Кой запали искрата на протестите в Пловдив?

Съдебно решение за джамия постави на изпитание прословутата етническа и верска толерантност на българите. Двама наблюдатели - журналистът от в. „Заман“ Мехмед Юмер и културологът п...

Шокиращото невежество на американците

Преди броени дни допитване в САЩ показа, че една четвърт от американците не знаят, че Земята обикаля около Слънцето. Не за първи път обаче изненадващата неинформираност на американците излиза наяве, о...

Сани Жекова започна деня в сноубордкроса с добра квалификация

Най-голямата българска надежда за по-призово класиране на Зимната олимпиада в Сочи Александра Жекова се класира на 11-то място в квалификациите, на 3,68 секунди от победителката Ева Самкова. Така Сани...

Нелегална имигрантка отложи депортирането си със скандал в самолет

Петима пътници, включително депутатка, бяха арестувани на международното летище в Брюксел заради скандал в самолет на компанията Brussels Airlines.

Цветанов остава зам.-шеф на ГЕРБ, но му забраняват да работи с хора и пари

Цветан Цветанов вероятно остава зам.-шеф на ГЕРБ, но ще му бъдат наложени две забрани. „Той няма да работи с хора и пари”, твърдят пред „Стандарт” източници от ръководството на партията. Според тях след днешния конгрес на ГЕРБ бившият МВР шеф няма да отговаря за партийната каса и няма да е начело на предизборния щаб.

Бизнес по политически

По всичко изглежда, че пилотният проект ще е неработещото от 10 години предприятие “Химко” във Враца. Поне засега зад решението торовият завод да се вдигне на крака не се вижда икономическа логика. Така и не стана ясно има ли анализ къде и как ще се продава продукцията, в какъв срок може да се върне инвестицията от десетки милиони По всичко изглежда, че пилотният проект ще е неработещото от 10 години предприятие “Химко” във Враца. Поне засега зад решението торовият завод да се вдигне на крака не се вижда икономическа логика. Така и не стана ясно има ли анализ къде и как ще се продава продукцията, в какъв срок може да се върне инвестицията от десетки милиони

Димитър Игнатиев пръв съобщава по БНТ, че Тодор Живков е свален

Близо 37 години - толкова време един мъж има зад гърба си като говорител в държавната телевизия. Затова често го разпознават не само заради високия му ръст и познатото лице, но и веднага щом чуят гласа му. Това е Димитър Игнатиев, или както приятелите му често го наричат - Мики.

Лили Ванкова - една от най-известните водещи на Близо 37 години - толкова време един мъж има зад гърба си като говорител в държавната телевизия. Затова често го разпознават не само заради високия му ръст и познатото лице, но и веднага щом чуят гласа му. Това е Димитър Игнатиев, или както приятелите му често го наричат - Мики. Лили Ванкова - една от най-известните водещи на "По света и унас"

Десетте най-четени статии в "Дневник" през седмицата


Имената на Димитър Митовски, Росен Петров, Венелин Петков, Любо Нейков са в най-четените статии на "Дневник" за изминалата седмица. 

Ето цялата класация:

Интервю с прододуцентът на "Под прикритие" Димитър Митовски: Не смятам, че сме преминали границите на допустимото е събрало 30 816 прочитания и се нарежда на първо място в класацията. Един от режисьорите и продуцент на определяния като най-успешен български сериал издава какво ще се случи в следващия сезон. 
...

"България без цензура" ви кани на шествие

Неделен протест организира днес в София "България без цензура". Сборният пункт е под Моста на влюбените до НДК.

Каракас отново стана арена на сблъсъци между полицията и демонстрантите

Студентите в Каракас излязоха на протест облечени в цветовете на националното знаме

    


Нацистките корени на Dr. Oetker

Огюст Йоткер е първият човек в Германия, разработил опаковките за еднократна употреба за бакпулвер и пудинг на прах

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите, които медията ще следи днес:

53-годишен в "Пирогов" с разбита от брадва глава край Петрич

53-годишен мъж от село край Петрич е транспортиран с черепно-мозъчна травма за "Пирогов", след като е ударен с брадва по главата, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Невероятно пътешествие – видео от пътя до Орион!

Ето какво бихме видели, ако надникнем през прозореца на космически кораб, пътуващ от Земята до мъглявината Ореон.

Киев и снощи не заспа

И снощи бе неспокойно в Киев. Снощи на улица „Грушевский” в центъра на столицата пристигнаха два багера, които е трябвало да разбият барикадите. В същото време в социалната мрежа бяха публикувани съобщение, че барикадите на улица „Грушевский” не се разбиват, а се укрепват. По-късно стана ясно, че опозиционните активисти са блокирали работата на И снощи бе неспокойно в Киев. Снощи на улица „Грушевский” в центъра на столицата пристигнаха два багера, които е трябвало да разбият барикадите. В същото време в социалната мрежа бяха публикувани съобщение, че барикадите на улица „Грушевский” не се разбиват, а се укрепват. По-късно стана ясно, че опозиционните активисти са блокирали работата на

Преглед на печата - 16 феврури

Дюните. „Стандарт": Пак багери в дюните Според решението на магистратите от 14 февруари т.г. началникът на РДНСК-Бургас без основание е отменил правото за строеж в парцела. Освен това строителната инспекция трябва да плати и съдебните разходи в размер на 1100 лв.

Дончев колекционирал незаети постове

"Универсален войник съм, сражавал съм се и на български, и на брюкселски фронтове"

    


Днес да почерпят

Асен Шопов, режисьор, 81 г.

Иво Атанасов, член на СЕМ, бивш секретар на президента Първанов, депутат в 36-ото, 37-ото, 38-ото, 39-ото и 40-ото НС, 61 г.

Иво Папазов-Ибряма, музикант, кларнетист, 62 г.

Михаил Мадански, треньор по футбол, 57 г.

Петя Шопова, адвокат, заместник-председател на 38-ото НС, депутат в 36-ото НС.

Стефан Диомо Асен Шопов, режисьор, 81 г. Иво Атанасов, член на СЕМ, бивш секретар на президента Първанов, депутат в 36-ото, 37-ото, 38-ото, 39-ото и 40-ото НС, 61 г. Иво Папазов-Ибряма, музикант, кларнетист, 62 г. Михаил Мадански, треньор по футбол, 57 г. Петя Шопова, адвокат, заместник-председател на 38-ото НС, депутат в 36-ото НС. Стефан Диомо

Пътна обстановка в област Варна и страната - 16 февруари

До 20-30 м. е ограничена видимостта в района на м.Харамията, съобщават от Областно пътно управление Варна. Поради мъгла, до 100 м. е намалена видимостта и в района Старо Оряхово. Видимостта в района на Суворово, Вълчи дол и Девня е до 150 м.

Днес е денят на Александра Жекова на олимпиадата


Най-голямата българска надежда за добро представяне на олимпийските игри в Сочи Александра Жекова ще участва днес в дисциплината бордъркрос от състезанията по сноуборд.

Състезанията са в рамките на един предиобед, като финалът е в 11.40 минути.

Сериите започват в 9 часа, следват четвъртфиналите в 11.15, полуфиналите в 11.30 и веднага след това и финалите. 

Жекова ще участва в третата си олимпиада след Торино и Ванкувър, като в навечерието на игрите в интервю за...

Свети мъченици Памфил и Порфирий и дружината им

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария Палестинска, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим текста на Св. Писание. Преследван, мъчен, затварян в тъмница и...

Електронен болничен влиза в сила от 1 декември

От 1 декември влиза в сила електронен болничен. Работодателите няма да се редят на гише, а хората ще си получават по-бързо парите.Експертите на НОИ отдавна работят върху проекта "eлектронен болни...

Нова снежна буря връхлетя южните части на САЩ

Нова снежна буря връхлетя южните части на американския североизточен регион Нова Англия, предаде изданието Boston.com. Метеоролозите предупреждават за обилни снеговалежи и силни ветрове около крайб...

Синодът разпопи наш свещеник в Будапеща заради жени

Светият синод разпопи българския свещеник в Будапеща Стефан Мамаков.

Пловдивчанин на съд за смъртта на професор от Черна гора

Пловдивчанин отива на съд заради смъртта на професор от Черна гора, съобщиха от окръжна прокуратура в Пловдив.

Забраняват на Цветанов да работи с хора и пари

Цветан Цветанов вероятно остава зам.-шеф на ГЕРБ, но ще му бъдат наложени две забрани. "Той няма да работи с хора и пари", твърдят пред "Стандарт" източници от ръководството на партията.

Възможно ли е ръстът да определя дълголетието?

Високите мъже печелят повече и често привличат вниманието на жените

    


16 февруари в историята

1568 г. — Издадена е присъда от Светия престол, с която цялото население на Нидерландия, с изключение на няколко поименно изброени лица, е осъдено на смърт. Тя става причина за Осемдесетгодишната война. 1576 г. — В град Медиаш провъзгласеният в Краков за крал на Полша и княз на Трансилвания Стефан Батори подписва т.

Самотен баща харчел 2000 лв. в казина

Нов бойлер, пералня, два компютъра, лаптоп, телевизор, купища дрехи, огромни количества храна и хиляди левове – това са даренията, получени от Евгени Стефанов, който сам отглежда две от децата си в село Деляновци.

Арестуваха полицай за незаконен бизнес с дърва

Полицай от РПУ-то в Самоков и брат му въртят бизнес с незаконен дървен материал години наред пред очите на цяло село, сигнализираха местни жители.

Костадин Бонев, режисьор: Вапцаров е бил във времето си, но хората около него не са били там


Отдаденият едновременно на игралното и документалното кино режисьор Костадин Бонев влезе надълбоко в живота на Никола Вапцаров (1909 – 1942) с филма си "Пет разказа за един разстрел". Той представя поета, носещ белезите на травматичното си детство и неосъществени мечти, като изкупителна жертва на инициаторите на комунистическия режим в България.

Сляпата вяра в понятията на комунизма и поддръжниците му впоследствие го превръщат не само в инструмент, но и във фалшив символ на режима...

Крос версията на "Фолксваген Ъп!" стигна България


Най-малкият "Фолксваген" - "Ъп!" вече се предлага в България и в своята кросоувър версия. "Крос Ъп! се отличава с повишения с 1.5 см. клиренс и 16 цоловите джанти.

Офроуд излъчването се подсилва от сребристите брони и огледала, страничните защитни лайстни в черно с надпис "cross up!" и уширенията на праговете и вратите. Допълнителен акцент са сребристите рейки на покрива.

Дългият 3.56 метра автомобилът се предлага в четири цвята – бял, червен, черен и сив. "Крос Ъп!"...

Масово бягство от либийски затвор заради слаб контрол

92 затворници атакуваха охраната и избягаха, част от тях са задържани

Мътна вода носи рак в 20 села край Търново

Мътна вода в над 20 търновски села разболява от рак. Това разказват местните хора в района на Горна Оряховица, Павликени и Свищов.

Пътуваме в 32 страни без зелена карта

Българските автомобили ще могат да пътуват в 32 държави без сертификат зелена карта, ако имат сключена "Гражданска отговорност". Става дума за всички страни-членки на ЕС, на Европейското ...

Норвегия измъкна златото при мъжете в супергигантския слалом

В невероятна драма се превърна първото за днешния ден състезание на Зимната олимпиада в руския курорт Сочи. Супергигантският слалом при мъжете беше спечелен от норвежеца Шетил Йенсруд с време 1:18.14...

Откриха ген на човешкия интелект

Група изследователи под ръководството на проф. Силван Деривиерес от Кралския институт в Лондон откри ген, който частично определя равнището на интелекта при човека.

И "Топлофикация – София" страда от грешно ценообразуване

Цената на парното е продавано под себестойността си в годините, когато са натрупани основните задължения на „Топлофикация – София”. Сред проблемите е и системата на разплащане – на „Булгаргаз” се плаща авансово, а клиентите плащат фактурите си след 2 месеца.

Прогноза за времето - 16 февруари

Днес ще бъде слънчево. Ниска облачност или мъгла ще има преди обяд на места покрай река Дунав и в източните райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб. Ще се затопли и максималните температури ще са между 12° и 17°, в София 15°.

Рибите размахват красиви крака

Зодиакалният символ на този знак са две риби, които плуват в противоположни посоки. Двете риби тук символизират избора, който представителите на тази зодия трябва да направят - да изплуват на повърхността или да се спуснат на дъното. Повърхността - това са мечтите и начинанията. Плуването срещу течението е трудно, ... Зодиакалният символ на този знак са две риби, които плуват в противоположни посоки. Двете риби тук символизират избора, който представителите на тази зодия трябва да направят - да изплуват на повърхността или да се спуснат на дъното. Повърхността - това са мечтите и начинанията. Плуването срещу течението е трудно, ...

На Национално събрание днес ГЕРБ избира ново ръководство


На националното събрание на ГЕРБ днес ще бъде избрано ново партийно ръководство. Очаква се лидерът на партията Бойко Борисов да бъде избран за нов мандат като председател, а след промени в устава вместо сегашният един заместник-председател - Цветан Цветанов, да бъдат избрани трима.

Цветанов най-вероятно ще остане заместник-председател, след като в интервю в събота Борисов заяви, че премахването му би било огромна грешка и би се възприело като предателство.

Лидерът на ГЕРБ...

Родните краставици поскъпват, доматите по-евтини

Поевтиняват на едро зелето, картофите, ябълките

    


Къде и кога ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. От скоро се посочват и часовите пояси за отделните стоянки. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.

Мобилни камери:

09.00 - 10.00 - с.Волуяк бул.Ломско шосе № 273

10.30 -...

Държавата купува закъсали заводи, за да ги приватизира

Управляващите вече заявиха, че като част от политиката за реиндустриализация ще възстановят фалиралия химически завод “Химко” във Враца, който не работи от 10 г. Парите за това ще са от държавния “Български енергиен холдинг”. Все още не е ясно колко ще струва вдигането на крака на завода, но коментираната и от депутати, и от икономическия министър Управляващите вече заявиха, че като част от политиката за реиндустриализация ще възстановят фалиралия химически завод “Химко” във Враца, който не работи от 10 г. Парите за това ще са от държавния “Български енергиен холдинг”. Все още не е ясно колко ще струва вдигането на крака на завода, но коментираната и от депутати, и от икономическия министър

ГЕРБ избира ръководство

Днес ще се проведе Редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ.

Денят е само за разходка, максималните температури ще са между 12° и 17°

Днес през деня ще бъде слънчево. Ниска облачност или мъгла ще има преди обяд на места покрай река Дунав и в източните райони. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е предимно слаб. Ще с...

Масово не се събират глобите за пушене

За близо две години държавата е наложила глоби за 883 523 лв. за нарушения на забраната за пушене. Реално обаче са събрани 364 175 лв., или 41%.По закон глоби се налагат както на пушачи, които са дими...

Как и колко точно влияе икономическият растеж на ЕС върху българския износ?

Експортът към единния пазар ще се ускори, смята Десислава Николова от ИПИ

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване