Папазов иска от 2 до 8 г. затвор за кражба на жп елементи

Предложението ще бъде внесено до дни в ресорната комисия в парламента

    


Софиянец шофирал без книжка и пиян перничанин минаха по бързата процедура

Бързо производство за шофиране на автомобил без свидетелство за управление на МПС е започнато от брезнишки полицаи, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

В края на миналата седмица, органите на реда спрели за проверка лек автомобил Тойота „Авенсис”, управляван от столичанина Б.П./40 г./ Оказало се, че мъжът управлява колата в едногошния срок на лишаване от правоуправление по административен ред.

С 1,54 промила алкохол в кръвта е...

Продължава

Порно неволи тормозят Имамов през Фейсбук

Фейсбук профилът на Алиосман Имамов е бъкан с порно от 15 януари насам. Постовете с неприлично съдържание са дело на хакери, а депутатът от ДПС не става за първи път жертва, след като миналата година на два пъти му беше разбивана и електронната поща, съобщи struma.bg.

Протестите на тютюнопроизводителите ескалират в блокади

Независимо че в последните дни управляващите постоянно обясняват как ще се въведат регулации в тютюневия сектор, които да гарантират минимални изкупни цени на продукцията, недоволството на тютюнопроизводителите ескалира. В понеделник производители на тютюн от над 30 населени места в Гоцеделчевско излязоха на протест и дори блокираха пътища.   Над 1000 души спряха движението на автомобили край село Горно Дряново, община Гърмен, образувайки колона от над километър. В демонстрацията участват и деца, които са спрени от училище от родителите им.   "В знак на протест местните хора палят бали с тютюн. Има и издигнати транспаранти, на които са изписани исканията ни", каза Арбен Мименов, кмет на Сатовча и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн, цитиран от Дарик радио..   Тютюнопроизводителите се заканват да продължат с протестите, докато изкупната цена на тютюна не се повиши от сегашните около 5 лв. за килограм.   Те се оплакват от това, че на много места не е започнала още изкупната кампания, а топлото време оказва неблагоприятно влияние върху продукцията им и се намалява качеството и цената й.   Мименов обясни, че тютюнопроизводителите са започнали сами да търсят изход от ситуацията като проучват пазара в съседна Гърция, където цените били тройно по-високи от предлаганите им тук, и се опитват сами да си пласират там стоката.   Според представителя на бранша спасителен ефект ще има и законова поправка, която да позволи на тютюнопроизводителите да продават сами до 10 процента от произведената стока като нарязан тютюн, без да плащат акцизи. Принципът е като на селскостопанската продукция, която фермерите може да продават сами, без да плащат ДДС върху нея.

Какво накара Брад Пит да се раздели с брадата си

Не за първи път Брад е принуден да се раздели с брадата, която пуска в продължение на месеци, заради...

Известният италиански диригент Клаудио Абадо почина на 80 години


Една от звездите сред италианските диригенти Клаудио Абадо, станал известен със способността си да ръководи едни от най-популярните оркестри в света, развивайки силна собствена линия, но запазвайки тяхната независимост, почина в понеделник, 20 януари, на 80 години, предаде "Асошиейтед прес".

Абадо е починал в Болоня след дълго боледуване, обяви говорителката на кабинета на кмета на Болоня Рафаела Гримаудо.

Диригентът прави дебюта си през 1960 г. в театъра "Ла Скала" в...

Горя къща паметник на културата в Бургас, хвърлени са три факли по имота

Къща паметник на културата горя в Бургас, съобщиха от ОД на МВР в града.   

За пожара подал сигнал на 17 януари 77-годишен бургазлия, който е собственик на сградата на "Морска" №12. Възрастният мъж установил, че е обгоряла ламперията на тавана на една от стаите на втория етаж. 









Къща паметник на културата горя в Бургас, съобщиха от ОД на МВР в града. За пожара подал сигнал на 17 януари 77-годишен бургазлия, който е собственик на сградата на "Морска" №12. Възрастният мъж установил, че е обгоряла ламперията на тавана на една от стаите на втория етаж.

Инж. Георги Златев е новият дипектор на "Мини Марица изток"

/КРОСС/ С решение на борда на БЕХ от днес "Мини Марица изток" е с нов изпълнителен директор. Инженер Георги Златев, който ще ръководи най-голямото държавно въгледобивно дружество в страната, досега беше директор на "Брикел", собственост на Христо Ковачки. За БНР инженер Златев заяви, че е консултирал предложението за новия си пост с досегашния си работодател. Поканата към него да оглави "Мини Марица изток" дошла от БЕХ, който е принципал на дружеството. На въпрос на БНР дали неговият предшественик е бил освободен след политически натиск от местни лидери на управляващата партия, Георги Златев заяви, че не знае какви са причините за смяната, но към него не са били поставяни никакви условия като например финансиране на партии или предизборни кампании или пък за вмешателство в кадруването и би се радвал да не изпада в подобна ситуация. Новият директор тепърва ще се запознава с финансовото състояние на дружеството, с инвестиционната и ремонтната му програма. Преди дни Андон Андонов - депутат от ГЕРБ съобщи в Стара Загора, че "Мини Марица изток" имат да получават от длъжници 120 милиона лева. По повод бъдещи законодателни промени, които ще ограничат употребата на въглища в България, Георги Златев коментира, че за държава като нашата на този етап това е невъзможно. Брикетите, производство на "Брикел", могат постепенно да започнат да се използват единствено в индустрията.  

Реформаторският блок: Правителството не работи за ефективна ефективност, за да оправдае "Белене"


Сегашното правителство се сдружи с монополите по същия начин, по който ГЕРБ, и ще плати същата цена, обяви Мартин Димитров от гражданския съвет на Реформаторския блок на пресконференция днес.

По думите му правителството не е научило нито един урок от протестите през февруари миналата година, довели до падането на кабинета на ГЕРБ - "същите непрозрачни сметки, просто имахме късмет досега да е топло времето. Утре идва застудяване, а снего - високи и непрозрачни сметки", предупреди...

Плевнелиев каза "стига" на непрозрачността и непредвидимостта в енергетиката


Проблемите "данък ВЕИ" са два - единият е, че по този начин се доказахме като един непрогнозируем партньор с всички големи държави и световни институции, създадохме огромен проблем на малките производители, които инвестират в подобни съоръжения и като капак на всичко доказахме, че не правим разлика между "такса" и "данък". Това коментира президентът Росен Плевнелиев на отчетната си пресконференция за изтичащата втора година от мандата му на въпрос за решението си да сезира Конституционния съд...

Спецченгета иззеха 3700 цигари без бандерол от камиона и дома на перничанин

Пернишки полицаи иззеха 3700 къса цигари без бандерол, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Акцията е проведена вчера от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Перник. Спецполицаите проверили товарен автомобил „Опел Комбо”, управляван от перничанина И.А./50 г./ В камиона били намерени 1200 къса цигари от различни марки. По-късно, при претърсване дома на мъжа служителите на реда...

Продължава

Жена блъсна 9-годишно момиченце в кв. "Изток"

9-годишно момиченце е пострадало при пътнотранспортно произшествие, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Инцидентът е станал на 17 януари, около 18:25 ч. на ул. „Мл. Стоянов” в пернишкия кв. „Изток”. Лек автомобил „Опел Вектра”, управляван от 24-годишната С.С. блъснал внезапно изскочилото на пътното платно 9-годишно момиче. В резултат на това детето е с избит зъб и охлузвания. Прегледано е в болнично заведение и...

Продължава

Каназирева: 80% от парите на пловдивчани отиват за издръжка на общински служители

/КРОСС/ Общинските съветници от ППГОС „Обединение за Пловдив“ са изненадани от задоволството на кмета Иван Тотев от проектобюджета за 2014 г., изразено преди няколко дни пред медиите. Суперлативите са меко казано  неуместни, тъй като фактите говорят друго. По брой на населението  Пловдив е  три пъти по-малък от София,  но отново  ще има седем пъти по-малко пари в сравнение със столицата, коментира председателят на групата Дани Каназирева. От проекта се вижда, че през тази година не се очаква никакъв напредък  във финансирането на държавните и местните дейности.  Бюджетът на Пловдив остава почти на нивото от 2013 г. – 219 млн. лв., а  редица планирани суми са буквално преписани от миналогодишния бюджет.  Очевидно е, че в Община Пловдив възприемат финансовата политика като счетоводство, но не и като мениджмънт.  По силата на тази счетоводна логика са запазени стандартните приходоизточници. Бюджетът е сформиран основно  от данъци и такси, завишени през последните  две години  средно с 30%, от    държавната субсидия,  увеличена  с 2,5 млн. лв.,  както и от разпореждането с общински имот, основно от сделки за 5,6 млн. лв., при 4 млн. лв. план в двете предходни години. Прави впечатление, че планираните приходи от дивиденти са едва 147 440 лв., докато през 2013 г. са били 908 хил

Свлачища и наводнения поглъщат Франция и Италия, има загинали

Двама души са загинали и стотици са евакуирани след наводненията във Френската ривиера. Нивото на реките бавно спада в югоизточната част на Франция след историческите наводнения. Критична остава обстановката и в някои северни райони на Италия, където има няколко активизирали се свлачища, които затрудняват транспорта.

Рекорд от близо 18°C регистриран в Шумен

Утре температурите леко ще спаднат, а от сряда значително

    


Изненадваща загуба за Deutsche Bank

Deutsche Bank отчете изненадваща загуба за четвъртото тримесечие на 2013 г., предаде "Би Би Си". Загубата на финансовата институция през...

Новина от пожарната: "Ауди" изгоря частично в село Рударци

Пожар в лек автомобил „Ауди” е гасен рано сутринта в пернишкото село Рударци, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Сигналът за горящия автомобил, собственост на 20-годишният Б.Б. е подаден около 6:50 ч. Изгоряла е предната част на автомобила. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Причината не е установена. Започнато е досъдебно производство.

22 - годишен перничанин открадна лайсна от "Фолксваген Джета"

22-годишен перничанин ще отговаря за кражба от лек автомобил, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Преди около 10 дни, била открадната лайсна от лек автомобил „Фолксваген Джета”, собственост на 56-годишен мъж. Полицаите започнали разследване и следите повели към 22-годишният М.Г. от гр. Перник.

16 наши спортисти отиват за медалите в Сочи

Съставът на българската делегация бе утвърден на завършилото Общо събрание на БОК. Освен 16-те състезатели в състава ѝ попадат още 21 души, като между тях ще бъдат треньори и медицински лица, както ръководители от БОК, начело със Стефка Костадиновa.

Националната библиотека отрече да е изготвяла експертиза на ръкописа на Раковски

/КРОСС/ Твърдението, че в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" е направена експертиза на франкмасонски ръкопис, не отговаря на истината, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на библиотеката. „За направените експертизи в Националната библиотека, се издават по надлежния ред удостоверяващи документи и всеки, който посочва, че притежава експертиза на определен документ от Националната библиотека, трябва да го потвърди с показването му", уточниха още от Националната библиотека. Информацията е във връзка с печатните публикации от 14 януари 2014 г. по повод представянето на фототипното издание на ръкопис, намерен от варненския адвокат Христо Раев, със заглавие: „Разсъждения, връх на франкмасонската същност за човещина. Едно докосване до светогледа на идеолога на националната ни революция от Г. С. Раковски".  

Трус от 4,4 по Рихтер в Южна Италия

Усетено е в Неапол, Изерния, Беневенто

Финансиране на проекти от ЕС - тема на КСНС през февруари

Заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за финансирането на проекти от ЕС ще се проведе през февруари, съобщи президентът Росен Плевнелиев при отчитане на втората година от встъпването си в длъжност.

"Вилаят Дагестан" пое отговорност за атентата във Волгоград

/КРОСС/ Ислямистка групировка от руския Северен Кавказ пое отговорност за двата самоубийствени атентата във Волгоград от миналия месец и заплаши, че ще извърши нови нападения по време на олимпиадата в Сочи. Две седмици преди началото на олимпийските игри сайтът на ислямистките екстремисти "Вилаят Дагестан" публикува видеопослание, в което представители на групировката "Ансар ал-Суна" се заканват да организират терористични нападения по време на спортните състезания. Докато двамата мъже отправят своите заплахи, отдолу вървят субтитри, които твърдят, че именно те стоят зад двата самоубийствени атентата във Волгоград през декември, при които загинаха 34 души и около 70 бяха ранени. Според Евгений Сатановский - президент на руския институт за Близкия изток, терористичните нападения във Волгоград нямат нищо общо с Олимпиадата в Сочи. "Поръчителят е известен и това е разузнавателното управление на Саудитска Арабия, а целта е да се повлияе на руската позиция за Сирия. Днешното видеопослание е дезинформация, която трябва да отвлече вниманието от конкретните организатори и извършители на терористичните нападения във Волгоград. Явно следствието е много близо до тяхното разкриване", заявява пред руските медии Евгений Сатановский. През последните дни руските сили за сигурност проведоха десетки операции

Би Ти Ви няма да се продава, твърди новият й директор Павел Станчев


СМЕ стои твърдо зад "Би Ти Ви медия груп" и българските си проекти и телевизията няма да се продава. Това заявява новият директор на медията Павел Станчев, за когото миналата седмица стана известно, че ще оглави телевизията, като смени на поста Вики Политова.

"Когато мениджър от международна компания отива в друга, това са обичайните спекулации. Спомням си, че когато отидох в Нова тв от RTL, цяла година се въртяха слухове, че немската групировка ще купи българската телевизия",...

Разгащване на крими контингента видя депутат

Десислава Атанасова критикува Страхил Ангелов

    


Дивата Анита: Секс в операта? Ако искам, ще го направя

В интервю пред BLife изпълнителката сподели, че се чувства добре в тази музикална среда и възнамерява да продължи в същата посока. Научете първи за любопитните подробности от живота на Анита, както и какви провокативни мисли се въртят в главата на дамата.

Липса на прозрачност около бюджетите на фестивалите във Варна показва изследване

Липсата на прозрачност около това какви средства, как и за какво се харчат показват резултатите от изследване във връзка с разработването на проект за наблюдение и оценка на качеството на фестивалите във Варна. Проучването е направено от специалиста в областта д-р Любомир Кутин, предаде репортер на Moreto.

ЕС в опит да улови вълната

Производството на енергия от морските вълни ще бъде подкрепено от Европейската комисия

    


Световният икономически форум предупреждава за пропастта между бедни и богати


Разрастването на пропастта между бедни и богати е основен риск за света в близките години, предупреждава Световният икономически форум в годишния си доклад за световните рискове.

В проучването на форума, организатор на прочутия форум в Давос, са участвали над 700 световни експерти. Авторите изтъкват, че екстремните метеорологични явления, безработицата, климатичните промени и кибер пиратството са следващите в класацията на рисковете, които имат най-голяма вероятност да предизвикат...

Рибери: Наградата на Роналдо не бе за спорта, а за политика

Френският национал и футболист на "Байерн Мюнхен" Франк Рибери за пореден път изрази мнението си, че Роналдо не е заслужил отличието. Французинът остана трети в класацията, след Лионел Меси,...

Румен Петков напуска шефския пост в БСП - Плевен

Румен Петков се оттегля като председател на Областния партиен съвет и председател на Областния партиен щаб на БСП – Плевен, съобщи „Фокус”. „Разговарял съм, вк...

Ако можеше да ме видиш сега

C неповторимия си дар на разказвач тя внася изискано чувство за хумор и в своя трети роман - „Ако можеше да ме видиш сега“. Действието се развива в съвременна Ирландия, в малък гр...

Иван Момиров и Агунда Кулаева са звездите на "Кармен" в зала 1 на НДК

На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Варненската Държавна опера, по покана на продуцентска компания...

Първите родени в Благоевград през 2014 ще получат подаръци от кмета

Кметът на община Благоевград  д-р Атанас Камбитов ще зарадва първите родени деца за 2014 година с подаръци, съобщи Агенция Фокус. Това са момиченца- близнаци, които ще получат  в св...

Башар Асад смята да се кандидатира за нов президентски мандат

Сирийският президент Башар Асад обяви, че с "голяма вероятност" ще се бори за нов президентски мандат. "Мисля, че нищо не ми пречи да се кандидатирам и ако обществото го иска, няма да се поколебая и секунда да го направя", обяви Асад в ексклузивно интервю за АФП, цитирано от БТА.   Сирийският президент е говорил пред френската информационна агенция в неделя в Народния дворец в Дамаск три дни преди конференцията за бъдещето на Сирия, която ще започне в сряда в Монтрьо в Швейцария.   Изявлението на Асад бе направено в момент, в който сирийската опозиция настоява конференцията, наречена "Женева 2", да приключи с оттеглянето му от власт. Башар Асад, който е на 48 години, е на власт от юли 2000 г., след като наследи баща си Хафез Асад, ръководил страната 30 години.   В отговор на въпрос за легитимността на сирийската опозиция, той категорично отхвърли възможността тя да представлява по законен начин сирийския народ, защото била създадена от чужди тайни служби.   "Те идват на границата за половин час и после си тръгват. Как тогава могат да станат членове на правителството? Как един министър може да изпълнява задълженията си отвън? Това са напълно нереалистични идеи. Все едно, че става дума за шега", каза Асад, визирайки факта, че сирийската опозиционна коалиция обикновено провежда заседанията си в Истанбул и че голяма част от лидерите й не са в Сирия.   Башар Асад подчерта, че неговата армия е постигнала напредък в сраженията с бунтовниците, които нарече "терористи".   "Можем да твърдим, че сме постигнали напредък в борбата срещу тероризма, но това не означава, че победата ще дойде скоро. Този род битки са сложни, не е лесно да се водят и изискват много време", подчерта той. Асад предупреди, че ако неговият режим, т.е. "Сирия изгуби битката", то хаосът ще обхване целия Близък изток.   Сирийският президент коментира предстоящата конференция за страната с твърдението, че първият приоритет на форума трябва да бъде борбата срещу тероризма, докато основното искане на опозицията е Асад да се откаже от президентския пост.   "Конференцията трябва да приключи с ясни резултати за борбата срещу тероризма. Това ще бъде най-важният резултат от тази конференция. Всеки политически резултат, който няма да включва борбата срещу тероризма, няма да има никаква стойност", заяви президентът на Сирия.   Според него не може да се прави разлика между бунтовници и джихадисти в Сирия.   "Ние сме изправени пред една единствена страна - екстремистки терористични организации", каза Асад.   От две седмици джихадистите и бунтовниците водят ожесточени сражения в Сирия, припомня Франс прес. Асад, който живее в Дамаск със съпругата и трите си деца, подчерта, че никога не е мислил да напусне страната си.   "Бягството не е вариант в този случай. Трябва да бъда в първите редици на защитниците на родината. Това е единственият възможен сценарий от първите дни на кризата", каза той.   Асад настоя, че сирийската държава не е извършвала никакви кланета в Сирия от началото на войната, докато бунтовниците извършват убийства навсякъде.   "Сирийската държава защитава винаги гражданите си. Видеозаписите и снимките потвърждават, че терористите извършват кланета. Няма никакви документи, които доказват, че сирийското правителство е извършило убийства от началото на кризата досега", обясни той.   Асад говори и за трибунала Харири, който съди четирима членове на Хизбула, заподозрени за убийството на бившия ливански премиер Рафик Харири, предаде Франс прес.   Процесът започна миналата сряда в Хага. Четиримата заподозрени отсъстваха, въпреки че са обект на издирване по силата на международна заповед за арест. Самата Хизбула отказва да сътрудничи на специалния трибунал, за който твърди, че е политизиран. Според Асад този трибунал е създаден, за да се упражнява натиск върху Хизбула в Ливан, тъй като нямало никакви осезаеми доказателства за замесването й в атентата срещу Харири.   Асад използва възможността, че говори пред френската информационна агенция, за да разкритикува остро Франция и я обвини, че е васал на Катар и на Саудитска Арабия в замяна на петродолари.   "Франция стана васал, който изпълнява политиката на Катар и на Саудитска Арабия. Ето как петродоларите могат да накарат някои западни лидери, по-конкретно във Франция, да разменят принципите на Великата френска буржоазна революция срещу няколко милиарда долара", каза в края на интервюто си Асад.

Криминално проявен потроши автомобил пред жилищен блок в квартал "Изток", заради претенция за паркомясто

Задържаха мъж за потрошаването на автомобил, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Инцидентът е станал на 11 януари тази година, когато били счупени предно и странично стъкло на лек автомобил „Опел” и срязани четирите му гуми. Колата със софийска регистрация била паркирана пред жилищен блок на ул. „Клемент Готвалд” в областния град.

Разследването на случая се увенчало с успех и органите на реда установили, че...

Продължава

Полицията спипа криминално проявен откраднал чантата на възрастна перничанка

Пернишки криминалисти задържаха извършител на грабеж, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Преди ден, в пернишкия кв. „Монте Карло”, неизвестен издърпал чантата на 66-годишна перничанка, в която имало пари и документи. След подадения сигнал, били предприети незабавни действия за установяване на извършителя. Много скоро бил задържан за 24 ч. криминално проявения Р.Г./36 г./ от гр. Перник.

Почина големият диригент Клаудио Абадо

Един от голямото поколение италиански диригенти

Поп и рок звезди с концерт в чест на БНР

/КРОСС/ Родни поп и рок звезди се събират за концерт в чест на Българското национално радио. В навечерието на 79-ата годишнина на обществената медия, на 22 януари от 19 ч. на сцената в концертното Първо студио ще  пеят Мария Мутафчиева от „Мери бойс бенд", група „Атлас" с новия си вокалист Игор Шабов, Николай Манолов - носител на редица престижни международни награди, победителката в „Х Фактор" Жана Бергендорф и най-малката участничка във формата - Ана-Мария Янакиева. Освен самостоятелните си хитове „Под открито небе" и „Приливи и отливи", Михаела Филева и рапърът VenZy ще изпеят заедно и „Опасно близки". Продуцентът, китарист и композитор Дани Милев ще изпълни някои от своите хитове и ще представи откритието си Неделяна Христова. Група „Спринт" ще поднесе за рождения ден на Радиото специално подготвен мини-рецитал.  Празничният концерт за БНР на поп и рок звездите ще се излъчи директно в ефира на програма „Хоризонт" на 22 януари от 19 ч.  Музикалното събитие на медията е своеобразен подарък към слушателите, за които входът е свободен. БНР ще отбележи своя 79-ти рожден ден на 25 януари, като навръх празника традиционно ще бъдат връчени годишните  награди „Сирак Скитник".  За първи път ще бъдат излъчени и победители в конкурса „№1 на програма...

Китай с най-ниския икономически ръст за последните 14 години

Китай регистрира най-ниския икономически ръст за последните 14 години.
През 2013 година темпът на растеж на икономиката на Китай е възлязъл на 7,7%, което превишава с 0,2% прогнозите на китайското правителство.
В доклад на Китайското статистическо управление се посочва, че въпреки че е запазил положителната си динамика, темпът на икономически Китай регистрира най-ниския икономически ръст за последните 14 години. През 2013 година темпът на растеж на икономиката на Китай е възлязъл на 7,7%, което превишава с 0,2% прогнозите на китайското правителство. В доклад на Китайското статистическо управление се посочва, че въпреки че е запазил положителната си динамика, темпът на икономически

Модерен завод за кабелно оборудване в Плевен разкрива 600 работни места

Модерен завод за кабелно оборудване ще се създаде в Плевен, разкривайки 600 нови работни места. Инвестицията е на световния автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Очаква се заводът на площ от 5000 кв. м. да отвори врати в края на 2014.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от Модерен завод за кабелно оборудване ще се създаде в Плевен, разкривайки 600 нови работни места. Инвестицията е на световния автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик, съобщиха от Българската агенция за инвестиции. Очаква се заводът на площ от 5000 кв. м. да отвори врати в края на 2014. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Опожариха БМВ в Благоевград

Пожарът е засегнал и паркиран в близост Опел

    


Премиерата на „Батман срещу Супермен“ се отлага

„Уорнър брос“ ще отложи с една година премиерата на „Батман срещу Супермен“. Лентата трябваше да излезе през 2015г., но това ще се случи през пролетта на 2016г. Ролята на Батман ще изиграе Бен Афлек.

Известната кинокомпания информира, че се пише нов сценарии на филма, но не е съобщено поради какви причини. Сценариста Крис Терио не среща за пръв „Уорнър брос“ ще отложи с една година премиерата на „Батман срещу Супермен“. Лентата трябваше да излезе през 2015г., но това ще се случи през пролетта на 2016г. Ролята на Батман ще изиграе Бен Афлек. Известната кинокомпания информира, че се пише нов сценарии на филма, но не е съобщено поради какви причини. Сценариста Крис Терио не среща за пръв

2 млн. британци трябва да се оперират от затлъстяване

Над два милиона британци са толкова затлъстели, че е препоръчително да се оперират, за да намалят телесната си маса в здравословни норми, твърдят изследователи.

Недекларирана валута иззеха митническите служители на Малко Търново

/КРОСС/ Недекларирана валута с левова равностойност на 64 500 лв. иззеха митническите служители на митнически пункт Малко Търново от трима румънски граждани. Нарушителите са пътували от Румъния през България за Турция с лек автомобил VW с румънска регистрация. Пред българските митнически служители те са заявили, че не пренасят валута или търговски стоки за деклариране. При извършената митническа проверка и личен преглед на тримата пътници в автомобила обаче е установено, че всеки един от тях е укрил в себе си валута в евро и долари, а също и в румънски леи, надвишаващи сумата от 10 nr.= евро, която не подлежи на деклариране. От тримата нарушители са иззети общо 30 250 евро, 2 890 щатски долара и 2 800 нови румънски леи с обща левова равностойност 64 500 лв. и са съставени актове за нарушение на Валутния закон. След приключване на административно-наказателната процeдура по случая, задържаната недекларираната валута се отнема в полза на държавата. От Митница Бургас напомнят на всички пътуващи през външните ни граници с Европейския съюз, че съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент (ЕО) 1889/2005 на Европейския парламент и на Съвета от 26 октомври 2005 г

Президентът свиква КСНС за финансирането на проекти от ЕС

През февруари ще се проведе заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за финансирането на проекти от ЕС. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев при отчитане на втората година от встъпването си в длъжност.

Модерен кабелен завод в Плевен разкрива 600 работни места

Модерен завод за кабелно оборудване ще се създаде в Плевен, разкривайки 600 нови работни места. Инвестицията е на световния автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Очаква се заводът на площ от 5000 кв. м. да отвори врати в края на 2014.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от Модерен завод за кабелно оборудване ще се създаде в Плевен, разкривайки 600 нови работни места. Инвестицията е на световния автомобилен доставчик Нексанс Аутоелектрик, съобщиха от Българската агенция за инвестиции. Очаква се заводът на площ от 5000 кв. м. да отвори врати в края на 2014. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

Агенцията за държавна финансова инспекция: Нарушение при аварийния ремонт на пътя от македонската граница през Кюстендил за Радомир

Три поредни ръководства на Агенция “Пътна инфраструктура” са отнесли актове за административни нарушения за погазване на Закона за обществени поръчки. Това личи от доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), с който “Труд” разполага. Нарушенията са за малко над 3 млн. лв.

Нарушенията са само при две обществени поръчки. При тях, без да има това право, агенцията е обявила пряко договаряне. В единия случай става въпрос за...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване