Сестрата на Борисов: Възможно е още хора да предадат ГЕРБ

/КРОСС/ „Възможно е още хора да предадат ГЕРБ. Очаквам да има още предателства в партията. В ситуацията, в която е поставен Бойко очаквам да се случват подобни неща. Много хора, които се страхуват от него, от партията му, ще правят опити да го компрометират". Това каза в предаването по БТВ „Тази неделя" д-р Красимира Иванова, сестра на Бойко Борисов. „Ако трябва да го посъветвам нещо, това е да се пази от предателите. За момента не смятам, че Бойко ще подаде оставка като ръководител на ГЕРБ" , каза още Иванова, която отказа да коментира отношенията на брат си с Цветан Цветанов. Иванова заяви, че не се занимава с отговорностите на Борисов и не разбира от политика. "Аз съм ходила само на учредителния конгрес на ГЕРБ, заета съм със свои неща", допълни лекарката и сподели, че Борисов и досега я нарича "Како". Според нея обстановката около Борисов е доста нездравословна в момента, но добави: „Бойко много обича близките си. Той бе плътно до мен по време на тежката операция", която преживях. Доктор Иванова преди две години се подложи на операция заради тумор в мозъка, в момента се чувства добре и благодари на колегите й от ВМА, които направиха тогава операцията. „Две години минаха от операцията. Чувствам се добре, даже много съм добре, здрава съм и не са оплаквам от нищо. Нямам последици от операцията", добави сестрата на Борисов.  

Има ли нещо гнило в Дания, че да умъртвява жирафа Мариус, и в Литва, че отстрелва 50 000 диви свине

Умъртвяването на 18-месечния жираф Мариус в зоопарка в Копенхаген, публичната му дисекция пред деца, и даването на месото му на лъвове, предизвика възмущение в цял свят. Втори жираф, също Мариус, но на 7 г., може да последва съдбата му в зоопарка във Видебек. Мнозина смятат, че “има нещо гнило в Дания”. Но дали е така. Умъртвяването на 18-месечния жираф Мариус в зоопарка в Копенхаген, публичната му дисекция пред деца, и даването на месото му на лъвове, предизвика възмущение в цял свят. Втори жираф, също Мариус, но на 7 г., може да последва съдбата му в зоопарка във Видебек. Мнозина смятат, че “има нещо гнило в Дания”. Но дали е така.

В Мексико забраниха имената Хитлер, Терминатор и Фейсбук


Властите в северозападната част на Мексико обявиха, че забраняват използването на определени лични имена за кръщаване на деца, за да ги защитят от опасността цял живот да бъдат обект на присмех и тормоз.

Родителите в щата Сонора повече няма да могат да регистрират децата си с имена като Терминатор, Фейсбук, USNAVY (съкращението на военноморските сили на САЩ - бел.ред.) или Скротум (кожената торбичка при мъжете, в която се намират тестисите).

Забранителният списък включва...

В Киев отново има сблъсъци

Опозиционните активисти се опитаха да спрат събарянето на барикадите

    


Киев отново стана арена на сблъсъци

Опозиционните активисти се опитаха да спрат събарянето на барикадите

    


Волен към Кулезич: Родени сме в една година. Тя: Но аз изглеждам много по-добре от теб

„Двамата се познаваме отдавна, родени сме и в една и съща година – 1956 година“. Това каза Волен Сидеров в началото на гостуването си при Люба Колезич в Нова телевизия.
 „И аз изглеждам много по-добре от теб“, отговори водещата. Сидеров поиска право на отговор след участие в минало предаване на Слави Бинев и Валери Симеонов от НФСБ. „Двамата се познаваме отдавна, родени сме и в една и съща година – 1956 година“. Това каза Волен Сидеров в началото на гостуването си при Люба Колезич в Нова телевизия. „И аз изглеждам много по-добре от теб“, отговори водещата. Сидеров поиска право на отговор след участие в минало предаване на Слави Бинев и Валери Симеонов от НФСБ.

"Герберска" февруарска неделя

Депутати от първата сила в 42-то Народно събрание, членове на политическа партия ГЕРБ от всички части на страната, представители на Европейската народна партия (ЕНП), важни фигури от Европейския парламент и председатели на десни политически формации изпълниха една от най-големите зали на НДК, за направят редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ.

Борисов подви опашка и избяга, ние пак сме срещу статуквото

Миналата година Бойко Борисов подаде оставка, за да избяга от отговорност. Той подви опашка и избяга. Година по-късно обаче ние отново излизаме срещу монополите на статуквото, заяви Ангел Славчев от "България без цензура". Така той анонсира националния протест, който ще проведат съвместно с ВМРО. Сборният пункт е в 12 часа на Моста на влюбените пред НДК, а по-късно ще продължи до Министерски съвет, преминавайки през сградите на ЧЕЗ и икономическото министерство.

Бъдещите служители ще минават и детектор на лъжата

Бъдещите служители вече минават и детектор на лъжата. По този начин работодателите могат да проверят до колко новите колеги ще са лоялни и дали има...

Италиански карък удари Сани Жекова и я лиши от медал в сноубордкроса

Българката Александра Жекова се размина с един завой с бронзовия медал в сноубордкроса, оставайки на пето място, след като се движеше трета буквално до последно. Олимпийска шампионка стана Ева Самкова...

Сърбин преподписва с ЦСКА

Неманя Милисавлевич ще удължи договора си с армейците

    


Как да отслабнем бързо и здравословно - купи със sms електронна книжка - III част


В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник В MediaMall вече може да закупите електронна книжка в PDF формат, съдържаща най-добрите диети на вестник "24 часа", публикувани през последните 12 години. Електронната книжка е от 42 страници в PDF формат - може да се закупи и със SMS. Предлагаме ви втора част на събраните диети - от периода 2009 - 2010 година.

Протестиращите напуснаха окупираната сграда на киевската администрация

/КРОСС/ Демонстрантите в украинската столица освободиха сградата на градската администрация на Киев, която бе окупирана от декември 2013 година в рамките на антиправителствените протести в страната, съобщи „Франс прес". „Кметството е почти напълно опразнено", съобщи пред агенцията Руслан Андрийко от протестното движение.Според някои протестиращите са напуснали сградата, за да изпълнят исканията в приетия преди няколко седмици закон за амнистия на задържаните протестиращи. Правителството на страната поиска в замяна на амнистията да бъдат освободени окупираните правителствени сгради до 17 февруари. Сградата беше окупирана от 1-ви декември и се бе превърнала в „щаб-квартира на революцията", където лагеруваха повече от 600 протестиращи.  

Южени Бушар спря рано Пиронкова в Дубай


Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова не успя да преодолее квалификациите на турнира в Дубай след загуба във втория кръг от 19-ата в света Южени Бушар.

Полуфиналистката от Australian Open не даде особени шансове на пловдивчанката и продължи напред с 6:2, 6:4.

Пиронкова спечели първия гейм, но канадката се възползва от слабия й първи сервис и влезе в серия от пет поредни в своя полза. Българката все пак успя да защити подаването си при 1:4, но това не попречи...

Френски ресторантьори недоволстват срещу клиентите, снимащи сервираните ястия


Френски собственици на ресторанти надигнаха глас срещу навика на клиентите да снимат блюдата, които им се сервират, после да качват снимките в интернет и да коментират някой път негативно ястието, предаде агенция "Франс прес".

В някои френски ресторанти на входа вече има надпис, че снимането е забранено, какъвто обикновено има на входа на църкви или музеи.

Жил Гужон, главен готвач в ресторанта "Страноприемницата при стария кладенец" в град Фонжонкюз,  Югозападна Франция,...

Ненков: Истината е скрита зад фасадна демокрация, а зад нея стои прогнила ядка

/КРОСС/ В коментар на разразилия се скандал през седмицата между депутатите Делян Пеевски от ДПС и Цветан Цветанов от ГЕРБ, за броя на срещите между двамата в сградата на МВР, докато вътрешен министър бе Цветанов, конституционният съдия Румен Ненков каза пред БНР: "Считам, че проблемът е в това дали нашият конституционализъм е реален или номинален. На пръв поглед имаме Конституция, която решава проблемите на управлението на държавата. Говорим за правова държава, за разделение на властите, за политически плурализъм и т. н., но в края на краищата всичко това е скрито. Истината е скрита зад фасадна демокрация. Зад нея стои една прогнила ядка. Аз няма да бъда съдник в споровете между политиците, още повече, че аз съм съдия и не мога да преценявам кой е прав и кой е крив без да имам доказателства. Не мога да кажа кой казва истината, кой я преувеличава и кой я спестява. Но мога да кажа, че от диалозите на седмицата проличава безспорно едно, че партийните политици, без никакво изключение в условията на преход, третират съдебната власт, а и медиите като необходими слуги, като институции, които трябва да ги обслужват. Какво се получава, ако два от най - важните стълбове на развитата демокрация - свободата на словото, изразявана чрез независимите медии и решаването на споровете между хората и държавата от независим съд, ако се посегне на това, какво остава от самата демокрация. Само една конституционна фасада, зад която няма никакво съдържание", заключи Ненков

Томислав Дончев не иска да е зам.-председател на ГЕРБ

"Аз, разбира се, съм универсален войник. Бих могъл да се сражавам и съм се сражавал на различни фронтове – и български, и брюкселски. Живея с убеждението, че мога да бъде полезен тук", каза Дончев

Човекът факла Димитър: Когато се събудих, си казах, че съм глупак

"Когато се събудих, си казах, че съм глупак. Като видях дъщеря ми и жена ми, ми се насълзиха очите. Благодаря на Господ, че ми даде втори шанс. Запалих се, защото на 50 години съм нищо. Не можех да платя втората вноска за семестъра на дъщеря ми. Тома ме подтикна да посегна към огъня. Това обяви ковачът Димитър, "Когато се събудих, си казах, че съм глупак. Като видях дъщеря ми и жена ми, ми се насълзиха очите. Благодаря на Господ, че ми даде втори шанс. Запалих се, защото на 50 години съм нищо. Не можех да платя втората вноска за семестъра на дъщеря ми. Тома ме подтикна да посегна към огъня. Това обяви ковачът Димитър,

13 катастрофи и един пострадал през изминалото денонощие във Варна

13 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. Един пътник е пострадал при катастрофа, но е без опасност за живота. При всички останали инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани.

Сушата - основният враг на слънчевите топлоцентрали

За охлаждането на подобно съоръжение са необходими близо 2 милиарда литра вода годишно

    


И през тази година Военновъздушните ни сили остават без нови самолети

/КРОСС/ "И през тази година Военновъздушните сили няма да получат нови бойни самолети. Правителството си е дало срок до септември, за да вземе решение за изтребителите на армията". Това съобщи за "Стандарт" военният министър Ангел Найденов. От ведомството обаче обясниха, че процедурата е твърде дълга и тромава и дори да бъде взето решение "за", приключването на сделката ще се проточи поне до края на 2014 година. Процедурата за закупуване на нови многоцелеви изтребители се подготвяше дълго време от екипа на предшественика му Аню Ангелов, като идеята бе да стане с пряко договаряне, а не на конкурсен принцип. Още в началото на мандата на кабинета Найденов заяви, че ще продължи работата по проекта, но вече ще има състезателна процедура.

Човекът факла Димитър: Когато се събудих, си казах, че съм глупак

"Когато се събудих, си казах, че съм глупак. Като видях дъщеря ми и жена ми, ми се насълзиха очите. Благодаря на Господ, че ми даде втори шанс. Запалих се, защото на 50 години съм нищо. Не можех да платя втората вноска за семестъра на дъщеря ми. Тома ме подтикна да посегна към огъня. Това обяви ковачът Димитър,

Феноменална Сани Жекова пета в Сочи

Българката сред най-добрите на Олимпийските игри

    


Цветанов в далавера за 1.5 млн. лв. за софтуер на МВР

МВР при Цветанов напазарувало софтуер от фирма, без да има обществена поръчка за това, срещу цена от 1,5 млн. млн. лв. Същата измама врътнали в своите ведомства Дянков, Ваньо Танов и Николай Младенов. Информацията за скандалната сделка се съдържа в сигнал до парламентарната комисия по корупция и конфликт на интереси.

Обама вдигна тавана на дълга, този път с лекота

Президентът на САЩ подписа закона за повишаването на лимита на дълга на федералното правителство до март 2015 г.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното...

Шефове проверяват служителите си с детектор на лъжата

/КРОСС/ Работодатели в частния сектор пращат служителите си на детектор на лъжата, за да проверят до колко бъдещите им служители ще са лоялни и дали има опасност да откраднат или да изнесат поверителна информация на конкурент. Такива полиграфски услуги вече предлагат доста фирми, предаде Нова телевизия. Вече не е достатъчно кандидат за нова работа или за повишение да има образование, квлаификация и опит. Може да му се наложи да мине през това. Тестът трае 90 минути, а цената му е 100 евро. Той отчита 25 промени в тялото ни, когато лъжем. Основно следи дишането, кръвното налягане, а датчици отчитат изпотяването на пръстите на ръката.  

Работата по Изборния кодекс е недобре свършена!

"Прозрачност без граници": Не отговаря на исканията на хората

    


Сестрата на Борисов: Още хора ще предадат ГЕРБ

Още хора ще предадат ГЕРБ. Очаквам да има още предателства в партията. В ситуацията, в която е поставен, очаквам да се случват подобни неща. Много хора, които се страхуват от него, от партията му, ще ...

Адвокатът на Мюфтийството: Оттегляме предложенията си за поправка на закона

Адвокатът на Главното мюфтийство Красимир Руев, Светозар Филипов от „Сдружение обединени вероизповедания”, драматургът Христо Бойчев и Велизар Цолакидис от фен клуб „Ботев” бистриха скандала с турските имоти в „На светло”.

Емил Андреев: Телевизионните сериали са новите визуални романи

- Бихте ли разказали по-подробно - каква беше ролята ви в написването на сценария на "Под прикритие"? 
- Участвах само в екипа на втория сезон. Беше ми забавно, особено при вдъхването на повече живот на някои от образите. Беше важно да се изгради линията на четвъртия полицай - Миронов, чиято роля игра Христо Мутафчиев. Поубихме тоя-оня, накарахме - Бихте ли разказали по-подробно - каква беше ролята ви в написването на сценария на "Под прикритие"? - Участвах само в екипа на втория сезон. Беше ми забавно, особено при вдъхването на повече живот на някои от образите. Беше важно да се изгради линията на четвъртия полицай - Миронов, чиято роля игра Христо Мутафчиев. Поубихме тоя-оня, накарахме

КНДР чества годишнина от рождението на починалия Ким Чен-ир

/КРОСС/ Днес е националният празник на Северна Корея, наречен "Денят на сияещата звезда" , по време на който се чества годишнината от рождението на Ким Чен Ир. Лидерът на КНДР Ким Чен Ун посети двореца мавзолей, в който се намира прозрачният саркофаг с тялото на баща му, за да почете 72-та годишнина от рождението му, предаде The Voice of Russia. По традиция днес стотици корейци ще посетят малката дървена къщурка в свещената за тях планина Пекту, където на 16 февруари 1942 г. в таен партизански лагер е роден Ким Чен Ир. Ким Чен Ир почина на 17 декември 2011 г. от инфаркт.  

Пътуваме в 32 страни без зелена карта

Българските автомобили ще могат да пътуват в 32 държави без сертификат зелена карта, ако имат сключена „Гражданска отговорност“. Става дума за всички страни членки на Евросъюза, на Европейското икономическо пространство и Сърбия, Швейцария и Андора.

В Киев махнаха блокадата на кметството

Има сигнали за побой върху протестиращи и 13 пострадали активисти

В Украйна махнаха блокадата на 4 областни администрации

Има сигнали за побой върху протестиращи и 13 пострадали активисти

Пак проблеми в Киев

Има сигнали за побой върху протестиращи и 13 пострадали активисти

Сестрата на Бойко Борисов: Съветвам го да се пази от предателите

Интересувам се от брат си, но не му досаждам постоянно. Чуваме се от време на време. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова. Иванова заяви, че не се занимава с отговорностите на Борисов и не разбира от политика. "Аз съм ходила само на учредителния конгрес на ГЕРБ, заета съм със свои неща", допълни лекарката. Интересувам се от брат си, но не му досаждам постоянно. Чуваме се от време на време. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова. Иванова заяви, че не се занимава с отговорностите на Борисов и не разбира от политика. "Аз съм ходила само на учредителния конгрес на ГЕРБ, заета съм със свои неща", допълни лекарката.

Елегантно според Зукърбърг = джинси и чехли

 
През 2011 г. създателят на “Фейсбук” Марк Зукърбърг бе обявен за най-зле облечения предприемач в Силициевата долина. По петите в подреждането го следваха по-възрастните му събратя милиардери - покойният вече шеф на “Епъл” Стив Джобс и бащата на “Майкрософт” Бил Гейтс.
Именно хора като изброените по-горе трима наложиха дрескода,   През 2011 г. създателят на “Фейсбук” Марк Зукърбърг бе обявен за най-зле облечения предприемач в Силициевата долина. По петите в подреждането го следваха по-възрастните му събратя милиардери - покойният вече шеф на “Епъл” Стив Джобс и бащата на “Майкрософт” Бил Гейтс. Именно хора като изброените по-горе трима наложиха дрескода,

Сблъсък между багери и протестъри в Киев

Напрежението в Украйна не стихва. Снощи започна демонтирането на барикадите в украинската столица. Активисти обаче се опитаха да попречат на работата на багерите. Според данните, стигнало се е до бой, а 13 от протестиращите са били ранени.

По-малко от половината от глобите за пушене са платени

/КРОСС/ За близо две години държавата е наложила глоби за 883 523 лв. за нарушения на забраната за пушене. Реално обаче са събрани 364 175 лв., или 41%. По закон глоби се налагат както на пушачи, които са димили на непозволени места, така и на собственици на заведения или фирми, неспазили цигареното ембарго за закритите помещения. Данните за наложените глоби са за цялата 2012-а и за 2013-а, но без последните два месеца. Това пише в отговор на здравния министър д-р Таня Андреева до депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която е и бивш здравен министър, пише "Труд". Ограничението за пушене на закрито влезе в сила на 1 юни 2012 г. Анализът на данните показва, че най-много наложени глоби през 2012 г. има през декември - 76 750 лв. През 2013 година инспекторите са били "най-продуктивни" през март. Тогава са подпечатани глоби за 112 790 лв. "Ако съпоставим данните за по-студените месеци на 2012-а като септември и октомври с тези през 2013-а, ще видим, че по времето на ГЕРБ контролът е бил двойно по-ефективен и тогава са наложени два пъти повече глоби", коментира Десислава Атанасова. Според нея фактът, че забраната не се спазва в последно време се дължи на противоречивата позиция на управляващите, които имаха намерение, и то все още съществува, за отпадане на ограничението. Според Закона за здравето всеки българин, който пуши на закрито, се наказва с глоба от 300 до 500 лв., а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лв

Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 

Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.

При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с ... В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с ...

Каката на Борисов: Съветвам го да се пази от предателите

Интересувам се от брат си, но не му досаждам постоянно. Чуваме се от време на време. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова. Иванова заяви, че не се занимава с отговорностите на Борисов и не разбира от политика. Интересувам се от брат си, но не му досаждам постоянно. Чуваме се от време на време. Това каза пред bTV сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова. Иванова заяви, че не се занимава с отговорностите на Борисов и не разбира от политика. "Аз съм ходила само на учредителния конгрес на ГЕРБ, заета съм със свои неща", допълни лекарката.

Спират журналистическо разследване за жертвите във Фармакониси

Българин беше арестуван в окръг Родопи за трафик на нелегални емигранти от Афганистан, Сирия и Бангладеш

прочети повече

Младен Червеняков: България най-сетне трябва да избере своята национална цел

"България най-сетне трябва да избере своята национална цел и ние имаме тук ясно очертани три пътя на развитие". Това каза пред bTV бившият правосъден министър в кабинета „Виденов” и настоящ посланик на България в Черна гора Младен Червеняков.
„Първият път е да стоим на дъното на европейските страни, да преразпределяме някакви фондове, "България най-сетне трябва да избере своята национална цел и ние имаме тук ясно очертани три пътя на развитие". Това каза пред bTV бившият правосъден министър в кабинета „Виденов” и настоящ посланик на България в Черна гора Младен Червеняков. „Първият път е да стоим на дъното на европейските страни, да преразпределяме някакви фондове,

Светлин Танчев: Чувал съм, че Цветанов и Пеевски са се виждали често

/КРОСС/ „Чувал съм, че Цветан Цветанов и Делян Пеевски са се виждали често. От ГЕРБ са спускали задачи за информационно обслужване. Подробности не мога да кажа, просто съм чувал такива неща". Това заяви пред bTV независимият депутат и доскорошен член на ГЕРБ Светлин Танчев. По думите му е възможно у бившия МВР шеф да има и папки за напусналия парламента Владислав Горанов. Самият Танчев сподели, че напуснал ГЕРБ заради разминаване с политиката на партията: „Трябва да се решават проблемите на хората, а това не се случваше. Имаше и други причини", коментира народният представител, спород когото „Фидосовщината и Цветановщината" също допринесли да вземе решението си. „В основата бе лицемерието с подкрепата на забраната европейски граждани да купуват земя в България. Това бе популистко и лицемерно решение", обясни още Танчев. Той поясни, че Борисов и Цветанов са в основата на ГЕРБ и без тях партията не може да се развива. Попитан колко пари е декларирал Танчев за миналата година, депутатът каза, че сумата е около 800 000 лева. „Имам инвестиционна сметка, която се мени. Може да се проследи развитието на сметката", обяви Танчев.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване