Надзорът: на несебърските дюни може да се строи

Разрешеието за строеж на инвеститора в Несебър е в сила, след като съдът не е потвърдил отмяната му, заявиха вчера пред “24 часа” от пресцентъра на Министерството на инвестиционното проектиране, към което е на подчинение и ДНСК.
Според експертите на ведомството по принцип разрешение за строеж не може да бъде отменено административно, то мож Разрешеието за строеж на инвеститора в Несебър е в сила, след като съдът не е потвърдил отмяната му, заявиха вчера пред “24 часа” от пресцентъра на Министерството на инвестиционното проектиране, към което е на подчинение и ДНСК. Според експертите на ведомството по принцип разрешение за строеж не може да бъде отменено административно, то мож

Максималните температури утре ще бъдат между 15 и 20 градуса

През нощта ще преобладава ясно време. На места в Дунавската равнина и Югоизточна България ще има мъгла или ниска облачност. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи  Анна Дякова, дежурен синоптик. Минимални температури между минус 1° и 4°, в София около 0°. Утре ще е предимно слънчево. Около обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще намалява. В по-голямата част от страната ще е почти тихо. След обяд в Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в районите с мъгла или ниска облачност - малко по-ниски, в София 17°.
По Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, но след обяд ще е слънчево. Вятърът ще бъде предимно слаб, от югозапад. Максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините ще е слънчево, с умерен, по най-високите части до силен вятър от запад, северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 14°, на 2000 метра - около 6°.
Във вторник ще духа слаб вятър от запад и северозапад, температурите ще са малко по-ниски. Ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над Северна България. В сряда и четвъртък ще бъде топло, ще има разкъсана, в четвъртък предимно значителна висока и средна облачност.

Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов

Всички очаквания на гражданите, че Борисов ще се освободи от Цветанов, не са се състояли, коментира лидерът на БСП Сергей Станишев.

Разпродават на търг имуществото на строителя на " Резиденшъл парк"

Търновските данъчни продават цялото фирмено имущество на една от най-големите строителни фирми в региона, която бе обявена от съда в несъстоятелност. “Матеко” АД е известна с това, че построи дома на президента Росен Плевнелиев в “Резиденшъл парк” в София.
В годините непосредствено преди кризата “Матеко” вдигна някои от най-големите хипермаркети Търновските данъчни продават цялото фирмено имущество на една от най-големите строителни фирми в региона, която бе обявена от съда в несъстоятелност. “Матеко” АД е известна с това, че построи дома на президента Росен Плевнелиев в “Резиденшъл парк” в София. В годините непосредствено преди кризата “Матеко” вдигна някои от най-големите хипермаркети

Калин Сърменов се завръща в "Дансинг старс"

Калин Сърменов се завръща в "Денсинг старс" (Dancing Stars) . Двамата с Алекс Сърчаджиева ще бъдат водещи на най-бляскавото танцувално шоу.

„Поемам отговорността да бъда водещ – това е ролята с най-голяма тежест в шоуто. Изключително много ще се старая, като текстът ще бъде само провокацията, която ще ме кара да изляза извън рамката“ – с тези думи Калин коментира своето ново амплоа в Dancing Stars 2014.

Той и Алекс за първи път ще се срещнат на сцената и нямат търпение да се забавляват с новите танцувални двойки. Калин има опит на дансинга, като дори е участвал в джаз опера, а Алекс си спомня за своето ча-ча-ча изпълнение от миналия сезон като най-огромното си притеснение на сцена.

Тя обожава танците, даже обмисля да започне да тренира – за удоволствие, тонус и забавление. „Разбирам колко труд трябва, за да изпълниш красиво един танц. Имах три дни, за да науча стъпките и повярвайте ми никак не е лесно“.

Сърменов даде съвет към своите колеги от журито, част от което той беше в миналия сезон, да се съобразяват със себе си, да не бързат и да създават неповторимата атмосфера в най-бляскавото танцувално шоу. С чувство за хумор той сподели, че танците му са специфични – трябва му много пространство заради специфичните фигури, които изпълнява. В танците по двойки призна, че не може да бъде лоялен и иска „да се хвърли на врата“ на партньора си – ето защо жена му често искала развод след купони с танци.

Красота, танци, изключително силен сезон и интересни участници – това обеща водещата на Dancing Stars 2014 за предстоящото шоу. Кои ще бъдат участниците и как двамата с Калин ще си партнират в отговорната задача на водещи, ще видим от март по Нова.


Маскирани късат пагони, налагат с палки милиционери

Страстите в Украйна не стихват. Полицията в Киев разследва инцидент, при който двама милиционери са нападнати от маскирани лица и са били пребити с палки. Преди това неизвестните лица са скъсали пагоните и униформите на служителите на реда.

Братя вечно си правят сечено. Съперници били за кмет, сега - за директор на училище

Двама братя от родопско село удивляват с вечното си съперничество.
Любомир и Славчо Колеви от Гърнати бяха кандидати за кмет, били са конкуренти на застрахователния пазар, в търговията и в какво ли не. Сега спорят за поста на директор на училище. “Аз първи си подадох документите за обявения конкурс. Брат ми,
като видя, отишъл. Двама братя от родопско село удивляват с вечното си съперничество. Любомир и Славчо Колеви от Гърнати бяха кандидати за кмет, били са конкуренти на застрахователния пазар, в търговията и в какво ли не. Сега спорят за поста на директор на училище. “Аз първи си подадох документите за обявения конкурс. Брат ми, като видя, отишъл.

Двама кметове намалиха властта на Цветанов (Обзор)

Цветан Цветанов ще дели вече второто стъпало на ГЕРБ с двама кметове - софийския Йорданка Фандъкова и бургаския Димитър Ников. 
Такава е волята на лидера Бойко Борисов, която бе подкрепена от всичките 1102-ма делегати на третата национална конференция на партията вчера в НДК. 100% “за” отчетоха и двата вота - за преизбирането на председателя и з Цветан Цветанов ще дели вече второто стъпало на ГЕРБ с двама кметове - софийския Йорданка Фандъкова и бургаския Димитър Ников. Такава е волята на лидера Бойко Борисов, която бе подкрепена от всичките 1102-ма делегати на третата национална конференция на партията вчера в НДК. 100% “за” отчетоха и двата вота - за преизбирането на председателя и з

"Реал" (Мадрид) отново се изравни с "Барселона" и "Атлетико"


"Реал" (Мадрид) взе необходимите три точки при гостуването си на "Хетафе" и отново с равни точки се вклини между лидерите в Ла Лига "Барселона" и "Атлетико".

Белите победиха градския си съперник с 3:0 в мач от 24-ия кръг и трите отбора делят първото място с по 60 точки.

Звездата на "Реал" Роналдо продължава да изтърпява наказание и тимът беше воден от Гарет Бейл, Карим Бензема и младока Хесе Родригес. Именно последните двама и Лука Модрич донесоха успеха на белите.

Рангелов се завърна, вкара и "Люцерн" записа първи успех за 2014 г.

ационалът Димитър Рангелов се завърна в игра след контузия в дясното коляно и това веднага даде отражение на представянето на ационалът Димитър Рангелов се завърна в игра след контузия в дясното коляно и това веднага даде отражение на представянето на "Люцерн". Тимът на българина записа първи успех за 2014 г., след като стартира втория дял на швейцарското първенство с две поражения. На своя стадион "Люцерн" надви трудно "Аарау" с 3:2. Гостите два пъти повеждаха в

Бум на инсулти и инфаркти заради затоплянето

Бум на инсулти и инфаркти заради рязкото затопляне отчитат през уикенда кардиолозите. 42-ма пациенти с високо кръвно, ритъмни нарушения и прединфарктни състояния са приети и прегледани в „Пирогов”, съобщиха от дежурния кабинет.

Джакпотът пак не падна, подгони 3 милиона

Джакпотът от 2 880 000 лева във второ теглене на играта 6/49 на Тото 2 не падна и тази неделя .

МВР масово пенсионира възрастни полицаи

Точно 50 полицаи от областната дирекция в Пловдив, които имат необходимия стаж в МВР, ще бъдат пенсионирани през февруари. 
Сред тях нямало началници на районни управления или други отговорни служители на ключови постове. Вероятно през лятото ще има още една вълна на пенсиониране. В момента в дирекцията работят около 260 души със стаж и необходима Точно 50 полицаи от областната дирекция в Пловдив, които имат необходимия стаж в МВР, ще бъдат пенсионирани през февруари. Сред тях нямало началници на районни управления или други отговорни служители на ключови постове. Вероятно през лятото ще има още една вълна на пенсиониране. В момента в дирекцията работят около 260 души със стаж и необходима

Румяна Бъчварова: Томислав Дончев е с най-големи шансове да оглави листата на ГЕРБ

Томислав Дончев е с най-големи шансове към момента да оглави листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. Това каза пред БНТ Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ, след третото редовно отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ.

"България без цензура” и ВМРО показаха зъби

Днес, когато антибългарската пропаганда бележи поредните си митомански върхове, поставяйки глуповати въпроси от сорта - дали цар Самуил не е македонец, или дали „Време разделно” на Антон Дончев не е чиста проба художествена измислица, една идея на ББЦ и ВМРО е повече от адекватна.

Култов вратар на “Ботев” (Пд) стана строител в Лондон

Култовият бивш вратар на “Ботев” (Пд) Лилчо Арсов замина на гурбет, след като месеци наред остана безработен у нас. В Лондон 41-годишният любимец на бултрасите ще е строител с бивши съотборници, които му подадоха ръка. 

В момента като майстори или общи работници в строителния бранш на Острова се подвизават десетки бивши играчи на пловдивските “Б Култовият бивш вратар на “Ботев” (Пд) Лилчо Арсов замина на гурбет, след като месеци наред остана безработен у нас. В Лондон 41-годишният любимец на бултрасите ще е строител с бивши съотборници, които му подадоха ръка. В момента като майстори или общи работници в строителния бранш на Острова се подвизават десетки бивши играчи на пловдивските “Б

Гоце драпа за президентска република

Бившият държавен глава Георги Първанов открито се обяви вчера за събаряне на устоите на сегашното управление и преминаване към президентска република с приемане на нова конституция.

След 180 години: Менделеев ли е бащата на водката?

За 180-та годишнина от рождението на Дмитрий Менделеев руското издание "Аргументы и факты" припомня любопитни подробности от живота на създателя на Периодичния закон и периодичаната система на химичните елементи.

Бойко не посмя да махне Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не посмя да се отърве от заместника си в партията Цветан Цветанов, който е замесен в скандали с подслушвания и е разследван по три дела. Вчера на конгрес на ГЕРБ бившият вътрешен министър бе преизбран за зам.-председател на партията. Кандидатурата му бе предложена от Борисов, а дебати нямаше.

Мистериозно убийство в софийския квартал „Гоце Делчев“?

Убийство вероятно е извършено в софийския квартал „Гоце Делчев" по-рано днес. Предполагаемото тяло на жертвата е покрито с одеяло и е заобиколено от сили на полицията и на разследването, предаде информатор на ПИК, станал свидетел на последствията от криминалната драма. Към момента пресцентърът на МВР не отговаря за повече информация. Убийство вероятно е извършено в софийския квартал „Гоце Делчев" по-рано днес. Предполагаемото тяло на жертвата е покрито с одеяло и е заобиколено от сили на полицията и на разследването, предаде информатор на ПИК, станал свидетел на последствията от криминалната драма. Към момента пресцентърът на МВР не отговаря за повече информация.

Шефът на ДАБ: Дори ЕК да ни наложи мониторинг заради контрола на границите, ще се убеди, че няма основания

Освен съществуващия мониторинг в областта на правосъдието и вътрешните работи, вероятността България да бъде поставена под още един механизъм за наблюдение от Европейската комисия, е напълно реална, заяви в неделя пред БНР евродепутатът Ивайло Калфин.   "Аз имам доста големи притеснения за бъдещото развитие на механизма за наблюдение, защото освен това, че ние не можем да излезем от негативните оценки по него толкова време, сега над страната ни е надвиснал и нов механизъм, свързан с контрола и охраната на границите", каза той.   Калфин разказа, че еврокомисарят Сесилия Малстрьом е казала на обсъждане миналата седмица в Европейския парламент, трябва да се наложи един такъв механизъм.   "Това означава оценка, че ние не се справяме с границите си. Разбира се, забравяме за Шенген, забравяме за това, че работят българските институции както трябва и минават на управление от Европейската комисия с чести доклади. Аз предложих веднага българските евродепутати да подпишем заедно писмо, с което да кажем, че в момента проблемът се овладява и не може да се каже, че има проблем с влизането и обработката на чужденци, на бежанци. За съжаление колегите от десницата отказаха да го подпишат. Така че това също е показателно", каза Калфин.   Поставяне на България под нов механизъм за наблюдение заради проблема с бежанците не би било основателно, заяви по-късно в предаването "Неделя 150" председателят на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев. Той коментира предупреждението на еврокомисаря по вътрешна сигурност Сесилия Малмстрьом, че страната ни може да е първият случай на активиране на кризисния механизъм от регламента "Дъблин-2", който регулира какви права имат търсещите убежище чужденци на територията на първата страна от Евросъюза, в която са пристигнали. "И да бъдем поставени под наблюдение, тези, които ни поставят, ще се убедят, че няма никакви основания ние да бъдем поставени под такова. Това, че България е най-малката държава в Европейския съюз и така да се каже - най-уязвимата, не означава, че просто трябва по някакъв начин да бъде използвана за друг тип цели", каза Чирпанлиев, който незнайно защо смята, че България е "най-малката" държава в ЕС, след като има по-малки от нея и по население, и по територия.  

Убийство в софийския квартал „Гоце Делчев“?

Убийство вероятно е извършено в софийския квартал „Гоце Делчев Убийство вероятно е извършено в софийския квартал „Гоце Делчев" по-рано днес. Предполагаемото тяло на жертвата е покрито с одеяло и е заобиколено от сили на полицията и на разследването, предаде информатор на ПИК, станал свидетел на последствията от криминалната драма. Към момента пресцентърът на МВР не отговаря за повече информация.

Година условно за контрабандист на цигари

Румънец, съден за трафик на контрабандни цигари, се разкая и бе осъден на година условно от Окръжния съд във Велико Търново.
Мирча Хапау работел като шофьор във фирма за търговия със строителни изделия. През май м.г. той бил арестуван в Свищов, след като митничари открили над 8000 кутии със 165 000 къса тютюневи изделия от различни марки без... Румънец, съден за трафик на контрабандни цигари, се разкая и бе осъден на година условно от Окръжния съд във Велико Търново. Мирча Хапау работел като шофьор във фирма за търговия със строителни изделия. През май м.г. той бил арестуван в Свищов, след като митничари открили над 8000 кутии със 165 000 къса тютюневи изделия от различни марки без...

Калин Сърменов и Алек Сърчаджиева са водещите на "Дансинг старс"

“Поемам отговорността да бъда водещ - това е ролята с най-голяма тежест в шоуто. Изключително много ще се старая”, така Калин Сърменов коментира поканата, отправена към него, да застане като водещ до актрисата Александра Сърчаджиева в новия сезон на “Дансинг старс”.
В миналото издание актьорът беше част от журито.
Сърчаджиева изглежда блестящо ка “Поемам отговорността да бъда водещ - това е ролята с най-голяма тежест в шоуто. Изключително много ще се старая”, така Калин Сърменов коментира поканата, отправена към него, да застане като водещ до актрисата Александра Сърчаджиева в новия сезон на “Дансинг старс”. В миналото издание актьорът беше част от журито. Сърчаджиева изглежда блестящо ка

Секс пози за бързо зачеване

За чувствен и незабравим секс

    


Властите в Киев си върнаха кметството

 
Протестиращите в Украйна напуснаха вчера сградата на кметството на Киев, която окупираха от декември, предаде Ройтерс. Решението бе взето, за да бъде спазено условието на обещаната от властите амнистия. В петък арестуваните 243-ма демонстранти бяха освободени, но срещу тях има повдигнати криминални обвинения.   Протестиращите в Украйна напуснаха вчера сградата на кметството на Киев, която окупираха от декември, предаде Ройтерс. Решението бе взето, за да бъде спазено условието на обещаната от властите амнистия. В петък арестуваните 243-ма демонстранти бяха освободени, но срещу тях има повдигнати криминални обвинения.

На протест Бареков обяви, че часове след като стане премиер, ще арестува Борисов


Под наслов "Една година по-късно, отново срещу монополите на статуквото", няколко хиляди души се събраха днес под Моста на влюбените на НДК. Протестът беше организиран от "България без цензура" и ВМРО, а идеята му - да припомни февруарските събития от 2013г. и като продължение на подобен, който се проведе миналата седмица в Пловдив и беше организиран от същите партии.

Шествието премина през Министерство на икономиката, централата на ЧЕЗ, през Министерството на финансите и завърши...

Пожарникари спасиха работник, затрупан в изкоп в Кърджали


Пожарникари са извадили 59-годишният работник, засипан в изкоп в Кърджали. Спасителната операция продължи два часа и половина и в нея се включиха 12 служители на Пожарната служба на Кърджали, съобщи областната дирекция на МВР.

Инцидентът възникнал около 17 ч. в изкоп в центъра на квартал "Възрожденци", където се извършват строителните дейности по водопровода. Мъжът бил затрупан и затиснат от голямо количество земна маса. 

Когато го извадили, към 19:30 ч. пострадалият бил в...

Оставането на Цветанов в ГЕРБ е трагедия за политиката

- Доц. Пиргова, изненада ли ви това, че Цветан Цветанов остава в ръководството на ГЕРБ, и ограничава ли се неговото влияние с избирането на още двама заместници? - Конкретният отговор на този въпрос е „не”.

И ДСБ ползвали "тролските" услуги на Leadway

Фирмата Leadway Media Solutions ("Лийдуей Медия Солюшънс") очевидно е "специализирана" в практики за манипулиране на публичното медийно пространство чрез стотици анонимни профили и десетки хиляди коментари в онлайн медиите и социалните мрежи чрез т-нар. "тролове". След като в сайта "Биволъ" излязоха данни за "тролски" набези, имитиращи обществена подкрепа за тезите на БСП и прокарващи техни "опорни точки", в събота сайтът съобщи, че преди три години и ДСБ са плащали на Leadway, за да си осигурят форумна "любов". Първите доказателства за платен форумен коментатор на ГЕРБ пък датират от 2012 г.   За фундамент на сегашната "тролска" пропаганда в полза на БСП се използват разработените известни "опорни точки" на управляващата партия. Скандалът се разрасна след като разследването осветли много сериозна и организирана структура за насаждане на обществено мнение.   Изнесеното от "Биволъ" е типичен разрез на сегашната ни медийна среда, подмяната на реалността от партийно-консултантски щабове за натиск върху мисленето и мнението на широката аудитория в полза на сегашното правителство и управляваща клика.   Изданието съобщи в събота, че преди "броени часове" е получило на редакционната поща файл с анонс "Вярваме в свободната журналистика". Файлът с разширение *.pdf представлява анализ на същата фирма Leadway Media Solutions от август 2011 г. в разгара на кампанията за местни избори в полза на ДСБ.   При проучване на метаданните правят впечатление веднага някои несъответствия: Файлът е създаден на 14.02.2014 г., час преди да бъде изпратен по мейла, но в графа "предмет" е отбелязано DSB WR 18-24.05.2011. В същото време в тялото на приложения анализ е описан период на обхвата му и той е: 15-28 август 2011 г. Сбъркано е името и логото на фирмата с нелепото "madia",вместо "media". Личат разлики в шрифтовете и неграмотна лексика: напр. "излезнаха", вместо правилно граматичното "излязоха".   Внимателното сравняване на посочените данни в съдържанието и приложенията към него обаче показаха почти 100% съвпадение с действителните факти, а приложените коментари и тролски самоличности също се валидират. Те са били активирани в предизборната кампания на Прошко Прошков (в момента Прошков е член на "Движение България на гражданите") за кмет на София през 2011 г. Използвани са същите тролове и платени послания, като БСП през 2013-14 г., показа разследването на "Биволъ".   Leadway Media Solutions е учредена на 14.01.2011 г., а четири дни по-късно Анета Аврамова е регистрирала домейнът LEADWAY-MS.COM. През май същата година специалистът по онлайн маркетинг Александър Стоянов кандидатства за работа във фирмата и по време на интервюто директно му е обяснено, че в задълженията му ще влиза и писане на коментари за политически партии в новинарски форуми, тъй като предстоят избори. Стоянов сподели всичко това в мейл до редакционната поща на "Биволъ", а после го после го потвърди по телефона. Според него по това време във фирмата са работели вече двама служители, които той е трябвало да ръководи.   След проверка на известните вече псевдоними на коментатори, възхваляващи Илиана Йотова и БСП през 2013-2014, се установява, че такива се срещат по форумите през 2011 г., обясняват от "Биволъ". Три от тях са във форумите на "Капитал" и "Дневник" – потребителите Мани, регистриран на 20 януари 2011; croushet, регистриран на 24 фев 2011, и kavanozov регистриран на 17 май 2011.   И тримата са се включили активно с положителни коментари за кандидата на ДСБ за кмет на София Прошко Прошков, показва историята на изявите им.   По ирония, crouchet и kavanozov откриват кампанията в интервю с Прошков от 16 май: "Няма да ви очаровам с медийни шаманизми"   "Надявам се да се спазят обещанията, защото политиците са при хората само по време на избори. Лично на мен ми е любопитен този кандидат." - интригуващо започва kavanozov "колко хейт има по този свят, Боже! Дайте шанс на Прошков. Сигурна съм, че има какво да покаже като кмет. От много източници знам, че е много разбран човек, което не може да се каже за повечето познати ни депутати и е в негов плюс!" - пише отдолу crouchet   Освен че пишат в подкрепа на Прошков, въпросните потребители нападат опонента му на първичните избори в Синята коалиция Владимир Кисьов, а след това и кандидата на БСП Георги Кадиев. Паралелно с политическия активизъм, crouchet и Мани (и двете се представят във виртуалността като дами) възхваляват Mобилтел и громят Виваком и Глобул, което показва, че Leadway не разчита само на политическа комуникация, но и на корпоративна такава.   ДСБ: Имахме такъв договор   Ковчежникът на "Кърниградска" по това време Юлиян Войнов потвърди пред "Биволъ", че такъв договор с Leadway за мрежово позициониране съществува и е бил отчетен пред Сметната палата. Той потвърди също, че е виждал отчети, подобни на тези на БСП и Илияна Йотова, в които са отбелязани коментарите и медиите, в които са пуснати.   Новият лидер на ДСБ Радан Кънев отговори, че изобщо не е бил в течение за тази кампания, но ще направи проверка и ще има официален отговор на партията на запитването ни до синята централа за взаимоотношенията с Leadway Media Solutions.   От фирмата до момента не са пратили отговор на запитването на "Биволъ" за подробности относно договора с ДСБ и договори с други политически партии.   "Троловете" на ГЕРБ   Първото очевидно доказателство за платен форумен коментатор се появи в края на 2012 г, Потребителят Wrornoxmaniak публикува няколко хвалебствени коментар за Бойко Борисов под негово интервю. В един от тях той е забравил инструкциите на Центъра къде и с какво настроение да публикува.   "Да се публикува под пост номер 3, в началото. Настроението да бъде неутрално или разстроено".   Още тогава в "Дневник" дават заявка, че обмислят да въведат "правило или друга функционалност, които да ограничат включването на "платени" коментатори". Това обаче не пречи на crouchet, Мани и другите "тролове"- ветерани на Leadway да се вихрят кампанийно. Изявите им през последните месеци са неизменно в полза на БСП. Има и конкретни възхвали за Илияна Йотова.   Операция "Чисти форуми"?   Борбата с "троловете" ще успее единствено, ако обществените актьори - партиите, спрат да търсят тези услуги и да ги заплащат с парите на данъкоплатците от щедрите си субсидии. До момента не сме видели ясна партийна заявка за доброволно отказване от платената форумна любов, с хвърлена ръкавица към останалите. Видяхме в изобилие лъжи, увъртания и полупризнания от страна на БСП и лично на Илияна Йотова, притисната и от Брюксел. В този контекст очакваме реакцията на ДСБ с повишен интерес, посочват от "Биволъ".  

Непълнолетна булка, продадена за 5 бона от майка си, била пребивана и наръгана с нож от „купувача“

Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар - родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар - родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във

Булка на 14 г., продадена за 5 бона, била пребивана и наръгана с нож от „купувача“

Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар - родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във Теменужка Костова е млада жена от брак между българин и ромка. Родителите й се разделят и тя остава на грижите на майка си. Това обаче превръща живота на момичето в кошмар - родната й майка я спира от училище, когато е на 14 години и я продава за 5000 лв. Момичето знаело, че един ден ще бъде продадено, защото такава традиция битува във

Време е за режима на Дънов

Не, огледалото не е криво и не то ви прави дебела. Нито пък недостатъчната светлина в банята е виновна за сивкавия нездравословен тен на лицето. Истината е, че по време на зимните празници трупнахме 4-5 и повече килца отгоре, а това няма как да се отрази добре на фигурата, оттам и на самочувствието. Така че, вместо да “отвинтваме” на 180 градуса гл Не, огледалото не е криво и не то ви прави дебела. Нито пък недостатъчната светлина в банята е виновна за сивкавия нездравословен тен на лицето. Истината е, че по време на зимните празници трупнахме 4-5 и повече килца отгоре, а това няма как да се отрази добре на фигурата, оттам и на самочувствието. Така че, вместо да “отвинтваме” на 180 градуса гл

Най-бляскавият къмпинг в света

Селището от модернистични палатки се намира в Южна Корея

    


Куркински: Живеем в лъжа и нямаме изход

"Живеем в лъжа и нямаме изход". Това казва режисьорът Мариус Куркински пред News 7, макар сам да знае, че това е твърде черногледа представа.

Румяна Бъчварова: Томислав Дончев е с най-големи шансове да оглави евролистата на ГЕРБ

Томислав Дончев е с най-големи шансове към момента да оглави листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. Това каза Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ, след третото редовно отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ в „По света и у нас" по БНТ.

 „Това ще се реши от ИК на някое от следващите заседания. Томислав Дончев е с най-големи шансове към момента да оглави листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. Това каза Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ, след третото редовно отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ в „По света и у нас" по БНТ. „Това ще се реши от ИК на някое от следващите заседания.

Томислав Дончев е с най-големи шансове да оглави евролистата на ГЕРБ

Томислав Дончев е с най-големи шансове към момента да оглави листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. Това каза Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ, след третото редовно отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ в „По света и у нас Томислав Дончев е с най-големи шансове към момента да оглави листата на ГЕРБ за изборите за Европейски парламент. Това каза Румяна Бъчварова, член на Изпълнителната комисия (ИК) на ПП ГЕРБ, след третото редовно отчетно-изборно национално събрание на ГЕРБ в „По света и у нас" по БНТ. „Това ще се реши от ИК на някое от следващите заседания.

Спасиха работник затрупан под 3 метра пръст (обзор + снимки)

Ненко Станев
Пожарникари успяха да извадят жив работник, затрупан от 2 метра пръст в Кърджали. Инцидентът е станал малко преди 17 часа в кв. Ненко Станев Пожарникари успяха да извадят жив работник, затрупан от 2 метра пръст в Кърджали. Инцидентът е станал малко преди 17 часа в кв. "Възрожденци". 59-годишният Георги Георгиев е работник в пловдивска фирма, която е част от консорциум, подменящ канализацията на Кърджали по европейски проект. Мъжът бил в дълбокия около 4 метра изкоп когат

Обраха къщата на Костов в Мало Бучино

Крадци са обрали къщата на родителите на Иван Костов. За кражбата съобщил лично той в своя профил във Фейсбук. Имотът се намира в софийското село Мало Бучино. Апашите са разбили входната врата и са изнесли предимно техника.

Правим първа копка без чиновник

Вече ще започваме строежи, без да е нужно на първата копка да присъства чиновник от общината. Това предвиждат промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), предложени от Министерството на инвестиционното проектиране (МИП).

В легло с Жизел Бюндхен

Бразилският супермодел показва най-нежната си страна в новия брой на дигиталното списание Porter

    


Санирането се превръща в рисков проект

Министерството на регионалното развитие (МРР) все още не е обявило обществена поръчка за избор на фирми, които да изпълнят строителните дейности. Дори това да стане в близките седмици, настоящият строителен сезон вече може да се счита за провален и остава само още един - лятото на 2015 г. Крайният срок за разплащане по санирането е 30 октомври 2015 Министерството на регионалното развитие (МРР) все още не е обявило обществена поръчка за избор на фирми, които да изпълнят строителните дейности. Дори това да стане в близките седмици, настоящият строителен сезон вече може да се счита за провален и остава само още един - лятото на 2015 г. Крайният срок за разплащане по санирането е 30 октомври 2015

Васил Петров: Българинът е много музикален, всеки втори може да пее

- Как посрещнахте 14 февруари, г-н Петров?
- Имах концерт във Варна. Това е цикъл, който се организира всяка година и се нарича “Една любовна нощ в операта”. Включвал съм се със самостоятелна изява. Сега бяхме няколко артисти. Репертоарът е от различни жанрове - френски шансони, популярни испански и мексикански песни.
- Къде имате повече участия - Как посрещнахте 14 февруари, г-н Петров? - Имах концерт във Варна. Това е цикъл, който се организира всяка година и се нарича “Една любовна нощ в операта”. Включвал съм се със самостоятелна изява. Сега бяхме няколко артисти. Репертоарът е от различни жанрове - френски шансони, популярни испански и мексикански песни. - Къде имате повече участия

С ново партийно ръководство и Цветанов до себе си Борисов заговори и за нова коалиционна култура

След като обнови ръководството на ГЕРБ, обяви, че партията вече няма да е лидерска, и все пак остави Цветан Цветанов свой заместник, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за нова коалиционна култура.

В речта си по време на днешното трето Национално събрание на партията Борисов призова Реформаторския блок да си даде сметка, че трябва заедно с ГЕРБ да имат повече гласове на предстоящите евроизбори от управляващите. И обяви за пореден път, че няма да се коалира с БСП, ДПС,...

Мъж и жена без колани загинаха при удар в дърво (обзор + снимка)

Двама души загинаха при катастрофа на пътя между исперихските села Здравец и Пчелина в събота, където пежо се заби в дърво, съобщиха вчера от полицията.
Сигналът за трагедията бил получен на тел. 112 в 6,50 часа на 15 февруари. Автомобил “Пежо 406”, шофиран от 39-годишен мъж от с. Владимировци, при излизане от ляв завой се ударил в дърво.... Двама души загинаха при катастрофа на пътя между исперихските села Здравец и Пчелина в събота, където пежо се заби в дърво, съобщиха вчера от полицията. Сигналът за трагедията бил получен на тел. 112 в 6,50 часа на 15 февруари. Автомобил “Пежо 406”, шофиран от 39-годишен мъж от с. Владимировци, при излизане от ляв завой се ударил в дърво....

Зейнеб е луда по пингвини

На 13 февруари Зейнеб Маджурова от “На кафе” имаше рожден ден. “На 29 години кой би се тревожил за възрастта?”, твърди красивата репортерка. Още повече че от екипа на предаването по Нова тв са  подготвили подарък, чийто срок на годност тепърва ще започва да тече.  Става дума за новата  рубрика “Мисия красота”, която  ще стартира на 26 февруари На 13 февруари Зейнеб Маджурова от “На кафе” имаше рожден ден. “На 29 години кой би се тревожил за възрастта?”, твърди красивата репортерка. Още повече че от екипа на предаването по Нова тв са подготвили подарък, чийто срок на годност тепърва ще започва да тече. Става дума за новата рубрика “Мисия красота”, която ще стартира на 26 февруари

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване