Китай постепенно изпуска парата

Ръстът на най-голямата икономика за 2013 година е 7,7 на сто, предстои допълнително охлаждане

    


Президентът Плевнелиев ще отчете втората година от мандата си


Президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще дадат днес пресконференция по повод приключването на втората година от встъпването им в длъжност. Това съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Плевнелиев и Попова положиха клетва пред Народното събрание на 19 януари 2012 г., а на 22 януари 2012 г. встъпиха в длъжност.

Това е третата съвместна пресконференция президентската двойка Плевнелиев - Попова откакто са на поста. Първата беше по повод 100-те дни...

Велик Григор на четвъртфинал

Великолепен Григор Димитров вече е на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия! С фамозен стил българският ас разстреля испанеца Роберто Баутиста - 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Никога преди роден тенисист не се е класирал на четвъртфинал в турнир от Големия шлем.

Григор допусна само един пробив в двубоя и заради него загуби втория сет. През цяло Великолепен Григор Димитров вече е на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия! С фамозен стил българският ас разстреля испанеца Роберто Баутиста - 6:3, 3:6, 6:2, 6:4. Никога преди роден тенисист не се е класирал на четвъртфинал в турнир от Големия шлем. Григор допусна само един пробив в двубоя и заради него загуби втория сет. През цяло

Спадът на цените на имотите е овладян

Пазарът изпитва глад за качествени и добре управлявани имоти, заявява председателят на ФИАБЦИ България Ирена Перефанова в интервю за Investor.bg

    


Принц Чарлз прави важна стъпка към британския трон

Ключова част от екипа на принц Чарлз се обединява със служителите на кралица Елизабет Втора, което е поредната важна стъпка по пътя му да наследи майка си на британския престол, пише в. Ключова част от екипа на принц Чарлз се обединява със служителите на кралица Елизабет Втора, което е поредната важна стъпка по пътя му да наследи майка си на британския престол, пише в. "Сънди телеграф". Комуникационният екип от 10 души на принца се мести от резиденцията му в Кларънс хаус в Бъкингам, като един от ключовите съветници на Чарлз

Издирван в Шенген "Ролс Ройс" хванат на Калотина

Лимузината била открадната през 2011 г. от Франция

    


Григор Димитров прескочи Баутиста Агут и е на четвъртфинал на Australian Open


Българският тенисист Григор Димитров победи с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 испанеца Роберто Баутиста Агут и достигна четвъртфиналите на Australian Open. Хасковлията изигра поредния си силен мач и продължи мечтаното си представяне.

В спор за влизане в полуфиналите Димитров ще играе с победителя от мача между водача в световната ранглиста Рафаел Надал и Кей Нишикори.

"Много съм щастлив. Няма значение срещу кого ще играя. Важното е да се получи добър мач", каза българинът в ефира на...

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Мелбърн


Българският тенисист Григор Димитров победи с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 Роберто Баутиста Агут и е на четвъртфинал на Australian Open.

Димитров стана първият български тенисист, който достигна осминафиналите в турнир от Големия шлем. Това се случи след победата му срещу Милош Раонич.

Очаквайте подробности!


Игрите стимулират паметта

C раждането детето започва да развива способността си да помни. Колкото по-голямо става, толкова повече информация трупа - гласове, думи, песнички, азбука, таблица за умножение. Какви са възможностите на детската памет и може ли тя да се стимулира? C раждането детето започва да развива способността си да помни. Колкото по-голямо става, толкова повече информация трупа - гласове, думи, песнички, азбука, таблица за умножение. Какви са възможностите на детската памет и може ли тя да се стимулира? "Паметта не може да бъде форсирана в развитието си - твърди проф. д-р Стивън Сиси от американския...

Безпощаден Григор е на 1/4-финал в Мелбърн!

Григор Димитров продължава историческото си представяне на Откритото първенство на Австралия.

Населението на Китай се е увеличило с 8 млн. души през 2013 г.

За една година в Китай са родени 16,4 милиона души, а починали 9, 72 милиона души. Почти всеки десети китаец е доживял 65 години, сочи официалната статистика. Според новите данни населението на Кит...

Настъпва месецът на Водолея

Понеделник, 20 януари започва с астрологичното събитие на преминаването на Слънцето в знака на Водолея.  Деловата активност ще се понижи, ще станем по-малко дисциплинирани. На преден план из...

Нормално се осъществява движението по граничните пунктове

Нормално се осъществява движението по граничните пунктове в зимни условия. Пунктовете работят на пълен капацитет, движението се извършва при допустимия режим за преминаване на превозни средства. На ...

Един човек е загинал при катастрофа през денонощието

26 души са ранени при 17 тежки пътни инцидента

    


Тютюнопроизводители спират децата си от учебни занятия

405 деца от с. Вълкосел няма да идат на училище днес заради ниските цени на тютюна. Родителите спират децата си от учебни занятия заради липсата на пари. В дома на Байрян и Себа Летифови от Вълкосел тютюнът стои в антрето, мирише и дори вече наближава изгниване. Огромното количество продукция стои там заради ниските цени, които фирмите-изкупвачи предлагат. „Тютюнът е около 2 тона. Стои тук заради закъснялото изкупуване. И ако дойдат с тия ниски цени, няма да го продадем. Очакваме минимална цена от 7 лв. Искаме и държавата да види защо е тази безизходица”, категоричен беше Байрян Летифов в пряко включване в сутрешния блок на БТВ. Той добави, че реколтата му е първо качество и му предлагат 10 хил. лв за 2 тона. По думите му, простите сметки показват, че 5 хил. лв. отиват в разходи и другите пари за издръжката на 5-членно семейство: „Как едно семейство ще живее с тях? През декември 2012 г. сме взели последните пари”.

Съпругата му Себа е категорична – няма да пуснат детето на училище, нямат пари.

Племенницата, също ученичка, подкрепя протеста и казва, че иска да защити труда на хората. Това е тежък и незаплатен труд. Нашият тютюн е екологично чист, това е тежък труд и честен, каза тя.

Кметът на Вълкосел Рамиз Булюков подкрепя недоволството на съгражданите си и посочи, че 405 деца няма да идат днес на училище, а селото с около 2800 души население днес ще протестира. „Заставам зад жителите на Вълкосел. Това е труда им”, категоричен беше той./КРОСС/

 

 

 

Петролът в Азия леко надолу

Цените на петрола тръгнаха надолу в понеделник сутринта в Азия, след публикуването на данни за китайския растеж през 2013 г., в съответствие с очакванията на анализаторите, но най-ниския от 14 години насам.

Tumbaito с премиера на албум в Румъния

Калин Вельов и компания с концерт в столицата преди това

    


Българите и гърците имаме сходни културни норми и ценности

И в двете страни политическата система е нестабилна, гражданите нямат доверие в политическите и икономическите елити, които се определят като корумпирани, расте ксенофобията и избуяват фашизоидни националистически партии, казва доцент Ана Лулева от Института за етнология и фолклористика в интервю за Полина Спартянова

прочети повече

Григор Димитров на четвъртфинал от турнир от Големия шлем

Григор Димитров продължава да пише нови страници от историята на българския мъжки тенис, като стана първият наш тенисист, класирал се на четвъртфинал от турнир от Големия шлем!

Гришо преодоля на осминафинална на Australian Open испанеца Роберто Баутиста Агут след 3-1 сета – 6:3, 3:6, 6:2, 6:4, за 2 часа и 23 минути игра. Благодарение на това свое постижение, Димитров си осигури и влизане в Топ 20 на световния мъжки тенис. Той чака победителя от мача между Рафаел Надал и Кeй Нишикори, за съперник на четвъртфиналите.

Григор и Баутиста Агут размениха по един огледален сет за начало на мача помежду си, но Димитров бе фантастичен в третия, а след това с решаващ пробив в края на четвъртия сет извоюва успеха. Двубоят бе наситен с доста грешки, но определено класата бе на страната на Гришо, който във важните моменти показа страхотен тенис. Той използва изключително разнообразни удари в хода на срещата, и не се притесняваше да излиза често на мрежата, и да печели оттам. Димитров бе принуден да се бори за почти всеки гейм, но го правеше изключително успешно, за да продължи триумфалния си път на Australian Open! До момента Димитров имаше само една победа над испанеца от общо три изиграни срещи, но записа успех в може би най-важната от всички дотук.

Пътят на Гришо до момента мина през победи над Милош Раонич, Йен Сун-Лу и Брадли Клан.

Първи сет – 6:3

Григор даде само точка на съперника, като първи сервира в мача. Роберто Баутиста Агут обаче също играеше добър тенис в началото на двубоя, и успя да насочи няколко много добри удара по крайната линия. Той спечели втория гейм, а в третия даде сериозен отпор при подаването на Гришо, но в крайна сметка Димитров се наложи.

Благодарение на това, Димитров успя да стигне до пробив още в четвъртия гейм, и да поведе с 3:1. Агут не се отказваше, и на два пъти изравни до 40:40 в следващия сервис гейм на Гришо, и получи шанс за пробив. Форхендът на испанеца обаче този път не му донесе успех, и след мощен втори сервис, българската ракета затвърди своя пробив – 4:1.

Последва размяна на сервис геймове, за да успее Григор да затвори успешно сета при 6:3, след 32 минути игра. Само в първия сет, Димитров записа пет аса, но направи и доста грешки, които му попречиха още по-бързо да вземе началната част.

Втори сет – 3:6

Баутиста Агут започна по-добре втория сет, и не даде точка на Григор в първия гейм от него. В своето подаване, Гришо започна добре, но след това позволи на испанеца да изравни и да стигне до точка за пробив. Неуспешен бекхенд на Димитров даде гейма за Агут – 0:2.

Макар и трудно, Гришо стигна до гейм за 3:1, в опит да се върне в битката за сета.

Агут взе петия гейм, и се бори до последно за шестия, но Димитров направи 2:4.

Българинът взе и следващото си подаване, за 3:5, но страхотен сервис гейм за Баутиста Агут му донесе победата в сета – 1:1.

Сериозен брой непредизвикани грешки продължиха да тормозят Гришо, а защитата му се отслаби във втория сет, и така, след повторение на първия, но в полза на Баутиста, испанецът изравни, след нови 39 минути игра.

Трети сет 6:2

Димитров спечели своето подаване за начало на третия сет, но след това не успя да се възползва от слабия старт на втория гейм за испанеца, и Баутиста се върна за 1:1 гейма.

След като показа целия си арсенал, и играта от първия сет, Гришо получи две възможности за пробив в петия гейм, и се възползва от втората, за да поведе с 4:1!

При 5:2, Баутиста сервира за оставане в сега, но българската ракета сътвори втори пробив, след като използва грешките на съперника си, които много набъбнаха на сметката му. Така, за 29 минути от третия сет, Димитров вече води с 3:1!

Четвърти сет 6:4

Гришо даде шанс за пробив на Баутиста още в първия гейм на четвъртия сет, но след това се стегна и след 10 минути спечели подаването си за 1:0.

Въпреки малко по-добрата игра на Григор, той така и не успя да пробие, и двамата с Баутиста си разменяха сервис геймовете до 4:4.

В деветия гейм, испанецът поведе, при сервис на Гришо, но Димитров отговори подобаващо, и първо спечели разиграване на мрежата, а след това Баутиста сбърка, за 5:4.

След поредица от грешки, Гришо поведе с 40:30, а Баутиста прати топката в аут, за да спечели Димитров гейма, а с този пробив – сета и мача!/КРОСС/

 

 

 

 

Мощен трус от 6,3 по Рихтер разлюля Нова Зеландия

Силно земетресение от 6,3 по Рихтер разтърси Нова Зеландия.

Два етични кодекса са във вреда на медиите

Обръщение на Радомир Чолаков и Кирил Вълчев към журналистическата гилдия Уважаеми колеги, Като председатели на комисиите за етика в електронните и печатните медии към Фондация “Национален съвет за журналистическа етика” посветихме не малка част от времето си през последните години на идеята за утвърждаване и укрепване на сист

Ще участваме в разговор за бъдещето на медийната саморегулация

Уважаеми колеги,
Като председатели на комисиите за етика в електронните и печатните медии към Фондация „Национален съвет за журналистическа етика”, посветихме не малка част от времето си през последните години на идеята за утвърждаване и укрепване на системата за медийна саморегулация в България. Задачата на тези комисии беше да са онзи колегиален Уважаеми колеги, Като председатели на комисиите за етика в електронните и печатните медии към Фондация „Национален съвет за журналистическа етика”, посветихме не малка част от времето си през последните години на идеята за утвърждаване и укрепване на системата за медийна саморегулация в България. Задачата на тези комисии беше да са онзи колегиален

Истина или лъжа: Мария Игнатова била хипохондричка

През последните дни Мария Игнатова не излизала от лекарските кабинети, пишат клюкарски издания. Половинката  Димитър Рачков бил силно притеснен заради състоянието на любимата си. Жълтите писания допълват, че тя всъщност нямала никакво заболяване, но непрекъснато се притеснявала, че нещо не  е наред. Всички лекари се опитвали да  обяснят, че страда През последните дни Мария Игнатова не излизала от лекарските кабинети, пишат клюкарски издания. Половинката Димитър Рачков бил силно притеснен заради състоянието на любимата си. Жълтите писания допълват, че тя всъщност нямала никакво заболяване, но непрекъснато се притеснявала, че нещо не е наред. Всички лекари се опитвали да обяснят, че страда

Проработиха ли реформите за растеж на Ли Къцян?

Пазарните участници ще насочат вниманието си и към заседанията на централните банки на Япония и Канада

    


Без вода днес: Кътина и "Люлин" 8

"Софийска вода" подменя помпена станция и водопровод

    


Китай публикува данни за промишленото производство

За 2013 година обемът на производството в големите китайски предприятия е нараснал на годишна база с 9,7 процента, стана известно от публикувания в понеделник доклад на Държавното статистическо управление на КНР.

Оптимизмът за икономиката на САЩ стимулира търсенето на петрол

Енергийната суровина поскъпна с близо 2% през миналата седмица, но започва новата с отстъпление

    


Генков и Макриев отказаха да идат в Петах Тиква и Акре

Взетите през лятото нападатели Цветан Генков и Димитър Макриев, които Взетите през лятото нападатели Цветан Генков и Димитър Макриев, които "Левски" иска да продаде през този трансферен прозорец, са отказали конкретни предложения от два израелски отбора, разбра "24 часа". Първият бе искан от "Макаби" (Петах Тиква). Този отбор се намира на 12-а позиция в израелски елит, в който играят общо 14 отбора.

Дълговете на НЕК достигат 2,353 млрд. лв.

В доклад на икономическия министър Драгомир Стойнев "Анализ и състояние на енергетиката в Република България през 2012 – 2013 г.", внесен в Народното събрание се посочва, че дълг...

Обама пушил марихуана като млад

Според него не била по-опасна от алкохола

    


Вигенин: Подкрепата на депутата от БСП за Асад е безотговорен акт

Депутатът Страхил Ангелов е на посещение в Сирия, за което твърди, че е частно и основната цел е кризата с бежанците у нас. Отрича да е изразявал политически въпроси и да е давал подкрепа

Как започват деня си успешните хора?

Какво правят те още преди 08:00 часа сутринта?

    


Анализ на случайни сметки за парно - 30% дължат повече

Над 30% от клиентите на столичното парно, чиито сметки Над 30% от клиентите на столичното парно, чиито сметки "24 часа" следи от години са получили за декември 2013 г. по- високи сметки, спрямо същия месец на 2012 г. Излиза, че те са извън средното намаление на фактурата, което "Топлофикация - София" изчисли на 17%. Дружеството съобщи, че по-ниските сметки са заради по-топлото време и заради

Пътната агенция похарчила незаконно 3 млн. лв.

Три поредни ръководства на Агенция “Пътна инфраструктура” са отнесли актове за административни нарушения за погазване на Закона за обществени поръчки. Това личи от доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), с който “Труд” разполага. Нарушенията са за малко над 3 млн. лв.               
Три поредни ръководства на Агенция “Пътна инфраструктура” са отнесли актове за административни нарушения за погазване на Закона за обществени поръчки. Това личи от доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), с който “Труд” разполага. Нарушенията са за малко над 3 млн. лв.

Аукционът за 5-годишни ДЦК приковава вниманието през новата седмица

В петък БНБ ще публикува паричната статистика за месец декември 2013 г.

    


6,3 по Рихтер разлюля Нова Зеландия

Няма данни за пострадали хора и сериозни щети

    


Пътят към сърцето минава през стомаха...

Пътят към сърцето на мъжа минава през неговия стомах? Да, понякога точно по този начин се получава някоя жена да привърже мъж към себе си, тоест като го нахрани вкусно. Но тук може да се види и по-общ...

Силен трус в Нова Зеландия

Трус с първоначален магнитуд мужду 6,1 и 6,3 и дълбочина от 10 до 30 километра бе регистриран от сеизмологичната служба на САЩ (USGS National Earthquake Information Center - 6,3) и от мрежата Геофо...

Курсът на ранда води туристи в РЮА

Значително поевтинялата национална валута на Република Южна Африка привлича рекорден брой туристи от Европа и САЩ, за които пътуването в далечната южна страна стана съвсем достъпно.

Енчев и Милко Калайджиев - открийте разликите

Манекенката Гери Дончева, която нашумя с рекламата с парченцето сирене в деколтето, намери прилики между Георги Енчев и Милко Калайджиев. Тя отпечата снимка на рапъра, на която е брадясал и гримасата му напомня на фолкизпълнителя. Гери събра двата фотоса в общ кадър и го пусна във фейсбук. Към шеговитата закачка тя написа: “Всяка прилика с действит Манекенката Гери Дончева, която нашумя с рекламата с парченцето сирене в деколтето, намери прилики между Георги Енчев и Милко Калайджиев. Тя отпечата снимка на рапъра, на която е брадясал и гримасата му напомня на фолкизпълнителя. Гери събра двата фотоса в общ кадър и го пусна във фейсбук. Към шеговитата закачка тя написа: “Всяка прилика с действит

САЩ поискаха прекратяване на сблъсъците в Украйна

Страната разклати устоите на своята демокрация, се чете в декларация

    

САЩ поиска прекратяване на сблъсъците в Украйна

Страната разклати устоите на своята демокрация, се чете в декларация

    


Максималните температури остават високи за януари

До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, к...

Силен трус в Нова Зеландия

Трус с първоначален магнитуд мужду 6,1 и 6,3 и дълбочина от 10 до 30 километра бе регистриран от сеизмологичната служба на САЩ (USGS National Earthquake Information Center - 6,3) и от мрежата Геофон, базирана в Подстам, Германия,(6,1), съобщи Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

Евгения Раданова става водещ от олимпийските игри в Сочи

Олимпийската шампионка Евгения Раданова ще бъде водещ на предаването “Днес на игрите с …”, което ще се излъчва от студийния комплекс на БНТ в Олимпийския парк в Сочи. Тя ще коментира и церемониите по откриването и закриването на най-големия спортен форум. 
Направление “Спорт” на националната телевизия официално представи пълната програма на предст Олимпийската шампионка Евгения Раданова ще бъде водещ на предаването “Днес на игрите с …”, което ще се излъчва от студийния комплекс на БНТ в Олимпийския парк в Сочи. Тя ще коментира и церемониите по откриването и закриването на най-големия спортен форум. Направление “Спорт” на националната телевизия официално представи пълната програма на предст

Англия търси родни медицински сестри и санитари

Ще работят в болници и домове за възрастни

    


Петко Димитров заведе Яна в Прага

Петко Димитров, който отскоро е семеен мъж, заведе половинката си Яна в Прага. Младото семейство отдели няколко дни за разходка в Чехия, където не пропуснаха освен забележителностите да посетят и бутиците. Яна е бременна, а коремчето  вече личи, което се видя от фотоса, публикуван в профила на Петко във фейсбук. Петко Димитров, който отскоро е семеен мъж, заведе половинката си Яна в Прага. Младото семейство отдели няколко дни за разходка в Чехия, където не пропуснаха освен забележителностите да посетят и бутиците. Яна е бременна, а коремчето вече личи, което се видя от фотоса, публикуван в профила на Петко във фейсбук.

Почитаме Свети патриарх Евтимий Търновски

Честит имен ден на: Евтим, Евтимия, Ефтим, Евтимий, Ефтимия Най-сияйната личност всред светите предстоятели на Българската православна църква – архиепископи и патриарси – е несъмн...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване