Отново "Мерцедес" на първа стартова линия, Фетел ще тръгне 10-и


"Мерцедес" отново показа предимство в квалификацията за място, като окупира първата линия преди Гран при на Бахрейн. 

Германският пилот на "Мерцедес" Нико Розберг за втора поредна година спечели полпозишън на пистата "Сахир", а до него в неделя ще застане съотборникът му Люис Хамилтън.

Розберг измина една обиколка от 5.412 километра за 1:33,185 минута, а англичанинът изостана на почти три десети от секундата. 

Трети се нареди австралиецът Даниел Рикардо с "Ред...

Само бащата на капитана остана да го търси

Търсенето на падналия зад борда капитан Емил Масларов от Поморие е прекратено, съобщи шефът на Морска администрация в Бургас- кап. Живко Петров. Само бащата на Емил, заедно с няколко приятели, вчера е останал отчаяно да го търси в морето. Цяло Поморие е в очакване. Страх и надежда се борят в сърцата на хората, чието основно препитание тук Търсенето на падналия зад борда капитан Емил Масларов от Поморие е прекратено, съобщи шефът на Морска администрация в Бургас- кап. Живко Петров. Само бащата на Емил, заедно с няколко приятели, вчера е останал отчаяно да го търси в морето. Цяло Поморие е в очакване. Страх и надежда се борят в сърцата на хората, чието основно препитание тук

Гонзо: Мачът на "Герена" е неприятен

Знаех, че мачът с Знаех, че мачът с "Левски" ще е неприятен за коментиране и преди, и след него. Аз съм човек с чест и достойнство. В момента съм треньор на "Черно море" и задачата ми е да си тръгнем от "Герена" с високо вдигнати глави. Това обяви на стадион "Георги Аспарухов" наставникът на варненци Георги Иванов. "Левски" приема "Черно море" в неделя от 19,30 ч.

Безмилостен Реал (М) разби Сосиедад с 4:0

Реал Сосиедад загуби у дома от Реал (Мадрид) с 0:4 в среща от 32-ия кръг на Примера дивисион. Гостите бяха без голмайстора си Кристиано Роналдо, но стигнаха до категоричния успех с голове на бившия ха...

Кубрат Пулев отказа хърватина в три рунда

  Кубрат Пулев записа 20-а победа на професионалния ринг, след като тази вечер отказа хърватина Ивица Перкович само за три рунда. Така българският ас в бокса остава непобедим, откакто напусн...

Кобрата: Мръсните номера са нещо нормално в големия бокс

Българският боксьор Кубрат Пулев говори веднага след победата си над Ивица Перкович по време на боксовата галавечер в Рощок. Кобрата отказа хърватина след само три рунда. "Радвам се, че имаше хор...

Буркан под роднинска кола стресирал видинския кмет

Така нареченият коктейл "Молотов", намерен под колата близки на видинския кмет от БСП Герго Гергов всъщност е буркан с неустановено съдържание, твърди МВР.

Кмет на мини община със заплата 2200 лева

Крум Маринов (БСП), кмет на община Бобошево, чието население според последното преброяване е от 2870 души, а в самото градче живеят едва 1221 души, ще взема заплата от 2200 лв., решили на свое заседание съветниците.Сумата е по-голяма от заплатата на колегата му в окръжния център Кюстендил Петър Паунов (от Дясна коалиция), както и на съседна Дупница Крум Маринов (БСП), кмет на община Бобошево, чието население според последното преброяване е от 2870 души, а в самото градче живеят едва 1221 души, ще взема заплата от 2200 лв., решили на свое заседание съветниците.Сумата е по-голяма от заплатата на колегата му в окръжния център Кюстендил Петър Паунов (от Дясна коалиция), както и на съседна Дупница

Кубрат Пулев преби хърватин за юбилейната си двадесета победа

Кубрат Пулев записа юбилейна двадесета победа на професионалния ринг. На боксовата галавечер в Рощок хърватинът Ивица Перкович издържа едва три рунда срещу Кобрата и се отказа. Българинът не остави никакви шансове на 39-годишния си съперник. Още в първия рунд Кобрата показа, че е по-стойностният боксьор и респектира съперника си с няколко прави удара, пише sportal.bg. Българинът беше предпазлив, но не пропускаше да тормози хърватина с лявата си ръка. Втората част беше още по-трудна за съперника на Пулев. Високият 193 см, но и доста тромав Перкович нямаше никакви аргументи срещу разнообразната игра на Пулев и отнесе доста мощни крошета. С всяка изминала минута съпротивата на Перкович ставаше все по-рехава. В края на третия рунд Кубрат Пулев направи впечатляваща серия от удари, след която опонентът му едва се задържа на крака. По време на почивката преди четвъртия рунд от щаба на Перкович прецениха, че той няма повече сили и това означаваше край на мача и поредна победа за безмилостния Пулев.

 

Задава се газова война между Киев и Москва

Украйна смята за неприемлива цената на руския газ от 485 долара за 1000 куб.м и е готова да го купува на цена от 268 долара. Това обяви премиерът на Украйна Арсений Яценюк на заседание на кабинета, предаде УНИАН. Той добави, че Украйна е готова да направи всички плащания за вече доставен руски газ – дълговете според руската страна вече възлизат на 2,2 млрд. долара.

Само бащата търси изчезналия рибар

ДИМЧО РАЙКОВ
Само бащата на 35-годишния капитан Емил Масларов, който падна зад борда на рибарско корабче, продължава да го търси в морето. В петък вечерта Морска администрация и Гранична полиция прекратиха издирването.
“Спряхме операцията, като стана тъмно, но дадохме указания на всички плавателни съдове да сигнализират, ако тялото изплува някъде ДИМЧО РАЙКОВ Само бащата на 35-годишния капитан Емил Масларов, който падна зад борда на рибарско корабче, продължава да го търси в морето. В петък вечерта Морска администрация и Гранична полиция прекратиха издирването. “Спряхме операцията, като стана тъмно, но дадохме указания на всички плавателни съдове да сигнализират, ако тялото изплува някъде

Камен Костадинов: Делян Пеевски е човек с добър авторитет в средите на ДПС


"Делян Пеевски е човек с добър авторитет в средите на ДПС и е познат в цяла България, затова и не е изненадващо, че влиятелната кърджалийска организация на партията го номинира за евродепутат." Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателя на ДПС Камен Костадинов.

По думите му през последните месеци Пеевски е пътувал из страната и е отговорил на въпросите, които местните структури са имали към него. "Виждат го, пипат го, малко по-едричък е", каза Костадинов и подчерта, че ако хората не...

НАТО прекратява сътрудничеството с Русия

/КРОСС/ Парламентарната асамблея (ПА) на НАТО на заседание в Рига реши да прекрати сътрудничеството с руския парламент, съобщи президентът на ПA Хю Бейли. Решението за прекратяване на диалога с руския парламент е било взето във връзка със събитията в Украйна и позицията на Държавната дума по този въпрос. "Участието на Русия в работата на ПА на НАТО е забранено, докато не се промени ситуацията в Украйна. Цялото официално сътрудничество е спряно", - съобщи пред журналисти ръководителят на делегацията на Латвия в ПА на НАТО Оярс Калнинш.  

Ледени късчета с размерите на боб се изсипаха на "Хемус"

Силна градушка се изсипа по автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица и Джурково, съобщи БГНЕС. Градушката удари около 18 ч и продължи 15 минути. Тя беше придружена от проливен дъжд. 

Ледените късчета бяха с размерите на боб. Те изненадаха шофьорите по магистралата. Някои дори бяха принудени да спрат и да отбият. 

Силна градушка се изсипа по автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица и Джурково, съобщи БГНЕС. Градушката удари около 18 ч и продължи 15 минути. Тя беше придружена от проливен дъжд. Ледените късчета бяха с размерите на боб. Те изненадаха шофьорите по магистралата. Някои дори бяха принудени да спрат и да отбият.

Градушка колкото боб се изсипа в района на Ябланица

Силна градушка се изсипа по автомагистрала Силна градушка се изсипа по автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица и Джурково, съобщи БГНЕС. Градушката удари около 18 ч и продължи 15 минути. Тя беше придружена от проливен дъжд. Ледените късчета бяха с размерите на боб. Те изненадаха шофьорите по магистралата. Някои дори бяха принудени да спрат и да отбият.

Силни трусове се усетиха из различни части на Земята

В Гърция, Турция, Италия, Испания, Чили имаше осезаеми земетресения

Внимание! Нова измама с есемеси

“Спешно е. Обади ми се!!!!” Ако получите такъв есемес от непознат номер от чужбина, не му отговаряйте. Това е най-новия трик на телефонните измамници, предупредиха вчера от полицията.
Номерът, който е посочен за връзка, или от който се изпраща краткото съобщение, е от държави като Италия, Украйна, Нигерия и Конго. Когато се обадите, вие питате “Спешно е. Обади ми се!!!!” Ако получите такъв есемес от непознат номер от чужбина, не му отговаряйте. Това е най-новия трик на телефонните измамници, предупредиха вчера от полицията. Номерът, който е посочен за връзка, или от който се изпраща краткото съобщение, е от държави като Италия, Украйна, Нигерия и Конго. Когато се обадите, вие питате

Проф. Драганов: Не съм карал, само паркирах

Не съм карал, само паркирах. Така професорът от Софийския университет Драгомир Драганов, който бе хванат с 2,44 промила алкохол се оправда пред bTV. Той обясни, че жена му не можела да паркира, затова й помогнал. На въпрос какво е пил, той отговори „100 г водка с таратор.

Държавата се отказва от "Ремотекс", но взема работниците

Държавата се отказва от покупката на “Ремотекс” заради огромните дългове на предприятието, но ще вземе работниците, заяви вчера в Бургас министърът на икономиката Драгомир Стойнев. 
Те са квалифицирани и с опит и ще бъдат наети в “Мини Марица-изток”, тъй като държавните мини имали нужда точно от такива кадри. Работниците ще се трудят в поделение, Държавата се отказва от покупката на “Ремотекс” заради огромните дългове на предприятието, но ще вземе работниците, заяви вчера в Бургас министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Те са квалифицирани и с опит и ще бъдат наети в “Мини Марица-изток”, тъй като държавните мини имали нужда точно от такива кадри. Работниците ще се трудят в поделение,

Челси поведе във Висшата лига след 3:0 над Стоук Сити

Челси разби у дома Стоук Сити с класическото 3:0 и временно поведе в класирането преди останалите срещи от 33-ия кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах (32), Франк Лампард (61) и Вилиан (72) вк...

Лудниците празни, улиците пълни с болни

Лудниците в страната са почти празни, по улиците на градовете и селата ни обаче се скитат психично болни. Никой не знае дали те си пият хапчетата редовно, от какво точно страдат и кога ще изпаднат в криза и станат опасни както за себе си, така и за околните. Това установи репортерска проверка на „Монитор”.

Александър Костадинов - най-зрелищният шампион

Александър Костадинов заслужи палмата на най-зрелищния шампион на европейското по борба във Финландия. Само за 1,40 мин българското торнадо помете на финала в кат. до 59 кг Виктор Чебану - 11:0. Публиката в “Трио арена” видя невероятно шоу, след като молдовецът се хвърли с отскок като тигър върху рамената на българина в първата секунда. Но така изн Александър Костадинов заслужи палмата на най-зрелищния шампион на европейското по борба във Финландия. Само за 1,40 мин българското торнадо помете на финала в кат. до 59 кг Виктор Чебану - 11:0. Публиката в “Трио арена” видя невероятно шоу, след като молдовецът се хвърли с отскок като тигър върху рамената на българина в първата секунда. Но така изн

ГЕРБ с говорители срещу страната ни в ЕНП

Има една група евродепутати от ЕНП, лично обвързани с ГЕРБ, които са най-големите говорители срещу България. Това обяви в Добрич соцлидерът и президент на ПЕС Сергей Станишев във връзка с препоръката на ЕП, в която се казва да бъде разгледан въпросът за спиране на еврофондовете за страната ни.

Едва изкараха Григор от корта в Атина

При двойките Димитров и Димитър Кутровски победиха 7:6 (7:4), 6:2, 6:4 Александър Якупович и Маркос Каловелонис. Така резултатът стана 3:0 за българския състав, който и догодина ще играе в тази група на световното отборно за мъже.
За Григор определено на корта бе по-лесно и както отбеляза гръцки колега, използва не повече от 55% от възможностите. При двойките Димитров и Димитър Кутровски победиха 7:6 (7:4), 6:2, 6:4 Александър Якупович и Маркос Каловелонис. Така резултатът стана 3:0 за българския състав, който и догодина ще играе в тази група на световното отборно за мъже. За Григор определено на корта бе по-лесно и както отбеляза гръцки колега, използва не повече от 55% от възможностите.

Видео: Джордж Буш откри изложба с портрети, нарисувани от него



Бившият президент на САЩ Джордж Уокър Буш откри изложба със свои картини на добре позната му тематика - световните лидери, и напук на подигравките и шеговитата критика от собственото му семейство ,разказва Джилийн Кичънър от "Ройтерс".

Търсейки артиста в себе си, той обезсмъртява световни лидери. От събота в неговата Президентска библиотека с музей в Далас, щата Тексас, отваря врати изложба с негови портрети на имена от руския президент Владимир Путин до този на Далай Лама....

Плъзна нова измама „Спешно е, обади се”

Нов вид измама с SMS на кирилица „Спешно е. Обади ми се...” се разпространява през последните няколко седмици. Това предупредиха вчера от националната полиция. В последните дни жалбите срещу такива съобщения се увеличили. Схемата е добре позната, но малко модифицирана. На телефона си човек получава съобщение, почти винаги на български с текст “Спешно е. Обади ми се...”. Схемата е добре позната, но малко модифицирана.

Кметът на Видин: Опитаха да ме взривят

Самоделно устройство със запалителен коктейл „Молотов” бе открито под автомобил, паркиран в двора на къщата на кмета на Видин Герго Гергов. Това съобщи самият градоначалник вчера. Според него по случайност колата не се е взривила, тъй като фитилът е изгаснал. Така на косъм аз, съпругата ми и двете ни малки деца се разминахме с фаталния край, обясни кметът.

Станишев: Ние сме балансьор между Русия, Украйна и ЕС

България заема много стабилна и балансирана позиция към кризата между Русия, Украйна и ЕС. Ние сме определено сред страните, които категорично се обявиха за политически диалог и политическо решение, ние сме гласът на разума и не сме сред ястребите нито в ЕС, нито в НАТО. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща със соцактива на Добрич България заема много стабилна и балансирана позиция към кризата между Русия, Украйна и ЕС. Ние сме определено сред страните, които категорично се обявиха за политически диалог и политическо решение, ние сме гласът на разума и не сме сред ястребите нито в ЕС, нито в НАТО. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща със соцактива на Добрич

Миряните в Русе посрещнаха митрополит Наум

Новоизбраният русенски митрополит Наум бе тържествено посрещнат от миряни и местната власт в Русе.

Михаил Миков се сдоби с марка

Персонална пощенска марка със собствения си лик и българското лъвче получи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Подаръкът му бе връчен от "Български пощи" в събота във Видин, където парламентарният шеф откри международната филателната изложба "Балканфила 2014".
В експозицията участват 11 държави с 250 изложбени табла, на които могат Персонална пощенска марка със собствения си лик и българското лъвче получи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Подаръкът му бе връчен от "Български пощи" в събота във Видин, където парламентарният шеф откри международната филателната изложба "Балканфила 2014". В експозицията участват 11 държави с 250 изложбени табла, на които могат

Пернишкият бизнесмен Митьо Гърнето се сдобил с прякора си, заради влечението си към автомобили без ауспуси

Собственикът на "Титан" Димитър Борисов, който често се оказва в центъра на скандали с ухание на алкохол, се е сдобил с прякора Гърнето, защото имал слабост към коли без ауспуси, които издават зверски шум. Това разказаха запознати с историята му след поредната афера, в която се забърка шефът на най-голямата фирма за почистване вечерта на 27 март. Тогава той изпотроши с аудито си седем паркирани автомобила на софийска улица.


"Гърнето...

Продължава

Опит за атентат срещу кмета на Видин

Опит за атентат срещу кмета на Видин Герго Гергов (БСП) и семейството му е бил направен тази нощ, съобщи Гергов чрез изявление пред медиите.

Под автомобила му, паркиран в двора на къщата му, било сложено самоделно взривно устройство със запалителен коктейл тип "Моллотов".

Колата не се взривила, защото фитилът е изгаснал по средата. Това спасило видинският кмет, съпругата му и двете им деца – син на девет години и няколко месечно бебе. 

"По всяка вероятност престъпните намерения са провокирани от твърдата политика, която води кметът на Видин по отношение стабилизиране на финансовото състояние на общината и в защита на интересите на гражданите", се казва в позиция на община Видин.

Гергов видял изгасналия фитил и разлятата течност под предната част на автомобила си към 10:30 ч. сутринта в събота. Подал сигнал до полицията, след което бил извършен оглед.

В изявлението си Гергов заявява, че той и семейството му са оцелели тази нощ единствено по Божията воля и че има поредица от подобни деяния срещу него.

Преди дни обект на агресия е станал и семеен недвижим имот на председателя на общинския съвет във Видин Пламен Трифонов, съобщи още Гергов.

МВР не е излязло с позиция по случая.

"Надявам се, че много скоро ще разберем кои са били извършителите и какви са целите им. Искам да уверя видинското гражданство, че техните интереси ще продължават да бъдат отстоявани и аз като кмет на Видин няма да позволя по никакъв начин злонамерени действия на трети лица да ощетят общината и нейните граждани. Много неща бих могъл да кажа, но предпочитам органите на реда да свършат своята работа. Получих уверение, че стореното няма да бъде оставено без последствия", каза Герго Гергов.

Юристката Венета Петрова от БСП сяда на председателското място на Районната избирателна комисия в Перник

ЦИК даде председателското място на РИК в Перник на БСП. С решение от 3 април за председател на комисията е назначена юристката Венета Петрова от БСП.

Съставът на комисията в Перник е 15- членен. Той беше определен от ЦИК след като на местно ниво Коалиция за България и ГЕРБ не се споразумяха за председателското място. По силата на решението, РИК встъпи в правомощията си от 4 април, съобщи радио "Благоевград". То може да бъде обжалвано пред Върховния...

Продължава

Изписаха 5-има ранени от мелето на “Тракия”

Петима от пострадалите при двете верижни катастрофи с 21 коли на магистрала Петима от пострадалите при двете верижни катастрофи с 21 коли на магистрала "Тракия", които бяха в болница "Св. Георги" в Пловдив, са изписани. "Бяха с гръдно-коремни травми и натъртвания. При някои имаше съмнения за кръвоизливи, за радост, усложнения не се появиха", каза шефът на клиниката по специална хирургия проф. д-р Ангел Учиков. Шофьор...

В Гърция забраниха видеонаблюдението на работното място


Гръцкото управление за защита на личните данни забрани поставянето на видеокамери на работните места, в ресторантите и в зоните за отдих, съобщи МИА, предаде БТА. Подобна мярка се взима и за местата за хранене и почивка, както и в съблекални и тоалетни.

Властите са забранили поставянето на видеокамери за наблюдение на работещите на техните работни места, освен в някои конкретни случаи, когато това е оправдано от условията на труд или е необходимо за защита на здравето и сигурността...

Русе приветства новия митрополит

С националния химн, "Многая лета", камбанен звън от катедралния храм "Св. Троица", цветя от много деца и миряни беше посрещнат късно следобед в събота новият Русенски митрополит Наум в крайдунавския град. За тържествата още по обяд пристигнаха архиереи на Румънската и Гръцката патриаршия. По същото време кортежът на Негово Високопреосвещенство спря С националния химн, "Многая лета", камбанен звън от катедралния храм "Св. Троица", цветя от много деца и миряни беше посрещнат късно следобед в събота новият Русенски митрополит Наум в крайдунавския град. За тържествата още по обяд пристигнаха архиереи на Румънската и Гръцката патриаршия. По същото време кортежът на Негово Високопреосвещенство спря

Фирми от Перник, Радомир и Брезник наели 29 безработни младежи през март

29 безработни младежи от пернишко са започнали работа през март. Те са наети по програмата програмата "Първа работа" от фирми в общините Брезник, Радомир и Перник.

Младите хора са до 29-годишна възраст и нямат трудов стаж. Те са със средно и висше образование. Сега имат шанс да се докажат и да намерят професионалната си реализация в съответната компания и след изтичането на срока на програмата, който е шестмесечен, съобщи радио...

Продължава

Издирващи малайзийския самолет уловиха сигнал от черна кутия в Индийския океан

Китайски кораб, който участва в издирването на изчезналия малайзийски самолет в южната част на Индийския океан, улови сигнали от черна кутия, съобщиха китайска медия, цитирана от Би Би Си.

Според информацията сигналът е бил с честота 37.5kHz - същата като тази, излъчвана от записващите устройства на самолета.

Въпреки това няма доказателства, че те са свързани с полета MH370.

Дузини кораби и самолети се присъединиха към издирването на изчезналия на 8 март самолет.

Георги Тошев може да кара само на таратор

Георги Тошев обича простите ястия – първо, защото няма много време за суетене в кухнята, и второ, защото обикновено те са по-здравословни. Вероятно затова един от любимите му десерти са печени ябълки с мед и орехи, а ако трябва да избере само едно нещо, което да яде сутрин, обед и вечер, то това ще е таратор – с много чесън и орехи.
Баба му Стефан Георги Тошев обича простите ястия – първо, защото няма много време за суетене в кухнята, и второ, защото обикновено те са по-здравословни. Вероятно затова един от любимите му десерти са печени ябълки с мед и орехи, а ако трябва да избере само едно нещо, което да яде сутрин, обед и вечер, то това ще е таратор – с много чесън и орехи. Баба му Стефан

Отложиха футболния двубой между "Металург" (Перник) и "Свраките" (Гълъбник)

Мачът между отборите на "Металург" (Перник) и "Свраките" (Гълъбник) е отложен. Новината потвърди треньорът на пернишкия отбор Емил Милчев.

Футболният двубой трябваше да се изиграе утре (неделя) на стадиона в радомирското село Гълъбник. Причината за отлагането е проблем в отбора на "Свраките".

Миналата седмица отборът на пернишките металурзи по програма почиваше. 

През утрешния ден другият пернишки футболен отбор -...

Продължава

Християнско семейство осъдено на смърт за есемеси

Според съда съпругът е изпратил есемеси от мобилния телефон на съпругата си. Защитата отхвърля тази теза и твърди, че телефонът е бил загубен, а богохулствените съобщения са били изпратени от трето лице

Огнен атентат за кмета на Видин

Видинският кмет Герго Гергов (БСП) и неговото семейство по чудо се разминаха с огнен атентат. 
В нощта срещу събота неизвестни престъпници хвърлили коктейл "Молотов" под прозорците на кметския дом. При мятането фитилът изгаснал и това е спасило двете деца на Гергов, които спели в стая, чийто прозорец бил на 60 см от запалителната бомба.
Видинският кмет Герго Гергов (БСП) и неговото семейство по чудо се разминаха с огнен атентат. В нощта срещу събота неизвестни престъпници хвърлили коктейл "Молотов" под прозорците на кметския дом. При мятането фитилът изгаснал и това е спасило двете деца на Гергов, които спели в стая, чийто прозорец бил на 60 см от запалителната бомба.

Само Ботев остана на стадиона на “Ботев”

Само бюст-паметникът на Христо Ботев остана от стария клубен стадион на “канарчетата” в Пловдив, известен като “Колежа”. В събота преди обяд багерите събориха емблематичната централна трибуна.

По график разрушаването трябваше да е приключило още до края на март, но се наложи забавяне заради демонтажа на огромен 200-килограмов бойлер в съблекални Само бюст-паметникът на Христо Ботев остана от стария клубен стадион на “канарчетата” в Пловдив, известен като “Колежа”. В събота преди обяд багерите събориха емблематичната централна трибуна. По график разрушаването трябваше да е приключило още до края на март, но се наложи забавяне заради демонтажа на огромен 200-килограмов бойлер в съблекални

“Газпром” иска още $ 11,4 млрд. от Киев

“Газпром” иска Украйна да му плати 11,4 милиарда долара, натрупани през последните четири години от отстъпки в цената на газа, които вече не важат, съощи в събота шефът на газовия гигант Алексей Милер. Той отново се позова на денонсирането от страна на Русия на четирите споразумения за базирането на руския Черноморски флот в Крим. “Газпром” иска Украйна да му плати 11,4 милиарда долара, натрупани през последните четири години от отстъпки в цената на газа, които вече не важат, съощи в събота шефът на газовия гигант Алексей Милер. Той отново се позова на денонсирането от страна на Русия на четирите споразумения за базирането на руския Черноморски флот в Крим.

Покушение срещу видинския кмет - поставиха буркан с фитил под колата му

Срещу кмета на Видин Герго Гергов бе извършен опит покушение, съобщи БНР. Под кола в двора на къщата му е намерен буркан с фитил, което според кмета е самоделно взривно устройство.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Определям деянието на хората, които в днешния ден се опитаха да убият мен Срещу кмета на Видин Герго Гергов бе извършен опит покушение, съобщи БНР. Под кола в двора на къщата му е намерен буркан с фитил, което според кмета е самоделно взривно устройство. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS „Определям деянието на хората, които в днешния ден се опитаха да убият мен

Русе посрещна новия си митрополит (видео)


Новоизбраният русенски митрополит Наум беше тържествено посрещнат от гражданите и местната власт в Русе, съобщи БНТ. Той наследява трона на Русенската епархия от настоящия патриарх Неофит.

Новият владика беше приветстван първо от жителите на град Бяла, където е границата на Русенска епархия. Там той получи архиерейския си жезъл от ръката на архимандрит Виктор и се поклони в храма "Свети Георги".

В Русе, пред катедралния храм "Света Троица", митрополит Наум постави сам...

Любимата на Хитлер с еврейска кръв?

Ева Браун, любимата на Адолф Хитлер, е потомка на евреите ашкенази. Това твърди британско проучване, цитирано от АФП. Подробностите ще бъдат излъчени идната седмица по Channel 4 в предаването “ДНК на известните мъртви”.
За анализ на произхода на Браун били взети косми от косата, намерени върху нейна четка за ресане с монограм. Ева Браун, любимата на Адолф Хитлер, е потомка на евреите ашкенази. Това твърди британско проучване, цитирано от АФП. Подробностите ще бъдат излъчени идната седмица по Channel 4 в предаването “ДНК на известните мъртви”. За анализ на произхода на Браун били взети косми от косата, намерени върху нейна четка за ресане с монограм.

Драганов пил водка с таратор

Проф. Драгомир Драганов, който вчера бе хвана от полицията с 2, 4 промила алкохол в кръвта, е изпил „само 100 грама водка“, при това с таратор.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване