Младенов: Европа няма нужда от демагогията на социалистите

/КРОСС/ „Европа няма нужда от демагогията на социалистите и на екстремистите. Трябва да покажем, че в България нашият ГЕРБ ще победи, а Европейската народна партия ще победи в Европа. Няма да ви оставим да върнат България към неправилната посока. Трябва да противопоставим чистотата на мръсотията", каза бившият външен министър Николай Младенов по време на събранието на ГЕРБ. Младенов заяви, че България винаги се опитва да се изправи на крака, но се намира някой, който я дърпа надолу. "Това са хората, които приватизираха БСП. Това са хората, които се занимават с тролове", каза той. "Всички ние сме отбор за битките, които водим, битките, които печелим, битките, които ни отнемат", заяви Младенов. "Г-н Борисов, Г-н Цветанов, Данче (кметът на София Йорданка Фандъкова), нека да вървим напред и никакъв поглед назад", добави Младенов.  

Силна снежна буря в Япония взе 12 жертви

Силната снежна буря, която предизвика транспортен хаос в Япония, взе 12 жертви и остави 1650 ранени, съобщи АФП. Най-малко 12 души са загинали при инциденти, свързани със снеговалежите в седем префектури на Япония. Други 2150 души са били евакуирани от домовете им заради опасността от срутвания под тежестта на снега. Най-малко 800 автомобила са блокирани на магистрала в планински участък и по пътища в района, който бе силно засегнат от снеговалежите. В петък и събота бяха отменени повече от 100 полета. Има съобщения за проблеми с железопътния транспорт. В момента бурята се придвижва на север и се очаква да се усили до понеделник. Местната служба по метеорология предупреждава за още снеговалежи, виелици и опасност от лавини, както и за високи вълни по източните и северните части на Япония.

КНДР чества 72 години от рождението на Ким Чен Ир

Севернокорейският празникът преминава в изпитания тоталитарен стил. Честванията започнаха с посещение на лидера Ким Чен Ун и голяма група висши военни в Кимсусамския дворец, където под прозрачен саркофаг е изложено балсамираното тяло на Ир.

Това уникално имение се продава за 15,9 млн. долара (СНИМКИ)

Бившият шеф на Американската комисия по ценните книжа и борсите (SEC) Харолд Уилямс продава модерното си имение в Калифорния за впечатляващите 15,9...

Първанов: Очакванията на хората към новото правителство не се оправдаха


Очакванията на хората не се оправдаха с идването на настоящото правителство на власт. Отново сме свидетели на политиката, която стартира по времето на ГЕРБ. През последните години властта в България се формира и управлява по нелегитимни механизми.

Това заяви бившият президент и лидер на Националната гражданска инициатива АБВ Георги Първанов, по време на среща с гражданите на Добрич, съобщи агенция "Фокус". На нея присъстваха, водачът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин,...

Откриха лечение за мързела

Ново проучване показва, че мързелът може да бъде генетично заложен. Специалистите твърдят че „гена на мързела” играе ключова роля в мозъка и прави някои хора изключително лениви. Проучването е направено от учени от университета Абърдийн и Китайската академия на науките.

Кога възразяват блондинките?

Баба продава ябълки на пазара. От време на време подвиква:- Ябълки от Чернобил! Ябълки от Чернобил...Един човек я пита:- Абе, бабе, ти луда ли си с тия ябълки от Чернобил?Кой ще ти ги купи?- Ааа, купуват, чедо, купуват. Я за тъща, я за свекърва...Блондинка звъни в софтуерна фирма:- Програмата ви ... Баба продава ябълки на пазара. От време на време подвиква:- Ябълки от Чернобил! Ябълки от Чернобил...Един човек я пита:- Абе, бабе, ти луда ли си с тия ябълки от Чернобил?Кой ще ти ги купи?- Ааа, купуват, чедо, купуват. Я за тъща, я за свекърва...Блондинка звъни в софтуерна фирма:- Програмата ви ...

Изненадващите неща, които американците не знаят

Преди броени дни допитване в САЩ показа, че една четвърт от американците не знаят, че Земята обикаля около Слънцето. Не за първи път обаче изненадващата неинформираност на американците излиза на яве, отбелязва в. "Дейли телеграф".

В последно време редица допитвания показват, че някои американци не знаят доста други неща, освен астрономически факти. Сп. "Нюзуик" накара 1000 американци да решат теста за предоставяне на американско гражданство на чужденци и 29% от тях не успяха да назоват името на вицепрезидента Джо Байдън. Почти

три четвърти не успяха да посочат кой е бил врагът на САЩ по време на Студената война.

6% от участниците в теста пък не успяха да посочат датата на Деня на независимостта.

Допитване по телефона, извършено от Музея "Маккормик", посветен на първата поправка на американската конституция, показа, че 1000-те анкетирани могат доста добре да идентифицират членовете на анимационното семейство Симпсън, но не и да посочат какви са правата им според първата поправка, а именно свобода на словото, на печата, право за адресиране на петиции до правителството, религиозна свобода.

Допитване на сп. "Нешънъл джиографик" сред 500 американци на възраст 18-24 години показа, че 6% от тях не могат да намерят САЩ на картата на света. Само един от трима анкетирани е успял пък да открие Великобритания на картата. Две трети от анкетираните са казали, че населението на САЩ е между 750 милиона и 2 милиарда души, докато то е едва 298 млн. души.

Три четвърти са посочили английския език като най-говорения по света, а всъщност той е на трето място след китайския и испанския. В същото допитване, извършено три години след началото на войната в Ирак през 2003 г., 37% от младите американци не са успели да намерят Ирак на картата на Близкия изток. Едва един на четирима е успял да открие Израел и Иран на картата. 37% от младите американци са успели да посочат къде се намира Саудитска Арабия, но едва 23% са открили и четирите страни на картата.

Допитване на в. "Вашингтон пост" две години след началото на иракската война пък показа, че 70 процента от американците продължават да вярват, че Саддам Хюсеин е бил лично замесен в атентатите от 11 септември 2001 г. Осем от 10 анкетирани са казали, че Ирак вече е разработил оръжия за масово поразяване.

Допитване от 2009 г. на Европейския комуникационен бюлетин е показал, че американците са се справили по-зле от участници от европейските страни Финландия, Великобритания и Дания в отговорите на въпроси, свързани с международната политика. Едва 58% от американците са успели да кажат кои са талибаните в сравнение със 75 процента от британците.

През 2003 г. доклад, посветен на американското образование, е заключил, че американското непознаване на външния свят е толкова голямо, че може да представлява заплаха за американската национална сигурност.


Промени в учебните програми по история - само след приемането на нов закон за образованието

/КРОСС/ Във връзка с обществените дискусии през последните два дни, отнасящи се до проекта за нова учебна програма по история и цивилизация, Министерството на образованието и науката информира: "Твърденията в някои медии, че предстои отпадане на обучението по история и цивилизация в 11 и 12, клас създават излишно напрежение сред заинтересованите среди. Експертите от МОН неведнъж са обяснявали, че нови учебни програми по история и цивилизация, както и по всички останали предмети, могат да бъдат въведени едва след приемането на нов закон за предучилищното обучение и училищното образование, който ще определи целите и принципите в средното образование. Такъв проект за нов закон в момента се разработва в Министерството на образованието и науката. По повод на медийните твърдения и реакциите в социалните мрежи отново ще припомним, че проектите на програми по история и цивилизация, както и проектите на програми по останалите учебни предмети, които са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката, са само продукт от изпълнение на проекта "За по-качествено образование", разработен по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Работата по него е започнала през 2012 година и е във връзка с тогава разработван проектозакон за средното образование

Бареков: Ако гласувате за нас, Борисов отива в затвора

ВМРО и "България без цензура" завършиха днешния си протест в центъра на София. Той се проведе под мотото Заедно за "Една година по-късно отново срещу монополите на статуквото", ка...

Взрив в Пакистан предизвика тежка ЖП-катастрофа

Най-малко трима души са загинали  при железопътна катастрофа, причинена от експлозия на взривно устройство, поставено на железопътната линия в Пакистан, предаде ИТАР-ТАСС. Според агенцията 25 души са ранени. В резултат на експлозията 3 от вагоните на влака, пътуващ от Карачи за Пешавар, дерайлирали в района на град Кашмор. Бомбата е била задействана дистанционно. Много хора се намират все още във влака и спасителната операция продължава.

Десетте най-коментирани статии в "Дневник" през седмицата


През изминалата седмица не липсваха пикантни скандали и теми, които трогнаха дори хора, които избягват интернет и не знаят жаргонизма "трол". За читателите на "Дневник" обаче най-интересна за коментиране се оказа тъкмо информацията за троловете на БСП. Естествено, публикациите за Росен Петров, Делян Пеевски, Цветан Цветанов - заради скандалните обвинения и обявления, които отправиха в национален ефир, също се коментираха много оживено.

Ето кои публикации обсъждаха най-бурно...

Марков обяви трите рекорда на ГЕРБ от трибуната на конгреса

Ако Цветанов наистина е подслушвал, Костинбродският скандал нямало да се случи

Французин подобри един от най-старите световни рекорди в алетиката

Олимпийският шампион от Лондон`12 Рено Лавийени подобри един от най-старите световни рекорди в леката атлетика - този на Сергей Бубка в овчарския скок на закрито. На турнира в Донецк, родния град на Бубка, французинът премина 6,01 м от трети опит и си осигури титлата, а след това поиска да прави опит за рекорд - 6,16 м. Лавийени успя още от първия опит и би с 1 см постижението на великия украински лекоатлет. Самият Бубка, сега член на МОК, бе в залата и слезе лично да поздрави новия рекордьор. Предишното постижени от 6,15 м също бе направено в Донецк - на 21 февруари 1993 г.

Обама подписа закона за повишаване на дълга на САЩ

Американският президент Барак Обама подписа закона за повишаването на лимита на дълга на федералното правителство до март 2015г., съобщи в неделя Ройтерс. Миналата сряда Сенатът на Конгреса одобри проектозакона, който дава на правителството правото да заема пари над лимита от 17,2 трилиона долара за срок от 13 месеца. По-рано документът беше одобрен и от Камарата на представителите. Приемането на този закон е сериозна политическа победа за администрацията на Барак Обама, която настоява повишаването на тавана на дълга да се случи без допълнителни политически условия.

Пламен Димитров: Дянков прати 5000 души на улицата, 50 000 остави без пенсия

/КРОСС/ „Благодарение на грешките на Симеон Дянков бяха допуснати много разочарования в обществото. Той разклати доверието в ГЕРБ. Железниците - 5000 души на улицата, заради него 50 000 граждани не успяха да се пенсионират. Дянков разклати и доверието в бизнеса. Неговата политика по доходите доведе до негативи и за ГЕРБ, и за страната като цяло". Това заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ. Димитров си припомни взаимоотношенията с Бойко Борисов във времето му на премиер. В спомените си синдикалистът вижда много ключови реформи в сфери като образованието, които са стабилизирали най-накрая държавата. „През управлението на ГЕРБ, държавата се стабилизира. Много тясно сме работили с г-н Борисов по много задачи. Свършихме доста неща, а други останаха неразвити. Сега искам да кажа, че който иска да спечели избори, трябва да предложи алтернативи на бизнеса, ясни реформи в здравеопазването, ясни мотиви как ще се справи с монополите, за да има конкуренция на пазара. Хората искат да имат алтернативи за повече справедливост и по-добър живот", обясни Димитров. „Ние ще участваме с воля, с решителност, за да постигнем това, което искат българските граждани. Убеден съм, че на европейско ниво има какво да направим заедно

Диего Коща не ставал за Арсенал

Бразилецът нямало да пасне на стила на Топчиите

    


Протестиращите в Киев свалиха окупацията на административни сгради

В неделя сутрин протестиращите в Киев и други градове  на Украйна освободиха окупирани от тях ключови административни сгради като част от споразумението между властите и опозицията за разрешаване на кризисната ситуация, съобщи местната информационна агенция УНИАН, цитирана от сайта „Дневник“. Сградата на Киевската градска администрация, която беше сърцето на избухналите през ноември демонстрации, беше предадена на властите чрез символичен документ, подписан от представители на протестиращите, председателя на градския съвет Владимир Макеенко и посланика на Швейцария в Украйна Кристиан Шененбергер. Към момента Швейцария председателства Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Макеенко изрази надеждата си, че това е "първа стъпка към нормализиране на обстановката в Киев и Украйна и към обединение на страната". Той увери, че градските власти нямат никакви претенции и няма да търсят от протестиращите никакви обезщетения за евентуални нанесени щети върху зданието, което "принадлежи на киевското общество", а ще се обърнат към спонсори за неговия ремонт. Макеенко заяви също, че служителите на администрацията ще се върнат на работа още утре. В нощта срещу неделя са били вдигнати блокадите и върху сградите на областните съвети в Тeрнополска, Ивано-Франковска, Лвовска и Полтавска области. В петък властите освободиха и последните 243-ма арестувани по време на протестите съгласно приетия по-рано този месец закон за амнистията. Президентът Виктор Янукович обеща да бъдат свалени всички обвинения срещу тях и прекратени предварителните следствия. Представители на опозицията обаче продължават да призовават за оставка на държавния глава, а днес е насрочена поредната демонстрация на Площада на независимостта в Киев.

Лаборатория по Виртуална реалност откриват утре в ТУ-Варна

Нова и модерна лаборатория по Виртуална реалност ще бъде открита утре - 17 февруари в Технически университет – Варна. Официалната церемония е насрочена за 11 часа в - понеделник, 17 февруари, от 11.00ч., в зала 516 в Нов учебен корпус.

Северна Корея чества Деня на сияещата звезда

На днешната дата е роден Ким Чен Ир, бащата на настоящия лидер

    


Пламен Димитров: Симеон Дянков разклати доверието в ГЕРБ

"Симеон Дянков разклати доверието в ГЕРБ. Заради Дянков 50 000 граждани не успяха да се пенсионират. Дянков разклати и доверието в бизнеса. Неговата политика по доходите доведе до негативи и за ГЕРБ, и за страната като цяло". Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ. "Симеон Дянков разклати доверието в ГЕРБ. Заради Дянков 50 000 граждани не успяха да се пенсионират. Дянков разклати и доверието в бизнеса. Неговата политика по доходите доведе до негативи и за ГЕРБ, и за страната като цяло". Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ.

Цветан Цветанов: ГЕРБ е лидер в център-дясно на политическия хоризонт в България

ПП ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърдим европейските ценности и да затвърдим това, което е партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното ПП ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърдим европейските ценности и да затвърдим това, което е партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното

Атанасова: Когато Манолова пише изборните правила, всяка тройна коалиция си тръгва

/КРОСС/ "Аз мисля, че този спор вече е приключил, тъй като този текст, че единствено и само българският език е официалният по време на предизборна кампания, беше гласуван и то дори два пъти. По искане на депутатите от ДПС, този текст беше прегласуван. Залата по ясен и категоричен начин показа своето становище", каза в предаването "Неделя 150" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова по повод скандалите в парламента във връзка с агитацията на друг език. Депутатът от ГЕРБ смята, че новият Изборен кодекс няма да допринесе за по - честни и демократични избори, както и че за пореден път обществото ще бъде излъгано. Въпреки това Десислава Атанасова подчерта, че ГЕРБ е консолидирана и готова за избори: "От когото и да се пишат изборните правила, както и да се пишат, ние винаги сме готови за избори. Доказали сме го многократно, че не само сме готови, но и побеждаваме на избори дори, когато изборните правила са писани от предишни състави на Народното събрание. Най - хубавото в случая е, че когато г-жа Мая Манолова пише изборните правила, всяка тройна коалиция си тръгва и аз се надявам, че това ще се случи и сега", каза Атанасова.  

Пловдив прие частица от мощите на Света Петка

Пловдив посрещна частица от мощите на Света Петка, донесени в дар от Зографския манастир в Атон.

Преизбраха Борисов за председател на ГЕРБ, той предложи кои да го заместват

Делегатите на ГЕРБ избраха за зам.-председатели на партията кметът на София Йорданка Фандъкова, досегашният зам.-председател Цветан Цветанов и кметът на Бургас Димитър Николов, предаде БГНЕС. Зам.-пр...

Счупен нос и пръст в турския парламент

Балкански страсти се развихриха в турския парламент при приемането на новия закон за съдебната реформа в страната. Противоречията между управляващи и опозиция доведоха нещата дотам, че се стигна до б...

Пламен Димитров: Симеон Дянков разклати доверието в ГЕРБ

"Симеон Дянков разклати доверието в ГЕРБ. Заради Дянков 50 000 граждани не успяха да се пенсионират. Дянков разклати и доверието в бизнеса. Неговата политика по доходите доведе до негативи и за ГЕРБ, и за страната като цяло". Това обяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров по време на редовното отчетно-изборно събрание на ГЕРБ.

Швейцария отказа да отвори пазара си за хърватите

Швейцария отказа да подпише споразумение, с което гарантира свободен достъп на хърватите до пазара на труда. Това беше едно от нещата, по които двете...

Самолет с 21 пътници e изчезнал в Непал

/КРОСС/ Непалските власти издирват самолет с 21 пътници и трима души екипаж, изчезнал днес в планинска местност в западната част на Непал, предаде ИТАР-ТАСС. От местната полиция съобщиха, че самолет на Nepal Airlines е изчезнал 25 минути след излитането му от летището в Покхара в посока град Джумла, на около 350 км западно от столицата Катманду. Спасителен хеликоптер е изпратен в района, където е изгубен контактът със самолета, но лошото време затруднява издирването.  

Лошото време във Великобритания взе няколко жертви

Лошото време във Великобритания взе жертви и макар бурите вече да утихват, метеорологичните служби предупреждават, че страната може да бъде обхваната от поледици. Обявен е жълт код за цяла Великобритания заради опасността от поледици.

20 години Бай-phone

Ако преди 20 години видехте човек, който върви по улицата и си говори сам, нямаше да погледнете с добро око на него, нали? Днес обаче улиците са пълни с хора, които си говорят сами, и това не прави никому впечатление - всички знаем, че те ползват мобилния си телефон със слушалка хендсфри. (Е, напоследък зачестиха тези, Ако преди 20 години видехте човек, който върви по улицата и си говори сам, нямаше да погледнете с добро око на него, нали? Днес обаче улиците са пълни с хора, които си говорят сами, и това не прави никому впечатление - всички знаем, че те ползват мобилния си телефон със слушалка хендсфри. (Е, напоследък зачестиха тези,

Бареков-Каракачанов с протестна обиколка из София

„Една година по-късно срещу монополите на статуквото"

Цветанов: ГЕРБ е лидер в център-дясно на политическия хоризонт

/КРОСС/ „На 3 декември 2006 учредихме ГЕРБ. Ние се нуждаехме от промяна, но трябваше с изграждането на партията да вложим много усилия, за да можем да се подготвим за новите предизвикателства. Трябваше да говорим ясно, да назоваваме проблемите с истинските им имена и да се придържаме към истината. ГЕРБ трябваше да утвърди европейските ценности и да затвърди, че сме лидери в център-дясно на политическия хоризонт на България", заяви по време на националното събрание на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Знаете, че 2007 беше годината през която ни предстояха първите избори - ние успяхме да се справим добре. Най-важното обаче е изграждането на нашите структури, защото няма партията, която да не разчита на своите структури. Искам сърдечно да ви благодаря за всичко, което правите, защото без вас нямаше да можем да постигнем това, което имахме днес", допълни Цветанов. „ГЕРБ има 356 клуба с над 400 служители. 2006 година започнахме с 4000 членове, 2009 имахме 44 000 членове, 2010 - 54 000, 2011 - 65 000, 2012 - 72 хиляди, 2013 - 78 хиляди члена на ПП ГЕРБ", изтъкна Цветанов. Цветанов изтъкна и помощта, която ГЕРБ е оказала на хора в нужда - в село Бисер, в Перник след наводнението и т.н. „В село Бисер партия ГЕРБ даде над 1 млн. лв., изградихме 34 къщи", посочи Цветанов. „Помогнахме на Перник с 1 млн. лв., помогнахме на Фонда за лечение на деца с над 1,2 млн", добави той

Цветанов: ГЕРБ е лидер в център-дясно на политическия хоризонт в България

ПП ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърдим европейските ценности и да затвърдим това, което е партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното ПП ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърдим европейските ценности и да затвърдим това, което е партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното

Производителите на скъпи часовници насочват поглед към дамите

Работещите в бранша признават, че през последните години жените са били пренебрегвани от индустрията

    


Евромайките: Родителите да могат да отлагат ваксините на децата си

/КРОСС/ Родителите да могат да отлагат задължителните ваксини на децата си, настояват евромайките от "България без цензура". "Ние познаваме децата си по-добре от педиатрите и при съмнение, че нещо не е наред трябва да имаме опция да отложим във времето инжекциите", обясни Даниела Колева от социалната платформа на партията. Тя уточни обаче, че искането не е за отмяна на задължителния режим на ваксините. Дани Колева бе гост заедно със зам. председателя на "България без цензура" Ангел Славчев в предаването на Любо Дилов "Пуснете водата" по TV7. Двамата обсъждаха преминаването на Росен Петров в партията. Гостите и водещият се обединиха около тезата, че всеки журналист може да вземе позиция и да премине в политиката, но трябва да напусне професията си. "И аз като Росен бях водещ на ТВ предаване, но напуснах студиото в момента, когато реших да стана политик", обясни Ангел Славчев. Той и Колева са категорични, че журналистиката трябва да бъде безпристрастна и това налага действащи политици да останат в бранша. Гостите обаче поставиха журналистите сред най-подходящите за политика. "Ние сме хора, които години наред сме обикаляли из страната, срещали сме се с хора и сме чукали на вратите на институциите. Убедихме се, че тези врати са заключени. Затова политиката е начин те да бъдат отворени", обясни Дани Колева

Чирпанлиев: Няма основание за мониторинг по проблема с бежанците

/КРОСС/ "Поставяне на България под нов механизъм за наблюдение заради проблема с бежанците не би било основателно", заяви в предаването "Неделя 150" по БНР председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. Той коментира предупреждението на еврокомисаря по вътрешна сигурност Сесилия Малмстрьом, че страната ни може да е първият случай на активиране на кризисния механизъм от регламента "Дъблин-2", който регулира какви права имат търсещите убежище чужденци на територията на първата страна от Евросъюза, в която са пристигнали: "И да бъдем поставени под наблюдение, тези, които ни поставят, ще се убедят, че няма никакви основания ние да бъдем поставени под такова. Това, че България е най-малката държава в Европейския съюз и така да се каже - най-уязвимата, не означава, че просто трябва по някакъв начин да бъде използвана за друг тип цели."    

Най-голямата ви грешка се казва „Дянков”, обяви КНСБ пред ГЕРБ

Над 50 000 граждани не са могли да се пенсионират в края на 2012-а

С идеи срещу интригите на БСП, призова Младенов герберите

Всички ние сме отбор за битките, които водим, битките

Има напрежение с ДПС за Изборния кодекс, призна Стоилов

Работата ще продължи въпреки това, отсече той

    


Когато Манолова пише изборните правила, всяка тройна коалиция си тръгва, смята Атанасова

"Аз мисля, че този спор вече е приключил, тъй като този текст, че единствено и само българският език е официалният по време на предизборна кампания, беше гласуван и то дори два пъти. По искане на...

Защо Панагюрското съкровище е олекнало?

В понеделник ВАС ще заседава във връзка с Панагюрското златно съкровище. Очаква се в съдебната зала да дойде министърът на културата Стоянович.

Защо Китай няма да доминира в света на бизнеса

Икономическият модел на страната и екологични и социални проблеми ще лишат Китай от ролята на лидер в световния бизнес

    


Филмче за възходите на ГЕРБ постави началото на конференцията

Отчетният конгрес на ГЕРБ стартира с видео материал, изтъкващ всички знакови моменти от създаването на партията до настоящия момент. Под съпровода на драматична музика видео стените в Зала 3 на НДК показваха на стотиците делегати датите на всеки герберски успех, придружени от снимкови материали. Сред запомнящите се моменти централно място намериха Отчетният конгрес на ГЕРБ стартира с видео материал, изтъкващ всички знакови моменти от създаването на партията до настоящия момент. Под съпровода на драматична музика видео стените в Зала 3 на НДК показваха на стотиците делегати датите на всеки герберски успех, придружени от снимкови материали. Сред запомнящите се моменти централно място намериха

Италианка бутна Жекова в Сочи, нашенката стана пета

Нелепо падане на Александра Жекова лиши България от медал в Сочи. Българката се класира за финала в дисциплината бордъркрос от сноуборда при жените на Зимните олимпийски игри. Жекова се движеше трета преди последния скок на финала, но италианката Михаела Мойоли я бутна метри преди финала.

4-ма убити при катастрофа с влак в Сърбия

Четирима души загинаха рано тази сутрин при жестока катастрофа в местността Вражогрънци, недалеч от сръбския град Заечар.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване