България може да загуби 150 млн. евро за енергийна ефективност

Над 150 млн. евро инвестиции за енергийна ефективност, заложени в повече от 200 проекти, може да загуби България, тъй като средствата по европейската схема са свършили. Това заявиха за По света у нас от Асоциацията на консултантите на европроекти и от бизнеса, цитира КРОСС.

От Министерството на икономиката обещаха да осигурят нужното финансиране от новата програма “Конкурентоспособност и иновации” и от пренасочване на средства от други проекти, които няма да се изпълняват.

Общо 249 договора за близо 89 млн. евро са сключени до момента по схемата за енергийна ефективност. В същото време са подадени 771 заявления, а бюджетът на програмата е само 150 млн. евро. Бенефициентите се опасяват, че инвестциите им няма да бъдат признати.

Според Юнал Тасим, зам.-министър на икономиката и енергетиката, има вариант за осигуряване на средства.

Около 90 млн. евро могат да се набавят от нарочените за спиране проекти за “София тех парк” и газовата връзка със Сърбия. Финансиране може да се ползва и от новата оперативна програма “Конкурентоспособност и иновации”, но за целта трябва разрешение от Брюксел.

“Ежеседмично се прави анализ и контрол на вече сключените проекти по енергийна ефективност. Ако се констатира, че дейностите не се изпълняват, бенефициентите връщат средствата, които се пренасочват към нефинансираните проекти”, посочи Тасим.

Човекът, който живял 256 години

Средната продължителност на човешкия живот е около 60 години. Това обаче не важи за него! Човекът живял най-дълго време на Земята е китайският билкар Ли Чинг Юен, който умрял при навършени 2...

Германия засилва военното сътрудничество с Франция

Съгласихме се с френския президент Франсоа Оланд

Европейският съюз разследва Google за злоупотреби

Опасенията са, че компанията налага допълнителни условия на фирмите, които искат да използват платформата Android

    


Половин милион българи искат да емигрират

480 310 българи в трудоспособна възраст между 15 и 65 г. са потенциални емигранти. Това е 19.6% от хората в тази възрастова граница у нас. Германия изпреварва Испания като по-предпочитана дестинация. За близо 40% основната причина да гледат навън е, че просто вече не искат да живеят в България. За миналата година според оценките емигрантите ни са изпратили към родината над 1.7 млрд. евро, което значително надвишава чуждестранните инвестиции в България за 2013 г.

Това са част от предварителните данни за 2013 г. от национално представително изследване на Икономическия институт към БАН и Агенцията за социално-икономически анализи, цитирани от в.Сега.

Изследването е проведено сред 3907 българи между 15 г. и 65 г. през ноември. От анкетираните 15.5% са завърнали се гурбетчии, а потенциалните емигранти са 24.9%.

Броят на потенциалните емигранти се е увеличил със 154 хил. спрямо 2007 г. и с близо 33 хил. спрямо 2011 г. – годините, в които са правени такива изследвания. Разбивката по региони не е изненада – най-много потенциални емигранти живеят в най-бедния Северозападен регион. Там 15% от живеещите искат да напуснат страната. Интересно е, че втората желана дестинация за тях след Германия е Италия, защото там вече имат много познати или роднини, обясни проф. Веселин Минчев.

Германия е привлекателна за малко над 29% от потенциалните ни емигранти, а на второ място идва Англия с 18% въпреки негативната кампания, която водят там срещу българите. Едва на трето място се нарежда Испания със 7.8%. Пет години по-рано Испания е била фаворит със 17.4%, а на второ място е била Гърция с 15.5%. Германия тогава е трета с 12%.

По-високият стандарт в чужбина е причината за 90% от потенциалните ни емигранти да искат да напуснат България. Високото заплащане е важно за 88%, а за 75% причината е, че искат да осигурят финансова помощ на семейството или близките тук.

Средните доходи на емигрантите растат – през 2013 г. месечният им доход в чужбина е бил 1606 евро, през 2011 г. – 896 евро месечно, а през 2007 г. – 810 евро. Интересно е, че 30% получават над 2000 евро, а между 1600 и 2000 евро вземат 24%. Не е чудно, че 84% от работилите в чужбина желаят отново да се върнат там.

Средният престой на българина зад граница е между година и 18 месеца. Според оценките на БАН за 2013 г. емигрантите са изпратили към България 1.742 млрд. евро. Сумата се различава значително от официалните данни на БНБ, според които трансферите от емигрантите ни са средно по 740 млн. евро годишно за периода 2008-2012 г. Причината според икономистите е, че БНБ следи само официалните трансфери.

Животът в чужбина се отразява различно на идентичността. Българските турци например са най-големите “европейци” – 25.5% от тях заявяват, че се чувстват европейци, а не български граждани. Българите пък се чувстват “граждани на света” – 17.8% се определят така, а “българи” се чувстват 49.4%. 59% от завърналите се роми пък се определят като “българи”, пише КРОСС

Европа дава 6 млрд. евро в подкрепа на младежката заетост

6 млрд. евро е отделила Европа за следващите две години за програми в подкрепа на младежката заетост. От тях страната ни ще получи 100 млн. евро....

Броят на кастрираните кучета във Варна е много по-малък от официално обявения

Броят на кастрираните бездомни кучета във Варна, който се обявява от приюта в с. Каменар е много по-малък от официално обявения. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна защитникът на животните от Варна Мария Радулова. Според нея, това много лесно може да се провери ако се направи справка със журнала.

"168 часа": Случаят "Левски" - психопрофил на предателя

 Първата книга от поредицата с разследвания на в.  Първата книга от поредицата с разследвания на в. "168 часа" вече е при читателите. "Предателите на Левски" от Росен Янков съдържа множество нови факти за фаталните 62 дни от живота на Апостола - от първото предателство до залавянето му. Но Левски е предаван и след това - при разпити, на очни ставки и дори под бесилото му.

Посланикът на Турция: Затварянето на границата ще се обсъжда с министри в Анкара

Посланикът на Република Турция у нас Н.Пр. Сюлейман Гьокче определи вчерашната ситуацията с Джумая джамия в Пловдив като притеснителна. В интервю за БНР той поиска всички компетентни институции по тези въпроси да подходят с необходимата чувствителност към проблема.

Алгафари напуска АБВ

/КРОСС/ Чрез публикация във Фейсбук режисьорът и пиар експерт Нидал Алгафари обяви, че напуска гражданско сдружение АБВ. Вчера в предаването "Лице в лице" бившият държавен глава Георги Първанов отказа да коменитра ситуацията с Нидал Алгафари с обяснението, че не е негова работа да мисли за експертното осигуряване на АБВ. "Днес, заради мой много близък приятел, отидох на националното съвещание на АБВ! Изслушах всички мъдри изказвания и разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен! Ще очаквам предложения за това, което мога да правя, без да търся кауза или политика. Просто ще си върша работата за която мисля, че имам някаква квалификация, опит и знания!", написа Алгафари.    

След ДПС и БСП скочи против Луковмарш

Нарече го един от най-позорните актове в историята

    


Цветанов – №1 в евролистата на ГЕРБ, крият го в Брюксел

ГЕРБ изпращат Цветан Цветанов в Брюксел, за да го отдалечат от скандалите покрай него в страната.

Йотова: Европа е отделила 6 млрд. евро за младежката заетост

/КРОСС/ "Европа е отделила 6 млрд. евро за следващите две години за програми в подкрепа на младежката заетост", заяви в Перник евродепутатът Илияна Йотова. "От тях страната ни ще получи 100 млн. евро. Парите ще бъдат разпределени чрез съответни организации, които да се грижат и напътстват младия човек как може да намери работа. България е сред първите три държави, които имат законодателна основа да работят в тази посока", каза Йотова. "Инициативата цели да намали младежката безработица - показател, по който сме в челната петица в Европа", обясни Йотова. Тя определи като заслуга на социалистите и персонално на Сергей Станишев прокарването на идеята за създаване на европейски политики и гаранции за младежка заетост. Според Йотова най-големият пробив, който са направили социалистите в Европа, е бил в името на младите хора. По думите й първата спечелена битка срещу младежката безработица е подписаната през миналата година в Брюксел директива, както и законът за младежката заетост, предаде БНТ. Йотова прогнозира, че БСП няма да се разцепи. По думите й подобни опити се правят от 25 години под формата на различни идейни течения и групи. Според нея все повече младежи идват в БСП и те са приоритет за партията и европейската левица. Илияна Йотова присъства днес на отчетно-изборна конференция на младежката организация на БСП в Перник.  

Режисьорът Нидал Алгафари напусна обиден АБВ

Режисьорът Нидал Алгафари обяви в събота, че напуска проекта ”АБВ” на президента Георги Първанов (2002-2012). Това става известно от съобщение му в социалната мрежа "Фейсбук", цитирано от сайта ”Дневник”. Причината е обидата му от думите на Първанов, че Алгафари е част от ”експертното осигуряване” на АБВ. Режисьорът е работил за предизборната кампании на БСП през 2005 г., президентската кампания на Първанов през 2006 г., както и в кампанията на Румен Петков в Плевен през 2009 г.. След даването на ново начало на АБВ Алгафари присъстваше на всички пресконференции и публични изяви на Първанов и Ивайло Калфин. "Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз. Първа грешка, имах кауза, която се оказа, че за даден момент е приемлива за някой, а после се оказа,че няма нужда от хора с каузи. Втора грешка, въобразих си, че съм част от колектив, а се оказа, че съм техническо лице по обслужването! Трета грешка, когато някой те предаде един път, втори път, трети път, а аз продължавам да падам в същата дупка не е само грешка, а пълно слабоумие! Четвърта грешка, не съобразих, че в монархия трябва да си поданик, а не мислител! Пета грешка, да се хвърляш на амбразурата и да даваш всичко от себе си с плам, да залагаш името и реномето си само защото си от експертното обслужване си е наистина... вселенска глупост!”, пише Алгафари Той уточнява, че заради много близък приятел е отишъл днес на националното съвещание на АБВ и е ”изслушал всички мъдри изказвания”. ”Така разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен", казва режисьорът. Той допълва, че ще очаква предложения за това, което може да прави, без да търси кауза или политика.

ДПС е узурпирало цялата власт в държавата, твърди Борисов

„Абсолютен театър” - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи дебатите в пленарна зала за езика на предизборната агитация, който предизвикаха напрежение сред депутатите вчера. Според него изказването на депутата на ДПС Хюсеин Хафъзов е било хитър сценарий, състоял се с мълчаливото съгласие на Сергей Станишев.

Американско разочарование за Сборная в груповата фаза на хокейния турнир

В изключително вълнуващ сблъсък от втория кръг на група А на хокейния турнир при мъжете на олимпийските игри в Сочи отборът на САЩ победи след дузпи домакините от Русия и нанесе психологически удар по...

Воле на Мартин Петров донесе успех на ЦСКА срещу Берое

Страхотно воле на Мартин Петров донесе успеха на ЦСКА в приятелския мач с Берое на стадиона в Стара Загора. "Армейците" спечелиха с 1:0 пред около 5000 зрители под Аязмото. Опитният Мартин П...

Набързо осъдиха 4-ма от мелетата в Пловдив

Двама от тях ще лежат още две денонощия в ареста, а другите двама ще платят глоби от по 400 лева.

Илияна Йотова: Получаваме 100 млн. евро от Европа за младежката заетост


Европа е отделила 6 млрд. евро за следващите две години за програми в подкрепа на младежката заетост. От тях страната ни ще получи 100 млн. евро. Това обяви евродепутатът Илияна Йотова в Перник, където присъства на отчетно-изборна конференция на младежката организация на БСП. 

Йотова уточни, че парите ще бъдат разпределени чрез съответни организации, които ще съветват младежите как да си намерят работа. "Инициативата цели да намали младежката безработица – показател, по който сме в...

4 са с присъди, а 12 са още в ареста след вчерашните протести в Пловдив

Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани за 24 часа, делата на останалите ще се гледат в понеделник, съобщи Нова тв.
От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията, Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани за 24 часа, делата на останалите ще се гледат в понеделник, съобщи Нова тв. От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията,

Пиронкова с трудна победа на турнира в Дубай

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна с трудна победа участието си в квалификациите на турнира в Дубай с награден фонд 2 милиона долара. Тя се бори повече от 2 часа и половина срещу Виталия Дяченко (Русия) преди съперничката й да се откаже заради контузия при резултат 6:7(4), 7:6(5), 5:0 за българката. Така заемащата 52-ото място в световната ранглиста Пиронкова ще се изправи във втория кръг на квалификациите срещу представителката на Канада Южени Бушар, която достигна до 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия в началото на годината. 19-годишната канадка е 19-a в ранглистата. Тя на свой ред също се наложи трудно с 5:7, 6:3, 6:3 срещу Вера Душевина (Русия).

Новият Nissan Murano ще дебютира в Ню Йорк през април

/КРОСС/ Новото поколение на Nissan Murano ще дебютира на автомобилното изложение в Ню Йорк през април, потвърдиха от японската компания. Информацията за популярния модел от средния за американския пазар клас все още не е много, но се предполага, че новият Murano е изграден на същата платформа, която се използва при новите Altima и Pathfinder, както и при следващото поколение на Maxima, пише Autoclub. Murano ще се предлага с пет места, като това беше потвърдено от говорителя на Nissan Северна Америка Дан Бедор. Все още няма информация за гамата с двигатели, с които ще излезе на пазара новият Murano. Почти е сигурно, че ще има вариант с осъвременена версия 3,5-литровия V6 двигател със CVT трансмисия, както и най-вероятно със заетия от Pathfinder 2,5-литров 4-цилиндров турбо двигател, който е част от хибридната му схема на задвижване, тъй като работи заедно с електромотор. Създателите на новото поколение на Murano обещават „по-агресивен и спортен дизайн, както и оформление на интериора, силно повлияно от концепта Resonance".    

4 са с присъди, 12 още са в ареста след вчерашните сблъсъци в Пловдив

Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани за 24 часа, делата на останалите ще се гледат в понеделник, съобщи Нова тв.
От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията, Четирима вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани за 24 часа, делата на останалите ще се гледат в понеделник, съобщи Нова тв. От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията,

"Капитал": Сагата "Цветанов-Пеевски-Цацаров", или как точно се управлява България


Задочният спор между депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия вътрешен министър и зам.-председталел на ГЕРБ Цветан Цветанов донякъде внесе яснота за това какъв е бил поводът за срещите им. Най-коментирата от тях - тази, на която е присъствал и главният прокурор Сотир Цацаров, се е състояла някъде в края на 2012 или началото на 2013 г. - времето между избора му за главен прокурор и назначенията на неговите заместници. От думите на Пеевски се разбира, че тогава Цветанов е поискал от Цацаров да...

Слънчево време със слаб вятър в утрешния ден

През нощта ще бъде ясно, вятърът ще стихне. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Утре през деня ще бъде слънчево. Ниска облачност или мъгла ще има преди обяд на места покрай река Дунав и в източните райони.

Политбюро спасява от съд българин, избягал със самолет в Италия

Беглец №10246
10246 е номерът, под който българинът Милуш Солаков, който през 1962 г. бяга със самолет в Италия, попада в Служебния бюлетин №232 за издирване на лица - обекти на ДС. Това става на 25 юни 1971 г. - няколко месеца след третия му успешен опит за бягство. Според справката той е роден на 13 февруари 1939 г. в Пловдив и е живял на ул. Беглец №10246 10246 е номерът, под който българинът Милуш Солаков, който през 1962 г. бяга със самолет в Италия, попада в Служебния бюлетин №232 за издирване на лица - обекти на ДС. Това става на 25 юни 1971 г. - няколко месеца след третия му успешен опит за бягство. Според справката той е роден на 13 февруари 1939 г. в Пловдив и е живял на ул.

Сирийци се събраха на протест пред посолството в София

Така те осъдиха терора над мирното население

    


„България без цензура“ иска да предложи личности

"България без цензура" предлага на обществото личности.

Бареков: Уверявам ви, че ГЕРБ се разпада

/КРОСС/ "Създали сме "България без цензура", за да предложим на обществото личности, които да влязат в политиката. Не може да си лекоатлет и да ти поверят вътрешната сигурност, както стана с Цветан Цветанов. Ние предлагаме Росен Петров, който е завършил Класическата гимназия, после школата в Симеоново, знае шест езика и цял живот е работил в частния сектор. Искаме да въведем нов модел за правене на политика, в който място имат единствено успели и добре образовани личности. Видяхме как ГЕРБ останаха без един от добрите си експерти, който бе принуден да слугува на Симеон Дянков и да не може да се намеси с реални действия. Уверявам ви, че ГЕРБ се разпада и имаме реален шанс да ги победим на огромното изпитание евроизбори." Това заяви Николай Бареков по време на общинското събрание на местната структура на партията в Стамболийски. "Вчера Хюсеин Хафъзов наговори куп глупости в парламента с единствената цел да сее омраза в обществото и да създаде обществен конфликт, от който полза биха имали ГЕРБ, "Атака" и ДПС. Изсипаха се обиди, нападнаха се джамии и обществени сгради, за да се мобилизира електоратът и на изборите хората да подлъжат да гласуват само за тях. Само така лидерите на тези партии могат да подменят дневния ред в държавата от реалните проблеми на гражданите. Ние искаме да променим това. Създаваме силна политическа партия, която вече е първа извънпарламентарна сила и трябва да се представи като победител на евроизборите

Сирийските страни обсъждат преходен ръководен орган

Сирийските делегации се споразумяха да обсъдят установяването на преходен държавен орган. Това стана по време на брифинг след втория кръг на мирната конференция „Женева-2" съвместният п...

Лудогорец загря за Лацио с 3:0 срещу Нефтохимик

Шампионът Лудогорец загря за сблъсъка с Лацио в четвъртък с класическо 3:0 срещу Нефтохимик в отложен мач от 22-ия кръг на "А" група. Двубоят се проведе на стадион "Хаджи Димитър" ...

Рожденикът Божинов отърва Левски от срам срещу Урал

Рожденикът днес Валери Божинов отърва Левски от срам срещу руския Урал. В последната контрола от лагера в Кипър "сините" направиха 1:1. Така в Агия Напа Левски не можа да запише успех в прия...

Аптеките във Варна не приемат лекарства с изтекъл срок на годност

Нито една аптека във Варна и областта не приема лекарства с отдавна изтекъл срок на годност. Това съобщи за „Черно море“ Рада Пехливанова, председател на районната колегия на Българския фармацевтичен съюз. Причините са, че никой не взема от нас старите медикаменти, а и ние няма на кого да ги дадем, добави тя.

Преди 25 години Червената армия напусна Афганистан


В деня, когато се навършиха 25 години от изтеглянето на армията на бившия СССР от Афганистан, талибаните призоваха афганистанците да изгонят американците, както са го сторили муджахидините с руснаците. 

В страната днес това е национален празник, а в Русия продължава да се спори дали мисията в Афганистан е повод за гордост или е безславна страница във военната история. Множество руски организации провеждат специални кампании в помощ на "афганците" - бойците, които продължават да се...

Турция задържа петима нелегални бежанци при опит за влизане в България

/КРОСС/ Турските власти са заловили петима нелегални сирийски бежанци при опит да преминат нелегално през границата към България. Екип на жандармерията в района открил петимата, които нямали редовни паспорти. След разпит те са предадени на службата за чужденци към Дирекцията по сигурността в Къркларели, за да бъдат върнати в родината си, съобщи БНР.  

"Закъсал" шофьор задигна над 1000 лева до Берковица

/КРОСС/ 20-годишен мъж е бил измамен на път около Берковица, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Той се движел с реното си, когато шофьор на спрял автомобил го помолил да спре с молба за пътна помощ. Докато се изяснявало от какво се нуждае закъсалият, той започнал да му предлага златни бижута. 20-годишният отказал, но когато стигнал до Берковица, разбрал, че му липсват парите - 1200 лв. Той не бил разбрал как непознатият на пътя му ги е задигнал. Полицията в Берковица е започнала веднага издирване на измамника, но на този етап той все още не е намерен.

АБВ се стреми към поне 3 мандата в Европейския парламент

АБВ проведе първия си организационен форум с представители от всички региони в страната, съобщиха от пресцентъра на движението.
По време на събитието бе направен актуален политически анализ на ситуацията в страната, както и организационен план за провеждане на предизборната кампания.
АБВ формулира и своите цели за предстоящия европейски вот, АБВ проведе първия си организационен форум с представители от всички региони в страната, съобщиха от пресцентъра на движението. По време на събитието бе направен актуален политически анализ на ситуацията в страната, както и организационен план за провеждане на предизборната кампания. АБВ формулира и своите цели за предстоящия европейски вот,

Турция притеснена от вчерашните погроми в Пловдив

Турският посланик у нас Сюлейман Гьокче определи

АБВ с първи организационен форум, стреми се към минимум 3 мандата на евроизборите

АБВ проведе първия си организационен форум с представители от всички региони в страната, съобщиха от пресцентъра на движението.
По време на събитието бе направен актуален политически анализ на ситуацията в страната, както и организационен план за провеждане на предизборната кампания.
АБВ формулира и своите цели за предстоящия европейски вот, АБВ проведе първия си организационен форум с представители от всички региони в страната, съобщиха от пресцентъра на движението. По време на събитието бе направен актуален политически анализ на ситуацията в страната, както и организационен план за провеждане на предизборната кампания. АБВ формулира и своите цели за предстоящия европейски вот,

Нидал Алгафари напуска АБВ


Режисьорът Нидал Алгафари напуска АБВ на бившия президент Георги Първанов. Това става известно от съобщение на Алгафари в профила му в социалната мрежа "Фейсбук".

Алгафари е обиден от думите на Първанов, че е от "експертното осигуряване". В петък Първанов отказа да отговори дали режисьорът е напуснал формацията му с думите: "Няма да коментирам въпроси, които са възникнали в експертното осигуряване на АБВ, Нидал е част от него".

Режисьорът е известен с близостта си до...

Четирима с присъди след сблъсъците в Пловдив

/КРОСС/ Четирима души вече са с присъди след сблъсъците в Пловдив вчера. Двама ще лежат още две денонощия в ареста, другите двама ще платят глоба от по 400 лева. Общо 12 души все още са задържани, делата на останалите ще се гледат в понеделник, това съобщи за новините на Нова телевизия шефът на полицията в града. От над 120 отведени за проверка на документите в районните управления на полицията, по-голямата част са освободени незабавно. Сред привържениците на футболните клубове обаче са установени извършители на хулигански действия, които са оставени зад решетките. Шестима души пострадаха при сблъсъците на протестиращите с полицията в защита на карловската Куршум джамия, съобщиха от Центъра по спешна помощ в града. Снимка: Булфото,всички права запазени

5-месечно бебе почина след грипни усложнения в Благоевград

5-месечно бебе от Симитли издъхна вчера в реанимация на МБАЛ в Благоевград. Детето постъпило в много тежко състояние и въпреки спешните мерки на лекарите, издъхнало, съобщава struma.com.
Според лекарите, причина за смъртта му са усложнения, възникнали след грип. Детето се родило със слабо сърце и малформации и грипът всъщност отключил техните 5-месечно бебе от Симитли издъхна вчера в реанимация на МБАЛ в Благоевград. Детето постъпило в много тежко състояние и въпреки спешните мерки на лекарите, издъхнало, съобщава struma.com. Според лекарите, причина за смъртта му са усложнения, възникнали след грип. Детето се родило със слабо сърце и малформации и грипът всъщност отключил техните

Половин милион българи искат да емигрират

480 310 българи в трудоспособна възраст между 15 и 65 г. са потенциални емигранти. Това е 19.6% от хората в тази възрастова граница у нас. Германия изпреварва Испания като по-предпочитана дестинация. За близо 40% основната причина да гледат навън е, че просто вече не искат да живеят в България.

Хубен Черкелов, който рисува пари


Вестник "Капитал" представя група приятели и съмишленици, които успяват да се развиват и доказват в една от най-конкурентните среди в света. Занимават се с изкуство, създават съвместни творчески проекти, участват в социални инициативи за подобряване на средата и търсят пресечна точка за изява и мечтаене. И успяват да се докажат.

Първият от тях е Хубен Черкелов 

Хубен е част от групата XXL, която нахално и арогантно предложи ново изкуство след творческата стагнация на...

12 от задържаните в Пловдив остават в ареста за 24 часа

Задържаните ще бъдат разследвани за вандалски прояви.

Мендинатора мрази чалга

Той е лош, много лош! Звяр на терена и в социалните мрежи. Огромен и страшен. И това се харесва на всички, които обичат ЦСКА. Той е техният Мендинатор.
Джаксън Менди дойде в България, след като "червеният" клуб оцеля на прага на фалита през лятото. Веднага го заобичаха заради приликата с Ибрахима Гай. Еднакви на ръст, еднакви по стил, еднакво лоши Той е лош, много лош! Звяр на терена и в социалните мрежи. Огромен и страшен. И това се харесва на всички, които обичат ЦСКА. Той е техният Мендинатор. Джаксън Менди дойде в България, след като "червеният" клуб оцеля на прага на фалита през лятото. Веднага го заобичаха заради приликата с Ибрахима Гай. Еднакви на ръст, еднакви по стил, еднакво лоши

Нидал Алгафари: Въобразих си, че съм част от колектив, оказа се, че съм техническо лице по обслужването

Френският специалист в сферата на ПР Г. Лерой смята, че ПР е „комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени към това да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората“.
Започвам с този цитат за да обясня на тези, които не са запознати, каква е същността на ПР-а, Френският специалист в сферата на ПР Г. Лерой смята, че ПР е „комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени към това да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората“. Започвам с този цитат за да обясня на тези, които не са запознати, каква е същността на ПР-а,

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване