Ейлат беше обстрелян с ракети

В момента не се съобщават за жертви и разрушения

Как да изберете един от двама мъже

Няколко съвета, които ще ви помогнат в тази ситуация

    


Калфин: Чакам реакцията на ДАНС относно информацията, че съм разследван

Във връзка с публикуваната в електронно издание информация, че срещу Ивайло Калфин тече разследване на ДАНС по сигнал, че е оповестил данни от секретно правителствено заседание през 2009 година Ивайло Калфин намира за нередно да коментира сигнали, отправени до Държавната агенция за национална сигурност, както и действията, които тя предприема ... Във връзка с публикуваната в електронно издание информация, че срещу Ивайло Калфин тече разследване на ДАНС по сигнал, че е оповестил данни от секретно правителствено заседание през 2009 година Ивайло Калфин намира за нередно да коментира сигнали, отправени до Държавната агенция за национална сигурност, както и действията, които тя предприема ...

Спецсъдът прекрати делото на Йоско

София /КРОСС/ Спецсъдът изненадващо прекрати и върна на прокуратурата едно от знаковите дела срещу Йосиф Йосифов-Костинбродския, който бе обвинен като бос на група за дрога. Така разследването, което върви с години и заради което сливнишкият бос бе издирван с Интерпол, се връща на старта. По него подсъдими са още 9 души.Причината за обрата е решение на ВКС от 16 януари т.г."То се отнася до това, че когато едно дело е от компетентността на спецсъда, разследването трябва да се извърши от спецпрокуратурата", обясни юрист. В случая разследването е водено от Софийската окръжна прокуратура, тя е изготвила и обвинителния акт, съобщи "24 часа".

Учени изобретиха летящ самостоятелно робот

Робот, който може да лети самостоятелно без да бъде направляван от човешка ръка, бе изобретен от холандски учени. Автономната машина, носеща името DelFly, може безпроблемно да засича и разпознава препятствия докато лети в затворени пространства.

Първа кибератака от хладилник

Киберпрестъпници успели за първи път в света да осъществят хакерска атака през хладилник, алармира калифорнийската компания за интернет сигурност “Прууфпойнт”.
Досега такъв вид хакерски атаки се смятаха само за теоретично възможни. Но бе въпрос на време да станат факт заради по-ниското ниво на защита на домашните смарт устройства. Киберпрестъпници успели за първи път в света да осъществят хакерска атака през хладилник, алармира калифорнийската компания за интернет сигурност “Прууфпойнт”. Досега такъв вид хакерски атаки се смятаха само за теоретично възможни. Но бе въпрос на време да станат факт заради по-ниското ниво на защита на домашните смарт устройства.

Кейт Мос вдигнала епичен рожден ден

Супермоделът Кейт Мос е отпразнувала 40-ия си рожден ден с много известни музиканти, които изпели на красавицата "Честит рожден ден".

СГС върна в прокуратурата делото за бюлетините

Единствен подсъдим по делото е главният секретар на Министерски съвет в служебното правителство Росен Желязков

Най-важните новини от деня, понеделник, 20 януари

НЕК дължи над 2,3 млрд. лв. До астрономическата стойност от 2,353 млрд. лв.са достигнали дълговете на Националната електрическа компания (НЕК) в...

Антиоксидантите в шоколада и чая спасяват от диабет

/КРОСС/ Съдържащите се в шоколада, ягодите и чая компоненти спасяват от диабет. Това твърдят американски учени, чиято статия е публикувана в научното списание Journal of Nutrition.По-специално, става въпрос за флавоноидите - естествени антиоксиданти, които се срещат във тези продукти.В хода на изследването си, в което са участвали 2 000 човека, учените са успели да докажат, че при хората, които често консумират шоколад и чай, вероятността да развият диабет от тип II е много по-малка. Освен упоменатите продукти експертите препоръчват и консумацията на грозде и неговите производни, както и магданоз, мащерка и целина.

Шеф на Брикел оглави "Мини Марица изток"

"Мини Марица изток" има от днес нов изпълнителен директор - Георги Златев. Той е избран от борда на Българския енергиен холдинг.

Англия отнема помощи за жилище на безработни имигранти

Великобритания ще спре да помага на безработни имигранти от други страни в ЕС да покриват разходите си за жилище от април, обявиха министрите на вътрешните работи Тереза Мей и на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит, предаде Би Би Си.
В обща статия за в. Великобритания ще спре да помага на безработни имигранти от други страни в ЕС да покриват разходите си за жилище от април, обявиха министрите на вътрешните работи Тереза Мей и на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит, предаде Би Би Си. В обща статия за в. "Дейли мейл" двамата заявяват, че така ще се предотврати експлоатацията на британската система

Причини за загуба на сексуално желание след раждане

Всяка втора майка на новородено признава, че се чувства стресирана

    


Главният прокурор на Украйна нарече протеста "престъпление срещу държавата"


Главният прокурор на Украйна Виктор Пшонка нарече събитията от последните часове престъпление срещу държавата и заплаха за националната сигурност. В обръщение към организаторите и участниците в сблъсъците в нощта срещу неделя той призова лидерите на опозицията да изтеглят своите привърженици от най-конфликтните точки.

"Незабавно трябва да се прекратят масовите безредици, съпроводени с насилие, палежи, погроми, които в основата си съдържат заплаха за националната сигурност на Украйна....

Агенти спасиха от износ уникален иконостас

Агенти на Държавната агенция „Национална сигурност“ и обвинители от Софийската градска прокуратура спасиха от нелегален износ уникален иконостас. Творбата е от национално значение и датира малко след 1700 г. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. Спецакцията е била проведен в района на София и при нея са задържани трима души.

Ковачев: Скопие чете избирателно препоръките на ЕП

/КРОСС/ Скопие чете избирателно препоръките на Европейския парламент. Това обяви Андрей Ковачев, заместник-председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент, която на заседание днес обсъди доклада за напредъка на Македония."Разбирам разочарованието на много граждани на Република Македония от липсата на напредък към членство в Европейския съюз. Така е, защото Скопие чете избирателно препоръките на Брюксел", каза Ковачев.Според Ковачев, който е ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ), гражданите на Македония трябва да търсят вината за липсата на начало на преговори за членство в своите управляващи.Българският евродепутат е категоричен, че пред финализирането на договора за добросъседство с България има два основни препъни-камъка."На първо място това е нежеланието на правителството на Никола Груевски да подпише двустранно споразумение с България, почиващо на съвместната декларация от 1999 г., подписана от тогавашните министър-председатели Костов и Георгиевски", каза той."Вторият проблем е избирателният прочит на препоръките на Европейския парламент и по-конкретно нежеланието на официалните власти в Скопие да се провеждат съвместни отбелязвания на общи исторически събития и герои. Това е част от темата, свързана с манипулацията на историята и дискриминацията на граждани, заявяващи открито своята българска идентичност и етнически произходи", заяви Ковачев

България няма да се опразни


От години слушаме, че България едва ли не скоро няма да я има, тъй като младите и умните бягат от страната. Пред закриване ли е наистина България? Не, отговарят икономистът от Института за пазарна икономика Петър Ганев и председателят на Балканския институт по труда и социалната политика Иван Нейков. За "Дойче веле" с тях разговаря Ясен Бояджиев.

Истерията, обхванала някои западноевропейски страни заради "задаващия" се многохиляден поток от български и румънски имигранти, като че ли...

По проект е изследвана водата в част от туристическите чешми около Варна

По проект във Варна е изследвана водата в част от туристическите чешми около града. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Здравко Василев от велоклуб “Устрем” във Варна. По думите му, се е оказало, че никой не знае водата от тези чешми става ли за пиене или не и с какви качества е течността.

1500 лв. заплата за студент в Германия

1500 лв. могат да припечелват студентите ни, които следват в Германия. След падане на ограниченията за труд в Европа те могат да работят по 20 часа седмично, без да им е необходимо специално разрешение. Заплащането в Германия е в порядъка на 5-10 евро на час. Това съобщи шефката на водеща посредническа агенция за образование в чужбина Бистра Илиева.

Турци срещу цензура в мрежата

Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия на централния площад “Таксим” в Истанбул, за да разпръсне около 2000 участници в протест срещу правителствен законопроект, който би увеличил контрола над интернет, съобщи Ройтерс.
Протестиращите отвърнаха с хвърляне на камъни и се стигна до ареста.
По-малки демонстрации Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия на централния площад “Таксим” в Истанбул, за да разпръсне около 2000 участници в протест срещу правителствен законопроект, който би увеличил контрола над интернет, съобщи Ройтерс. Протестиращите отвърнаха с хвърляне на камъни и се стигна до ареста. По-малки демонстрации

Григор Димитров влезе в топ 20, напред с $270 000 (Обзор)

Мисията на Григор Димитров в Австралия не е приключила. 
Каквото и да направи талантът от Хасково напоследък, все е за първи път в историята на българския тенис. 
Спортната гордост на България вече е първият представител на нашата страна, стигнал 1/4-финал в турнир от “Големият шлем”. 
В откритото на Австралия в Мелбърн победите на Григор продъл Мисията на Григор Димитров в Австралия не е приключила. Каквото и да направи талантът от Хасково напоследък, все е за първи път в историята на българския тенис. Спортната гордост на България вече е първият представител на нашата страна, стигнал 1/4-финал в турнир от “Големият шлем”. В откритото на Австралия в Мелбърн победите на Григор продъл

Ислямисти плашат Олимпиадата в Сочи

Групата "Вилаят Дагестан" разпространи на сайта си видеопослание, в което поема отговорност за двата атентата във Волгоград миналия месец и отправя заплахи за нови нападения този път по време на зимните олимпийски игри в руския курорт Сочи.

Патрашкова даде обяснения за новия СРС гейт

Главният редактор на вестник “Галерия” Кристина Патрашкова е дала обяснения по проверката, която трябва да установи дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван незаконно в дома му в Банкя. Това научи “Труд” от източници, запознати с разследването.
Патрашкова отрече, като лаконично заяви: “Нека да оставим службите да си свършат... Главният редактор на вестник “Галерия” Кристина Патрашкова е дала обяснения по проверката, която трябва да установи дали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван незаконно в дома му в Банкя. Това научи “Труд” от източници, запознати с разследването. Патрашкова отрече, като лаконично заяви: “Нека да оставим службите да си свършат...

Брад Пит се раздели с брадата си

Актьорът хванал бръснача заради нова роля

    


Григор стигна 1/4-финал, кани се и на Надал

Невероятният Григор Димитров продължава да твори история на Откритото първенство на Австралия! Българинът постигна 4-та поредна победа в Мелбърн и стана първият наш тенисист, класирал се за 1/4-финалите на турнир от Големия шлем. 22-годишният хасковлия, който е поставен и под №22 в схемата, надигра испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4 за 2.24 ч.

5 области пред грипна епидемия

Грипна епидемия затваря училищата в София-област от днес, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Карантината важи до края на седмицата. Заболеваемостта е 318 на 10 000 души население при приета граница от 200 на 10 000. Най-много болни има в Самоков. Спират се и плановите операции, както и женските консултации, съобщи д-р Александър Златанов, директор на Регионалната здравна инспекция.

ВКС оправда Лечков по делото за "Напоителни системи"

/КРОСС/ Върховния касационен съд оправда окончателно бившият кмет на Сливен Йордан Лечков по делото за "Напоителни системи ЕАД"- Сливен, съобщиха от пресслужбата на ВКС. Магистратите потвърдиха решението на Пловдивския апелативен съд, с което бе отменана осъдителната присъда от 3 години "лишаване от свобода", дадена на Лечков на първа инстанция, а той беше оправдан.Лечков бе подсъдим за това, че пред 2007 г. в качеството си на длъжностно лице - кмет на община Сливен, е сключил неизгодна сделка за добив на инертни материали с фирма "Екоседиментс" ООД. Според прокуратурата той е разрешил изземване на инертни материали от "Екоседиментс" ООД София с цел дружеството да набави имотна облага. Така Лечков е извършил нарушение, тъй като това било от компетентността на директора на Басейнова дирекция-Източнобеломорски район Пловдив. Инертните материали били в участъка на "Дере 120" над главен път Бургас - София, в землището на с. Тополчане на 7321 куб.м. земна маса и инертни материали на стойност 14 612 лв. - изключителна държавна собственост, съгласно чл.3 от Закона за подземните богатства. Държавното обвинение твърди още, че от това са настъпили значителни вредни последици за държавата в размер на 14 642 лв. и за "Напоителни системи" ЕАД Сливен в размер на 3882,33 лв.

Отечествените милионери станаха двойно повече

Депозитите със суми над 1 млн. лв. имат ръст от 114% в годините на криза. В периода март 2009 г. - септември 2013 г. милионерските депозити са нараснали от 325 до 696 броя, пресметна profit.bg.

Обрат по дело на Йоско, прекратиха го

Спецсъдът изненадващо прекрати и върна на прокуратурата едно от знаковите дела срещу Йосиф Йосифов- Костинбродския, който бе обвинен като бос на група за дрога. 
Така разследването, което върви с години и заради което сливнишкият бос бе издирван с Интерпол, се връща на старта. По него подсъдими са още 9 души.
Причината за обрата е решение... Спецсъдът изненадващо прекрати и върна на прокуратурата едно от знаковите дела срещу Йосиф Йосифов- Костинбродския, който бе обвинен като бос на група за дрога. Така разследването, което върви с години и заради което сливнишкият бос бе издирван с Интерпол, се връща на старта. По него подсъдими са още 9 души. Причината за обрата е решение...

Безработните по света се увеличили с 5 млн. души през миналата година

Броят на безработните в света се е увеличил с 5 милиона души през 2013 г., доближавайки 202 милиона души. Това се посочва в разпространения в понеделник доклад „Глобални тенденции за заетостта - 2014" на Международната организация на труда (МОТ), цитиран от световните агенции.

До 15 г. затвор за кражба на релси

От 5 до 15 години затвор за кражба на части от жп инфраструктура, ако тя е довела до инцидент с жертви или ранени. Това е една от промените в Наказателния кодекс (НК), която ще предложи Министерството на транспорта, съобщи за „Монитор” министър Данаил Папазов. Причината за спешните изменения е тежкият инцидент от събота, при който заради липсващи скрепителни елементи дерайлира товарен влак край гара Яна. Друго наше предложение е лишаване от свобода между 3 и 10 г., когато кражбите са нанесли тежки нарушения на релсовия път, обясни Папазов. Той добави, че предложенията ще бъдат предадени на правосъдния министър Зинаида Златанова.

Съдът върна делото за костинбродските бюлетини на прокурорите

Софийският градски съд (СГС) е прекратил делото за откритите ден преди изборите през май бюлетини в печатницата в Костинброд. Това стана известно от справка в информационната система на съда, съобщи capital.bg. Делото, по което единствен подсъдим е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, е върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Асад: Няма да деля властта с чужденци

Сирийският президент Башар ал Асад даде да се разбере, че целта на започващата в сряда мирна конференция “Женева-2” - съставяне на преходно правителство в Сирия, няма да бъде постигната. “Ако опозицията бъде представлявана в това правителство, все едно че страни като Катар, Саудитска Арабия, Франция и САЩ ще участват в него." Сирийският президент Башар ал Асад даде да се разбере, че целта на започващата в сряда мирна конференция “Женева-2” - съставяне на преходно правителство в Сирия, няма да бъде постигната. “Ако опозицията бъде представлявана в това правителство, все едно че страни като Катар, Саудитска Арабия, Франция и САЩ ще участват в него."

Пребит от маскирани запомнил татуировка на нападателя си

Петричанинът Румен Запрев, който беше зверски пребит от маскирани и въоръжени мъже миналата седмица, днес е изписан от петричката болница в добро състояние. Той престоя дни наред на лечение, тъй като нападателите бяха нанесли сериозни травми по лицето и тялото му.

Трима маскирани и въоръжени мъже влязоха в дома на популярния заварчик Запрев и Петричанинът Румен Запрев, който беше зверски пребит от маскирани и въоръжени мъже миналата седмица, днес е изписан от петричката болница в добро състояние. Той престоя дни наред на лечение, тъй като нападателите бяха нанесли сериозни травми по лицето и тялото му. Трима маскирани и въоръжени мъже влязоха в дома на популярния заварчик Запрев и

Сблъсъците в Киев са заплаха за цяла Украйна, обяви Янукович

Убеден съм, че такъв феномен е заплаха не само за обществото в Киев

Лелка източи парите на умрял роднина

39-годишна жена от Търговище източила банковата карта на свой далечен роднина, който починал в края на миналата година. Засега не е ясно колко точно пари е отмъкнала лелката и по каква схема е действала.

СДВР издирва 72-годишната Мария Йорданова

Жената напуснала дома си миналия четвъртък

    


Иран получава достъп до замразени средства

Държавният департамент на САЩ обяви, че Иран ще получи достъп до 4,2 млрд. долара, блокирани в чуждестранни банки, информира БТА. САЩ обявиха, че...

Опожариха БМВ на охранител в дискотека

Втора кола избухна в пламъци в нощта на неделя срещу понеделник в Благоевград. Само преди 2 дни бе опожарен джипът на местна адвокатка и бивша началничка на Агенцията по вписванията.
Новият палеж бил извършен към 3,30 ч в кв. “Струмско”. Неизвестни бандити хвърлили коктейл “Молотов” в автомобил БМВ. Последвал силен взрив, който събудил хората... Втора кола избухна в пламъци в нощта на неделя срещу понеделник в Благоевград. Само преди 2 дни бе опожарен джипът на местна адвокатка и бивша началничка на Агенцията по вписванията. Новият палеж бил извършен към 3,30 ч в кв. “Струмско”. Неизвестни бандити хвърлили коктейл “Молотов” в автомобил БМВ. Последвал силен взрив, който събудил хората...

Янукович отстъпи на опозицията, спря закони за митингите

Украинският президент Виктор Янукович се съгласи да не бъде публикуван в Украинският президент Виктор Янукович се съгласи да не бъде публикуван в "Държавен вестник" приетият миналата седмица от парламента пакет от закони, налагащи строги ограничения на правото на протести в страната. Това съобщи опозиционният депутат Андрей Павловски пред онлайн изданието РБК - Украйна. Помирителният жест на Янукович дойде след ожес

ЕС дава 75 млн. евро на Ирак

/КРОСС/ Европейският съюз ще предостави 75 милиона евро помощ за Ирак, съобщава „Ройтерс". Сумата ще бъде изплатена до 2020 година. Решение е взето по време на срещата на иракска делегация с европейския комисар за развитието Андрис Пиебалгс. По думите на еврокомисаря ЕС ще продължи да помага за укрепването на върховенството на закона и възстановяването на Ирак. Европейският комисар изрази надежда, че иракското правителство ще бъде в състояние да обезпечи прехода към демокрация в страната.

Окончателно: Лечков е невинен по делото "Напоителни системи"

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди оправдателната присъда на Йордан Лечков по делото "Напоителни системи ЕАД"-Сливен, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация от сайта на съда. ...

Евродокладът: Напредъкът на България е разочароващ и крехък

Общият напредък на България в съдебната реформа, борбата с организираната престъпност и корупцията бе разочароващ и крехък. Това е основният извод в предварителната версия на доклада на Европейската к...

Енерго-про подкрепи с инвестиции проект на Община Бяла за подобряване облика на центъра на града

ЕНЕРГО-ПРО подкрепи проект на община Бяла (област Варна) за подобряване облика на град Бяла, който включва разширяване на централната градска част чрез изграждане на нови улици в квартал „Бяла-Изток“. За съдействие от страна на електроразпределителната компания се договориха кметът на Община Бяла, г-н Анастас Трендафилов, управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна, г-н Стефан Абаджиев и г-н Мартин Мирчев, член на управителния съвет на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, по време на среща през месец ноември.

Ванеса Паради нападна новата на Джони Деп

/КРОСС/ Бившата половинка на известния холивудската звезда Джони Деп - Ванеса Паради, нарече новата жена в живота му - актрисата Амбър Хърд, кариеристка. По-рано днес бе съобщено, че Деп и Хърд са сгодени, красавицата не крие радостта си и с нетърпение очаква сватбата. Според Паради обаче 27-годишният Хърд използва бившия й, за да расте в кариерата. Тя не пропусна да коментира и решението на Деп да се задоми. Ванеса смята, че актьорът страда от криза на средната възраст. Междувременно източници, близки до двойката, твърдят, че бъдещата г-жа Деп вече се е сприятелила с двете му деца от френската изпълнителка, дори е ходила на шопинг с дъщеря им.

ДАНС проверявала Калфин за теч на секретни данни?

ДАНС проверява Ивайло Калфин за издаване на секретна информация?

Лондон спира помощите за безработни от ЕС

Притеснени от срива на рейтинга си, управляващите във Великобритания консерватори обявиха нов пакет ограничителни мерки за трудовите мигранти от ЕС. В статия във в. “Дейли мейл”, озаглавена “Позорно предателство”, министърите Тереза Мей и Иън Дънкан Смит подлагат на жестоки критики предишните управляващи - лейбъристите. Притеснени от срива на рейтинга си, управляващите във Великобритания консерватори обявиха нов пакет ограничителни мерки за трудовите мигранти от ЕС. В статия във в. “Дейли мейл”, озаглавена “Позорно предателство”, министърите Тереза Мей и Иън Дънкан Смит подлагат на жестоки критики предишните управляващи - лейбъристите.

Украинската опозиция преговаря с властта

/КРОСС/ В Украйна започнаха преговори на опозицията с властите, посветени на излизането на страната от настоящата ситуация. Това съобщи УНН, позовавайки се на Анна Герман, депутат във Върховната Рада от Партията на регионите. По думите сред представителите на опозицията на срещата е бившият министър на вътрешните работи Юрий Луценко, а от страна на властите - министърът на правосъдието Олена Лукаш и съветникът на президента Андрей Портнов.По-рано председателят на партия „Отечество" Арсений Яценюк заяви, че опозиционните лидери ще проведат разговори относно начините за преодоляване на кризата само с президента Виктор Янукович.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване