила оферта за придобиване на американската Beam Inc., производител на световно известни марки като бърбън Jim Beam и Maker's Mark, уиски Teacher’s и коняка Courvoisier.

Ако акционерите на базираната в Чикаго компания приемат, това ще превърне Suntory Holdings Ltd. в третия по големина в света производител на спиртни напитки.

Офертата е за 13.6 млрд. долара в брой (25% премия над цената, на която акциите на Beam...

Йогата лекува артритни болки

Според последно проучване йога упражненията са полезни не само за постигането на душевен баланс, но и за освобождаването от физическа болка.

Представят нов сборник за "възродителния процес"

От поредицата на Комисията по досиетата "Из архивите на ДС"

Прокопиев: Не съм страна в спора между АРТЕ и семейството на г-н Пеевски

Намирам изявленията на г-н Делян Пеевски и майка му г-жа Ирена Кръстева за някаква мнима моя роля в репортажа на обществената френско-германска телевизия АРТЕ за нелепи и проява на липса на срам. Аз няма как да бъда страна в споровете между голяма и уважавана медиа като АРТЕ и семейството на г-н Пеевски. Във вестник „Капитал“, „Дневник“ и

Прокопиев: Не съм страна в спора между АРТЕ и семейството на г-н Пеевски

Намирам изявленията на г-н Делян Пеевски и майка му г-жа Ирена Кръстева за някаква
мнима моя роля в репортажа на обществената френско-германска телевизия АРТЕ за нелепи и проява на липса на срам. Аз няма как да бъда страна в споровете между голяма и уважавана медиа като АРТЕ и семейството на г-н Пеевски. Във вестник „Капитал“, „Дневник“ и Намирам изявленията на г-н Делян Пеевски и майка му г-жа Ирена Кръстева за някаква мнима моя роля в репортажа на обществената френско-германска телевизия АРТЕ за нелепи и проява на липса на срам. Аз няма как да бъда страна в споровете между голяма и уважавана медиа като АРТЕ и семейството на г-н Пеевски. Във вестник „Капитал“, „Дневник“ и

Лобисти и здравни организации държат темата за пушенето в дневния ред на ЕС


Въпросите около тютюнопушенето винаги са предизвиквали разгорещени дебати не само в България, но и в целия Европейски съюз. Темите варират от забрана на пушенето на обществени места, през съставките в цигарите, пурите, електронните цигари до това как да се направят тютюневите изделия по-малко привлекателни сред младите хора, така че те изобщо да не започват да пушат. Освен различните гледни точки в темата са замесени производителски и лобистки интереси, като дебатът се разпалва и от различни...

Димана и Дамян Попов крият връзката си

Наскоро певецът дори публикува в личния си профил снимка със своята колежка, направена в хотел в турския град Чорлу, където двамата пяха заедно.

Част от кв."Чайка" остава без вода до полунощ

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода ще остане част от кв."Чайка" и абонатите около Спортна зала до 24 часа; Припомняме, че по-рано днес без вода останаха абонатите в част от

Мъж се запали пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик

61-годишен мъж от Панагюрище се е самозапалил пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал този следобед, а сигналът е подаден от очевидци на инцидента в полицията и в местната пожарна.

60-годишен мъж се самозапали пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик

/КРОСС/ 60-годишен мъж от Панагюрище се е самозапалил в ранния следобед пред сградата на ТЕЛК в Пазарджик. Животът му е вън от опасност.Тодор Атанасов се е самозапалил, след като е разбрал, че отново не може да получи удостоверение за продължаване на решението на ТЕЛК, въпреки че през декември миналата година се е явил на комисия в Пловдив. Предишното му решение изтекло през юни и от тогава мъжът е без доходи.Той е пристъпил към крайната мярка от отчаяние, затова не е направил самозапалването зрелищно. Мъжът е влязъл в тоалетната, полял се е със спирт и е щракнал запалката, коментира говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. За късмет в този момент са се появили хора, които бързо са реагирали.Тодор Атанасов е с изгаряния в областта на лицето и шията, но без сериозни поражения, съобщиха от пазарджишката многопрофилна болница. Очаква се официалната позиция по случая и на ТЕЛК, съобщи БНР.

Капитан Ваньо Мусински: Не се налагат съкращения в патрулния дивизион във Варна

Във Военноморските сили учебната година е период, в който се прави преразпределение на ресурсите. Те се разпределят така, че през следващия период от една година ефективно да бъде изпълнена бойната подготовка. Това каза пред журналисти капитан I ранг Ваньо Мусински, командир на патрулния дивизион във Варна, след откриването на учебната година във Военноморска база – ВМС, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Шведски лекари трансплантираха матки на девет жени

Шведски лекари трансплантираха успешно матки от роднини на девет жени в първия голям експеримент, който цели да провери дали с подобна трансплантация жените могат да родят собствени деца съобщи Асошиейтед прес.

Трансплантации на матки досега са правени в Турция и в Саудитска Арабия. И при двата опита обаче не се родиха бебета. 

Шведски лекари трансплантираха успешно матки от роднини на девет жени в първия голям експеримент, който цели да провери дали с подобна трансплантация жените могат да родят собствени деца съобщи Асошиейтед прес. Трансплантации на матки досега са правени в Турция и в Саудитска Арабия. И при двата опита обаче не се родиха бебета.

Турските имена на местности във Варна остават

4 гласа не достигнаха на съветниците във Варна да гласуват върнатото от областния управител Иван Великов решение за смяна на турските имена на 215 местности. С 22 гласа 4 гласа не достигнаха на съветниците във Варна да гласуват върнатото от областния управител Иван Великов решение за смяна на турските имена на 215 местности. С 22 гласа "за", 9 "против" и 7 "въздържали се" решението от декември не бе потвърдено. Предложението трябваше да получи поне 26 гласа, за да бъде прието отново. Срещу решението гласува

КС решава за Пеевски по искането на президента

Конституционният съд ще гледа делото за избор на председател на ДАНС Делян Пеевски по искане на президента, за установяване на противоконституционност на Решение на Народното събрание от 19 юни 201...

Няма да се подават допълнителни документи за увеличената помощ за второ дете

Родителите няма да подават допълнителни документи, за да получат увеличената на 50 лева месечна помощ за второ дете, която е в сила от 1 януари. Дирекциите „Социално подпомагане" ще ...

Без "възродителен процес" във Варна, турските имена на местности остават

Преименуването на 215 местности на територията на община Варна няма да се състои, реши общинският съвет в града на извенръдно заседание в понеделник.

Местните избранниците трябваше да гласуват отново решенията от последната си сесия от 13 декември, защото областният управител Иван Великов върна всички точки заради процедурни нарушения. Една от т Преименуването на 215 местности на територията на община Варна няма да се състои, реши общинският съвет в града на извенръдно заседание в понеделник. Местните избранниците трябваше да гласуват отново решенията от последната си сесия от 13 декември, защото областният управител Иван Великов върна всички точки заради процедурни нарушения. Една от т

Погребаха Ариел Щарон с военни почести

/КРОСС/ Бившият премиер на Израел Ариел Шарон бе погребан в семейната ферма „Шиким" в пустинята Негев. Траурната церемонията бе съпроводена с военни почести. Ковчегът на Шарон бе обвит с националния флаг на държавата. Осем генерали от израелската армия понесоха тленните останки на бившия премиер до неговия вечен дом. Погребението се извърши изцяло в съответствие със завещанието на израелския лидер и въпреки установената традиция погребенията на главите на правителството да стават в мемориален комплекс в Йерусалим. По-рано днес в Йерусалим се състоя държавна церемония за прощаване с бившия премиер. Слово на нея държаха действащият министър - председател на Израел Бенямин Нетъняху и президентът на страната Шимон Перес. Ариел Шарон почина в събота в клиника в Тел Авив, където се намираше под лекарско наблюдение. На 4 януари 2006 година той претърпя тежък инсулт, от който така и не успя да се възстанови.    

Силвестър Сталоун отново ще играе Роки

Лентата ще бъде озаглавена "Крийд", а Сталоун е споделил плановете си за филма като гост в шоуто на британеца Джонатан Рос

ЕС към Турция: Попитайте ни за спорният законопроект

Брюксел иска да се гарантира, че законът е в съответствие с европейското законодателство

Пожар обхвана едно от тепетата в Пловдив

Засега не са ясни причините за възникването на огнената стихия

Американка сключи договор със сина си за айфон

Американка сключи договор със сина си за това как, кога и при какви условия той може да използва iPhone, съобщава abc.es.

Джанел Бърлей Хофман е американска писателка, сътрудник в „The Huffingon Post Американка сключи договор със сина си за това как, кога и при какви условия той може да използва iPhone, съобщава abc.es. Джанел Бърлей Хофман е американска писателка, сътрудник в „The Huffingon Post" и майка на 5 деца, която се сблъсква с родителско предизвикателство - най-голямото дете - Грегъри, на 13 години, иска iPhone. Съзнавайки отго

Американка подписа договор със сина си за използването на айфон

Американка сключи договор със сина си за това как, кога и при какви условия той може да използва iPhone, съобщава abc.es.

Джанел Бърлей Хофман е американска писателка, сътрудник в „The Huffingon Post" и майка на 5 деца, която се сблъсква с родителско предизвикателство - най-голямото дете - Грегъри, на 13 години, иска iPhone.

Съзнавайки отго Американка сключи договор със сина си за това как, кога и при какви условия той може да използва iPhone, съобщава abc.es. Джанел Бърлей Хофман е американска писателка, сътрудник в „The Huffingon Post" и майка на 5 деца, която се сблъсква с родителско предизвикателство - най-голямото дете - Грегъри, на 13 години, иска iPhone. Съзнавайки отго

Калашников: Боли ме за убитите с автомата ми!

През 2012 г. Михаил Калашников е написал писмо до руския патриарх Кирил.

Борисов: Нямам общо с кръга "Капитал"

"Държа да подчертая, че не приемам никакви обвинения, че имам нещо общо с така наречения кръг Капитал или че има влияние от когото и да било върху партия ГЕРБ. Нещо повече – никога не съм допускал влиянието на каквито и да е кръгове в управлението на страната. Аз и ГЕРБ винаги сме се занимавали с политика и сме се старали да градим България.Това заяви преди минути Бойко Борисов по Фейсбук.

Министерството на финансите пласира 10.5-годишни книжа при лихва 3.74%


Министерството на финансите набра 50 млн. лв. от нова емисия 10.5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, с падеж 15 юли 2024 година.

Среднопретеглената доходност, постигната на днешния аукцион, е 3.74% и според съобщението е по-ниска от лихвите по подобни по вид и срочност книжа на Испания (3.813%), Италия (3.901%), Полша (4.351%), Словения (4.593%), Румъния (5.114%), Португалия (5.290%), Унгария (5.377%), Гърция (7.585%). 

Общият размер на подадените...

Ирена Соколова: Управлението на това правителство е 98% лъжа!

 „Започва новата сесия на Народно събрание, но само времето и сезонът ще бъдат различни. Досегашното поведение на управляващите не показва нито развитие, нито критичност. Правителството беше създадено лабораторно, като проект на зъл изобретател и вече над 200 дни събира народното негодувание и омраза. Въпреки това не се променя, не се вслушва...За всички ни е ясно, че БСП, ДПС и Атака са си "опасно близки" и фактът, че след последните изстъпления на Волен Сидеров...

Продължава

Трансплантираха матки на девет жени в Швеция

Шведски лекари трансплантираха успешно матки от роднини на девет жени в първия голям експеримент, който цели да провери дали с подобна трансплантация жените могат да родят собствени деца съобщи Асошиейтед прес.

Трансплантации на матки досега са правени в Турция и в Саудитска Арабия. И при двата опита обаче не се родиха бебета. 

Шведски лекари трансплантираха успешно матки от роднини на девет жени в първия голям експеримент, който цели да провери дали с подобна трансплантация жените могат да родят собствени деца съобщи Асошиейтед прес. Трансплантации на матки досега са правени в Турция и в Саудитска Арабия. И при двата опита обаче не се родиха бебета.

Автобусни превозвачи плашат да спрат работа на 1 февруари

Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) заплаши с ефективна стачка от 1 февруари и спиране на превозите по вътрешните линии в цялата страна, ако не бъде изпълнено поне едно от шестте му искания, отправени до премиера Пламен Орешарски и останалите отговорни институции през ноември. Това обявиха от сдружението. Основните искания са решаване на проблема с нелегалните превозвачи, липсата на еврофинансиране за бранша и корупцията при възлагане на обществен превоз. От днес превозвачите са в предупредителен протест. За целта на Централната автогара в София и на други частни автобусни гари в страната са сложени плакати с надпис "Протест". "За една година сме написали 104 писма, за които имаме само четири отговора. Нямаме отговор и на писмото до премиера Орешарски. Надявам се да чуят исканията ни, ние сме добронамерени. Хубаво е да се говори, но трябва и да се работи", каза Галя Топалова, председател на НСАПБ. Неконтролируем сив сектор Въпреки че държавата отчете намаляване на сивия сектор, според проучване на Министерството на финансите и Асоциацията на индустриалния капитал, финансирано с европари, превозвачите твърдят, че не могат да работят нормално заради "абсолютно неконтролируемия сив сектор". Половината от превозите на пътниците както по вътрешните, така и по международните линии са в сивия сектор, каза Галя Топалова. Нелегалният превоз е станал епидемия, завладяла цялата страна, каза Ивайло Константинов, член на УС на НСАПБ. По думите му всеки втори безработен припечелва като предлага нерегламентирани транспортни услуги. Като пример на сивия сектор превозвачите посочиха "керваните" от коли по Горнобанския път, които "ловят" пътници за южните направления. По автогарите пък всекидневно по 10-15 леки коли и микробуси привличат пътници на по-ниски цени, с което застрашават не само бизнеса, но и безопасността на хората. "От 2800 фирми, извършващи автобусни превози преди, към момента са останали 900-950 автобусни фирми. Ако продължава така, в бранша до края на годината могат да останат 500 фирми", прогнозира Галя Топалова. Причината за ръста на сивия сектор в бранша е липсата на контрол от страна на държавата, каза Васил Пиронков, член на УС на НСАПБ. Липса на достъп до еврофинансиране От седем години браншът е изолиран от европейско финансиране, което не позволява обновяване на автопарка. През новия програмен период 2014-2020 г. също не е заложена възможност превозвачите да кандидатстват за финансиране. "Дали мислят или са забравили за нашия проблем? Щом сме европейска страна, автопаркът трябва да се обнови по някакъв начин. Не може само общините да получават европейски средства. Казаха, че не може да се включим по оперативна програма "Транспорт", защото там е само БДЖ. Трябва да се помисли и за автобусните превозвачи или БДЖ да се приватизира", заяви Топалова. За БДЖ субсидии, за частните превозвачи - задължения Другият проблем за превозвачите е, че БДЖ ползва държавна субсидия от 170 млн. лв., което й позволява да вози под себестойност, докато общественият превоз няма такива екстри, дори обратното - налага им се да возят без пари различни категории правоимащи – деца под 7 години, военноинвалиди и участници във войните и т.н. Една четвърт от пътуващите ползват различни видове намаления, което води до 500 млн. лева загуби за сектора, отчетоха от НСАПБ. Международните превозвачи са подложени на допълнително данъчно облагане (данък оборот) в редица европейски държави, въпреки спогодбите за двойното данъчно облагане, допълниха още от сдружението. Превозвачите искат държавата да реши по какъв начин ще може да подпомогне бранша. Вариантите са субсидии за горивата, намаляване на ставката или възможност за кандидатстване за финансиране по програма "Конкурентоспособност", смята Топалова. "Очакваме отговор, че няма средства, но не може БДЖ да пътува с гориво 1.50 лв. с ДДС, тези със селския туризъм автобуси също с горива с намален акциз, а основният превоз да е с 2.60 лв гориво. Общественият транспорт може да мине и на цените на горивата, които ползва жп транспортът", посочи Васил Пиронков. Всеки селски кмет със своя линия Превозвачите се оплакаха от корупция при възлагането на междуселищните линии и поискаха сами да си ги разпределят, за да имало за всеки хляб, което също не е пазарен механизъм. "Всяка община си възлага автобусни линии и става корупционна практика. Еди-кой си кмет на село си възлага линиите на свой човек, много големи проблеми се получават. От бранша желаем сами да си разпределяме линиите, така че за всеки да има пътници, за да се обновяват и автобусите", каза Галя Топалова. Няма село или град, който да си няма нерегламентиран превозвач за Европа, каза Ивайло Константинов. Без вдигане цените на билетите Въпреки нарисуваната мрачна картина превозвачите нямат намерение да вдигат цената на билетите, защото си дават ясно сметка за ниските доходи на хората и невъзможността да плащат. "Няма как да увеличим цените на билетите за автобусите в тази демографска криза. София не е България, в другите градове не останаха хора", каза Топалова. "Демографската криза е много голям проблем у нас. Може да намалим цените, ако получим европейски средства - да си обновим автопарка или някакви компенсации”, допълни тя.

"Шерлок" завърши сезона с 8.7 млн. зрители, обещание за още епизоди и вероятен съдебен процес


Британският сериал "Шерлок", пренасящ сюжетите на Артър Конан Дойл за прочутия детектив в XXI век, завърши третия си сезон с 8.7 млн. зрители, съобщи Би Би Си. Това е с близо милион повече от финалите на втория и първия сезон, но същевременно отстъпление от рекордните 9.2 млн. зрители пред малкия екран за пилотния епизод от 1 януари.

Коментарите след излъчването му по Би Би Си пък основно гравитират около обрата в поредицата, който се оформя покрай личния живот и привидно щастлив...

Измериха Вселената с огромна точност

Ултрапрецизна нова карта на космоса хвърля повече светлина върху размерите на тъмната енергия - мистериозната сила, за която се смята, че е отговорна...

Подчинен на Цветанов размотава съда

Делото срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново - Орлин Тодоров продължава да се мотае. Причината - неявяване на единия от адвокатите му - Елена Божурска. Оказа се, че днес тя не може да яви в залата, тъй като имала сериозен личен ангажимент в чужбина, а Тодоров държи на присъствието й.

72 участника в Държавното първeнство по тенис

72 участника се включиха в Държавното първeнство по тенис юноши и девойки, което стартира днес в Хасково. 6- ма от състезателите са от региона.

Виктория Желева, Моника Владимирова, Берна Алексиева и двете сестри Сузана и Сара Каменови от Хасково участват в квалификациите. Златомир Иванов е представителят от Димитровград, разказа главният съдия Веселина Донева.

 

 

Участие ще вземат състезатели от над 26 клуба от цялата страна. Представители има от “Левски”, “Локо 98″ , “Академик”, “Железничар” ,” Елит Варна” , “О.К Спорт” , Тенис клуб “София” ,”Проспорт”  и други .

Финалите на квалификациите ще бъдат в неделя.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Няма да се подават допълнителни документи за увеличената помощ за второ дете

София /КРОСС/ Родителите няма да подават допълнителни документи, за да получат увеличената на 50 лева месечна помощ за второ дете, която е в сила от 1 януари. Дирекциите „Социално подпомагане" ще извършат служебно проверка и ще издават нови заповеди за размера на помощта. При близнаци помощта е 75 лева за всяко дете. Остава изискването за подоходен критерий при отпускане на помощта, като средномесечният доход на член от семейството е 350 лева, съобщи БНР.

Георги Андонов: БСП е принудила служители в държавни предприятия да напуснат

Средната изкупна цена на тютюна се намалява за първи път от четири години

Китай изправен пред недостиг на вода

Влажните зони в Китай са намалели с близо 9% от 2003 г. насам, което води до сериозен недостиг на вода в страната и сектори като производството на храни и енергия, както и промишлената дейност са под натиск, съобщиха местните горски власти, цитирани от „Ройтерс".

Фирмите у нас се увеличават с 11% през последните години

Броят на фирмите в България е нараснал с 11% в периода 2008-2012 г., независимо от кризата. Това заяви изпълнителният председател на камарата Божидар...

Стафилококови бактерии и Ешерихия коли натровили децата в Сливен

Сливен /КРОСС/ Резултатите от лабораторните изпитвания на храната, която децата от Сливен и региона са консумирали и след това потърсиха лекарска помощ, показват наличие на стафилококови бактерии и Ешерихия коли.Най-вероятната причина е вторично замърсяването на храната, което се очаква да бъде потвърдено след излизането на лабораторните изследвания на хората, работещи във фирмата производител на храната. Пробите на яйцата и пилешкото месо, използвани за направата на супата, са отрицателни.Обектът е затворен до излизането на резултатите от всички лабораторни изпитвания и установяване на причинителя на хранителния инцидент.

Man Truck&Bus все пак ще доставя новите автобуси за София

Решение на Върховния административен съд премахва всички пречки пред изпълнението на процедурата

    


Какво жените не искат мъжете да знаят

Дамите имат своите тайни, които биха искали да запазят само за себе си

    


Борисов: Не съм допускал влиянието на каквито и да е кръгове в управлението на страната

София /КРОСС/ Министърът на вътрешните работи да обясни по какви критерии на едни медии се разрешава да снимат домовете на политиците, а на други - не". За това призова във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.„Когато месеци наред ТВ7 и Телевизия „Алфа" с директни излъчвания притесняваха мен и моето семейство, когато като лидер на най-голямата опозиционна партия многократно молех вътрешния министър да бъде прекратено това, и когато от трибуната на Народното събрание призовавах лидерите на останалите партии да осъдят тази недопустима намеса в личния живот, нито една партия не осъди тези действия, включително и Реформаторският блок. Аз предупредих, че това ще стане опасен прецедент, който няма нищо общо с политиката. Всеки български политик декларира своите имоти в данъчна декларация и в декларация пред Сметната палата, а компетентните органи извършват проверки. Аз не се притеснявам от проверки и дори в момента ми се правят такива данъчни ревизии. Единствените ми притеснения са били, че се нарушава общественият ред и спокойствието на семейството и съседите ми. Най-добре е вътрешният министър да обясни по какви критерии на едни медии се позволява да снимат домовете на политиците и включително да се правят нерегламентирани митинги, демонстрации и заплахи за имота ми от десетки хора, а на други медии - не се позволява да снимат", пише Борисов

Започва посипване с чакъл, а после асфалтиране на забравената улица "Палма" в Перник

Община Перник и лично зам. кметът Росен Йорданов се зае с проблема на улица „Палма”, за който zaPernik.com писа. Жителите там газеха в кал, а първият ни материал по темата е от месец юли 2013 година. Проблемът с улицата е от години, а досега никой от управата на града не е разрешил проблема и не се е отзовал на десетките жалби на перничани.

Тези дни екип на Община Перник е направил оглед, за да види какво трябва да се направи на улица „Палма”....

Продължава

Рио Фърдинанд: Ако Роналдо не спечели "Златната топка", ще тичам гол


Защитникът на "Манчестър юнайтед" Рио Фърдинанд е сигурен, че Кристиано Роналдо ще спечели "Златната топка". Толкова сигурен, че се зарече да бяга гол, ако победителят е друг.

"Ако Кристиано не спечели "Златната топка", аз ще тичам гол по улицата. Казвам ви - това няма да бъде особено приятна гледка", написа Фърдинанд в познатия си стил в Twitter.

Бранителят пожела успех на своя бивш съотборник в "Манчестър юнайтед". Двамата играха заедно от 2003 до 2009 г., когато...

Тази вечер се решава дали окупацията на СУ да отпадне напълно

От 20 часа тази вечер на Общо събрание в Аулата на Софийския университет "Свети Климент Охридски" ще се реши бъдещето на окупацията.
Предложението, което ще се разглежда, е окупацията да отпадне напълно, съобщи представител на "Ранобудните студенти".
Зад идеята стоят трима от лидерите на студентската окупация Ангел Златков, Румен Стоев От 20 часа тази вечер на Общо събрание в Аулата на Софийския университет "Свети Климент Охридски" ще се реши бъдещето на окупацията. Предложението, което ще се разглежда, е окупацията да отпадне напълно, съобщи представител на "Ранобудните студенти". Зад идеята стоят трима от лидерите на студентската окупация Ангел Златков, Румен Стоев

МФ пусна нова емисия 10,5-годишни облигации

Министерството на финансите (МФ) пусна в обращение нова емисия 10,5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК), деноминирани в лева, с падеж 15 юли 2024...

Четири улици в пловдивския квартал "Капана" стават пешеходни


Пресечките между улиците "Йоаким Груев" и "Райко Даскалов" в пловдивския квартал "Капана" стават зона само за пешеходци. Това обяви пред БТА кметът на града Иван Тотев, като уточни, че ремонтните дейности започват следващата седмица.

Четирите улици ще бъдат направени без тротоари и с наклон към средата, а приблизителната стойност на ремонта ще е 20 лева на квадратен метър. В генералния план за организация на движението в града е предвидено всички улици в квартала, по-тесни от 4...

Горя имот на лидер на БСП

Пожар е вилнял в стопанска постройка в монтанското село Ковачица, съобщи "Конкурент". Огънят е лумнал към 3 часа след полунощ в нощта срещу неделя. Пламъците погълнали магарето на собствениците. Опожареният имот е на 72-годишната Цветана И. Жената е председател на организацията на БСП в селото, разказаха местните. 

Пожар е вилнял в стопанска постройка в монтанското село Ковачица, съобщи "Конкурент". Огънят е лумнал към 3 часа след полунощ в нощта срещу неделя. Пламъците погълнали магарето на собствениците. Опожареният имот е на 72-годишната Цветана И. Жената е председател на организацията на БСП в селото, разказаха местните.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване