Частната охрана на Малко Градище простреляна от пиян мъж

Въоръжен нападна частната охрана на Малко Градище, съобщи Нова телевизия.
Селцето преди време си нае частна охранителна фирма да пази къщите от крадци.
Двама от гардовете обаче са били простреляни. За щастие, те са добре, а стрелецът е задържан.
Една вечер пиян мъж започнал да тормози хората в една от къщите в селото. Въоръжен нападна частната охрана на Малко Градище, съобщи Нова телевизия. Селцето преди време си нае частна охранителна фирма да пази къщите от крадци. Двама от гардовете обаче са били простреляни. За щастие, те са добре, а стрелецът е задържан. Една вечер пиян мъж започнал да тормози хората в една от къщите в селото.

Пиян простреля с пушка частната охрана на Малко Градище

Въоръжен нападна частната охрана на Малко Градище, съобщи Нова телевизия.
Селцето преди време си нае частна охранителна фирма да пази къщите от крадци.
Двама от гардовете обаче са били простреляни. За щастие, те са добре, а стрелецът е задържан.
Една вечер пиян мъж започнал да тормози хората в една от къщите в селото. Въоръжен нападна частната охрана на Малко Градище, съобщи Нова телевизия. Селцето преди време си нае частна охранителна фирма да пази къщите от крадци. Двама от гардовете обаче са били простреляни. За щастие, те са добре, а стрелецът е задържан. Една вечер пиян мъж започнал да тормози хората в една от къщите в селото.

Верона разделя дуото Стойчев - Казийски

Радо Стойчев и Матей Казийски се разделят?

Михаил Миков се застъпи за агитацията на чужд език

Да може да се води предизборна агитация и на чужд език, но и с превод на български език, поиска председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Безплатни уроци по китара организират от Солидарен център – Варна

Активисти от различни сфери на изкуството, споделят своите знания, умения и идеи в пространството на Солидарен център – Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна . Днес от 14:00 ч., от Солидарен център-Варна се събират на входа на Морската градина за да предат нататък радостни вълни от музика, песни и артистичност.

Посланикът на Турция у нас: Вчерашните събития в Пловдив бяха притеснителни

/КРОСС/ Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Сюлейман Гьокче определи вчерашната ситуацията с Джумая джамия в Пловдив като притеснителна. В интервю за предаването „Събота 150" по БНР той изрази надежда всички компетентни институции по тези въпроси да работят усърдно и да подходят с необходимата чувствителност към проблема: "Знам, че българските институции работят усърдно и взимат необходимото под внимание по тези въпроси. Вчерашните събития събудиха доста голямо притеснение у нас и ние със съжаление отчитаме тези събития, защото там имаше и много турски граждани, ако ситуацията не беше овладяна можеше да настъпят и много други нежелани събития." Н. Пр. Гьокче заяви категорично, че случилото се няма да навреди на двустранни отношения между Турция и България. "Към настоящия момент е намерено междинно решение, което решава проблема засега и за двете страни, а в понеделник в Анкара ще се проведе среща на ниво министри на транспорта и се надяваме,че ще има положителни резултати от тази среща. Нямам информация дали предстои подписване на окончателна спогодба или договор", заяви той по отношение на затварянето на границата между България и Турция. Гьокче коментира и предвидения строеж на ограда по българо-турската граница, за да се спре бежанската вълна

Костов: Дясното няма как да избуи, докато Борисов го оглавява

"Докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма как да избуи”.
Това заяви пред bTV Иван Костов.
Борисов оглавява опозицията. Докато той е там, тя няма шанс – срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че не бива да се връща в управлението.
Затова шансовете на дясното са нищожни. "Докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма как да избуи”. Това заяви пред bTV Иван Костов. Борисов оглавява опозицията. Докато той е там, тя няма шанс – срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че не бива да се връща в управлението. Затова шансовете на дясното са нищожни.

Пет досъдебни производства заради ексцесиите в Пловдив

Образувани са 5 бързи досъдебни производства за хулиганство, телесна повреда и унищожаване на имущество заради размириците в Пловдив. Очаква се днес да бъдат гледани мерките на задържаните.

Дворци и арени на Олимпиадата в Сочи

1. Адлер-Арена и Дворецът на зимните спортове Центърът за кънки-спорта Адлер-Арена е с капацитет 8000, а „Аисберг" - 12000 зрители. Адлер-Арена е проектиран във формата на къс лед със стени под ъгъл и триъгълни витражни прозорци. След Олимпиадата тук се планира да се разположи изложбен център. В архитектурата на Двореца на зимните спортове „Айсберг" са замислени линии на фигуриста в движение. Смяната на леденото покритие от фигурното пързаляне за кънки-спорта отнема около 2 часа. 2. Кърлинг центърът Кърлинг центърът побира 3000 зрители. Архитектурата на „Леден куб" със своите меки контури напомня на снаряд за кърлинг. Това е най-малкият обект на Олимпийския парк. 3. Големият леден дворец Предназначен е за хокей . Капацитетът му е 12000 зрители.Големият леден дворец по форма наподобява замръзнала капка вода. След Олимпиадата тук ще се провеждат спортни съревнования и концерти. 4. Шайба-Арена Предназначена е за турнирите по хокей, с капацитет 7000 зрители.По време на строителството на ледения дворец „Шайба" в основата е била заложена символична шайба. Шайба-Арена се състои от сглобяеми модули, т.е. може да бъде разглобявана и да се транспортира в друг руски град след Олимпиадата. 5. Олимпийският стадион На стадиона "Фишт" се извършват церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри. Капацитетът му е 40 хиляди зрители

Моторист загина, опитвайки се да избегне пешеходка

/КРОСС/ Моторист загина след катастрофа вчера в Първомай. Пътният инцидент е станал около 16.30 часа, съобщиха от Областна дирекция на МВР - Пловдив. Мотоциклет „Хонда", управляван от неправоспособен 42-годишен жител на същия град, се движил с несъобразена скорост. При опит да избегне пешеходка на пътя, водачът паднал заедно с превозното средство на земята. Пострадалият е транспортиран с линейка в болница, където е починал.  

Искра Михайлова: До края на март ще се възстановят плащанията по програма "Околна среда"


До края на март трябва да се възстановят плащанията по Оперативна програма "Околна среда", съобщи в предаването "Седмицата" по Дарик Радио министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

До края на програмата трябва да се разплатят общо 1.5 млрд. лева, като в момента са спрени над 420 млн. евро, обясни министърът. В момента се преглеждат всички договори по програмата, по които е възможно да са допуснати нарушения.

Михайлова коментира, че работата по оперативните...

Откъс от "Внезапни улици" на Иванка Могилска


Този уикенд в рубрика "Четиво" на "Дневник" ви представяме няколко страници от романа "Внезапни улици" на писателката, поетеса и копирайтър Иванка Могилска. Книгата, втори роман за нея след "Места за изгубване" (2007), съчетава няколко паралелни истории, а действието се развива в периода 1956 – 2012 година в София, Париж, Будапеща, Истанбул, Рим и Барселона. Повече информация около книгата и концепцията около нея може да разберете на официалния  сайт на "Внезапни улици".

Откъсът е...

bTV давали бонус 10-годишна заплата на Салич, за да остане

Не вярваха до последно, че ще си тръгна, споделя водещата

    


Костов: Докато дясното пространство се оглавява от Борисов, то няма как да избуи

"Докато дясното пространство се оглавява от Бойко Борисов, то няма как да избуи”. Това заяви пред bTV Иван Костов. Борисов оглавява опозицията. Докато той е там, тя няма шанс – срещу него има много широк консенсус и на леви, и на центристи, и на десни, че не бива да се връща в управлението. Затова шансовете на дясното са нищожни.

Хуанде Рамос: Бербатов отказа да играе срещу "Мидълзбро" и го разбрах


Бившият мениджър на "Тотнъм" Хуанде Рамос разказа, че българският нападател Димитър Бербатов сам е решил да напусне клуба през 2008 г. Тогава в края на летния трансферен прозорец той премина в "Манчестър юнайтед" за 30.75 млн. паунда.

Рамос разказа своята гледна точка и обясни, че не е бил подкрепен от президента Даниел Леви. Според испанския специалист, който сега води украинския "Днипро", това е довело до уволнението му.

"Бербатов не искаше да остане. Срещу "Мидълзбро"...

Миков подкрепи агитацията на чужд език с превод

Да може да се води предизборна агитация и на чужд език, но и с превод на български език. Тази теза защити в "Седмицата" на Дарик председателят на Народното събрание Михаил Миков. По думите му, има "демони на подозрението", заради които има хора, които настояват кампанията да се води единствено на български език.

Владимир Зелдин: Все още обичам жените

/КРОСС/ В своите 99 години народният артист на СССР Владимир Зелдин участва в четири представления на Театъра на руската армия, редовно идва да поздрави за юбилея 70-80-годишните "момчета", провежда творчески вечери. Той е включен в книгата на рекордите на Гинес като единствения в света актьор, който продължава да играе на толкова почтена възраст. Владимир Михайлович посреща кореспондента на в. „Култура" във фирмена олимпийска жилетка: култура: Наблюдавате Олимпиадата?Зелдин: Разбира се! За мен това е огромно събитие. При това културно - спортът също се отнася към културата, към здравословния начин на живот. Сега много често виждам, включително в нашия театър, млади хора, които пушат ...култура: Вярно ли е, че Вие никога не сте пушили ? Зелдин: Вярно е. Всичко започва от семейството. Никога не съм виждал баща ми да извади пакет "Беломор" или бутилка водка... култура: Често ли си спомняте детството? Зелдин: Щастливо време беше - Твер, Пролетарка. Аз тръгнах на училище, когато започна НЕП. Магазините бяха пълни с продукти. Все още помня вкуса на онези кренвирши и салами, сега няма такива... Първите впечатления от училището - просторно, на река Волга, големи класове. Дадоха ни чисти тетрадки, писалки... Спектакълът «Човек от Ла Манча», който играя вече десети сезон е много съвременен

Камион с дърва помете бус и уби 10-има

10 души загинаха при катастрофа в Русия.

Възстановяват плащанията по ОП „Околна среда" до края на март

/КРОСС/ "До края на март трябва да се възстановят плащанията по Оперативна програма "Околна среда". Това съобщи в „Седмицата" на Дарик радио министърът на околната среда и водите Искра Михайлова. По думите й в момента се прави преглед на договорите, по които може да са допуснати нарушения. Основните нарушения, които са установени и заради които са спрени плащанията по програмата, са смесване на критерии при обществените поръчки, удължаване или намаляване на сроковете, дискриминационни условия по обществените поръчки. Михайлова допълни, че до края на програмата трябва да се разплатят 1,5 млрд. лева, като в момента са спрени над 420 млн. евро.  

Защо българинът не вярва в себе си

В сравнителен план в изследвания върху начина на присъствие на сексуалността в българския и сръбския фолклор се отбелязва с в е н л и в о т о присъствие на сексуалността в българския фолклор. Момата ще бъде “ущипана”, ще  се “намигва”, ще се пита малката сестра “къде е кака ти” и какво да  каже. А момата, ако е полегнала-заспала, момъкът около нея В сравнителен план в изследвания върху начина на присъствие на сексуалността в българския и сръбския фолклор се отбелязва с в е н л и в о т о присъствие на сексуалността в българския фолклор. Момата ще бъде “ущипана”, ще се “намигва”, ще се пита малката сестра “къде е кака ти” и какво да каже. А момата, ако е полегнала-заспала, момъкът около нея

Родман: Не съм алкохолик

"Просто бях в клиника, за да се откъсна от всичко напоследък", заяви бившата звезда от НБА

    


И част от "Владиславово" остана без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода са абонатите в част от висока зона на кв."Владиславово" до 19 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода остана част от местност Евксиноград

Стотици миряни почетоха паметта на Натанаил

/КРОСС/ Неврокопският митрополит Серафим в храм "Успение на Пресвета Богородица" в Гоце Делчев отслужи заупокойна литургия в памет на починалия преди три месеца митрополит Натанаил. Стотици миряни се събраха още от сутринта в катедралния храм, за да почетат паметта на Натанаил. Литургията бе оглавена от Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, приемник на представилия се пред Господа архиерей. Заедно с него панихидата водиха Негово преосвещенство Браницки епископ Григорий и игуменът на Рилския манастир Евлогий. Първите двама са духовни чеда на Натанаил. В службата се включиха и свещеници от епархията. Храмът не можа да побере всички миряни, сред които бе и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. След панихидата духовниците и православните християни отидоха на гроба на Натанаил, който е в двора на митрополията. Всички сведоха глави пред паметта на покойния митрополит. „Дядо Натанаил беше истински духовник, стожер на вярата и на българщината. Той бе не само радетел за силна и обединена църква, но и за добра и просперираща България, тъй като бе патриот", каза градоначалникът на Гоце Делчев.

Драгомир Стойнев: Започва изграждането на морската част от "Южен поток"

Изграждането на морската част на „Южен поток” може да започне в края на пролетта. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир...

Стотици миряни почетоха паметта на Натанаил

/КРОСС/ Стотици миряни се събраха в сутринта в катедралния храм „Света Богородица" в Гоце Делчев, за да почетат паметта на Натанаил. Навършиха се три месеца от кончината на блаженопочиналия и приснопаметен Неврокопски митрополит, който напусна този свят на 16 ноември 2013 г. В църквата бе отслужена Заупокойна Света Литургия. Тя бе оглавена от Негово високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, приемник на представилия се пред Господа архиерей. Заедно с него панихидата водиха Негово преосвещенство Браницки епископ Григорий и игуменът на Рилския манастир Евлогий. Първите двама са духовни чеда на Натанаил, предаде Стандарт. В службата се включиха и свещеници от епархията. Храмът не можа да побере всички миряни, сред които бе и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов. След панихидата духовниците и православните християни отидоха на гроба на Натанаил, който е в двора на митрополията. Всички сведоха глави пред паметта на покойния митрополит. „Дядо Натанаил беше истински духовник, стожер на вярата и на българщината. Той бе не само радетел за силна и обединена църква, но и за добра и просперираща България, тъй като бе патриот", каза градоначалникът на Гоце Делчев.

ГЕРБ преди Националното събрание: В очакване на обещаната реформа


Ново ръководство с повече отговорности, нов механизъм за подбиране на кандидатите в партийните листи, повече публичност за "отличниците". Такава реформа в ГЕРБ обещава лидерът на партията Бойко Борисов вече няколко месеца. След напускането на двама депутати в края на ноември – Светлин Танчев и Георги Марков, бившият премиер даде заявка, че се заема лично с ГЕРБ, за да я оздрави.

На утрешното трето Национално събрание на партията се очакват първите сериозни стъпки в тази посока. В...

Моторист без книжка загина, за да не убие пешеходка

Моторист без книжка загина при опит да избегне пешеходка на пътя.

Бойко Борисов държи Цветанов само за да няма бунт в партията

Дистанцирал съм се от Цветанов, но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред вестник ”Преса”. В неделя партията ще проведе национална конференция, а очакванията са, че ще има промени в ръководството. Преди ден депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов обяви, че напуска Народното събрание. В отговор на въпрос за мотивите на Горанов, Борисов започна с това, че икономистът му бил като дете, но искал да се развива и извън политиката. "Дойде при мен и ми каза: ”Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността", разказа Борисов. По думите му, когато Горанов му съобщил решението си преди два дни, обмисляли дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. "И вчера даже два пъти ми пусна SMS: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов. Запитан за това дали е вярна информацията, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов отговаря, че това са измишльотини. "Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омраза", казва лидерът на ГЕРБ. ДПС има цялата власт в държавата По-късно през деня Бойко Борисов коментира в Ямбол пред членове и симпатизанти на ГЕРБ и скандалите около приемането на последните поправки в Изборния кодекс. В петък с подкрепата на ГЕРБ, ”Атака” и част от БСП депутатите забраниха предизборната агитация да се води на език, различен от българския. ”ДПС си агитират на турски и за никакъв английски, немски или френски не става въпрос. Въобще това не им е проблем. Но не случайно Михаил Миков подкрепи текста, като гласува вчера. Защото то съвпадна по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в пловдивския съд”, обясни Борисов. Той задочно влезе в спор с депутата Хюсеин Хафсъзов (ДПС), които преди ден разбуни духовете с речта си от трибуната на народното събрание. Според Борисов не било случайно и че ”въпросният депутат от ДПС размахваше пръст”. ”За национална свобода щял да се бори. Ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода иска повече той, те управляват всичко”, каза още Борисов. Той допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев е отсъствал от залата умишлено. ”БСП за пореден път наведоха главици и гледаха уплашено, защото не знаеха какви игри играе Сергей Станишев. ”Атака” излязоха и си изговориха всичките лицемерни приказки”, допълни лидерът на ГЕРБ. Най-големият комплимент от Иван Костов Като най-големия комплимент, който е получавал, окачестви лидерът на ГЕРБ мнението на Иван Костов, че докато Борисов оглавява дясното, никой няма да направи коалиция с него. Според него БСП се разпада под натиска на ДПС, АБВ и тези ”крайни формации, които говорят за национализация, за казарма и други подобни неща, които няма как да станат”. Подобни леви формации, които се наричат десни, но всъщност са леви, взимат от електората на БСП, обясни Борисов. ”Затова смятам, че целувката на Орлов мост между Местан и Станишев ще доведе до разпад на БСП”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов държи Цветанов само да няма бунт в партията

Дистанцирал съм се от Цветанов, но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред вестник ”Преса”. В неделя партията ще проведе национална конференция, а очакванията са, че ще има промени в ръководството. Преди ден депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов обяви, че напуска Народното събрание. В отговор на въпрос за мотивите на Горанов, Борисов започна с това, че икономистът му бил като дете, но искал да се развива и извън политиката. "Дойде при мен и ми каза: ”Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността", разказа Борисов. По думите му, когато Горанов му съобщил решението си преди два дни, обмисляли дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. "И вчера даже два пъти ми пусна SMS: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов. Запитан за това дали е вярна информацията, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов отговаря, че това са измишльотини. "Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омраза", казва лидерът на ГЕРБ. ДПС има цялата власт в държавата По-късно през деня Бойко Борисов коментира в Ямбол пред членове и симпатизанти на ГЕРБ и скандалите около приемането на последните поправки в Изборния кодекс. В петък с подкрепата на ГЕРБ, ”Атака” и част от БСП депутатите забраниха предизборната агитация да се води на език, различен от българския. ”ДПС си агитират на турски и за никакъв английски, немски или френски не става въпрос. Въобще това не им е проблем. Но не случайно Михаил Миков подкрепи текста, като гласува вчера. Защото то съвпадна по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в пловдивския съд”, обясни Борисов. Той задочно влезе в спор с депутата Хюсеин Хафсъзов (ДПС), които преди ден разбуни духовете с речта си от трибуната на народното събрание. Според Борисов не било случайно и че ”въпросният депутат от ДПС размахваше пръст”. ”За национална свобода щял да се бори. Ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода иска повече той, те управляват всичко”, каза още Борисов. Той допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев е отсъствал от залата умишлено. ”БСП за пореден път наведоха главици и гледаха уплашено, защото не знаеха какви игри играе Сергей Станишев. ”Атака” излязоха и си изговориха всичките лицемерни приказки”, допълни лидерът на ГЕРБ. Най-големият комплимент от Иван Костов Като най-големия комплимент, който е получавал, окачестви лидерът на ГЕРБ мнението на Иван Костов, че докато Борисов оглавява дясното, никой няма да направи коалиция с него. Според него БСП се разпада под натиска на ДПС, АБВ и тези ”крайни формации, които говорят за национализация, за казарма и други подобни неща, които няма как да станат”. Подобни леви формации, които се наричат десни, но всъщност са леви, взимат от електората на БСП, обясни Борисов. ”Затова смятам, че целувката на Орлов мост между Местан и Станишев ще доведе до разпад на БСП”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов държи на Цветанов само да няма бунт в партията

Дистанцирал съм се от Цветанов, но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред вестник ”Преса”. В неделя партията ще проведе национална конференция, а очакванията са, че ще има промени в ръководството. Преди ден депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов обяви, че напуска Народното събрание. В отговор на въпрос за мотивите на Горанов, Борисов започна с това, че икономистът му бил като дете, но искал да се развива и извън политиката. "Дойде при мен и ми каза: ”Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността", разказа Борисов. По думите му, когато Горанов му съобщил решението си преди два дни, обмисляли дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. "И вчера даже два пъти ми пусна SMS: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов. Запитан за това дали е вярна информацията, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов отговаря, че това са измишльотини. "Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омраза", казва лидерът на ГЕРБ. ДПС има цялата власт в държавата По-късно през деня Бойко Борисов коментира в Ямбол пред членове и симпатизанти на ГЕРБ и скандалите около приемането на последните поправки в Изборния кодекс. В петък с подкрепата на ГЕРБ, ”Атака” и част от БСП депутатите забраниха предизборната агитация да се води на език, различен от българския. ”ДПС си агитират на турски и за никакъв английски, немски или френски не става въпрос. Въобще това не им е проблем. Но не случайно Михаил Миков подкрепи текста, като гласува вчера. Защото то съвпадна по удивителен начин с делото за вакъфските имоти в пловдивския съд”, обясни Борисов. Той задочно влезе в спор с депутата Хюсеин Хафсъзов (ДПС), които преди ден разбуни духовете с речта си от трибуната на народното събрание. Според Борисов не било случайно и че ”въпросният депутат от ДПС размахваше пръст”. ”За национална свобода щял да се бори. Ние се борим за национална свобода, защото ДПС е узурпирало цялата власт в държавата. Каква свобода иска повече той, те управляват всичко”, каза още Борисов. Той допълни, че лидерът на социалистите Сергей Станишев е отсъствал от залата умишлено. ”БСП за пореден път наведоха главици и гледаха уплашено, защото не знаеха какви игри играе Сергей Станишев. ”Атака” излязоха и си изговориха всичките лицемерни приказки”, допълни лидерът на ГЕРБ. Най-големият комплимент от Иван Костов Като най-големия комплимент, който е получавал, окачестви лидерът на ГЕРБ мнението на Иван Костов, че докато Борисов оглавява дясното, никой няма да направи коалиция с него. Според него БСП се разпада под натиска на ДПС, АБВ и тези ”крайни формации, които говорят за национализация, за казарма и други подобни неща, които няма как да станат”. Подобни леви формации, които се наричат десни, но всъщност са леви, взимат от електората на БСП, обясни Борисов. ”Затова смятам, че целувката на Орлов мост между Местан и Станишев ще доведе до разпад на БСП”, каза лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов: Дистанцирал съм се от Цветанов, но той остава мой заместник

Дистанцирал съм се от Цветанов, но ще бъде груба грешка да бъде махнат като зам.-председател на ГЕРБ. Половината от партията ще приеме това като предателство, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред вестник ”Преса”. В неделя партията ще проведе национална конференция, а очакванията са, че ще има промени в ръководството. Преди ден депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов обяви, че напуска Народното събрание. В отговор на въпрос за Горанов, Борисов казва, че той му бил като дете. "Дойде при мен и ми каза: ”Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да го издържам? Ако имаше поне политическа класа у нас, ако имаше смисъл като експерт да стоя в парламента, но сега в парламента няма нищо, свързано с политиката и експертността", разказа Борисов. По думите му, когато Горанов му съобщил решението си преди два дни, обмисляли дали напускането му няма да се свърже с конгреса на ГЕРБ. "И вчера даже два пъти ми пусна SMS: "Шефе, дали не направих грешка, че точно днес го обявих?". Няма да го спирам, ето вчера той защити доцентура. Има път за развитие", допълва Борисов. Запитан за това дали е вярна информацията, че Горанов е бил разработван от Цветанов, Борисов отговаря, че това са измишльотини. "Ако имаше папки, досега да са излезли. Нали знаете, българинът е предател по душа. Аз не се разделям с Влади, с него сме в отлични отношения. Но, разберете, да се стои в този парламент е изпитание. Влади не върши работа за нула пари в него, а е толкова подготвен като специалист. Защо да го хабя? Защо да го държа вързан? Той може винаги да ми бъде полезен, ако ми потрябва. И аз не издържам, и аз се колебая дали да не изляза от парламента. Като стоиш в този гмеж и ти се опръскваш. Този парламент генерира само омраза", казва лидерът на ГЕРБ.

Започва национален конкурс „Диря в морето”

Инициативен комитет за честване на Международния ден на моряка – 25 юни, организира национален конкурс за литература и изобразително изкуство, посветен на морето и моряците,под наслов „Диря в морето”. Конкурсът цели да се отразяват по художествен начин радостите и тегобите на моряшката професия, отсъствието и завръщането, ярките и колоритни индивидуалности на морските хора.

Миков: Предизборна агитация и на чужд език, но с превод на български

/КРОСС/ "Да може да се води предизборна агитация и на чужд език, но и с превод на български език." Тази теза защити в "Седмицата" на Дарик радио председателят на Народното събрание Михаил Миков. По думите му, има "демони на подозрението", заради които има хора, които настояват кампанията да се води единствено на български език. "Според мен, ако има преводач, кампанията пак се води и на български език", коментира Миков. Той допълни, че понякога в рамките на предизборните кампании у нас идват представители на европейските партии, които не говорят български. Михаил Миков бе категоричен, че гласуваните вече текстове за езика на кампанията в Народното събрание не трябва да се прегласуват, защото отново дебатите ще излязат извън същността на казуса.  

Миков: Предизборна агитация и на чужд език, но с превод на български език

/КРОСС/ "Да може да се води предизборна агитация и на чужд език, но и с превод на български език." Тази теза защити в "Седмицата" на Дарик радио председателят на Народното събрание Михаил Миков. По думите му, има "демони на подозрението", заради които има хора, които настояват кампанията да се води единствено на български език. "Според мен, ако има преводач, кампанията пак се води и на български език", коментира Миков. Той допълни, че понякога в рамките на предизборните кампании у нас идват представители на европейските партии, които не говорят български. Михаил Миков бе категоричен, че гласуваните вече текстове за езика на кампанията в Народното събрание не трябва да се прегласуват, защото отново дебатите ще излязат извън същността на казуса.  

Американски дипломати бранят наш пилот, избягал в Италия

 
US дипломати:
Oколо 40 стр. по случая “Солаков” се пазят и в американски архиви, проучи “24 часа”. Две от тях са в американската Национална агенция за сигурност, но засега те продължават да са с гриф “Строго секретно”, пише в отговор до “24 часа” шефката на отдела за достъп до информация Памела Филис.
Други 37 стр.   US дипломати: Oколо 40 стр. по случая “Солаков” се пазят и в американски архиви, проучи “24 часа”. Две от тях са в американската Национална агенция за сигурност, но засега те продължават да са с гриф “Строго секретно”, пише в отговор до “24 часа” шефката на отдела за достъп до информация Памела Филис. Други 37 стр.

ЧЕЗ: Не ни забърквайте в предизборни битки

През последните години имаше опити компаниите на ЧЕЗ да бъдат ползвани като инструмент за политически кампании и това вреди на интересите на акционерите, пишат от компанията

Италия съди като шпионин беглец от България

 
Беглец или шпионин? Историята на 22-годишния българин Милуш Киров Солаков, която се разиграва в разгара на студената война, може да бъде прочетена в 4 различни версии в поне 4 архива в САЩ, Италия, Англия и България, в които се разрови “24 часа”.
Общото в документите е едно - в ранния следобед на 20 януари 1962 г. мл.   Беглец или шпионин? Историята на 22-годишния българин Милуш Киров Солаков, която се разиграва в разгара на студената война, може да бъде прочетена в 4 различни версии в поне 4 архива в САЩ, Италия, Англия и България, в които се разрови “24 часа”. Общото в документите е едно - в ранния следобед на 20 януари 1962 г. мл.

Защо радиата въртят едни и същи песни

През 1969 г. Лили Иванова изпя хита си "Без радио не мога": Когато сутрин стана започвам да играя, за музика и танци по цял ден си мечтая. Със радиото пея, когато съм сама, и често ми се смеят във къщи на ума... 
Тогава имаше само едно държавно радио с 2 програми. Слушаш, каквото ти пуснат.
Десетилетия по-късно радиата са десетки, но ситуацията През 1969 г. Лили Иванова изпя хита си "Без радио не мога": Когато сутрин стана започвам да играя, за музика и танци по цял ден си мечтая. Със радиото пея, когато съм сама, и често ми се смеят във къщи на ума... Тогава имаше само едно държавно радио с 2 програми. Слушаш, каквото ти пуснат. Десетилетия по-късно радиата са десетки, но ситуацията

САЩ ще засили натиска върху сирийския президент, обяви Обама

Американският президент не изключи военна намеса, ако режимът на Асад не положи услия за прекратяване на насилието

    


Профсъюз в САЩ понесе тежка загуба от работещите в завод на "Фолксваген"


Профсъюзът на работещите в автомобилната индустрия (UAW) понесе тежък удар, който не само попари плановете му за навлизане в американския Юг, но и може да ускори упадъка му, разказва "Ройтерс".

От 1979г. насам членската маса на UAW е намаляла със 75% и днес в него участват под 400 000 души.

Причината е, че работниците в завод на "Фолксваген" в Чатануга, щата Тенеси, гласуваха против това профсъюзът да има свои структури в предприятието.

Кампанията продължи над...

ЧЕЗ към политиците: Не използвайте нашите компании в кампаниите си

Ръководството на компаниите от групата на ЧЕЗ изпрати отворено писмо до политическите лидери и председателя на Народното събрание Михаил Миков. В него се призовава да не се използва името на енергийното дружество с политическа цел.

Корман Исмаилов: Агитирал съм на турски език

Агитирал съм на турски език, с ясното съзнание, че трябва да го направя”, заяви в предаването „Събуди се” Корман Исмаилов. По думите му има български граждани, предимно по-възрастното население, които през годините не са имали възможност да усвоят българския език.

Дайнов за ДПС: С поведението си казват - българите искат да ни бият, ние ще ви защитим

„В последно време наблюдаваме шествие на крясъка и на емоциите, а здравият разум хич го няма”.
Това заяви пред Нова телевизия политологът Кольо Колев.
Той, колегата му Евгений Дайнов и журналистът Петьо Цеков коментираха споровете в парламента за агитацията на турски език.
„ДПС нямат губещ ход в тази ситуация. „В последно време наблюдаваме шествие на крясъка и на емоциите, а здравият разум хич го няма”. Това заяви пред Нова телевизия политологът Кольо Колев. Той, колегата му Евгений Дайнов и журналистът Петьо Цеков коментираха споровете в парламента за агитацията на турски език. „ДПС нямат губещ ход в тази ситуация.

Кольо Колев: Атака ще ходят да дуят мускули, ГЕРБ им приглася

/КРОСС/ „В последно време наблюдаваме шествие на крясъка и на емоциите, а здравият разум хич го няма", заяви в предаването „Събуди се" по Нова телевизия политологът Кольо Колев. „ДПС нямат губещ ход в тази ситуация. Ако мине, ще кажат: „Ние сме силни, парламентът ни подкрепи, гласувайте за нас". Ако парламентът не подкрепи предложението, както и стана, ще кажат: „Българите искат да ни бият, гласувайте за нас, за да ви защитим", коментира от своя страна проф. Евгений Дайнов. „Вместо да има някакъв консенсус тук се играят игрички", допълни Кольо Колев. „Ясно е, че „Атака" губи популярност, те ще ходят да дуят мускули, да се правят на страшни защитници. ГЕРБ им приглася, за да удари отношенията между БСП и ДПС", смята Колев. По думите му няма никакво съмнение, че „Атака" са тези, които искат да извлекат дивидент от това. Но също така няма никакво съмнение, че ГЕРБ ще подкрепи „Атака" в този случай, за да постави в изолация БСП и ДПС. Според журналиста Петьо Цеков това е традиционна предизборна закачка на ДПС за сплотяване на електората, а според Кольо Колев е закачка и на националистите.

Анна Фенингер триумфира в супергигантския слалом

Австрийката Анна Фенингер е спечели в събота златния медал в супергигантския слалом в Сочи. Тя направи това с време 1:25.52 минута, докато среброто попадна в ръцете на германката Мария Хьофъл-Рийш, която бе с 55 стотни от секундата по-бавна от Фенингер. Трета остана друга австрийка - Никол Хосп. Тя изостана с 66 стотни от първото място. Състезанието ще се запомни и с многото отпадания в неговото начало. Седем от първите осем спуснали се не завършиха. В крайна сметка общо 18 от 49 стартирали състезателки не завършиха. Сред отпадналите бе и една от двете олимпийски шампионки в спускането в Сочи - швейцарката Доминик Гизин. Другата шампионка в спускането - словенката Тина Мазе, която преди 4 години във Ванкувър взе сребро в супергигантския слалом, този път бе пета. Друга от фаворитките за титлата - швейцарката Лара Гут, бронзова медалистка в спускането в Сочи, се нареди четвърта, на 73 стотни от първото място. За 24-годишната Фенингер това е първи олимпийски медал в нейната кариера, а за Австрия - втори златен в ски-алпийските дисциплини в Сочи след титлата на Матиас Майер в мъжкото спускане. Австрия вече има 4 златни медала от олимпийски игри в супергигантския слалом при жените. Мария Хьофъл-Рийш на свой ред спечели днес втория си медал в Сочи след златото в суперкомбинацията.

Реформаторският блок се отдалечава от хората според Иван Костов


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да се връща начело на България, дясното пространство няма шанс да избуи, докато се управлява от него. Това каза в интервю за Би Ти Ви бившият лидер на ДСБ Иван Костов, който излезе от активната политика и създаде Лаборатория за управление на рисковете.

По думите на Костов в момента Борисов е лидерът на опозицията в парламента, а позициите на Реформаторския блок трудно се разбират и тълкуват. Не е ясно къде стои Реформаторския блок по отношение...

Дайнов: ДПС казват - българите искат да ни бият, гласувайте за нас, за да ви защитим

„В последно време наблюдаваме шествие на крясъка и на емоциите, а здравият разум хич го няма”.
Това заяви пред Нова телевизия политологът Кольо Колев.
Той, колегата му Евгений Дайнов и журналистът Петьо Цеков коментираха споровете в парламента за агитацията на турски език.
„ДПС нямат губещ ход в тази ситуация. „В последно време наблюдаваме шествие на крясъка и на емоциите, а здравият разум хич го няма”. Това заяви пред Нова телевизия политологът Кольо Колев. Той, колегата му Евгений Дайнов и журналистът Петьо Цеков коментираха споровете в парламента за агитацията на турски език. „ДПС нямат губещ ход в тази ситуация.

Симптомът е Луковмарш, но не е там проблемът

/КРОСС/ "Генерал Луков е бил лидер на българските национални легиони. Тази организация според повечето историци носи известни фашистки белези и симпатизира на хитлеризма". Това каза Елена Кодинова, журналист от в. „Преса" в предаването по ТВ7 „Факторът Кошлуков". Тя добави, че е чела, че те са били за еднопартиен модел, че са харесвали Хитлер, че са харесвали неговата политика. "Дори и самият Генерал Луков да е нямал конкретни изказвания и да няма документи да се е изказвал срещу евреите, той се използва от тези момчета, които ходят на шествието „Луков марш", за други цели. Те го взимат назаем от историята, слагат си го за символ, започват да провеждат едно неонацистко събитие в центъра на столица от ЕС в 21-ви век, което е недопустимо", смята Кодинова. "Симптомът е Луковмарш, но не е там проблемът", каза от своя страна адвокат Ирина Алексова от сдружение „Солидарна България", организатор на протестите срещу марша. "Проблемът е все по-нарастващия траен национализъм. Все по-голям проблем е, че този краен национализъм излиза извън рамките на заявяването, а вече започва да бие, да троши и става като погром. Припомнете си колко хора бяха нападнати за това, че са от арабски произход или са били сметнати, че са с различна сексуална ориентация", каза Алексова

Обама обмисля засилване на натиска върху Сирия

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че обмисля нови средства за натиск над администрацията на сирийския президент Башар ал Асад, съобщиха световните информационни агенции събота. Наред с това той обеща и помощ на Йордания, която страда от войната и стотиците хиляди бежанци от Сирия. На среща с гостуващият йордански крал Абдула двамата обсъдиха ситуацията около кървавия граждански конфликт, след което Обама заяви, че не вижда в близко бъдеще да се сложи край на войната. "Ще има някои скорошни стъпки, за да помогнем на хуманитарната помощ там", каза президентът и добави, че Вашингтон ще продължи да работи с всички страни в опит да се постигне решение по дипломатически път. Представител на администрацията коментира след срещата единствено, че САЩ ще засилват подкрепата си за умерената опозиция в Сирия, както и че Йордания също има своята роля в този процес. На двучасовите разговори в Калифорния е обсъдена и растящата терористична заплаха от Сирия и какво може да се направи с нея. Обама обяви, че САЩ ще предоставят на Йордания гаранции за кредити в размер на 1 млрд. долара и ще удължи с 5 години специалната помощ за страната, възлизаща на 660 милиона долара годишно.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване