Учат кметове да действат при земетресения

Завърши двугодишен международен проект за сеизмична безопасност в района на Черноморския басейн.

Неизтръскан джоб на нарушители

Пушачите у нас много повече са погазвали цигареното ембарго в заведенията през миналата година, отколкото през 2012-а, когато мярката бе въведена (виж материала - "Глобите за пушене масово не се събират").
Че българинът не спазва законите, не е новина. Всяка година едва половината от осигурените отиват на задължителния профилактичен преглед. Нито Пушачите у нас много повече са погазвали цигареното ембарго в заведенията през миналата година, отколкото през 2012-а, когато мярката бе въведена (виж материала - "Глобите за пушене масово не се събират"). Че българинът не спазва законите, не е новина. Всяка година едва половината от осигурените отиват на задължителния профилактичен преглед. Нито

Теодора Димова, дъщерята на автора на "Тютюн", до 27-годишна възраст къса и захвърля всичко, което напише

Tеодора Димова отдавна не е сънувала баща си. Но когато това се случва преди години, сънят е следният: Tеодора Димова отдавна не е сънувала баща си. Но когато това се случва преди години, сънят е следният: "Влизам в кабинета му и казвам: виж ме татко, аз пораснах. Той само се усмихна по неговия си странен начин." Повече не се появил в сънищата й...

11 жертви на снеговалежите в Япония

Снегът донесе проблеми с тока и транспорта

    


Протоколът от Киото влиза в сила

Протоколът от Киото е международен документ, приет в Киото, Япония, през декември 1997 г. в допълнение към Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата. Този документ е международно споразумен...

Трябва ли да се противодейства на увеличаващото се неравенство?

Държавата трябва да изпълни своята роля и да се справи с дефектите на пазара, пише Цанка Радова

    


Киев се подготвя за нови протести

Сблъсъци около барикадите на "Евромайдана"

Къде са камерите на КАТ на 16 февруари

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Най-впечатляващият път в Хавай

Магистрала H-3 е една от най-скъпите, строени някога

    


Търсенето на биопродукти расте постоянно

Биопродуктите стават все по-популярни, а потребителите им се възприемат като съзнателни хора, загрижени за околната среда. Дали обаче можем да разчитаме безусловно на етикета "био"?

Глобите за пушене масово не се събират

За близо две години държавата е наложила глоби за 883 523 лв. за нарушения на забраната за пушене. Реално обаче са събрани 364 175 лв., или 41%. 
По закон глоби се налагат както на пушачи, които са димили на непозволени места, така и на собственици на заведения или фирми, неспазили цигареното ембарго за закритите помещения. Данните за наложените г За близо две години държавата е наложила глоби за 883 523 лв. за нарушения на забраната за пушене. Реално обаче са събрани 364 175 лв., или 41%. По закон глоби се налагат както на пушачи, които са димили на непозволени места, така и на собственици на заведения или фирми, неспазили цигареното ембарго за закритите помещения. Данните за наложените г

Орехови пастички

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Съседът най-добре разбира съседа си!

Изселнически организации в Турция осъждат събитията в Пловдив

    


Обама подписа да се вдигне таванът на дълга на САЩ

Законът дава възможност за неограничени заеми до 15 март 2015г.

    


Как да се погалим с лукс в Рим нискотарифно (галерия)

Когато през 1996 г. известният експерт енолог Лука Марони измисли своя индекс “приятност” в дегустацията на виното, повечето от тогавашните специалисти в Италия реагираха скептично. Никой не си беше представял преди, че за дадено нещо може да се съди не заради качествата му, а и по степента на удоволствието, което изпитва дегустиращият. Когато през 1996 г. известният експерт енолог Лука Марони измисли своя индекс “приятност” в дегустацията на виното, повечето от тогавашните специалисти в Италия реагираха скептично. Никой не си беше представял преди, че за дадено нещо може да се съди не заради качествата му, а и по степента на удоволствието, което изпитва дегустиращият.

Младите читатели рядко посягат към книгите на пл."Славейков"

Всяка седмица няколко вериги книжарници правят класации на най-търсените книги. Тези изследвания на читателските вкусове обаче пропускат голяма част от пазара - този на книги втора ръка.
Разговор с няколко от търговците на книжния пазар на площад "Славейков" ни помогна да направим класация на най-търсените книги, които не може да намерите в Всяка седмица няколко вериги книжарници правят класации на най-търсените книги. Тези изследвания на читателските вкусове обаче пропускат голяма част от пазара - този на книги втора ръка. Разговор с няколко от търговците на книжния пазар на площад "Славейков" ни помогна да направим класация на най-търсените книги, които не може да намерите в

Деца загинаха при катастрофа в Бангладеш

Най-малко седем деца загинаха и още 20 пострадаха при катастрофа в югозападен Бангладеш, съобщи излизащият в столицата Дака в. "Дейли стар".

Глобите от пушене масово не се събират

За близо две години реално са събрани 41% от санкциите

    


Венецуелският президент се оплака от опит за нападение срещу децата му

Венецуелският президент Николас Мадуро съобщи за опит за нападение срещу децата му, предадоха медиите в Латинска Америка.

Рап и цигулки от Черния Моцарт

Райън Лесли изправи публиката на крака по време на концерта и снимките на своя документален филм From Sofia With Love в Софийската опера и балет. Нестандартният талант освен със своя бенд си партнира на сцена с музиканти от български младежки симфоничен оркестър. 
Американският хип-хоп и R&B изпълнител пя повече от час и половина, като постоянно п Райън Лесли изправи публиката на крака по време на концерта и снимките на своя документален филм From Sofia With Love в Софийската опера и балет. Нестандартният талант освен със своя бенд си партнира на сцена с музиканти от български младежки симфоничен оркестър. Американският хип-хоп и R&B изпълнител пя повече от час и половина, като постоянно п

Честит рожден ден на Ваньо Стоилов

Днес рожден ден празнува кореспондентът ни от Стара Загора Ваньо Стоилов. Желаем му да е жив и здрав, все така енергичен и пълен с журналистически идеи.
Честито!











































































Днес рожден ден празнува кореспондентът ни от Стара Загора Ваньо Стоилов. Желаем му да е жив и здрав, все така енергичен и пълен с журналистически идеи. Честито!

Цветанов остава зам.-шеф на ГЕРБ

Борисов разбива монопола му в партията с Цачева, Фандъкова или Дончев

    


Ураган вилня във Франция

Над 100 000 жилища са останали без ток в северозападните френски провинции Бретан и Нормандия, след като върху тях в нощта на 14 срещу 15 февруари връхлетя ураганът "Улла".

Обама подписа закона за повишаването на дълга

Законът бе приет по-рано от Сената и Конгреса

ПУСНИ УТРЕ На 16 февруари рожден ден имат

Артеник Арабаджиян, баскетболен съдия, свирил знаменития финал САЩ - СССР на олимпиадата в Мюнхен ’72
Асен Шопов, режисьор
Иво Атанасов, член на СЕМ, бивш депутат
Д-р Йосиф Димитров, гинеколог, шеф на инвитро медицински център “Димитров”
Михаил Мадански, футболен треньор
Стефан Диомов, композитор и музикант, основател на група “Тоника” Артеник Арабаджиян, баскетболен съдия, свирил знаменития финал САЩ - СССР на олимпиадата в Мюнхен ’72 Асен Шопов, режисьор Иво Атанасов, член на СЕМ, бивш депутат Д-р Йосиф Димитров, гинеколог, шеф на инвитро медицински център “Димитров” Михаил Мадански, футболен треньор Стефан Диомов, композитор и музикант, основател на група “Тоника”

Синият снайпер простреля Русия

Тимъти Джей Оши е героят на САЩ, след като донесе победа над Русия на хокей с 3:2 в мач от групите на олимпийския лед в Сочи. Двубоят бе обявен за класика от коментатори след края му.

Оши стреля 6 пъти при дузпите (правилникът го позволява) и вкара 4 пъти. В хокея и една реализирана дузпа е майсторска работа. След 2:2 руснаци и янки биха 16 дузп Тимъти Джей Оши е героят на САЩ, след като донесе победа над Русия на хокей с 3:2 в мач от групите на олимпийския лед в Сочи. Двубоят бе обявен за класика от коментатори след края му. Оши стреля 6 пъти при дузпите (правилникът го позволява) и вкара 4 пъти. В хокея и една реализирана дузпа е майсторска работа. След 2:2 руснаци и янки биха 16 дузп

“Луковмарш” в София въпреки забраната

“Луковмарш” блокира центъра на София вчера въпреки забраната от столична община и полицията. 
400 националисти почетоха паметта на ген. Христо Луков, организирани от Българския национален съюз. Те се събраха зад храм-паметника “Александър Невски”. Полицейските сили не отстъпваха по численост на демонстрантите. Докато чакаха официалната забрана за “Луковмарш” блокира центъра на София вчера въпреки забраната от столична община и полицията. 400 националисти почетоха паметта на ген. Христо Луков, организирани от Българския национален съюз. Те се събраха зад храм-паметника “Александър Невски”. Полицейските сили не отстъпваха по численост на демонстрантите. Докато чакаха официалната забрана за

Без резултат преговорите за правителство в Италия

Премиерът Лета подаде оставка по-рано тази седмица

Проблеми с визи в “Ботев”

Новите в “Ботев" (Пд) Хамза Юнес и Феребори Доре още нямат работни визи, нужни на чужденци извън ЕС. Другите попълнения - румънците Серджан Лукин, Александру Куртеан и Александру Бенга, и скъсалият с “Левски" Димитър Везалов, ще бъдат картотекирани на 17 февруари.

Тунизиецът Юнес и конгоанецът Доре са били обстойно проучени от ДАНС, каквато е ве Новите в “Ботев" (Пд) Хамза Юнес и Феребори Доре още нямат работни визи, нужни на чужденци извън ЕС. Другите попълнения - румънците Серджан Лукин, Александру Куртеан и Александру Бенга, и скъсалият с “Левски" Димитър Везалов, ще бъдат картотекирани на 17 февруари. Тунизиецът Юнес и конгоанецът Доре са били обстойно проучени от ДАНС, каквато е ве

Поредни протести във Венецуела

Убитите студенти на протеста в сряда

11 японци станаха жертва на тежката зима

Най-малко 11 жители за загинали от силните снеговалежи в Япония, съобщиха властите.

Барак Обама подписа закона за дълга

Американският президент Барак Обама подписа законопроекта за вдигане тавана на държавния дълг, съобщи прес службата на Белия дом.

Малкият “Уигън” пак крачи към големия “Уембли”

Чудото “Уигън” продължава в най-стария футболен турнир - носителят на Купата на Англия е на четвъртфинал. Въпреки че играе във второто ниво Чемиъншип, тимът от манчестърските предградия елиминира като гост елитния “Кардиф” с 2:1. И е на крачка от четвърта поява на “Уембли” за 11 месеца!

През април 2013-а “Уигън” победи с 2:0 “Милуол” в полуфинал Чудото “Уигън” продължава в най-стария футболен турнир - носителят на Купата на Англия е на четвъртфинал. Въпреки че играе във второто ниво Чемиъншип, тимът от манчестърските предградия елиминира като гост елитния “Кардиф” с 2:1. И е на крачка от четвърта поява на “Уембли” за 11 месеца! През април 2013-а “Уигън” победи с 2:0 “Милуол” в полуфинал

Бербатов се размина за малко с първия немски треньор във Висшата лига

Димитър Бербатов се размина за малко с първия немски треньор в английската Висша лига. Това е Феликс Магат, който пое бившия клуб на българската звезда Димитър Бербатов се размина за малко с първия немски треньор в английската Висша лига. Това е Феликс Магат, който пое бившия клуб на българската звезда "Фулъм". Шампионът в Бундеслигата с "Байерн" и "Волфсбург" сменя холандеца Рене Мьоленстийн в последния тим в класирането. Без контузения Бербатов пък "Монако" победи с 2:0

Задържаха спец по кражби на опели

Един от най-изявените автокрадци в София бе арестуван. 40-годишният Стоян Китаеца бил спипан при акция на полицаи от сектор “Престъпления, свързани с МПС” и техни колеги от Първо РУП.
Криминалисти тръгнали по следите на Китаеца, след като в края на януари 28-годишен софиянец се оплакал, че му изчезнал нов автомобил “Опел Астра”. Мъжът разказал, че Един от най-изявените автокрадци в София бе арестуван. 40-годишният Стоян Китаеца бил спипан при акция на полицаи от сектор “Престъпления, свързани с МПС” и техни колеги от Първо РУП. Криминалисти тръгнали по следите на Китаеца, след като в края на януари 28-годишен софиянец се оплакал, че му изчезнал нов автомобил “Опел Астра”. Мъжът разказал, че

Божинов с гол на рождения си ден. Френско крило и бек идват в "Левски"

Валери Божинов заби втория си гол за “Левски”. Вчера новият “син” таран вкара навръх 28-ия си рожден ден за 1:1 с руския “Урал”. Той изравни в 47-ата мин, след като Ерохин бе открил в 37-ата. Макриев удари греда, а гол на третия нападател - Цецо Генков, бе отменен заради засада. “Левски” си идва от Кипър след 3 загуби и два хикса в контролите.

Валери Божинов заби втория си гол за “Левски”. Вчера новият “син” таран вкара навръх 28-ия си рожден ден за 1:1 с руския “Урал”. Той изравни в 47-ата мин, след като Ерохин бе открил в 37-ата. Макриев удари греда, а гол на третия нападател - Цецо Генков, бе отменен заради засада. “Левски” си идва от Кипър след 3 загуби и два хикса в контролите.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване