Папандреу бил причината гръцкият дълг да не бъде преструктуриран

Скандал, свързан с бившия премиер и лидер на партия ПАСОК Георгиос Папандреу, разтърси Гърция.  Публикация на в. "Етнос" разкрива секретен документ на Международния валутен фонд (МВ...

Почина бащата на Тончо Токмакчиев

Известният бургаски художник Ненко Токмакчиев почина днес на 83-годишна възраст, съобщи "Флагман". Именитият творец е бивш председател на Дружеството на бургаските художници, баща на попул...

Петков си тръгва като председател на БСП в Плевен

Той не бил изненадан от действията на ръководството

    


202 млн. души са били незаетите в глобален мащаб през 2012 г.

До 202 млн. души е достигнал броят на незаетите лица в глобален мащаб през 2012 г., като най-засегнати от липсата на работни места са младите хора....

Нова сензация в Австралия, Цибулкова обърна Шарапова

След Серина Уилямс и Мария Шарапова отпадна в самото начало на турнира

    


Трансферът на Неймар бил за общо 95 млн. евро, а не за обявените 57 милиона


"Барселона" е платил общо 95 млн. евро за Неймар, твърди "Мундо". Това е доста над обявените от президента на клуба Сандро Росел 57 милиона.

Договорът се състои от общо седем части, подписани между ноември 2011 г. и септември 2013 г., добавя изданието. От документите става ясно, че има три комисиони в размер на 8.5 милион евро за семейството на бразилския футболист.

От тях за бащата на Неймар са 2 млн. евро, за да търси нови таланти за бившия клуб на играча "Сантош". Други...

Цитат на деня: Не подкрепям Асад, а Орешарски

"Не мога да подкрепям Башар Асад, аз подкрепям Пламен Орешарски".

Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов пред "Фокус" в интервю по телефона от Дамаск. Вчера инициативата на Ангелов да посети Сирия беше разкритикувана от външния министър Кристиан Вигенин, който определи  "едностранната му подкрепа за управляващия режим е безотговорен акт, който противоречи на принципната и балансирана позиция както на България, така и на БСП".   

Днес пред "Фокус" депутатът...

Шоколадът и червеното вино предпазват от диабет

Червеното вино, шоколадът и ягодите помагат да се предпазите от диабет.

Ислямисти плашат с терористични удари зимните олимпийски игри в Сочи

Ислямистка групировка от Северен Кавказ разпространи видеозапис, в който поема отговорността за двата атентата в руския град Волгоград в края на декември, при който загинаха 34 души. Екстремистите заплашват да нанесат нови терористични удари по зимните олимпийски игри, които започват на 7 февруари в Сочи.

Ел-Ериан: 2014 г. се очертава като по-добра година за глобалната икономика

Основното предизвикателство е икономическото подобрение да се трансформира в още по-силно средносрочно възстановяване, смята шефът на Pimco

    


Сега завършвам учебника си, с панаири ще се занимавам след това за развлечение

/КРОСС/ Изцяло съм съсредоточен върху завършването на учебника ми, което трябва да направя до края на март. С панаири ще се занимавам може би след това за развлечение. Иначе зная, че примата на българската естрада най-добре ги изпълнява. С тези думи Алексей Петров коментира за News.bg последния СРС скандал за евентуален разговор в къщата на Бойко Борисов в Банкя между него, Георги Първанов и Румен Петков. Алексей Петров направи коментара си минути преди поредното съдебно заседание по делото "Октопод". 

Главният здравен инспектор предупреди за опасност от национална грипна епидемия

Страната ни се намира в традиционната за това време на годината опасност от грипна епидемия, каза пред БНТ главният здравен инспектор Ангел Кунчев. Той потвърди от гледна точка на медицинската статистика наблюденията, че заболяванията от грип се увеличават почти навсякъде в страната, но заяви, че "не трябва да се изпада в истерии" заради това.   Дали ще се превърне в национална грипна епидемия, зависи от динамиката на нещата, тъй като при грип прогнозите са много трудни, каза д-р Кунчев.   По думите му, 95 на сто от болните в момента са повалени от щама "Калифорния", а не с "Масачузетс", за който д-р Мира Кожухарова предупреди преди време, че е по-опасен от свинския грип. Според Кунчев, опасният вирус в момента не циркулира нито у нас, нито в Европа, а е имало само изолирани случаи в края на миналата година.   По данни на БТА, от остри респираторни заболявания в страната боледуват 167 на 10 000 души.   Всички 45 училища в Бургас бяха разпуснати в грипна ваканция от понеделник до сряда (включително), след като в края на миналата седмица бяха регистрирани над 400 болни при наблюдавано население от 20 хиляди души.   По регламент учебният процес в дадена област се прекъсва, когато повече от 30 процента от учениците отсъстват поради заболяване.   Като лекар Кунчев препоръча на гражданите с проявени първи симптоми на грип да не продължават с обичайния си режим, да си взимат болнични и да си останат поне 3-4 дни вкъщи, за да предотвратят усложнения и да не заразяват колегите си.   Грипът не е обикновена настинка, той засяга по-силно организма и се нуждае от по-сериозно лечение, но антибиотиците не помагат, напомни епидемиологът.

Китайски военни кораби започват учения в Южнокитайско море

/КРОСС/Три кораба от Южния флот на Военноморските сили на Китай напуснаха базата си в района на град Саня в провинция Хайнан и се насочиха към района за провеждане на ученията в Южнокитайско море, съобщи агенция Xinhua. Маневрите са част от ежегодните морски учения в западната част на Тихия океан и в източната част на Индийския океан, отбелязва агенцията. Групата се състои от десантният кораб-амфибия „Чанбайшан" и ескадрените миноносци „Ухан" и Хайкоу".    

Янукович спря публикуването на "драконовските закони" срещу протестите


Властите в Украйна са се съгласили да не публикуват в Държавен вестник приетите миналата седмица от парламента и подписани от президента закони, налагащи строги ограничения на правото на протест в страната. 

Новината съобщи пред руското онлайн издание РБК-Украйна опозиционният депутат Андрей Павловски.

Именно заради тях в неделя се събраха близо 100 000 души в центъра на Киев на митинг, който вечерта премина в многочасови сблъсъци с полицията с десетки пострадали.
...

Перник отново в класацията за градовете с наднормено запрашаване на въздуха

Наднормено запрашаване на въздуха е измерено вчера в 15 града в страната. Това съобщи на сайта си Изпълнителната агенция по околна среда.

Фини прахови частици в повече са регистрирани в Несебър, Варна, Горна Оряховица, Враца, Видин, Перник, Плевен, Ловеч, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Сливен и Димитровград. Стойностите са между 1.03 и 4.94 пъти над средноденонощната норма, като най-високи са стойностите във Видин.

В събота - 18 януари -...

Продължава

Търси се знаменосец сред 16-те олимпийци в Сочи


България ще бъде представена от 16 спортисти на олимпийските игри в Сочи, но няма яснота кой ще бъде знаменосец на церемонията по откриването на 7 февруари. Общото събрание на БОК утвърди състава на българската делегация от общо 37 души. 

Знаменосецът за откриването все още не е определен, тъй като сноубордистката Александра Жекова е отклонила предложението. Другите двама фаворити - състезателите в ски скоковете Владимир Зографски и биатлонистът Красимир Анев имат стартове на...

Изследване: Доверието в политиците по света намалява

"Барометър на доверието" отчита най-голямата разлика в доверието към бизнес лидерите и политическите лидери, регистрирана досега в подобни допитвания

95 % от кандидат – шофьорите искат листовки на таблет

 

Обмислят се нови промени при провеждане на шофьорските изпити, при които чрез електронен жребий ще се определя кой да бъде изпитващ по време на теоретичния тест на кандидатите. Освен това чрез снимки от таблета по време на листовките ще бъде доказвано, че лицето, което се явява на изпит, не се е разменило с друго.
Съгласно промените, докато тече решаването на изпитния тест таблетът ще прави автоматични снимки като доказателство, че лицето, което решава теста, е това, което е заявило, че ще се яви на изпита.
Близо 95 процента от кандидат- шофьорите вече предпочитали да решават теоретичния изпит на таблет, отчитат инструктори от школите в областния град. Хартиените листовки трябва да бъдат сменени след 2 години, но от Министерство на транспорта очакват това да стане до края на 2014 г.
В страната около 65 % от кандидатите решавали теста на таблет.

ООН покани Иран на преговорите за Сирия

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун покани Техеран да участва в предварителните преговори за мирната конференция за Сирия в Швейцария тази седмица. Техеран прие. На преговорите в Монтрьо са поканени още 10 държави.

Пиян самоубиец от село Ярджиловци наби полицаи

Двама полицаи са пострадали при реакция на сигнал за самоубийство, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Вчера, 15-минути след полунощ на тел. 112 бил подаден сигнал, че в с. Ярджиловци мъж, употребил значително количество алкохол прави опит за самоубийство. Незабавно към мястото на инцидента бил изпратен автопатрул на Първо РУП – Перник с двама служители. Пристигайки на адреса, служителите на реда били посрещнати от пияния и агресивен Б.П./58...

Продължава

КАТ отчете спад на броя на ранените пешеходци

Причината: осветените зебри и полицейските патрули

    


Берлускони се завърна на политическата сцена

Бившият премиер подкрепи чрез партията си "Форца Италия" избирателната реформа на правителството

    


Договорите по "Южен поток" няма да се променят

Европейският съюз и Русия ще работят по намирането на двустранно решение за „Южен поток", без да преразглеждат междуправителствените споразумения с...

Шефовете на етичните комисии в медийния съюз се оттеглят

/КРОСС/ Българският медиен съюз публикува нов етичен кодекс на родните медии. Медиите имат такъв кодекс от десет години и две комисии следят за спазването на правилата - Комисията за етика в електронните медии и Комисия за етика в печата. Председателите на двете комисии съответно Кирил Вълчев и Радомир Чолаков се оттеглят от постовете си. Пред Дарик Кирил Вълчев обясни, че всъщност "времето ги оттегля", защото мандатите са изтекли още през 2012 година, но са били удължени. "Според нас е доста неуместно на продължи едно безкрайно удължаване на мандати. Така или иначе мандатът на комисиите изтече и ние виждаме една възможност в своето оттегляне", каза той. По думите му те не биха искали да бъдат пречка в постигането на обединение. Един етичен кодекс - едина комисия Кирил Вълчев е категоричен в позицията си, че журналистическата общност трябва да види двата кодекса, да се обедини около един и той да се прилага от единна комисия. Той се позова на опита на оглавяваната досега от него комисия и сподели, че най-разглежданите казуси са били свързани с най-големите радиостантции и телевизии, а "най-големите нарушители" не подписвали кодексите. Според Вълчев трябва да се отиде по-далеч - когато има една авторитетна комисия, която се произнася по медийни казуси, няма да има никакво значение дали някоя медия е подписала кодекса или не

450 фирми от Пловдив пестят данъци с онлайн декларации

За първите 20 дни на тази година 450 дружества от област Пловдив са подали данъчни декларации за дейността си през предходната година по интернет....

25-годишен столичанин движи в Перник с издирван от Шенгенската информационна система микробус

Микробус, издирван чрез Шенгенската информационна система е установен в Перник, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Преди два дни, в областния град бил спрян за проверка микробус „Мерцедес Вито”, управляван от 25-годишният Н.М. от столицата. След направена справка се установило, че колата е обявена за издирване чрез Шенгенската информационна система от Р. Гърция. Автомобилът е иззет, а по случая е започнато досъдебно производство.

Китай с най-ниския икономически ръст за последните 14 години

Китай регистрира най-ниския икономически ръст за последните 14 години.
През 2013 година темпът на растеж на икономиката на Китай е възлязъл на 7,7%, което превишава с 0,2% прогнозите на китайското правителство.
В доклад на Китайското статистическо управление се посочва, че въпреки че е запазил положителната си динамика, темпът на икономически Китай регистрира най-ниския икономически ръст за последните 14 години. През 2013 година темпът на растеж на икономиката на Китай е възлязъл на 7,7%, което превишава с 0,2% прогнозите на китайското правителство. В доклад на Китайското статистическо управление се посочва, че въпреки че е запазил положителната си динамика, темпът на икономически

"Синьо единство" до седмица представя листата си за евровота

До седмица партия "Синьо единство" ще одобри новото си ръководство, а до десетина дни ще представи и екипа, с който ще се яви на предстоящите избори за европейски парламент, обяви в понеделник лидерът на партията Христо Панчугов. Преди два дни на първата национална конференция на партията той бе преизбран на ръководния пост.   Най-вероятно водач на листата за евровота ще бъде Надежда Нейнски. Нейното настояване да бъде на челно място в листите на Реформаторския блок стана причина за оттеглянето на "Синьо единствено" от коалицията.   "Тази листа ще бъде форумът, с който ще поискаме доверие за случването на единна дясна партия. Колкото и сложна да е тази идея, потенциал има, а българските граждани са уморени от различни партийни коалиции вдясно", каза още председателят на партията. Според него единственият начин да бъдат убедени останалите формации е да се потърси доверието на българските граждани за единна десница в рамките на изборите за европарламент. "Смятаме, че традиционната десница е в ситуация, в която няма какво да губи. Трябва да направим така, че българските граждани не само да добият самочувствието на европейци, а и България най-сетне да играе реална роля в Европейския съюз", обясни Панчугов.   Той допълни, че партията му ще се постарае да бъде интересна на избирателите не само с идеята за единна дясна формация, но и именно с желанието да води "европейски дебат за България".   "Всички избори за европейски парламент досега са минавали под знака на чисто национална политика. И сега ще има такъв опит. Вотът ще бъде представен като битка срещу или в подкрепа на това управление", обясни той. Панчугов определи като "шизофрения" изразеното съжаление от водещи фигури в Реформаторския блок, че "Синьо единство" е напуснало дясното обединение.   "За мен да изразяваш съжаление е несъдържателно. И Меглена Кунева, и Радан Кънев имаха дори претенцията на водачи на Реформаторския блок. Такава позиция е ясна заявка, че не си се справил със ситуацията. Че си се провалил. Те го промениха (Реформаторския блок - бел. ред.) и са на път да го провалят", каза той и добави, че съжалява за отношението на двамата партийни лидери към Реформаторския блок, който бил и техен проект.

Почина Клаудио Абадо

Световноизвестният италиански диригент си отиде на 80 г.

    


Около 500 000 лв. приходи са реализирали музеите във Варна през 2013-а година

Около 500 000 лв. приходи са реализирали музеите във Варна през 2013-а година. Това каза за Радио „Фокус” – Варна проф. Валентин Плетньов, директор на Регионалния исторически музей в града. Той коментира, че въпреки факта, че туристическите камари по Черноморието отчитат ръст на туристите, то музеите от своя страна отчитат спад на посетителите през миналата година.

Emaar Properties се готви да инвестира в Белград

Компанията е готова да финансира строителството на мащабния проект City on Water

    


Илияна Йотова: ПЕС не познава АБВ

/КРОСС/ Проектът АБВ е бил основната тема на вчерашния форум на БСП в Пловдив, но там са разговаряли и за кампанията за предстоящите евроизбори. Ние сме партия, не сме кръжок. Имаме правила, имаме регламенти, всеки със своите отговорности, според този устав, каза пред БНР евродепутатът Илияна Йотова и допълни: "Но за мен най-важното е как се чувстват хората. Защото те, когато те изключат от съзнанието и душите си, никой не може да ти помогне. Хората са едновременно загрижени и недоумяващи. Партийните ни структури показаха, че са много по-мобилизирани, отколкото преди седмица." На въпрос дали размразяването на АБВ има нещо общо с енергийните проекти и по-точно с изграждането на "Южен поток" Йотова каза: "Вчера на заседанието присъства министър Стойнев, който много подробно обясни и за "Южен поток" и за "Белене"и за новия реактор в АЕЦ "Козлодуй", така че хората да нямат повече никакви съмнения. Не мога да си представя, че се залага под въпрос не само резултатът от европейските избори, залага се стабилността на страната. Затова не мога да си представя, че който и да било енергийен проект, който и да било икономически интерес може да е по-важен от това, което ще гласуват българските граждани на 25 май. Опитвам се да разбера проекта АБВ, опитвам се да изчета всичко. До този момент той ми е достатъчно далеч. Освен Георги Първанов не го свързвам с никакви други хора

Котоошу пристъпи към връщане на ранга си

Котоошу направи нова стъпка към връщане на ранга си одзеки.

И Плевнелиев няма да бойкотира олимпиадата в Сочи


Президентът Росен Плевнелиев ще отиде на закриването на зимните олимпийски игри в Сочи. Това каза той на отчетната си пресконференция за изтичащата втора година от мандата му.

"Като български държавен глава съм последният човек, който ще политизира спорта. Аз съм спортист, обичам да карам ски, да играя тенис, да плувам. Знам колко е важно спортът да не се политизира и ще дам пример за това, че спортът трябва да е спорт", коментира Плевнелиев.

Преди дни премиерът Пламен...

И Плевнелиев няма да бойкотира олимпиадата в Сочи


Президентът Росен Плевнелиев ще отиде на закриването на зимните олимпийски игри в Сочи. Това каза той на отчетната си пресконференция за изтичащата втора година от мандата му.

"Като български държавен глава съм последният човек, който ще политизира спорта. Аз съм спортист, обичам да карам ски, да играя тенис, да плувам. Знам колко е важно спортът да не се политизира и ще дам пример за това, че спортът трябва да е спорт", коментира Плевнелиев.

Преди дни премиерът Пламен...

Тютюнопроизводители отново на протест

/КРОСС/ Ситуацията с натиска върху тютюнопроизводителите е на път да излезе от контрол, обявиха от Съюза на производителите на ориенталски тютюни. Няколко села в Гоцеделчевско протестират от сутринта. Хората затвориха основните пътни артерии, палейки бали с тютюн и спирайки децата си от училище. В пет от най-големите села в района стартираха протестите тази сутрин. Те ще продължат стъпаловидно и следващите дни. Към основните искания на тютюнопроизводителите за адекватни цени и нормална изкупна кампания от вчера има предложение към държавата да им даде възможност да продават 10 процента от произведения тютюн без налагане на акциз, който е 152 лева за килограм. Хиляди хора се събраха на площадите в Дебрен, Вълкосел, Рибново, Абланица, Кочан и други села, където тютюнът е основен източник на доходи, след което затвориха входните пътни артерии и запалиха бали с тютюн. Заедно с тях бяха и децата им, които не са на училище в знак на протест. Арбен Мименов, председател на Съюза на производителите на ориенталските тютюни и кмет на община Сатовча, заяви, че пътува за среща с областния управител на Благоевград, заедно с когото заминават за столицата, за да търсят спешно решение на проблема. Предстоят разговори с основните фирми, които са на българския тютюнев пазар, ще бъдат подновени и преговорите с "Булгартабак", откъдето преди месец заявиха на среща в земеделското министерство, че могат да изкупят 70-80 процента от реколтата.  

БСП: Посещението на Ангелов в Сирия е лично, не позиция на КБ

Посещението на народния представител Страхил Ангелов в Сирия е в лично качество и не представлява позиция на Народното събрание и ПГ на Коалиция за България, заявяват в своя позиция от БСП и ПГ на ...

Любовта трае три години

Някои вярват в любовта, други не вярват. А Марк Мароние вярва, че любовта трае три години. И има доказателства за това: статистиките, биохимията и личният опит. Началото на неговия разказ съвпада с ра...

Мората отрече слуховете за преминаване в Англия

Младият нападател на "Реал Мадрид" Алваро Мората отрече слуховете, че ще отиде да играе за някой от клубовете от Висшата лига, както бе написал Daily Express. Като най-голям кандидат за под...

Апел за кръводаряване в Пловдив и Асеновград

Пловдив и Асеновград приканват гражданите да даряват кръв, съобщи сайтът Асеновград. За пореден път двата града организират съвместна кръводарителска кампания. Тя има за цел да окаже помощ на хиляди ...

Попова: Незаконното подслушване руши държавата

През 2014 г. ни очакват едни избори, в които ще се случи всичко това, което се случва преди всички избори, коментира вицепрезидентът традиционните компроматни войни по време на предизборните кампании у нас

Гласувайте "за" или "против" предложението за стратегия на ЕС за борба с бездомността


Участвайте в играта "Стани евродепутат!", за да научите повече за важните решения на Европейския парламент, които засягат ежедневния ни живот.

Прочетете повече за въпроса, гласуван в онлайн пленарната ни зала, и дайте позицията си "за", "против" и "въздържал се". Всеки месец ще избираме по два въпроса от решенията, гласувани в ЕП, като в края на месеца ще сравняваме тук резултатите между виртуалния и реалния вот в парламента.
--
Членовете на Европейския парламент отново...

Робърт де Ниро представи документален филм за баща си

/КРОСС/ Робърт де Ниро представи документален филм за баща си, който е бил художник - абстрактен експресионист, на кинофестивала "Сънданс", предаде Ройтерс. 70-годишният актьор, спечелил "Оскар" за ролите си в "Разяреният бик" и "Кръстникът-2", присъства на премиерата на "Remembering the Artist Robert De Niro Sr." ("Спомен за художника Робърт де Ниро-старши"). Лентата на телевизионния канал HBO проследява творческия път на художника, пробил на нюйоркската авангардна сцена редом с Джаксън Полък и Вилем де Кунинг, но без да постигне тяхната световна известност. Филмът разказва и за личния живот на Робърт де Ниро старши, произлязъл от консервативно италиано-американско семейство, за венчавката му с Вирджиния Адмирал, от която има едно-единствено дете - Робърт. Бракът им не трае дълго и двамата се развеждат по взаимно съгласие. Баща ми беше наясно какво изкуство иска да твори, като в същото време беше много толерантен към хората, изповядващи друга естетика, отбеляза Робърт де Ниро на премиерата на 30-минутния документален филм. Той остана верен на своя стил, който претърпя незначителни промени през творческия му път! Актьорът участва в документалната лента за баща си като признателен син. Той проследява дневниците му, от които стават видни творческите му търсения, връзката му с Бога и терзанията, свързани с неговата хомосексуалност. Де Ниро-старши почива от рак на простата през 1993-та година

Съставители на сборник се извиняват на Валери Найденов и на "24 часа"

В своята статия от 18.01.2014 г. във в. 24 часа г-н Валери Найденов пише, че в сборника “#Протестът. Анализи и позиции в българската преса – лято 2013”, е извършена “фалшификация” като под неговото име е публикувана статия, която не е негова. 
Уверяваме г-н Найденов, че фалшификация няма, но действително е допусната сериозна грешка, за която В своята статия от 18.01.2014 г. във в. 24 часа г-н Валери Найденов пише, че в сборника “#Протестът. Анализи и позиции в българската преса – лято 2013”, е извършена “фалшификация” като под неговото име е публикувана статия, която не е негова. Уверяваме г-н Найденов, че фалшификация няма, но действително е допусната сериозна грешка, за която

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване