Мария Илиева: Готова съм да стана майка

„Готова съм да стана майка „Готова съм да стана майка", обяви пред Нова тв певицата Мария Илиева. Тя обаче отрече слуховете да се е сгодила за баскетболист. „Ако се случи нещо специално в живота ми, ще го споделя с хората около мен и със стойностите журналисти като теб. Ако се почувствам щастлива, ще го споделя с голяма радост", добави още Илиева. Запитана кое е по-тру

Васил Драганов: Дайте да правим деца!

- Г-н Драганов, успявате ли да се наспите напоследък? Отскоро сте баща на момченце.
- Честно казано, леко разсеяно се движа през деня в София, няма как, когато човек има бебенце вкъщи. Но съм много доволен, че промених малко погледа на младите български семейства по отношение на децата - винаги да имаме по едно дете. Това стана много модерно в пос - Г-н Драганов, успявате ли да се наспите напоследък? Отскоро сте баща на момченце. - Честно казано, леко разсеяно се движа през деня в София, няма как, когато човек има бебенце вкъщи. Но съм много доволен, че промених малко погледа на младите български семейства по отношение на децата - винаги да имаме по едно дете. Това стана много модерно в пос

"Левски" завърши 1:1 с предпоследния в Русия, Божинов отбеляза


"Левски" завърши 1:1 с "Урал" в последната си приятелска среща от лагера си в Кипър. Сините стигнаха до равенството с гол на празнуващия 28-ия си рожден ден Валери Божинов в началото на второто полувреме.

Сините бяха близо до откриването на резултата срещу предпоследния в руското първенство в 22-ата минута. Тогава Божинов изведе Мирослав Иванов, но полузащитникът не можа да преодолее вратаря на съперника Николай Заболотний.

"Урал" първи стигна до гол в 34-ата минута....

Ново тв риалити: Търсим!

Търси се! Подобно мото може да се сложи на поредния трансферен прозорец, който са отворили телевизиите у нас. Само за няколко месеца ефирните медии развъртяха най-знаковите си лица, а зрителите вече объркаха каналите.


Най-голяма въртележка на тв кадри в последните няколко месеца имаше около Би Ти Ви (виж инфографиката). В последните Търси се! Подобно мото може да се сложи на поредния трансферен прозорец, който са отворили телевизиите у нас. Само за няколко месеца ефирните медии развъртяха най-знаковите си лица, а зрителите вече объркаха каналите. Най-голяма въртележка на тв кадри в последните няколко месеца имаше около Би Ти Ви (виж инфографиката). В последните

Започна реконструкцията на Лъвов мост в София

Строителството трябва да приключи до октомври

Цитат на деня: Най-уродливото лице на посткомунистическата мафия е предизвикването на етническо напрежение


"Най-уродливото лице на посткомунистическата мафия у нас е готовността и да предизвиква етническо противопоставяне. Така успява да съхрани властта и кражбите си чрез страховете и гласовете на етническите турци и роми, монополизирани от партията ДПС". 

Радан Кънев, лидер на ДСБ в профила си във "Фейсбук" коментира днес напрежението и други събития от последните дни. 

Той пише още: "От друга страна, захранва подопечните си патриотарски формации, финансирани със същите...

Илияна Йотова: Европа е отделила 6 млрд. евро в подкрепа на младежката заетост

Европа е отделила 6 млрд. евро за следващите две години за програми в подкрепа на младежката заетост, заяви в Перник евродепутатът Илияна Йотова. От тях страната ни ще получи 100 млн. евро. Парите ще бъдат разпределени чрез съответни организации, които да се грижат и напътстват младия човек как може да намери работа.

Опозицията е готова освободи окупираното кметство

Украинският опозиционен лидер Олег Тягнибок обяви, че протестиращите са готови да напуснат сградата на кметството на Киев, ако обвиненията срещу арестуваните демонстранти от началото на протестите бъдат свалени.

Да си първо дете, може да е здравен риск

Първородното дете е изложено на по-голям риск от сърдечносъдови болести и диабет, отколкото по-късно родените си братя и сестри, показва проучване на новозеландски екип. Учените изследвали мъже над 40-годишна възраст, които живеят в градски условия, като обръщали внимание дали са първо, или следващо дете в семейството. Сравнявали Първородното дете е изложено на по-голям риск от сърдечносъдови болести и диабет, отколкото по-късно родените си братя и сестри, показва проучване на новозеландски екип. Учените изследвали мъже над 40-годишна възраст, които живеят в градски условия, като обръщали внимание дали са първо, или следващо дете в семейството. Сравнявали

Никой във властта не вярва на независимостта на съда

Според съдия Тодорова всички партии се намесват в работата му

    


Всеки пети българин иска да емигрира

Всеки пети трудоспособен българин има нагласата да емигрира. Това показва проучване на Института по икономика при БАН. С 32% е нараснал броят на...

„България без цензура” иска да предложи нови личности за политиката

Създали сме "България без цензура", за да предложим на обществото личности, които да влязат в политиката. Не може да си лекоатлет и да ти поверят вътрешната сигурност, както стана с Цветан Цветанов. Ние предлагаме Росен Петров, който е завършил Класическата гимназия, после школата в Симеоново, знае шест езика и цял живот е работил в частния сектор, заяви Николай Бареков по време на общинското събрание на местната структура на партията в Стамболийски.

Китайски билкар живял цели 256 години

/КРОСС/ Човекът живял най-дълго време на Земята е китайският билкар Ли Чинг Юен, който умрял при навършени 256 години. Според официалните регистри билкарят е роден в Китай през 1677 (въпреки че самият той твърди, че рождената му година е 1736-а), като през целия си живот той не престава да се занимава с билкарство и бойни изкуства, пише блогът Virsmay. През 1930 г. „Ню Йорк Таймс" отпечатва статия, в която официални документи на китайското правителство разкриват интересни подробности - през 1877 г. се вижда, че е била изпратена поздравителна грамота по случай рождения ден №200 на Юен. В началото на ХХ век китайският военачалник Янг Сен кани Ли на визита и му предлага възможност да обучава китайските войници на бойни изкуства. Генералът не можел да повярва колко младолик и жизнен бил неговия гост въпреки своите невероятни години. Ли Чинг-Юен умира на 6 май 1933 г. За нетипично дългия си живот Ли има 23 жени и над 200 деца.  

6-месечно бебе почина в реанимацията в Благоевград

6-месечно момиченце от град Кресна е починало от мозъчна инфекция в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград.

Майка и 3-годишният й син пострадаха при сблъсък с ТИР край Сандански

Майка и 3-годишният й син пострадаха леко след като лек автомобил се заби в ТИР край Сандански, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

ЦСКА победи "Берое" с красив гол на Мартин Петров


ЦСКА постигна минимална победа с 1:0 срещу "Берое" в приятелска среща в Стара Загора. Опитният нападател Мартин Петров вкара красиво попадение в 17-ата минута и донесе успеха на отбора си.

Очаквайте подробности!


От РЗИ-Варна отчитат леко повишение на заболелите от чревни инфекции

За изминалата седмица регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболяемост се движи в характерните за сезона граници, съобщиха от регионалната здравна инспекция за Moreto.net. Леко повишена е заболеваемостта от чревни инфекции в сравнение с предходната седмица.

Заради "Луковмарш" засилват полицейското присъствие в столицата

След вчерашните размирици в Пловдив и очакваният тази вечер „Луковмарш” в столицата, засилени полицейски екипи за разположени в центъра на София и в района на джамията „Б...

Миков подкрепи агитацията на чужд език с превод

По думите му, има "демони на подозрението", заради които има хора, които настояват кампанията да се води единствено на български език

Цветанов: Йовчев прави от МВР един безплоден орган

/КРОСС/ „Има справка изготвена от ГДБОП, което е изпратена по компетентност на главния прокурор на република България касаеща действия свързани с указване на натиск и други данни за престъпления от Борислав Сарафов. Не съм поискал никакъв медиен чадър над когото и да било. Няма нищо вярно в това, което каза Пеевски. Не съм си позволявал да вземам отношение по начина, по който беше проведен избора за главен прокурор и за зам.-главен прокурор", обяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред Сашо Диков в кулоарите на парламента по повод обвиненията, че е помогнал за назначението на прокурор Ася Петрова за заместник главен прокурор. По думите на Цветанов вътрешният министър от кабинета „Орешарски" Цветлин Йовчев „прави от МВР един безплоден орган, който да обслужва олигархията".  

Искра Михайлова се похвали: Възстановят ни плащанията по „Околна среда”

До края на март трябва да се възстановят плащанията по Оперативна програма „Околна среда”. Това заяви в ефира на „Дарик радио” министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

ЦСКА излъга Берое след страхотен гол на Марто Петров

"Червените" стигнаха до успеха с 1:0 в контролна среща

    


Бик нападна трима мъже, единият е в критично състояние

Трима мъже били нападнати от бик снощи в село Драганово. 81-годишният А. Л., 80-годишният Ц. В. и 54–годишният И.А. са в монтанската болница. Най-възрастният мъж е в критично състояние.
Инцидентът е станал около 16,30 часа. Бикът, собственост на И.Й. от Драганица, бил пуснат да пасе свободно. Тогава нападнал тримата селяни. Трима мъже били нападнати от бик снощи в село Драганово. 81-годишният А. Л., 80-годишният Ц. В. и 54–годишният И.А. са в монтанската болница. Най-възрастният мъж е в критично състояние. Инцидентът е станал около 16,30 часа. Бикът, собственост на И.Й. от Драганица, бил пуснат да пасе свободно. Тогава нападнал тримата селяни.

Усложнения след грип убиха петмесечно бебе

Петмесечно бебе от Симитли издъхна вчера в реанимация на многопрофилна болница за активно лечение в Благоевград.

Пръснахме 3,5 милиона лева за Свети Валентин

Около 3,5 милиона лева изхарчиха българите за Свети Валентин и Трифон Зарезан. Според шефа на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов харчовете за празника са приблизително колкото и миналата година. По оценки на института около 140 000 нашенци празнуват Деня на влюбените.

Ани Салич за любовта на bTV и новите начинания в Нова Телевизия

Напусналата bTV Ани Салич даде адски пространствено интервю пред своята колежка Паола Хюсеин, публикувано във в. 24 Часа. В него популярната...

БСП: Не на неонацисткия реваншизъм!

/КРОСС/ БСП излезе с официална декларация по отношение на вчерашния протест в Пловдив и предстоящия Луковмарш. Ето и пълния текст на декларацията: Днес, 15 февруари, България и света стават свидетели на един от най-позорните актове в съвременната си история - провеждането на така наречения Луков марш. Под фалшивия предлог, че защитават възраждането на българската държава и нейния просперитет, че изразяват началата на патриотизма и национализма, организаторите на Луковия марш привличат млади хора, обличат ги в полувоенните униформи на нацисти, осъществяват характерни ритуали, надаряват ги със смразяваща символика, давайки им в ръцете зловещите факли на разрухата и озлоблението. Походът в центъра на София е демонстрация на идеологията на омразата и ненавистта, груб опит за исторически реванш и преклонение пред загиналия Трети райх. За свой патрон участниците в траурното шествие въздигат личността на генерал Луков - един от главните пропагандатори на расовите и ксенофобски практики на немския нацизъм в нашата държава в навечерието и по време на Втората световна война. Генерал Луков, оглавил Съюза на българските национални легиони, ратува за откровена прохитлеристка ориентация и близост до политическия елит на Фюрера, поддържа най-близки отношения с Херман Гьоринг

Купища полицаи чакат старта на Луковмарш

Луковмарш, който все пак ще се проведе, макар да не получи разрешение от Столична община, ще бъде посрещнат от солидно полицейско присъствие в центъра на София.

Последен ден на туристическата борса "Ваканция и СПА експо 2014"

Днес (15 февруари) е последният ден на 31-то издание на Международната туристическа борса  „Ваканция и СПА експо 2014“, която се провежда в...

Бик прати в болница трима души, възрастна жена е с опасност за живота

/КРОСС/ Разярен бик нападна трима души в монтанското село Драганица. Жена на 81 години и двама мъже на 80 и 54 години са настанени с прободни рани в болницата в Монтана. Има опасност за живота на възрастната жена, съобщи БНТ. Другите двама пострадали са със средни телесни повреди и множество наранявания. Инцидентът е станал вчера късно следобяд в землището на селото. Бикът е бил оставен без надзор от собственика си - 61-годишният Иван. Й. По случая е образувано досъдебно производство  

Бик нападна трима мъже, единият е в критично състояние

Трима мъже били нападнати от бик снощи в село Драганово. 81-годишният А. Л., 80-годишният Ц. В. и 54–годишният И.А. са в монтанската болница. Най-възрастният мъж е в критично състояние.
Инцидентът е станал около 16,30 часа. Бикът, собственост на И.Й. от Драганица, бил пуснат да пасе свободно. Тогава нападнал тримата селяни. Трима мъже били нападнати от бик снощи в село Драганово. 81-годишният А. Л., 80-годишният Ц. В. и 54–годишният И.А. са в монтанската болница. Най-възрастният мъж е в критично състояние. Инцидентът е станал около 16,30 часа. Бикът, собственост на И.Й. от Драганица, бил пуснат да пасе свободно. Тогава нападнал тримата селяни.

Цветанов: Не съм искал медиен чадър над когото и да било

„Има справка изготвена от ГДБОП, което е изпратена по компетентност на главния прокурор на република България касаеща действия свързани с указване на натиск и други данни за престъпления от ...

Мария Илиева - готова да стане майка, но не е сгодена

„Готова съм да стана майка", заяви гордо певицата Мария Илиева пред Нова телевизия. Тя обаче отрече слуховете да се е сгодила за баскетболист.  „Ако се случи нещо сп...

Само с трима българи в състава "Лудогорец" оглави А група след 3:0 срещу "Нефтохимик"


Шампионът "Лудогорец" откри официално годината в българския футбол с победа. Воденият от Стойчо Стоев състав се наложи с 3:0 срещу "Нефтохимик" и се завърна начело в А група.

В отложения мач от 22-ия кръг отборът от Разград очаквано нямаше особени затруднения срещу бургазлии. Головете отбелязаха Върджил Мисиджан, Христо Златински и Роман Безяк.

В състава на шампионите от игралите общо 14 футболисти имаше само трима българи - Златински, Йордан Минев и вратарят Владислав...

България може да загуби 150 млн. евро за енергийна ефективност

/КРОСС/ Над 150 млн. евро инвестиции за енергийна ефективност, заложени в повече от 200 проекти, може да загуби България, тъй като средствата по европейската схема са свършили. Това заявиха за По света у нас от Асоциацията на консултантите на европроекти и от бизнеса. От Министерството на икономиката обещаха да осигурят нужното финансиране от новата програма "Конкурентоспособност и иновации" и от пренасочване на средства от други проекти, които няма да се изпълняват. Общо 249 договора за близо 89 млн. евро са сключени до момента по схемата за енергийна ефективност. В същото време са подадени 771 заявления, а бюджетът на програмата е само 150 млн. евро. Бенефициентите се опасяват, че инвестциите им няма да бъдат признати. Според Юнал Тасим, зам.-министър на икономиката и енергетиката, има вариант за осигуряване на средства. Около 90 млн. евро могат да се набавят от нарочените за спиране проекти за "София тех парк" и газовата връзка със Сърбия. Финансиране може да се ползва и от новата оперативна програма "Конкурентоспособност и иновации", но за целта трябва разрешение от Брюксел. "Ежеседмично се прави анализ и контрол на вече сключените проекти по енергийна ефективност. Ако се констатира, че дейностите не се изпълняват, бенефициентите връщат средствата, които се пренасочват към нефинансираните проекти", посочи Тасим.  

Стотици изпратиха жертвите на катастрофата при Добри дол

"Не помним по-голяма трагедия, откакто съществува селото ни", заявиха жители  на Лале. Над двеста души от района, включително и съседни села се събраха да изпратят в последният им път свекър и снаха, пише kardjali.bgvesti.net.
74-годишният Шукри Реджеб и 38-годишната Сабрие Халил загинаха в зверската катастрофа край ломското село Добри дол в сряда "Не помним по-голяма трагедия, откакто съществува селото ни", заявиха жители  на Лале. Над двеста души от района, включително и съседни села се събраха да изпратят в последният им път свекър и снаха, пише kardjali.bgvesti.net. 74-годишният Шукри Реджеб и 38-годишната Сабрие Халил загинаха в зверската катастрофа край ломското село Добри дол в сряда

Първанов, Калфин и представители на АБВ ще посетят Варна и Девня

Президентът Георги Първанов /2002-2012/, Ивайло Калфин и представители на АБВ, ще посетят Варна на 17 февруари повод за това посещение е откриване на офис на АБВ във Варна – ул. „Братя Шкорпил“ 29 от 10:30 часа, съобщиха от пресцентъра на партията.

Общо 10 души остават в ареста след размириците в Пловдив

Ден след размириците в Пловдив са образувани пет досъдебни производства за хулиганство, а 10 души остават в ареста с прокурорско разпореждане, съобщи БНР. Над 120 бяха задържани в петък вечерта, след като протестът в защита на карловската „Куршум джамия” премина в гражданско неподчинение и бяха начупени стъклата на Джумая джамия. Междувременно турският посланик Сюлейман Гьокче определи вчерашната ситуация с Джумая джамия в Пловдив като притеснителна. ”Знам, че българските институции работят усърдно и взимат необходимото под внимание по тези въпроси. Вчерашните събития събудиха доста голямо притеснение у нас и ние със съжаление отчитаме тези събития, защото там имаше и много турски граждани, ако ситуацията не беше овладяна можеше да настъпят и много други нежелани събития", каза той пред БНР.

Академия по репродуктивна медицина стартира в Токуда

Първата в България Академия по репродуктивна медицина се проведе днес в Токуда Болница София, съобщиха от болницата.

Китайски билкар живял цели 256 години

Човекът живял най-дълго време на Земята е китайският билкар Ли Чинг Юен, който умрял при навършени 256 години. Според официалните регистри билкарят е роден в Китай през 1677 (въпреки че самият той твърди, че рождената му година е 1736-а), като през целия си живот той не престава да се занимава с билкарство и бойни изкуства, пише блогът Virsmay.

През 1930 г. „Ню Йорк Таймс” отпечатва статия, в която официални документи на китайското правителство разкриват интересни подробности – през 1877 г. се вижда, че е била изпратена поздравителна грамота по случай рождения ден №200 на Юен.

В началото на ХХ век китайският военачалник Янг Сен кани Ли на визита и му предлага възможност да обучава китайските войници на бойни изкуства. Генералът не можел да повярва колко младолик и жизнен бил неговия гост въпреки своите невероятни години. Ли Чинг-Юен умира на 6 май 1933 г. За нетипично дългия си живот Ли има 23 жени и над 200 деца. /КРОСС/

Кънев: Луковмарш и трошащите джамии целят заглушаването на скандала Пеевски-Цветанов-Цацаров

/КРОСС/ „Най-уродливото лице на посткомунистическата мафия у нас е готовността й да предизвиква етническо противопоставяне" Така в своя личен Фейсбук профил говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира поредицата от инциденти и случки на етническа основа в последните дни. „Посткомунистическата мафия успява да съхрани властта и кражбите си чрез страховете и гласовете на етническите турци и роми, монополизирани от партията ДПС. От друга страна, захранва подопечните си патриотарски формации, финансирани със същите пари... И всичко това - на цената на заплаха за гражданския мир и бъдещето на нацията", казва още Кънев. „Не се съмнявайте, че "радикалното" говорене на ДПС, радикализацията на ББЦ (ДПС+ВМРО), т.нар. "Луковмарш", шествията, трошащи джамии и мълчанието на МВР имат общ координационен център. Целта е да бъде заглушен скандалът Пеевски-Цветанов-Цацаров и властта върху правосъдие, медии и парите на данъкоплатците да остане непокътната", завършва своята публикация говорителят на Реформаторите.  

Турският парламент даде още власт на Ердоган над правосъдието

Парламентът в Анкара одобри закон, даващ повече контрол на правителството над назначаването на съдии и прокурори. Това стана след разгорещен дебат, в който се стигна до сбивания и опозиционен депутат бе настанен в болницата със счупен нос.

Стотици изпратиха жертвите на зверската катастрофа при Добри дол

"Не помним по-голяма трагедия, откакто съществува селото ни", заявиха жители  на Лале. Над двеста души от района, включително и съседни села се събраха да изпратят в последният им път свекър и снаха, пише kardjali.bgvesti.net. 74-годишният Шукри Реджеб и 38-годишната Сабрие Халил загинаха в зверската катастрофа край ломското село Добри дол в сряда

Големите любови на Мария Силвестър

Когато била малка, Мария Силвестър обичала да мълчи. Често се качвала на едно ябълково дърво в родния Костенец, за да чете книги на спокойствие. А като огладнявала, просто протягала ръка към плодовете по клоните. Ако шапката я стягала още повече, направо поемала из Балкана. Хем почивала на зелено, хем си зареждала батериите на спокойствие. Когато била малка, Мария Силвестър обичала да мълчи. Често се качвала на едно ябълково дърво в родния Костенец, за да чете книги на спокойствие. А като огладнявала, просто протягала ръка към плодовете по клоните. Ако шапката я стягала още повече, направо поемала из Балкана. Хем почивала на зелено, хем си зареждала батериите на спокойствие.

България може да загуби 150 млн. евро за енергийна ефективност, предупредиха експерти


Средствата по европейската схема за финансиране на проекти за енергийна ефективност се изчерпват. Заради това България има опасност да загуби над 150 млн. евро инвестиции, заложени в повече от 200 проекти, съобщи Асоциацията на консултантите на европроекти пред БНТ.

Общо 249 договора за близо 89 млн. евро са сключени към момента по схемата за енергийна ефективност, а още 771 заявления са подадени и очакват одобрение. Бюджетът на програмата обаче е само 150 млн. евро, което кара...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване